PDA

View Full Version : Περί Alterground

stam and the witches
31-10-2008, 18:30
Η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο, σχεδόν νοσταλγώ την Didi Music.

Είναι αδιανόητο να γίνονται live με τέτοιες τιμές. Είναι παρανοϊκό να έρχονται συγκροτήματα ενός δίσκου έναντι 30 το λιγότερο ευρώ, σε χώρους που δεν τηρούν καμία απολύτως προδιαγραφή (άλλου παπά ευαγγέλιο). God is an Astronaut, Fuck Buttons, Piano Magic, Shora, Nurse with Wound, Dalek και λοιπά νέα ονόματα που βρίσκονται στην ακμή τους τσιμπιούνται από τους κλεφτοκοτάδες της Alterground και τιμολογούνται λες και πρόκειται για χρυσάφι.

Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι με αυτούς τους μαλάκες; Δεν έχω 300 ευρώ εύκαιρα για να παρακολουθήσω όλα τα δυστυχώς ενδιαφέροντα live που διοργανώνουν οι κύριοι και είμαι σίγουρος πως πολλοί ακόμη δεν τα χουν. Νομοθετικά παίζει κάτι; Έχω ακούσει πως υπάρχει πλαφόν στις τιμές των συναυλιών στην ΕΕ, ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι, θα μπορούσε να υπάρξει με αφορμή αυτό κάποια κίνηση; Είναι γνωστό ότι εδώ πρόκειται για μπουρδέλο τεράστιο και ότι η ίδια νομοθεσία κατα πάσα πιθανότητα να αφορά και μας. Δεδομένου αυτού, κάποιο είδος καταγγελίας (το πάω μακριά αλλά.) σε υπουργεία πολιτισμού κλπ θα μπορούσε να πιάσει τόπο; Δε γνωρίζω τα νομικά αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος τρόπος υπάρχει, σε καμία χώρα στον κόσμο δε μιλάμε για τέτοια αισχροκέρδια.

Harvestman
31-10-2008, 18:42
Για Shora ειδικα, που δεν εχουν καν ντεμπουτο album, ειναι υπερβολη τα 35€.

iskra
31-10-2008, 18:45
min pigainete.

Pitsadoros
31-10-2008, 18:50
euxomai na pethanoun

distortionofperception
31-10-2008, 19:09
min pigainete.

είναι ζόρι αλλα ο πιο γρήγορος τρόπος να αντιδρασεις. εχω μια απορία όμως. Πόσο κόσμο μαζεύουν τα συγκεκριμένα λάιβ?

daydreamer
31-10-2008, 20:20
Είναι τραγικοί!

GG*
01-11-2008, 01:43
ειμαι σιγουρος οτι ο λιαπης και το υπουργειο πολιτισμου θα ενδιαφερθει για τα κοροιδα που σκανε 35 και 40 ευρω στους τσοπανους της alterground...

old_charlie
01-11-2008, 03:42
To 8ema einai oti opws exoun ta pragmata me to na min pigaineis apla 8a kaneis tin alterground na stamatisei na fernei auta ta onomata k oxi na riksei tis times. Tragiko alla auti einai i ali8eia

H.
01-11-2008, 03:45
Όχι, με αυτόν τον τρόπο θα την κλείσεις και ο iskra έχει δίκιο.

old_charlie
01-11-2008, 03:45
Same thing

phthoggon
01-11-2008, 03:47
Τι αισχροκέρδεια μωρε και ποιος να ενδιαφερθεί? Δηλαδή τα 100 ευρώ του παλλάς και της μαντόνας ξερω γω δε τους πειράζουν και θα τους πειράξει το τριαντάρι στην... indie σκηνή?

Κατα τ' άλλα, όχι μόνο να μην πηγαίνετε στα λάιβ τους, αλλά να υποστηρίζετε αυτά που κάνουν άλλοι διοργανωτές με 15 ευρώ που είναι δικοί μας και μαζεύουν 40 άτομα, όχι κάτι μεγαλοδημοσιογράφοι με καριέρες, κονέ και βιογραφικό δέκα σελίδων όπως αυτοδιαφημίζεται ο σιχαμένος στο μαισπέις του, ώστε κάποια στιγμή να μπορούν και αυτοί οι άλλοι να φέρουν piano magic, shora και efterklang.

Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι όταν τη συναυλία τη διοργανώνουν άτομα που θέλουν να βάλουν χρήμα μέσα στη τσέπη, σ' αυτή την περίπτωση το εισιτήριο ποτέ δε θα είναι κάτω από 25 ευρώ καθώς αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μη μπεις μέσα σε περίπτωση που σκάσει πολύ λιγότερος κόσμος από όσο περίμενες. Επίσης η Alterground και η κάθε Alterground ξέρει καλά πως με το 30ρι κερδίζουν πολλά παραπάνω απ' όσα χάνουν, καθώς τα 10-15 ευρώ παραπάνω το φανατικό κοινό μιας μπάντας (το οποίο είναι και το 90% αυτών που έρχονται στις συναυλίες πλέον όπως λέγαμε και στο άλλο θρεντ) τα σκάει και λέει και ένα τραγούδι.

