PDA

View Full Version : thread pragmatikis ypeuthynotitas.

Pages : [1] 2

symposium_lexotanil
01-09-2008, 21:03
loipon. top10. tragoudion. de vazoume auta pou mas erxontai sto myalo ti stigmi pou postaroume. oute auta me ta opoia exoume faei kollima ton teleutaio kairo. skeftomaste, akoma ki an mas parei pente meres. an theloume grafoume ki ena sxolio.

1. David Bowie - Cygnet Committee
to pio plires rock kommati pou exei ixografithei. arxetypo gia opoion thelei na paiksei sosta blues, progressive rock ton 70s kai xevimetal.

2. Momus - Sex For The Disabled
o momus einai apla o kalyteros stixourgos tis sygxronis mousikis. to sygkekrimeno tragoudi epilexthike giati, ektos apo tous stixous pou perigrafoun teleia tin adynamia epikoinonias, exei kai mia apo tis sygklonistikoteres ermineies ever.

3. Piotr Nalitch - Dacha
i apotheosi tis aplotitas tis melodias. pithanotata oi kalyteres fonitikes grammes pou exei epinoisei pote myalo anthropou.

4. Nada Surf - 80 Windows
to pio aprosmena melagxoliko tragoudi. fainomenika mia apli istoria apomakrynsis kai nostalgias. stin praksi melodia kai stixoi dimiourgoun ton orismo tou glykopikrou feeling.

5. Styx - Boat On The River
giati einai apla to megalytero pop-rock xitaki ever.

6. Nick Cave - The Weeping Song
de xreiazetai sxoliasmos gia to sygkekrimeno

7. Black Heart Procession - A Heart The Size Of A Horse
kathara prosopiki epilogi

8. Current 93 - Gothic Love Song
mia apo tis pio xarismatikes fones ever, to kalytero pianaki apo mi-klasiko syntheti kai oi pio eironikoi, skliroi, adistaktoi stixoi pou exoun graftei. o apolytos ymnos sti sapila ton sxeseon metaksy ton dyo fylon, to pio erotiko tragoudi ever.

9. Radiohead - No Surprises
edo epaikse megalo provlima. to ok computer einai o agapimenos mou diskos ever. tha mporouse na mpei opoiodipote tragoudi (lucky, exit song, let down) i olokliro to album ws bonus. telikws epelexthi to sygkekrimeno epeidi such a pretty house.

10.King Crimson - Epitaph
if we make it we could all sit back and laugh. but i fear tomorrow i ll be crying. to pio SKATOPSYXO tragoudi olon ton epoxon.

edit : link! (http://www.sendspace.com/file/8qjqva)

carheart
01-09-2008, 21:10
εξαιρετικό thread.

Boris-san
01-09-2008, 21:25
Para polu wraio topic sympe gratz,as pw kai gw thn tapeinh mou gnwmh,h o poia den prokuptei aviasta ka8ws panta dhmiourgw sto mualo mou kai gw mia lista me agaphmena kommatia.3ekinw:

1.Queensryche-Eye of the Stranger
To apoluto kleisimo enos terastiou diskou,sunais8hmatiko riffares solares,apla teleio

2.Fates Warning-Part of The Machine
Apo to teleio kleisimo sto anoigma enos apisteftou diskou onomati Perfect Symmetry,apla uperoxos Matheos Alder kai Zonder Di Biase kai Aresti dinoun ta resta tous pragmatika se afto to disko sumperilamvanomenou kai aftou tou kommatiou

3.King Crimson-Fallen Angel
Oi King exoun vgalei 8eikous diskous kai an kai 8a postara to Epitaph,gia na mhn epanalamvanomaste 8a pw to tragoudi afto apo to Red,ena disko pou me afhse afwno otan ton akousa

4.Neurosis-Through Silver In Blood
Apla apokalupsh tipote allo

5.Suffocation-Thrones of Blood
Afth h mpanta den uparxei sto brutal death metal,einai monadikh apiasth kai afto to tragoudi me kanei na 8elw na kopaniemai mexri avrio.Teleio

6.Death-Flattening of Emotions
To prwto kommati pou tou Human 3ekina thn e3eli3h tou megalou Chuck(RIP) kai to idiaitero stul tou ginetai akomh pio monadiko.Ta anatolitika stoixeia apla den paizontai

7.Dodheimsgard-Ion Storm
Epivaletai

8.Esoteric-Grey Day
Varu ki asukwto,melagxoliko se sun8livei me ka8e akroash,apistefta brutal fwnhtika kai kataplhktika melwdika shmeia.An kai den akouw genikotera funeral doom einai must afth h mpanta

9.Foreigner-Cold As Ice
Nai den kollaei me ta alla alla afth th mpanta thn akousa prin kana akousw metal genikotera kai thn exw sthn kardia mou.Afto to kommati einai toso piasiariko pou den to variemai pote

10.Camel-Lady Fantasy
Ti epos afto to tragoudi.Oti kalutero exei grapsei afth h megalh prog rock mpanta.E3akolou8ei na me suginei ka8e fora kai perissotero.Na kaneis ta3idi kai apla na to vazeis sto repeat.H kaluterh mou

Profanws agapw para polla tragoudia alla egrapsa afta pou agapw perissotero ap ola.Elpizw na fainomai sovaros

casshern
01-09-2008, 21:52
Και λίγα λες. Τιτάνας.

Εγώ λυγίζω, τρέμουν τα χιέργια μου και πνίγεται το πληκτρολόγιο στον ιδρώτα.

Amnesiac.
01-09-2008, 22:34
Τέλειο τόπικ, πράγμα περίεργο αν σκεφτείς ότι το άνοιξε ο πλέον άμπαλος μουσικά γιούζερ του πλανήτη, έχω ψηθεί πριν πέσω για ύπνο να δω τη ζωή μου να περνά μπροστά απ'τα μάτια μου αλλά να μη πεθάνω μετά για να μπορέσω αύριο να γράψω αυτά που σκέφτηκα ότι είναι τα καλύτερα κομμάτια έβερ.

Πάντως αυτό θα το έγραφα ακριβώς έτσι, απλά θα είχε το 1 αντί για το 9 μπροστά γιατί θα το σκεφτόμουν πρώτο.

9. Radiohead - No Surprises
edo epaikse megalo provlima. to ok computer einai o agapimenos mou diskos ever. tha mporouse na mpei opoiodipote tragoudi (lucky, exit song, let down) i olokliro to album ws bonus. telikws epelexthi to sygkekrimeno epeidi such a pretty house.

When Black Roses Bloom
01-09-2008, 22:42
Θα μιλήσω στο ίδιο μοτίβο με τον ίσκρα:

1. The Waterboys - The Fisherman's Blues
Επειδή περιγράφει όλα αυτά που νιώθω απο την παιδική μου ηλικία και όλα αυτά που θέλω απο μέσα μου να βγάλω, και δεν μπορώ να βρώ τις λέξεις για να τα εκφράσω. Γιατί αυτό το κομμάτι ακριβώς που λέει "Counting the towns flashing by in a night that's full of soul" όπως και το τέλος όπου "Tomorrow I will be loosened from bonds that hold me fast that the chains all hung around me will fall away at last", μιλάει για αυτό το αύριο που περιμένω, αλλά τελικά δεν έρχεται.

2. The Tea Party - Psychopomp
Γιατί αυτή η φωνή, γιατί αυτό το ρούφηγμα, σαν απο μισοτελειωμένο τσιγάρο που λέει "I'll give you something more"με κάνει να ανατριχιάζω.

3. Loreena McKennitt - Night Ride Across The Caucasus
Δεν μπορώ να περιγράψω καθαρά αυτό που αισθάνομαι όταν ακούω αυτό το κομμάτι. Όποιος έχει ταξιδέψει ήρεμα στην επαρχία, βράδυ μόνος, μπορεί να πάρει μια μικρή ιδέα για το τί μιλάω.

