Log in

View Full Version : The Official "Σιγά Το Βιβλίο" Thread

tamagothi
15-10-2008, 11:44
Ξεκινώ.

James Joyce - Οδυσσέας, Δουβλινέζοι
Nick Hornby - About a boy
Joseph Conrad - Heart of darkness
Stephen King - βιβλιογραφία
Hermann Hesse - Siddhartha
Chuck Palahniuk - Lullaby
Tom Robbins - Even cowgirls get the blues

pixies
15-10-2008, 12:01
monologk

Pinatero
15-10-2008, 12:18

χεχ

carheart
15-10-2008, 12:31
Herman Hesse - Το παιχνίδι με τις χάντρες (εμπίπτει και στην κατηγορία "κακο βιβλίο", αν και αγαπώ τον Hesse γενικώς, αν και ο συμπος με έβαλε να ξαναδιαβασω το Σιντάρτα για να παραδεχτώ πως είναι μαλακία, και δεν το παραδέχτηκα, αλλά κατάλαβα πως ο ενθουσιασμός μου όταν το διάβασα, ήταν αυτό που λέμε "νεανικός")

Ηλίας Βενέζης - Το νούμερο 31328 (ή ποιό νούμερο ήταν)

Nathaniel Hawthorne - Ίθαν Μπραντ (το διάβασα με μεγάλες προσδοκίες, αλλά αυτό μου ανταπέδωσε τεράστια βαρεμάρα)

Fernando Pessoa - Το βιβλίο της Ανησυχίας (όσο άντεξα) και ο Αναρχικός Τραπεζίτης (αυτόν τον διάβασα όλο) : Εδώ μιλάμε για τον ορισμό του δήθεν. Δεν είναι πως είναι ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει (δεν είναι), αλλά είναι ο τρόπος, είναι η αισθητική, είναι κακά πράγματα όλα αυτά.

Ντάριον Φο - Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού (δεν καταλαβαίνω προς τι ο ντόρος)

Pinatero
15-10-2008, 12:43
εγω ειχα διαβασει το "ο φυλακας στη σικαλη" , αλλα εχει 7-8χρονια κι ενταξ..! βεβαια τοτε δουλευα καλοκαιρια καθαριστρια ρεσεψιονιστ παιδι για ολες τις δουλειες, την ωρα που οι φιλοι μου πιναν πινα κολαντες σε παραλιες και κυνηγουσαν κοπελες εκει που παφλαζει το κυμα ε και δεν ειχα την καλυτερη διαθεση ως teen ακομα!

pixies
15-10-2008, 13:00
καλα, και γω που το διαβασα φετος δεν εχω καλυτερη εντυπωση. Υπερεκτιμημενο μου φαινεται..

tamagothi
15-10-2008, 13:13
αλλά κατάλαβα πως ο ενθουσιασμός μου όταν το διάβασα, ήταν αυτό που λέμε "νεανικός"
:D

Fernando Pessoa - Το βιβλίο της Ανησυχίας (όσο άντεξα) και ο Αναρχικός Τραπεζίτης (αυτόν τον διάβασα όλο) : Εδώ μιλάμε για τον ορισμό του δήθεν. Δεν είναι πως είναι ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει (δεν είναι), αλλά είναι ο τρόπος, είναι η αισθητική, είναι κακά πράγματα όλα αυτά.
Τι λε ρε ΑΡΧΙΔΙ; Το βιβλίο της ανησυχίας γαμάει [αλλά με προφυλάξεις, γιατί ανησυχεί].
Εγώ λέω ότι φταίει η μετάφραση και το λέω κυρίως επειδή υποψιάζομαι ότι δεν ξέρεις πορτογαλικά κι έτσι δε θα μπορέσεις να σιγουρευτείς ότι δε σ' αρέσει, χεχ. ΑΡΧΙΔΙ.

Ντάριον Φο - Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού (δεν καταλαβαίνω προς τι ο ντόρος)
Εμένα αυτό μ' άρεσε. Ήταν έξυπνο κι έχωνε όπου έπρεπε να χώσει. Κι ήταν κι αστείο.

Ο Σίκαλης ομολογώ πως ούτε εμένα μου άλλαξε τη ζωή.

carheart
15-10-2008, 13:28

Τι λε ρε ΑΡΧΙΔΙ; Το βιβλίο της ανησυχίας γαμάει [αλλά με προφυλάξεις, γιατί ανησυχεί].
Εγώ λέω ότι φταίει η μετάφραση και το λέω κυρίως επειδή υποψιάζομαι ότι δεν ξέρεις πορτογαλικά κι έτσι δε θα μπορέσεις να σιγουρευτείς ότι δε σ' αρέσει, χεχ. ΑΡΧΙΔΙ.

Τυχαίνει να γνωρίζω τον φερνάντο προσωπικά, αλλά μιλάμε μόνο με νοήματα. Δεν γνωρίζω τα απαραίτητα πορτογαλικά, αλλά τα δήθεν είναι διεθνή και τολμώ να πω δηθενή. Θα το ξαναδιαβάσω στα πορτογαλικά και θα αλλάξει η άποψή μου στις πρώτες σελίδες. Δεν σου κρύβω πως -μαζί με το βιβλίο, τι ειρωνία!- προβληματίστηκα : Το ίδιο ακριβώς μου συνέβη και με τον Βενέζη!

tamagothi
15-10-2008, 13:36
Όπως λέει ο Πεσσόα,

Fumei a vida. Que incerto
Tudo quanto vi ou li!
E todo o mundo é um grande livro aberto
Que em ignorada língua me sorri.
[I smoked my life. How uncertain
All I saw or read! All
The world is a great open book
That smiles at me in an unknown tongue.]

fandango
15-10-2008, 14:23
το "stand" του Stephen King.

και το Μόνολογκ.

GuardianOfIvorytower
15-10-2008, 14:24
Άντε ρε πιάσατε όλοι σας τον King. Έχει γράψει βιβλιάρες.

Harbinger of Death
15-10-2008, 14:30
Μισοον, μισοοφ τόπικ.

Χένρικ Σιένκιεβιτς - Οι τεύτονες ιππότες

Θα επιστρέψω και με άλλα, αργότερα, απλώς είμαι εκτός βάσης.

metamelia3
15-10-2008, 22:22
ο οδυσσέας είναι "σιγά το βιβλίο"; καλά οι δουβλινέζοι. ο οδυσσέας;
ο οδυσσέας; δλδ
αλήθεια
ο οδυσσέας;

σιγά το βιβλίο είναι οι λέξεις και το κεκλεισμένων των θυρών του σαρτρ. ευτυχώς το 2ο είναι μια σκατούλα. σκατούλα.

metamelia3
15-10-2008, 22:23
Επίσης αυτό

πραγματικά δε διαβάζεται

rincewind2k
15-10-2008, 22:32
Επίσης αυτό

πραγματικά δε διαβάζεται

όχι όχι κάνετε όλοι λάθος για αυτό.

αυτό που δε διαβάζεται είναι το νοστρόμο.

morphine
15-10-2008, 23:04
Nick Hornby - About a boy

ιιιι, αν έπρεπε να μπει ένα του αγαπημένου νικολάκη σε αυτό το θρεντ, ίσως θα έπρεπε να είναι το long way down, αν και όταν με το καλό διαβάσω το slam, κάτι μου λέει πως θα προτείνω αυτό.

ον τόπικ, ο αλχημιστής, αχαχα.

tamagothi
16-10-2008, 00:36
To long way down δεν το έχω διαβάσει. :oops:
Τον αλχημιστή είπα να μην τον βάλω, είναι δεδομένο. Πλας έχω μιλήσει πολύ για τον Co***o την τελευταία εβδομάδα και νιώθω άσχημα που χάνω δευτερόλεπτα.

ο οδυσσέας είναι "σιγά το βιβλίο"; καλά οι δουβλινέζοι. ο οδυσσέας;
ο οδυσσέας; δλδ
αλήθεια
ο οδυσσέας;
Αμέ, ο Οδυσσέας. Ποζεριά ήταν. Με εκνεύρισε.
Καλά, οι Δουβλινέζοι είναι ο ορισμός του τίποτα. Διαβάζεις και περιμένεις επιτέλους κάπου να συμβεί πραγματικά κάτι, να διαβάσεις έστω μια πρόταση που έχει κάποιο ενδιαφέρον οποιουδήποτε τύπου, αλλά τίποτα.

casshern
16-10-2008, 00:40

...2 τα τινά εδώ:

i) έχεις όντως διαβάσει όλη τη βιβλιογραφία Κινγκ, οπότε κάτι ξέρεις εσύ
ii) δεν έχεις διαβάσει τίποτις και απλά ψάχνεσαι για φλέϊμ

δεδομένου ότι το πρώτο είναι περίπου απίθανο ακόμα κι αν λέγεσαι Stephen King,
καταλήγουμε επαγωγικά στο ότι ισχύει το δεύτερο.

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του official Sτ.King fan club, λοιπόν, αποφασίστηκε δημοκρατικά και με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, να μην υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων, εφόσον ακολουθήσει ποστ μεταμέλειας/δημόσια συγνώμη εντός 24ώρου.
+ αυτό είναι δέσμευση.

[παρένθεση]Η προσεκτική επιλογή αναγνωσμάτων σώζει πολύτιμο χρόνο και κόπο.[/παρένθεση]

Ον τόπικ,
Ο τρυποκάρυδος.

metamelia3
16-10-2008, 00:48
Αμέ, ο Οδυσσέας. Ποζεριά ήταν. Με εκνεύρισε.
:|

tamagothi
16-10-2008, 00:52

...2 τα τινά εδώ:

i) έχεις όντως διαβάσει όλη τη βιβλιογραφία Κινγκ, οπότε κάτι ξέρεις εσύ
ii) δεν έχεις διαβάσει τίποτις και απλά ψάχνεσαι για φλέϊμ

δεδομένου ότι το πρώτο είναι περίπου απίθανο ακόμα κι αν λέγεσαι Stephen King,
καταλήγουμε επαγωγικά στο ότι ισχύει το δεύτερο.

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του official Sτ.King fan club, λοιπόν, αποφασίστηκε δημοκρατικά και με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, να μην υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων, εφόσον ακολουθήσει ποστ μεταμέλειας/δημόσια συγνώμη εντός 24ώρου.
+ αυτό είναι δέσμευση.

[παρένθεση]Η προσεκτική επιλογή αναγνωσμάτων σώζει πολύτιμο χρόνο και κόπο.[/παρένθεση]

Ον τόπικ,
Ο τρυποκάρυδος.
Ο ΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ.
Έχω διαβάσει καμιά 10αριά. Αυτό το έχω κάνει διότι κάθε τόσο βρίσκεται κάποιος να μου πει "ΟΜΓΚ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ" κι εγώ τον πιστεύω. Από αυτά τα 10, κατέληξα πως ο Κινγκ ουσιαστικά γράφει συνέχεια το ίδιο βιβλίο. Επομένως μπορώ να πω πως έχω διαβάσει βιβλιογραφία. Ευχαριστώ.

metamelia3
16-10-2008, 00:53
ο οδυσσέας;

tamagothi
16-10-2008, 00:59
η αλήθεια είναι πως κι εγώ στεναχωριέμαι που δε μου άρεσε.=\

casshern
16-10-2008, 02:03
Εντάξει.
Τα παιδιά στο κλάμπ, μιλήσαμε και αποφασίσαμε.
Apology accepted.

ion_storm
16-10-2008, 02:27
Steven King - The Stand
σιγα το βιβλιο? γιατι? και απο και ως που. για κάποιο άλλο Κing να το καταλαβω (που δεν το καταλαβαινω μονο για το Cell βασικά) αλλα τα το Stand οχι με τιποτα.
και έπισης έχει δει κανείς το Firestarter την ταινία? μέηρι τωρα αρέσει σε μένα και έναν φίλο μου και κανέναν αλλο απο όσουσ εχουν πεισθει εξαναγκαστεί να την δουν. γνώμες ?

Harbinger of Death
16-10-2008, 04:52
Ότι θα διάβαζα υπεράσπιση του King εδώ μέσα, δεν το περίμενα.

Ford Prefect
16-10-2008, 04:57
Εμένα μου αρέσει πάντως. Και για το είδος του, μια χαρά.

wom
16-10-2008, 08:14
Orson Card - Songmaster

John Ξανθουλης - πεθαμενο λικερ, οτι εγραψε και οτι θα γραψει

Weiss
16-10-2008, 14:52
Καλά, οι Δουβλινέζοι είναι ο ορισμός του τίποτα. Διαβάζεις και περιμένεις επιτέλους κάπου να συμβεί πραγματικά κάτι, να διαβάσεις έστω μια πρόταση που έχει κάποιο ενδιαφέρον οποιουδήποτε τύπου, αλλά τίποτα.

<3

distortionofperception
16-10-2008, 15:06
ελα ρε σοβαρευτείτε που βρίζετε τον Κινγκ, αν ψαχνετε για φλεημ θα το χετε. Δε γουσταρω να ακούω ότι όλα τα βιβλία του Κινγκ είναι χάλια. Δηλαδη τι θα πρεπε να ναι? Η επιτομή της λογοτεχνίας?
Εχει γραψει πολύ καλες ιστορίες τρόμου. Απλα τα πραματα. Μπορεί να ναι πιασάρικες και λοιπα και λοιπα αλλα ας σοβαρευτείτε λιγακι και αράξτε στα κυβικά σας. Το ότι εχει κοινό στυλάκι σε όλα τα βιβλία του, το δεχομαι. Προσπαθεί να μην προσωποποιει το κακο, και απλα το παίρνει και το χώνει σε αψυχες καταστασεις και διαφορα αντικείμενα.

Να σας πω εγω σιγα τα βιβλία?

Το παραραδιασμα (ζωρζετινα σαρρη και αηδίες)
Ο μεγαλος περιπατος του Πετρου
Στον καιρο του Βουλγαροκτόνου.
Σημα κινδύνου (χουαν αντόνιο σαμαρανκ) νταξ αυτό ειναι καλούτσικο αλλα είναι μικρό

αιντα μη τα παρω που βρίζετε Κινγκ. Εξόν κι αν εχω να κανω με μεγαθήρια του πολιτισμου που εχουν ανακαλυψει αλλους συγγραφείς για να χέζονται πανω τους. τότε παω πασο και ακούω προτασεις για αλλους, αλλα δε σημαίνει οτι ο κινγκ ειναι για πεταμα.

να σας πω αλλο ενα βιβλίο για το μπούτσο??

Το Σιλμαρίλιον του Τιμο Τολκι. (ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ 100 ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ) να πα να γαμηθεί ο μαλακας.

οχι δεν εχω περίοδο

ΕΝΤΙΤ: "Τι να μας πεις και συ μαλακα ντιστορσιον που δεν εχεις ξαναγραψει στο σεξιον τουτο" ε βεβαια ετσι παει

When Black Roses Bloom
16-10-2008, 15:18
Συμφωνώ με τον αποπάνω για τον Κίνγκ. Και εγώ φανμπόης είμαι.

Αλλά θα του σπάσω τα μούτρα για το Σιλμαρίλιον. Προφανώς ρε φιλαράκι, το Σιλμαρίλιον είναι για να το διαβάσει ένας πορωμένος γκήκ φανμπόης, και να πάρει μια γενική ιδέα (με την 2η-3η φορά είναι η αλήθεια) του τί παιζόταν με την προιστορία και ποιός ήταν ο Μόργκοθ, και πιό χέρι του Μπέρεν έφαγε ο Κάρχαροθ κλπ κλπ. Spin off είναι, cannon tales ρε παιδί μου, όπως και το "Ο Γύλης, ένας γέρος χωρικός απο το Σάιρ" ή το "Unfinished Tales".

Ον τόπικ,

Έγκλημα και τιμωρία. Οι πιο βαρετές 6 ώρες της ζωής μου στον στρατό. Πραγματικά, μίσησα την ώρα και την στιγμή που το ξεκίνησα, και το τελείωσα μόνο και μόνο επειδή το εκθείαζε ένα γκομενάκι που γούσταρα τότες.

distortionofperception
16-10-2008, 15:24
ε το πες ρε μήτσο είναι για φανμπόηδες είναι για να το πιασεις με την 3η φορα και λοιπά! Με λίγα λόγια πως πρέπει να αντιμετωπίζει κανεις αυτό το βιβλίο:

- Δεχομαι ότι αυτα που λεει ο Τόλκι είναι αληθινα.
- Θέλω να μπω στο κλίμα του.
- Διαβαζω το Σιλμαρίλιον όπως θα διάβαζα την ιστορία των Φιλιπινέζων για να κανω εργασία στο πανεπιστημιο.
- Ε τελικα μετα απο πολύ κόπο θα απολάυσω τις ιστορίες του.

Με πιάνεις? Δε θέλω να μελετήσω. εδω είναι το πόιντ μου.

(αν και πιστεύω ζορίστηκες επειδής τον εβρισα)

When Black Roses Bloom
16-10-2008, 15:28
Όχι ρε αγορίνα μου, ίσα ίσα γιατί να ζοριστώ? Στάρι έχουμε να χωρίσουμε? Δεν αντιλέγω ότι είναι δύσκολο βιβλίο, προς θεού απλά είναι.... ξέρεις. Για φανμπόηδες ρε παιδίμ'. Δεν μπορώ να το αναλύσω καλυτερα. Ίσως να έκανε και λάθος που το έβγαλε ο γιός του, γιατί το βιβλίο δεν ήταν βιβλίο, ήταν σημειώσεις. Και ακόμα δεν έχω διαβάσει το Οι Γιοί του Χούριν.

distortionofperception
16-10-2008, 15:30
α όλα κι όλα εγω δε θέλω να χωρίσουμε :!:
συμφωναμε τελικώς

ΚΙΣΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ :D

Ford Prefect
16-10-2008, 19:04
Πίπες λέτε για τον Τόλκιν. Ο ίδιος ήθελε να το βγάλει και δεν πρόλαβε στα τελευταία του και το συμπλήρωσε ο γιος του. Γουμπούρου, σκέφτεσαι τα Book of Lost Tales 1 και 2 (όπως και τα υπόλοιπα που εξέδωσε ο Κρίστοφερ) που όντως είναι για φανμπόηδες αυστηρά. Ο ίδιος ο Τζον ήταν πολύ περήφανος για το Σιλμαρίλιον και καιγόταν να το βγάλει.

Το Σιλμαρίλιον περιγράφει την κοσμογονία και τις 2 εποχές του σύμπαντος του Τόλκιν πριν το LOTR και είναι υπέροχο. Απλά επειδή έχει πολύ κόσμο θέλει στην αρχή υπομονή να μάθεις τους χαρακτήρες. Εγώ το διάβαζα με το ένα δάχτυλο στο απέντιξ για να θυμάμαι ποιος είναι ποιος, αλλά μετά από 2 κεφάλαια δεν χρειάζεται και το βιβλίο κυλάει νερό, αν σου αρέσουν αυτά. Βιβλιάρα, γαμάει κλπ. Πυκνογραμμένο και δύσκολο και λείπει η αμεσότητα της δράσης καθώς είναι διήγηση μύθων αντί κλασσική περιγραφή δράσης όπως το LOTR, αλλά για τον μπούτσο δεν το λες με την καμία.

----

Αυτό το τόπικ είναι μπαρούτι, όπως μπαρούτι είναι όλα τα τόπικ τα μουσικά που έρχεται ο καθένας να χέσει πάνω στο γούστο του άλλου. Και βρίσκω μεγάλη συγγένεια με το άλλο το σεντονοτόπικ.

Mostos
16-10-2008, 21:49
δε μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το φύλακα στη σύκαλη και τον Σιντάρτα. Ανησυχώ και για το μαγικό βουνό του μανν αλλα θα το διαλευκάνω όταν το ξαναρχίσω.

carheart
17-10-2008, 00:20
Σημα κινδύνου (χουαν αντόνιο σαμαρανκ) νταξ αυτό ειναι καλούτσικο αλλα είναι μικρό

Χμ, να έλεγες το τελευταίο, το εν ονόματι, πάει στο καλό, είχε εικοσιπόσα χρόνια να γράψει, το είχε χάσει.

Το σήμα κινδύνου όμως;;;

Συμφωνείτε πως Το Λάθος είναι μέσα στα μεγαλύτερα ελληνικά βιβλία έβερ; Είναι και καφκακικό!

Mostos
17-10-2008, 00:45
καφκάκης?

ο σαμαράκης είναι ωραίος αλλα όταν ήμουν μικρός ήταν ωραιότερος.

distortionofperception
17-10-2008, 00:47
λολ Ford Prefect εχεις δίκιο. Αλλα τσατίσου που σου βρισα τον τόλκιν όπως μου βρίσαν εμενανε τον Κινγκ να χει ροή η σκατίλα.

Ε νταξ ρε συ Καρχαρτ. Μπορεί και να συμφωνήσω μαζί σου. Απλα με πρήζαν τα παπαρια με τούτο το βιβλίο γι'αυτό. Ξες αντίδραση κι ετς. Καλα εχω διαβάσει κι αλλες πίπες δε λέω, απλα ξες αλλιώς είναι όταν ενα ψιλομετριο (παντα ομιλούμε για προσωπικό γουστο) βιβλίο στο πλασαρουν για ευαγγέλιο.

απο λοιπές μπουρδες:
Εξι εναντίον ενός.
Στη Χώρα των Μαμουθ

(ναι πρόκειται περι λογοτεχνίας για εφήβους αλλα όκ ήταν πίπες)

Συνεχίστε το σκατομπέτωμα :pingpong:

Harbinger of Death
17-10-2008, 01:51
Νομίζω πάντως ότι το νόημα του τόπικ είναι περισσότερο να αναφέρουμε βιβλία που για κάποιο λόγο υποτίθεται ότι είναι μεγάλα/κλασικά/αριστουργήματα, και που τελικά ήταν meh. Όχι ό,τι μπούρδα έχουμε διαβάσει, γιατί τότε το τόπικ πάει για άλλα.

GuardianOfIvorytower
17-10-2008, 10:29
Για King κ για Silmarilion με κάλυψαν οι προηγούμενοι. Φανμπόυς κ γω.

Κάποιο βιβλίο που θεωρείται μεγάλο κ δεν μ άρεσε δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα, διαβάζω αυτό τον καιρό τον τελευταίο πειρασμό του Καζαντζάκη, αν δεν μ αρέσει μέχρι το τέλος θα το γράψω.

WBRB ωραίο είναι το "Τα Παιδιά του Χούριν", έχει ορισμένα πράγματα λίγο πιο λεπτομερή γραμμένα, κ στην έκδοση που έχω εγώ κάποια αρκετά καλά illustrations, αλλά δεν είναι κ η τρομερή έλλειψη να δεν το έχεις διαβάσει. :D

carheart
17-10-2008, 10:54
καφκάκης?

ο σαμαράκης είναι ωραίος αλλα όταν ήμουν μικρός ήταν ωραιότερος.

Συμφωνώ φυσικά για αυτό, άλλωστε ο άνθρωπος έγραφε για μικρούς, όπως και να το κάνεις, βάζω στοίχημα πως ήθελε να είναι το πρώτο σκαλοπάτι τους στη λογοτεχνία.

Και εντάξει, όταν είσαι μικρούλης και έχεις να διαλέξεις μεταξύ του Σήματος Κινδύνου, του Ζητείται Ελπίς, και οποιασδήποτε Πηνελόπης Δέλτα, Μένη Κουμανταρέα, κλπ, ή οποιοδήποτε βιβλίο με Νικηφόρο Φωκά και Δοξανιές και απελευθέρωση της Κρήτης και βιβλία για τη Σμύρνη, και Στρατή Μυριβήλη, ακόμα και αν εισαι ο distortion δεν λες "σιγά το βιβλίο" το Σήμα Κινδύνου, εκτός αν το κάνεις από αντίδραση, και εκτός αν το κάνεις για άλλο λόγο!

Προσωπικά αδυνατώ να πω κακό λόγο για τον Σαμαράκη, ακριβώς επειδή απευθύνεται σε συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο του εφήβου, και για αυτό και μόνο δεν μπορεί να "συγκριθεί" με "μεγαλύτερα" λογοτεχνικά έργα.

Είναι σαν να βγω να πω "σιγά το βιβλίο η Τελευταία Μαύρη Γάτα του Τριβιζά". Θα είμαι άκυρος.

distortionofperception
17-10-2008, 12:40
ε ναι μικρός ήμουν όταν το διαβασα το Σημα Κινδυνου, γυμνασιο παίζει λύκειο. Νταξ τα πα λιγάκι φουσκωμένα ίσως. (νταξ θα behave myself, θα είμαι πιο ήπιος). Αλλα δε μ'αρεσε τόσο. Αυτό είναι όλο.

ακόμα και αν εισαι ο distortion

Δε σε ξέρω σχεδόν καθόλου για να αντιλήφθω τι εννοεις εδω αλλα... Καντιρου ελπίζω να μην παρω τη δοξα σου.

Συνεχίζω και συμφωνώ μαζί σας (και με Μοστο) ότι σημα κινδυνου ειναι για μικρούς. Και για να μαι απολυτα ειλικρινής (δεν τον εβρισα τον Σαμαρανκ) δεν εχω διαβασει αλλο βιβλίο του μιας και δε με κερδισε. Ακούω προτασεις για αλλο βιβλίο.

Χαίρομαι που δε πεταχτηκαν κι αλλοι που δυσφορουν με King :!:

Αλλα όπως είπε κι ο Hardbringer συμφωνα με το τόπικ, δε μπορούμε να συζητησουμε για όλα τα βιβλία του. Ας διαλέξουμε κανα 2 που είναι κοινώς αποδεκτό ότι ειναι διασημα και θεωρούνται καλα, κι ας συζητησουμε γι'αυτα. Για παραδειγμα κανα It ή κανα Shine

enitharmon
17-10-2008, 12:41
kafka

Weiss
17-10-2008, 13:46
Είναι σαν να βγω να πω "σιγά το βιβλίο η Τελευταία Μαύρη Γάτα του Τριβιζά". Θα είμαι άκυρος.

μα αυτό είναι άκυρο έτσι κι αλλιώς! κανένα βιβλίο του Τριβιζά δεν ανήκει σ'αυτό το τόπικ, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ον τόπικ, Charles Bukowski - Ham on Rye, και οτιδήποτε άλλο δικό του έχω διαβάσει.

carheart
17-10-2008, 14:00
δεν είναι σιγά ρε ο Bukowski =/

iskra
17-10-2008, 15:53
kataigismos vlakeias e. o enas apaksionei pesoa, o allos samaraki kai o parallos kami. ti allo tha doume edo mesa.

ontopic : to penthouse maios 2003.

Weiss
17-10-2008, 17:28
καρχαρττ δε με άγγιξε ποτέ ο Bukowski, και πραγματικά προσπάθησα. λυπάμαι.

distortionofperception
17-10-2008, 18:40
λολ ισκρα απο πότε το τι αρεσει σε καποιον, συνδεθηκε με την απαξίωση?
Κι απο πότε προσβλήθηκε ο Σαμαράκης απο εναν τύπο που γραφει σε ενα φόρουμ?

iskra
17-10-2008, 20:12
a den ksero gia to samaraki, ego prosvallomai synexws :!:

Darkling
29-10-2008, 01:05
Περιεργως θα πω και γω Μπουκοφσκη. Τα περιμενα πολυ πολυ καλυτερα με βαση οτι ειχα ακουσει.

ον τοπικ.

http://www.bh.org.il/Music/images/burntmachzor.jpg

Σιγα το βιβλιο!!!!!

_UnHoLyMaRtYr_
31-10-2008, 08:32
kafka

:(

Πάω για τα Λορντ οφ δε Ρινγκς και με το Άρωμα με την ώρα κ δε μου ρχονται άλλα γιατί μη έχοντας προσωπικότητα και γούστο μου αρέσουν όλα εκτός από αυτά τα πάνω που τα έχετε αναφέρει μεν, έπρεπε να γράψω τη μαλακία μου να μη μείνω με την καφκακική φατσούλα μου δε.

