Log in

View Full Version : Nevermore - The Year Of The Voyager [DVD - 2008]

GuardianOfIvorytower
20-11-2008, 13:27
Nevermore - The Year Of The Voyager DVD

http://www.metal-archives.com/images/1/9/0/2/190219.jpg

1. Final Product
2. My Acid Words
3. What Tomorrow Knows/Garden Of Grey
4. Next In Line
5. Enemies Of Reality
6. I, Voyager
7. The River Dragon Has Come
8. I Am The Dog
9. Dreaming Neon Black
10. Noumenon
11. Inside Four Walls
12. Politics Of Ecstasy
13. Dead Heart In A Dead World
14. Matricide
15. The Learning
16. Sentient 6
17. Narcosynthesis
18. The Heart Collector
19. Born
20. This Godless Endeavor

Επιτέλους, μετά από πολλές αναβολές (ούτε αυτοί δεν ξέρουν πόσες) κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο από μερικούς (σαν κ μένα) DVD της μπάντας. Όχι τπτ άλλο, αλλά κόντευε να γίνει το αντίστοιχο “Chinese Democracy” των DVD. Όπως και χει, το έχω επιτέλους στα χέρια μου, κ πρέπει να πω ότι το πακέτο είναι άκρως δελεαστικό. Για μένα δλδ άξιζε η αναμονή, καθώς έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

Καταρχάς να αναφέρω ότι το DVD κυκλοφορεί κ σε μία έκδοση που περιέχει κ διπλό CD με τη συναυλία στην Zeche Halle του Bochum της Γερμανίας τον Οκτώμβρη του 2005, ενώ το live CD κυκλοφορεί κ σε ξεχωριστή κυκλοφορία, όπως κ σε βινύλιο. Ενδιαφέροντα αυτά, δε λέω, αλλά το ζουμί για μένα είναι το DVD. Διπλό μάλιστα. Στο πρώτο περιέχεται όλη η παραπάνω συναυλία, ενώ στο δεύτερο περιέχονται αποσπάσμα από διάφορες συναυλίες του γκρουπ - από την Gigantour που είχαν κάνει το 2005 με τους Megadeth, από την εμφάνισή τους στο Wacken το 2006, από το Metal Mania Festival στην Katowice της Πολωνίας το 2006 και από το επετειακό πάρτυ της εταιρίας τους Century Media το 2001. Παράλληλα, στο δεύτερο DVD μπορεί κανείς να βρει κ όλα τα video που έχει κυκλοφορήσει η μπάντα, καθώς κ μία σύντομη συνέντευξη του τραγουδιστή της μπάντας Warrel Dane.

Όπως είπα κ παραπάνω, έχω γίνει πολύ καλή δουλειά στη λήψη της συναυλίας, όπου υπήρχαν αρκετές κάμερες σε κάθε μέλος του γκρουπ, ενώ και ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός, καθαρός και δυνατός. Στη συναυλία αυτή η μπάντα είχε παίξει τραγούδια από όλη της τη δισκογραφία, μερικά νομίζω μάλιστα ειδικά μόνο για αυτή την εμφάνιση και την ηχογράφιση (“Matricide”). Γενικά ορισμένα παλιά τραγούδια αποτελούν και το highlight της εμφάνισης τους για μένα, όπως το προαναφερθέν “Matricide” και τα “Politics Of Ecstasy”, “The Learning”, “Dreaming Neon Black”. Σε όλα όμως τα τραγούδια το γκρουπ δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, και όλα είναι εκτελεσμένα πολύ καλά. Πολύ καλές είναι και οι αντιδράσεις του κοινού, ιδίως στα πιο γνωστά τους κομμάτια.

Για το δεύτερο DVD δεν έχω να πω και πολλά. Οι περισσότερες λήψεις δεν είναι τόσο επαγγελματικές όσο της συναυλίας, οπότε ούτε ο ήχος ούτε η εικόνα είναι τα καλύτερα δυνατά, αλλά δεν σε εμποδίζουν να πάρεις μία γεύση από τις αντίστοιχες εμφανίσεις της μπάντας. Μαζί με αυτό, μπορεί κάποιος να έχει μαζεμένα όλα τα επίσημα video clip των Nevermore. Κλείνοντας, να πω ότι πρόκειται για ένα πολύ χορταστικό πακέτο, με συνολική διάρκεια πάνω από 3 ώρες. Η αγορά του επιβάλλεται για τους οπαδούς της μπάντας, ενώ και οι υπόλοιποι δεν θα χάσουν αν του ρίξουν μία ματιά.

http://www.nevermore.tv/
http://www.centurymedia.com/

Kalt
20-11-2008, 13:53
Pwpw Matricide kai sta kapakia Learning. Ekspermatwsi.

fandango
20-11-2008, 14:12
το Born στο Wacken ρε μαλάκες. \m/

GuardianOfIvorytower
20-11-2008, 15:30
:headbang:

enitharmon
20-11-2008, 15:53
το Born στο Wacken ρε μαλάκες. \m/
αυτό ήταν ο τρόμος ο ίδιος, όσο πίσω και να ήσουνα σου ερχόντουσαν αρβύλες από παντού

τους μισω για την αναβεβλημένη συναυλία στο Bochum. Είχα πάει αυθημερόν και έφυγα με το βραδινό για πίσω σα βρεγμένη γάτα. Άντε μην το θυμάμαι...

distortionofperception
20-11-2008, 17:11
το είδαμε ετσι παρεούλα απο την αρχη μεχρι το τελος μονορούφι σα να βλέπαμε ταινία.

