View Full Version : Album reviews
Dragonlord
04-11-2008, 15:39
Όπως ξέρετε, εδώ και κάποια χρόνια στο album reviews έχουν απαγορευτεί οι μονολεκτικές "κριτικές", ενώ έχουν γίνει απαραίτητα τα εξώφυλλα και το tracklist. Αυτό δε σημαίνει βεβαίως ότι πρέπει να ανοίγετε αντίστοιχα τόπικς στο μιούζικ, αλλά το ότι γίνεται ίσως να δείχνει μια δυσλειτουργία του album reviews υπό αυτή τη μορφή. Προσωπικά νομίζω ότι όσον αφορά το μονολεκτικό part δεν θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί, ως προς τα άλλα ναι, γιατί όχι. Αλλά θέλω και τη δική σας γνώμη, οπότε για ρίχτε καμιά ψήφο (μπορείτε να ψηφίσετε πάνω από ένα).
eleventh guardian
04-11-2008, 15:59
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολλή ανάλυση. Παραθέτω ένα link από topic του Album Reviews μετά την επιβολή του περίφημου κανόνα και πριν τη δημιουργία του ER Mag.
viewtopic.php?f=3&t=9112 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=9112)
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονταν τότε τέτοια (λιτά αλλά περιεκτικά) reviews και δεν γίνονται τώρα. Είναι τόσο απλό.
Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να γράψει και κατεβατά, έτσι; Αλλά και 3-4 αράδες είναι αρκετές πιστεύω.
Dragonlord
04-11-2008, 16:03
Αυτή είναι κι η δική μου γνώμη.
distortionofperception
04-11-2008, 16:10
εγω ψηφισα το 2 αλλα το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι μη γραφονται greeklish. Γιατι δεν ειναι μαλακίες που λέγονται στο Τζενεραλ. Επειδή ούτως η αλλως ειναι ψιλοδύσκολο να το διαβασουν αρκετοι,να μην τους αποτρεπουμε τελείως.
pou einai i epilogi "na mi grafontai arxidies" ?
Dragonlord
04-11-2008, 16:13
Νομίζω ότι τα greeklish είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που ίσως πρέπει να συζητηθεί για όλο το φόρουμ και όχι μόνο για τις κριτικές. Γιατί και το general φόρουμ είναι, δεν είναι chatroom, και πλέον δεν υπάρχουν τα προβλήματα με τα fonts που υπήρχαν πριν 5-10 χρόνια.
distortionofperception
04-11-2008, 16:16
καλα στανταρ αυτό, ποσες φορες ηθελα να ψαξω κατι στο search και επρεπε να φανταστω με ποιον τροπο greeklish εχει γραψει ο θρεντ σταρτα το θέμα...
dopefiend
04-11-2008, 16:19
egw protinw na apagoreutoun ta ellinika kai na grafoun oloi ypoxrewtika greeklish. gamato?
on topic, psifisa 1-3-4.
Magellan
04-11-2008, 16:22
οτι ειπε ο 11th
Dragonlord
04-11-2008, 16:23
egw protinw na apagoreutoun ta ellinika kai na grafoun oloi ypoxrewtika greeklish. gamato?
Δε λες τίποτα!
dopefiend
04-11-2008, 16:25
toksera oti tha sou arese! na ginei pol!
tamagothi
04-11-2008, 16:35
Νομίζω ότι τα greeklish είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που ίσως πρέπει να συζητηθεί για όλο το φόρουμ και όχι μόνο για τις κριτικές. Γιατί και το general φόρουμ είναι, δεν είναι chatroom, και πλέον δεν υπάρχουν τα προβλήματα με τα fonts που υπήρχαν πριν 5-10 χρόνια.
Θα έλεγα "ΝΑΙ!!!~!!~~~!!!!", αλλά δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τα ορθογραφικά που θα ακολουθήσουν. Για κάποιο λόγο πονάνε λιγότερο στα γκρήκλις.
Dragonlord
04-11-2008, 16:43
Σκέψου όμως πόσα ποστ οφ δε ντέη θα έχουμε μόλις φύγει η δικαιολογία του "στα γκρίκλις δεν έχει ορθογραφία"!
ΝΩΜΙΖΟ ΩΤΗ ΑΙΧΑΙΤΕ ΑΔΕΙΚΩ :!:
Dragonlord
04-11-2008, 16:47
...ή σκέψου με πόσους διαφορετικούς τρόπους θα μπορείς να διαβάσεις το κάθε μήνυμα.
tamagothi
04-11-2008, 16:48
...άσε τα καταπληκτικά αστεία με τις ανορθογραφίες, α λα ΓΓ*!!!
GuardianOfIvorytower
04-11-2008, 18:22
Αν κ προσωπικά μ αρέσει να διαβάζω κάτι παραπάνω, η δεύτερη επιλογή φαντάζει ικανοποιητική.
Darkling
04-11-2008, 18:45
Δε νομιζω οτι μπορει να υποχρεωθει καποιος να γραψει κριτικη που να ειναι σωνει και καλα 30 γραμμες. Και με 4-5 μπορεις να πεις καποια πραγματα για ενα αλμπουμ που σ αρεσει, αν θες να γραψεις πιοτερα, γραψε.
Απο κει και περα, οσοι γραφουν/εγραφαν μυριαδες "γαμαει" αλμπουμ, κραζονται και το φαινομενο σταματησε/σταματαει.
Οποτε και λιγες γραμμες ειναι οκ, θεωρω.
rincewind2k
04-11-2008, 19:21
τα 'παμε, νομίζω 4-5 γραμμές είναι οκ, αλλά θα προτιμούσα να παραμείνουν εξώφυλλα+τρακλιστ, αφενός γιατί (με) βολεύει και αφετέρου γιατί νομίζω αν κάποιος χρειάζεται να μπει στον (ελάχιστο) κόπο να βρει εξώφυλλο+τρακλιστ σημαίνει οτι το παίρνει έστω και λίγο σοβαρά και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να γράψει 4-5 σειρές με ασυναρτησίες.
dopefiend
04-11-2008, 19:34
i deuteri epilogi mou fainetai kati tou stil:
to deutero tous ablum
einai eksairetiko
to akouw kathe mera, gamaei
akouste to keseis!
otan leme mia paragrafos den ennooume 30 seires. 4-5 seires toulaxiston, stis opoies na peitheis ton allon oti akouses to album me tin aparaititi prosoxi, oxi meta apo 2 akroaseis pas kai anoigeis thread kai les oti gamaei me 4 diaforetikous tropous. toulaxiston egw me auti tin logiki psifisa to prwto. ektos kian katalava kati lathos.
eleventh guardian
04-11-2008, 20:23
τα 'παμε, νομίζω 4-5 γραμμές είναι οκ, αλλά θα προτιμούσα να παραμείνουν εξώφυλλα+τρακλιστ, αφενός γιατί (με) βολεύει και αφετέρου γιατί νομίζω αν κάποιος χρειάζεται να μπει στον (ελάχιστο) κόπο να βρει εξώφυλλο+τρακλιστ σημαίνει οτι το παίρνει έστω και λίγο σοβαρά και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να γράψει 4-5 σειρές με ασυναρτησίες.
Νομίζω είναι ξεκάθαρο από το δεύτερο ποστ του Ντράγκονλορντ (που λέει ότι συμφωνεί μαζί του) ότι θα υπάρχουν τράκλιστ και εξώφυλλο μαζί με τις 3-4 αράδες.
rincewind2k
04-11-2008, 20:27
όσον αφορά το μονολεκτικό part δεν θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί, ως προς τα άλλα ναι, γιατί όχι.
σε αυτό τοποθετούμαι.
Dragonlord
04-11-2008, 21:08
Όντως εννοούσα ότι συμφωνώ ως προς το κείμενο. Δεν ξέρω, θα δείξει, προφανώς το καλύτερο είναι να έχουμε πλήρεις κριτικές με εξώφυλλο, τράκλιστ και γλυκό κερασάκι, απλά προσπαθώ να ζυγιάσω αν είναι μεγαλύτερο κέρδος να κάνουμε πιο εύκολες τις κριτικές για κάποιον που θα σκεφτεί "θέλω να κάνω συζήτηση γι'αυτό το άλμπουμ αλλά βαριέμαι να ψάχνω εξώφυλλα τράκλιστ και να γράφω κατεβατό οπότε μιλάω στο music off topic ή ανοίγω τόπικ στο music όπου δεν έχω τέτοιους περιορισμούς" - και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό. Δηλαδή στο
Επίσης, με αφορμή τη μετακίνηση του "Death Magnetic" thread στο album reviews από τον Dragonlord, θα πρότεινα να αλλάξει ο κανόνας που απαιτεί να γίνει και review για μια νέα κυκλοφορία και αποτρέπει τους περισσότερους να ανοίξουν thread εκεί (η μεγάλη ζημιά που έκανε το ER Mag - έχει κυριαρχήσει πλέον η αίσθηση ότι για να γράψει κανείς εκεί πρέπει να έχει στο παλμαρέ του υποψηφιότητα για Πούλιτζερ). Ας απαιτείται απλώς το tracklisting και το εξώφυλλο.
μάλλον προτιμώ να διευκολύνω τους πιο τεμπέληδες/βαρεμένους αφαιρόντας την υποχρέωση για εξώφυλλο/τρακς παρά για περισσότερο κείμενο. Δεν έχω αποφασίσει τίποτα, αυτή τη στιγμή μαζεύω γνώμες και θα το σκεφτώ, σίγουρα δε χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις στο συγκεκριμένο θέμα.
eleventh guardian
04-11-2008, 21:33
OK, καμιά αντίρρηση. Το πολύ-πολύ, αν υπάρχει κανένας mod με όρεξη προσθέτει εκείνος εξώφυλλο/tracklist - αν και θα είναι μαλακία, είναι δουλειά δύο λεπτών το πολύ για τον καθένα να το κάνει μόνος του.
Επίσης, να γίνει πιο σωστή χρήση του Album Reviews και του Music off topic thread. Posts σαν το τελευταίο του Πιτσαδόρου στο off topic (όπου εγώ δεν καταλαβαίνω ούτε καν πώς λέγεται το συγκρότημα - πέρα από το ότι σε 2-3 μέρες θα χαθεί) θα μπορούσαν να αποφεύγονται και να προτιμάται να γίνονται στο Album Reviews, με λίγες παραπάνω λεπτομέρειες.
Dragonlord
04-11-2008, 21:35
Ψήσου για μοντ ντε.
eleventh guardian
04-11-2008, 21:38
Α, μη μου βάζεις τέτοια. :P
Ασε που δεν έχω net στο σπίτι εδώ και ένα μήνα και δεν έχω ευχέρεια για κάψιμο όπως πρώτα.
stam and the witches
06-11-2008, 22:14
Να κλειδωθεί το "Προτάσεις Δίσκων" thread αν είναι εύκολο επίσης. Είναι ένα μπουρδέλο. Η ίδια δουλειά που γίνεται εκεί να γίνεται σε ξεχωριστό topic στα Album Reviews!
Jim Dandy Mangrum
07-11-2008, 13:10
symfwnw me ton apo panw. xanontai arketa kiolas
eleventh guardian
07-11-2008, 13:50
Κι εγώ είμαι αυτής της άποψης, αλλά πάντοτε έβλεπα το "Προτάσεις δίσκων" ως ένα thread για παλιές/άγνωστες κυκλοφορίες. Και για τέτοια δισκάκια έχω ποστάρει εκεί.
Βλέπουμε βέβαια ότι έχει γεμίσει με προτάσεις για νέες κυκλοφορίες, είτε επειδή οι περισσότεροι βαριούνται να γράψουν δυο λογια παραπάνω είτε επειδή ντρέπονται (;) να ανοίξουν thread στο Album Reviews είτε επειδή νιώθουν ότι εκεί έχουν το ελεύθερο να δώσουν και download link.
Το κλείδωμα του εν λόγω τόπικ είναι ίσως μια λύση, αφού για τις παλιότερες κυκλοφορίες υπάρχει και το off topic (εκτός αν συμφωνήσουμε ότι όποιος θέλει ανοίγει thread στο Album Reviews και για παλιότερα άλμπουμ).
rincewind2k
07-11-2008, 14:01
(εκτός αν συμφωνήσουμε ότι όποιος θέλει ανοίγει thread στο Album Reviews και για παλιότερα άλμπουμ).
γιατί έχει ειπωθεί ποτέ το αντίθετο;
eleventh guardian
07-11-2008, 14:05
Οχι, απλώς δεν έχω δει ποτέ thread για δίσκο που βγήκε πριν 10 ή 20 χρόνια (με εξαίρεση αυτά του Past Perfect για το mag).
Να το κλειδώσουμε το "Προτάσεις δίσκων" λοιπόν;
GuardianOfIvorytower
07-11-2008, 14:06
Να κλειδωθεί το "Προτάσεις Δίσκων" thread αν είναι εύκολο επίσης. Είναι ένα μπουρδέλο. Η ίδια δουλειά που γίνεται εκεί να γίνεται σε ξεχωριστό topic στα Album Reviews!
Το bold δεν είναι άσχημη πρόταση. Αν κάποιος δλδ δεν θέλει να κάνει ξεχωριστό thread για ένα νέο άλμπουμ. Κ αυτό που λέει ο 11nth για το "Προτάσεις δίσκων" μόνο για παλιές κυκλοφορίες.
Ei ti lete re!!!! Makria ap to protaseis diskwn e! Isa isa einai to mono pou den einai mpourdelo kai exei posts stathera alla xwris upervoles. Gia sovareuteite.
eleventh guardian
07-11-2008, 15:20
Ναι, αλλά ποιος θυμάται το post που έγινε πριν ένα μήνα εκεί, όταν έχουν μεσολαβήσει 15 σελίδες; Και τα ίδια σοβαρά posts μπορούν να γίνουν στο Album Reviews. Καλύτερα θα είναι.
Kelldorain
07-11-2008, 15:23
Όμως αν κάποιου απλά του άρεσε ένας δίσκος τον βάζει στο "Προτάσεις Δίσκων" και ας μην γράψει λόγια. Ενώ στο album reviews είναι υποχρεωτικό να γράψει κάποια πράγματα. Και γω προτιμώ να μείνει, έχω βρει ένα σωρό καλά cd
ναι αλλά κ στο προτάσεις δίσκων έχουμε πει να γράφουμε
τεσπα
προσωπικά λέω να μείνει γιατί είναι όλα μαζεμένα
πιο δύσκολο θα είναι να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα όταν το καθένα έχει δικό του τοπικ
eleventh guardian
07-11-2008, 15:31
Kelldorain, αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε τις τελευταίες ημέρες.
Συμφωνήσαμε γενικότερα ότι είμαστε εναντίον των μονολεκτικών post με ένα εξώφυλλο από πάνω. Αλλά επειδή δεν γίνεται να τα απογορέψουμε, υπάρχει το music off topic thread.
Αρα, όποιος θέλει να μας πει ότι του άρεσε κάποιος δίσκος, μπορεί ευκολότατα να ανοίξει thread στο Album Reviews και να στηρίξει/τεκμηριώσει την άποψή του σε 3-4 αράδες. Το λέμε άλλωστε ΔΕΝ είναι απαραίτητα τα κατεβατά που δημοσιεύονταν στο ER Mag, όσο αυτό υπήρχε.
Μπες για παράδειγμα στο link που παραθέτω στο δεύτερο post του παρόντος thread. Δεν είναι δύσκολο για κανέναν να γράψει ένα τόσο σύντομο αλλά περιεκτικό review για κάποιον δίσκο που του άρεσε.
