PDA

View Full Version : On Telecoms.

Amnesiac.
19-10-2008, 22:39
Λοιπόν.

Μιας και θα μετακομίσω σε λίγο καιρό, ψάχνω ποιά εταιρία τηλεφωνίας, internet κτλ θα βάλω.

Η Ον έχει ένα πακέτο για ίντερνετ, δωρεάν αστικά υπεραστικά και τηλεόραση με 35 ευρώ το μήνα.

Όταν είχε πρωτοξεκινήσει είχα ακούσει τα χειρότερα λόγια για τις υπηρεσίες της. Τώρα μαθαίνω ότι έχει βελτιωθεί. Έχει κανείς; Έχει ακούσει κανείς από γνωστούς του;

Ο λόγος που την προτιμώ σε σχέση με άλλες είναι γιατί με βολεύει το ότι έχει ψηφιακή τηλεόραση. Στο σπίτι μου δεν έχει κεντρική κεραία και οι εσωτερικές είναι συνήθως σκατά.

Το θέμα είναι ότι καλά όλαυτα αλλά άμα είναι να μου κόβεται το τηλέφωνο ή το ίντερνετ κάθε 2 μέρες δεν αξίζει.

Επίσης, ξέρει κανείς ποιά κανάλια είναι ελεύθερα; Στο σάιτ τους έχει μερικά μόνο "και μια επιλογή ελληνικών καναλιών". Ποιά είναι αυτά;

Ευχαριστώ.

wom
19-10-2008, 22:56
οταν ειχε ξεκινησει το 2006, εφτιαξε απο την αρχη ipTV και δικο της δικτυο, το οποιο δεν ειναι και το ποιο ευκολο πραγμα στο κοσμο. O OTE ανακοινωσε οτι θα ειχε ipTv περυσι και τελικα ισως φτιαξει το 2009 (προς το τελος) και οι υπολοιποι τα παρατησαν --- ενω καποτε ειχαν βγαλει και διαφημισεις. Και οντως ειχε προβληματα, γιαυτο και δεν κρατησε πολλους απο τους αρχικους πελατες της.

Τωρα εχει ομως προχωρησει αρκετα το θεμα και πριν τα xmas θα βγουν απο την Οn και αλλα καναλια (με σειρες του Fox κτλ) και γενικα θα χτυπησουν το θεμα tv αρκετα (και στα αθλητικα).

Απο εκει και περα σημερα ολες οι εταιριες εχουν συνεργατες για τις βλαβες και το δικτυο τους εχει προχωρησει κτλ οποτε το 90% των πελατων τους παιζει καλα και αυτο εξαρταται απο την περιοχη και τον κομβο που θα εισαι, αρα εαν δεν δοκιμασεις δεν θα βγει ακρη οτι και να σου πουν. Προσωπικα θα σου ελεγα να σκεφτεις On ειτε Forthnet παντως.

Να ξερεις καμια εταιρια δεν ειναι ΟΤΕ, πολυ απλα δεν εχουν τα resources (αλλα και ουτε χρεωνουν 35Ε το μηνα για 2mbit internet και μονο) και οι διαδικασιες σε ολους τους providers ειναι αργες γιατι περνουν απο 50 ατομα εστω και για το απλουστερο πραγμα.

υγ Ετσι και αλλιως εαν θες tv ειναι η μονη σου επιλογη γιατι δεν εχει κανεις αλλος.

Dragonlord
21-10-2008, 00:02
Πάντως αυτό που είχα διαβάσει κάπου για ον είναι ότι είναι ίσως οι μόνοι με αξιοπρεπή τηλεφωνική υποστήριξη.
Εγώ έβαλα φόρθνετ και τις μισές φορές σέρνεται ή δεν μπαίνει καθόλου νετ, το Σάββατο πήρα τηλέφωνο και περιμένω από τότε να με πάρει τεχνικός. Προσωπικά φοβάμαι λίγο τις μικρές γιατί δεν ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη μετά την άλτεκ που θα κλείσει και θα μείνεις ξεκρέμαστος.

dopefiend
21-10-2008, 02:09
distixws imoun aptous atixous tis altec. oso imoun ekei kala itan mporw na pw, an eksereseis to telos.
twra epistrofi ston ote. ta skas parapanw alla toulaxiston meneis isixos.

nai, off-topic, skaw.

morphine
21-10-2008, 22:19
μακριά απ'τη μαλακιάρα.

ελπίζω να προλάβω να πατήσω submit πριν ξαναπέσει για ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ

Amnesiac.
21-10-2008, 22:37
Α.

Άρα καταλήγουμε στο υπάρχον καθεστώς = ΟΤΕ και τηλεόραση μόνο για ντιβιντί ε.

Οι άλλες εταιρείες τα ίδια σκατά πάνω κάτω δεν είναι; Τα δωρεάν τηλεφωνήματα δεν αποτελούν κίνητρο, δε χρησιμοποιώ το σταθερό σχεδόν ποτέ.

wom
21-10-2008, 23:27
Η Forthnet και η ON εχουν αυτη την στιγμη στην Αττικη πανω απο 75.000 κοσμο (2ος και 3ος provider αντιστοιχα > 20% της αγορας ο καθενας) , ενω η ALTEC ηταν < 3%

Η τηλεφωνικη υποστηριξη εχει ως εξης:

To 1st level support ρωτουν διαφορα πραγματα και εαν δεν βγει ακρη ανοιγουν ενα ticket και δηλωνουν βλαβη. Την βλαβη θα ελεγξει σε 1-2 ημερες 2nd level τεχνικος απο το κεντρο τους και συνηθως σε φτιαχνει. Αλλιως σε παιρνουν τηλ. και χρειαζεται επισκεψη για μετρησεις στην γραμμη σου κτλ (και παει μακρια η βαλιτσα πχ και στον ΟΤΕ ανετα τραβαει μεχρι 10 εργασιμες ημερες).

Τωρα το κολπο ειναι η να μην απαντουν στο τηλεφωνο ωστε να μιλησεις με καποιον η απλα εαν δηλωσεις βλαβη σε αγνοουν μεχρι να παρεις 2-3-4 φορες (η να επανελθουν τα πραγματα απο μονα τους).
Ο Οτε και η Οn θα ελεγα οτι ειναι οι μονοι που θα βρεις καποιον να μιλησεις υπο normal συνθηκες.

Amnesiac εαν δεν δοκιμασεις δεν θα δεις τι γινεται, ολα εχουν σχεση με τον κομβο σου και πολλα αλλα πραγματα, στην ιδια γειτονια καποιος ειναι online βραχος και ο διπλα εχει χασει την μπαλα.

Εγω θα σου ελεγα τις υπολοιπες εταιριες - εκτος απο τις 3 που αναφερονται εδω - να τις ξεχασεις, o OTE παλι ναι μεν αλλα 2πλα λεφτα για λιγοτερες υπηρεσιες + εννοιες οπως upstream, gaming , local hosting απλα δεν υπαρχουν εκει. Διαλεγεις και παιρνεις.

Phantom Duck
22-10-2008, 01:17
wat, μια χαρά είναι και η HOL.

Deniz
22-10-2008, 03:14

Και εγώ εδώ και 1.5 χρόνο είμαι πολύ ευχαριστημένος.. :)

SpiritCrusher
22-10-2008, 03:56
Άρα και οι 6 συνδρομητές της είναι ευχαριστημένοι! :P

Abruzzi
22-10-2008, 05:51
καντους 7 συντομα

attila
24-10-2008, 22:29
μια χαρα ειναι η ον.αμα κοψεις και το wlan ακομα καλυτερα.δινει και ρουτερ πιρελλι

http://www.cronodeporte.com/wp-content/uploads/2008/02/zlatan_ibrahimovic.jpg

pixies
25-10-2008, 01:48
asxeto alla i teledom paei gia louketo opote makria

FIXXXER
25-10-2008, 11:48

Δεν μου πεφτει ποτε (το ιντερνετ ε), με συγκεκριμενο πακετο που εχουμε, εχουμε καποιες ωρες δωρεαν σε κινητο και απεριοριστες κλησεις προς περιπου 567 χωρες ολου του κοσμου (ασχετο αν ειναι περιπου 300 ολες μαζι), συμπεριλαμβανομενης της Γιου Ες Οφ Ει, στις οποιες εχω τουλαχιστον 3 ατομα που φοιτουν εκει περα και τους παιρνω και μιλαω πιο πολυ απο τους καθημερινους μου φιλους. Αν προσθεσεις σε αυτα φιλτατε Αμνιζιακ οτι τηλεοραση δε βλεπω ποτε οποτε δε με ενδιαφερει το ψηφιακο πακετο που λες, δεν καταλαβαινω γιατι να βαλει κανεις ΟΝ του σει δε τρουθ.

