PDA

View Full Version : Saxon - Into the Labyrinth (2009)

Tyler_Durden
02-12-2008, 16:37
Saxon - Into the Labyrinth
©2009 SPV/Steamhammer

http://i328.photobucket.com/albums/l322/Vasilis_D14/saxonlabyrinth.jpg

1. Battalions Of Steel 06:35
2. Live To Rock 05:30
3. Demon Sweeney Todd 03:54
4. The Letter 00:43
5. Valley Of The Kings 05:05
6. Slow Lane Blues 04:09
7. Crime Of Passion 04:05
8. Premonition In D Minor 00:41
9. Voice 04:36
10. Protect Yourselves 03:57
11. Hellcat 03:56
12. Come Rock Of Ages (The Circle Is Complete) 03:55
13. Coming Home (Bottleneck Version) 03:12

http://www.saxon747.com

Αντί για ένα review γεμάτο hammer-ισμους για τους οποίους έχω ακούσει πολλά στο παρελθόν, θα πω δυο λόγια για το συγκεκριμένο δισκάκι, κι ας αποτελέσει αυτό, αφορμή για κουβέντα για το νέο δίσκο των Saxon. Έχουμε να κάνουμε με το νέο πόνημα του Byff και της τσογλανοπαρέας του, το οποίο έχει την τύχη (ή μήπως την ατυχία;) να διαδέχεται ένα πραγματικά μεγάλο album, όπως είναι για μένα το "Inner Sanctum". Έτσι βλέπουμε την μπάντα να μπουκάρει με κεκτημένη ταχύτητα σε αυτό το δίσκο, όπου η πρώτη πεντάδα (με εξαίρεση την 40 δευτερολέπτων αφήγηση του "The Letter") των τραγουδιών είναι γρήγορα κομμάτια, με riff-αρες όπως ας πούμε το καλύτερο κατα τη γνώμη μου κομμάτι του δίσκου Demon Sweeney Todd. Σε αυτήν την πρώτη πεντάδα με τα καλύτερα κατα τη γνώμη μου κομμάτια, ανήκουν το πομπώδες κομμάτι του δίσκου "Battalions Of Steel" όπως και το στιχουργικά χιλιοειπωμένο "Live to Rock". Απο 'κει και πέρα έχουμε τυπικά Saxon κομμάτια, με περισσότερο mid tempo ύφος (με εξαίρεση το "Hellcat" που είναι σαφώς γρήγορο κομμάτι και πάει στα διακριθέντα του δίσκου), που αν και δεν θα κόψουν την όρεξη σε κανένα, δεν νομίζω να τον ενθουσιάσουν κιόλας. Το album κλείνει με το "Coming Home (Bottleneck Version)" το οποίο πρόκειται για ένα ακουστικό blues που μου θύμισε το "Whorehouse Blues" των θεών που παλαιότερα ήταν κολλητοί με τους Saxon, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πιάνει το feeling που έχει το κομμάτι του θείου Lemmy. Κλείνοντας πρέπει να πω, οτι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά πορωτικό δισκάκι, όμως σαφώς πιο "λίγο" απο τον προκάτοχό του, το οποίο υστερεί αρκετά σε πρωτοτυπία και αυτό νομίζω είναι και το μεγάλο του μείον. Δεν περιμένω νεωτερισμούς στο παίξιμο από τους Saxon του 2008, απλά με ενοχλεί λίγο οτι αρκετές φωνητικές γραμμές θυμίζουν πολλά πρόσφατα κομμάτια, και κυρίως θεωρώ κάπως ενοχλητική τη στατική νοοτροπία του στησίματος του συγκεκριμένου δίσκου σε σχέση τουλάχιστον με τους δύο προκατόχους του, και η λύση του ακουστικού blues για το τέλος του δίσκου νομίζω οτι δείχνει αυτή την έλλειψη νέων ιδεών. Όπως και να 'χει όμως, όταν μιλάς για τους Saxon, όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα. Ένας απο λόγους που τους αγαπήσαμε ήταν η ευθύτητα και η αμεσότητα της μπάντας, και αυτό σίγουρα το έχουν ακόμα.

eleventh guardian
02-12-2008, 17:47
Στην πρώτη ακρόαση δεν μ' άρεσε. Ίσως γιατί είναι πιο διαφορετικό και λιγότερο άμεσο από το "Inner Sanctum" και το "Lionheart".