Προς το παρόν, πάντως, δεν κλειδώνω το "Προτάσεις δίσκων" (αν και εκφράστηκα ήδη υπέρ), αφήνω τον Dragonlord να ζυγίσει τις απόψεις και να αποφασίσει εκείνος.
edit: Swollen, γιατί είναι πιο δύσκολο αν έχει το δικό του τόπικ; :?
rincewind2k
07-11-2008, 15:32
Όμως αν κάποιου απλά του άρεσε ένας δίσκος τον βάζει στο "Προτάσεις Δίσκων" και ας μην γράψει λόγια.
είναι πρόταση δίσκου το να βάλεις ένα εξώφυλλο και να στείλεις τον άλλο να ψάχνεται; ή ένδειξη kvltίλας; ή εγω-ξέρω-τι-είναι-αυτό-εσεις-ξέρετε-quiz φάση. έχει εν πάσει περιπτώσει νόημα; υπάρχει λόγος να τσιγκουνευόμαστε τα θρεντς;
Proswpika pio axrhsto mou fainetai to album reviews, isws epeidh k na hthela, kritikh diskou de mporw na grapsw.
Den kathomai omws k na diavasw kritikh. Pio polu me sugkinei na petaxtei o Amnesiac h' o kathe Amnesiac k na pei pwpwpw, ti einai touto, theiko teleio akouste asap!
Tespa kante oti goustarete, egw pantws sto album reviews den prokeitai pote na postarw giati eimai tempela kai agrammath k tha ektimousa na meinei to protaseis diskwn ekei pou'nai.
rincewind2k
07-11-2008, 15:40
AKOLOYTHEI YPERPOST
Loipon, den kserw kata poso einai gnwstoi toutoi edw sthn stoner koinothta, alla egw exw pathei THN PLAKA MOY.
Oi theoi ASTEROID einai souhdoi. Paizoun fovero stoner/heavy prog, polu 70's orientated, me ton tragoudiarh (ton ena ap tous duo dld) na exei thn pio uperoxh, melwdikotath stoner fwnh ever.
H diskografia tous ksekina kapou sto 2004 me ena Demo pou kukloforhsan.
Akolouthei to upertheikotato EP tou 2005
http://static.metal-archives.com/images/8/0/8/5/80850.jpg
to Asteroid/Blowback split
http://bp1.blogger.com/_qY-B-nh8V3M/R0lQfzt7GJI/AAAAAAAAAng/Kc81GQQ7ReQ/s1600-h/folder.jpg
kai en telei to full length s/t album tous pou kukloforhse to 2007
http://4.bp.blogspot.com/_Yr2KdMuDXmE/SPrr867kBQI/AAAAAAAAAKg/SSr-gLh1VtU/s1600-h/Aster.gif
Den exw kataferei na vrw to Demo, alla ola ta alla einai FANTASTIKA (eidika ta prwta!).
myspace (http://www.myspace.com/asteroidband)
deigmataki (http://rapidshare.com/files/72161165/asteroid-MCNO.rar.html)
Akouste to "On The Planet" dhladh ki elate na mou peite!
δεν είναι επιστήμη, γράφεις αυτό με ελληνικούλια και σωστά λινκς για τις φωτο και είσαι κομπλε.
Pinatero
07-11-2008, 15:43
ρε τι θα γινει τωρα, οποιος εχει κανα κολλημα θα του κανουμε το χατηρι? δε μ'αρεσει εκεινο, κλειδωστε? οποιος θελει να γραψει στο album reviews ας γραψει, οποιος θελει να γραψει στο προτασεις δισκων (που κι εκει εχουμε kelldorain τους ατυπους κανονες να γραφονται 2λογακια) ας γραψει!
eleventh guardian
07-11-2008, 15:44
Proswpika pio axrhsto mou fainetai to album reviews, isws epeidh k na hthela, kritikh diskou de mporw na grapsw.
Den kathomai omws k na diavasw kritikh. Pio polu me sugkinei na petaxtei o Amnesiac h' o kathe Amnesiac k na pei pwpwpw, ti einai touto, theiko teleio akouste asap!
Tespa kante oti goustarete, egw pantws sto album reviews den prokeitai pote na postarw giati eimai tempela kai agrammath k tha ektimousa na meinei to protaseis diskwn ekei pou'nai.
Και γιατί παρακαλώ δεν μπορείς να γράψεις κριτική;
Πόσες φορές το 'χουμε πει ότι όταν λέμε "κριτική" δεν εννοούμε κριτική στο στιλ του ER Mag, του Avopolis ή του Metal Hammer, αλλά σαν αυτές που γράφετε στο "Προτάσεις δίσκων";
Μήπως ρε Dragonlord να μετονομαστεί το φόρουμ σε "Albums" ή "Κυκλοφορίες" ή "Album Recommendations" για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις;
Και γιατί παρακαλώ δεν μπορείς να γράψεις κριτική;
Πόσες φορές το 'χουμε πει ότι όταν λέμε "κριτική" δεν εννοούμε κριτική στο στιλ του ER Mag, του Avopolis ή του Metal Hammer, αλλά σαν αυτές που γράφετε στο "Προτάσεις δίσκων";
Μήπως ρε Dragonlord να μετονομαστεί το φόρουμ σε "Albums" ή "Κυκλοφορίες" ή "Album Recommendations" για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις;
Kapoioi omws re file goustaroun kai grafoun sovares kritikes, giati dhladh na anakatevontai autes me tis vlakeies pou exw na pw egw gia kati pou me enthousiase?
Toso polu sas enoxloun re paidi mou ta duo threads opws exoun????
rincewind2k
07-11-2008, 15:48
ρε τι θα γινει τωρα, οποιος εχει κανα κολλημα θα του κανουμε το χατηρι? δε μ'αρεσει εκεινο, κλειδωστε? οποιος θελει να γραψει στο album reviews ας γραψει, οποιος θελει να γραψει στο προτασεις δισκων (που κι εκει εχουμε kelldorain τους ατυπους κανονες να γραφονται 2λογακια) ας γραψει!
κάτσε ρε φίλος κουβέντα κάνουμε.
και επίσης review δεν σημαίνει κριτική.
Sthn prokeimenh, ktirikh shmainei.
Pinatero
07-11-2008, 15:59
κάτσε ρε φίλος κουβέντα κάνουμε.
και επίσης review δεν σημαίνει κριτική.
ναι βρε αδερφε δεν ειπα κατι, αλλα ετσι οπως φανηκε απ'τον eleventh ειναι αιντα κλειδωνω μετα απο 3-4 χρηστες που ειπαν να κλειδωθει, μεχρι την παρεμβαση της Χ !
απλα νομιζω οτι αν γινει κατι τετοιο θα αποτρεψει καποιες προτασεις απο καποιους χρηστες, που δε θα κατσουν να γραψουν thread στο album reviews!
βάλτο σε εισαγωγικά το δύσκολο
εννοώ ότι δύσκολα κάποιος που δεν έχει ακούσει την τάδε μπάντα, ούτε καν την έχει ακούσει ως όνομα, θα μπει σε ένα θρεντ για αυτή..
απλά θεωρώ πιο ευκολο για κάποιον να ανακαλύψει μια νέα μπάντα όταν είναι όλα μαζεμένα, παρά όταν υπάρχουν 5-10 διαφορετικά τοπικς που πρέπει να τσεκάρει
συμφωνώ για το κλείσιμο στο Προτάσεις κιε να γράφουμε ριβιούζ.
1ον γιατί ισχύει το ότι χάνονται οι προτάσεις μετά από μερικές μέρες (σιγά μη βλέπεις 5+ σελίδες πίσω) και 2ον γιατί ακόμα και λόγω τίτλου ένα thread στο reviews βρίσκεται εύκολα στο search. Επίσης βρίσκω καλύτερο να υπάρχει ξεχωριστή συζήτηση για κάθε ΄πρόταση' απ'το να μπερδεύονται τα ποστς όταν ένας λέει για το χ και άλλος λέει για το ψ ταυτόχρονα.
αλλά όμως σκέφτομαι ότι θα αυξηθούν τα ποστς στο οφφ τόπικ τελικά παρά στα ριβιούζ.
πείτε κιάλλοι άποψη και το βλέπουμε.
mmm τώρα που το κσανασκέφτηκα το καλύτερο θάταν μάλλον να περιοριστεί το "Προτάσεις" σε ποστς 'αφιερώματα', με αφορμή το ποστ της X για Asteroid σαν παράδειγμα.
12 stars circle your brow
07-11-2008, 17:39
Προσωπικά έχω κάνει εξερεύνηση στο προτάσεις δίσκων όλες τις σελίδες κατά πίσω μια δυο φορές μήπως και βρω κάτι που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αλλά αυτός είμαι εγώ.
Γνώμη μου είναι να μην κλειδωθεί και να το αφήσετε απείραχτο για users που δεν πολυγουστάρουν να μιλάνε με reviews και τεκμηριωμένες μουσικές απόψεις να κάνουν κι αυτοί το κέφι τους, δεν ενοχλούν κανέναν μην ενοχλείτε αυτούς.
Γιατί στην τελικη θα γίνει αυτό
θα αυξηθούν τα ποστς στο οφφ τόπικ τελικά παρά στα ριβιούζ.και τότε θα δείτε πόσο θα θέλατε να το 'χατε αφήσει ανοιχτό.
casshern
07-11-2008, 18:49
συμφωνώ για το κλείσιμο στο Προτάσεις κιε να γράφουμε ριβιούζ.
1ον γιατί ισχύει το ότι χάνονται οι προτάσεις μετά από μερικές μέρες (σιγά μη βλέπεις 5+ σελίδες πίσω) και 2ον γιατί ακόμα και λόγω τίτλου ένα thread στο reviews βρίσκεται εύκολα στο search. Επίσης βρίσκω καλύτερο να υπάρχει ξεχωριστή συζήτηση για κάθε ΄πρόταση' απ'το να μπερδεύονται τα ποστς όταν ένας λέει για το χ και άλλος λέει για το ψ ταυτόχρονα.
αλλά όμως σκέφτομαι ότι θα αυξηθούν τα ποστς στο οφφ τόπικ τελικά παρά στα ριβιούζ.
πείτε κιάλλοι άποψη και το βλέπουμε.
Αυτό που λες στα bold είναι σχετικό.
Όποιος ενδιαφέρεται έστω και λίγο για το θέμα που παίζει στις Προτάσεις δίσκων, παρακολουθεί ταχτικά το τόπικ και δεν χάνει τη μπάλα. Ακόμα και αν μείνω οφλάϊν αρκετές μέρες, ενώ έχουν γίνει αρκετά ποστ εν τω μεταξύ, απλά ξεκινάω το διάβασμα μερικές σελίδες πιο πίσω. Μπιγκ ντίαλ.
Προτάσεις που έχω τσεκάρει ήδη, γιατί να χρειάζομαι να τις ξαναδώ?
Τώρα,αν σκέφτεστε τους νέους χρήστες που έχουν πολύ διάβασμα για να καλύψουν τα κενά, ε, τι να κάνουμε!
Έτσι είναι η φάση με τα φόρα. Η γνώση θέλει θυσία. Για να φας πσάρι, θα βρέξεις κώλο. 11 εμείς, 11 αφτοί.
Πάντως, δεν έχω αποφασίσει τι θα προτιμούσα να γίνει σχετικά με το θέμα που συζητάμε, όλες οι λύσεις που προτείνονται έχουν + και -.
Ίσως, ίσως λέω,
αν κάθε χρήστης άνοιγε ένα -ας πούμε- δικό του τόπικ(αδιάφορο προς το παρόν σε ποιο section του forum) κάτι σαν το "Οι προτάσεις του Dragonlord ξερωγώ" όπου θα πόσταρε κάθε φορά που θα είχε κάτι να προτείνει και στο ίδιο μέρος να γίνεται συζήτηση, σχόλια, παναγίες, ανταλλαγή αναμνηστικών, ετσέτερα?
Θα είχε νόημα κάτι τέτοιο?
Και για να το ξεφτυλίσω ακομα πιο πολύ,
θα μπορούσε να γίνει κάπως έτσι στο "now playing", κσεχωριστό thread για κάθε χρήστη*, άσχετα με τα 4 υπάρχοντα.
Δηλαδή:
Kάνω το κσεθάβινγκ μου και θέλω απλά να το πω? -------------------------------------------------------------------------------> ποστάρω στο now kse8avin'.
Ξέθαψα ή ανακάλυψα ένα δισκάκι που πιθανόν να μην το γνωρίζουν πολλοί και για το οποίο θέλω να πω 2 λόγια ή/και να δώσω λινκ ή απλά να δηλώσω ότι "γαμάει"? -----------> ποστάρω στο "casshern's hidden agenda asdfasasdf" και τρώω στη μάπα τη χλεύη της ελίτ.
μμμ...δεν ξέρω
07-11-2008, 18:53
Να το μαζέψουν προσπαθούν, όχι να το κάνουν χειρότερο. :-o
Dragonlord
08-11-2008, 01:05
Update! Το "προτάσεις δίσκων" κλειδώθηκε. Το album reviews μετονομάστηκε σε σκέτο albums και στον υπότιτλο "Post your album and music dvd reviews here" άλλαξα το reviews με το comments. Νέοι κανόνες λειτουργίας του albums εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=22464&start=0&st=0&sk=t&sd=a). Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Dragonlord
08-11-2008, 01:14
Θα σταθώ σε αυτό το post: διαφωνώ, η διάρθρωση του forum υπάρχει για να τηρείται και όχι για να γράφει ο καθένας όπου του καπνίσει. Αλλιώς θα υπήρχε ένα φόρουμ και θα έγραφε ο καθένας ό,τι ήθελε όπου ήθελε. Το album reviews υπήρχε από την αρχή για να συζητάμε για κυκλοφορίες και το music για γενικότερες συζητήσεις περί μουσικής, για κάποιο συγκρότημα γενικά ή για κάποιο είδος. Let's keep it cleaner.
Επίσης με προβλημάτισαν λίγο τα ποστς της Χ. Τελικά η φάση με το mag μάλλον είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να δουν μερικά πράγματα λίγο στραβά. Όχι, στο er ΔΕΝ πρέπει να είσαι λογοτέχνης για να γράψεις μια κριτική. Απόψεις για albumάκια θέλουμε στο albums forum, όχι κριτικές για πούλιτζερ. Πάντα έτσι ήταν, άσχετα αν υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άτομα που έχουν την όρεξη και γουστάρουν να γράψουν κατεβατά ή να γράφουν ένα τσακ πιο περίπλοκα. Ίσως να πρέπει να ξανασυστηθούμε με μερικούς ε.
Bravo malakes. Xareite. SIXAMENO to xete kanei to forum apo tote pou tou kavlwse tou dragonlord na to paiksei admin.
Dragonlord
08-11-2008, 01:20
Πριν από πέντε χρόνια;
Ksereis polu kala gia pote milaw.
Tespa kante oti goustarete. Gegonos einai pws oi "kaloi" xrhstes apoxwroun siga siga ki auto milaei apo mono tou.
Dragonlord
08-11-2008, 01:29
αχαχαχα, καλό ήταν κι αυτό απόψε, η Χ αναπολεί τις παλιές καλές μέρες! Σοβαρέψου κοπέλα μου, που έφερες την καταστροφή επειδή έχεις εσύ κόμπλεξ και ντρέπεσαι να ανοίξεις νέο τόπικ. Επίσης, αν έχουν αποχωρήσει "καλοί" χρήστες εσύ δεν τους γνώρισες ποτέ. Όσοι έχουν μείνει έχουν αντέξει ζώα και ζώα που ποστάρουν κατά καιρούς, νομίζω ότι θα επιβιώσουν και από αυτή την κοσμοϊστορική αλλαγή.
