View Full Version : DYSKOLOI KAIROI
AngelOfSorrow
09-09-2008, 02:01
to na akous oli tin wra mousiki goustareis na to kaneis
alla thelei xrono
protimate na psaxteite sto full me ena sygkekrimeno pragma i na exete sfairiki fasi k sxetika kales gnwseis se polla
apo to estw na kses kai 5-6 tragoudia TIAMAT alla na kses kai 5-10 tou MELA
kai na ta goustareis ola
lete
a kai pio anevastiko tragoudi apo jump - van halen paizei nanai kana 2-3 akoma
Προτιμαμε να ακουμε 10-15 αλμπουμ το χρονο απο μπαντες που η μουσικη τους μας αγγιζει και απο αλλες που ανακαλυπτουμε καθε χρονο και καμια 100αρα τραγουδια χυμα απο διαφορες μπαντες που σε 5 χρονια μπορει να μη θυμομαστε.
Harbinger of Death
09-09-2008, 04:03
Εγώ ψάχνω για κάτι μου αρέσει πολύ, και μετά του αλλάζω τον αδόξαστο. Μόλις το χορτάσω, πάω για το επόμενο κ.ο.κ. Ενδιάμεσα, μπορεί και να ακούσω λίγα καινούρια πράγματα, αλλά συνήθως ένα είναι ο σταρ της εποχής. Γι' αυτό και μια ζωή δεν έχω ακούσει ό,τι και να με ρωτήσεις.
I mousiki den einai gnosi
sou aresei kati? to akous
aplo
Marillion
09-09-2008, 09:00
Na ena wraio thema pou mporw na grapsw kai ta dika mou.
Vasika oi sfairikes gnwseis einai kati pou den tha eprepe na ginei aftoskopos. Apo thn allh, vriskw adianohto to na mhn mporei kapoios na xehwrisei to agaphmenou tou idiwma/idiwmata. An akouei ta panta me ton idio zhlo, emena mou genaei ypopsies kai einai kati entelws makrino apo thn fysh tou an8rwpou na trefei paromoia sinais8imata gia tosa polla pragmata.
Gia na ginw kai pio sygkekrimenos, oloi exoume tis megales mas agapes pou safws yperteroun twn ypoloipwn apla diaskedastikwn akousmatwn.
Pantws einai exisou fysiko na anoigesai synexws se nea pragmata pou sou prosferoun kainourgies sygkinhseis aplws otan pleon katalhxeis meses akres se kati pou PRAGMATIKA agapas, tote dyskola tha theleis na mhn to psakseis kai parapanw. Epishs tha prepei na katexeis to giati anoigesai se nea idiwmata kai na mhn to kaneis gia to ''prepei'' ths ypo8eshs. Tha prepei na vreis mia dikaiologia pou stekei dioti oi mousikes poutanes einai aftes pou parousiazoun paromoies synh8eies kai se alla pragmata. Den xreiazetai na exoun synoxh oi mpantes pou sou aresoun fysika, aplws me ligh skepsh na anarwth8eis giati pragmati se travaei. Ayto to sou aresei kati, to akous, einai en merh swsto alla apo thn allh shkwnei terastia kouventa gia to poia einai i diafora tou mou aresei, tou den ''me xalae''i kai tou ''to agapw''. Tespa asteivomenos merikes fores anarwtiemai pws ta exw mpourdouklwsei etsi ston diko mou mousiko kosmo, alla gnwrizw pws mias kai to metalliko parel8on dyskola egkataleipei kapoion mporoun na me travhxoun sxetika pragmata. Apla opws apodeix8hke to megalo kollhma htan allo. Pantws mhn parete aera aytoi pou krazete orismena idiwmata. Mporeite na kraxete tin katantia tous (eidika to indie rock pernaei kairous tromerhs parakmhs) alla panta exoun/eixan wraia pragmata na prosferoun. Isws h megalyterh malakia pou mporei na symvei se mousika plaisia.
Kai kleinontas gia na apanthsw kai sthn erwthsh sou, einai kalytero na xereis afta pou se endiaferoun mias kai paizei na mhn egina katanohtos. Gama tis genikes gnwseis, gama tous genikous gnwstes, gama kai tous epideixies. Akous oti sou aresei kai psaxnesai ston va8mo pou epi8imeis gia ayta pou epi8imeis na psaxteis.
