PDA

View Full Version : Mindwarp Chamber - Delusional Reality (2008)

eleventh guardian
22-09-2008, 16:02
Mindwarp Chamber - Delusional Reality
2008 - Netherworld Records

http://img142.imageshack.us/img142/7756/mindwarpchamber2tn3.jpg

01. Snowdevil Sleeps
02. Precious Time
03. Through Crimson Shores
04. Thought Saboteurs
05. Against The Wish
06. Kill The Weak (Skeptic's Eye)
07. Return To Dust
08. Closing The Chapter

http://www.mindwarpchamber.com
http://www.netherworldrecords.com

Line-up

Scott Huffman - Vocals
Brent Sullivan - Bass, Vocals
Jerry Buzcko - Guitars
Ed Bethishou - Keyboards
Paul KilKenny - Drums

Πήρα αυτόν τον δίσκο με το πού βγήκε (τον Ιούλιο) και μάλιστα σε προνομιακή τιμή, επειδή στις αρχές του χρόνου είχα αγοράσει και το αυτοχρηματοδοτούμενο EP που είχε βγάλει από πέρυσι η μπάντα. Ωστόσο, για τον άλφα ή τον βήτα λόγο δεν είχα ακούσει στα σοβαρά το EP ("Skeptics Eye") και για αρκετό καιρό είχα αφήσει και το full length CD να τρώει σκόνη.

Λάθος μέγιστο, όπως αποδείχθηκε όταν του αφιέρωσα χρόνο. Γιατί στις πρώτες ακροάσεις δεν υπήρξε κάτι να μου τραβήξει την προσοχή. Μου φάνηκε λίγο δύσπεπτο άκουσμα, πολύ τεχνικό και πληκτράτο. Ίσως είναι γνώρισμα των μεγάλων άλμπουμ αυτό, να τους αφιερώνεις όλη σου την προσοχή για να ρουφήξεις κάθε όμορφη στιγμή που υπάρχει σ' αυτά. Ψαγμένο prog/power, κάπως πιο κοντά στο στιλ των Symphony X (δεν μοιαζουν πολύ, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) και με καμία σχεδόν αναφορά στο μοναδικό ύφος των Slauter Xstroyes (καλύτερα...), μπάντα στην οποία έπαιζε (παίζει) ο μπασίστας και βασικός συνθέτης του γκρουπ, Brent Sullivan.

Οι Mindwarp Chamber δεν έχουν ηχητική συγγένεια ούτε με τους Syris, ο Scott Huffman παραμένει θεός όμως ύστερα από τόσα χρόνια και οι ερμηνείες του είναι εντυπωσιακές. Δεν τον είχα ακούσει στις άλλες μπάντες που έπαιζε τα τελευταία χρόνια, αλλά μάλλον θα το κάνω μόνο και μόνο για την πάρτη του.

Όλα τα κομμάτια είναι μεγάλης διάρκειας (6:10 το μικρότερο, 10:30 το μεγαλύτερο) αλλά είναι τόσο καλά δομημένα και πλούσια που δεν κουράζουν καθόλου. Όσο για τα πλήκτρα, μπορεί στην αρχή να μην μου άρεσε ο πρωταγωνιστικός ρόλος που παίζουν στις συνθέσεις, τώρα όμως μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα ατού του άλμπουμ. Είναι πολλές οι φορές που τα σόλο του Ed Bethishou εναλλάσσονται με αυτά του Jerry Buzcko, λες και πρόκειται για δύο κιθαρίστες.

Το "Thought Saboteurs" είναι το αγαπημένο μου κομμάτι, όλα όμως βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και είμαι βέβαιος ότι ο καθένας από τους 10-11 που το έχουν ακούσει μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο, θα έχει διαφορετική επιλογή για την 1η θέση. Υπ' όψιν ότι τα πέντε κομμάτια που υπήρχαν στο ΕΡ τα βρίσκουμε και εδώ στις ίδιες εκτελέσεις (remixed και remastered φυσικά), με εξαίρεση το "Closing The Chapter" που το ηχογράφησαν ξανά (στο ΕΡ είχαν βάλει την ηχογράφηση του demo, με τον παλιό τους ντράμερ). Λεπτομέρειες, απλά το τονίζω για να ξέρετε.

Πραγματικά σπουδαία κυκλοφορία, σχεδόν από το πουθενά. Οι prog/power-άδες κυρίως, αλλά και οι άρρωστοι prog-άκηδες (εσείς που γουστάρετε Dream Theater και όχι το παραδοσιακό metal) σπεύσατε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γουστάρετε.

