View Full Version : Krzysztof Kieslowski
marianna2525
17-02-2004, 13:45
Αφορμή γι'αυτόν τον μεγάλο Πολωνό σκηνοθέτη υπήρξε η Κατερίνα, που αναφέρθηκε στην τριλογία των χρωμάτων (Bleu Blanc Rouge).
Την πρώτη φορά που τις βλέπει κανείς, σίγουρα αισθάνεται κάποια κατάθλιψη.
Σε επανάληψη όμως, καταλαβαίνει καλύτερα την μεγαλοψυχία της κυρίας της μπλε ταινίας, την μανία για εκδίκηση του μετανάστη της λευκής ταινίας, τις περίεργες συμπτώσεις και το τελικό δέσιμο όλων των χαρακτήρων στην κόκκινη ταινία.
Αξίζει να δει κανείς και τη "Διπλή ζωή της Βερόνικα", αλλά και τον "Δεκάλογο", που αναφέρεται σε κάθε μία από τις 10 εντολές (παλιότερα είχαν παιχτεί στην κρατική τηλεόραση).
Περισσότερα στο http://www.magna.com.au/~sabre/kies.htm
The_Painless
17-02-2004, 14:18
Ενας πολωνάκος μου είπε ότι ο Δεκάλογος είναι σε δέκα ωριαία μέρη. Και λογικά δε θα είναι και ό,τι πιο εύκολο να βρεθεί. Εκτός αν υπάρχει σε 2πλό-3πλό dvd σε ενημερωμένο video club. Αξίζει το ψάξιμο και το δεκάωρο;
marianna2525
17-02-2004, 14:25
Ο Δεκάλογος είναι όντως σε 10 ωριαία μέρη, ένα μέρος για κάθε εντολή (όχι με την απόλυτα θρησκευτική άποψη).
Δεν ξέρω, αν κυκλοφορούν σε dvd, εμένα όμως μου άρεσαν.
Ψάξε πρώτα τη "Βερόνικα" όμως.
The_Painless
17-02-2004, 14:33
I will do that. Cheers :)
Buddy Lackey
17-02-2004, 14:54
exw dei mono tin "mple" kai mou arese para poly, diapragmateuotan ena poly omorfo thema pernouse ayto pou ithele amesa kai apla.
enw stin arxi itan psilo-psyxoplakoma, to telos me ton ymno kai tin katharsi tis hrwidas itan elpidoforo kai glykaine kapws tin thlipsh poy epikratouse s'olo to ergo
marianna2525
17-02-2004, 15:15
Δες και τις άλλες δύο, αξίζουν.
Άντε, να μεγαλώσει η ομάδα για να τις αναλύσουμε καλύτερα.
Kveldssanger
17-02-2004, 15:31
Τη Μπλε τη θεωρώ και εγώ την καλύτερη από τις τρεις, αν και μπορώ να πω ότι και η Κόκκινη μου άρεσε επίσης πολύ (και καθώς είναι και απείρως πιο αισιόδοξη από τις άλλες δυο, βλέπεται και πιο εύκολα)... Η ’σπρη δε με ενθουσίασε καθόλου... Δε ξέρω τι ακριβώς φταίει...
Κάποια μέρη του Δεκαλόγου έχω πετύχει σε VHS, αλλά για dvd δεν έχω δεί τίποτα...
Τέλος, αν δεν κάνω τραγικό λάθος, σε σενάριο του Kieslowski είναι και το θεϊκό Heaven του Tom Tykwer...
symposium_lexotanil
17-02-2004, 16:45
ego dei tin mple kai tin kokkini.orees kai oi 2,ligotero perissotero mou arese i kokkini.parola auta den mporo na tis theoriso tpt to ekseretiko i tromera endiaferon
Ithilmir
18-02-2004, 00:23
Τέλος, αν δεν κάνω τραγικό λάθος, σε σενάριο του Kieslowski είναι και το θεϊκό Heaven του Tom Tykwer...
Nai to senario einai tou Kieslowski .
marianna2525
18-02-2004, 11:17
Για πες κάτι παραπάνω για την ταινία και τον σκηνοθέτη (γηράσκω αεί διδασκομένη...)