Μόνη λύση, επαναλαμβάνω και γω: μην πηγαίνετε.

carheart
01-11-2008, 14:16
Νομίζω πως κάθε άνθρωπος στον κόσμο μπορεί να καταλάβει τι πάει να κάνει μια Alterground στη μουσική σκηνή.

Από εκεί και πέρα, εκτός από την παραπάνω, ευθύνη έχει το συγκρότημα που δέχεται να χρεώσει τόσο τον κόσμο του, και ο κόσμος του τα δίνει και διαιωνίζει το φαινόμενο.

Αν το φράγκο πέφτει, η Alterground θα αυξάνει τα εισιτήρια, και οι εκάστοτε Shora του μισού demo θα κάνουν 45 ευρώ, αν κλέψετε το πορτοφόλι του κολλητού σας και μας το φέρετε, οι πρώτοι σαράντα από εσάς θα δίνετε μόλις 40 ευρώ. Άσε που για οικονομία οι συναυλίες θα γίνονται στον πάνω όροφο του Κάβουρα.

Θα τα δώσω Nurse With Wound μόνο, γιατί αν ξέρω πως ο Steven Stapleton είναι κάπου κοντά και κάνει συναυλία, εγώ δεν γίνεται να είμαι σπίτι μου, ή σε μαγαζί να πίνω μπυρόνια.

Πιστεύω πως ο καθένας εδώ μέσα, σε κάποια φάση του, θα ήθελε ΠΟΛΥ να δει μια συναυλία της Alterground. Ε εκεί ακριβώς χτυπάει, και σαν εμπορική εταιρία, δε θα δείξει έλεος.

The Good Son
01-11-2008, 14:58
Σπάστε τους τα γραφεία.

metamelia3
01-11-2008, 16:21
:pink:

Kalt
01-11-2008, 16:30
auto to pragma einai kati san tous terra vibe diaxorismous ala didi. adikaiologito. exo na pao se sunaulia tis alterground konta ston enamisi xrono. kai tha pao mono an ferei kati pou PETHAINO na do.

thelo polu na do shora kai yndi halda. alla de to vlepw

metamelia3
01-11-2008, 16:32
τυχερός είσαι, γενικά φέρνει μόνο καλά πράγματα!!!

Kalt
01-11-2008, 16:32
tha ta do ekso

15 synaylies ton 30 euro = ena festival me peninta toulaxiston onomata
kai oxi sto an

House Of Low Culture
01-11-2008, 17:03
μην κλαίτε.

perfectly flawed
02-11-2008, 21:01
Η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο, σχεδόν νοσταλγώ την Didi Music.

Είναι αδιανόητο να γίνονται live με τέτοιες τιμές. Είναι παρανοϊκό να έρχονται συγκροτήματα ενός δίσκου έναντι 30 το λιγότερο ευρώ, σε χώρους που δεν τηρούν καμία απολύτως προδιαγραφή (άλλου παπά ευαγγέλιο). God is an Astronaut, Fuck Buttons, Piano Magic, Shora, Nurse with Wound, Dalek και λοιπά νέα ονόματα που βρίσκονται στην ακμή τους τσιμπιούνται από τους κλεφτοκοτάδες της Alterground και τιμολογούνται λες και πρόκειται για χρυσάφι.

Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι με αυτούς τους μαλάκες; Δεν έχω 300 ευρώ εύκαιρα για να παρακολουθήσω όλα τα δυστυχώς ενδιαφέροντα live που διοργανώνουν οι κύριοι και είμαι σίγουρος πως πολλοί ακόμη δεν τα χουν. Νομοθετικά παίζει κάτι; Έχω ακούσει πως υπάρχει πλαφόν στις τιμές των συναυλιών στην ΕΕ, ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι, θα μπορούσε να υπάρξει με αφορμή αυτό κάποια κίνηση; Είναι γνωστό ότι εδώ πρόκειται για μπουρδέλο τεράστιο και ότι η ίδια νομοθεσία κατα πάσα πιθανότητα να αφορά και μας. Δεδομένου αυτού, κάποιο είδος καταγγελίας (το πάω μακριά αλλά.) σε υπουργεία πολιτισμού κλπ θα μπορούσε να πιάσει τόπο; Δε γνωρίζω τα νομικά αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος τρόπος υπάρχει, σε καμία χώρα στον κόσμο δε μιλάμε για τέτοια αισχροκέρδια.

