View Full Version : Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο
Raven Lord
03-09-2008, 12:18
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 31.08.2008 (http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=31.08.2008)
προφανώς, το μεγαλύτερο θύμα της όλης κατάστασης είναι οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες. η επιστροφή των φόρων που ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΩ και ούτως ή άλλως εκμεταλλεύεται το κράτος για ένα χρόνο χωρίς να μου δίνει τόκο, χρησίμευε ως πέρσυ για το μπάλλωμα πολλών οικονομικών εκρεμμοτήτων. από φέτος τέρμα και αυτή η οικονομική ανάσα, ενώ θα καλούμαι να καταβάλλω και κάποιο ποσό. βέβαια, ο αλογοσκούφης χτες τα ψιλο-άλλαξε και πέταξε κάποιες αμφιλεγόμενες μπαρούφες, αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. μου φαίνεται θα τα παρατήσω όλα, θα σκηνοθετήσω ένα ωραίο δυστύχημα και θα δουλεύω αφορολόγητα. :?
κι εγώ ακριβώς τα ίδια :gun: :gun: :gun:
αλλά πολύ πιο ήπιο από αυτό που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ με τα "αντικειμενικά" κριτήρια που εμένα μια μικρή ατομική επιχέιρηση που απλώς επιβιώνω με έβαζε φόρο 700.000 δρχ επί δυο χρονια διότι θεωρούσε με τα κριτήρια ότι είμαι σούπερ μεγάλη επιχείρηση και τα κονομάω χοντρά. Για δυο χρόνια ήμουν στα όρια της φτώχειας δεν αγόραδα ούτε σιντιά, ούτε βιβλία, ούτε εξόδους καν, και μόλις είχε γεννηθεί και ο γιος μου.
Αντιθέτως, οι ΑΕ δεν υπάγονταν στα αντικειμενικά κριτήρια
atom_smasher
03-09-2008, 12:45
σκεφτομαι ολο και πιο συχνα να φυγω εξωτερικο....
δανια , γερμανια ή καμια αγγλια στην ξεφτιλα...
Same.
When Black Roses Bloom
03-09-2008, 12:53
Εγώ λέω να ανατινάξουμε τον Αλογοσκούφη, και μετά να χορεύουμε καθώς θα πεύτουν οι φλεγόμενες σάρκες του απο τον ουρανό.
Raven Lord
03-09-2008, 13:01
διατηρώ μια μικρή ελπίδα ότι η αλλαγή του κλίματος θα καταστρέψει τον πολιτισμό πιο σύντομα από ότι προβλέπεται και όλα αυτά θα είναι ασήμαντα :|
Εγώ λέω να ανατινάξουμε τον Αλογοσκούφη, και μετά να χορεύουμε καθώς θα πεύτουν οι φλεγόμενες σάρκες του απο τον ουρανό.
εγώ προτείνω βασανιστικο βουντού, να ένα ομοίωμά του:
[spoiler:3jpa8jgk]http://img216.imageshack.us/img216/6722/j50311tv5.jpg[/spoiler:3jpa8jgk]
ο καρκινος ειναι η μονη λυση
atom_smasher
03-09-2008, 19:19
ο αλογοσκουφης ειναι απλα ενα ατομο.η ιδεα που εκφραζει πρεπει να πεθανει.αυτες δεν πεθαινουν απλα με εναν βιολογικο θανατο.και επειδη εγω ειμαι ειρηνικο ατομο και περιμενω την εξαφανιση λογω της καταστροφης του περιβαλλοντος ή τιποτα πυρηνικα λεω να την κανω, γιατι διαφορετικα θα πρεπει να βγουμε στο βουνο παλι μου φαινεται.αν και οι αποφασεις θα παρθουν κατα μαρτιο μερια...
Dragonlord
03-09-2008, 21:06
Αγγλία είναι πολύ σκατά, μάλλον χειρότερα από εδώ. Ολλανδία. Αν δεν είχα καλή δουλειά θα ήμουν εκεί εδώ και δυο χρόνια.
Shadowking
03-09-2008, 21:22
Πάντως με τα νέα μέτρα, στις μικρές επιχειρήσεις που τα βγάζουν-δεν τα βγάζουν πέρα θα πέσει πολύ πείνα. Και το 70% θα ξαναφήσει ΝΔ.
Raven Lord
03-09-2008, 21:30
Και το 70% θα ξαναψηφίσει ΝΔ.
στάνταρ
:bang:
Shadowking
03-09-2008, 21:32
Εμείς πάντως που έχουμε ένα τυπογραφείο και είμαστε αυτό ακριβώς που ορίζεται ως μικρή επιχείρηση που βγάζει τα προς το ζειν, μας γαμάει κανονικά.
Ο πατέρας μου ψηφίζει ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ βέβαια, αλλά τι να το κάνεις :P
ν.δ. ευχαριστω....
αντε να αραιωνουμε παιδια και ο τελ. να κλεισει τη πορτα
επιτελους,να γινει πιο ευκολο και το παρκαρισμα...
επισης τυχον φιλοι του ποα μπορουν να πανε μεταναστες στη κυπρο να βρουν τους προγονους τους ή καζαμπλανκα για την εγχειρηση που τοσο λαχταρουσαν
Raven Lord
03-09-2008, 21:54
και το γραφείο μου μία από τα ίδια... γαμησε τα
atom_smasher
03-09-2008, 22:42
δυστυχως εγω ως ελευθερος επαγγελματιας μαλλον τον πινω. βεβαια παιρνω συνολικα μολις 700 ευρω πανω απο το αφορολογητο το χρονο(ασχετο που πληρωνομαστε γαμα τα, οποτε να ναι κλπ κλπ)...αλλα ετσι ειναι η ζωη .κυριε.παιρνετε πανω απο το αφορολογητο.θα πληρωσετε 10%.βεβαια πληρωνω και ενα 350 το διμηνο στο αγαπητο τεβε.και οπως κανω την σουμα μενουν 700 περιπου στο τελος για καθε μηνα.οταν μας τα δινει το κρατος...το οποιο φυσικα κραταει και το 20% και με την επιστροφη του φορου θα δουμε τι θα μεινει...μαλλον ενα 10% θα κρατησουν, ενα 10% θα κρατησουμε.ωραια πραματα.τιμια.σεμνα και ταπεινα πανω απ ολα.
