Log in

View Full Version : Metallica - Death Magnetic (2008)

carheart
03-09-2008, 17:46
αρχίζουμε να τα λέμε εδώ.

edited by dragonlord: το μεταφέρω από το music και προσθέτω εξώφυλλο κλπ

Metallica - Death Magnetic
Warner 2008
http://images.play.com/covers/3297087x.jpg

1. "That Was Just Your Life" 7:08
2. "The End of the Line" 7:52
3. "Broken, Beat & Scarred" 6:25
4. "The Day That Never Comes" 7:56
5. "All Nightmare Long" 7:57
6. "Cyanide" 6:39
7. "The Unforgiven III" 7:46
8. "The Judas Kiss" 8:01
9. "Suicide & Redemption" 9:56
10. "My Apocalypse" 5:01

Marillion
03-09-2008, 17:48
ets ki ets sthn prwth akroash

GuardianOfIvorytower
03-09-2008, 17:55
Μία φορά το άκουσα, μόλις τελείωσε, σίγουρα καλύτερο από το προηγούμενο, συμπαθητικό γενικότερα. Είδωμεν.

The Good Son
03-09-2008, 18:00
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

irreligious
03-09-2008, 18:05
εγώ μου άρεσε ( :idea: )

πολύ.

Entrancemperium
03-09-2008, 18:16
Prwth akroash uper8etikh apopsh..
Polu peripoihmeno ap'oles tis apopseis..
Solo..
Paragwgh..
Sun8eseis..
James..

Wraia pragmata.. :)

Marillion
03-09-2008, 18:21
sas aresan ta fwnhtika vasika?

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 18:44
link?

ad_astra
03-09-2008, 19:05
Egw to vrika edw pantws...den kserw an einai to katallilo topic.
An oxi, tote as to metakinisete

http://www.freshwap.net/forums/music/17 ... 8-new.html (http://www.freshwap.net/forums/music/17671-metallica-death-magnetic-2008-new.html)

Den to exw akousei olo akoma alla eimai sxedon sigouros apo kana dyo pou akousa oti einai the real thing

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 19:08
thanx anupomwnw na akousw gia na xwsw i na swthw

Candiru
03-09-2008, 19:12
τα φωνητικά έχουν και araya χροιά, αλλά και stoner συγκροτημάτων στα πιο ήπια σημεία. Υπάρχουν και στοιχεία δηλ. από Load/Reload. Ουσιαστικά ο δίσκος είναι μια κίνηση τακτικής και όχι έμπνευσης, ένα κολλάζ του πετυχημενου παρελθόντος που προσπαθεί να διώξει την άσχημη εντύπωση που έκανε το St Anger που όμως ήταν πολύ πιο αυθεντικό.

Σημεία που θυμίζουν σε ενοχλητικό βαθμό συγκεκριμένα παλιά και γνωστά κομμάτια τους υπάρχουν πάρα πολλά, μια τακτική που έχουν και οι Maiden, οι οποίοι βγάζουν και αυτοί δισκάρες, αλλά σε λάθος εποχή. Τουλάχιστον οι Maiden μας έχουν συνηθίσει σε αυτό και οποιοσδήποτε ψιλονεωτερισμός τους είναι μια ευχάριστη έκπληξη (πχ matter of life...). Ομως με τους Mets που μας έχουν συνηθίσει σε νεωτερισμούς είναι κάτι ενοχλητικό, παρόλο που ο δίσκος από μόνος του γαμάει και σκίζει.

Entrancemperium
03-09-2008, 19:21
Wwwwwww re mana mou ti allo 8'akousoume...
James 8umizei Araya, Ulrich 8umizei Lombardo, Metallica 8umizoun Metallica klpes MALAKIES..
Death Magnetic xunei to galaksia..

H.
03-09-2008, 20:42
Κάτσε ώπα, μην τα ισοπεδώνουμε, Entrancemperium ψύχραιμα άμα το ακούσεις, το My Apocalypse άμα δεν ήξερες ότι είναι Metallica δεν το λεγες κομμάτι του Christ Illusion?

illuzion_g
03-09-2008, 20:52
Κάτσε ώπα, μην τα ισοπεδώνουμε, Entrancemperium ψύχραιμα άμα το ακούσεις, το My Apocalypse άμα δεν ήξερες ότι είναι Metallica δεν το λεγες κομμάτι του Christ Illusion?

me tin foni tou araya mesa:nai!
paizei rolo kai o paragwgos pantws!
auta ta riffs tha ta ekove o bob rock kai tha tous evaze na kanoun alli mia epanalipsi opws ekane sto stanger kai gamise auti tin diskara!

H.
03-09-2008, 20:54
Δε μιλάω προφανώς μόνο για την φωνή, αλλά και για το αμιγώς μουσικό αποτέλεσμα.

When Black Roses Bloom
03-09-2008, 20:59
Μόνο εμένα μου θύμισε το That Was Your Life το Blackened? Σε αρκετά σημεία δηλαδη.

FIXXXER
03-09-2008, 22:06
Ακολουθει πολυλογια!!!

Οι Metallica εδω και χρονια (περιπου 30) ειναι group που απευθυνεται σε πολυ μικροτερο κοινο απο οτι παλιοτερα και θα πρεπε να αντιμετωπιζονται κι ετσι, δεν αξιζουν ειδικο τοπικ στο music discussion, δε θα πρεπε να ειναι τοσο διασημοι και δε θα πρεπε να υπαρχουν διθυραμβοι για οτι κι αν βγαζουν αυτοι. Και δεν το λεω καθολου με την ελιτιστικη αποψη. Το λεω γιατι ακομα και τα παλια albums απεκτησαν μια μυθολογια και μια θεοποιηση δυσαναλογη της αξιας τους. Και οι The Tea Party εχουν γραψει υπερτατη μουσικη και δεκαδες φοβερα και καταπληκτικα τραγουδια, αλλα η διαφορα τους με τους Metallica σιγουρα δεν ειναι καμποσες χιλιαδες φορες λιγοτερες πωλησεις.

Μετα απο αυτο, νομιζω μπορουμε να κρινουμε το Death Magnetic ως ενα ακομα αλμπουμ απο μια ιδιαιτερη μπαντα, η οποια τυγχανει καθολικης αναγνωρισης χαρη σε μερικα τραγουδια που ομολογουμενως δεν υπαρχει μεταλλας που να μην τα γουσταρει. Αν το κρινουμε ετσι, θα καταληξουμε μαλλον μετα απο λιγους μηνες οτι προκειται για ακομα ενα γαματο αλμπουμ στην ιδια θεση με τα υπολοιπα. Με την αλλη οπτικη βεβαια, αν κανεις παραδεχθει οτι καποτε οποτε εβγαζαν αλμπουμ οι Metallica σταματουσαν ολοι να κανουν οτιδηποτε αλλο, τοτε προκειται για ενα απιστευτα ανισο αλμπουμ που δε θα πρεπε καν να μπαινει στη συγκριση, γιατι το The Day That Never Comes ποτε δε θα γινει ουτε Fade To Black ουτε One, το My Apocalypse ποτε δε θα γινει ουτε Damage Inc, ουτε Dyers Eve και ουτω καθεξης.

Προσωπικα και οι δυο οπτικες ειναι λαθος, πρωτον γιατι στη συγκριση με κατι κλασικο και παλιο παντα χανει το καινουριο δε παει να ειναι και ακυκλοφορητη συμφωνια του Μπετοβεν που ο ιδιος ειχε δηλωσει οτι ειναι το μεγαλυτερο του εργο και που επιστημονες την βρηκαν μεσα στο DNA του το οποιο βρηκαν σε ενα βιολι στο Λουβρο. Θα συνεχισω σε λιγο.

Headphones
03-09-2008, 22:14
εμενα το 1ο μου θυμισε σοντομ!

H.
03-09-2008, 22:15
Στις 2 πρώτες φορές πάντως δεν κατόρθωσα να μην βγώ με κεφάλι κουδούνι από την ακρόαση. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό, όπως το παίρνει κανείς.

illuzion_g
03-09-2008, 23:03
Και οι The Tea Party εχουν γραψει υπερτατη μουσικη και δεκαδες φοβερα και καταπληκτικα τραγουδια
:D

tous adikeis xoris logo tous metallica!
otan vgikan auta pou evgalan den ypirxan paromoia!!kai gia auto eginan diasimoi!

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 00:31
xmmmmmmmmmm
akoma den teleiwsa thn akroash eimai sto 3. allaontws omoiothtes me justice niwthw.kai to prwto einai to blackened

perimenw na to akousw olo me agwnia. eimai sigouros oti den einai ena neo justice. alla mallon thanai kalutero apo black album to opio eina ienetelws aniso kai exei apla ta misa tragoudia tragoudares kai ta alla poutses mple.

opote an de diapseustw(profanws tha sas to pw argotera apla mou aresei na petagomai san th poutsa sunexeia) einai mia beltiwsh gia tous metalika.
kalo albumaki akougetai

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 00:33
vlepw pws egrapsa tous metallica kai gelaw

Daffy
04-09-2008, 00:35
eno me ta alla teratourgimata enniote oxi etsi?

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 01:00
eno me ta alla teratourgimata enniote oxi etsi?
ελα παραδεξου. που και που πεταω και μερικα καλα

και εφτιαξα και γαματη συλογη. την ακουσες ωρε?

Entrancemperium
04-09-2008, 01:00
lol

GNROSAS
04-09-2008, 01:48
- O diskos pou tha eprepe na einai sinexia tou Justice For all.
- Enas diskos pou se kani na antilamvanese oti oi Slipknot akougontai san klapsomounides.
- Giati re gamato diarkei mono 75 Mins.
- Isos o kaliteros Metallica Diskos........pantos sigoura o pio orimos!

Allo ena repeat tora.

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 01:56
- O diskos pou tha eprepe na einai sinexia tou Justice For all.
- Enas diskos pou se kani na antilamvanese oti oi Slipknot akougontai san klapsomounides.
- Giati re gamato diarkei mono 75 Mins.
- Isos o kaliteros Metallica Diskos........pantos sigoura o pio orimos!

Allo ena repeat tora.
uperboliko sxolio, molis oloklhrwsa thn prwth akroash, alla pantws ta justice stoixeia einai pantou etsi?
metallica steals metallica. me thn kalh ennoia bebaiwb bebaiws

to sigouro einai oti gia tis epomenes meres einai sto repeat tou winamp kai molis mporesw na to akousw diabazwntas kai stixous...

ena klik parapanw melwdia tha ithela alla entaxei isws kai na exei kai na mh to eniwsa egw akoma. pantws prwto deigma thetikotato kai auto einai para ma para polu thetiko gia metallica

tha xanavalw to unforgiven 3 na dw ti leei giati milaga sto thl otan epaize an kai i idea na uparxei tetoios titlos, mou xenizei

Entrancemperium
04-09-2008, 02:46
to sigouro einai oti gia tis epomenes meres einai sto repeat tou winamp kai molis mporesw na to akousw diabazwntas kai stixous...

Plugin tou winamp psakse gia lyrics, spernei..
Kai fusika 8a akouseis to Metallica me th sunodeia stixwn..

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 03:12

Plugin tou winamp psakse gia lyrics, spernei..
Kai fusika 8a akouseis to Metallica me th sunodeia stixwn..
exw re su esw. thanx pantws
palia eixa to leos lyrics tora exw to lyrics plugin. etsi legetai. kai mou tous vgazei sta mpam. polu kalo

illuzion_g
04-09-2008, 03:33
to an einai o kalyteros tous den einai ypervoliko sxolio alla prosopiko
gia mena einai fysiki synexeia tou stanger!alla anwtero!to kalytero einai oti oso to akouw toso pio poly to xwneuw kai pio poly mou aresei! nomizw epeisis oti to all nightmare long einai to pleon agapimeno autou tou forum! apisteuto kommati me prototypa (gia metallica) fonitika kai teleio refrain!
an me ksenerose kati einai oi pop melwdioules sta lead tou the day that never ends kai suicide & redemption! perimena perisotera apo ton kirk! pisteuw to mono melano simeio pou tha akouo se kana mina!

fortune-teller
04-09-2008, 03:45
Και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε την εμπεριστατωμένη άποψη της μισής ημέρας. Χρονικό διάστημα όπου ο δίσκος μεγάλωσε μέσα μας ωσαν τον σπόρο στη γη. Αναμενόμενο, φυσικά.

Δυστυχώς ή ευτυχώς το μόνο που μπορείτε να έχετε τη στιγμή αυτή είναι ενθουσιασμό ή απογοητευση. Δεν το λέω εγώ μα το DNA σας. Τα posts έχουν και ημερομηνία μαζί με ωρα πάνω, τα προσχήματα δεν είναι κακό να κρατούνται. Αυτά ως απλή λογική.

Στο θέμα μας τώρα. Για να κρίνεις ενα δίσκο οφείλεις, όχι να εντοπίσεις τις επιρροές/ομοιότητές του, μα να τον νιώσεις. Δηλώνω καταρχάς απόλυτα και αναπάντεχα ενθουσιασμένος. Παρόλη τη βεβαιότητα που αισθάνομαι γι' αυτά τα οποία πιστεύω σχετικά με το δίσκο, δε θα πάρω του γνώστη το ύφος να εκφέρω απόλυτη άποψη. Εγκράτεια. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν φαιδρό.

Προβλέπω ότι θα ακούσω το δίσκο μέσα στη βδομάδα πάμπολλες φορές. Όχι διότι θέλω να έχω σωστή άποψη, μα διότι μου αρέσει τόσο που δεν μπορώ να πράξω διαφορετικά.

Abruzzi
04-09-2008, 04:07
Δε θα ξαναρισκάρω να κρίνω album τους τόσο νωρίς,ειδικά μετά τον ενθουσιασμό που μου είχε προκαλέσει το st.anger όταν ήταν ακόμη φρέσκο,πράγμα που μετά από μερικούς μήνες φάνηκε πως ήταν απλά ενθουσιασμός και τίποτα άλλο(είναι το μοναδικό metallica album που έπιασε αράχνες στη δισκοθήκη μου μετα απο καποιο διαστημα)
Βεβαια μπορώ να πω πως διαφαίνεται ανώτερη δουλειά από το προηγούμενο και ίσως και το προπροηγούμενο,αλλα προς το παρόν μέχρι εκεί...για παραπάνω θα δείξει με τον καιρό.

Το album αυτό είναι περισσότερο ένα δώρο στην μεγάλη μερίδα των οπαδών τους που στράβωνε με τη νέα τους κατεύθυνση και παρακαλούσε για ένα master of puppets,justice number 2 και αυτό ακριβώς είναι...και όντως είναι επιτηδευμένα μπαλαντοειδές στο 4,προτελευταίο instrumental,thrash στο κλείσιμο κτλ για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Αλλωστε καιρό πριν το έλεγαν στις συνεντεύξεις τους ότι σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο,να δείξουν ότι δε το έχουν "χάσει" και ήταν λίγο πολύ σίγουρο πως θα πάει προς τα εκεί μετά την απομάκρυνση του bob rock και την είσοδο του rubin.

Υπάρχουν πολύ καλά riff και ιδέες στο δίσκο,αν και αναπόφευκτα πολλά από αυτά θυμίζουν παλιότερα τους,χωρίς αυτό να είναι και κακό imo με τον τρόπο ειδικά που παρουσιάζονται στο τελικό αποτέλεσμα.
Αnyway για να μη τα πολυλογώ,αν και μου είναι δύσκολο να μιλήσω αντικειμενικά για αυτούς μιας και τους έχω λατρέψει όσο τίποτα στο χώρο της μουσικής...αυτό που ακούω τώρα το γουστάρω και με ικανοποιεί,προσωπικά ξεπερνά τις προσδοκίες που είχα...για την αξια του όμως θα δείξει ο χρόνος.

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 04:17
Και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε την εμπεριστατωμένη άποψη της μισής ημέρας. Χρονικό διάστημα όπου ο δίσκος μεγάλωσε μέσα μας ωσαν τον σπόρο στη γη. Αναμενόμενο, φυσικά.

Δυστυχώς ή ευτυχώς το μόνο που μπορείτε να έχετε τη στιγμή αυτή είναι ενθουσιασμό ή απογοητευση. Δεν το λέω εγώ μα το DNA σας. Τα posts έχουν και ημερομηνία μαζί με ωρα πάνω, τα προσχήματα δεν είναι κακό να κρατούνται. Αυτά ως απλή λογική.