PES TA XRYSOSTOME!!!

One_Last_Goodbye
02-11-2008, 22:48
emena mia xara mou fainetai i alterground. fernei mpantes pou kaneis allos de fernei ki ayto deixnei oti ta paidia einai psagmena kai asxolountai me to antergkraount. sxetika ne to eisitirio, o allos efere tous madonna me 100 eyro kai i altergrount tous god is an astronaut me 35 kai einai kai kalyteroi aytoi ara den katalavaino pou einai t provlima. thelo na do oloi eseis pou vrizete ti tha kanate an ekleine.

12 stars circle your brow
02-11-2008, 22:57
Ναι αλλά μην μου συγκρίνεις κι εσύ τώρα τους Madonna με την God is an Astronaut παπαριά.
Άλλα μεγέθη.

thelo na do oloi eseis pou vrizete ti tha kanate an ekleine.

αρχικά ένα πάρτυ και μετά θα πηγαίνουμε σε φτηνότερες συναυλίες.

cynic
02-11-2008, 23:05
Ntax mexri persi eferne i venerate teties bandes omws, kai me ftinotero eisitirio. red sparowes, isis, pelican, knut klp me ftinotera eisiriria.30e 8imame na xw dwsei gia isis, oxbow mono sto an.Genika to fetino "monopolio" mono kalo den kanei...Stin teliki, ef oson 8eloun teties times, as poulane telika to gagarin san xoro ki oxi an kai kitaro...H mipos den mazevoun kosmo pou na dikeologei allon xoro?Apla gagarin megalitero noiki ki o allos 8elei na stivazei ton enan panw ston allo sto an gia na vgazei perisotera.Tosa xronia exoun vgalei lefta apo autes tis faseis apeiroi.Magia tous, epixiriseis exoun...Alla vreite ftiaxte / xorous to na xoume kanei default to an, underworld, rodeo e ok.Den milaw apoklistika gia altergound etsi?

distortionofperception
02-11-2008, 23:20
ρε σκεφτείτε οτι μιλατε για μια φίρμα που φέρνει συγκεκριμενο ήχο.

το ίδιο κανει κι ο Γρηγόρης με την Eat Metal.

Αλλα οι τιμες του δεν ειναι ακριβές.

Κι αυτό γιατι η Altergroun εχει να κανει με κοινό "ψαγμένο" και ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ!!!!
Σας δουλευουν ολοι μαζί, και οι μπαντες (που βαρανε μια νότα το 15λεπτο και σεις γουσταρετε) και η εταιρία που εχουν βρει εναν πυρηνα εναλλακτικών λεφταδων και τους τα τρώνε, και οι εμποροι χόρτου, και οι μαγαζάτορες.

Αρε καιμένοι μονοι σας τα κανετε σκατα παρτε το πρεφα

Γιατι όταν η Αλτεργκράουντ, χτενίζει το ιντερνετ και βλέπει παντου τις ταμπελες POST δεν είναι ηλίθια να φέρει τους My dying Bride. Βγαζει ο καθε καμμενος ενα ντεμο, πριν το βγαλει εχει γίνει θρύλος και ενας πανούργος φέρνει τον καμμένο να παίξει στην Ελλαδα.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ 30 ΕΥΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

The Good Son
03-11-2008, 01:23
καλά τα λέει ο μπίλιας.

TrinuxSamonii
03-11-2008, 01:44
ρε σκεφτείτε οτι μιλατε για μια φίρμα που φέρνει συγκεκριμενο ήχο.

το ίδιο κανει κι ο Γρηγόρης με την Eat Metal.

Αλλα οι τιμες του δεν ειναι ακριβές.

Κι αυτό γιατι η Altergroun εχει να κανει με κοινό "ψαγμένο" και ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ!!!!
Σας δουλευουν ολοι μαζί, και οι μπαντες (που βαρανε μια νότα το 15λεπτο και σεις γουσταρετε) και η εταιρία που εχουν βρει εναν πυρηνα εναλλακτικών λεφταδων και τους τα τρώνε, και οι εμποροι χόρτου, και οι μαγαζάτορες.

Αρε καιμένοι μονοι σας τα κανετε σκατα παρτε το πρεφα

Γιατι όταν η Αλτεργκράουντ, χτενίζει το ιντερνετ και βλέπει παντου τις ταμπελες POST δεν είναι ηλίθια να φέρει τους My dying Bride. Βγαζει ο καθε καμμενος ενα ντεμο, πριν το βγαλει εχει γίνει θρύλος και ενας πανούργος φέρνει τον καμμένο να παίξει στην Ελλαδα.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ 30 ΕΥΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

:thumbsup: :weed:

phthoggon
03-11-2008, 01:48
το τρομαχτικό είναι ότι και τα 3 παραπάνω ποστ παίζει να είναι σοβαρά.

distortionofperception
03-11-2008, 01:50
βοηθα λιγο ρε φθογγε να κανουμε κουβέντα.
Απο τη μια κλαιγεται ο κόσμος για τους Taint κι απο την αλλη λενε ειναι ακριβά.
για πες που διαφωνεις.

wino
03-11-2008, 01:55
na mhn phgainete stous kleftes

edit: oi shora pote einai?