4. Depeche Mode - Enjoy The Silence
Είναι κομμάτι της εφηβείας μου, όταν εδώ στην Ελλάδα ξεκινούσε το Mtv και θυμάμαι αμυδρά έναν βασιλιά να σέρνει μια σεζλόνγκ πάνω σε βουνά, σε παραλίες. Όταν αργότερα, τα αγγλικά μου μου επέτρεψαν να δώσω νόημα σε αυτό που άκουγα, απλά κάρφωσε μέσα μου το συναίσθημα αυτό.

5. Wolfsheim - Once In A Lifetime
Η πρώτη φορά που το άκουσα, ήταν και η πρώτη (και τελευταία) που είχα πάει στο Rebound. Δεν ήξερα το συγκρότημα, απλά κατάλαβα ακουστικά ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής είχε τραγουδίσει και το Dream Of You. Ήταν λοιπόν μια μικρή προσωπική αναζήτηση μέχρι να καταφέρω να βρώ και να συνδέσω το κομμάτι (και φυσικά να βρώ και κάποιον που να τους γνωρίζει). Ο συνδιασμός της θεματολογίας δε, με έκανε να το λατρέψω, αυτή η ιδέα ότι βρίσκομαι στην άκρη μιας παραλίας και μυρίζω το ιώδιο που αυξάνεται σταδιακά και την αρμύρα που φέρνει η βροχή όταν σπρώχνει μακρυά τον αέρα καθώς πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην ακτή.

6. Archive - Again
Ήμουν ερςτευμένος. Το τραγούδισα γι'αυτήν που ήμουν ερωτευμένος. Με έφτυσε. Τι άλλο να ζητήσω?

7. Bob Dylan - Senor
Ε, εντάξει.

8. Pink Floyd - Hey You
Όταν ξεκινήσαμε να συγκατοικούμε με τον Ντίνο, τα πράγματα δεν ήταν όλα ρόδινα. Ένα βράδυ "full of soul" λοιπόν, τον ρώτησα απλά, καθώς άκουγα αυτό το κομμάτι "hey you, will you help me to carry the stone?". Μετά μας έραψε μαζί. Αυτό το πράγμα.

9. Schiller mit. Heppner - I Feel You
Γιατί πιστεύω, ότι μετά απο το Beloved και το Carbon, έχει την καλύτερη διαδοχή στίχων.

10. James - Sometimes
Sometimes, when I look deep in your eyes, I swear I can see your soul.

Edit: Να και το λίνκ.

http://rapidshare.com/files/142007489/Old_Life.rar.html

Shadowking
01-09-2008, 23:34
ωχ.
random σειρά, δεν μπορώ να βγάλω top ten.

1) Beatles - Eleanor Rigby
Γιατί είναι από τα λίγα τραγούδια που έχω κλάψει ακούγοντάς τα. Γιατί, δείχνει πολύ όμορφα σε τι σκόπευαν να μεταμορφωθούν οι Beatles. Γιατί δεν υπάρχει άλλο τραγούδι (για μένα) που να περιγράφει την μοναξιά πιο όμορφα.

2) Pink Floyd - Dogs
Γιατί έχει από τους καλύτερους στίχους ever. Γιατί το album έχει το εξώφυλλο που έχει. Για πολλά.

3) Arcturus - Ad Astra
Γιατί είναι μια όαση μελωδικότητας στην γενικότερη παράνοια του La Masquerade Infernale.

4) Paradise Lost - Forever Failure
Αν και θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε κομμάτι από το Draconian Times, αυτό για το νοήμα που, το samplaki του Manson στην εισαγωγή, γιατί είναι σεμινάριο συναισθήματος>τεχνικής.

5) Camel - Lady Fantasy
Τα πε ο κνίτης. Συν ότι έχει το συγκλονιστικότερο φινάλε κομματιού.

6) Primordial - The Gathering Wilderness
Πολύς πόνος σε ένα τραγούδι. Σχετικό με την Ιρλανδία που υπερ-αγαπάω.

7) Tom Waits - Swordfishtrombones
Γιατί είναι waits. Γιατί δεν βγάζει νόημα και όμως κάτι λέει. Γιατί "And if you think that you can tell a bigger tale I swear to God you'd have to tell a lie".

8 ) Fates Warning - Chasing Time
Για το βιολί στο τέλος.

9) Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Αγρύπνια
Γιατί η Αγρύπνια, και συνεπώς το ομώνυμο πρώτο ήταν το πρώτο κομμάτι/άλμπουμ που άκουσα από Θανάση, κάποιο καμμένο πρωί στις 6 όταν άρχισε να ανατέλει ο ήλιος και με άφησε μαλάκα. Από τις στιγμές που μένουν.

10) Διονύσης Σαββόπουλος - Ζειμπέκικο
Γιατί είναι απλά το καλύτερο κομμάτι που έχει γραφτεί ποτέ στην νεότερη ελληνική μουσική.

iskra
01-09-2008, 23:42
omorfa omorfa! parolo pou sxedon sigoura ola ta tragoudia pou tha anaferthoun tha einai ligo-poly gnosta, ego leo opoios thelei soulouponei ligo-ligo ta tags kai anevazei! ego anevazo ti dikia mou tora, tha kamo edit se ligo sto proto post na valo to link. (profanws variemai idiaiterws e.)

jack the ripper
02-09-2008, 00:09
Η δικια μου λιστα σε ψιλοτυχαια σειρα:

Psychotic Waltz - Into The Everflow:
Kathe fora pou akouw to sygkekrimeno einai les kai parasyromai se mia dini (idiws sti diarkeia tou solo)apo tin opoia den thelw na fygw

Psychotic Waltz - A Psychotic Waltz
to piano stin arxi to piano stin arxi to pianw stin arxi!

Iron Maiden - Hallowed Be Thy Name
To sygkrotima apo to opoio ksekinisa na akouw to eidos.To kalytero tous kommati...Sygkinisi kathe fora pou to akouw

Stratovarius - Black Diamond
To power itan apo ta prwta akousmata mou...Kai sygkekrimena oi Stratovarius.Akoma thymamai pou eixa paei metropolis kai eixa parei xwris na kserw tipota gia dautous to dreamspace meta apo protropi filou.Kollisa...akolouthise to visions..E fysiko akoloutho to Black Diamond

Fates Warning - Still Remains
When the voice is gone The words still remains

Gamma Ray - Rebellion In Dreamland
lykeio na paizei kata ti diarkeia tou mathimatos i sto dialleima sto repeat

Queensryche - Eyes Of A Stranger
To teleio tragoudi enos teliou diskou

Songs: Ohia - The Black Crow
Kalokairi sto mpalkoni i me mounto kairo dipla sto mpalkoni kai auto na paizei....And it's fading it's fading it's fading...

Pelican - Drought
otan akouw gia riff einai to tragoudi pou erxetai sto myalo mou.otan to akousa eixa meinei me to stoma anoixto...POSO PORWTIKO MPOREI NA EINAI? kathe fora pou to akouw auti i erwtisi mou erxetai sto myalo

Black Sabbath - Heaven And Hell
Dio,Iommi......Fwnara...Tragoudara..Istoria...Teleiotita

http://www.sendspace.com/file/lthj1o

Boris-san
02-09-2008, 00:15
E re perash oi Ryche kai oi Fates \m/

Mostos
02-09-2008, 00:54
WBRB τρομερή επιλογή το Senor. Ευγε.

Entrancemperium
02-09-2008, 01:23
Egw exw na pw oti einai isws to kalutero thread oso parakolou8w to ER..
Kai polu kalh h idea toy iskra na anebazei opoios 8elei..

Kai mexri stigmhs o wbrb exei kanei imho to pio wraio post.. :pink: (den eimai gays eee) 8)

Harbinger of Death
02-09-2008, 02:19
Η δική μου ετοιμάζεται, αν και όταν έφτασα στο τέλος της playlist μου απογοητεύτηκα για κάποιο λόγο. Ίσως δεν έχω όλα όσα θέλω σε mp3. Μαστ νταουνλόαντ.

The Good Son
02-09-2008, 02:20
8. Pink Floyd - Hey You
Όταν ξεκινήσαμε να συγκατοικούμε με τον Ντίνο, τα πράγματα δεν ήταν όλα ρόδινα. Ένα βράδυ "full of soul" λοιπόν, τον ρώτησα απλά, καθώς άκουγα αυτό το κομμάτι "hey you, will you help me to carry the stone?". Μετά μας έραψε μαζί. Αυτό το πράγμα.

αδερφάρες.

Boris-san
02-09-2008, 02:27
Kai twra h stigmh pou olh perimenate mia sullogh pou anamenetai na kanei 8rafgsei na suginisei enan oloklhro internetiko lao:http://www.megaupload.com/?d=GEUZTJR8
A compilation creaed by the famous daniel san

animae
02-09-2008, 03:23
1.tea party - bazaar

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, απλά με το που άκουσα αυτό το τραγούδι,κολλησα.

2.Τοri Amos - Winter

Υπέροχο πιάνο, υπέροχη φωνή, υπέροχη ερμηνεία.

3.Ulver - The Future sound of music

Οποιος το χει ακούσει σε βραδινή βόλτα με αυτοκίνητο στην πόλη, καταλαβαίνει. Η κορύφωση κάπου στην μέση γαμάει κόσμους.

4.Pain of Salvation - Beyond the Pale

Yπέροχο ολάκερο το τραγούδι, από τις καλύτερες ερμηνείες του τραγουδιάρη και πανέμορφοι στίχοι.

5.Tea Party - Writings on the wall

30 κιλά αρχίδια αυτό το τραγούδι. Μου φτιάχνει το κέφι.

6.RPWL - Sea-Nature

Ταξιδιάρικο.

7.The Haunted - Forensick

Θα χρησιμοποιήσω στίχους από άλλο τους τραγούδι : If this is where we're headed now ,Welcome to hell

8.Ark - Burn the sun

Yπεριφφαρες, ωραίοι στίχοι.

9.Αγγελακας - Σιγα μην κλαψω

Προσωπικοι λογοι

10.Faith No More - King for a day

Γιατί είναι ίσως το τραγούδι σουμα του δίσκου.ΚΟμματάρος.

Έμειναν αρκετά απ έξω, ήθελε τοπ 15.

FIXXXER
02-09-2008, 04:50
Ωραιος ο αποπανω σε γενικες γραμμες, αν εξαιρεσεις το 9 που ειναι ΣΚΑΤΑ. :twisted: Πολλη περαση οι Tea Party σε αυτο το θρεντ. Θα τιμησω συντομα. Αν και 10 ειναι πααααααααρα πολυ λιγα, αλλα δε γινεται αλλιως.

Ace
02-09-2008, 05:13
Θα γράψω τα τοπ 10 χωρίς όμως να περιλαμβάνω όσα γράφτηκαν μέχρι τώρα. Να το κάνετε κι εσείς. Λοιπόν βγάζοντας έξω το ζειμπέκικο και το λειντιφαντασι έχουμε και λέμε, αντιστρόφως:

10. Radiohead - Exit music [for a film]
eh

9. Tool - Ænema
Ωραίοι στίχοι. Κάτι έπρεπε να βάλω απο τοολ.
Εναλλακτικά: Isis - So did we
Τρομακτικά δυνατό ιντρο δίσκου.

8. activemember - Ψέμα μου
Επικοί στίχοι, ατμόσφαιρα που σίγουρα πέτυχε τυχαία ο χοντρός, αλλα σίγουρα ταιριάζει με τα λιβάδια του Twin Peaks της Ουαλίας οπου ηχογραφήθηκε το κομμάτι. Ψυχρό μα αισιόδοξο!

7. Porcupine Tree - Arriving somewhere but not here
Γιατί έχω φανταστεί λεπτομερώς όλο το vclip του κομματιού. Τόσο ταξιδιάρικο. Απ τα πιο ευγενικά κομμάτια ακόμα και στο σπάσιμο. Πλήρες.

6. Beatles - Yesterday
Απ τα πρώτα κομμάτια μουσικής που άκουσα.

5. Pink Floyd - Marooned
-

4. Aphex Twin - Nannou
Παράνοια και φόβος σ'ένα παιδικό δωμάτιο.

3. Rage against the machine - Born of a broken man
Ιδιαίτεροι στίχοι, δεν περιμένεις να έχει γράψει κάτι τέτοιο ο zack. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

2. System of a down - Mr Jack
Το μοναδικό κομμάτι που δε θα βαρεθώ να ακούω ποτέ. Το χω ακούσει και 100 φορές συνεχόμενα. (αλήθεια). Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί μου αρέσει τόσο, στιχουργικά και μουσικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

1.Europe - Final countdown
Πλακίτσα.
:spoiler:

1. Rolling Stones - She's like a rainbow / Looptroop - Last song
Καμία σχέση μεταξύ τους.
Α, η σειρά είναι τυχαία.
inb4 faggotry.

Pitsadoros
02-09-2008, 07:22
gamaei to thread k tha ftiaxtoun silloges/proswpikotites. valte ekswfillo ti fatsa sas!!

enistamai omws giati mou fainetai periergo pou den iparxei kanena slayer metallica iron maiden klp k iparxei mono ena sampath. auta ta kommatia ta xoume akousei k niwsei to idio i k perissotero ap auta pou exoun postaristei mexri twra k pou anakalipsame arketa argotera. i oxi? mi ftinete sto parelthon sas!

When Black Roses Bloom
02-09-2008, 08:35
gamaei to thread k tha ftiaxtoun silloges/proswpikotites. valte ekswfillo ti fatsa sas!!

Επαυξάνω.

Ubu Roi
02-09-2008, 12:16
ενα τοπ 3, οχι πολυ υπευθυνο, αλλα ειναι μαλλον τα τραγουδια που εχω ακουσει περισσοτερο

ακουω την αγαπη (http://www.youtube.com/watch?v=UNqdE6-gMXQ), τρυπες

μιλω για σενα (http://www.youtube.com/watch?v=_iUwCPDRZXA), θανασης παπακωνσταντινου

les ecorches (http://www.youtube.com/watch?v=fCpGfZWYBL4), noir desir

GuardianOfIvorytower
02-09-2008, 12:30
Γαμάτο thread. Λοιπόν έχουμε κ λέμε:

1. Fates Warning - Chasing Time
...κάποιος είπε για το βιολί στο τέλος...θα συμπληρώσω κ για τους στίχους του...τους σκέφτηκα κ ανατρίχιασα...
...forever living for the future of an illusion...

2. Queensryche - Mission
από το livecrime
...bless me father for I 've sinned...
κ μετά μπάινει η θεϊκή μελωδία κ φωνή
...I can't explain this Holy pain...
κ ένα από τα τελειότερα σόλο της μουσικής τίγκα στο συναίσθημα

3. Rush - Natural Science
...κυρίως για το ριφ που μπαίνει στο 2:21...ριφ που απλά είναι τέλειο κ έχει επηρεάσει ΟΛΟ το prog κ τη μισή μουσική σκηνή γενικότερα...

4. Iron Maiden - Hallowed Be Thy Name
...γιατί το έχω δει τόσες φορές live κ κάθε φορά είναι σαν την πρώτη, γιατί έχει όλα τα στοιχεία που έκαναν τους Maiden τόσο μεγάλη μπάντα, για την ερμηνεία του Dickinson, για την κατάσταση που περιγράφουν οι στίχοι...

