View Full Version : Taint/Hellroad Caravan/TOW/7th Degree @ Texas 28/10/08
Harvestman
29-10-2008, 16:02
Αδεια Αθηνα, αδεια σοκακια, αδειος και ο χωρος εξω απο το Texas Necropolis. Οχι οτι περιμενα και περισσοτερα αλλα οπως και να εχει, δεν περιμενα να εβλεπα μονο 30 ατομα, το πολυ 40 συνολικα. Μιλαμε για φοβερη μιζερια και ξεφτιλα και θα σταθω λιγο παραπανω σε αυτο, λεγοντας πως οσο παρακολουθω τοσα χρονια τα δρωμενα στην πρωτευουσα δεν υπαρχει πια ΚΑΜΙΑ σκηνη, κι επισης ΚΑΜΙΑ φαση. Ειναι λυπηρο και στεναχωρο, αλλα ειναι η αληθεια. Δηλαδη αντε να σκασανε οι φιλοι απο τις μπαντες που και αυτοι δεν ηταν πολλοι. Δυστυχως η φαση εχει πεθανει. Τουλαχιστον για τη hardcore/whatever σκηνη. O καθενας κοιταει τη παρτυ του και τιποτε αλλο.
Παμε στο live τωρα. Πρωτη φορα εβλεπα τους 7th Degree Imperial YoYo Master με μελη απο Agnes Vein και μου κανανε καλη εντυπωση, μη μπορωντας παρολαυτα να τους τοποθετησω καπου, σαν Ipecac φαση ακουγονταν, παιζοντας πραγματικα οτιναναι, ποτε κοφτα grind θεματα, μετα punk-ιλα, μετα Melvins θεματα.. Γενικα ηταν ωραιοι παντως, δεν ξερω επισης αν εχουν κυκλοφορησει και τιποτα. Εμφανεστατα καλυτερη εμφανιση των Tenderness of Wolves απο εκεινη με Drive By Wire την προηγουμενη Κυριακη. Το τριο επιδιδεται γενικα σε heavy instrumental μονοπατια, διχως αχρηστα μερη για να υπαρχει απλα κι αλλο ενα riff. Με απλα λογια, ουσιαστικα πραγματα. Ο Αλεξ απο Noiselust εδερνε τα δερματα, ο Τ. δημιουργουσε φοβερα τοπια με τις Fender και ο Υ. με το μπασο εχτιζε αυτο το ψηλό τοιχο των ιδεων. Μαγευτικα. Οι Hellroad Caravan απο την αλλη ειναι μπαντα εγγυηση. Μαλιστα πιστευω οτι αποτελουν την πιο αμερικανικη μπαντα που διαθετει η σκηνη, τουλαχιστον στον ηχο και στο παιξιμο. Φοβερος ηχος και πολυ ωραιο rhythm section, ο κιθαριστας ειναι θεος και ο τραγουδιστης εμοιαζε και χορευε υπερβολικα σαν τον Ozzy, αλλα προσωπικα δεν με χαλασε καθολου, ποσο μαλλον οταν βλεπω μπαντες που νιωθουν αυτο που κανουν. Μπραβο σε ολα τα support και ας μην ηταν κανεις απο κατω.
Οι Taint ειναι παντα απολαυστικοι. Η μπαντα ειναι απιστευτα δεμενη, το groove τους ειναι φανταστικο και καθε φορα που τους βλεπω (αυτη ηταν η τριτη φορα) τους παραδεχομαι ολο και περισσοτερο γιατι ποτε δεν εχω νιωσει ασχημα ή βαρετα ας πουμε. Ο ηχος ηταν γαματος και αναδεικνυε κι αλλο τα φοβερα κομματια. Γενικα μιλάμε για εγγυηση φαση. Και αυτο ειναι και το μεγαλυτερο στοιχημα για τους Τaint. Εμφανως κουρασμενοι οπως και τα support απο την μινι περιοδεια, δεν το βαλανε κατω ουτε δευτερολεπτο. Αυτα και αλλα πολλα ομορφα συνεβησαν χθες, αν ηταν κανας αλλος απο δω, ας γραψει κι αυτος.
edit: Μεγιστη ξεφτιλα για την προσελευση κοσμου και το γεγονος οτι το εισιτηριο ηταν μολις 15€ για ολη τη βραδια, δηλαδη τι αλλο να γινει πια;
Ήταν η τέταρτη φορά που βλέπω 7th Degree Imperial YoYo Master και δηλώνω επισήμως ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΝ!!!
Η έκπληξη για μένα ήταν οι Tenderness of Wolves! Αν και γνώριζα πως στα τύμπανα θα ήταν ο αγαπημένος μου Τεραστιούλης (ντραμερ εγγύηση) δεν ήμουν προετοιμασμένη ότι θα μου αρέσουν τόσο!
Οι Hellroad Caravan για άλλη μια φορά άφησαν καλές εντυπώσεις και ο νέος τραγουδιστής ταίριαξε γάντι, να παραμείνει παρακαλώ! :P
Τους Taint είναι η δεύτερη φορά που τους απολαμβάνω και δεν ξέρω τι να πω! Γαμάτη μπάντα, πολύ δύναμη πάνω, μέσα κι έξω απ’ τη σκηνή (πολύ γλυκά παιδιά κάτω από αυτήν γαμώτο)
Το θέμα της προσέλευσης του κόσμου είναι ανεξάντλητο, δεν ξέρω από πού να το πιάσω!
Απλά το τετριμένο, στηρίξτε τη φάση παιδιά για να μην ψοφίσει..
Εγω νιωθω πολλες τυψεις που δεν ηρθα, αλλα τα πραγματα ηταν δυσκολα!
όντως έχασες χθες εσύ..
7th Degree Imperial YoYo Master είδα πρώτη φορά και :shock:
οι τύποι είναι πραγματικά παρανοϊκοί, δε νομίζω ότι θα κατάφερνα ποτέ να τους βάλω να τους ακούσω σπίτι μου, αλλά live είναι ισωπέδωση. Πολύ δεμένοι κ πολύ καλό ντράμερ.
Tenderness of Wolves τώρα νταξ, ήχος από άλλο πλανήτη, ειδηκά η κιθάρα και δη τα καθαρά του (που ήταν ελάχιστα) ήταν από άλλο πλανήτη.. ο τεράστιος δεν άφησε τπτ όρθιο για άλλη μια φορά, κ ο μπασίστας μορφή. τα ισωπεδώσανε όλα.
Hellroad έδωσαν μαθήματα. Φοβερό παίξιμο, φοβερά κομμάτια (γνωστό αυτό) και ο καινούργιος τραγουδιστής έχει τρομερή φωνή. Άντε να τελειώνουν κ οι ηχογραφήσεις.
Taint τώρα, τους έβλεπα πρώτη φορά. Ότι είπατε βσκ. υπερβολικά δεμένοι, ΤΡΟΜΕΡΟΣ ήχος, οι τύποι τα σπάνε κ το ευχαριστιούντε όσο τίποτα.θεοί
γενικά όλες οι μπάντες είχαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ήχο. είχα καιρό να πάω σε live και να ακούσω τόσο καλό ήχο από όλες τις μπάντες. μπράβο στα παιδιά με τους εξοπλισμούς τους και μπράβο και στον ηχολήπτα
τα οικονομικά μας μας επέτρεψαν παρά μόνο μια μπλουζίτσα taint από τον ΘΕΪΚΟ πάγκο που είχαν στήσει virus κ kontan αλλά επιφυλασσόμεθα
για τον κόσμο τώρα νταξ, δεν έχει νόημα. σκατά στα μούτρα μας. τουλάχιστον περάσαμε καλά εμείς κ οι μπάντες απ'ότι φάνηκε
regularpaul
29-10-2008, 19:46
το θέμα της προσέλευσης κόσμου σηκώνει ατέλειωτη συζήτηση
οι περισσότεροι λόγοι είναι γνωστοί και διεξοδικά (1000)ειπωμένοι
εγώ θέλω να προσθέσω έναν ακόμα
που πριν χρόνια ούτε που θα φανταζόμουν ότι θα περνούσε από το μυαλό μου
αυτή τη στιγμή υπάρχει υπερπροσφορά, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να στηρίξει
το έτσι κι αλλιώς μικρό σχετικά κοινό
gamw ta lives k mizerh proseleysh koinoy. dld entelws krima pragmatika.
oi mpantes espeiran oles se ka8e shmeio, riff pros riff. Den analyw tpt (me prolaban alloi) para mono oti oi YoYo Masters hxoyn sta aytia moy ws thn eyrwpaikh apanthsh stoys Naked City, oti o tragoydiarhs Hellroad einai 8eoylhs (teleiwnete me hxografhseis leme) k oti oi Tenderness (opws poly eystoxa eipe enas filos) 8ymhsan kapws Switchblade poy agapame k latreyoyme. Gia Taint de lew. MPRABO k pali.
poly enisxytario mazeythke k trexane salia... zhmia :P
swollen: k azza ston pagko ;) :P
μεγάλη μου παράλειψη έχεις δίκιο
ζητώ ταπεινά τη συγχώρεση..!!
κ τεράστιος να ψάχνει ρέστα :P
7th Degree Imperial YoYo Master
Alitheia legontai etsi?
carheart
29-10-2008, 22:22
Παιδιά, είναι λογικό να μην έρθει κόσμος.
15 ευρώ είναι ναι, λίγα για μια συναυλία τέτοιου μεγέθους, τίποτα δεν είναι, και οι Taint είναι μια συμπαθέστατη μπάντα.
Αλλά Taint έχουμε ξαναδεί πριν δυό χρόνια, και αυτό τον καιρό κάθε σ/κ είναι και συναυλία, είναι και Tricky, Herbaliser, Residents, Necros Christos, Machinefabriek, Grief, Monster Magnet, Disfear, Dubtrio, Taint, είναι είναι
..είναι 400 ευρώ παιδιά.
Είναι λογικό να μην πάει κάποιος στους Taint και δεύτερη φορά. Δηλαδή αν ξανάρθουν οι Burts ή οι Cripple Black Phoenix περιμένετε να χει πάνω από τα 40 άτομα που είχαν την πρώτη φορά;
Για ποιό λόγο;
Το ότι η μουσική κουλτούρα του έλληνα είναι σκατά και τσακιτσάν γεμίζει underworld 500 άτομα και πλούταρχος και τερζής και καλομοίρα τα ξέρουμε, αλλά ας το πάρουμε απόφαση πως δεν φταίει μόνο αυτό.
carheart
29-10-2008, 22:25
Burts
Burts δεν υπάρχουν, τους Burst εννοώ!!!