Dragonlord
03-11-2008, 01:58
ρε πούστηδες, να μην είχα παντρευτεί/βουτηχτεί στα χρέη και πολύ ψηνόμουν να φέρναμε τίποτα με νορμάλ εισιτήριο ως er. κάποια στιγμή, πού θα πάει...

distortionofperception
03-11-2008, 02:03
καλα αυτο ονειρεύεται ο καθένας μας και μετα απο μερικα χρόνια το ξεχνάει. Μετρα ποσους φίλους εχεις που λεγαν μικροί ότι θα ανοιξουν μαγαζί που να παίζει γαματη μουσική και οχι τρούπερ, ποσους φιλους εχεις που λεγαν οτι θα καναν φτηνα λάιβ.

phthoggon
03-11-2008, 02:10
για πες που διαφωνεις.

πρώτον, αντίθετα με τους Taint που ήταν μια χαρά η τιμή και έσκασαν μόνο 40 άτομα, αρκετός κόσμος θέλει να πάει στις συναυλίες που διοργανώνει η άλτεργκραουντ γιατί φέρνει πολύ καλά συγκροτήματα, όσο κι αν μη το πιστεύεις, τα οποία θα ήθελε να δει με 15 ευρώ, όχι 35.

δεύτερον, σε παρακαλώ να μη τσουβαλιάζεις (τι ωραία λέξη, θα την χρησιμοποιώ συνέχεια) μουσικά είδη τα οποία δεν γνωρίζεις καθόλου με μεγαλεπήβολους και ηλιθιότατους χαρακτηρισμούς τύπου μία νότα το δεκαπεντάλεπτο, μπάφοι και τα λοιπά. Ούτε τα συγκροτήματα/καλλιτέχνες που φέρνει η άλτεργκραουντ είναι όλα ποστ ροκ, ούτε το ποστ ροκ είναι έτσι όπως νομίζεις. Αλλά και να ήταν, ο κόσμος δεν έχει κανένα λόγο να δεχθεί την απολυταρχική χέβι μέταλ γνώμη σου, μερικοί για κάποιο λόγο ακούνε και "καμία συγκεκριμένη νότα" μέσα σε ένα δεκαπεντάλεπτο. Αν θες να μάθεις γιατί τους αρέσει αυτό, ρώτα τους, πχ, Καρχαρτ αγόρι μου, γιατί γουστάρεις Nurse With Wound, εε?? Αλλιώς, μόνο At the Gates.

animae
03-11-2008, 02:13
για πες που διαφωνεις.

δεύτερον, σε παρακαλώ να μη τσουβαλιάζεις .......ο κόσμος δεν έχει κανένα λόγο να δεχθεί την απολυταρχική χέβι μέταλ γνώμη σου,.....

Eνώ εσύ δεν τσουβαλιάζεις?

phthoggon
03-11-2008, 02:14
πως είναι δυνατόν να πάρει κάποιος σοβαρά και τοις μετρητοίς αυτο το χαρακτηρισμό? εντιτ. η ουσία του πράγματος ήτανε στο "απολυταρχική". ή "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ" έτσι να χρησιμοποιήσουμε και γυμνασιακούς όρους.

Dragonlord
03-11-2008, 02:16
καλα αυτο ονειρεύεται ο καθένας μας και μετα απο μερικα χρόνια το ξεχνάει. Μετρα ποσους φίλους εχεις που λεγαν μικροί ότι θα ανοιξουν μαγαζί που να παίζει γαματη μουσική και οχι τρούπερ, ποσους φιλους εχεις που λεγαν οτι θα καναν φτηνα λάιβ.
ντάξει, προσωπικά πάντως έχω διοργανώσει ήδη 5 live (έστω, με ελληνικά συγκροτήματα) με εισιτήριο 6-8 ευρώ και το καλοκαίρι ένα τσάμπα οπότε νομίζω ότι με παίρνει να πω ότι κάποια στιγμή παίζει να το κάνω όντως. δε θέλω να περιαυτολογώ όμως ξέρετε όλοι πολύ καλά ότι είμαι ΓΑΜΑΤΟΣ.

animae
03-11-2008, 02:17
πως είναι δυνατόν να πάρει κάποιος σοβαρά και τοις μετρητοίς αυτο το χαρακτηρισμό?

http://www.apprendre-math.info/history/photos/Heisenberg_14.jpeg

phthoggon
03-11-2008, 02:19
τεράστια η προσφορά του άνιμε στην παγκόσμια συνείδηση και την εξέλιξη του θρεντ.

distortionofperception
03-11-2008, 02:27
σε πιασα φθόγγε τι εννοείς, αλλα το θέμα μου δεν ήταν τόσο να θίξω "τη μια νότα", όσο το ότι αυτη τη μια νότα μου την πλασάρουνε στα 30 ευρώ και πάω.