08-11-2008, 01:31
Φίλε Dragonlord δεν ξέρω αν εθελοτυφλείς αλλά η Χ έχει ένα δίκιο εδώ.
Θα το διαπιστώσεις εν καιρώ μέσα από τα εξωφυλλα.
EYTYXWS kale mou dragonlord den eimai melos s'auth thn paparia edw kai PENTE xronia, alla ena. EYTYXWS lew, alliws tha eniwtha polu asxhma gia ton eauto mou. Ki akoma ki autos o enas xronos htan arketos gia na dw tous persinous kalous users na apoxwroun, na banarontai h' na araiwnoun siga siga. Twra gia tous pappoudes me tous opoious anoiksate to forum, den me endiaferei kai polu.
Dragonlord
08-11-2008, 01:34
Ελπίζω ειλικρινά να μην αρχίσουν να βγαίνουν cd με εξώφυλλα διαμαρτυρίας για το κλείδωμα του τόπικ. Αν εννοείς κάτι άλλο, βοήθησέ με.
Dragonlord
08-11-2008, 01:34
EYTYXWS kale mou dragonlord den eimai melos s'auth thn paparia edw kai PENTE xronia, alla ena. EYTYXWS lew, alliws tha eniwtha polu asxhma gia ton eauto mou. Ki akoma ki autos o enas xronos htan arketos gia na dw tous persinous kalous users na apoxwroun, na banarontai h' na araiwnoun siga siga. Twra gia tous pappoudes me tous opoious anoiksate to forum, den me endiaferei kai polu.
Αυτούς που σε έβριζαν μετά από κάθε ποστ λες; Ποστ ειλικρινούς απορίας.
08-11-2008, 01:37
Ελπίζω ειλικρινά να μην αρχίσουν να βγαίνουν cd με εξώφυλλα διαμαρτυρίας για το κλείδωμα του τόπικ. Αν εννοείς κάτι άλλο, βοήθησέ με.
:)
Όχι δεν εννοώ αυτό, εννοώ τα εξωφυλλα δίσκων που ποστάρονται ακατάπαυστα στο music discussion, θα τα 'χεις προσέξει υποθέτω. Ο καιρός θα δείξει όμως, εγώ μια πρόβλεψη κάνω μόνο.
Den thumamai kanenan palioura na me vrizei gia na eimai eilikrinhs, pera ap' ton mitsmann, kai tespa autoi pou me vrizane den me vrizoun pia, opote pou thes na katalhkseis?
Dragonlord
08-11-2008, 01:49
:)
Όχι δεν εννοώ αυτό, εννοώ τα εξωφυλλα δίσκων που ποστάρονται ακατάπαυστα στο music discussion, θα τα 'χεις προσέξει υποθέτω. Ο καιρός θα δείξει όμως, εγώ μια πρόβλεψη κάνω μόνο.
Well, εγώ κοιτάω να διευκολύνω/προωθήσω το διάλογο και τη διατύπωση απόψεων, και προς αυτή την κατεύθυνση έκανα πιο ελαστικές τις προϋποθέσεις για να ανοιχτεί νέο τόπικ στο Albums. Αν τώρα κάποιος βρίσκει πολύ δύσκολο να γράψει 3 σειρές για ένα δίσκο και καλύπτεται από το να ποστάρει το εξώφυλλο, υποθέτω δικαίωμά του είναι. Και δε βλέπω πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά του η αλλαγή στους κανόνες, αν βαριέται τώρα να γράψει 3-4 σειρές θα βαριόταν και πριν. Ίσα ίσα, πες ότι μπορώ να καταλάβω ότι κάποιος βαριόταν να ποστάρει εξώφυλλο/λινκς/τράκλιστ και κείμενο οπότε πέταγε απλά ένα εξώφυλλο, πλέον δεν έχει ιδιαίτερες δικαιολογίες.
Dragonlord
08-11-2008, 01:50
Den thumamai kanenan palioura na me vrizei gia na eimai eilikrinhs, pera ap' ton mitsmann, kai tespa autoi pou me vrizane den me vrizoun pia, opote pou thes na katalhkseis?
Σε ένα προάστιο του Άμστερνταμ, χωρίς οικονομικό πρόβλημα και σε μονοκατοικία με κήπο νομίζω καλά θα ήταν.
Dragonlord
08-11-2008, 01:54
Ante, gamhsou!
Dragonlord
08-11-2008, 02:08
...και εδώ βλέπουμε μία περίπτωση αποτυχίας της Ομάδας Υποδοχής του er, αφού όχι μόνο δεν κατάφερε να διώξει το συγκεκριμένο τετράποδο, αλλά αυτό μεταλλάχθηκε ώστε να μην αντιδρά και στο βρίσιμο.
Dragonlord
08-11-2008, 02:22
Έτσι μπράβο, τώρα μπορώ να πάω ήσυχος για ύπνο.
Darkling
08-11-2008, 03:57
Ρε ποτε σας εβρισε ο Μιτσμανν να πουμε???????
Επισης ποιοι ειναι οι σουπερ καλοι χρηστες που αποχωρησαν μετα το σκηνικο με το Μαγκαζιν?
αν λεμε για αυτους που γραφανε τοπικς μονο στο "διαβαστε στο ER magazine" λινκ, δεν ηταν ακριβως και χρηστες του φορουμ ε?
Κατα τ αλλα οι μισοι και βαλε ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ παραμενουν απ οσο βλεπω, και η ζωη στο ΕΡ συνεχιζεται περιπου οσο κανονικα συνεχιζοταν μετα απο μπαχαλα.
Η μονη μαλακια ειναι το μπαναρισμα του Ικονοκλαστ ειπαμε.
υ.γ. Ενας εχει αποχωρησει φανερα παντως κι αυτο ειναι ενα εντελως ελαχιστο συν μπροστα στον αλλο που δε βλεπει το λογο.
Ksereis polu kala gia pote milaw.
Tespa kante oti goustarete. Gegonos einai pws oi "kaloi" xrhstes apoxwroun siga siga ki auto milaei apo mono tou.
Σοβαρα τωρα ρε Χ, θεωρεις οτι θα σπευσει κατα ορδες ο λαος να την κανει απο δω επειδη κλειδωθηκε ενα τοπικ με ελαχιστο χρονο ζωης; Μηπως, λεω μηπως, μεγαλοποιεις καποια πραματα;
stam and the witches
08-11-2008, 06:14
omg πέρασε η γραμμή μου.
Και
Bravo malakes. Xareite. SIXAMENO to xete kanei to forum apo tote pou tou kavlwse tou dragonlord na to paiksei admin.
lol
BURNIN AMBITION
08-11-2008, 06:18
egw de paw pouthena pouthena edw tha meinw
rincewind2k
08-11-2008, 06:33
omg πέρασε η γραμμή μου.
καπέλωμα πούστη!
το πρόβλημα της X είναι οτι απότι φαίνεται σταλήθεια βλέπει το er σαν το φόρουμ του μαγκαζίν και όχι ανάποδα.
To provlhma ths X den exei kammia sxesh me to mag, mias kai oude pote to diavaze. To provlhma mou vrisketai sto pws lamvanontai oi apofaseis edw mesa edw k merikous mhnes k genika olo auto to mpatsokratoumeno klima ki auth h anagkh na uparxei taksh k na leitourgoume prokathorismena. To er sto opoio grafthka egw htan ena mpourdelo kai etsi m'arese. Me ta download threads tou kai ola, xwris kanones k malakies.
Ki oso gia tous xrhstes, ikonoklast, solution, sfinotouvlaki einai 3 pou mou'rxontai kateutheian sto mualo. Alloi exoun parameinei, alla grafoun polu ligotero. K den eipa pws tha fugoun kata ordes, alla den eimai h monh pou exei arxisei na ksenerwnei me thn fash edw mesa.
Tespa, ksekollhste apo panw mou kai kante oti goustarete afou etsi sas aresei.
Cheers.
Darkling
08-11-2008, 12:38
To provlhma ths X den exei kammia sxesh me to mag, mias kai oude pote to diavaze. To provlhma mou vrisketai sto pws lamvanontai oi apofaseis edw mesa edw k merikous mhnes k genika olo auto to mpatsokratoumeno klima ki auth h anagkh na uparxei taksh k na leitourgoume prokathorismena. To er sto opoio grafthka egw htan ena mpourdelo kai etsi m'arese. Me ta download threads tou kai ola, xwris kanones k malakies.
Ki oso gia tous xrhstes, ikonoklast, solution, sfinotouvlaki einai 3 pou mou'rxontai kateutheian sto mualo. Alloi exoun parameinei, alla grafoun polu ligotero. K den eipa pws tha fugoun kata ordes, alla den eimai h monh pou exei arxisei na ksenerwnei me thn fash edw mesa.
Κατ αρχην λολ, τωρα το ΕΡ ειναι ρομποτοφορουμ οπου κανεις οποια δηποτε κινηση μετα απο συμπληρωση μπροσουρας.
Κατα δευτερον επειδη ανεφερες τρια ονοματα.
Ο Ικονοκλαστ δεν εφυγε απο μονος του, μπαναριστηκε. Ειναι μαλακια που μπαναριστηκε, αλλα εκανε και μαλακια επισης. Αν καποιος εκλεβε το πασσγουωρντ σου π.χ. και κοιταγε ας πουμε τα πι εμ σου στα οποια ειχες επισης ας πουμε πραματα που δε θα θελες να δουνε αλλοι (εξ ου και το Πι φορ ΠΡΑΗΒΕΤ) τοτε, επειδη εισαι και η Χ που εισαι, δε θα προλαβαιναμε να διαβαζουμε χριστοπαναγιες.
Ο Σολουσιον εφυγε και δεν εχει καμμια σχεση με το μαγκ, μια που εχει φυγει εδω και κανα 5μηνο. Επισης δεν εχει σχεση με το ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΦΟΡΟΥΜ.
Και ο Σφηνοτουβλακις εφυγε οντως απ αυτο το σκηνικο και μετα, αλλα ειναι χαζουλης και πρεπει να κατανοησει οτι μπιγκ ντηαλ και να ξαναγυρισει. Αυτα.
Ford Prefect
08-11-2008, 12:52
Η μεγαλύτερη απώλεια του ΕΡ κ.β. (κατά Βικ) είναι ο Χελμ.
Κατά τ'άλλα κάθε αλλαγή και δύσκολη και κάθε φορά συνηθίζεται και δεν θυμάται μετά κανείς και το λόγο.
Εν προκειμένω, ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί δεν φτιάχνει ο κάθε καυλωμένος το δικό του θρεντ με τίτλο:
"ΓΑΜΑΕΙ:Οι προτάσεις του Βικ", "ΓΑΜΙΕΣΤΕ: οι προτάσεις της Χ", "ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ:Οι προτάσεις του Wotan", "ΜΠΛΕ: Οι προτάσεις του ίσκρα", " κ.ο.κ., που ο καθένας λέει τα δικά του και κυρίως αυτοί που ενδιαφέρονται για τα γούστα του άλλου, τα βρίσκουν μαζεμένα.
Τόσο απλό είναι. Ναι.
Kai o helm nai, ki as htan priksarxidas.
συμφωνώ με Χ αλλά οκ
αφού είναι έτσι, κάντε το έτσι, συνήθεια είναι
αν κ πιστεύω πως πλέων το θρεντ Albums θα γεμίσει από 5 τοπικς τη μέρα που θα έχουν 1-2 απαντήσεις κ μετά θα χάνονται στα άδυτα
τεσπα.. γνώμη
αα.. θέλω να κλειδωθεί το αθλέτικς
τωρα!
Amnesiac.
08-11-2008, 13:56
Μιας και αναφέρθηκε, προτείνω να φάει μπαν ο σολούσιον για να μη νομίζει ότι έφυγε μόνος του (το μουνί).
overhelmed
08-11-2008, 14:29
Η μεγαλύτερη απώλεια του ΕΡ κ.β. (κατά Βικ) είναι ο Χελμ.
lol
Ford Prefect
08-11-2008, 15:04
Α, ο οβερχελμντ διαφωνεί. Όλα κι όλα.
carheart
08-11-2008, 15:10
αφου είναι overhelmed
συμφωνώ με Χ αλλά οκ
αφού είναι έτσι, κάντε το έτσι, συνήθεια είναι
αν κ πιστεύω πως πλέων το θρεντ Albums θα γεμίσει από 5 τοπικς τη μέρα που θα έχουν 1-2 απαντήσεις κ μετά θα χάνονται στα άδυτα
τεσπα.. γνώμη
den einai kako auto, isa isa, pou 8a paizei pio kala kai to search kai pou de 8a xreiazetai na vlepeis diskous pou ek twn pragmatwn den prokeitai na sou travh3oun to endiaferwn. px, vlepeis poios exei anoi3ei neo topic gia disko (se genikes grammes 3ereis ta gousta twn perissoterwn) opote analogws to diavazeis h to prospernas. Afou de xreiazetai kai kanena terastio keimeno gia kritikh mou fainetai pws 8a einai pio leitourgiko etsi.
eleventh guardian
08-11-2008, 16:17
isa isa, pou 8a paizei pio kala kai to search kai pou de 8a xreiazetai na vlepeis diskous pou ek twn pragmatwn den prokeitai na sou travh3oun to endiaferwn. px, vlepeis poios exei anoi3ei neo topic gia disko (se genikes grammes 3ereis ta gousta twn perissoterwn) opote analogws to diavazeis h to prospernas.
Αυτό ακριβώς λέμε τόσες μέρες.
Είναι πολύ απλό ρε παιδιά, μεγάλο θέμα το κάνατε. Και δεν χρειάζονταν τα βρισίδια.
Swollen, δεν πιστεύω ότι θα γεμίσει τόπικς το "Albums", τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοστούν οι χρήστες και να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να ανοίξουν το δικό τους τόπικ για κάποια κυκλοφορία.
Pitsadoros
08-11-2008, 16:19
koitaxte na deite. 7 sta 10 albums me ekswfilla k logakia pou postarontan sto protaseis diskwn den exoun oute ena sxolio apo katw apo allous xristes. k twra thete anti gi auto n anoigontai topiks gia kathe disko. kante liga mathimatika
a k na mi dinoume k links. k auto poli gamato k poli nomimo. giati o kathenas mas allwste protima na grafei sto search tou google diaforous sindiasmous k na anoigei karteles me blogs gia na vrei to disko pou postare o allos para na kanei ena klik k na katevasei
dopefiend
08-11-2008, 16:25
stirizoume dragonlords :lick:
an ksevarethoun ligo oi er users kai grafoun 2-3 pragmatakia sto albums oloi tha exoume na kerdisoume kati. isws o logos tou ksepezmou (mousika) tou er ta teleutaia xronia einai oti variontai oi xristes na grapsoun gia mousiki. kai isws meta auti tin allagi iparksei kapoia veltiwsi (tin opoia allagi prepei na ti stiriksoun oi xristes gia na petixei).
oi protaseis diskwn itan kalo thread (rip) alla eixe arketa arnitika opws ta efimera posts pou xanontan meta apo liges meres, den mporouse na ginei search sto topic kai genika de voithouse sti sizitisi para mono ti stigmi pou ginotan kapoia protasi diskou.
kai metaksi mas ektos tou prakasrel siga tous giouzers pou efigan teleutaia. en tw metaksi o solution de nomizw na ekane thread apoxwrisis (!) opote apla isws varethike (opws oloi mas to pathainoume kata kairous) kai gia ton helm siga tin apousia, ousiastika den itan regular user alla sintaktis k to 80% twn post tou itan anoigma thread sto album reviews.
eleventh guardian
08-11-2008, 16:39
kai gia ton helm siga tin apousia, ousiastika den itan regular user alla sintaktis k to 80% twn post tou itan anoigma thread sto album reviews.
