PDA

View Full Version : Amon Amarth - Twilight of the Thunder God (2008)

GuardianOfIvorytower
23-10-2008, 17:01
Amon Amarth – Twilight of the Thunder God
Metal Blade, September 17th, 2008

http://static.metal-archives.com/images/2/0/5/0/205093.jpg

1. Twilight of the Thunder God
2. Free Will Sacrifice
3. Guardians of Asgaard
4. Where Is Your God?
5. Varyags of Miklagaard
6. Tattered Banners and Bloody Flags
7. No Fear for the Setting Sun
8. The Hero
9. Live for the Kill
10. Embrace of the Endless Ocean

Είχα περιέργεια να ακούσω το νέο δίσκο των Σουηδών Amon Amarth, τη συνέχεια του πολύ πετυχημένου “With Oden On Our Side” που κυκλοφόρησε 2 χρόνια πριν. Ο δίσκος αυτός μου είχε αρέσει αρκετά, και αποτέλεσε αμορφή και να τους δω ζωντανά, αλλά και να ασχοληθώ με τα νεότερά τους άλμπουμ (η μόνη μου επαφή μέχρι τότε ήταν το πρώτο τους πολύ καλό άλμπουμ).

Ο νέος δίσκος αντηχεί στα αυτιά μου μία πολύ πετυχημένη μίξη των 2 τελευταίων τους. Έχει τις γρήγορες ταχύτητες που χαρακτηρίζουν κυρίως τον προηγούμενο δίσκο τους, αλλά και αρκετά mid tempo κομμάτια που μου θυμίζουν το “Fate of Norns” ή το “Versus the World”. Οι ταχύτητες και μέσα στα κομμάτια και γενικότερα εναλλάσονται, με αποτέλεσμα ο δίσκος να μην κουράζει καθόλου και να ακούγεται πολύ ευχάριστα. Και συνολικότερα, όλα τα στοιχεία της μπάντας που τους έκαναν γνωστούς τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνονται στο δίσκο, όπως τα χαρακτηριστικά σουηδικά ριφφς στις κιθάρες και οι αντίστοιχες μελωδίες. Όπως γίνεται αντιληπτό από το εξώφυλλο και τους τίτλους των τραγουδιών, η θεματολογία τους έχει παραμείνει η ίδια (όπως μας έχουν συνηθίσει δλδ).

Δεν είναι ο δίσκος που θα φερει την επανάσταση στο μουσικό αυτό είδος, ούτε στη μουσική γενικότερα, και δεν νομίζω αυτό να το θέλουν ούτε οι Amon Amarth. Έχουν επιλέξει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση όπου κινούνται τα τελευταία χρόνια και κυκλοφορούν πάνω σε αυτή αξιόλογα άλμπουμ, όπως είναι και το καινούριο. Αν και το προηγούμενο εξακολουθεί να παραμένει το αγαπημένου μου της μπάντας, το καινούριο έχει όλα τα φόντα να φιγουράρει ψηλά στις προτιμίσεις μου από τη δσκογραφία τους. Και ξέρω επίσης ότι όταν θα τους δω και ζωντανά, θα ευχαριστηθώ τα νέα κομμάτια εξίσου με τα παλιά.

Πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι ανάμεσα στις διαφορετικές εκδόσεις του δίσκου (Picture disc LP, Double etched LP κλπ) άξια λόγου είναι η έκδοση με 2CD & DVD, όπου θα περιέχεται η συναυλία της μπάντας στο Summer Breeze festival 2007.

Stormrider
24-10-2008, 03:39
:!: :!: :!:
Twilight of the Thunder God ,Free Will Sacrifice , Guardians of Asgaard , Varyags of Miklagaard
:!: :!: :!:

up_the_hammers_Festival
24-10-2008, 09:32
Genika 7 araki o diskos, kalo einai alla ws ekei. Apo tous amon amarth perimeneis diskara kai oxi kalo disko.
Kata ta alla an den exeis to vs the world parto/katevase to epeigontos.

GuardianOfIvorytower
24-10-2008, 12:20
Vs the world το έχω, τα σπάει :)

Tyler_Durden
24-10-2008, 16:18
Πάρα πολυ καλός δίσκος με συνθέσεις που δύσκολα θα βρείς κάποια να ειναι αδιάφορη, αλλά προσωπικά θεωρώ το “With Oden On Our Side” τον καλύτερό τους.Σχετικά με αυτόν τον δίσκο θέλω να σταθώ σε τρια σημεία.Αρχικά τα κομμάτια Twilight of the Thunder God (μαλάκα, τι ΕΠΟΣ είναι αυτό το κομμάτι λέμε;;;;;;;) και "Live For The Kill" (που η συμμέτοχή των Apocalyptica σε αυτό, ειδικά στην εναλλαγή του βασικού μουσικού θέματος με κιθάρες-τσελα-ξέσπασμα κιθάρες, σε κάνει να χάνεις την μπάλα) αλλά και στην συλλεκτική έκδοση του δίσκου (στην οποία αναφέρθηκε ο Guardian στο review), την οποία είδα και έμεινα κάπως έτσι :shock: Μιλάμε οι τύποι στην Metal Blade κάθε φορά ξεπερνούν τον εαυτό τους στο να παρέχουν χλιδάτες και ψαρωτικές ltd εκδόσεις.

fandango
24-10-2008, 19:49
επιτέλους review!!

τα σπάει η limited edition, τα σπάει ο δίσκος, τα σπάνε και οι Apocalyptica στο live for the kill, ε, όλα καλά, μπύρες, σπαθιά, ασπίδες, και here we fucking go!! :beerz: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Stormrider
29-10-2008, 05:45
http://www.youtube.com/watch?v=HoEPyiPAP9w