Amnesiac.
25-10-2008, 16:16
Γιατί δε θα τη βάλω για σένα βρε γαμημένε.

FIXXXER
27-10-2008, 04:27
Θα μπορουσες να βλεπεις λιγοτερη τηλεοραση βεβαια και να ησουν ενα νορμαλ ατομο, choke.

Amnesiac.
27-10-2008, 18:07
Δε βλέπω τηλεόραση βρε γαμημένε. Αλλά όταν παίζει η ΘΡΥΛΑΡΑ να μη το βλέπω :?: 3 ευρώ είναι η επιπλέον ταρίφα της ον για την τηλεόραση.

Μιας και τόφερε η κουβέντα, πόσο καιρό κάνουν να ενεργοποιηθούν αυτές οι μαλακίες;

Xtikio
27-10-2008, 21:44
kiegw HOL kai gamaei

wom
27-10-2008, 22:13
Μιας και τόφερε η κουβέντα, πόσο καιρό κάνουν να ενεργοποιηθούν αυτές οι μαλακίες;

Οσο καιρο θα κανει να απαντησει ο OTE + λιγο ακομα.

εκει που θα πας υπαρχει τηλεφωνικη συνδεση η οχι ?

Amnesiac.
28-10-2008, 14:30
Είχε πριν κάποιους μήνες αλλά το έκοψα για να μη πληρώνω τα πάγια του ΟΤΕ. Γύρω στο κατοστάρικο θέλει για ενεργοποίηση απ'ότι είδα γιατί με βάζουν τα μουνιά να πληρώσω και τα 65 ευρώ που θέλει ο ΟΤΕς για την ενεργοποίηση.

Νομίζω είχα δει κάπου στο σάιτ της Ον ότι τα πάγια μέχρι το Δεκέμβρη είναι δωρεάν οπότε σκεφτόμουν να κάνω την αίτηση από τώρα για να είναι έτοιμο όταν πάω (γύρω στο Δεκέμβρη), απλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει εντελώς ότι θέλω να βάλω ον.

Xtikio
28-10-2008, 19:51
αποφάσισε το και πες μου μπάρκα.

wom
28-10-2008, 20:33
Τα ευρω (εκτος απο τα ποσοστα του οτε) τα πληρωνεις για τον εξοπλισμο διοτι το iptv ειναι "δεμενο" με τον router που θα σου δωσουν.

Παντα τρεχουν προσφορες αυτες οι εταιριες, παρε τηλεφωνο και ρωτησε καλυτερα. Για μετα τα τον Δεκεμβρη προβλεπονται εξελιξεις στο θεμα tv (με αποκλειστικα δικαιωματα προβολης κτλ)

Abruzzi
30-10-2008, 12:23
λοιπον μολις μπηκα hol double play

απο rapidshare κατεβασε με 2.15 mb,65ms στο wow,2 ms στο css...καλυτερα αποτι περιμενα :)

Milton
30-10-2008, 15:46
με προβληματισατε τωρα. τι εχει η forthnet ρε παιδια;

SpiritCrusher
30-10-2008, 16:27
Απλά καλομάθανε και είναι πλεονέκτες. :P

Xtikio
30-10-2008, 16:28
λοιπον μολις μπηκα hol double play

απο rapidshare κατεβασε με 2.15 mb,65ms στο wow,2 ms στο css...καλυτερα αποτι περιμενα :)

τρού στόρι. γαμάει η χολ. εγώ έχω λίγο χαμηλότερες επιδόσεις όσον αφορά τη σύνδεση μου, αλλά και πάλι συγκριτικά με φορθνετ γαμεί

Abruzzi
05-11-2008, 10:40
καλα,λιγο υπομονη ακομα και σε λιγο λεω πως αυτα δε τα ειπα ποτε

απο δευτερα εχω παρει ταρχιδια μου κανονικα...βλεπω τον οτε να γελαει σατανικα στην ακρη

SpiritCrusher
05-11-2008, 17:25
Btw γιατί άλλαξες από ότι είχες και δοκίμασες HOL;

Abruzzi
05-11-2008, 17:36
πολλα λεφτα,γυρο στα 150-170 euro καθε λογαριασμος(2μηνο) οτε(connex 8mb)...πλεον ουτε 80 euro ανα λογαριασμο(2μηνο) hol d-play 24mb

btw βιαζομαι...μαλλον εφταιγε η γενικη βλαβη της δευτερας...σημερα ειναι ολα οκ και παλι

ειδωμεν

MoRmEnGiL
05-11-2008, 19:10
egw pou exw forthnet pantws peftw sa dgiaolos otan kourasw ligo th grammh. (call me torrent)

alla kai na mhn thn kourasw peftei 2-3 fores th mera. ths 3anashkwnete kapakia alla kai pali einai mega spasimo.

Ruthless
05-11-2008, 19:46
Δεν ξέρω εσείς τι λέτε αλλά...

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 23347 kbps
Upstream Rate: 1020 kbps

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Και γενικά παράπονο κάνενα δεν έχω από forthnet, με εξαίρεση κάτι αποσυνδέσεις μια φορά τις 3 μέρες για κανά πεντάλεπτο(ή μετά από κάτι uptimes άνω της βδομάδας που παίζει να φάει κανά κόλλημα το router).

Όχι πως είχα κι άλλη επιλογή εδώ πέρα, αλλά γενικά πάει πάρα πολύ καλά.

Abruzzi
05-11-2008, 20:04
btw διαβασα για μαζικη διαμαρτηρια users της forthnet για τα ping στο online gaming or smth

Boom!
05-11-2008, 20:12
alla kai na mhn thn kourasw peftei 2-3 fores th mera. ths 3anashkwnete kapakia alla kai pali einai mega spasimo.

Και δω μια απ'τα ιδια.

SpiritCrusher
05-11-2008, 22:36
Κι εσύ πάνω από το DSLAM μένεις, Ruthless;

Ruthless
06-11-2008, 02:25
Ε μικρή πόλη ο Πύργος, είμαι δεν είμαι και στα 100 μέτρα από το κέντρο(ακα τον ΟΤΕ που είναι το DSLAM). Άντε 150 με το ζόρι.

wom
15-11-2008, 00:37
επανερχομαι.

εκτος απο τον 1 αγωνα καθε ημερα που θα δειχνει ελευθερο καναλι, ολους τους υπολοιπους αγωνες του C.League θα τους δειχνει το καναλι της ΟΝ. Για τα επομενα 3 χρονια αυτα.

και επισης πλεον ολες οι providers θα πεσουν κατω απο τα 20Ε για 2play πολυ συντομα, στις νεες τους προσφορες.

Αστειο μου φαινεται που πριν πολυ λιγα χρονια χρεωναν 100Ε το μηνα isdn

Abruzzi
15-11-2008, 00:40
ετσι πανε αυτα

απο ποιοτητα να δουμε ομως...

Amnesiac.
12-01-2009, 11:38
bump :!:

Λοιπόν, ύστερα από έρευνα αγοράς (σε γνωστούς και φίλους) κατέληξα στην πιο σταθερή μας σχέση, τον ΟΤΕ!!!1

Είναι πολύ πιο ακριβός αλλά νομίζω ότι θα ησυχάσω σε γενικές γραμμές.

Ερώτηση : Τι ταχύτητα ίντερνετ να επιλέξω; Το σπίτι (θα) είναι στο Αιγάλεω, μπορώ με κάποιο τρόπο να μάθω από πριν την ποιότητα της γραμμής μου ή θα πρέπει να ψωνίσω π.χ. 24 mbps και να ελπίζω ότι θα πιάνω καλές ταχύτητες;

Βοηθάει να ψάξω σε κάνα ίντερνετς για σχόλια άλλων χρηστών από Αιγάλεω Σίτι ή δεν έχει νόημα και εξαρτάται αποκλειστικά από τη γραμμή που θαχω σπίτι μου;

Xtikio
12-01-2009, 12:50
Εγώ νομίζω πως κακώς θα δόκεις τόσα ευρώ στην σταθερή σχέση. Μια ζωή σουίνγκερ είσουν ρε μπάρκα. Τί σταθερές σχέσεις και μαλακίες τώρα;

Όσο για τη γραμμή λογικά θα μπορείς να μάθεις πάνω κάτω τι ταχύτητες έχει το Αιγάλεω σίτι αλλά όχι ακριβώς τι ταχύτητα θα έχεις εσύ σπίτι μου.