Σ' αυτό διαφωνώ, αλλά δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας κιόλας.
Ford Prefect
08-11-2008, 16:48
Τώρα μόλις διάβασα τα υποδέλοιπα και διαπιστώνω ότι το απλό και αυτονόητο έχει ήδη ειπωθεί, απλά φρόντισε να πυροβολήσει το πόδι του μετά:
Ίσως, ίσως λέω,
αν κάθε χρήστης άνοιγε ένα -ας πούμε- δικό του τόπικ(αδιάφορο προς το παρόν σε ποιο section του forum) κάτι σαν το "Οι προτάσεις του Dragonlord ξερωγώ" όπου θα πόσταρε κάθε φορά που θα είχε κάτι να προτείνει και στο ίδιο μέρος να γίνεται συζήτηση, σχόλια, παναγίες, ανταλλαγή αναμνηστικών, ετσέτερα?
Θα είχε νόημα κάτι τέτοιο?
Προφανώς και θα είχε, αν εξαιρέσεις το υπόλοιπο που έγραφες.
Είναι αυτό που είπα μετά και είναι πάναπλον, λογικότατον και εξυπηρετικότατον. Επίσης δεν έρχεται σε καμία σύγκρουση με το υπάρχον καθεστώς. Όποιος θέλει ανοίγει το θρεντ του δίσκου ξεχωριστά, αλλά φρονώ ότι αν ένας δίσκος εμφανιστεί στο "ΓΑΜΑΕΙ: Οι προτάσεις του Βικ" και το "ΜΠΛΕ: Οι προτάσεις του ίσκρα" και στο "ΓΑΜΙΕΣΤΕ: Οι προτάσεις της Χ", κάποιος θα κάνει και ειδικό θρεντ. Οι μερακλήδες που βάζουνε τρακλιστς, φωτογραφίες και ΑΦΜ των καλλιτεχνών, μπορούνε να το διαφημίσουνε από το δικό τους θρεντ. Όσοι δεν θέλουνε να έχουνε δικό τους θρεντ, γιατί ντρέπονται ή γιατί η τιμή του τσαγιού στην Κίνα είναι υψηλή, ας ανοίγουν θρεντ ανά δίσκο, όπως τα έχετε πει.
Έχεις το ίδιο γούστο με Χ; Πας στο θρεντ της Χ και βλέπεις και αυτά που πρότεινε και αντιπρόπερσι. Η Χ γράφει ό,τι θέλει, όπως θέλει, και οι πιο μερακλήδες ανοίγουν ξεχωριστά θρεντ με γυμνές φωτογραφίες του καλλιτέχνη.
Εξηγήστε μου το πρόβλημα.
Ford Prefect
08-11-2008, 17:09
1) Και;
2) Δεν μιλάμε για άρθρα αλλά ποστ που θα ακολουθούνται από άλλα ποστς, πιθανότατα από άλλους χρήστες.
3) Και;
Darkling
08-11-2008, 17:12
για να ειμαι ειλικρινης εχω την εντυπωση οτι το 90% των "προβληματων" που εχουν δημιουργηθει οσον αφορα το μαλλον υπερπολυπλοκο ζητημα του να μιλησεις για μουσικη!, ειναι μαλλον δημιουργημενα χωρις εμφανη λογο και χωρις νοημα. Αυτα.
Αυτο που λες φορντ μου φαινεται καπως υπερβολικο! Ουσιαστικα θα μπορουσε ο καθενας να δημιουρησει δικο του μπλογκ να ποσταρει μια φορα το λινκ εδω και τελος! Η Γωνιά του Λαμπ: και οποιος θελει να ακουσει για δισκους που αρεσουν σε μενα θα μπαινει! Χανει ολη την ουσια του φορουμ!
Εγω γενικα επειδη δεν τα παω πολυ καλα με τα μεγαλα κειμενα(να τα γραφω εγω) μου αρεσε το προτασεις δισκων οπου εβρισκα παρα πολυ ωραια πραγματα και οταν ακουγα κατι που μου αρεσε ποσταρα μια δυο προτασεις και ισως λινκ. Τωρα το καινουργιο μου φαινεται λιγο τσαμπα κοπος (ανοιγμα καινουργιου θρεντ, να γινουν το πολυ δυο σελιδες ποστς και μετα στον πατο). Επισης δεν ξερω ποσο μεγαλο προβλημα μπορει να αποτελεσει αυτο για τον σερβερ!
dopefiend
08-11-2008, 17:45
to thema einai oti twra den zitountai megala keimena 3-4 protaseis mono, apla auto pou ekanes sto protaseis diskwn na to kaneis se kainourio thread sto albums me ligi perissoteri organwsi.
mipws na metonomastei to albums -> protaseis diskwn gia na ginei pio katanoito? ..
ps: ntax gia ton helm isws imoun ligo ipervolikos.
Phantom Duck
08-11-2008, 17:58
Αντί να κάνετε browse ένα θρεντ, θα κάνετε ένα σέξιον. Live with it. Στο ER είστε, όχι στο Πεντάγωνο.
Pitsadoros
08-11-2008, 18:43
eipes k esi ti malakia sou k edese to gliko
Ford Prefect
08-11-2008, 18:50
Αυτο που λες φορντ μου φαινεται καπως υπερβολικο! Ουσιαστικα θα μπορουσε ο καθενας να δημιουρησει δικο του μπλογκ να ποσταρει μια φορα το λινκ εδω και τελος! Η Γωνιά του Λαμπ: και οποιος θελει να ακουσει για δισκους που αρεσουν σε μενα θα μπαινει! Χανει ολη την ουσια του φορουμ!
Ο καθένας θα μπορούσε να δημιουργήσει το δικό του μπλογκ, ναι. Δε θα το διάβαζε το ΕΡ βέβαια, ούτε θα απευθυνόταν στο ΕΡ και θα ήταν ένα μπλογκ: Άρθρα με φιντμπακ κάποια σχόλια.
Αυτό που λέω εγώ είναι να κάνετε ό,τι ακριβώς κάνετε στο άλλο θρεντ (ένα λινκ, ένα "γαμάει", μια κριτική, ένα δοκίμιο), να κάνετε απλά το ποστ στο δικό σας θρεντ και η ουσία του φόρουμ (υποθέτω ότι εννοείς το ιντεράξιον μέσω ποστς μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων-αν διαφωνείς με διορθώνεις) παραμένει ως έχει. Δεν απαγορεύεται να ποστάρει κανείς στο θρεντ σου, δεν απαγορεύτεαι κάποιος να έρθει στο θρεντ σου και να σου προτείνει εσένα κάτι, αν έτσι γουστάρει.
Επαναλαμβάνω: Εξηγήστε μου το πρόβλημα.
ψαχνεις κάτι παραπάνω από το "μας βόλευε" ?
irreligious
08-11-2008, 19:57
βάλτο σε εισαγωγικά το δύσκολο
εννοώ ότι δύσκολα κάποιος που δεν έχει ακούσει την τάδε μπάντα, ούτε καν την έχει ακούσει ως όνομα, θα μπει σε ένα θρεντ για αυτή..
απλά θεωρώ πιο ευκολο για κάποιον να ανακαλύψει μια νέα μπάντα όταν είναι όλα μαζεμένα, παρά όταν υπάρχουν 5-10 διαφορετικά τοπικς που πρέπει να τσεκάρει
αγόρι μ'!
+1000
επίσης τσορέκια με τους καλούς χρήστες ε,σαν παρατημένες 45άρες κάνετε...να καθόντουσαν να το στήριζαν το φλόρουμ αν γουστάριζαν.
Ford Prefect
08-11-2008, 20:10
Δεν μπορεί να σας βόλευε όλους αλλιώς δεν θα υπήρχε θέμα (για δεύτερη-τρίτη φορά αν δεν κάνω λάθος). Εδώ πάντως δεν συμφωνούν όλοι άρα σίγουρα δεν τους βόλευε όλους και σίγουρα υπάρχουν άτομα τα οποία διαφωνούσαν/δεν τους βόλευε/σιχτίριζαν με την πρακτική και απλώς απείχαν.
Και επειδή οι σπουδές μου αφορούν την ευχρηστία γενικότερα, αυτό που προτείνω δεν βλέπω να έχει κανένα πρόβλημα πέραν του κλασικού user resistance to change. Όταν κάτι αλλάζει υπάρχει πάντα ένα δεδομένο υψηλό ποσοστό που θεωρεί τις αλλαγές μαλακιάρες και τι ηλίθια ιδέα κλπ. Μετά από λίγο καιρό το ποσοστό πέφτει δραματικά. Δηλάδή, σε λίγο καιρό, θα σας βολεύει και το άλλο, εκτός και αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που μου διαφεύγει.
casshern
08-11-2008, 22:37
Vic, με το "φρόντισε να πυροβολήσει το πόδι του", εννοείς μάλλον αυτό, αν κατάλαβα καλά:
θα μπορούσε να γίνει κάπως έτσι στο "now playing", κσεχωριστό thread για κάθε χρήστη*, άσχετα με τα 4 υπάρχοντα.
Δηλαδή:
Kάνω το κσεθάβινγκ μου και θέλω απλά να το πω? -------------------------------------------------------------------------------> ποστάρω στο now kse8avin'.
Ξέθαψα ή ανακάλυψα ένα δισκάκι που πιθανόν να μην το γνωρίζουν πολλοί και για το οποίο θέλω να πω 2 λόγια ή/και να δώσω λινκ ή απλά να δηλώσω ότι "γαμάει"? -----------> ποστάρω στο "casshern's hidden agenda asdfasasdf" και τρώω στη μάπα τη χλεύη της ελίτ.
Αν δεν σου κάνει κόπο, ποιο σημείο βρίσκεις παράλογο?
Με μια ματιά που ρίχνω τώρα, βλέπω ότι δεν υπάρχει επιλογή για νέο θέμα στο now playing. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό?
Δεν είμαι τόσο νέος όσο δείχνει η ημερομηνία εγγραφής, αλλά όχι και αρκετά παλιός για να γνωρίζω τα πάντα, οπότε αν μπορούσε κάποιος να ρίξει λίγο φως σ'αυτό, θα το εκτιμούσα.
Για να εξηγήσω την πρότασή μου αυτή, πάντως, πιστεύω ότι το now playing είναι ο κατάλληλος τόπος για αυτό το κόνσεπτ των προσωπικών τόπικ/προτάσεων μιας και περιέχει μόλις 4 τόπικ και ως εκ τούτου θα ήταν πιο εύκολο για τους χρήστες να κάνουν browsing στις προτάσεις των άλλων χρηστών. Κάτι που σε όποιο άλλο music related section, θα ήταν αρκετά χαοτικό με τα ήδη υπάρχοντα (πολυάριθμα) threads. Νομίζω όλοι μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι αυτό το "χαοτικό", σωστά?
Οπότε, μια καλή λύση(και ιδιαίτερα απλή όπως φαίνεται να συμφωνούμε τουλάχιστον εμείς οι δύο), παύει να είναι αρκετά πιο λειτουργική από την προηγούμενη κατάσταση, που αν και ξεχειλωμένη εντροπικά, είχε "βολέψει" τους περισσότερους χρήστες.
Πού χωλαίνει αυτή η πρόταση?
Εκτός βέβαια και αν το άβατο του now playing είναι αδιαπραγμάτευτο, οπότε πάω πάσο.
Ford Prefect
09-11-2008, 00:00
Χεχ, σόρι, δεν εννοούσα την πρότασή σου αυτή καθ'εαυτή!
Εννοώ, ότι ξεκινάς με "ίσως, ίσως" την ιδέα σου αρχικά και μετά συνεχίζεις με "για να το ξεφτιλίσω τελείως" και εκεί δεν πάιρνει κανείς πραγματικά σοβαρά την ιδέα σου, παρ'όλο που εσύ είσαι απλώς διακριτικός.
Η ιδέα δεν είναι παράλογη που λες, απλά πλεονάζει ιμο, διότι και αυτό που ξέθαψε ενδιαφέρει το ίδιο με αυτό που προτείνει στους χρήστες που τα διαβάζουν και τα παρακολουθούν. Αν ενδιαφέρεσαι για τα ακούσματα του κάρχαρτ, θα σε ενδιαφέρει και τι ακούει γενικά (λέμε τώρα, όποιος, δεν ξέρω ποιος γράφει στο νάου πλέιν) σε βολεύει να τα βρεις όλα μαζί. Και τον όποιον κάρχαρτ τον βολεύει γιατί τα γράφει όλα σε ένα θρεντ.
Γενικά το μόνο πρόβλημα είναι ότι μας αρέσει η ιδέα ότι ένα θρεντ είναι "ένα δωμάτιο" και ότι αν γίνουν αυτά που λέω θα πάει ο καθένας στο δωμάτιό του και θα χαλάσει η παρέα και είμαστε μόνοι μας να μιλάμε. Φυσικά αν το καλοσκεφτείς είναι εντελώς παράλογο, μιας και το θέμα είναι για τι πράγμα συζητάμε και ποιοι, όχι πού κάνω κλικ για να βρω την συζήτηση, αλλά τέσπα...
casshern
09-11-2008, 00:20
Χεχ, σόρι, δεν εννοούσα την πρότασή σου αυτή καθ'εαυτή!
Εννοώ, ότι ξεκινάς με "ίσως, ίσως" την ιδέα σου αρχικά και μετά συνεχίζεις με "για να το ξεφτιλίσω τελείως" και εκεί δεν πάιρνει κανείς πραγματικά σοβαρά την ιδέα σου, παρ'όλο που εσύ είσαι απλώς διακριτικός.
Η ιδέα δεν είναι παράλογη που λες, απλά πλεονάζει ιμο, διότι και αυτό που ξέθαψε ενδιαφέρει το ίδιο με αυτό που προτείνει στους χρήστες που τα διαβάζουν και τα παρακολουθούν. Αν ενδιαφέρεσαι για τα ακούσματα του κάρχαρτ, θα σε ενδιαφέρει και τι ακούει γενικά (λέμε τώρα, όποιος, δεν ξέρω ποιος γράφει στο νάου πλέιν) σε βολεύει να τα βρεις όλα μαζί. Και τον όποιον κάρχαρτ τον βολεύει γιατί τα γράφει όλα σε ένα θρεντ.
Γενικά το μόνο πρόβλημα είναι ότι μας αρέσει η ιδέα ότι ένα θρεντ είναι "ένα δωμάτιο" και ότι αν γίνουν αυτά που λέω θα πάει ο καθένας στο δωμάτιό του και θα χαλάσει η παρέα και είμαστε μόνοι μας να μιλάμε. Φυσικά αν το καλοσκεφτείς είναι εντελώς παράλογο, μιας και το θέμα είναι για τι πράγμα συζητάμε και ποιοι, όχι πού κάνω κλικ για να βρω την συζήτηση, αλλά τέσπα...
Μάλιστα. Είπα κι εγώ!
Ωραία όλα αυτά, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε.
Θα μπορούσα να γίνω πιο σαφής σχετικά με το κομμάτι που έκανα bold, αν υπάρξει μια επίσημη(χελλόου!) τοποθέτηση για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το now playing για προτάσεις δίσκων.