Phantom Duck
29-10-2008, 22:43
Ντάλεκ βρε πούστη.
Harvestman
29-10-2008, 22:51
Παιδιά, είναι λογικό να μην έρθει κόσμος.
15 ευρώ είναι ναι, λίγα για μια συναυλία τέτοιου μεγέθους, τίποτα δεν είναι, και οι Taint είναι μια συμπαθέστατη μπάντα.
Αλλά Taint έχουμε ξαναδεί πριν δυό χρόνια, και αυτό τον καιρό κάθε σ/κ είναι και συναυλία, είναι και Tricky, Herbaliser, Residents, Necros Christos, Machinefabriek, Grief, Monster Magnet, Disfear, Dubtrio, Taint, είναι είναι
..είναι 400 ευρώ παιδιά.
Είναι λογικό να μην πάει κάποιος στους Taint και δεύτερη φορά. Δηλαδή αν ξανάρθουν οι Burts ή οι Cripple Black Phoenix περιμένετε να χει πάνω από τα 40 άτομα που είχαν την πρώτη φορά;
Για ποιό λόγο;
Το ότι η μουσική κουλτούρα του έλληνα είναι σκατά και τσακιτσάν γεμίζει underworld 500 άτομα και πλούταρχος και τερζής και καλομοίρα τα ξέρουμε, αλλά ας το πάρουμε απόφαση πως δεν φταίει μόνο αυτό.
Αρα; Και τι αλλο φταιει;
Επισης ναι, οντως παιζουν πολλα live αυτο το καιρο, αλλα απο το να βγεις και να πιεις 2-3 μπυρες σε ενα club, καλλιστα εβλεπες Taint που ειναι ευχαριστηση ρε παιδι μου. Ωραιο feelin, ωραιο groove, τι αλλο για να περασεις καλα; Επισης απο τα παραπανω συμπεραινουμε οτι ο κοσμος σκαει μονο για περιεργεια την πρωτη φορα και μετα μπουλο; Ερωτησεις ειναι, οχι ειρωνια.
carheart
29-10-2008, 22:54
αλλα απο το να βγεις και να πιεις 2-3 μπυρες σε ενα club
Δεν έχεις άδικο, αλλά προσωπικά, έχοντας στο μυαλό μου ΤΟΣΕΣ συναυλίες που έρχονται, δύσκολα θα πάω να πιω 2-3 μπύρες σε ένα club έτσι κ αλλιώς.
stam and the witches
30-10-2008, 00:05
Ό,τι είπαν carheart και Παύλος.
Επίσης, τι θα πει ελληνική μιζέρια κλπ; Το μόνο πράγμα που μπορώ να αποκαλέσω ελληνική μιζέρια είναι τα 15 ευρώ για μία μπάντα μεγέθους Taint. Ναι, είναι πολλά, τη στιγμή που με 15 ευρώ (και βασικό μισθό σοβαρό και όχι μέσα στον πληθωρισμό) στο εξωτερικό βλέπεις μπάντα 15ετίας. Δεν ξέρω αν ευθύνεται το μαγαζί ή οι διοργανωτές, αλλά σόρρυ, 15 ευρώ για 3 ελληνικές μπάντες που έχω ξαναδεί και θα ξαναδώ + μία ξένη είναι πολλά.
Συν ότι το σάββατο πρέπει να σκάσω 27 ευρώ στα κοπρόσκυλα της Alterground. Δε φυτρώνουν από τα δέντρα τα φράγκα.
Taint den irtha gia tous logous pou eipe o Carheart. Kali mpanta gia tin opoia h mia fora mou arkei. Sovara omos, gia skepsou Black Cobra, Intronaut kai alles antistoixes katastaseis. kapoia simantika onomata mazeuoun lao, alla omws ksepernoun ta ekato / diakosia atoma? Ki oi Jesu plaka plaka ti deuteri fora eixan apo kato kamia katostara kai kati
Ap tin alli, genikotera oi sunaulies de mazeuoun toso kosmo. Oi Cynic paiksan mprosta se diakosia atoma, oi Celtic Frost paketo me Kreator eixan ligotero kosmo sugkritika me to antistoixo paketo Kreator - Ektomorf sto Rodon (2 - 3 xronia prin). Oi logoi einai duo:
Proton auto pou eipe o Paulos, uparxei uperprosfora se sxesi me palaiotera. kai o kathenas thetei proteraiotites. Deuteron, mia merida tou kosmou exei korestei kai pleon duskola paei na dei kati apo periergeia. Esu kala ta les pantos apo alli apopsi. einai i epivevaiosi oti den ufistatai tetoia ''fasi'' stin ellada. an uparxei diladi, aporo pou kruftikan oloi
carheart
30-10-2008, 00:18
φάση υπάρχει, λεφτά δεν υπάρχουν.
Για τον κόσμο που δουλεύει, υπάρχουν τέσσερις παρασκευές και τέσσερα σάββατα το μήνα.
Ακόμα και αν τα γεμίσει με συναυλίες (που δε θα το κάνει), δεν υπάρχει χώρος για δεύτερη φορά Taint ή για άλλο ένα live με εγχώριες μπάντες.
Άσε που πόσος κόσμος έχει σιχαθεί τόσο τα An και τα Underworld που δεν ξαναπατάει εκεί ό,τι και να γίνει;
Συγκεκριμένα για τους Taint, τους είχα δει τότε, και σήμερα σχεδόν δε θυμάμαι καν τι έπαιζαν.
Δεν θα σκάω 15 κάθε φορά για να ξαναθυμάμαι όμως.
Auto gia to Underworld ksanapes to. Ta perissotera pou m endiaferoun ekei pane. Exo pleon arxisei na nostalgo to An :lol:
Parasight
30-10-2008, 11:01
Δεν ξέρω τι άλλο να πω εκτός απο όσα ήδη ειπώθηκαν. Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν άτομα που πραγματικά νιώθουν και γουστάρουν και δεν τους νοιάζει να βάζουν από την τσέπη τους απλά για να παίξουν ένα μισάωρο σετ 500χλμ μακριά. Έτσι, για την καύλα και για να περάσουν καλά με τους φίλους τους, αν τελικά αυτό είναι το μόνο που θα μείνει. Ναι, η προσέλευση κόσμου ήταν απογοητευτική. Μέχρι που οι του μαγαζιού ζητούσαν από τους 7th Degree να βγάλουν έξω τα παιδιά που τους φιλοξενούσαν Αθήνα, για να πληρώσουν κι αυτοί εισιτήριο. Δεν ξέρω τι να πω, δε νομίζω να υπάρχει πιο κάτω.
Στο φινάλε βέβαια δεν αφήσαμε τίποτα να μας χαλάσει, περάσαμε γαμάτα, ήπιαμε τις μπύρες μας και ανανεώσαμε ραντεβού. Προσωπικά ήμουν ήδη μέσα και μπορούσα να μην πληρώσω αλλά τελικά μοιράστηκα 2 εισιτήρια με άλλους 2 φίλους γιατί θα έμεναν απ'έξω. Ίσως να το δούμε λίγο πιο "οικογενειακά" το όλο θέμα ρε παιδί μου. Εμείς κι εμείς είμαστε, τέρμα. Ας το στηρίξουμε και όσο πάει.
Το event ήταν τίγκα όμορφο όπως αναμενόταν και λίγο περισσότερο οικογενειακό απ'ότι περίμενα.
ΥοΥο Masters απολαυστικοί πάλι και ευχάριστο το ότι μπορούν και κατεβαίνουν στα μέρη μας συχνά.
Tenderness Of Wolves μας έπιασαν απροετοίμαστους. Ηχάρα, άψογες (κ πολυδουλεμένες στο άκουσμα) συνθέσεις, trippy διάθεση.
Hellroad Caravan, είναι που είναι καλύτεροι σε κάθε live, με την προσθήκη του τραγουδιστή αρχίζουν να φτάνουν νέα peaks για τα δεδομένα του χώρου και του τόπου.
* σημείο που θα επιστέψω αργότερα.
Taint. 3η φορά που τους βλέπω, 3η άψογη εμφάνιση σταθερά. Σου φτιάχνουν τη διάθεση και έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις live ένα αρκετά ιδιότροπο στυλ μοντέρνου rockin' doom. Πως να τους βαρεθείς;
Αυτά. Πάμε στο πολυσυζητημένο και πολύπλευρο θέμα της προσέλευσης (και στο θέμα της τιμής αργότερα).
1) Συμφωνώ ότι υπάρχει πλέον υπερπροσφορά, αν και δε βλέπω να έχουμε φτάσει σε σημεία τύπου Αγγλία που παίζουν κάθε μέρα 2-3 "μεγάλες" μπάντες στην ίδια πόλη.
2) Συμφωνώ ότι είμαστε μικρό κοινό. Παραπέμπω όποιον έχει πρόχειρο το τελευταίο (ή προηγούμενο;) metal hammer να διαβάσει στη συνέντευξη των Heathendom ένα κουτάκι αφιερωμένο στο θέμα μας. Φταίει πρώτα απ'όλα η νοοτροπία του κλασσικού του μαλάκα του έλληνα. Όταν παραπονιέσαι ότι δε βλέπεις λάηβ και σκας 50ε για μπύρες στο μπαρόκλαμπο να ακούς τα ίδια και τα ίδια και να περιμένεις τον κάθε κσεχασμένο γέρο που θαρθει για live με εισιτήριο 50+e, ενώ γίνονται τόσα live καθημερινά σχεδόν... Οk, στέκει το ότι δε παίζουν λεφτά για όοοολα τα live αλλά το βρίσκω αντιφατικό όλο αυτό.
3) Είμαστε που είμαστε μικρό κοινό, ο καθένας, πλην λίγων εξαιρέσεων, πάει να δει τους κολλητούς του ή στο λάηβ που διοργανώνει ο κολλητός του. Δεν είναι κακό αυτό αλλά αν γίνεται μόνο αυτό δε βλέπω πραγματικό ενδιαφέρον για τη φάση. Εσείς;
4) Ειδικά όταν παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχει ελληνική σκηνή αποκτάει περισσότερο γέλιο το θέμα. Στο σημείο * παραπάνω θα μπορούσε να χε λήξει το live και να μασταν τίγκα ευχαριστημένοι. Τι έχουν να ζηλέψουν οι 3 μπάντες που έπαιξαν από αντίστοιχες (κατώτερες συχνά) ξένες μπάντες ρε κακομοίρη (έλληνα);
5) Εισιτήριο. Ναι είναι ακριβά στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μπορούμε να καταλάβουμε (θέλω να ελπίζω) πότε είναι αρπαχτές (βλέπε αδικαιολόγητες 30άρες) και πότε βγάζουν ίσα ίσα ή καθόλου τα (πολλά) έξοδα τους. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω το γιατί σας φαίνονται πολλά τα 15e για 1 μπάντα από Ουαλία και 3 δικές μας. Είναι μόνο μια ξένη ε; Οι ντόπιες μπάντες δηλαδή δεν αξίζουν κάτι (ας πούμε ότι βγαίνει κάτι ρε παιδίμ από 15e εισιτήριο, που δε βγαίνει). Έχω να προσθέσω πολλά αλλά δεν είναι ανάγκη.