Amnesiac.
12-01-2009, 13:24
Ε στ'αρχίδια μου το σπίτι σου, το Αιγάλεω μ'ενδιαφέρει.

..

Abruzzi
12-01-2009, 13:32
εξαρτάται από τη γραμμή που θαχεις σπιτι σου

απο το ποσο παλιες ειναι οι καλωδιωσεις μεχρι το ποσο απεχει το σπιτι απο το dslam του οτε

dopefiend
12-01-2009, 13:39
episis skepsou oti tha exeis 6mini desmeusi opote kai de tha mporeis na ypovathmiseis ti grammi se mikroteri taxitita mesa sto eksamino.

Xtikio
12-01-2009, 13:39
Ε στ'αρχίδια μου το σπίτι σου, το Αιγάλεω μ'ενδιαφέρει.

..

auto.

Amnesiac.
12-01-2009, 13:41
Οι γραμμές είναι 30ετίας, το dslam του οτε πώς μπορώ να μάθω πού βρίσκεται;

Μήπως τελικά να πάρω καμιά 4άρα άντε 8άρα σύνδεση για να μην έχω μεγάλες απώλειες; Δηλαδή αν είναι να πληρώνω για 24 mbps και να κατεβάζω με 600-700 kb/s ναπαναγαμηθεί.

Xtikio
12-01-2009, 14:36
Εγώ πάντως με χόλ που πχιάνω 15 απο σάιτς κατεβάζω με πολύ λιγότερο απο αυτό που είπες.

Abruzzi
12-01-2009, 16:17
μπα εγω με χολ κατεβαζω με 1.7-1.9 μβ/σ,μια χαρα

λιγο τα pings γαμιονται ανα διαστηματα αλλα φτιαχνουν με 1-2 τηλεφωνακια στην τεχνικη υπ.

atom_smasher
12-01-2009, 17:16
εγω στο αιγαλεω πλεον διαθετω tellas.ικανοποιημενος κιολας.ελαχιστες φορες εκτος δικτυου.γρηγορη.αν και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα περι ταχυτητας σιγουρα πιο γρηγορη απο την σταθερη που ειχα πριν.αμεση εξυπηρετηση σε οποιο προβλημα.γενικα ειμαι οκ.αλλα δεν παιζω ον λαιν.ακομα τουλαχιστον.και μαλλον δεν θα παιξω...και δεν κατεβαζω και πολυ.1 φορα στο τοσο κανα δισκο.

Dragonlord
13-01-2009, 01:02
Οι γραμμές είναι 30ετίας, το dslam του οτε πώς μπορώ να μάθω πού βρίσκεται;

Μήπως τελικά να πάρω καμιά 4άρα άντε 8άρα σύνδεση για να μην έχω μεγάλες απώλειες; Δηλαδή αν είναι να πληρώνω για 24 mbps και να κατεβάζω με 600-700 kb/s ναπαναγαμηθεί.
Μάλλον θα έλεγα να αποφύγεις 24, αν δεν κατεβάζεις και σα μπούστης όλη μέρα. Και 4-8 μια χαρά είναι, οι δίπλα έβαλαν 24 και έπιαναν 7-8 (κανα χιλιόμετρο από οτέ).

Amnesiac.
13-01-2009, 01:13
8 Mbps/ 384 kbps € 26,90
24 Mbps/ 1024 kbps € 29,90

Χμ η διαφορά είναι 3 ευρώ. Αν έχω έστω και κάπως καλύτερη ταχύτητα (200-300 kb/s παραπάνω π.χ.) νομίζω ότι αξίζει. Υπάρχει περίπτωση με την 24άρα να μπλέκονται άλλοι παράγοντες (δεν έχω ιδέα ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί) και να έχω χαμηλότερες ταχύτητες απ'ότι με μια 8άρα;

Στο Μαρούσι με είχε/έχει βολέψει η 4 mbps μια χαρά γιατί σπάνια πέφτει κάτω από 400 kb/s. Όταν την είχα βάλει ο οτεπωλητής μου είχε πει ότι με αυτή τη σύνδεση δύσκολα "χάνεις ταχύτητα" και ότι οι θόρυβοι κτλ φαίνονται από 6-8 mbps και πάνω. Ισχύει αυτό; Αν ασπούμε βάλω 4άρα και στο Αιγάλεω για να γλιτώνω τα 8 παραπάνω ευρώ το μήνα αναμένεται να έχω περίπου τις ίδιες ταχύτητες που έχω και στο Μαρούσι;

SpiritCrusher
13-01-2009, 05:51
Χμ η διαφορά είναι 3 ευρώ. Αν έχω έστω και κάπως καλύτερη ταχύτητα (200-300 kb/s παραπάνω π.χ.) νομίζω ότι αξίζει. Υπάρχει περίπτωση με την 24άρα να μπλέκονται άλλοι παράγοντες (δεν έχω ιδέα ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί) και να έχω χαμηλότερες ταχύτητες απ'ότι με μια 8άρα;

Δύσκολο αλλά όχι απίθανο. Υπάρχουν π.χ. μέρες που η δικιά μου σέρνεται και κάνει connect στα 8 kbp/s. Οπότε πάλι βγαίνω κερδισμένος.

Στο Μαρούσι με είχε/έχει βολέψει η 4 mbps μια χαρά γιατί σπάνια πέφτει κάτω από 400 kb/s. Όταν την είχα βάλει ο οτεπωλητής μου είχε πει ότι με αυτή τη σύνδεση δύσκολα "χάνεις ταχύτητα" και ότι οι θόρυβοι κτλ φαίνονται από 6-8 mbps και πάνω. Ισχύει αυτό; Αν ασπούμε βάλω 4άρα και στο Αιγάλεω για να γλιτώνω τα 8 παραπάνω ευρώ το μήνα αναμένεται να έχω περίπου τις ίδιες ταχύτητες που έχω και στο Μαρούσι;

Ναι.
Πιθανόν.
Παίζει ρόλο πόσο κόσμο θα έχει το DSLAM (ο σέρβερ που μοιράζει απλόχερα ίντερνετ στο λαο και που οι εταιρίες συνηθίζουν να πιτάρει με παραπάνω κόσμο από τη κανονική χωρητικότητα του) της περιοχής, πόση απόσταση έχεις εσύ από αυτό, πόσο καλές είναι οι γραμμές κτλ.
Εγώ θα πήγαινα για την 24άρα (όπως κι έκανα) και πιάνω 14κ. Αν ο ΟΤΕ της γειτονιάς σου είναι κοντά στο σπίτι σου τότε θα πιάνεις αρκετα καλά.

Amnesiac.
13-01-2009, 10:25
Χμ αν θυμάμαι καλά ο ΟΤΕ πρέπει να είναι κάπου στην Ιερά Οδό, αρκετά πάνω απ'τη Θηβών, εγώ θα είμαι κοντά στο κολυμβητήριο, άρα παίζει να είμαι γύρω στο χιλιόμετρο μακριά ή κάτι τέτοιο. Ας βοηθήσει κανάς Αιγαλεώτης ντε.