Για να μην χαλάμε σάλιο, αν μη τι άλλο!
regularpaul
09-11-2008, 15:29
ναι, το νόημα νομίζω είναι να ανέβει το albums forum, όχι να φτιάξουμε νέα
για την ώρα βέβαια έχει ανέβει μόνο το forums help/suggestions αλλά ας του δώσουμε χρόνο
πάντως βιαστήκατε να κλείσετε ένα πολύ καλό θρεντ (το διάβασα όλο εχτες!)
στο οποίο έγιναν πολύ ωραίες συζητήσεις
και το οποίο δεν κάλυπτε μόνο νέους δίσκους που καλό είναι να μπαίνουν στο albums forum
αλλά και παλιότερες κυκλοφορίες ως και ολόκληρες παρουσιάσεις/δισκογραφίες μπαντών (πχ Asteroid)
τι κάνουμε με αυτά γιατί δεν κατάλαβα?
Pinatero
09-11-2008, 15:29
α ωραια! :| καταρχην να πω οτι εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα του να κανω threads συμφωνα με τα νεα δεδομενα στο "albums" οταν θελω να προτεινω κατι, αλλα αυτο που ελεγα ειναι οτι στο ισως πιο ενδιαφερον μουσικα topic του ER προτεινε κοσμος πραματα που τωρα ενα μεγαλο ποσοστο θα βαριεται να κανει τοπικ στο albums κι ετσι θα χαθει ενα σημαντικο μερος των προτασεων! ...κι αυτο ειχε δοκιμαστει και τοτε που εκλεισε το mag (ok ηταν καπως διαφορετικα τα δεδομενα τοτε) στο album reviews να γραφονται κριτικες κι απο αλλους, πραγμα που απετυχε, ισως 1) γιατι αυτο που λεμε περι πουλιτζερ και φοβου μη συγγραφικης ικανοτητας απο την πλειοψηφια που απετρεπε κατι τετοιο 2) να βαριοταν απλα!
κι επειδη δεν βλεπω καποια αντιδραση αλλη εκτος απο εμενα κι αλλους λιγους χρηστες, μακαρι να τραβηξει και να συνηθιστει (κατι που πονταρει ο dragonlord, αλλα δε το βλεπω)! κριμα για το προτασεις παντως!
επισης dragonlord δεν ειναι κι οτι πιο κομψο να εμφανιζεσαι σε ατακτα χρονικα διαστηματα να κλειδωνεις, ραβεις, διαγραφεις, Γαμας, επειδη ετσι i'm the man (με γεια σου και χαρα σου) και να εχεις αποψαρα για το προτασεις δισκων, (ακομα και του burnin την αποψη θα την εδινα περισσοτερη βαρυτητα γιατι συμμετεχει στο φορουμ, κατι που εσυ οχι, κι ας εχεις τους λογους σου, δε με ενδιαφερει, αλλα ειναι καπως προσβλητικο)
regularpaul
09-11-2008, 15:33
σε αυτο το 2ο που λες πινατερο συμφωνω 1000%
αλλα ο δρακολορδας δεν παιρνει απο λογια με τιποτα
ισως εχεις λιγο χρονο να σχοληθεις βρε δρακολορδ με τα παντα
οποτε παιρνεις αμεσες αποφασεις
αλλα επιτελους, λιγο τακτ ρε ανθρωπε
dopefiend
09-11-2008, 17:37
ναι, το νόημα νομίζω είναι να ανέβει το albums forum, όχι να φτιάξουμε νέα
για την ώρα βέβαια έχει ανέβει μόνο το forums help/suggestions αλλά ας του δώσουμε χρόνο
και το οποίο δεν κάλυπτε μόνο νέους δίσκους που καλό είναι να μπαίνουν στο albums forum
αλλά και παλιότερες κυκλοφορίες ως και ολόκληρες παρουσιάσεις/δισκογραφίες μπαντών (πχ Asteroid)
nomizw pws to albums den einai apokleistika gia neous diskous. tha mporouse na ginei mia protasi kai gia kapoion palio ekei.
gia oloklires parousiaseis/diskografies mporei na anoixtei topic sto music discussion (opws ginotan panta dld) me to onoma tis mpantas kai na iparxei kai i oli sizitisi mazemeni.
an kai tixainei na simfwnw me tin apofasi pou parthike, se auto pou lete (gia ton tropo pou parthike) yparxei ena kapoio point..
Dragonlord
09-11-2008, 18:56
a k na mi dinoume k links. k auto poli gamato k poli nomimo. giati o kathenas mas allwste protima na grafei sto search tou google diaforous sindiasmous k na anoigei karteles me blogs gia na vrei to disko pou postare o allos para na kanei ena klik k na katevasei
Μήπως θα σε βόλευε ακόμα περισσότερο να σου στέλνουμε σε cd στο σπίτι τα album που θεωρούμε ότι θα σε ενδιέφεραν; Το er είναι στο δικό μου όνομα, και αφού χρειάζεστε λόγο για τα πάντα μάθετε πως έχει πέσει απειλή για μήνυση για το συγκεκριμένο θέμα. Ε δεν πρόκειται ούτε να κλείσει το er ούτε να τρέχω στα δικαστήρια επειδή εσύ βαριέσαι να googlάρεις, γκέγκε; Όποιος θεωρεί ότι "σιγά μην έπεφτε μήνυση" ας φτιάξει ένα download forum στο όνομά του, fine with me. Όχι εδώ όμως.
Dragonlord
09-11-2008, 19:02
Είναι αυτό που είπα μετά και είναι πάναπλον, λογικότατον και εξυπηρετικότατον. Επίσης δεν έρχεται σε καμία σύγκρουση με το υπάρχον καθεστώς. Όποιος θέλει ανοίγει το θρεντ του δίσκου ξεχωριστά, αλλά φρονώ ότι αν ένας δίσκος εμφανιστεί στο "ΓΑΜΑΕΙ: Οι προτάσεις του Βικ" και το "ΜΠΛΕ: Οι προτάσεις του ίσκρα" και στο "ΓΑΜΙΕΣΤΕ: Οι προτάσεις της Χ", κάποιος θα κάνει και ειδικό θρεντ. Οι μερακλήδες που βάζουνε τρακλιστς, φωτογραφίες και ΑΦΜ των καλλιτεχνών, μπορούνε να το διαφημίσουνε από το δικό τους θρεντ. Όσοι δεν θέλουνε να έχουνε δικό τους θρεντ, γιατί ντρέπονται ή γιατί η τιμή του τσαγιού στην Κίνα είναι υψηλή, ας ανοίγουν θρεντ ανά δίσκο, όπως τα έχετε πει.
Έχεις το ίδιο γούστο με Χ; Πας στο θρεντ της Χ και βλέπεις και αυτά που πρότεινε και αντιπρόπερσι. Η Χ γράφει ό,τι θέλει, όπως θέλει, και οι πιο μερακλήδες ανοίγουν ξεχωριστά θρεντ με γυμνές φωτογραφίες του καλλιτέχνη.
Ρε συ, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο το φόρουμ και να είναι ευκολότερο να κάνεις search και να είναι μαζεμένα τα σχόλια για ένα δίσκο σε ένα μέρος, όχι να το σπάσουμε σε εκατό κομμάτια! Να κλείσουμε δηλαδή ένα προτάσεις δίσκων για να ανοίξουν πενήντα; Αν ήταν έτσι ας έμενε το ένα. Εξήγησέ μου εσύ πού είναι το πρόβλημα στο να ανοίγει όποιος θέλει να δει τις προτάσεις δίσκων του x user τα τόπικς που έχει ανοίξει αυτός. Με μια ματιά στο albums forum φαίνεται. Και έτσι αποφεύγεις το ενδεχόμενο ένα άλμπουμ να εμφανίζεται/σχολιάζεται από 15 άτομα σε 7 διαφορετικά τόπικς.
Ωστόσο, σκεφτόμαστε κάτι που θα μπορεί να λειτουργήσει σε ένα βαθμό και όπως το λες και νομίζω θα σε ικανοποιεί. Λίγη υπομονή στο συγκεκριμένο θέμα.
Dragonlord
09-11-2008, 19:07
Τωρα το καινουργιο μου φαινεται λιγο τσαμπα κοπος (ανοιγμα καινουργιου θρεντ, να γινουν το πολυ δυο σελιδες ποστς και μετα στον πατο). Επισης δεν ξερω ποσο μεγαλο προβλημα μπορει να αποτελεσει αυτο για τον σερβερ!
Το άνοιγμα καινούργιου thread απαιτεί ακριβώς τον ίδιο κόπο με τη δημιουργία νέου ποστ - ένα κουμπάκι είναι και το ένα και το άλλο, η μόνη διαφορά είναι ότι το ένα απαιτεί και subject. Άντε να βάλω και τον κόπο να κάνεις search, μιλάμε για 20 δευτερόλεπτα συνολικά παραπάνω; Όσον αφορά τον σέρβερ, πιο μεγάλο πρόβλημα είναι λίγα μεγάλα τόπικ παρά πολλά μικρά. Γι'αυτό άλλωστε αν συνέχιζε να γίνεται ό,τι γινόταν στο προτάσεις δίσκων, αργά ή γρήγορα θα καταλήγαμε με αρκετά τόπικς, τύπου προτάσεις 1, 2, 3 κοκ καθώς σε κάποιο σημείο θα έπρεπε να κλειδώνεται για να μη βαραίνει τον σέρβερ.
Dragonlord
09-11-2008, 19:10
mipws na metonomastei to albums -> protaseis diskwn gia na ginei pio katanoito? ..
Όχι, γιατί μπορεί να γράψεις και για έναν δίσκο που δε σου άρεσε άρα δεν τον προτείνεις.
Κάπου αλλού επίσης γράφτηκε ότι στο προτάσεις δίσκων αναφέρονταν και παλιότεροι δίσκοι. Το είπε και κάποιος άλλος, αλλά ας το τονίσω: Ποτέ και πουθενά δε γράφτηκε ότι στο albums ποστάρουμε μόνο για νέες κυκλοφορίες. Ανοίξτε τόπικ κανονικά και για όποια παλιά κυκλοφορία δεν υπάρχει ήδη.
Dragonlord
09-11-2008, 19:32
Θα μπορούσα να γίνω πιο σαφής σχετικά με το κομμάτι που έκανα bold, αν υπάρξει μια επίσημη(χελλόου!) τοποθέτηση για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το now playing για προτάσεις δίσκων.
Για να μην χαλάμε σάλιο, αν μη τι άλλο!
Νομίζω σε κάλυψα με την απάντηση στον ford.
επισης dragonlord δεν ειναι κι οτι πιο κομψο να εμφανιζεσαι σε ατακτα χρονικα διαστηματα να κλειδωνεις, ραβεις, διαγραφεις, Γαμας, επειδη ετσι i'm the man (με γεια σου και χαρα σου) και να εχεις αποψαρα για το προτασεις δισκων, (ακομα και του burnin την αποψη θα την εδινα περισσοτερη βαρυτητα γιατι συμμετεχει στο φορουμ, κατι που εσυ οχι, κι ας εχεις τους λογους σου, δε με ενδιαφερει, αλλα ειναι καπως προσβλητικο)
σε αυτο το 2ο που λες πινατερο συμφωνω 1000%
αλλα ο δρακολορδας δεν παιρνει απο λογια με τιποτα
ισως εχεις λιγο χρονο να σχοληθεις βρε δρακολορδ με τα παντα
οποτε παιρνεις αμεσες αποφασεις
αλλα επιτελους, λιγο τακτ ρε ανθρωπε
Παύλο, σειρά μου να σου πω και ότι με έχεις παρεξηγήσει και ότι οφείλεις να πάρεις πίσω ότι "δεν παίρνω από λόγια". Το συγκεκριμένο τόπικ δηλαδή τι είναι; Δε συζητάμε; Μη μου πεις κι εσύ ότι το κάνω "για δημιουργία εντυπώσεων" γιατί θα φάω το ποντίκι μου. Και η συγκεκριμένη κίνηση μετά από πρόταση άλλου έγινε, οπότε είναι μάλλον απαράδεκτο να λες ότι "δεν παίρνω από λόγια", δε νομίζεις;
Pinatero, μπορεί να μην είναι ό,τι πιο κομψό, αλλά δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το er είναι ένας χώρος κομψότητας και σαβουάρ βιβρ. Να μου πεις ότι δεν εξηγούσα καν το σκεπτικό με το οποίο παίρνονται κάποιες αποφάσεις, να πω ok, τώρα να μου τη λες τη στιγμή που και το συζητάω και ακούω διαφορετικές απόψεις και πριν και αφού πάρω κάποια απόφαση, εντάξει, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχεις πρόβλημα απλά με το ότι εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Εμφανίζομαι σε άτακτα χρονικά διαστήματα γιατί μετά από πέντε χρόνια δεν έχω τακτικά ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να ασχολούμαι με το er. Ωστόσο και πληρώνω τον σέρβερ και το domain, και είμαι εδώ αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα και γενικότερα δε νομίζω ότι έχει δημιουργηθεί ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα στο φόρουμ λόγω της απουσίας μου. Ίσως να έχετε προσέξει επίσης ότι δεν μπήκαν ποτέ διαφημίσεις παρότι είναι πολύ εύκολο, εκτός από ένα διάστημα που είχε βάλει ο dead, που ήμασταν φοιτητές και δεν είχαμε μία για τον σέρβερ, αλλά και από εκεί δεν πήραμε ποτέ χρήματα. Το ταμείο ήταν και είναι πάντα μείον.
Το ότι "Γαμάω" και "i'm the man" επειδή παίρνω τις αποφάσεις σε ένα φόρουμ στο ιντερνέ είναι πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, θα σου πρότεινα να κόψεις το νετ για κανα δίμηνο μπας και καταλάβεις πόσο γελοία είναι. Και εν τέλει, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλάβει το er κάποιος άλλος, αν και είναι λίγα τα άτομα στα οποία θα το εμπιστευόμουν. Πχ στον Παύλο θα το έδινα, και αν πει τώρα ότι έχει την όρεξη να το συντηρήσει με το πνεύμα που υπάρχει (υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου μέχρι το σημείο που δε δημιουργεί νομικό ή λειτουργικό πρόβλημα, απουσία διαφημίσεων κλπ) μπορεί να το πάρει σήμερα κι όλας.
regularpaul
09-11-2008, 20:58
χαχα μακριά από μένα τέτοια πράγματα!
