PDA

View Full Version : Neon Genesis Evangelion

SpiritCrusher
13-10-2008, 21:39
Μιας και με το search δεν βρήκα να υπάρχει thread (λογικό μιας και το appreciation το δείξαμε σε άλλο θρεντ από ότι θυμάμαι) είπα να κάνω ένα μιας και:

Rebuild of Evangelion (ヱヴァンゲリヲン新劇場版 Evangerion Shin Gekijōban?, lit. "Evangelion New Theatrical Version") is a tetralogy of animated films in the anime series Neon Genesis Evangelion. In September 2006, the October edition of the Japanese anime magazine Newtype first reported that the new cinema series "Rebuild of Evangelion" would be released in the summer of 2007. On September 9, 2006, Gainax's official website confirmed that "Rebuild of Evangelion" will consist of four movies. The first three movies will be an alternate retelling of the TV series, featuring new scenes, settings, backgrounds, characters, and newly available 3D CG technology, and the fourth film will present a completely new conclusion to the story. Another stated intention of this series is for it to be much more understandable and accessible to non-fans than the original TV series and movies were.

Οκ. Ευτυχώς πίσω από αυτό είναι κανονικά ο Anno μαζί με τα βασικά στελέχη της ομάδας παραγωγής του NGE. Η 1η ταινία βγήκε σε DVD τον Απρίλιο και τσίμπησε και κάτι βραβεία για animation κτλ ενώ από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής έχει ενδιαφέρουσες νέες σκηνές (ίσως να υπήρχανε στο manga αλλά να είχανε κοπεί στο anime, οπότε μπορεί να μην είναι καν καινούριες :P ). Ελπίζω η 4η ταινία να το πάει και λίγο παραπέρα το πράγμα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rebuild_of_Evangelion

Kelldorain
13-10-2008, 21:43
Απλά να πω πως είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει σε anime/series/movie. Τα τελευταία 6 επεισόδια δεν πρόκειται να φταστούν ποτέ. Το rebuild δεν το έχω δει ακόμα γιατί θέλω να ξαναδώ πρώτα τη σειρά και το ΕοΕ.
Ένα πολύ καλό σάιτ για info και συζήτηση σχετικά με τη σειρά είναι αυτό (http://evamonkey.com/)

rebelos
14-10-2008, 18:27
το 1.01 που είδα ήταν πολυ καλό
δεν είχε κάτι το καινούργιο απλά καλύτερο animation
ελπίζω το 4 να μας δώσει άλλο ένα γαμάτο τέλος

MoRmEnGiL
07-01-2009, 06:59
giea rait, o anno htan to paidi gia tis pitses. den eixe oudemia megalh h ousiastikh anami3h me to protzekt :P

tespa to prwto pou da prin kairo den mou kane kamia ais8hsh, kyriws giati htan entelws dumbed down e3hgw ta panta gia tous ka8ystehmenous mas filous.

rebelos
23-06-2010, 23:37
BUMP FOR GREAT JUSTICE
ξανάρχισα την σειρά για να τη θυμηθώ λιγάκι (και γιατί χύνω κάθε φορά που σκεύτομαι την ρέη)
και να δώ το 2.0 you can (not) advance με το καινούργιο γκομενάκι (δε μπορούσα να το ισοπεδώσω περισσότερο)
αν τόχετε δει βάλτε σπόηλερς

SpiritCrusher
24-06-2010, 00:46
Χμ όντως έχει βγει και το 2.22, καλή φάση.