Τη δεύτερη φορά βρήκα περισσότερα στοιχεία που μου άρεσαν. Μου άφησε γενικά την αίσθηση ενός δίσκου με περισσότερο hard rock feeling, αλλά και κάποια εντελώς διαφορετικά στοιχεία (σαν αυτά στο πράγματι πομπώδες και AOR-άδικο Battalions of Steel).

Τρίτη ακρόαση δεν έχει υπάρξει ακόμα. Θέλω να το ακούσω καλύτερα, αλλά είναι σίγουρο πως δεν έχω ενθουσιαστεί (σε αντιθεση με ό,τι είχε συμβεί με τα δύο προηγούμενα) όπως και το ότι το άλμπουμ δεν είναι τόσο ισορροπημένο και "εύκολο" (κάτι όχι απαραίτητα κακό).

Amnesiac.
04-12-2008, 11:30
Saxon - Into the Labyrinth
©2009 SPV/Steamhammer

http://i328.photobucket.com/albums/l322/Vasilis_D14/saxonlabyrinth.jpg

1. Battalions Of Steel 06:35
2. Live To Rock 05:30
3. Demon Sweeney Todd 03:54
4. The Letter 00:43
5. Valley Of The Kings 05:05
6. Slow Lane Blues 04:09
7. Crime Of Passion 04:05
8. Premonition In D Minor 00:41
9. Voice 04:36
10. Protect Yourselves 03:57
11. Hellcat 03:56
12. Come Rock Of Ages (The Circle Is Complete) 03:55
13. Coming Home (Bottleneck Version) 03:12

http://www.saxon747.com

Αντί για ένα review γεμάτο hammer-ισμους για τους οποίους έχω ακούσει πολλά στο παρελθόν, θα πω δυο λόγια για το συγκεκριμένο δισκάκι, κι ας αποτελέσει αυτό, αφορμή για κουβέντα για το νέο δίσκο των Saxon. Έχουμε να κάνουμε με το νέο πόνημα του Byff και της τσογλανοπαρέας του, το οποίο έχει την τύχη (ή μήπως την ατυχία;) να διαδέχεται ένα πραγματικά μεγάλο album, όπως είναι για μένα το "Inner Sanctum". Έτσι βλέπουμε την μπάντα να μπουκάρει με κεκτημένη ταχύτητα σε αυτό το δίσκο, όπου η πρώτη πεντάδα (με εξαίρεση την 40 δευτερολέπτων αφήγηση του "The Letter") των τραγουδιών είναι γρήγορα κομμάτια, με riff-αρες όπως ας πούμε το καλύτερο κατα τη γνώμη μου κομμάτι του δίσκου Demon Sweeney Todd. Σε αυτήν την πρώτη πεντάδα με τα καλύτερα κατα τη γνώμη μου κομμάτια, ανήκουν το πομπώδες κομμάτι του δίσκου "Battalions Of Steel" όπως και το στιχουργικά χιλιοειπωμένο "Live to Rock". Απο 'κει και πέρα έχουμε τυπικά Saxon κομμάτια, με περισσότερο mid tempo ύφος (με εξαίρεση το "Hellcat" που είναι σαφώς γρήγορο κομμάτι και πάει στα διακριθέντα του δίσκου), που αν και δεν θα κόψουν την όρεξη σε κανένα, δεν νομίζω να τον ενθουσιάσουν κιόλας. Το album κλείνει με το "Coming Home (Bottleneck Version)" το οποίο πρόκειται για ένα ακουστικό blues που μου θύμισε το "Whorehouse Blues" των θεών που παλαιότερα ήταν κολλητοί με τους Saxon, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πιάνει το feeling που έχει το κομμάτι του θείου Lemmy. Κλείνοντας πρέπει να πω, οτι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά πορωτικό δισκάκι, όμως σαφώς πιο "λίγο" απο τον προκάτοχό του, το οποίο υστερεί αρκετά σε πρωτοτυπία και αυτό νομίζω είναι και το μεγάλο του μείον. Δεν περιμένω νεωτερισμούς στο παίξιμο από τους Saxon του 2008, απλά με ενοχλεί λίγο οτι αρκετές φωνητικές γραμμές θυμίζουν πολλά πρόσφατα κομμάτια, και κυρίως θεωρώ κάπως ενοχλητική τη στατική νοοτροπία του στησίματος του συγκεκριμένου δίσκου σε σχέση τουλάχιστον με τους δύο προκατόχους του, και η λύση του ακουστικού blues για το τέλος του δίσκου νομίζω οτι δείχνει αυτή την έλλειψη νέων ιδεών. Όπως και να 'χει όμως, όταν μιλάς για τους Saxon, όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα. Ένας απο λόγους που τους αγαπήσαμε ήταν η ευθύτητα και η αμεσότητα της μπάντας, και αυτό σίγουρα το έχουν ακόμα.