Όταν ο καρχαρτ μιλάει για

και οι εκάστοτε Shora του μισού demo θα κάνουν 45
πιάνομαι απο κει και λέω ότι για να αναγνωρίζει ενας απο τους "ανοιχτομυαλους" ότι γινονται τετοια σκηνικά, σκεψου σε μενα τον κλειστόμυαλο που δεν πηγα Infected Mushroom (ενας λόγος ήταν ότι ήταν ακριβα) πόσο διογκωμένα μοιάζουν.

Πιστευω να με πιανεις ως εδω.

Παρακατω. Είμαι πληθωρικός τυπος στην εκφραση μου. Κοινώς είμαι καφρος. Εκεί που πρεπει είμαι ζουζουνος. Θεωρώ ότι ενας απο τους τρόπους να προκαλέσω κουβέντα ειναι να καφρίσω (=αττενσιον χορ, μπορει).

Εχεις δίκιο ότι δεν γνωρίζω αυτην την σκηνη. (αν όντως θεωρούνται όοοολοι αυτοι μια σκηνη)... Δε σημαίνει όμως ότι δεν εχω το δικαίωμα να λεω το παρακατω:

"ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ 30-35 ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ"

Εστίασε λιγο εκει, και μην παρεξηγείσαι απο την εκφραση μου για τις "νότες". Δεν είμαι τόσο δυνατος ωστε να προσβάλλω καποιον.

Οσον αφορα τις μουσικες ταμπελες κ.λ.π. ποτε δε τις χωνεψα. Μη με λες μεταλα. Δε θέλω.

Να σε φέρω ενα σωρό μαλακισμένα που δεν εχουν ακούσει ΕΝΑ κομματι Pink Floyd και ακούνε όλα αυτα τα πραματα (σα τη γιαγια μου μιλάω), να τα σκασεις 2 μπατσες???

phthoggon
03-11-2008, 02:36
Ε οκ, συγνώμη που σε είπα μεταλλά :P παρασύρθηκα γιατί προσέβαλλες το αγαπημένο μου ποστ ροκ. Δεν ξέρω αν η υπερβολική τιμή υποτίθεται πως δικαιολογείται επειδή αυτά τα "στυλ" είναι το the new thing, το κουλ, το αβαντγκαρντ κλπ, είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί πάντως, οκ. Πάντως σίγουρα ακούγονται αυτά τα πράγματα και έχουν κοινό, το οποίο τόσα χρόνια δεν έχει εξαντλήσει την καταναλωτική του ορμή καθώς στην ελλάδα τώρα έρχονται αργοπορημένες αυτές οι "μόδες", γιαυτό κυρίως πετάνε την τιμή εκεί που την πετάνε. Και ναι, να τους σκάσουμε κανα δυό μπάτσες αυτούς!!

animae
03-11-2008, 02:37
πιάνομαι απο κει και λέω ότι για να αναγνωρίζει ενας απο τους "ανοιχτομυαλους" ότι γινονται τετοια σκηνικά, σκεψου σε μενα τον κλειστόμυαλο που δεν πηγα Infected Mushroom (ενας λόγος ήταν ότι ήταν ακριβα) πόσο διογκωμένα μοιάζουν.

Από την στιγμή βέβαια που μιλάμε για ανοιχτόμυαλους, δεν μπορώ να καταλάβω, πως αυτοί οι "ανοιχτόμυαλοι", δεν βλέπουν τις απαράδεκτες τιμές. Ανοιχτομυαλιά στην μουσική, αλλά στην κοινωνική συνείδηση τίποτα(μιας και θέλει να προσφέρω ο θφ στην παγκόσμια συνείδηση). Γιατί επειδή ο "ανοιχτόμυαλος" είναι μαλάκας, αναγκάζομαι να πληρώνω περισσότερα απο ότι αξίζει μια συναυλία.Ακριβως για αυτό δεν πάω κιόλας(εκτός από σπέσιαλ περιπτώσεις για τα γούστα μου).

cynic
03-11-2008, 02:48
Genika iparxei kai to endexomeno o ka8enas na ti vriskei me oti tou akougete oraia sta autia tou.De vriskw to logo na periorizete kaneis se ena styl mousikis.Analoga ta kefia, dia8esi klp pernas kala se oti live pezei.H ka8e mousiki exei diaforetika pragmata na pei.Eite roger waters, eite vai, eite at the gates, carcass eite depeche mode xerw gw, klp.Isa isa pleon iparxoun epiloges.