Zoonchild
09-09-2008, 09:45
μερικες σκεψεις για το ερωτημα αλλα και την παρακατω παραγραφο:
Vasika oi sfairikes gnwseis einai kati pou den tha eprepe na ginei aftoskopos. Apo thn allh, vriskw adianohto to na mhn mporei kapoios na xehwrisei to agaphmenou tou idiwma/idiwmata. An akouei ta panta me ton idio zhlo, emena mou genaei ypopsies kai einai kati entelws makrino apo thn fysh tou an8rwpou na trefei paromoia sinais8imata gia tosa polla pragmata.
1) η μουσικη δεν ειναι επιστημη. Τι παει να πει δηλαδη "να εχεις σφαιρικες γνωσεις"? θα σε εξετασει κανεις τον γεναρη/Ιουνιο/Σεπτεμβρη και πρεπει να μπορεις να απαντησεις? αν στην τελικη θελεις να εχεις"γενικες γνωσεις" λιγο ακουγοντας ραδιο, λιγο ακουγοντας μουσικη σε μαγαζια ή απο φιλους, ευκολα τις αποκτας.
2) το βρισκω απολυτως φυσιολογικο και υγιες να ακουει καποιος πολλα μουσικα ιδιωματα για τον απλουστατο λογο οτι κανενα μα κανενα δεν ειναι αντικειμενικα καλυτερο απο ενα αλλο. Σε καθε μουσικο ιδιωμα υπαρχουν αξιολογα πραγματα αλλα και παρα πολλες ΣΑΒΟΥΡΕΣ. Ειναι λογικο δηλαδη, καποιος που αφιερωνει πολλες ωρες απο την ζωη του στην μουσικη καποια στιγμη να του τελειωσουν τα αξιολογα και να του μεινουν οι ΣΑΒΟΥΡΕΣ. Αρα, ειναι λογικο και κατανοητο να περασει σε αλλα ακουσματα αν και εφοσον το επιθυμει. Οπως λενε και οι Flunk: there are only two kinds of Music, good music and bad music.
3) Ο καθε ανθρωπος περναει πολλες φασεις στην ζωη του. Αλλες στιγμες γουσταρει να τα σπαει με ατοφιο καυτο ΘΡΑΣ και αλλες θελει να αραζει σε εναν καναπε ακουγωντας loung-ιες. Και αλλες φορες μπορει να τον εχει παρατησει η γυναικα και να λιωνει στην υγεια της αχαριστης που δεν εχει αισθηματα και στην υγεια της επομενης που δεν ψαχνει για θυματα. Πολυ απλα σε καθε περιπτωση αλλο ακουσμα ειναι αυτο που θα τον αγγιξει περισσοτερο. Αρα οχι κωστα, δεν ειναι υποπτο να αγαπαει καποιος πολλα πραγματα γιατι απλουστατα το καθενα εχει την στιγμη του.
4) Δεν υπαρχει ηθικη στο τι ακουει κανεις. Εκτος και αν ειναι κανενας ελιτιστης και νομιζει οτι θα αναδειχθει για τα μουσικα του γουστα. Οπως ειπε και καποιος παραπανω. Σου αρεσει, το ακους. Δεν σου αρεσει, δεν το ακους. Τα κριτηρια για την επιλογη της μουσικης στον καθενα μας διαφερουν. Αλλος ακουει μουσικη για διασκεδαση, αλλος για να "ταξιδευει", αλλος απλα για να εχει ενα background οσο παιζει manager, αλλος γιατι εκφραζει μια ιδεολογια, αλλος για να πουλαει μουρη κ.ο.κ., δεν μπορεις να του επιβαλλεις τι μουσικη θα ακουει και γιατι θα την ακουει.
Marillion
09-09-2008, 09:51
Dekto kai egw polles fores akouw mousikh analogws me tin dia8esh mou. Aplws to main point panw katw htan, pws mou fainetai adianohto na agapas ta panta me thn idia entash. Oxi aparaithta na kathgorioppoihsai kapou (milhsa kai gia agaphmena idiwmata, xrhsimopoihsa kai plh8yntiko ennow). Den thewrw pws eipa kati pou shkwnei kai amfisvhthsh da, se kathe kanona yparxei kai h e3airesh profanws.
To megalo erwthma pou genniete pantws, einai an einai megalyterh h ikanopoihsh enos aplos exairetikou akousmatos apo mousiko eidos pou protinos den eixes asxolh8ei, h h eyresh mias foverhs mpantas apo pragmata pou se endiaferoun amesa.
Parasight
09-09-2008, 09:56
Ωραία τα λέτε όλοι οι απο πάνω. Γενικά η μουσική υποτίθεται είναι απόλαυση.
Να πω την αμαρτία μου, πριν χρόνια με είχε πιάσει ένα ψιλοάγχος το οποίο είχε προκληθεί από την πρωτόγνωρη τότε υπερπροσφορά μέσω internet. Ήταν κάτι καινούριο, και με βάση το "ό,τι σου δίνουν τζάμπα πάρτο", είχαμε πάθει όλοι αμόκ. Κάποια στιγμή έσκασα, και αναθεώρησα ριζικά στρεφόμενος αποκλειστικά στο βινύλιο. θα κατεβάσω πια mp3 μόνο από πράγματα που δε βρίσκω σε βινύλιο, ή για να δοκιμάσω πριν αγοράσω το βινύλιο. Και συγκεντρώνομαι σ'αυτό που μ'αρέσει κάθε εποχή ψάχνοντας ταυτόχρονα νέα ερεθίσματα. Δε με ενδιαφέρει πια να τα βρω και να τα ακούσω όλα. Πχ έχει βγει πρόσφατα το νέο Slipknot που ήταν πάντα αγαπημένη μου μπάντα, αλλά, από τη στιγμή που είμαι σε άλλη φάση μουσικά αυτόν τον καιρό, ούτε καν το κατέβασα. Ίσως αργότερα, όταν θα έχω τέτοια διάθεση.
Ακόμη και σήμερα να σταματούσε η παραγωγή μουσικής, υπάρχει υλικό για ψάξιμο μιας ζωής και παραπάνω. Οπότε δεν υπάρχει λόγος για άγχος, δε γίνεται άλλωστε να τα ακούσουμε ΟΛΑ 8)
Harbinger of Death
09-09-2008, 11:36
@Parasight
Εγώ είμαι ακόμα στη φάση του αμόκ και δεν ξέρω πότε θα ξεφύγω :-|
Επίσης @Marillion
Ε ΟΚ, πολύ "πρέπει" και "είναι καλύτερα" λες.
Raven Lord
09-09-2008, 13:02
sou aresei kati? to akous
aplo
.
GuardianOfIvorytower
09-09-2008, 13:22
Κάπως έτσι. Κ ευτυχώς έχω ακόμα αρκετό χρόνο να ακοκύω μουσική κ να βρίσκω καινούρια πράγματα. Αν κ μπορώ να καταλάβω αυτό που λέει ο Μαρίλιον. Κάποιες προτιμίσεις τις έχουμε όλοι. Πχ εγώ έχω ένα μικρό (λολ) κόλλημα με us power. Κ για το λόγο αυτό ψάχνομαι στο είδος αυτό περισσότερο από ότι σε άλλα. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να πορωθώ με ένα black δίσκο, αν το αξίζει. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
atom_smasher
09-09-2008, 14:11
ακουω γενικα οτι μ αρεσει.υπαρχουν ανοιγματα αλλα με βαση το γουστο που εχω διαμορφωσει ως τωρα. το ιντερνετ δεν το χρησιμοποιω τοσο τρελλα.μια στο τοσο κατεβαζω εναν δισκο που μ αρεσει ή που ακουσα καναν καλο λογο ή που ηθελα να εχω ή εχω σε κασσεττα.γενικα 1 δισκο την εβδομαδα θα ελεγα ...παραλληλα ακουω και πολλα απο οσα εχω.ειδικα τις τελευταιες 15 μερες που ημουν σπιτι 16 ωρες μπροστα απο τον υπολογιστη εχω ακουσει πολλα πραγματακια...ομολογω οτι δεν εχει αλλαξει ο ρυθμος τα τελυταια 13 χρονια. απλα αντι για κασσετες υπαρχουν mp3.