Jim Dandy Mangrum
22-09-2008, 16:21
wp kala pou mou to 8ymises
to ep skotwne

eleventh guardian
22-09-2008, 16:31
Μα καλά, αφού είχες πάρει το ΕΡ, δεν σου ήρθε mail από την μπάντα τον Ιούλιο για να πάρεις και το άλμπουμ μισοτιμής; Εγώ μόνο $11 πλήρωσα με τα ταχυδρομικά μέσα. Τρέχα πάντως, έχει καλύτερο ήχο από το ΕΡ και τα τρία επιπλέον κομμάτια είναι σούπερ.

GuardianOfIvorytower
22-09-2008, 17:08
Ώπα φαίνεται ενδιαφέρον κυκλοφορία αυτή.

Jim Dandy Mangrum
23-09-2008, 12:27
Μα καλά, αφού είχες πάρει το ΕΡ, δεν σου ήρθε mail από την μπάντα τον Ιούλιο για να πάρεις και το άλμπουμ μισοτιμής; Εγώ μόνο $11 πλήρωσα με τα ταχυδρομικά μέσα. Τρέχα πάντως, έχει καλύτερο ήχο από το ΕΡ και τα τρία επιπλέον κομμάτια είναι σούπερ.

nai mour8e alla den eixa afhsei tpt sth karta kai meta to ksexasa. :|

accursed
26-12-2008, 22:12
στην κορυφη της χρονιας ανετα για μενα :D
σκοτεινο,ατμοσφαιρικο progressive power με heavy riffs,πολλα μελωδικα keyboard leads,τρομερες εναλλαγες και μια φωναρα να τα σαρωνει ολα!! Τι αλλο να ζητησει κανεις?

Ειναι κριμα παντως που δν εχει ακουστει πολυ η συγκεκριμενη κυκλοφορια( που λανθασμενα χαρακτηριζεται απο πολλους ως us power λογω του παρελθοντος των μελων)

eleventh guardian
27-12-2008, 02:07
accursed :thumbsup:

Το ποστ σου μου έδωσε την αφορμή να ξανακούσω το δισκάκι ύστερα από αρκετό καιρό.

Εστω και με αργά βήματα θα αναγνωριστεί η αξία αυτού του δίσκου, είμαι βέβαιος. Εχει πλάκα βέβαια που οι παραδοσιακοί progressive-άδες έχουν τη φήμη των τύπων που ψάχνονται για καινούρια πράγματα, αλλά αυτό εδώ το άφησαν να περάσει απαρατήρητο.

Kalt
08-01-2009, 15:36
Den epatha ti plaka pou lete alla ontws prokeitai gia ena polu poly polu wraio diskaki. ama to petuxoume ftino, tha agorastei me ti prwti eukairia

Jim Dandy Mangrum
10-02-2009, 11:22
hksera bebaia ton miso disko apto ep, alla den exei kamia shmasia. skotwnei...

eleventh guardian
11-02-2009, 13:22
Μόλις είδα αυτό:

We have an important lineup announcement to make. We have parted ways with bassist extraordinaire Brent Sullivan. He is obviously supremely talented and one of the driving forces behind the songwriting, promotion, and genius of the critically acclaimed Delusional Reality. As we are working on our latest cd, without a bassist present, we realized that we are heading in a completely new musical direction from the first album and that we needed someone local to fill the vacancy (and the big shoes left in Brent's absence).

With that said, we'd like to announce our newest member, Marc Malitz. You can read about him through his bio, at http://www.mindwarpchamber.net (the site is still in Beta, pardon the construction). To make a long story short, he's a multi-instrumentalist, extremely capable and musical, he gels well with us, and he's just arrived in Chicago from a very interesting musical career out west. You'll be able to catch his first performance with us at the upcoming Nightmare Metal Fest in San Antonio, TX.

We wish Brent the best in his ventures. In the mean time, we'll just say that the new album will be absolutely epic. Be sure to catch us in March for NMF II, or May for Chicago Powerfest!

Και μόλις κατάλαβα ότι ο Σάλιβαν δεν ήταν ο δημιουργός του γκρουπ - σε αντίθεση με ό,τι νόμιζα - ασχέτως αν έγραψε την περισσότερη μουσική για το άλμπουμ (μαζί με τον Χάφμαν). Κρίμα... Να δούμε τι θα κάνουν τώρα.

Jim Dandy Mangrum
11-02-2009, 13:31
a nai to xa dei kai gw auto. mlkia giati egrafe ta perissotera. kai mallon hoffman stixous egrafe mono