Βέβαια τα remakes είναι λίγο Meh μπροστά στο original μιας και κόβονται πράγματα αλλά δε γαμείς.

rebelos
24-06-2010, 00:52
καλά ο μόνος λόγος που τα βλέπουμε είναι το alternative ending ας μη λέμε μαλακίες, τώρα από ότι κατάλαβα 2.22 έχει πολύ ψωμί

ένα καινούργιο χαρακτήρα, καινούργιο έβα με τρηπάνι(?) και κάτι με ικανότητες
δε τα διάβασα όλα στο σποιλερ που βρήκα γιατί δε γούσταρα

έχω ηψιλές προσδοκίες

MoRmEnGiL
06-07-2010, 14:25
e to deutero htan klasseis anwtero tou anousiou prwtou. omologw oti marese :oops:

redeemer
01-08-2010, 04:28
Νταξ τιτανοτεράστια σειρά,από τα 2-3 must see anime (για να μη μιλήσω γενικότερα).

Δε θα αναλωθώ στο γιατί,ο καθένας το βλέπει και καταλαβαίνει.

Τωρα που βγαίνουν τα Rebuild εκμεταλλευτείτε το και δείτε τα,και ίσως έχετε λιγότερες τύψεις απέναντι στον εαυτό σας που δεν είδατε τη σειρά.

*σχεδόν αντικειμενικό ποστ.

rebelos
25-08-2010, 19:25
είδα το 2.22

έχω μείνει μαλάκας

SpiritCrusher
26-08-2010, 19:28
Τα έκαναν λίγο μουνί. Μέχρι στιγμής προτιμώ την όλη φάση με το S2 organ στο original.

rebelos
26-08-2010, 20:16
S2 organ δεν είναι η κόκκινη σφαίρα στο κέντρο των angels;
ε αυτή ακόμα εκεί δεν είνα; :P

SpiritCrusher
26-08-2010, 20:43
Όχι.

S2 organ είναι ένα οργανο που παράγει ουσιαστικά ενέργεια για να ζει η Eva χωρίς power supply. Ναι σαν καρδιά. Στο original το Unit 01 πήγε berserk και τρώγοντας το Angel έφαγε το S2 organ του και το αφομοίωσε. Εκεί "ζωντάνεψε". Στην ταινία πρακτικά αυτό έγινε στο τέλος με τη Rei και το Angel που την έφαγε. Δεν είναι η κόκκινη σφαίρα γιατί την έχουν από την αρχή τα Units 00, 01, 02. Ίσως η κόκκινη σφαίρα να είναι το μέρος όπου βρίσκεται η ψυχή των Angels.

Τώρα για αυτό που είπα, προτιμώ το όλο θέμα με το S2 organ όπως έγινε στο original παρά το πως το έκαναν στη ταινία που εφαγε τη rei κτλ. Επίσης είναι η ιδέα μου η με αυτά με τις μαγειρικές και μπλα μπλα χαλάσανε λιγο το χαρακτήρα της Rei;

redeemer
26-08-2010, 21:29
Βασικά εφόσον πρόκειται περι alternative storyline μη μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε σειρά με τις ταινίες.

Και η 2η ηταν αγνό ΕΠΟΣ.

@Spiritcrusher:Προφανως ο Anno δειχνει πως σκοπός του είναι να εστιάσει κυρίως στη Ρέι στο Rebuild δηλαδή το αντίθετο από την σειρά.Προσωπικά πιστεύω πως το πράγμα θα πάει σε Shinji x Rei φάση.

SpiritCrusher
26-08-2010, 22:03
Αναφερόμουν στη διαφορά πως εδώ έχουμε μια Rei που χαμογελάει, μαγειρεύει για χάρη του άλλου και θέλει να τους δει μαζί. ;Έρχεται λίγο σε αντίθεση με οποιαδήποτε από τις Rei που είδαμε στο original. Μάλλον ο Anno ακολούθησε το manga σε αυτόν τον τομέα. Περι ορέξεως.

rebelos
26-08-2010, 22:16
όχι δεν είναι η ιδέα σου, απ' ότι φαίνεται πάει να πάρει μια πολύ διαφορετική τροπή το όλο στόρυ. εμένα μου φαίνεται και ο Shinji διαφορετικός, πιο θαρραλέος, πιο αισιοδοξος και περισσότερο να πιστεύει στον εαυτό του, και μάλλον θα δούμε και μια διαφορετική asuka μετά τη μόλυνσή της από το angel-eva.