6) Γούστα. Ok, και να θες να πηγαίνεις σε όλα τα λάηβ, σίγουρα δεν είναι όλα του γούστου σου. Δε μπορείς να παραπονεθείς όμως ότι δεν γίνονται λάηβ στη φάση που γουστάρεις γιατί απ'όλα πλέον έχει ο μπαΞές. Απλά εσύ δε δίνεις σημασία (μαλάκα έλληνα).
min paraponieste pou akoute elitistiki mousiki gia ligous!
se antithesi me mena kai tin klika mou pou akoume elitistiki mousiki gia pollous.
Neuroscar
30-10-2008, 17:50
Εχω να προσθεσω ενα πραγμα μονο το οποιο κατ'εμε αποτελει μικρογραφια της καταστασης στην αθηνα.
Ολο αυτο το πακετο οπως ξερετε επαιζε και κομοτηνη.Με 5ευρω.
Κολλητος που γουσταρει και Ταιντ και ντουμ και λαιβ (υποτιθεται) και απ'ολα, ητανε την ωρα του λαιβ εξω για καφε σε "εναλλακτικο" μαγαζι της πολης και σε αποσταση 30 μετρων απο το μαγαζι του λαιβ φυρικα πληρωνοντας παρομοια φραγκα για απλα εναν καφε.
Δε μπορω να το εξηγησω πραγματικα οταν παραπονιεσαι "πω ρε μαλακα δες σκηνη στην Αθηνα" και ερχονται πχ στην κομοτηνη οπου η μεγαλυτερη αποσταση με τα ποδια ειναι 15 λεπτα και να μη πηγαινεις.
Ειναι στην φαση του ο καθενας και ισως να μη μπορουμε οι περισσοτεροι μαλλον εδω μεσα να μπουμε στη διαδικασια να φανταστουμε πως ενας απλος καφες σε μαγαζι που μπορει να παιζει και μπιτακια ειναι πιο διασκεδαστικος η ενδιαφερων απο ενα λαιβ στην ελαχιστη δυνατη αποσταση.
Εχω περασει και απο το σταδιο της απογοητευσης και απο τα σταδιο του βρισιμου και νευρων για τον κοσμο που *τολμα* να σνομπαρει τα λαιβ, αλλα στην τελικη δε μπορεις να επιβαλλεις αλλα ουτε και να καταλαβεις το πως το βλεπει ο αλλος τη δεδομενη στιγμη..
Η κατασταση ειναι αυτη, τα λαιβ θα συνεχισουν να συμβαινουν, εσεις θα συνεχισετε να πηγαινετε και να διασκεδαζετε σε αυτα.Γιαυτο το εχω παρατησει το συγκεκριμενο, γιατι οι συζητησεις για το τι μπορει να γινει η τους λογους για τους οποιους γινεται ητανε μαλλον πολλες και χωρις ποτε να εχουν αποτελεσμα.
Η παρουσια μου στο λαιβ, μια καλη κουβεντα και γνωριμια με τους μπανταιους, η αγορα ενος cd η μιας μπλουζας και κυριως η προταση της μπαντας σε κολλητους αποτελουσαν ανεκαθεν την μεγαλυτερη υποστηριξη. Ετσι το βλεπω προσωπικα πλεον και ετσι θα συνεχισω.
mushroom freaks
31-10-2008, 14:01
Loipon epi tou live na poume oti oles oi ellhnikes bantes epaixsan para ma para polu kala... Yoyo apla sapioi kai entelws paranoikoi, wolves argoi, taxsidiarikoi, hellroad doom on kai Taint apla gamisteroi gia allh mia fora... Xmmm gia ta tou kosmou proeleush.... Autoi eimaste kurioi m... Eite mas aresei eite oxi...Kai sta epomena live ekei tha eimaste giati polu apla agapame thn mousikh, einai tropos diaskedashs kai prosopikhs mas euxaristhsh...
mmmm nomizw pws to 8ema ths proseleyshs einai pio askhmo apoti fainetai k de mporei na antimetwpistei apla me to "aytoi eimaste poy phgainoyme sta lives k den einai alloi". oxi pws moy fainetai paralogo, ka8e allo dld. Apla me tetoies proseleyseis einai logiko to na mhn yparxei biosimothta twn opoiwn forewn pou kanonizoyn aytes tis synaylies me groups mikromesaiou-mesaiou belinekoys poy toso agapame, me makropro8esmh katalh3h na mpoyne toso mesa oste na mh mporei na synthrh8ei ayth h kayla poy exoyn oste na tis fernoyn sto ellanta.
Oi Taint k oi ka8e Taint a3izoyn poly parapanw kosmo apo ta elaxista poy htan th trith. Koino yparxei, kaka ta psemata. De gemizoyn tyxaia oi Silver Mt Zion k oi Red Sparrows magazia. Apla prepei na anoi3ei ligo to myalo toy kosmoy me kapoio tropo, na 3emizeriasei k na stamathsei na akoloy8ei sa probataki oti exei paroysiastei se kapoio A epidrastiko zine (h' opoio meso proo8hshs poy mikres diorganwtries de dia8etoyn logw budget) k na koita3ei k ligo para pera apo th myth toy. An kator8w8ei ayto eimai apolyta sigoyros oti 8a entypwsiastoyn me th plh8wra GAMATWN groups poy paizoyn dipla sto spiti toys me 15euro k de to eixan parei xampari.
me th plh8wra GAMATWN groups poy paizoyn dipla sto spiti toys me 15euro k de to eixan parei xampari.
to opoio simainei kai plithora 15euron :!: :!: :!: :!: :!:
genika parte to apofasi oti oi mikromesaies synaulies me ftino eisitirio kai oi synaulies (kalon) ellinikon groups me pamfthino eisitirio tha einai panta katadikasmenes. kai opoios nomizei oti yparxei koino (eparkes gia na stiriksei tin plithora kai tin yperprosfora pou paratireitai teleutaia sti sygkekrimeni fasi) einai gelasmenos.
De lew na phgainei se oles ore! an einai dynaton. apla yparxei agnoia k ekei estiazw. Diafwnw sto oti to koino einai mikro, apla einai paropidiasmeno k as 8ewrhtai "enalaktiko". To koino poy yparxei ftanei gia na mazeftoyn 100-150 atoma se toylaxiston 2 lives th bdomada me ellhnika groups k eisodo 5 ews 8euro, alla apo th mia mas 3ynizei to rodeo, apo thn allh to An mas fainetai akribo me to stantar 8ari toy, to After Dark einaia poly de 3erw k egw ti. to kobw omws gt ayto paei k sto giati o kosmos de phgainei stis ellhnikes synaylies :P
To koino poy yparxei ftanei gia na mazeftoyn 100-150 atoma se toylaxiston 2 lives th bdomada me ellhnika groups k eisodo 5 ews 8euro
an eftane to koino tote de tha syzitousame kan. profanws to koino DE ftanei. mporei posotika na yparxei o analogos arithmos atomon pou akoune tetoia mousiki alla auto DEN einai (syneiditopoiimeno) koino. apla. tha eixe noima i kouventa an ypirxan arketa atoma oste na gemisoun ena magazi 150 atomon dyo fores ti vdomada kai auto de synevaine epeidi px to eisitirio itan akrivo (den mporo na skefto allo logo, isos mono ti metakinisi, pou pleon me vradina dromologia kalyptetai koutsa strava). an sta 500 atoma pou akoune tetoia mousiki, oi 450 protimoun na pane gia ena kafe to mesimeri kai na skasoun to dekaeuro ekei, tote to KOINO einai oi ypoloipoi 50 mono. opos einai i katastasi tora (me ta poly endiaferonta groups, eite ellinika eite ksena, kai tis xamiles times) den yparxei kamia dikaiologia. ki ego prin kapoia xronia eskiza ta rouxa mou sxetika mautin tin katastasi. malista thymamai sygkekrimena ena mplakmetal live me aksioprepestata groups kai headliners tous ravencult, to opoio eixe eisitirio PENTE euro kai sto magazi itan MONO ta meli ton groups kai i KLIKA mou. e meta apla to pira apofasi oti den yparxei koino giautes tis faseis kai apla apodexomai oti i pleiopsifia ton akroaton apla exei alles proteraiotites sxetika me ti diaskedasi tis, ara den mporei na theoreitai "koino" opos to exeis sto myalo sou.
auta ta oliga.
Amnesiac.
01-11-2008, 01:28
Ωραίο λάιβ αυτό που λέει ο σύμπος. *συγκίνηση*
Δε διάβασα τις μαλακίες σας αλλά θα γράψω κατευθείαν την άποψη μου η οποία είναι σύντομη και (φυσικά η) σωστή. Το κοινό δεν έχει καμία υποχρέωση σε κανέναν. Οποιοδήποτε κοινό. Το κοινό είναι πολύ απλά ο πελάτης και είναι "υποχρέωση" ή καλύτερα ανάγκη του μουσικού να το φέρει κοντά του. Αν δε τα καταφέρνει κάνει κάτι λάθος ή απλά έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες του κοινού.
Ο μουσικός της ιστορίας μας μπορεί να κάνει 2 και μόνο πράγματα τα οποία μπορούν να θεωρηθούν σωστά : α) να προσπαθήσει εμπράκτως (δε ξέρω πώς και δε με αφορά κιόλας) να φέρει τον κόσμο στη ζεστή αγκαλιά του η β) να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο τροχός δε γυρίζει και να παίζει για τους φίλους του και για τον εαυτό του ή αν δε τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο να τα παρατήσει.
Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορεί να κατηγορήσει τον άλλο επειδή δεν ήρθε στο λάιβ του. Είναι εντελώς προφανές αυτό. Αυτά τα "αδικαιολόγητοι, απαράδεκτοι, σας βάζω απουσία, σας στέλνω στρατοδικείο επειδή δεν ήρθατε στο λάιβ" είναι βλακειάρες. Δηλαδή έλεος, αυτή η κακομοιροσυζήτηση γίνεται στο Ηαρ εδώ και μια εικοσαετία τουλάχιστον (και λίγα λέω).
regularpaul
01-11-2008, 02:15
θέλω να γράψω διάφορα αλλά όλα μου βγαίνουν σε ακατανόμαστες βρισιές προς τον θράσερ από πάνω
οπότε θα αυτοσυγκρατηθώ
εμετικές απόψεις για άλλη μια φορά
πριν λίγο οι Brotherhood of Sleep ΜΟΥ πήραν το μυαλό με μια εξωφρενικα καλή εμφάνιση
τονίζω το "μου" γιατί πλην συγκροτημάτων, φίλων της μπάντας και προσωπικού του τεξας
πρέπει να ήμουν ο μόνος "πελάτης"
phthoggon
01-11-2008, 04:07
Μπα, δεν έχει άδικο σ' αυτό ο κατα τ' άλλα εμετικότατος θράσερ, αυτονόητο είναι.
Απλώς αν το κοινό που τους γράφει σήμερα στην αρχιδάρα του όλους, ξυπνήσει κάτι χρόνια μετά και ανακαλύψει πως δεν γίνονται λάιβ πλέον πουθενά, δε βγαίνουν σι ντι και δεν γίνονται σωστές ηχογραφήσεις σε στούντιο επειδή όλοι παίρνουν και δε δίνουν τίποτα πίσω, ας μη μας κλαίγεται και να έρχεται στα φόρουμ και να λέει δεν υπάρχει μουσική σκηνή, γιατί και μετά δίκιο έχουν οι μπάντες να τον γράψουν επίσης στην αρχιδάρα τους και να πάνε στο υπόγειό τους να τζαμάρουνε για την πάρτη τους! ;)
μαλακιες
οποιος δεν γουσταρει ας κατσει στο υπογειο να τον παιζει με τους φιλους του ή να μην παιζει στους νταβαδες του αν,να παρει ενα κοντομανικο rαge against the machine
και να το παιζει τσεγκεβαρας :!:
δηλ μετα τη συναυλια των grief, που αν και εχει φτηνο εισητηριο η λογικη λεει οτι θα ειμαστε σαν εξεδρα του εθνικου πειραιως,να βγουμε ολοι και να κλαιγομαστε και να κατηγορουμε τον κοσμο που ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ να κλασει μια συναυλια.
οχι αλλο μαρθα βουρτη
και κατι ασχετο για τα live με ελλ συγκροτηματα
δεν ξερω αν γινεται για οικον λογους ή και καλα για μεγαλυτερη προσελευση αλλα ειναι κουραση να φας στη μαπα 2 κ' 3 σχηματα για να ακουσεις ενα ή δυο που σου αρεσουν.
επισης ελεος με τα 30 ελλ support σες καθε ξενη μπαντα
ο.κ τα παιδια θελουν να λενε στη γκομενα και στο κολλητο οτι ανοιξαν για τους ταδε
αλλα οταν το 70% ειναι για γελια εγω τι φταιω να τους ανεχομαι και να τελειωνει το live σε ωρα γαμησε τα :?:
αυτα :P
βριστε ελευθερα στ'αρχιδια μου
regularpaul
01-11-2008, 08:27
αντε γαμησου κωλογαυρε :D
φευγω για κατερινη, περισσοτερες βρισιες απο αυριο
edit: αν θέλεις ρε GG δώσε κανένα παράδειγμα (συναυλίας με 30 για γέλια ελλ. σαπόρτ σχήματα)
Ayto me ta support einai ligo 8ema.Bale 1 support kai telos.Ta 2 kourazoun,ta 3 einai ouf....
12 stars circle your brow
01-11-2008, 11:16
Κοιτάξτε, μπορείτε να έρθετε αν θέλετε 2 ώρες αργότερα, δεν θα πειράξει κανέναν.
Giati nomizeis pos argoun na ksekinisoun tosa kai tosa live?
Ena support omws einai panta euxaristo.
επισης ελεος με τα 30 ελλ support σες καθε ξενη μπαντα
ο.κ τα παιδια θελουν να λενε στη γκομενα και στο κολλητο οτι ανοιξαν για τους ταδε
είσαι τουλάχιστον γελοίος (πήρα το ελεύθερο :midfinger: )
πρωτιστως να ευχαριστησω για τα μπιναλικια,με συγκινησατε παλι πατσαβουρια :)
καλα το 30 support ηταν σχημα λογου,αλλα και 4 δεν ειναι λιγα
και δεν ειναι λυση να ερθω 2 ωρες αργοτερα αλλα οτι θα φτασω σπιτι 2 το βραδυ(δεν λεει αν η επομενη ειναι καθημερινη και δουλευεις) ή οτι οι headliners ,που 99% ειναι ο λογος που θα τα σκασεις, παιζει να κουτσουρεψουν το σετ λιστ
να κατσω να αραδιασω γκρουπ που μου φανηκαν χαλια δεν εχει νοημα αφου ειναι θεμα γουστου,ετσι και αλλιως στα περισσοτερα ελλ συγκροτηματα που ανοιγουν συναυλιες απο τον σκατενιο ηχο που εχουν δεν καταλαβαινεις καν τι παιζουν :!: (ο.κ. και δεν φταινε αυτοι γι'αυτο το λογο)
Amnesiac.
02-11-2008, 02:12
Οπότε καταλήγουμε ότι πάλι έχω δίκιο ε :?:
Να συμπληρώσω μερικά ακόμα πράγματα για να δείξω πόσο λάθος είστε όσοι δε συμφωνείτε με τις αλήθειες μου.
Δεν καταλαβαίνω σχόλια τύπου "αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη φάση" "αυτός που δε πάει στα λάιβ δε στηρίζει τη φάση" κτλ. Πάλι μου φαίνεται ότι κάποιοι έχετε την τάση να θέλετε μουσικόφιλους με πιστοποιητικό ISO, να είναι έτσι, αλλιώς και πάλι έτσι για να αποδείξουν αυτό και το άλλο και το παράλλο(γο). Τον περισσότερο κόσμο δε τον απασχολεί καθόλου απότι φαίνεται να στηρίξει κάποια φάση ή κάτι τέτοιο και του είναι αρκετό να απολαύσει τη μουσική του σπίτι του μόνος του ή με το γκομενάκι του ή με τα μεταλλικά φιλαράκια του και πολλές μπύρες. Δικαίωμα του. Επίσης δικαίωμα του να προτιμάει να δώσει τα 5-6 ευρώ του στο φλόκα για να δει τον κώλο της φοιτήτριας - σερβιτόρας από το να πάει σε κάποιο λάιβ.
Δεν έχει καμία υποχρέωση να στηρίξει οποιαδήποτε φάση, όπως δεν έχει υποχρέωση να πηγαίνει κάθε βδομάδα σινεμά για να στηρίξει τον ανεξάρτητο ελληνικό κινηματογράφο (if any) ή να πηγαίνει κάθε μέρα λαϊκή για να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη. Το κάνει επειδή το θέλει και όταν θέλει (ή μπορεί). Λέω κάτι τόσο περιέργο πια; ΟΚ, δε συγκρίνω ένα λάιβ με το να αγοράζεις φασόλια, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
Σχετικά μαυτό που είπε ο φθόγκος, όντως αν δεν πάει κανείς στα λάιβ αυτό που λέει θα συμβεί μακροπρόθεσμα, από την άλλη όμως αυτό είναι κάτι σα νόμος της φύσης και ισχύει για τα πάντα, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να το απομονώνουμε για τη μουσική επειδή μας βολεύει, αν δε ψωνίζει κόσμος από ένα μαγαζί το μαγαζί θα κλείσει, αν σταματήσουν να μου μιλάνε όσοι ξέρω θα πεθάνω μόνος, αν σταματήσουν να υπάρχουν ταξιτζήδες θα πρέπει να περιμένω το πρώτο τραίνο για να πάω σπίτι μου κ.ο.κ. Αν φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχουν μουσικοί σημαίνει ότι ο κόσμος δε το θεωρούσε τόσο σημαντικό όσο πιστεύετε.
Το κυριότερο : όπως βλέπετε οι λόγοι που το κοινό απέχει από τα συναυλιακά δρώμενα είναι άπειροι και όχι κάποιος συγκεκριμένος π.χ. ότι βρωμάει κλανίλα το Αν. Άλλος δε γουστάρει τα πολλά σαπόρτ, άλλος δε γουστάρει να πληρώνει τον ταρίφα, άλλος δεν έχει λεφτά, άλλος τρώει παντόφλα απ'τη γκόμενα κ.ο.κ. Το να κάθεστε να απλώνετε το δείκτη του χεριού σας και να λέτε "εσύ φταις" δείχνει ότι βολεύεστε με την εύκολη λύση του απλά να κατηγορείτε και δε σας ενδιαφέρει πραγματικά το τι φταίει και κυρίως το πώς μπορεί να αλλάξει (αν μπορεί). Ή μάλλον σας ενδιαφέρει αλλά περιμένετε τη μαγική στιγμή που ο κόσμος θα γίνει πιο συνειδητοποιημένος από μόνος του και θα αρχίσουν να σχηματίζονται ουρές έξω απ'το Ροντέο. Ε δε γίνονται έτσι όμως αυτά τα πράγματα.
Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ απ'την εμετική σκοπιά μου.
Υ.Γ. Συγγνώμη αν δεν κατάλαβα.
stam and the witches
02-11-2008, 05:44
Πολύ σωστή η τελευταία παράγραφος.
Η κατάσταση με τα συναυλιακά δρώμενα είναι πολυσύνθετη (σκατά μαγαζιά, altergrounds, μετρό που λήγει στις 12, cool κωλοφυλλάδες που δεν αφιερώνουν ούτε ένα ψιλό γράμμα κλπ κλπ) και το κοινό, ο θεατής, είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Η ευθύνη που φέρει για τη νέκρα που μπορεί να ακολουθήσει είναι ελάχιστη θαρρώ. Αν δε χτυπηθούν οι ίδιες οι αιτίες που κάνουν τις συναυλίες δυσπρόσιτες τότε δε γίνεται τίποτα. Το να κατηγορείς (αποκλειστικά) το κοινό που δεν πατάει είναι αντίστοιχο των οικολόγων που φορτώνουν ευθύνες καταστροφής του περιβάλλοντος σε χαμηλά κοινωνικά στρώματα.
regularpaul
02-11-2008, 14:11
κακώς μπήκα σε αυτή τη συζήτηση, σόρρυ για το "εμετικές"
οι απόψεις μου διαφέρουν υπερβολικά με τους περισσότερους
πχ, τώρα διαπιστωσα ότι ακόμα και ο rush διαφωνεί με την παρουσία 2-3 support σε ένα live :|
οπότε με ποιον να συζητήσω και τι?
