Log in

View Full Version : [Cinema] The Eye (2008)

Candiru
10-09-2008, 12:19
συμπαθητικό μεταφυσικό Θρίλλερ στο στυλ της 6ης αίσθησης και Gothica. Τυφλή κάνει μεταμόσχευση κερατοειδούς από δότρια που όταν ζούσε θεωρούνταν μάγισσα και αυτοκτόνησε και αρχίζει να βλέπει περίεργα πράγματα. Η ιδέα "παίζει" με κάποιες περίεργες τρου παρατηρήσεις με μεταμοσχεύσεις οργάνων που οι δέκτες αποκτούσαν συνήθειες και εμπειρίες του δότη

locust
10-09-2008, 12:34
μεγάλη μαλακία

GuardianOfIvorytower
10-09-2008, 13:29
Εμένα μου είχε θυμίσει κ The Ring σε ορισμένες σκηνές.

Parasight
10-09-2008, 13:32
Εμ αφού και ο τίτλος ειναι κατα το ήμισυ ίδιος.

Deggial
10-09-2008, 14:03
Η ασιατική έκδοση δε μου άρεσε καθόλου, το σενάριο είναι πολύ μέτριο. Την αμερικανική δεν την έχω δει και για προφανείς λόγους δεν το σκοπεύω. Και ναι, θυμίζει Ring έντονα, κυρίως επειδή υπάρχουν κοινά σημεία στην πλοκή (ξεκινά ως θρίλερ και μετά πηγαίνει στην εξερεύνηση του μυστηρίου, όπως στο Ring).

When Black Roses Bloom
10-09-2008, 14:17
Ντάξ', Ring δεν το λές, αλλά δεν ήταν ούτε του πεταματού, ούτε για τρελό κλάσιμο ξέρω γω. Απλά είχε κάποιες σκηνές που σε ξάφνιαζαν.

Candiru
10-09-2008, 14:36
Ring εννοείτε τον πέτρινο κύκλο; Ναι, αλλά πιο πολύ θυμίζει gothica & 6 sense

When Black Roses Bloom
10-09-2008, 14:41
Η ταινία The Ring, στο ίδιο στυλάκι με το The Grudge και το The Eye. Ring 0, Ring 1 και Ring 2.

distortionofperception
10-09-2008, 14:45
φανταζομαι οτι μιλάτε μόνο για τα ασιατικα ετσι???
γιατι για τα αμερικανικα είναι της πλάκας.
διαφωνω καθετα με Ντίτζιταλ.
το Ματι είναι μια συμπαθητική ταινία που επρεπε να την δεις όταν είχε βγει, καθώς κυκλοφορούσαν τότες πολλές ασιατικές με παρόμοια ατμόσφαιρα και γενικά είχα μπει σε ενα κλίμα θρίλερ.

Επίσηηηηης.
Καλούτσικο το ματι, ψιλοπρωτότυπη ιδέα (η μεταμόζχευσηηη, η οποία σηκώνει σατυρα, φανταστειτε να ειχε κανει μεταμοσχευση το στομα μιας τσιμπουκλους) ΑΛΛΑ....

ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΙΚΟΥΕΛ (Α.Κ.Α. THE EYE II)

Candiru
10-09-2008, 14:58
το grudge; Ουδεμία σχέση, αν και έχω δει μόνο τα γιαπωνέζικα

Kelldorain
10-09-2008, 15:17
Συμπαθητικό θρίλερ, αλλά από τη μέση και πέρα ψιλοχαλάει

Diva Plavalaguna
10-09-2008, 16:02
Η ασιατική έκδοση δε μου άρεσε καθόλου, το σενάριο είναι πολύ μέτριο. Την αμερικανική δεν την έχω δει

Mostos
10-09-2008, 16:20
το ασιατικό το βρήκα καταπληκτικό εγώ, συν οτι έχει μια σκηνή που ακόμα και σήμερα όταν τη σκέφτομαι με ανατριχιάζει.

Diva Plavalaguna
10-09-2008, 16:26
για θυμισε την λιγο

Mostos
10-09-2008, 16:41
[spoiler:25y5pg9c]εκει που πάει σε αυτόν τον τύπο για να μάθει να γράφει[/spoiler:25y5pg9c]

FIXXXER
10-09-2008, 19:28
διαφωνω καθετα με Ντίτζιταλ.
το Ματι είναι μια συμπαθητική ταινία που επρεπε να την δεις όταν είχε βγει, καθώς κυκλοφορούσαν τότες πολλές ασιατικές με παρόμοια ατμόσφαιρα και γενικά είχα μπει σε ενα κλίμα θρίλερ.

Επίσηηηηης.
Καλούτσικο το ματι, ψιλοπρωτότυπη ιδέα (η μεταμόζχευσηηη, η οποία σηκώνει σατυρα, φανταστειτε να ειχε κανει μεταμοσχευση το στομα μιας τσιμπουκλους) ΑΛΛΑ....

ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΙΚΟΥΕΛ (Α.Κ.Α. THE EYE II)

Οτι ειπε, εκτος απο αυτα που λεει για τις αμερικανικες γιατι ειμαι σιγουρος οτι τα λεει λογω προκαταληψης χωρις να τα εχει δει, γιατι ειμαι κι εγω προκατειλημμενος απεναντι του.

GuardianOfIvorytower
10-09-2008, 20:59
Τα 2 αμερικάνικα Ring δεν τα θεωρώ τόσο άσχημα, ώστε να μη βλέπονται. Είναι μία καλή μεταφορά, κ παίζει κ το :pink: γκομενάκι.

X
10-09-2008, 21:25

Euelpistw pws den anaferesai k sto ring..

distortionofperception
10-09-2008, 23:40
:lol: προκαταληψη :lol:

φιξξερ: με θεωρείς ΚΟΥΜΟΥΝΥΣΤΑ?

ναι Χ το λέω καιιιιι για τα ρίνγκ. Είχα δει πρώτα το αμερικάνικο και μετα ειδα τα γιαπωνέζικα. Μου αρεσαν παρα πολύ για τον παρακατω λόγο. Ειμαι τρελός οπαδός της παγωμαρας που προκαλει η βουβαμαρα και η στατικότητα του γιαπωνέλικου σινεμα. Προσθέτω σ'αυτα και το ποσο τρομακτικα προσωπα μπορουν να αποκτησουν οι γιαπωνέζοι. (Γενικά είναι ακραίοι τύποι, ή θα ναι εντελώς χαμογελαστοι ή θαάναι σκυθρωποι.... οτι να ναι λεω σ'αυτην την παρενθεσηηηηηη)

Επίσης μου αρέσει η λογική. Π.Χ στο 1 όταν ήθελαν να σπασουν τα ξύλα και να δουν το πηγαδι, ξαφνικά απο το πουθενα πετάγεται ενα τσεκουρι. Ενω στο γιαπωνέζικο δείχνει το πως πήγαν στο μαγαζί και προετιμάστηκαν.

τα παραπάνω γραφόμενα ανήκουν στην κατηγορία : "ΓΟΥΣΤΟ" και δεν επιδέχονται γι'αυτό το λογο αποδοκιμασίες και αποριψη.

:idea:

Diva Plavalaguna
11-09-2008, 01:38
το ring το αμερικανικο μια χαρα ηταν
δν ξερω για το τζαπανιζ γιατι ετυχε να δω εκεινο πρωτα κ συνη8ως βαριεμαι να ξαναδω αλλη εκδοση της ιδιας ταινιας εκτος κ αν με πρηξουν εντελως οτι αξιζει

FIXXXER
11-09-2008, 02:07
:lol: προκαταληψη :lol:

φιξξερ: με θεωρείς ΚΟΥΜΟΥΝΥΣΤΑ?
τα παραπάνω γραφόμενα ανήκουν στην κατηγορία : "ΓΟΥΣΤΟ" και δεν επιδέχονται γι'αυτό το λογο αποδοκιμασίες και αποριψη.

:idea:

Μπορω να σε απορριψω χρησιμοποιωντας παντα το επιχειρημα προκαταληψη! :twisted:
Περσοναλυ εχω βγαλει απο στατιστικη το συμπερασμα οτι και το αμερικανικο ρινγκ και το γιαπωνεζικο ειναι το ιδιο καλα γιατι μεχρι τωρα σε ποσοστο 100% οποιον εχω ρωτησει, ο καθενας λεει οτι γουσταρει περισσοτερο αυτο που ειδε πρωτο, και η πρωτη εξαιρεση μετα απο τουλαχιστον 20 δειγματα εισαι εσυ, κατι που στηριζει και τη θεωρια μου για προκαταληψη! :midfinger:

X
11-09-2008, 06:38
Emena pantws to giapwneziko pou eida mou fanhke toso asteio pou to ekleisa sta misa.