Πς. Με ψήσατε να διαβάσω Σιντάρτα πριν την ώρα του, χουρά.

metamelia3
31-10-2008, 18:02
Διάβασε τον λύκο της στέπας καλύτερα

iskra
31-10-2008, 18:11
kai ta dyo einai skata. kai eimai ontopik!!!!

an thelete sxetika sovaro ese toulaxiston diavaste to ntemian. i mporei na nai ki auto skata alla na mou xei fanei oreo epeidi to xa diavasei mikros. eutyxws to sintarta den to diavasa mikros giati tha ginomoun kathysterimenos.

episis aporia gia osous exoun diavasei kai ntemian kai sintarta:
mesolavoun tria xronia anamesa stis ekdoseis ton dyo auton vivlion. sygkrinoume ligo ti thematologia/ideologia tou kathenos kai kataligoume sto atopo. gia peite.

_UnHoLyMaRtYr_
31-10-2008, 23:58
Ντέμιαν και Στέπα τα χω διαβάξει ντε. Αλλά έχω ακούσει επίσης, ότι το Σιντάρτα είναι το καλύτερό του από κάποιους. Δεν ήξερα καν ότι μπορεί να θεωρηθεί αμφιλεγόμενο.

LokiTricksterGod
01-11-2008, 00:24
δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη ηλικία να διαβάσει κανείς ντέμιαν και λύκο της στέππας απ'τα 17-18. απ'τα πιο relevant βιβλία για τέτοια περίοδο.

atom_smasher
01-11-2008, 01:19
sorry tamagothi αλλα τι νοημα εχει αυτο το τοπικ?προσπαθεις να ζωντανεψεις το λιτερατσουρ?
αλλα να μου πεις σε φορουμ ειμαστε μπορει να λεει ο καθενας την μαλακια του και να την κουβεντιαζουμε...το νουμερο ταδε(ουτε εγω το θυμαμαι ποτε) του Βενεζη σιγα το βιβλιο?τι λες ρε ποταπε ουραγκονταγκε της συνομοταξιας των αμοιβαδων!!!!???παμε για φλειμ.
αλλα απ οτι προσεξα αλλος λεει τον καμι μαλακια, αλλος τον καφκα και παει λεγοντας.οποτε να ζητησω συγνωμη απο τις αμοιβαδες.

εμενα παλι το αρωμα δεν μ αρεσε.δεν βρηκα τιποτα ιδιαιτερα ενδιαφερον.

casshern
01-11-2008, 05:35
atom smasher, υπερβάλλεις.
Το τόπικ είναι μια χαρά.

Από τον όρο "σιγά το βιβλίο" μέχρι τον όρο "μαλακία βιβλίο" υπάρχει τεράστια απόσταση. Προφανώς και δεν απαξιώνουμε ΟΛΑ τα κλασσικά έργα της λογοτεχνίας, αλλά με το να στήνουμε κωλαράκι σε κάθε σοφιστικέ μπεστ-σέλλερ θέσφατο,
εκεί ναι, να μιλήσουμε για ένστικτα αμοιβάδας.

Το όποιο φλέημ είναι στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών. Προσωπικά, το απολαμβάνω μέχρι ενός σημείου.

Ον τόπικ,
Ποτέ μην πας μόνος στο ταχυδρομείο.

rincewind2k
01-11-2008, 11:38
πολλή κουλτούρα έπεσε και νιώθω μειονεκτικά. αλλά. ο κοσμος της σοφίας. δηλαδή μάθε να γράφεις ΜΑΛΑΚΑ αν ήθελα εγκυκλοπαίδεια στο ράφι είναι την άνοιγα ΜΑΛΑΚΑ.

και ο κοέλγιου είναι σκατά αλλα δεν είπε ποτε κανεις το αντίθετο οπότε είμαι οφτόπικ.

carheart
04-11-2008, 12:19
αλλα να μου πεις σε φορουμ ειμαστε μπορει να λεει ο καθενας την μαλακια του και να την κουβεντιαζουμε...το νουμερο ταδε(ουτε εγω το θυμαμαι ποτε) του Βενεζη σιγα το βιβλιο?τι λες ρε ποταπε ουραγκονταγκε της συνομοταξιας των αμοιβαδων!!!!???παμε για φλειμ.

atom_smasher, είσαι ο user atom_smasher και καλό θα ήταν να προσέχεις λίγο τι λες. Μπορεί να είναι λίγα τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν από δω και πέρα, δύο-τρία, αλλά καλό θα είναι να μην εγκαταλείπεις έτσι ξεδιάντροπα την προσπάθεια. Για καλό σου το λέω. Όσο για το φλειμ, λολ, πάνε και θάρθω και γω.

Amnesiac.
07-11-2008, 18:12
Chuck Palahniuk - Lullaby

Ρε φιλαράκι είσαι και πολύ ροφλ ναούμε.

Nodoordonotthereisnotry
07-11-2008, 19:00
O Πύργος (του Κάφκα). Σπάνια να διαβάσω κάτι και να μην εκτιμήσω το κατιτίς του, εκτός κι αυτό στον "Πύργο" ήταν η έλλειψη του νοήματος και της κατεύθυνσης. Τότε αυτό πρέπει να το εκτιμήσω; Το διάβασα και στο στρατό. Δεν νομίζω να έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό όμως.

Raven Lord
14-11-2008, 14:31
όσοι λέτε για το bukowski είστε άμπαλλοι. δεν πειράζει όμως. όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα. μη γίνει και σούπα... :)

ειδικά αυτό:

ον τόπικ, Charles Bukowski - Ham on Rye, και οτιδήποτε άλλο δικό του έχω διαβάσει.