Κάπως έτσι. Κ ευτυχώς έχω ακόμα αρκετό χρόνο να ακοκύω μουσική κ να βρίσκω καινούρια πράγματα. Αν κ μπορώ να καταλάβω αυτό που λέει ο Μαρίλιον. Κάποιες προτιμίσεις τις έχουμε όλοι. Πχ εγώ έχω ένα μικρό (λολ) κόλλημα με us power. Κ για το λόγο αυτό ψάχνομαι στο είδος αυτό περισσότερο από ότι σε άλλα. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να πορωθώ με ένα black δίσκο, αν το αξίζει. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
Α ποικιλια τρελη τοτε! :midfinger: :P :P :P
Ο Ζουντσαιλντ τα ειπε ολα.
GuardianOfIvorytower
09-09-2008, 14:44
Ρε άντε τύπωσε καμιά φωτογραφία κ μη μιλάς :midfinger: :midfinger: :midfinger: :pingpong: :pingpong: :pingpong:
Δεν παω στη δουλεια γιατι διαβαζω οπως βλεπεις εντατικα για κατι εξετασεις υποτροφιας.
Στις οποιες μαλλον θα παρω τον πουλο βεβαια.
GuardianOfIvorytower
09-09-2008, 14:51
Α μάλιστα. Άντε καλή επιτυχία 8)
Marillion
09-09-2008, 15:08
Paidia kati pou den katalavate, thixame teleiws diaforetika 8emata o ka8enas. Kanenas den diafwnei oti yparxei h katallhlh mousikh ypokroush gia ka8e wra, dia8esh kai asxolia. Ta prepei epishs pou e8ixes harbringer, exoun na kanoun me tin antilipsi kai oxi me tin mousiki ayto ka8eayto, ayto na ginei 3eka8aro. Isws i lexh idiwmata na eprepe na allaxei kai na ginei ais8htikh.
Pantws an exetasume tin mousiki ka8ara san texnh kai thn parallhlisoume me alles texnes, symvainei 3eka8ara to idio pragma. Yparxei kapoios pou thewrei pws ola ta yporevmata sthn zwgrafikh tou kathontai kala me ton idio tropo? H mhpws sthn poihsh? H monterna texnh den kanei poly kosmo na anagouliazei? Fixxxer sthn fwtografia den exeis orismenes idiory8mies, protimhseis ktl? Den mporw na katalavw giati na diavazeis nouveles kai mi8istorimata otan ayta pou se endiaferoun kai se travane perissotero einai ta antistoixa istorika/filosofika. Kai prosekste, pote den eipa na mhn ta ''sevetai''. Eipa gia poio logo? O kanonas pantws etsi leitourgei, an eiste oi exaireseis (yparxoun kai aytes), eiste megaloi magkes. Egw den gennh8hka sfinotouvlakis (oti kontinotero mporw na vrw se ayto pou parousiazete-ante kai o iskra) kai isws na mhn mporw na katanohsw kalytera thn skepsh sas.
Ara gia na katalhw kai kapou, as epikrathsei mia hremia. O ka8enas (kai ayto to xerete kalytera apo emena) exei ta ''dika tou''. Oxi gia emena, oxi gia ton paradipla, oxi gia ton 3o agnwsto. Mporei na min einai idiwma (opws tou thodori einai h norvhgikh skhnh) mporei na einai ka8ara egkefaliko to kolima tou, mporei omws na ton kanei ena tik parapanw apo kapoia alla. Krathste lipon opws proeipa to ais8htikh kai oxi idiwmata.
Δεν πολυσυμφωνω, ακουω μουσικη με καφροαισθητικη και ακουω και μουσικη με αισθητικη απολυτης ηρεμιας, ακουω μουσικη με γκει αισθητικη και ακουω και μουσικη με εντελως την αντιθετη αισθητικη. Απο καθε ειδος τα καλυτερα τα γουσταρω εξισου.
Marillion
09-09-2008, 15:33
Dekto fixxxer, an kai den enoousa tin ais8htikh akrivws etsi. Perissotero tha tin parallhriza me to kritiko ayti kai gousto kati pou einai pera ws pera ypokeimeniko. Koinh ais8htikh gia mena mporei na exei to prwto album twn black sabbath me to mental funeral twn autopsy gia paradeigma kai oxi logw taxythtwn.
Pantws as kanoume kai kamia sovarh kouventa, poly wraio thema gia syzhthsh pistevw, as to krathsoume se ayta ta epipeda dixws tis allhkathgories. Grapste pws antimetwpizete eseis tin mousikh kai min perioristeite sto i mousiki einai mia, telos. M Apanthseis typou zoonchild einai kai pio tekmhriwmenes.
