PDA

View Full Version : Superchrist - Headbanger (2007)

eleventh guardian
10-10-2008, 15:15
Supercrhist - Headbanger
2007 - Famine Records

http://img100.imageshack.us/img100/1059/headbangerco3.jpg

01. Black is Beautiful
02. Built For Sin
03. Electric Penis
04. My Way is the Law
05. Bloody Hell
06. Fuck Like a Priest
07. Wipe You Out
08. Make Them Die
09. Eat The Evidence
10. No Color

http://myspace.com/godblesssuperchrist

Είμαι που λέτε σπίτι χθες, χωρίς internet (γαμιέται ο ΟΤΕ) και με το laptop αναγκαστικά αναμμένο επειδή ήθελα να φορτίσω την μπαταρία λιθίου του καινούριου mp3 player που πήρα πριν λίγες μέρες. Για να περάσει κάπως η ώρα είπα να περάσω στον εξωτερικό σκληρό τα mp3 που είχαν απομείνει στο PC, για να εξοικονομήσω χώρο στη μνήμη του (όπου να 'ναι βγαίνει και το FM και χρειάζεται κάτι τέτοιο).

Ανοίγοντας τον εξωτερικό σκληρό πετυχαίνω διάφορα άλμπουμ τα οποία είχα κατεβάσει κάποτε για κάποιον λόγο και δεν τα είχα ακούσει ποτέ. Ένα από αυτά και το "Headbanger". Θυμάμαι ότι ο λόγος που το είχα κατεβάσει είναι o Chris Black, o ντράμερ των Pharaoh, ο οποίος έχει από παλια αυτήν την μπαντα στην οποία παίζει μπάσο και τραγουδάει κιόλας. Ήταν ευκαιρία να το ακούσω λοιπόν, αν και δεν το έκανα με ιδιαίτερη προθυμία - για να είμαι ειλικρινής.

Τελικά έπεσα έξω. Για να μην τα πολυλογώ, το αλμπουμάκι τα ψιλοσπάει. Οι Superchrist παίζουν κάτι σαν μοντέρνο και πιο μελωδικό NWOBHM με βρώμικα φωνητικά και θυμίζουν έντονα τους Anvil (και όχι τόσο τους Motorhead όπως διάβασα κάπου). Χωρίς να είναι ιδιαίτερα πρωτότυποι, έχουν ωραίες μελωδίες και ρεφρενάκια και γενικά τα 37' που διαρκεί το "Headbanger" κυλούν πολύ ευχάριστα. Γι' αυτό και είπα να το προτείνω, επειδή πέρασε σχεδόν απαρατήρητο πέρυσι που κυκλοφόρησε.

Σκέφτομαι να το αγοράσω εν τω μεταξύ όχι επειδή πρόκειται για κανένα έπος, αλλά επειδή είμαι περίεργος να διαβάσω τους στίχους. Δείτε τους σάπιους τίτλους των κομματιών και θα καταλάβετε (και στους Pharaoh ο Black μου είχε δώσει την εντύπωση ότι είναι σοβαρός. Τι να πεις...). Υπ' όψιν ότι αυτό είναι το πέμπτο τους full length και κάποιοι λένε ότι τα παλιά είναι καλύτερα.