Στο θέμα μας τώρα. Για να κρίνεις ενα δίσκο οφείλεις, όχι να εντοπίσεις τις επιρροές/ομοιότητές του, μα να τον νιώσεις. Δηλώνω καταρχάς απόλυτα και αναπάντεχα ενθουσιασμένος. Παρόλη τη βεβαιότητα που αισθάνομαι γι' αυτά τα οποία πιστεύω σχετικά με το δίσκο, δε θα πάρω του γνώστη το ύφος να εκφέρω απόλυτη άποψη. Εγκράτεια. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν φαιδρό.

Προβλέπω ότι θα ακούσω το δίσκο μέσα στη βδομάδα πάμπολλες φορές. Όχι διότι θέλω να έχω σωστή άποψη, μα διότι μου αρέσει τόσο που δεν μπορώ να πράξω διαφορετικά.de xerw giati, alla thelw na sou pw

de mas xezeis re ntalara?

sto thema mas twra sovara
starxidia mas to an krinoume me ta swsta krithria ena abum. xavale kanoume. ase ton kosmo na porwthei

a kai kaloswrhses sto forumaki

na fantastw eisai sto mets fan club?

Harvestman
04-09-2008, 04:41
Τον ακουσα με τον πρωινο καφε πρωτη φορα. Καπακια στο αυτοκινητο μεχρι Αιγαλεω και παλι πισω για λιωσιμο. Μαλλον προκειται για το καλλιτερο υλικο της μπαντας απο το 1989 και μετα. Το φοβερο δεν ειναι τα And Justice For All μονο κοψιματα και η καποια αισθητικη, αλλα κυριως το χαρακτηριστικο της μελωδιας που σου καρφωνεται στο μυαλο. Στις πρωτες ακροασεις θυμομουν ολα τα riffs πραγμα οχι και τοσο κακο, δλδ δεν εχει να κανει οτι μου θυμισε τα παλια τους αναγκαστικα, αλλα κυριως οτι τα κομματια ειναι φανταστικα δουλεμενα και πολυ, αφου αν αναλογιστουμε οτι προκειται για μεγαλα σχετικα σε διαρκεια κομματια, δεν ειναι καθολου κουραστικα. ο Ulrich μονο να επαιζε ελαχιστα καλυτερα και πιο ενδιαφερων και πραγματικα θα ακουγονταν ακομα πιο φρεσκιοι, το κιθαριστικο διδυμο σε καποιες φασεις παιζει πολυ ομορφα πραγματα, αλλα αμα δεν εχεις την υποστηριξη απο πισω -λεγε με drums- δε θα εχει το ιδιο αποτελεσμα. Το θετικο ειναι οτι πολυ κοσμος -μαλλον- θα μεινει ικανοποιημενος απο το νεο δισκο μιας και φαινεται οτι ο Rubin τους ξεκολλησε απο το να ακουγονται σαν metal συγκροτημα, κατι που ο χαζοRock τους ειχε κολλησει στο μυαλο λες και ξαφνικα ενω λεγονται 2 δεκαετιες Metallica θα επρεπε να παιζουν σαν τους Aerosmith. Προσωπικα θα γουσταρα σε φασεις οι κιθαρες να ηταν ελαχιστα πιο ογκωδεις, κυριως στα μπουκωμενα θεματα, αλλα οκ. Καπου ακουγεται και ο Trujilo, ισως εχει να κανει και με το ολο υλικο που δεν σηκωνει πολλα για το μπασο. Ευχαριστα πραγματα και ας μην φερνουν τα πανω κατω, προκειται για πραγματικα ευχαριστο και πορωτικο ακουσμα. Ιδιως για Μetallica.

FIXXXER
04-09-2008, 04:44
Χιλια εννιακοσια ογδοντα εννια λεει.

illuzion_g
04-09-2008, 04:53
ta panw katw ta eferan otan xreiazotan!an en etoi 2008 perimeneis apo tous mets na feroun tin epanastasi klafta...
alloste den thymamai kamia mpanta na efere tin epanastasi 2 fores!

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 05:13
ta panw katw ta eferan otan xreiazotan!an en etoi 2008 perimeneis apo tous mets na feroun tin epanastasi klafta...
alloste den thymamai kamia mpanta na efere tin epanastasi 2 fores!xmmmmmmmmmmmmmmmmm

tha sou apanthsw aurio

animae
04-09-2008, 07:54
Πλέον το έχω ακούσει αρκετές φορές, αλλά ακόμα δεν μπορώ να κάνω σχόλιο για την ποιότητα του δίσκου.

Θα κάνω σχόλιο για την παραγωγή του δίσκου.

Ίσως είναι η χειρότερη τους μετα στο σταγκερ. Για ακόμα μια φορά το μπάσο λείπει (νταξ δεν ξέρω αν λείπει εντελώς, αλλά σίγουρα δεν έχει τον όγκο ενός βαρβάτου μπάσου που θα όφειλαν να έχουν με το τουριλο), τα τύμπανα κλασσικά είναι πολύ μπροστά, ειδικά όταν μπαίνουν δικασιές και το χειρότερο είναι ότι σε μπόλικα σημεία, στις ταμπουριές του ουλριχ, ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ ο ήχος. Λες και ακούς ντέμο.

Τεσπα.Σαν ιδέες ο δίσκος προς το πάρον είναι θετικός. Σαν ήχος, ψιλοπάτος.

edit: Νταξ, το μπάσο είναι αρκετά καλύτερα πλέον, αλλά και πάλι παραμένει ότι κάπου χωλαίνει ο ήχος.

zihuatanejo
04-09-2008, 09:44
Το βίντεο του Day that never Comes. (http://www.youtube.com/watch?v=Wc3WR3robJo)

Candiru
04-09-2008, 09:52
το κατέβασα χθες, κατεβάστε το γιατί μάλλον θα κοπεί σε κάποια φάση, όπως κόψαν και το νέο των ACDC στο λινκ που βάλατε

Abruzzi
04-09-2008, 10:03
Πλέον το έχω ακούσει αρκετές φορές, αλλά ακόμα δεν μπορώ να κάνω σχόλιο για την ποιότητα του δίσκου.

Θα κάνω σχόλιο για την παραγωγή του δίσκου.

Ίσως είναι η χειρότερη τους μετα στο σταγκερ. Για ακόμα μια φορά το μπάσο λείπει (νταξ δεν ξέρω αν λείπει εντελώς, αλλά σίγουρα δεν έχει τον όγκο ενός βαρβάτου μπάσου που θα όφειλαν να έχουν με το τουριλο), τα τύμπανα κλασσικά είναι πολύ μπροστά, ειδικά όταν μπαίνουν δικασιές και το χειρότερο είναι ότι σε μπόλικα σημεία, στις ταμπουριές του ουλριχ, ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ ο ήχος. Λες και ακούς ντέμο.

Τεσπα.Σαν ιδέες ο δίσκος προς το πάρον είναι θετικός. Σαν ήχος, ψιλοπάτος.

edit: Νταξ, το μπάσο είναι αρκετά καλύτερα πλέον, αλλά και πάλι παραμένει ότι κάπου χωλαίνει ο ήχος.

ακου το cd πρωτα αν ειναι να κρινεις τη παραγωγη ρε παιδι(η οποια απο το mp3 κιολας btw μια χαρα ακουγεται αλλα anyway)

Pitsadoros
04-09-2008, 10:09
simfwnw poli me to harvestman o diskos einai kaliteros twn prosdokiwn k poli poi frontismenos. DEN peithoun oti tous vgainei auto to prama alla emena proswpika DEN me noiazei. opws t akouw twra mou fainetai oti einai oti kalitero vgalane meta to black album. fovero feeling exei foveros o xetfilnt pragmatika auta ta fwnitika einai ap ta poli kala tou. ulrich panta gia ta mpaza alla den peirazei. monadiko psegadi tou diskou einai otan to paratravane kamia fora. to day that never comes as poume eprepe na teleiwnei kana dilepto trilepto nwritera. k se alla kommatia einai ligo ipervolikoi stis diarkeies enw den exoun k kati aparaitito/ekswpragmatiko na paiksoun. o diskos sa sinolo prokalei deos omws (dilwsi fanmpoi itan auti k oxi antikeimenikia)

illuzion_g
04-09-2008, 10:38
panagia mou!
auto sto xalaro simeio tou unforgiven stin mesi einai to ride tou lars??? :shock: :shock: :shock:

ps:ton adikite ton ulrich!den einai texnitis drummer alla kathe xtypima tou to meletaei prin to kanei kai genika den goustarei na paizei toupa-toupa synexeia!an akousete prosektika ta themata tou exei poikilia kai mia alfa dyskolia!dax stous mets paizei oxi stous mayhem :P

auto pou les gia to kopsimata me ekane na pw oti o diskos einai synexeia tou stanger vasika!an kai den ksero den me xalane! vasika einai alla riffs kata kapoio tropo enw sto stanger paizan to idio me allo rythmo kai variosoun!

carheart
04-09-2008, 11:26
Το άκουσα τρεις γεμάτες φορές και προσεκτικά, το ποστ μου έχει ημερομηνία και ώρα από πάνω, να φανταστείτε έκλεισα τους Ulver στο cabrio για να βάλω metallica, έβαλα και την οροφή, λοιπόν, οι metallica κατάλαβαν ποιά "σήμα κατατεθέν" τεχνικά χαρακτηριστικά τους είχαν λείψει στους οπαδούς τους, και έκαναν ένα album σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, όπως ακριβώς έκαναν οι Slayer στο "Christ Illusion" πχ, όταν ο κόσμος τους έκραζε για το "God hates us all". Τα κομμάτια δεν είναι ιδιαιτέρως άσχημα, μιας και ξεγελάνε, έχοντας όλονα τον Μetallica χαρακτήρα που είχε λείψει στους φανατικούς οπαδούς της μπάντας από το 1987 κιόλας, όταν ήταν τρία χρονών. Από εκεί και πέρα, τα φωνητικά είναι άρτια, τα riffs είναι ωραία, ενα σημείο που μοιάζει με Maiden με φρίκαρε, ο ούλριχ εντάξει, δε θα μάθει ποτέ να παίζει, αλλά τι να κάνουμε, ο Hetfield (σορρυ, ο James) τα χει αναλάβει όλα, ενώ οι μπασογραμμές του Cliff Burton για άλλη μια φορά δίνουν το στίγμα των αυθεντικού και αμόλυντού. Ο δίσκος είναι μια κίνηση τακτικής, από κάποιους Metallica που παραδέχονταν δημοσίως πως "ρε παιδιά, αν αλλάζαμε αυτό και αυτό στο St Anger μπορεί και να σας άρεσε!", σε Metallica που είχαν την ανάγκη να δικαιολογηθούν για τις επιλογές τους. Και οι Metallica ξέρουν καλά, πως άμα είσαι ένας μουσικός θρύλος πια, που έχει όμως να ικανοποιήσει στα αλήθεια το κοινό του από το 1991, οτιδήποτε πάνω σε γνωστές παλιές καλές φόρμες, θα ικανοποιήσει. Θυμηθείτε και το άλλο. Από το "Reload" μέχρι το "St Anger", ενώ οι Metallica είχαν δραστηριότητα (κυκλοφορίες, κλπ), η αναμονή για το νέο album ήταν αλήθεια Τεράστια. Με το St Anger απογοήτευσαν Τόσο, που πραγματικά κανείς από τους στάνταρ οπαδούς δεν ήλπισε πραγματικά σε κάτι, και οι Metallica, τρομοκρατημένοι πλέον, έβγαλαν album με Unforgiven III.

Κάπου εδώ, ξαναπλέκουμε το εγκώμιο του "St. Anger". Από τα πιο τίμια albums που έχω ακούσει στη ζωή μου, οι Metallica ήξεραν τι έκαναν, και το έκαναν πολύ καλά. Επρόκειτο για ένα πειραματικό, επιθετικότατο album, με τραγουδάρες που δεν είχαν ξαναγράψει.

Τα τραγούδια του "Death Magnetic", καλά, χρυσά, άγια, ούτε ιδιαίτερα επιθετικά είναι, και τα χουν ξαναγράψει κιόλας, και δεκαπέντε φορές καλύτερα.

Καταλαβαίνετε που το πάω. Θα ακολουθήσει κάτι για το Aura Noir σε κάποια φάση.

Candiru
04-09-2008, 11:44
τα είπες άψογα! :pink: :pink:

carheart
04-09-2008, 11:46
κάνε edit αμέσως.

Candiru
04-09-2008, 12:09
done

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 13:42
Το άκουσα τρεις γεμάτες φορές και προσεκτικά, το ποστ μου έχει ημερομηνία και ώρα από πάνω, να φανταστείτε έκλεισα τους Ulver στο cabrio για να βάλω metallica, έβαλα και την οροφή, λοιπόν, οι metallica κατάλαβαν ποιά "σήμα κατατεθέν" τεχνικά χαρακτηριστικά τους είχαν λείψει στους οπαδούς τους, και έκαναν ένα album σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, όπως ακριβώς έκαναν οι Slayer στο "Christ Illusion" πχ, όταν ο κόσμος τους έκραζε για το "God hates us all". Τα κομμάτια δεν είναι ιδιαιτέρως άσχημα, μιας και ξεγελάνε, έχοντας όλονα τον Μetallica χαρακτήρα που είχε λείψει στους φανατικούς οπαδούς της μπάντας από το 1987 κιόλας, όταν ήταν τρία χρονών. Από εκεί και πέρα, τα φωνητικά είναι άρτια, τα riffs είναι ωραία, ενα σημείο που μοιάζει με Maiden με φρίκαρε, ο ούλριχ εντάξει, δε θα μάθει ποτέ να παίζει, αλλά τι να κάνουμε, ο Hetfield (σορρυ, ο James) τα χει αναλάβει όλα, ενώ οι μπασογραμμές του Cliff Burton για άλλη μια φορά δίνουν το στίγμα των αυθεντικού και αμόλυντού. Ο δίσκος είναι μια κίνηση τακτικής, από κάποιους Metallica που παραδέχονταν δημοσίως πως "ρε παιδιά, αν αλλάζαμε αυτό και αυτό στο St Anger μπορεί και να σας άρεσε!", σε Metallica που είχαν την ανάγκη να δικαιολογηθούν για τις επιλογές τους. Και οι Metallica ξέρουν καλά, πως άμα είσαι ένας μουσικός θρύλος πια, που έχει όμως να ικανοποιήσει στα αλήθεια το κοινό του από το 1991, οτιδήποτε πάνω σε γνωστές παλιές καλές φόρμες, θα ικανοποιήσει. Θυμηθείτε και το άλλο. Από το "Reload" μέχρι το "St Anger", ενώ οι Metallica είχαν δραστηριότητα (κυκλοφορίες, κλπ), η αναμονή για το νέο album ήταν αλήθεια Τεράστια. Με το St Anger απογοήτευσαν Τόσο, που πραγματικά κανείς από τους στάνταρ οπαδούς δεν ήλπισε πραγματικά σε κάτι, και οι Metallica, τρομοκρατημένοι πλέον, έβγαλαν album με Unforgiven III.

Κάπου εδώ, ξαναπλέκουμε το εγκώμιο του "St. Anger". Από τα πιο τίμια albums που έχω ακούσει στη ζωή μου, οι Metallica ήξεραν τι έκαναν, και το έκαναν πολύ καλά. Επρόκειτο για ένα πειραματικό, επιθετικότατο album, με τραγουδάρες που δεν είχαν ξαναγράψει.

Τα τραγούδια του "Death Magnetic", καλά, χρυσά, άγια, ούτε ιδιαίτερα επιθετικά είναι, και τα χουν ξαναγράψει κιόλας, και δεκαπέντε φορές καλύτερα.

Καταλαβαίνετε που το πάω. Θα ακολουθήσει κάτι για το Aura Noir σε κάποια φάση.periexei megales doseis alhtheias kai polu kalo review tha elega. apla akomathelw na to xwnepsw to album. mes to sk tha pw parapanw

carheart
04-09-2008, 13:53
συμφώνησαν μαζί μου ο Candiru και ο Burnin Ambition.

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 15:14
συμφώνησαν μαζί μου ο Candiru και ο Burnin Ambition.e kai pounai to kako?(gia mena milaw)
eimai kai timios

eleventh guardian
04-09-2008, 15:22
Τι είχε γράψει ο Καντιρού πριν το έντιτ;

Το πιο τίμιο ποστ μέχρι τώρα το έχει κάνει ο Αμπρούτζι. Σε σημείο μάλιστα να με ψήνει ακόμα κι εμένα να ακούσω τον δίσκο.

stam and the witches
04-09-2008, 17:34
Την άποψη μου για τους Metallica λογικά θα τη θυμάστε. Θεωρώ ότι τη συμμερίζονται πολλοί rock (με την ευρεία έννοια) ακροατές έναντι των μεταλλάδων (με την κακή έννοια). Με λίγα λόγια, η μπάντα αυτή για μένα ήταν (πιο) αληθινή στην Load εποχή.

Θα συμφωνήσω με τον carheart στα περί κίνησης τακτικής. Κάποιος θα βγει και θα πει "ώπα ρε φίλε, εσύ που ξέρεις πότε είναι πιο αληθινοί και πότε γουστάρουν να παίζουν στα αλήθεια αυτό που παίζουν;". Η αλήθεια είναι ότι η άνεση και το συναίσθημα στο παίξιμο είναι κάτι εντοπίσιμο και από το πιο άσχετο με το είδος αυτί. Οι Metallica μπορεί το 80 να ήταν άνετοι (αν και εκεί έχω τις ενστάσεις μου, η φάση θρασιά-μπαλάντα μου φέρνει σε ύψιστη καγκουριά), τώρα όμως δεν είναι, και είναι εμφανές. Ιδέες ασύνδετες, Hetfield ενοχλητικά φωνακλάς (τι θέλει άραγε να αποδείξει, τη στιγμή που έχει αφήσει δείγματα του πως έχει εξελιχθεί η -γαμάτη- φωνή του), μεταλλο-κοψίματα χωρίς λόγο ύπαρξης που απλά προσθέτουν ένα "βίαιο" touch, ό,τι να ναι drums, δισολίες κλπ.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που οι Metallica υποκύπτουν στις εμπορικές πιέσεις, με την έννοια της σύνθεσης ενός δίσκου ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τον θέλουν οι μεταλλάδες (με την κακή έννοια πάντα ε). Ένας δίσκος που θα ικανοποιήσει τον Χάκο, που θα παιχτεί στον Atlantis, που θα φορεθεί σε σχολικά μπλουζάκια κλπ. Ένας δίσκος με τσαμπουκά, γιατί το μέταλ δε θα πεθάνει ποτέ όσο μπάντες όπως οι Iced Earth, οι Iron Maiden, οι Edguy και οι Metallica συνεχίζουν να βγάζουν δισκάρες, hail!, αλλά και με μπαλάντες, γιατί στην καρδιά κάθε μεταλλά το κτήνος που κρύβεται θέλει και λίγη στοργή (το Unforgiven III παίζει να είναι ό,τι πιο γελοίο και αντιαισθητικό έχει γραφτεί στα χρονικά). Και αυτό με θλίβει (όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας), γιατί αυτή η μπάντα έχει δείξει τι σημαίνει Άνεση, αλητεία, groove αλλά πάνω απ'όλα να δείχνεις ότι αυτό που παίζεις το γουστάρεις ο ίδιος, ακόμα και στο αμφισβητούμενο St Anger. Τώρα έγιναν μπάντα με κομμάτια που θα γραφαν οι μεταλλάδες του προαυλίου όταν θα λεγαν "ας γράψουμε και μία μπαλάντα!".

Α, και ο ήχος είναι σκατά.

GG*
04-09-2008, 17:44
. Η αλήθεια είναι ότι η άνεση και το συναίσθημα στο παίξιμο είναι κάτι εντοπίσιμο και από το πιο άσχετο με το είδος αυτί..
δεν σε πιανω τι θες να πεις..
παντως θα συμφωνησω οτι το δισκακι ειναι λιγο μαπα,αν και οι metallica με εξαιρεση 2 δισκους και +2,3 τραγουδια μου ηταν παντα αδιαφοροι οποτε καμια εκπληξη

FIXXXER
04-09-2008, 17:45
Δεν τα λεει ασχημα ο αποπανω, αλλα τα παραλεει. Δεν ειναι τοσο χαλια πια. Εχει 4 κομματια που γαμανε οπως και να χει, περα απο αναλυσεις και μαλακιες.

Fireknight
04-09-2008, 17:51
vasika grafete perissotera sxetika me to "giati kai pos" vgalan to disko , para gia to periexomeno .
Proswpika de me polyniazei giati evgalan afto to disko [outws i allws mono ypo8eseis mporoume na kanoume] , kai apo tis protes akroaseis mou fenete arketa sympa8itikos .

illuzion_g
04-09-2008, 18:07
vasika grafete perissotera sxetika me to "giati kai pos" vgalan to disko , para gia to periexomeno .
Proswpika de me polyniazei giati evgalan afto to disko [outws i allws mono ypo8eseis mporoume na kanoume] , kai apo tis protes akroaseis mou fenete arketa sympa8itikos .

komplex legetai :wink:

Candiru
04-09-2008, 18:15
Τι είχε γράψει ο Καντιρού πριν το έντιτ;

χαχα! τα ίδια, απλώς άλλαξα μόνο τα εμότικον!

Καλά τα είπε και ο Stam όσον αφορά τον συγκεκριμένο.

Εγώ από χθες ακούω μόνο αυτόν (10 φορές ως τώρα) δεν τον βαριέμαι καθόλου, είναι σούπερ γαμάτος ως αυτοτελής, αλλά..... μην τα ξαναλέω. Πάντως το instrumental (μάλλον το καλύτερο κομμάτι), το unforgiven και το the day είναι αυτά που μου έχουν μείνει πιο πολύ. Το cyanide μου αρέσει επίσης πολύ, καθώς και το πρώτο που ανοίγει το cd. Τα υπόλοιπα μου άρεσαν χωρίς να με κουράσει κανένα.

Μετά από τόσες ακροάσεις; έχω να προσθέσω ότι δεν έχουν εγκαταλείψει τις στονεριές από load/reload οι οποίες είναι ανεμειγμένες ακόμα και με τα πιο trhash/speed κομμάτια τους. Σε ελάχιστα σημεία ακούγονται και ελάχιστα "τύμπανα τενεκέδες" από St Anger, τα οποία εμένα δεν με είχαν χαλάσει τότε, αντιθέτως τα είχα δει ως έναν ενδιαφέρον νεωτερισμό.

Mel Gibson
04-09-2008, 21:10
http://img235.imageshack.us/img235/9216/walkonlarsfs6.jpg

cthulu
04-09-2008, 21:52
sxwreste me exei na me problhmatisei h timiothta sth mousikh kamposa xronia kai 8a sxoliasw to disko ws ena aplo disko kai oxi ws to iero diskopothro tou metal.den to les kako to albumaki pou les.kales idees,kalyteres tou stanger arketa,pio strwtos hxos entones epirroes(sic)apo and justice orismena shmeia pou 8ymizoun ta shmeia pou kleboun oi iced earth(metaxy allwn).
h idea tou unforgiven 3 mou fernei emeto(o tonos sto prwto e).kapoia wraia solakia pou eleipsan apo to prohgoumeno.en oligois kalos diskos den 8a allaxei thn mousikh,alla eyxaristh ekplhxh giati ton perimena xeirotero.

H.
04-09-2008, 22:41
Εγώ πάλι λέω ότι ξερνάτε και μόνο που βλέπετε την λέξη Unforgiven III, πριν καν το ακούσετε. Δηλαδή είμαι σίγουρος. Δεν είναι χειρότερο από τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου.

The Good Son
04-09-2008, 23:18
Δεν ήθελα να γράψω κάποια άποψη αλλά απο τη στιγμή που ο κάρχαρτ εγραψε ακριβώς ότι ήθελα να πώ, μπορώ να τον συμμεριστώ και να κρυφτώ πίσω από τη σκιά ενός θεωρούμενου ποιοτικού πόστερ στο μιουζηκ ντησκάσηον (και μόντ).
Θα αναπτύξω όμως αυτή την τοποθέτηση με κάποιες περεταίρω παρατηρήσεις.
Οι μετάλλικα είναι εταιρεία. Είναι $$$. Πάρτε φωτογραφίες από την πορεία τους. Θα τους δείτε στα 80ς, θράσερς, στα ερλη 90ς να εμφανίζονται λίγο πιο γκράντζ, μετέπειτα να εκμοντερνίζονται περισσότερο. For the love of god, τσεκάρετε το μπουκλετ του load και δείτε τί φοράει ο ulrich!
Δεν με χαλάει αυτό όμως. Δεδομένου οτι οι περισσότερες κλασσικές μπάντες μέναν πιστές στον "σίγουρο" ήχο τους, τουλάχιστον αυτοί εδώ εξελίσσονταν, ακόμα και σύμφωνα με το ρεύμα της εποχής. Μαλακία, γιατί θα μπορούσαν να το επηρεαζουν ενώ τους επηρέαζε, αλλά δεν γαμείς.
Τελωσπάντων, το θέμα αυτό σταματάει εδω. Βγάζουν ένα άλμπουμ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΦΤΟΙ για να ευχαρηστήσουν τα αυτιά των οπαδών τους. Μαγκιά τους. Η μάλλον μαλάκια τους, γιατί ότι και να βγαζαν θα πουλούσε όπως πούλησε και το σεντ άνγκερ. Δεν ξέρω λοιπόν γιατί να νοιαστούν για κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι οτι χάνουμε χρόνο με τους μετάλλικα και δεν ψάχνουμε νεες μπάντες (που αν βγάζαν αυτό το δίσκο, θα ήταν αδιάφορος; μ;) και δεν τους δίνουμε ευκαιρίες. Να γιατί μένει στάσιμη η μουσική αυτή! λολ!

Μουσικά δεν θέλω να κρίνω τον δίσκο, ομολογώ οτι χάρηκα όταν τον πρωτοάκουσα, κυρίως στα 2 πρώτα κομμάτια, μετα σταδιακά κουράστηκα. Δεν μπορώ άλλωστε να τον κρίνω γιατί δεν νιώθω οτι έχω τα γούστα και τα ακούσματα να κάνω κάτι τέτοιο. Θα τό κανα στο λύκειο.

όσο για το unforgiven3: piano? in my metallica?

The Good Son
04-09-2008, 23:22
Δεν ξέρω λοιπόν γιατί να νοιαστούν για κάτι τέτοιο.

A, skeftika giati.
Dioti twra einai ths modas ta klassikometalikia once again.

SpiritCrusher
05-09-2008, 00:44
Η μάλλον μαλάκια τους, γιατί ότι και να βγαζαν θα πουλούσε όπως πούλησε και το σεντ άνγκερ.

Νομίζω πως ο Ulrich είχε εκφράσει την δυσαρέσκια του που το St. Anger είχε τις λιγότερες πωλήσεις από όλους τους Μετάλλικα δίσκους (νομίζω 500k λιγότερες κόπιες από το reload τότε; ), βέβαια μετά έριχνε την ευθύνη στο downloading αλλά οκ.

Stormrider
05-09-2008, 02:57
το αλμπουμ ειναι αξιοπρεπέστατο. δεν το περίμενα τοσο καλο. αν εγραφε αλλο γκρουπ τέτοιες ριφαρες θα τους είχατε κανει ολοι θεους .

munchkin
05-09-2008, 20:50

den paizei na milas sobara oti sou arese to St. Anger. Apla den paizei.....

Boris-san
05-09-2008, 21:42
Giati oxi?Kai mena de me xalaei toso polu polu eilikrines einai

Fireknight
05-09-2008, 21:56
Giati oxi?Kai mena de me xalaei toso polu polu eilikrines einai
nai omws allo de se xalaei , ki allo tragoudares :!:

cancer
05-09-2008, 21:58
mia akroasi.
ti ksisimo kai ti panteries einai autes. ti anousio kopanima.
axtarmas, orgi 0. kai ilithioi titloi. kai ta kommatia travane se poly makros.
pantws i paragwgi einai asyzititi anwteri tou proigoumenou ektrwmatos kai genika.
aksioprepes alla oxi empneusmeno.

2/6 nekrokefales!!
ps: ama eksaireseis to piano tou unforgiven 3, min einai to pio "metallica" kommati tou diskou?..

H.
05-09-2008, 22:10
Ειλικρινά αυτό ήταν το πιο σωστό post ως τώρα.

Captain Howdy
06-09-2008, 09:15
το αλμπουμ ειναι αξιοπρεπέστατο. δεν το περίμενα τοσο καλο. .

Όντως συμφωνώ απόλυτα και μπορώ να πώ οτί δεν το περίμενα τόσο καλό. Το θέμα είναι
όμως ότι μετά απο 5-6 ακροάσεις το ψιλοβαρέθηκα και χάθηκε κάπου στο βάθος των σεκτορζ
του δίσκου μου.

Candiru
06-09-2008, 12:31
Το θέμα είναι όμως ότι μετά απο 5-6 ακροάσεις το ψιλοβαρέθηκα και χάθηκε κάπου στο βάθος των σεκτορζ του δίσκου μου.

Disposable heroes κατάντησαν. Και εγώ από σήμερα άρχισα να τον ψιλοβαριέμαι.

Αυτός είναι και ο επιχειρηματικός τους στόχος στην σημερινή συγκυρία που βρίσκεται η μπάντα: Ο,τι αρπάξουμε από τα σύνδρομα στέρησης που προκαλούμε στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, προσπαθούμε δε όσο γίνεται να περιορισουμε τις διαρροές σε rapidshare & Torrents, κάνουμε μερικές ακόμα αναμνηστικές αποστραγγίξεις του κοινού με καμιά ταινιούλα μετά από κανά χρόνο και γενικά στα @@ μας αν ο ακροατής στην αιώνια αναζήτηση του λακανικού "objet petit a" μόλις τον παρει στα χέρια του και τον ακούσει 5-6 φορές θα τον καταχωνιάσει, ξεχάσει και θα αναμένει τον επόμενό τους (ή την επόμενη κυκλοφορία σπουδαίου δεινόσαυρου) με το ίδιο πάθος που θα του το καλλιεργούν πάλι με την ίδια μεθοδικότητα.

ad_astra
06-09-2008, 16:30
Nomizw oti sxedon oti ta perissotera pou exoun graftei se ayto to thread isxyoun se mikrotero i megalytero vathmo.
Emena o diskos mou fanike endiaferon alla kapws rixos.

Kai to thema einai an ton vlepoume diaforetika epeidi einai Metallica, einai omws dedomeno oti kathe diskos ena sygkrotimatos akougetai exontas sto myalo tou o akroaths olokliri tin istoria tou ekastote sygkrotimatos. Alliws krineis pisteyw to idio tragoudi apo diaforetika sygkrotimata. Px. pithanotata tha ektheiasoume mia akoustiki mpalanta se ena disko twn Opeth kai pithanotata mia paromoia mpalanta apo kapoion flwro styl James Blust tha ti vrizame zwris stamatimo. Ayto den allazei.

Etsi kai me tous Metallica an kai mou aresei o kainourios diskos, ton krinw diaforetika skeptomenos oti mallon epeidi den petyxe to peirama "Load" epistrefoun sti mousiki pou goustaroun oi "swstoi" metallades. Ayto meiwnei tin aksia tou diskou aytomata.
Eimai pantws apo aytous pou thewrisan to Load ena vima empros gi ayto to sygkrotima kai empneysmeno disko.

Kai telos protimw ena sygkrotima na xanei se "metallia" kai na kerdizei se empneysi(Load) para na xanei se empneysi kai na kerdizei se "metallia"(St.Anger/Death MAgnetic)

Brainbiter
06-09-2008, 17:54
Ουφ. Θα'μαι σκληρός με την μπάντα που έβγαλε το And Justice For All, τον αγαπημένο μου δίσκο στο σύμπαν. Κάνει καλό background music.

Έχει riffs, καλά riffs, Slayer riffs (ναι), έχει μερικές καλές μελωδίες, σημεία που σε κάνουν να κουνάς το κεφάλι αλλά σημαντικότερα, δεν έχει καλούς στίχους απ'όσο πιάνει το αυτί μου (αυτό συνδέεται με το τελευταίο πόιντ μου), οι τίτλοι των κομματιών είναι σε φάση "η πρώτη μου μέταλ μπάντα"-σκατά, μερικά κομμάτια που πραγματικά ντρέπεσαι που τα ακους (unforgiven, day that never comes κλπ) και γενικά είναι τόσο υπολογισμένος και κενός που σκατά δηλαδή....

