PDA

View Full Version : εγώ κι ο θείος χάρις

Ubu Roi
30-12-2008, 01:51
https://www.perizitito.gr/images/T/b77527.jpg

φανταστικό μυθιστόρημα του κλέονα αρζόγλου που εκδόθηκε το '01. η ιστορία ξεκινάει από τη θεσσαλονίκη του καραμανλή και της χούντας, κάνει στάση στη σουηδία του ΠΑΚ και στο Παρίσι του Μάη και καταλήγει στις Ινδίες των γκουρού και των άσραμ. ενώ το ταξίδι είναι γεμάτο με μυστικισμό, μεταφυσική, θαύματα, πετρίδια, χούντες, ΜΑΤ, βια, νοθεία, καταδιώξεις, σεξ, ντραγκς, ροκενρολ και όλα αυτά εναρμονισμένα.

ειναι απολαυστικό και διαβάζεται μονορούφι, δεν ξέρω αν έχει βαθιά νοήματα και τα σχετικά και δε με νοιάζει κιόλας, είναι απολαυστική λογοτεχνία και αυτό αρκεί.

αν αυτο έχει αξία για κάποιους, στο πίσω αυτί του βιβλίου υπάρχουν εγκώμια για το βιβλίο από διάφορους, μεταξύ άλλων τον λένο χρηστίδη και το σαββόπουλο. γενικά φαντάζομαι ότι όσοι γουστάρετε χρηστίδη (εκτός μόνολογκ) και χορνμπυ (κι ας μην έχω διαβάσει) δεν θα απογοητευτείτε.

η κριτική που είχε κάνει ο χρηστίδης όταν βγήκε είναι η εξής (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=142387&ct=47).

προσωπικά το διαβάζω δεύτερη φορά μετά από κάνα-δυό χρόνια και γουστάρω εξίσου.

Blanket
14-01-2009, 22:40
:lol:

Phantom Duck
05-02-2009, 17:10
Απίθανο βιβλίο. Θυμίζει αρκετά χρηστίδη στην αφήγηση αλλά χωρίς τα ξεσπάσματα και το σουρρεαλισμό του. Μέχρι ενός σημείου θα μπορούσε να είναι μια πραγματική φοβερή βιογραφία, κάπου κάπου το γαμάει αλλά η ιστορία παραμένει απολαυστική.

Σ' ευχαριστώ μανώλη!!!

Ubu Roi
05-02-2009, 19:33
δεν το γαμάει, και το μεταφυσικό στοιχείο είναι απολαυστικό.

Kingdom Gone
16-02-2009, 18:21
Γαμάει το βιβλίο, όντως τίμιο (και πορωτικό) και το ρούφηξα κυριολεκτικά. Χρηστίδη δε θυμίζει ιδιαίτερα ιμο εκτός απ' ότι και οι δύο ανήκουν στην νέα πσαγμένη ελληνική φάση, αυτό είναι περισσότερο τύπου 'ταξιδιωτικές αναμνήσεις απ τα 60ς', δεν ασχολείται με λεπτομέρειες. Τα μεταφυσικά/σπιριτσουέλ στοιχεία θα το γαμούσαν αν αυτό ήταν αυτοβιογραφία ξέρω γω αλλά τώρα είναι οκ. Προτιμώ βέβαια τα σεξ/ντραγκς/ροκνρολλ+πολιτικς του πρώτου μέρους αλλά οκ, γούστα. Το τέλος βέβαια ήταν λίγο αντικλιμακτικό, φαίνεται σαν να χε ξεμείνει από ιδέες (για να μη πω ότι είναι σχεδόν ηθικοπλαστικό) αλλά δε γαμείς που δε γαμείς, δεν πας για ψάρεμα; Γενικά σ' αφήνει με πολύ ωραία αίσθηση στο τέλος και αυτό είναι που μετράει :!:

πσ: Έξτρα πόντους αν διαβαστεί καλοκαίρι.
ππσ: Φωτοτυπημένοι και στα λογοτεχνικά γούστα λοιπόν!

freak brother
04-03-2009, 16:38
το διαβασα , ωραιο αν και θα μπορουσε να λεγεται - Ο Ελλην γαμιας ta drugs kai to ροκ εντ ρολ- . μου την εσπαγε που μιλουσε αγγλικα πχ με τον Ινδο και ελεγε.. και του ειπα αυτο και πεταγε και ενα αγγλικο στο αγγλικο που ηταν ελληνικο . καταλαβατε? :roll: