PDA

View Full Version : thread ειλικρινούς απορίας.

nothingman
12-10-2008, 21:04
http://www.youtube.com/watch?v=-oPKZaKl6qg
ντρέπομαι αλλά γαμάει σύμπαντα. στο μσν μου λένε ότι δεν είναι καν πολύ καινούριο. οτιναναι. γαμάει σύμπαντα.
το κομμάτι ε, μην ποστάρει κανένας για τις γκόμενες που πάνε πέρα-δώθε.

Amnesiac.
12-10-2008, 21:11
Μέτριο κομμάτι, άθλιο το όλο χλιδοστήσιμο, τα ΜΩΡΑ τόχουν όμως.

irreligious
12-10-2008, 21:19
μέτριο όντως...πρέπει να έχει κανά δίμηνο πάντως ναθινμαν.
επίσης μου θυμίζει ένα κομμάτι από salt n pepa αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Razor
12-10-2008, 21:20
θρας ρε μουνια κτλ

Marillion
12-10-2008, 21:20
oxi oxi, poly kako. genikws den mporw na katalavw tin timbaland-mania (ta) televtea (xronia).

mexri kai to pop&rock eixe arxizei na ton ek8eiazei prin prolavei na rixei to louketo, twra exei analavei to sonik kai alloi egkiroi mousikografiades.

paragwges den kanei aytos? madonna, justin, nelly furtado ktl?

pedia i mania na to pexume enallaktikoi tha mas katapiei. Den lew gia sena nothingman e, yparxei mia genikoteri isteria me ayton kai kati allous san ton kanye west

irreligious
12-10-2008, 21:30
μμμ,ο kanye μια χαρά είναι ρε.
και οι επιτυχίες που έκαμε(gold digger,touch the sky) δεν είναι αυτό το σιχαμένο χιλιοακουσμένο rnb.πολύ πιο προσεγμένες παραγωγές.

nothingman
12-10-2008, 21:32
ιρρελίτζιους, μόλις είδα ότι το σινγκλ κυκλοφόρησε στην Ευρώπη πέρσι τον Αύγουστο.

έχει δουλέψει και στα περισσότερα κομμάτια του τελευταίου της Bjork, θα είναι και στο προσωπικό του Cornell (αν και δεν ξέρω πόσο καλό μπορεί να είναι αυτό έτσι κι αλλιώς), δεν ξέρω τώρα τι γράφουν οι σονικάδες και δε δίνω μία εδώ που τα λέμε αλλά ο τυπάς έχει κάνει ορισμένες εξαιρετικές παραγωγές σε ένα είδος που χαρακτηρίζεται από την αισχρή επανάληψη παλαιοτέρων. δε θα αλλάξει το ρου της μουσικής ξερωγω, σε καμία περίπτωση αλλά τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη που λέει και η γιαγιά μου, κάμει δουλειά ο τυπάς. μπανάρατε μουνιά και τον ικονοκλαστ να γράψει και αυτός.

τέλος, το κομμάτι έχω πειστεί πλέον ότι είναι μηδέν αλλά μου αρέσει. δεν είναι δικό του, το έχει γράψει η ομάδα Clutch που είναι οι Φοίβοι περίπου της σκηνής. μάθαμε και κάτι καινούριο απόψε!

irreligious
12-10-2008, 21:35
τι πέρσυ τον Αυγουστο ρε παιδιά????

επίσης μόνο στο δικό μου πειραγμένο μυαλό μοιάζουνε κάπως?
http://uk.youtube.com/watch?v=BCV5yGKWjv4

Marillion
12-10-2008, 21:41
kalh douleia mporei na kanei, alla gia atoma pou den exune oudemia epafh me to sigkekrimeno idiwma (egw px) kai vlepontas to rnb san ena pagkosmio mousiko fenomeno amfisvitisimis mousikhs axias (ayto to lew gia opoiodhpote genre xwris underground skhnh kai pou leitourgei oloklhrwtika vash kykloforiwn singles kai promotion), den mporw na kanw kai tpt allo peran tu na 8apsw. vevaia kapoios pou asxoleitai me hip hop & soul xehwra kai vriskei to ntempouto tis lauryn hill ton kalitero disko tou simpantos mporei na exei diaforetikh apopsh kai pio antikeimenikh isws.

twra gia paragwges cornell & bjork kai ekei apexw, edw pistevw pws to kalitero soundgarden eina to prwto ep re ti na leme twra :D

edit : epishs re paidia, to kalh douleia to leme pleon otan anaferomaste se poiotikes hxografhseis, h se stereotypika kalografhmenes apopeires. dld to douleia me thn kyriolektikh shmasia tou? oti exei $$ einai kalohxografhmeno kai oloi oi paragwgoi ekatomyriwn kalh douleia kanoune apo aythn thn apopsh.

ayta mou 8imizun ton albini na leei, ante gamh8eite major labels, alla enoeitai tha hxografw gia esas e, douleia mou einai. antifatiko dld

nothingman
12-10-2008, 21:54
αυτό με τα singles πολύ σωστό.
εγώ πάντως θα πρότεινα το Miseducation της Lauryn Hill περίπου στον οποιονδήποτε, νεοσόουλ διαμαντάκι από τα λίγα που θέλει προσπάθεια να μην αρέσει σε κάποιον.

Marillion
12-10-2008, 21:56
vre einai poly wraios diskos, ena paradeigma eferna

overhelmed
12-10-2008, 21:58
επίσης μόνο στο δικό μου πειραγμένο μυαλό μοιάζουνε κάπως?
http://uk.youtube.com/watch?v=BCV5yGKWjv4

Oxi bebaia.

pedia i mania na to pexume enallaktikoi tha mas katapiei.

Ti arxidies les?

vlepontas to rnb san ena pagkosmio mousiko fenomeno amfisvitisimis mousikhs axias (ayto to lew gia opoiodhpote genre xwris underground skhnh kai pou leitourgei oloklhrwtika vash kykloforiwn singles kai promotion), den mporw na kanw kai tpt allo peran tu na 8apsw

A, arxidies, kala katalaba.

Marillion
12-10-2008, 22:01
overhelmed tekmhriwsh please

irreligious
12-10-2008, 22:02
και πες αν συμφωνείς η διαφωνείς για δεν σε έπιασα.

:disco:

overhelmed
12-10-2008, 22:04
Simfono.

pedia i mania na to pexume enallaktikoi tha mas katapiei.

Tekmiriwse.

Marillion
12-10-2008, 22:10
Kapou to egrapsa, i katigoria peri mazikis isterias den pigene ston nothingman i se kapoion proswpika, alla pio genika gia tin antimetopisi pou kratan krataia entypa se mousika idiwmata pou pi8anotata prin kapoia xronia 8a apefeygan. Ayta vevaia me thn seira tous epireazoun kosmo kai kosmaki. As min 3ekinisume tin karamela typou, e min ta diavazeis re si.

O oros pop exei dieyr8yn8ei vevaia & 8a synexisei na dieyrinete oso pernaei o kairos, alla milame gia mousikes skhnes opou exoun star system, exoune trela $$, terastia mataidoxia, major labels, atalantous mcs pou h istoria tus 3ekinaei sto gansta kai teleiwnei sto bitch kai ayta panw katw. Paragwgoi megaloi mporei na einai, na samplaroun yperoxa epishs, alla emena ayto den me antiprosopevei kai protistos den antiprosopevei entipa pou 8ewrhtika antiti8onte me tetoies nootropies.

An su fainetai toso paralogo to 2o keimeno pou ekanes quote, tote pes mou pws ginetai na yparxei skhnh pou zei, anapneei kai pistevei se kati, dixws underground. Kai den milame gia atoma pou paizoun me to pro tools sto spiti tus, leme gia agnes pro8eseis kyriws kai gia idanika. An ayta sou fainonte toso romantika tote aplws diafwnume ekei.

X
12-10-2008, 22:13
Oxi, oxi.

overhelmed
12-10-2008, 22:27
Kapou to egrapsa, i katigoria peri mazikis isterias den pigene ston nothingman i se kapoion proswpika, alla pio genika gia tin antimetopisi pou kratan krataia entypa se mousika idiwmata pou pi8anotata prin kapoia xronia 8a apefeygan. Ayta vevaia me thn seira tous epireazoun kosmo kai kosmaki. As min 3ekinisume tin karamela typou, e min ta diavazeis re si.

O oros pop exei dieyr8yn8ei vevaia & 8a synexisei na dieyrinete oso pernaei o kairos, alla milame gia mousikes skhnes opou exoun star system, exoune trela $$, terastia mataidoxia, major labels, atalantous mcs pou h istoria tus 3ekinaei sto gansta kai teleiwnei sto bitch kai ayta panw katw. Paragwgoi megaloi mporei na einai, na samplaroun yperoxa epishs, alla emena ayto den me antiprosopevei kai protistos den antiprosopevei entipa pou 8ewrhtika antiti8onte me tetoies nootropies.

An su fainetai toso paralogo to 2o keimeno pou ekanes quote, tote pes mou pws ginetai na yparxei skhnh pou zei, anapneei kai pistevei se kati, dixws underground. Kai den milame gia atoma pou paizoun me to pro tools sto spiti tus, leme gia agnes pro8eseis kyriws kai gia idanika. An ayta sou fainonte toso romantika tote aplws diafwnume ekei.

Varieme na analuo alla merikes fores mas aresei kai tipota apauta tis plempas kai tou mtv den einai kai poli kako auto oute tha paroume sunenteuksi ton kathena gia na doume an tha akousoume ti mousiki tou.

O albini ine tis logikis panousi, sas krazw kai sas ta pernw giati gamao kai mpravo tou.

Marillion
12-10-2008, 22:37
dekto, egw den egrapsa kati to anti8eto vevaia, kai 8a xorepsoume kai tha perasume kai wraia alla mexri ekei. To kata poso 8a ta perasume ola ayta sthn kathgoria ''einai ok, ta ale8oume ola file'' pou exei efesh ta televtea xronia einai ayto pou exetazw egw. Kai otan lew ta ale8oume ola, anaferome se poly sygkekrimena pragmata kai pali, oxi se atoma pou genikws exun mpolika akousmata ta opoia synh8ws tha xaraktirizonte apo kalo gousto. Allwste o John Peel orio8ethse kyriolektika ton oro alternative proo8ontas tous Napalm death parallhla me tous felt kai tous comsat angels.

grandfunk
12-10-2008, 22:55
tote pes mou pws ginetai na yparxei skhnh pou zei, anapneei kai pistevei se kati, dixws underground. Kai den milame gia atoma pou paizoun me to pro tools sto spiti tus, leme gia agnes pro8eseis kyriws kai gia idanika. An ayta sou fainonte toso romantika tote aplws diafwnume ekei.
Afto symvainei giati afto poy onomazeis "rnb" einai mia tampela poy enw isxye kapote san rhythm n blues pleon exei epikrathsei na perigrafei sygkekrimena xits kai mono. Den yparxei "rnb" san mousikh skhnh giati etsi ki alliws o oros perigrafei alla pragmata.

underground hip hop me soul, gospel, rhythm n blues klp epirroes, yparxei me to tsouvali.

Marillion
12-10-2008, 23:01
Katalavainw ti mou les, to hip hop to sevome outws i allws san mousikh, dixws na exw asxolh8ei idiaitera.

Egw anaferome se ayto edw -->

http://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_R%26B

H.
12-10-2008, 23:28
Το κομματάκι πάντως γαμεί.

Yanqui
13-10-2008, 00:08
Καλα σας γαμευει ο κανι γουεστ με κρισ μαρτιν απο κολντπλει εδω: http://uk.youtube.com/watch?v=dJSpXXkzm-8

casshern
13-10-2008, 01:13
Καλα σας γαμευει ο Κάνιε Γουέστ.-

FIXXXER
13-10-2008, 02:26
Ναθιμα, λαθος θρεντ, λαθος φορουμ, λαθος γενικα. Εννοειται το κομματι γαμαει. Εννοειται οτι ειναι τοσο παλιο που οταν εγραψες περσι τον Αυγουστο αναφωνησα γτφ γιατι νομιζα οτι ηταν πιο παλιο, οχι πιο καινουριο.

cancer
13-10-2008, 06:33
fixxxer,

cancer
13-10-2008, 06:34
AFOU OSO KAI NA PROSPA8ISW
E DE MPORW NA SE AGNOISW

mlk vale auto to skatoifos ston kwlo sou epitelous.

oraio to kommati.

FIXXXER
13-10-2008, 16:05
Τι σε ενοχλησε ακριβως, το οτι στην πρωτη προταση μου υπονοησα οτι το φορουμ αποτελειται απο μεταλλαδες? Το οτι με μια δοση υπερβολης ηθελα να δειξω στο ναθινμαν οτι το κομματι ειναι πολυ παλιο σχετικα και ουσιαστικα ειναι σα να του ελεγα "που ζεις?", χωρις καμια ομως προθεση σαρκασμου? Το οτι εισαι ΒΛΑΚΑΣ και απλα σε ενοχλει οτιδηποτε υπαρχει? Η στο οτι εχεις περιοδο παλι?

hcpunksonacid
13-10-2008, 16:11
Ξερασογλου.

cancer
13-10-2008, 19:53
άθλιο το όλο χλιδοστήσιμο
giati re kopane? :*

Amnesiac.
13-10-2008, 20:01
Χμ μια φορά το είδα και δε πολυθυμάμαι γιατί το σιχάθηκα, αλλά το όλο κόνσεπτ "είμαι σελέμπριτυ και πάω σε κυριλάτη συναυλία σε κυριλάτο θέατρο (αν θυμάμαι καλά) με κυριλέ κόσμο και κυριλέ κάμερες και παρόλο που είμαι 150 χρονών σκατόγερος/σκατόγρια χτυπιέμαι όταν με παίρνει η κάμερα και το διασκεδάζω αφάνταστα γιατί είναι Timbaland ε και είναι Timbaland τι άλλο να πούμε πέρα απ'αυτό, Timbaland θρησκεία" και γενικά το να είναι τα πάντα τόσο κλινκατ εμένα που είμαι χιεβιμεταλλάς βρωμιάρης με ξενερώνει λίγο γι'αυτό μόνο γκόργκοροθ.

Με πιο απλά λόγια :

Image

Phantom Duck
13-10-2008, 20:09
DANI FILTH Says GAAHL's 'Close Relationship' With Modeling Agent Is Pinnacle Of Individualism (http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=106693)

Phantom Duck
13-10-2008, 20:09
yus.

phthoggon
13-10-2008, 22:14
Χαχαχ ρε βλέπετε αμερικάνικα σκυλάδικα και σας ενθουσιάζουν μάλιστα, μπράβο. Και ρωτάει ο ένας με απορία που το βλέπεις το άθλιο και ο άλλος του απαντάει σοβαρά. Κριτικές μαντόνα, πάρτι στο Crystal, Sonic(k) Youth μπλουζάκι και κούνημα κώλου με προσταγές Βουρλιώτη, το μέλλον του εναλλακτικού, γαμώ! Γενικά ότι είπε ο Μαρίλλιον. Το κομμάτι μηδέν πάντως, και σιγά τις παραγωγές που έκανε και στο τελευταίο άλμπουμ Bjork!

cancer
13-10-2008, 22:32
Χαχαχ ρε βλέπετε αμερικάνικα σκυλάδικα και σας ενθουσιάζουν μάλιστα, μπράβο.
kala mi varas, o tiropitanthrwpos toulaxiston to dilwse eksarxis oti ntrepetai. iparxei akoma elpida.

poio "mellon tou enallaktikou"? xanw kati? pop einai h fasi, ti allakse toso poly apo paliotera?
ton amniziak to rotisa mipws protimouse i epeidiksi modas na ginei se kanena kataulismo prosfigwn. kanete san tous metallades pou tous efage to mpifteki o cobain.

nothingman
13-10-2008, 22:36
πω, βαριέμαι. ο άλλος έβγαλε ολόκληρο πόρισμα.

ρε φθόγγε, δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ ξεπουλήθηκα αφού πρώτα είδα ότι η Φλόγα της Αληθινής Πίστης είναι σε καλά χέρια. σόρρυ φίλος.

Razor
13-10-2008, 22:49
kanete san tous metallades pou tous efage to mpifteki o cobain.

ΣΤΑΝΤΑΡ

phthoggon
13-10-2008, 22:52
poio "mellon tou enallaktikou"? xanw kati? pop einai h fasi, ti allakse toso poly apo paliotera?
ton amniziak to rotisa mipws protimouse i epeidiksi modas na ginei se kanena kataulismo prosfigwn. kanete san tous metallades pou tous efage to mpifteki o cobain.

Κοίτα γενικά είναι στη φύση της ψυχολογίας των μοντέρνων εναλλακτικών-ποστμέταλ-τυπικός χρήστης music discussion να αλλάζουν μουσικές προτιμήσεις ή να πειραματίζονται με νέα ακούσματα (και λάιφστάιλ) συνεχώς, το οποίο δεν είναι κακό βέβαια, αλλά επειδή συνήθως απ' ότι παρατηρώ δεν υπάρχουν και πολλές απαιτήσεις πέρα από το ερέθισμα του καινούργιου, δε το θεωρώ και πολύ απίθανο να προτείνεται και η σκυλοπόπ μια μέρα ως ενδιαφέρον άκουσμα. Σε φάση χα, κοιτάξτε μας, μπορούμε να γουστάρουμε ακόμα και με αυτό, we are true open minded. Μ΄αυτά έχει να κάνει βέβαια και η ψυχοπάθεια του αυτο-αρνούμενου πρώην μεταλλά που προσπαθεί να γίνει όσο-πιο-διαφορετικός από τι ήτανε παλιά (προσοχή, σε όσους νιώθετε ότι θίγεστε, δε σας τα φορτώνω όλα αυτά και καλά, απλά αναφέρω κάποια φαινόμενα!) Εν πάση περιπτώση δικαίωμα του καθένα είναι να γουστάρει ότι θέλει και να βάζει Children of Bodom μετά από Morbid Angel, τι να του πω, τουλάχιστον να είναι ειλικρινής. Να, εγώ είμαι Μεταλλάς και γουστάρω και τον Κομπέιν!

υγ. αυτό απαντάει και για τον νάθινγκμαν μέσα.

metamelia3
13-10-2008, 22:54
βαρετό.

nothingman
13-10-2008, 23:01
καλά.

metamelia3
13-10-2008, 23:02
όχι το κομμάτι μωρε. το κριτική του φθόγγον.

phthoggon
13-10-2008, 23:06
χαχαχαχ να τοι οι άμεσα θιγόμενοι!!!! Xέβι μέταλ ρε μουνιά, θα σας πάρουμε τα σκαλπ προδότες!

υγ. για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον, θέλει κανείς να σχολιάσει αυτό το απόσπασμα από την κριτική του Eleventh Guardian για τους Energy Vampires μέσα στο κόντεξτ του θρεντ? :)

Κατ' αρχάς να ζητήσω συγγνώμη από τον distortionofperception, αλλά αφού οι post metallers του φόρουμ προτιμούν να κάνουν ποστ με εξώφυλλα και ένα "γαμάει" από κάτω στο off topic (τα οποία ουδείς θυμάται ύστερα από 2-3 μέρες), δεν φταίω εγώ που έχει γεμίσει το Album Reviews με χεβιμέταλζ κριτικές.

metamelia3
13-10-2008, 23:13
μη μου θίγεις τα συμφέροντα, γίνομαι πράσινος!

Πέρα απ' την πλάκα (κάπου βρίσκεται παραπάνω υποτίθεται), το να κατηγορούνται χρήστες του ελέκτρικ ρέκβιεμ ως δήθεν ανοιχτόμυαλοι είναι τελείως άτοπο. Μπορεί να φταίει ότι το βλέπω συγκριτικά με τον έξω κόσμο, δεν ξέρω. Αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο κακό το να σκάσει κάποιος απο τους εδώ χρήστες να πει ότι το τάδε κομμάτι - που δε θα' πρεπε να μου αρέσει σύμφωνα με τα φαλλικά αλάνθαστα αισθητικά μου κριτήρια - μου αρέσει.

Δηθενμαν!

metamelia3
13-10-2008, 23:14
Κατ' αρχάς να ζητήσω συγγνώμη από τον distortionofperception, αλλά αφού οι post metallers του φόρουμ προτιμούν να κάνουν ποστ με εξώφυλλα και ένα "γαμάει" από κάτω στο off topic (τα οποία ουδείς θυμάται ύστερα από 2-3 μέρες), δεν φταίω εγώ που έχει γεμίσει το Album Reviews με χεβιμέταλζ κριτικές.
αξιαγάπητος είναι αυτός ο άνθρωπος.

irreligious
13-10-2008, 23:17
και γιατί ακριβώς το κάνουμε πιο ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο quote?

Amnesiac.
13-10-2008, 23:18
Εγώ πάντως θέλω να διαβεβαιώσω το φίλτατο φθόγκον ότι είμαι πάρα πολύ ανοιχτόμυαλος. Μα τη μπαναγία. Κι ας μη το πιστεύει, ακούω μουσική απ'όλο το φάσμα της ανοιχτόμυαλης μουσικής. Ακόμα και κάποια ψαγμένα!

phthoggon
13-10-2008, 23:26
μη μου θίγεις τα συμφέροντα, γίνομαι πράσινος!

Πέρα απ' την πλάκα (κάπου βρίσκεται παραπάνω υποτίθεται), το να κατηγορούνται χρήστες του ελέκτρικ ρέκβιεμ ως δήθεν ανοιχτόμυαλοι είναι τελείως άτοπο. Μπορεί να φταίει ότι το βλέπω συγκριτικά με τον έξω κόσμο, δεν ξέρω. Αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο κακό το να σκάσει κάποιος απο τους εδώ χρήστες να πει ότι το τάδε κομμάτι - που δε θα' πρεπε να μου αρέσει σύμφωνα με τα φαλλικά αλάνθαστα αισθητικά μου κριτήρια - μου αρέσει.

Δηθενμαν!

Ε καλά μωρέ, δε κατηγόρησα συγκεκριμένα κάποιον για δήθεν ανοιχτομυαλιά (μάλιστα το ποστ του κάνσερ με ενόχλησε πιο πολύ) κάτι όμως μου θύμισε το γενικότερο στυλ των ρεπλάις και είπα την γενικόλογη κρίση μου για τα σημεία των καιρών, ε και όποιος θίγεται θίγεται ;p. Σίγουρα δε νομίζω να τον έτρωγε τον κώλο του τον νάθινγκμαν να ακούσει Timbaland για να ξεπεράσει το μέταλ παρελθόν, προφανώς ένα κομματάκι άκυρο γούσταρε και ήθελε να το μοιραστεί μαζί μας. Από την άλλη αυτά που λέω και το quote του guardian νομίζω ισχύουν πάνω κάτω και το βλέπουμε στο music discussion καθημερινά. Άμα έχετε το κουράγιο να τα συζητήσουμε, να αναμετρηθούμε! Χέβι μέταλ Vs. Ποστ Μέταλ, The Battle!

metamelia3
13-10-2008, 23:30
Εγώ θα αποσυρθώ γιατί δεν ξέρω αν είμαι χέβι μέταλ ή ποστ μέταλ. Αλλά οκ, όσον αφορά την κουβέντα: μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον επειδή δεν έχει να πει κάτι παραπάνω απ' το "γαμάει" για έναν δίσκο/κομμάτι/στίχο που του αρέσει; Κι επίσης τι σχέση έχει αυτό με τη δήθεν ανοιχτομυαλια που κριτικαρεις σε προηγούμενο ποστ;

nothingman
14-10-2008, 00:09
φθογγε δε θίχτηκα, είσαι (και είμαι προφανώς) απλά "ένας τύπος σε ένα φόρουμ". δε θα απολογηθώ για αυτά που ακούω και για αυτά που γράφω, καταλαβαίνω δλδ ότι δε ζητούσες κάτι τέτοιο από τα ποστ σου. σε περίπτωση που αυτό που θες είναι να κάνουμε είναι μια συγκριτική μελέτη μεταξύ των μεταλλάδων και των υπόλοιπων (του φόρουμ ή του κόσμου ολάκερου) τότε μπα, δεν έχω τη διάθεση για συζητήσεις με φερόμενους μπάτσους του καλού γούστου, έστω και αν αυτοί δε δέχονται την παραπάνω ταμπέλα. όπως φαντάζομαι δε δέχονται όλοι όσοι πολύ βολικά τσουβάλιασες ως "ποστμέταλλερς" τη δική τους ταμπέλα. δεν έχω κάτι παραπάνω να πω, έγραφα και τα έσβησα, έχω την συνήθεια να τηγκάνω νωρίς από τις συζητήσεις που βλέπω πως δεν κινούνται προς ένα σημείο επαφής. κακή συνήθεια, σαφώς. αν δεν θες αυτό, εξήγησέ το λιγάκι καλύτερα, θα ζητήσω συγνώμη και απ'όλα και θα τα εννοώ και θα γράψω την ΑΠΟΨΑΡΑ μου.
α, επίσης έχω ιγκνόρ στον Κάλκι και δεν έχω διαβάσει τι έχει πει. ψέματα φυσικά, διάβασα τι έγραψε αλλά μόλις τώρα οπότε θα σε παρακαλούσα να λάβεις υπόψιν σου ότι δεν υπήρχε αναμετάξυ μας διάλογος.

Marillion
14-10-2008, 00:14

Eipame dysoiwno to mellon tou ''enallaktikou'' h oti tespa einai ayto. An sygkrinoume pantws thn shmerinh skhnh me thn antistoixh prin tou '91, milame gia kosmogonikes allages. Epishs entelws asovaros o parallhlismos me ton Cobain kai tus metallades, den exei na kanei me to poso true niw8ei o ka8enas, alla me to poso eilikrinis mporei na einai, otan apo thn mia niw8ei pws h mousikh se gemizei, se exypswnei, mpla mpla mpla, ma apthn allh den xaliete na rixei to epipedo se hip-hop d' katigorias me kwlous kai vizia. Kai mhn peite, nai alla h mousikh panw ap'ola se diaskedazei. Na thn vrasw tetoia diaskedash kai tis catchy 1000pegmenes melwdies ths. Me tetoia yperprosfora, ayta ta vriskeis se poly poiotikotera standards kai xairesai kai tin mpira (\m/) pou pineis.

Epishs den mporw na katalavw giati 8ixthkate oi perissoteroi, o phthoggon exei mpei sthn psyxologia mpolikwn kai to ekfrazei swstotata. En oligois, exoume arxisei na kanume diaxwrismous cool & un-cool sto eswterikou tou kefaliou mas. H dh8en anoixtomyalia einai polles fores apotelesma enos ar8rou, enos adikaiologhtou ypo-hype (nai yparxei kai tetoio), enos event, mias gomenas, enos psagmenou filou mas pou deixnei na parastratei me gamato omws tropo giati epistrefei kai pali stous Sonic Youth. Dixws na to pezw mega-psyxologos, opoiosdhpote 8ewrhtika 'sovaros' mousikos gnwsths postare ena paromoio clip 5,6 8a apo8ewnate. Oxi aparaithta epeidh gamaei.

Tespa kaka ta psemmata, ka8e sub-genre synh8ws exei mia filosofia, kapoies arxes, mia istoria an thelete, me arxh, mesh, telos. O kathenas pou to akolou8ei a8ela 8a ypopesei se kapoious kanones, sovarous h mh. Twra an eseis eiste toso anoiktomialoi se ola, tote pragmatika, poioi eiste?

edit : poly sovaro vghke, kala den einai kai toso trgika ta pragmata, alla as mprizwsw kai ligo ton overhelmed

phthoggon
14-10-2008, 00:22
Εγώ θα αποσυρθώ γιατί δεν ξέρω αν είμαι χέβι μέταλ ή ποστ μέταλ. Αλλά οκ, όσον αφορά την κουβέντα: μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον επειδή δεν έχει να πει κάτι παραπάνω απ' το "γαμάει" για έναν δίσκο/κομμάτι/στίχο που του αρέσει; Κι επίσης τι σχέση έχει αυτό με τη δήθεν ανοιχτομυαλια που κριτικαρεις σε προηγούμενο ποστ;

Ποστ μέταλ είσαι! Σοβαρά τώρα, το quote του eleventh το πέταξα όχι για να με ρωτήσετε και να αρχίσω μονόλογο για το πόσο φολς είσαστε όλοι, αλλά για τα υποστηρίξει λίγο παραπάνω αυτό που ανέφερα για τη ψυχολογία και αισθητική του εναλλακτικού κοινού, και να μιλήσετε εσείς όχι εγώ. Το οποίο πράγμα τέλος πάντων δεν συνδέεται απαραίτητα καν με το θρεντ αλλά βρήκα αφορμή και το πέταξα! Για αυτό λέω μην τα παίρνετε προσωπικά, αλλά δυστυχώς από τι φαίνεται και μόνο η αναφορά σε τέτοια θέματα μάλλον δημιουργεί στον άλλον την εικόνα του βόταν με το τσεκούρι που θα κόψει τα κεφάλια των εξ-μέταλλερς, (σ.σ. ή ΜΠΑΤΣΟ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ) παρά όρεξη για συζήτηση. Λογικό άλλωστε, αφού είμαστε (post) μέταλ φόρουμ και αυτά τα πράγματα τα έχουμε στο υποσυνείδητό μας! Και για αυτό μας διαβεβαιώνει ο ένας ότι είναι ανοιχτόμυαλος και ο άλλος πάει και αλλάζει τα poll options λες και έγινε τίποτα και τσακωθήκαμε και δεν υπάρχει γυρισμός πίσω. Αυτά παιδιά δείχνουν κολλήματα και κομπλεξισμούς και δεν είναι καλά.

Μιας και δε φαίνεται να συγκινείται κανένας (σ.σ άκυρο αυτό μετά τα 2 τελευταία ποστ) να σχολιάσω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να γουστάρει κάποιος και να μη θέλει να γράψει πέντε λόγια για ένα άλμπουμ στο οφφ τόπικ ξερω γω. Απλά όταν γίνεται από πολλούς ε κάτι δείχνει για τον τρόπο που τα προσεγγίζουν, δε γράφουν πέντε λόγια επειδή (πιθανόν...) δε πολυκαλαβαίνουν ή δε πολυνοιάζονται για τι ακούνε, και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρούμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στη γενικότερη σκηνή του "εναλλακτικού" λόγω της μανίας με το "avant-garde" και το "καινούργιο", του στυλ και της φόρμας δηλαδή και όχι της ουσίας, αυτό που έλεγε παλιότερα ο ρωχάμης για τα βιολοντσέλα και τις δίκασες αλλά δε μπορούσε να το εκφράσει ακριβώς. Και δεν έχει να κάνει με μεταλλάδες και μη μεταλλάδες, είναι ένας γενικότερος προβληματισμός ο οποίος απλά λόγω ψυχολογίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος από τη μία πλευρά. Και οι μεταλλάδες έχουν τα δικά τους κολλήματα, τα ξέρουμε καλά!

υγ. προφανώς τα "είσαι το ένα και είσαι και το άλλο" είναι χιουμοριστικά για την υπερβολή, από κει και πέρα το ότι κανένας δεν είναι άσπρο η μαύρο δεν ακυρώνει κάποια πράγματα.

Amnesiac.
14-10-2008, 00:23
H dh8en anoixtomyalia einai polles fores apotelesma enos ar8rou, enos adikaiologhtou ypo-hype (nai yparxei kai tetoio), enos event, mias gomenas, enos psagmenou filou mas pou deixnei na parastratei me gamato omws tropo giati epistrefei kai pali stous Sonic Youth. Dixws na to pezw mega-psyxologos, opoiosdhpote 8ewrhtika 'sovaros' mousikos gnwsths postare ena paromoio clip 5,6 8a apo8ewnate. Oxi aparaithta, epeidh tha gamaei.