Πάντως με απόσταση περίπου 1km και γραμμή 30ετίας τα δεδομένα δεν είναι υπέρ μου ε;

BURNIN AMBITION
13-01-2009, 14:03
akou mwre malaka na se porwsw

gia na muriseis ligo ti paizei, mporei esu na pareis 24ara sundesh, alla h thewritika megisth taxuthta pou tha pianeis, den tha einai 24. 24 tha eixes an isoun mesa sto dslam. oso pio makrua eisai toso pio polu peftei to thewrhtiko megisto. uparxei tupos pou to upologizei.
pantws me mono 1 km makrua eisai super mh thn psaxneis , prpei na exeis peripou 19 tewrhtiko megisto eisai kala.
ta palia kalwdia einai gia to peos gamwto., giati exoun polu thoruvo ara tha sou vgazoun thn pisth
sde xerw an to spiti einai diko sou i to noikiazeis alla epeidhs oloi mas eimaste katevoprotoikoi interneto mp3akides an eixes diko sou spiti thasou elega na to psaxeis na deis poso paei na sou valoun re kana neo kalwdio udp i pws skata legontai na deis oti tha einai polu kalutera

apwrw pou kanenas den eipe th vivodi. egw exw to triple play ths palia eixa 2 mbps eimai super euxaristhmenos me ola
srthn telikh opote xreiasthkena tous vrisw(mia fora vasika gia na mh ginei argoporia otan evala to triple play, tous ta xwsa apo ta kentrika kai me sevastikan. fovithikan to gualismeno mou mati)

vasika an thes kai thleorash re su pou eleges na xereis oti oles me exairesh th vivodi(an den allaxe prosfata auto) sou dinoun 24 mbps gia ola mazi thl internet kai tv. enw i vivodi sou desmeuei apo ta 24, ta 4 kbps apokleistika gia tv kai thl opote den exeis provlhma an katevazesi averta, se tv kai thl
tespa skaw, sumperasma eina ioti me to 1 km apostash eisai kala, tha gamhtheis omws logika apo thoruvo grammhs ktl

mpes adsl.gr swzei zwes

malaka :mrgreen:

Amnesiac.
13-01-2009, 14:38
Χμ vivodi είναι η τελευταία εταιρεία που θα βάλω. Έχει ο αδερφός μου εδώ και 4 χρόνια και ΚΑΘΕ μέρα του κόβεται το τηλέφωνο και το ίντερνετ για 5-6 ώρες. Είχε έρθει και ένας τεχνικός έπειτα από πρήξιμο και αφού είχαν βάλει τον μπράδερ να δοκιμάσει τα πάντα και δε γινόταν τίποτα και λίγο πολύ του είπε ότι έχει πρόβλημα η γραμμή του και ότι το διορθώνουν μόνο σε νέους πελάτες :!: Για το μπούτσο κοινώς.

Δικό μου είναι το σπίτι αλλά προς το παρόν δε με παίρνει να δώσω ούτε 100 ευρώ για τις γραμμές (που σιγά μην είναι τόσα μόνο). Άρα καταλήγουμε σε 24 mpbs και ο Θεόc βοηθός.

Θα κάνω μια έρευνα αγοράς και στη METALarissa σήμερα μπας και μάθω τίποτα χρήσιμο (δύσκολα).

Ευχαριστώ για το τίμιο και πορωτικό ποστ!!!!

Dragonlord
13-01-2009, 14:53
Εγώ θα έβαζα τέσσερα πάντως. Μετά πες τους να στην κάνουν πειραματικά 24 να δεις αν το σηκώνει η γραμμή σου και αν όχι να το γυρίσουν στα 4. Οι δίπλα αυτό έκαναν. Αν ξεκινήσεις με 24 δεν πάει προς τα κάτω.

Amnesiac.
13-01-2009, 21:38
Χμ τι εννοείς "πειραματικά"; Αναγκαστικά 6μηνο συμβόλαιο δε θα πρέπει να κάνω για να την αναβαθμίσω;

dopefiend
13-01-2009, 21:47
vazeis 4 me eksamino simvolaio, kai meta tous les na dokimaseis peiramatika gia 24. an den to sikwnei epistrefeis sta 4.

to thema einai oti de mporeis na valeis mikroteri taxitita apo auti pou exeis sto simvolaio. vazeis megaliteri kai an yparxei texniko provlima (den to sikwnei) epistrefeis se auti tis desmeusis.

BURNIN AMBITION
13-01-2009, 22:59
nai den einai kako auto pou leei o apopanw

allwste vazeis thn 4ara kai metras thoruvous ktl kai vlepeis kai monos sou an th shkwnei.

kai o theos voithos. oso gia auto pou les gia ti vivodi einai to idio se oels tis etairies. einai na mh sou katsei.
apo thn allh sorry kiolas , alla einai vlakas o adefos sou?(me thn kalh ennoia e)
re se douleuoun sth mourh sou kai den ta kaneis ola poutana?? an mou elegan emena th malakia auth xalara eixa paei apo ekei kai ta ekana ola poutana
otan pas ekei re kai se vlepoun kai tosoi alloi pelatres sthn anamonh, to mono pou de theloun oi upeuthunoi einai na akougetai fasaria. kai ola ligoun suntoma
fwnes kai panagies kai agios o theos

tespa sou euxomai kalh epilogh se oti valeis

dustuxws panta tha uparxei risko se ola auta
emena kala paei i vivodi kai an de ginei malakia de thn allazw. kai an allaxw meta me vlepw gia forthnet....

BURNIN AMBITION

allwste vazeis thn 4ara kai metras thoruvous ktl kai vlepeis kai monos sou an th shkwnei.

kai o theos voithos. oso gia auto pou les gia ti vivodi einai to idio se oels tis etairies. einai na mh sou katsei.
apo thn allh sorry kiolas , alla einai vlakas o adefos sou?(me thn kalh ennoia e)
re se douleuoun sth mourh sou kai den ta kaneis ola poutana?? an mou elegan emena th malakia auth xalara eixa paei apo ekei kai ta ekana ola poutana
otan pas ekei re kai se vlepoun kai tosoi alloi pelatres sthn anamonh, to mono pou de theloun oi upeuthunoi einai na akougetai fasaria. kai ola ligoun suntoma

emena kala paei i vivodi kai an de ginei malakia de thn allazw. kai an allaxw meta me vlepw gia forthnet....

BURNIN AMBITION

Amnesiac.
13-01-2009, 23:17
vazeis 4 me eksamino simvolaio, kai meta tous les na dokimaseis peiramatika gia 24. an den to sikwnei epistrefeis sta 4.

Χμ αν κατάλαβα καλά, μπορώ να κάνω συμβόλαιο για 4άρα και σε κάποια φάση να τους πω "βάλτε μου να δοκιμάσω την 24άρα" χωρίς να δεσμεύομαι με συμβόλαιο (πέραν αυτού της 4άρας φυσικά); Λιγό κουφό μου ακούγεται, από την άποψη ότι πρέπει να στέλνουν τεχνικούς κτλ και δε μου έχει δώσει την εντύπωση ο ΟΤΕ ότι τα κάνει αυτά "δοκιμαστικά".

Μπέρνι και γω τον βρίζω 4 χρόνια τον αδερφό μου αλλά βαριόταν να την αλλάξει γιατί δε τη χρησιμοποιούσε πολύ. Τελικά πήγε πρόσφατα στον ΟΤΕ για να κάνει την αλλαγή.

Είναι εκνευριστική αυτή η κατάσταση με την αναξιοπιστία των άλλων εταιρειών που σε αναγκάζει να στραφείς στο σκατοΟΤΕ.

cancer
13-01-2009, 23:18
ipoxondrie orkwte.

Amnesiac.
13-01-2009, 23:25
Γιατί υποχόνδριος βρε γαμημένε;

Μπήκα και στο adsl.gr και ξενέρωσα εντελώς με όλα αυτά τα προβλήματα και τις εκατομμύρια λύσεις κτλ. Απλά θέλω να κάνω τη σύνδεση, να βάλω στην πρίζα το router και να σταματήσει εκεί η όποια ενασχόληση μου με τη σύνδεση και τις γραμμές κτλ. Πολλά ζητάω :?:

cynic
13-01-2009, 23:50
Genika, oi taxitites pros ta panw , allazoun amesa.Exw allaxei apo 4 se se 24mbit tin idia mera pou to zitisa.To allazoun automata apo kei, den erxete texnikos.Gia na deis peripou pou prepei na eisai apo taxitita, kitas tis endixeis attenuation kai snr margin apo to router.To attenuation "dixnei" tin apostasi sou apo to dslam.Oso megalitero toso to xeirotero.Sti dikia mou periptosi, me 23 pianw apo 12.5mbit mexri 17,5 pou epiana ton avgousto.To snr margin genika dixnei tin katastasi/piotita tis grammis kai prepei nane giro sto 9-11 nomizw.An deis katw apo 9 iparxei periptosi gia aposindeseis. Epidi se kapia fasi me eixan parei til apo ote gia na prosferoun pilotiko iptv paketo, kai sizitisa arketa, stin dikia mou periptosi vriskome leei 800kati metra apo to dslam.H grammi mou ontws einai gia 17mbit peripou, alla epeidi to dslam tis perioxis einai tiga me rixnoun sta 12-13.Gia auto opos mou pe kai ton avgousto sigxronize sta 17.Meta girise o kosmos :D Endiktika filos me attenuation sta 38, klidwnei sta 9-10mbit.