Και τι περίμενα δηλαδή να μου δώσουν οι Metallica σε αυτό το σημείο, την ψυχή τους; Αφού δεν έχουν απ'αυτό. Έχουν μια λίστα με things-to-do-to-be-Metal (είναι και της μόδας τώρα) και βάζουν τσεκ τσεκ δίπλα. Rick Rubin, τσεκ. Slayer riffs τσεκ (Slayer=metal με κάποιον τρόπο, θρας μέταλ κρεντιμπίλιτι), στίχοι με ψυχές και τσαντίλα τσεκ, τίτλοι ο ένας πιο κιτς από τον άλλο (οι μεταλλάδες είναι βλάκες, το heavy metal είναι απλή μουσική κατά βάθος σκέφτεται ο James/Lars), εξώφυλλο Misfits (ρε Hetfield παίξε punk rawk, αφού αυτό θες να κάνεις στη ζωή σου, Venom, Misfits, TRBNGR και Motorhead, κάντο, τελείωνε) τσεκ, instrumental και μετά γρήγορο κομμάτι τσεκ, παλιό λογότυπο μέταλ τσεκ, Death και Magnetic και Apocalypse και Nightmare και End και Judas και Cyanide, πόσο πιάνουμε στην κλίμακα της μεταλλότητας τώρα. Και έφτιαξαν την τέλεια προσομοίωση των παλιών τους δίσκων σε mode "έτσι το κάναμε νομίζω παλιά, δε θυμάμαι τι λείπει, κάπως έτσι". Άμα μοιάζει με metal και κλάνει σαν metal, ε θα είναι metal. Ρε όχι.

Το πιο ενοχλητικό πράγμα είναι τα φωνητικά. Δεν ξέρουν που δεν ξέρουν για τι πράγμα τραγουδάνε, είναι πολύ πάνω στη μίξη λες και ακούω την Μαντώ.

distortionofperception
06-09-2008, 18:06
ρε σεις, τι το κουραζετε? Αμα κανατε ετσι με καθε αλμπουμ θα ήσασταν 3,000,000,0000 μερες μεσα στο φόρουμ γραφοντας. Κι αυτό το λέω γιατι διάβασα απόψεις του στυλ ότι αμα τα γραφε αυτα αλλη μπαντα θα μιλούσαμε για δισκαρα και λοιπά.

Γιατι δηλαδη ρε πουστη μου γαμω τη μπαναγία μου να καθεστε και να αναλυεται ενα σωρό λεπτομεριες για το πως εκλασε το καθε κομμάτι του δίσκου? Δηλαδη το αξίζουν?

η πιο απλη εξήγηση είναι ότι πολύ απλα το αλμπουμ εκανε τη δουλεια του.

Δηλαδη: συμφωνώντας με good(yo)'n' san οι μεταλικα είναι εταιρεία, το αλμπουμ τους ειναι η διαφήμηση. η διαφήμηση πετυχε (καθώς συζητιέται) και το προιόν (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥΣ) πουλάει καλα.

Οπότε λιγακι έλεος. Νταξ καυλώσατε, τους είδατε λάιβ, λίγο αραλίκι τώρα.
Προτιμώ να καθομαι να αναλύω 10 ώρες τους MINISTRY ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ

Ford Prefect
06-09-2008, 18:34
Δεν είναι έτσι, οι Μετάλικα είναι υπερκάυλα για πολλούς ανθρώπους σε διάφορες φάσεις, είτε 80ς είτε 90ς, είτε 00ς. Λογικό είναι να υπάρχει σούσουρο για τη νέα τους δουλειά, όταν ειδικά παραγωγός είναι ο Ρούμπιν.

Εγώ μια αυτιά έριξα, όχι προσεκτική όσο θα έπρεπε.

Τα πρώτα σχόλια είναι:
Το πασιφανές ότι είναι ανώτερο του Σεντ Άνγκερ (δύσκολο)
Χίλιες φορές ανώτερη παραγωγή, που φέρει και σφραγίδα Ρούμπιν (βλέπε Slayer κλπ), αν και την περίμενα καλύτερη.
Ο Λαρς είναι ο αδύναμος κρίκος. Ταμπούρο-χάιχατ συνέχεια δεν στέκει για θρας. Είναι φανερά ντεφορμέ στα είδη που πάει να παίξει ξανά, ενώ θα έλεγα ότι φαίνεται ότι δεν γουστάρει τα μισά πράγματα που παίζει (υποκειμενική παρατήρηση η τελευταία).

Χάμετ απογοητευτικός στο 70%, πάει και αυτός να παίξει πράγματα που δεν τον απασχόλησαν σαν κιθαρίστα εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα τα θρασοειδή να ακούγονται σαν κάποιος να παίξει εκ νέου πράγματα που έπαιζε πριν δεκαπέντε χρόνια, μόνο που δεν θυμάται τι του άρεσε τότε και τα έβγαζε.

Ρομπ, για άλλη μια φορά ανεκμετάλλευτος, αν και κάποια κομμάτια λάιβ θα πάρουν πολύ αέρα εξαιτίας του.

Χέτφιλντ, ΟΚ. Ξανατραγουδάει πού και πού, αλλά δεν υπάρχει κάτι σούπερ, χωρίς να αποκλείω κάτι να είναι grower.

Τα κομμάτια:
Στόχο έχουν φαίνεται, να κάνουν τους Μετάλικα relevant και αξιόπιστους. Να εκμεταλλευτούν μια δεκαετία μουσικής που έχουν σχεδόν αποκηρύξει προς όφελός τους, μιας και το θέλει και η σκηνή. Και κάπως πρέπει να αποκτήσουν μια υπόληψη πάλι στην μέταλ βάση, δεν είναι 1991 πάλι να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Υπάρχουν πολλές πολύ καλές ιδέες εδώ και εκεί. Αυτό που μου έλειψε ήταν ένα κομμάτι ολόκληρο, με συνοχή που γαμάει. Δεν ξέρω πόσες φορές τσίμπησα με κάποια εισαγωγή, κουπλέ ή ρεφρέν και μετά το κομμάτι πήγε εντελώς αλλού, από Μπλακ Άλμπουμ σε Κιλ εμ Ωλ, από Τζάστις σε Ράιντ, από Πάπετς σε Ριλόουντ κ.ο.κ.

Είχα την αίσθηση ότι αν αφαιρούσες κάποιες μετριότητες, επιτηδεύσεις και ψυχαναγκαστικά σημεία, θα έβγαιναν 8 πολύ καλά κομμάτια.

Εν ολίγοις, σαν τα κομμάτια να είναι της μορφής, κουπλέ ρεφρέν, τζαμάρισμα. Τζαμάρισμα, κουπλέ, τζαμάρισμα, ρεφρέν, σόλο, τζαμάρισμα. Πολύ τζαμάρισμα σημεία, και μάλιστα αρκετά αδιάφορα τζαμαρίσματα.

Ο δίσκος μου φαίνεται μεταβατικός. Σαν να πήρε ο Ρούμπιν ένα μπουρδέλο, το ξεσκαρτάρισε, μάζεψε όλες τις επιλογές που έχουν σαν μπάντα και βγάλανε τα κομμάτια. Τώρα σνιφάρισμα τι από όλα αυτά ακούγεται καλύτερο, τι γουστάρει ο κόσμος, τι γουστάρουν οι ίδιοι και περιμένω τον επόμενο δίσκο με πραγματικό ενδιαφέρον.

Οι αποθεώσεις μου φαίνονται φυσιολογικές. Και εγώ ξετρελάθηκα με το Powerplant, το έλιωσα, αλλά αν δεν είχα την καύλα του Hansen, ο δίσκος είναι μέτριος. Θα παρέλθει και αυτό, χωρίς να αποκλείω ότι κάποια κομμάτια θα μείνουν. Μια φορά το έχω ακούσει και αυτή όχι καλά, με κόσμο που μιλούσε συνεχώς κλπ. Πάντως για οπαδούς είναι μια καλή κυκλοφορία, εφόσον ανεχτήκανε το έκτρωμα που λέγεται St. Anger, τότε λογικά αυτό θα είναι και καύλα.

Πρώτη εντύπωση: 6.5-7/10. Παίζει να ανέβει, αν για χάρη των ωραίων μερών συνηθίσω και τις μούφες.

Brainbiter
06-09-2008, 19:13
Προτιμώ να καθομαι να αναλύω 10 ώρες τους MINISTRY ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ

Ξεκίνα.

FIXXXER
06-09-2008, 20:35
Πλακα εχετε οι περισσοτεροι, σας αρεσει πιο πολυ να μιλατε για ενα αλμπουμ που εχετε ακουσει 2-3 μερες (μερικοι 2-3 φορες) ενω ξερετε οτι το 2012 θα εχετε πιθανοτατα εντελως αντιδιαμετρικη αποψη για το αλμπουμ ή και να μην ειναι εντελως, σιγουρα θα ειναι αρκετα διαφορετικη απο αυτη που εχετε τωρα, αναφερομαι και σε εσας που το αποθεωνετε και σε εσας που το μηδενιζετε.

Εγω το μονο που μπορω να κρινω σε αυτο το σταδιο ειναι ο ηχος, ο οποιος ναι μεν δεν ξερω πως θα ειναι στο τσεντε τελικα, αλλα προς το παρον δε με ικανοποιει, και δε μιλαω τοσο για την ποιοτητα, οσο για τη διαμορφωση. Δηλαδη εκει που εσκαγαν 3 και 4 φωνες Hetfield απο πισω και ολες αρτιες να δινουν ενα απιστευτα μελωδικο αποτελεσμα, τωρα τον εχει βαλει ο "γουσταρω Σλεγιερ" Ρικκι Ρουμπιον να τραγουαδει σε ενα καναλι και απλα να φωναζει. Δηλαδη θα κανω δηλωση που μετα το St. Anger δεν πιστευα ποτε οτι θα κανω, αλλα φερτε πισω τον Bob Rock. Μα ειναι η φωνη του Hetfield αυτη? Το μονο σημειο στο οποιο φαινεται το βαθος της και η ποιοτητα της ειναι το μελωδικο σημειο στο τελος του The End Of The Line.

Και μια ακομα παρατηρηση, ΟΛΑ τα τραγουδια εκτος απο το My Apocalypse επρεπε να εναι 2-3 λεπτα μικροτερα. Κι αν αλλαξει αυτο σε καποια χρονικη στιγμη, το πολυ που μπορει να αλλαξει στην αποψη μου ειναι το ΟΛΑ και να γινει ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΥΓ. Ως τωρα τα μονα τραγουδια που φαινεται να γουσταρω ΤΡΕΛΑ (αν και για αυτα πιστευω οτι επρεπε να κοπουν αρκετα) ειναι το All Nightmare Long και το Judas Kiss. Ισως να μην ειναι τυχαιο που ειναι και τα 2 καλυτερα ρεφραιν.

VirusXI
06-09-2008, 21:23
Πρώτα απ'όλα είδα το βίντεο του The Day That Never Comes (http://www.metallica.com/index.asp?item=601171), eh και λέω ντακς πίπες, στην αρχή λίγο κακό Sanitarium, λίγο κακό Four Horsemen στα μέσα και πάρε κιενα γτπ τελείωμα One για το τέλος. Σε συνδυασμό με το ηλίθιο βίντεο μου κόπηκε η όρεξη, προβλέποντας ένα πασάλειμα κσαναπαιγμένων παλιών riffs.

Ακούγωντας το album ευτυχώς άλλαξα γνώμη. Αν εκσαιρέσουμε το παραπάνω λοιπόν, έχουμε τους Μετάλλικατς να θέλουν να φτιάξουν ένα Master Of Puppets no2 χωρίς όμως να αναμασούν ιδέες εν τέλει και έχοντας στοιχεία απ'όλα τα μεταγενέστερα albums τους. Και ροκάρουν σαν το Load, και χώνουν περιέργους χρόνους κιε αλλαγές σαν το Justice και πιο βαριοί γίνονται σαν το Black. Ακόμα και στο (ελεινό βασικά) Unforgiven III θυμούνται το (επίσης ελεεινό) S&M. Σαν συνθέσεις είναι ωραίες, ευχάριστες, όπως πρέπει, μου δίνουν την εντύπωση πως κάτι τέτοια τα γράφουν για τη πλάκα τους γιατί είναι οι Μεταλλικατς. Φαντάσου να καθόντουσαν να γράπσουν όντως και όχι απλά να φχαριστήσουν όσους τους έκραζαν...

Ο ήχος είναι αναπάντεχα γαμάτος. Ειδικά στις κιθάρες που περίμενα μέσα στην όλη υπερβολή να ναι τίγκα τζιτζίκι, βρίσκονται στη χρυσή τομή: metal μεν, ζεστός δε. Γενικά straight και προσεγμένα πράγματα χωρίς ηλίθια πειράματα σαν το St.Anger.

Τέλος, αυτό:
Το σίγουρο είναι οτι χάνουμε χρόνο με τους μετάλλικα και δεν ψάχνουμε νεες μπάντες (που αν βγάζαν αυτό το δίσκο, θα ήταν αδιάφορος; μ;)

spiroslayer
06-09-2008, 23:46
και θα γραψω και εδω αυτο που εγραψα και στο αλλο τοπικ: λες και ειμαστε δημοσιογραφοι βαζουμε ταμπελακια σε ολα. εχουμε βαλει κατω ενα αλμπουμ σαν το αυτοκινητο που αγοραζουμε. metal ειναι, βαλτο στην διαπασον, και αν δν χτυπιεσαι βαλτο στην ακρη. απλα πραγματα!
επισης ειναι λιγο κουλο ολα αυτα τα χρονια οι περισσοτεροι να θελουν να ακουσουν "παλιους metallica" Και τωρα να λεμε γαμωτο γιατι παιζουν αλα παλια.
οσο για τις καινουριες μπαντες, αν εξαιρεσω το black metal που για μενα συνεχιζει να δημιουργει, λιγες μπαντες εχουν αυτο το γνησιο ηχο του μεταλ.
Οι μεταλλοπατερες, motorhead, εβγαλαν αλμπουμ (motorizer) που θυμιζει αρκετα απο παλιο καλο μεταλ(γαμει και δερνει). "rock out" ο τιτλος ενος κομματιου και ειμαστε στο 2008. Α ρε θειε Lemmy μας εκαψες παλι

Tonosalata
07-09-2008, 00:05
μπλιου μπλιου

H.
07-09-2008, 01:11
Spiroslayer γιατί νομίζεις ότι θέλαμε να ακούσουμε παλιούς metallica όμως? Δεν θέλαμε, δεν θέλουμε και δεν θα θέλουμε γιατί δεν γίνεται (και μόλις αποδείχθηκε και από τους ίδιους αυτό). Απλά πιστεύω ότι ο μέσος οπαδός περίμενε να δώσουν άλλον έναν δίσκο διαφορετικό από ότι έχουν γράψει προηγουμένως, με τους δικούς τους κανόνες, τον δικό τους ήχο, το δικό τους στυλ. Ούτε σαν τα πολύ παλιά, ούτε σαν τα λίγο. Κάτι ΦΡΕΣΚΟ. Και απέτυχαν σε αυτό, προσπαθώντας μάταια να αποδείξουν ότι το έχουν ακόμα (λες και υπήρχε τέτοια αμφιβολία). Στη μάταιά τους προσπάθεια να αυτοαποδειχτούν πετάξαν εν τέλει έναν απλά άνω του μετρίου δίσκο.

The Good Son
07-09-2008, 06:03
δεν είναι γαλατάδες, οι μετάλλικα είναι.

The Good Son
07-09-2008, 07:16
http://www.youtube.com/watch?v=Dl2qocBpM1U

Razor
07-09-2008, 12:29
ΤΙ ΝΤΕΘ ΜΑΓΚΝΕΤΙΚ ΚΑΙ ΛΟΟΥΝΤ ΚΑΙ ΡΙΛΟΟΥΝΤ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΕΣ.

http://img137.imageshack.us/img137/3281/538br3.gif (http://imageshack.us)
τελος.

Boris-san
07-09-2008, 13:06
Esu den eleges oti meta to no life til' leather flwrepsan? :P

Razor
07-09-2008, 13:08
ε και κιλ εμ ολ

BLiTzER
07-09-2008, 13:22
Kilem lol.

The Good Son
07-09-2008, 17:30
Ο ρέηζορ έχει χτυπηθεί στο 8μπολ με το μπλάκεντ.