Parasight
09-09-2008, 15:48
Δεν πολυσυμφωνω, ακουω μουσικη με καφροαισθητικη και ακουω και μουσικη με αισθητικη απολυτης ηρεμιας, ακουω μουσικη με γκει αισθητικη και ακουω και μουσικη με εντελως την αντιθετη αισθητικη. Απο καθε ειδος τα καλυτερα τα γουσταρω εξισου.Α εσύ δλδ ακούς απ'όλα. Μη μου πεις ότι ακούς και ξένα!
Zoonchild
09-09-2008, 15:54
νομιζω οτι τελικα καταλαβα τι ακριβως ηθελες να πεις, εσυ ο αποπανω(μαρουλλιον), αν και μαλλον το υφος σου(και το οτι ειμαι στην δουλεια) ομολογω με μπερδεψαν στην αρχη(ισως ακομα να με μπερδευουν... :P )
οποτε επιχειρω μια "μεταφραση" με δικα μου λογια να μου πεις αν σε καταλαβα σωστα.
εχω την εντυπωση οτι ο μαριλλιον αναφερεται κυριως στο πως "ψαχνεσαι" στην μουσικη. Οταν πλεον υπαρχει τεραστια υπερπροσφορα λογω ιντερνετ αλλα και πληθωρα αποψεων και ερεθισματων(παλι κυριως λογω διαδικτυου) ειναι λογικο ολοι οσοι ψαχνονται για νεα συγκροτηματα να θετουν καποια στανταρ, καποια κριτηρια-αισθητικα κυριως, τα οποια θα τους κατευθυνουν στην αναζητηση τους αυτη για να μην χαθουν στον ωκεανο των νεων κυκλοφοριων(ποσο πιο χαμερ, θεε μου :!: :P ), χωρις βεβαια αυτα τα κριτηρια απαραιτητα να τους αποτρεψουν απο οτιδηποτε νεο ή απροσμενο ακουσμα βρεθει στον δρομο τους. (Σε αυτο παντως συμφωνω)
Το πετυχα :P ?
Δεν πολυσυμφωνω, ακουω μουσικη με καφροαισθητικη και ακουω και μουσικη με αισθητικη απολυτης ηρεμιας, ακουω μουσικη με γκει αισθητικη και ακουω και μουσικη με εντελως την αντιθετη αισθητικη. Απο καθε ειδος τα καλυτερα τα γουσταρω εξισου.Α εσύ δλδ ακούς απ'όλα. Μη μου πεις ότι ακούς και ξένα!
Νατος ο εξυπνακιας! :P
Βασικα να σου αναφερω παραδειγματα ρε συ Μαριλλιον για να καταλαβεις. Το ιδιο τα σπαω ας πουμε με το καφρομεταλ Obsolete των Fear Factory, οσο με το ατμοσφαιρικο ροκ Russia On Ice των Porcupine Tree, οσο με το κινηματογραφικο soundtrack του Phantom Of The Opera, οσο με το χιτακι Silence των Delerium στην ηλεκτρονικη του διασκευη (οποια απο τις περιπου 5 διασημες), οσο με το ηλεκτρονικο Homeward των VNV Nation και οσο με εναν καλο 15λεπτο τζαζ αυτοσχεδιασμο που αποτελειται απο πιανο, τυμπανα και μπασο. Με διαφορετικο τροπο μεν, στην ιδια ενταση δε. Αυτο δε σημαινει οτι ακουω (και κανενας πιστευω) ΟΛΑ τα ειδη της μουσικης. Ας πουμε ελληνικα λαικα δε μπορω να ακουσω για κανενα λογο, ποσο μαλλον να τα σπασω με κατι απο κει.
Α και σε αυτο που λεει ο Ζουν, δεν ειναι τυχαιο που ΟΛΟΙ οι μεταλλαδες ξερουν τους Ozric Tentacles, τους The Tea Party και τους Porcupine Tree... ε βεβαια, αφου ολοι τους εμαθαν ειτε απο το μεταλ χαμερ (στο οποιο συγκροτηματα σαν κι αυτους εγιναν διασημα στους κυκλους των μεταλλαδων) ειτε απο αλλους μεταλλαδες. Τι σχεση εχουν ειδικα οι πρωτοι δυο με το μεταλ. Καμια ομως.
