Log in

View Full Version : Helstar - The King Of Hell (2008)

GuardianOfIvorytower
08-09-2008, 18:09
Helstar – The King Of Hell
AFM Records, September 2008

http://static.metal-archives.com/images/2/0/4/2/204250.jpg

1. The King of Hell
2. The Plague Called Man
3. Tormentor
4. When Empires Fall
5. Wicked Disposition
6. Caress of the Dead
7. Pain Will Be Thy Name
8. In My Darkness
9. The Garden of Temptation

Έφτασε λοιπόν και ο καιρός να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο και οι Τεξανοί Helstar, μόλις 13 χρόνια μετά το “Multiples Of Black” του 1995. Τον οποίο δίσκο τον περίμενα με αρκετό ενδιαφέρον, ειδιά μετά την επιστροφή και του αρχικού κιθαρίστα Larry Barragan και του Robert Trevino, που συμμετείχε στο “Remnants Of War”. Μεγάλη αγάπη εξάλου η μπάντα, με κορυφαίες κυκλοφορίες στο χώρο (τα έχουμε ξαναπεί).

Ο νεός δίσκος (προσπερνώντας το εξώφυλλο, όχι δεν είναι το Diablo 3) μου αρέσει. Αρκετά. Σαφώς και δεν μπορεί να συγκριθεί βέβαια με τα 80s δημιουργήματά τους, πιστεύω κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο, αλλά για μένα στέκει πολύ καλά. Μένω παραπάνω από ικανοιημένος από αυτόν, και από αυτά που περιμένω από τη μπάντα το 2008. Και τι περιμένω θα μου πείτε? Ένα δίσκο US power, όπως μας έχουν συνηθίσει, με αρκετά Helstar χαρακτηριστικά. Τα επιθετικά ριφς τους κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους, αν και με περισσότερο άμεσο τρόπο σε σχέση με τα “A Distant Thunder” / “Nosferatu”. Οι 2 κιθαρίστες Larry Barragan και Robert Trevino έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά, αν σκεφτεί κανείς κιόλας ότι έχουν να ασχοληθούν δισκογραφικά με αυτό το ύφος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πολύ καλή δουλειά και από το rhythm section της μπάντας, εξάλλου ο μπασίστας Jerry Abarca συμμετέχει στη μπάντα σχεδόν από όταν επαναδραστηριοποιήθηκε (αν θυμάμαι καλά). Και φυσικά τα φωνητικά του James Rivera είναι για άλλη μια φορά άψογα, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια τώρα. Άπραγος δεν είχε μείνει άλλωστε, με συμμετοχές σε γκρουπ όπως οι Destiny’s End και οι Vicious Rumors.

Συνολικά ο δίσκος κινείται σε up tempo ταχύτητες, κάτι που προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Και το ύφος του μου θυμίζει παλιούς Helstar, μέσα από ένα πιο σύγχρονο πρίσμα. Δεν ξέρω τι θα πουν οι υπόλοιποι, αλλά διάκρινα και ορισμένα στοιχεία που μου θυμίζουν το “Warball” (το δίσκο των Vicious Rumors που τραγουδάει ο James), αλλά και από Destiny’s End (στο “Wicked Disposition” πχ). Και δεν αναφέρομαι μόνο στη φωνή, αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία των riffs. Μπορεί να κάνω και λάθος, ακούστε τον και το συζητάμε.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι ο δίσκος με αφήνει ικανοποιημένο. Δεν είναι η δισκάρα που θα κοντράρει στα ίσια τους 80s δίσκους τους, αλλά είναι ένα πάρα πολύ καλό δείγμα σύγχρονου us power. Και ευελπιστώ, ότι αν δουλέψουν μαζί και δέσουν παραπάνω, γιατί ικανοί μουσικοί είναι όλοι τους, το επόμενο να θα βγει ακόμα καλύτερο.

http://www.helstar.com/

wom
08-09-2008, 18:28
Καλογραμμενο ειναι, πολυ καλο τεχνικα, δεν ντροπιαζει την ιστορια τους αλλα συνθετικα το παρελθον δεν το αγγιζει. Ξεχωρισα το Caress of the dead.

Δεν ξερω εαν εχει να κανει που λειπει ο Andre ...

GuardianOfIvorytower
08-09-2008, 18:31
Ήθελα να το γράψω το τελευταίο για τον Andre κ το ξέχασα. :(

old_charlie
08-09-2008, 20:22
Tipota to idaitero o diskos epi ths ousias, ma arketa simeia itan deontws pwrwtika!

Kala auto gia to parel8on ennoeitai

Pitsadoros
09-09-2008, 09:20
destiny's end

Milton
09-09-2008, 09:28
λιγο σκατα εξωφυλλο, με τον εξαποδω να φαινεται σαν να γελαει με ενα πολυ καλο ανεκδοτο κρατωντας...κατι.

Entrancemperium
09-09-2008, 22:32
destiny's end
Auto.

eleventh guardian
02-10-2008, 17:50
Θυμίζει όντως Destiny's End και Nosferatu/Distant Thunder, αλλά φυσικά μόνο κακό δεν είναι αυτό.

Βασικά το είχα ξεχάσει ότι βγήκε, αλλά το πέτυχα τυχαία σήμερα σε γνωστό μαγαζί (που το έδινε 17 ευρώ μαζί με το Sins of the Past!) και το τσίμπησα αμέσως.

Με το λίγο που το έχω ακούσει έως τώρα, μπορώ να πω ότι είναι αξιοπρεπέστατος δίσκος Helstar που καλύπτει και με το παραπάνω αυτά που περιμέναμε σήμερα από την μπάντα. Το αν θα σταθεί επάξια δίπλα στα παλιά φαίνεται δύσκολο, αλλά θα το δείξει ο χρόνος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι είναι ένας καλός δίσκος.

Αυτό το Tormentor είναι πολύ ωραίο κομμάτι, το ίδιο και το The Plague Called Man, ενώ μ' άρεσε πολύ και το πιο σκοτεινό και ατμοσφαιρικό The Garden of Temptation.

Υπ' όψιν ότι η ευρωπαϊκή έκδοση που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα έχει και τρία bonus κομμάτια: Και εντάξει, στα παπάρια σας οι εκτελέσεις των Tormentor και Caress of the Dead από το Sins of the Past, αλλά αν σας πω ότι έχουν κάνει και μία γαμάτη διασκευή στο White Witch των Angelwitch; Ε;

GuardianOfIvorytower
02-10-2008, 19:57
Ναι κάπου το διάβασα για τη διασκευή, κ ψήνομαι να βρω την έκδοση που την έχει :)

Κατά τα άλλα, η άποψη μου δεν αλλάζει, όπως λέει κ ο μισοσυνονώματος, ο δίσκος είναι αξιοπρεπέστατος.

eleventh guardian
02-10-2008, 22:24
Απ' ό,τι είδα ύστερα από ένα ψάξιμο στο νετ, τα μπόνους περιέχονται στην πρώτη έκδοση του άλμπουμ. Νωρίς είναι ακόμα, άρα προλαβαίνετε. Πάντως, η διασκευή λένε ότι θα υπάρχει μόνο στην ευρωπαϊκή έκδοση της AFM - η αμερικάνικη θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο από τη Locomotive.

GuardianOfIvorytower
10-10-2008, 16:46
Τη διασκευή την έχει η έκδοση που αγόρασα, είναι άκρως ικανοποιητική, αν ψήνει κανέναν την ανεβάζω.