τεσπά, ξέρω ότι ο τρόπος του είναι δύσκολος, ειδικά για τις γυναίκες

carheart
18-11-2008, 01:15
To "Ham on Rye" όμως, είναι με διαφορά το πιο αδύναμο του Bukowski. Η ένστασή μου είναι μόνο στο "ειδικά αυτό" σα να λέμε.

Raven Lord
18-11-2008, 19:57
το ham on rye, όμως, είναι imo και το πιο "mainstream" - ας πούμε - του bukowski, γι'αυτό μου φάνηκε περίεργη η αναφορά σε αυτό.

carheart
20-11-2008, 12:45
Δεν θα έλεγα με την καμία πως είναι το πιο mainstream. Από την άλλη, αν ένας συγγραφέας δε σαρέσει, το πιο mainstream βιβλίο του είναι ουσιαστικά για σένα "σιγά το βιβλίο".

Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ τον αγαπώ, και το "ham on rye" μαρέσει αρκετά.

Raven Lord
20-11-2008, 15:23
χμμμ... μάλλον εγώ δεν εξηγήθηκα σωστά. το ham on rye είναι μάλλον το βιβλίο του buk, το οποίο θα ενοχλούσε λιγότερο μια γυναίκα. πιο πιθανό θα έβρισκα να πέσει κράξιμο για το "γυναίκες" π.χ.

Weiss
20-11-2008, 16:38
ναι αλλά αυτό που λέει ο καρχαρτ είναι ότι επειδή για το ham on rye έχουν ακουστεί καλά πράγματα και πολλά πράγματα, δηλαδή είναι το πιο mainstream διάσημο βιβλίο του, είναι πιο λογικό να πεις "σιγά το βιβλίο", αφού γι'αυτό έχει γίνει ο θόρυβος!
Και αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ.

Για το "γυναίκες" δηλαδή, δεν έχω ακούσει τόσους διθυράμβους.

Raven Lord
20-11-2008, 20:43
τέσπα, το θέμα είναι ότι για 'μένα τους άξιζε ενώ για 'σενα όχι... κουβέντα να γίνεται :)

btw εμένα αυτό το βιβλίο μου το'χει φάει μια παλιά "φίλη" :x

FaithFails
20-11-2008, 21:39
Ζήτα το πίσω :P :P

Raven Lord
21-11-2008, 02:11
δύσκολο και εσύ ξέρεις ποια (πατριώτισσά σου) είναι :?

FaithFails
21-11-2008, 17:09
Όντως δύσκολο, ούτε γω δεν μπορώ να της το ζητήσω πια, χρόνια και ζαμάνια...
Βέβαια αν το θες πολύ....... :lol:

freak brother
25-11-2008, 11:45
to gomora που ειναι σαν ντοκυμαντερ γραμμενο σε βιβλιο με 34543535 ονοματα και πληροφοριες?

Dythor
26-12-2008, 17:22
kafka

ΤΙ; Γιατί; Δεν φαίνεσαι ψαγμένος απλώς και μόνο επειδή κράζεις κάτι που χαίρει μίας κάποιας εκτίμησης ε.

δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη ηλικία να διαβάσει κανείς ντέμιαν και λύκο της στέππας απ'τα 17-18. απ'τα πιο relevant βιβλία για τέτοια περίοδο.

+1... Νομίζω.

On topic, το μ.Χ. δεν μου έκανε καμία εντύπωση.

Harbinger of Death
27-12-2008, 05:29
Εγώ το μ.Χ. δε θεώρησα καν ότι είναι στην κατηγορία των βιβλίων που αν σε απογοητεύσουν τα γράφεις στο "Σιγά το Βιβλίο" θρεντ. Νταξ, τώρα που βγήκε έκανε έναν ντοράκο, αλλά σε λίγα χρόνια θα 'ναι αόρατο.

Αν και οι πληροφορίες του πολύ ενδιαφέρουσες και σχετικά διεισδυτικές. Το εμπιστεύτηκα στις πληροφορίες (τα υπόλοιπα 2/3 του βιβλίου βρήκα άχρηστα).

Dythor
16-02-2010, 14:08
kataigismos vlakeias e. o enas apaksionei pesoa, o allos samaraki kai o parallos kami. ti allo tha doume edo mesa.

ontopic : to penthouse maios 2003.

This.

BibleBlackBird
16-02-2010, 18:59
to gomora που ειναι σαν ντοκυμαντερ γραμμενο σε βιβλιο με 34543535 ονοματα και πληροφοριες?

μα ο σαβιανο δεν ηταν καν συγγραφεας. το νοημα του βιβλιου ηταν η ενημερωση για την καμορα και πως δουλευει η βιομηχανια ρουχων ξερωγω.

Brazen_Bull
24-02-2010, 04:41
Συμφωνείτε πως Το Λάθος είναι μέσα στα μεγαλύτερα ελληνικά βιβλία έβερ; Είναι και καφκακικό!

Εναμιση χρονο μετα αλλα συμφωνω. Αριστουργημα.