5. Manowar - Secret Of Steel
...γιατί όποτε ακούω τα τύμπανα στην αρχή ξεσηκώνομαι, μεταφέρομαι αυτόματα σε ένα πεδίο μάχης ή στη Valhalla, γιατί η φωνή αυτού του ανθρώπου(?) απλά δεν υπάρχει, γιατί περιγράφει το όλο σκεπτικό της μπάντας μεταφορικά...

6. Death - Spiritual Healing
...από τους πολλούς ύμνους τους αυτό για την ΥΠΕΡθεϊκή στιγμή της κραυγής Practice What You Preach κ το αγαπημένο μου σόλο του μακαρίτη...

7. Megadeth - Tornado Of Souls
...γιατί έχει ίσως το πιο τέλειο σόλο που έχω ακούσει...

8. Jag Panzer - Harder Than Steel
...γιατί αποτελεί τον ορισμό κ την πεμπτουσία του US power, για αυτό το γαμημένο εξυψωτικό συναίσθημα που μόνο αυτό το είδος ξέρει να δημιουργεί...

9. Dream Theater - Mirror
...κ μουσικά κορυφαίο, αλλά ίσως από τα λίγα κομμάτια που με πορώνουν περισσότερο λόγο στίχων...
...It's time for me to deal, Becoming all too real, living in fear-, Why'd I betray my friend?
Lying until the end, Living life so pretend, It's time to make my amends, I'll never hurt you again...
...κ τέλεια μελωδία από Kevin Moore μετά...

10. Candlemass - Samarithan
...γιατί εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που λατρεύω σε μία doom metal μπάντα, κ γιατί η φωνή του Messiah προάγει το τραγούδι σε άλλο επίπεδο...

animae
02-09-2008, 12:33
enistamai omws giati mou fainetai periergo pou den iparxei kanena slayer metallica iron maiden klp k iparxei mono ena sampath. auta ta kommatia ta xoume akousei k niwsei to idio i k perissotero ap auta pou exoun postaristei mexri twra k pou anakalipsame arketa argotera. i oxi? mi ftinete sto parelthon sas!

Για αυτό καλύτερα είναι να ναι 15 τα κομμάτια.

Pitsadoros
02-09-2008, 12:38
iskra mporeis na dieukriniseis kati epeidi m endiaferei to zitima?

oi epiloges ginontai me vasi tin proswpiki simasia pou exei to kathe kommati gia ton grafonta i einai proswpiki prospatheia antikeimenikotitas? giati auta pou vales esi exoun perigrafes me kritiria pou esi thewreis antikeimenika (stixourgika, sinthetika klp) k tous bhp tous exeis ksexwrista sa proswpiki epilogi. auta pou postaroun oi alloi einai proswpika gousta k sindesmoi me faseis ti zwis tous kserw gw opote den exoun sxesi me ti threadstarting sillogi an telika o skopos tis itan i antikeimenikotita. telika ti?

oi silloges me ta antikeimenika kalitera tragoudia exoun megalitero endiaferon ap tis silloges me agapimena tragoudia tharrw

fantastiiko to top10 sou mpaidegouei

carheart
02-09-2008, 12:42
Είναι δέκα τραγούδια. Δέκα τραγούδια που αγγίζουν την τελειότητα, δέκα τραγούδια που δεν χάνουν σε κανένα σημείο. Ήταν αδύνατο να τηρηθεί το ένα τραγούδι ανά καλλιτέχνη. Δεν μειώνει τίποτα αυτό, στα υψηλότερα πράγματα είναι αδύνατο να υπάρξει οποιοσδήποτε περιορισμός, ειδικά αν κάθε στιγμή από την κάθε νότα ραγίζει την γαλήνη της φιλάσθενης ψυχούλας μας!!~!~

Χωρίς σειρά προτίμησης.

Αυτό έλειπε.

1. Momus - Amongst Women Only
O Momus έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Έχει ξεπεράσει όλους του τους μέντορες. Τον David Bowie. Τον Serge Gainsbourg. Τον ίδιο τον Jacques Brel ακόμα. Σε αίσθηση της μελωδίας. Σε πάθος. Σε δημιουργία ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. Σε ποίηση. Σε αισθητική. Σε άποψη. Σε όλα. Δεν υπάρχει ούτε ψεγάδι σε κάτι που αφορά τη μουσική του πλευρά. Το συγκεκριμένο κομμάτι βρίσκεται στον τέταρτο δίσκο του "Don't stop the Night", που κυκλοφόρησε στην Creation. Οι λόγοι που ο Momus είναι τελικά ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης, είναι επειδή έχει καταφέρει να δώσει απαντήσεις ακόμα και σε ερωτήματα τόσο βαθιά που δεν είχα καν καταφέρει να θέσω. Με όποιον τρόπο και αν βρίσκει να τα καμουφλάρει. Από τον σκληρότερο κυνισμό, στον απόλυτο συναισθηματισμό, τούμπαλιν. Μην όντας καλλιτέχνης που μπορείς να απομονώσεις χαρακτηριστικά του, σου δίνει την άνεση, αν τον "πιάσεις", να τον δεχτείς συνολικά, για οτιδήποτε, και αυτό είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνιο τόσο στη μουσική όσο και οπουδήποτε αλλού, ο Momus είναι το μουσικό αντίστοιχο του Albert Camus, δεν μπορώ να το θέσω διαφορετικα.

2. Momus - The Hairstyle of the Devil
O Momus έχει καταφέρει το ακατόρθωτο... Το "The hairstyle of the Devil" έχει δύο εκτελέσεις, μια στο ομώνυμο 12" της Creation και μια στο LP "Monsters of Love", σε video έκδοση. Εδώ πραγματεύεται κάτι άλλο.

3. Momus - Sex for the Disabled
Ο Momus έχει καταφέρει το ακτόρθωτο... Στο δεύτερο album του, "The Poison Boyfriend". Είναι αυτοβιογραφικό και το έγραψε για μένα, χωρίς να το ξέρει. Το κομμάτι, όχι το album.

4. Current 93 - A gothic love song
H κορύφωση της νηφάλιας περιγραφής των ανθρώπινων σχέσεων. Ο Tibet ξεπερνάει οποιοδήποτε ανώδυνο ερωτικό τραγούδι γράφτηκε ποτέ, και με ασφάλεια πιά, σούρουπο πλέον, περιέγραψε, ανέλυσε, δήλωσε. Τα ισχύοντα. Και έβαλε από πίσω την ισχυρότερη ίσως μελωδία που έκρυβε στην οργιώδη συνθετική ικανότητα για τους Current 93/

5. Johnny Cash - I still miss someone
Είσαι ο Johnny Cash. Και έψαχνες να βρεις την June Carter. Και της το είπες έτσι. Και είσαι ο Johnny Cash..

6. Johnny Cash - The Matador
...Και ξέρεις τι συμβαίνει : Μέσα από τους πιο άγνωστους δίσκους του. Μέσα στα συρτάρια των τραγουδιών που απλώς μπήκαν σαν fillers σε κάποιο δίσκο. Στο "Old Golden Throat". Και στο "The Heart of Cash". Και όμως

7. Pink Floyd - Julia Dreamm
1968. B-side του single "it would be so nice". It would be so nice. Γραμμένο από Roger Waters, φωνή από David Gilmour. Από τις πρώτες προσπάθειες χωρίς τον μάγο Syd Barrett να στοιχειώνει και να μαγεύει την ψυχεδελική υφή των πρώιμων Pink Floyd. Των ΜΕΓΑΛΩΝ Pink Floyd δηλαδή.

8. Leonard Cohen - Who by Fire
Ερωτήσεις, ρητορικές, όχι ερευνητικές. Δεν θα παραθέσω στίχους, όπως και σε κανένα τραγούδι. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί το διασκεύασαν οι COIL. Δεν γίνεται να εξυψωθεί περισσότερο αυτό το κομμάτι, ούτε λίγο, ακόμα και υπάρχει ένας John Balance από πίσω. Ο Leonard Cohen έκανε την υπέρβαση ως καλλιτέχνης. Σε αυτό. Και σε άλλα. Αλλά σε αυτό πιο πολύ.

