View Full Version : no photo sesions vs post pix of kavla band photo sessions!
Pinatero
10-10-2008, 12:41
δε θελω να το παιξω κακουλης, αλλα γενικα ολες αυτες οι μπαντες με τα photo sessions τους, wannabe rock stars, μου φαινονται λιγο αστεια σκηνικα! παιξτε ρε μουσικη και χεστε τις ποζες! αυτο βεβαια χωρις να ξερω τα παιδια κι ουτε υποτιμω τη μουσικη τους (ειδικα των συγκεκριμενων που ουτε καν εχω ακουσει), αλλα γενικο σχολιο κανω!
παντως Χ :thumbsup:
Egw mazi sou eimai pinatero.
δυστυχώς έτσι είναι αυτή η φάση, μόνο πρόλογος και πόζα. Εχει να κάνει με την ειδολοποίηση και μίμηση (νοιώθουν ότι γίνονται σπουδαίοι και σταρ) παρά με την πραγματική μουσική δημιουργία
όπα όπα το παρακάναμε πιστεύω εδώ..
τα ξέρουμε τα παιδιά? (ή τα όποια παιδιά)
ούτε κ εγώ τα ξέρω αλλά δεν κρίνουμε μια μπάντα απ'το φωτο σεσιον της πιστεύω
δυστυχώς ή ευτυχώς παίζει μεγάλο ρόλο και το ξέρετε.
ούτε κ μένα θα μ'αρεσε να είναι όλο λελουδια κ αρώματα αλλά προς θεού ρε θείε καντίρου μην τα γενικοποιείς έτσι τα πράγματα
δε λέω πως πρέπει να δίνει μια μπάντα τη μεγάλύτερη σημασία σ'αυτό αλλά αν δεν υπάρχει καν ή είναι είναι άθλιες οι φωτό το ξέρετε πολύ καλά πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σας κινήσει την περιέργεια κ να την ακούσετε, για τη γαμωελλάδα μιλάμε
κ δε λέω για σας προφανώς, το ξέρω πως εσείς θα ακούσετε όπως τους τσέκαρα κ εγώ
αλλά μια καινούργια μπάντα πρέπει να κάνει κάποια πράγματα για να κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου καλώς ή κακώς, κ μέσα σ'αυτά είναι κ τα φωτο σεσσιονς, καλώς ή κακώς
και δεν είναι καν το τόπικ για να το συζητήσουμε.
Μηπως να μεταφερθουμε σε κανα μιουσικ τισκ να τα πουμε, γιατι παιρνει πολλη συζητηση το θεμα! Και οχι μονο για φοτοσεζιονς αλλα και πολλα αλλα που επειδη οι μπαντες πια εχουμε την βοηθεια του νετ εκμεταλευομαστε ωστε να μας μαθει περισσοτερος κοσμος!(πχ φοτος βιντεος μπουλετινς κομμεντς φρεντ ρικουεστς κ.α)
Autes oi mpantoules pou fwtografizw egw apotelountai hlikiaka apo paidakia 17-21 kai ontws paizei trela perissoterh mostra ap'oti proves/hxografhseis k loipa. Dustuxws einai kathara thema modas k se polu elaxistes periptwseis kaulas gia mousikh.
Για μενα το θεμα δεν ειναι μονο τα φοτο σεσιονς! Νταξ οταν εχεις κανει μια δουλεια(ντεμο,δισκος κλπκλπ) πρεπει να την υποστηριξεις και ενας τροπος ειναι και το φοτο σεσιον, ειτε για να βοηθησει στο να γινει καλο το αρτγουορκ του cd ειτε στο να φτιαχτει μια προμο αφισα ή φλαυερς για την κυκλοφορια!
Εγω θελω να εστιασω σε κατι αλλο. Στο γεγονος οτι το μαισπεις απο κει που εφερε την επανασταση και την λυτρωση στις "μικρες" και αγνωστες μπαντες και τους ανοιξε τον δρομο ωστε να τους μαθουν ατομα απ ολο τον κοσμο που πριν 10- 20 χρονια δεν υπηρχε ουτε μια πιθανοτητα να τους ακουσουν, εχει καταληξει να γινει ενας μαραθωνιος που τρεχουν οι μπαντες και θα τερματισει πρωτος αυτος μετα περισσοτερα προφαιλ βιους και τα περισσοτερα κομμεντς!
Pinatero
10-10-2008, 13:46
εγω θα διαφωνησω με το swollen για το ποσο αναγκαιο ειναι οι photo sessions, οχι στο οτι εχει αδικο, αλλα τη διαφορετικη οπτικη γωνια που βλεπω εγω οσον αφορα το ποσο απαραιτητα ειναι τα photo sessions!