An exeis kapio gnosto konta sou oso ginete, rota gia tis parapanw endixeis, gia na xereis peripou ti na perimeneis.Pantws mexri na sinde8eis einai ola ipo8etika.Genika, apo 2 sta 4 kai apo 4 sta 24 pou eixa paei, panta allaze kai to attenuation pros ta panw.Tora giati, efoson to dslam de kovei voltes...e tou ote auta.

SpiritCrusher
14-01-2009, 04:57
Genika, apo 2 sta 4 kai apo 4 sta 24 pou eixa paei, panta allaze kai to attenuation pros ta panw.Tora giati, efoson to dslam de kovei voltes...e tou ote auta.

Θόρυβος.

Γενικά το παράδειγμα που χρησιμοποιούν είναι πως τα δεδομένα είναι σαν ένα αμάξι, όσο πιο γρήγορα πάει τόσο πιο πολύ θόρυβο ακούς. Το ίδιο κι εδώ. Γι αυτό χάνεις και δεν μπορούν να σου εγγυηθούν ότι θα πιάσεις 24.

Απλά θέλω να κάνω τη σύνδεση, να βάλω στην πρίζα το router και να σταματήσει εκεί η όποια ενασχόληση μου με τη σύνδεση και τις γραμμές κτλ. Πολλά ζητάω :?:

Μπζηλέ εγώ αυτό έκανα και έπιασε! Δεν τους έχω πάρει τηλ. ποτέ για τίποτα.

Γενικά κάνε αυτό με τη δοκιμή που είπανε, δεν θέλει τεχνικούς απλά ένα τηλέφωνο και σε αλλάζουν αυτοί από εκεί, το θέμα είναι να υποστηρίζει και το router σου τέτοιες ταχύτητες ε (συνήθως σε 4άρες δίνανε ADSL1 router που σηκώνει μέχρι 8kbps, για παραπάνω θες ADSL2+ ). Α ελπίζω να έχεις κάποιο_πιο_σοβαρό_router. Πολλές φορές δεν είναι η γραμμή το πρόβλημα..

Dragonlord
14-01-2009, 10:12
Χμ αν κατάλαβα καλά, μπορώ να κάνω συμβόλαιο για 4άρα και σε κάποια φάση να τους πω "βάλτε μου να δοκιμάσω την 24άρα" χωρίς να δεσμεύομαι με συμβόλαιο (πέραν αυτού της 4άρας φυσικά); Λιγό κουφό μου ακούγεται, από την άποψη ότι πρέπει να στέλνουν τεχνικούς κτλ και δε μου έχει δώσει την εντύπωση ο ΟΤΕ ότι τα κάνει αυτά "δοκιμαστικά".

Μπέρνι και γω τον βρίζω 4 χρόνια τον αδερφό μου αλλά βαριόταν να την αλλάξει γιατί δε τη χρησιμοποιούσε πολύ. Τελικά πήγε πρόσφατα στον ΟΤΕ για να κάνει την αλλαγή.

Είναι εκνευριστική αυτή η κατάσταση με την αναξιοπιστία των άλλων εταιρειών που σε αναγκάζει να στραφείς στο σκατοΟΤΕ.
Ακριβώς έτσι. Τεχνικοί δε χρειάζονται, στο κάνουν από εκεί. Αν τους πάρεις και τους πεις ότι θες να αναβαθμίσεις αλλά δεν είσαι σίγουρος και θα το κάνεις μόνο αν μπορείς να το δοκιμάσεις πρώτα, στο κάνουν γιατί ΑΝ μείνεις στα 24, θα τους πληρώνεις περισσότερα.
Πάντως με φόρθνετ, εκτός από 1-2 μήνες που μου είχε σπάσει τ'αρχίδια, εντάξει είμαι. Όχι τίποτα τρελές ταχύτητες, αλλά ούτως ή άλλως δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις. Αν θες να έχεις τις λιγότερες πιθανότητες σκατοταχύτητας και αποσυνδέσεων, πας οτέ, εγώ προσωπικά του το κρατάω μανιάτικο που όσο ήμουν πάτρα τού χρώσταγα και έπρεπε να φιλάω τα πόδια του διευθυντή για να μου κάνει δόσεις οπότε πρέπει να απελπιστώ πάρα πολύ για να γυρίσω.

Amnesiac.
14-01-2009, 10:35
Θενξ. Θα κάνω αυτό τότε. ΣπίριτΘράσερ ένα ασύρματο linksys (νομίζω έτσι λέγεται) έχω, δε θυμάμαι μοντέλο και δεν είμαι σπίτι να το κοιτάξω. Καλή μάρκα είναι; Νομίζω ότι υποστηρίζει μέχρι 24 mbps αλλά δεν κόβω και τ'αρχίδια μου.

dopefiend
14-01-2009, 13:09
kala sta lene. den empleketai texnikos kai i oli allagi tha exei ginei se 1-2 meres to poly.

SpiritCrusher
14-01-2009, 16:45
Θενξ. Θα κάνω αυτό τότε. ΣπίριτΘράσερ ένα ασύρματο linksys (νομίζω έτσι λέγεται) έχω, δε θυμάμαι μοντέλο και δεν είμαι σπίτι να το κοιτάξω. Καλή μάρκα είναι; Νομίζω ότι υποστηρίζει μέχρι 24 mbps αλλά δεν κόβω και τ'αρχίδια μου.

Τι να σου πω, γνωστή εταιρία, φαντάζομαι θα είσαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής οπότε καλό θα είναι (τα ΘΡΑΣ-σκατίλα-αμάνικο-αρβύλα ρούτερ φαίνονται από την πρώτη δοκιμή :P ). Αν έχεις κουτί ή τίποτα τέτοιο δες αν λέει πουθενα ότι υποστηρίζει ADSL2+, αν ναι τότε αντέχει και 24.

Xtikio
14-01-2009, 18:12
Φίλε άμα είναι ΘΡΑΣ αντέχει και παραπάνω.

Abruzzi
14-01-2009, 18:22
ο σωστος ΘΡΑΣΕΡ μπαινει με 56αρι

Xtikio
14-01-2009, 18:44
Φίλε μάλλον είσαι φέικ. ο ΡΕΙΖΟΡ που είναι ΘΡΑΣ, μπαίνει με 28

atom_smasher
14-01-2009, 19:24
λοιπον ακου αμνησιε.θα σαι, χοντρικα ετσι, περιπου 562 μετρα μακρυα απο τον οτε.και 550 απο το σπιτι μου.χαχα.αλλα δεν σε νοιαζει!!

Dythor
17-01-2009, 20:53
Απλά HoL. Το μέλλον. 20 mbit πραγματική ταχύτητα και 2 disconnects σε 6 μήνες (και τα 2 όταν δεν ήμουν στο πισί παρεμπιπτόντως :P).

BURNIN AMBITION
18-01-2009, 18:00
Απλά HoL. Το μέλλον. 20 mbit πραγματική ταχύτητα και 2 disconnects σε 6 μήνες (και τα 2 όταν δεν ήμουν στο πισί παρεμπιπτόντως :P).το ροθτερ ποθ δεν εχει στατικι ιπ ρε σθ σταδαρ 2 φορεσ τη μερα τηακανει ενα ρεσταρτ μονο τοθ για να αλλαχει ιπ.οποτε....

twra eida oti postara me greek. bariemai na allazw...

SpiritCrusher
18-01-2009, 18:02
Afaik η στατική IP δεν είναι θέμα router αλλά συνδρομής (εκτός και αν το πειράξεις σαν setting για την δική σου ασφάλεια).

Razor
18-01-2009, 19:11
χαιρομαι που ολοι καταβαθος γουσταρετε ΘΡΑΣ :!:

Dythor
23-01-2009, 03:33
Έχω static IP manually, bite me :P.

Abruzzi
23-01-2009, 04:44
ε πως αλλιως θα κανεις σωστο port forwarding

Xtikio
23-01-2009, 11:11
γιατί; εμενα μια χαρά είναι ανοιχτα τα πόρτ μου κιας έχω νταινάμικ γκλόμπαλ ιπ

Abruzzi
23-01-2009, 11:20
κατι τετοιο εννοω

http://img239.imageshack.us/img239/4749/asdasdii8.jpg

αν δε το κανεις αυτο τι ip θα δηλωσεις στο router;

Xtikio
23-01-2009, 11:38
αυτό είναι λόκαλ αιπι. αλλουνού παπά.

Abruzzi
23-01-2009, 12:03
ε δε νομιζω να εννοουσε κατι αλλο ο πως τον ειπαμε(δεν εχει preview το νεο theme)

Razor
23-01-2009, 13:23
ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Dythor
23-01-2009, 16:04
Αυτό εννοούσα και αυτό κάνω για port forwarding :?.