9. Jacques Brel - My Death
Δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί για αυτό. Δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για τη σημασία αυτού του ανθρώπου, αυτού του κομματιού, αυτών των στίχων. Δεν ξέρω αν μπορώ, δεν ξέρω αν γίνεται καν. Επιλέχθηκε αυτό γιατί έτσι.

10. Nick Cave and the Bad Seeds - The Weeping Song
Προσωπική επιλογή, όπως και οι άλλες εννιά. Ο σχολιασμός, σε αυτό, όπως και στα υπόλοιπα εννιά, είναι ξεκάθαρα αχρείαστος.

Χωράνε τουλάχιστον άλλα δέκα. Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Δεν τα ανεβάζω.

metamelia3
02-09-2008, 12:51
Έχει ξεπεράσει όλους του τους μέντορες. Τον David Bowie. Τον Serge Gainsbourg. Τον ίδιο τον Jacques Brel ακόμα.
:|

zihuatanejo
02-09-2008, 12:59
Eχμ..

Pink Floyd - Dogs
Eίναι το καλύτερο κομμάτι του καλύτερου δίσκου έβερ. Άψογη δομή, άψογοι στίχοι, άψογα τα πάντα.

Metallica - Orion
Έχει ό,τι χρειάζεται ο σωστός σκληρός ήχος. Πολυμορφικό, whatever. A, και γιατί god bless mr. Cliff Burton.

The Cure - Disintegration
H φωνή του Smith δένει τόσο με τη μουσική, με τους στίχους, όσο τίποτα. Τα πλήκτρα, το drumming..

Roger Waters - Leaving Beirut
Ισάξιο με τα καλύτερα Floyd. Aπίστευτη εκτέλεση στο live στο Terravibe, με εμένα να το σιγοψιθυρίζω στίχο στίχο.

Queen - I want to break Free
Freddy Mercury και το σολάκι στα μισά. Χάλια βίντεο, αλλά δεν έχει σημασία. Έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μου.

Portishead - Roads
Πώς το είχε πει η Milton; Tο μαγικότερο πράγμα που κάνει η μουσική για τους ανθρώπους είναι να μας αναγκάζει να περιμένουμε λίγο για τις αποκαλυπτικές στιγμές που μπορεί να μας χαρίσει Kάπως έτσι.

The Gathering - Rescue me
H καλύτερη γυναικεία φωνή εβερ. To κομμάτι είναι από μόνο του εξαίσιο, αλλά η Anneke το πάει σε άλλη διάσταση

Υann Tiersen - La Valse d' Amelie
Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτή τη σύνθεση. Αγαπάμε το Yann όσο τίποτα.

Rolling Stones - Gimme Shelter
To πρώτο κομμάτι stones, που είχα ακούσε, έμελλε να γίνει και το αγαπημένο μου. Ωραία τα ψηλά του Mick.

Pink Floyd - Comfortably Numb
To πρώτο τραγούδι που βούρκωσα ακούγοντάς το. Το πρώτο τραγούδι, που μου σηκώθηκαν οι τρίχες σε όλο μου το σώμα ακούγοντάς το. Το τραγούδι, που μετέτρεψε τους floyd στο αγαπημένο μου συγκρότημα. Το καταπληκτικότερο σόλο. Ο David. O Roger. O Nick. O Rick. Kάντε ένα tour γμτ. Είναι κρίμα.

tamagothi
02-09-2008, 13:09
Λοιπόν, αυτό το πράγμα είναι πολύ δύσκολο. Ψήνομαι να σπάσω του θρεντ στάρτερ τα δόντια.

Με τυχαία σειρά:

Τρία τραγούδια για το χρόνο/τη ζωή που περνά:
Alejandro Fernandez - Cuando yo queria ser grande
Piotr Nalitch - Дни бегут [cover]
David Bowie - Time (ή My Death [cover])

Ένα που αναρωτιέται (και καταλήγει) πώς καταφέρνει να ζει ο άνθρωπος:
Weill/Brecht – Ballade ueber die Frage: 'Wovon lebt der Mensch?'

Ένα γι' αυτούς που δεν προλαβαίνουν να ζήσουν:
The Porters - The green fields of France [cover]

Ένα για τις Αρχές που έχουμε στη ζωή:
Die Toten Hosen - Bayern

Ένα γι' αυτά που θέλουμε να ζήσουμε:
Robbie Williams - Feel

Ένα γι' αυτά που ζούμε:
Radiohead - No Surprises

Ένα γι' αυτά που ζήσαμε:
Sid Vicious - My Way [cover]

Ένα για όταν έχει καταιγίδα και σταματάμε να πάρουμε κάποιον στο καράβι μας για λίγο:
Rammstein - Seemann

Ένα για ό,τι πετάξαμε, αλλά για χάρη του τραγουδάμε ακόμα:
Current 93 - Gothic Love Song

Ένα γιατί στ' αρχίδια μας και τα παραπάνω και το ότι είναι δώδεκα και όλα:
The Sex Pistols - Pretty Vacant

Headphones
02-09-2008, 13:56
σε τυχαια σειρα και χωρις σχολια

Leonard Cohen - Suzanne

Bjork - Bachelorette

Tom Waits - Time

Billie Holiday - I get along without you very well

Tρυπες - Γιορτη

Radiohead - Exit music

Nina Simone - Black is the color of my true love's hair

Beatles - Eleanor Rigby

Led Zeppelin - Rain song

Portishead - Glory Box

casshern
02-09-2008, 13:57
Το λοιπόν!

10 τραγούδια(διόρθωση:κομμάτια) δεν αρκούν. Ούτε 15, 13, 20, 7.
Με 100 κομμάτια κάτι γινόταν, αλλά μετά χάνει το νόημα του.

Το τόπικ είναι αστείο, δεν μπορώ να το δω αλλιώς. Όχι γιατί δεν στέκει ως πρόκληση, αλλά γιατί θέλω να διατηρήσω τον εγκέφαλό μου σε ένα ενιαίο κομμάτι για την ώρα.

Οπότε τι μένει? Ε?

Αυτό που μένει είναι να συμπεριλάβω στη δική μου λίστα όσα κομμάτια με έκαναν, μέχρι αυτή τη μέρα, να πω "μμμναι, μάλλον αυτό πρέπει να είναι το καλύτερο κομμάτι που έχει γραφτεί ΠΟΤΕ!"
Έτσι μάλιστα!

Ξεκινάω:

1. Galactic - Tiger Roll (http://search.playlist.com/tracks/galactic%20tiger%20roll)
Δεν έχει φωνητικά, δεν έχει κυκλοφορήσει σε στούντιο εκτέλεση, δεν-το-ξέρει-ούτε-η-μάνα-του(ξέρω ξέρω, όχι μάνες).
Όπως πρέπει να είναι κάθε καλύτερο κομμάτι έβερ, δηλαδή.

...
...
...
...
...
...
...
...
...

Σε αυτή τη λίστα δεν χωράνε άλλα κομμάτια. Ίσως, αν αργότερα σκεφτώ κάτι, θα έρθω να προσθέσω. Απίθανο μέν, αλλά ποτέ δεν ξέρω.

PS: για να μην είμαι άδικος, στην παραπάνω λίστα παλεύουν για μια θέση τα εξής κομμάτια, αλλά είναι ακόμα νωρίς. Ίδωμεν.