Marillion
09-09-2008, 16:09
An kai me parousiazei yperanoiktomyalo h epexhghsh, kati tetoio phga na pw. H anazhthsh sthn mousikh na ginetai me synepeia kai oxi mpaste skyloi aleste. To paradeigma me thn norvhgikh skhnh px, den exei na kanei me mousiko eidos, alla exei na kanei me aformh kai ena kritirio axiologhshs pou symfwna me ta dika sou ere8ismata, se kanei na vriskeis koina xarakthristika, polles fores entelws disdiakrita gia tous ypoloipous.
Fixxxer grhgora grhgora pantws, mporw na katalavw oti epikentrwnesai se melwdika akousmata (giati kai oi fear factory ta exoun ta zaxarenia refrain tus). Mporei na einai mia terastia ypokathgoria men, alla px h apokoph apo ta elafrolaika (pou orismenes fores kai ayta exoun tis melwdies pou patan to koumpi sto deyterolepto- vevaia me tromaktiko anamashma) deixnei oti ki ekei periorizeis thn gkama epilogwn su.
Oi ozric pantws mporei na mhn exoun amesh sxesh me to metal (an kai oi ki8ares tou ed patane poly se diasparta shmeia), exoun omws me to prog rock, mias kai einai epireasmenoi emfanestata apo gong & Steve Hillage. To prog rock loipon eiinai ena eidos prosfiles se pollous metalades, asxetws an akoun techno kai psy/trance alla hallucinogen apenexopoihmenoi apo to exw-metaliko tou akousmatos.
Lew twra
hcpunksonacid
09-09-2008, 16:14
Νατος ο εξυπνακιας! :P
Βασικα να σου αναφερω παραδειγματα ρε συ Μαριλλιον για να καταλαβεις. Το ιδιο τα σπαω ας πουμε με το καφρομεταλ Obsolete των Fear Factory, οσο με το ατμοσφαιρικο ροκ Russia On Ice των Porcupine Tree, οσο με το κινηματογραφικο soundtrack του Phantom Of The Opera, οσο με το χιτακι Silence των Delerium στην ηλεκτρονικη του διασκευη (οποια απο τις περιπου 5 διασημες), οσο με το ηλεκτρονικο Homeward των VNV Nation και οσο με εναν καλο 15λεπτο τζαζ αυτοσχεδιασμο που αποτελειται απο πιανο, τυμπανα και μπασο. Με διαφορετικο τροπο μεν, στην ιδια ενταση δε. Αυτο δε σημαινει οτι ακουω (και κανενας πιστευω) ΟΛΑ τα ειδη της μουσικης. Ας πουμε ελληνικα λαικα δε μπορω να ακουσω για κανενα λογο, ποσο μαλλον να τα σπασω με κατι απο κει.
θα ελεγα οτι ΜΠΟΡΩ να ακουσω αρκετα πραγματα,απο διαφορα ειδη.αλλα δεν ακουω,γιατι ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων και υπαρχουν (χιλιαδες πραγματικα) δισκοι που θα με κανουν να γουσταρω παρα πολυ και θα ειναι πιο κοντα στα γουστα μου:
βρωμια και..ηλεκτρισμος.υποπαραγωγες και χυμα συναισθημα.
Στις χαλαρες στιγμες μου μπορω να ακουσω εναν δισκο soul asylum ή the sound.για καποιον αλλο αυτοι οι δισκοι μπορει να ειναι οτι πιο δυνατο/ηλεκτρικο.
Parasight
09-09-2008, 17:06
^Συμφωνώ απολύτως με τον αμέσως απο πάνω, μέχρι και σε θέματα γούστου, όπως τα περιγράφει :D
Το ότι "μπορείς" να ακούσεις 10 λεπτά μιας μουσικής δε σημαίνει ότι είσαι ακροατής της. Ότι έχεις πιο ανοιχτό αυτί από τον μέσο "ακροατή", να το δεχτώ (και ως μέρος μιας άλλης συζήτησης, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο καλό που μου έχει κάνει το metal, το οποίο δεν ακούω σχεδόν καθόλου πια, είναι το ότι "εκπαίδευσε" το αυτί μου ώστε να μπορώ να αξιολογήσω ως έναν λογικό βαθμό μαγελύτερο εύρος ακουσμάτων). Και στο γάμο του κουμπάρου μου άκουγα 4 ώρες κλαρίνα, ε δεν πέθανα :P Δε σημαίνει ότι τώρα μπορώ να λέω πως ακούω και δημοτικά.