Amnesiac.
11-02-2009, 14:05
Παιδιά γεια σας!!! 'Ηρθα που λέτε μια βόλτα από το soon-to-be-σπίτι-μου και είχε ενεργοποιηθεί το ίντερνετ!! Προχθές το μεσημέρι έκανα αίτηση μεταφοράς από το παλιό, δεν έχω παράπονο.

Έβαλα να κατεβάσει ένα αρχείο από το rapidshare και κατεβάζει με νορμάλ ταχύτητα, μέσο όρο 390-395 kb/s. Τόσο κατέβαζα και από Μαρούσι τις συγκεκριμένες ώρες.

Η ερώτηση : Το ότι δε χάνει πολύ στα 4 mbps είναι αρκετό για να πειστώ ότι η γραμμή είναι καλή; Προφανώς αν αυξήσω την ταχύτητα θα έχει μεγαλύτερες απώλειες, αλλά παίζει ενώ το πάει καλά τώρα, αν βάλω 8 η 24 mbps παίζει να γαμηθεί το πράγμα και να έχω αποσυγχρονισμούς και διακοπές κτλ;

SpiritCrusher
11-02-2009, 16:48
Γεια σου και σε 'σένα νεαρέ ΘΡΑΣΕΡ!

Ότι παίζει τέτοια πιθανότητα, παίζει. Όμως το πιο πιθανό είναι αν έχεις θόρυβο και γενικά φζζζζσστ απλά να υπολειτουργεί η γραμμή και να κατεβάζεις με 450 ξέρω'γω ή όσο κατεβάζεις τώρα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που είπαμε μερικές σελίδες πριν: τηλεφωνάκι--> γιο μπράδαρ --> προσωρινή αναβάθμιση για δοκιμή μεγαλύτερης γραμμής και τα λοιπά --> τεστ ξανα.

Τα λέμε :!:

εντιντ γιατί μπορώ: Το αποπάνω αναφέρεται κυρίως για αναβάθμιση σε 24άρα μιας και στην 8άρα συνήθως είναι οκ από επίπεδα θορύβου σε σχέση με μια 4άρα. Λέμε τώρα.

Ingolemo
11-02-2009, 18:07
Mpes sth selida tou modem sou, kai pes mas ta line attenuation kai kuriws snr (kai to output power den tha mas xalage alla den einai toso shmantiko)

An to prwto einai arketa xamhlo kai to deutero arketa pshlo shkwnei kai parapanw.

Amnesiac.
11-02-2009, 19:42
Πώς ακριβώς το κάνουμε αυτό; Ένα linksys wireless έχω αν βοηθάει.

(έχω ξεχάσει ποια είναι η ip adress κοινώς)

Amnesiac.
11-02-2009, 19:45
Είμαι τρελός χάκερ :!:

DSL Modulation Mode: MultiMode
Downstream Rate: 4092 kbps
Upstream Rate: 253 kbps
Downstream Margin: 27 db
Upstream Margin: 28 db
Downstream Line Attenuation: 24 db
Upstream Line Attenuation: 5.5 db
Downstream Transmit Power: 3 db
Upstream Transmit Power: 22 db

Θα ζήσει;

Dragonlord
11-02-2009, 20:17
Παιδιά γεια σας!!! 'Ηρθα που λέτε μια βόλτα από το soon-to-be-σπίτι-μου και είχε ενεργοποιηθεί το ίντερνετ!! Προχθές το μεσημέρι έκανα αίτηση μεταφοράς από το παλιό, δεν έχω παράπονο.

Έβαλα να κατεβάσει ένα αρχείο από το rapidshare και κατεβάζει με νορμάλ ταχύτητα, μέσο όρο 390-395 kb/s. Τόσο κατέβαζα και από Μαρούσι τις συγκεκριμένες ώρες.

Η ερώτηση : Το ότι δε χάνει πολύ στα 4 mbps είναι αρκετό για να πειστώ ότι η γραμμή είναι καλή; Προφανώς αν αυξήσω την ταχύτητα θα έχει μεγαλύτερες απώλειες, αλλά παίζει ενώ το πάει καλά τώρα, αν βάλω 8 η 24 mbps παίζει να γαμηθεί το πράγμα και να έχω αποσυγχρονισμούς και διακοπές κτλ;
Στους δίπλα πάντως που έλεγα αυτό είχε γίνει, δεν είναι ότι δεν είδαν βελτίωση, χειροτέρεψε για κάποιο λόγο. Από οτέ είπαν πως ήταν φυσιολογικό γιατί "δεν το σήκωνε η γραμμή". Κάνε αυτό που σου είπα αντί να αναρωτιέσαι, πάρ'τους και πες να το κάνεις δοκιμαστικά και αν δεν είναι οκ σε 2 μέρες να τους πάρεις να τους πεις να σε κατεβάσουν πάλι στα 4 χωρίς να χρεωθείς. Αν σου πουν ότι δε γίνεται, κάτσε στ'αυγά σου.

Amnesiac.
11-02-2009, 20:22
Το ρώτησα προχθες αυτό και η γιαγιά στην οποία έκανα την αίτηση μου είπε ότι ο μόνος λόγος για να "ξανακατέβει" μια γραμμή είναι να υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Τώρα δε ξέρω πώς αντιλαμβάνονται τον συγκεκριμένο όρο, μπορεί να απαιτούν καμιά έκρηξη στον τοίχο ή γενικό μπλακ άουτ στην Αττική λόγω της σύνδεσης μου για να την αλλάξουν.

Είναι ένα θέμα.

SpiritCrusher
11-02-2009, 20:37
Τους διευκρίνησες όμως ότι θα την ανέβαζες μόνο δοκιμαστικα για 2 μέρες πχ ή κατάλαβε πως θα κάνεις κανονική αναβάθμιση γραμμής και αν δεν σ'αρέσει να θελήσεις να γυρίσεις πίσω;

Amnesiac.
11-02-2009, 20:39
Χμ το διευκρίνησα αλλά δεν έχω και τρελή εμπιστοσύνη στις γνώσεις του συγκεκριμένου βαμπίρ.

Για πες για τη γραμμή μου. Τι συμπέρασμα βγάζεις;

SpiritCrusher
11-02-2009, 21:00
Χμ στο

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

δεν σε βγάζει και τόσο άσχημα. Δεν ξέρω βέβαια, αν το Αttenuation θα ανέβει κι άλλο με αναβάθμιση γραμμής (πχ τώρα έχουμε ίδιο και πιάνω 14κ). Περίμενε να δει και κανένας Ingolemos που θυμάται ινφο περι SNR margin. :P

Ingolemo
11-02-2009, 21:41
Είμαι τρελός χάκερ :!:

Downstream Rate: 4092 kbps
Upstream Rate: 253 kbps
Downstream Margin: 27 db
Upstream Margin: 28 db
Downstream Line Attenuation: 24 db
Downstream Transmit Power: 3 db

Θα ζήσει;

Loipon katarxas, to attenuation oso xamhlotero toso kalutera, to snr (signal-noise ratio, mallon to margin einai) to thes megalo.
A, kai to attenuation den prokeitai na allaksei ektos an allaksei h grammh, to snr mikrainei oso megaluteres taxythtes vazeis.

Me attenuation 24 (downstream mas noiazei) eisai kala, egw me 20 pianw 18-20 mbit psiloxalara (se 12 snr).
Epishs to 27 margin polu entharintiko, minimum einai 6 typika, praktika thes ena 10-12 gia na eisai ok me spikes.

Opws to vlepw pantws xalara shkwnei 12-14 mbit, mallon kai parapanw, eidika afou exei kai xamhlo down power (aka den zorizetai).