Πειράζει να ρωτήσω γιατί αυτό είναι απαραίτητα κακό; Επίσης ποιοί είναι οι θεωρητικά σοβαροί και ασόβαροι μουσικοί γνώστες; Το "όπως τη βρίσκει κανείς" δε μετρά καθόλου;

irreligious
14-10-2008, 00:26
@marillion-εχμ,ποιά η φιλοσοφία του house/progressive ας πούμε?
εγώ που γουσταρίζω να τα ακούω και να πηγαίνω πότε πότε σε κανά παρτάκι,ποιός είμαι πραγματικά?
με λένε Αρτέμη?

Amnesiac.
14-10-2008, 00:32
Α σχετικά με αυτό που έγραψε ο γκάρντιαν. Δε ξέρω τι κάνουν οι άλλοι αλλά εγώ προσωπικά βαριέμαι αφόρητα να γράψω για μουσική, άσε που δε μπορώ και να το κάνω. Ούτε καν αυτές τις 4-5 γραμμές που θα εξηγούν τι πρόκειται να ακούσει στο δίσκο ο επίδοξος ακροατής. Δεν έχει να κάνει με το αν ακούω ένα δίσκο μια φορά στα πεταχτά ή 100 φορές τη μέρα, αν ξέρω τι ακούω ή όχι, έχει να κάνει αποκλειστικά με το ότι βαριέμαι και δεν είμαι καλός στο να γράφω για μουσική. Για μένα το "Ε!! Παιδιά!! Γαμάει!!" είναι το πικ της ανάλυσης μου για ένα δίσκο. Μέχρι εκεί μπορώ. Μη με κάνεις να αισθάνομαι τιποτάνθρωπος, δε το αντέχω!

Marillion
14-10-2008, 00:35
Oxi den peirazei kai den to ennow toso kleistomyala oso fainetai sto keimeno. Opws pantws katlavaines den eimai tis filosofias, to neo akousma apla prosti8ete kai den anerei to proigumeno. Pistevw pws meta apo ena shmeio, oi eligmoi pou kanei kapoios sthn anakalypsh mias neas mpantas einai pio metrhmenoi vash kapoiwn standards pou exei 8esei o idios (poiotika, vash genres ktl). Ayto pou epiketnrwnw to endiaferon mou kai en telei kathgorw, einai otan h dh8en anoiktomyalia den er8ei vash mias proswpikhs syneidhtopoihshs tou styl ''Re megale ayto einai ontws kalo gia na psaxw kai thn douleia ligo parapanw'' ma me enan apo tous logous pou proanefera. Dioti den 8a eprepe na paradeigmatizomaste apo kapou, dixws na gnwrizoume to ousiastiko giati?

Kai an ola ayta fainonte perierga, na 3eka8arisw pws den 8ewrw api8ano se pollous na arese to en logw videoclip. Yparxoun polla arwsthmena gousta kai den eimai egw aytos pou 8a epivalei ti kai se poion. Alla re paidia me to sympa8eio, mhn niw8ete pws katexete kanena kala krimeno mystiko otan mporeite na apolavsete tetoiou eidous tragoudia dixws anasfaleies kai profanws dixws idiaiterh skepsh. Den einai tpt afeleis aytoi pou den thn vriskoun me tetoia.

Irreligious den eimai toso kleistomialos oso deixnw epanalamvanw, phgainw kai egw se tetoia events dixws idiaiterous provlhmatismous. Den einai to idio pragma kai to gnwrizeis pistevw

Amnesiac.
14-10-2008, 00:43
Υπάρχουν κι αυτοί που απλά δε θέλουν να το ψάξουν, αυτοί που λένε "καλό ειναυτό, ας πιούμε μια μπύρα στην υγειά του Timbaland βρε αδερφέ" και τελειώνει εκεί το πράγμα. Το μόνο πράγμα στο οποίο ενδεχομένως να υστερούσαν από σένα ή οποιονδήποτε το ψάχνει παραπάνω θα ήταν σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων, σε τίποτα άλλο όμως.

Γενικά γνώμη μου είναι να αφήσουμε όλα τα παιδιά στην πίστα να κάνουν ό,τι θέλουν και να δώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας να ευχαριστηθεί όπως αυτός νομίζει τη μουσική, δε χρειάζεται να πιστοποιούμε το γούστο κανενός, ας κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει και λοιπά φιλελεύθερα.

Marillion
14-10-2008, 00:48
Den einai thema psaximatos to na ferneis 5,10 epixeirhmata giati den su aresei kati. Ta opoia polles fores mporei kai na stekun. Opws evkola vriskeis aretes, etsi kai psegadia kai ayto den exei na kanei oute me gnwseis oute me tpt allo. Me antilhpseis kai ere8ismata.

Epishs panw ap'ola kouventiazoume edw mesa. Den epivalume kai tpt.

phthoggon
14-10-2008, 00:48
@marillion-εχμ,ποιά η φιλοσοφία του house/progressive ας πούμε?
εγώ που γουσταρίζω να τα ακούω και να πηγαίνω πότε πότε σε κανά παρτάκι,ποιός είμαι πραγματικά?
με λένε Αρτέμη?

να σε κουοτάρω ρε ιριλίτζιους παρ' ότι κάθε φορά είσαι τρομερά άκυρος και δε φαίνεται ότι καταλαβαίνεις τι συζητιέται. Νομίζω πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος την λέει στον άλλο επειδή το προσωπικό του γούστο δε συμπίπτει με αυτά που γουστάρει ο καημένος ο άλλος (βλέπε Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ) είναι μαλάκας στους αιώνες τους αιώνων και να το κάνετε στίκι στο μιούζικ ντισκάσιον αυτό (επίσης είναι δυνατόν να γουστάρεις και grind και psychedelic folk και rnb και house, ναι). Για αυτό και τα ποστ που κάνω εγώ σε τέτοια φάση είναι εντελώς για το χαβαλέ όπως και το μέρος αυτό που αφορούσε το ίδιο το θρεντ. Το θέμα είναι όπως είπα να υπάρχει ειλικρίνια πάντοτε, σε κάποιον που είναι ειλικρινής δεν έχεις ποτέ να του πεις κάτι, "είσαι έτσι?? όχι πρέπει να είσαι αλλιώς!! να μην ακούς rnb!!!". Ένα τέτοιο επιχείρημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σοβαρά μόνο σε μία περίπτωση που έχεις την υποψία ότι κάποιος για τους α β λόγους μπορεί να λέει μαλακίες ότι γουστάρει κάτι λόγω μόδας ή ψυχολογίας, η ακόμα χειρότερα, να νομίζει ότι γουστάρει κάτι brainwashed by the media. Τώρα κάτι τέτοια επιχειρήματα είναι πολύ πειραματικά και δεν έχει παρα να έρθει και να σου πει ο άλλος "τι λές μωρέ? Φυσικά και είμαι σοβαρός και μου αρέσει αυτό δεν είναι παρασυρμένος γαμώ το διάολο σου" για να του πεις "οκ, φιλαράκι, άκυρο" όπως γίνεται τουλάχιστον στο 99% των καθημερινών συζητήσεων με μουσικό καλλιτεχνικό περιεχόμενο που υπάρχει διάσταση αισθητικών και απόψεων. Για αυτό ακριβώς και γενικεύω και δεν δεν αναφέρομαι προσωπικά σε τέτοια πράγματα.

rincewind2k
14-10-2008, 00:53
Απλά όταν γίνεται από πολλούς ε κάτι δείχνει για τον τρόπο που τα προσεγγίζουν, δε γράφουν πέντε λόγια επειδή (πιθανόν...) δε πολυκαλαβαίνουν ή δε πολυνοιάζονται για τι ακούνε, και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρούμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στη γενικότερη σκηνή του "εναλλακτικού" λόγω της μανίας με το "avant-garde" και το "καινούργιο", του στυλ και της φόρμας δηλαδή και όχι της ουσίας, αυτό που έλεγε παλιότερα ο ρωχάμης για τα βιολοντσέλα και τις δίκασες αλλά δε μπορούσε να το εκφράσει ακριβώς.

and then Βασίλης Ζαχαρόπουλος happens.

όλα τα παιδιά στην πίστα, και δώστου χορό για την αρχιτεκτονική.

και μεταξύ μας, πόσο δύσκολο είναι να περιγράψεις ένα χεβιμέταλ/παουερμέταλ αλμπουμ;

εξηγήστε μου τους the blood brothers με 144 χαρακτήρες, χωρίς κενά. go.

cancer
14-10-2008, 00:54
f8ogkon, to kommati einai piasariko, i gkomena exei foni, ta mwra soulatsaroun stin pista, giati 8a eprepe na min aresei se kapoion? logw allis mousikis koultouras aspoume? kai giati olo auto 8a prepei na xei me to oti oloi akougame kapote sxedon apokleistika metal?

Dixws na to pezw mega-psyxologos, opoiosdhpote 8ewrhtika 'sovaros' mousikos gnwsths postare ena paromoio clip 5,6 8a apo8ewnate.
an thimamai kala sto thread "paragnorismenes" o ka8enas eixe valei to "litharaki" tou opote de mporeis na peis oti einai twrino fainomeno tora pou nomizoume oti ksevoulwsan tautia mas (!!) oute oti epikratei mazika ena ipoleimma kompleksismou apto skoteino parel8on mas.

Epishs entelws asovaros o parallhlismos me ton Cobain kai tus metallades, den exei na kanei me to poso true niw8ei o ka8enas, alla me to poso eilikrinis mporei na einai, otan apo thn mia niw8ei pws h mousikh se gemizei, se exypswnei, mpla mpla mpla, ma apthn allh den xaliete na rixei to epipedo se hip-hop d' katigorias me kwlous kai vizia.
an aporripteis auti ti mousiki epeidi sta videoclips oi gkomenes einai KAFTES kai mono giauto, bazeis ton idealismo sou panw apo to ti goustareis kai ti oxi kai krineis me auton. de nomizw oti goustarei kaneis en onomati kapoias "anoixtomyalias". mousiki paizei kai sta mpourdela kai kamia fora o pianistas paizei oraia.

Tespa kaka ta psemmata, ka8e sub-genre synh8ws exei mia filosofia, kapoies arxes, mia istoria an thelete, me arxh, mesh, telos. O kathenas pou to akolou8ei a8ela 8a ypopesei se kapoious kanones, sovarous h mh. Twra an eseis eiste toso anoiktomialoi se ola, tote pragmatika, poioi eiste?
loipon amfitalanteuomoun an 8a to pw alla auto akoustike tromaktika zaxaropoulos.

Amnesiac.
14-10-2008, 00:57
Ένα τέτοιο επιχείρημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σοβαρά μόνο σε μία περίπτωση που έχεις την υποψία ότι κάποιος για τους α β λόγους μπορεί να λέει μαλακίες ότι γουστάρει κάτι λόγω μόδας ή ψυχολογίας, η ακόμα χειρότερα, να νομίζει ότι γουστάρει κάτι brainwashed by the media.

Ε σόρρυ κιόλας αλλά αυτός είναι ο ορισμός του ΜΠΑΤΣΟΥ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ. Στο βρακί σου μπαίνει ο άλλος και θα κάτσεις να αποκτήσεις και υποψίες για το γούστο του;

Γενικά δε καταλαβαίνω το όλο κόνσεπτ του "χα! υποκρίνεσαι! σε έπιασα!" ακόμα κι αν είναι στα πλαίσια μιας φιλικής κουβέντας και τίποτα παραπάνω. Είναι πολύ "να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε¨φάση και μου φαίνεται και λίγο φρικαλέο για να είμαι ειλικρινής.

Εκτός κι αν κάτι κατάλαβα λάθος.

phthoggon
14-10-2008, 00:58
Χαχαχαχ δύο Ζαχαρόπουλοι μέσα σε δύο λεπτά. Όταν λέω γω μετά για παθολογία του χέβι μέταλ κοινού (σ.σ ποστ-μέταλ εννούσα δια τούτο και η σύγχυσις) . ΕΕΕΕΕΕΕ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΡΕ!!!!!!!11

υγ. συγνώμη ρε Αμνήζιακ αλλά δε πιάνεις μία. Αυτά τα φαινόμενα μπορούν να συμβούν και δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με μπάτσο του γούστου. Μάλλον με κοινωνιολογικά φαινόμενα έχουν να κάνουν. Τώρα το να μιλήσει κάποιος για αυτό, ναι είναι επικίνδυνο και άμα πραγματικά δε ξέρει δεν είναι να, άλλωστε κάθε προσπάθεια να θα τελειώσει σε αντιδράσεις τύπου Ζαχαρόπουλος!! και Ε ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!

nothingman
14-10-2008, 00:58
να πούμε σε αυτό το σημείο ότι φθόγγε σου έστειλα πμ αλλά δεν το έχεις δει οπότε θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η αλλαγή του πολλ ήταν ινσάιντ τζόουκ, μην ψαρώνεις!

...
Kai an ola ayta fainonte perierga, na 3eka8arisw pws den 8ewrw api8ano se pollous na arese to en logw videoclip. Yparxoun polla arwsthmena gousta kai den eimai egw aytos pou 8a epivalei ti kai se poion. Alla re paidia me to sympa8eio, mhn niw8ete pws katexete kanena kala krimeno mystiko otan mporeite na apolavsete tetoiou eidous tragoudia dixws anasfaleies kai profanws dixws idiaiterh skepsh. Den einai tpt afeleis aytoi pou den thn vriskoun me tetoia.
...
α;

rincewind2k
14-10-2008, 01:00
δεν είμαι χεβιμέταλ κοινό.

Amnesiac.
14-10-2008, 01:01
o rince akouei my chemical romance :rofl: :rofl:

kamenos user detected!

cancer
14-10-2008, 01:03
Χαχαχαχ δύο Ζαχαρόπουλοι μέσα σε δύο λεπτά. Όταν λέω γω μετά για παθολογία του χέβι μέταλ κοινού. ΕΕΕΕΕΕΕ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΡΕ!!!!!!!11
gelaw kai eidika me to "pa8ologia tou xevimetal koinou", opws 8es to ermineueis omws. otan o allos sou leei "Twra an eseis eiste toso anoiktomialoi se ola, tote pragmatika, poioi eiste?" kai epanaferei to sovarotato 8ema twn mousikwn tautotitwn, e exoume provlima.

phthoggon

Ξέρεις τον Ζαχαρόπουλο. Κάνσερ συγνώμη δε το διάβασα όλο το ποστ και δεν κατάλαβα που αναφέρεσαι, θα επανορθώσω άμα το κρίνω αναγκάιο.

Marillion
@ cancer

Malon den to epiases to televteo kai san poly akougete o zaxaropoulos televtea, hremia sta plh8h. As 3ekinhsw ap'to telos kai pame sthn arxh. Den egrapsa ton epilogo (sic) tou keimenou mou ws kati sto styl ''den xerete pou pan ta tessera'' kai loipa xarwpa. Isws kai pali peftw sthn pagida na xrhsimopoiw tis lexeis genre/sub-genre otan egw o idios xwrizw thn mousikh mesa sto kefali mou se poly pio genikes kathgories. To main point kai pali, htan pws anarwtiomaste kamia fora giati mas aresei kati? EInai mono h melwdia, einai mono o ry8mos? Nai kapoies fores erxete asynais8hta ayto kai den mpenoume sto tripaki na to polyskeftoume, egw edw prattw diaforetika, pou to mempto? Fysika stin anti8eth periptwsh, anagnwrizw otan mou aresei kati ma kai tous logous gia tous opoious mou aresei, etsi?

Sto epomeno : Kala re cancer, dld me sygxwreis gnwrizw kala pws eisai noimwn an8rwpos kai den mporw na katalavw pws pistepses kati tetoio. Nomizeis pws krazw aythn thn mousikh gia tis kavtes gomenes, an einai dinaton dld. Se parapempw kapou sthn 2h h prwth selida, den 8ymamai. Exw grapsei poly perilhptika tous logous.

Epomeno : den thymamai kai toso to thread, mporei kai na exw grapsei kai egw kati, mporei kai oxi. Skoteino parel8on den exw, mono tous stratovarius den mporw na katalavw giati tus akuga me ola t'alla exw er8ei se apolyth symfiliwsh.

rincewind2k
14-10-2008, 01:06

Ξέρεις τον Ζαχαρόπουλο.

και έχω δισκογραφία manowar, την οποία ακούω τακτικά. δεν είμαι χεβιμέταλ κοινό.

Marillion
14-10-2008, 01:06
...
...
α;

nai ayto phgaine ston fixxxer peri la8ous forum kai siniditopoihshs ths alh8eias ena pragma. sorry gia opoies parexhghseis kai pali, tha eimai ligotero genikos tn epomeni fora

irreligious
14-10-2008, 01:10
Απάντησα στην τέλευταία παράγραφο ενός ποστ του μαρίλιον και όχι στο θέμα της ''ανοιχτομυαλιάς'' και του δήθεν πειραματισμού που αναφέρεις..δεν βαριέμαι,απλά δεν βρίσκω λόγο.
Αυτά για τους θεματοφύλακες και τους υπερασπιστές,εγώ έχω σοβαρότερα πραγματάκια να κάνω.
Γιατί ναζάκια όμως?

rincewind2k
14-10-2008, 01:11
http://www.history.ucsb.edu/faculty/marcuse/classes/133p/133p04papers/133p04papimg/HitlerYouth.jpg

γιατί έτσι.

Marillion
14-10-2008, 01:14
koita pou 8a mas poune kai mousikofasistes se ligo!

Kalt
14-10-2008, 01:25
Sumpathitiko kommati, ws ekei. Tha to ksanakouso se kapoia fasi mono kai mono gia to ntoro pou paixtike

grandfunk
14-10-2008, 01:30
Yparxoun polla arwsthmena gousta kai den eimai egw aytos pou 8a epivalei ti kai se poion. Alla re paidia me to sympa8eio, mhn niw8ete pws katexete kanena kala krimeno mystiko otan mporeite na apolavsete tetoiou eidous tragoudia dixws anasfaleies kai profanws dixws idiaiterh skepsh. Den einai tpt afeleis aytoi pou den thn vriskoun me tetoia.

xm den exw parakolou8hsei poly thn kouventa sas alla den nomizw oti kapoios eipe kati tetoio.xwris na lew oti to kommati tou thread starter einai sovaro 'h oti einai enallaktiko 'h oti allo.

phthoggon
14-10-2008, 01:42
f8ogkon, to kommati einai piasariko, i gkomena exei foni, ta mwra soulatsaroun stin pista, giati 8a eprepe na min aresei se kapoion? logw allis mousikis koultouras aspoume? kai giati olo auto 8a prepei na xei me to oti oloi akougame kapote sxedon apokleistika metal?

Χμ ωραία να το εξηγήσω λίγο καλύτερα. Πρώτα απ' όλα να ξανεπαναλάβω ότι δεν λέει κανένας σε κανένα τι να ακούει ούτε πως ότι γουστάρει είναι μία ψευδαίσθηση η οποία έχει προκαλεστεί από τα τους τάδε παράγοντες και τα λοιπά. Σε τέτοια πράγματα είτε δε μιλάς είτε μόνο μιλάς με πιθανότητες και never shove in down someone's throat. Η πολυσυλεκτικότητα στην αισθητική είναι ένα πράγμα το οποίο κάποια άτομα έχουν, γουστάρουν και το σκοτάδι και την κακία και το ξεφάντωμα στην παραλιακή και γουτέβερ, ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από αντιθέσεις, δεν είναι όλοι έτσι άλλα δεν είναι και κανένας. Μεταξύ των Μάνογουορ και του Τίμπαλαντ υπάρχει αντίθεση αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορεί κάποιος να τους βάλει μέσα του και τους δύο. Το φαινόμενο από την άλλη να γίνεται μόδα και αυτοσκοπός η πολυσυλλεκτικότητα όπως μπορεί να γίνει και μόδα η στενομυαλιά (βλ. Χέβι μέταλ) υπάρχει, δε πα να χτυπάτε τους κώλους σας κάτω. Θάβουμε το χέβι μέταλ για αυτό, γιατί να μη θάψουμε και το άλλο? Και όπως γνωρίζουμε, όταν γίνεται μόδα κάτι, σταματάει να έχει σημασία η προσωπική receptance ενός αντικειμένου, αλλά η κοινωνική που ΦΕΡΝΕΙ αυτό. Και αυτό, επίσης, δε με νοιάζει πόσο χτυπάτε τους κώλους σας, αλλά εγω το έχω δει πολλές φορές και στην μέταλ και στην ποστ-μέταλ και στη νον-μέταλ, και το έχω δει προπάντος και στον ΕΑΥΤΟ μου, και για αυτό είμαι τόσο άνετος στο να το αναφέρω εδώ πέρα (πιάσε τον 546δίσκο instrumental drone folk post rock, γιέαα είμαστε σοβαροί μουσικόφιλοι πλέον!!) Τώρα το πως και γιατί και που γίνονται αυτά τα φαινόμενα εμένα ή τον μέριλιον πχ μπορεί να με ενδιαφέρει και όχι για το λόγο να κατηγορήσω τον τάδε και τον δείνα, αλλά επειδή με ενδιαφέρουν τα φαινόμενα αυτά καθεαυτά αλλά και γιατί δε γουστάρω να είναι ο κόσμος να είναι πρόβατα αλλά να έχει άποψη και να το λέει και να κάνει ποστ μεγάλα στο music discussion και να προωθείται ο πολιτισμός έτσι. Είναι κρίμα σε κάθε τέτοια περίπτωση να έρχεται ο κόσμος και να λέει "Δε θέλουμε άλλους Ζαχαρόπουλους και άλλους ναζί" το οποίο για μένα μου θυμίζει τον κλασικό φόβο "αυτός θα μας πει τι να ακούμε και τι να μην ακούμε". Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά το να έχετε άποψη για το τι ακούτε ή δεν ακούτε όταν κάνετε συζήτηση (άμα θέλετε να κάνετε συζήτηση) γιατί τότε και ο άλλος θα έχει το ελεύθερο να σας πει κωλοτούμπες και τρέντι και σόνικ. Και ξαναλέω, τα είσαι χέβι μέταλ και παθολογία του χέβι μέταλ είναι λίγο χαβαλεδιάρικα, μη κολλάτε εκεί.

και για να ξεκαθαρίσω ακόμα περισσότερο το ποστ, δεν είμαι σίγουρος ποιος το έχει πει αυτό επειδή δε το quotaρε ο προηγούμενος χρήστης, αλλά διαφωνώ 100% μαζί του.

Yparxoun polla arwsthmena gousta kai den eimai egw aytos pou 8a epivalei ti kai se poion. Alla re paidia me to sympa8eio, mhn niw8ete pws katexete kanena kala krimeno mystiko otan mporeite na apolavsete tetoiou eidous tragoudia dixws anasfaleies kai profanws dixws idiaiterh skepsh. Den einai tpt afeleis aytoi pou den thn vriskoun me tetoia.

ούτε πράσινο, ούτε κόκκινο, ούτε αρρωστημένο γούστο υπάρχει.

Marillion
14-10-2008, 02:04
to diko mou arrwsthmeno to vlepw pantws. mporei na ftainei kai oi antidraseis twn gyrw mou vevaia.

gero post btw, ta sinopsizei poly kalytera aposa exw kanei mexri stigmhs.

phthoggon
14-10-2008, 02:09
Δεν είναι αρρωστημένο τότε, είναι τρου πολυσυλλεκτικό και όχι φολς! Αλλά καλό γούστο και κακό δεν υπάρχει όμως, να μη ξεχνιόμαστε.

Marillion
14-10-2008, 02:12
...
...
α;

nai ayto phgaine ston fixxxer peri la8ous forum kai siniditopoihshs ths alh8eias ena pragma. sorry gia opoies parexhghseis kai pali, tha eimai ligotero genikos tn epomeni fora

perimena na to exeis dei, htan perissotero apanthsh se ayto

Ναθιμα, λαθος θρεντ, λαθος φορουμ, λαθος γενικα. Εννοειται το κομματι γαμαει.

metamelia3
14-10-2008, 02:20
Εγώ πάντως που είμαι εναλλακτικά του εναλλακτισμού βρήκα το κομμάτι μάπα.

Εγώ πάντως που είμαι εναλλακτικά του εναλλακτισμού βρίσκω ότι λέτε βλακίτσες. Οι κουλτούρες και οι ιδεολογίες είναι μόνο για να καλύπτονται ανασφάλειες και ταμεία.

Εγώ πάντως που είμαι εναλλακτικά του εναλλακτισμού είμαι περήφανα μεταμοντέρνος.

phthoggon
14-10-2008, 02:25
δε κατάλαβα τίποτα.

rincewind2k
14-10-2008, 02:27
λέει οτι πρέπει να καταλάβεις οτι δεν είναι και κανα κατόρθωμα το να ακούς μουσικη. κι αν δεν εννοεί αυτό θάπρεπε.

phthoggon
14-10-2008, 02:31
:)

[/hcpunkonacid]

FIXXXER
14-10-2008, 04:09
Πρωτον, Μαριλλιον, σε συγχωρω γιατι εισαι μολις εναμιση χρονο εροχρηστης, δεν ξερω κατα ποσο εισαι ικανοποιημενος απο το επιπεδο των χεβι μεταλ ορ νοτ συζητησεων στο ΕΡ, αλλα προσωπικα εχω βγαλει το συμπερασμα εδω και χρονια οτι δεν ειναι φορουμ στο οποιο μπορεις να συζητησεις για ΟΛΑ τα πραγματα. Μπορεις να ποσταρεις φωτογραφιες με ψαρια στον κωλο μιας γκομενας, φωτο με κοπρολαγνειες, μπορεις να εισαι ο Καντιρου και να γραφεις 8 χιλιαδες ποστ στα 7 χιλιαδες απο τα οποια σε βριζουν (τα αλλα χιλια ξεφευγουν λογω global ignore), μπορεις να κανεις ρομπα καποιον απο το MIRC για λογους που μονο αυτος που το ποσταρει ξερει (και πολλες φορες φοβαμαι απλα κανει copy/paste το διαλογο ελπιζοντας οτι θα εχει κατι αστειο), μπορεις γενικα να ερθεις για να βγαλεις ολα σου τα κομπλεξ για τους χοντρους, αυτους με τα σκουλαρικια, τους καραφλους, τους μεταλλαδες, τους ποστμεταλλερς. Αυτο που ΔΕΝ μπορεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να μιλησεις σοβαρα για καλλιτεχνες οπως ο Timbaland και η Madonna, μιας και απο οτι βλεπεις, ακομα και χρηστες με ελαχιστα κολληματα και σοβαρη ενασχοληση με τη μουσικη, οπως εσυ για παραδειγμα, θα εκμηδενισουν και θα ισοπεδωσουν την οποιαδηποτε μουσικη αξια του κομματιου του ναθινμαν και της συναυλιας της Madonna. Δευτερον, πραγματικα, αυτο που εγραψες για το τι μπορει να εννοουσα με ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ (λαθος φορουμ) δεν εχει καμια σχεση με την αληθεια. Σιχαινομαι οτιδηποτε δηθεν και σε καμια περιπτωση δε θεωρω καποιο κρυμμενο μυστικο το να απολαυσεις τετοια τραγουδια χωρις ανασφαλειες και σκεψη. Ουτε αφελεις αυτους που δεν τα ακουνε. Αυτους ομως που κανουν 2 σελιδες αναλυση για να αποδειξουν οτι τετοιου ειδους κομματια ξερω γω ειναι κατωτερα, ε ναι, αυτους τους θεωρω αφελεις. Τζαστ λιστεν δε φακιν σονγκ. Ορ ντονντ. Χου κερζ.

FIXXXER
14-10-2008, 04:12
Επισης θεωρω βλακα τον φθογκον που ναι μεν εχει αγνα κινητρα και ψαγμενη αποψη (με την καλη εννοια) αλαλ παρολα αυτα υποτιμαει τη νοημοσυνη μας που νομιζει οτι γουσταρουμε το εν λογω τραγουδι επειδη ξερω γω το προτεινε ο ναθινμαν και τους Πρωτομεν επειδη τους προτεινε ο Πιτσαδορος.

phthoggon
14-10-2008, 04:51
ρε φίλε Φίξξερ παλικάρι μου μισώ να κάνω ανούσια ποστ μόνο και μόνο για να κράξω ένα χρήστη, δε πειράζει πως με είπες βλάκα (και συ ειδικά) αλλά τουλάχιστον μάθε πρώτα να διαβάζεις σωστά και να κατανοείς το κείμενο και μετά κάνε ποστ. πουθενά δεν είπα ότι γουστάρει ο κόσμος το κομμάτι επειδή το πρότεινε ο νάθινγκμαν, αυτό είναι σύνδεση που έφτιαξες στο κεφάλι σου επειδή θυμόσουν το θρεντ με τον πιτσαδόρο. Όταν γράφεις "Αυτους ομως που κανουν 2 σελιδες αναλυση για να αποδειξουν οτι τέτοιου ειδους κομματια ξερω γω ειναι κατωτερα" αν αναφέρεσαι σε μένα επίσης δεν κατάλαβες τι λέω εδώ και δύο σελίδες. Σε παραπέμπω σε αυτό το ποστ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=858584#p858584). Επίσης αν ο Marillion είναι μία φορά κολλημένος επειδή ντε φάκτο θεωρεί το Τιμπαλαντ σκατά τότε φαντάσου πόσο κολλημένο ή και αδιάφορο είναι το υπόλοιπο φόρουμ το οποίο αναφέρει variants του "Τζαστ λιστεν δε φακιν σονγκ. Ορ ντονντ. Χου κερζ." για να τελειώσει τη συζήτηση.

Αν θέλετε αύριο να συζητήσουμε πάντως πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε επειχειρήματα τύπου "η τάδε ομάδα ανθρώπων/μουσική/κουλτούρα/whatever παρουσιάζει το τάδε χαρακτηριστικό πιο συχνά από μία άλλη" χωρίς να είμαστε ζαραχόπουλοι ναζί και να πιάσουμε τον καθένα από τον γιακά και να του πούμε "ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ??" Εναλλακτικά να πούμε τίποτα και για rnb!!!και είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα έχει γράψει αύριο "και ακόμα πιο εναλλακτικά μπορείς να σκάσεις

FIXXXER
14-10-2008, 05:51
Δεν το εγραψα για να τελειωσει η συζητηση, λατρευω τις ανουσιες και σουρρεαλ συζητησεις οπως φαινεται και απο το ποστ καουντ που εχω. Το "εσυ ειδικα" δεν το επιασα, εκτος κι αν ειανι αλλο ενα πειστηριο οτι εισαι φδηθεν. Τελικα ομως ξεκαθαρισε ρε παιδι μου, θεωρεις οτι ξερεις καλυτερα τους λογους για τους οποιους ο ταδε χρηστης γουσταρει το κομματι του Τιμπαλαντ (τυχαιο παραδειγμα λογω του θρεντ) απο τον ιδιο το χρηστη? Αν ναι, μηπως θελεις να το ξανασκεφτεις? Αν οχι, ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου?

Αυτο που ειπες με τα βαριαντζ δεν με επεισε. Ακομα θεωρω πιο κολλημενο εναν που απορριπτει ντε φακτο κατι απο εναν που δεν πολυαναλυει τη μουσικη και γουσταρει απλα να ακουει κατι ειτε ειναι το πιο ηλιθιο τραγουδι του κοσμου ειτε η 87η συμφωνια του γιου του Μπετοβεν.

Τελος, εγω δε σε ειπα Ζαχαροπουλο (χοντρο αυτο) και μαλιστα αναγνωρισα μεσα στα ποστ σου οτι εχεις αγνα κινητρα, δε μετραει αυτο?

hcpunksonacid
14-10-2008, 09:22
Εγώ πάντως που είμαι εναλλακτικά του εναλλακτισμού βρήκα το κομμάτι μάπα.

Εγώ πάντως που είμαι εναλλακτικά του εναλλακτισμού βρίσκω ότι λέτε βλακίτσες. Οι κουλτούρες και οι ιδεολογίες είναι μόνο για να καλύπτονται ανασφάλειες και ταμεία.