Πολύ καλές είναι και οι αντιδράσεις του κοινού, ιδίως στα πιο γνωστά τους κομμάτια.

Διαφωνώ. Εντελως.
Είναι το πιο ξενερωτο κοινο που χω δει σε συναυλία εβερ. (μιλάω παντα για ντιβιντι μπαντας, όπου συνήθως οι αντιδρασεις ειναι γαματες).
Το καυτηρίαζε και ο Dane όλη την ώρα: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΓΚΟ ΜΕ ΔΙΣΚΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑΛΑ ΜΠΥΡΑΣ.

Η σκηνοθεσία και το μονταζ ήταν απιστευτα.... Δηλαδη οι καμερες ειναι απειρες, τα πλανα πρωτοτυπα κ.λ.π. κ.λ.π.

Τα κομμάτια όλα αψογα, όπως τα λέει και ο θρεντ στάρτα.

και τώρα η μεγάλη μου ενσταση:
Καντε μια αντιπαραθεση του dvd με τα αποσπασματα απο άλλες συναυλίες στο δεύτερο δισκακι. Θα διαπιστώσετε το εξης. Αποφασίσαν να γυρίσουν ντιβιντι και ξαφνικα σοβαρέψαν..... Κρίμα. Περίμενα περισσότερο παιχνίδι με το κοινο, περισσότερο χαβαλε και χιούμορ. Ναι δε λέω όλα αψογα, αλλα ίσως παραπανω απο όσο πρέπει.... Κρίμα.

Τελικά αν συμμεριστει καποιος το κοστος του και αυτό που προσφερει ειναι value for money.

Ηοτ Σποτ: Σε ενα βίντεο απο τα μπονους, ο σεσιον κιθαρίστας που μετα πηγε σεσσιον στους Aνυχιλατορ, παίζει με σπασμένη χορδη, και χτυπιέται σαν ανεμοστρόβιλος *(όχι τα μαλλια του, ολοκληρο το σώμα)

Κολντ Σποτ: Το ότι δεν είχε παρασκήνια. Βαλε εκει λίγο υλικό να δούμε απο μπακστέητζ!!!! Τζαμπα ειναι ρε παιδι μου! Βαλε να δουμε πως τρομαπρετε γιατι ειμαστε και λίγο κουτσομποληδες ρε αδερφε!

GuardianOfIvorytower
20-11-2008, 17:20
Για τον κόσμο μπορεί κ να τα μπέρδεψα με τα άλλα αποσπάσματα. :P

Σωστό το point σου περί σοβαρότητας σε σχέση με τις άλλες συναυλίες, μπορεί απλά να ήθελαν να βγάλουν τη σοβαρή πλευρά τους στο DVD, δεν ξέρω :lol:
Σκηνές από παρασκήνια όντως λείπουν :wink:

@ένι: για την ακυρωμένη συναυλία τα λέει κ ο Warrel στη συνέντευξη, είχε κλείσει τελείως ο λαιμός του κ δεν μπορούσε να τραγουδήσει ούτε νότα. Κ οι διοργανωτές λέει τον πίεζαν παρόλα αυτά να τραγουδήσει. Αλλά τελικά δεν.

Tyler_Durden
20-11-2008, 18:29
Απλά ΕΠΙΚΟ dvd! Τρομερή σκηνοθεσία στο βασικό show, Γιγαντιαίων διαστάσεων (απο πλευράς επιλογών) το setlist, κορυφαία απόδοση επι σκηνής.Προφανώς και είμαι φανμπόις, αλλά ταυτόχρονα είχα πολύ υψηλές προσδοκίες απο ένα dvd (που κυρίως λόγω ατυχιών και προβλημάτων υγείας) καθυστέρησε τόσο να βγεί, και ομολογώ οτι προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο την τελική δουλειά που έγινε.

Επίσης αυτό:

Pwpw Matricide kai sta kapakia Learning. Ekspermatwsi.
+ οτι ακριβώς πριν το θε'ι'κό Matricide, προηγείται το επίσης κατανυκτικό Dreaming Neon Black.Δέος.

enitharmon
20-11-2008, 19:07
Διαφωνώ. Εντελως.
Είναι το πιο ξενερωτο κοινο που χω δει σε συναυλία εβερ. (μιλάω παντα για ντιβιντι μπαντας, όπου συνήθως οι αντιδρασεις ειναι γαματες).
Το καυτηρίαζε και ο Dane όλη την ώρα: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΓΚΟ ΜΕ ΔΙΣΚΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑΛΑ ΜΠΥΡΑΣ.
δεν ξερω για ποιο λόγο γύρισαν το δνδ στη Γερμανία, εδώ κοινό όπως σε άλλες χώρες δεν έχουν. Τελεία. Και δε θέλω να χαιδέψω τα αυτιά κανενός, αλλά τους έχω δει πολλάκις και σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη και στη Γερμανία και απλά δε συγκρίνονται οι δυο χώρες στο θέμα Nevermore (δε γινεται να ξεχαστει η συναυλια στο Ρόδον στην περιοδεια DNB που δε λειτουργουσε το μικροφωνο στο ξεκίνημα του Beyond Within και την πρώτη στροφή την τραγούδησε το κοινό). Ας το γύριζαν Ιταλία ή Ισπανία στην τελική, πάλι καλύτερα θα ήτανε.

@γκαρντιαν: προφανώς και δεν το έκαναν επίτηδες

GuardianOfIvorytower
21-11-2008, 16:42
Προφανώς. Το πα πιο πολύ πληροφοριακά, σε περίπτωση που κάποιος δεν το ήξερε. :wink: