PDA

View Full Version : Μαγνητες

Evarian
10-09-2008, 11:52
Γεια χαρα.
αυτον τον καιρο επειδη συντομα θα αρχισουμε να ηχογραφουμε με την μπαντα θα αλλαξω τον εναν μαγνητη (γεφυρα) στην ηλεκτρικη μου (Fame forum 3 - PRS copy - alder body - maple top) επειδη δεν ειναι αρκετα δυνατος και δεν βγαζει καλα γκαζια (φοραει τους schaller golden 50 οι οποιοι ειναι πολυ καλοι για low drive και clean καταστασεις).

σκεφτομαι λοιπον να βαλω εναν dimarzio μαγνητη στην θεση της γεφυρας για τον κεντρικο βρωμικο ηχο μου.

το κακο ειναι οτι δεν ξερω ποιο μοντελο να διαλεξω και πως θα συμπεριφερθει στην κιθαρα μου (και δεν τιθεται θεμα δοκιμης γιατι δεν νομιζω να μπορω να παω με την κιθαρα και να αλλαζουμε μαγνητες και να τους ακουω...)

στην αρχη σκεφτομουν τον Dsonic ειχα διαβασει και μερικα reviews ετσι για να εχω μια ιδεα.

μετα ομως πηγα σε εναν φιλο και επαιξα με την κιθαρα του (epiphone SG) στην οποια περασε στην γεφυρα τον dimarzio air zone.
ο air zone απο την ιδια την εταιρια χαρακτηριζεται ως medium output μαγνητης και οταν επαιξα με την κιθαρα εβγαλε απιστευτα καλο και βαρβατο ηχο με γκαζια (ψαχνω κατι μοντερνο σε ηχο).

κοιταξα μετα στο site και ειδα οτι ο αντιστοιχος high output μαγνητης του air zone ειναι ο tonezone με ιδια ηχητικα χαρακτηριστικα.

αυτο που αναρωτιεμαι ειναι εαν οι high output μαγνητες θα ειναι υπερβολικα "καφρικοι" και δεν θα μπορω να βγαλω ζεστα καθαρα ή μηπως στην κιθαρα μου ο air zone δεν θα συμπεριφερθει τοσο καλα κ βαρβατα...?

εχετε καποια αλλη προταση μαγνητη ???(δεν θελω active)
υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω?

thnx a lot

The Good Son
10-09-2008, 18:40
Στο σάητ της ντημάρζιο έχει αναλυτικότατες οδηγίες για να διαλέξεις τον μαγνήτη που σου ταιριάζει, με φίνους οδηγούς από ότι θυμάμαι

jezuz
11-09-2008, 17:58
Exe sto noy soy oti oi SG exoyn poly dynato hxo kai poly ataka, sthn ki8ara soy 8a htan poly diaforetikos.
Pantws oi perisoteroi high-output magnhtes paizoyn kala kai sta ka8ara, gia ton sygkekrimeno den 3erw.
Epishs kalh fash einai an o magnhths kanei split, na baleis ena push-pull na ton splitareis kai na exei kai ka8ara monoy.

jkstigma
13-09-2008, 10:19
μεταξυ dimarzio Και S.Duncan θα προτιμούσα Duncan...
πολυ μάχημοι μαγνητες

απο Duncan ειχα τον jbeck και θα τον ξαναπερνα ανετα,

Απο dimarzio σε ibanez εχω τον THE BREED
βασσομεσαιος με γλυκα πριμα

απο οικονομικους μαγνητες οι dimarzio και οι Duncan ειναι πολύ καλοι
Οι dimarzio μου εχουν αφησει την αισθηση οτι ειναι πιο <μοντερνοι>

Παρε duncan :D

manos g
18-09-2008, 15:07
hey. Στην κιθαρα που έχω και χρησιμοποιω στα Live (δηλαδή συνέχεια), και καμια φορά ηχογραφήσεις, έχω πάνω τον evolution, και μπορώ να πώ οτι είμαι πολυ ευχαριστημένος. γκαζάτος αλλα και με "αληθινό" ήχο, όχι απλά εντυπωσιακό.

Ακόμα, πολλοι γνωστοί μου είανι ικανοποιημένοι απο τον εν λόγω μαγνητη.
Στην ιδια κιθάρα εχω για neck εναν duncan, που πράγματι ειναι και αυτός παρα πολυ καλος, και φυσικα διαφορετικος.

Θα προτεινα λοιπόν evolution αν θες d, το ποιο πιθανό να ταιριάξει στην κιθαρούλα σου.

Όλοι οι d. από όσω ξέρω έρχονται με 4 καλωδιάκια (αρχη και τέλος σπέιρας κάθε μαγνήτη απο τους 2 του hamb)
Που σημαίνει οτι δνε θα έχιε κανέναν πρόβλημα να τον πάιξεις split, εκτός φασης ,σε συνδιασμο με καποιον άλλον και οτι μαλακια σου κατέβει στο κεφαλι. ΤΟ μονο που θες ειναι ενα κολλητήρι, διάθεση και εναν 5θεσιο.... :)