Εγώ πάντως που είμαι εναλλακτικά του εναλλακτισμού είμαι περήφανα μεταμοντέρνος.

http://www.youtube.com/watch?v=BMikAeK8rL0
κουλτουρα,κασκολ,τσαι και συμπαθεια.

Marillion
14-10-2008, 11:08
Αυτο που ειπες με τα βαριαντζ δεν με επεισε. Ακομα θεωρω πιο κολλημενο εναν που απορριπτει ντε φακτο κατι απο εναν που δεν πολυαναλυει τη μουσικη και γουσταρει απλα να ακουει κατι ειτε ειναι το πιο ηλιθιο τραγουδι του κοσμου ειτε η 87η συμφωνια του γιου του Μπετοβεν.

Ma den aporiptw kati etsi apla, toses selides prospa8w na ar8rwsw ena keimeno me epixeirhmata ta opoia mou deixnete pws den ta vlepete kai sthn telikh einai logiko na min ginonte mousikes kouventes otan sxetika post den diavazontai.

Fixxxer to exw exhghsei se pollous kai tha to exhghsw kai se sena. An theleis na to pareis sovara, mporeis, an oxi den 3erw ti allo mporw na pros8esw. H afelhs opws les analysh ths mousikhs exei ameso skopo thn kouventa, kai emeso skopo tin antalagi logikwn apopsewn pou 8a exoun ws apotelesma tis analoges praxeis. Ftasame na malwnoume gia to RNB to opoio en merei dhlwnw sigouros pws exete koroidepsei h apofygei, h eirwneytei h otidipote se kapoia fash ths zwhs sas. Den xreiazetai diatrivi panepistimiou gia na poume pws poly apla h sygkekrimenh forma tragoudiou apotelei to gloiwdestero komati ths pop koultouras pou safestata den aposkopei stin kalitexnikh kataxiwsh. To xerete, to xerw, to xerei kai o tipos pou to egrapse. Ena ayto.

O antiktypos twra. Den 8elw na to paixw kanas crusader ths KALHS MOUSIKHS, omws oi psagmenoi mousikofiloi (opoia eiwrnia) exoun a8ela tous KAI AYTOI simvalei sthn katakermatish ayths edw ths mikrhs skhnoulas sthn ellada. Eidika edw thessalonikh, ena ena ta live-adika kleinoun (fetos exoume 3 louketa apoti fainetai), ena ena ta diskadika kleinoun h adeiazoun & mizeriazoun, enw ston antipoda, vlepoume ta klasika kentra diaskedasews na plh8ainoun kai na kanoun akoma epi8etikoterh thn kits diafhmhsh tous. Oi swstes antilhpseis sthn mousikh biomhxania proerxonte panta apo to undergroudn kai panta apo thn anexarthth skhnh (eite ayth einai metal, eite ayth einai rock, eite indie rock, eite otidhpote), h opoia mera me thn mera, deixnei na syriknwnete stin simprwtevousa. Kai mhn protrekseis, den lew pws o nothingman, h esy, h o opoiosdhpote pou vrike simpa8es to tragoudi, gamaei apton kwlo ta agna kai 8emita. Aplws skefteite pws atoma ekei exw, mox8oun gia na mporesoun na epiviwsoun stin mousikh pragmatikothta kai na metadwsoun aploustata thn texnh tous. Einai poly konta h stigmh pou tha thelw na kanw mpanta kai tha trww poutsa apo ton typo pou exei tis x,y antilhpseis peri mousikhs, epeidh aploustata adynatei na katalavei ta pistevw kai to orama mou (Tyxaio paradeigma). Sovaro point, to shmerino radiofwno. A kai to mtv, kai ante gamisou lwrh!

Kapoioi, exun epidermikh enaxsolhsh kai skeftonte 'ti leei aytos mwre'. Kapoioi alloi omws, exoun filous se diskadika, exoun filous se live-adika, exoun filous diorganwtes synayliwn, pou aploustata adinatoun na vgaloun to pswmaki tous (kai milame panta gia atoma pou kostologoun se normal times to proion tous, oxi ka8ysterhmenous).

Tespa gia na kleisw kiolas, to just listen to the fucking song einai 10 fores pio afeles apto don't listen to the fucking song because ... Kat'eme panta. Sorry pantws an exw prosvalei kapoion me ta legomena mou kai pali katalavete oti den kanw proswpikes epi8eseis.

House Of Low Culture
14-10-2008, 12:16
χμ, είναι περίεργο να πας να βγάλεις το ψωμάκι σου από το Underground και την ανεξάρτητη σκηνή. Μου φαίνεται περισσότερο σαν μια ανιδιοτελής ενασχόληση και λατρεία παρά σαν κάτι που θα σε ζήσει ή θα σου δώσει το ψωμάκι. Και μιλάω για μπάντες, διοργανωτές συναυλιών. Κλασικό αντιπαράδειγμα είναι η Alterground που αισχροκερδεί.

Den xreiazetai diatrivi panepistimiou gia na poume pws poly apla h sygkekrimenh forma tragoudiou apotelei to gloiwdestero komati ths pop koultouras pou safestata den aposkopei stin kalitexnikh kataxiwsh. To xerete, to xerw, to xerei kai o tipos pou to egrapse. Ena ayto.

αυτό ήταν τρομερό επιχείρημα, μπράβο Marillions που ζητάτε και επιχειρήματα.

Marillion
14-10-2008, 12:22
an thelete na meinete sta psila grammata so be it. to pswmaki einai kai to diskadiko, h to distro h to otidhpote pragmata pou xrisimopoioume se ka8imerini vasi kai teinoun na exafanistoun. pios tin xezei tin alterground egw pote den tin ipostirixa. ta paidia sto street attack omws ti tha ta peis? ante gamh8eite? olo mesa mpenoun gia na diathrhsoun ena steki me ta 1000 zoria.

twra ama ayto sto 2o skelos sou fainetai toso kako epixeirima (pou den eipa oti einai, exw epixeirimatologisei allou), i estw kai meriki ipostirixi tou sigkekrimenou idiwmatos (!), erxete se amesi antifash me to prwto komati tou post sou. 65 ekatomiria dolaria se ena xrono evgale o agapitos.

metamelia3
14-10-2008, 14:27
Κι όλα αυτά επειδή μια στο τόσο μπορεί να μας αρέσει και κανα σκατοκόμματο;

Kalt
14-10-2008, 14:54
H eilikrinis mou aporia einai to kata poso theoreite oti grafete se ena mousiko forum. Plaka exei to na kannivalizeis, alla meta apo ena simeio to pidas

An ginei sovari kouventa isos pw kana duo kouventes. An oxi pao na proteino kana disko pou oi 8 stous 10 tha to prosperasoun

FIXXXER
14-10-2008, 15:05
Marillion, απλα για να μη νομιζεις οτι αναφερομουν σε σενα οταν εγραψα για αυτους με το ντεφακτο, εγω απλα απαντουσα στον φθογγο, επιτηδες δεν εγραψα "ο Μαριλλιον" γιατι δεν μπορω να ξερω αν το απερριψες ντε φακτο ή αφου το ακουσες και ασχοληθηκες κτλ κτλ. Ολα αυτα που λες για τα μαγαζια και τους φιλους και τα live-αδικα ειναι ενα εντελως διαφορετικο θεμα και διαφωνω και εκει μαζι σου γιατι εγω που εχω ξερω γω συγγενεις και φιλους με φωτογραφεια θα επρεπε να κανω την ιδια σταυροφορια υπερ της τεχνης της φωτογραφιας και να λεω σε ολον τον κοσμο οτι η ψηφιακη φωτογραφια ξερω γω σε μια οθονη του πισι ειναι μαλακια και επιδερμικη και δεν προωθει την τεχνη, γι αυτο να τις φερνετε σε μενα να τις τυπωνω με τεχνη κτλ κτλ, το οποιο καταλαβαινεις ποσο χαζο ακουγεται σε σενα που δεν εχεις (φανταζομαι) καμια σχεση με το χωρο. Ε ουτε εγω εχω φιλους σε live αδικα και γκρουπακια που προσπαθουν να βγαλουν το ψωμι τους και εν πασει περιπτωσει ειμαι της αποψης οτι αν κατι αξιζει πραγματικα μουσικα θα αναδειχθει απο τον οχετο των συγκροτηματων που πλεον εχουν πιασει ολοι ενα μπασο μια κιθαρα και μια ποστροκ νοοτροπια και νομιζουν οτι ιεναι ροκ σταρς. Σορρυ για την συνταξη, βαρεθηκα να βαλω κομματα και παραγραφους. Μην το παρεις προσωπικα, οταν λεω για τον οχετο δεν εννοω τους φιλους σου ε.

LokiTricksterGod
14-10-2008, 15:15
Κι όλα αυτά επειδή μια στο τόσο μπορεί να μας αρέσει και κανα σκατοκόμματο;

νομίζω πως το θέμα δημιουργείται επειδή οι μεν πιστεύουν ότι μπορεί να βγει κάτι αξιόλογο από μια τεκμηριωμένη κουβέντα πάνω στο μουσικό γούστο (όχι πάνω στο πόσο καλό ή κακό είναι προφανώς, αλλά στο τι και στο γιατί) και τις γενικότερες απόψεις των συμμετεχόντων, ενώ οι δε απλά το θεωρούν ψιλοάχρηστο. αυτό έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον. και μάλλον τάσσομαι με τους πρώτους, η τριβή απόψεων μου φαίνεται κομματάκι πιο δημιουργική από τη συνήθη εναλλακτική ("γαμάει φίλος άκου"). όχι ότι αυτή η εναλλακτική είναι ντε φάκτο καταδικαστέα, αλλά εμένα πχ δεν μου κάνει καρδιά να πω παραπάνω από δυο λόγια για το γιατί μου άρεσε ή δεν μου άρεσε ένας δίσκος στο ER. είδαμε όλοι νομίζω τι γίνεται με αυτούς που προσπάθησαν να το κάνουν, βλ. χελμ. και πραγματικά απορώ που βρίσκει το κουράγιο ο eleventh guardian πχ. και γράφει όσο γράφει.

και εν πασει περιπτωσει ειμαι της αποψης οτι αν κατι αξιζει πραγματικα μουσικα θα αναδειχθει απο τον οχετο των συγκροτηματων που πλεον εχουν πιασει ολοι ενα μπασο μια κιθαρα και μια ποστροκ νοοτροπια και νομιζουν οτι ιεναι ροκ σταρς.

λέμε και καμιά μαλακία που και που ε;

FIXXXER
14-10-2008, 15:18
Ε το ξερα οτι θα υπαρξει συντομα καποιος κομπλεξικος που θα το παρει οπως θελει. :)
Αλλα ασχετα με αυτο, η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι ναι.

LokiTricksterGod
14-10-2008, 15:21
κανένα κόμπλεξ, απλά αυτό που λες δεν ισχύει, δεν είναι θέμα αν το πιστεύεις ή όχι. μπορεί το ταλέντο να είναι παράγοντας (αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι) για το πόσο θα αναδειχτεί κανείς, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει. επίσης ροκσταριλίκι δεν έχω δει ιδιαίτερο - ιδίως στην ποστ σκηνή που τόσο γουστάρετε να κράζετε. κανένα παράδειγμα;

nothingman
εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν κατάλαβα πως η συζήτηση μετατράπηκε σε κόντρα αντεργκράουντ χεβυμέταλς εναντίον τρέντυ αρενμπίζ, ιδίως δε αν σκεφτούμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπερασπίστηκε τα τρέντυ αρενμπίζ εκτός ίσως από τον Μπάρκα που είναι Στέλεχος και με κάτι τέτοια ξεχνιέται στα επαγγελματικά μπράντσιζ στο τζέυμς τζόης. το μόνο που εγώ είδα ήταν σχόλια σε φάση "ωπ, να ένα κομμάτι που έχει τη φάση του και γαμάει σύμπαντα". εκτός αν πολλά τέτοια σχόλια ήταν που έκλεισαν το Ρόδον και την Υδρόγειο ας πούμε οπότε οκέι, μπορεί να κάμω και λάθος.
νομίζω οι περισσότεροι καταλαβαίνουν γιατί δε γουστάρεις Μαρίλλιε τα αρενμπίζ και όλα όσα συμβολίζουν. εγώ πχ στα περισσότερα, αν όχι όλα, συμφωνώ, ειδικά στο ζήτημα με τα σινγκλς που ανέφερες και πιο νωρίς. μόδες όμως υπήρχαν και πιο παλιά και φοβούμαι πως όχι απλά θα υπάρχουν και αύριο, αλλά δεν υπάρχει και σοβαρή πιθανότητα να δούμε στη μόδα πράγματα που πραγματικά (. . .) γουστάρουμε. τρομερές διαφορές δεν μπορώ να δω και αν αυτές υπάρχουν δεν είναι γιατί μας πλασάρουν περισσότερα σκατά τώρα, αλλά γιατί παλιά μας πλάσαραν και μερικά "δικά" μας και ίσως τα τρώγαμε τα άλλα τα σκατά πιο εύκολα. δεν ξέρω αν είναι κατανοητό αυτό που λέω, εννοώ για παράδειγμα ότι παλιά στο mtv έπαιζε το black hole sun και το alive και το 21st century digital boy συνέχεια, ε τώρα παίζει tokyo hotel, τι να κάνουμε, αυτοί παίζουν το ρόλο του τυριού στη φάκα πλέον (όπως παλαιότερα οι soundgarden) για τους εμτιβαίους (μην πεταχτεί κανένας πούστης και πει ότι τους συγκρίνω ε).
όλα αυτά με την υποσημείωση ότι ποτέ δε συμμετείχα στα σοβαρά σε μπάντα για να δω και από αυτή τη σκοπιά πως κινούνται τα πράγματα. δε νομίζω ότι θα είχα τρομερά διαφορετική άποψη αλλά.

καλτ, α; είσαι και εσύ της άποψης ότι το er δεν είναι μουσικό φόρουμ; ότι είναι ένα κοσμοπόλιταν της πούτσας και του ελέους; και ας πούμε ότι είναι, σε τι μας εμποδίζει να κάνουμε μια μουσική κουβεντούλα με την υποψία ότι μπορεί να καταλήξει κάπου; εγώ πχ λέω ότι το λήξαμε πια το ζήτημα με τα ανέκδοτα του Καντίρου και τα μαισπέις βυζόμπαλα, καιρός να μιλήσουμε για κάτι άλλο!

λόκι, υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα σε αυτό που έκανε ο Χελμ και σε αυτό που γίνεται συνήθως στο μιούζικ. επίσης, σε περίπτωση που η συζήτηση πλέον μεταφέρθηκε εκεί (στο γιατί δε γίνεται ποιοτικότερη μουσική συζήτηση) πείτε να κάνω έντιτ τα παραπάνω γιατί θα φαίνονται πολύ ξεκάρφωτα.

Kalt
είδαμε όλοι νομίζω τι γίνεται με αυτούς που προσπάθησαν να το κάνουν, βλ. χελμ. και πραγματικά απορώ που βρίσκει το κουράγιο ο eleventh guardian πχ. και γράφει όσο γράφει.

Mallon apeikonizeis ton mousikofilo, me ti pliri ennoia tis leksis

LokiTricksterGod
14-10-2008, 15:30
λόκι, υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα σε αυτό που έκανε ο Χελμ και σε αυτό που γίνεται συνήθως στο μιούζικ. επίσης, σε περίπτωση που η συζήτηση πλέον μεταφέρθηκε εκεί (στο γιατί δε γίνεται ποιοτικότερη μουσική συζήτηση) πείτε να κάνω έντιτ τα παραπάνω γιατί θα φαίνονται πολύ ξεκάρφωτα.

δεν ξέρω αν μεταφέρθηκε όντως εκεί η συζήτηση, απλά αυτή την εντύπωση μου έδωσαν τα τελευταία πόστ μαρίλλιου και φθόγγωνα.

τεράστιο κενό μπορεί να υπάρχει, αλλά πραγματικά θά θελα να δω κι άλλα άτομα να προσπαθούν περισσότερο να μεταδώσουν τι τους άφησε αυτό που άκουσαν με ειλικρίνεια και χωρίς ειρωνείες και αυτοαναιρέσεις (δες τον αμνήζιακ πώς γράφει ακόμα και όταν λέει κάτι σοβαρό - δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο παράδειγμα, και δεν το λέω απαραίτητα για κακό). δεν είναι ανάγκη να κάτσεις να γράψεις τρεις σελίδες για να μιλήσεις για ένα δίσκο που σου άρεσε, αλλά να κάτσεις να σκεφτείς πέντε λεπτά παραπάνω για το τι σημαίνει αυτό το άκουσμα για σένα και να το νοηματοδοτήσεις στον άλλο. ούτε λίγη παραπάνω σκέψη βλάπτει ούτε η προσπάθεια για επικοινωνία. φυσικά μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος βαριέται να τα κάνει όλα αυτά - ιδίως σε ένα φόρουμ όπως αυτό. αλλά απο το "βαριέμαι/πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο γι'αυτό γράφω δέκα λέξεις" (που κι εγώ το κάνω κατά κόρον) μέχρι το "όλα αυτά είναι μαλακίες αφήστε τα λόγια κι ακούστε μουσική ρε" υπάρχει μια κάποια απόσταση, όχι;

FIXXXER
14-10-2008, 15:42
Εγω δεν εννοουσα αυτο παντως αν εμενα κατηγορεις! Δεν ειπα οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες. Επισης, γιατι καθε ακουσμα να πρεπει να το νοηματοδοτησεις?

LokiTricksterGod
14-10-2008, 15:46
δεν κατηγορώ κανέναν, και αν δεν το πες εσύ, προφανώς δεν απευθύνομαι σε σένα.

μη κολλάτε σε "πρέπει". δεν μπήκε κανείς κεχαγιάς στ'αρχίδια σας να σας λέει κάνε αυτό κάνε εκείνο. εγώ απλά είπα πως το θεωρώ αξιόλογο, πως θα μ'άρεσε να το βλέπω περισσότερο εδώ και πως σίγουρα μου φαίνεται ουσιαστικότερο απ'ό,τι διαβάζω συνήθως - γιατί είναι μια μορφή επικοινωνίας που, αν δεν τα καταφέρνει, τουλάχιστον προσπαθεί να πάει πιο βαθιά απ'το επιφανειακό μαρέσει/δεμαρέσει. αλλά κανένα πρέπει.

rincewind2k
14-10-2008, 15:49

[/hcpunkonacid]

kamia elpida.

Vicotnik
14-10-2008, 15:52
Και τέλος πάντων κάποια στιγμή σταματήστε να ρωτάτε "γιατί να κάνουμε το ένα; γιατί το άλλο;".
Είναι ευκόλως νοούμενα αυτά που έχουν ειπωθεί και καλό θα ήταν να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας (δεν λέω ότι το κάνετε εσείς, γενικά μιλάω!!!).

Είμαι με την πλευρά του να γίνονται εκτενέστερες μουσικές συζητήσεις, εγώ ο ίδιος που στο παρελθόν υπήρξα η μασκότ του download thread μέχρι που είπα να σοβαρευτώ (λίγο).

υγ. Fixxxer σ'αυτό με τις φωτογραφίες και τις μουσικές έκανες πως δεν κατάλαβες τι έλεγε ο Marillion ελπίζω.

hcpunksonacid
14-10-2008, 16:00
hcpunksonacid- βασικα ο χρηστης μαριλλιον εκανε τοσο μεγαλο θεμα με βαση μια κουβεντα μας πανω σε πολλα πραγματα,οπως η γενικη μουσικη παρακμη του ευρυτερου ροκ κινηματος στην ελλαδα(συναυλιακοι χωροι που κλεινουν,καταληψεις σε μαρασμο,ανεξαρτητα δισκοπωλεια που ενω εχουν πραγματικα χαμηλες τιμες βαρανε φαλιμεντο) και τις αιτιες υπαρξης αυτου του φαινομενου.
ενυγουει,καθενας ακουει οτι θελει,δεν υπαρχει μουσικη αστυνομια(ευτυχως) απλα η ανεξαρτητη μουσικη(προσοχη,οχι το μεταλ) στην ελλαδα βρισκεται σε μια φαση που αγγιζει το ναδιρ,που ομοια της δεν υπηρξε ουτε καν στην πιο "μαυρη" πενταετια 1995-2000.
στο εξωτερικο βεβαιως τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα.
ασχετο,αλλα σημερα αγορασα εναν δισκο brant bjork and the bros-somera sol.στα 9 ευρωπουλα.στην ιδια στοιβα υπηρχαν και δισκοι των dinosaur jr,pavement ολα στην ιδια ή και χαμηλοτερη τιμη.αυτο πολυ απλα λεει κατι-οτι δεν υπαρχει και πολυ μεγαλο αγοραστικο κοινο για αυτην την μουσικη.
αλτερ ηγκο- :)

Harbinger of Death
14-10-2008, 16:01
Marillion, απλα για να μη νομιζεις οτι αναφερομουν σε σενα οταν εγραψα για αυτους με το ντεφακτο, ...

Εγω δεν εννοουσα αυτο παντως αν εμενα κατηγορεις!

Και αυτά χωρίς να πάω σε προηγούμενες σελίδες. Κάποιος κρύβεται σε αυτό το thread, κι όλοι μιλάνε για αυτόν :P

regularpaul
14-10-2008, 16:04
hcpunksonacid- βασικα ο χρηστης μαριλλιον εκανε τοσο μεγαλο θεμα με βαση μια κουβεντα μας πανω σε πολλα πραγματα,οπως η γενικη μουσικη παρακμη του ευρυτερου ροκ κινηματος στην ελλαδα(συναυλιακοι χωροι που κλεινουν,καταληψεις σε μαρασμο,ανεξαρτητα δισκοπωλεια που ενω εχουν πραγματικα χαμηλες τιμες βαρανε φαλιμεντο) και τις αιτιες υπαρξης αυτου του φαινομενου.
ενυγουει,καθενας ακουει οτι θελει,δεν υπαρχει μουσικη αστυνομια(ευτυχως) απλα η ανεξαρτητη μουσικη(προσοχη,οχι το μεταλ) στην ελλαδα βρισκεται σε μια φαση που αγγιζει το ναδιρ,που ομοια της δεν υπηρξε ουτε καν στην πιο "μαυρη" πενταετια 1995-2000.
στο εξωτερικο βεβαιως τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα.
ασχετο,αλλα σημερα αγορασα εναν δισκο brant bjork and the bros-somera sol.στα 9 ευρωπουλα.στην ιδια στοιβα υπηρχαν και δισκοι των dinosaur jr,pavement ολα στην ιδια ή και χαμηλοτερη τιμη.αυτο πολυ απλα λεει κατι-οτι δεν υπαρχει και πολυ μεγαλο αγοραστικο κοινο για αυτην την μουσικη.
αλτερ ηγκο- :)

τι παίχτηκε εδώ ρε? ποιος είναι στην γραμμή?
τοσο καιρό ο μαρίλλιος είναι fake του πάνκη? :-o

Marillion
14-10-2008, 16:07

Zoonchild
14-10-2008, 16:09
γενικα δεν μπαινω ποτε σε τετοιες συζητησεις αφενως γιατι τις περισσοτερες φορες τις θεωρω ανουσιες, αφετερου επειδη βρισκομαι στην δουλεια και μου ειναι αδυνατο να προλαβαινω τις "εξελιξεις". Θα ηθελα πολυ να μαθω ομως που μπορω να βρω και εγω την παρακατω στοιβα

ευχαριστω

:P

hcpunksonacid
14-10-2008, 16:36
Καταληγωντας,αυτο που ηθελε να δειξει ο μαριλλιον ειναι πως στην ελλαδα γενικα η "ροκ φαρα" δεν αντιμετωπιζει το εκαστοτε ιδιωμα που γουσταρει με την σοβαροτητα που του αξιζει.
απο την μια και μοναδικη φορα που συναντησα τον ρεγκιουλαρπαυλο το μονο που θυμαμαι(επειδη ημουν ελαφρως κομματια) ειναι μια κουβεντα που μου ειπε:
"Ρε μαλακα,τι πραγμα ειναι αυτο εδω με την ντισκο??"
Οταν λοιπον σε ενα μαγαζι οπως το σιχαμενο (κανγκουρο)εητμπολλ,το οποιο εχει 2 επιπεδα,στο κατω παιζει ντισκο,και στο πανω παιζει π.χ ντεθ μεταλ και ολοι οι ντεθμεταλλαδες ειναι κατω στο ντισκο για να "χορεψουν" και "να περασουν καλα", οπαδοι των τουλ ή των αρκτικ μανκυς προτιμουν να βγαινουν σε τρενταδικα απο το να πανε σε ενα μαγαζι ποιο κοντα στα μουσικα τους γουστα,ε παει να πει πως σε αυτην την χωρα υπαρχει προμπλεμ ρε παιδι μου.πως αντιμετωπιζουμε δλδ την μουσικη εντελως επιφανειακα.

FIXXXER
14-10-2008, 16:38
Marillion, απλα για να μη νομιζεις οτι αναφερομουν σε σενα οταν εγραψα για αυτους με το ντεφακτο, ...

Εγω δεν εννοουσα αυτο παντως αν εμενα κατηγορεις!

Και αυτά χωρίς να πάω σε προηγούμενες σελίδες. Κάποιος κρύβεται σε αυτό το thread, κι όλοι μιλάνε για αυτόν :P

Χαχχαχα τι βλακας εισαι ρε Κουγια της κακιας ωρας. :P

H.
14-10-2008, 16:43
Πάντως αυτό το thread κάπου το έχει ξαναπάρει το μάτι μου. Πολλές φορές. Και δεν βγήκε και κάτι.

phthoggon
14-10-2008, 17:05
Τελικα ομως ξεκαθαρισε ρε παιδι μου, θεωρεις οτι ξερεις καλυτερα τους λογους για τους οποιους ο ταδε χρηστης γουσταρει το κομματι του Τιμπαλαντ (τυχαιο παραδειγμα λογω του θρεντ) απο τον ιδιο το χρηστη?

Όχι βέβαια, και αυτό το ξεκαθάρισα πιο πριν επειδή ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα το ρωτήσει, λογικότατο γαρ, στο ποστ για το οποίο σου έδωσα λινκ.

Τώρα κάτι τέτοια επιχειρήματα είναι πολύ πειραματικά και δεν έχει παρα να έρθει και να σου πει ο άλλος "τι λές μωρέ? Φυσικά και είμαι σοβαρός και μου αρέσει αυτό δεν είναι παρασυρμένος γαμώ το διάολο σου" για να του πεις "οκ, φιλαράκι, άκυρο" όπως γίνεται τουλάχιστον στο 99% των καθημερινών συζητήσεων με μουσικό καλλιτεχνικό περιεχόμενο που υπάρχει διάσταση αισθητικών και απόψεων. Για αυτό ακριβώς και γενικεύω και δεν δεν αναφέρομαι προσωπικά σε τέτοια πράγματα.

σε συνέχιση αυτού και όχι μόνο, θέλω να αναφερθώ σε κάποια πράγματα με αφορμή το τσουβάλιασμα και την ταμπελοποίηση για την οποία με κατηγόρησαν κάποιοι χρήστες, με το δίκιο τους βέβαια εφόσον δε κατάλαβαν ότι δεν ήταν σοβαρή και δε πιστεύω σε άσπρο μαύρο. Ο Νάθινγκμαν λέει ότι δε θέλει να κάνει μία συγκριτική ανάλυση των μεταλλάδων, ποστροκάδων και του υπόλοιπου κόσμου, εγώ θέλω όμως να κάνω, όχι για να χωρίσω τον κόσμο σε στρατόπεδα, αλλά για να καταλάβω και τους μεν και τους δε. Η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει καν χέβι μέταλ κοινό στο οποίο να βάζουμε δύο γραμμές και να το χωρίζουμε από τους άλλους, όλοι είμαστε αποτελέσματα των επιρροών μας και κανένας δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί να επηρεάζεται από μόνο ένα πράγμα. Παρ' όλα αυτά χέβι μέταλ υπάρχει: δεν είναι ένα άτομο και μία μπάντα, είναι χίλια άτομα και χίλιες μπάντες τόσο όμοιες όσο και διαφορετικές μεταξύ τους, απο τις οποίες παίρνουμε τα κοινά χαρακτηριστικά και τα λέμε πορτοκάλια, μήλα, χέβι. Ο Rincewind υποστηρίζει πως παρ' ότι έχει και ακούει τη δισκογραφία manowar δεν είναι χέβι μέταλ κοινό. Κάνει λάθος, διότι είναι ΚΑΙ χεβιμέταλ κοινό μαζί με τα άλλα χίλια δύο διαφορετικά πράγματα που είμαι σίγουρος ότι είναι, οτιδήποτε we experience μας αλλάζει θέλετε ή όχι. Σαφώς σεβαστό και σωστό το δικαίωμα του καθενός να μην αυτοκαθορίζεται, αλλά το ότι δεν είναι άσπρο ή μαύρο δεν σημαίνει ότι δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Είναι κάτι, κάτι ενδιάμεσα.

Γενικά καθώς ο καθένας άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλο, οι ταμπελοποιήσεις και οι ομαδοποιήσεις όταν τις κάνει κάποιος ο οποίος δεν είναι ηλίθιος η φασίστας τουλάχιστον δεν είναι μια προσπάθεια να βάλει μερικούς σε ένα τσουβάλι και να πει "είστε ίδιοι" αλλά είναι μια προσπάθεια για να κατανοήσει το σύνολο, να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά ανάλογα με τις ομοιότητες και τις διαφορετικότητες. Έχουμε εκατό σημεία από το άσπρο ως το μαύρο, σήμερα θέλουμε να πάρουμε από το 15 ως το 25 και να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για αυτό το μέρος του φάσματος, πως θα το πούμε αυτό? Ας το πούμε θρας μέταλ, ας το πούμε κινέζο, ας το πούμε σοσιαλδημοκρατία! Δεν πρέπει να είναι ποτέ κάτι παραπάνω, δεν πρέπει ποτέ ο μέσος όρος να αντικαταστήσει το άτομο, δεν πρέπει ποτέ κάποιος να αισθάνεται υπόλογος για την κουλτούρα του, την ομάδα του, την ιδεολογία του, δεν είναι αυτό, είναι ίσως μόνο κατά ένα μέρος. Κανένας δε μιλάει με απόλυτες αλήθειες διότι δε ξέρουμε τίποτα στην εντέλεια του πέρα από τον δικό μας εαυτό, και αυτόν όσο. Μιλάμε με πιθανότητες, με ποσοστά και με εκτιμήσεις. Λένε μερικοί πως οι θρασάδες είναι κάφροι και αγροίκοι, το παλικάρι αυτό με το λουλούδι στο αυτί, τον Joyce στο χέρι και τους Forbidden στο αυτί το σκέφτηκες? Όχι?? Ε τότε μην μιλάς καθόλου. Ή αν θέλεις να μιλήσεις, να πεις οι περισσότεροι, να πεις συνήθως και κατα τη γνώμη μου και απόσα έχω δει. Μακάρι να τα ξέραμε όλα στο κόσμο, να 'χαμε 6 δις γνωστούς για να μη χρησιμοποιούμε περισσότεροι και συνήθως. Αλλά από το να μην μιλάμε καθόλου και να μη μαθαίνουμε τίποτα και να μην κατανοούμε τις αιτίες που κάνουν αυτό και το άλλο να είναι διαφορετικά μήπως και στενοχωρήσουμε κανέναν που φοβάται μη τσουβαλιαστεί, ε προτιμώ το "πιθανόν" και τη συζήτηση και την μελέτη, σόρρυ.

rincewind παλικάρι μου άμα θες να κριτικάρεις τον άλλο ουσιαστικά άσε τους ζαχαρόπουλους και τα καμία ελπίδα (σε ενόχλησε που έκανα έντιτ το ποστ επειδή δε γουστάρω μελοδραματισμούς?) και πες αν έχεις κάτι να πεις.

Amnesiac.
14-10-2008, 17:13
Δε το διάβασα το τελευταίο ποστ σου ολόκληρο, αλλά μια ερώτηση χωρίς δόση κακίας (ειλικρινά) θα την κάνω : εγώ δεν έχω πιάσει τίποτα απ'αυτά που έχεις πει, ο τιποτένιος έχει καταλάβει λάθος, ο φριξξξερ ως συνήθως είναι πανίβλακας, ο ρινς δεν έχει κάτι να πει, ο κάλκι είναι πουστόφλωρος, ο Άγνωστος Γιούζερ παρεξήγησε, γενικά τι πιθανότητα δίνεις στο τόπικ να εξελιχθεί σε συζήτηση;

Vicotnik
14-10-2008, 17:15
Είναι ευκόλως νοούμενα αυτά που έχουν ειπωθεί και καλό θα ήταν να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας (δεν λέω ότι το κάνετε εσείς, γενικά μιλάω!!!).
Όσο συμβαίνει αυτό εδώ, καμία.

phthoggon
14-10-2008, 17:28
Δε το διάβασα το τελευταίο ποστ σου ολόκληρο, αλλά μια ερώτηση χωρίς δόση κακίας (ειλικρινά) θα την κάνω : εγώ δεν έχω πιάσει τίποτα απ'αυτά που έχεις πει, ο τιποτένιος έχει καταλάβει λάθος, ο φριξξξερ ως συνήθως είναι πανίβλακας, ο ρινς δεν έχει κάτι να πει, ο κάλκι είναι πουστόφλωρος, ο Άγνωστος Γιούζερ παρεξήγησε, γενικά τι πιθανότητα δίνεις στο τόπικ να εξελιχθεί σε συζήτηση;

εντάξει που δε διαβάζεις τα ποστ μου, είναι ανάγκη να μου βάζεις και πράγματα που δεν έχω πει? Πότε είπα εγώ τον Φίξερ βλάκα και τον Κάλκη πουστόφλωρο και τον νάθινγκμαν ότι δεν έχει καταλάβει? Όταν νιώθω ότι κάποιος απαντάει χωρίς να έχει πιάσει κάποια πράγματα από αυτά που έχω πει το λέω, δεν κρατάω κακία απέναντι σε κανέναν ούτε θέλω να υποβιβάσω κάποιον. Είμαι σίγουρος ότι μερικές φορές δε γίνομαι κατανοητός από δικά μου λάθη άλλωστε, για αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω την θέση μου πολλές φορές όσο μπορώ. Αν υπάρχει όρεξη για περισσότερη συζήτηση και όχι για διαγωνισμό ηλεκτρονικής περσόνας και α μου την είπες θα σου τη πω ας γίνει.

Amnesiac.
14-10-2008, 17:33

εντάξει που δε διαβάζεις τα ποστ μου, είναι ανάγκη να μου βάζεις και πράγματα που δεν έχω πει? Πότε είπα εγώ τον Φίξερ βλάκα και τον Κάλκη πουστόφλωρο και τον νάθινγκμαν ότι δεν έχει καταλάβει? Όταν νιώθω ότι κάποιος απαντάει χωρίς να έχει πιάσει κάποια πράγματα από αυτά που έχω πει το λέω, δεν κρατάω κακία απέναντι σε κανέναν ούτε θέλω να υποβιβάσω κάποιον. Είμαι σίγουρος ότι μερικές φορές δε γίνομαι κατανοητός από δικά μου λάθη άλλωστε, για αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω την θέση μου πολλές φορές όσο μπορώ. Αν υπάρχει όρεξη για περισσότερη συζήτηση και όχι για διαγωνισμό ηλεκτρονικής περσόνας και α μου την είπες θα σου τη πω ας γίνει.

Δε με κατάλαβες!

Kalt
14-10-2008, 17:42
καλτ, α; είσαι και εσύ της άποψης ότι το er δεν είναι μουσικό φόρουμ; ότι είναι ένα κοσμοπόλιταν της πούτσας και του ελέους; και ας πούμε ότι είναι, σε τι μας εμποδίζει να κάνουμε μια μουσική κουβεντούλα με την υποψία ότι μπορεί να καταλήξει κάπου; εγώ πχ λέω ότι το λήξαμε πια το ζήτημα με τα ανέκδοτα του Καντίρου και τα μαισπέις βυζόμπαλα, καιρός να μιλήσουμε για κάτι άλλο!

Mh prodikazeis me pragmata pou den ennooisa. Euxaristo. Ennoeitai oti se KATHE forum tha peis kai ti paparia sou. Allo to ena, allo t allo, prepei sto mualo sou na to valo ( =p). Auto pou anarotithika einai kata poso oi xrhstes to antimetopizoun os ena mousiko forum. To analogo tmima diladi. Gia na to pw pio liana, o ekastote mousikofilos otan vlepei kati sovaro pou de ton endiaferei, to prosperna. Isos kai na to kannivalisei ligo an einai kommataki kammenos. Otan omos to phda, epeidh se faseis auto symvainei kati paei strava, Arxizei kai ginetai metallas me ti kaki ennoia. Epeidi kaka ta psemmata, to alpha kai to omega sti nootropia tou metalla einai to kraksimo

Kai to asteio einai giati ntrepetai na to paradexthei kapoios. As piaso ena prosfato paradeigma "Akouo manowar alla den eimai xevymetal koino". Oraia kai ti akous diladi? Palia laika? Iletronies? Posties? Ki ego t akouo auta alla exo to tharros tis krisis na antimetopiso to xarakthrismo me vasi th pleiopsifeia ton akousmaton mou, kai auta upokuntai stin euriteri sfaira tou rock kai metal.

Den exo oreksi na ti po se kanenan, an kapoios pareksithei shit happens

kai just for the record gia na valo kai ton eauto mou se ena kaloupi, eimai metallas kai mousikofilos.

FIXXXER
14-10-2008, 17:49
Φθογγον, καταλαβα ΑΠΟΛΥΤΑ τι θες να πεις στο τελευταιο σου ποστ και πιστευω οτι ειναι ενα πολυ σωστο ποστ, αυτο που δεν καταλαβα ακομα γιατι ακομα δεν το εχεις εξηγησει σε κανενα λινκ που μου εδωσες ειναι η αποψη που εχεις για το κομματι, το μουσικο ιδιωμα στο οποιο ανηκει και τη γνωμη σου για αυτους στους οποιους αρεσει αυτο το κομματι, ειτε το ακουν επιδερμικα, ειτε προσπαθουν να βρουν καποιο βαθυτερο νοημα στο κομματι. Και βασικα, τα πρωτα δυο δε με ενδιαφερουν, γιατι ειναι το δικο σου γουστο, και εδω που τα λεμε ουτε και τα δυο επομενα ιδιαιτερα, καθως σε ενα σωρο κοσμο θα συνεχιζει να αρεσει το κομματι ειτε εσυ ξερω δεν το βρισκεις σωστο ειτε οχι. Με αυτα που γραφεις εδω και 1,5 σελιδα αρχιζω να πιστευω οτι δε διαφωνεις και με κανεναν, απλα εισαι εδω για τη συζητηση και τη συνεχιζεις για τη φαση ξερω γω. Τελος, αν εσυ θελεις να μιλησεις για τα σημεια 15-25 οταν ολη η μουσικη αποτελειται απο 100 σημεια ξερω γω, τοτε να σε πληροφορησω οτι το κομματι του Timbaland και γενικοτερα η μουσικη την οποια εχω εγω στο μυαλο μου οταν γραφω "λαθος φορουμ" ειναι σιγουρα καπου περα απο το 60.

animae
14-10-2008, 18:01
phthoggon, να σε κάνω μια ερώτηση :?: (νταξει όχι ακριβώς ερωτηση)

Μήπως η ανάλυση που λες και τα στατιστικά, θα πέσουν στο κενό γιατί αρχικά μιλάμε για αρ-εν-μπι και χεβυ μεταλλς?
Εννοώ ότι στην ουσία δεν έχει να κάνει με το ότι κάποιος μπορεί να γουστάρει κομματι-α απο αρ-εν-μπι ενώ ακούει *κατα βάση* άλλα πράγματα, αλλά με την πολυσυλλεκτικότητα που *πρέπει * να υπάρχει στα ακούσματα κάποιου, για να μπορέσει να πάρει ένα σχόλιο από άλλους "φιλες εσύ ξες απο μπαλα!!1!!`" κλπ.
Δηλαδή, άλλο να σου αρέσουν διαφορετικά πράγματα, αλλά παρολαυτά να υπάρχει μια ποικιλία στα ακούσματα και άλλο να είσαι ψαγμένος για να είσαι ψαγμένος.Σωνει και καλα ότι εχεις λιωσει με ΔΙΑΦΟΡΑ ειδη μουσικής και είσαι ο μουσικο(γ)κουρου, αλλά παρολαυτά όταν μπαίνεις στο ηαρ, βάζεις τον εαυτό σου σε ψαγμένο mode και ακούς πράγματα τα οποία "υπο φυσιολογικές" συνθήκες, θα τα ήξερες επιδερμικά, αλλά αρκούντως ώστε να μπορείς να έχεις μια α αποψη για αυτό, αλλά και πολυποθητη πολυσυλλεκτικότητα. Μια μικρή ματιά στο θρεντ πραγματικής ευθύνης ή πως σκατά λέγεται, μου φαίνεται πείθει.

Αν πάλι κάνω λάθος στο που θες να το πας, τότε είναι αυτό που θα εξέφραζα εγώ αν είχα μπει πιο νωρίς στην συζήτηση.

phthoggon
14-10-2008, 18:19
Φθογγον, καταλαβα ΑΠΟΛΥΤΑ τι θες να πεις στο τελευταιο σου ποστ και πιστευω οτι ειναι ενα πολυ σωστο ποστ, αυτο που δεν καταλαβα ακομα γιατι ακομα δεν το εχεις εξηγησει σε κανενα λινκ που μου εδωσες ειναι η αποψη που εχεις για το κομματι, το μουσικο ιδιωμα στο οποιο ανηκει και τη γνωμη σου για αυτους στους οποιους αρεσει αυτο το κομματι, ειτε το ακουν επιδερμικα, ειτε προσπαθουν να βρουν καποιο βαθυτερο νοημα στο κομματι. Και βασικα, τα πρωτα δυο δε με ενδιαφερουν, γιατι ειναι το δικο σου γουστο, και εδω που τα λεμε ουτε και τα δυο επομενα ιδιαιτερα, καθως σε ενα σωρο κοσμο θα συνεχιζει να αρεσει το κομματι ειτε εσυ ξερω δεν το βρισκεις σωστο ειτε οχι. Με αυτα που γραφεις εδω και 1,5 σελιδα αρχιζω να πιστευω οτι δε διαφωνεις και με κανεναν, απλα εισαι εδω για τη συζητηση και τη συνεχιζεις για τη φαση ξερω γω. Τελος, αν εσυ θελεις να μιλησεις για τα σημεια 15-25 οταν ολη η μουσικη αποτελειται απο 100 σημεια ξερω γω, τοτε να σε πληροφορησω οτι το κομματι του Timbaland και γενικοτερα η μουσικη την οποια εχω εγω στο μυαλο μου οταν γραφω "λαθος φορουμ" ειναι σιγουρα καπου περα απο το 60.

Οκ, νο μπρομπ. Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το κομμάτι, το βρίσκω ρηχό και βαρετό και με την rnb δεν έχω κάποιο πρόβλημα πέρα από το ότι μου είναι αδιάφορη γενικά (έχω τύχει και να ποστάρω κομμάτι μαράια κάρει πάντως που μ' άρεσε). Νομίζω ότι οι μουσικές έχουν ας πούμε κάποιο συναισθηματικό χαρακτήρα, ο οποίος όταν τυχαίνει και συμπίπτει με αυτό του αποδέκτη τότε ο τελευταίος καλά κάνει και το γουστάρει. Δεν σημαίνει αυτό ότι "είσαι" rnb και "φέρεσαι" σαν rnb και βρίσκει το καπάκι τον τέντζερη και τέτοια. Συνήθως δεχόμαστε πολλά περισσότερα πράγματα από όσα βγάζουμε έξω, μπορεί κάποιος να τη βρίσκει με θρας και να είναι το πιο ήρεμο άτομο στον κόσμο ξερω γω, οπότε ο δεκτικός με τον εξωτερικευτικό μας χαρακτήρα δε συμπίπτουν απαραίτητα. Οπότε το να γουστάρει κάποιος rnb δε λέει πολλά πράγματα παραπάνω από τ' ότι, εμ, γουστάρει rnb. Για αυτό δεν υπάρχει και καλή και κακή μουσική νομίζω, μόνο μουσική που μας ταιριάζει η όχι! Τώρα όσον αφορά το γιατί κράζουμε άτομα με άλλο γούστο από το δικό μας, ε νομίζω ότι είναι το διαρκές σοκ μας όταν ανακαλύπτουμε ότι οι άλλοι δεν είναι σαν κιε εμάς και είναι διαφορετικοί. Το ξέρουμε αυτό βέβαια αλλά έλα που μας τη σπάει κάθε φορά, γιατί ο άνθρωπος πάντοτε υποσυνείδητα ψάχνει για όμοιους του, για φιλαράκια και ΜΟΥΝΙΑ. Σε λα βί!

άνιμε, η πολυσυλλεκτικότητα και σα ψυχαναγκασμός για την κοινωνική αποδοχή ναι, είναι σε αυτά τα πλαίσια που θεωρώ ότι είναι φολς και καταστρεπτικά.

distortionofperception
14-10-2008, 18:21
Εξαπλώνεται η αρ'ν'μπι άμα την ακούνε μεταλλάδες?

rincewind2k
14-10-2008, 18:22
Καταρχάς να πω οτι τα παρακάτω δεν είναι κάτι καινούριο, τα ίδια έλεγα και σε προηγούμενα ποστς αλλά με λιγότερα λόγια.

Φτόγκον

ακούω ότι γουστάρω, ακούω ότι μαρέσει, και δεν πρόκειται να απολογηθώ ποτέ και σε κανέναν. Δεν το έκανα όταν άκουγα μόνο χεβιμέταλ και οι φίλοι μου με κορόιδευαν γιατί είμαι μαναγουοράς (γιατί του σταματούκου η αδερφή αλλα αυτό ειναι άλλο θέμα) και σίγουρα δεν πρόκειται να το κάνω τώρα.

Από κει και πέρα όταν σοβαρά νομίζεις πως κόσμος ακούει πράγματα που δεν του αρέσουν με το ζόρι για να μην τους πουν κλειστόμυαλους – γίνεται μόδα και αυτοσκοπός η πολυσυλλεκτικότητα - (θα έπρεπε να) αντιλαμβάνεσαι πως δεν υπάρχει καμία επαφή, κανένα κοινό σημείο, κανένας τρόπος να συνεννοηθούμε. Είναι σαν να μου λες ρε παιδί μου οτι χτες το βράδυ σε βίασαν εξωγήινοι. Κοινώς δικέ μου δεν έχω ιδέα τι στο μπούτσο μου τσαμπουνάς.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή έτσι κι αλλιώς θεωρώ απ την αρχή την κουβέντα άσκοπη και σχεδόν από την αρχή θεωρώ οτι λες μαλακίες (διαφωνώ με κάτι –> θεωρώ οτι με τον τύπο που τα λέει δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτε –> λέει μαλακίες) δεν έκατσα πιο πριν να κάνω ποστ-σεντόνια και να επιχειρηματολογώ και να προσπαθώ να σε πείσω ότι χέι μπράδερ οφ μέταλ, έχεις άδικο.

[Για να σου λύσω την απορία για το “σχεδόν”, θεωρώ οτι το μόνο ποστ σου που βγάζει νόημα είναι το αρχικό, του τύπου “σας αρέσει αυτή η μαλακία, καλα πως τη μπαλεύετε ρε μαλάκες;” το οποίο ειναι κάτι που μπορώ να καταλάβω.]

Όσον δε αφορά τα ποστ που έκανα, δεν ήταν ούτε καννιβαλιστικά ούτε χαβαλετζίδικα και είχαν να κάνουν πιο πολύ με το θέμα “μεταλλάδες αναπτύσσουν, ποστμεταλλάδες twitterίζουν”. Ο Ζαχαρόπουλος αναφέρθηκε γιατί είναι ένα γνωστό σε όλους μας παράδειγμα καταπιεσμένου συγγραφέα που βγάζει τα απωθημένα του γράφοντας κριτικές και μουσικά κείμενα, πράγμα που εμένα τουλάχιστον μου τη σπάει. Όπως επίσης μπορεί να μη μου τη σπάει αλλά απλά με αφήνει αρκετα αδιάφορο μια κουβέντα για το πως σε κάνει να νιώθεις και τί σημαίνει για σένα ο χ ψ δίσκος, από τη στιγμή που δεν σε ξέρω. Μιας και εδώ είναι μουσικό φόρουμ, θέλω γαμημένες περιγραφές, και το “μαλάκες αν σας αρέσουν οι horse the band και οι terrorizer με αυτό θα χύσετε” δεν είναι ιδανικό αλλά ας πούμε οτι μου κάνει. Κάτι εκτενέστερο είναι σαφώς καλοδεχούμενο αλλά στο κάτω κάτω δεν απαιτώ από κανέναν να σπαταλήσει το χρόνο του για να με μορφώσει μουσικά.

Το οποίο με φέρνει στο άλλο θέμα που έθιξα σε προηγούμενο ποστ αλλά δεν έπιασες γιατί ό,τι είναι κάτω απο μια σειρά το θεωρείς σπαμ. Διαφαίνεται λοιπόν μια αντιμετώπιση προς την μουσική την οποία εγώ τουλάχιστον βρίσκω αρκετά αφελή και ρομαντική (πλεονασμός) οτι η μουσική δηλαδή είναι κάτι το μαγικό και αέρινο που έρχεται σαν σίφουνας και σου αλλάζει τη ζωή και τίποτα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο και πρέπει να τη σέβεσαι. Ε νταξ, χέσε μας. Μπράβο αν είναι ωραία, και σκατα στο ντάφο τους αν δεν είναι, αλλά είναι μουσική ρε φίλε, χαλάρωσε λίγο.

Καλτ.

Μπορείς να αντιληφθείς οτι θεωρώ καθυστερημένο το να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος μέσω της μουσικής; Δηλαδή οκ να με/σε δει κάποιος και να πει “να ένας μεταλλάς”, μέχρι εκεί του κόβει αλλά σοβαρά τώρα λες “είμαι τέτοιο και γουστάρω”; Το βρίσκω θλιβερό δικέ μου, πως το λένε. Ο Χρονόπουλος το έκανε γιατί παιζόταν το ψωμάκι του, αλλά οποιοσδήποτε άλλος γιατί;

Και επίσης ναζάκια ρε μαλάκες ναζάκια, νιώστε λίγο.

regularpaul
14-10-2008, 18:27
σιχαίνομαι αυτό το εμπορικό rnb, στα πρώτα κιόλας δεύτερα ήθελα να το κλείσω
αλλά το άφησα λίγο να δω τι άρεσε στον nothingman
εκεί με τα γυναικεία φωνητικά κάτι πήγε να γίνει αλλά τελικά τζίφος

να σημειώσουμε ότι πέραν προσωπικού γούστου, underground φιλοσοφίας και τα συναφή
υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να γουστάρεις κάτι σε κάποια μουσική, όπως πχ για να χορέψεις (έστω με αυτό το κακό rnb)
να γελάσεις (με αυτές τις μαλακίες που ακούτε οι πιότεροι εδώ μέσα)
να τα σπάσεις, να συγκινείσαι, να πίνεις μπάφους, (sha) να να...

όλα δεκτά είναι, από εκεί και πέρα καθένας ακολουθεί την δική του διαδρομή
απλά θα ήταν λίγο πιο όμορφος ο κόσμος και πιο δίκαιος αν μέρος της επιτυχίας
ή του ενδιαφέροντος κατέληγε και σε λίγο πιο δύσβατα μονοπάτια
τα οποία δεν θέλουν μέρος της πίτας ε? να μπορούν να επιβιώνουν χρειάζονται μόνο

ένα τυχαίο παράδειγμα για να μην γενικολογώ

στην Madonna πήγαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες κόσμου, πολλοί από τους οποίους έχουν και εναλλακτικά ακούσματα,
πόσοι από αυτούς ξέρουν για το ντεμπούτο της Τζώρτζια Kαλαφάτη aka SugahSpank (http://www.myspace.com/sugahspankmusic) (τραγουδάει και στους Sugah Galore)
το οποίο μπορεί να τους αρέσει στην τελική βρε αδερφέ?

ε αυτό το πράγμα προκαλεί μια πώς να την πω, μίνι δυσφορία?
αλλά παροδική καθώς οι κύκλοι για τους οποίους μιλάμε βασικά αυτοεκφράζονται
και όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν προσπαθούν να τα λύσουν με πολύ μεράκι εκ των έσω

με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι έγιναν 5 νέα ποστς στο μεταξύ αλλά τα προσπερνάω!

Ford Prefect
14-10-2008, 18:34
Ωραία θα ήταν να υπήρχε ένα κοινό θέμα συζήτησης. Όλοι τα σώψυχά τους απότομα τα βγάλανε, βρήκαν ευκαιρία να πούνε αυτό που το'χανε εδώ και μήνες *εδώ* και τελικά σχεδόν τίποτα δεν βγήκε, ακόμα προσπαθεί να καταλάβει ο ένας για τι πράγμα μιλούσε ο άλλος. Ιδιαίτερα δε μου αρέσουν οι φράσεις του βικότνικ: "να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας". Το πρόβλημα αγαπητέ είναι ότι όλοι σταμάτησαν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους (και το χέβιμέταλ κοινό πρώτο-πρώτο, άσχετο) αλλά είναι σίγουροι ότι οι υπόλοιποι ακόμα κρύβονται και πέφτουν "αυτονόητες υποθέσεις" σύννεφο, που δεν κάνουν καλό γενικά, συνήθως ο άλλος θέλει να σου δαγκώσει το λαιμό όταν υποθέτεις κάτι για αυτόν και είσαι και σίγουρος.

Εγώ πάντως έχω μία ερώτηση και θα ήθελα απάντηση από όλους:

Για τι πράγμα μιλάτε; Για την μουσική ή τον ακροατή; Για την μουσική σκηνή ή την κοινωνία; Για το ΕΡ και τα άλλα φόρουμ ή για κάποιον συγκεκριμένα; Αν μιλάτε για όλα, σας πληροφορώ τα έχετε κάνει μπουρδέλο και δεν μιλάει αυτός που απευθύνεστε για το ίδιο πράγμα.

ΥΓ: Και επιτέλους, πρέπει να πει κανείς στον χελμ να επιστρέψει. Είχε δομημένο λόγο το παιδί, που σπανίζει, και δεν είναι ξέρετε αποτέλεσμα ταλέντου στο γράψιμο, αλλά καθαρής σκέψης, που σπανίζει επαναλαμβάνω. Κι ας είχε γούστο εξωγήινου και δεν του αρέσανε οι Μεμέντο Μόρι του φρικιού να πούμε.
ΥΓ2: Όλα αυτά πριν γραφτεί άλλη μια σελίδα.

distortionofperception
14-10-2008, 18:38
ιιιιιχχχχχχχαααααα που λεγε κι η μακαρίτς η παππους μ.
αυτα ολα που λες ήθελα να τα γραψω και γω. Απλά εχει καιρό να παιχτει φλέημ για τη μουσική και το λάιφστάιλ, και του δωσαν και καταλαβε. μπουρδουκλώσαν ενα σωρο πραματα που ναι μεν συνδεονται μεταξύ τους αλλα τι να κανουμε καθε πραμα στο γκαιρο του.

εντιτ: δεν είναι ότι δεν με ενδιαφέρουν τα θεματα. με καινε μαλιστα. απλα ετσι όπως γραφονται και μπερδευονται ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ συνεχώς δεν εχω κουραγιο να συμμετασχω.

Vicotnik
14-10-2008, 18:39
Ford Prefect, η πρόταση ολόκληρη, όπως την διατύπωσα και είχε σημασία που την διατύπωσα έτσι ήταν αυτή: Είναι ευκόλως νοούμενα αυτά που έχουν ειπωθεί και καλό θα ήταν να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας (δεν λέω ότι το κάνετε εσείς, γενικά μιλάω!!!).

Λέγοντας αυτό, να πω ότι δεν αναφερόμουν στα μουσικά γούστα του καθενός, δεν υπέθεσα επ' ουδενί ότι κάποιος προσποιείται οτι του αρέσει κάτι, κι ούτε ξέρω εγώ καλύτερα απ' αυτόν τι του αρέσει. Η πρόταση μου αμφισβητεί όμως τους χρήστες που ΚΑΝΟΥΝ οτι δεν καταλαβαίνουν τι λέει ο phthoggon, ακόμα κι αν έχουμε ξεφύγει τελείως από το αρχικό θέμα του τοπικ (ναι, στο ερ συμβαίνει αρκετά συχνά αυτό νομίζω), στα προηγούμενα ποστς του.

Αν όντως τελικά δεν το καταλαβαίνουν... τι να πω βρε παιδιά, ζητώ συγγνώμη.

cancer
14-10-2008, 19:01
paule kaneis den akouei mousiki gia na stiriksei to underground h apo eleimosyni h gia na epiviwsei kai simera mia mpanta. den ksero alla den to simmerizomai sa logiki. an i tetoia pou les 8a eixe apixisi sto koino tis madonna kala 8a kane na to kinigouse na paiksei support (leme tora) sti madonna h na kanei kapoia alli prow8isi pou 8a piasei kai auto to koino kai oxi tous stonerades me euru fasma akousmatwn. kai auto to sigkekrimeno koino tis madonna prin ftasei stin sugahtipissa se ena endexomeno psaksimo tou (leme tora) 8a xei perasei apo ena ekatommirio alles kallitexnides. o proorismos tis pop einai na einai pop, otan o kallitexnis epilegei to underground de mporei na perimenei perissotera. kai pote psaxnontan oloi osoi akoun mousiki sa mousikofiloi? pote.
proswpika protimw na epiviwsoun oi wolfmother px para oi lord 13, ki auto me mono kritirio to oti oi wolfmother (tixaio onoma (siga-tin) mpanta(s)) maresoun ligo parapanw aptous lord 13 pou de maresoun ka8olou. kai de mendiaferei an einai underground kai ti antiksootites perasan kai ti istoria exoun kiolauta, 8a tous valw na tous akousw kai 8a tous "stiriksw" mono an maresoun.

phthoggon
14-10-2008, 19:02
Καταρχάς να πω οτι τα παρακάτω δεν είναι κάτι καινούριο, τα ίδια έλεγα και σε προηγούμενα ποστς αλλά με λιγότερα λόγια.

όχι όχι δε τα λεγες, τουλάχιστον εγώ είμαι χαζός και δε τα καταλαβαίνω, δε μπορώ να βγάλω 4 παραγράφους από το ζαχαρόπουλο το power metal και τους the bloody κάτι (τους οποίους τσέκαρα και ΓΑΜΑΝΕ βτγ)

ακούω ότι γουστάρω, ακούω ότι μαρέσει, και δεν πρόκειται να απολογηθώ ποτέ και σε κανέναν. Δεν το έκανα όταν άκουγα μόνο χεβιμέταλ και οι φίλοι μου με κορόιδευαν γιατί είμαι μαναγουοράς (γιατί του σταματούκου η αδερφή αλλα αυτό ειναι άλλο θέμα) και σίγουρα δεν πρόκειται να το κάνω τώρα.

οκ, ελπίζω να μη με περιμένεις να σχολιάσω λες και μου απάντησες σε κάτι που σε κατηγόρησα εδώ, γιατί κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

Από κει και πέρα όταν σοβαρά νομίζεις πως κόσμος ακούει πράγματα που δεν του αρέσουν με το ζόρι για να μην τους πουν κλειστόμυαλους – γίνεται μόδα και αυτοσκοπός η πολυσυλλεκτικότητα - (θα έπρεπε να) αντιλαμβάνεσαι πως δεν υπάρχει καμία επαφή, κανένα κοινό σημείο, κανένας τρόπος να συνεννοηθούμε. Είναι σαν να μου λες ρε παιδί μου οτι χτες το βράδυ σε βίασαν εξωγήινοι. Κοινώς δικέ μου δεν έχω ιδέα τι στο μπούτσο μου τσαμπουνάς.

Ε τι να σου πω, μιας και που λέμε για εξωγήινους, σα να έρχεσαι από άλλο πλανήτη μιλάς εδώ. Εδώ πέφτει ο καπιταλισμός κόβονται κεφάλια βγαίνουν 15χρονοι σε killing streaks με μπερέτες και εσύ δε πιστεύεις ότι ο κόσμος ακούει πράγματα λόγω δήθεν πολυσυλλεκτικότητας. Εδώ σου λέω ΕΓΩ, ΕΓΩ το έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου πολλές φορές στο παρελθόν επειδή ως γνωστόν είμαι και ποστ μέταλ εκτός από μέταλ. Όχι να ακούς ντε και καλά με το ζόρι ένα δίσκο με μισή παραμορφωμένη νότα, αλλά το να κατεβάζεις και να ακούς ψυχαναγκαστικά δύο χιλιάδες διαφορετικά πράγματα από τα οποία στο τέλος ελάχιστα γουστάρεις για να αποκτήσεις την δείνα εγκυκλοπαιδική γνώση και να πεις ότι τα έχεις ακούσει και τα ξέρεις όλα και τα καταλαβαίνεις όλα. Αρρώστεια και ψυχοπάθεια, μακριά μας. Και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι έχω παρατηρήσει αυτό το ψυχαναγκασμό και σε άλλους, τώρα μέλος της μίας, της άλλης σκηνής, ας μην το παρακάνουμε. Έπεσες από τα σύννεφα ξερω γω?

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή έτσι κι αλλιώς θεωρώ απ την αρχή την κουβέντα άσκοπη και σχεδόν από την αρχή θεωρώ οτι λες μαλακίες (διαφωνώ με κάτι –> θεωρώ οτι με τον τύπο που τα λέει δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτε –> λέει μαλακίες) δεν έκατσα πιο πριν να κάνω ποστ-σεντόνια και να επιχειρηματολογώ και να προσπαθώ να σε πείσω ότι χέι μπράδερ οφ μέταλ, έχεις άδικο.

χαίρομαι που πιστεύεις ότι αφιερώνω πέντε έξι ώρες της ζωής μου σε ένα θρεντ για να γράφω μαλακίες. Προφανώς πρέπει να είμαι μεγάλος μαλάκας άσε που δεν έχω τίποτα να πω!

Όπως επίσης μπορεί να μη μου τη σπάει αλλά απλά με αφήνει αρκετα αδιάφορο μια κουβέντα για το πως σε κάνει να νιώθεις και τί σημαίνει για σένα ο χ ψ δίσκος, από τη στιγμή που δεν σε ξέρω. Μιας και εδώ είναι μουσικό φόρουμ, θέλω γαμημένες περιγραφές, και το “μαλάκες αν σας αρέσουν οι horse the band και οι terrorizer με αυτό θα χύσετε” δεν είναι ιδανικό αλλά ας πούμε οτι μου κάνει. Κάτι εκτενέστερο είναι σαφώς καλοδεχούμενο αλλά στο κάτω κάτω δεν απαιτώ από κανέναν να σπαταλήσει το χρόνο του για να με μορφώσει μουσικά.

Καλώς, σέβομαι την γνώμη σου, εγώ όμως βρίσκω ενδιαφέρον το να κάνω κουβέντα συναισθηματική και μουσική και αναλυτική και να βλέπω τέτοια ποστ από άτομα που δε ξέρω. Δε το απαιτώ ούτε εγώ αλλά θα ήμουν χαρούμενος άμα.

Το οποίο με φέρνει στο άλλο θέμα που έθιξα σε προηγούμενο ποστ αλλά δεν έπιασες γιατί ό,τι είναι κάτω απο μια σειρά το θεωρείς σπαμ. Διαφαίνεται λοιπόν μια αντιμετώπιση προς την μουσική την οποία εγώ τουλάχιστον βρίσκω αρκετά αφελή και ρομαντική (πλεονασμός) οτι η μουσική δηλαδή είναι κάτι το μαγικό και αέρινο που έρχεται σαν σίφουνας και σου αλλάζει τη ζωή και τίποτα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο και πρέπει να τη σέβεσαι. Ε νταξ, χέσε μας. Μπράβο αν είναι ωραία, και σκατα στο ντάφο τους αν δεν είναι, αλλά είναι μουσική ρε φίλε, χαλάρωσε λίγο.

Εντάξει, τι θες να σου κάνω όμως επειδή έχεις μεγάλη φαντασία. Πως τα συμπεραίνεις αυτά τα τρομερά, ποιος σου είπε ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα αντικείμενο σε βάθος πρέπει να το θεωρεί μαγικό και αέρινο? Τυχαίνει αυτά τα πράγματα για τα οποία μιλώ να με ενδιαφέρουν σοβαρά και προσπαθώ να καταλάβω από τους άλλους κάποια πράγματα και να εκφράσω κάποια άλλα πράγματα που έχω στο μυαλό μου. Αν αυτό για σένα σου φαίνεται αφελές και ρομαντικό και δε σ' αρέσει να το διαβάζεις τότε τι να σου πω, δε θα απολογηθώ, υπάρχει και η λύση του ιγκνόρ. Χαλαρός είμαι, θενκς.

ΥΓ: Και επιτέλους, πρέπει να πει κανείς στον χελμ να επιστρέψει

x2. ΧΙΠΣΤΕΡΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΤ-ΣΕΝΤΟΝΙΑ.

regularpaul
14-10-2008, 19:19
paule kaneis den akouei mousiki gia na stiriksei to underground h apo eleimosyni h gia na epiviwsei kai simera mia mpanta. den ksero alla den to simmerizomai sa logiki. an i tetoia pou les 8a eixe apixisi sto koino tis madonna kala 8a kane na to kinigouse na paiksei support (leme tora) sti madonna h na kanei kapoia alli prow8isi pou 8a piasei kai auto to koino kai oxi tous stonerades me euru fasma akousmatwn. kai auto to sigkekrimeno koino tis madonna prin ftasei stin sugahtipissa se ena endexomeno psaksimo tou (leme tora) 8a xei perasei apo ena ekatommirio alles kallitexnides. o proorismos tis pop einai na einai pop, otan o kallitexnis epilegei to underground de mporei na perimenei perissotera. kai pote psaxnontan oloi osoi akoun mousiki sa mousikofiloi? pote.
proswpika protimw na epiviwsoun oi wolfmother px para oi lord 13, ki auto me mono kritirio to oti oi wolfmother (tixaio onoma (siga-tin) mpanta(s)) maresoun ligo parapanw aptous lord 13 pou de maresoun ka8olou. kai de mendiaferei an einai underground kai ti antiksootites perasan kai ti istoria exoun kiolauta, 8a tous valw na tous akousw kai 8a tous "stiriksw" mono an maresoun.

:? ό,τι να ναι ποστ μαν, σόρρυ

Ford Prefect
14-10-2008, 19:26
Ford Prefect, η πρόταση ολόκληρη, όπως την διατύπωσα και είχε σημασία που την διατύπωσα έτσι ήταν αυτή: Είναι ευκόλως νοούμενα αυτά που έχουν ειπωθεί και καλό θα ήταν να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας (δεν λέω ότι το κάνετε εσείς, γενικά μιλάω!!!).

Είχε σημασία για σένα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι α) τίποτα μα τίποτα δεν είναι ευκόλως εννοούμενο από αυτά που έχουν ειπωθεί και β) δεν νομίζω να αντελήφθη κανείς ότι σε αυτά που έχουν ειπωθεί εννοούσες αυτό που έχει πει ο φθόγγον συγκεκριμένα, που σημειωτέον, διαφωνείς μαζί του. Επαναλαμβάνω και εγώ ότι έχει σημασία αυτό που έγραψα όπως το έγραψα (και οι δυο μας θεωρούμε σημαντικά αυτά που γράψαμε! Πρωτοτυπούμε!), ότι δεν κρύβεται κανείς πίσω από κανένα δάχτυλο.

Απλώς είναι πεπεισμένοι ότι οι άλλοι κρύβονται πίσω από το δικό τους και μετά όλοι μαζί λένε "δεν εννοούσα εσένα προσωπικά!" όταν ο άλλος αντιλαμβάνεται ότι του προσάπτουν κάτι τέτοιο. "Έλα τώρα που δεν ξέρεις τι εννοώ!!!", "Πας καλά; Μα τι λες εδώ; Από ποιο πλανήτη ήρθες ρε;!", "Όλοι ξέρουμε τι σίχαμα είναι αυτό!", "Κανείς δεν ξέρει τίποτα και α γαμήσου!!!" κ.ο.κ.

Συμφωνήστε πρώτα ποιο είναι το θέμα συζήτησης και βλέπετε αν βγήκατε και οφτόπικ.

cancer
14-10-2008, 19:29
paul de vlepw to giati. kai molis paratirisa oti autoi pou klinete sti grammi f8ogkou exete paredwse me to underground, mallon oi alloi de mporoun na to doune to idio romantika.

Marillion
14-10-2008, 19:36
to underground den exei na kanei me romantismo, einai poly perissotero realistiko (+ talantouxo) apo to mainstream vasika.

Vicotnik
14-10-2008, 19:38
Ford Prefect wat.

β) δεν νομίζω να αντελήφθη κανείς ότι σε αυτά που έχουν ειπωθεί εννοούσες αυτό που έχει πει ο φθόγγον συγκεκριμένα, που σημειωτέον, διαφωνείς μαζί του.

Αυτήν την πρόταση δεν την κατάλαβα καν, θα με βοηθήσεις;

Απλώς είναι πεπεισμένοι ότι οι άλλοι κρύβονται πίσω από το δικό τους και μετά όλοι μαζί λένε "δεν εννοούσα εσένα προσωπικά!" όταν ο άλλος αντιλαμβάνεται ότι του προσάπτουν κάτι τέτοιο. "Έλα τώρα που δεν ξέρεις τι εννοώ!!!", "Πας καλά; Μα τι λες εδώ; Από ποιο πλανήτη ήρθες ρε;!", "Όλοι ξέρουμε τι σίχαμα είναι αυτό!", "Κανείς δεν ξέρει τίποτα και α γαμήσου!!!" cock

... Όταν έλεγα ότι κρυβεται κάποιος πίσω από το δάχτυλο του δεν εννοούσα αυτό. Αναφερομουν ΚΑΙ εκεί "στα όσα έχουν ήδη ειπωθεί", από τον phthoggon, και τον Marillion, και τον Loki (ακόμα κι αν ξέφευγαν από το αρχικό θέμα, είμαι πάνω κάτω κι αριστερά δεξιά, μαζί τους).

Όσο για το ποιό είναι το θέμα, υποθέτω ασχοληθήκαμε με διάφορα θέματα ταυτόχρονα.

FIXXXER
14-10-2008, 19:39
to underground den exei na kanei me romantismo, einai poly perissotero realistiko (+ talantouxo) apo to mainstream vasika.

Οχι. Ουτε το αντιθετο.

cancer
14-10-2008, 19:40
marillion foveri dilosi...
re malakes afou to paradexeste monoi sas oti o kyrios logos pou de goustarete auti ti mousiki einai epeidi den exei skini apo katw kai ola ginontai me vasi to emporio. dld an eixe (!!) mporei kai na sas arese (kati pou proswpika den ais8anomai oti dialeukanate). mipws gineste ipervolika piouristes (...=zaxaropouloi...)?? mipws o kompleksismos einai kai diki sas ipothesi? mipws o mpantilakis telika den itan o pio adinamos krikos??
xwris bebaia na lew oti den iparxoun atoma pou au8ipovallontai h psyxanagkazontai gia na tous aresei kati pou paliotera 8a aperriptan avlepi (kali wra, giati ntaks, ana8ema me ki an perimene kaneis na aresei sto marillion h sto f8ogko auto to kommati).

Marillion
14-10-2008, 19:41
e twra ti na sas pw, an den to katalavainete ayto niw8w oti ta perissotera mou post pigane strafi.

to underground vrisketai se pola ipoklimakia den xreiazetai na einai punk apo tin tanzania & tin mogolia.

regularpaul
14-10-2008, 19:43
γιατί δεν κατάλαβες μία από όσα έγραψα
γιατί προτείνεις ως προοπτική για την σουγκατύπισσα να παίξει σαπόρτ στην μαντόνα
ή να κάνει άλλες πιασάρικες κινήσεις προώθησης (χωρίς να ξέρεις τι κάνει στην πραγματικότητα)
γιατί μιλάς για ελεημοσύνη (?)
γιατι λες πως στηρίζεις κάτι μόνο αν σου αρέσει, το αυτονόητο δηλαδή
λες κι εγώ είπα το αντίθετο
γιατί προτιμάς να στηρίξεις τους τάδε που σου αρέσουν λίγο παραπάνω από τους δείνα που δεν σου αρέσουν καθόλου (!)

και γενικώς γιατί το ποστ σου δεν είχε σχέση με το δικό μου το οποίο σχολίασες :|
επίσης δεν έκλινα στην γραμμή φθόγγου, ίσα ίσα που ανέφερα γιατί μπορεί κανείς να γουστάρει
ακόμα και αυτό το ψευτο-rnb

FIXXXER
14-10-2008, 19:44
Τι
ακριβως
να καταλαβουμε?

Θετεις ως κριτηριο για την αξια ενος δειγματος μουσικης το αν πουλαει η οχι.

Μαριλλιον.

Marillion
14-10-2008, 19:46
To underground san enoia stin opoia anaferome twra den exei na kanei aparaithta me pwlhseis.

to 85% twn polye8nikwn kykloforiwn einai zhmia ara kalista mporoume na poume pws apeires indie mpantes poulane perissotera.

Oi fugazi einai underground me 450.000 pwlhseis (ton disko)

edit :

xwris bebaia na lew oti den iparxoun atoma pou au8ipovallontai h psyxanagkazontai gia na tous aresei kati pou paliotera 8a aperriptan avlepi (kali wra, giati ntaks, ana8ema me ki an perimene kaneis na aresei sto marillion h sto f8ogko auto to kommati).

akouw smashing pumpkins pantws kai tus gustarw apeira (klasiko paradeigma sximatos pou ksepidise apo to .... mainstream). an nomizete oti vlepw kati allo prin apo thn mousikh kanete la8os re paidia, ti na pw. ayto den shmainei oti den pezoun kai alla pragmata ton rolo tous... alla argotera

cancer
14-10-2008, 19:57
γιατί προτείνεις ως προοπτική για την σουγκατύπισσα να παίξει σαπόρτ στην μαντόνα
ή να κάνει άλλες πιασάρικες κινήσεις προώθησης (χωρίς να ξέρεις τι κάνει στην πραγματικότητα)
me tin idia eukolia re paule evales stin idia protasi ti sugatipissa me ti madonna kserontas oti to koino tis teleutaias den tin psaxnei idiaitera me ti mousiki, ki an tin psaxnei de 8a skapsei toso poly gia na brei ti sugatipissa. opote mallon to provlima entopizetai stin sugatipissa perissotero.

ok itan ligo baria i leksi, as poume "sigkatavasi". dld eimaste mia timia mpanta me kala kommatakia, nai 8eloume douleia klp klp alla stirikste mas. e de mporw na to dw etsi, sori. an o allos vgazei ta gousta tou me ti mpanta einai diko tou 8ema, o xronos mas me ta internets exei ginei poly ligos giati i mousiki exei ginei megali se posotita kai anapofeukta brisketai arketi kai kali/poiotiki mousiki, de mou arkei to "euxaristiountai auto pou kanoun sti skini, 8eloun douleia opws eipame al-" gia na tous dwsw ta 5 eu mou gia to demo pou me toso kopo evgalan.

wp!! ontws den eprepe na milisw pote afou den ksero ti kanei stin pragmatikotita! sori.
tin anefera ws akousma pou 8a arese se opadous madonna. an 8elei na ginei diasimi to kalitero pou 8a xe na kanei itan auto pou eipa. an 8elei na meinei sto underground, me geia tis me xara tis alla as min paraponietai giati den tin edwse mia eukairia na tin akousei i tipissa pou edwse 100 eu na paei sti madonna giati einai dedomeno oti to koino_madonna den exei tetoia epafi me ti mousiki.

Ford Prefect
14-10-2008, 20:37
Ford Prefect wat.

β) δεν νομίζω να αντελήφθη κανείς ότι σε αυτά που έχουν ειπωθεί εννοούσες αυτό που έχει πει ο φθόγγον συγκεκριμένα, που σημειωτέον, διαφωνείς μαζί του.

Αυτήν την πρόταση δεν την κατάλαβα καν, θα με βοηθήσεις;

Πολύ ευχαρίστως. Μίλησες για ευκόλως εννοούμενα που έχουν ειπωθεί. Εννοούσες του φθόγγον τα λεγόμενα, σύμφωνα με το επόμενο ποστ σου. Σου λέω ότι το τελευταίο δεν το κατάλαβε πολύς κόσμος, ότι αναφερόσουν δηλαδη στα του φθόγγον (και τώρα Μαρίλιον κλπ). Επίσης, τώρα λες ότι πάνω-κάτω, μέσες-άκρες συμφωνείς με τον φθόγγον, αλλά πριν έλεγες ότι εγώ δεν ξέρω γιατί ακούει ο καθένας, δεν κρίνω κανέναν. Άμα το εννοείς αυτό, δεν θα μπεις ποτέ στην διαδικασία που μπαίνει ο φθόγγον. Δηλαδη, τι εννοείς, ότι γενικά κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε με το ζόρι πράματα, αλλά βασικά εσύ δεν ξέρεις ποιοι είναι αυτοί; Δεν έχει νόημα, εκτός κι αν σου αρέσουν ανέφελες και ανώφελες γενικότητες.

Αν ξέρεις ποιοι είναι αυτοί, άντε, πες τους και μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου ;)

... Όταν έλεγα ότι κρυβεται κάποιος πίσω από το δάχτυλο του δεν εννοούσα αυτό.

Ε, ναι, εγώ το εννοούσα αυτό, είναι επεξήγηση σε δικιά μου θέση, όχι δικιά σου.

Όσο για το ποιό είναι το θέμα, υποθέτω ασχοληθήκαμε με διάφορα θέματα ταυτόχρονα.
Εξελίσσεται σε mainstream vs underground, που καλό θα ήταν να ανατρέξουν στο τόπικ για την ελληνική σκηνή, διότι έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα βοηθητικά.

Εγώ διαφωνώ στην τελευταία τοποθέτηση του Μαρίλιον εν μέρει, πρώτον γιατί το άντεργκράουντ σαφώς και έχει να κάνει με τον ρομαντισμό, και πολύ καλά κάνει και κατά δεύτερον γιατί το ταλέντο είναι εξίσου μοιρασμένο (και στο μέηνστρημ έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις πραγματικά ταλαντούχους και έμπειρους παραγωγούς και μίκτες, τεράστιο κεφάλαιο). Για τις "υποχρεώσεις" του μουσικόφιλου έχουν γραφτεί άπειρα στο τόπικ της ελληνικής σκηνής.

Vicotnik
14-10-2008, 20:58
Συμφωνώ μαζί του σε αυτό

Πρώτα απ' όλα να ξανεπαναλάβω ότι δεν λέει κανένας σε κανένα τι να ακούει ούτε πως ότι γουστάρει είναι μία ψευδαίσθηση η οποία έχει προκαλεστεί από τους τάδε παράγοντες και τα λοιπά. Σε τέτοια πράγματα είτε δε μιλάς είτε μόνο μιλάς με πιθανότητες και never shove in down someone's throat. Η πολυσυλεκτικότητα στην αισθητική είναι ένα πράγμα το οποίο κάποια άτομα έχουν, γουστάρουν και το σκοτάδι και την κακία και το ξεφάντωμα στην παραλιακή και γουτέβερ, ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από αντιθέσεις, δεν είναι όλοι έτσι άλλα δεν είναι και κανένας.

H πρώτη πρόταση αυτομάτως δείχνει οτι ο phthoggon (και κατ' επέκταση εγώ που συμφωνώ μαζί του) δεν μπαίνει στην διαδικασία που λες (?) (αν θες κάνε μου ένα summary της "διαδικασίας" γιατί μετά από τοσα posts και quotes, και διαφορετικά πράγματα που λέγονται έχω μπερδευτεί λιγάκι, να δω αν έχω καταλάβει σωστά).

εδώ

αλλά επειδή με ενδιαφέρουν τα φαινόμενα αυτά καθεαυτά αλλά και γιατί δε γουστάρω να είναι ο κόσμος να είναι πρόβατα αλλά να έχει άποψη και να το λέει και να κάνει ποστ μεγάλα στο music discussion και να προωθείται ο πολιτισμός έτσι.

κι εδώ

Μιας και δε φαίνεται να συγκινείται κανένας (σ.σ άκυρο αυτό μετά τα 2 τελευταία ποστ) να σχολιάσω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να γουστάρει κάποιος και να μη θέλει να γράψει πέντε λόγια για ένα άλμπουμ στο οφφ τόπικ ξερω γω. Απλά όταν γίνεται από πολλούς ε κάτι δείχνει για τον τρόπο που τα προσεγγίζουν, δε γράφουν πέντε λόγια επειδή (πιθανόν...) δε πολυκαλαβαίνουν ή δε πολυνοιάζονται για τι ακούνε, και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρούμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στη γενικότερη σκηνή του "εναλλακτικού" λόγω της μανίας με το "avant-garde" και το "καινούργιο", του στυλ και της φόρμας δηλαδή και όχι της ουσίας

και βαριέμαι να κάνω άλλα quotes τα οποία δεν έχουν και σχέση μεταξύ τους ούτε εστιάζουν σ' ένα θέμα αλλά σε αρκετά τα οποία έχουν ανοίξει σ' αυτό το θρεντ.
Εγώ παλιότερα πόσταρα ένα εξώφυλλο και δεν έγραφα τίποτα, τελικά κατάλαβα ότι αυτό ήταν μαλακία, ο phthoggon, σ' ένα από τα θέματα που μιλάμε, προσπαθεί να πείσει και τους άλλους γι'αυτό, εκεί τον υποστηρίζω.

regularpaul
14-10-2008, 21:02
me tin idia eukolia re paule evales stin idia protasi ti sugatipissa me ti madonna kserontas oti to koino tis teleutaias den tin psaxnei idiaitera me ti mousiki, ki an tin psaxnei de 8a skapsei toso poly gia na brei ti sugatipissa. opote mallon to provlima entopizetai stin sugatipissa perissotero.

Αν διάβαζες τι έχω γράψει θα είχες προσέξει ότι αναφερόμουν στο κομμάτι του κοινού της με εναλλακτικά ακούσματα
και όχι γενικώς και αορίστως στο κοινό της Madonna.

ok itan ligo baria i leksi, as poume "sigkatavasi". dld eimaste mia timia mpanta me kala kommatakia, nai 8eloume douleia klp klp alla stirikste mas. e de mporw na to dw etsi, sori. an o allos vgazei ta gousta tou me ti mpanta einai diko tou 8ema, o xronos mas me ta internets exei ginei poly ligos giati i mousiki exei ginei megali se posotita kai anapofeukta brisketai arketi kai kali/poiotiki mousiki, de mou arkei to "euxaristiountai auto pou kanoun sti skini, 8eloun douleia opws eipame al-" gia na tous dwsw ta 5 eu mou gia to demo pou me toso kopo evgalan.

καμιά συγκατάβαση, μιλάμε για μπάντες που σκοτώνουν, όχι για μετριότητες
και εξάλλου εγώ δεν λαμβάνω τέτοια μιζέρια (και γραφικότητα που τους αποδίδεις) από τους καλλιτέχνες
την στήριξη την ζητάω εγώ και άλλοι σαν κι εμένα που έχουμε έρθει σε επαφή με την φάση
και θεωρούμε ότι αξίζει προσοχής, αν δεν την αναζητήσω στο ΕR που έχει μουσικόφιλους, πού θα το κάνω?

wp!! ontws den eprepe na milisw pote afou den ksero ti kanei stin pragmatikotita! sori.
tin anefera ws akousma pou 8a arese se opadous madonna. an 8elei na ginei diasimi to kalitero pou 8a xe na kanei itan auto pou eipa. an 8elei na meinei sto underground, me geia tis me xara tis alla as min paraponietai giati den tin edwse mia eukairia na tin akousei i tipissa pou edwse 100 eu na paei sti madonna giati einai dedomeno oti to koino_madonna den exei tetoia epafi me ti mousiki.[/quote]

:? ρε φίλος, εγώ έφερα ένα παράδειγμα μιας τύπισσας που πιθανόν θα άρεσε σε ένα μέρος του εναλλακτικού κοινού της Madonna, το οποίο όμως για κάποιον λόγο (επειδή δεν την ψάχνει αρκετά, επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, επειδή οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις) δεν θα φτάσει να την ακούσει καν, από εκεί και πέρα μην αποδίδεις ΚΑΙ σε αυτόν τον καλλιτέχνη περίεργους χαρακτηρισμούς επειδή εγώ την έφερα ως παράδειγμα! Ο κάθε καλλιτέχνης θα θελε να γίνει διάσημος αλλά επειδή αυτό δεν είναι εύκολο, ξεκινά ικανοποιώντας την ανάγκη του για αυτοέκφραση, συνεχίζει αναζητώντας τις κατάλληλες συνθήκες να καλλιεργήσει το ταλέντο του (εδώ κάπου διακόπτεται η πορεία ενός μεγάλου ποσοστού καλλιτεχνών στην χώρα μας) και τελικά να βρει την αναγνώριση ή επιτυχία που αξίζει. Αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό ακριβώς που δικαιούνται, αυτό ακριβώς παίρνουν οι ντόπιοι "underground" καλλιτέχνες, επέτρεψέ μου να διαφωνώ.

phthoggon
14-10-2008, 21:12
Πω ρε παιδιά κακό θρεντ, είπαμε να συζητάμε αλλά έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας και δε καταλαβαίνω μία πια, διαβάζω το ποστ του Ford Perfect και έχω ξεχάσει ποια είναι και η "γραμμή Φθόγκον" :shock: Τώρα που λέμε και για μπούτια όμως θυμήθηκα και αυτό το γαμάτο rnb της μαράιας που μου αρέσει,να! (http://www.youtube.com/watch?v=QPsMq5oRnB4) (σοβαρά λέω ότι μου αρέσει, δεν είναι ψυχαναγκαστικό!)

Ford Prefect
14-10-2008, 21:45
Συμφωνώ μαζί του σε αυτό

Πρώτα απ' όλα να ξανεπαναλάβω ότι δεν λέει κανένας σε κανένα τι να ακούει ούτε πως ότι γουστάρει είναι μία ψευδαίσθηση η οποία έχει προκαλεστεί από τους τάδε παράγοντες και τα λοιπά. Σε τέτοια πράγματα είτε δε μιλάς είτε μόνο μιλάς με πιθανότητες και never shove in down someone's throat. Η πολυσυλεκτικότητα στην αισθητική είναι ένα πράγμα το οποίο κάποια άτομα έχουν, γουστάρουν και το σκοτάδι και την κακία και το ξεφάντωμα στην παραλιακή και γουτέβερ, ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από αντιθέσεις, δεν είναι όλοι έτσι άλλα δεν είναι και κανένας.

H πρώτη πρόταση αυτομάτως δείχνει οτι ο phthoggon (και κατ' επέκταση εγώ που συμφωνώ μαζί του) δεν μπαίνει στην διαδικασία που λες (?) (αν θες κάνε μου ένα summary της "διαδικασίας" γιατί μετά από τοσα posts και quotes, και διαφορετικά πράγματα που λέγονται έχω μπερδευτεί λιγάκι, να δω αν έχω καταλάβει σωστά).

Δεν υπάρχει μια "διαδικασία". Αυτό που εννοώ είναι ότι ο φθόγγον παρατηρεί και γεμίζει τους χώρους μεταξύ του 1 και του 100. Εσύ από την άλλη αν δηλώνεις ότι δεν κριτικάρεις το γούστο του άλλου, δεν μπορείς να ξέρεις κλπ. Ο φθόγγον απλώς το σέβεται το γούστο αλλά δεν το θεωρεί ταμπού να πει ότι ο τάδε ακούει μόνο μαλακίες κι ας μην του το πει στην μάπα (και καλά κάνει). Φυσικά αν τον έχω παρεξηγήσει να μου το πει. Εγώ το κάνω πάντως, το'κανα από τις μέρες του σχολείου και θα το κάνω γενικότερα. Είναι μέρος του ελιτισμού που με δέρνει. Άμα βλέπω κάποιον να ακούει μόνο ότι είναι στο πιάτο της ημέρας από τα μίντια, ε, εμένα κάτι μου λέει αυτό και στα παπάρια μου αν θίγεται. Που δεν θα θιχτεί γιατί (προσωπικά μιλώντας πια) δεν θεωρώ τον μουσικόφιλο να έχει κάνει κανένα κατόρθωμα και στα παπάρια μου αν ο άλλος την βρίσκει με Μπεζεντάκου ή Ντριμ Θίατερ. Κάπου έχω μιλήσει για την μουσική σαν το φαΐ και ακόμα την βρίσκω καλή την παρομοίωση.

Γενικά το όλο ζήτημα περιστρέφεται στο τι ορίζει καλή μουσική και τι όχι, αν είναι διακριτά από όλους το ίδιο τα όρια, ποιος έχει το δικαίωμα να το πει, τι σκατά παριστάνει κλπ. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει ακόμα το θέμα του μέηνστρήμ και του αντεργκράουντ που είναι άλλο φρούτο που απλώς κάνει κροσόβερ σε σημεία.
Ξεμπέρδεψα τίποτα; Φυσικά παίζει να σε έχω παρεξηγήσει με την σειρά μου, πάντως αρχικά δεν φαινόταν να συμφωνείς καθόλου με τον φθόγγον, μόνο να λες ότι δεν είναι δυσνόητο αυτό που λέει.

Kalt
14-10-2008, 22:48
Ofeilw na apantiso

Καλτ.

Μπορείς να αντιληφθείς οτι θεωρώ καθυστερημένο το να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος μέσω της μουσικής; Δηλαδή οκ να με/σε δει κάποιος και να πει “να ένας μεταλλάς”, μέχρι εκεί του κόβει αλλά σοβαρά τώρα λες “είμαι τέτοιο και γουστάρω”; Το βρίσκω θλιβερό δικέ μου, πως το λένε. Ο Χρονόπουλος το έκανε γιατί παιζόταν το ψωμάκι του, αλλά οποιοσδήποτε άλλος γιατί;

..oti kamia epafi, xrisimopoieis tin idia tampela gia diaforetikes ennoies. Koinos den exei epafi me to koinoniko koustoumi pou perigrafeis. paso anyway

Amnesiac.
14-10-2008, 22:49
Έκανες το καθήκον σου.

Kalt
14-10-2008, 22:50
i am a good soldier

Mitsmann
14-10-2008, 22:50
http://www.saunalahti.fi/samit3/pilling/spoon_water.jpg

distortionofperception
14-10-2008, 22:52
http://www.affordablehousinginstitute.org/blogs/us/drowning_small1.jpg

phthoggon
14-10-2008, 23:06
Ο φθόγγον απλώς το σέβεται το γούστο αλλά δεν το θεωρεί ταμπού να πει ότι ο τάδε ακούει μόνο μαλακίες κι ας μην του το πει στην μάπα (και καλά κάνει).

Όχι, πολυ σπάνια το κάνω αυτό και γενικά δεν είναι καλό να το κάνουμε γιατί είτε σε βρισίδια είτε σε απομάκρυνση οδηγεί, όπως και στην περίπωση μας με τον νάθινγκμαν που αντέδρασε όπως αντέδρασε, με το δίκιο του βέβαια, άσχετα αν εγώ όρεξη για συζήτηση είχα όχι για γουστο-μπατσιλίκι. Ούτε όπως έγραψα στο πρώτο ποστ στην 9 σελίδα μιλάω για κακές μουσικές, το μοναδικό που κάνει μία μουσική και ένα οτιδήποτε αντικείμενο τέχνης καλό είναι να το γουστάρει ειλικρινά έστω και ένας μόνο άνθρωπος, αν αυτό συμβαίνει τουμπεκί ψιλοκομμένο όλες οι αναλύσεις και οι εξυπνάδες και το τι θεωρεί ο καθένας μας προσωπικά μαλακία. Τώρα περί καλού και καλύτερου, άλλο θέμα. Εν πάση περιπτώση αυτό που υποστηρίζω εγώ είναι ότι από την νοοτροπία και το τρόπο που εκφράζεται κάποιος για αυτό που υποτίθεται ότι του αρέσει μπορεί κάποιος να υποθέσει πως το προσεγγίζει επιφανειακά ή ότι πείθει τον εαυτό του ότι γουστάρει για τους α β γ λόγους που σχετίζονται με μόδες, κοινωνική αποδοχή, scenesterism, και τα λοιπά, μπλαμπλαμπλα τα είπαμε εκατό φορές. Το αν ψάχνεται κάποιος για καινούργια πράγματα είναι εντελώς άλλο θέμα, το ότι ακούει ότι του σερβίρει το μαντ δε σημαίνει ότι είναι ανειλικρινής ως προς αυτό, αυτά ξέρει αυτά εμπιστεύεται, άσχετα αν του λες εσύ ότι υπάρχουν πολλά καλύτερα παραέξω, αυτό είναι θέμα ανοιχτομυαλίας και ψαξίματος. Μπορείς να του να δείξεις και να πεις τσέκαρε και αυτά, αλλά εάν επιμένεις και μετά από αυτό ότι αυτά που γουστάρει είναι μαλακίες τότε εσύ είσαι μάλλον ο μαλάκας της υπόθεσης. Πείτε κάτι και για το κομματάκι ντε!!!

Pinatero
15-10-2008, 01:30
αργα για να συμμετασχω καθως δεν ξερω και τι να πρωτοπιασω!
αλλα αυτο????

ασχετο,αλλα σημερα αγορασα εναν δισκο brant bjork and the bros-somera sol.στα 9 ευρωπουλα.στην ιδια στοιβα υπηρχαν και δισκοι των dinosaur jr,pavement ολα στην ιδια ή και χαμηλοτερη τιμη.
που?

metamelia3
15-10-2008, 11:20
Εγώ πεινάω, πράγμα περίεργο αφού συνήθως δεν τρώω πρωινό. Αυτό που βλέπω πάντως καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης είναι ότι οι διαμάχες αφορούν μόνο την αντίληψη του καθενός πέρι μουσικής (αλήθεια σέρλοκ;): ο φθόγγον την βλέπει ως θέμα που σηκώνει βαθειά ανάλυση (η επιστημονική προσέγγιση), ο παύλος κι ο μαρίλλιον ως έναν κύκλο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιτελώντας ένα ωραίο έργο (η ρομαντική προσέγγιση), ο κάνσερ ως άλλον έναν τρόπο να νιώσεις καλά ή κακά ή κάτι (η πρακτική προσέγγιση), ο καλτ ως προσδιορισμό και μέσο για απόκτηση ταυτότητας (η προσέγγιση). Έτσι μας χρησιμεύει στον καθένα, τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα. Σταματήστε το χάος λοιπόν κι ας επανέλθουμε στο πως μπορούμε να καταλάβουμε αν ο νάθινγκμαν προσπαθεί να φανεί κουλ και ανοιχτόμυαλος με το (άθλιο - σόρρυ) κομμάτι του τίμπαλαντ.

