Log in

View Full Version : Πάτρικ Ζίσκιντ

Harbinger of Death
17-10-2008, 02:21
Επιστρέφω να κάνω τόπικ, αφού τα διάβασα όλα (νομίζω).

Άρχισα με Άρωμα, και μετά ό,τι έβρισκα το έπαιρνα και το διάβαζα. Ούτως ή άλλως όλα είναι τριών ημερών υπόθεση, διαβάζοντας κάζουαλυ. Ενώ δεν με καθηλώνει η κάθε του λέξη, πραγματικά σε μερικές φάσεις τον αγάπησα τρελά. Ιδίως το "Αμνησία in litteris", νομίζω ότι είναι από τις πιο περιεκτικές, βαθιέ και εύστοχες σελίδες που έχω διαβάσει ποτέ. Επίσης μου γάμησε την ψυχολογία.

Μικρές λαχταριστές μπουκιές: ο τύπος με τα κοχύλια (δεν ξέρω γιατί), όλος ο κομπλεξικός φρουρός στο περιστέρι, η αμνησία παραπάνω, οι οσφρητικές περιγραφές στο Άρωμα.

Πείτε τις δικές σας εμπειρίες.

eleventh guardian
17-10-2008, 13:58
Εχω διαβάσει/ακούσει αμφιλεγόμενα σχόλια για τον κύριο και δεν έχω διαβάσει τίποτα (όχι ότι διαβάζω και πολύ γενικότερα τα τελευταία 7-8 χρόνια). Οσοι από τους επόμενους ξέρετε και σας αρέσει πείτε με τι να αρχίσω.

led_zeppelin
17-10-2008, 17:06
Το Αρωμα ειναι υπερεκτιμημενη βλακιτσα.

kas
17-10-2008, 17:11
viewtopic.php?f=36&t=22307 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=22307)

Harbinger of Death
17-10-2008, 17:56
Παρακαλώ όπως διαγραφεί το αποπάνω πόστιον, καθώς και η χρήστρια από το ER και ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΛΕΜΕ. Και το αποπάνω του, κατά την κρίση σας.

Ευχαριστώ.

kas
17-10-2008, 19:46
akou..katalave..kai meta pes oti den katalavaineis!

Ubu Roi
17-10-2008, 20:29
η αποψάρα μου από άλλο θρεντ,

το άρωμα, μόλις το παράτησα αφού εγκατέληψα και την τελευταία ελπίδα να το φτάσω ως το τέλος. είχα βάλει σκοπό να το τελειώσω έστω ψυχαναγκαστικά, μόνο και μόνο για να "το έχω διαβάσει", αλλά τελικά η λογική επιβλήθηκε.

η κεντρική ιδέα είναι ενδιαφέρουσα αλλά η υλοποίηση αποτυχημένη. στο πρώτο μέρος κάτι γίνεται αλλά γύρω στη μέση ο συγγραφέας χάνει τελείως τη μπάλα μια και δείχνει να έχει εξαντλήσει τις προοπτικές που του προσφέρει ο κεντρικός χαρακτήρας του -ή να μην είναι ικανός να τις εκμεταλλευτεί περαιτέρω- και μένεις να αναρωτιέσαι γιατί το βιβλίο δεν έχει το μισό του μέγεθος. έτσι, λίγο μετά την μέση η ιστορία του ήρωα γίνεται τόσο τραβηγμένη, σχεδόν παιδιάστικη, που χάνεται και το τελευταίο ίχνος ενδιαφέροντος που ίσως είχε αποσώσει ως εκεί. + ό,τι η αφήγηση καθ' όλη την διάρκεια του βιβλίου (ή, τέλος πάντων, καθ' όλη την διαρκεία του βιβλίου που κατάφερα να διαβάσω) είναι λες και απευθύνεται σε ανήλικους.

σχεδόν κακό.

η ταινία ίσως λέει.

Harbinger of Death
17-10-2008, 20:41
Είρωνα.

(τη βρήκα κι εγώ την αποψάρα σου ψάχοντας αν έχει γίνει θρεντ - έχω απαντήσει κι εκεί :P )

_UnHoLyMaRtYr_
18-10-2008, 21:50
Πάνω κάτω συμφωνάω με Σόλο περί αρώματος, με μόνη ένσταση το ότι διαβάζεται αρκετά πιο εύκολα από όσο περιγράφει. Την ταινία κατάφερα να την βρω πιο εύκολο "ανάγνωσμα" και σε τελική ανάλυση μπορεί και να φταίει η τόση αποθέωση και το ότι μου το δωσαν να το διαβάσω "ΠΩ ΠΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ" που μου φάνηκε μέτριο, σταματήστε να το κάνετε αυτό.

Τα υπόλοιπά του επομένως δεν καίγομαι και τόσο να τα διαβάσω.

Ουάο, ίσως το πρώτο μου ποστ στο Λίτρατσουρ, πα' να φύγω από δω.

Harbinger of Death
19-10-2008, 02:33
... μπορεί και να φταίει η τόση αποθέωση και το ότι μου το δωσαν να το διαβάσω "ΠΩ ΠΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ" που μου φάνηκε μέτριο, σταματήστε να το κάνετε αυτό.

Πωπω όντως. Το 'κανα κι εγώ στο opening post :P Αλλά μόλις με άλλαξες, θα διορθωθώ.

Shadowking
19-10-2008, 15:16
http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=22307

Eσύ και η thread starter του άλλου thread, θα έχετε σίγουρα πολλά να συζητήσετε.