:)
Kveldssanger
18-02-2004, 11:33
H ταινία έχει αναφερθεί αρκετές φορές εδώ... Πρόκειται για την τελευταία του Τykwer (Lola Rennt, Der Krieger Und Die Kaiserin), με πρωταγωνιστές την Kate Blanchett και τον Jovanni Ribisi... Εν συντομία, το σενάριο περιγράφει την ιστορία μιας γυναίκας της οποίας ο άντρας έχει σκοτωθεί από ένα κύκλωμα ναρκωτικών και θέλει να εκδικηθεί... Αφού πάει στην Ιταλία, τοποθετεί βόμβα στο γραφείου του "αρχηγού" του κυκλώματος, όμως κατά λάθος σκοτώνονται ένας πατέρας με τις δυο μικρές κόρες του... Παραδίδεται στην αστυνομία και από εκεί και μετά αρχίζει να εξελίσσεται το story... Πολύ όμορφη ταινία, ειδικά η Blanchett δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας...
marianna2525
18-02-2004, 11:50
Τον σκηνοθέτη τον θυμήθηκα και μου αρέσει.
Μια ακόμα ερώτηση, στα ελληνικά βιντεοκλάμπ με τι τίτλο κυκλοφορεί το Heaven;
necropethamenos
18-02-2004, 14:34
Pantws mias kai anafetrhike o Tim, tha vreis sigoura sto videoclub sou ta Run Lola Run (trexa mitro trexa) kai to "I priggipisa kai o polemistis" (ti vlammenos titlos). Eidika to deftero einai ypertainiara kai prepei PREPEI na tin deis.
Kata ta alla apo ton agapito skinotheta me to dyskolo onoma exw dei mono ti dipli zwi tis veronikas kai exw agorasei kai to soundtrack. :) Foveri tainia, den exw petyxei DVD.
alla den exw apopsi gia ta ypoloipa erga tou :/
The_Emperor
19-02-2004, 01:10
me thn Mple efaga ki egw megalo kollhma kai fysika h mousikh ths tainias einai apisteyth! Elpizw na brw to soundtrack kapoia stigmh
rincewind2k
20-02-2004, 02:57
Gagarin205 (http://www.gagarin205.gr/dates.html)
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Προβολή: Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΟΦ ΚΙΣΛΟΦΚΣΙ
The Butcher
20-02-2004, 03:47
de tha'mai edw gamw ti mpanagia! :x
marianna2525
20-02-2004, 10:56
Gagarin205 (http://www.gagarin205.gr/dates.html)
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Προβολή: Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΟΦ ΚΙΣΛΟΦΚΣΙ
Να οργανωθούμε να πάμε, θέλω πολύ να τα ξαναδώ.
Ευτυχώς που πέφτει σε "σχολικές" διακοπές και θα είμαι Αθήνα. :)
The_Painless
20-02-2004, 10:59
Ιιιι, μέσα!!!! ΚΑΛΗ φάση. Πάμε;;
The_Painless
20-02-2004, 11:05
Αν και πρέπει να πηγαίνουμε επί 5 ημέρες και λόγω δουλειάς δε νομίζω να κάθεται.
marianna2525
20-02-2004, 11:17
Δουλεύεις και τα βράδια;
The_Painless
20-02-2004, 11:21
Normally μέχρι 6. Εξαρτάται από την ώρα της προβολής. Αν είναι μετά τις 7, cool, κανένα πρόβλημα.
Υπάρχει περίπτωση να κάτσει μια δουλειά για αργότερα αλλά θα ξέρω εντός των ημερών αν θα γίνει, τι ώρες και αν θα είναι σε καθημερινή βάση. Μάλλον όμως μπορώ για gagarin, με τα τωρινά δεδομένα :)
EDIT: Μαλακίες λέω τόση ώρα. 7 απριλίου την κάνουμε για Keep It True, οπότε τις πρώτες δυο μέρες ίσως....argh :?
Ki egw eimai mesa gia 10logo...An eimai edw.. :roll:
marianna2525
27-02-2004, 11:57
Θα το κανονίσουμε με sms, δεν νομίζω να είμαστε πολλοί.
Ligoi kai kaloi... :wink:
symposium_lexotanil
29-02-2004, 10:42
tora pragmatika pisteuete oti tetoia posts den sikonoun eironia?
chris_boss
29-02-2004, 17:57
eisai malakas. tin prwti fora pou to eida krati8ika gia na mi sxoliasw. twra omws? :P
ligoi, kaloi ...kai omoioi?