Marillion
15-10-2008, 11:25
gia na leme tin alh8eia kai na epistrepsoume sthn arxh o nothingman oxi.

ta typakia omws pu petaxtikan sto yfos kala sas gamevei o kanye west.- pezei poly sovara. akus ekei sas gamevei, tsk (oxi esy irrelig e)

irreligious
15-10-2008, 11:33
για τον kanye πετάχτηκα εγώ η ΤΥΠΑΡΑ.
ε και ναι ρε κουμπάρε,μια χαρά παραγωγές του κάνουνε και μου αρέσει η χροιά του και ο τρόπος που 'ραπάρει'.
κακό είναι?
μεγάλωσα έχοντας το hip hop ως ενα από τα βασικά ακούσματα μου, και έτσι δέχομαι πιο άνετα από κάποιους άλλους τις όποιες παρεκλίσεις του,είτε λέγεται rnb ή οτιδήποτε.όπως εσύ μπορεί να δέχεσαι πιο άνετα από μένα τις μπάντες που πατάνε πάνω σε dinosaur jr και το πάνε ακόμα παραπέρα σε σημείο που εμένανε να μην μου αρέσει.

Parasight
Εγώ πεινάω, πράγμα περίεργο αφού συνήθως δεν τρώω πρωινό. Αυτό που βλέπω πάντως καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης είναι ότι οι διαμάχες αφορούν μόνο την αντίληψη του καθενός πέρι μουσικής (αλήθεια σέρλοκ;): ο φθόγγον την βλέπει ως θέμα που σηκώνει βαθειά ανάλυση (η επιστημονική προσέγγιση), ο παύλος κι ο μαρίλλιον ως έναν κύκλο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιτελώντας ένα ωραίο έργο (η ρομαντική προσέγγιση), ο κάνσερ ως άλλον έναν τρόπο να νιώσεις καλά ή κακά ή κάτι (η πρακτική προσέγγιση), ο καλτ ως προσδιορισμό και μέσο για απόκτηση ταυτότητας (η προσέγγιση). Έτσι μας χρησιμεύει στον καθένα, τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα. Σταματήστε το χάος λοιπόν κι ας επανέλθουμε στο πως μπορούμε να καταλάβουμε αν ο νάθινγκμαν προσπαθεί να φανεί κουλ και ανοιχτόμυαλος με το (άθλιο - σόρρυ) κομμάτι του τίμπαλαντ.
Αυτό. Δλδ δε θα χρησιμοποιούσα τον ίδιο ακριβώς συλλογισμό και τις ίδιες λέξεις, αλλά η ουσία είναι αυτή. Αν η μουσική με αγγίζει, τελείωσε.

Ρογκεντρόλ και μπύρες :dfinger: :beerz:

irreligious
έκανες έντιτ μωρή κυρία και δεν σε πρόλαβα!

Marillion
15-10-2008, 11:40
ekana nai giati to fovomoun ayto to post. oi alloi 2 petakteite re na ta pume gia ton kanye

edit : kai ton christ martin !!!!!!!!!!!!

Griffith
15-10-2008, 11:41
Η μουσική είναι για να ευχαριστεί κανείς τα αυτιά του απο κει και πέρα ο καθένας σπάει πράμα και ρίχνει κλάμα με ότι του γουστάρει, αυτή είναι η αλήθεια.

Milton
15-10-2008, 11:47
καλημερα παιδια ηθελα απλα να πω οτι εχω το Late Registration του Kanye West και το Birthday της Beyonce και καθονται νωχελικα αναμεσα στα υπολοιπα σιντι μου
ν/π Μαντονα - Λακη Σταρ.

Marillion
15-10-2008, 11:49
kala mhn me pernete kai toso sta sovara oloi re, ipoti8ete prospa8w na kanw kai ligo humour prwi prwi alla kaneis den me katalavainei.

egw niw8w psilokalymenos me ayta pou egrapse kai o fthoggon stis prwtes selides. exei ksefygei to thread kai twra oi paremvaseis mou tha einai etsi kai mena, nwxelikes :evil:

Milton
15-10-2008, 11:51
το κομματι του ναθινμαν σ'αρεσε κωστακη;

Marillion
15-10-2008, 11:54
oxi oxi.. to egrapsa kai sto prwto mou post ayto :dsorry:

Milton
15-10-2008, 11:56
το ξερω, απλα επανεφερα το θεμα της συζητησης. ουτε εμενα μ'αρεσει. παρ'ολα αυτα τα δυο παραπανω σιντι συνεχιζουν να μην βρισκονται στον σκουπιδοντενεκε.
εχεις ακουσει Marvin Gaye υποθετω;

Marillion
15-10-2008, 12:00
exw akusei orismena pragmata. to let's get it on to epeza arketo kero mias kai eixa poro8ei me ton jack black sto high fidelity. wraios typos fainotan

irreligious
15-10-2008, 12:01
να πούμε για τον luther vanrdross!

(blackest name ever)

grandfunk
15-10-2008, 12:04
http://electricrequiem.com/forum/download/file.php?avatar=1363_1223808656.jpg

Afhste ton Kanye West kai tous flwrous kai peite kalytera gi afto.

Milton
15-10-2008, 12:07
Marillion:
αυτος υποτιθεται οτι θεωρειται r'n'b/soul. για μενα προσωπικα ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους καλλιτεχνες που εχουν βγει ποτε απο παρα πολλες αποψεις - αμα θελεις το συζηταμε αυτο γιατι εχω ισχυρα επιχειρηματα για το πως οι παραγωγες του ακουγονται σημερα λες και μολις βγηκαν απο τον φουρνο. επισης ειναι ενας καλλιτεχνης η δουλεια του οποιου στηριχτηκε σε ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο στην παραγωγη singles γιατι απο καποια στιγμη και μετα σταματησε να ειναι r'n'b και πλεον εγινε ποπ γιατι η μουσικη του "μιλησε" σε πολλους ανθρωπους και δεν ηταν πια μερος μονο της μαυρης κουλτουρας.
σο, την r'n'b του Marvin Gaye θα την ακουω για παντα οσο ζω αλλα την r'n'b των Pussycat Dolls, προτιμω να θυσιασω το πρωτοτοκο μου προκειμενου να μην την ακουσω ή δω ξανα ποτε στη ζωη μου, οχι γιατι οι γιγαντες της μουσικης βιομηχανιας τραβανε 5 μαλακιες με την ονειρωξη του να παιρνουν ολες τις Ντολς μαζι, αλλα γιατι..
η μουσικη του Gaye ειναι μουσικη και η μουσικη των Pussycat Dolls δεν ειναι.

Marillion
15-10-2008, 12:11
Katalavainw ti mou les, to hip hop to sevome outws i allws san mousikh, dixws na exw asxolh8ei idiaitera.

Egw anaferome se ayto edw -->

http://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_R%26B

den diafwnw me ayta pou les apla anafer8hka kyriws se ayto re si kai kyriws se ayto pou vlepoume ta televtea xronia.

edit : mh deis mono ta prwta onomata kai er8eis kai mu rixeis keravnus e!!!

Milton
15-10-2008, 12:24
το διαβασα ολο το αρθρο που ποσταρες οταν το ειχες ποσταρει. η μοναδικη μου ασημαντη συνεισφορα στην συζητηση ειναι οτι μερικες φορες καλο θα ηταν να βλεπουμε την καθε περιπτωση παραγωγου/perfomer ξεχωριστα απο την σκηνη που υποτιθεται οτι αντιπροσωπευει - και αυτο το λεω για ολα τα ειδη της μουσικης.

Marillion
15-10-2008, 12:26
nai einai logiko ayto pou les, alla den mporeis na peis, oi sxetikes listes (+ eidika ta charts pros to telos) einai emetos

casshern
15-10-2008, 15:39
ekana nai giati to fovomoun ayto to post. oi alloi 2 petakteite re na ta pume gia ton kanye

edit : kai ton christ martin !!!!!!!!!!!!

Τι θα ήθελες να μάθεις για τον Kanye, νεαρέ?

Τον δεύτερο κύριο το γράφω σ'α παπάργια μου. Ας σε διαφωτίσει( ή whatever) κάποιος άλλος.

Marillion
15-10-2008, 15:46
pws syndiazete o justin broadrick, o kanye kai o gonidhs, esy pesmou

edit : a kai oi monster magnet

hcpunksonacid
15-10-2008, 15:51
ειμαστε mul(t)i-kulti.
μαριλλιον εισαι απογοητευτικος.τα ρωτανε αυτα τα πραγματα?

irreligious
15-10-2008, 16:14

όλους εκτός του Γονίδη θα τους βάλω να τους ακούσω σπίτιμ την ώρα που πίνω καφέδακι σερφάροντας στο ιντερνέ ή κάνοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα,από μαγέιρική μέχρι στρίψιμο τσιγάρων θηριωδών διαστάσεων.
αυτά και άλλα τόσα ακόμα,καθότι δηλώνω μουσικόφιλος και δίνω σημασία σε ό,τι κάθεται καλά στα αυτιά μου και όχι σε ό,τι ΠΡΕΠΕΙ να ακούσω.
και τον Γονίδη θα τον τιμήσω,αλλά όχι έτσι..θα τον αφήσω για καμιά παρακμιακή κατεστραμένη βραδιά που θα την δω emo και θα κλαίω για το χαμένο τσουλί μου...στην ίδια κατηγορία μπαίνουν και οι μπαλάντες σκόρπιονς.
τόσο περίεργο?.. :-o

casshern
15-10-2008, 16:16

χαχ!

Μάλλον σου λείπει το πιο σημαντικό κομμάτι που θα συμπληρώσει το παζλ της προσωπικότητάζ μου.
...

Σαμ Τζάκσον :D

Σοβαρά τώρα. Όλους τους παραπάνω τους έχω αναφέρει για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, χωρίς να σημαίνει ότι τους παραδέχομαι εξίσου.
Την περίπτωση Justin Broadrick δεν την έχω ερευνήσει ακόμη και ο Γονίδης είναι τρου-καλτ σε σχέση με τον τρας-οχετό που κυκλοφορεί στο μπουζουκο-λάιφστάιλ. 'Οχι ότι με αφορά ο χώρος, απλά λέω. Ούτως ή άλλως, στο τόπικ που αναφέρθηκε, δεν ήταν η μουσική του το ζητούμενο.

Οι Magnet είναι μεγάλη λατρεία, μέχρι και το Powertrip που τους παρακολουθούσα.

Τώρα, ο Kanye.
Για το δικό μου γούστο, είναι ό,τι πιο συμπαθητικό υπάρχει σε όλο αυτό το hip hop/rap/r'n'b/soul μαραφέτι που ακούνε τα πιτσιρίκια στην Αμερική. Δεν με πολυνοιάζει αν είναι true, false, mainstream ή underground, για να είμαι ειλικρινής.
Τέτοια εφηβικά κολλήματα δεν είχα ποτέ μου, νομίζω.
Το late registration και το college dropout είναι τα μοναδικά cd του χώρου, που έχω στα ράφια μου, και πρέπει να πω ότι κωλολένε.
Εσύ ειδικά Marillion που ακούς πολλά και διάφορα, τσέκαρέ τα. Μην αρχίσω τα λινκ τώρα, γιατί το youtube τον παίρνει σήμερα.

irreligious
15-10-2008, 16:17
σόρυ νόμιζα πώς ήτο γενική η ερώτηση!

casshern
15-10-2008, 16:19
:rofl: :rofl:
Busted!

Ο irreligious τη βρίσκει με Γονίδη. :disco:

Marillion
15-10-2008, 16:28

Κοίτα γενικά είναι στη φύση της ψυχολογίας των μοντέρνων εναλλακτικών-ποστμέταλ-τυπικός χρήστης music discussion να αλλάζουν μουσικές προτιμήσεις ή να πειραματίζονται με νέα ακούσματα (και λάιφστάιλ) συνεχώς, το οποίο δεν είναι κακό βέβαια, αλλά επειδή συνήθως απ' ότι παρατηρώ δεν υπάρχουν και πολλές απαιτήσεις πέρα από το ερέθισμα του καινούργιου, δε το θεωρώ και πολύ απίθανο να προτείνεται και η σκυλοπόπ μια μέρα ως ενδιαφέρον άκουσμα. Σε φάση χα, κοιτάξτε μας, μπορούμε να γουστάρουμε ακόμα και με αυτό, we are true open minded. Μ΄αυτά έχει να κάνει βέβαια και η ψυχοπάθεια του αυτο-αρνούμενου πρώην μεταλλά που προσπαθεί να γίνει όσο-πιο-διαφορετικός από τι ήτανε παλιά (προσοχή, σε όσους νιώθετε ότι θίγεστε, δε σας τα φορτώνω όλα αυτά και καλά, απλά αναφέρω κάποια φαινόμενα!) Εν πάση περιπτώση δικαίωμα του καθένα είναι να γουστάρει ότι θέλει και να βάζει Children of Bodom μετά από Morbid Angel, τι να του πω, τουλάχιστον να είναι ειλικρινής. Να, εγώ είμαι Μεταλλάς και γουστάρω και τον Κομπέιν!

υγ. αυτό απαντάει και για τον νάθινγκμαν μέσα.

Htan ontws genikh h erwthsh.

Loipon agaphta paidia tou forum, emena ayto to quote sinexizei na me kaliptei plhrws. Xwris na lew pws mou les psemata casshern ma oute kai sy irreligious, tromazw kai mono sthn skepsh enos mousikou anoiktomialou forum, pou anoigume threads gia rnb tragudia kai ftanume stis 11 selides, paradexomaste ton gonidi san true kalt proswpikotita, sizitoume sovara-asovara kathe xrono gia tin eurovision kai antistoixa musika threads pu exw anoixei kata kairous egw ma kai alloi xrhstes, palevoun gia na xeperasoun tis 5 selides. Sta reviews typou madonna ginete ntoros & tou eleventh pernane aparatiritia pera apo tous 2,3 gnwstous agnwstous. Kai mhn peite oti allaxe tpt me tin diaspasi tou forum mag etsi?

Kai prin 3ekinate na lete, oxou mwre, efagan to mpifteki tou marillion, dhlwnw perissotero provlimatismenos para stenaxwrhmenos h kati. kai sygnwmh kiolas alla deka fores oi grafikometaladikes dhlwseis tou ruthless kai oi apolytes dixws symvivasmous apopseis tou pankh apo tetoia anoiktomialia se tetoio epipedo. To music discussion einai monaxa listes diskwn, exwfyla kai cult-anoiktomiales apopseis kai apo ousia 0. Alla paraponiomaste kai vlepoume elites k newbades k karagkiozhdes kai neopsagmena aderfia enw8eite.

Tespa ti na pw, nomizw pragmatika pws apo dw kai pera tha arxisw na epanalamvanomai. Paromoia pragmata elega kai sto thread peri forum/er mag ktl alla den vlepw kai tpt da allages. Wraia boys, nice job :thumbsup:

Alla logia na agapiomaste

edit : a kai kati akoma pou 8a quotaristei apo x8esini kouventa me sfinotouvlo.

anogei o marillion thread gia james blunt, 2 selides me agapes. anoigei o marillion thread gia to get that record, 0 posts. thn agapame thn mousikh paidia.

hcpunksonacid
15-10-2008, 16:33
γαμησου ρε.
οχι και απολυτες οι αποψεις μου.εξ αλλου ασπαζομαι ολο το πανκ κινημα απο το 77 γιουκεη μεχρι τα συγχρονα κραστκορ....(με εξαιρεση χαρουμενα σκα-τα και τους μπουφους μοσκορ/μεταλ).χεχ!εγω δεν ειμαι σαν τον ρουθλεςς που ακουει μονο 2-3 στυλ μεταλ,και ολα τα αλλα στον καιαδα.
φιλαρακι μαριλλιον νιωσε ρε επιτελους.παρασκευη βραδυ,καταστροφη,σε αφηνει η γκομενα,εσυ λιωμα,τι θα ακουσεις?πολβο ή γονιδη?μπαουχαους ή "την ορχεστρα να παιζει τραγουδια για σενα"?.
Ή με τι θα χορεψεις το κορμι σου(παλι με κανενα γκομενακι).με agent orange ή με το μαη χαμπς?
Σκεψου ελληνικα λοιπον.αλλο μουσικη που ακουμε σπιτι(αν ακουμε πλεον ή τεσπα οτι λεμε πως ακουμε),αλλο διασκεδαση.Τα αναλυσαμε 100.000 φορες.οπαδοι τουλ--->στα τρενταδικα,μεταλλαδες---->ντισκο παρτυ,ανεξαρτητοι--->σπιτι τους.
για το πρωτο σκελος το εννοω ε...

irreligious
15-10-2008, 16:37
δεν δίνω την ίδια σημασία σε όλα ρε μαν.
ούτε τα θεωρώ όλα εξίσου σημαντικά.
λίγο πολύ όμως έχω ώρες που τη βρίσκω με όλα.
ούτε νομίζω πως θα είχε φτάσει ένα τέτοιο θρεντ τόσες σελίδες αν δεν έκανε την παρέμβαση ο φθόγγος.

ωπ...

kai sygnwmh kiolas alla deka fores oi grafikometaladikes dhlwseis tou ruthless kai oi apolytes dixws symvivasmous apopseis tou pankh apo tetoia anoiktomialia se tetoio epipedo.

άσε εμένα να πάρω όσα πιο πολλά μπορώ από τις γνώσεις του κολλημένου πάνκη και του κολλημένου ρούθλες και των ανοικτόμυαλων χ,ψ,ω και να περνάω καλά ακούγοντας τη μουσική μου,και να συνδέω με τις ώρες και τις στιγμές μου με διαφορετικά ακούσματα και δεν τρέχει κάστανο.

έντιτ @πάνκης-άκου μπάουχαους εσύ μετά από πακέτο και κόψε φλέβα.εγώ θα πλακωθώ στα καψουροτράγουδα και τα ουίσκια(σικ) και την άλλη μέρα θα είμαι περδίκι.

έντιτ2

Ή με τι θα χορεψεις το κορμι σου(παλι με κανενα γκομενακι).με agent orange ή με το μαη χαμπς?
Σκεψου ελληνικα λοιπον.αλλο μουσικη που ακουμε σπιτι(αν ακουμε πλεον ή τεσπα οτι λεμε πως ακουμε),αλλο διασκεδαση.Τα αναλυσαμε 100.000 φορες.οπαδοι τουλ--->στα τρενταδικα,μεταλλαδες---->ντισκο παρτυ,ανεξαρτητοι--->σπιτι τους.

αυτό δεν το είχα δει!ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο ποστ μου,τελείως διαφορετική περίπτωση η διασκέδαση από ένα μεμονωμένο περιστατικό..

hcpunksonacid
15-10-2008, 16:45
ρε φιλαρακι ιρελιτζιους,δεν καταλαβα,το να ακουει καποιος κατι επειδη το γουσταρει και να θελει να ακουει ΜΟΝΟ απο αυτο το στυλ(αντε και ανεξαρτητο ροκ ή και λιγο μεταλ) τον κανει κολλημενο?τι σκατα νοοτροπια ειναι αυτη?
δλδ ενταξει,καθε μερα μαθαινω για ποσες πανκ και χαρντκορ μπαντες που υπαρχουν,τις ακουω,βρισκω δουλειες τους και αν εχω λεφτα αγοραζω,αυτο με κανει κολλημενο?εδω μιλαμε για μια τεραστια παροχη γνωσεων(απο φανζιν,βιβλια,νετ) που δεν μπορει να σε αφησει αδιαφορο αν οντως γουσταρεις την φαση.
αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι πως οταν καποιος πλεον δηλωνει πως ακουει ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ την μουσικη,αυτοματα ειναι και κολλημενος.ειναι το νεο τρεντ,"εχω πολυσυλλεκτικα μουσικα ακουσματα".αλλιως εισαι γραφικος και αρρωστος.
μονο σε αυτην την γαμημενη χωρα αυτα ρε πουστη μου...
εντιτ-για τα "πακετα" εχω φιλαρακι ταμαμ για να σε φτιαξει...στην ωρα πανω κλαις απο τα γελια,δεν τιθεται θεμα. :D

Vicotnik
15-10-2008, 16:47
Παιδιά ο Γονίδης που ήδη 2 χρήστες έχετε πει ότι γουστάρετε είναι λίγο κατάντια να το πούμε έτσι;
Αν αναφέρουμε κανα δυο ονοματα ακόμα (Βανδή, Κοκκίνου και τα ρέστα) δεν ξέρω αλλά θα απογοητευτώ πολύ αν πεταχτείτε και πείτε "γιατί όχι; κανα δυο κομματάκια τα γουστάρουμε" (εκτός κι αν αυτός ο κάποιος ειναι ο μπέρνης). Εδώ ξεφεύγουμε από το θέμα γούστου και "ακουω οτι μου καθεται καλά στ' αυτιά". Γιατί δεν μπορεί από την μία να είσαι συνειδητοποιημένος ακροατής, καλής και ποικίλης μουσικής και να μου λες "μ' αρέσει αυτό το κομματάκι του δείνα καθυστερημένου" ε πως να το κάνουμε δεν γίνεται. Υποτίθεται ξεχωρίζεις και ξερεις να λες "αυτο ειναι εδώ είναι σοκολάτα, τούτο δω είναι μια μάζα από σκατά".

Ο Μαρίλλιον θέλει να πει κάποια πράγματα τα οποία πιστεύει έντονα πολύ και γι'αυτό του βγαίνει έτσι, μην του κοντράρετε όμως, άδικα πράγματα λέτε και πρέπει να το συνειδητοποιήσετε.

Τώρα να πω και για το εντιτ που έκανε στο τελευταιο του ποστ (ο Μαριλλιον), κάποια πράγματα που ποστάρεις ρε φιλος απευθύνονται σε ελάχιστο κοινό, οπότε θα πάρεις λίγες απαντήσεις (γιατί ακόμα κι αυτοί που θα ενδιαφέρονται ή δεν θα ποσταρουν γιατι βαριουνται να το κάνουν [μην αναρωτηθεις γιατι], ή δεν θα το δουν).

irreligious
15-10-2008, 16:49
ρε φιλαρακι ιρελιτζιους,δεν καταλαβα,το να ακουει καποιος κατι επειδη το γουσταρει και να θελει να ακουει ΜΟΝΟ απο αυτο το στυλ(αντε και ανεξαρτητο ροκ ή και λιγο μεταλ) τον κανει κολλημενο?τι σκατα νοοτροπια ειναι αυτη?
δλδ ενταξει,καθε μερα μαθαινω για ποσες πανκ και χαρντκορ μπαντες που υπαρχουν,τις ακουω,βρισκω δουλειες τους και αν εχω λεφτα αγοραζω,αυτο με κανει κολλημενο?εδω μιλαμε για μια τεραστια παροχη γνωσεων(απο φανζιν,βιβλια,νετ) που δεν μπορει να σε αφησει αδιαφορο αν οντως γουσταρεις την φαση.
αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι πως οταν καποιος πλεον δηλωνει πως ακουει ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ την μουσικη,αυτοματα ειναι και κολλημενος.ειναι το νεο τρεντ,"εχω πολυσυλλεκτικα μουσικα ακουσματα".αλλιως εισαι γραφικος και αρρωστος.
μονο σε αυτην την γαμημενη χωρα αυτα ρε πουστη μου...
εντιτ-για τα "πακετα" εχω φιλαρακι ταμαμ για να σε φτιαξει...στην ωρα πανω κλαις απο τα γελια,δεν τιθεται θεμα. :D

ρε!λόγω της φράσης του μαρίλιον περί κολλημένων αντιλήψεων πάνκη και ρούθλες το'γραψα.
να ακούς ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο.τα μάλωσα εγώ?(που λέν και στο χωριό μου)

hcpunksonacid
15-10-2008, 16:51
ναι ρε γλυκε μου βικοτνικ,αλλα αυτα που ποσταρει ο μαριλλιον βρισκονται ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ηχητικα σε οτιδηποτε ακουει εδω μεσα ο καθενας,σε σχεση με τον γονιδη ή με αρενμπι μαλακιες.και ειναι κριμα εξαιρετικες αναφορες του παυλου,του μαριλλιον,του ιλεβενθ(αν και δεν εχω καμια επαφη με αυτα τον παραδεχομαι-οπως και τζιμ νταντυ και γκαρντιαν) να πηγαινουν απατα,και λοιπες παπαριτσες να εχουν +5 σελιδες θρεντ.
αυτο λεμε.

irreligious
15-10-2008, 16:54
βικότνικ-τα κριτίρια αλλάζουν ανάλογα με τα ακούσματα.
περιμένεις έναν οπαδό της jazz/blues/rock/κλασσικής να σου πεί ότι οι darkthrone π.χ. είναι σοκολάτα και όχι κοπριές?

Harbinger of Death
15-10-2008, 16:55
Παιδιά ο Γονίδης που ήδη 2 χρήστες έχετε πει ότι γουστάρετε είναι λίγο κατάντια να το πούμε έτσι;
Αν αναφέρουμε κανα δυο ονοματα ακόμα (Βανδή, Κοκκίνου και τα ρέστα) δεν ξέρω αλλά θα απογοητευτώ πολύ αν πεταχτείτε και πείτε "γιατί όχι; κανα δυο κομματάκια τα γουστάρουμε" (εκτός κι αν αυτός ο κάποιος ειναι ο μπέρνης). Εδώ ξεφεύγουμε από το θέμα γούστου και "ακουω οτι μου καθεται καλά στ' αυτιά". Γιατί δεν μπορεί από την μία να είσαι συνειδητοποιημένος ακροατής, καλής και ποικίλης μουσικής και να μου λες "μ' αρέσει αυτό το κομματάκι του δείνα καθυστερημένου" ε πως να το κάνουμε δεν γίνεται. Υποτίθεται ξεχωρίζεις και ξερεις να λες "αυτο ειναι εδώ είναι σοκολάτα, τούτο δω είναι μια μάζα από σκατά".

Χουμ. Το κομματάκι του δείνα καθυστερημένου μπορεί να έχει κάτι καλό. Το ότι είναι καθυστερημένος ο καλλιτέχνης και η πλειοψηφία των έργων του (ή των note monkeys που έχει από πίσω) δε σημαίνει ότι δεν έχουν τίποτα καλό, ή ότι κάποιο κομμάτι, ακόμα και αυτό καθυστερημένο, μπορεί να αρέσει σε κάποιον "συνειδητοποιημένο ακροατή", για χ,ψ λόγους.

Vicotnik
15-10-2008, 16:55
Πάνκ, αχμ, δεν διαφώνησα πουθενά, και πλήρως έχω καταλάβει τι λέει, :roll: λέω μόνο ότι δεν έχουν και πολύ μέλλον αυτά (στην παρούσα φάση) στο ερ.

irre, νομιζα οτι τοση ώρα αναφερόμαστε σ' "ανοιχτόμυαλο" κοινό κι όχι σε καμμένους πιουρίστες της κάθε σκηνής.

irreligious
15-10-2008, 16:57
αν καθόσουν να σκεφτείς πόσα διαφορετικά είδη μουσικής υπάρχουν και σε πόσα λίγα δίνουμε εμείς σημασία,θα αναθεωρούσες περί ανοιχτομυαλιάς!
άσε τους πιουρίστες.

Vicotnik
15-10-2008, 17:10
αν καθόσουν να σκεφτείς πόσα διαφορετικά είδη μουσικής υπάρχουν και σε πόσα λίγα δίνουμε εμείς σημασία,θα αναθεωρούσες περί ανοιχτομυαλιάς!
Αυτό που κολλάει; Προφανώς και δεν δίνουμε σε όλα σημασία γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε, έχουμε μέσο όρο 70 χρόνια ζωής, οι περισσότεροι αρχίσαμε ν' ακούμε πράγματα μετά τα 15, συνειδητοποιήσαμε το κάτι παραπέρα μετά από λίγα χρόνια (μιλάω για τον μέσο "ανοιχτόμυαλο" ακροατή κι αυτό υποθετικά, τι πιστεύω λέω), και αρχίσαμε να ψάχνουμε και να εμβαθύνουμε περισσότερο σ'αυτό που μας απασχολεί. Αυτό είναι α) χρονοβόρο, ψάξε μπάντα, άκου δίσκο, άκου περαιτέρω έργα τους και β) έχουμε πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα και δουλειές άρα δεν σπαταλάμε το χρόνο μας μονιμως στην μουσική. Άρα είναι λίγο άκυρο αυτό που είπες και δεν είχε και νόημα να μιλήσω για κατανομή χρόνου που αφιερώνουμε στην μουσική, τα ξέρεις κι εσύ και όλοι μας αυτά.
Πάλι όμως ξεφεύγουμε από το θέμα (που τελικώς πιάσαμε ένα), και αποπροσανατολιστήκαμε και θα καταληξουμε παλι αλλου γι' αλλού

Υποτίθεται ξεχωρίζεις και ξερεις να λες "αυτο ειναι εδώ είναι σοκολάτα, τούτο δω είναι μια μάζα από σκατά".

Harbinger of Death δεν με κάλυψε η απάντηση σου, για δες πάλι το παραπάνω quote, υποτίθεται ότι ξέρεις να ξεχωρίζεις (ξαναλέω μην πείτε για γούστο, παύει να υπάρχει αυτό μετά από κάποια στιγμή).

casshern
15-10-2008, 17:12
Htan ontws genikh h erwthsh.

Loipon agaphta paidia tou forum, emena ayto to quote sinexizei na me kaliptei plhrws. Xwris na lew pws mou les psemata casshern ma oute kai sy irreligious, tromazw kai mono sthn skepsh enos mousikou anoiktomialou forum, pou anoigume threads gia rnb tragudia kai ftanume stis 11 selides, paradexomaste ton gonidi san true kalt proswpikotita, sizitoume sovara-asovara kathe xrono gia tin eurovision kai antistoixa musika threads pu exw anoixei kata kairous egw ma kai alloi xrhstes, palevoun gia na xeperasoun tis 5 selides. Sta reviews typou madonna ginete ntoros & tou eleventh pernane aparatiritia pera apo tous 2,3 gnwstous agnwstous. Kai mhn peite oti allaxe tpt me tin diaspasi tou forum mag etsi?

Kai prin 3ekinate na lete, oxou mwre, efagan to mpifteki tou marillion, dhlwnw perissotero provlimatismenos para stenaxwrhmenos h kati. kai sygnwmh kiolas alla deka fores oi grafikometaladikes dhlwseis tou ruthless kai oi apolytes dixws symvivasmous apopseis tou pankh apo tetoia anoiktomialia se tetoio epipedo. To music discussion einai monaxa listes diskwn, exwfyla kai cult-anoiktomiales apopseis kai apo ousia 0. Alla paraponiomaste kai vlepoume elites k newbades k karagkiozhdes kai neopsagmena aderfia enw8eite.

Tespa ti na pw, nomizw pragmatika pws apo dw kai pera tha arxisw na epanalamvanomai. Paromoia pragmata elega kai sto thread peri forum/er mag ktl alla den vlepw kai tpt da allages. Wraia boys, nice job :thumbsup:

Alla logia na agapiomaste

edit : a kai kati akoma pou 8a quotaristei apo x8esini kouventa me sfinotouvlo.

anogei o marillion thread gia james blunt, 2 selides me agapes. anoigei o marillion thread gia to get that record, 0 posts. thn agapame thn mousikh paidia.

Ψιλοπαραλήρημα το από πάνω, ιμχο.

Η μουσική υπάρχει βασικά για να την ακούμε. Το να διεξάγονται αναλύσεις επί αναλύσεων, είναι προαιρετικό. Χρήσιμο, ενδιαφέρον, αλλά προαιρετικό προκειμένου να την απολαύσεις.
Ο χαβαλές δεν ακυρώνει, ούτε υποτιμάει τη μουσική.

Εγώ πάλι τρομάζω στη σκέψη, πως μετράς το ενδιαφέρον για τη μουσική με βάση των αριθμό των σελίδων του κάθε τόπικ. Δλδ έλεοc δλδ να'ούμε:Ρ
Λες και σε 1145323253433 σελίδες για τη Μαντόνα ή το νέο Μετάλλικα, εκφράζονται ισάριθμες αποθεωτικές γνώμες ξέρωγω!