εγω παντως περιμενω να ληξει η συμβαση τον φεβρουαριο και αν δεν γινει τιποτα καλο θα σας στελνω φιλια απο το εξωτερικο...δανια, γερμανια ή ολλανδια , πως την ειχα ξεχασει.θνξ δρακε.αν και προτιμω σκανδιναβια.ειδικα δε δανια η οποια εχει τους χαμηλοτερους δεικτες ανεργιας κλπ κλπ .πλας δεν θα γκρινιαζει το ετερο ημισυ.... :roll: και αν με ξαποστειλει κιολας μενουν 2.000.000 δανες που εκτιμουν τα μελαμψα αγορια...οχι οτι ειμαι και πολυ ...αλλα γι αυτους ειμαι εξωτικος.χαχαχα.
παντως εγώ νομίζω οτι το πιο πικρό πράμα σε σχέση με τη φορολογία είναι οτι δεν έχει αντίκρισμα. δηλαδή αν οι παροχές του κράτους ήταν πολύ υψηλού επιπέδου πιστεύω θα ήταν λιγότερη η γκρίνια. πάντως σαν άτομο που πληρωνόταν 600 ευρώ καθαρά απο τη δουλειά του, η μείωση του αφορολόγητου μου φαίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη.
αλλά πολύ πιο ήπιο από αυτό που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ με τα "αντικειμενικά" κριτήρια που εμένα μια μικρή ατομική επιχέιρηση που απλώς επιβιώνω με έβαζε φόρο 700.000 δρχ επί δυο χρονια διότι θεωρούσε με τα κριτήρια ότι είμαι σούπερ μεγάλη επιχείρηση και τα κονομάω χοντρά.
Btw, υπαρχει η σκεψη να τα επαναφερουν.
παντως εγώ νομίζω οτι το πιο πικρό πράμα σε σχέση με τη φορολογία είναι οτι δεν έχει αντίκρισμα. δηλαδή αν οι παροχές του κράτους ήταν πολύ υψηλού επιπέδου πιστεύω θα ήταν λιγότερη η γκρίνια. πάντως σαν άτομο που πληρωνόταν 600 ευρώ καθαρά απο τη δουλειά του, η μείωση του αφορολόγητου μου φαίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη.
στη θέση σου θα την είχα κάνει ήδη
αλλά πολύ πιο ήπιο από αυτό που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ με τα "αντικειμενικά" κριτήρια που εμένα μια μικρή ατομική επιχέιρηση που απλώς επιβιώνω με έβαζε φόρο 700.000 δρχ επί δυο χρονια διότι θεωρούσε με τα κριτήρια ότι είμαι σούπερ μεγάλη επιχείρηση και τα κονομάω χοντρά.
Btw, υπαρχει η σκεψη να τα επαναφερουν.
άμα τα επαναφέρουν μένω άνεργος :fear: :fear: :fear:
Raven Lord
04-09-2008, 09:52
αυτό ισχύει σίγουρα. όπως και η αίσθηση της αδικίας ότι, ενώ τα μικρά εισοδήματα καλούνται από φέτος να πληρώσουν πολύ περισσότερους φόρους, για τα μεγάλα εισοδήματα προβλέπεται σταδιακή μείωση των συντελεστών!!! :shock:
αυτό ισχύει σίγουρα. όπως και η αίσθηση της αδικίας ότι, ενώ τα μικρά εισοδήματα καλούνται από φέτος να πληρώσουν πολύ περισσότερους φόρους, για τα μεγάλα εισοδήματα προβλέπεται σταδιακή μείωση των συντελεστών!!! :shock:
meiwsi syntlestwn isyei gia olous, apla sta megala eisodimata akomi kai me tin katargisi tou aforologitou einai kerdismenoi se sxesi me tous xamilomis8ous ...
Raven Lord
04-09-2008, 10:39
ε, ναι... τι να την κάνω τη μείωση εγώ, από τη στιγμή που δεν πλήρωνα φόρο. (αν και νομίζω το 10% δεν άλλαξε)
επίσης ένα ακόμα απαράδεκτο είναι η κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και η διάχυσή του σε καθέναν που έχει έστω και ένα ακίνητο. Πάλι εύνοια των πλουσιότερων εις βαρος της πλειοψηφίας και των φτωχότερων
Raven Lord
04-09-2008, 11:22
αυτή είναι, εξάλλου, η λογική του συστήματος. αν φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, τότε οι επενδυτές θα φύγουν και θα πάνε σε χώρες όπου δε φορολογείται. γι'αυτό χρειάζεται εννιαία συνείδηση και εννιαία γραμμή για οποιαδήποτε αλλαγή, πράγμα αδύνατο.
Ποιές παροχές; Εδώ το δημόσιο χρέος κοντεύει να διπλασιαστεί από τότε που ανέλαβε η ΝΔ... κι εμείς θα πληρώνουμε την κακοδιαχείρηση αυτή για πολλά ακόμα έτη. Κι αυτά από μία κυβέρνηση που υποσχόταν την επανίδρυση του κράτους και την μείωση της φορολογίας.
When Black Roses Bloom
04-09-2008, 12:32
Αν κάψεις η ανατινάξεις την Ριγίλλης, πόσα τρώς?
Ruthless
04-09-2008, 14:04
ΝουΔού λοιπόν.
Αλλά τέτοιο τους αρμόζει αφού τους ψηφίζουν.
Shadowking
04-09-2008, 14:06
Με το πασοκ καλύτερα.
Ruthless
04-09-2008, 14:08
Το μη χείρον βέλτιστον.
Shadowking
04-09-2008, 14:25
Τα αντικειμενικά κριτήρια επί πασοκάρας πήγαν να περάσουνε. Ο πρόγονος του σημερινού ασφαλιστικού, επίσης.
Αν θέλετε να σταματήσει ο δικομματισμός, μπορείτε να σταματήστε να ψηφίζετε τους μεν για να μη βγουν οι δε.
Όλοι Φιλελεύθερη Συμμαχία για ένα καλύτερο μέλλον. :P
Shadowking
04-09-2008, 15:46
Αν θέλετε να σταματήσει ο δικομματισμός, μπορείτε να σταματήστε να ψηφίζετε τους μεν για να μη βγουν οι δε.
Όλοι Φιλελεύθερη Συμμαχία για ένα καλύτερο μέλλον. :P
Τι λε ρε. Πρώτο θα σε φάμε στην επανάσταση και θα σου κλέψουμε και το καινούριο σου μπάσο για να παίζουμε ΠΑΝΚ.
Σοβαρά τώρα είναι τουλάχιστον εριστικό σε thread για εργασιακά να ποστάρεις τους αρχι-νεοφιλελεύθερους παπάρες που υπάρχουν. Μην ποστάρεις για απάντηση το πρόγραμα της ΦΣ, ευχαριστώ.
Συγγνώμη, αλλά πώς συνδέονται τα νέα φορολογικά μέτρα με τον υγιή φιλελευθερισμό; Τα νέα μέτρα, αν μη τι άλλο, μειώνουν τον ανταγωνισμό, καθώς αυξάνεται το λειτουργικό κόστος μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Raven Lord
04-09-2008, 18:21
Συγγνώμη, αλλά πώς συνδέονται τα νέα φορολογικά μέτρα με τον υγιή φιλελευθερισμό; Τα νέα μέτρα, αν μη τι άλλο, μειώνουν τον ανταγωνισμό, καθώς αυξάνεται το λειτουργικό κόστος μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
λίγο οξύμωρο μου φαίνεται αυτό :!:
atom_smasher
04-09-2008, 20:25
ντετζιαλ σορρυ κιολας, αλλα δεν υπαρχει τιποτα το υγιες στον φιλελευθερισμο.... :(
ο νεοφιλελευθερισμος ειναι η παιδικη αρρωστια του καπιταλισμου
atom_smasher
04-09-2008, 20:39
πανωλη ειναι δεν ειναι παιδικη αρρωστεια...
ο νεοφιλελευθερισμός είναι καλπάζουσα μορφή του καρκίνου που λέγεται καπιταλισμός
Dragonlord
04-09-2008, 21:31
Ντεγκ, σοβαρά ακόμα πιστεύεις το παραμύθι της ελεύθερης και υγειούς αγοράς; Υπάρχει κράτος στο οποίο λειτούργησε/λειτουργεί κάτι τέτοιο πετυχημένα και προς όφελος των πολιτών;
Ruthless
04-09-2008, 21:39
Shadowking, βάλτα κάτω και κάνε έναν απολογισμό από το 80. Με περισσότερα χρόνια το "καθεστώς" του ΠΑΣΟΚ και με λίγες(αλλά διαλεχτές όλες) κυβερνήσεις της ΝΔ.
Δηλαδή οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να τα κάνουν 2 φορές πιο σκατά στο μισό χρόνο. Μοναδική (αν)ικανότητα :!:
ΥΓ: Κι ο δικομματισμός δεν πέφτει, όχι για τις επόμενες 2 γενιές τουλάχιστον. Μετά βλέπουμε. Λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει.
Ντεγκ, σοβαρά ακόμα πιστεύεις το παραμύθι της ελεύθερης και υγειούς αγοράς; Υπάρχει κράτος στο οποίο λειτούργησε/λειτουργεί κάτι τέτοιο πετυχημένα και προς όφελος των πολιτών;
Ναι και ναι. Χώρες με πιο φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία τα πάνε πολύ καλύτερα από εμάς.
Το χάλι στην Ελλάδα προκύπτει αφ' ενός από τον κρατικό παρεμβατισμό που προστατεύει τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφ' ετέρου από κλειστά επαγγέλματα (π.χ. εμπορευματικές μεταφορές δημόσιας χρήσης, που είναι και οι πιο ακριβές στην Ευρώπη) ή κρατικώς ελεγχόμενα ολιγοπώλεια. Η γραφειοκρατική διαδικασία να ανοίξεις μία νέα μικρή επιχείρηση είναι δαιδαλώδης και η φορολογία φροντίζει να μην υπάρχουν ιδιαίτερες προοπτικές ανάπτυξης. Άλλες κρατικιστικές νοοτροπίες όπως η υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση επίσης έχουν αποτύχει, αφού ούτε το ίδιο το κράτος δε φροντίζει να τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τα ταμία.
Shadowking
05-09-2008, 02:46
Shadowking, βάλτα κάτω και κάνε έναν απολογισμό από το 80. Με περισσότερα χρόνια το "καθεστώς" του ΠΑΣΟΚ και με λίγες(αλλά διαλεχτές όλες) κυβερνήσεις της ΝΔ.
Δηλαδή οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να τα κάνουν 2 φορές πιο σκατά στο μισό χρόνο. Μοναδική (αν)ικανότητα :!:
ΥΓ: Κι ο δικομματισμός δεν πέφτει, όχι για τις επόμενες 2 γενιές τουλάχιστον. Μετά βλέπουμε. Λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει.
Kνίτικο θα ακουστεί, αλλά από κάπου πήραν τις σωστές βάσεις οι Νεοδημοκράτες. Πραγματικά, βάλτα και 'συ κάτω και δες.
Που πατάει το ασφαλιστικό της ΝΔ και ποιανού νομοσχεδίου συνέχεια είναι.
Ποια η στάση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του 16
...
...
μπλα μπλα.
Μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο αλλά νυστάζω. Δηλαδή, οι όποιες "διαφορές" παρουσιάζονται, είναι μόνο και μόνο γιατί ο ένας είναι κυβέρνηση και ο άλλος "αντιπολίτευση".
edit: Εισαγωγικά και στο διαφορές για μεγαλύτερη έμφαση.
Ruthless
05-09-2008, 03:20
Και εντελώς τυχαία επί ΝΔ τα πράγματα πάνε πιο γρήγορα προς την καταστροφή. Επειδή οι νεοδημοκράτες δουλεύουν πιο σκληρά.
Σε λίγο θα μου πείτε πως ο Μητσοτάκης ήταν υπόδειγμα πρωθυπουργού που πήρε την δουλειά του Παπανδρέου και την πήγε πολύ πιο πέρα :!:
Dragonlord
05-09-2008, 07:39
Ναι και ναι. Χώρες με πιο φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία τα πάνε πολύ καλύτερα από εμάς.
Το χάλι στην Ελλάδα προκύπτει αφ' ενός από τον κρατικό παρεμβατισμό που προστατεύει τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφ' ετέρου από κλειστά επαγγέλματα (π.χ. εμπορευματικές μεταφορές δημόσιας χρήσης, που είναι και οι πιο ακριβές στην Ευρώπη) ή κρατικώς ελεγχόμενα ολιγοπώλεια. Η γραφειοκρατική διαδικασία να ανοίξεις μία νέα μικρή επιχείρηση είναι δαιδαλώδης και η φορολογία φροντίζει να μην υπάρχουν ιδιαίτερες προοπτικές ανάπτυξης. Άλλες κρατικιστικές νοοτροπίες όπως η υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση επίσης έχουν αποτύχει, αφού ούτε το ίδιο το κράτος δε φροντίζει να τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τα ταμία.