δε λεω οτι οσα γκρουπ κανουν ειναι μογγολοι, ψωνισμενοι κλπ, αλλα περισσοτερο θα εκτιμουσα μια παρεαστικη photo αν εμπαινε η' ποσο μαλλον photos απο live η' studio που υπαρχει μια αυθεντικοτητα, παρα ποζες, τοπια και υφη με sense to kill, η' δειτε τι καλαμπουρτζηδες ειμαστε!
Autes oi mpantoules pou fwtografizw egw apotelountai hlikiaka apo paidakia 17-21 kai ontws paizei trela perissoterh mostra ap'oti proves/hxografhseis k loipa. Dustuxws einai kathara thema modas k se polu elaxistes periptwseis kaulas gia mousikh.
πέστα X-ρυσή μου!
Τι δεν περάσαμε κι εμείς τα παπούδια από τέτοιες φάσεις και γελοιότητες; Πριν καν μάθουμε να γρατζουνάμε μια κιθάρα, λέγαμε να φτιάξουμε συγκρότημα και την άλλη μέρα βγαίναμε φωτό αλά Οζυ, Ντίο, Λέμυ, θρασ, πανκ, κλπ και η όλη φάση συνήθως έμενε (ευτυχώς) μόνο σε ένα 36άρι φιλμ. Μερικοί πιο τολμηροί όπως το μπράδερ έφτιαχναν συγκρότημα που έτρωγε ΤΙΣ ντοματες σε μαθητικές συναυλίες. Αλλά εντάξει, τώρα πάιζει όμως μια χαρά
Αρκεί να θυμίσω τον "Παγωτό" που τον είδα πριν κάμποσο καιρό εδώ. Ας τον ανεβάσει κάποιος, δεν νοείται τέτοιο τόπικ χωρίς αυτή την φωτό
distortionofperception
10-10-2008, 13:53
ε κανα 2 φωτογταφίες της μπαντας χρειάζονται κακα τα ψέμματα. εμεις π.χ ποτε δεν αξιωθήκαμε να βγάλουμε μια, όλο μαλακίες καναμε και τρομπαραμε αν ήταν να βγούμε μια φώτο ολοι μαζι. κι αυτό γιατι είμαστε μια παρέα και είμαστε οι εαυτοι μας.
αυτες οι φώτο χρειάζονται μόνο και μόνο για κανα σάιτ, καμια συνεντευξη, κανα τετοιο. 2-3 πιστεύω φτάνουν. Αν και η καλύτερη λύση είναι να βάζεις φωτο απο live. Γιατι σε κείνες τις φώτο, η δόση της πόζας και της μόστρας είναι όση θα καταθέσεις και μπροστα στο κοινο. Δεν θα είναι η υπερβολική δόση που θα καταθέσεις σε μια φωτογράφηση, που εδω που τα λέμε, δεν εκφραζεται απο τη μουσική σου μιας και εκεινη την ώρα δε σκεφτεσαι καν τη μουσική σου. Σκεφτεσαι ποσο κακός, πόσο ψαγμένος είσαι, πόσα γκομενακια θα ρίξεις κ.λ.π.
Οπότε καταλήγω και λέω ότι αμα θέλει μια μπαντα να βάλει τις μαπες της μπορεί να βάλει φωτογραφίες απο λάιβ. Ας μη ξεχνάμε ότι παρα πολλές μπαντες δεν ασχολούνται οι ίδιες μ'αυτα. Δηλαδή θέλουν απλα να βαράνε και να γουσταρουνε, και συνήθως ο τραγουδιστής είναι που μπριζώνει τη μπαντα με τετοια θέματα. Οπως ανέφερε όμως ο Swollen μια φωτο ειναι δυστυχώς ή ευτυχως απαραίτητη.
Δε θα προχωρήσω αναλύοντας τις απαιτήσεις του σημερινου μαρκετινγκ και τετοιες αλλες χαζομάρες, γιατι πολύ απλα αμα γουσταρεις μπορείς να αδιαφορήσεις τελειως γι'αυτα και να είσαι και κύριος. Γιατί ειναι κρίμα να βλέπεις ενα myspace μπάντας η οποία στο προφίλ της μπορεί να μην εχει ανεβάσει καν κομμάτι, αλλα παρόλαυτα να εχει πρώτη μούρη τη φώτο της. Υπαρχουν και καποια όρια ε?
Σορρυ για το μέγεθος, αλλα επειδη με τριβελιζαν και μενα τέτοιες σκέψεις όταν πρωτοφτιάξαμε τη μπαντα, αποφασισα ότι δεν εχει νόημα να στήνεσαι στο φακό, αν πρώτα δεν αντιληφθείς ότι παίζεις για να γουσταρεις. Οπως επίσης δεν εχει νόημα να βγάζεις αυτοκόλλητα, μπλουζάκια και αλλα τετοια, αν σε ενα λάιβ δε τα δίνεις όλα!
Αυτα τα ολλιγα και σίγουρα θα μου ρθουνε κι άλλα. Μπλέκονται κι αλλα θέματα εδω Σπλινάντερο, όπως αυτα που είπα πριν. Γενικα όλο το promoting δηλαδη.
Νομίζω ότι γραφω όπως να ναι./
Pitsadoros
10-10-2008, 13:54
ap oti mou xei pei i mparmpi i analogia tragoudiwn(tragoudiwn e oxi kikloforiwn) pros foto sesions stin periptwsi tetoiwn mpantwn einai girw sto 1:5
merikoi den exoun kan ixografisei kati k pane k fwtografiontai!!
Αυτο με την ηλικια δεν μου φαινεται και δικαιολογια. Και γω 21 ειμαι και παιζω σε μπαντα που το βλεπουμε "σοβαρα" απο τα 19 μου και ξερω και αρκετα ατομα στις ιδιες ηλικιες και δεν εχουμε βγαλει φοτος να γινουμε ροκσταρς!
εντιτ: αυτο ηταν απαντηση στον καντιρου και στον αδερφο του!
Pinatero
10-10-2008, 13:59
α και οσον αφορα το artwork που ειπε κι ο lab
...αλλα περισσοτερο θα εκτιμουσα μια παρεαστικη photo αν εμπαινε η' ποσο μαλλον photos απο live η' studio που υπαρχει μια αυθεντικοτητα, παρα ποζες, τοπια και υφη με sense to kill...
και αν βαλουμε για θεμα προτεραιοτητων και αναγκαιων τα photo sessions για μενα ερχονται τελευταια τελευταια, πρωτα απο ολα μουσικη, προβες, δεσιμο μπαντας, προβες, προσπαθεια για καλη παραγωγη, συναυλιες, συναυλιες, προβες και το οτι στην λουμπα αυτη με το myspace εχουν πεσει μονα τους τα συγκροτηματα, εγω πιστευω οτι το myspace αντιθετα βοηθησε στο να αποφευχθουν πολλες δυσχερειες στο να ακουσειτη μουσικη σου περισσοτερος κοσμος, να ερθει σε αμεση επαφη με το γκρουπ...
The Good Son
10-10-2008, 14:00
Το θεμα είναι για κάποια συγκεκριμένη πάστα μπαντών που κλασσικά έχουν αμέτρητες φώτο σέσσιονς, τρομακτικό λέηαουτ σε σάητς τους/μαησπέης και από τραγουδια τίποτα ή 2-3;
Η γενικά για την φωτογράφιση μπαντών;
Pinatero
10-10-2008, 14:01
συμφωνω πανω κατω με distortion τωρα διαβασα το ποστ του!
Pinatero
10-10-2008, 14:06
_γοοδ σον
η αφορμη για τη συζητηση εγινε για το πρωτο που λες, και για το ποσο απαραιτητα ειναι τα photo sessions στα πλαισια ενος γενικοτερου promoting!
οσον αφορα γενικα για τα photo sessions, θα παει αλλου η κουβεντα καλυτερα ας μεινουμε στα ελληνικα δεδομενα!
Το θεμα είναι για κάποια συγκεκριμένη πάστα μπαντών που κλασσικά έχουν αμέτρητες φώτο σέσσιονς, τρομακτικό λέηαουτ σε σάητς τους/μαησπέης και από τραγουδια τίποτα ή 2-3;
Η γενικά για την φωτογράφιση μπαντών;
Ολ τουγκεδα!
Πινατερε το ποστ σου με βρισκει απολυτα συμφωνο απο την αρχη ως το τελος!
Οι μπαντες φταιμε που εχει συμβει αυτο το πραγμα στο μαισπεις! Εχει περασει η νοοτροπια πως αμα εχω βιους,πολλους φιλους κλπκλπ η επιτυχια θα ρθει. Ετσι σκοτωνονται στα φοτο σεσιονς, στα βιντεακια στο γιουτιουμπ, στα μπουλετινς, στα κομμεντς, στα φρεντ ρικουεστς για να ανεβει η δημοτικοτητα! Το καλυτερο απ ολα ειναι οτι το χουν μυριστει πολλοι αυτο και χουν φτιαξει μεχρι και εταιρειες που σου υποσχονται για ενα ποσο να αναλαβουν το μαιςπεις σου και να στο πανε σε ενα μηνα πχ στα τοσες χιλιαδες βιους!
Parasight
10-10-2008, 14:12
Ποτέ δεν είχαμε κάνει photo sessions με τη μπάντα, δλδ το θεωρούσαμε κάτι εντελώς ξένο προς εμάς, δε μας έβγαινε με τίποτα. Το θέμα είναι ότι όντως χρειάζονται κάποιες φωτογραφίες για να δώσεις αν δημοσιευτεί συνέντευξή σου ή κριτική της δουλειάς σου, και ξέροντας αυτό "προσπαθήσαμε" 2-3 φορές να βγούμε, αλλά δε μας έβγαινε με τίποτα μωρέ. Είχαμε βγει κάτι τραγικές σε συντριπτική πλειονότητα, που δεν ήθελα ούτε να τις βλέπω. Και τελικά καταλήξαμε στις live φωτογραφίες, που είναι και καλύτερες στο φινάλε :D
Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλη αυτή τη (φωτογραφικο-)φακολαγνεία :P που έχουν έμφυτη κάποιες νέες μπάντες με καριέρα ένα demo και ένα live. Αν δίνουν τόοοοοοοση πια σημασία σ'αυτό από τόσο νωρίς, κατά 90% το έχουν χάσει το παιχνίδι και δε θα έχουν μέλλον.
Α και επίσης όταν υπήρχαμε εμείς δεν υπήρχε ακόμη myspace, αλλά ήμασταν από τους πολύ λίγους με site, αμέ! :P Με το myspace, όπως έχει καταλήξει σήμερα, η φάση μου φαίνεται κάπως εμετική, για να πω την αλήθεια. Αν είχα σήμερα μπάντα, θα κρατούσα myspace μόνο για τυπικούς λόγους, μόνο για να ακούσει κάποιος υλικό μας και να μάθει για επερχόμενα live μας. Κουράζομαι εύκολα :P
Και γενικά είμαι με Pinatero :dfinger: :beerz: :D
Δεν έχουν σημασία τα τρομερά photo shootings και τα εντυπωσιακά layouts. Αν μια μπάντα τα έχει αλλά δεν έχει καλή μουσική να επιδείξει οι μόνοι που θα τους ακούνε θα είναι τίποτα erίτες :P
για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν είπα ότι είναι αναγκαίο μια μπάντα να έχει γαμάτα φωτο σεσιονς, τρομερό αρτγουορκ, και γενικά η εικόνα της να είναι γαμάτη
ΑΝ είναι γαμάτη στο παίξιμο κ το γουστάρει θα πάει μπροστά έστω κ αν το λογότυπό της είναι Arial Black ξερωγω
προφανώς δεν είπα κάτι τέτοιο
κ συμφωνώ μαζί σας στο γενικό myspaceοτιναναι αλλά ΑΝ δεν ασχολείσαι γενικά με ελληνική σκηνή, ή ασχολείσαι λίγο (γιατί γι' αυτήν μιλάμε απ' ότι κατάλαβα) δύσκολα θα σε πείσει κάποιος να τον ακούσεις αν δεν του δώσεις κάτι καλό να δει
και μη μου πείτε τώρα ότι δεν θέλω να μ' ακούσει αυτός ή αστονα να ακούει τσαλίκη, του αξίζει
προσωπικά θα χαιρόμουνα αν καποιος από τις ηλικιες που αναφέρθηκαν άκουγε κομμάτια μου και την έψαχνε γενικα (που έχει γίνει)
απ'την άλλη κι εγώ προτιμώ φωτογραφίες χύμα από live κυρίως ή studio αλλά κ πάλι μπορεί να βρεθεί κάποιος κ να πει "κοίτα τις ψωνάρες, το παίζουνε κ καλά παιχτρόνια κ τα σπάμε στα live κλπ. κακία κιετς"
το κακό γενικά, εκτός από το myspace views κ λοιπές πιπούλες, είναι ότι ο καθένας μπορεί να παρεξηγήσει την μπάντα για κάτι που κάνει χωρίς κανένα λόγο όμως
αλλιώς έχουν στο μυαλό τους κάποιοι που κάνουν ένα φωτο σεσιον και τους λόγους που το κάνουν κ αλλιώς το λαμβάνω εγώ/εσύ που το βλέπουμε απ' έξω χωρίς να έχουμε ιδέα τι έχουν στο μυαλό τους
αλλιώς το σκέφτεται μια μπάντα όταν κάνει κινήσεις για μεγάλα live ας πούμε με μεγάλα ονόματα, κ εγώ μπορεί να το πάρω "κοίτα τις ψωνάρες, σιγά μη δώσω 20 εβρώ για να πάω να δω αυτούς" που μπορεί πριν λίγο καιρό να εκθείαζες
τέλος, δυστυχώς στην καλή μας την ελλάδα έχουμε πολλά κομπλεξ που τα βγάζουμε όπου μπορούμε
μόνο εμείς το κάνουμε σωστά κ οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε
κ όχι μόνο "εμείς" κ "του εξωτερικού" αλλά κυρίως "εμείς" και "εμείς"
αυτό πιστεύω είναι το πρόβλημά μας κ όχι αν μια μπάντα δείχνει γαμάτη σε μια φωτό ή έχει το απίστευτο logo
κ να ξαναπώ για κλείσειμο ότι ΔΕΝ υποστηρίζω ότι τα γαμάτα φωτο σεσιονς και το ιματζ μιας μπάντας είναι μαστ (προσωπικά μιλώντας πάντα)
μαστ το έχουμε κάνει εμείς οι ίδιοι και ας το κράζουμε
αν η μπάντα ισωπεδώνει (με οποιονδήποτε τρόπο) κ σε κάνει να την τσεκάρεις μετά από ένα live ή έστω μια νότα που άκουσες, τότε δεν έχει ανάγκη τπτ
Pinatero
10-10-2008, 17:32
ναι ρε κατανοητοτατος, δε σε ειπα τιποτα! :pink:
και φυσικα εννοειται οτι οποια μπαντα θελει να χτυπησει μια "καριερα" και θελει να ερθει σε επαφη με δισκογραφικες του εξωτερικου (κι εσωτερικου), χρειαζεται ενα photo session, κατι που εντασσεται στα πλαισια του ολου προμοσιον της!
καλα αυτο με το κομπλεξ της ελληνικης σκηνης, δυστυχως ειναι ενα καρκινωμα που δε λεει να φυγει, κι σε οση επαφη καλυτερη ερχομαι με την ελληνικη σκηνη τα τελευταια χρονια και ολα αυτα που εμπεριεχει αυτη, τοσο σιχαινομαι καποια πραματα, αλλα ετσι ειμαστε! ας κρατησουμε τα καλα και παμε μπροστα!
distortionofperception
10-10-2008, 18:11
αρε Σουόλεν καλα τα λες, αλλα στενοχωριέμαι. ξες γιατι?
γιατι τωρα επειδή μιλάμε αόριστα θέλω να πετάξω μερικά λίνκ με ελληνικές μπαντες που προσωπικά θεωρώ ότι παίζουν χαλια και όμως κανουν ενα σωρό φωτο σεσιον και φωτοσοπ γενικα, αλλα θα κατηγορηθώ για εμπαθιες και λοιπές μαλακίες.
(κανω μια μεγάλη παρενθεση και λέω. Οτι αυτοί που νομίζουν ότι επειδης είμαστε ελλαδα και εχουμε μικρή σκηνη θα πρεπε να μαστε ενωμένοι, και τα πισωπλατα μαχαιρώματα μας πανε πισω κ.λ.π., δεν σκεφτονται σωστα. Γιατι όταν καποιος είναι ηλίθιος, είναι ηλίθιος είτε είναι ελληνας είτε γερμανος είτε ότι ναναι)
Λοιπόν
και μη μου πείτε τώρα ότι δεν θέλω να μ' ακούσει αυτός ή αστονα να ακούει τσαλίκη, του αξίζει
εδώ όμως παει και αντίστροφα. για ελα στη θέση του ακροατη. Εστω ότι ο Χ τυπος που ακούει Τσαλίκη θα κατσει στο λάιβ να σε δει (γενικα μιλάω ετσι?). Αμα την ψαξει με την παρτι σου και δει τα απιστευτα φωτο σούτινγκς κ.λ.π. θα συνεχίσει να ασχολείται μαζί σου, ή θα πει "να ενα ματσο ηλίθιοι" και θα σε παρατήσει. Θέλω να πω, ότι αυτο το πραμα ναι μεν μπορεί να βοηθήσει καποιες μπαντες,αλλα καλιστα μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Τώρα θα μου πεις οτι όλα αυτα δεν εχουν σημασία αν ο ακροατης γουσταρει τη μουσική. Κι όμως δεν είναι ετσι. Νομίζω οτι ο ακροατης ψαχνει και το αν εισαι αυτό που λεμε "καλό παιδι". Το σίγουρο είναι ότι αυτό μεσα απο τις ατελειωτες φωτο δεν μπορεις να το εκφρασεις.