Stin prokimeni periptosi mias kai iparxei kai to paradeigma twn taint, fenete pios agapaei ti fasi kia pios tin tsepi tou.Simera einai i alterground, avrio 8a nai o loris pou 8a zitisei kana 80ari an ferei acdc, me8avrio kapios allos.Den exei na kanei me stil mousikis.Einai eborio i fasi distixws.H mipos kata kairous (nile sto an kana 30ari, mayhem persi 35 ,tool sto stavlo 50e ,tool meta me 25e) den exoun iparxei kai alla paradeigmata se anomies metaxi tous bandes?Apla kata kairous pianoun kolous se oles tis faseis.Autoi edw to kanoun sinexomena vevews, ex ou kai to thread.

PS: Malakismena pou den exoun akousei nota floyd einai krima .-
An skasei o gilmour 8a tous fanei paraxeno pou esvise o ilios toso apotoma :lsd:

distortionofperception
03-11-2008, 02:49
Ε οκ, συγνώμη που σε είπα μεταλλά :P παρασύρθηκα γιατί προσέβαλλες το αγαπημένο μου ποστ ροκ. Δεν ξέρω αν η υπερβολική τιμή υποτίθεται πως δικαιολογείται επειδή αυτά τα "στυλ" είναι το the new thing, το κουλ, το αβαντγκαρντ κλπ, είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί πάντως, οκ. Πάντως σίγουρα ακούγονται αυτά τα πράγματα και έχουν κοινό, το οποίο τόσα χρόνια δεν έχει εξαντλήσει την καταναλωτική του ορμή καθώς στην ελλάδα τώρα έρχονται αργοπορημένες αυτές οι "μόδες", γιαυτό κυρίως πετάνε την τιμή εκεί που την πετάνε. Και ναι, να τους σκάσουμε κανα δυό μπάτσες αυτούς!!

ναι κατα καποιο τρόπο εγώ εκεί το αποδίδω. Οτι είναι το νεο μαστ κ.λ.π.
http://i140.photobucket.com/albums/r26/alterground/godisanastronaut3.jpg

Διαβασε:
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΣΤ ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, LIVE ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ

27-30 Ευρω ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΡΤ

Αν αυτό δεν είναι λολ τότε τι είναι λολ? Γιατι όλοι ξέρουμε να κραζουμε τους ρομαντισμούς του Χαμερ με τις πομπώδεις εκφράσεις, αλλα για τούτο δεν ακουσα ΚΙΧ!

Όπως στην πορνεια ειναι ενοχος ο πελατης, ετσι κι εδω είναι ενοχος ο ακροατης. Απλα.

@animae Να σου πω γιατι δεν σκεφτονται ανοιχτόμυαλα σ'αυτό το θέμα? Γιατι τους ζώνουν τα φίδια της σπανιοτητας, της μοναδικότητας (Πότε θα τους ξαναδούμε! Παμε παμε παιδια!!!!)

BURNIN AMBITION
03-11-2008, 02:56
na kanoume group sto facebook pou na vrizoume alterground

kai na ferei kapoios paul draper live

Boris-san
03-11-2008, 02:57
Se niw8w dude einai apoluta LOL me kefalaia grammata.Mh sou pw ROFL dld.Einai feloio na dineis tosa lefta gia ena sugrothma pou ntaks kalo einai alla mprosta sta megala onomata tou eidous pou emfanisthkan prin to trend einai polu ligoi.Genika didi alterground gamiountai gi afto as tis grapsoume st arxidia mas kai as mhn tis enisxuoume me ta lefta mas.As pame na doume ellhnes me 8 eurw kai as mhn tous kserei oute h mana tous.

LOL re Berni

cynic
03-11-2008, 02:58
Kala apo deltia tipou mono LOL. Pragmatika tosa xronia den exw katalavei to rolo iparxis tous.Mou 8imizoun fasi laikh agora.Diladi iparxei kosmos pou 8a psi8ei na paei se live diavazontas auta?Oi depeche leei sti didi 8a pane sto diastima kai οι Haggard έρχονται να μας οδηγήσουν σε φανταστικές σφαίρες, προεκτάσεις της ανθρώπινης ευφυΐας και αδυναμίας, του κακού και του καλού, του παρελθόντος και όμως, πάντα του παρόντος.