από μακριά σε αυτά τα θέματα και αγαπημένοι
Re paidia,otan thn epomenh douleyeis,h mpanta pou goustareis na deis exei alla 3 support prin kai to programma STANDARD den teirhtai ti mporeis na kaneis?Me osous paw se synaylies (kai paw se polles, orismenoi apo dw to kseroun) panta blepw xwris kamia prokatalhpsh ta support kai ayta pou maresoun ta sthrizw (agora demo ktl) apla apo ena shmeio kai meta perna h wra kai arxizw (oxi mono egw,kai polloi alloi) na kourazomai.Bale 1,ante 2 na ta doume me oreksh,na mpoume se live mood kai telos.3 einai too much.Kane ena rotation sthn telikh re aderfe me tis synaylies pou ginontai kai ta support pou exeis etsi wste na paiksoun oloi kai na einai oloi eyxaristhmenoi.Kai na thrh8oun ta xronodiagrammata epitelous.Otan to live leei oti arxizei 8 na arxizei 8....St'arxidia mou an exei mazeytei kosmos h oxi,den mporeis na grafeis pipes (enarksh 8) kai to live na arxizei 9 opote na exeis hdh mia xamenh wra ypnou kyriakh brady h ka8hmerinh...
Pinatero
02-11-2008, 15:24
ο καθενας με της ψωλης του το χαβα! αλλος δεν θελει πολλα σαπορτ για να τελειωνουμε νωρις (δουλειες, γυναικα, σχολειο, λατρης πρωιναδικων...) , αλλος θελει πολλα σαπορτ, γιατι "τι ρε μαλακα 20Ε για τους ξενους κι ενα σαπορτ?", αλλος δε θελει σαπορτ γιατι ειναι κουλοι και θελει να δει κατευθειαν headliners... κου του λου που
επιασα ενα απο τους πολλους παραγοντες που φαινεται η "διαφορετικοτητα" του καθεμιανου οσον αφορα τις ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ! φταιμε ολοι και δεν φταιμε για την οποια καταντια, μιζερια, αλλα κι απιστευτων ομορφων σκηνικων της ελληνικης σκηνης και γενικα συναυλιακων γεγονοτων!
η κριτικη και το κραξιμο τις περισσοτερες φορες βγαινει ετσι ευκολα κι απερισκεπτα, κανενας δεν μπορει να ειναι δακτυλοδεικτουμενος ως υπαιτιος για οποια κατασταση, οτι ειναι να παρει το δρομο του θα τον παρει, ειτε με τους 40 του ταδε live ειτε με τους τους 400 των 30/35Ε, ειτε με τους 10000 των didi!
ενα μονο να προσεχουμε να μην αντιφασκουμε (δεν απευθυνομαι σε καποιον συγκεκριμενα), και κει μονο θα αποδωσω το λαθος, δεν μπορει καποιος να μιλαει για την καταντια της ελληνικης σκηνης+οτι δεν παει μπροστα και να μη στηριζει τη φαση (και δικαιολογιες του στυλ 8 ευρα πολλα, ε+τι να κανουν οι μπαντες οταν δεν υπαρχουν χωροι αυτοδιαχειριζομενοι (περα απο πολιτικες καταληψεις) αναγκαστικα θα παιξουν στο μαγαζι που ζηταει 6-7Ε για την παρτη του αν θελουν να κανουν live...
ειναι πολλοι οι παραγοντες ξεχωριστα θελουν πολυ μπλα μπλα για αναλυση, εγω δεν προκειται να κατηγορησω κανενα, εκτος των περιπτωσεων των αντιφασεων που ανεφερα, γιατι οπως και να το κανουμε ολα τελεια δεν μπορουν να ναι και φτηνα εισητηρια και σουπερ ουαου εγχωριες μπαντες και σουπερ ουαου συναυλιακοι χωροι και σουπερ ουαυου πολλες συναυλιες και σουπερ ουαου ναρκωτικα, αλλα και σουπερ ουαου φραγκα στην τσεπη μας και σουπερ ουαου ανεση χρονου...!
Re sthn telikh as balei osa support 8elei.TO GAMHMENO PROGRAMMA NA THREITAI!na kseroume ti mas ginetai.Kapote de me ennoiaze ki emena ka8olou.Twra me noiazei omws giati mou gamaei thn epomenh mera.Kai sto katw katw ayto legetai sebasmos se ayton pou plhrwnei to eishthrio,epaggelmatismos apla kai omorfa.Kai exw paei se apeires synayleies me mono ellhnikes mpantes opote den ti8etai 8ema sthrikshs ths skhnhs toulaxiston apo merous mou :).Ligh organwsh gamw thn mpanania mou gamw.....
Δε ξέρω από που να αρχίσω.
Αρχικά από τα θέματα που δε θέλω να αναλύσω πολύ.
- 3 σαπόρτ είναι υπερβολικά ιντίντ. Ιδανικό για μένα είναι 1 λάηβ = 3 μπάντες. Και χρονοδιαγράμματα τηρούνται και κούραση δεν είναι και χορταστικό είναι για να δικαιολογήσει την τιμή (ασχέτως αν τα σαπόρτ δε παίρνουν μία).
- Υπάρχουν οι διοργανωτές για την κονόμα και διοργανωτές για την φάση (βλέπε live Taint καλή ώρα). Τα σκας στους μεν, ανεβαίνουν κιάλλο τα εισιτήρια και κονομάνε περισσότερο, τα σκας στους δε, τους βοηθάς να φέρουν κάτι μεγαλύτερο στην συνέχεια. Δε πας πουθενά = επιστρέφεις στην μιζέρια πριν 5 χρόνια και γκρινιάζεις που δε βλέπεις live.
Αυτά τα είπατε ήδη, απλά ανακεφαλαίωσα.
Με τον σύμπο δεν διαφωνώ κάπου, χαίρω πολύ, αυτό λέμε. Οτι ο "μαλάκας ο έλληνας" δε πάει πουθενά και προτιμάει να τα πιει μπύρες ή καφέδες ακούγοντας για 235345η φορά Τζούντας Πριστ απ'το σκατοηχοσύστημα της κάθε καφετέριας. Το "κατηγορώ" πάει σε όσους από αυτούς παραπονιούνται ότι δε βλέπουν live, τολμάνε να πουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μπάντες κτλ. Και άγνοια και γκρίνια. Έλληνας φάση.
Και πάω στο θέμα που θεωρώ σημαντικότερο.
Ελληνικές μπάντες.
Καταρχήν:
ο.κ τα παιδια θελουν να λενε στη γκομενα και στο κολλητο οτι ανοιξαν για τους ταδε αλλα οταν το 70% ειναι για γελια
Αυτό το ελεεινό υπήρχε και πέρασε. Αυτή είναι η μιζέρια που κληρονομήσαμε απ'την ελληνική σκηνή των '90s (για την metal τουλάχιστον) που ανθούσαν οι κάνω-1-λάηβ-τον-χρόνο-κ-γαμάω και το βλακ μέταλ (και λίγες μπάντες που καταφέραν να κάνουν όνομα "μεγάλο" κ να διατηρήσουν την σοβαρότητα τους). Για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί δεν υπήρχαν τα προσόντα για κάτι παραπάνω (χώροι, στούντιος, παιδεία).
Εγώ αυτό που βλέπω τα τελευταία χρόνια είναι νέες μπάντες να δουλεύουν, να χουν προσωπικότητα, να ξοδεύουν άπειρα λεφτά για εξοπλισμούς, να πέρνουν σοβαρά αυτό που κάνουν και πραγματικά να είναι ανώτερες από πολλές ξενόφερτες σαβούρες που για κάποιο άγνωστο λόγο προτιμάμε (-τε βασικά). Η πλειοψηφία ε, όχι όλες. Εσύ αν μένεις στην εντύπωση των '90ς, είσαι τυφλός-κουφός ή λίγο μαλάκας. Δηλαδή στις 3 support μπάντες στο Taint δε βρίσκω ψεγάδι πως να το κάνουμε, έχουμε μπάντες που αν ήταν Σουηδοί ή Αμερικάνοι θα σκάγατε 30ευρω να τους δείτε αργά ή γρήγορα. Και παίζουν live μέρα παρα μέρα.
Ο μουσικός της ιστορίας μας μπορεί να κάνει 2 και μόνο πράγματα τα οποία μπορούν να θεωρηθούν σωστά : α) να προσπαθήσει εμπράκτως (δε ξέρω πώς και δε με αφορά κιόλας) να φέρει τον κόσμο στη ζεστή αγκαλιά του
... δε ξέρω μήπως πρέπει να (τους) σου πάρουμε και πίπα (σύμφωνα με τα όσα είπα και λίγο πιο πάνω).
η β) να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο τροχός δε γυρίζει και να παίζει για τους φίλους του και για τον εαυτό του ή αν δε τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο να τα παρατήσει.
Και φτάνουμε στο σημείο που ήθελα που συνδέεται άμεσα και με τα πιο πάνω (κουότ αμνίζιακ, "κλασικός μαλάκας έλληνας" κτλ). Ίσως είμαι λίγο ρομαντικός στο θέμα αλλά. Όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα που ακούμε και περιοδεύουν ανα τον κόσμο και περιμένουμε καρτερικά να ρθουν ελλάδα και μπλα μπλα μπλα κάποτε ήταν ένα μηδέν. Παίζαν στα κλαμπάκια τση γειτονιάς, ακούγονταν όλο και πιο πολύ και σιγά σιγά δουλεύοντας αλλά και με μία στάνταρ υποστήριξη απ'την "έδρα" τους αρχίζουν και ξεπερνάν τα σύνορα και ακούγονται. Και φτάνουν όπου φτάνουν. Και η γαμημένη νοοτροπία των ξένων είναι να βλέπουν μπάντες χωρίς να τους ενδιαφέρει η καταγωγή. Και να βλέπουν live.