Flightless bird (http://www.youtube.com/watch?v=OYUFcxBq1y4)
To bid you Farewell (http://www.youtube.com/watch?v=5srcU2iYDXw)
Zombie(Fela) (http://www.youtube.com/watch?v=iBgewcFh-cg)
Whipping Post (http://www.youtube.com/watch?v=0TrawFKc_JA&feature=related)
Dead Skin Mask (http://www.youtube.com/watch?v=j7QldDUvQBU)
Whispering Pines (http://www.youtube.com/watch?v=NLr0aRU8Wwk)
Run of the Mill (http://www.youtube.com/watch?v=ZuXoalKim9c)
La boheme (http://www.youtube.com/watch?v=neazIF9vDIU)
Strange World (http://www.youtube.com/watch?v=3LnSIOwmiCc)

Milton
02-09-2008, 14:14
Headphones εισαι θηλυκου προσανατολισμου;

Headphones
02-09-2008, 14:19
τοσο γκει ηταν οι επιλογες μου? και ελεγα "βαλε και slayer"

Milton
02-09-2008, 14:21
απλα ρωτησα.

τελικα ειστε ολοι ενα ματσο αισθηματιες :!:

irreligious
02-09-2008, 14:22
1.Burzum- Det Som En Gang Var
Ξημέρωμα και λοιπές μελό μαλακίες.αξεπέραστο σε ατμοσφαιρα και ο λατρείας βγάζει τα λυσακά του στη φωνή..
ειδικά η πρώτη κραυγή κερδίζει όσκαρ και γκράμυ μαζί.

2.Terror X Crew- Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων

Γιατί εδώ ο εμ-σις μιλάει με τόσο θυμό και αηδία για το ''έθνος που ρίξανε σε συνεχές πένθος''
και βγάζει τόσο συναισθηματισμό το χιπ-χοπ που μας κάμει και κλαίμε σα μικρά κοριτσάκια.

3.Stooges- T.V. Eye

Δανείζει αρχίδια κάθε φορά.

4.Radiohead- Everything in Its Right Place

:)

5.Underworld- Jumbo

Έτσι και το ακούσεις και δεν χτυπάς ρυθμικά το κεφάλι παν-κατ κ με χαζό-ονειρικό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο ε έχεις πρόβλημα γαμιόλη.
προτείνω ρεμίξ από seaman βέβαια.είναι λίιιιιιιιιγο καλύτερο.

6.Εmperor- Wanderer

Καλά ινστρουμένταλ ακυρία ξέρω.αλλά τι έφτιασε εδώ αυτός ο ιχσασχσχσχσανσ?μελωδία-ατμόσφαιρα-ομίχλη κουλουπου κουλουπου.

7.Nick Cave- Hold on to yourself

Κομματάρα κομματάρα,δεν περιγράφω άλλο και τέτοια.Συνθεσάρα,γαμώ τσι ερμηνείες και ωραίος τίτλοζ.
Α,και τo ξύσιμο των βιολιώνε στην αρχή μας τρώει τις ψυχές για κολατσό.

8.Nirvana- Aneurysm

Μα ελάτε τώρα, μιλάμε για το καλύτερο κομμάτι Nirvana.Εδώ ο ΚΟΥΡΤ βγάζει όλη τη σκατίλα που κρύβει μέσα του.
love you so much,it makes me sick ρε μαλάκες?

9.Χατζιδάκης-Το βαλς των χαμένων ονείρων

Βρες λάθος και κερνάω ποτό.Το εσωτερικός μου κόσμος τσακωνόταν άπειρο για το αν θα βάλω αυτό ή το when the clouds come(εγγλέζικα λέμε)
αλλά υπερίσχυσε το συναίσθημα και έβαλα αυτό.Δεν ξέρω πως τα κατάφερε και έγραψε τέτοιο κομμάτι,όχι ο Χατζιδάκης,ο άνθρωπος γενικότερα.
Ξαναλέω πάντως,βρες λάθος και κερνάω ποτό.

10.Serafim Tsotsonis- Royal Observer

όμορφο μπιτ,μελαγχολική μονότονη μελωδία,συμπαθής αρρωστιάρικη γυναικεία φωνή και ερμηνεία, και hey!where have you been?

Δεν σκέφτηκα 5 μέρες,αν το έκαμα, δεν θα πόσταρα.10 είναι λίγα αλλά δε γαμείς..λινκ αύριο.

Entrancemperium
02-09-2008, 14:26
Loipon xwris seira eee, duskolo egxeirhma, ta 10 einai fusika polu liga..

1. Portishead - Roads
Γιατί πάντα με έπρηζαν για τους Portishead και εγώ απλά τους θεωρούσα μια καλή μπαντούλα..
Μέχρι που άκουσα αυτό το Roads.. Μέχρι που είδα τη Beth να το ερμηνεύει live όταν
αξιώθηκα να αγοράσω το Roseland NYC.. Όταν δε άκουσα και την εξαιρετική διασκευή των
MDB (και την είδα και την είδα) ο έρωτας ολοκληρώθηκε..

2. Ved Buens Ende - Remembrance Of Things Past/To Swarm Deserted Away
Αυτός ο δίσκος είναι μνημείο.. Εντάξει αυτό μάλλον είναι βίωμα πλέον..
1995 - 96, αρκετό τζέρτζελο με το εν λόγω album, οι περισσότεροι το γνωρίζετε, κόλλημα
με το εξώφυλλο και μετέπειτα με το εν λόγω track, με το μπάσο του Skoll και τη φωνή του Czral να σε χαλαρώνουν, μέχρι τo κόψιμο
στο 2:22 περίπου και ένα από τα πιο υπερθεϊκά riffs ever να ακολουθούν..Και μετά πάλι
calm after the storm, τρελό accent Carl Michael σε κάτι μεταξύ απαγγελίας και θρήνου, ξεκούρδιστα απόκοσμα
πιανάκια κλπ.. Και σα να μη φτάνει όλο αυτό, κλείσιμο με το πιο τρελό outro που 8α μπορούσε να έχει ποτέ δίσκος..
Αυτό το κομμάτι λοιπόν παίζει σταθερά κοντά για μια δεκαετία..

3.Psychotic Waltz - Into The Everflow
Γιατί απλά πέρα από το ότι είναι μια εντελώς αδικοχαμένη μπάντα, ο συγκεκριμένος δίσκος είναι και κάργα υποτιμημένος
από τους οπαδούς της.. Προηγούνται stadar Bleeding και Social.. Έλα όμως που το διαμάντι είναι ετούτο εδώ..(Into The Everflow)
Έλα όμως που το συγκεκριμένο κομμάτι είναι από τα πιο σπαρακτικά-σκοτεινά που έχω ακούσει ποτέ μου,
και με το καλύτερο solo EVER που έχει ακουστεί σε ΗΜ δίσκο.. Solο που με έχει κάνει να βουρκώσω και να κλείσω τα μάτια σε κάθε μια
από τις 23982908558764 φορές που το έχω ακούσει..

4.Gorgoroth - Gorgoroth
Γιατί οι Gorgoroth είναι αγαπημένοι, είναι kvlt kai μόλις άκουσα το Antichrist απλά κόλλησα με τη μπάντα, αλλά και με το συγκεκριμένο ομώνυμο κομμάτι,
με τη μπασογραμμή που μέσα στον πόλεμο Frost τυμπάνων, Infernus riffs, καταφέρνει να βγει μπροστά και να σε κάνει να κολλήσεις και να σφυρίζεις τη μελωδιούλα..
Κόλλημα πολλών ετών..

5.Dodheimsgard - Midnattskogens Sorte Κjerne
Γιατί αγαπάω αυτή τη μπάντα και ειδικά το Kronet, το οποίο και θεωρώ μέσα στους 5 καλύτερους δίσκους
black metal όλων των εποχών.. Το κομμάτι έχει θεϊκό riff, έναν Aldrahn συγκινητικό και εκκεντρικό σε σχέση με
άλλους βοκαλίστες της εποχής, στίχους στα NORGE, Fenriz, τρελά κολλητικές μπασογραμμές.. ΗΙΤ..

6.Joy Division - Twenty Four Hours
Γιατί είναι Joy Division, γιατί είναι κομμάτι που σε ξεσηκώνει, γιατί είναι φοιτητικά party στην Κνωσσό, γιατί
με ανεβάζει ψυχολογικά μέσα σε 4:26..