Έχεις κάμει λάθος, από ποια άποψη η Βρετανία "τα πάει πολύ καλύτερα από μας"; Γιατί εγώ σου λέω ότι ο απλός κόσμος τρώει πολύ μεγαλύτερο πακέτο από ό,τι εδώ. Ελπίζω να μη μου απαντήσεις με δείκτες οικονομίας ε. Θα επανέλθω αργότερα γιατί πρέπει να πάω δουλειά τώρα.
gia na epanel8oume sto arxiko ... fainetai oti ka8e mera analogws kai pws ksipnane mallon ekei sto oikonomikwn allazoun tis proypo8eseis gi aytous pou 8a eksakolou8isei na isxyei to aforologito ... ayto 8a pei sxediasmos ki organwsi.
Eλεύθερους επαγγελματίες πολλών ταχυτήτων δημιουργεί η κυβέρνηση ανατρέποντας το φορολογικό καθεστώς περίπου 400.000 φορολογούμενων.
Oι διορθώσεις που έγιναν χθες στο φορολογικό νομοσχέδιο είναι δυσμενέστερες αυτών που είχε ανακοινώσει αρχικά, την περασμένη Tετάρτη, ο υπουργός Oικονομίας Γιώργος Aλογοσκούφης.
Aκόμη και με τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο χιλιάδες φορολογούμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» και παίρνουν 700 - 800 ευρώ το μήνα ακόμη και στην περίπτωση που εργάζονται σε έναν εργοδότη θα φορολογούνται με 10% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.
Tελικά ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών για τους οποίους διατηρείται το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ μειώνεται σημαντικά. Συγκεκριμένα με τις αλλαγές που έγιναν στο φορολογικό νομοσχέδιο το αφορολόγητο ισχύει μόνο:
1. Για όσους υποβάλλουν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα χρόνια. Δηλαδή για τα πρώτα τρία χρόνια ο εμποροβιοτέχνης ή ελεύθερος επαγγελματίας ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός του και αν εργάζεται σε έναν ή περισσότερους εργοδότες θα έχει αφορολόγητο όριο εισοδήματος 10.500 ευρώ.
Σύμφωνα με ερμηνείες κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Oικονομικών η διάταξη αφορά όσους έκαναν έναρξη εργασιών το 2006 και μετά και εξαιρεί αυτούς που έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2005 και έχουν συμπληρώσει ή θα συμπληρώσουν τριετία μέχρι το τέλος του 2008.
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Eιδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες διατηρούν για ακόμη μια τριετία (σύνολο 6 χρόνια) το αφορολόγητο όριο εφόσον: δεν έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους και αποκτούν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών σε έναν εργοδότη ή σε δύο διαδοχικούς εργοδότες κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.
2. Για όσους αποκτούν εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματός τους, εφόσον το εισόδημα αυτό υπερβαίνει το 50% του συνολικού δηλούμενου εισοδήματος, το οποίο υπόκειται σε φορολόγηση σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις της φορολογίας φυσικών προσώπων.
3. Για όσους έχουν τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα στην οικογένειά τους.
Ποιοι αδικούνται
Έτσι με τη νέα ρύθμιση χάνουν το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ και φορολογούνται με συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος:
Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πάνω από 30 χρονών, και δουλεύουν επί πολλά χρόνια αμοιβόμενοι αποκλειστικά με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ακόμα και σε έναν μόνο εργοδότη.
Xιλιάδες κυρίως νέοι και νέες, οι οποίοι εργάζονται σε δύο και τρεις εργοδότες ταυτόχρονα με δελτία παροχής υπηρεσιών των 200 ή 300 ευρώ τον μήνα από κάθε εργοδότη.
Όσοι εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών πάνω από 6 χρόνια σ’ έναν εργοδότη κι είναι κάτω από 30 χρονών.
Όσοι αμείβονται με το ποσό των 800 ευρώ το μήνα και χρειάζεται να αλλάξουν εργοδότη πάνω από 2 φορές το χρόνο.
Όσοι έκαναν έναρξη εργασιών στην εφορία πριν από το έτος 2006.
Παραδείγματα φορολογικής αδικίας
Ξεναγός 26 ετών έκανε έναρξη εργασιών το 2007 και αποκτά ετήσιο εισόδημα από παροχή υπηρεσιών από δύο εργοδότες συνολικού ύψους 15.000 ευρώ. O συγκεκριμένος φορολογούμενος διατηρεί το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ και το 2009 θα πληρώσει φόρο 1.035 ευρώ.
Λογιστής 33 ετών έκανε έναρξη εργασιών το 2004 σε ηλικία 29 ετών. Aποκτά ετήσιο εισόδημα από παροχή υπηρεσιών 12.000 ευρώ από ένα μόνο εργοδότη. O φορολογούμενος αυτός με το προηγούμενο καθεστώς θα πλήρωνε φόρο 225 ευρώ ενώ με τις νέες ρυθμίσεις χάνει το αφορολόγητο όριο και θα πληρώσει φόρο 1.275 ευρώ.
Mεταφραστής 25 ετών έκανε έναρξη εργασιών το 2006. Eργάζεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε 2 εργοδότες και το ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. O φορολογούμενος αυτός διατηρεί το αφορολόγητο όριο και το 2009 θα πληρώσει φόρο 225 ευρώ.
Σχεδιαστής 31 ετών εργάζεται την τελευταία πενταετία σε έναν εργοδότη. Tο ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται σε 10.200 ευρώ (850 ευρώ το μήνα). Mε το προηγούμενο καθεστώς θα ήταν αφορολόγητος αλλά με το νέο σύστημα θα πληρώσει φόρο 1.020 ευρώ (10.200 x 10%).
Το σίριαλ με τα μπλοκάκια
Tετάρτη 27 Aυγούστου
O Γ. Aλογοσκούφης στη συνέντευξη Tύπου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να χάσουν το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ οι φορολογούμενοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ως ελεύθεροι επαγγελματίες από το Δημόσιο.
«Δεν είναι η πρόθεσή μας να φορολογηθούν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου» δήλωνε τότε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «υπάρχουν κάποιες σχέσεις εξαρτημένης εργασίας κυρίως στο Δημόσιο που έχουν τη μορφή συμβάσεων έργου. Aυτές ασφαλώς θα εξαιρεθούν».
Tρίτη 2 Σεπτεμβρίου
Kατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Eπιτροπή της Bουλής ο υπουργός Oικονομίας παρέπεμπε στο άρθρο 48 του Kώδικα Φορολογίας Eισοδήματος και διαβεβαίωνε ότι διατηρούν το αφορολόγητο όσοι θα έχουν εισόδημα μέχρι 10.500 ευρώ και μόνο από ένα εργοδότη.
Tετάρτη 3 Σεπτεμβρίου
O υπουργός δήλωνε ότι «δεν υπάρχει θέμα για όσους εργάζονται τυπικά με σύμβαση έργου, αλλά ουσιαστικά με σχέση εξαρτημένης εργασίας».