Μιλάμε για τη μουσική. Μουσική=Τεχνη, Φωτογραφία=Τεχνη, Artwork=Τεχνη, Παραγωγή=Τεχνη.
Το ιδανικό για μένα θα ήταν το εξής : Μια μπάντα να ενδιαφέρεται και να ασχολείται με όλα αυτα μόνη της. Με ιδέες που πηγάζουν απο την ίδια. Δηλαδή όλα αυτα να είναι πηγαία εκφραση των ΙΔΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Και όχι ενος ολοκληρου team που θα μοιράζονται τις δουλειές διακατεχόμενο απο πλήρη επαγγελματισμο. Είπαμε όμως αυτο θα ΗΤΑΝ το ιδανικό.
Στην παρούσα φαση που είμαστε και στο φαυλο κύκλο που δημιουργησαν οι μπαντες (δε βάζω τη δικια μας μεσα γιατι όχι δε νιωθω ότι ανήκω σε σύνολο και δε νιωθουμε ότι φταίμε γι'αυτη την καταντια), το μόνο που απομένει είναι καθε νέα μπαντα που ξεπηδα, να κανει όλο και πιο περιεργες φωτογραφήσεις (εξώφυλλα κ.λ.π.) ωστε να ανεβει στον αφρο. Και ετσι πολύ απλα χανεις το δασος και βλέπεις το δεντρο. Κατι που ο χρόνος θα στο αποκαλύψει με το χειρότερο τρόπο, όταν θα παίζεις λάιβ και δε θα παταει κανενας, αφού θα χεις ξεχάσει ότι πρέπει να παίζεις και μουσική......
Δυστυχώς είναι δύσκολο να μείνεις στον τίτλο του τόπικ αποκλειστικα και να μην επεκταθείς σε όλα όσα προείπα....
Γουσταρω ωραίο τόπικ
dopefiend
10-10-2008, 18:43
otan mia mpanta den exei kikloforisei tipota h' exoun skata komatia kai paei k fotografizetai paramenei skata h'/kai karagkiozides.
se opoiadipote alli periptwsi, san akroatis, mou einai entelws adiaforo akoma kian einai i agapimeni mou mpanta. san 'mousikos' einai apla ena anagkaio (?) kako otan sou zitane pix gia reviews/sinenteukseis klp. panta yparxei i lisi twn live fotografiwn alla diskola na vreis kapoia pou na fainontai oloi. i kaliteri lisi einai kamia fotografia. kvlt.
Καταρχήν, εννοείται ότι το παν είναι η μουσική που δημιουργείται, το δέσιμο της μπάντας, τα live. Aν δεν πάει καλά μια μπάντα σε αυτά τα βασικά τα περαιτέρω δεν έχουν αξία.
Αλλά εφόσον το χει η μπάντα και θέλει να προχωρήσει κ να βγάλει 'προιόν', θα μου φαίνεται μισή δουλειά το να μην προσέχει τα υπόλοιπα. Το παν είναι αφού μοιράζεσαι κάτι δικό σου με τον υπόλοιπο κόσμο, να ικανοποιήσεις όλες τις αισθήσεις κιε όχι μόνο το αυτί (ας πούμε η οπτικοποίηση του 'Sun That Never Sets' σε dvd είναι απ'τα ελάχιστα μουσικά έργα που θεωρώ ολοκληρωμένα). Οπότε, η μουσική πρέπει κατα με να συνοδεύεται με εικόνα (artwork) και με κινούμενη εικόνα (video) αντάξια της.
'Eνα photo session είναι απαραίτητο ως μέρος του artwork και τεχνικά (μη σπάσουμε τα νεύρα του σχεδιαστή ε!) και ως μέρος του concept.
Τώρα γιαυτό που πες πινάτερε, για παρείστικες φάση pics κτλ... ντακς είναι αναλόγως και το ύφος της μπάντας. Νομίζω έχεις κάποιο συγκεκριμένο ύφος μουσικό στο μυαλό σου. Αν όλο το concept της μπάντας είναι έτσι χύμα rock πάρτα ye, να ακολουθήσει την ατμόσφαιρα της μουσικής. Δε σημαίνει όμως ότι κάθε άλλη σοβαρή φωτογράφηση είναι δήθεν. Σίγουρα υπάρχουν άπειροι πόζεροι και δήθεν αλλά μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι κάθε μπάντα που ασχολείται σοβαρά με το πως θα παρουσίασει/συνοδεύσει τη μουσική της.