Παρακαλώ να γίνει έντιτ και να προσθέσεις κάπου και τη λέξη "γερόλυκοι" για να φύγει κατευθείαν για hammer :!:

fandango
04-12-2008, 12:54
ναι, αλλά να βγάλει και τους τίτλους των τραγουδιών. αλλιώς δεν θα είναι σαν του χάμερ, που γράφουν πίπες τις οποίες άνετα θα μπορούσε να γράψει και κάποιος που δεν άκουσε νότα από το άλμπουμ.

eleventh guardian
18-12-2008, 15:15
Saxon is searching for the musician who contributes the best solo for the current Saxon single "Live To Rock" (from the new album, Into The Labyrinth, out in January 2009).

What do you have to do? That's simple enough: by clicking the link, you will be able to hear "Live To Rock", and all you have to do is play your own solo to fill in the part where the song is faded out. Record your contribution by webcam or video camera and submit it to the Riff King channel. All entries will be judged by a panel.

If you win, you will get to play live with Saxon in Brazil, Japan or Germany, whichever you prefer. All expenses paid, and you'll be treated like a full Saxon member on this unique day, appearing on stage with your heroes that night! Along with the main prize, there will be other excellent prizes, among them an exclusive Saxon Dean Flying V guitar.

This competition ends on the 28th of February 2009! So hurry up and be the next Riffking!

More info here: http://www.youtube.com/watch?v=oXEiv5FtqRY

Αντε, Γουιτσκίλερ!

Witchkiller
18-12-2008, 18:07
Λες?

Jim Dandy Mangrum
19-12-2008, 11:03
egw lew na paroun oi Saxon ton witchie gia ki8arista kanoniko melos, gia na akousoume to Wheels Of Steel pt.II....

GuardianOfIvorytower
19-12-2008, 15:17
:D

GuardianOfIvorytower
23-01-2009, 11:39
Τώρα που το ακούω αυτές τις μέρες, δεν είναι καθόλου άσχημο αυτό εδώ, κ έχει ορισμένες κομματάρες :)

o.p.m
24-01-2009, 18:06
μπαντα με 100 κιλα αρχιδια...μπαντ που καποιοι θελουν 10 δισκογραφικες ζωες για να φτασουν εστω και εναν δισκο τους...και ο καινουριος δισκος γαμηε,οπως και ολοι φυσικα...τι να λεμε τωρα,με τον μπιφ στα φωνητικα δεν γινεται να πεσεις ποτε εξω...

Witchkiller
24-01-2009, 20:39
μπαντα με 100 κιλα αρχιδια...μπαντ που καποιοι θελουν 10 δισκογραφικες ζωες για να φτασουν εστω και εναν δισκο τους...και ο καινουριος δισκος γαμηε,οπως και ολοι φυσικα...τι να λεμε τωρα,με τον μπιφ στα φωνητικα δεν γινεται να πεσεις ποτε εξω...

Περιεκτικός και σωστός............

Υ.γ. Κάποτε ο Aresti γάμαγε ,έτσι......... :P

Raven Lord
26-01-2009, 23:51
με μια γρήγορη ακρόαση το αλμπουμάκι φάνηκε στο στάνταρ καλό επίπεδο.

GuardianOfIvorytower
27-01-2009, 14:28
μια χαρούλα είναι...άντε κ σε καμιά 20 μέρες θα τους δούμε κ ζωντανά 8)

Raven Lord
02-02-2009, 11:40
θα έλεγα όμως ότι το inner sanctum είναι καλύτερο

GuardianOfIvorytower
02-02-2009, 14:25
8a deixei :wink:

eleventh guardian
02-02-2009, 14:35
Και το Inner Sanctum και το Lionheart είναι καλύτερα από το καινούριο, πιστεύω. 'Η, τουλάχιστον, είναι πιο άμεσα από το Into the Labyrinth, το οποίο είναι μεν καλό, αλλά λίγο άνισο θα έλεγα. Από την άλλη, εδώ υπάρχει πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά στις κιθάρες και 2-3 κομματάρες που τσακίζουν (Battalions of Steel, Demon Sweeny Todd).