View Full Version : Goran Bregovic
Ποία η γνώμη σας για τον κύριο;
Shadowking
03-09-2008, 19:18
Έχει γράψει το sountrack του Αrizona Dream.
πολύ καλό πόιντ. αλλα όχι μόνον αυτό ε. άλλωστε το ost του Arizona dream είναι αρκετά μη βαλκανικό. εμένα μαρέσει και το οστ του καιρού των τσιγγάνων.
pios einai o bregovich ekeino to support ston ntalara?
:rofl:
:rofl:
Fireknight
03-09-2008, 19:28
poly oreos , alla den eprepe na kaneis tora to topic . Exasa prox8es to live stin Edessa logw eksetastikis ke ksenerosa .
Genika ta soundtracks apo Arizona Dream , Underground kai Kairo ton tsigganon einai poly omorfa .
ps: to "Elo hi" de 8imame an einai se kapoion disko apo tous parapano alla einai episis poly oreo .
το Arizona dream κατώτερο του καιρού των τσιγγάνων. Αν και δεν με ενθουσιάζει τόσο η βαλκανική μουσική σε ένα λαιβ που έκανε στη χίο πριν 2 βδομάδες ήταν γαμώ. Σκεφτόμουν οτι θα χε πλάκα να βλέπαμε bregovic μαζί με beirut.
Δεν έχω δισκογραφίες και τα λοιπά. Οι δύο όμως φορές που τον έχω δει live είναι από τις αγαπημένες μου συναυλίες και αρκούν από μόνες τους να πω ότι ο άνθρωπος είναι τέλειος.
hcpunksonacid
03-09-2008, 20:41
Δεν έχω δισκογραφίες και τα λοιπά. Οι δύο όμως φορές που τον έχω δει live είναι από τις αγαπημένες μου συναυλίες και αρκούν από μόνες τους να πω ότι ο άνθρωπος είναι τέλειος.
λογικο.
στις συναυλιες του συναντας και ατομα του κομμματος που κανουν το "ροκ καθηκον" της χρονιας."κουλτουρα" :)
When Black Roses Bloom
03-09-2008, 21:04
Γαμεί. Τον γνώριζα απο το Arisona Dreaming αλλά ουσιαστικά έμαθα ποιός είναι στο Underground. Αυτό το Kalaznikov μου είχε κολλήσει μήνες. Τον έχω δεί και live 2-3 φορές.
λογικο.
στις συναυλιες του συναντας και ατομα του κομμματος που κανουν το "ροκ καθηκον" της χρονιας."κουλτουρα" :)
Και οι οποίοι δε μαχαιρώνουν πισώπλατα να προσθέσω :!:
Shadowking
03-09-2008, 21:19
Ανέφερα το Arizona Dream αρχικά, γιατί είναι το πιο προσιτό στον "ροκ" ακροατή (ω θεε). Και γιατί έχει το TV screen μέσα. Γαμάτος είναι γενικά, θα ήθελα να τον δω live κάποτε.
distortionofperception
03-09-2008, 22:09
τον γουστάρω γιατι εχει κατι που με ξεσηκώνει να χορεψω. εχει πολυ καλα κομμάτια (βλέπε Ederlezi). Καταφέρνει και μας δείχνει ότι τα Βαλκάνια εχουν κοινό υποβαθρο στην παραδοσιακή μουσική.
Τον εχω δει και γω live μια φορα μονάχα. Μπορω να πω ότι ήταν απο τα καλύτερα λάιβ που χω πάει.
Νε κρατανε πολλά πραγματα στη μουσική του. Από τη μια η αμεσότητα του τυμπανου που δίνει ρυθμό κι απο την αλλη αυτες οι διφωνίες απο τις 2 συμπαθέστατες κυρίες. Δε ξέρω αλλα θα ακουγα ότι εβγαζε.
Το μόνο που δε μ'αρεσει ειναι το In A Deathcar. Δε ξέρω γιατι.
Βέβαια υπαρχουν αρκετοι που θα πουν: Ειναι ενας πανηγυρτζης που κλεβει παραδοσιακά τραγούδια.
Κι όμως δεν είναι έτσι. Κι αν κλεβει παραδοσιακα τραγούδια, τα παρουσιάζει με μια ποικιλία πνευστών και φωνών που τα ανεβάζει 300 σκαλοπάτια πάνω.
Συμπέρασμα: Αν γνωρίζεις ποιο κομμάτι του να βάλεις, θα σου boost-άρει 10 φορές το συναίσθημα που χεις εκεινη τη στιγμή. Είτε αυτό ειναι ups είτε είναι downs.
Ξεκολλάτε με το Arizona
Headphones
03-09-2008, 22:11
μ'αρεσει. το ausencia με την evora γαμει. το underground γενικα δηλαδη.
atom_smasher
03-09-2008, 23:17
οκ τυπος.αν και μαλλον κλεβει παραδοσιακα και τα φτιαχνει κλπ.εγω το χειμωνα ειχα παει και ειχα δει την μπαντα της οποιας μουσικη εκλεβε κλπ. τσιγγανοι. γαμησαν τα πνευστα τους. επιρροες σερβικες.χεχε.αυτον μαλλον θα βαριομουν να τον δω.