Για να πετύχει μια ελληνική μπάντα (απ'αυτές που υπάρχουν τα τελευταία 3-4 χρόνια και είναι υψηλού επιπέδου), εφόσον ο Κ.Μ.Έλληνας (βαρέθηκα να το γράφω συνέχεια) τους γράφει στα παπάργια του πρέπει 1) να δουλεύει όσο δουλεύει και άλλο τόσο, 2) ξοδεύοντας μια περουσία να κάνει τουρ εξωτερικό, 3) να κάνει όνομα έξω και να πουλήσει τρελλά για να 4) τον πάρουν στα σοβαρά οι φυλλάδες και κατόπιν το "κοινό" και 5) επιτέλους να παίξει live στην Ελλάδα με 20-30e εισιτήριο (eh μετά απο τόσα χρόνια θα χει πάει η βάση στα 40-50 πλέον) και να χει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κόσμο. Λογικό ε;
Εμένα θα με ψηνε τρελά, αντιθέτως, να χαμε μια γαμημένη σκηνή όπως οι κάθε σουηδο-νορβηγο-αμερικανο-γερμανο-αγγλο-τυχαίοι που τόσο θαυμάζουμε για τη "σκηνή" τους και να βγαίναν μπάντες έξω, και ο κάθε πρώην-κλασικός-μαλάκας-έλληνας να χει παρακολουθήσει μια μπάντα απ'το ξεκίνημα της. Εγώ τουλάχιστον θα ένιωθα όμορφα έχοντας παρακολουθήσει κάποιες μπάντες στην εξέλιξη τους.
Αλλά τι τα λέω όλαυτα, τελειώνουν οι μπάντες το λάηβ τους με τα 20-30 άτομα και βγαίνοντας απ'το club βλέπεις καμιά 60αριά άτομα να περιμένουν να μπουν στο πάρτυ του Xάκου. Ε.
metamelia3
02-11-2008, 19:28
Ιδανικό για μένα είναι 1 λάηβ = 3 μπάντες
αυτό. επίσης πιείτε και κανα ξυδάκι ή/και κανα γάρο στα σαππορτ και μια χαρά θα περνάτε. έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε γκοθάδες(!). στα λάιβ πηγαίνουμε για να περνάμε καλά. μην το φοβάστε το αλκολάκι. καλό κάνει!
metamelia3
02-11-2008, 19:56
Επίσης
έχουμε μπάντες που αν ήταν Σουηδοί ή Αμερικάνοι θα σκάγατε 30ευρω να τους δείτε αργά ή γρήγορα. Και παίζουν live μέρα παρα μέρα.
Γενικά καλά τα λέει το ποστ του βάηρους
Treis mpantes me tiroumeno to time schedule einai kala. Vazoume asterisko *
Το "κατηγορώ" πάει σε όσους από αυτούς παραπονιούνται ότι δε βλέπουν live
Genikos kanonas. Oi perissoteroi anikoun sti xak-er katigoria pou anaferthike
Oson afora ta twn ellinikwn group, o Bairous exei dikio. Oi mpantes pleon einai ws epi to pleiston deka fores pio sunepeis se sxesi me palaiotera. Ti proigoumeni vdomada na poume piga Extreme Noise Terror. E, oi Progress ws deutero support paiksan kalutera ap tous Desecration. Prosopiki apopsi isos, alla kalo paradeigma oti akomh kai sta idia events uparxoun mpantes pou katafernoun na klepsoun kaluteres entuposeis se sxesi me etairous ksenous sunadelfous.
Ap tin alli, einai polla ta group pou meta apo ena simeio variemai na vlepo live. Kai den exei na kanei me to gegonos oti proerxontai apo Ellada. Etsi einai to prama re paidi mou kai de mporeis na katigoriseis kapoion pou de goustarei. Mporei tha mou peis na paei pio arga etsi? Asteriskos edo (*). Oxi de mporeis na to peis, epeidi de tireitai to gamimeno to programma ki o allos meta prepei na xreothei kai to taksi. Kai sti teliki otan epitides to arxizeis pio arga, na perimeneis kai tis analoges sunepeies. Se analoga paradeigmata, mporo na skefto periptoseis pou atoma tin kanan prin to event epeidi vlepan oti oi portes den anoigan kai ksupnousan xaramata tin alli mera
Oli i ousia to post tou virus.Ta teleutaia xronia opoios den exei paratirisei piotiki alla kai posotiki anodo bandwn, mallon den paei kai se pola live.8imi8eite epoxes 2000-2002 kai sigrinete.Enoeite oti se ka8e eidos pleon iparxoun bandes pou xehorizoun , polles fores kai apo antistixes tou exoterikou.De xriazete na anafer8oun paradeigmata...
Episis to na perimenoume ki alla akoma apo tous mousikous einai aparadekto tis perisoteres fores e.Analogizomenoi tous xorous pou pezoun, tous timious magazatores pou poles fores den kernane oute bira klp, to oti taxidevoun me dika tous exoda...Oloi xeroume ti pezei pistevw...O mousikos einai o protos pou vgazei lefta apo tin tsepi kai se kamia periptosi den pezei na ta parei pisw etsi? Tin psaxnei me ton ixo tou, piramatizete klp.To na aposkopei na to pei stin gomena kai ston kolito opos anafer8ike, meta apo olo auto einai teliws atopo.
Eilikrina omws, an osoi paizoun se mpantes to kanoun gia na ta lene se gkomenes, kalutera na kernane kana ouiskaki. Ligotero xronovoro ki oikonomiko :!:
perfectly flawed
03-11-2008, 00:21
Eilikrina omws, an osoi paizoun se mpantes to kanoun gia na ta lene se gkomenes, kalutera na kernane kana ouiskaki. Ligotero xronovoro ki oikonomiko :!:
:rofl:
Enoeite, ase pou boroun na valoun mia exatmisi kai na pane bournazi :D
Δεν καταλογίζω σε κάποιον που δεν έρχεται σε ένα λάηβ, όλες τις ευθύνες για την κατάσταση. Ούτε πιστεύω ότι πρέπει ντε και καλά να έρθει.
Δεν μπορώ όμως την καρμιριά, την κακομοιριά, την κλάψα, την αμπαλοσύνη και την “εξυπνάδα” όταν υπάρχει άγνοια. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας, απλά…
Αναφέρομαι ΜΟΝΟ στην ελληνική σκηνή {που υπάρχει(δυνατά), τρέχει(με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της) πληρώνει(και ποτέ δεν πληρώνεται) και έχει ψυχάρα}!
Στο Λονδίνο απ’όσο ξέρω, παίζουν σε καθημερινή βάση τοπικές μπαντούλες, τα μικρομάγαζα (ψιλοάθλια ως επι το πλείστον) είναι ή τίγκα ή με ικανοποιητική προσέλευση και όλοι οι Λορδέζοι είναι τζαστ στην ώρα τους! Στην είσοδο υπάρχει το σύστημα όπου οι διοργανώτριες εταιρείες σε ρωτούν για ποια συγκεκριμένη μπάντα έχεις πάει (στατιστικά μαρκετινίστικα θέματα) κι αν έχεις πάει για μία μόνο συγκεκριμένη, παρακολουθείς με σεβασμό και τις υπόλοιπες!
Τα εισιτήρια που παίζουν είναι πάνω κάτω τα ίδια με εδώ.
(ναι οκ η συγκοινωνία 24ωρη , η προώθηση μεγαλύτερη και το εισόδημα σαφέστατα υψηλότερο).
Στην Αθήνα απ’ όσο ξέρω, παίζουν πότε τρεις φορές τη βδομάδα, πότε μία φορά τη βδομάδα και άλλοτε καμία, τοπικές μπαντούλες (των οποίων το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό τα τελευταία χρόνια), σε αξιοπρεπή ας πούμε μαγαζιά (που για τον λόγο-υποθέτω- αυτόν έχουν υψηλά ενοίκια, με τα οποία εννοείται και δεν συμφωνώ καθόλου), από κάτω είναι 10 φίλοι (εκ των οποίων οι 5 είμαστε οι ίδιοι κάθε φορά) και όλοι οι Αθηναίοι, ενώ το λάηβ ξεκινά στις 9 πάμε στις 10. Στην είσοδο δεν σε ρωτούν για ποια μπάντα ήρθες (είναι αιώνες μακριά αυτά τα συστήματα) γιατί αν δεν είσαι κολλητός ή δεν το πήρε το μάτι σου κάπου στο μαησπέις, είναι βέβαιο ότι σαν σνομπαρίας που είσαι έχεις έρθει για το χεντ λάιν (μπουχεσοφωνή: εε αφού είναι χεντ λάιν είναι το καλύτερο ρε συ)
Τα εισιτήρια που παίζουν έχουν φάει άπειρο παζάρι με τον μαγαζάτορα*(αστερίσκος που θα πέσει γέλιο αργότερα) και γελοίους διαλόγους μεταξύ των διοργανωτών του τύπου “Ρε μαλάκα να το βάλουμε 7+μπύρα” “Όχι ρε μαλάκα να το βάλουμε 6ευρώ, ή μήπως 5; Τα 6 θα τους φανούνε πολλά ” (τι κι αν με την μπύρα -που θα την πιούνε δεν παίζει- θα τους πάει στα 8 και στην τελική ιτς όνλι του γιούροζ)
(ναι οκ το μετρό μέχρι τις 02.00 τα ΠΣ –που συνήθως έχει τελειώσει το λάηβ-, η προώθηση δια του στόματος και του μαησπέις και φυσικά το εισόδημα είναι χαμηλότερο)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1) Οι Έλληνες γίνονται πλούσιοι με ένα ευρώ παραπάνω
2) Οι Άγγλοι δουλεύουν απόγευμα
3) Οι Έλληνες ενώ είναι να φύγουν να πάνε σπίτι τους στη 01.00, θέλουν να νιώθουν ότι μπορούν να φύγουν ότι ώρα θέλουν, δεν είναι της δέσμευσης βρε αδελφέ!
4) Οι Άγγλοι δεν πίνουν “καφέ”, μόνο τσάι και μάλιστα τσάμπα και κυρίως δεν έχουν την ανάγκη να κοιτάξουν κώλους φοιτητριών (είναι όλοι γκέυ)! :P
5) Οι Ελληνικές μπάντες πλην μίας, δυο είναι για τον πούτσο (μπουχεσοφωνή εγκεν)
Δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω ή να θυμώσω κάποιους με την ειρωνεία μου, είμαι εγώ απλά θυμωμένη και θέλω να σας “πείσω” ότι φταίει η νοοτροπία μας, η κουλτούρα μας, όπως θέτε πείτε το!
*Διάλογος με μαγαζάτορα
Διοργανωτής: «Θέλουμε να κλείσουμε ένα λάηβ στις τάδε του μήνα με τρεις ελληνικές μπαντες με 6ευρώ είσοδο»
Μαγαζάτορας: «Εντάξει, με αυτό το εισιτήριο, σε περίπτωση που μαζέψει κάτω από 100άτομα, είναι διατεθειμένες οι μπάντες να πληρώσουν τη χασούρα»;
:!: :!: :!:
Αν δεν εγγυηθείτε 100 άτομα το λάηβ δεν κλείνει μάγκες όπως καταλάβατε, σα να έλεγε!