Tετάρτη 3 Σεπτεμβρίου
O υφυπουργός Oικονομικών A. Mπέζας άφηνε να εννοηθεί ότι θα κατατεθεί στη Bουλή τροπολογία, βάσει της οποίας το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα διατηρηθεί μόνο για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 10.500 ευρώ και αποκλειστικά από έναν εργοδότη.
atom_smasher
05-09-2008, 10:51
ωραια μου μενουν 2 χρονια μεχρι να φυγω...ή να μην ειμαι ελευθερος επαγγελματιας!
και ελεγα να παρω μηχανη του χρονου αλλα βλεπω να την παιρνω σε καμια δανια....
η λύση είναι μία (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=904828)
η λύση είναι μια
http://www.thewashingtonnote.com/archives/reagan.jpg
η λύση είναι μια
http://www.thewashingtonnote.com/archives/reagan.jpg
τέτοιον έχουμε, η πρότασή μου αφορά την ελευθερία από αυτόν εξ ού και ο όρος Freegan
Raven Lord
05-09-2008, 12:08
γαμιούνται οι κυβερνήσεις και όσοι τις ψηφίζουν :evil:
atom_smasher
05-09-2008, 12:13
ρε καντιρου, φριγκαν?ε οχι και να ψαχνουμε στα σκουπιδια
Raven Lord
05-09-2008, 12:22
http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/0/4/0/21040/chavez.jpg
http://bp2.blogger.com/_LDf-82xD-Ak/SF4vB1STeQI/AAAAAAAAARI/u49MhZdfVNg/s320/fidel.jpg
http://bp1.blogger.com/_L6pDyjqqsvY/RvsIi99Z6tI/AAAAAAAAHtg/LAZ1rHngbgg/s400/evo+morales.jpg
[spoiler:233w72e6]http://npapatri.files.wordpress.com/2008/01/tsipras.jpg[/spoiler:233w72e6]
ρε καντιρου, φριγκαν?ε οχι και να ψαχνουμε στα σκουπιδια
με ένα καλά οργανωμενο δίκτυο αλληλέγγυων ανθρώπων μια χαρά είναι και βρίσκεις και γαμώτα πράγματα. Χθες βρηκα 3 σετάκια τσίλικων και πεντακάθaρων ποτηριών για τσίπουρο, για μπύρες και κοκτέηλ. Πήρα μόνο τα ποτηράκια για τσίπουρο με λεζάντα stolisnaya, γιατί φωναζε η γυναικα μου. Μια άλλη φορά βρήκα ολοκαίνουριες πιατέλες πολυτελείας από Κόσταβόντα, τις οποίες οι νεόνυμφοι στην ανυπόμονη "βουτιά" στην κούτα με το σερβίτσιο και στο χάος με το να ξετυλίγουν τα πιατικά τους ξέφυγαν 2-3 και πετάχτηκαν μαζί με τα περιτυλίγματα. Με μια δική μου βουτιά στην κούτα έβγαλα έτσι λαυράκι
επίσης στηρίζουμε (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=904833)
freezing_moon
05-09-2008, 12:57
Πήρα μόνο τα ποτηράκια για τσίπουρο με λεζάντα stolisnaya
Μην παίρνεις κι όρκο ότι φτιάχτηκαν για τσίπουρο.
Phantom Duck
05-09-2008, 13:08
http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/0/4/0/21040/chavez.jpg
http://bp2.blogger.com/_LDf-82xD-Ak/SF4vB1STeQI/AAAAAAAAARI/u49MhZdfVNg/s320/fidel.jpg
http://bp1.blogger.com/_L6pDyjqqsvY/RvsIi99Z6tI/AAAAAAAAHtg/LAZ1rHngbgg/s400/evo+morales.jpg
[spoiler:2wz2aq8z]http://npapatri.files.wordpress.com/2008/01/tsipras.jpg[/spoiler:2wz2aq8z]
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c0/Pol_Pot2.jpg
Pitsadoros
05-09-2008, 13:09
mi tin ksanadw auti ti fatsa
Phantom Duck
05-09-2008, 13:19
http://img181.imageshack.us/img181/6738/poootcx6.jpg
Raven Lord
05-09-2008, 13:51
αχαχαχαχ, κατά περίεργη σύμπτωση, για δαύτον συζητούσαμε χτες με την παρέα, καθώς καταπιαστήκαμε με το φορολογικό. :wink:
τι ακριβώς έκανε ο πολ ποτ;
[spoiler:1gp3ju68]http://ginacobb.typepad.com/gina_cobb/images/2007/08/29/paul_potts2_3.jpg[/spoiler:1gp3ju68]
Ελπίζω να μη μου απαντήσεις με δείκτες οικονομίας ε
Οκ, πες μου τότε με ποια κριτήρια θα έπρεπε να απαντήσω.
Πάντως, ο ελάχιστος μισθός είναι 1.8 φορές μεγαλύτερος, ο ετήσιος μέσος μισθός (median pay) επίσης 1.8 μεγαλύτερος και το κόστος ζωής μόλις 1.2 φορές μεγαλύτερο. Το ποσοστό κάτω από τα όρια της φτώχιας είναι 14%, ενώ στην Ελλάδα 20%, η ανεργία 5.4% ενώ στην Ελλάδα 8.4% (το 2007).
atom_smasher
05-09-2008, 15:33
deggial οικονομολογος εισαι?
Kαι θες να καταλήξεις?
Ότι ο απλός κόσμος (sic) είναι σε καλύτερη κατάσταση στην Αγγλία, αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται ο Dragonlord.
Dragonlord
05-09-2008, 16:49
Καταρχάς, το ποσοστό φτώχιας στην Αγγλία παίζει να είναι όντως κοντά στο 14%, ενώ εδώ ξέρεις καλά ότι έχουμε τέτοια φοροδιαφυγή (με τους τραγουδιστές να δηλώνουν εισοδήματα βασικού μισθού και βγάλε κλπ) που το 20% δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την πραγματικότητα. Θα επανέλθω αργότερα.
Kαι θες να καταλήξεις?
Ότι ο απλός κόσμος (sic) είναι σε καλύτερη κατάσταση στην Αγγλία, αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται ο Dragonlord.
Δεν έχω άποψη τι γίνεται στην Αγγλία.
Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι ότι στην κατάσταση που είμαστε φταίνε κυρίως τα καριολάκια της βουλης.(ας αφήσουμε προς το παρόν απ έξω τον απλό κόσμο).