carheart
14-10-2008, 08:57
Εμένα με ενοχλεί η βαρεμάρα, με ενοχλούν τα ίδια και τα ίδια, με ενοχλούν πολλά γενικώς, αλλά αυτά κυρίως. Αν πάρουμε μουσικές όπως πχ (εντελώς πχ) το death metal, το post rock, το stoner και την hip hop, θα δούμε ως επί το πλείστον ανακυκλωμένα photo concepts εξαιρετικά βαρετά και ανέμπνευστα, και δεν θα αναφέρω πιο mainstream παρακλάδια, στα οποία επικρατούν εξορισμού ανύπαρκτες μουσικές. Διαφωνώ με το ότι ένα photo session είναι απαραίτητο, και πως πρέπει να δώσεις στον Έλληνα κάτι να δει στο Ελληνικό cd, αρχίδια, ποιός είδε φωτογραφία στο πρώτο των Sun of Nothing;
Για κάποιους είναι φετιχ το θέμα, για μένα όμως σε ένα 90% κουράζει πολύ, μου θυμίζει τις αφίσες για τα πανηγύρια, μπλε φόντο & εντελώς ηλίθια φάτσα & κλαρίνο (προαιρετικά). Ούτε το "live photos" του Πινατέρου με καλύπτει, νομίζω πως χρειάζομαι κάτι πολύ παραπάνω για να πω πως μια φωτογράφιση είναι απαραίτητη.
Χρειάζομαι την φωτογράφιση του "The Man-Machine" των Kraftwerk, οποιαδήποτε του David Tibet, αυτή του "666 International", οποιαδήποτε των Master's Hammer (κυρίως όμως το οπισθόφυλλο του "The Jilemnice Occultist"), το εξώφυλλο του "Dreams like Deserts" των Aura Noir, χρειάζομαι τέτοια πράγματα για να ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΩ για μια φωτογράφιση, για να πω πως δίχως αυτήν, το album δεν θα ήταν τόσο τόσο τόσο ολοκληρωμένο.
Γενικώς είναι θέμα αισθητικής, πράγμα που πρωτίστως θα έπρεπε να αναζητεί κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της.
βασικά η φωτογράφηση πρέπει να έχει έμπνευση και να αποτελεί αισθητική προέκταση της μουσικής δουλειάς, αφού η μπάντα αποκτήσει μια καλτ φυσιογνωμία με το μουσικό της περιεχόμενο.
Να ένα εξαιρετικό παράδειγμα
http://remus.rutgers.edu/JethroTull/Photos/war_child3.jpg
Harbinger of Death
14-10-2008, 10:17
βασικά η φωτογράφηση πρέπει να έχει έμπνευση και να αποτελεί αισθητική προέκταση της μουσικής δουλειάς, αφού η μπάντα αποκτήσει μια καλτ φυσιογνωμία με το μουσικό της περιεχόμενο.
Ψιλοσυμφωνώ. Όχι για αυτά τα καλτ και τέτοια, απλά ότι είναι γαμάτο οι φωτο της μπάντας να είναι αισθητική προέκταση της μουσικής δουλειάς, όπως και τα βίντεο κλιπ, το άρτγουορκ κτλ. Μη με ρωτήσετε που το έχω δει, πουθενά. Αναμείνατε δίσκο μου σε καμιά 15αριά χρόνια, που ελπίζω να αποτελέσει παράδειγμα.
Pinatero
14-10-2008, 15:36
Τώρα γιαυτό που πες πινάτερε, για παρείστικες φάση pics κτλ... ντακς είναι αναλόγως και το ύφος της μπάντας. Νομίζω έχεις κάποιο συγκεκριμένο ύφος μουσικό στο μυαλό σου. Αν όλο το concept της μπάντας είναι έτσι χύμα rock πάρτα ye, να ακολουθήσει την ατμόσφαιρα της μουσικής. Δε σημαίνει όμως ότι κάθε άλλη σοβαρή φωτογράφηση είναι δήθεν. Σίγουρα υπάρχουν άπειροι πόζεροι και δήθεν αλλά μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι κάθε μπάντα που ασχολείται σοβαρά με το πως θα παρουσίασει/συνοδεύσει τη μουσική της.