7.Arcturus - Deception Genesis
Γιατί είναι το καλύτερο κομμάτι με διαφορά μιας από τις καλύτερες μπάντες όλου του γαλαξία..

8.Βurzum - Dunkelheit
Για να εξηγούμαι, ο Varg είναι πολυαγαπημένος για πάρα πολλούς λόγους..
Το Dunkelheit είναι το πρώτο κομμάτι Burzum που άκουσα ποτέ.. Ο Burzum το ξέρετε είναι "love him or hate him"..
Εγώ ανήκω στην 1η φράση του ρητού.. Επαναλαμβανόμενα riffs απόκοσμα σπαρακτικά φωνητικά, τόσο ξεχωριστός, τόσο πρωτοπόρος..
Dunkelheit, χωρίς πολλά πολλά σκοτάδι, αυτό ντύνει η μουσική, αυτό περιγράφουν οι ελάχιστοι στίχοι και τελικά "Hat das Leben neue Bedeutung"..

9.Ulver - The Future Sound Of Music
Γιατί οι Ulver είναι το μέλλον και για το λόγο που είπε ο κ.κ. Animae παραπάνω..
Αμάξι, ξημερώματα, άδεια Αθήνα.. Μάτια δακρυσμένα (απ'την ταχύτητα του cabrio, ή μήπως έχει βάλει ο Garm το χεράκι του; :wink: )

10.Massive Attack - Teardrop
Γιατί απλά αυτο το κομμάτι έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ . & -

tamagothi
02-09-2008, 14:28
La boheme (http://www.youtube.com/watch?v=neazIF9vDIU)
La bohème!!! (http://www.youtube.com/watch?v=LQGyZtOnaQU)

jack the ripper
02-09-2008, 14:32
3.Psychotic Waltz - Into The Everflow
Γιατί απλά πέρα από το ότι είναι μια εντελώς αδικοχαμένη μπάντα, ο συγκεκριμένος δίσκος είναι και κάργα υποτιμημένος
από τους οπαδούς της.. Προηγούνται stadar Bleeding και Social.. Έλα όμως που το διαμάντι είναι ετούτο εδώ..(Into The Everflow)
Έλα όμως που το συγκεκριμένο κομμάτι είναι από τα πιο σπαρακτικά-σκοτεινά που έχω ακούσει ποτέ μου,
και με το καλύτερο solo EVER που έχει ακουστεί σε ΗΜ δίσκο.. Solο που με έχει κάνει να βουρκώσω και να κλείσω τα μάτια σε κάθε μια
από τις 23982908558764 φορές που το έχω ακούσει..

Na kai enas akoma pou to thewrei to kalytero kommati tous :)

Shadowking
02-09-2008, 14:34

Γιατί εδώ ο εμ-σις μιλάει με τόσο θυμό και αηδία για το ''έθνος που ρίξανε σε συνεχές πένθος''
και βγάζει τόσο συναισθηματισμό το χιπ-χοπ που μας κάμει και κλαίμε σα μικρά κοριτσάκια.

Μόνο το EP. Άντε και την Επιστροφή.

iskra
02-09-2008, 14:36
iskra mporeis na dieukriniseis kati epeidi m endiaferei to zitima?

oi epiloges ginontai me vasi tin proswpiki simasia pou exei to kathe kommati gia ton grafonta i einai proswpiki prospatheia antikeimenikotitas? giati auta pou vales esi exoun perigrafes me kritiria pou esi thewreis antikeimenika (stixourgika, sinthetika klp) k tous bhp tous exeis ksexwrista sa proswpiki epilogi. auta pou postaroun oi alloi einai proswpika gousta k sindesmoi me faseis ti zwis tous kserw gw opote den exoun sxesi me ti threadstarting sillogi an telika o skopos tis itan i antikeimenikotita. telika ti?

ola einai kathara prosopikes epiloges kai ola (ektos to cygnet committee kai to dacha) einai tragoudia pou exo syndesei me faseis tis zois mou i apla exo tautistei mazi tous. omos stin prospatheia gia ena 100% timio top10 kopikan tragoudia pou exoun simasia gia mena mono kai tpt parapano. px den mpike to federico garcia lorka (mikroutsikos-kavadias) pou einai to proto tragoudi pou thymamai na akousa sti zoi mou i to diamonds and rust tis baez kai to there is no if ton cure pou einai idiaitera tragoudia gia mena mono. episis oi epiloges einai tragoudia pou mporoun na akoustoun kai ektimithoun apo OLOUS aneksairetws. me vasi auto emeine apekso to coffin ships ton primordial, to opoio se opoiadipote ypothetiki lista sto kefali mou meta to 2005 kavatzone standar mia thesi. meta pou to skeftika pio kathara omos, mallon isxyei to antitheto. ta PRAGMATIKA kala tragoudia einai auta pou mporoun na akoustoun kai na ektimithoun apo olous. giauto kai i lista mou telika den exei kanena metal tragoudi. kai genika spania tha valo na akouso kapoio metal tragoudi mono tou. mono olokliro to album. sti lista mou ta mona tragoudia pou akouo akoma oloklira ta albums ta opoia ta periexoun einai to no surprises kai to epitaph. telos, to bhp den exei parapano sxoliasmo, epeidi apla den exo na po kati sygkekrimeno gia to tragoudi auto.
pantws, an paratiriseis, oi epiloges olon (akoma ki autes pou anaferontai os kati teleiws syndedemeno me kati prosopiko, opos px oli i lista tou wbrb) einai tragoudia gnosta kai "antikeimenika" kala. den einai tyxaio auto.

ti diaolo. piga na patiso submit kai vlepo oti exoun postariste sto metaksy dyo listes kai polla sxolia. ekana tosi ora na grapso auti ti malakia i pesan oloi oi agouroksypnimenoi mazemenoi?!

Ubu Roi
02-09-2008, 14:40
3.Stooges- T.V. Eye

8.Nirvana- Aneurysm

ετσι, πουτσα.

Shadowking
02-09-2008, 14:42
"αντικειμενικά καλό"~=κλισέ όμως.
Και πολλά τραγούδια επαναλαμβάνονται στις λίστες. Που δεν είναι και πολλές. Έχω μετρήσει 2 Lady Fantasy, 2 Eleanor Rigby, 2-3 Gothic Love Song κτλ. Οπότε αν βγάλεις τελείως τον υποκειμενικό παράγοντα, χάνει πολύ ενδιαφερον.

iskra
02-09-2008, 14:42
kai o xristis entrancemperium me ksafniazei euxarista dilonontas to profanes (???) a/ gia tous arcturus sxetika me to poio einai to kalytero pou xoun grapsei! kai b/ gia tous dhg kai to kronet.

Harbinger of Death
02-09-2008, 14:43
Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο :|

Εγώ προσπάθησα να χρησιμοποιήσω ως κριτήριο περισσότερο το πόσο "μεγάλο" νιώθω ένα τραγούδι, και να απαλείψω το ρόλο που έχει παίξει στον ψυχισμό μου επειδή έτυχε να ταιριάζει σε μια φάση της ζωής μου (ειδάλλως δε θα είχε ιδιαίτερη αξία για κανέναν άλλο η λίστα). Επίσης, ενώ διάφοροι καλλιτέχνες και άλμπουμ μου αρέσουν ίσως και περισσότερο από τα παρακάτω, βάζω μόνο τα κομμάτια που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν μέσα στα όριά τους τις "αποκαλυπτικές στιγμές" που προειπώθηκαν, αυτοτελώς. Τέλος, αναγκάστηκα να περιοριστώ τεχνητά σε ένα τραγούδι από τον κάθε καλλιτέχνη, γιατί αλλιώς δε μου έβγαιναν με τίποτα. Με τίποτα, όμως.