Ξαφνικά εκεί που καθόμαστε, παρουσιάζουν ένα ελλειμα ΝΑ με το συμπάθειο. Ενώ έχουν πάρει μέτρα και καλά, απο περσυ.
Σε εμάς δεν φταίει κανένα συστημα. ΟΤΙ συστημα και να είχαμε, τα ίδια σκατά θα είμασταν, αφου στις θέσεις βρίσκονται οι ανθρωποι που βρίσκονται.
Τωρα επίσης δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια, σε τι θα οφελούσε να έχουμε ιδιωτικα ΜΜΜ πχ(για Αθήνα μιλάω), από την στιγμή που γίνεται και καλή δουλειά με τα "δημόσια". Ποτε δεν μπορούσα να καταλάβω την λογική του ιδιωτικοποιώ τα πάντα για να δουλέψουν καλύτερα. Αν θέλει καποιος μπορει να κάνει και το δημόσιο να δουλέψει καλά. Αλλα δεν το προσπαθούν καθόλου. Επίσης μην ξεχνάμε ότι αυτό το "ας τα κάνουμε όλα ιδιωτικά", σημαίνει κατά βάση περισσότερες ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους(ευελικτα ωραρια και παράρια μεντολες κλπ). Αλήθεια, τελικά απλά θα δουλεύουμε για να ζούμε?
Ναι μεν θέλουμε λοιπόν καλύτερες υπηρεσίες, με ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να μην έχει γίνει προσπάθεια να βελτιώσουμε αυτά που έχουμε, αλλά διαρκώς τα απαξιώνουμε(ειτε πρακτικά είτε λεκτικά) και θεωρούμε ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση.
Τελικά ποιος θα δουλεψει σε αυτά για να έχουμε καλύτερες υπηρεσιες(με δεδομένη την ιδιωτικοποιηση μιλαω παντα)?
Εγω και συ. Με χαμηλότερους μισθους. Με υπερεργασια και οχι υπερωρια. Τελικά μήπως τα θέλουμε στο πιάτο μας, χωρίς κανένα προσωπικό κόστος, αλλά το οδηγούμε ακριβώς αντίθετα από κει που θέλουμε.
Ισως το μεγαλύτερο μέρος είναι οφτοπικ, αλλά είδα αναφορά στον νεοφιλελευθερισμο.
Οχι δεν είμαι κνιτης.
mi tin ksanadw auti ti fatsa
γιατι φορας γυαλια?
επισης οσοι κραυγαζουν υπερ των ιδιωτικοποιησεων και του νεοφιλελευθερισμου να πανε να δουλεψουν στη βονταφον
πληροφοριακά, γιατί μαλλον δεν το ξέρετε, τα ΜΜΜ επιβιώνουν με μεγαλη στήριξη από το κράτος, ειδάλλως ως απόλυτα ιδιωτικά και ανεξάρτητα θα είχαν τελείως απαγορευτικό εισιτήριο για τον μέσο πολίτη.
Ruthless
05-09-2008, 18:31
Εσύ τότε μωρή πούτσα τι πετάγεσαι και παραπονιέσαι για τον ΟΑΣΑ πχ; :shock:
εγώ ξέρω τον ΟΑΣΘ μόνο και το πόσο μπουρδέλο είναι ειδικά στις γραμμές μετεπιβίβασης
moved τα τελευταία 3 ποστ στο τόπικ για ΜΜΜ λάθος ποστάρισμα, τι έπαθα γμτ απογευματιάτικα όλο μαλακίες κάνω
Νομιμοποίηση της πιο άγριας εκμετάλλευσης
Πόλεμος κατά της "γενιάς των 700 ευρώ"
Στην αρχή νομίζαμε ότι ο κ. Αλογοσκούφης οδηγεί τη Ν.Δ. σε αδιέξοδα. Οτι επιθυμούσε να συγκρουστεί αιματηρά με την πολυπληθή "γενιά των 700 ευρώ" -που εργάζεται, υποχρεωτικά, με το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ, κοινώς "μπλοκάκι")-, επιβάλλοντάς της φόρο 10%, από το πρώτο ευρώ, στο ήδη πενιχρό της εισόδημα. Φάνηκε να σπρώχνει, χωρίς να υπολογίζει το τεράστιο πολιτικό κόστος, χιλιάδες νέους κυρίως ανθρώπους στην απόγνωση και ακόμη πιο βαθιά στο αρχιπέλαγος της παραοικονομίας, απολύτως ανασφάλιστους και "άδηλους". Επειτα, όμως, συμπεράναμε ότι πρόκειται για ένα ακόμα επιστημονικό χτύπημα του νεοφιλελευθερισμού προς την κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων προστατεύει η ισχύουσα, ήδη κουτσουρεμένη, εργατική νομοθεσία. Για μια νέα ώθηση στη διόγκωση των "ευέλικτων", φτηνότερων και αποδοτικότερων για τους εργοδότες, μορφών απασχόλησης. Διότι, ποιό άλλο νόημα μπορεί να έχουν οι αντιφατικές και αφελείς δηλώσεις του υπουργού ότι οι εργαζόμενοι με τις (ψευδείς και παράνομες, όπως ο ίδιος ομολογεί) "συμβάσεις έργου" (με "μπλοκάκι") στο δημόσιο, αλλά και εκείνοι του ιδιωτικού τομέα, προσκομίζοντας μια απλή βεβαίωση του (ψεύτη και παράνομου) εργοδότη τους, θα απαλλάσονται -όπως και οι "κανονικοί" μισθωτοί- από το φοροκυνηγητό που εξαπολύει κατά των ελευθέρων επαγγελματιών, μικρομεσαίων κ.λπ.;
Προσέξτε τα λόγια του στο ΒΗΜΑ (31/8): "Στον ιδιωτικό τομέα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνονται με σύμβαση έργου". "Στον ιδιωτικό τομέα καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία". "Οι συμβασιούχοι (έργου) του Δημοσίου, είναι βέβαιο ότι εργάζονται με μισθωτή σχέση (εννοεί ότι υποκρύπτεται εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου, την οποία όμως η κυβέρνησή καταργεί συστηματικά)". Ενα εικοσιτετράωρο μετά, σε ραδιοφωνικό σταθμό ανοίγει κι άλλο τα χαρτιά του: "Προκειμένου οι εν λόγω εργαζόμενοι να μην υποστούν την επιβάρυνση με τη νέα φορολογία θα δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες να υποβάλουν βεβαιώσεις ότι πρόκειται για μισθωτούς, ώστε να υπαχθούν στην ευνοϊκότερη φορολογία". Την επόμενη μέρα ο φιλοκυβερνητικός τύπος πανηγυρίζει, με τον δικό του ελαφρώς παρανοϊκό λόγο! "Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Αλογοσκούφης, όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας αλλά, κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, δεν είναι ενταγμένοι στο μισθολόγιο, θα μπορούν να ζητούν βεβαίωση από την επιχείρηση και θα διατηρήσουν το δικαίωμα του αφορολόγητου ορίου" (ΧΩΡΑ, 2/9).