ναι βρε γενικα δε διαφωνω σε γενικες γραμμες, κι εννοειται οτι οι παρείστικες pics δεν κολλανε παντου κι ουτε αθελα φανηκε να τσουβαλιασω μπαντες που θα κατσουν να κανουν ενα photo session κι εχουν τρεξει τα μυρια για την μπαντα τους σε σχεση με αλλα γκρουπακια που θα κανουν photo session πριν καν κανουν ενα στοιχειωδη demo, αλλα επειδη δε μ'αρεσει να βαζω και διαχωριστικες γραμμες στο ποιοι αξιζουν και ποιοι οχι ενα photo session, κατι που βγαινει πιο υποκειμενικα στην τελικη, και ποιος ειμαι γω βεβαια που θα κραξω μια μπαντα που κανει photo session, ας κανει οτι γουσταρει κι ουτε ειναι και κανα κριτηριο τρομερο για το ποιον της μπαντας ουτε οτι οποιος κανει ειναι ψωναρα!
συνοψιζοντας για μενα τα photo session δεν ειναι απαραιτητα, ειναι προαιρετικα και βοηθουν στο καλυτερο προμοσιον του γκρουπ και μονο αυτο, ουτε το αν υπαρχουν θα με ξενερωσουν σαν ακροατη ουτε το an δεν υπαρχουν θα μου λειψουν και δε θα θεωρησω ολοκληρωμενη δουλεια την ταδε κυκλοφορια! ...αλλα ολες αυτες οι μπαντες που τρεχουν για photo sessions, κι εχουν ανεβασει 1-2τραγουδια με σκατενια παραγωγη, αλλα το υφος ροκ σταρ, μουνακια σας εφαγα, η' κατσε βγαλε το δεξι μου προφιλ ειναι πιο μελαγχολικο ειναι λιγο σιχαμερες!
http://a924.ac-images.myspacecdn.com/images01/91/l_0a30c89d973a27e1595e273ccbbce983.jpg
http://userserve-ak.last.fm/serve/_/63806.gif
Hammers Of Misfortune, best promo pics ever κτλ.
επίσης:
http://userserve-ak.last.fm/serve/500/2638941.jpg
Rebreather.
http://userserve-ak.last.fm/serve/500/130913.jpg
The Black League.
Δεν την βρηκα μεγαλυτερη!
http://userserve-ak.last.fm/serve/_/222007.jpg
Pinatero
25-11-2008, 09:40
new kids on the bong?
Δεν την βρηκα μεγαλυτερη!
http://userserve-ak.last.fm/serve/_/222007.jpg
vlepw gnwstes fatses h mou fainetai??
χαχαχαχαχαχαχαχα
θα μπορούσαν είναι η αλήθεια
old_charlie
25-11-2008, 16:33
Egw an eixa group 8a goustara poly na kanw kammenes photo sessions. 8a eixe fasei kai den vlepw kati to kako se auto. Ontws einai narkissistiko, alla who fucking cares. Opote, i defteri epilogi gia mena.
τώρα συνειδητοποίησα ότι το ποστ μου με hammers of misfortune κτλ πήγαινε για το kavla band photo sessions thread κιε το στειλα εδώ. δε γαμιέτ.
Χαχ και γω το συνεχισα!
Στην φωτο ειναι οι Bongzilla(το αποδεικνυουν αλλωστε :P !)
Witchkiller
27-11-2008, 23:14
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/15/l_d2d675a75a084368b90b83ad1e4c4ade.jpg
Γαμάν τα photosessions...........
κάτι μου λένε τα πλακάκια.. 8)
Pinatero
28-11-2008, 16:13
πλακα κανεις!?
όχι βρε τα ξέρω σου λέω
πέρα απ'την πλάκα
Και γω τα ξερω! Οχι τοσο καλα με τον Σουολλεν βεβαια!
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/15/l_d2d675a75a084368b90b83ad1e4c4ade.jpg
Γαμάν τα photosessions...........
:dick: THE LEGIONS OF TORMENT :dick:
γουιτς στο συγκεκριμενο ποιος τραγουδαει ? ο μεταλμορφοσις?
den pistevw oti einai ena photo session aparaito me tpt...k oute xreiazetai aparaitita gia ta interviews ktlp
i mousiki metraei!
pantws...kallista mporeis naxeis artwork fovero xwris ti fatsa sou mesa :P
Witchkiller
29-11-2008, 16:07
:dick: THE LEGIONS OF TORMENT :dick:
γουιτς στο συγκεκριμενο ποιος τραγουδαει ? ο μεταλμορφοσις?
όχι,και στα δύο Cdια τραγουδέι ο Stormtroopah (originale τραγουδιάρης,ευρήτερα γνωστός και ως Παλιόπουστας) ο οποίος ξαναγύρισε και είμαστε πολύ χαρούμενοι.......
Υ.γ.Να και το band report λέω......