Razor
07-09-2008, 17:31
θα το μπερδεψα με το γουιπλας

pavlosk
07-09-2008, 22:01
προς το παρον ρε γαμωτ ντρεπομαι να τ ακουσω (μενω σε μικρη πολη,κλειστη κοινωνια, τι θα πουν οι γειτονες), αμα κρυωσει λιγο ο καιρος και κλεισω τις μπαλκονοπορτες θα δουμε.
απο ministry: dark side of the spoon

Witchkiller
08-09-2008, 01:49
Τα περί τιμιότητας ή όχι τα γράφω στα παπάρια μου εντελώς.Δε μπα να στήθικε ο δίσκος μέσω διαπλανητικής πλεκτάνης για να πουλήσει?Άμα "λέει" θα πάω να τον αγοράσω,αν όχι στο λάκο αγάπη μου............

Είδα το videaκι.Κουρασμένα πράγματα.Προσπάθεια για Master,.......And Justice no 2 με αδιάφορα riffs και φωνητικές γραμμές.Με λίγα λόγια το κομμάτι δεν έλεγε.Αναμένω και άλλα

Antonisjk
09-09-2008, 14:52
All Hail στον Marketing Manager των Metallica!

Γιατί μην μου πείτε ότι οι Metallica γράφουν την μουσική που παίζουν :rofl:

FIXXXER
09-09-2008, 15:08
O Φλωρινιωτης τη γραφει. Και η φωνη ειναι του καθαριστη τουαλετων εκει στο στουντιο.

BURNIN AMBITION
10-09-2008, 16:16
vrika link pou kapoios to death magnetic to mikrune se diarkeia
apo to mediaportal. gia parte

http://rs432.rapidshare.com/files/144014485/Me_D_f_ed_08_by_KamaZoh_mediaportal.ru.part1.rar

http://rapidshare.com/files/144014570/Me_D_f_ed_08_by_KamaZoh_mediaportal.ru.part2.rar

illuzion_g
10-09-2008, 20:07
vrika link pou kapoios to death magnetic to mikrune se diarkeia

http://rs432.rapidshare.com/files/144014485/Me_D_f_ed_08_by_KamaZoh_mediaportal.ru.part1.rar

http://rapidshare.com/files/144014570/Me_D_f_ed_08_by_KamaZoh_mediaportal.ru.part2.rar

kai goustares e???

Pitsadoros
10-09-2008, 21:33
an ti doume kapws alliws, de gkataligoume oti to no leaf clover einai ap ta megalitera kommatia metallica???

EDIT: svinei ola tous ta thras!!

Razor
10-09-2008, 21:54
ιεφτασεεεεεεεν :moutza:

X
10-09-2008, 22:07
Egw pantws sumfwnw pws einai polu wraio kommati.

BLiTzER
10-09-2008, 22:10
To "poly oraio" apo to "svhnei ola ta thrash" apexei kati milia. An kai genika sixainomai na akouo "thrash" kai "metallica" sthn idia protash. Tous kanei na akougontai toso mikroi.

Einai poly oraio kommati ontos, alla exoun tosa "poly oraia" kommatia pou den ksero an tha to theorousa "apo ta megalytera". Isos apo ta megalytera 30. :P

FIXXXER
11-09-2008, 02:03
Ειναι οσο κομματαρα οσο και οφ τοπικ.

BURNIN AMBITION
11-09-2008, 03:49
[quote="BURNIN AMBITION":34tfip98]vrika link pou kapoios to death magnetic to mikrune se diarkeia

kai goustares e???[/quote:34tfip98]travas kana zori re nooba? attention theleis? de goustara, den tro akousa kan. eida to link kai to moirastika
ante gamhsou twra

carheart
11-09-2008, 14:50
burnin, το να κατηγορείς εσύ οποιονδήποτε για attention (ή για καθυστέρηση πχ) είναι κάπως ηλίθιο.

illuzion_g
11-09-2008, 15:14
1on den prokeitai na arxisw na vrizw kanenan edw mesa gt einai FORUM!
2on auto to thread exei ginei to thread pou kathe ponemenos vgazei ta komplex tou me tous metallica kai itan logiko na pisteuw to idio kai gia to post sou
3on an ithela na traviksw tin prosoxi tha elega oti to Purify xynei stin mapa olo to thrash tou sympantos kai oti pipa genika mou katevaine sto kefali!
4on thx gia tin euxi :pingpong:

BURNIN AMBITION
11-09-2008, 15:44
ela mwre den eidate ti wra postara?

gia ola uparxei exhghsh lol

Razor
11-09-2008, 18:43
τρελος φλωρος

Deniz
11-09-2008, 19:10
http://img176.imageshack.us/img176/5715/dm4ax1.jpg

:dfinger:

spiroslayer
11-09-2008, 21:39
δεν ξερω για ποιο λογο το εκαναν ουτε με ενδιαφερει, αλλα εχουν το αλμπουμ free στο επισημο site τους. μπραβο!!

Pitsadoros
11-09-2008, 21:40
malakies kana trojan tha nai

Stormrider
11-09-2008, 21:50
δεν ξερω για ποιο λογο το εκαναν ουτε με ενδιαφερει, αλλα εχουν το αλμπουμ free στο επισημο site τους. μπραβο!!

ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΛΕΦΤΑΛΙΚΑ? :P

H.
11-09-2008, 21:59
Εχμ, ότι πάνε να διορθώσουνε τη μεγαλύτερη εμπορική μαλακία στην ιστορία των 00's?

Stormrider
11-09-2008, 22:12
:moutza:

Yanqui
11-09-2008, 22:27
Εχμ, ότι πάνε να διορθώσουνε τη μεγαλύτερη εμπορική μαλακία στην ιστορία των 00's?

εχμ,μιλώντας για το st.anger? :roll:

H.
11-09-2008, 22:28
Σωστά, είμαι σίγουρος ότι το κάνανε από την καλή τους καρδιά και σκεφτόμενοι τους φτωχούς οπαδούς τους που δεν έχουν λεφτά να ψωνίσουν το album. Stormrider από ποιον πλανήτη μας έρχεσαι?

Προφανώς μιλάω για την ιστορία με τον Ναπστα Γιανκουι.

Fireknight
11-09-2008, 22:37
poooo , to napster :touched:
http://www.circuitcity.com/image/Category/Movies_Music_and_Games/Movies_Music_L1/napster.gif

BURNIN AMBITION
12-09-2008, 00:33
geia sou re azor me porwneis

Stormrider
12-09-2008, 02:25
Σωστά, είμαι σίγουρος ότι το κάνανε από την καλή τους καρδιά και σκεφτόμενοι τους φτωχούς οπαδούς τους που δεν έχουν λεφτά να ψωνίσουν το album. Stormrider από ποιον πλανήτη μας έρχεσαι?

οχι, απλα πιστεύω πως οι μεταλικα εχουν συνειδητοποιήσει πως μερα με την μερα οι πωλήσεις των σιντι τους θα μειώνετε λογω ιντερνετ και δεν μπορουν να κανουν τπτ για αυτο .

λες και μας νοιαζει αν οι μεταλλικα βγαζουν το αλμπουμ τους στο σαιτ τους ή οχι .
αυτοι που ειναι να το αγορασουν θα το αγορασουν και αυτοι που ειναι να το κατεβάσουν θα το κατεβάσουμε .

εγω ειμαι απο αυτους που γουσταρω πολυ το ντεθ μαγκνετικ . σιγουρα ειναι πολυ κατω απο το τοπ5 των μεταλικα αλμπουμς αρα και στο τοπ3 των χειρότερων αλμπουμς αλλα δεν εχει να λεει . το αλπουμ ακούγετε πολυ ευχάριστα . και ειναι αξιοπρεπέστατο. τωρα αν κατεβαζεις το μεταλικααλμπουμ και περιμένεις να ακουσεις κατι καλυτερο του ραηντδελαητινκ , τζαστις, μπλακ αλμπουμ, μαστεροφπαπετς καλύτερα να μην μπαινεις στον κοπο ουτε καν να πατησεις download .
τελος, αν εσυ πιστεύεις πως ειναι η μεγαλητερη εμποροπαπαρια των 00'ς.. τι εννοεις εμπορικο ?! γιατι εμενα μου ερχοντε στο μυαλο πολλα εμπορικομεταλ και μη , που ηταν χειρότερα απο ντεθ μαγκνετικ . /np metallica - the end of the line .

Abruzzi
12-09-2008, 02:31
εβαλαν το album σε lowfi streaming,σιγα το πραγμα,σχεδον οι παντες το κανουν

Razor
12-09-2008, 02:33

οχι, απλα πιστεύω πως οι μεταλικα εχουν συνειδητοποιήσει πως μερα με την μερα οι πωλήσεις των σιντι τους θα μειώνετε λογω ιντερνετ και δεν μπορουν να κανουν τπτ για αυτο .

λες και μας νοιαζει αν οι μεταλλικα βγαζουν το αλμπουμ τους στο σαιτ τους ή οχι .
αυτοι που ειναι να το αγορασουν θα το αγορασουν και αυτοι που ειναι να το κατεβάσουν θα το κατεβάσουμε .

εγω ειμαι απο αυτους που γουσταρω πολυ το ντεθ μαγκνετικ . σιγουρα ειναι πολυ κατω απο το τοπ5 των μεταλικα αλμπουμς αρα και στο τοπ3 των χειρότερων αλμπουμς αλλα δεν εχει να λεει . το αλπουμ ακούγετε πολυ ευχάριστα . και ειναι αξιοπρεπέστατο. τωρα αν κατεβαζεις το μεταλικααλμπουμ και περιμένεις να ακουσεις κατι καλυτερο του ραηντδελαητινκ , τζαστις, μπλακ αλμπουμ, μαστεροφπαπετς καλύτερα να μην μπαινεις στον κοπο ουτε καν να πατησεις download .
τελος, αν εσυ πιστεύεις πως ειναι η μεγαλητερη εμποροπαπαρια των 00'ς.. τι εννοεις εμπορικο ?! γιατι εμενα μου ερχοντε στο μυαλο πολλα εμπορικομεταλ και μη , που ηταν χειρότερα απο ντεθ μαγκνετικ . /np metallica - the end of the line .

φοβερα μαθηματικα :thumbsup:

animae
12-09-2008, 02:34

Βρε κουτό, εννοεί πως επειδής είχανε γίνει ρόμπα τότε με το ναπστα(κοινώς το ενα άκρο), τώρα για να "ξεπλύνουν" την τότε ντροπή με αυτή την ιστορία, φτάσανε στο άλλο άκρο αφήνοντας το νέο αλμπουμ τους ελεύθερο για κατέβασμα.

Πλάκα πλακα ας το βάλω να παίζει :disco:

Stormrider
12-09-2008, 02:49
τωρα τοδα .η αλήθεια είναι οτι τις περισσότερες φόρες δεν διαβαζω ολοκληρα τα ποστ σου γιατι τα βαριεμαι πολυ .

Deniz
12-09-2008, 02:53
Δεν το βάλαν ελεύθερο για κατέβασμα ρε ντουγάνια..

Streaming τα έχουν.. νιώστε.. :yawn:

Candiru
12-09-2008, 08:25
δηλ. απλώς μόνο να το ακούσεις;

Abruzzi
12-09-2008, 08:40
:fear:

Kalt
12-09-2008, 16:13
To akousa. Xm. Eksartatai ti zhtame ap tous Metallica

Ean zitas ena KALO album, tote to exeis. Ean zitas mia METALLICA DISKARA, tote mallon oxi.

To album einai kalo. Arketa kalo. Dystyxos omws ta kommatia den exoun psuxi, ki auto me xalase. To STAGKER re pousti mporei na tan oti itan, alla mou vgale psuxi. Auto den.

O diskos einai polu panw ap to meso oro. To poso auto arkei gia ton kathena mas einai allo thema. Time will tell. Ti parousa fasi, to miso m aresei poly, eno to allo miso...

spiroslayer
12-09-2008, 18:55
η ερωτηση ειναι αλλη, τελικα τι θελουμε να ακουμε απο τις μεγαλες μπαντες?? αυτο το αλμπουμ δν μπορει να μας συγκινησει(τουλαχιστον τους μεγαλυτερους) οπως τα μαστερ, ride, γιατι πολυ απλα με τα παλια μεγαλωσαμε. αλλα τα συναισθηματα.
για μενα οι metallica μετα απο τοσα χρονια κανουν αλλο ενα μπαμ, χωνοντας το παλιο καλο μεταλ με νεους ηχους στη νεα γενια. ο πιτσιρικας που θα αρχισει με αυτο το αλμπουμ δν θα κατσει να ψαξει με ποιο ριφ μοιαζει το my apocalypse και διαφορα τετοια.
οπως σωστα διαβασα καπου, πρεπει να ξερουμε κ εμεις τι θελουμε, λεμονια απο πορτοκαλια δν βγαινει

Candiru
12-09-2008, 18:57
καλά πόσο είσαι και λες ότι μεγάλωσες;

Lizzy
12-09-2008, 19:41
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Το μεγαλύτερο συγκρότημα της μουσικής που ακούμε έβγαλε μετά από 15 χρόνια ψυχοθεραπείας το δίσκο που όσοι τους αγαπήσαμε περιμέναμε.
Αφήστε τη γκρίνια και το ξεψύρισμα και αντιμετωπίστε το όπως του αξίζει...
Οι μάστορες τα σπάνε όσο δεν περίμενε κανείς μας ότι θα ο κάνουν. Σωστά? Σωστά
Τα ριφ και τα σόλο είναι κολασμένα...Σωστά? Σωστά
Ο μπασίστας είναι δύο κλάσεις καλύτερος του Newsted...Σωστά? Σωστά
Τα τύμπανα δεν ακούγονται πια σαν γκαζοντενεκέδες...Σωστά? Σωστά
Και τα φωνητικά σπέρνουν.Σωστά? Σωστά
Καλά για την παραγωγή μιλάμε για το χέρι του Θεού.

Ο σβέρκος μου έχει αρχίσει να πονάει, Τραβάω τα μαλλιά μου να μακρύνουν, φοράω τα μαύρα που περικάρπια ρουφαω και την κοιλιά μου για να μπω στο τζιν-κολάν μου και φύυυυυυυυυυυγαμε.

Η μέρα που χρόνια δεν ερχόταν ήρθε. Οι προφήτες κατέβηκαν στη γη για να κυρήξουν την αποκάλυψη και να λυτρώσουν τον κόσμο από τον ατελείωτο εφιάλτη του. Οι ασυγχώρητοι βλάσφημοι τους καλωσόρισαν με το φιλί του Ιούδα, μα μόλις είδαν την αλήθεια αυτοκτόνησαν μεσα στις τύψεις τους. Προχώρησαν στη νύχτα και στο τέρμα της γραμμής που χάραξαν είπαν "Αυτή ήταν η ζωή μας". Ένας μακρινός χτύπος ακούστηκε και η δικαιοσύνη ήταν πια εδώ για όλους.

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Candiru
12-09-2008, 19:55
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Το μεγαλύτερο συγκρότημα της μουσικής που ακούμε έβγαλε μετά από 15 χρόνια ψυχοθεραπείας το δίσκο που όσοι τους αγαπήσαμε περιμέναμε.
Αφήστε τη γκρίνια και το ξεψύρισμα και αντιμετωπίστε το όπως του αξίζει...
Οι μάστορες τα σπάνε όσο δεν περίμενε κανείς μας ότι θα ο κάνουν. Σωστά? Σωστά
Τα ριφ και τα σόλο είναι κολασμένα...Σωστά? Σωστά
Ο μπασίστας είναι δύο κλάσεις καλύτερος του Newsted...Σωστά? Σωστά
Τα τύμπανα δεν ακούγονται πια σαν γκαζοντενεκέδες...Σωστά? Σωστά
Και τα φωνητικά σπέρνουν.Σωστά? Σωστά
Καλά για την παραγωγή μιλάμε για το χέρι του Θεού.

Ο σβέρκος μου έχει αρχίσει να πονάει, Τραβάω τα μαλλιά μου να μακρύνουν, φοράω τα μαύρα που περικάρπια ρουφαω και την κοιλιά μου για να μπω στο τζιν-κολάν μου και φύυυυυυυυυυυγαμε.

Η μέρα που χρόνια δεν ερχόταν ήρθε. Οι προφήτες κατέβηκαν στη γη για να κυρήξουν την αποκάλυψη και να λυτρώσουν τον κόσμο από τον ατελείωτο εφιάλτη του. Οι ασυγχώρητοι βλάσφημοι τους καλωσόρισαν με το φιλί του Ιούδα, μα μόλις είδαν την αλήθεια αυτοκτόνησαν μεσα στις τύψεις τους. Προχώρησαν στη νύχτα και στο τέρμα της γραμμής που χάραξαν είπαν "Αυτή ήταν η ζωή μας". Ένας μακρινός χτύπος ακούστηκε και η δικαιοσύνη ήταν πια εδώ για όλους.