Επίσης, συνέλθετε λίγο με το Γονίδη!
Για πλάκα αναφέρθηκε και, όπως και να το κάνουμε σε ένα τόπικ που ξεκινά με κλιπ του Τίμπαλαντ, ο κάθε απίθανος έχει θέση.

hcpunksonacid
15-10-2008, 17:17
τελικα σε ολη την υπολοιπη γη root of all evil ειναι το μαρουλι,ενω στην ελλαδα οι γκομενες(που οδηγουν---->στο μαρουλι).
και εξηγουμαι.απο τοτε που το καθε σαχλοκουδουνο αρχισε να τα πεταει στην τιβι,ο καθε χαζομουνης πιτσιρικας προσπαθει να βρει τροπο να προσεγγισει το σαχλοκουδουνο μεσω στυλ,ακουσματων μπλα μπλα.
Ετσι λοιπον,πριν καμια δεκαετια αν ελεγες οτι πας σε ντισκο παρτυ,θα ετρωγες απο δουλεμα μεχρι χλεπες.τωρα τρεχει ολη η παρεα να ακολουθησει.(αυτο παει στον ρεηζορ και στους ομοιους του,που απο στυλ,στρετς πανταλονια,σφαιρες,ζωνες, αρχιδια δεν συμμαζευεται αλλα απο στηριξη της σκηνης τους και αγορα σιντι δισκων=0.αντ αυτου τρεχουμε στο εητμπολλ να σουρωσουμε,να τους τα σκασουμε κανονικα και να ακουσουμε τις μεγαλυτερες μαλακιες των τελευταιων 30 ετων).
Ενω αυτα που παιζει ο πινατερο την ιδια μερα ειναι "μαλακιες" "δεν ειναι τρου ρε" "εγω ΜΕΤΑΛ ακουω" κτλ κτλ.Αν ομως ο πινατερο μαζευε ολα τα γκομενακια και επαιζε απο σκυλαδικα μεχρι καρεκλα των 90ς,ολοι εκει θα ηταν.
Και μετα κραζουν εμενα που παω κανεναν τρυποκαρυδο/μπερλιν/λουκυ....
ρουτ οφ ολλ ηβιλ....

Ruthless
15-10-2008, 17:56
Ρε hcpunksonacid, σοβαρά τώρα, εκεί πάνω στη συμπρωτεύουσα μαγαζί που να παίζει ατσάλια έχει ή αρχίδια; Γιατί πέρα από κανά πάρτυ και αν γίνεται πουθενά(και τον σύλλογο φυσικά), έχω ακούσει τα χειρότερα.

hcpunksonacid
15-10-2008, 18:03
χαχ!
υπαρχει ενα,το οποιο καποτε επαιζε ανεξαρτητα και το πηρε ενας μεταλλας(φιλος) και το εκανε εντελως 80ς(εν ονοματι "βαβελ").οταν ηταν ανεξαρτητο δουλευα κιολας εκει...χαχ....
μην φανταστεις οτι μαζευει τον τρελο κοσμο,απλα εχει σταθερο κοινο και μουσικα ειναι 100% στην φαση σου.
καλα κανεις και ακους τα χειροτερα.γιατι ακους την αληθεια.σε ολη την φαση του "ροκ" οι μαλακιες πανε συννεφο,δλδ οι 2 κολλητοι μεταλλαδες που εχω εχουν σταματησει να πηγαινουν σε μαγαζια γτ δεν την παλευουν,ειτε με τις σουπες ειτε με το νιου μεταλ.οι υπολοιποι πηγαινουν σε ντισκο παρτυ,ή στην καλυτερη σε ebm--->gabba βραδυες.
edit:δεν ξερω αν ειναι ανοιχτο παντως φετος...

GuardianOfIvorytower
15-10-2008, 18:11
Θυμάμαι όταν είχα ανέβει Θεσσαλονίκη το 99 υπήρχε κ Empire κ Wizard, γαμάτα μαγαζιά (ξέρω ότι έχουν κλείσει εδώ κ καιρό).

hcpunksonacid
15-10-2008, 18:17
wizard τοπος συναντησης μεταλλων,πανκηδων,χουλιγκανων,πρεζωμενων,γενικα μεσα ολος ο καλος ο κοσμος.πηγαινα με χαρα,επαιζε και απο gbh εως agnostic front(στην φαση μου).
στο αλλο (εμπαιρ) με τραβολογουσε μια (τοτε) γκομενα μου επειδη γουσταρε τον ντι-τζει(σαν γκομενο,μουσικα δεν ξερω).εκει ηταν πολυ γλιτζικα,δλδ πολυ "καθαρα" και...πως να το πω.κλην κατ φατσες ρε παιδι μου.και εντελως καλογυαλισμενο πλεηλιστ.

GuardianOfIvorytower
15-10-2008, 18:19
Εγώ τότες είχα ανέβει για τη συναυλία Fates (εννοείται ότι ήθελα να τους δω 2 φορές) κ στο wizard έπαιζε απίστευτα πράγματα - αφιέρωμα φάση σε us power/prog :mrgreen:
Empire ήταν μια χαρά το πρόγραμμα, τη μία φορά που είχα βρεθεί (την επόμενη μέρα δλδ από το wizard).

Pinatero
15-10-2008, 19:12
wizard :touched:
οχι οτι πηγα πολλες φορες, αλλα..

carheart
15-10-2008, 20:55
Θέλω να μου ορίσετε τον "ανοιχτόμυαλο", για να το λήξουμε λίγο το ζήτημα. Εκεί είναι το ζουμί κάποιας εκ των συζητήσεων που προέκυψε από την εξαίσια έμπνευση του θέσπη nothingman, ο οποίος συν τοις άλλοις με γκαντέμιασε και δεν πρόλαβα το Wire στην πολιτεία, kveld μην πας.

Τι είναι η ανοιχτομυαλιά στη μουσική; Να ψάχνεσαι, να ψάχνεσαι πολύ, σαν να πρόκειτε ανά πάσα στιγμή να γράψεις διαγώνισμα "ποιά ήταν η μπάντα που πλαισίωνε τον Sun Ra στο Super-Sonic Jazz το '58;" ή να είσαι σπίτι και να ξαναπαίζεις το "με πειράζει που δε μ'αγαπάς" του γονίδη, και να σηκώνεται η τρίχα σου επειδή και σένα σε πειράζει που δε σαγαπάει;

Ποιός από τους δύο; Είναι κάποιος πιο ανοιχτόμυαλος; Είναι και οι δύο μαλάκες ή είναι "διαφορετικοί χαρακτήρες" και "αντιμετωπίζουν τη μουσική διαφορετικά";

Διάβαζα τις προάλλες ένα χμμμ "βιογραφικό" ενός τύπου που έχει γνωστή εταιρία συναυλιών στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα "επιτεύγματα" της μουσικής του παιδείας, ανέφερε με καμάρι πως η δισκοθήκη του έχει παραπάνω από 30.000 κομμάτια, ένας μικρός Πολυχρονίου, Μαστοράκης, Πετρίδης, πείτε το όπως θέλετε.

Είναι ανοιχτόμυαλος αυτός ο τύπος; 30.000 δίσκους; Πότε τους έμαθε 30.000 δίσκους; Πότε κατάλαβε τι γίνεται σε 30.000 δίσκους; Τους έχει ακούσει όλους καλά; Τους έχει ακούσει όλους; Τους έχει ακούσει γενικά; Τους έχει; Ή μάζεψε τόσα κομμάτια για να πει μια μέρα πως "εχω 30.000 δίσκους επειδή είμαι ανοιχτόμυαλος";

Τι σκατά είναι ο ανοιχτόμυαλος; Ποιός είναι ανοιχτόμυαλος Vicotnik; Που είναι η Λίντα Βαγγέλη;

Αρχίζω να απαντώ κάποια, μετά πείτε και σεις όμως:

Δεν υφίσταται επιχείρημα "κανείς δεν μπορεί να κρίνει τι είνα καλό και τι όχι, ο καθένας τα γούστα του". Εδώ απαντώ πως διαφωνώ με τον φθόγκον και τον ορισμό του περί Τέχνης. Για μένα, η τέχνη δεν είναι αυτό, και αν ακολουθούσα το ανάποδο του συλλογισμού σου, τότε, αφού έστω και ένας αμφιβάλλει, δεν είναι τέχνη γενικά. Το επιχείρημα αυτό δεν υφίσταται, ακριβώς επειδή τα πράγματα κρύβουν υποκειμενικότητα, και το ρόλο της κρίσης έχει (νοητά, πάντα) πια ο δέκτης. Και ο δέκτης είναι ένα τεράστιο θέμα. Αν ήταν έτσι, θα υπήρχε μια παγκόσμια ισοπέδωση, ο James Blunt θα ήταν γαμώ τις Τέχνες και η πλειοψηφία θα όριζε τα αόριστα. Η πλειοψηφία δεν έχει ερεθίσματα όμως, επειδή (όπως είχε εύστοχα κάποτε θέσει ο Kingdom Gone) τα ερεθίσματα αυτής, της κυρίαρχης λαϊκής κουλτούρας, που έχει εξισωθεί με την αόριστη ακόμα Τέχνη (και σε τεράστια ποσοστά την έχει αντικαταστήσει), και ο Νίκος Δήμου θα ήταν καλλιτέχνης και η Σώτη Τριανταφύλλου θα ήταν καλλιτέχνης και η Κατερίνα Γώγου θα ήταν καλλιτέχνης και ο Κωστάκης Ανάν και o Μένιος Σακελλαρόπουλος και το Rock and Ecology. Εδώ αναφέρομαι μόνο στο θέμα του ορισμού της Τέχνης που μας χάρισε ο φθόγκον. Σε τίποτα άλλο.

Μαρίλλιον, τα λες ωραία σε πολλά, αλλά σε μερικά, θες να "επιβάλλεις" τρόπο αντιμετώπισης μουσικής σε ανθρώπους που απλά έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Η αγάπη για τη μουσική δεν έχει να κάνει με απαντήσεις σε threads ούτε με ενδελεχές ψάξιμο στις ρίζες, ούτε σε δεκάδες βιβλία μουσικής, τουλάχιστον δεν έχει να κάνει μόνο με αυτά : Δεν είναι καν ελάχιστες προϋποθέσεις. Δεν θα αναλύσω με τι έχει να κάνει, αλλά ο ίδιος θα το ξέρεις πως καμιά φορά είναι βαρετό να γράφεις απλά ένα "γαμάει" κάτω από ένα εξώφυλλο που πόσταρε κάποιος και του άρεσε. Είναι επίσης δύσκολο -για μένα προσωπικά- να κάνω συζήτηση για οτιδήποτε μου προτείνεται να ακούσω, και επειδή έχω μπλέξει με kvelds και nothingmans, υπάρχει ένα μεγάλο (τεράστιο) ποσό προτεινομένων albums. Και υπάρχουν τουλάχιστον 25-30 άτομα των οποίων τα προτεινόμενα θα ήθελα πολύ να ακούω, μαθαίνω, λέω γνώμη. Είναι όμως απλά αδύνατον να υπάρχει απαίτηση (ναι, ακόμα και στο ER που είναι τόσο γιέα ψαγμένο) να κρέμεται ο ένας από τις προτάσεις του άλλου, και στο τέλος να έχουμε ο καθένας 30.000 κομμάτια χωρίς να θυμόμαστε τι είναι το καθένα. Και επειδή καλώς ή κακώς ο James Blunt έχει γίνει κλύσμα, είναι λογικό σε τέτοιο θρεντ να υπάρχουν απαντήσεις. Και ο Σολούσιον μου λέει εδώ και δύο μήνες να ακούσω Sanctum και θα πάθω πλάκα, και κάθε φορά που με ρωτάει αν άκουσα, λέω όχι, γιατί απλά δεν θα ήθελα να το ακούσω "στα γρήγορα" και να πω "γαμάει!". Δεν υπάρχει χρόνος για όλα. Αυτό ήταν απλά το πρώτο παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό.

Επανέρχομαι στο θέμα του ανοιχτόμυαλου. Παρατηρώ πως υπάρχει η τάση του μοντέλου "έξυπνος, διανοούμενος, ανοιχτόμυαλος και διαβασμένος μουσικόφιλος", ένας "She thinks i am the Renaissance!!" Bernard Black. Λοιπόν, βικότνικ, αυτό είναι μονόδρομος που έχεις μόνο στην κεφάλα σου. Πάρε για παράδειγμα τον οικουμενικά θεόχαζο πάνκη. Είναι από τους πιο εξαιρετικούς μουσικόφιλους που έχω συναντήσει και είναι από τους λίγους με τους οποίους δεν έχω διαφωνήσει σε τίποτα από όσα λέει για τη μουσική. Γιατί το νιώθει μέχρι το κόκκαλο, και όταν κάποιος είναι τόσο ειλικρινής με τον εαυτό του στα των ακουσμάτων του, δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι ως προς την αντιμετώπισή του, ακόμα και αν η δική μου είναι (που είναι) εντελώς διαφορετική. Μάλιστα όταν υπάρχει κάποιο ποστ του στο music discussion, θα πάω καρφί να το διαβάσω. Με το δικό σου κριτήριο, ο πάνκης ίσως να μην είναι ανοιχτόμυαλος. Να που όμως είναι καλύτερος από δεκάδες που ξέρω πιο κοντά στη δική μου νοοτροπία που -ας μη γελιόμαστε πια- είναι φυσική η πιό εκλεπτυσμένη και σωστή.

Άρα τι είναι στα αλήθεια ο ανοιχτόμυαλος; Εγώ λέω πως είναι κάποιος που ακούει κάτι, ξέρει γιατί το ακούει, και το αγαπάει πολύ. Και ας είναι και Γονίδης. Και ας τον θεωρώ καθυστερημένο, και μουσική απο το μαντ και μπάλα από το πλεηστέησον.

Τι λέμε πως είναι ανοιχτόμυαλος λοιπόν; Αν το ορίσουμε ακριβώς αυτό και συμφωνήσουμε όσο μπορούμε, πράγμα που δε θα γίνει, θα δούμε πόσο "χωράει" ο Timbaland σε πιο σοβαρές αντιλήψεις από αυτές που εκείνος ρίχνει στην αγορά, που τελικά θα δούμε πως "χωράει".

Βαρέθηκα να γράφω, πείτε.

hcpunksonacid
15-10-2008, 21:14
. Λοιπόν, βικότνικ, αυτό είναι μονόδρομος που έχεις μόνο στην κεφάλα σου. Πάρε για παράδειγμα τον οικουμενικά θεόχαζο πάνκη.

Χωρις να θελω να πω κατι,οσοι με γνωριζουν απο κοντα δεν με θεωρουν και τοσο χαζο.καμμενο σιγουρα,χαζο ομως με τιποτα.
αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι καμια διανοια,τσιλλ αουτ.το συμπερασμα για το θεοχαζος μπορει να το εβγαλες απο καποια ποστ μου(που στην τελικη σχεδον κανενα εκτος μουσικου θρεντ δεν ηταν σοβαρο).
παντως για να ξερεις,ο λογος που δεν θελω να γραφω στο η-αρ περι μουσικης,ειναι καθαρα υποκειμενικος:εχω ξενερωσει.τους λογους τους ξερεις,εξυπνο παιδι εισαι,μπορεις εστω να καταλαβεις.Το να κραζω τον Η. και τον ρεηζορ ειναι κατι που απλα βγαζει χαβα στους αλλους χρηστες του φορουμ και τους κανει (τουλαχιστον τον Η. που ειναι εξαρτημενος απο το τι θα πει εδω μεσα ο καθενας) να χανει τον υπνο του.
φιλια.

Vicotnik
15-10-2008, 21:16
Γι' αυτό έβαλα τα σημαδάκια γύρω γύρω κάθε φορά που έλεγα την λέξη, περίμενα πως θα έρθει κάποιος να το ρωτήσει, την χρησιμοποίησα γιατί δεν βρήκα κάποια καλύτερη εκείνη την στιγμή btw.
Δεν έχω κατα νου έναν de facto ορισμό της λέξης, στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως όταν αναφερόμουν σε "ανοιχτόμυαλο" εννοούσα άτομο το οποίο δεν θα 'χει ενδοιασμούς ν' ακούσει χέβι μέταλ και χαρντ ροκ, τζαζ και νεοψαγμένο υλικό, μπλακ μέταλ και dronez, και χίλια δυο άλλα πράγματα που εγώ ίσως μην ακούω ή δεν αναφέρω αλλά προφανώς υπάρχουν, και προσφέρουν χαρά και ευδαιμονία σε εκατομμύρια κόσμου.

Μίλησες για τον πάνκη ο οποίος όπως λες ζει την μουσική του, και κανείς δεν αμφιβάλλει γι' αυτό, το κάνει απ' ότι έχω καταλάβει τη μισή του ζωή, και μπράβο του. Μα εδώ όμως ο πάνκης είναι από την αρχή εναντίον των τιμπαλάδων και όλων αυτών. Ο πάνκης δεν ενδιαφέρεται έτσι κι αλλιώς για (πολύ) διαφορετικά πράγματα από την μουσική που ακούει, πόσο μάλλον για το rnb. Όχι γιατί δεν μπορεί, γιατί προφανώς είναι καλά μ' αυτά που είναι, γουστάρει τη φάση, την ιδεολογία κι ένα σωρό άλλα πράγματα που περιτριγυρίζουν την μουσική του και τα ζει και ξαναμπράβο του. Έξω λοιπόν αυτό, εκτός κι αν θες να προσθέσεις κάτι άλλο.

Τώρα το αν ο καθένας, ακούει 30000 δίσκους, και τους καταλαβαίνει όλους, δεν το ξέρω.
Μπορώ να σου πω για μένα ότι έχω ακούσει 30000 δίσκους (λέμε τώρα) και κατάλαβα κάποιους απ' αυτούς, σε κάποιους άλλους δεν έδινα καν σημασία όταν τους άκουγα (γι' αυτό και τους έσβησα μετά από το pc μου), κάποιοι άλλοι δεν μ' άρεσαν (βρηκαν την μοίρα των προηγούμενων), κάποιοι άλλοι έχουν δεχτεί ακροάσεις αλλά ακόμα τους κρατώ για να ασχοληθώ κι άλλο μαζί τους. Υπάρχουν κι αυτοί που κατάλαβα, και μ' αρέσουν και τους αγαπώ πολύ και κάποιους απ' αυτούς τους πήρα και σε cd (βινυλια δεν αγοραζω) γιατί τους αγαπώ ακόμα πιο πολύ από κάποιους άλλους (άσχετο)!

Amnesiac.
15-10-2008, 21:21
Μπράβο λοιπόν. Είσαι κι εσύ ένας ΚΑΛΟΣ μουσικόφιλος :thumbsup:

Vicotnik
15-10-2008, 21:22
Ε κι αυτός είναι ένας λόγος που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε θρεντ στο ερ.

hcpunksonacid
15-10-2008, 21:23
οπα βικοτνικ,
κανεις λαθος.δεν ειμαι εξαρχης εναντιον του καθε τιμπαλαντ.οπως δεν ειμαι εναντιος σε οποιαδηποτε μορφη μουσικης(περα απο τον χαβαλε που κανω).εχω καποια αλφα γουστα που κινουνται μεν σε καποια ορια,τα οποια δε ειναι αρκετα μεγαλα.
εκεινο που θελω να πω εγω ειναι οτι ειναι κριμα να δινεται ευκαιρια σε καποιον σαν τον π.χ τιμπαλαντ με εκατομμυρια πωλησεις παγκοσμιως,να "διαφημιστει" μεσα ΚΑΙ απο αυτο το φορουμ,αντι για μπαντες οπως οι manes,taake,holy martyr ή οτιδηποτε αλλο μπορει να ειναι πιο κοντα στα ακουσματα των περισσοτερων συν-φορουμιτων.
Εγω ας πουμε μπορει να μην ξερω σχεδον τπτ για το προγρεσιβ μεταλ,ομως μεσω του φορουμ+ακουσματων(επειτα απο προτασεις αλλων μελων) εμαθα/καταλαβα οτι ενας απο τους καλυτερους δισκους ηταν το one small voice,και πιστεψε με,μονο κακο δεν μου εκανε.
edit:τελεια.μολις εδεσε το γλυκο.κλεινει ενα απο τα μεγαλυτερα και πιο φθηνα παγκοσμιως πανκ και χαρντκορ ντιστρο.δισκοι με 8ε και 7αρακια με 3,με τα ταχυδρομικα ινκλουντετ... www.soundideadistribution.com (http://www.soundideadistribution.com)

Headphones
15-10-2008, 21:41
οπα βικοτνικ,
εκεινο που θελω να πω εγω ειναι οτι ειναι κριμα να δινεται ευκαιρια σε καποιον σαν τον π.χ τιμπαλαντ με εκατομμυρια πωλησεις παγκοσμιως,να "διαφημιστει" μεσα ΚΑΙ απο αυτο το φορουμ,αντι για μπαντες οπως οι manes,taake,holy martyr ή οτιδηποτε αλλο μπορει να ειναι πιο κοντα στα ακουσματα των περισσοτερων συν-φορουμιτων.

Ναι και γω εχω μαθει πολυ ωραια πραγματα μεσα απο αυτο το φορουμ, ομως το οτι καποιος θα ανοιξει ενα θρεντ που θα λεει το ποσο γαμαει ο ταδε μεινστριμ μουσικος δεν καταλαβαινω γιατι ειναι κακο. Αυτο που λες θα ειχε καποια βαση αν μιλουσαμε για καποιο μουσικο περιοδικο η κατι τετοιο.

Κατα τα αλλα

όλα τα παιδιά στην πίστα, και δώστου χορό για την αρχιτεκτονική.

Kalt
15-10-2008, 23:17
Καρχαρτ, αυτο που περιγραφεις με το παραδειγμα του πανκη ειναι κατι προτιμοτερο του να εισαι διατεθειμενος να ακουσεις το καθε διαφορετικο ειδος εκει εξω / ακα ανοιχτομυαλος. Το εθεσες πολυ σωστα. Τι ειναι ''ανοιχτομυαλος''; Μηπως δεν υπαρχει αυτο που ζητηταμε; Ή μηπως μεταφραζεται πιο πολυ με την εννοια του "συνειδητοποιημενου"; Ενιγουει, το ποιντ μου ειναι πως το παραδειγμα ειναι σωστο, επειδη οπως και να το κανουμε ο λεγομενος μουσικοφιλος ειναι αυτος που ξερει τι του αρεσει / θα το βρει στη πορεια, παθιαζεται γι αυτο που του αρεσει και δε κοιταει να βγαλει τη κομπλα του μεσω των ακουσματων αυτων με τους οποιους συναναστρεφεται (το θεμα πλακας ειναι εντελως διαφορετικο και ενιγουει διαφωνιες παντα υπαρχουν). Απ την αλλη υπαρχει και η αλλη κατηγορια, αυτων που χρησιμοποιουν τη μουσικη ως ενα κοινωνικο κοστουμι ειτε ενσυνειδητα, ειτε ασυνειδητα (η δευτερη περιπτωση ειναι πιο πιθανη).

Ruthless
15-10-2008, 23:52
Μακάρι το progressive να ακουγόταν σαν το one small voice αλλά δεν...

Κατά τα άλλα, γελάω που Holy Martyr και Taake μπήκαν δίπλα δίπλα όπως επίσης και με το ποστ vicotnik. Ειδικά με το τελευταίο.

Κλείνοντας, λέω πως είναι γνωστό πως είναι τα ακούσματα του μέσου χρήστη ER. Ακούει μου-σι-κή. Άρα τέτοια θρεντ δε θα βγάλουν ποτέ άκρη.

carheart
15-10-2008, 23:57
Όλα τα παιδιά στην πίστα, ναι, αλλά πόσο να αντέξει και αυτή;

σκεφτείτε το λίγο.

kontan
16-10-2008, 00:22
εχοντας δει το βιντεο στην αρχη του τοπικ (το θυμαται κανεις;) κ μην εχοντας παρακολουθήσει το τοπικ εξολοκλήρου, εχω να απαντήσω στο 1ο ποστ οτι ο Τίμπαλαντ εχει κανει μερικές πραγματικά εξαιρετικές ΠΟΠ παραγωγές κ εχει προχωρίσει το είδος ένα (ή κ παραπανω) βήμα(-τα), βάζοντας εντελώς άκυρα κ εγκεφαλικά μέρη εκει που ούτε μπορουσαν να τα φανταστούν οι προκάτ παραγωγοί των πολυεθνικών, κ το μεγαλύτερο αστείο ειναι οτι ο κόσμος θα γουσταρε απιστευτα πολύ (γιαυτο εχει βγαλει κ τα φραγκα της ζωής του ο τύπος).

Το βίντεο ειναι τραγικό παράδειγμα της δουλειάς του κ προτείνω στον thread starter να τον ψάξει λίγο παραπάνω τον τύπο. Ψηφίζω καθρευτάκι λοιπον

ΥΓ: σορρυ αν ειπα κάτι που εχει ήδη αναφερθεί

animae
16-10-2008, 00:46
Απ την αλλη υπαρχει και η αλλη κατηγορια, αυτων που χρησιμοποιουν τη μουσικη ως ενα κοινωνικο κοστουμι ειτε ενσυνειδητα, ειτε ασυνειδητα (η δευτερη περιπτωση ειναι πιο πιθανη).

Αυτό είναι και το "ανοιχτόμυαλος". Η μουσική για την μουσική και η μουσική για την "κοιταχτε ποσα κσερω" νοοτροπία.
Δεν μου φαίνεται ότι κανείς εδώ μέσα πάει να σχολιάσει τον *πραγματικά* ανοιχτόμυαλο(με όποια εννοια και αν το πούμε όπως πολυ σωστά αναφέρθηκε πιο πρίν).

stam and the witches
16-10-2008, 03:34
anoigei o marillion thread gia to get that record, 0 posts. thn agapame thn mousikh paidia.

Ε; Μας δουλεύεις;

Φοβάμαι ότι μπορεί να χω χάσει κάτι από την (χωρίς κανένα απολύτως λόγο ύπαρξης) συζήτηση και να πω μαλακία, αλλά δεν ήξερα ότι η Αληθινή Αγάπη για τη Μουσική εξαρτάται από το πόσο συμμεριζόμαστε τα προσωπικά σου φετίχ.

VirusXI
16-10-2008, 04:16
Δεν έχω τον χρόνο (κ την όρεξη η αλήθεια είναι) να διαβάσω όλαυτα που γράψατε αλλά θαυμάζοντας τα κατεβατά σας ως ποσότητα-μεγέθη και πεφτόντας το μάτι μου πάνω σε κάτι συγκεκριμένο με βάζει σε πειρασμό να απαντήσω χωρίς απαραίτητα να μπω στην όλη συζήτηση.

Άρα τι είναι στα αλήθεια ο ανοιχτόμυαλος;

Γιατί να μη μπορείς να απαντήσεις το τόσο απλό: ο μη έχων δόγματα. ή αλλιώς ο ανοιχτός σε όλα αλλά έχω κιε προτιμήσεις βρε αδερφέ. ή μήπως ο ακούω κιόχι ο ακούω για να λέω ότι ακούω. Κάτι από αυτά ή όλαυτα κατα με.

FIXXXER
16-10-2008, 06:28
Αν και εγω ηθελα να απαντησω στον καρχαρτ στην απορια του λεγοντας οτι "και τι στο διαολο με νοιαζει εμενα γενικα ποιος θεωρειται ανοιχτομυαλος, σωστος μουσικοφιλος και ψαγμενος στην τελικη?" ερχεται ο αποπανω πινκ και απλα με μια προταση λεει αυτο που θα επρεπε να ειναι αυτονοητο.

phthoggon
16-10-2008, 09:08
Έχει ενδιαφέρον η ανάλυση του "ανοιχτόμυαλου" επειδή συνδέεται με πολλά πράγματα τα οποία έχουμε πει σε αυτό το θρεντ. Προσωπικά καταλαβαίνω αυτή την έννοια κάπως πιο διαφορετικά από τη νοοτροπία του "ας ακούσω και αυτό, ας του δώσω μια ευκαιρία". Νομίζω ότι είσαι ανοιχτόμυαλος με την πραγματική, ή μάλλον με την υπερθετική έννοια του όρου όταν αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί και να αλλάξει από ένα αντικείμενο, είτε αυτό λέγεται έργο τέχνης, είτε άνθρωπος, είτε κατάσταση. Είναι όταν "αδειάζεις" κατα κάποιο τρόπο τις γνώσεις και τις απόψεις σου, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι προκαταλήψεις ή η παγιωμένες αντιλήψεις σου για το τι είναι τι, ποιος είσαι εσύ, τι θέλεις, πως διασκεδάζεις, ώστε η βίωση της εμπειρίας αυτού του νέου αντικειμένου να μη βρει πάνω σε τοίχο και να μπορέσεις να αξιολογήσεις και να καταλάβεις με τις καλύτερες συνθήκες τι είναι αυτό και ποια επίδραση έχει πάνω σου. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, δεν είναι κάτι που γίνεται σε καθημερινή βάση και ούτε γίνεται από όλους, συνειδητά η μη συνειδητά, και αυτό επειδή όταν αφήνεις τον εαυτό σου τόσο ανοιχτό το άλλο μπαίνει μέσα και γίνεται μέρος σου, σου αφήνει ένα στίγμα, γίνεται μία εμπειρία που τη θυμάσαι για καιρό. Κοιτάς τη Γκουέρνικα και την έχεις μετά μέσα σου, ακούς Ντάρκθροουν και γίνεσαι έστω και λίγο Ντάρκθροουν (μη δω τίποτα αστεία ποστπικ) επικοινωνείς με ένα άτομο, δημιουργεις μία σχέση με ένα άτομο και μετά το κουβαλάς μαζί σου. Αυτό νομίζω είχε στο μυαλό του ο Μαρίλλιον όταν έλεγε στην τέταρτη σελίδα "αν είστε τόσο ανοιχτόμυαλοι σε όλα, ποιοι πραγματικά ΕΙΣΤΕ?" και έχω την εντύπωση πως δεν εννοούσε ταυτότητες, αλλά "πως μπορείτε να είστε ΟΛΑ ΑΥΤΑ", επειδή υποθέτει πως όλοι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, ενώ δε γίνεται και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται μόνο έτσι. Η αλληλεπίδραση με τις εμπειρίες που έχουμε καθημερινά γίνεται σε μία πολύ πιο απλοϊκή και επιδερμική βάση, τηλεόραση, βιβλίο στο τρένο, εμ πι θρι όταν διαβάζουμε ή οδηγάμε, το "και θα το χορέψουμε και θα περάσουμε καλά αλλά μέχρι εκεί", καταστάσεις στις οποίες αφομοιώνουμε μόνο κάποιες πλευρές αυτού που βιώνουμε, το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιούμε για συγκεκριμένους σκοπούς (μη ξεχνάμε ότι και σήμερα συνήθως ακούμε μουσική όταν κάνουμε μπράουζινγκ ή μιλάμε στο εμεσέν). Μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς να εμβαθύνουμε ιδιαίτερα, το "μ' αρέσει" καλύπτει αυτό το πεδίο, για αυτό και είναι πιο εύκολο σε αυτή την περίπτωση να μας "αρέσουν" τα πάντα παρά όταν τα προσεγγίζουμε σε μεγαλύτερο βάθος.