Opote an thes opwsdhpote parapanw taxythtes kane thn anavathmish (h pare kana dokimastiko, kanonika tha eprepe na dinoun). A, kai an se noizei mporeis na rythmiseis to snr sto opoio tha kleidwnei to modem (megalutero snr: pio statherh grammh, ligotero bandwidth)

Amnesiac.
12-02-2009, 00:20
Θενξ :!:

Θα τους πάρω τηλ. και θα ζητήσω να μου βάλουν δοκιμαστικά 24 mbps και αν αρνηθούν θα ανοίξω τόπικ στο πόλιτιξ για τον ΟΤΕ (για να μάθουν). :!:

Amnesiac.
18-02-2009, 00:03
Πήρα που λέτε τον οτε τηλέφωνο το απόγευμα και ζήτησα να μου ανεβάσουν τη σύνδεση δοκιμαστικά και πριν από λίγο είδα αυτό :

Downstream Rate: 15296 kbps
Upstream Rate: 907 kbps
Downstream Margin: 9 db
Upstream Margin: 9 db
Downstream Line Attenuation: 25 db
Downstream Transmit Power: 11 db

Τι σημαίνουν για τη σύνδεση μου αυτά; Τα Downstream Margin και Downstream Line Attenuation εννοώ. Θα πιάνω καλές ταχύτητες; Υπάρχει κανα σάιτ που να μπορώ να κατεβάσω με τη μαξιμουμ δυνατή ταχύτητα ώστε να τσεκάρω ταχύτητες;

Amnesiac.
18-02-2009, 00:10
Zomg έβαλα να κατεβάσει ένα αρχείο από rapidshare (με download manager, δε ξέρω αν παίζει καμιά πουστιά) και κατεβάζει με 1,5mb/s. Αν συνεχίσει έτσι δε θα έχω κανένα παράπονο αλλά καλύτερα να περιμένω λιγάκι ε.

Abruzzi
18-02-2009, 00:23
μια χαρα εισαι παιδι

Amnesiac.
18-02-2009, 00:29
Και εσύ!!

rage for order
18-02-2009, 00:37
και εγώ με 24 κάπου τόσο πιάνω με λίγο παραπάνω upstream. γενικά θεωρείται σχετικά καλή ταχύτητα. από αποσυνδέσεις πως πας;

Amnesiac.
18-02-2009, 00:42
Χμ δεν είχα καμία μέχρι τώρα αλλά το εύρος του "μέχρι τώρα" είναι πολύ μικρό για να σου πω κάτι που θα έχει σημασία.

rage for order
18-02-2009, 01:04
το λέω επειδή μερικές φορές γαμιέται στις 24άρες. άλλες φορές φταίει το μόντεμ. άλλες σου κατεβάζουν λίγο την γραμμή για να στρώσει. αλλά έχεις δίκιο πρέπει να το έχεις καιρό για να δεις γιατί πιάνει ανά περιόδους. καλή ιδέα πάντως είναι να ρωτήσεις και κανέναν από την πολυκατοικία/περιοχή να σου πει τι παίζει αλλά συνήθως αυτό δεν γίνεται γιατί είναι όλοι βλάκες και δεν τους μιλάμε.

Ingolemo
18-02-2009, 02:21
Πήρα που λέτε τον οτε τηλέφωνο το απόγευμα και ζήτησα να μου ανεβάσουν τη σύνδεση δοκιμαστικά και πριν από λίγο είδα αυτό :

Τι σημαίνουν για τη σύνδεση μου αυτά; Τα Downstream Margin και Downstream Line Attenuation εννοώ. Θα πιάνω καλές ταχύτητες; Υπάρχει κανα σάιτ που να μπορώ να κατεβάσω με τη μαξιμουμ δυνατή ταχύτητα ώστε να τσεκάρω ταχύτητες;

Apo oti vlepeis sundeesai sta 15mbit, me 9snr. Mia xara einai, an deis oti exeis aposundeseis (den nomizw me 9snr, prepei na exei megalo provlhma h grammh/kalwdiwsh) mporeis na pas sta 12snr pou logika tha pianeis kapou 12mbit.

Opote an ta 15mbit sou fainontai kala, mporeis na kaneis thn anabathmish afova.

Amnesiac.
18-02-2009, 10:00
Χμ μιας και το ανέφερες, αυτό το "δοκιμαστικό" που λέγαμε δεν υπάρχει όπως το εννοούμε. Απότι μου ξεκαθάρισαν η αναβάθμιση γίνεται κανονικότατα απλά έχει καταργηθεί η 6μηνη δέσμευση για υποβάθμιση της γραμμής. Κοινώς μπορείς να την ξανακατεβάσεις όποτε θες. Επίσης όσο χρησιμοποιείς την 24αρα χρεώνεσαι αντίστοιχα (λογικό).

Τώρα αν μου είπε καμιά μαλακία ο 134, θα αναλάβει δράση ο Παύλος.

Τα 15-16mbit μου φαίνονται μια χαρά. Από την άποψη ότι θα πληρώνω 7 ευρώ παραπάνω για να τετραπλασιάσω την ταχύτητα, για μένα αξίζει το γκόπο. Αρκεί να παραμείνει έτσι φυσικά και να μην έχω αποσυνδέσεις και τέτοια πράγματα.

Amnesiac.
18-02-2009, 23:22
Σας έχω ζαλίσει τα παπάρια αλλά παρατήρησα το εξής : Χρησιμοποιώντας το speed download για να κατεβάσω μια ταινία από rapidshare, ένα αρχείο το κατέβαζε με 1,5 mb/s και το αμέσως επόμενο με 500-600 kb/s. Μετά ξανά με 1,5. Είναι θέμα rapidshare αυτό ή έχει σκαμπανεβάσματα η σύνδεση μου; Αν ισχύει το δεύτερο, σε τι οφείλεται;

SpiritCrusher
18-02-2009, 23:44
Λογικά τo 1ο.

Το ράπιντσερ έχει πολλούς σέρβερς, μπορεί αυτός από τον οποίο κατέβαζες με 1.5μβ να είχε λίγα άτομα συνδεδεμένα και να ήταν στη Γερμανία ξέρω'γω ενώ ο αργός σέρβερ να είχε αρκετούς χρήστες για να είναι στα όρια του και σαν έδρα να είχε ένα φιορδ στη Βορειοδυτική Νορβηγία. Ε στο τρίτο download σου έτυχε πάλι ο καλός. Από αποσυνδέσεις οκ, νεαρέ;

btw αν ισχύει το αποπάνω να προτιμήσεις το 2ο γιατί είναι πιο τρου και μπλακ και σε κάνει πιο ΑΝΤΡΑ.

Amnesiac.
18-02-2009, 23:54
Χμ δεν είχα κάποια αποσύνδεση όσο είμαι στο Μάκη αλλά έχει συγχρονιστεί σε άλλη ταχύτητα. Όχι καμιά τρελή διαφορά, από εκεί που ήταν 15,2 mbps όταν γύρισα από τη δουλειά και το κοίταξα ήταν 15,8. Αυτό σημαίνει ότι όσο έλειπα αποσυνδέθηκε; Δεν έχω ιδέα απ'αυτά, πάντως όσο συνεχίζει να φαίνεται νορμάλ θα το κρατήσω.

SpiritCrusher
19-02-2009, 00:07
Αυτό σημαίνει ότι όσο έλειπα αποσυνδέθηκε;

Γιε, αλλά ακούγεται σαν μία κανονική αποσύνδεση. Οι αποσυνδέσεις αποτελούν πρόβλημα όταν γίνονται π.χ. μία κάθε τέταρτο ή όταν πας να κατεβάσεις κάτι και πέφτει επειδή δεν "σηκώνει". Πιστεύω πως 1 την ημέρα/2μέρες είναι πολύ οκ. Ειδικά αν συμβαίνει όταν δεν χρησιμοποιείς τη γραμμή.

Abruzzi
19-02-2009, 03:37
και μονος σου αν κλεισεις το modem και το ανοιξεις θα δεις διαφορετικο συγχρονισμο,μπορει και μεγαλυτερο

για αποσυνδεσεις οτι ειπε ο σπιριτ και για το rapidshare ειναι θεμα τυχης αν πεσεις σε περιεργο σερβερ(αν και σπανιο)

Amnesiac.
24-03-2009, 11:37
bump :!:

Ήμουν που λέτε πολύ χαρούμενος με τη νέα σύνδεση μου μέχρι που έδωσα το password στο γείτονα μου για να μπαίνει κι αυτός. Από τότε έχει γαμηθεί στις αποσυνδέσεις. Δηλαδή δεν έχει γαμηθεί εντελώς αλλά προς τα κει πάει. Τις τελευταίες 2 βδομάδες γύρω στο βραδάκι αποσυνδέεται σχεδόν καθημερινά. Μέχρι χθες απλά έκλεινα το ρούτερ για μερικά λεπτά και ξανάστρωνε, αλλά χθες για κανα 3ωρο δεν είχα καθόλου ίντερνετ, δηλαδή συγχρόνιζε, έμπαινε στο ίντερνετ για 2-3 δευτερόλεπτα και ξανακοβόταν.