Επειδή όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ιδιώτες εργοδότες, αλλά ούτε και το Δημόσιο ή οι πρώην ΔΕΚΟ, δεν υπάρχει περίπτωση να βεβαιώσουν αυτοβούλως ότι παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία (ώστε να προσφέρουν επιχειρήματα στα δικαστήρια, ή στο ΙΚΑ, και επιπλέον χρήματα και δικαιώματα στους "ευέλικτους" εργαζόμενούς του), και επειδή τα κυβερνητικά επιτελεία ξέρουν πώς διογκώθηκε το συγκεκριμένο εργασιακό "φαινομένο" (που άλλωστε αποτελεί δομική επιλογή της "απελευθέρωσης" της αγοράς και της "αναπτύξης"), το μόνο που μένει είναι να καταργήσουν το "εμπόδιο" της εργατικής νομοθεσίας και της κοινωνικής ασφάλισης.
(Ελευθεροτυπία, 6/9/2008)
Boris-san
08-09-2008, 17:45
animae pou les oti susthma kai na eixame,an allaze to susthma opws 8a eprepe sigoura DEN 8a htan ta idia proswpa.
Aν αυτή την περίοδο μπορούσε να αλλάξει το "σύστημα" με αυτές τις προοπτικές, τότε δεν θα χρειαζόταν καν αυτή η κουβεντα.
Προσωπικά δεν το βλέπω να αλλάζει ιδιαίτερα για τις επόμενες 2 εκλογές.
Παραταύτα, συνεχίζω να πιστεύω πως κυρίως ο "απλός λαός" ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση, αφού κρύβεται πίσω από δικαιολογίες(που πλεον έχουν γίνει βιώματα) γιατί δεν ασχολείται με τέτοια θέματα. Και το πρόβλημα είναι αν όντως δεν μπορούμε εγώ και συ και ο καθένας με τα 1002 προβλήματα να αντιμετωπίσει αυτό, τότε δεν ξέρω πότε σκατά θα ξυπνήσουμε για να κάνουμε κάτι. Ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση υπάρχει από την μεταπολίτευση και μετά. Τόσες γενιές έχουν περάσει και ακόμα είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ασχοληθεί κανείς, καθώς εχει άλλα σημαντικότερα προβλήματα. Ε ας φάμε την πούτσα τώρα και ας μην μιλάμε.
Raven Lord
08-09-2008, 18:23
μόνο όταν πιάσεις τον απόλυτο πάτο και δεν έχεις τίποτα να χάσεις, μπορείς να ξεκινήσεις τη δράση.
ο "απλός", "καημένος" λαός, που πληρώνει τις ατασθαλίες των κυβερνήσεων, είναι ο ίδιος που δημιουργεί πελατιακές σχέσεις με τους πολιτικούς, "υποχρεώσεις" κτλ και έχει φροντίσει ο ίδιος να έχει πράγματα να χάσει (π.χ. θέση στο δημόσιο, βόλεμα κτλ). εννοείται ότι φταίμε εμείς...
Boris-san
08-09-2008, 18:38
De diafwnw,h nootropia twn ellhnwn einai protofanhs kai sigoura xreiazetai allagh.H allagh enos susthmatos einai mia makroxronia diadikasia diamorfwshs ousiastikhs suneidhshs gia ta dikaiwmata sou kai to pws afta katapatountai
Χα! Μόλις η λογίστρια έκανε υπολογισμό το τι φόρο θα πληρώνει κάποιος που δεν πλήρωνε ως τώρα, όσοι λοιπόν αφορολόγητοι καλούνται από του χρόνου να πληρώσουν φόρο να υπολογίζουν τουλάχιστον σύν 65% πάνω (λέω "τουλάχιστον" γιατί σκέφτονται να ανεβάσουν την προκαταβολή φόρου επόμενης χρονιας στα 85%), συν τεκμήριο διαβίωσης λόγω αυτοκινήτου (ειδικά για μεγάλου κυβισμού) συν φόρο ακίνητης περιουσίας αν έχουν δικό τους σπίτι.
Harbinger of Death
19-09-2008, 15:40
Ειλικρινής απορία: υπήρχε περίπτωση να είσαι αφορολόγητος και να έχεις αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού (πάνω από 2000cc αν διάβασα σωστά), και δική σου κατοικία;
μπορείς να έχεις μια χαρά δικό σου σπίτι (κληρονομιά βασικά αλλά ξεχάσαμε ότι είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα η στέγη) και να έχεις λάντα νίβα πχ που στο φορολογεί το ίδιο με οποιοδήποτε ίδιου ή μικροτερου κυβισμού πολυτελείας, άσχετα πόσο πολύ το χρησιμοποιείς
FaithFails
22-09-2008, 18:29
Μπορεί κάποιος plz να μου εξηγήσει γιατί προτιμάει το μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και όχι ΙΚΑ ή κάτι τέτοιο? Δεν έχω ιδέα τι είναι.
Phantom Duck
22-09-2008, 18:40
Γιατί είναι εργοδότης και δε θέλει να πληρώνει εισφορές στο ταμείο.
γιατί είναι κόλπο των εργοδοτών να έχουν προσωπικό με παροχή υπηρεσιών για να μην πληρώνουν ΙΚΑ και να τα πληρώνουν σε ΤΕΒΕ κλπ οι ίδιοι που "παρέχουν" υπηρεσίες και κόβουν αποδέιξεις ως ελέυθεροι επαγγελματίες..
Δεν ξέρω μέχρι ποιό σημείο μπορεί να θεωρείται αυτό παράνομο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι, πχ λογιστές.
Phantom Duck
22-09-2008, 19:55
γιατί είναι κόλπο των εργοδοτών να έχουν προσωπικό με παροχή υπηρεσιών για να μην πληρώνουν ΙΚΑ και να τα πληρώνουν σε ΤΕΒΕ κλπ οι ίδιοι που "παρέχουν" υπηρεσίες και κόβουν αποδέιξεις ως ελέυθεροι επαγγελματίες..
Holy fuck, εννοείς ότι οι εργοδότες δε θα τα σκάνε στα ασφαλιστικά ταμεία δλδ;
FaithFails
22-09-2008, 20:41
Sorry αν ακούγομαι ηλίθια, αλλά δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράμα και μου φαίνεται και παράλογο να το δέχεται κανείς. Είναι νόμιμο αυτό τεσπα?