όταν λέτε οτι κλέβει παραδοσιακά τραγούδια τι ακριβώς εννοείτε; κλέβει συγκεκριμένες μελωδίες;
εσύ ράζορ ξέρεις ποιος είναι καν ο bregovic?
Boris-san
04-09-2008, 01:15
EISAI KAI AMORFWTOS TELEIWS
atom_smasher
04-09-2008, 01:19
εχει χρησιμοποιησει ρυθμους μελωδιες και τραγουδια και ισως τα εχει κανει πιο προσιτα στο ευρυ κοινο.χρησιμοποιησε το συγκροτημα του μπομπαν αν θυμαμαι καλα.γενικα βασιστηκε σε δικη τους μουσικη ,των τσιγγανων και τωρα ποσο "εκλεψε" ακριβως δεν ξερω.βαριεμαι να ρωτησω περισσοτερα τις σερβικες ακρες μου.
εχω ακουσει βασικα και το συγκροτημα που ειχε στα 80σ και ειχε ωραια κομματακια.ροκακια.
ο θρασερ εχει καταντησει μαιντανος ε?ετσι πρεπει.εμπαινε νεε.
Boris-san
04-09-2008, 01:24
Ta caps mphkane katala8os alla kollagane logw ths malakias pou peta3e.O Bregovic estw pou exei xwsei ouk oliges fores kai o kollhtos tou o kusturica stis tainiares tou vgazei pikroxola sxolia genikotera.Gamaei o Goran
zihuatanejo
04-09-2008, 01:39
Έχει ασχοληθεί (δε βρίσκω κατάλληλο όρο) με το Ederlezi.
Fireknight
04-09-2008, 01:46
εχει χρησιμοποιησει ρυθμους μελωδιες και τραγουδια και ισως τα εχει κανει πιο προσιτα στο ευρυ κοινο.χρησιμοποιησε το συγκροτημα του μπομπαν αν θυμαμαι καλα.γενικα βασιστηκε σε δικη τους μουσικη ,των τσιγγανων και τωρα ποσο "εκλεψε" ακριβως δεν ξερω.βαριεμαι να ρωτησω περισσοτερα τις σερβικες ακρες μου.
εχω ακουσει βασικα και το συγκροτημα που ειχε στα 80σ και ειχε ωραια κομματακια.ροκακια.
Ego apo oso ksero exei synergastei me ton markovic se merikous diskous [opote malon dyskola na ton eklepse kiolas :s ]
Apo ekei kai pera einai profanes oti exei parei polla apo tin paradosiaki mousiki twn valkaniwn .
πάντως και τα μη παραδοσιακά κομμάτια του, αυτά που βρίσκονται στο arizona dream πχ όπως το tv screen που δεν έχει σχέση σε πρώτη φαση με το βαλκανικό στοιχείο, είναι παρα πολυ ωραία. επίσης αν ας πούμε η όμοιότητα του με τις τσιγγάνικες μουσικές είναι παρόμοια με αυτή του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τη δική μας παραδοσιακή, ε αυτό δεν είναι κλέψιμο.
distortionofperception
04-09-2008, 02:15
όσο ίδια ακούγονται στον παππου μου τα μεταλ και τα ροκ, αλλο τόσο ιδια ακούγονται τα παραδοσιακα σε ροκομεταλλάδες. λογικο. χωρίς δόση ειρωνίας και κακίας.
ad_astra
04-09-2008, 02:21
Gia kana yioukoslaviko gamo/panygiri einai o typas kai poly...panta me kali kardia :D
:gun:
(θα πάμε monster magnet ε)
Fireknight
04-09-2008, 02:30
giati re pedia ti exoun oi gamoi , ke malista oi yioukoslavikoi ?!
χαχα εντωμεταξυ η μπαντα του λεγεται "wedding and funeral band"
ad_astra
04-09-2008, 04:37
:gun:
(θα πάμε monster magnet ε)
Eimaste idi ekei...an psinesai kai gia fish kala tha itan
Thes kai Bregovich...akou ligo Gogol Bordello na isiwseis - (Bregovich syn punk meion Prwtopsalti)
(Bregovich syn punk meion Prwtopsalti)
:moutza: :moutza:
ad_astra
04-09-2008, 05:26
Sta moutra sou!!!
atom_smasher
04-09-2008, 10:37
ειναι δυσδιακριτα τα ορια της "κλοπης" ή της επιρροής.
Boris-san
04-09-2008, 16:18
ad_astra kai o razor einai deka fores pio timios apo sena.
ad_astra
04-09-2008, 19:20
Twra ti na pw? Plaka ekana sto Mosto...katheste kai apantate kai sovara.