Log in

View Full Version : ανοησίες με το bios :/

Loader
21-12-2008, 22:03
σας παρακαλώ, αν ξέρετε καλά απο bios, κάντε λίγη υπομονή και διαβάστε!!!

οκ, εγώ φταίω το παραδέχομαι!!
είχα υποσχεθεί να μη ξαναπειράξω bios, αθέτησα την υπόσχεσή μου, καλά να πάθω!!

αλλά pl0x χρειάζομαι βοήθεια!!!!!!!!

έχω Asus M2N-SLI Deluxe και από μόνη της η μητρική είχε την έκδοση bios 1102 το οποίο από ότι είδα σήμερα στο επίσημο σάιτ είναι μπέτα έκδοση !!
τέσπα, επειδή έχω την ψύχωση αν-δεν-έχω-την-τελευταία-έκδοση-από-οτιδήποτε-δε-μπορώ-να-κοιμηθώ, αποφάσισα να αναβαθμίσω το bios στην έκδοση 1701.

βρίστε με, κάψτε με, καταραστείτε με αλλά το έκανα!!
πρώτο βήμα: erase old bios έγινε σωστά
δεύτερο βήμα: flash new bios έγινε σωστά
τρίτο βήμα: verify new bios εμφανήστικε λάθος!!

κάνω επανεκίννιση και κολλάει στα πρώτα γράμματα της πρώτης οθόνης dos. ωραία λεω την έκατσα. μετά από λίγα δευτερόλεπτα το pc κολλούσε, πριν προλάβω για παράδειγμα να πατήσω del ώστε να μπω στο bios και να πειράξω τις ρυθμίσεις. τελικά πρόλαβα να μπω κάποια στιγμή μετά απο μερικές επανεκκινήσεις και φόρτωσα τα default settings του bios.

εδώ είναι αυτό που με τρελαίνει!

απο τη στιγμή που φόρτωσα τα defaults του bios, όλα είναι καλά!! άνοιξαν κανονικά τα windows, όλα καλα (εκτός απο μια επανεκίννηση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά μόνο από αυτό δε μπορώ να κατηγορήσω το bios έτσι;)!!

στο update πρόγραμμα της Asus εμφανίζει κανονικά την έκδοση του καινούριου bios, στα προγραμματάκια ελέγχου της Asus εμφανίζει bios status = ok, και γενικά όλα φαίνονται καλά!!!!

είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι λάθος και να μη φάνηκε ακόμα; όλα φαίνονται να δουλεύουν όπως πρέπει μέσα στα windows.

επίσης, βλέπω ότι η θερμοκρασία της μητρικής πηγαίνει καμιά φορά στους 45 βαθμούς ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο είναι 44. δε ξέρω αν πριν την αναβάθμιση του bios ήταν έτσι, τώρα για πρώτη φορά έλεγξα τη θερμοκρασία. είναι πρόβλημα όταν καμιά φορά η θερμοκρασία μητρικής πηγαίνει για λίγο ένα βαθμό πάνω απο όσο πρέπει;

Amnesiac.
21-12-2008, 22:52
Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Θα πας φαντάρος.

Ingolemo
22-12-2008, 05:33
Katarxas ama douleuei tote mallon einai ok. An eixe problhma to bios den tha bootare.
Twra giati sou doulepse enw sou kolage prin den kserw, alla ama einai ok den se endiaferei kiolas :P

Gia th thermokrasia, 1 vathmos profanws den peirazei, kai 45 den einai kai polu pshla, alla mporeis na elegkseis ama douleuei ok to anemhsthraki ths mb (ama exei).

Loader
22-12-2008, 09:36
hey thanx!!

σταμάτησε να κολλάει όταν επανέφερα τα default settings του bios, μάλλον από αυτό ήταν.

κι εγώ το σκέφτηκα αυτό που είπες, ότι αν υπήρχε πρόβλημα με το bios δε θα έμπαινε καν στα windows.

μάλλον είμαι κωλόφαρδος

Xtikio
22-12-2008, 10:46
ή και όχι.