Τι φταίει/ τι κάνω;

Α δε ξέρω αν βοηθάει, αλλά δε μου έχει κοπεί ποτέ λόγω downloading, πάντα σε άσχετες φάσεις γαμιέται.

Όχι δεν αλλάζω password για να μη μπαίνει ο γείτονας, θέλω να μπαίνει.

dopefiend
24-03-2009, 13:21
o geitonas fantazomai mpainei me to asirmato diktio. i tou xeis dwsei to username password ta panta ola?

Amnesiac.
24-03-2009, 13:23
Με το ασύρματο.

Once_Emperor
24-03-2009, 17:32
It all makes sense. Ο γείτονας μπαίνει από το wireless στο router σου, σε κάνει disconnect και μπαίνει αυτός από το δικό του με το δικό σου uname/pass!

Γενικά πάντως χλωμό να κάνει disconnect το router σου επειδή μπαίνετε και οι 2 εκτώς αν είναι εξευτελιστικά για το μπούτσο και κατεβάζετε και οι δύο torrents ή κατι τέτοιο...

rage for order
24-03-2009, 18:30
για να αποφύγεις την περίπτωση να σε κάνει disconnect ο γείτονας άλλαξε τον κωδικό του ρούτερ (ή ράουτερ) δλδ αυτόν που δίνεις όταν πατάς 192.168.1.1 και συνήθως είναι admin/admin. Αν δεν θες να μπλέκεις με κωδικούς, το δικό μου έχει μία επιλογή που σου απαγορεύει να πειράξεις ρυθμίσεις μέσω ασύρματου και μπορείς μόνο μέσω ενσύρματου.

πάντως μπορεί απλά να είναι τυχαίο το γεγονός. ρώτα τον και εσύ αν κάνει τπτ περίεργο τέτοιες ώρες, πχ να βάζει πολλά τόρρεντς να κατέβουν..

Amnesiac.
24-03-2009, 19:12
Χμ το αποκλείω να κάνει κάτι επίτηδες ο γείτονας, όπως να πειράζει ρυθμίσεις κτλ.

Δε παίζει απλά να μη σηκώνει η γραμμή ή και το ρούτερ 2-3 υπολογιστές ταυτόχρονα; Αν ναι, τι μπορώ να κάνω γιαυτό, πέρα από το να πάρω καινούριο;

rage for order
25-03-2009, 05:32
πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει εκτός από το να "έτυχε". πολύ περίεργο να μην σηκώνει 2 πισι το ρούτερ. μπορεί όπως σου είπα αν το γαμάτε στο τορρεντ που ανοίγουν πολλές συνδέσεις να πέφτει.

τώρα τι μπορείς να κάνεις. δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά ίσως βοηθήσει να ανοίξεις το QoS στο ρούτερ ή να βάλετε κόφτη και στα 2 πισι με προγράμματα όπως το Netlimmiter, αν και είπαμε έχω την εντύπωση ότι οι γραμμή μπουκώνει από τα πολλά κοννέκτιος στα τόρρεντ και όχι από την ταχύτητα κατεβάσματος οπότε δοκιμάστε να μειώσετε τα κοννέκτιονς

Ingolemo
27-03-2009, 16:13
Loipon, ama aposundeetai to router polu duskola na ftaiei o geitonas, eidika an den exei mpei na peiraksei tpt sth selida tou modem.

Mpes mia kai pes poso einai snr, attenuation kai output power, logika tha xeis xamhlo snr, kai paizei na xei kana thoruvo h grammh kai na peftei.

Dythor
27-03-2009, 17:39
Αυτό σημαίνει ότι όσο έλειπα αποσυνδέθηκε;

Γιε, αλλά ακούγεται σαν μία κανονική αποσύνδεση. Οι αποσυνδέσεις αποτελούν πρόβλημα όταν γίνονται π.χ. μία κάθε τέταρτο ή όταν πας να κατεβάσεις κάτι και πέφτει επειδή δεν "σηκώνει". Πιστεύω πως 1 την ημέρα/2μέρες είναι πολύ οκ. Ειδικά αν συμβαίνει όταν δεν χρησιμοποιείς τη γραμμή.

Εγώ με HOL μάγκα μου είχα 4 σε 8 μήνες. Και όλες όταν δεν ήμουν στο πισί ε, απ' τα λογκς του ρούτερ το είδα

Μπορεί να ευθύνεται γι' αυτό και το ΓΑΜΑΤΟ Fritzbox μου όμως \m/

(το οποίο μαλάκες κάνει 120-150€ και μου το 'φερε η HOL τζάμπα με την ενεργοποίηση λόγω μιας καλοκαιρινής προσφοράς)

Amnesiac.
27-03-2009, 21:08

Apo oti vlepeis sundeesai sta 15mbit, me 9snr. Mia xara einai, an deis oti exeis aposundeseis (den nomizw me 9snr, prepei na exei megalo provlhma h grammh/kalwdiwsh) mporeis na pas sta 12snr pou logika tha pianeis kapou 12mbit.

Opote an ta 15mbit sou fainontai kala, mporeis na kaneis thn anabathmish afova.

Και τα σημερινά :

DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 15584 kbps
Upstream Rate: 915 kbps
Downstream Margin: 8 db
Upstream Transmit Power: 21 db

Το Downstream Margin γιατί έπεσε; Τώρα μόλις έγινε 7. Από τότε που έκανα την ερώτηση δεν έχει αποσυνδεθεί καθόλου btw.

Α, άλλαξα το DSL Modulation Mode από Multimode σε ADSL2+, μη ρωτήσετε γιατί, έτσι μούρθε.

Χμ να φταίει ο γείτονας λόγω κάποιας πουστιάς του το αποκλείω, αλλά είναι σύμπτωση ότι οι αποσυνδέσεις άρχισαν τη μέρα που του έδωσα ίντερνετ;

Amnesiac.
27-03-2009, 22:08
Εδώ και κανα μισάωρο το Downstream Margin είναι στο 0 (...) αλλά δεν έχει αποσυνδεθεί καθόλου. wtf.

Ingolemo
27-03-2009, 22:23
Koita genika an paizei to margin shmainei oti exeis thoryvo sth grammh.

To oti einai 0 kai den exei disconnect einai ligo periergo, alla ama to router einai kalo den einai kai apithano.

Genika paizei apo kapou na prokaleitai thoruvos sth grammh sou kai na trws disconnects.
Emena gia paradeigma eixe provlhma h eswterikh kalwdiwsh kai eixa 2-3 dc th mera, efera ekswterika kalwdio kateytheian sto modem kai eimai komple.
To provlhma einai oti thoryvos mporei na prokaleitai apo para polla pragmata (xalasmenes trofodosies se suskeues, fwta, erga ote klp), kai paizei na mhn mporeis na kaneis kai kati giauto.
Auto pou mporeis na kaneis an sunexistoun ta dc, einai na deis an ginontai sugkekrimenes wres (kai na koitakseis an leitourgei kamia suskeuh mono aytes tis wres), na dokimaseis na valeis to router sth kentrikh mpriza, na tsekareis ta filtra sta thlefwna an exeis shared llu, na anevaseis to snr (pou omws tha sou riksei thn taxythta) kai diafora alla.

An sunexistoun ta dcs kai thes vohtheia arxise me ayta kai vlepoume :)

Abruzzi
27-03-2009, 22:27
εσωτερικη καλωδιωση εφταιγε και σε μενα στο παρελθον (πατεντα με μονοτικη is serious business)

fandango
27-03-2009, 23:05
γαμάει να έχει ασύρματο ο γείτονας ε.
ειδικά όταν το έχει ξεκλείδωτο. ή έχει κωδικό 1234567890123. :-D

metamelia3
04-10-2010, 18:01
για πειτε, να βαλω;

morphine
04-10-2010, 18:13
όχι

metamelia3
04-10-2010, 18:46
γιατι καλε;

Rwxamhs
04-10-2010, 18:49
αθλιο traffic shaping

rage for order
04-10-2010, 18:52
Khalkji μετακομίσατε;

metamelia3
04-10-2010, 18:56
αμε! hol να βαλω;

rage for order
04-10-2010, 18:58
αμε!
:(

KoiliaSamprela
05-10-2010, 08:09
αμε! hol να βαλω;

netone να βάλεις
www.netone.gr

metamelia3
05-10-2010, 09:51
χμ. καινουρια εταιρια ειναι και θελω συνδεση να καλυπτει τεσσερα πισι.