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

πούλα τα δικαιώματα του κειμένου σου στο Metal Hammer, θα κάνεις καλή μπάζα :D

Yanqui
12-09-2008, 19:59

Η μέρα που χρόνια δεν ερχόταν ήρθε.

copyrighted by metal hammer, greece

Kelldorain
12-09-2008, 20:01
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Lizzy
12-09-2008, 20:08
Ευχαριστώ μάγκες ωραία ιδέα. Θα το στείλω.

Στα παπάρια μου εξάλου αν σας θυμίζει το hammer ή όχι.

Ο δίσκος πάντως γαμεί.

H.
12-09-2008, 20:11
Πω χααχχχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Lizzy
12-09-2008, 20:12
Και επειδή γαμεί, είναι καλύτερα να ασχοληθείτε μαζί του παρά με τις μαλακίες που γράφω εγώ.

Witchkiller
12-09-2008, 20:14
a)Οι μάστορες τα σπάνε όσο δεν περίμενε κανείς μας ότι θα ο κάνουν. Σωστά? Σωστά
b)Τα ριφ και τα σόλο είναι κολασμένα...Σωστά? Σωστά
c)Ο μπασίστας είναι δύο κλάσεις καλύτερος του Newsted...Σωστά? Σωστά
d)Τα τύμπανα δεν ακούγονται πια σαν γκαζοντενεκέδες...Σωστά? Σωστά
e)Και τα φωνητικά σπέρνουν.Σωστά? Σωστά

a)Λάθος

b)Λάθος,χασμουριτό και "οκ,ο επόμενος"

c)Σωστό και με τη βούλα αλλά τι να το κάνεις άμα δεν έχει καλά κομμάτια ο δίσκος.

d)Bλέπε c

e)Δε σπέρνουν,απλά είναι ωραία

Candiru
12-09-2008, 20:15
Και επειδή γαμεί, είναι καλύτερα να ασχοληθείτε μαζί του παρά με τις μαλακίες που γράφω εγώ.

μας εντυπωσίασες, έχεις ταλέντο, κάνε αίτηση για συντάκτης του Μ.Η. εξασφαλισμένο μέλλον!

H.
12-09-2008, 20:18
Lizzy ο μόνος τομέας που γαμάει ο δίσκος το St. Anger πχ είναι στην παραγωγή. Δεν θα μπω καν στον κόπο να μιλήσω για παλιότερους δίσκους ε.

spiroslayer
12-09-2008, 20:20
αν δεν σου αρεσει μια μπαντα ως εχειν, ειναι και λιγο δυσκολο να σου αρεσουν και οι κυκλοφοριες της. πχ εμενα με αηδιαζουν οι cradle of filth(το χειροτερο βασανιστηριο). οσο καλο αλμπουμ και να βγαλουν, δεν θα συγκινηθω!
edit: lizzy, στο metalhammer.gr εχει email!

H.
12-09-2008, 20:30
Ναι και αυτό το είπες στο άτομο που είχε nick creepingdeath για καμιά 5ετία ξέρω γω :P

Προφανώς και γουστάρω τη μπάντα, με αυτήν "μεγάλωσα" (ξέρω πόσο αστείο ακούγεται), αυτό όμως δε μου βουλώνει τα αυτιά ώστε ότι βγάλουνε να το λέω γαμάτο. Ψάξου fanboy.

spiroslayer
12-09-2008, 20:38
οχι ρε φιλος δν το εστειλα για σενα. γενικα εστειλα με αφορμη το μηνυμα του witchkiller. και δν ειιμαι τοσο fanboy ποια..απλα να πω οτι υπαρχουν και κατι ξεχασμενοι destruction που παλι thrasisoyn(ναι με τον ιδιο τροπο τα ιδια και τα ιδια) και δν εχω δει πουθενα κατι γιαυτους. μπραβοοοοοο!!!!(ειρωνικο το μπραβο μην παρεξηγουμαστε κιολας)

Ruthless
12-09-2008, 20:52
Τσακώνεστε για Μετάλλικα το 2008 :!:

:shock: :shock: :shock:

Nasum
12-09-2008, 20:57

αχαχαχαχαχαχαχχαχαχχαχααχαχ θεος!θεος!θεος! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Best post ever! :D

H.
12-09-2008, 20:58
Ψάχνεσαι εσύ (ο πιο πάνω), αλλά δεν θα πάρεις.

spiroslayer
12-09-2008, 21:11

για αυτο υπαρχουν οι ruthless ...

Ruthless
12-09-2008, 21:16
Ξέρεις πολύ καλά τι κάνουν τα Metal without mercy και Discipline of Steel σε δισκογραφίες Metallica.

Κατά τα άλλα, σήμερα κυκλοφόρησε το καλύτερο album του 2008 και εσείς συνεχίζετε για τους Metallica.

:thumbsup:

H.
12-09-2008, 21:22
Ωραία, άντε τράβα άνοιξε thread για το holy martyr κι άσε αυτό εδώ το topic για εμάς που μας ενδιαφέρει. Εκτός αν έχεις να πεις κάτι για το album.

spiroslayer
12-09-2008, 21:24
οταν κυκλοφορησε το metal without mercy οι μεταλλικα ηδη κανανε gigs με kill 'em all αν θυμαμαι καλα.αλλα μιας και βαζεις συγκριση, μπορουμε να αρχισουμε να λεμε τι κανουν οι slayer σε αλμπουμ των ruthless και να αραδιασουμε εδω οτι γκρουπ γουσταρει ο καθενας. αλλα απ'οτι ειδες το topic αυτο ειναι για το death magnetic. φτιαξε εσυ ενα αλλο τοπικ και τα λεμε εκει.

Witchkiller
13-09-2008, 01:22
αν δεν σου αρεσει μια μπαντα ως εχειν, ειναι και λιγο δυσκολο να σου αρεσουν και οι κυκλοφοριες της. πχ εμενα με αηδιαζουν οι cradle of filth(το χειροτερο βασανιστηριο). οσο καλο αλμπουμ και να βγαλουν, δεν θα συγκινηθω!
edit: lizzy, στο metalhammer.gr εχει email!

Τους Metallica τους προσκυνώ στα 2 πρώτα και μου αρέεσει και το μισό Master αρά,μάλλον,μπορώ να έχω άποψη........

Ruthless,sorry ρε φίλε,αλλά τα Metal Without Mercy και Disciples(τα οποία προσκυνώ)........ στο Kill 'Em All και Ride ...........δε φτουράνε και πολλά πράματα(αποψή μου).Πάντως θα πάμε ΚΙΤ να προσκυνίσουμε ένα Bury The Axe.............

Κατά τα άλλα, σήμερα κυκλοφόρησε το καλύτερο album του 2008 και εσείς συνεχίζετε για τους Metallica.

Σε περίπτωση που δε το ξέρεις το Thrash Speed Burn έχει κυκλοφορίσει εδώ και κανά 2μηνο..........

Energy Vampires κανείς(άσχετο)?Εγώ σίγουρα ναι!

FIXXXER
13-09-2008, 06:33
Πω ειστε πολυ βλακες ομως. Τσακωνεστε σαν παιδακια 15 χρονων σε ενα θρεντ για τους Μεταλλικα εν ετει 2008. Το αλμπουμ ειναι αυτο που ειναι, οποιος του αρεσει, το ακουει, οποιος δεν του αρεσει δεν το ακουει. Ειναι ενα αλμπουμ απο ενα συγκροτημα. Αν ειναι καποιος αρκετα βλαμμενος να λεει οτι ειναι το καλυτερο αλμπουμ ολων των εποχων, καλα κανει και το λεει, δε θα μας γκρεμισει το σπιτι επειδη υπαρχει αυτη η αποψη. Πρεπει να ειναι που ζωον τελικα κανεις για να μπαινει σε ενα θρεντ και να λεει "οχι, δεν ειναι ετσι". Αλλα τι να πεις, ο αλλος ο συμπαθης κατα τα αλλα μιλαει ΑΚΟΜΑ για τους Μεταλλικα 25 χρονια σχεδον μετα το τελευταιο τους αλμπουμ που γουσταρε.

Parasight
13-09-2008, 12:07
Αν ειναι καποιος αρκετα βλαμμενος να λεει οτι ειναι το καλυτερο αλμπουμ ολων των εποχων, καλα κανει και το λεει, δε θα μας γκρεμισει το σπιτι επειδη υπαρχει αυτη η αποψη. Πρεπει να ειναι που ζωον τελικα κανεις για να μπαινει σε ενα θρεντ και να λεει "οχι, δεν ειναι ετσι".Αν όμως πει κάποιος ότι είναι το χειρότερο album όλων των εποχών, μπορεί ένας άλλος να πει "οχι, δεν ειναι ετσι"; :P

Witchkiller
13-09-2008, 12:26
Αλλα τι να πεις, ο αλλος ο συμπαθης κατα τα αλλα μιλαει ΑΚΟΜΑ για τους Μεταλλικα 25 χρονια σχεδον μετα το τελευταιο τους αλμπουμ που γουσταρε.

Γιατί όχι Fixxeraκο?Το Ride ήταν το τελευταίο που προσκύνισα.Αυτό δε σημαίνει ότι δε γουστάρω και το Master και μερικά κομμάτια από τα loadια.Άλλο προσκυνώ και άλλο γουστάρω.Δε σημαίνει ότι τους διέγραψα μετά το Ride(εντελώς)άρα,μάλλον,μπορώ να μηλάω.

Τέσπα,Call Of Ctulu δεν έχει το καινούριο and that's a fact λέω..........

Boris-san
13-09-2008, 12:27
alh8eia to hammer kserei kaneis poso evale sto death magnetic?(h den exei valei akoma?)

fandango
13-09-2008, 13:06
Με ανοιχτά λοιπόν μόνο τα χαρτιά "Cyanide", "The Day That Never Comes" και "My Apocalypse", όλοι οι αντίπαλοι πόνταραν πολλά. Κάποιοι είχαν από την αρχή Άσο Μπαστούνι και άλλοι Παπά και έδειχναν δυνατοί. Όταν όμως φανερώθηκαν όλα τα χαρτιά, αποδείχτηκε ότι οι Metallica κρατούσαν καρέ με το παρανοϊκό "Βroken, Beat & Scarred" που έκανε τον μέγα Ζάρκα να δακρύσει, με το Slayerίζoν "All Nightmare Long" να με κάνει επικίνδυνο για οδήγηση και τα "That Was Just Your Life" και "The End Of The Line" να μας χορταίνουν με Pre-"Load" jam feeling. Ο Lemmy δε ζευγάρωσε ποτέ τον άσο μπαστούνι, ούτε ο Halford τον παπά... με το Νοστράδαμο. Το μόνο που μένει για να σκουπίσει το τραπέζι ο κύριος Jamez είναι να μιλήσει ο κοντός τύπος με σχολική ενδυμασία, ο οποίος μένει στο παιχνίδι «βλέποντας» το ποντάρισμα. Ποια θα είναι λοιπόν η κυκλοφορία της χρονιάς; Τα καρέ κερδίζονται με φλος κύριε Angus...

rocking.gr

και περιμένω να δω πως θα ξεπεράσει αυτό το κείμενο η κριτική του χάμερ.. :P

H.
13-09-2008, 13:27
Υπάρχει πολύ καλύτερη 2 σελίδες πριν εδώ μέσα άξουαλι.

Candiru
13-09-2008, 13:29
όπως και να το κάνουμε είναι η μόνη κυκλοφορία δεινόσαυρου φέτος που αξίζει. των AC/DC πολύ ωραίο το train αλλά πάλι μια από τα ίδια

Candiru
13-09-2008, 13:31
βασικά το πιο σλεϊερίζον κομμάτι για μένα είναι το broken beat and scared

FIXXXER
13-09-2008, 15:25
Το πιο σλειεριζον κομματι ειναι το μαι αποκαλυψ απο την αρχη ως το τελος χωρις πολλα πολλα, καντιρου μια ακομα φορα αμπαλος, ουτε καν.

distortionofperception
13-09-2008, 16:10
που έκανε τον μέγα Ζάρκα να δακρύσει

αυτό το Ζαρκα τι είναι? και γιατι είναι μέγα?

Entrancemperium
13-09-2008, 16:39
Το πιο σλειεριζον κομματι ειναι το μαι αποκαλυψ απο την αρχη ως το τελος.

BLiTzER
13-09-2008, 16:42
Το πιο σλειεριζον κομματι ειναι το μαι αποκαλυψ απο την αρχη ως το τελος.

Apo pote einai slayerizon to damage inc? .

FIXXXER
13-09-2008, 16:43
Περιμενα περισσοτερα απο σενα που υποτιθεται ακους κιολας Μεταπλυτα.
Ουδεμια σχεση το ενα κομματι με το αλλο, περα απο το οτι ειναι το τελευταιο γρηγορο καφρικο τραγουδι σε ενα δισκο.

BLiTzER
13-09-2008, 16:45
To riff einai akrivos idio. Akoma kai to "so we cross" h oti leei shmeio tha mporouse na leei "damage incorporated".

Kata t'alla paizei na to exo akousei mia fora kai na exeis dikio haha. Variemai na kathomai na akouo metallica. Kapoia stigmh.

FIXXXER
13-09-2008, 16:47
Μη με κανεις να σε ειρωνευτω, εισαι ευκολος στοχος, ειδικα οταν μου λες οτι το ακουσες μια φορα. Καμια σχεση, επειδη εχουν και τα δυο τριπλες δηλαδη? Σοου μερσι φιλε.

BLiTzER
13-09-2008, 16:48
Ta tympana ekei prin to "so we cross" ti sou lene (0:57)? :P

Kala skase tha epaneltho otan to akouso oloklhro 2-3 fores. Pantos thymizei poly.

FIXXXER
13-09-2008, 16:54
Μιλας για ενα γεμισμα του (κου)Λαρς που το εχει χρησιμοποιησει 14 φορες ξερω γω και ολοι οι THRASH ντραμερς περιπου 700000 φορες ακομα? Τοτε μοιαζει με 10000 τραγουδια ρε γαβ γαβ.

BLiTzER
13-09-2008, 16:54
Nai alla mazi me to riff, den einai toso trelh h symptosh e? !!11122 Skase. Pao volta pentelh. Elate na me vreite.

FIXXXER
13-09-2008, 16:57
Μλκ κι εγω παο βολτα Πεντελη (!!!!!!!!), που θα πας? Εγω ομως σε καμια ωρα. ΣΤειλε ΠΜ να ερθω να σου πω ενα γεια.

H.
13-09-2008, 22:01
Μπλίζερ μήπως έπιασαν κάνα μύκητα τα αυτιά σου?

Edit: :P

Candiru
13-09-2008, 22:41
ειδικά στα φωνητικά το broken beaten scared είναι Araya style

Abruzzi
13-09-2008, 22:50
οχι;

H.
13-09-2008, 23:42
Μετά από το θρυλικό πλέον απόφθεγμα ότι τα φωνητικά στο The Day That Never Comes θυμίζουν Red Hot Chilli Peppers, η παρομοίωση των φωνητικών του Broken με Araya αποτελεί σαφή πρόοδο στη νοητική του κατάσταση αν μη τι άλλο.

The Good Son
14-09-2008, 16:43
Η αλήθεια είναι οτι καραθυμίζουν αράγια τα φωνητικά.
Το είπε και ο λιακόπουλος στην εκπομπή του εδω -> http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0

SpiritCrusher
15-09-2008, 16:14
Λοιπόν το ριφφ του The End Of The Line είναι το Vicarious των Tool. :P

carheart
16-09-2008, 09:45
φακ, πάω να παίξω death magnetic μαζί με aenima να δω τι θα βγει.

έχω και τρίτο στέρεο, πείτε τι άλλο να χώσω!

GuardianOfIvorytower
16-09-2008, 11:20
slayer :P

ή Red Hot Chilli Peppers

distortionofperception
16-09-2008, 11:21
φακ, πάω να παίξω death magnetic μαζί με aenima να δω τι θα βγει.

έχω και τρίτο στέρεο, πείτε τι άλλο να χώσω!