Boom!
03-11-2008, 03:00
Διαβασε:
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΣΤ ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, LIVE ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ

27-30 Ευρω ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΡΤ

Αν αυτό δεν είναι λολ τότε τι είναι λολ? Γιατι όλοι ξέρουμε να κραζουμε τους ρομαντισμούς του Χαμερ με τις πομπώδεις εκφράσεις, αλλα για τούτο δεν ακουσα ΚΙΧ!

Εμ, τοση ωρα τι κανουμε εδω μεσα;

phthoggon
03-11-2008, 03:02
Βασικά το αφισέτο δε λέει και πολλά, τα ραδιοφωνικά και text πρόμος όμως εδώ!! (http://www.myspace.com/alterground)

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ.

distortionofperception
03-11-2008, 03:03
ναι ντε
επρεπε να ανοιξει ο Σταμ τόπικ.
Στο τόπικ του λάιβ δεν είδα να πειραζει και τόσους.

distortionofperception
03-11-2008, 03:06
Βασικά το αφισέτο δε λέει και πολλά, τα ραδιοφωνικά και text πρόμος όμως εδώ!! (http://www.myspace.com/alterground)

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ.

ε οποτε όταν μια και καλα προχωρημένη εταιρια, αντιμετωπίζει με τόσο οπισθοδρομικό τρόπο το κοινό της, τότε τι συζηταμε?

Boris-san
03-11-2008, 03:10
Polu gia ton poutso omws den uparxoun afta re.

Kalt
03-11-2008, 03:14
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ 30 ΕΥΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

Auto einai ena thema e

distortionofperception
03-11-2008, 03:23
ε βεβαια. Ξερεις τι τυψεις με ζώνανε όταν καποτε είχαμε συμμετασχει (Distortion of Peception) σε συναυλία στην οποία:
Μας το κανονισε ο μαγαζάτορας (rock bottom, Θεσ/νίκη), δεν ξεραμε την τυφλα μας, δεν ξεραμε καμια αλλη μπαντα απο αυτες που θα παίζαμε μαζί, και ξαφνικα μας λεει "το εισητήριο για 4 μπαντες λάιβ θα εχει 12 ευρώ, και θα παρετε να προπωλήσετε 7 κραταω εγω και 5 εσεις"

Του πήραμε τα εισητήρια και δώσαμε σε όλους όσους μπορούσαμε στην τιμή των 7 ευρώ. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κανουμε όντας αψητοι και αμαθοι τότε. Είχε πει τοτε η χρυσα τψν National Pornografik (μπορει να κανω και λαθος) ότι επρεπε να εχετε τα παπαρια να πείτε όχι, να πατησετε πόδι. Και είχε δίκιο.

Ασχετο.Ζω για τη μέρα που οι Battleroar (τυχαίο ελληνικό συγκρότημα μεσαίου βεληνεκούς) θα πανε να παίξουν στην Αμερική σε κλαμπ με 35 ευρώ είσοδο, όχι τιποτα αλλο, απλα για να δούμε θα τα δώσουν τα φραγκα οι αμερικανοι να τους δούνε.

Deggial
03-11-2008, 14:31
god is an astronaut me 35

Το ίδιο συγκρότημα σε άλλες τοποθεσίες:
Καλιφόρνια: $10 ( club info (http://music.myspace.com/index.cfm?fuseaction=music.showDetails&Band_Show_ID=38521920&friendid=45024816) )
Γερμανία: 14 ευρώ ( http://www.ticketmaster.ie )
Ιρλανδία: 12 ευρώ ( >> )

Ε, συγγνώμη, αλλά κάτι δε πάει καλά με τα 35 ευρώ.

Dragonlord
03-11-2008, 15:24
Πάντως για να λέμε την αλήθεια τα συγκροτήματα στάνταρ δεν ξέρουν την τιμή, αυτοί ζητούν ένα ποσό από το διοργανωτή και εκεί τελειώνει η υπόθεση γι'αυτούς. Καλώς ή κακώς.

Neuroscar
03-11-2008, 15:58
Παμε παλι

αυτή η σύγκριση τιμών μεταξύ συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει
ή να γίνει κατόπιν λίγης σκέψεως

λέω ένα παράδειγμα στα γρήγορα, στην Λιουμπλιάνα πας από την Ιταλία οδικώς, στην Αθήνα όχι
1000 ευρώ παραπάνω τα μεταφορικά δηλαδή,
διά 200 άτομα που ας πούμε θα πανε στο λάιβ = 5 ευρώ πάνω η τιμή του εισιτηρίου
πολύ χοντρικά όλα αυτά

βέβαια οι τιμές αλτεργκράουντ είναι άλλο καπέλο (:D)
να δω πώς θα απέχουμε με τόσο καλά ονόματα όμως