Σε αλλα νεα, καποια στοιχεια στην υποκειμενικη μας αποψη πρεπει να εχουν κατι παραπανω απο το τεραστιο IQ μας. Καταλαβαινω οτι ο κοζμος προχωραει σε ανωτερα επιπεδα κουλτουρας επειδη Μπορει αλλα ας μην αμφισβητουμε ΟΛΑ τα βιβλια ενος συγγραφεα. Αλλο να μην σε αγγιζουν τα θεματα που θιγουν αλλα υπερεκτιμημενοι δεν μπορουν να ειναι ουτε ο Καφκα, ουτε ο Μπουκοφσκι, ουτε ο Τολκιν, ουτε ο Στηβεν Κινγκ ουτε κι εγω δεν ξερω ποιος αλλος. Μονο και μονο οτι καποιοι συγγραφεις αποτελουν καινοτομια, πηγη εμπνευσης για "σχολες" ολοκληρες και οταν το εργο τους κολλαει με τη ζωη/νοοτροπια τους δε γινεται να τους πουμε ετσι. Ουτε εμενα μ' αρεσει ο Στηβεν Κινγκ και ο Τολκιν αλλα διαβαζει τοσος κοσμος χρονια τωρα, θεωρουνται και αποδεικνυεται οτι ειναι πρωτοι στον τομεα τους, δεν μπορω να τους πω υπερεκτιμημενους ετσι ευκολα. Αναιρω χιλιαδες ανθρωπους που πορωνονται και καμποσους συγγραφεις, δεν τους αμφισβητω απλα. Υπερεκτιμημενα βιβλια μπορουν να εχουν και 5 και 10 τηρουμενων των αναλογιων. ΦΡΟΝΙΜΑ ΟΜΩΣ.

Rockana
26-04-2010, 16:41
Το πιο υπερεκτιμημένο βιβλίο με διαφορά είναι "Ο γέρος και η θάλασσα" του Έρνεστ Χέμινγουεϊ.
Δλδ δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη ήττα να έχω φάει απο βιβλίο. Είναι μέσα στα 3 χειρότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου και για το συγκεκριμένο βιβλίο ο κύριος Χέμινγουεϊ είχε πάρει Νόμπελ λογοτεχνίας....

metamelia3
26-04-2010, 16:42
ροκανες ολες.

tamagothi
26-04-2010, 17:04
Το πιο υπερεκτιμημένο βιβλίο με διαφορά είναι "Ο γέρος και η θάλασσα" του Έρνεστ Χέμινγουεϊ.
Δλδ δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη ήττα να έχω φάει απο βιβλίο. Είναι μέσα στα 3 χειρότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου και για το συγκεκριμένο βιβλίο ο κύριος Χέμινγουεϊ είχε πάρει Νόμπελ λογοτεχνίας....
Το νόμπελ λογοτεχνίας δε δίνεται για συγκεκριμένο βιβλίο, δίνεται στο συγγραφέα για το σύνολο του έργου του.

metamelia3
26-04-2010, 17:16
ενταξει, αλλα υπαρχει παντα ατυπα καποια συγκεκριμενη αφορμη (καποιο βιβλιο που εβγαλε) νομιζω

tamagothi
26-04-2010, 17:31
Άτυπα, μάνα μου, υπάρχουν τόσα πράγματα που ούτε κάτω απ' το κρεβάτι δεν είναι να τολμήσεις να κοιτάξεις.

Rockana
26-04-2010, 18:15
Οκ ναι... δεν γίνεται και απονομή όπως τα oscar. Όμως ισχύει!!!
Αν θες να το διατυπώσω καλύτερα. Με αφορμή αυτό το βιβλίο πήρε νόμπελ λογοτεχνίας!

tamagothi
27-04-2010, 18:37
Εδώ που τα λέμε γίνεται και απονομή, αλλά ας το ξεχάσουμε, δεν ήθελα να φτάσουμε μέχρι εδώ, μάκιααααα.

Ποια είναι τα άλλα δύο χειρότερα βιβλία που έχεις διαβάσει, μπορώ να μάθω, αν δεν είναι πρόβλημα;

Drumsick
27-04-2010, 19:29
inb4 έγκλημα και τιμωρία + to kill a mockingbird

Rockana
27-04-2010, 19:40
1+1=2

Πάρτο σαν βάση μπας και προχωρήσουμε παρακάτω...

"Δεν γίνεται και απονομή όπως τα oscar" = Γίνεται απονομή βραβείου μεν, αλλά δεν γίνεται απονομή βραβείου καλύτερου βιβλίου όπως γίνεται με το βραβείο καλύτερης ταινίας στα oscar

"για το συγκεκριμένο βιβλίο ο κύριος Χέμινγουεϊ είχε πάρει Νόμπελ λογοτεχνίας..." = "Με αφορμή αυτό το βιβλίο πήρε νόμπελ λογοτεχνίας!" = http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/1954/

Τώρα μπορούμε να το ξεχάσουμε και αφού μαζέψεις τα μούτρα σου από το πάτωμα μπορείς να με κάνεις και μάκιααααα...

tamagothi
27-04-2010, 21:44
Μαθαίνεις να ακριβολογείς όσο πάει, μπράβο!

Το έλεγα σοβαρά όμως ότι δεν ήθελα να φτάσουμε μέχρι εδώ, δεν είναι καθόλου ενδιαφέρον το θέμα, δεν ήταν ειρωνεία τα παραπάνω, θέε μου γιατί όλο με παρεξηγούν; Πες μας καλύτερα ποια είναι τα άλλα δύο χειρότερα, εδώ που μας αρέσει να θάβουμε βιβλία και γενικά να δίνουμε στο κατεστημένο το παπούτσια στο χέρι.

rudie
27-04-2010, 23:31
ham on rye όντως από τα πιο αδύναμα Buk, αλλά προσωπικά γενικά προτιμώ ποιηματα κ διηγηματα του απο μυθιστορηματα του ετσι κι αλλεώς. Ο γέρος και η θάλασσα υποτίθεται ήταν αφού είχε μαλακώσει πια ο Χεμινγουεη αλλά κακό δε το λες με καμια κυβερνηση. Οι δουβλινέζοι μια χαρά ευκολοδιάβαστα διηγηματάκια είναι ρεπαιδιάξερωγω.