Log in

View Full Version : Βοήθεια με την 24αρα.

Waldstein
21-10-2008, 00:36
Το θέμα μπορεί να είναι για άλλο site αλλά εμπιστεύομαι τις γνώσεις των moderators και άλλων αυτού του φόρουμ
Η ταχύτητα μου στο ίντερνετ είναι 2056/512 (dl/ul)
Την παρασκευή παρήγγειλα αναβάθμιση για 24αρα (ΟΤΕ έχω). Μου είπαν ότι την δευτέρα θα ενεργοποιηθεί (δηλαδή σήμερον).
Για κάποια φάση δεν είχα ίντερνετ στο σπίτι και σκέφτηκα ότι θα κάναν την αναβάθμιση στη γραμμή μου.
Εφόσον ήρθε ξανά, έκανα ένα speedtest και μου έβγαλε το upload speed στα 800Kb/s (που είναι το κοντινότερο στο 1024 upload της 24αρας) ενώ το download speed κολλημένο στα 2000Kb/s και λιγότερο.
Στη σελίδα με τις επιλογές του router (http://speedtouch.lan) τα bandwidth στοιχεία είναι: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.023 / 16.242.
Έκανα seeding σε κάτι τορεντάκια και έπιανα upload κοντά στο 60-70 kb/s (με τη 2αρα σύνδεση ήταν 23Kb/s το πολύ)
Αλλά στο downloading από τόρεντ και από site κατέβαζε κοντά στα 210 Kb/s δηλαδή όπως η 2αρα σύνδεση.
Το router μου είναι Thomson Speedtouch 5.30v6 αν παίζει κάποιο ρόλο. Θέλει reset ή reconfigure? Thanks σε όποιον βοηθήσει και πείτε μου αν έχω εγώ λάθος πουθενά και ρίχνω χριστοπαναγίες άδικα...

H.
21-10-2008, 01:34
Αν οι χριστοπαναγίες σου οφείλονται αποκλειστικά σε αυτό που είδες από το torrent downloading ναι είναι άκυρες καθώς δεν παίζει ρόλο η ταχύτητα της σύνδεσής σου καθόλου αλλά το seeding οποιανών σου δίνουν το torrent. Για να δεις το full capacity της γραμμής σου μπες στην nVidia και κατέβασε κανέναν driver.

Ruthless
21-10-2008, 01:44
ftp.ntua.gr για μερικά μεγάλα αρχεία και image από κανά ubuntu μέσω torrent(ταυτόχρονα πολλά) για να δεις που τερματίζει.

H.
21-10-2008, 02:05
Ntua πιάνω πάντως από 250-350 και nVidia σταθερά 1600, γι' αυτό πρότεινα το πρώτο (και απ' ότι ακούω το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας από εκει τεστάρει γραμμές).

Waldstein
21-10-2008, 02:14
το τόρεντ ήταν με πολλούς seeders από άριστο private tracker.
Και σε site πάλι τα ίδια όμως...

H.
21-10-2008, 02:17
Και πάλι δεν είναι credible (μιλάω πάντα για την περίπτωση που θες να δεις αν ΤΕΧΝΙΚΑ η γραμμή σου είναι οκ και συνεπώς δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη με τον ISP σου). Δοκίμασε αυτό που σου είπα(με).

SpiritCrusher
21-10-2008, 02:18
Στο τόρρεντ ανέβασες τα limiters/allowed connections? :P

Waldstein
21-10-2008, 02:26
Ναι, στις επιλογές συνδεσιμότητας έβαλα ότι έχω upload κοντά στο 800 και έκανα τις ρυθμίσεις.
Στο site της Nvidia έπιασα για 3 δευτερόλεπτα το 1,2 Μb/s και μετά έπεσα πάλι στα 200Κb/s. Κόφτες...
Μπορεί τώρα να στρώνει η σύνδεση τί να πω... Βασικά πρέπει να δω το θέμα με κανένα flashget γιατί οι browsers δεν πιάνουν το 100% της ταχύτητας.

The Nerd
21-10-2008, 02:36
To bandwidth en elladi einai kati to sxetiko :-)

Harbinger of Death
21-10-2008, 03:31
Γενικά κάπου διάβαζα ότι για να πιάσεις πχ ακόμα και το 80% των 24 mbps, θα πρέπει να 'σαι σε φάση μισό χιλιόμετρο από το DSLAM, και να μην έχει και πολύ κόσμο. Μπορεί απλά οι συνθήκες στο σπίτι σου (απόσταση από DSLAM, ποιότητα αυτού, κόσμος) να είναι απλά κακές.

SpiritCrusher
21-10-2008, 04:38
Γενικά για γραμμές όπως οι 24άρες αρχίζουν και παίζουν διάφορα πράγματα ρόλο στην ποιότητα της γραμμής που στις μικρότερες γραμμές ήταν ασήμαντα. Ρίξε μια ματιά στα statistics του router και δες πόσα dB attenuation έχεις, αυτό είναι ο "θόρυβος" της γραμμής σου.

εντιντ: Δοκίμασε και αυτό μία, έτσι για το θεωρητικό της υπόθεσης

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

επίσης δεξιά από το πεδίο που βάζεις την τιμή του attenuation σου έχει 2 links με περισσότερο ίνφο, ριχτους μια ματιά για να πάρεις μια γενική ιδέα.