Επίσης δε μου φαίνεται απλά ένα alternative storyline, δηλαδή κάποιος ο οποίος δεν έχει δει τη σειρά δε νομίζω ότι θα του ήταν τόσο εύκολο να ακολουθήσει τις ταινίες, φαίνεται να είναι alternative αλλά ταυτόχρονα να προσπαθεί να συμπληρώσει και όποια κενά. Δηλαδή υπάρχουν πράγματα τα οποία ταιριάζουν γάντι σε γνώσεις που έχουν δώσει η σειρά και το EoE.

μοίαζει περισσότερο σα μια προσπάθεια να μας δώσει να καταλάβουμε το κόσμο του Eva από ένα διαφορετικό storyline που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα

SpiritCrusher
26-08-2010, 22:39
Παρατήρησε κιόλας λίγο πως τελειώνει και δες στο τέλος του 2.22 το preview του επόμενου. Έρχεται ο Kaworu και αφού καρφώνει το Unit 01 και ψιλοακυρώνει το Third Impact λέει "Shinji, this time I will make you happy". Δεν νομίζω πως έχουν ξανασυναντηθεί στο Rebuild, στη 1η ταινία διαβάζω πως έδειξε απλά τον Kaworu στη σελήνη να μιλάει με κάποιον. Άρα τι this time? Ίσως να είναι κάποιο alternate universe όπου μόνο ο Kaworu έχει τις αναμνήσεις από το τι έγινε στο άλλο; Φαύλος κύκλος κι έτσι;

Επίσης χαμογέλασα λίγο στο preview του επόμενου με το eyepatch της Asuka γιατί θυμήθηκα στο τέλος του ΕοΕ που τη ξεβράζει στην ακτή και είναι καλυμμένο το μάτι με patch-επίδεσμο.

Σαν να μιλάμε για Λοστ ρε πούστη μου.

rebelos
27-08-2010, 01:23
ή ένα πολυ καλό τρολάρισμα από Anno :P τι να πω δε ξέρω, οι μόνες φορές που ο Shinji δείχνει χαρούμενος είναι όταν είναι με τη Rei και αυτή είναι ρομπότ. οπότε wtf??
ίσως να είναι αυτό που λένε οι περισσότεροι για ένα Shinji x Rei σκηνικό αλλά δε νομίζω, όσο Rei φανμπόης και να 'μαι δεν μου κάθεται καλά. πιο καλά μου κάθεται το Shinji x Mari η οποία φαίνεται να έχει πάρει και τη θέση της Asuka λιγάκι, Ο Kaworu όμως γιατί να θέλει να κάνει το Shinji happy?

το μεγάλο ερώτημα είναι αυτό που είπες με την ακύρωση του third impact, αλλά πάλι ο Kaworu δεν το ήθελε ως angel;

πες το όπως θές αλλά θεωρώ πως αυτή η σειρά-anime-ταινία σίγουρα χτυπάει στα ίσα το lost στα επίπεδα awesomeness και συχνά το ξεπερνάει

SpiritCrusher
27-08-2010, 01:36
Αν θυμάσαι στο οριτζιναλ ο Kaworu είχε πιάσει φιλίες με Shinji και στο τέλος όταν ζήτησε από τον Shinji να τον σκοτώσει είχε και σκηνικό που είτε έλεγε ο shinji στον Kaworu πως μπόρεσε να τον προδώσει είτε ο Kaworu ζητούσε συγγνώμη που τον πρόδωσε. Ένα από τα 2 δε θυμάμαι. Μετά δε στο ritual που εμφανίστηκε σαν hallucination ξαναείχαμε μπλαμπλα για χαρά και τέτοια. Εξ ου και αυτό που λέω στο προηγούμενο ποστ.