με το "δεν παίρνεις από λόγια" εννοούσα ότι δεν καταλαβαίνεις πως ο τρόπος που αποφασίζεις
και εκτελείς τις αποφάσεις σου, είναι λίγο χμμμ άκομψος? και επιμένεις να το κάνεις συχνά
αν και στο έχουν επισημάνει αρκετοί, άρα δεν παίρνεις από λόγια
μάλιστα αν και πάλι αισθάνθηκα ότι συμβαίνει δεν το ανέφερα στο 1ο μου ποστ
μέχρι που το είπε ο πινατέρος και συμφώνησα
δεν λέω τίποτα υπερβολικό, λίγο τακτ στον τρόπο που χειρίζεσαι τα πράγματα θέλει
Dragonlord
09-11-2008, 21:18
Αυτό που είπε ο pinatero είναι ότι "προσβάλλεται" που παίρνω αποφάσεις και "έχω αποψάρα" επειδή δεν ποστάρω τόσο τακτικά όσο ο burnin. Ε αυτό δεν είναι θέμα τακτ, που εδώ που τα λέμε εκτός από το βρισιματάκι που έριξα στην x (για το οποίο ζήτησα συγνώμη και είπα ότι περισσότερο θέμα βαρεμάρας ήταν, συν αντίδραση απελπισίας επειδή αισθανόμουν ότι μιλάω σε τοίχο) μια χαρά είναι, εκτός αν κάποιοι είναι υπερευαίσθητοι. Να αρχίσω να μπαίνω πιο τακτικά για να αισθάνεται ομορφότερα ο κάθε pinatero, συγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνω και δεν θα μου το επιβάλει κανείς. Όποτε χρειάζεται να πάρω μία απόφαση είμαι δεκτικός σε κάθε άποψη. Το ότι κάποιοι θα μείνουν δυσαρεστημένοι επειδή δεν πέρασε το δικό τους είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο ποτέ δεν έχω πάρει παράλογη απόφαση και ποτέ δεν έχω αρνηθεί να εξηγήσω τη λογική πίσω από κάθε κίνηση, όποιος μπορεί ας το αμφισβητήσει. Και ναι, προφανώς και θα ήταν καλύτερα αν συμμετείχα περισσότερο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι όμως τελείως διαφορετικό, pinatero, να επιθυμείς κάτι τέτοιο από το να "προσβάλλεσαι" που δε συμβαίνει.
Παρεμπιπτόντως, αυτό που έγραψα για τις διαφημίσεις πιο πάνω δεν το έγραψα για να δείξω τι γαμάτος και αντικαπιταλιστής ορ γουατέβερ είμαι, το έγραψα απλώς για να δείξω ότι ΔΕΝ έχω κέρδος από αυτή την ιστορία, ίσα ίσα κάθε μήνα χρεώνομαι ένα μικρό μεν, υπαρκτό δε ποσό για τον σέρβερ. Η σχέση μας ΔΕΝ είναι πελατειακή. Σκεφτείτε λίγο πριν αρχίσετε να απαιτείτε πράγματα, να προσβάλλεστε και να ωρύεστε που το φόρουμ έγινε "SIXAMENO" επειδή κλειδώθηκε ένα τόπικ. Όσο τακτ χρειάζεται να έχω εγώ, άλλο τόσο χρειάζεται να έχει και η X, ο pinatero, ο regularpaul κοκ.
Dragonlord
09-11-2008, 22:04
Το τελευταίο μου ξέφυγε πριν, απάντησα μόνο όσον αφορά τις παλιές κυκλοφορίες (ποστάρονται κανονικά στο albums). Για τα αφιερώματα, μπορεί όποιος θέλει να ανοίξει ένα τόπικ στο music για κάποια συγκεκριμένη μπάντα, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.
09-11-2008, 22:16
Ρε συ, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο το φόρουμ
αχεμ. αυτό το θρεντ ήταν μια χαρά, απλά χρειαζόταν μία επαναπροσδιόριση των "κανόνων" ώστε να λειτουργεί πιο σωστά, imo.
Dragonlord
09-11-2008, 22:46
Ρε συ, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο το φόρουμ
αχεμ. αυτό το θρεντ ήταν μια χαρά, απλά χρειαζόταν μία επαναπροσδιόριση των "κανόνων" ώστε να λειτουργεί πιο σωστά, imo.
Το θρεντ το ίδιο μπορεί να ήταν "μια χαρά", όμως το album reviews δεν ήταν. Κάποτε το album reviews είχε περισσότερη κίνηση από το music. Αν είναι να χρησιμοποιείται μόνο από 2-3 άτομα που έχουν όρεξη να γράφουν κατεβατά και στην ουσία να υπολειτουργεί, ας το κάνουμε merge με το music discussion να τελειώνει η υπόθεση. Και ίσως, αν κάποια μέρα πέσει πολύ η κίνηση του er, αυτό να είναι και το πιο λογικό, όπως πχ ήταν πλέον λογικό το merge του death to polls με το general. Όσο όμως το album reviews (albums πλέον) υπάρχει, νομίζω ότι είναι σωστό οι συζητήσεις που το αφορούν να βρίσκονται εκεί. Στο κάτω κάτω, οι ίδιες ακριβώς συζητήσεις μπορούν να γίνουν και στο albums, μην κάνετε λες και απαγορεύτηκε το να προτείνετε δίσκους... ο τρόπος αλλάζει. Στην τελική προσπαθήστε το για μερικούς μήνες και αν δούμε ότι δεν τσουλάει, εδώ είμαστε. Και το now playing πχ πήγε στο music, εφόσον κάποιοι δεν μπόρεσαν να το συνηθίσουν (και δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για να παραμείνει) μεταφέρθηκε πάλι.
Dragonlord
10-11-2008, 00:20
Ένα τελευταίο σχόλιο πάνω σε κάτι που είπε ο Παύλος, επειδή είδα τώρα ότι παρασύρθηκα στην απάντηση και δεν απάντησα πλήρως επί της ουσίας:
με το "δεν παίρνεις από λόγια" εννοούσα ότι δεν καταλαβαίνεις πως ο τρόπος που αποφασίζεις
και εκτελείς τις αποφάσεις σου, είναι λίγο χμμμ άκομψος? και επιμένεις να το κάνεις συχνά
αν και στο έχουν επισημάνει αρκετοί, άρα δεν παίρνεις από λόγια
Αυτό είναι ένα λάθος λογικής. Το ότι δε συμφωνώ σε κάτι που μου λένε, ή μάλλον δε συμφωνώ στην αναγκαιότητα να συμμορφωθώ στην επιθυμία κάποιων για "περισσότερο τακτ" δε σημαίνει ότι "δεν παίρνω από λόγια", λες και είμαι κανα ντουβάρι που δεν καταλαβαίνει τι του λένε. Απλώς έχω διαφορετική άποψη, θεωρώ ότι δε χρωστάω σε κανέναν περισσότερη ευγένεια από αυτή που μου δείχνει.
Ford Prefect
10-11-2008, 15:30
Ρε συ, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο το φόρουμ και να είναι ευκολότερο να κάνεις search και να είναι μαζεμένα τα σχόλια για ένα δίσκο σε ένα μέρος, όχι να το σπάσουμε σε εκατό κομμάτια!
Χμου, το θέμα είναι το γιούζερ σατισφάξιον, να ικανοποιούνται οι ανάγκες των χρηστών. Αυτό είναι θεμελιώδες και δεν νομίζω να χρειάζεται να το τεκμηριώσω. Το τι είναι αποδοτικότερο για τον σέρβερ είναι δευτερεύων, σαφέστατα. Η δουλειά των ντιβέλοπερς, πρόγκραμμερς, αντμίνς κλπ, είναι να βελτιστοποιούν την σχεδιαστική λύση, όχι να περιορίζουν τις σχεδιαστικές λύσεις. Έτσι βγαίνει καλό και εύχρηστο software. Ο στόχος είναι οι χρήστες να γουστάρουν την χρήση και να παίρνουν αυτό που θέλουν.
Εν προκειμένω, θεωρείς ότι αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται όταν υπάρχει η δυνατότητα να μπεις σε ένα σέξιον και να υπάρχει μια πλήρης λίστα με δίσκους και συζήτηση, καθαρά και όμορφα. Δεν διαφωνώ ότι θα ήταν πανέμορφα, αλλά εδώ και χρόνια η πρακτική των χρηστών σου, έχει δείξει ότι δεν δουλεύει έτσι το σύστημα, διότι αυτοί που συνεισέφεραν στο να υπάρχουν αυτά τα όμορφα λινκς τα τακτοποιημένα, είναι πολύ λιγότεροι πια ή γράφαν σε ένα webzine που δεν υπάρχει πια. Αντιθέτως, οι χρήστες σου, αυτοί που εμπλουτίζουν το περιεχόμενο του σάιτ/φόρουμ σου έχουν βρει άλλο σύστημα, άλλο τρόπο γραφής που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα της υπάρχουσας κοινότητάς σου.
Αν καταφέρεις να τους πείσεις όλους αυτούς ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός ποστ σε ένα θρεντ και την δημιουργία ενός νέου θρεντ, έχει καλώς. Σου προσφέρω την πρόβλεψή μου ότι ΔΕΝ θα το καταφέρεις, διότι είναι άλλη η ψυχολογία της μιας διαδικασίας και της άλλης για λόγους που είναι βαρετοί να εξηγώ.
Με λίγα λόγια, σε ενδιαφέρει να φτιάξεις ένα μοντέλο που όμως δεν κάθεται καλά στο φορμάτ του φόρουμ, και μάλιστα στο ΕΡ συγκεκριμένα, με τους χρήστες του.
Αυτό που λέω εγώ, νομίζω εξυπηρετεί τους χρήστες του ΕΡ, αυτούς που το χρησιμοποιούνε. Δεν είναι το ιδανικό για μια βάση δεδομένων δίσκων με σχόλια, αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσεις ότι ένα φόρουμ ΔΕΝ είναι η πλατφόρμα για αυτό.
Για να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο (εύχρηστη, ευκολόψαχτη(!) βάση δεδομένων δίσκων ΚΑΙ ζωντανό, αβίαστο φόρουμ με συζήτηση) πρέπει να βρεις μοντς σκυλιά που να πιάνουν τις συζητήσεις που εξελλίσονται στα 5 θρεντς χρηστών που προτείνω εγώ) και να ανοίγουν το τόπικ του δίσκου, μεταφέροντας ίσως και τα σχόλια που έχουν γίνει (αυτό θέλει και συζήτηση με τους χρήστες), αλλιώς δεν βλέπω πώς η πίτα θα μείνει ακέραια...
Επιφυλάσσομαι για τις ιδέες που αναφέρεις για το μέλλον. Προφανώς μπορεί να υπάρχει μια γαμάτη λύση που δεν έχω σκεφτεί καθόλου, αν είναι καλύτερη θα το πω αμέσως εννοείται.
Dragonlord
10-11-2008, 15:55
Well, προτρέχεις. Ίσως να έχεις εσύ δίκιο, ίσως να έχω εγώ και όσοι πρότειναν το κλείδωμα του "προτάσεις". Ας δώσουμε όμως στο νέο τρόπο μια ευκαιρία πριν αποφασίσουμε ότι οι χρήστες δεν θα τα καταφέρουν να αισθανθούν άνετα ανοίγοντας τόπικς και του γράψουμε τον επικήδειο, ναι;
Ford Prefect
10-11-2008, 15:59
Ε, πρόβλεψη έκανα! Για να σου λέω μετά "Σ'ΤΑ'ΛΕΓΑ ΕΓΩ!", αλλιώς δεν έχει πλάκα. :P
Pinatero
10-11-2008, 15:59
τώρα να μου τη λες τη στιγμή που και το συζητάω και ακούω διαφορετικές απόψεις και πριν και αφού πάρω κάποια απόφαση, εντάξει
η συζητηση ξεκινησε για το πως θελουμε το album reviews, οχι το πως να διαγραφει το "προτασεις δισκων", αυτο προταθηκε απο τον stam στις 6/11 22:14! συμμετεχουν πανω-κατω 10 χρηστες στην κουβεντα και στις 8/11 01:05 το κλειδωνεις! ε δεν εγινε και μια συζητησαρα, εγω εκτιμω οτι βιαστηκες να το κλειδωσεις! ουτε καν ενα πολλ!
εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχεις πρόβλημα απλά με το ότι εγώ παίρνω τις αποφάσεις
εδω γινεσαι μαλακας! αν δεν εγινα κατανοητος, με γεια σου και χαρα σου που ειναι δικο σου το er και το σεβομαι αυτο (δεν πιστευω να χω δειξει το αντιθετο) και στην τελικη μπορεις να γραψεις οσους πινατερους θελεις στα τροφαντα σου αρχιδια, να διαγραψεις το er, να το κανεις ροζ, ο,τι θελεις!
Αυτό που είπε ο pinatero είναι ότι "προσβάλλεται" που παίρνω αποφάσεις και "έχω αποψάρα" επειδή δεν ποστάρω τόσο τακτικά όσο ο burnin
Να αρχίσω να μπαίνω πιο τακτικά για να αισθάνεται ομορφότερα ο κάθε pinatero, συγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνω και δεν θα μου το επιβάλει κανείς.
Είναι όμως τελείως διαφορετικό, pinatero, να επιθυμείς κάτι τέτοιο από το να "προσβάλλεσαι" που δε συμβαίνει.
για να κανω το κονκλουσιον, δεν απαιτω να μπαινεις συχνα, για ετσι θα ηταν αρεστη η αποφαση σου, το ιδιο θα μου κανε με συζητηση μιας ημερας και 10χρηστων (οπως σου γραφω στο πρωτο quote) κι ας συμμετειχες συχνα! εχει να κανει με το βιαστικο της αποφασης, και το ακομψο μπαινει στο οτι δεν αφησες χρονο να συζητηθει το συγκεκριμενο ζητημα για ενα τοπικ που στο δικο μου συμπαν ηταν απο τα πιο σημαντικα στο er (κι οχι σαν κατι death to polls, sexions, rpgs, χρωματα στο background), κι ενα τοπικ που μου εδωσε την εντυπωση που λογω της απουσιας σου απο το φορουμ δεν γνωριζες κατα ποσο αρεστο ηταν στην πλειοψηφια των users! (νομιζω(?))
ξαναλεω δικο σου ειναι ο,τι θες το κανεις, αλλα επετρεψε μου να εκφρασω τη δυσαρεσκεια μου, με τον τροπο που χειριστηκες το ζητημα (και πως να το κανουμε οταν δεν ασχολεισαι με κατι και ξαφνικα θα παρεμβεις δε γινεται να κανεις με τον καλυτερο τροπο (ακομα και για το οπως θα το ηθελες εσυ)
eleventh guardian
10-11-2008, 19:08
Ένα σχόλιο μόνο με αφορμή την άποψη που εξέφρασε Βικ.
Το 2004 που ανακάλυψα το φόρουμ τα πράγματα είχαν όπως τα λέει ο Dragonlord. Το Album Reviews είχε περισσότερη κίνηση απ' ότι το Metal (τότε) Discussion - και ακόμα περισσότερη από το Non Metal. Και ήταν απολύτως φυσιολογικό. Και φυσικά κανέναν δεν ενοχλούσε η λειτουργία του φόρουμ με αυτόν τον τρόπο και οι περισσότεροι ενεργοί χρήστες άνοιγαν κανονικότατα threads για όποιον δίσκο γουστάρανε. Και ήταν πολύ βολικό έτσι και ο καθένας έβρισκε εύκολα ό,τι ήθελε.
Μετά ήρθαν οι κανόνες για το εξώφυλλο και το tracklist οι οποίοι δεν επηρέασαν καθόλου τη λειτουργία του φόρουμ. Οταν όμως προέκυψε στην πορεία το ER Mag και οι απλοί χρήστες είδαν τα περίφημα topics με το link "Κριτική στο Electric Requiem Magazine" και κείμενα σε επίσημο ύφος (προσοχή, δεν κατηγορώ κανέναν γι' αυτό, είναι απολύτως λογικό να γράφονται αλλιώς τα κείμενα που προορίζονται για ένα zine και το ίδιο έκανα κι εγώ όταν μπήκα), άλλαξε σταδιακά και ο τρόπος που λειτουργούσαν οι χρήστες. Επειδή μάλιστα εκείνη την εποχή ήμουν φαντάρος και έμπαινα στο φόρουμ μια φορά τον μήνα (και αν), θυμάμαι ότι έφτασα στο σημείο να ψάχνω threads για τους δίσκους που με ενδιέφεραν και να μην τα βρίσκω (λόγω και της non metal κατεύθυνσης του 90% των συντακτών του mag).