α.δεν γινονται πλουσιοτεροι με ενα ευρω αλλα δεν παιζουν και οι μισθοι του εξωτερικου
β +γ απλα για τον πεοκλη
δ.συμφωνω-ειναι και βαζελοι
ε.μια χαρα συγκροτηματα εχουμε αλλα μην παραμυθιαζομαστε μεταξυ μας
και εσυ αν βρισκοσουν στη θεση του μαγαζατορα το ιδιο θα ελεγες
μηπως ξερεις καποιον να θελει να χανει χρηματα?αν ναι να μου τον γνωρισεις,να μου παραχωρησει το μαγαζι του τσαμπα και να διοργανωσω με τους αντεργκραουντ φιλους μου βραδια post ποιησης
k kapoy panw s ayto to teleytaio peri underground bradia post poihshs (k opoiodhpote allo underground eidos telos pantwn) na pw pws toylaxiston panw apo toys misoys poy htan stoys God Is An Astronaut 8a goystaran polles antistoixes egxwries mpantes AN YPHRXE tropos na tis akoysoyn (fyllades, fantezi deltia typoy, promoters klp). Alla oyte aggloi eimaste, oute amerikanoi gia na dhmioyrgh8ei endiaferon k synepagwgika symferon gia kapoion poy 8a 8elhsei na proo8hsei toso poly tis mpantes ths xwras toy gia na tis xtypaei 30eura, gt ws gnwston to 3eno einai pio glyko :P
An loipon o kosmos aytos akoysei ti ginetai katw apo ton lobo toy aytioy toy, eimai 100% sigoyros oti to koino ths ekastote ntopias skhnhs 8a anebei dramatika, xwris na xreiastei o ka8e magazatoras na erxetai sth 8esh na zhtaei eggyhseis k loipa tragelafika, pou opws symfwnw, epixeirhsh einai k prepei na kanei oti einai dynato gia na krathsei ayth k ton eayto toy zwntano k ayto einai panw apo thn opoia kalitexnikh anisyxia.
Amnesiac.
03-11-2008, 19:51
Καλά εγώ δεν ασχολούμαι άλλο. Όταν σας πετύχω θα σας γαμήσω και πάει και τελείωσε.
Entaksei mi trelathoume ki olas. Kala kai xrusa osa lete peri ellinikis skinis, alla tis perissoteres mpantes tha tis deis mia, tha tis deis duo, ante treis. Mporo na skefto pampolla paradeigmata apo simantikotates ksenes mpantes pou piran t arxidia tous otan irthan. Integrity ki 60 atoma diladi. Prota koitas na anoikseis ta matia se ena mi sineidipopoihmeno koino, epeidi den uparxoun mono oi Anathema, oi Scorpions, oi Maiden kai oi Paradise Lost. Tuxaia paradeigmata? De nomizo, autoi mazeuoun sunexeia kosmo.
Otan o kosmos theorei tous Machine Head neo onoma sti sineidisi tou, tote kati de paei kala. Mpanta pou metra 16 xronia parousias sto xwro. O kosmos exei arxisei n' akouei enan pio neo hxo, pes to core, pes to post, pes to opos thes. Den exei omws parei prefa oti ki auto, exei ftasei apisteuta argoporimena. Oi Lamb Of God theorountai ena polu elpidoforo gkroupaki ap tous perissoterous. Arxidia, deite ti kosmo mazeuoun ekso. Edo oute gi asteio. Oi Down epaizan se venues ton duo xiliadon atomon. Edo ante eftakosa me to kalo, an paiksoun mono stin athina. Epeidi tous vlepoun os tous Down tou Anselmo, ki oxi os tous Down. Pws perimenete diladi na asxolithoun sovara me ellinikes mpantes, ekei pou grafoun sta papargia tous tis perissoteres ksenes? Kai pou tous deixneis to link, variountai na to tsekaroun. Kai meros tis ellinikis skinis exei megali euthini gi auto, ola ki ola. To oti i skini sovarepse se ena mikro diastima eton de paei na pei oti tha fugei sto mpam mia prokatalipsi pou dikaiologimena uparxei
Zoonchild
04-11-2008, 13:53
οι βασικες διαφορες του μεσου ελληνα με τον μεσο σκανδιναυο ή γενικα βορειοευρωπαιο εχει να κανει καθαρα με την κουλτουρα του και συγκεκριμενα:
- ειναι πιο συνηθισμενοι στο να πηγαινουν σε συναυλιες-γενικα. Ειναι παρα πολυ συνηθισμενο παμπ και μπαρακια να εχουν ζωντανη μουσικη αντι για ντι-τζευ, αρα δεν το βλεπουν και σαν ξεχωριστο ηβεντ αλλα ειναι μεσα στην καθημερινοτητα τους, στο εβδομαδιαιο προγραμμα τους εστω, οποτε το αντιμετωπιζουν αναλογα.
- καλως ή κακως ειναι πιο μπολιασμενοι στην ροκ κουλτουρα. Ειτε σε αυτην του παραδοσιακου ροκ, ειτε του ενναλλακτικου, ειτε του ανεξαρτητου, ειτε του ταχυδρομικου, ακομα και οι μεγαλυτεροι σε ηλικια. Εδω δυστυχως αντιστοιχα εχουμε τα σκυλαδικα. Τελευταια φορα που ημουν στην στοκχολμη και βρεθηκα σε μια παμπ με ζωντανη ροκ μπαντα οι πλειοψηφια του κοσμου ηταν 40+(που στην ελλαδα θα ειχαν βγει σε ενα ελληναδικο) και το καταδιασκεδαζε με Dire Straits, Led Zeps etc etc. Λογικο ειναι αυτα τα ακουσματα να περνανε και στις επομενες γενιες.
- γενικα δεν υπαρχει προκαταλληψη απεναντι σε πιο "ιδιορρυθμα" μουσικα ειδη. Δεν εχουν, κοινως, ηθικο κολλημα να ακουσουν απο Μayhem μεχρι τιμπαλαντ, επειδη καποιοι ειναι πολιτικαλλυ κορρεκτ ενω καποιοι οχι.
- Γενικα οι τυποι εχουν μεγαλυτερη μουσικη παιδεια και κουλτουρα απο τους περισσοτερους εδω στην ελλαδα και αντιμετωπιζουν πολυ διαφορετικα την μουσικη, τι το ψαχνετε? :P
irreligious
04-11-2008, 14:04
τρια ζήτω για την τελευταία γραμμή.
του ποστ εννοώ.
believe-revolt
04-11-2008, 19:30
yo yo master den prolava- alla akousa ta spasane-ade, eis anwtera! if its anything like agnes vein 8anai gamw!
tenderness ov wolves (opws leei k sthn afisa gia skopjia, etsi me V gamaei, keep it..) htan pragmatika poly kaloi. to desimo twn 3 paiktwn pou gnwrizodai kala apla tous edrewse. pykna demenoi hxoi alla me aerata perasmata oso prepei na anapneei to kommati k na mas anevazei akoma pio high apoti hmastan. se shmeia eniw8a oti to sth8os mou 8a 8rimatisei apo thn asfyktikh ais8hsh kleistofovias pou mou dhmiourgousan ta kommatia= fucking brilliant, exw na niwsw etsi apo tote pou akousa prwth fora 5ive! well done, gamw.
hellroad caravan par8enikh mou fora, gamw- me trelo groove k high spirits, riffares k solo, dynamika tybana k o nikolakis eskise fwnhtika (tapeinh mou gnwmh ta xwreytika genika ta vriskw peritta -eidika me tetoia fwnh!- alla ama goustarei tote shake it ;)
TAINT 2h fora k as always is a pleasure to hear and watch-h energeia tous einai metadotikh k se xtypa sa anemostrovilos (an k safws kourasmenoi apo to mini tour fainodousan na goustaran k as htan a-pa-ra-de-kth h proseleush) d fatnoun logia gia authn thn BADARA opote apla 8a pw pws tous aksizoun ta kalytera alla einai toso k gamw ta paidia pou goustaroun na trexoun xiliades klm makria na paiksoun 4 (skato)poleis (ama to skefteis) sta balkania etsi giati zoune th zwh tous re gam!! malaka auto 8a pei pa8os gia mousikh k giauto einai toso GAMATOI! bravo se olous involved in the show(s) !
gia ta alla...ola einai 8ema epilogwn k proterewthtwn. opoios 8elei erxete, opoios oxi menei spitaki tou. ola ta ypoloipa giati/den borousa/den eixa lefta/den aklasa/skhnh/paw mono na dw tous filous mou/polla-liga support/nystazw/me trwei to deksi/ ktleinai leptomeries. ama goustareis, vlepeis. pistevw isws htan k ligo underpublisized k krima giati aksizoun k oi bades k h diorganwsh katitis parapanw gia kopous typou pame komothnh-skopia-ktl. isws next time to event tous to proo8hsoun ligo pio poly/stathgika (?), kseroun fadazomai ti kanoun...
ama ksanar8oun k 25 naxei egw 8a paw giati goutarw na dw agaphmenh bada in flesh and blood brosta mou. otan ftasw ta 50 k borw na pw ta vare8hka ola tote vlepoume...
over and out. peite oti 8elete.
I USED TO THINK THERE WAS GLORY
I USED TO THINK THERE WAS SOUL...
Καλα πλέον καμαι σχέση δεν έχει με την συναυλία το θέμα που ήταν όντως καλή.
Να πουμε κάτοι που όλοι οι μπαντέοι δεν παραδέχονται?
Οι μπαντες φταίνε.
Καθημερινή, 8ευρακι και προγραμμα που δεν τηρειται δεν βοηθάει. Το έιπαμε αυτό.
Οι μπάντες το κάνουν αυτο, που αργουν να αρχίσουν, που δεν ξερουν να κάνουν scheck η αργούν να πάνε για, και που έχουν την εντύπωση οτι μπορεί ο άλλος να τους διε καθημερινή στις 1το βράδυ.
Ο ασχετίδης που μπορεί να έσκασε στο live καταλάθος δεν ξανασκάει και ο λόγος απλος. Δεν πέρασε καλά.Επιβεβαιώνετε γιατι το liveαδικο είναι άδειο και οι δίπλα καφετέρειες/bar ακριβού ποτού γεμάτες.
Και γιατι αυτό?