illuzion_g
10-09-2008, 07:05
Α και σε αυτο που λεει ο Ζουν, δεν ειναι τυχαιο που ΟΛΟΙ οι μεταλλαδες ξερουν τους Ozric Tentacles, τους The Tea Party και τους Porcupine Tree... ε βεβαια, αφου ολοι τους εμαθαν ειτε απο το μεταλ χαμερ (στο οποιο συγκροτηματα σαν κι αυτους εγιναν διασημα στους κυκλους των μεταλλαδων) ειτε απο αλλους μεταλλαδες. Τι σχεση εχουν ειδικα οι πρωτοι δυο με το μεταλ. Καμια ομως.
e min orkizesai kiolas gia tous Tea Party :P
kai to hammer ston teleutaio kai xeirotero disko tous tous anakalypse!
on topic:panw katw einai to mono mou provlima me tin mousiki kai to gamw-download!
exw 3 sklirous diskous spiti me mp3 kamia 1000 cd enw tautoxrona prospathw na min katevazw ta panta!ENNOEITAI oti den prolavaineis na akouseis oti yparxei trigyrw kai tha mporouses na akouseis! panta zileua ton kollito mou pou einai blackmetallas MONO kai etsi kai karapsagmenos sto eidos einai alla kai ysixos!
Ωραία τα λέτε, αν και δε κατάλαβα σε σημεία που είναι το διαφορετικό που αναλύετε περαιτέρω.
Επίσης εφόσον έγινε, με τόσα διαφορετικά πράγματα που ειπώθηκαν, πσιλο-φιλοσοφία τόπικ αντί να πω για τη πάρτη μου και τον χρόνο-κριτήρια-κτλ ας μιλήσουμε γενικά με βάση το "τίποτα δεν είναι στάνταρ".
Αν κάνουμε ένα σερτς στα τόπικς του music discussion απ΄το 2004 θα δούμε ότι ως "κριτήρια" σχεδόν όλοι έχουμε τα πάντα για το πως επιλέγουμε νέα ακούσματα, πως και τι ακούμε αναλόγως τη διάθεση, πως και τι "κσεθάβουμε", πόσο μας απασχολεί να έχουμε γνώσεις, αν μένουμε κολλημένοι σε κάποια ακούσματα ή πειραματιζόμαστε ή και τα 2 ή καποιο περισσότερο, αν επιρεαζόμαστε απ'τον τύπο και πόσο, αν επιρεαζόμαστε από τις τάσεις, αν και κατα πόσο δίνουμε σημασία στα παρελκόμενα της μουσικής (εξώφυλλα, βίντεοζ, ιδεολογίες, κόνσεπτς), ακόμα και κατα πόσο είμαστε στη φάση "αμόκ" που είπατε με τα άπειρα mp3s στο ιντερνέτι. Για όλαυτα μπορώ να σκεφτώ threads που έχουν γίνει και συμμετέχουν όλοι λίγο ή πολύ. Άρα χρόνο αφιερώνουμε όλοι.
Η μόνη άκυρη περίπτωση, και φρικαλέα, για μένα είναι αυτοί που ακούνε για να ΛΕΝΕ ότι ακούνε και σίγουρα όλοι έχουμε παραδείγματα της κατηγορίας αυτής (ε και στο ER υπάρχουν ή έχουν περάσει αρκετοί τόσα χρόνια).
Για να επιστρέψω στο 1ο ποστ και στα ριπλάιζ που ακολούθησαν, χρόνος μεν χρειάζεται αλλά όλοι αφιερώνουν λίγο ή πολύ με τρόπο που εξαρτάται απ'τη εκάστοτε διάθεση του καθένα μάλλον. Εγώ σίγουρα δεν έχω κάτι στάνταρ, πέραν κάποιων αγαπημένων ακουσμάτων, που κιαυτό δε σημαίνει κάτι απαραίτητα για το πως θα ψάξω ή θα δεχθώ νέα.