PDA

View Full Version : Implosion - Lucidity In Quietus (2008)

eleventh guardian
05-11-2008, 19:16
Implosion - Lucidity In Quietus
2008 - Steel Gallery

http://img143.imageshack.us/img143/9992/351shopimplosioncoverzj8.jpg

01. Anguish in Me
02. Mind Control
03. Holy Sin
04. Temptation
05. The Mesmerizing Truth
06. The Pledge
07. Shock and Awe
08. Desertion
09. Redemption

http://www.myspace.com/implosionprogmetal
http://www.steelgallery.com

Θα προσπαθήσω να μην πω πολλά, επειδή ο κιθαρίστας των Implosion είναι χρήστης του φόρουμ και θα κατηγορηθώ για υποκειμενικότητα κ.λπ. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο πρώτος δίσκος των παιδιών ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, prog metal υψηλού επιπέδου. Σε πολλά σημεία φυσικά θα βρείτε αρκετές ομοιότητες με Dream Theater, Pain of Salvation (του "Entropia" και του "One Hour..." κυρίως), Symphony X, Redemption, Vanden Plas, Shadow Gallery (και ελάχιστες με Fates Warning, Queensryche στους οποίους παραπέμπει ο τίτλος). Όμως, τα 'χουμε πει από το demo αυτά και δεν μας ενοχλούν καθόλου από τη στιγμή που τα παιδιά έχουν το ταλέντο να γράφουν ωραία κομμάτια που είναι τεχνικά αλλά δεν φλυαρούν άσκοπα και καταφέρνουν να σε κερδίσουν με τη μία.

Οι εκτελέσεις των τριών παλιών κομματιών είναι κλάσεις ανώτερες στον δίσκο, τα καινούρια στέκουν εξίσου ψηλά (αγαπημένο μου το "Anguish In Me" με το πιασάρικο ρεφρέν) και ο πληκτράς που τραγουδάει κιόλας πια, έχει πολύ εκφραστική φωνή. Μέχρι και 17λεπτο κομμάτι ("Redemption") τόλμησαν να γράψουν - αν και δεν την παλεύω πλέον με τόσο μακροσκελείς συνθέσεις, έχει ορισμένες γαμάτες στιγμές.

Στα μεγάλα συν του άλμπουμ η προσεγμένη παραγωγή και οι ωραίοι στίχοι. Ευχάριστη έκπληξη και το artwork, το οποίο είναι λιτό και καλαίσθητο -δεν το περίμενα από τη Steel Gallery, για να είμαι ειλικρινής.

Μπράβο στα παιδιά (να και μια φορά που αυτό θα εισακουστεί :P). Μακάρι να ακουστεί και παραέξω το δισκάκι, γιατί θεωρώ την επιτυχία δεδομένη.

GuardianOfIvorytower
05-11-2008, 21:54
Επειδή τα κομμάτια από το myspace μ άρεσαν, πως το παραγγέλνω αυτό? Θα το βρω Χριστούγεννα που θα κατέβω Αθήνα κάπου ή το στέλνετε κ έξωτερικό?

eleventh guardian
07-11-2008, 14:15
Προφανώς ο Lukather πήζει (λέμε τώρα :P) στην αεροπορία γι' αυτό δεν σου έχει απαντήσει, πάντως μπορείς να βρεις το δισκάκι σε διάφορα ξένα online μαγαζιά, όπως προφανώς και απ' ευθείας από το mailorder της Steel Gallery.

Εννοείται πώς το έχουν φέρει και στα γνωστά metal δισκάδικα της Αθήνας.

GuardianOfIvorytower
07-11-2008, 14:24
Ωραία, οπότε θα το τσημπίσω τις γιορτές που θα κατέβω :wink:

accursed
26-12-2008, 22:02
Καπως μπουκωμενη μου φανηκε η παραγωγη απο τα δειγματα στο myspace,στοιχειο που ισως επιδρασει αρνητικα στην αποψη μου για το δισκο.Παντως θα το τσιμπησω και εγω αυτες τις μερες(μετα τη δισκαρα των final answer εμπιστευομαι τυφλα τη steel gallery 8) 8) )

GuardianOfIvorytower
12-01-2009, 13:37
Τελικά δεν αγοράστηκε, κάπως θα γίνει βέβαια να αγοραστεί μελλοντικά (κ να ακουστεί σωστά - άκουσα κ από άλλους θετικά σχόλια).

Sotos_The_Tequiler
31-01-2009, 18:50
ρε Guardian από που το πήρες τελικά;
εγώ μόλις τώρα έκανα ένα search στο ebay και το βρήκα από τον "χρήστη" steelgalleryrecords με 10$ starting bid και 3$ shipping cost

eleventh guardian
31-01-2009, 18:52
Εγώ το 'χα βρει στο No Remorse. Ο user που λες στο eBay είναι ο Steel Gallery, αυτός που έβγαλε το CD. Οπότε το παίρνεις άφοβα από εκεί.

accursed
31-01-2009, 19:00
και γω απο no remorse το χα τσιμπησει

να η κριτικη μου για το δισκο

Να λοιπον που το τελος της χρονιας επιφυλασσε μια μεγαλη εκπληξη! Οι Θεσσαλονικεις Implosion κυκλοφορησαν προσφατα το ντεμπουτο τους Lucidity In Quietus,μια πολυ δυνατη κυκλοφορια στο χωρο του progressive metal.Ο δισκος ειναι αρκετα ποικιλομορφος με μακροσκελεις συνθεσεις και περιλαμβανει ολα οσα θελει να ακουσει ενας φιλος του prog : πολυπλοκο riffing,μελωδικες φωνητικες γραμμες,κιθαριστικα χωσηματικα σημεια,συνεχεις εναλλαγες ρυθμων,στακατο drumming και διασπαρτα πληκτρα που πλουτιζουν τον ηχο.Η παραγωγη ειναι καταπληκτικη με πλουσιες ενορχηστρωσεις(το mastering εγινε στη φιλανδια) και εξυψωνει σε μεγαλο βαθμο τις συνθεσεις των παιδιων.Απο το εναρκτηριο ''πιασαρικο'' Anguish In Me'' μεχρι το πολυδιαστατο επος Redemption καταλαβαινεις οτι οι implosion εχουν φιλτραρει αψογα ολες τις επιρροες τους(theater,vanden plas,conception και pantera σε ο,τι αφορα μερικα σκληρα ρiffs) και εχουν δημιουργησει ενα αξιολογο δισκο,ισως τον κορυφαιο της εγχωριας σκηνης στο χωρο του prog,μαζι με το concrete surreal των horizon's end

Sotos_The_Tequiler
31-01-2009, 19:02
Εγώ το 'χα βρει στο No Remorse. Ο user που λες στο eBay είναι ο Steel Gallery, αυτός που έβγαλε το CD. Οπότε το παίρνεις άφοβα από εκεί.

Ναι το ξέρω απλά επειδή δεν ήξερα σε τι τιμή κυκλοφορεί είπα να ρωτήσω να δω αν αισχροκερδούν απο το ebay :P

Sotos_The_Tequiler
03-02-2009, 21:27
συν το ότι μόλις τώρα κάποιος μαλακογκάβλης πήγε κι έκανε bid πάνω από μένα που να του καεί το στέρεο