Οταν πια επέστρεψα και είχα πιο τακτική συμμετοχή στο φόρουμ, διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως πριν. Προφανώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση (δεν ξέρω γιατί και από ποιον) ότι το Album Reviews λειτουργούσε αποκλειστικά για τον σχολιασμό των κριτικών του ER Mag (μια και κανένας άλλος δεν έπαιρνε το θάρρος να ανοίξει threads εκεί) και η ταυτόχρονη δημιουργία του music off topic thread, αλλά και η χαλαρότητα των κανόνων στο download thread περιόρισε τις μουσικές συζητήσεις και τα σχόλια για τις νέες κυκλοφορίες εκεί.
Ετσι κύλησε όλο το 2006 και όλο το 2007. Ε, λογικό δεν ήταν ρε Βικ να αλλάξουν οι συνήθειες των χρηστών; Δεν ξέρω αν βόλευε ή όχι πολλούς, όμως ήταν λίγο ανορθόδοξη λειτουργία για ένα μουσικό φόρουμ. Ουσιαστικά τα σχόλια για τους δίσκους γίνονταν σε δύο αχανή threads (το off topic και το "Προτάσεις δίσκων"), με αποτέλεσμα ύστερα από λίγο καιρό να χάνονται και να μην ξέρει κανείς πού θα βρει τι. Αυτό προφανώς θέλει να αλλάξει ο Dragonlord και αυτό συμβαίνει στα περισσότερα μουσικά φόρουμ. Δεν είναι κάτι παράλογο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν τόσες αντιδράσεις και μάλιστα από κόσμο που έγραφε εδώ και στην προ mag εποχή.
Dragonlord
10-11-2008, 20:22
για να κανω το κονκλουσιον, δεν απαιτω να μπαινεις συχνα, για ετσι θα ηταν αρεστη η αποφαση σου, το ιδιο θα μου κανε με συζητηση μιας ημερας και 10χρηστων (οπως σου γραφω στο πρωτο quote) κι ας συμμετειχες συχνα! εχει να κανει με το βιαστικο της αποφασης, και το ακομψο μπαινει στο οτι δεν αφησες χρονο να συζητηθει το συγκεκριμενο ζητημα για ενα τοπικ που στο δικο μου συμπαν ηταν απο τα πιο σημαντικα στο er (κι οχι σαν κατι death to polls, sexions, rpgs, χρωματα στο background), κι ενα τοπικ που μου εδωσε την εντυπωση που λογω της απουσιας σου απο το φορουμ δεν γνωριζες κατα ποσο αρεστο ηταν στην πλειοψηφια των users! (νομιζω(?))
ξαναλεω δικο σου ειναι ο,τι θες το κανεις, αλλα επετρεψε μου να εκφρασω τη δυσαρεσκεια μου, με τον τροπο που χειριστηκες το ζητημα (και πως να το κανουμε οταν δεν ασχολεισαι με κατι και ξαφνικα θα παρεμβεις δε γινεται να κανεις με τον καλυτερο τροπο (ακομα και για το οπως θα το ηθελες εσυ)
Ωραία, τώρα μιλάς σωστά. Λοιπόν, το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται έχοντας υπόψη και τις επιθυμίες των χρηστών (που πάντα ασφαλώς και σε κάθε σχεδόν θέμα θα είναι αντικρουόμενες, οπότε μιλάμε πάντα για μερίδα χρηστών) αλλά και μία λογική που διέπει το site. Δηλαδή δεν μπορεί να έχουμε ξεχωριστό φόρουμ με reviews και οι περισσότερες "κριτικές", ακόμα κι αν είναι μικρές, να ποστάρονται σε ένα τόπικ σε άλλο φόρουμ που υπάρχει για άλλου είδους συζητήσεις, αυτή η κατάσταση είναι προβληματική, πώς να το κάνουμε! Στην τελική θα έπρεπε να σβηστεί το albums forum, είναι παράλογο να υπάρχουν και τα δύο ταυτόχρονα και να ποστάρει ο καθένας όπου γουστάρει. Να φτιάξουμε κι ένα post pix of ypertheika theomouna στο live reports ξερωγώ. Δηλαδή και για τον ikonoklast αν κάναμε poll φυσικά και ξέρω ότι οι περισσότεροι θα έλεγαν να βγει το ban, όμως η απλή λογική από την πλευρά του διαχειριστή του site λέει ότι απλώς ΔΕΝ μπορείς να αφήνεις να περάσουν στο ντούκου τέτοιες συμπεριφορές γιατί απλώς πας γυρεύοντας να ξαναεμφανιστούν.
Δεύτερον, ωραία, καταλαβαίνω ότι θα προτιμούσες να γίνει μεγαλύτερη συζήτηση πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Όμως α) έχω αρκετή εμπειρία και αντίληψη ώστε να ξέρω ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά μιας κατάστασης χωρίς να χρειάζεται να τα αναλύσουν είκοσι άτομα, β) ακόμα κι αν όντως μου είχε ξεφύγει κάποια άποψη επί του θέματος, βλέπεις και μόνος σου ότι είμαι ακόμα εδώ και συζητάω, κι αν ερχόταν κάποιος και έλεγε ρε παιδιά δεν έπρεπε να το κλείσετε γι'αυτό και γι'αυτόν το λόγο και είχε δίκιο, είναι θέμα 10 δευτερολέπτων, και πολλά λέω, να βρω και να ξεκλειδώσω το τόπικ. Δεν το έσβησα, ffs, δεν έκανα κάτι που δεν αντιστρέφεται για να είναι ΤΟΣΟ σημαντική απόφαση που να πρέπει να διαλογιστούμε σαράντα μέρες πριν παρθεί.
Λες επίσης ότι δεν ήξερα πόσο αρεστό είναι το τόπικ. Ναι, δεν το είχα παρακολουθήσει, κι αυτό όχι λόγω απουσίας μου από το φόρουμ (γιατί πχ το cinema και το musicians chat μια χαρά τα παρακολουθούσα, κι ας μην πόσταρα τακτικά) αλλά επειδή τελευταία δεν ακούω ιδιαίτερα καινούργια μουσική, όταν ακούω συνήθως θα ακούσω κάτι που έχω ήδη, οπότε δε με ενδιέφερε. Ωστόσο δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις ότι είναι δημοφιλές ένα τόπικ 75 σελίδων, έτσι; Μην κάνουμε λες και προσγειώθηκα στον πλανήτη er (και forum γενικότερα) χτες και άρα δεν είναι δυνατόν να έχω αντίληψη της κατάστασης.
Δε σκόπευα να γράψω τόσα πολλά γιατί ο eleventh τα είπε τέλεια και συμφωνώ 100%. Μπορώ να καταλάβω γιατί η x και άλλοι δέκα δεν αισθάνονται άνετα να ποστάρουν νέα τόπικς στο albums, πράγμα που όταν ξεκίνησε το er ήταν αυτονόητο. Ίσως όντως η φάση με το mag να έκανε κάποιους να "παγώσουν" με το συγκεκριμένο φόρουμ και να το αντιμετωπίζουν ως κάτι ξένο. Ε, αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, όπως είπα και πιο πριν, ίσως με κάποιους να πρέπει να ξανασυστηθούμε. Δεν είναι κουτό κάποιος να αισθάνεται πιο άνετα στο music παρά στο albums, ειδικά από τη στιγμή που το er mag πλέον δεν υπάρχει; Ας του κάνουμε τη χρήση για την οποία έχει δημιουργηθεί, αυτό απλώς λέμε.
Proswpika milwntas, den exw kanena apolutws kollhma na anoiksw neo thread. To'xw kanei kamposes fores k den tha kwlwna twra. Aplws, ektos apo auto pou eipa gia tis ikanothtes grafhs, pou ok ksekatharisthke, mou fainetai xazo kai peritto na anoigontai threads pou tha exoun 0-2 replies kai meta tha thavontai. M'arese to protaseis, m'arese to pws leitourgouse kai xairomoun na grafw pou k pou ekei mesa. Twra de m'aresei h fash kai den tha grafw kai den exei katholou na kanei me komplexismous opws isxuristhkan kapoioi alla me to cozy/warm/fluffy sunaisthma pou mou dine to protaseis kai de mou dinei to albums.
Ford Prefect
10-11-2008, 20:52
11νθ:
Εγώ κρίνω καθαρά βάσει των όσων έχω δει ως τώρα και κυρίως από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και συμπεριφορά των χρηστών. Αν έβλεπα ότι όλοι ανοίγουν θρεντ για δίσκο θα έλεγα ναι, η πράξη όμως λέει το αντίθετο. Αν αύριο αρχίσουν να ανοίγουν θρεντς για δίσκους όπως το 2004(!), προφανώς και θα έχεις δίκιο. Ούτε ό,τι γράφω εδώ επηρεάζει προς το αντίθετο, ούτε βέβαια ό,τι γράφει ο Πάνος ή εσύ επηρεάζει υπέρ. Οι χρήστες θα κάνουν ό,τι θέλουν εν τέλει. Απλά την γνώμη μου λέω και χρησιμοποιώ ως επιχείρημα την συμπεριφορά 4 ετών. Τουτέστιν, η συντριπτική πλειοψηφία στο ΕΡ την έχει βρει να κάνει ένα ποστ με ένα εξώφυλλο και "γαμάει" ή 2 λόγια τέσπα και ό,τι κάτσει από συζήτηση... Βλέπε download, προτάσεις, now playin', οφτόπικ κλπ.
Ίσως είναι κακές συνήθειες που πρέπει να κοπούν. Αλλά εγώ βλέπω ότι απλώς βρίσκουν άλλο τρόπο να συνεχίζουν το ίδιο στυλ κ.ο.κ. Οπότε δεν θα αλλάξουν συμπεριφορά οι ίδιοι. Αν θες θρεντς με δίσκους στο άλμπουμς σέξιον, νομίζω ότι πρέπει να πέσει ξεγυρισμένο σπλιτ από μοντς σκυλιά και βλέπουμε...
Μακάρι πάντως να αλλάξουν συνήθειες, δεν με απασχολεί καθόλου να έχω δίκιο εν προκειμένω...
Dragonlord
10-11-2008, 21:03
Ίσως είναι κακές συνήθειες που πρέπει να κοπούν. Αλλά εγώ βλέπω ότι απλώς βρίσκουν άλλο τρόπο να συνεχίζουν το ίδιο στυλ κ.ο.κ. Οπότε δεν θα αλλάξουν συμπεριφορά οι ίδιοι. Αν θες θρεντς με δίσκους στο άλμπουμς σέξιον, νομίζω ότι πρέπει να πέσει ξεγυρισμένο σπλιτ από μοντς σκυλιά και βλέπουμε...
Αυτά που λες έχουν σίγουρα βάση, απλά αξίζει να το προσπαθήσουμε. Απλά κι αυτό που λες με τους mods πχ δεν είναι λύση, γιατί καταρχάς κανείς δε χρωστάει σε κανέναν να τον κυνηγάει από πίσω για να ξεδιαλέγει τα posts του, δεύτερον μετά θα έχουμε νεύρα του στιλ "μα καλά πού πήγε το ποστ μου;" και τρίτον στην πράξη θα υπήρχαν πρακτικά προβλήματα. Δηλαδή, πες ότι μένει ένα "προτάσεις" τόπικ και όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ένα δίσκο ο μοντ επεμβαίνει και κάνει σπλιτ. Δε γίνεται πάντα με επιτυχία αυτό γιατί πολλές φορές στο ίδιο ποστ κάποιος θα σχολιάσει και τον προηγούμενο δίσκο αλλά και θα προτείνει κάποιον καινούργιο, οπότε αυτό το ποστ πού θα πάει; Το πιο λογικό είναι απλώς ο καθένας να ποστάρει ό,τι θέλει εκεί που πρέπει και τέλος, it's a simple concept really.
Ford Prefect
10-11-2008, 21:23
Αυτά που λες έχουν σίγουρα βάση, απλά αξίζει να το προσπαθήσουμε.
Καμία αντίρρηση. Δεν χάνεις και τίποτα.
Απλά κι αυτό που λες με τους mods πχ δεν είναι λύση, γιατί καταρχάς κανείς δε χρωστάει σε κανέναν να τον κυνηγάει από πίσω για να ξεδιαλέγει τα posts του,
εξ ού και μοντς σκυλιά και όχι σκέτο μοντς.
δεύτερον μετά θα έχουμε νεύρα του στιλ "μα καλά πού πήγε το ποστ μου;"
Ένα σημείωμα για το σπλιτ αρκεί... Αλλά υπάρχει και η περίπτωση να ανοίγει το θρεντ με quotes. Ακόμα πιο σκυλιά μοντς.
Δεν θα μιλούσα για μοντς σκυλιά αν δεν πίστευα ότι για να γίνει αυτό που θέλετε (ή να επανέλθει τέσπα) πρέπει να το σπρώξετε και με πράξεις γιατί μόνο τα λόγια... μπα.
και τρίτον στην πράξη θα υπήρχαν πρακτικά προβλήματα. Δηλαδή, πες ότι μένει ένα "προτάσεις" τόπικ και όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ένα δίσκο ο μοντ επεμβαίνει και κάνει σπλιτ. Δε γίνεται πάντα με επιτυχία αυτό γιατί πολλές φορές στο ίδιο ποστ κάποιος θα σχολιάσει και τον προηγούμενο δίσκο αλλά και θα προτείνει κάποιον καινούργιο, οπότε αυτό το ποστ πού θα πάει; Το πιο λογικό είναι απλώς ο καθένας να ποστάρει ό,τι θέλει εκεί που πρέπει και τέλος, it's a simple concept really.
Επιμένω ότι το προτάσεις πρέπει να γίνει ανά χρήστη, αλλιώς δεν έκανες τίποτα. Η λογική δεν έχει να κάνει στο γιούζερ εξπίριενς: Δες την Χ. Βλέπει το προτάσεις σαν ένα ζεστό δωμάτιο, που μαζεύονται όλοι οι φίλοι και γουστάρει να τα λένε. Αν γίνει αυτό που θες, τα δωμάτια είναι πολλά, κρύα και θα πεθαίνουν γρήγορα. Πού θα τους βρίσκει όλους σε ένα μέρος; Αφού όλοι εκεί πάνε, τώρα μπορεί να πηγαίνουν μόνο οι μισοί κ.ο.κ., που κοίτα, μπορεί να μην είναι "λογικό" αλλά είναι το αυθεντικό user experience και είναι αυτό που εισπράττει.
Έντιτ-συμπλήρωμα: Το λογικό αν θες είναι η πρακτικότητα στην ανάκτηση της πληροφορίας και το "ζεστό" είναι το συναίσθημα και η παρέα (από ποιον και πώς παίρνω την πληροφορία). Το user experience είναι και τα 2 μαζί. Σε ένα φόρουμ, η παρέα παίζει τεράστιο ρόλο, εξ ου και τα σχόλια για την πλατφόρμα που έλεγα προηγουμένως και για πίτες ολόκληρες. (τέλος έντιτ)
Αν θες να αλλάξει αυτό το user experience, πρέπει να την πείσεις κάνοντας να βιώσει ένα άλλο, εξίσου καλό ή καλύτερο. Να βιώσει όμως, όχι να της πεις "μα το ίδιο πράγμα είναι! Και βολεύει!". Δεν την νοιάζει. Εσύ έκλεισες το ζεστό δωμάτιο. Βρες τώρα κάτι πιο ζεστό, έτσι πάει. Η δική μου πρόταση για προσωπικά θρεντ-προτάσεις αυτό το σκεπτικό έχει... Ουσιαστικά να συμμαζέψει το χάος του "προτάσεις-οφφτόπικ-νταουνλόουντ-νάου-πλέιιν κλπ", χωρίς να χαλάω το φενγκ σούι της παρέας. Τέσπα.