Elend :!:

SpiritCrusher
16-09-2008, 13:43
το γκομενάκι απέναντι!

illuzion_g
17-09-2008, 08:47
Λοιπόν το ριφφ του The End Of The Line είναι το Vicarious των Tool. :P

kai prosthetw osa thymamai grigora grigora:
1) to refrain tou unforgiven 3 einai to refrain tou I disappear
2a) i rythmiki tou The day that never ends sto refrain einai i rythmiki tou refrain tou Fade to black
2b) to lead stin rythmiki tou The day... einai to lead apo to To live is to die
3)i eisagogi tou diskou/that was just your life einai i eisagogi tou Chief Rebel Angel apo to morning star ton entombed
4)i rythmiki sto solo tou The day... einai to motorbreath
5)to vasiko riff tou My apocalypse einai to vasiko riff tou Damage inc. me oura apo slayer
6)i melodia tis fonis sto All nightmare long sto "Crawl from the wreckage one more time
Horrific memory twists the mind" einai to Wherever i may roam (to opoio sikwsan ki oi Amorphis sto divinity)
7)to solo tou The Day...(aman auto to tragoudi) exei mia protasi apo to solo tou Whiplash (an den kanw lathos)
8)stixourgika to Broken,beat & scarred exei klepei ton Nitse: "What don’t kill you make you more strong"
9)to Judas kiss thymizei to Where the wild things are ston rythmo!

Genikotites tora! o diskos ksekinaei me Akoustika perasmata typou Master kai lightning!
exei sto 4 mpalantoeides kommati!
exei instrumental opws sta lightning,master,justice
exei instrumental prin apo to teleutaio kommati to opoio einai kai thrashy opws sta justice kai sto master!
oi domes twn kommatiwn einai antistoixes me autes tou stanger
o Ulrich gia alli mia fora den xrisimopoiei to ride
ta tragoudia ta egrapsan pali Hetfield,Ulrich
telos sto eksofylo grafei metallica!

Brainbiter
17-09-2008, 11:32
8)stixourgika to Broken,beat & scarred exei klepei ton Nitse: "What don’t kill you make you more strong"

Από το πρώτο demo του Nietzsche. Όταν ήταν καλύτερος. 8)

FIXXXER
17-09-2008, 14:00
Δε συμφωνω στο 5 μονο. Ωραιος με το I Disappear και το Wherever I May Roam, μιλαμε εχεις κανει τρελη αναλυση. Καλα, για το στιχο Νιτσε εισαι λιγο ακυρος, ειναι φραση την οποια εχουν χρησιμοποιησει εκατομμυρια φορες παντου και ειναι πλεον κλασικ.

Abruzzi
17-09-2008, 16:20
btw πουλαει τα κερατα του

Metallica Opens At No. 1 Just Shy Of 500K

Σεπτέμβριος 17, 2008 , 12:00 AM ET

Geoff Mayfield, L.A.

In just a three-day sales window, Metallica's "Death Magnetic" skates close to the half million mark and will lead The Billboard 200 when Nielsen SoundScan releases its charts later this morning (Sept. 17).

The band's first studio album since 2003 moved 490,000 copies in its abbreviated frame, scheduled off-cycle on a Friday to accommodate a worldwide release date.

It marks the biggest number the chart has seen since five weeks ago, when the Jonas Brothers' "A Little Bit Longer" scaled the list with 525,000 copies with a traditional Tuesday release date.

The total for Metallica's first Warner Bros. album after spending its career with Elektra outdistances the opening sum of its last studio set, "St. Anger," which sold 418,000 copies in a similarly shorter-than-normal window.

Originally set for a Tuesday release, "Anger" was rush released to an off-cycle Thursday start amid concerns over Internet leaks. The last Metallica album to stage a larger opener than "Magnetic" was 1996's "Load," which rolled 680,000 units in its first frame.

H.
17-09-2008, 17:04
Αναπάντεχο!

cancer
18-09-2008, 02:29
akouste alli mia to suicide & redemption kai peite mou giati oi KATHYSTERIMENOI oi metallica " " " " akoun " " " " dream theater kai malista twn teleutaiwn xeiristwn album. ti tsoutsekia pa ri sta noun?
aisxos.

illuzion_g
18-09-2008, 03:32
o hetfield akouei theater kai malista twn last album gt exei psyxologika provlimata!
exei sterepsei apo idees...gia kainourio mousi kai den kserei ti na kanei kai antigrafei ton eauto tou!epipleon i gynaika tou paizei na ton keratwnei (logiko toso pou leipei) kai an to skeftei kaneis akoma kai to koritsaki tou apokleietai na einai diko tou gt o Het o megas meta apo 1-2 mathimata pianou pou ton esteile i mana tou to paratise gt ithele na kanei thoryvo se antithesi me tin koroula tou pou anadyknietai se megalo talento tou mpaleto! ase pou den tou moiazei katholou!
epeisis exei arxisei kai zileuei ta ypoloipa meloi! ton Lars gt exei pio omorfi gynaika apo ton idio!
ton Kirk gt theoreitai megalos kitharistas parolo pou den yparxei oute mia gamimeni fora se live pou den ksekizei to kathe solo pou paizei! kai ton Rob gt tin exei megali!
etsi sta teleutaia theater vriskei tin iremia pou anazitaei enas anthropos xamenos sto idio tou to myalo! pou o egoismos tou den ton afinei oute kan na misisei tous gyrw tou kathws pisteuei oti den aksizoun oute to misos tou!
loipon egw lew na anoiksoume logariasmo stin trapeza kyprou opou tha dinei o kathenas oti mporei oste na steiloume ton kaimeno James se ena kalo psyxiatrio kai na ksanavrei ton eauto tou o anthropas! krima tetoio talent na akouei theater kai na tous antigrafei!
pantws tora pou skeftomai an akouge theater perimenate na vgalei kalo album???

makelaris
18-09-2008, 12:08
o hetfield akouei theater kai malista twn last album gt exei psyxologika provlimata!
exei sterepsei apo idees...gia kainourio mousi kai den kserei ti na kanei kai antigrafei ton eauto tou!epipleon i gynaika tou paizei na ton keratwnei (logiko toso pou leipei) kai an to skeftei kaneis akoma kai to koritsaki tou apokleietai na einai diko tou gt o Het o megas meta apo 1-2 mathimata pianou pou ton esteile i mana tou to paratise gt ithele na kanei thoryvo se antithesi me tin koroula tou pou anadyknietai se megalo talento tou mpaleto! ase pou den tou moiazei katholou!
epeisis exei arxisei kai zileuei ta ypoloipa meloi! ton Lars gt exei pio omorfi gynaika apo ton idio!
ton Kirk gt theoreitai megalos kitharistas parolo pou den yparxei oute mia gamimeni fora se live pou den ksekizei to kathe solo pou paizei! kai ton Rob gt tin exei megali!
etsi sta teleutaia theater vriskei tin iremia pou anazitaei enas anthropos xamenos sto idio tou to myalo! pou o egoismos tou den ton afinei oute kan na misisei tous gyrw tou kathws pisteuei oti den aksizoun oute to misos tou!
loipon egw lew na anoiksoume logariasmo stin trapeza kyprou opou tha dinei o kathenas oti mporei oste na steiloume ton kaimeno James se ena kalo psyxiatrio kai na ksanavrei ton eauto tou o anthropas! krima tetoio talent na akouei theater kai na tous antigrafei!

irreligious
18-09-2008, 12:09
πρώτο ποστ με μούτζα.γουέλκαμ αμπόρντ.

animae
18-09-2008, 12:10

lol. Πρώτο ποστ κιολας. :chinchilla:

FIXXXER
18-09-2008, 15:37
akouste alli mia to suicide & redemption kai peite mou giati oi KATHYSTERIMENOI oi metallica " " " " akoun " " " " dream theater kai malista twn teleutaiwn xeiristwn album. ti tsoutsekia pa ri sta noun?
aisxos.

Αυτο με τους Dream Theater και οτι ακουγε πολυ ο Hetfield το εχω πει απο την ΠΡΩΤΗ φορα που ακουσα το αλμπουμ, οχι μονο για το instrumental αλλα και για αλλα ριφφακια στο αλμπουμ, διαφωνω βεβαια με το κραξιμο, μια χαρα ειναι αυτα τα σημεια και το instrumental γαμαει τελικα, απλα ειναι 2 λεπτα μεγαλυτερο απο οτι θα πρεπε.

illuzion_g
19-09-2008, 13:05
egw pisteuw pws oute kan kserei poioi einai oi Dream theatre!

fandango
19-09-2008, 13:18
το box set το έχει πάρει κανείς?

animae
19-09-2008, 13:32
Ναι, κοίτα στο άλλο ντεθ μαγκνετικ τοπικ.

alexynr
19-09-2008, 14:56
Mousika einai oti kalytero exoun vgalei meta to black album (emena den m'aresei kanena apo auta pou akolouthisan)

Xwris omws na exei to tromero kommati....

Afto vevaia einai teleiws proswpikh apopsh kathws den hmoun pote o terastios fan tous...

Apo ekei kai pera egw thelw na stathw allou..

Pws ginetai na sas aresei h paragwgh? Milame o diskos einai THORIVOS (me thn kakh ennoia)

"kammena" (pshfiaka) kanalia pantou .... The day that never comes sygekrimena einai olofanero , eidika sto tampouro kai tis vrwmikes kithares (apo 2:20 kai meta)

Kapoios anefere oti to akouse kai eixe ena kefali koudouni ...Profanws me auth thn paragwgh :S

kathisa kai to psaksa kai o typos pou ekane to mastering eipe oti den ftaiei kai oti to CD htan kameno apo th miksh sto stereo mix pou phre kai oti ntrepetai pou einai to onoma tou se auto to apotelesma....

Polloi epishs lene oti ta rips apo to guitar hero 3 (to paixnidi) einai poly kalytera (an kai oxi teleia) (epeidh to guitar hero gia na exei ta kena h ta lathi otan "paizeis" lathos einai ftiagmeno apo stems ...an thelete ksexwrista tracks gia tis kithares , ksexwrista gia ta tympana , ksexwrista gia to mpaso klp)

yparxei ena video sto youtube pou deixnei tha diafora metaksy twn 2 "mix"

http://www.youtube.com/watch?v=DRyIACDCc1I

animae
19-09-2008, 18:35
to xei petuxei kaneis na to katebasoume kai meis?(tinekdosi tou death magnetic apo to guitar hero ennow)

grandfunk
19-09-2008, 22:56
o alexynr mallon anaferetai se afto:

http://blog.wired.com/music/2008/09/doe ... licas.html (http://blog.wired.com/music/2008/09/does-metallicas.html)

animae
20-09-2008, 01:43
Ψαχτε isohunt με "death magnetic guitar hero" και θα το βρείτε. Είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα.

perfectly flawed
31-10-2008, 03:31
an den ypirxe to a day that never comes k to unforgiven 3 o diskos den ha eixe logo yparxis...epimenw na maresei pio poli to st anger...o pio adiaforos tou diskos ever...

FIXXXER
31-10-2008, 03:46
Γενους θηλυκου εισαι?

Razor
31-10-2008, 12:23
ΟΡΜΑ ΚΑΣΙΔΙ-ΑΡΗ

FIXXXER
31-10-2008, 16:15
Ασε με ρε ανθρωπε, να του/της την πω θελω που γουσταρει μονο τις φλωρομπαλαντες κι οχι τους θρας υμνους.

BURNIN AMBITION
31-10-2008, 17:56
ti version guitar hero poiso tah th nanevasei se rapidshare? oles einai katevasmenes epsaxna 2 wres

perfectly flawed
31-10-2008, 22:07
Ασε με ρε ανθρωπε, να του/της την πω θελω που γουσταρει μονο τις φλωρομπαλαντες κι οχι τους θρας υμνους.

an en eth 2008 perimenoume na akousoume apo tous metallica k pali thrash ymnous e tote kati trexei...den ginetai na xoun alla3ei toso poli k meta na gyrnane pisw sta idia k ta idia..oti k na kanoune master of puppets den 3anabgazoun!o diskos einai apla adiaforos me anafores se palia tous riff k king diamond....den einai gia mena kati pou tha eprepe na bgaloun oi metallica gia na 3anakerdisoun tous kollimenous pleon metallades prwin opadous tous,,,,

H.
01-11-2008, 03:49
Δεν γίνεται όμως ο χρήστης ΨΟΦΙΜΙ να μιλάει για τους metallica όμως, πώς να το κάνουμε?

perfectly flawed
03-11-2008, 00:24
Δεν γίνεται όμως ο χρήστης ΨΟΦΙΜΙ να μιλάει για τους metallica όμως, πώς να το κάνουμε?

:midfinger:

Tribe
03-11-2008, 15:48
anapantexa omorfos diskos

rincewind2k
12-11-2008, 00:14
βασικά να πούμε μόνο σε μένα αρέσει το demo magnetic περισσότερο από το κανονικό;

MoRmEnGiL
14-11-2008, 20:35
to mono kommati so far pou me exei skalwsei einai to day that never comes.

kommataros. to akouw synexws.

FIXXXER
15-11-2008, 23:28
All Nightmare Long >>>> οτιδηποτε αλλο στο αλμπουμ

βασικά να πούμε μόνο σε μένα αρέσει το demo magnetic περισσότερο από το κανονικό;

Αρκετα σημεια, αλλα οχι στο συνολο.

irreligious
18-11-2008, 14:01
όλα πλην του my apocalypse και του instrumental(αν και το ψιλοσώζει εκείνη η μελωδιάρα προς το τέλος)

GuardianOfIvorytower
13-05-2009, 12:33
Μιας κ θα τους δω αύριο, το ακούω ξανά αυτές τις μέρες. Δεν είναι καθόλου άσχημος δίσκος τελικά, απεναντίας. Έχει ορισμένα πολύ καλά σημεία. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η μεγάλη διάρκεια ορισμένων κομματιών κουράζει, κ χαλάει τη συνολική εικόνα του δίσκου. Εντάξει, είναι κ κάπως πιο επιτιδευμένος, αλλά δεν τους βγήκε άσχημα αυτό.

Ra Pariah
13-05-2009, 13:57
Έχει ορισμένα πολύ καλά σημεία.

Razor
13-05-2009, 15:18
το χειροτερο μεταλικα με διαφορα

GuardianOfIvorytower
13-05-2009, 16:04
στ.ανγκερ με διαφορα για μένα

Clockwork Orange
13-05-2009, 16:14
το χειροτερο μεταλλικα
http://www.metal-archives.com/images/2/4/7/247.jpg

antimusic
13-05-2009, 16:18
ούτε καν.

FIXXXER
13-05-2009, 16:57
Μετα απο τοσους μηνες το μονο που εχω να πω ειναι οτι θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερο αν δεν τους επιανε η μαλακια που τους ειχε πιασει στο St. Anger και κοψαν μερικα απο τα καλυτερα ριφφς και μελωδιες που ειχαν ακουστει στα βιντεακια πριν την κυκλοφορια του δισκου, προκειμενου ολα τα κομματια να ειναι στο ιδιο "κλιμα". Πλεον θεωρω κορυφαια (για αυτο που περιμενει κανεις απο Metallica εν ετει 2009 παντα ε) τα 6 πρωτα κομματια, με καποια καλυτερα απο καποια αλλα φυσικα, και απλα διεκπεραιωτικα τα 4 τελευταια, με αρκετα ενδιαφερον το Judas Kiss απο αυτα.

Ford Prefect
13-05-2009, 17:56
το χειροτερο μεταλικα με διαφορα
Και με διαφορά καλύτερο το St. Anger; Πώτς γένεν ατό;

Witchkiller
13-05-2009, 22:34
το χειροτερο μεταλλικα
http://www.metal-archives.com/images/2/4/7/247.jpg

oύτε καν...............

Candiru
14-05-2009, 08:48
μετά από τόσο καιρό και άπειρες ακροάσεις, το μόνο κομμάτι που με συγκινεί ακόμα όσο τα παλιά είναι το the day that never comes. Επιπλέον έχει και πολύ ωραίους στίχους αντιθρησκευτικούς κάτι σαν συνέχεια του The god that failed. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολύ καλά metallica που όμως θα περάσουν γρήγορα στα αζήτητα.

Entrancemperium
14-05-2009, 21:06
μετά από τόσο καιρό και άπειρες ακροάσεις, το μόνο κομμάτι που με συγκινεί ακόμα όσο τα παλιά είναι το the day that never comes. Επιπλέον έχει και πολύ ωραίους στίχους αντιθρησκευτικούς κάτι σαν συνέχεια του The god that failed. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολύ καλά metallica που όμως θα περάσουν γρήγορα στα αζήτητα.

Έλα μωρή Candiru σατανιάρη!