οι Dalek είχαν ξανάρθει στο Bios πριν 2-3 χρόνια (και τους είχα (ξε)χάσει τότε)

kontan
03-11-2008, 16:02
oi Dalek tote pantws eixan kana 10euro-12euro an 8ymamai kala. sigoyra milame gia tragika xamhlwteres tarifes tote k mhdenika enoikia xwroy (bios=diorganwsh+xwros), alla k pali to 30ari einai asteio

The Good Son
03-11-2008, 16:36
Γιατί το υπεραναλύετε εφόσον το θέμα είναι απλό; Το ίδιο ισχύει και για την didi και για όλες τις εταιρείες. Όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός, οι τιμές θα είναι έτσι. Ούτε σε αυτόν τον τομέα ούτε σε κανέναν άλλο οπου υπάγεται η έννοια "εμπόριο" υπάρχει καποιος που κάνει μπίζνες για την ψυχή της μάνας του. Ούτε ο σουβλατζης που στο προσπέκτους γράφει "με μεράκι και φροντίδα για σας" το εννοεί, ούτε οι εταιρείες φέρνουν μπάντες γιατί είχαν κάποια φαγούρα να έχει το ελληνικό κοινό την ευκαιρία να τους δει. Το κάνουν για τα φράγκα και όσο υπάρχει αγοραστικό κοινό που θα σκάσει το 30αρι, θα συνεχίσουν να το κάνουν. Και μαγκιά τους. Γιατί οι περισσότεροι στη θέση τους θα ανέβαζαν την τιμή στα 40 και όχι στα 35 γιατί το 5εβρω φαντάζει αμελητέο στο κοινό τους όμως πολλαπλασιάζεται στα κέρδη.
Το να λέει κανείς "σταματήστε να πηγαίνετε" είναι επίσης ουτοπικό. ΠΑΝΤΑ υπάρχουν κάποιοι που θα πάνε και ΠΑΝΤΑ αυτοί θα είναι αρκετοί ωστε η εταιρεία να βγάλει φράγκα. Προσωπικά δεν πηγαίνω στις περισσότερες συναυλίες όχι γιατί το εισητήριο είναι ακριβό και θα κάνω κάποιο μποϋκοτάζ και θα αλλάξω το κατεστημένο. Αλλα νιώθω οτι κοροιδεύω τον εαυτό μου*.
Εαν θέλετε να κάνετε κάτι, πράξτε. Εκτός απο το σπάσιμο, γιατί δεν παζεύεστε έξω από την συναυλία των god is an astronaut και να ενημερώνετε τον κόζμο με τις τιμές σε άλλα μέρη; Γιατί δεν πάτε σε κάποιο σύνδεσμο προστασίας καταναλωτή (λολ), γιατί δεν πάτε στην λαμπίρη να βγάλετε και χαβαλέ και να δείτε και γκομενάκια; Πιο πολλή αξία δεν θα χουν τα 30 ευρω εαν πάνε σε φυλλάδια που θα μοιράζονται έξω από το αν; Ή σε μαρκαδόρους για να γράψετε σχετικά εριστικά συνθήματα στις τουαλέτες του;

*εκτός αν φέρουν rush.

GG*
03-11-2008, 16:59
αν γινει αυτο φωναξτε με(για την λαμπιρη-οχι για rush)
να προσθεσω οτι στις κινητοποιησεις μπορειτε να φωναξετε για συμπαρασταση το παμε-τον αλαβανο κ'διαφορους αλλους μαιντανους.

Deggial
03-11-2008, 17:19
Το να λέει κανείς "σταματήστε να πηγαίνετε" είναι επίσης ουτοπικό

Το σταματήστε να πηγαίνετε δεν αφορά κάποιο είδος τιμωρίας για τις διοργανώτριες εταιρίες, οι οποίες μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν κέρδος άμα απέχει όλο το Requiem. Έχει να κάνει με την συμπεριφορά μας ως καταναλωτές. Είτε θεωρείς ότι το κόστος της υπηρεσίας δικαιολογείται σε σχέση με αυτά που σου προσφέρει και πας στην συναυλία, είτε το θεωρείς αδικαιολόγητο και επενδύεις σε άλλες μορφές διασκέδασης.

Να γκρινιάζει κανείς για τις τιμές και να συνεχίσει να τρέχει σε κάθε συναυλία, ε συγγνώμη αλλά τα θέλει ο κώλος του να πιάνεται κορόιδο.

azza
05-11-2008, 13:50
Εαν θέλετε να κάνετε κάτι, πράξτε. Εκτός απο το σπάσιμο, γιατί δεν παζεύεστε έξω από την συναυλία των god is an astronaut και να ενημερώνετε τον κόζμο με τις τιμές σε άλλα μέρη;
Γιατί θα μας ξυλοκοπήσουν οι μπράβοι(με τα πούρα) της alterground :P