Για το Third Impact ο Kaworu δεν το ήθελε έτσι. Βασικά δεν ήθελε αυτό. Και στο οριτζιναλ ο Kaworu πήγε κάτω στο dogma γιατί νόμιζε πως εκεί κάτω ήταν ο Adam, όχι η Lilith. Όταν την είδε και το κατάλαβε τι παίζει ήταν που ζήτησε από Shinji να τον σκοτώσει, για να το αποφύγει. Ακα ο σκοπός του ήταν η ένωση με τον Adam.

Comte de Saint-Germain
27-08-2010, 09:41
Δεν το χω δει ακόμα, αλλά ας φαίνομαι γαμάτος και γνώστης στους άλλους που δεν το χουν δει και δεν ανοίγουν τα spoilers.

metamelia1
12-07-2011, 16:08
Απλά να πω πως είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει σε anime/series/movie.

Με ασυλληπτη διαφορα. Απλα δεν υπαρχει. Περασαν 16 χρονια απο τοτε που βγηκε και δεν υπαρχει κατι παρομοιο.

Βλεπετε δε βλεπετε ανιμε ξεσηκωθειτε απο καρεκλες πολυθρονες καναπεδες κρεβατια ντιβανια και δειτε το.

redeemer
12-07-2011, 16:54
Αν και θα 'πρεπε από πολύ νωρίτερα.

Μετά τη μεσολάβηση κάποιον ετών και τη μερική ατόνια του φανμποισμού μου,έχω κάποιες ενστάσεις όσον αφορά το "καλύτερο εβερ" αλλά σίγουρα είναι μαστ.Ακόμα και για να μπείτε στη διαδικασία να το μισήσετε (λέμε,αν,που δεν).

metamelia1
12-07-2011, 17:06
Ισως υπαρχει πιο Εντυπωσιακο ανιμε, πιο Ψαγμενο ανιμε, ανιμε με περισσοτερο Σασπενσ, ανιμε με περισσοτερα Βυζια, ανιμε Φωσκολος κλπ

Αλλα ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ανιμε δεν υπαρχει. Ειναι απλα flawless. Κοσμοθεωρια, Επιστημη, Μεταφυσικη Επιστημη, Αρμαγγεδον, Cybernetics, Θρησκεια, Τελεια References, Ψυχολογια , Μητροτητα, Σεκσ, Βια, Ανθρωπινες Σχεσεις. Ολα δενουν τελεια, ολα εχουν καποιο νοημα, τιποτα ξεκαρφωτο, χωρις υπερβολες, χωρις να κουραζει. Ιδιαιτερα εμφανες το οτι ο δημιουργος ειχε περασει Καταθλιψη, και μεσα απο τις εμπειριες που προσκομισε εγραψε ενα αριστουργημα. Ευγε.

rebelos
12-07-2011, 23:37
ρε η τρίτη ταινία πότε βγαίνει;

SpiritCrusher
13-07-2011, 00:16
Καλά κρασιά.

nekrobutcher
13-07-2011, 23:46
παιζουν ελληνικοι υποτιτλοι?

Kelldorain
19-07-2011, 14:24
Μετά τη μεσολάβηση κάποιον ετών και τη μερική ατόνια του φανμποισμού μου,έχω κάποιες ενστάσεις όσον αφορά το "καλύτερο εβερ" αλλά σίγουρα είναι μαστ.Ακόμα και για να μπείτε στη διαδικασία να το μισήσετε (λέμε,αν,που δεν).

Καθόμουν αυτές τις μέρες και το ξανάβλεπα, και μάλλον συμφωνώ. Το πρόβλημα είναι ότι στα πρώτα επεισόδια υπάρχουν αρκετές σκηνές που δεν είναι για τόσο σοβαρό anime, υπόθέτω λόγω πίεσης από studio κλπ. Γενικά σίγουρα πάντως παραμένει απ'τα καλύτερα έβερ.
Για την ταινία θυμάμαι είχα δει στο evamonkey (ή όπως λέγεται τώρα) για μέσα '12, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.

Hellblazer
19-08-2011, 08:07
http://shinjismind.ytmnd.com/