GG*
14-05-2009, 21:54
xaxaxaxaxaxa

McG
28-05-2009, 23:43
Πουτσαλέος δίσκος.

Candiru
29-05-2009, 09:14
Πουτσαλέος δίσκος.

OMcG!!!!!

μπιζαριος
05-02-2010, 18:39
bump. γαμαει.

Ford Prefect
05-02-2010, 18:49
Ό,τι είχα γράψει με την πρώτη ακρόαση ισχύει. Περιμένω με ενδιαφέρον το επόμενο, αυτός ήταν μεταβατικός, ξεμπουρδελωτικός (sic Vic) και λογικά πρέπει με μπόλικο τουρ να κατασταλλάξουν τι θέλουν να παίξουν, τι δουλεύει λάιβ και να ζεσταθούν και λίγο να ξαναθυμηθούν πώς παίζονται κάποια πράγματα που είχαν παρατήσει και δεν είναι ποδήλατο.

Οπότε ναι, ο επόμενος μπορεί και να είναι πολύ καλός. Αυτός προσπαθεί μεν αλλά δεν τα καταφέρνει.

SvH
05-02-2010, 21:05
offtopic , ti psuxwsh einai auth pou exei o Candiru me ta mamounia tou amazoniou pou sou mpainoun sto tsoutsouni?

μπιζαριος
06-02-2010, 11:19
κανε πολλ.

Clockwork Orange
08-02-2010, 07:24
χμμ! αν ειναι αυτος μεταβατικος τοτε το ανγκερ τι ειναι?
ο δισκος κουραζει με ολα τα "γκαγκαγκαγκαγκαγκα-γκα-γκα-γκα" και τα ιντρος και τα ανουσια ριφφς πριν και μετα απο το "κανονικο" ριφφ!!
επεισης κοπιαρουν εαυτους αλλα αυτα τα ξαναειπαμε
κριμα!

McG
12-02-2010, 00:48
Συνεχίζει να μου ακούγεται πουτσαλέος.

Ford Prefect
12-02-2010, 01:25
χμμ! αν ειναι αυτος μεταβατικος τοτε το ανγκερ τι ειναι?

Τέλος εποχής σε μια έκρηξη παρακμής, μπερδέματος και λάθος εκτέλεσης. Θα σωζόταν το 50% μόνο με τη διάρκεια βέβαια (να κόψουν εννοώ αβέρτα λεπτά), αλλά δεν θα έπαυε να είναι λίγος και να κράζει ότι χρειάζεται ριμπούτ το πράμα.

FIXXXER
12-02-2010, 05:23
Μπορει να ειναι πολλα το Death Magnetic, αλλα μεταβατικο δεν ειναι, εχει πολυ ξεκαθαρο προσανατολισμο, ξεκαθαρο ηχο και αν μη τι αλλο πολυ γνωριμες και συγκεκριμενες δομες τραγουδιων (μετα απο πολλα ακουσματα ομολογουμενως). Προσωπικα το βρισκω οτι καλυτερο μπορουσε να γραψει η συγκεκριμενη μπαντα μετα απο 25 χρονια δημιουργιας μουσικης και δεν πιστευω οτι ο επομενος θα ειναι καλυτερος, γιατι ολοι και ολα υπακουν στο νομο της φθορας. Οποιος το συγκρινει με το Master Of Puppets και το And Justice For All επειδη εχουν μεγαλα τραγουδια, το τεταρτο ειναι η μεταλ "μπαλαντα", το προτελευταιο ειναι ενα μεγαλο instrumental και το τελευταιο χωσιμο, ε ας προσεχε. Το πραγματικα ανησυχητικο για μια μπαντα που εχει κυκλοφορησει ενα Master Of Puppets, ενα Metallica κι ενα Load/Reload με μερικες απο τις καλυτερες παραγωγες στον ηχο τους το καθενα, ειναι το οτι εχουν καταφερει εν ετει 2003 και 2008 αντιστοιχα να βγαλουν δυο αλμπουμ με σκατα παραγωγη, ειτε σαν επιλογη ειτε σαν ποιοτητα... πραγματικα λυπηρο να θαβεται ενας δισκος απο την παραγωγη στη δεκαετια αυτη, ποσο μαλλον δυο.

Clockwork Orange
12-02-2010, 05:28
δεν παυω να σεβομαι το ανγκερ γτ ηταν πιο αληθινο! το μαγκνετικ ειναι σαν να ειπαν "ωχ μλκια με το ανγκερ ας βγαλουμε ενα δισκο να τους αρεσει"
και επισης τωρα που το καλοσκεφτομαι τι θα πει μεταβατικο αλμπουμ??? λες κι εφυγε ο λαρς πχ και ο χετ δεν ξερει με ποιον να εκνευριστει ωστε να του ερθει η εμπνευση!!
τεσπα το ανγκερ και μετα το μαγκνετικ εδειξαν οτι μεταλλικα τελος!
εννοειται οτι σαν φανμποις θα στηριξουμε επομενες δουλειες αλλα πλεον ειμαστε υποψιασμενοι!

talkdirtytome
12-02-2010, 07:17
o patatodiskos aftos vgike k ksanampike napoume
kai genikos:''re,akoma metallica?eleor.''

Boom!
12-02-2010, 16:50
Καντο ποιημα.

Ford Prefect
12-02-2010, 16:59
Μπορει να ειναι πολλα το Death Magnetic, αλλα μεταβατικο δεν ειναι, εχει πολυ ξεκαθαρο προσανατολισμο, ξεκαθαρο ηχο και αν μη τι αλλο πολυ γνωριμες και συγκεκριμενες δομες τραγουδιων (μετα απο πολλα ακουσματα ομολογουμενως)

Δεν το έχω ακούσει τόσες φορές, αλλά νομίζω αρκετές για να καταλάβω τι παίζει. Πώς είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένο όταν μέσα στο ίδιο κομμάτι ακούς φόρμες και ριφ από Ride, Justice και Reload ταυτόχρονα; Ένα καρμπόν σημείο από το Fade to Black στο πιο ανέμπνευστο, μετά ένα σόλο section από το Motorbreath, Load κουπλέ, αχταρμάς και όλα αυτά με πολλά σημεία που σου βγάζουν την αίσθηση jamming. Προφανώς με τα άπειρα ακούσματα εξοικειώνεσαι και σου βγάζει πια μια φυσικότητα η σύνθεση αλλά ξεκάθαρο προσανατολισμό δεν το λές με τίποτα.

Η δική μου αίσθηση είναι ότι πήγε ο Rubin και τους είπε, έχετε 4 δίσκους που έχετε ξεχάσει τελείως και τόσος κόσμος το ζητάει απεγνωσμένα. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας Μετάλικα και είναι μαλακία να μην χρησιμοποιείτε αυτά που σας έκαναν γνωστούς.

Και δώστου συνειδητή απόπειρα να ξαναγραφτεί μουσική που τους έβγαινε αυθόρμητα το 84 και το 86, μαζί με ό,τι άλλο ακολούθησε, όλα μαζί. Ε, κάποια δουλεύουν, κάποια δεν μπορούν πια (ειδικά ο Λαρς είναι ελεεινά φτωχός στο παίξιμό του στα ολντ σκουλ), και γενικά μεικτά αποτελέσματα. Εγώ επιμένω ότι αν βρουν και κατασταλλάξουν τι από τα 7 άλμπουμ θέλουν να κρατήσουν και να τα δέσουν ομαλά μεταξύ τους, αν δουν τι δουλεύει λάιβ και το όχι, τι γουστάρει ο κόσμος από κάτω και τι όχι, συν μια πρέζα ολντ σκουλ ανταγωνισμού που θα φέρει το σόνισφιρ, μπορούν να φέρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα υπό την καθοδήγηση του Ρούμπιν. Δεν ξέρω αν έχουν το σθένος για κάτι τέτοιο, αλλά τους έχω και τους 2 (Λαρς και Τζέιμς) για πεισματάρηδες και εγωίσταρους που δεν θα το βάλουν κάτω εύκολα. Λεφτά και χρόνος υπάρχει να το κάνουν με την ησυχία τους, αυτά.

FIXXXER
12-02-2010, 17:25
Δε συμμεριζομαι γενικοτερα την αντιληψη πως τα 4 πρωτα αλμπουμ ειναι τοσο διαφορετικα απο τα επομενα σε νοοτροπια και σε συνθεση τραγουδιων (ειδικα οσον αφορα τα riffs), οποτε διαφωνω με ολοκληρο το ποστ σου. Ψηγματα βλαχιας και southern rock υπαρχουν και σε παλαιοτερα κομματια, απλα η παραγωγη κατα κυριο λογο και η φωνη του Hetfield κατα δευτερον, κανουν τα πρωτα albums να φαινονται οσο πιο διαφορετικα γινεται. Κατα τα αλλα, riffs αργοσυρτα και ΧΕΒΙ ή απλα γκρουβι οπως για παραδειγμα αυτα των The Thing That Should Not Be, Leper Messiah, Escape, Jump In The Fire κ.α. παντα υπηρχαν στη μουσικη των Metallica, απλα στη δεκαετια του 1990 κυριαρχησαν. Αντι για 2-3 κομματια τετοιου τυπου σε καθε δισκο απο τα 80'ς, 2-3 ηταν τα κομματια που ΔΕΝ ηταν ετσι, αυτα μαζι με οποιο κομματι τυπου Fixxxer, Outlaw Torn, 2Χ4 (tribute στο παρελθον και σε Black Sabbath, Led Zeppelin και δε συμμαζευεται) συνεθεσαν ενα περιεργο κραμα.

Αλλα ακομα κι αν δεχτουμε την τοσο μεγαλη διαφορετικοτητα για χαριν της κουβεντας, το μονο κομματι το οποιο πραγματικα θα μπορουσε να ειναι σε καποιο εκ των αλμπουμς των 90'ς ειναι το Unforgiven III, το οποιο ενω δεν το θεωρω κακο κομματι, μου φαινεται απιστευτα αταιριαστο με το κλιμα του δισκου, ασε που η εισαγωγη με το πιανο δε θα πρεπε να υπαρχει. Κατα τα αλλα, επειδη εγω εχω λιωσει το δισκο, χωρις αυτο να με κανει να εχω πιο "σημαντικη" αποψη απο σενα, θεωρω πως ειδικα η προταση σου περι κουπλε Load, ριφφ Justice και σολο απο Motorbreath ειναι εντελως αστοχη.

Το μονο μεγαλο προβλημα του Death Magnetic συνθετικα ειναι τα περισσοτερα, αν οχι ολα, σολο του Hammett, ο οποιος ως γνωστον εδω και περιπου 10 χρονια* εχει παρατησει το αθλημα της κιθαρας και στον ελευθερο του χρονο ειτε μαζευει κρανια στο σπιτι του ειτε κανει σερφινγκ. Ο Hetfield γραφει riffs οπως εγραφε μια ζωη και ο Lars απλα προσφερει μερικους πιασαρικους και ευκολους σχετικα ρυθμους, δεν καταλαβαινω γιατι αυτο ειναι κατακριτεο, τοσο μπορει, τοσο κανει, και τελος ο μπασιστας των Metallica ε ειναι απλα ο μπασιστας των Metallica.

Εν ολιγοις, και ολα αυτα τα γραφω μονο επειδη εχει περασει εναμισης χρονος και μπορω να εχω πιο ωριμη αποψη για το αλμπουμ, οπως ειπα και προηγουμενως, οποιος περιμενε κατι καλυτερο απο τους Metallica, πολυ κακως το εκανε, και δε θα το βρει ουτε στον επομενο ουτε στον παρεπομενο δισκο (αν υπαρξει τετοιος). Δεν ειναι ο καλυτερος δισκος της δεκαετιας, δεν ειναι απο τους καλυτερους τους, αλλα ειναι ενας αξιοπρεπης δισκος για τους Metallica του 2008, οι οποιοι οτι ειχαν να δωσουν στον τομεα "προσφορα σε μουσικη" το εδωσαν και απο δω και περα οπως και οι περισσοτεροι της εποχης τους, απλα θα βγαζουν καλα προς αρκετα καλα αλμπουμς. Τι να σου πω, αν μου βρεις οποιαδηποτε μπαντα που μετα απο 25 χρονια και διαφορους δισκους δεν εχει καθολου ψηγματα παλαιοτερων δισκων στα καινουρια της τραγουδια, να τους κανουμε αγαλμα, γιατι εγω δεν ξερω καμια.

* Μπορει να μην τρελαινεσαι για Load/Reload αλλα αν μη τι αλλο πρεπει να παραδεχτεις οτι ο συγκεκριμενος εκανε ΠΟΛΥ καλη δουλεια εκει περα και σχεδον ολα του τα σολο και τα lead σημεια ηταν προσεγμενα και ενδιαφεροντα, οπως επισης και ταιριαστα. Αντιθετα αυτα στο St. Anger ειναι ανυπαρκτα :razz:

Ford Prefect
12-02-2010, 18:04
Ε, προφανώς και τα 4 πρώτα άλμπουμ είναι εντελώς διαφορετικά σε νοοτροπία και σύνθεση, το να υπάρχουν 2-3 κομμάτια που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το ριφ τους σε Load/Reload σύνθεση δεν λέει τίποτα. Είναι σαφέστατα ξεκάθαρη η εξέλιξη από Κιλ σε Τζάστις, με τα κομμάτια να γίνονται πιο τεχνικά, πιο πολύπλοκα, με γέφυρες, πιο μεστά και κυρίως πρωτοποριακά για την σκηνή, μιας και οι Μετάλικα δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι αλλά παίζαν ένα πράμα που έπαιζαν 5-6 μπάντες της εποχής.

Στο Τζάστις πικάρανε στο θέμα πολυπλοκότητας και αριθμό ριφ ανά κομμάτι, ο Λαρς βρίσκεται στο απόγειο του πόσο ασχολιόταν με το όργανο και έκανε τα μαθήματά του και ψαχνότανε κλπ και μετά; Συνειδητότατα, κόβουν αυτό το στυλ σύνθεσης, γράφουν κομμάτια του ενός ριφ, απλοποιούν και γδύνουν τα πάντα και βγάζουν το Μπλακ με τη γνωστή συνέχεια.

Βεβαίως και έκανε πολύ καλή δουλειά το Load/Reload στον τομέα του, τους θεωρώ πολύ καλούς δίσκους, είναι προσωπικό κόλλημα η αδιαφορία μιας και δεν αρέσκομαι σε αυτά από Μετάλικα και πάντα θα μου λείπει το Μπαρτονικό βαίμπ και αν μη τι άλλο, ο Κερκ σε έπειθε και ο Τζέιμς και ο Λαρς ότι γουστάρουν να παίζουν έτσι, Σαμπαθικά και πιο ωλτέρνατιβ και οκ, νο πρόμπλεμ. Όμως αλλιώς γράφεις ριφς για να συνθέσεις ένα Disposable Heroes και αλλιώς για ένα Until it Sleeps. Το Leper Messiah btw είναι κυρίως Μαστέιν σύνθεση.

Εγώ δεν θεωρώ την παρατήρησή μου άστοχη (έκπληξη), αλλά δεν μπορώ γραπτώς να την υποστηρίξω καθώς δεν θυμάμαι απέξω σημεία και τίτλους. Από κοντά εν ώρα ακρόασης δίνω δίσκο και κομμάτι και σημείο ρίαλ τάιμ, αλήθεια. Δεν είναι κακό, αρκεί να πείθει και εμένα μετά από αρκετές ακροάσεις δεν πείθει. Πείθει σε σημεία, σαν να ήθελε άλλο ένα χρόνο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα σωστά, τώρα σβολιάζει, αυτό τέλος πάντων.

Να δώσουν αν θέλουν μπορούν. Και οι συνθήκες καλές είναι, για ένα καλό κύκνειο άσμα, πρίζες υπάρχουν (επιμένω για το σόνισφιρ*) και μετά ανά 8ετία και αν, στυλ AC/DC, φεστιβάλ και τέτοια.

*Θέλω πραγματικά να δω τη μούρη του Λαρς τα πρώτα βράδια να τον σβήνουν από τον χάρτη ο Λομπάρντο και ο Μπενάντε, που είναι δύο κλικ πάνω σε κλάση και δεν το παρατήσανε ποτέ. Θα τον πιάσει το εγωιστικό φιλότιμο, δεν μπορεί. Σίγουρα θα του θυμήσουν ότι αν θες να παίζεις ντάπα-ντούπα στο 180, δεν πείθεις με ένα πιατίνι ανά 4 μέτρα και μηδέν μπρέικς.