Σε μερικούς ταιριάζει αυτό, σε άλλους όχι. Ο "κλειστόμυαλος" είναι εξίσου ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πάρτε το ένα άκρο πχ. του χέβι μέταλ ακροατή, τον Ruthless για παράδειγμα που του φαίνεται αστείο ότι κάποιος βάζει τους Taake και τους Holy Martyr μαζί στην ίδια πρόταση. Δε δίνει καν ευκαιρία στους Ταάκε, δεν τον ενδιαφέρει να τους καταλάβει, σίγουρα δε θέλει να γίνουν οι Ταάκε μέρος του, επειδή τη θέση αυτή την έχουν ήδη οι Manowar και οι Holy Martyr. Δε θέλει να το αλλάξει αυτό επειδή προφανώς ξέρει τι θέλει, τι χαρακτήρα έχει, ποιος είναι. Έχει ένα πράγμα το οποίο δεν έχει αυτός που είναι χίλια πράγματα (σα κινέζικη παροιμία ακούστηκε αυτό): ταυτότητα. Ίσως έχει παρωπίδες και βαδίζει σε ένα δρόμο χωρίς να κοιτάζει αριστερά και δεξιά, αλλά τουλάχιστον βαδίζει κάπου, έστω κι αν είναι σε γκρεμό. (Αλλάξτε το ruthless με αριστερό και δεξιό και αυτόν που ακούει χίλια πράγματα με τον απολιτικό ή αναποφάσιστο, etc etc). Το αν είναι σωστό αυτό ή όχι έχει να κάνει ΜΟΝΟ με το χαρακτήρα του καθένα και πόσο κανείς είναι βέβαιος ότι τον γνωρίζει καλά, μερικοί πιστεύουν πως η ζωή παραείναι σύντομη για να δοκιμάζεις τα πάντα, οπότε διαλέγουν κάτι και τελειώνουν, άλλωστε κάποιον που έχει δοκιμάσει το Α το Δ το Γ και έχει καταλήξει μόνο στο Δ, δε τον λέμε κλειστόμυαλο, αλλά σίγουρο για τον εαυτό του (κι εδώ έρχεται και πιο σωστά η λέξη "ψαγμένος"). Άλλοι προτιμούν να ψάχνονται διαρκώς και για πάντα. Είναι θέμα κατάλληλης επιλογής, κάποιοι θα καταλήξουν ευχαριστημένα και ισορροπημένα άτομα, κάποιοι άλλοι θα καταπιέζουν τον εαυτό τους και θα τον περιορίζουν, θα είναι χίλια πράγματα και τίποτα, θα ακούνε άλλα τόσα και δε θα καταλαβαίνουν τίποτα.

Marillion
16-10-2008, 09:33
anoigei o marillion thread gia to get that record, 0 posts. thn agapame thn mousikh paidia.

Ε; Μας δουλεύεις;

Φοβάμαι ότι μπορεί να χω χάσει κάτι από την (χωρίς κανένα απολύτως λόγο ύπαρξης) συζήτηση και να πω μαλακία, αλλά δεν ήξερα ότι η Αληθινή Αγάπη για τη Μουσική εξαρτάται από το πόσο συμμεριζόμαστε τα προσωπικά σου φετίχ.

Dld eleos an esy exeis meinei sto sygkekrimeno komati tou post wste na einai to mono pou dikaiologei kati tetoio, lypamai alla eisai mega-xazos. Akous ekei fetix. Mpikes stin 15h selida kai kolhses ekei, ti na sou pw twra, ante mpai.

Epishs akoma pio xazh h symperifora mpolikwn otan pistevoun oti ta legomena arketwn users pou exoun kanei post-sentonia, einai dixws kanena apolyto logo yparxhs. Ayto einai pi8anotata h megalyterh yperoptikh stash pou mporei na krathsei kapoios. Sorry kiolas alla etsi ekmhdenizete polla pragmata.

Twra gia ton carheart o opoios ekane ena sovarotato post ex8es. Man an exw katalavei kala, kaneis kyriws kapoia proswpika comments. Sto pws antilamvanesai esy o idios thn katastash kai sto pws akous esy mousikh.

P.x.

Και ο Σολούσιον μου λέει εδώ και δύο μήνες να ακούσω Sanctum και θα πάθω πλάκα, και κάθε φορά που με ρωτάει αν άκουσα, λέω όχι, γιατί απλά δεν θα ήθελα να το ακούσω "στα γρήγορα" και να πω "γαμάει!". Δεν υπάρχει χρόνος για όλα. Αυτό ήταν απλά το πρώτο παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό.

That's you. Alla to 3ereis oti kati tetoio den antiprosopevei to genikotero postosto (mazi ki emena). Epishs to na pianei o ka8enas memonomena paradeigmata pou anefera kai na vriskei antepixeirimata einai to mono evkolo. Ola psiloanerounte an ta exetaseis etsi. Omws i geniki eikona lypamai etsi einai kai den to lew mono gia ta dika mu post. Mhn 3exname thn antimetopish pou dex8hke o helm etsi? Oso mh realistikes kai na vriskete tis apopseis tou, i antimetopisi pou dex8ike den dikaiologeite.

Polloi exete kolhsei sto thema twn post. Niw8w poly periergo to na prepei na sas exhghsw, oti ta GAMHMENA REPLIES den einai ayta pou me endiaferoun. Oute otan katevazun 28 atoma mia silogi kai milaei enas (tyxaio paradeigma alla deixnei pali to fainomeno sthn plhrh diastash tou). Ayto pou me provlhmatizei einai POU DEN MPOREIS NA KANEIS MIA KOUVENTA THS PROKOPHS gia otidhpote sto music discussion. Pou to track tou nothingman htan telika h aformh gia na arxisoume kai pali na milame. Pou an kapoios egrafe oti gamaei o james blunt me epixeirimata tha ginotan to idio. Pou gamh8hkane oloi na grafun gia tin diaspasi forum-mag. Pou to album reviews nekrwse akoma perissotero tous televteus mines. Pou thewroume dedomenh thn anoiktomialia alla thn 8ysiazoune gia enan katinismo anef proigoumenou. Pou enw exume pragmata na poume (kai oxi, den lew mono ta threads mou, 3ekolate epipleon to xanaepanelava, den einai mou fagan to mpifteki mou to thema) analwnomaste stis xazomares kai opou exei pswmi aftokprovolis (Xarakthristiko paradeigma ayto to thread pou petagonte apo dw kai apo kei diaforoi me to prosxima - den exw diavasei ti lete, alla...).
Kapote eixe pei o atheist, ta exoume pei ola. E loipon, na ta peis ola den ginetai. Oi logoi nekrwshs einai alloi kai ayto to gnwrizete para poly kala. Lege me elevsis broadband, lege me change of lifestyle pou leei o fthoggon, lege me wrimansh ktl.
Aytoi einai oi logoi pou egrapsa kai oxi to oti den exoun replies ta post tou kaimenou tou Marillion.

Sorry paidia, einai kapws heavy olo ayto, gia mena toulaxiston pou eimai edw gia sigkekrimenous logous pou erxonte se anti8esh oxi me ta motivations pollwn, alla me to genikotero klima edw mesa. Pane ta katevata tou chopped, pane ta katevata tou pavlou, e tha tin kanoun se ligo kai ta dika mou post-sentonia.

metamelia3
16-10-2008, 12:05
το να έχεις επιδερμική σχέση με την μουσική και να γουστάρεις πολλά (ή λίγα) πράγματα στα πεταχτά δεν είναι μέρος της ταυτότητάς σου;

House Of Low Culture
16-10-2008, 13:17
Pane ta katevata tou chopped, pane ta katevata tou pavlou, e tha tin kanoun se ligo kai ta dika mou post-sentonia.

Αυτό ήτο απειλή, λολ?
Χμ, γκούχου γκούχου, θαρρώ πως τα κατεβατά παύλου και τα κατεβατά chopped ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από τα ποστ-σεντόνια-marillion και το να την κάνουν τα τελευταία μάλλον δε θα με πειράξει. Indie εγκυκλοπαιδικά λήμματα και χωρίς ύφος Ζαχαρόπουλου βρίσκονται εύκολα σε e-zines, wikipedias, indiepedias κτλ, αρά τα σεντόνια μπορούν να πάνε για μπουγάδα.
Επίσης, απίστευτο phthoghon ποστ.

εδιτ:
Marillion, να πω ό,τι πολλές φορές έχει τύχει να διαβάσω και απείρως ενδιαφέροντα πράγματα μέσα σε ποστ σου. Αλλά πάρε το γαμημένο υφάκι σου και στείλτο στη μπουγάδα κι αυτό επιτέλους.

Pinatero
16-10-2008, 13:27
ακουστε και Toumbaland
http://uk.youtube.com/watch?v=9MCeXVkf0l4

(προσπαθω να δωκω ενα ευχαριστο τονο, o virusXI περι ανοιχτομυαλιας τα πε καλα!)

Kalt
16-10-2008, 14:03
Νομίζω ότι είσαι ανοιχτόμυαλος με την πραγματική, ή μάλλον με την υπερθετική έννοια του όρου όταν αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί και να αλλάξει από ένα αντικείμενο, είτε αυτό λέγεται έργο τέχνης, είτε άνθρωπος, είτε κατάσταση. Είναι όταν "αδειάζεις" κατα κάποιο τρόπο τις γνώσεις και τις απόψεις σου, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι προκαταλήψεις ή η παγιωμένες αντιλήψεις σου για το τι είναι τι, ποιος είσαι εσύ, τι θέλεις, πως διασκεδάζεις, ώστε η βίωση της εμπειρίας αυτού του νέου αντικειμένου να μη βρει πάνω σε τοίχο και να μπορέσεις να αξιολογήσεις και να καταλάβεις με τις καλύτερες συνθήκες τι είναι αυτό και ποια επίδραση έχει πάνω σου. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, δεν είναι κάτι που γίνεται σε καθημερινή βάση και ούτε γίνεται από όλους, συνειδητά η μη συνειδητά, και αυτό επειδή όταν αφήνεις τον εαυτό σου τόσο ανοιχτό το άλλο μπαίνει μέσα και γίνεται μέρος σου, σου αφήνει ένα στίγμα, γίνεται μία εμπειρία που τη θυμάσαι για καιρό. Κοιτάς τη Γκουέρνικα και την έχεις μετά μέσα σου, ακούς Ντάρκθροουν και γίνεσαι έστω και λίγο Ντάρκθροουν (μη δω τίποτα αστεία ποστπικ) επικοινωνείς με ένα άτομο, δημιουργεις μία σχέση με ένα άτομο και μετά το κουβαλάς μαζί σου.

Αψογη επιχειρηματολογια. Σε πραγματικο οχι, σε υπερθετικο ναι.

Σε μερικούς ταιριάζει αυτό, σε άλλους όχι. Ο "κλειστόμυαλος" είναι εξίσου ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πάρτε το ένα άκρο πχ. του χέβι μέταλ ακροατή, τον Ruthless για παράδειγμα που του φαίνεται αστείο ότι κάποιος βάζει τους Taake και τους Holy Martyr μαζί στην ίδια πρόταση. Δε δίνει καν ευκαιρία στους Ταάκε, δεν τον ενδιαφέρει να τους καταλάβει, σίγουρα δε θέλει να γίνουν οι Ταάκε μέρος του, επειδή τη θέση αυτή την έχουν ήδη οι Manowar και οι Holy Martyr. Δε θέλει να το αλλάξει αυτό επειδή προφανώς ξέρει τι θέλει, τι χαρακτήρα έχει, ποιος είναι.

μερικοί πιστεύουν πως η ζωή παραείναι σύντομη για να δοκιμάζεις τα πάντα, οπότε διαλέγουν κάτι και τελειώνουν, άλλωστε κάποιον που έχει δοκιμάσει το Α το Δ το Γ και έχει καταλήξει μόνο στο Δ, δε τον λέμε κλειστόμυαλο, αλλά σίγουρο για τον εαυτό του.

Αυτα σε συνδυασμο με αυτο πες

ο ακούω κιόχι ο ακούω για να λέω ότι ακούω.

Δειχνουν ενα ατομο ανοιχτομυαλο σε πραγματικη βαση. Ναι, δεν ειναι κακο να μη μπορεις να ακουσεις διαφορετικα πραγματα, ουτε να το παραδεχτεις. Επισης οπως ειχε πει ο τουβλος νομιζω σε μια φαση, κανεις δεν ΠΡΕΠΕΙ να ακουσει τιποτα. Αρκει να ειναι λιγο ειλικρινης στον εαυτο του και προπαντων να σεβεται καποια πραγματα π.χ. οτι καποιοι αντιστοιχοι συνανθρωποι εχουν κανει διαφορετικες απο τη δικη του επιλογες

Headphones
16-10-2008, 14:23
Οταν γινονται κατι τετοιες συζητησεις καταλαβαινω για πιο λογο προτιμω να μιλω για μουσικη με ατομα που την ακουν "επιφανειακα" η "επιδερμικα" παρα με ατομα που εχουν "μουσικη παιδεια".

Kalt
16-10-2008, 15:06
Αναλογως πως το οριζεις. Εμενανε πχ δε μου βγαινει να ακουσω ενα δισκο 2 - 3 φορες και να πω οτι ΓΑΜΑΕΙ ΧΥΝΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ επειδη μετα απο 2 μερες μπορει να εχω ξενερωσει. Αυτο ειναι επιδερμικο. Γι αυτο σε καποια φαση βλεπεις καποιον να πεταγεται και να λεει ''ρε καντε κατι με τα κριτηρια σας'', ή ''τωρα σοβαρα τα ακουτε ολα αυτα'' και να πηγαινει το θεμα σε τετοιες συζητησεις. Ισως τωρα δεν ηταν αυτη η αφορμη, αλλα πιανεις το γενικοτερο θεμα φαυλου κυκλου, τετοια θεματα εξ αλλου αναφερθηκαν. Και μουσικη παιδεια με τη πληρη εννοια του ορου εχει καποιος οταν ξερει τι του αρεσει.

distortionofperception
16-10-2008, 15:10
''τωρα σοβαρα τα ακουτε ολα αυτα''

αυτό ώρες ώρες το αναρωτιέμαι και εγω εδω μεσα... Μιλάμε ότι πρέπει να μην εχεις προσωπική ζωή, να μη βγαίνεις απο το σπίτι! Υπαρχουν ατομα που ποσταρουν με ρυθμούς τσιταρας εξώφυλλα προτασεις δισκων αγορες νάου λισενινγκ ναου ξεθαβινγ. Δηλαδη ρε πούστη αναρωτιέμαι τι στα διάλα 32 ώρες εχει η δική τους μερα? Ε και καταλήγω ότι ή είναι καμμένοι, ή ότι λενε ψεμματα και πολυ απλα το δισκακι παίζει μια και μονο μια φορα στο winamp τους. εχω νευρα/

GG*
16-10-2008, 23:26
οταν φτασει το thread τις 20 σελιδες λοκ+ομαδικη αυτοκτονια

metamelia3
17-10-2008, 02:54
Ξέρετε τι λέω; Έχετε δίκιο. Αν ακούσεις έναν δίσκο μια φορά - ειδικά ασαφούς φόρμας, με σκουπίδια τύπου μέταλ και ντρημ θήατερ ζαμανφού - και γουστάρεις εκείνη την ακρόαση είναι ψευδαίσθηση. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Τα ναρκωτικά; Τα ξύδια; Τα χάπια; Τα κουτσομπολιά της ημέρας; Διότι φίλε την μουσική ή την απολαμβάνεις με συνεχή επανάληψη της ίδιας αίσθησης ή δεν την ακούς. Η μουσική χρησιμεύει μόνο στην αίσθηση της στιγμής κι αν είναι να πούμε τι αξίζει να ακούς και να ξανακούς χωρίς σταματήμο τότε είναι το Closer, το πρώτο Bauhaus, το Junkyard και το Prayers On Fire, το From Her To Eternity, το Tender Prey και το Henry's Dream, το Funhouse, το White Light/White Heat και η μπανάνα κι όλα τα υπόλοιπα στον βούρκο. Στον "λάκο με τα κωλοδάχτυλα" αν θέλετε να συνεννοηθούμε σε διάλεκτο κοινή σε όλους τους συμμετέχοντες της συζήτησης.

Ford Prefect
17-10-2008, 06:58
http://lolcat.com/pics/seewhatyoudidthereidid.jpg

hcpunksonacid
17-10-2008, 16:37
Ξέρετε τι λέω; Έχετε δίκιο. Αν ακούσεις έναν δίσκο μια φορά - ειδικά ασαφούς φόρμας, με σκουπίδια τύπου μέταλ και ντρημ θήατερ ζαμανφού - και γουστάρεις εκείνη την ακρόαση είναι ψευδαίσθηση. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Τα ναρκωτικά; Τα ξύδια; Τα χάπια; Τα κουτσομπολιά της ημέρας; Διότι φίλε την μουσική ή την απολαμβάνεις με συνεχή επανάληψη της ίδιας αίσθησης ή δεν την ακούς. Η μουσική χρησιμεύει μόνο στην αίσθηση της στιγμής κι αν είναι να πούμε τι αξίζει να ακούς και να ξανακούς χωρίς σταματήμο τότε είναι το Closer, το πρώτο Bauhaus, το Junkyard και το Prayers On Fire, το From Her To Eternity, το Tender Prey και το Henry's Dream, το Funhouse, το White Light/White Heat και η μπανάνα κι όλα τα υπόλοιπα στον βούρκο. Στον "λάκο με τα κωλοδάχτυλα" αν θέλετε να συνεννοηθούμε σε διάλεκτο κοινή σε όλους τους συμμετέχοντες της συζήτησης.
τωρα το εθεσες σωστα.για να καταλαβαινει και ο απλος λαουτζικος,οχι μονο η ελιτ.
μπαι δε γουεη τζανκυγιαρντ+πρευερς ον φαιρ=ανελεητο χασμουρητο.

Kalt
18-10-2008, 12:36
Omws i geniki eikona lypamai etsi einai kai den to lew mono gia ta dika mu post. Mhn 3exname thn antimetopish pou dex8hke o helm etsi? Oso mh realistikes kai na vriskete tis apopseis tou, i antimetopisi pou dex8ike den dikaiologeite.

Polloi exete kolhsei sto thema twn post. Niw8w poly periergo to na prepei na sas exhghsw, oti ta GAMHMENA REPLIES den einai ayta pou me endiaferoun. Oute otan katevazun 28 atoma mia silogi kai milaei enas (tyxaio paradeigma alla deixnei pali to fainomeno sthn plhrh diastash tou).

Ayto pou me provlhmatizei einai POU DEN MPOREIS NA KANEIS MIA KOUVENTA THS PROKOPHS gia otidhpote sto music discussion. Pou to track tou nothingman htan telika h aformh gia na arxisoume kai pali na milame. Pou an kapoios egrafe oti gamaei o james blunt me epixeirimata tha ginotan to idio. Pou gamh8hkane oloi na grafun gia tin diaspasi forum-mag. Pou to album reviews nekrwse akoma perissotero tous televteus mines. Pou thewroume dedomenh thn anoiktomialia alla thn 8ysiazoune gia enan katinismo anef proigoumenou. Pou enw exume pragmata na poume (kai oxi, den lew mono ta threads mou, 3ekolate epipleon to xanaepanelava, den einai mou fagan to mpifteki mou to thema) analwnomaste stis xazomares kai opou exei pswmi aftokprovolis (Xarakthristiko paradeigma ayto to thread pou petagonte apo dw kai apo kei diaforoi me to prosxima - den exw diavasei ti lete, alla...).

Kapote eixe pei o atheist, ta exoume pei ola. E loipon, na ta peis ola den ginetai. Oi logoi nekrwshs einai alloi kai ayto to gnwrizete para poly kala. Lege me elevsis broadband, lege me change of lifestyle pou leei o fthoggon, lege me wrimansh ktl.
Aytoi einai oi logoi pou egrapsa kai oxi to oti den exoun replies ta post tou kaimenou tou Marillion.

FIXXXER
19-10-2008, 06:43
Ρε μλκς, δεν εχετε ζωες περα απο τη μουσικη και τοσο πολυ καυλωνετε να μιλατε για τη μουσικη που στεναχωριεστε αν δε μιλανε για αυτα που θεωρειτε "κατι πιο ποιοτικο"?

VirusXI
22-10-2008, 04:52

διαβάζουμε τέτοιες πίπες της τάξεως κ λογικής του "η μουσική μου είναι καλύτερη απ'τη δική σου νια νια"® στο γνώριμο εναλλακτικό στυλ γραφής και αναρωτιέσαι, Μαρίλλιον, γιατί δε κάθονται να ασχοληθούν, όσοι ενδιαφέρονται φυσικά, να γράψουν. εκτός των άλλων λόγων που πάνωκάτω τα λες καλά.
βλέποντας τη διάθεση λοιπόν των υπόλοιπων χρηστών (όχι μόνο του παραπάνω παραδείγματος) είναι λογικό να μην έχω (ή ο κάθε άλλος) την όρεξη να αφιερώσω(-ει) τον ελάχιστο (εως ανύπαρκτο) χρόνο μου (του) γράφωντας ριβιούζ, μοιράζοντας τις προτιμήσεις και τις προτάσεις μου (του) κτλ. λογικότατο να μη παρακολουθώ (-ει) και διαβάζω (-ει) τα πάντα.

ντακς, δε λέω και κάτι νέο. το θέμα είναι ποιες είναι οι διαθέσεις, οι απαιτήσεις και πιο πολύ το ύφος. 1000 πράγματα να γράψει κάποιος και να μουν φανούν χρήσιμα και συζητήσιμα, με ένα τέτοιο γαμημένο ύφος όπως το quote αποπάνω θα αδιαφορήσω πλήρως τουλάχιστον να απαντήσω. δηλαδή είναι χειρότερο απ'το να πει κάποιος το κλασσικό "ακούστε αυτό, γαμάει.", για μένα αυτό το 2ο έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει σε σοβαρή συζήτηση από ένα σεντόνι γεμάτο πληροφορίες αλλά κιενα υπεράνω ύφος.
τέλος να προσθέσω ότι πιστεύω ότι στην έλλειψη σεντονιών από διάφορους χρήστες, όχι μόνο αυτούς που ανέφερες, παίζει ρόλο ο χρόνος/καθημερινότητα περισσότερο απ'τα παραπάνω που έχουμε πει και κσαναπεί και ισχύουν κιαυτά.

αυτά, έτσικιαλλιώς στο ντιάολοθ είχε πάει κιαυτό το thread.

Dragonlord
03-11-2008, 17:06
Χμ. Αρχικά νόμιζα ότι δεν έχω κάτι να πω, αλλά σήμερα το πρωί σκεφτόμουν το τόπικ και είπα να πω κι εγώ την παπαριά μου. Θα αναφερθώ περισσότερο στην άποψη "γιατί να ακούμε τέτοια σκουπίδια σα μπρόβατα όταν υπάρχουν τόσα κομμάτια/καλλιτέχνες που αξίζουν την προσοχή μας περισσότερο" όπως αυτή εκφράστηκε από regularpaul και marillion (μη μου διευκρινίσετε ότι δεν είπατε ακριβώς αυτό, απλώς πρέπει να δώσω ένα στίγμα γιατί στο συγκεκριμένο τόπικ είπε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του - πράγμα που σκοπεύω να κάνω κι εγώ).

Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ο απόλυτα ανοιχτόμυαλος, αυτός δηλαδή που θα ακούσει κάτι και θα του αρέσει ή θα το απορρίψει κρίνοντας αποκλειστικά τη μουσική. Όλοι έχουμε τα κριτήριά μας και τα σκατά στο κεφάλι μας, που θα μας κάνουν να προτιμήσουμε κάτι με κιθάρες πχ, κάτι πρωτότυπο ή κάτι κολλημένο, κάτι εμπορικό ή κάτι αντεργκράουντ. Όλοι το κάνουμε, γι'αυτό και δεν μπορώ να κατηγορήσω τον ποστμεταλλά που επηρεάζεται από το χάηπ που συνοδεύει το νέο υπεργαμάτο γκρουπ ή τον τρουμέταλλο που θα δει με πιο καλό μάτι ένα γκρουπ με μπλούζες cirith ungol παρά ένα με στιλ emo. Γι'αυτό και δεν θα κατηγορήσω κάποιον που θα ακούσει μαντόνα και όχι σούγκασπανκ, γιατί προφανώς έχει φτιάξει τη μαντόνα στο μυαλό του ως κάτι καλό για τους χ, ψ, ω λόγους, πχ μπορεί να την άκουγε στο σχολείο και να του φέρνει νοσταλγία, μπορεί να γουστάρει που ακούει το νέο άλμπουμ με το οποίο ασχολείται όλος ο κόσμος και αισθάνεται ότι συμμετέχει σε μία συλλογικότητα αντί να ακούει κάτι αυτός και άλλοι πενήντα. Από την άλλη υπάρχει κόσμος που γουστάρει κάτι ακριβώς επειδή το ακούει αυτός κι άλλοι πενήντα και είναι ομπσκιούρ. Και ο regularpaul που γενικά τον θεωρώ από τους πιο συνειδητοποιημένους μουσικόφιλους που ξέρω, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι με άλλη διάθεση θα ακούσει το νέο κομμάτι της μαντόνα και με άλλη της σούγκασπανκ. Και ενώ φαντάζομαι ότι η ετυμηγορία και στα δύο θα είναι "δεν θα το άκουγα", το δεύτερο μπορεί να συνοδευτεί από το σχόλιο "καλή προσπάθεια και μπράβο της αφού γουστάρει" ενώ το πρώτο μπορεί να απορριφθει (και) ως "εμπορική μαλακία" - ακόμα κι αν είναι το ίδιο κομμάτι.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η μουσική ΔΕΝ είναι απλώς μουσική, είναι χίλια δύο πράματα οπότε σταματήστε να συγκρίνετε την ανταπόκριση του κόσμου με τη μουσική αξία και να θεωρείτε πως θα έπρεπε να είναι ανάλογα.

Το δεύτερο που θέλω να πω, που απευθύνεται περισσότερο στον marillion, είναι ότι ok. Ας απορρίψουμε το κομμάτι που έδωσε ο νάθινμαν ως εμπορικό σκατό, μουσικά ανύπαρκτο και γενικά μηδέν. Θα είχε κάποιος την ευγενή καλοσύνη να μου περιγράψει τη μουσική αξία ενός κομματιού όπως το orgasmatron πχ; Σαν κομμάτι και μόνο. Κι αν δεν σας αρέσει το συγκεκριμένο, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πλήθος μουσικών σκουπιδιών που αν τα ακούσουμε σε ένα μεταλλοκλάμπ θα κουνήσουμε ρυθμικά το κεφάλι in approval. Το hail and kill είναι μία μουσική πορδή. Πρέπει να αισθάνομαι άσχημα που μ'αρέσει; Μουσική αξία με την ακαδημαϊκή έννοια δεν έχει καμία, πιάσε ενορχήστρωση, εκτέλεση, στίχους, τι να λέμε τώρα, ειλικρινά δεν μπορώ να αποδείξω σε κανέναν ότι είναι μουσικά ανώτερο από το κομμάτι του νάθινμαν. Ε αφού ΓΑΜΑΕΙ όμως, πώς να το κάνουμε; Και εκεί καταλήγουν όλα, στο προσωπικό γούστο, άλλωστε η αντίληψη ότι Εμείς που ακούμε το Χεβιμέταλ είμαστε οι Εχλεκτοί είναι ένας κομπλεξισμός που έχει δημιουργηθεί και συντηρηθεί από τα έντυπα αλλά και τους ίδιους τους ακροατές αυτής της μουσικής, με φτωχά όμως, θα μου επιτρέψετε, επιχειρήματα. Γιατί ρε πούστηδες, να ακούγαμε καμιά κλασική να πω πάει στο διάλο, αλλά τις τσιρίδες του ντίκινσον, τις βλαχιές του χέτφιλντ και το βόθρο του καβαλέρα ακούμε. Και καλά κάνουμε, απλά ας αφήσουμε επιτέλους τα αρχίδια του αγαπητού Πάπα ήσυχα.
Για να μην παρεξηγηθώ, επειδή το ξέρω ότι θα συμβεί, δεν υποβαθμίζω όλο το χεβιμέταλ στο μουσικό επίπεδο του συγκεκριμένου κομματιού του τίμπαλαντ, μην αρχίσετε να μου αραδιάζετε κουίνσραηχς και σαηκότικ βάλτσες, απλώς λέω ότι όλοι μέσα στα μεταλλικά μας (ή μη) ακούσματα έχουμε μπόλικα τραγούδια που μας αρέσουν και μουσικά είναι εξίσου σκατούλες με αυτό, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να αφορίζουμε και να αισθανόμαστε οι Γιοι του Οντίν. Ρισπέκτ.

casshern
03-11-2008, 17:32
Ο οποίος Marillion, μάλλον θύμωσε και έφυγε.

.

Jim Dandy Mangrum
03-11-2008, 17:41
:?

ontws....exei na grapsei 2 bdomades
prepei na ton petyxw msn....

Dragonlord
03-11-2008, 17:43
Μπα, νομίζω ότι θα απαντήσει, άλλωστε ξέρει ότι τον συμπαθώ και δεν τα γράφω με κακία, άλλωστε κι εγώ κάποτε έτσι σκεφτόμουν, γιατί να το κρύψουμε.

regularpaul
03-11-2008, 17:50
δρακολορδα, επεσες εξω σε ολα οσα λες για μενα (εκτος απο το συνειδητοποιημενος μουσικοφιλος :D)
δεν υπονοησα ουτε κατα διανοια αυτο που λες στην αρχη,
δεν απορρίπτω τα κομματια της madonna καθολου, ουτε γενικώς τα εμπορικα
το δε cd της sugahspank το αγορασα με το που ακουσα τα κομματια της στο myspace

δεν τα λέω για να σε διορθωσω αλλα για να μην δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις για το ατομο μου
για ενα κουτελο μπαινουμε στο ER

Dragonlord
03-11-2008, 17:55
Μ, πάντως γενικά πιστεύω ότι έχεις και μία λίγο πολιτική σχέση με τη μουσική, δηλαδή θα αγόραζες πιο εύκολα cd sugahspank παρά madonna αν σου άρεσαν το ίδιο - και καλά θα έκανες, απλώς το λέω για να δείξω ότι η σχέση μας με τη μουσική δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική. Ακόμα κι αν κάνω λάθος πάντως, νομίζω πως είσαι σπάνια εξαίρεση, οπότε ας απευθύνω τα λεγόμενά μου στους υπόλοιπους.

regularpaul
03-11-2008, 18:28
ναι, το τι αγοραζω ειναι αλλο θεμα, εγω μιλουσα για το τι ακουω
δεν εχω ουτε και θα παιρνα ποτε δισκο της Madonna, σε αυτο εχεις δικιο
εχω ομως το whitey album των ciccone (http://en.wikipedia.org/wiki/Madonna_Ciccone) youth
αλλα ας το κοψουμε εδω, γιατι εσυ απλα ηθελες να αναπτυξεις το σκεπτικο σου
και χρησιμοποιησες το δικο μου παραδειγμα χωρις να καταλαβεις πώς το εννοουσα

Dragonlord
03-11-2008, 18:40
Ναι, το τι ακούς όντως δεν έχει σχέση με το τι αγοράζεις πλέον με τα mp3. Τέσπα.
Με marillion τα λέμε τελικά στο msn, κρίμα γιατί γίνεται ωραία συζήτηση.

metamelia3
03-11-2008, 18:52
Βάηρους ήταν ειρωνικό το εν λόγω ποστ (ωστόσο αυτοί είναι οι δίσκοι που θα έπαιρνα στο ερημονήσι νομίζω)

nothingman
03-11-2008, 19:19
τώρα αυτό στα σοβαρά;

The Good Son
04-11-2008, 02:21
επιτέλους, καιρός να ακολουθήσουν το παράδειγμά του πολλοί εδω μέσα

Zoonchild
04-11-2008, 10:48
τώρα αυτό στα σοβαρά;

να μια ειλικρινης απορια :!:

απαντηση: μας κανει μουτρακια, ναι. Δεν ειναι και ο μονος αλλωστε... :roll:

Boris-san
04-11-2008, 18:44
nai wre pou einai o pitchfork!

wino
04-11-2008, 20:42
τώρα αυτό στα σοβαρά;

να μια ειλικρινης απορια :!:

απαντηση: μας κανει μουτρακια, ναι. Δεν ειναι και ο μονος αλλωστε... :roll:

eseis oi thessalonikeis polu eukola arpazeste!