Και γιατί φωνάζετε για τη φορολογία στο μπλοκάκι και δε φωνάζετε να καταργηθεί το μπλοκάκι τελείως αφού εξυπηρετεί μόνο τους εργοδότες?
εκτος και απο "εργοδοτες" αφορα και αυτοαπασχολουμενους. Και επισης την περιπτωση που δουλευεις καπου με ΙΚΑ κτλ αλλα εχεις και μια συμβαση εργου με καποιον αλλο σαν δευτερη δουλεια (ας πουμε σε ακαδημαικο περιβαλλον)
Εαν το ποσο που θα πληρωθεις ειναι κατω απο ενα οριο απλως σου μαζευει η εφορια το 25%, πανω απο αυτο το οριο πρεπει να κανεις εναρξη εργασιας και δηλωσεις τα εσοδα με δελτιο παροχης κτλ.
edit: + τα κολπα που κανουν εταιριες - agents με επινοικιαση προσωπικου.
Phantom Duck
22-09-2008, 21:01
Και γιατί φωνάζετε για τη φορολογία στο μπλοκάκι και δε φωνάζετε να καταργηθεί το μπλοκάκι τελείως αφού εξυπηρετεί μόνο τους εργοδότες?
HHHHHHMMMMMMMMMMMMMMM δώσε βάση, παίζει ψωμόλυσσα και ανεργία και επισφαλείς σχέσεις εργασίας και της πουτάνας το κάγκελα, οπότε αναγκάζεται κανείς να δουλεύει έτσι, αλλιώς ΟΚ φίλε, θα βρούμε άλλον! Εν προκειμένω προφανώς και "φωνάζουμε" (εμείς οι συνεπείς) να καταργηθεί το μπλοκάκι αφού είναι ουσιαστικά μισθωτή εργασία, αλλά επειδή είναι ένα καθεστώς που έχει καθιερωθεί γερά πλέον (και ουσιαστικά η φορολόγησή του δεν είναι παρά μια αναγνώρισή του κι από το ίδιο το κράτος, ένα βήμα πριν τη νομιμοποίησή του) τουλάχιστον ας γίνει κανά μπάχαλο για να μην καταργηθεί το ελάχιστο "προνόμιο" του αφορολόγητου (δηλαδή 1.050€ ακόμα κι αν τσακώνεις 700 το μήνα).
έδιτ ~ καλά νε, κι αυτά που λέει ο γουωμ, απλά το συγκεκριμένο που λέμε χτυπά κυρίως τους φτωχομπινέδες που ουσιαστικά είναι μισθωτοί, τυπικά όμως με μπλοκάκι.
FaithFails
22-09-2008, 21:04
χμμ φαύλος κύκλος κι έτσι μου ακούγεται.
Τελικά είναι παράνομο?Ή δεν είναι?
atom_smasher
23-09-2008, 00:01
δεν ειναι παρανομο.ειναι ηθικα επαισχυντο αλλα οι εργοδοτες κερδιζουν και στις μπιζνες δεν υπαρχει ηθικη.
Boris-san
23-09-2008, 01:30
Ston kapitalismo tipota to antilaiko den einai paranomo
μεγαλη κουβεντα ειπες....
Boris-san
23-09-2008, 23:55
alh8inh omws
χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, το concept των τεκμηρίων μου φαίνεται αρκετά δίκαιο, αλλα έχω την εντύπωση οτι γενικά δεν θεωρείται και πολύ καλό. ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω;
Harbinger of Death
24-09-2008, 16:52
Ένας φίλος μου έλεγε πως διάβαζε για τα τεκμήρια την εξής γνώμη: ότι θεσπίστηκαν σε μια εποχή που η ακριβής καταγραφή των εισοδημάτων του καθενός ήταν πρακτικά αδύνατη, οπότε από την ιδιοκτησία του καθενός ουσιαστικά εκτιμάται το ελάχιστο εισόδημά του και πληρώνει φόρο βάσει αυτής της εκτίμησης, οπότε σήμερα δεν έχουν κανένα νόημα γιατί είναι απομεινάρια εκείνης της εποχής, αφού σήμερα υπάρχει δυνατότητα πλήρους καταγραφής του εισοδήματος.
Δεν μπορώ να κρίνω ιδιαίτερα, αλλά ακούγεται πειστικό.
χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, το concept των τεκμηρίων μου φαίνεται αρκετά δίκαιο, αλλα έχω την εντύπωση οτι γενικά δεν θεωρείται και πολύ καλό. ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω;
Τα τεκμήρια είναι προβληματικά, γιατί συνήθως δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό εισόδημα. Είτε καταλήγουν να επιβαρύνουν παραπάνω από όσο θα έπρεπε, φορολογόντας ανύπαρκτα εισοδήματα (παραδείγματα (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=85871)), είτε καταλήγουν να απωθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα από έξοδα "πολυτέλειας", όπως δεύτερο αυτοκίνητο, εξοχικό, δίδακτρα φροντιστηρίων, κλπ.
Εν πάση περιπτώσει, όταν τα νέα μέτρα πλήττουν τους μικρομεσαίους και τους μεγάλους δεν τους αγγίζουμε καν, με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο ανταγωνισμός και να εξυπηρετούνται ολιγοπώλεια, για ποια έννοια δικαίου μπορούμε να μιλάμε;
σωστά τα δυο τελευταία ποστς, όπως έχω αναφέρει έχω νοιώσει στο πετσί μου πολύ άσχημα τέτοιου τύπου τάχαμου αντικειμενικά κριτήρια κιέτσ
SpiritCrusher
25-09-2008, 01:56
Εν πάση περιπτώσει, όταν τα νέα μέτρα πλήττουν τους μικρομεσαίους και τους μεγάλους δεν τους αγγίζουμε καν
Διάβαζα τις προάλλες πως σύμφωνα με το νόμο αν έχεις αμάξι με 14 φορολογήσιμους ίππους και πάνω (ακα 2λιτρο και πάνω) αλλά η εργοστασιακή του αξία δεν ξεπερνά τα 50.000 τότε μπορείς να απαλλαγείς από την τεκμαρτή δαπάνη. Για παράδειγμα μια Porsche Cayman 2.7 (που κοστίζει 66.000 και έχει ένα τεκμήριο από εδώ ως απέναντι) επειδή η εργοστασιακή της αξία είναι <50.000 παίρνεις ένα χαρτί που να το επιβεβαιώνει και απαλλάσεσαι και είσαι οκεης.