Και απευθυνόμενος γενικά τώρα, δεν κοροϊδεύω καθόλου την Χ, ίσα-ίσα, είναι η πρώτη που μιλάει καθαρά επί του θέματος και με ακρίβεια, ασχέτως αν έπρεπε να περάσουν 2 μέρες πρώτα :Ρ
Dragonlord
10-11-2008, 21:36
Αν θες να αλλάξει αυτό το user experience, πρέπει να την πείσεις κάνοντας να βιώσει ένα άλλο, εξίσου καλό ή καλύτερο. Να βιώσει όμως, όχι να της πεις "μα το ίδιο πράγμα είναι! Και βολεύει!". Δεν την νοιάζει. Εσύ έκλεισες το ζεστό δωμάτιο. Βρες τώρα κάτι πιο ζεστό, έτσι πάει. Η δική μου πρόταση για προσωπικά θρεντ-προτάσεις αυτό το σκεπτικό έχει... Ουσιαστικά να συμμαζέψει το χάος του "προτάσεις-οφφτόπικ-νταουνλόουντ-νάου-πλέιιν κλπ", χωρίς να χαλάω το φενγκ σούι της παρέας. Τέσπα.
Απλά θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα καταλαβαίνουν ότι τα ποστ και η ζεστασιά δεν εξαρτώνται από το τι subject γράφει στο πάνω μέρος της σελίδας. Και νομίζω ότι και όσον αφορά την X, αυτή είναι η πρώτη, άντε δεύτερη, αντίδραση. Αν περάσει λίγος καιρός και τα ποστς που γίνονταν στο προτάσεις παίρνουν τη μορφή τόπικς στο albums, θα δει και μόνη της ότι τη ζεστασιά τη φτιάχνουν τα άτομα, σε όποιο τόπικ/φόρουμ κι αν είναι.
Αν περάσει λίγος καιρός και τα ποστς που γίνονταν στο προτάσεις παίρνουν τη μορφή τόπικς στο albums, θα δει και μόνη της ότι τη ζεστασιά τη φτιάχνουν τα άτομα, σε όποιο τόπικ/φόρουμ κι αν είναι.
και πανω σε αυτο κατι μπερδεμενο:
η πλειοψηφια οσων προτειναν να κλεισει το thread προτασεις :
[λεω εγω] δεν ηθελαν να γραψουν εκει ,
[λεω εγω] δεν το διαβαζαν (ειδαν το θεμα σαν συνεχεια του download thread :wink:) ,
[λεω εγω] δεν εγραψαν ισως ποτε στο threads album reviews (με τον τροπο που προτεινετε τωρα :D) ,
[λεω εγω] δεν εχουν σχεση με μουσικη + 'ενα μουσικο forum' τετοια, οπως την αντιλαμβανονται (την οποια σχεση και με τον τροπο τους) ολοι οσοι εγραφαν στο προτασεις.
Dragonlord
10-11-2008, 23:05
Ρε, χέσε τα άτομα, δε βγάζει πουθενά αυτό. Απλώς υπάρχουν ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ της μίας άποψης. Κι αυτά που λες να ισχύουν, το γεγονός ότι το albums παλιά είχε τρελή κίνηση και η μεταφορά αυτών των συζητήσεων στο music έγινε τα τελευταία 2 χρόνια με το mag και κυρίως όταν μπήκαν άτομα εκτός φόρουμ, σημαίνει ότι μάλλον κάποιοι αισθάνονταν περίεργα στο albums λόγω αυτού του γεγονότος. Ε, το mag δεν υπάρχει πια. Το albums forum υπάρχει για να γίνονται ακριβώς τέτοιες συζητήσεις. Do the math, είναι καιρός οι χρήστες του φόρουμ να επανακτήσουν την οικειότητα που είχαν με το albums.
10-11-2008, 23:33
και πανω σε αυτο κατι μπερδεμενο:
η πλειοψηφια οσων προτειναν να κλεισει το thread προτασεις :
[λεω εγω] δεν ηθελαν να γραψουν εκει ,
[λεω εγω] δεν το διαβαζαν (ειδαν το θεμα σαν συνεχεια του download thread :wink:) ,
[λεω εγω] δεν εγραψαν ισως ποτε στο threads album reviews (με τον τροπο που προτεινετε τωρα :D) ,
[λεω εγω] δεν εχουν σχεση με μουσικη + 'ενα μουσικο forum' τετοια, οπως την αντιλαμβανονται (την οποια σχεση και με τον τροπο τους) ολοι οσοι εγραφαν στο προτασεις.
Δώστε λίγη σημασία σ'αυτό το ποστ, τα λέει καλά ομολογουμένως (ο χρήστης wom είναι ο yoda, μην σας αποθαρρύνει το συντακτικό του και κυρίως μην πανικοβληθείτε).
εδιτ: στην τελευταία πρόταση λέει λίγο πολύ ότι κάποιοι δεν γούσταραν την μουσική του προτάσεις (σε μένα δεν έγινε από την αρχή αντιληπτό τι εννοεί, έπρεπε να τον πιάσω στο μσν για να καταλάβω, πανάθεμα). : )
γιατί τόση καήλα με το albums θρεντ δεν μπορώ να την καταλάβω
οκ, παλιά ήταν το πιο ενεργό, τώρα όχι. σόου γουάτ?
τεσπα δεν γράφω για να διαφωνήσω. Η αλλάγή έγινε και είναι καθαρά θέμα συνήθειας.
το "επιχειρήματα υπέρ της μίας άποψης" ήθελα να σχολιάσω, η οποία είναι η δική σου άποψη προφανώς. Ακούγεται κάπως. Γενικά ναι, προφανώς κρατάς ζωντανό το αγαπημένο μας φόρουμ, κ ναι προφανώς τι να σου πω εγώ απ'τη στιγμή που δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για τον σερβερ. Απόλυτα σεβαστό αυτό από όλους εδώ μέσα πιστεύω. Αλλά θα πρέπει να παραδεχτείς τουλάχιστον ότι ο τρόπος που έγιναν οι αλλαγές δεν ήταν ο καλύτερος. Γι'αυτό και τότε ζήτησα (χωρίς λόγο ουσιαστικά) να γίνει πολλ για το ΝΠ.
Απ'την άλλη να μου πεις "και γιατί να σας το πω δλδ? να σας χαϊδέψω τα αυτάκια γούτσου?"
όχι αλλά τουλάχιστον δείξε ότι καταλαβαίνεις τι σου λέμε
Dragonlord
11-11-2008, 08:50
Ρε, προφανώς το καταλαβαίνω, άλλωστε πχ η μεταφορά του νπ στο μιούζικ δική μου ιδέα/απόφαση ήταν. Τι να μου εξηγήσεις, αυτό που είχα κάνει από μόνος μου; Το είχα κάνει ποντάροντας στο ότι θα συνηθιστεί. Κι αν δε διαμαρτυρόταν κανείς ακόμα εκεί θα ήταν. Απλά, όταν ζυγίσεις τα επιχειρήματα υπέρ του να μείνει (κάπως πιο μαζεμένα τα φόρουμς, μερικούς τους βόλευε έτσι) και υπέρ του να μεταφερθεί (κάποιοι εκνευρίζονταν εκεί που ήταν, μερικούς άλλους μπορεί να τους βόλευε αλλού) είναι ισχυρότερα τα δεύτερα. Δεν θέλει πολύ για να το καταλάβεις, γι'αυτό και δε θεώρησα ότι χρειάζεται poll - φάνηκε και από τα αποτελέσματα άλλωστε.
Η "καήλα με το albums forum" δεν έχει να κάνει με νοσταλγία των παλιών ένδοξων εποχών που είχε περισσότερη κίνηση ή κάτι τέτοιο. Δε χρειάζεται να το αναλύουμε περισσότερο από το ότι υπάρχει για να ποστάρονται σχόλια για δίσκους, και είναι στοιχειώδες για την καλή λειτουργία ενός φόρουμ το ότι πρέπει να ποστάρεται το καθετί στο ανάλογο φόρουμ. Το ότι καταλαβαίνω και τις μεν και τις δε απόψεις εννοείται, απλώς τι να κάνουμε, κάποιοι θα μείνουν παραπονεμένοι στο τέλος.
kalimera paidia ti kanete ego ola kala elpizo to auto kai di ymas pou lete loipon eiste ligo vlakes osoi katheste kai syzitate gia to pou kai pos tha fanei i apopsara sas gia opoiodipote mousiko ponima pou (den) apolamvanete eno to mono provlima einai oti synithos den exete apopsara gia mousiki kai tautoxrona adiaforeite kai gia tin apopsara tou plision xristi sas kai genika re paidi mou an thes na grapseis/sxoliaseis/proteineis/thapseis/otidipote mporeis na to kaneis opou thes kai opos thes kai pistepse me den prokeitai kaneis na sou valei xeri kai an to ksekiniseis omorfa to thema oloi tha sou poun mpravo tade xristi gia tin orea syzitisi pou ksekinises sxetika to tade group i to tade mousiko reuma ton 220 volt kai akoma pio genika syzitiste epitelous gia mousiki edo mesa auto einai to mono pragma pou leipei apo to er pleon giati apo ta alla exoume xortasei vre aderfe mousiko forum einai miliste gia mousiki opou thelete kai opos thelete kai opoios varietai na milisei gia mousiki den exei douleia edo mesa kai na paei na gamithei me sivirianes tigreis kathws mas adeiazei ti gonia napoumekietsi kai pou lete katevasa xthes auto to vulture industries pou legate kai einai katapliktiko kai sigoura kalytero apo to sideshow kai maresei pou o tragoudistis einai pio garm ki apo ton garm kai elpizo auto to thread edo na ginei merge me to thread ton vulture industries sto albums forum afou svistoun prota ola ta proigoumena posts.
milisa. symmorfotheite.
Dragonlord
11-11-2008, 17:02
Γενικά ναι, προφανώς κρατάς ζωντανό το αγαπημένο μας φόρουμ, κ ναι προφανώς τι να σου πω εγώ απ'τη στιγμή που δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για τον σερβερ. Απόλυτα σεβαστό αυτό από όλους εδώ μέσα πιστεύω. Αλλά θα πρέπει να παραδεχτείς τουλάχιστον ότι ο τρόπος που έγιναν οι αλλαγές δεν ήταν ο καλύτερος. Γι'αυτό και τότε ζήτησα (χωρίς λόγο ουσιαστικά) να γίνει πολλ για το ΝΠ.
Απ'την άλλη να μου πεις "και γιατί να σας το πω δλδ? να σας χαϊδέψω τα αυτάκια γούτσου?"
όχι αλλά τουλάχιστον δείξε ότι καταλαβαίνεις τι σου λέμε
Κάτι τελευταίο γιατί νομίζω ότι μπορεί να παρεξηγήθηκε αυτό που είπα για τα χρήματα. Δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση ότι "εγώ πλερώνω οπότε μόκο". Το είπα για να δείξω ότι όλο αυτό το κάνω καθαρά από καλή διάθεση και με καλές προθέσεις, και το είπα σαν απάντηση όταν ειπώθηκαν άκυρα πράγματα τύπου ότι είμαι ο "Γαμάω" κλπ. Δεν κερδίζω τίποτα από αυτό το πράγμα. Ούτε από κοινωνικής άποψης με ανεβάζει το να έχω ένα στιλάκι ή οτιδήποτε, άλλωστε για τους περισσότερους είμαι απλά ένα νικ σε ένα φόρουμ και έτσι θα παραμείνω. Από τους υπόλοιπους ζήτημα είναι να έχω κρατήσει στην ουσία επαφή με 3-4 άτομα, αν και υπάρχει περισσότερος κόσμος που εκτιμώ δω μέσα. Και δε λέω ότι αυτό δε σας δίνει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεστε or smth, απλά σκεφτείτε λίγο καλύτερα γιατί διαμαρτύρεστε (όσοι το κάνετε τέσπα). Κρατήστε το για κάτι που θα έχει νόημα. Είναι υπερβολικό από κάθε άποψη να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις για θέματα στην ουσία διαδικαστικά. Προσπαθήστε να κρατήσετε την ουσία του τι γίνεται εδώ μέσα και όχι το πώς πλασάρεται. Πλασιέ δεν είμαι για να σας το πλασάρω όμορφα. Η ουσία όμως είναι ότι ακούω όλες τις απόψεις και πάντα επηρεάζουν τις αποφάσεις. Αν νομίζετε ότι απλά κάνω του κεφαλιού μου, ξαναλέω, πολύ πρόσφατα πήρα πίσω την απόφαση να βάλω το νπ στο music μετά από παράπονα των: iskra, x, bli][zer. distortionofperception, lab κλπ. Το προτάσεις έκλεισε μετά από πρόταση των stam and the witches, jim dandy mangrum κλπ. Το ότι δε συμφωνείτε μερικοί δε σημαίνει ότι σας έγραψα στ'αρχίδια μου, σημαίνει ότι απλά συμφωνούσα με τους άλλους παραπάνω, τι να κάνουμε τώρα, πάντα κάποια απόφαση θα παίρνεται και πάντα κάποιοι θα είναι παραπονεμένοι, ξεπεράστε το. Αν θέλετε να γκρινιάξετε τουλάχιστον γκρινιάξτε για κάτι πιο ουσιαστικό, πχ το κλείσιμο του μαγκ ή το μπαν του ικόνοκλαστ, μην τσακωνόμαστε τώρα που έκλεισε ένα τόπικ και θα πρέπει να κάνετε τον τεράστιο κόπο να ποστάρετε εκεί που πρέπει σύμφωνα με τους κανόνες! Δηλαδή καθόμαστε και συζητάμε εδώ και κάτι μέρες και παραπονιέστε για τον τρόπο που έγινε το κλείδωμα, ενώ θα μπορούσα άνετα απλώς να επικαλεστώ τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στο general, σύμφωνα με τους οποίους:
Στο Music Discussion ποστάρουμε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με μουσική και δεν είναι κριτική δίσκου, δεν αναφέρεται σε συναυλίες και δεν απευθύνεται σε μουσικούς. Μουσικά νέα και συζητήσεις περί μουσικής για παράδειγμα πάνε εδώ. Η μουσική που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι ο γενικότερος rock/metal χώρος. Αυτό δεν αποκλείει άλλα είδη μουσικής, αλλά μόνο όσο παραμένουν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για τα νέα της Βανδή προφανώς βρίσκεται σε λάθος forum.
Ας γυρίσουμε στις δουλειές μας όλοι, μ;
OK. Unban ton ikonoklast re mounia!!!!
enitharmon
16-11-2008, 19:19
Γράφουμε πάντα σε ελληνικά, oxi greeklish
τι τα κανουμε τα ριβιους που ειναι σε γκρηκλις;
dopefiend
16-11-2008, 19:25
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
Dragonlord
16-11-2008, 21:18
Γράφουμε πάντα σε ελληνικά, oxi greeklish
τι τα κανουμε τα ριβιους που ειναι σε γκρηκλις;
Υπόδειξη στον topic starter να το κάνει edit. Του iskra το έκανα εγώ, αλλά προφανώς δεν περιμένουμε από τους mods να κάθονται να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δε νομίζω πως είναι κάτι δύσκολο, στην τελική όποιος δεν μπορεί να γράψει ελληνικά ας χρησιμοποιήσει το παραπάνω λινκ.