Γιατι, δεν εχουν όλες οι ελληνικές μπάντες επιπεδο, και μακάρι να μην έπαιζα σε μπάντα για μπορούσα να το αναλύσω, και αν ειναι να πας σε Live και να ακους 2μπάντες που δεν περνάνε την βαση και 2 που να την παλέουν ξενερώνεις. Και για το κουμάντο αυτο οι μπάντες φταίνε.
ΚΑι το κυριοτέρο, γιαιτ οι μπάντες έχουμε καταφέρει, παρότι ζουμε σε μια εποχή που ο εξοπλισμός δεν μας λείπει, να βγάζουν απαισιο ήχο στα live, και να ξενερώνουν τον κόσμο, ακόμα και αν δεν το παραδέχονται.
Αφου, ακουγεται σκατα, επι σκηνής είναι ποζερια (σε πολλές περιπτώσεις) και αφορά μόνο εσένα και αυτή που βαζεις στο κρεβάτι σου, γιατι να έχει και περισσότερους?
Και τέλος γιατι οι μπάντες που προοθηθηκαν με τον ένα η άλλο ποπ τρόπο,(μην ξεχνάμε ότι "undergound" αναφορές πλέον βλέπουμε ακόμα και στο mariclaire) ήταν μάλλον πράγματα που έιχε ξεράσει το Undergound, χωρίς επίπεδο, όποιος ψάρωσε απο το γυαλισμένο του πράγματος και πήγε να δει φυσικά δεν πέρασε καλα, φυσικα΄δεν ξαναπήγε και, θεωρεί και την υπόλοιπη σκηνή πατάτα.
Οι μπάντες το κάνουν αυτο, που αργουν να αρχίσουν, που δεν ξερουν να κάνουν scheck η αργούν να πάνε για, και που έχουν την εντύπωση οτι μπορεί ο άλλος να τους διε καθημερινή στις 1το βράδυ.
Ναι στανταρ! Αυτή είναι η μία περίπτωση! Η άλλη είναι ότι ο κόσμος ποτέ δεν έρχεται στην ώρα που λέει η αφίσα με αποτέλεσμα να περιμένουμε να περάσει ένα μισάωρο με μία ώρα για να μπούνε 5-10 άτομα να μην είναι άδειο το μαγαζί!
Έχει περάσει έτσι!
Θυμήσου διάλογο που έχουμε κάνει στάνταρ όλοι μας:
"Τι ώρα αρχίζει το live"?
"Εεε 9.00 λέει η αφίσα 9.30-10παρά θα αρχίσει"
ΚΑι το κυριοτέρο, γιαιτ οι μπάντες έχουμε καταφέρει, παρότι ζουμε σε μια εποχή που ο εξοπλισμός δεν μας λείπει, να βγάζουν απαισιο ήχο στα live, και να ξενερώνουν τον κόσμο, ακόμα και αν δεν το παραδέχονται.
Κι αυτό θέμα νοοτροπίας και παιδείας είναι καθαρά! Και πειθαρχίας οπωσδήποτε!
Όταν ο κ.μ.έλληνας βάζει πχ το βολιουμ τίγκα γιατί έχει γαμάτο ενισχυτή και θέλει να γαμήσει, ενώ ο ηχολήπτης του λέει να χαμηλώσει, της καργιόλας θα γίνει από ήχο, πως θα τον μαζέψει;
Όπως είπες, δες τι soundcheck κάνουν οι ξένες μπάντες και τι οι περισσότερες Ελληνικές
Οι πρώτοι έχουν επιλέξει σημαντικά σημεία από κομμάτια, παίζουν, σταματάνε, μιλάνε στον ηχολήπτη(συνήθως στον δικό τους), παίζουν άλλο σημείο, κατεβαίνουν
Οι δεύτεροι παίζουν ένα μινι σετλιστ!Κάνουνε προβίτσα :P Λένε αφού τελειώσει όλο το κομμάτι δώσε κιθάρα στο μονιτορ και οκ
Ο γαμάτος εξοπλισμός δεν αρκεί αμα δεν τον ψάξεις και δεν τον χρησιμοποιήσεις σωστά!
Οι ξένοι είναι πειθαρχημένοι μωρέ, αλλά σιγά σιγά και ευτυχώς βλέπω να πειθαρχούμαστε κι εμείς.
Zoonchild
05-11-2008, 14:48
Ναι στανταρ! Αυτή είναι η μία περίπτωση! Η άλλη είναι ότι ο κόσμος ποτέ δεν έρχεται στην ώρα που λέει η αφίσα με αποτέλεσμα να περιμένουμε να περάσει ένα μισάωρο με μία ώρα για να μπούνε 5-10 άτομα να μην είναι άδειο το μαγαζί!
Έχει περάσει έτσι!
Θυμήσου διάλογο που έχουμε κάνει στάνταρ όλοι μας:
"Τι ώρα αρχίζει το live"?
"Εεε 9.00 λέει η αφίσα 9.30-10παρά θα αρχίσει"
ο παραπανω διαλογος ομως εχει γινει συνηθισμενος επειδη μαθαμε πλεον οτι συναυλια που ανακοινωνεται για τις 9 α-π-ο-κ-λ-ε-ι-ε-τ-α-ι να ξεκινησει την καθορισμενη ωρα. Αν πας σε δυο-τρεις συναυλιες που ειναι να ξεκινησουν στις 9 απο τις 8:30 και περιμενεις μεχρι τις 10:00, ε στην 4η θα πας στις 10παρα. Αν ξεκινουσαν στην ωρα τους και ο κοσμος(τουλαχιστον ενα μεγαλο ποσοστο) θα ηταν εκει την ωρα που θα επρεπε.
το λεω αυτο γιατι ωντας εργαζομενος τα τελευταια χρονια και με εγερτηριο το πρωι στις 6:30, οι συναυλιες τις καθημερινες εχουν γινει πλεον απαγορευμενο φρουτο αφου καμια δεν ξεκινα πριν τις 10(ασχετα αν εχει ανακοινωθει για νωριτερα)και στανταρ θα τελειωσει (αρκετα μετα) απο τις 12. Εφοσον οι ιδιες οι μπαντες και οι μουσικοι δεν σεβονται το κοινο τους σε τετοια θεματα(χωρια το θεμα ηχου, οπως σωστα εθεσε ο μανος πριν) γιατι απαιτουν/ουμε αναλογο σεβασμο και υποστηριξη?
Δεν διαφωνούμε! Λέω "Έχει περάσει έτσι" δεν εννοώ απαραίτητα ότι φταίει ο κόσμος μόνο γι' αυτό!
Πάντως επειδή εμένα μου την δίνει πολύ αυτό το θέμα (αν και όσον αφορά την ώρα δεν είμαι και ο πιο συνεπής άνθρωπος του κόσμου) υπόσχομαι ότι όπου συμμετέχω και ότι διοργανώνω θα κάνω ότι περνάει απ΄το χέρι μου να αρχίζει τζαστ στην ώρα του! Ότι λέει η αφίσα, αυτό θα γίνεται!
Το μόνο που με κολλάει είναι να μην αδικηθούν οι πρώτες μπάντες παίζοντας με πολύ λίγο κόσμο! Όμως είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι!
Gia na ginoume omws ligo vlaxoi, edo kotzam Dying Fetus vgikan sto Gagarin karfi stin ora tous. Ki as argisan trakosia atoma.
O kozmos emeine ligo malakas pou i sunaulia arxise stin ora tis.
An de vrekseis kolo, de tros psari.
Parasight
06-11-2008, 11:58
Διάβασα όλα όσα ειπώθηκαν και καταλήγουμε στο ότι το θέμα είναι πολυσύνθετο, αν μη τι άλλο. Και στο ότι η αρχή πρέπει να γίνει από τις ίδιες τις μπάντες (βλ.ώρες έναρξης, όσο αυτό εξαρτάται από τις ίδιες και όχι μόνο από το μαγαζί). Όμως εγώ θέλω να σταθώ στο συγκεκριμένο quote το οποίο πέρασε στο ντούκου, αλλά κατ'εμέ είναι πολύ περισσότερο ουσιαστικό από όσο χαβαλετζίδικο:
Ιδανικό για μένα είναι 1 λάηβ = 3 μπάντες
αυτό. επίσης πιείτε και κανα ξυδάκι ή/και κανα γάρο στα σαππορτ και μια χαρά θα περνάτε. έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε γκοθάδες(!). στα λάιβ πηγαίνουμε για να περνάμε καλά. μην το φοβάστε το αλκολάκι. καλό κάνει!Παλικάρια, η επόμενη μουσική επανάσταση μπορεί να αργήσει καμιά γενιά ακόμα, στα live (όσοι πάμε-πάτε τεσπα) το ζητούμενο είναι να γουστάρουμε. Καλή και η ανάλυση, μερικές φορές και η υπερανάλυση, αλλά ρε γμτ κοιτάξτε να γουστάρετε όπως στα σκατά και να΄χει. Δεν είναι και αδύνατο.
Khalkji, στο επόμενο live κοίτα να γνωριστούμε :D
GuardianOfIvorytower
07-11-2008, 14:22
Όλα αυτά που λέτε καλά είναι, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι οι τιμές έχουν παραγίνει ακριβές ε. Θυμάμαι πριν από κάμποσα χρόνια που άρχισαν να έχουντα εισητίρια 6500 κ 7000 δρχ μας είχε κακοφανεί, κ τώρα ακούω για τιμές 30 ευρώ. Έλεος ρε γμτ. Αντιλαμβάνομαι το εξτρα κόστος της μεταφοράς των γκρουπ για να έρθουν Ελλάδα, αλλά κ πάλι μου φαίνονται πολύ ακριβά. Να αντιπαραθέσω ότι χτες είδα Dark Tranquillity με 18 ευρώ, κ πήρα εισητίριο για Eldritch / Firewind με 13 ευρώ. Δλδ πόσο θα είναι το έξτρα κόστος που θα τους φέρουν αυτούς Ελλάδα, είμαι πολύ περίεργος να μάθω τιμή του εισητιρίου.
eh υπολόγισε απλά ότι στην Ευρώπη περιοδεύουν με το βανάκι, που σημαίνει 0 κόστος για τον διοργανωτή, ενώ στην ελλάδα φέρνεις μπάντα + crew αεροπορικώς. αλλά το 30ε τα υπερκαλύπτει όλαυτα, είναι αδικαιολόγητο.
νομίζω ότι αρκετά κουράστηκε το θέμα και εδώ που τα λέμε, δε βλέπω να άλλαξε και τίποτα από όλο αυτό. Ισα ίσα οι διαφορετικές απόψεις έγιναν πιο ακραίες.