Οπότε με πόνο καρδιάς (καταραμένε First poster) και χωρίς καμία απολύτως σειρά, ορίστε:

Matt Uelmen - Tristram theme

Όσοι δουλέψουν αυτή την επιλογή, απλά δεν το έχουν ακούσει έξω από το Diablo. Musical landscapes.

My Dying Bride - Symphonaire Infernus et Spera Empyrium

Μεγάλης κλίμακας κομμάτι, στα αυτιά μου. Ξεκινάει σέρνοντας τα βήματά του βαριά, και συνεχώς αυξάνεται η ένταση, με τρόπο που σε παρασύρει σε πρωτόγονα συναισθήματα. Τα λόγια σκέτο παραμύθι, αλλά με βαθιά, αληθινή λυρικότητα που βγάζει νόημα από το παραμύθι. Make yourself all honey, and the flies will devour you.

Regina Spektor - A Cannon

Ένα μικρό έπος. Για τι να πω; Για τη μουσική; Για τους στίχους; Για τα παιχνίδια που κάνει η πουτάνα, και κάθε φορά που το ακούω με κάνουν και χαμογελάω;

The Gathering - Souvenirs

Η ζωή σε τραγούδι. Έχω δακρύσει σε λεωφορείο ακούγοντας αυτό.

Krzysztof Penderecki - Threnody for the Victims of Hiroshima

Η φρίκη σε νότες. Πρέπει να το ακούσεις μια φορά τουλάχιστον στη ζωή σου.

The Tiger Lillies - Why are you laughing?

Ο Martyn Jacques σε κάνει να σκάσεις και να σκυθρωπιάσεις. Και έχει και επιχειρήματα.

Lisa Gerrard & Pieter Bourke - Iguazu

Δεν έχω λόγια. Χτυπάει ευαίσθητη χορδή, και χωρίς καν λόγια: την κούραση και τη ματαιότητα των πάντων. Σε μένα δηλαδή.

Skyclad - Alone In Death's Shadow

Ενώ συνήθως είναι οι στίχοι των Skyclad που γαμάνε, σε αυτό το κομμάτι, η μουσική και η ερμηνεία κυριαρχούν. Το διπλό σόλο προς το τέλος ακούγεται στα αυτιά μου θεϊκό, και δεν ξέρω γιατί. Και μετά έρχεται το τελικό ξέσπασμα. Επίσης, μην αδικήσω και τους στίχους, τα έχουν τα puns τους :)

Loreena McKennitt - Courtyard Lullaby

Βρίσκεται σε δικό του κόσμο τελείως. Και σε μεταφέρει εκεί.

Madder Mortem - Breaker of Worlds

Έχει πολλά ελαττώματα, αλλά επίσης είναι και το τραγούδι που όταν το άκουσα αισθάνθηκα ότι είναι το πρώτο που πετυχαίνει ένα αισθητικό αποτέλεσμα που έψαχνα καιρό.

Επίσης, ανεβάστε, ρε μουνιά. Το thread είναι ό,τι πρέπει για playlist.

Και τέλος, νιώθω ότι έχω πολλάαα ακόμα να ακούσω.

@iskra
Τυχαίο είναι. Μη λέμε μαλακίες.

Edit n.3: αμαν πια σταματήστε να ποστάρετε, δε θα το στείλω ποτέ. :evil:
Edit n.4: έλεος.
Edit n.5: κατεβάστε τα κιόλας (http://www.sendspace.com/file/k3cvvw) (νταουνλόαντ δεμ ολρέντυ!)

iskra
02-09-2008, 14:46
"αντικειμενικά καλό"~=κλισέ όμως.
Και πολλά τραγούδια επαναλαμβάνονται στις λίστες. Που δεν είναι και πολλές. Έχω μετρήσει 2 Lady Fantasy, 2 Eleanor Rigby, 2-3 Gothic Love Song κτλ. Οπότε αν βγάλεις τελείως τον υποκειμενικό παράγοντα, χάνει πολύ ενδιαφερον.

nai alla ola ta tragoudia pou exoun emfanistei, eite mia fora, eite 15, EINAI "antikeimenika" kala :!:

Entrancemperium
02-09-2008, 14:48
kai o xristis entrancemperium me ksafniazei euxarista dilonontas to profanes (???) a/ gia tous arcturus sxetika me to poio einai to kalytero pou xoun grapsei! kai b/ gia tous dhg kai to kronet.

Me eixes upotimhsei . . 8)

Milton
02-09-2008, 14:49
γιατι καμπριο ομως;

metamelia3
02-09-2008, 14:51
Krzysztof Penderecki - Threnody for the Victims of Hiroshima

Η φρίκη σε νότες. Πρέπει να το ακούσεις μια φορά τουλάχιστον στη ζωή σου.
εύγε.

hcpunksonacid
02-09-2008, 15:03
no reply,last goodbye.
1. Doom-free yourself.βγαζει μεσα απο μια σκατενια αποψη μια ελπιδα οτι μπορουν ολα να αλλαξουν.ακομα και ο εαυτος σου.
2. Heresy-genocide.υστερια,απογνωση για οσους χαθηκαν και θα χαθουν.λυσσα...
3. Discharge-fight back ακομα και αν εισαι αδυναμος,μην γυρνας το μαγουλο....
4. Wipers-when its over γιατι θα γελαμε οταν θα εχουν τελειωσει ολα.
5. D.r.i-five year plan.η Εκδικηση.η χαρα του να γαμας οποιον σε γαμησε.
6. Final conflict-last sunrise.γιατι μου θυμιζει την καταστροφη της εφηβειας μου,οπως και ενα αυτοσχεδιο τι σερτ που ειχα φτιαξει.
7. Verbal abuse-disintegrate.εεε γιατι ξεκωλιαζει τους κουλτουρομαλακες.
8. Partisans-no U turns.γιατι γαμαει παναγιες και με κανει να χορευω μετα απο τοσα χρονια...
9. Blitz-voice of a generation.Γιατι μεσα του ακουω τους αποηχους μιας ξεχασμενης γενιας.
10. 7 seconds-young till I die.Γιατι ειναι το καλυτερο hxc τραγουδι ποτε.

animae
02-09-2008, 15:28
ποσταρισμα απο πεμπτη που θα χω ολα τα κομματια. Βαριεμαι να κατεβαζω τώρα.

When Black Roses Bloom
02-09-2008, 15:29
Βάλς των Χαμένων Ονείρων ρε μαλάκες... :touched:

Harbinger of Death
02-09-2008, 15:30
Ξέχασα.

@zihuatanejo
Ντάξει. Οι επιλογές σου με σκότωσαν. Τα I want to break free, Valse d'Amèlie ήταν στους φιναλίστ μου. Μπορεί και να μην τα έβαλα επειδή είχαν ήδη μπει.

Edit: δεν είναι κατάσταση σε αυτό το thread. Λες και είμαι σε δημόσια υπηρεσία.

distortionofperception
02-09-2008, 15:34
λοιπόν. είναι χαζό να σπαω το κεφαλι μου. είναι πολλά αυτα που θα πρεπε να μπουν.
Στην παρακατω λίστα δε θα βρείτε κομμάτια οπως R.E.M., Pink Floyd, Portishead Parathyrohead κ.λ.π. Αναγνωρίζω ότι είναι καλοί αλλα δε με νοιάζει. Δε μιλήσαν ποτε μεσα μου τετοιες μπάντες. Θα βαλω εδω κομμάτια που αλλα τα ακούω απο μικρός χωρίς σταματημό και άλλα που είναι special guests και όταν σκανε μου κανουν πουτανα την αδρεναλίνη.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσω, ότι δε με απασχολεί η τεχνική της καθε μπάντας, τα περίτεχνα ρίφφ της και πόσα θέματα εχει το κομμάτι κ.λ.π. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η μουσική δενει με εικόνες, στιγμες της ζωής, μυρωδιές θα παραθέσω κομμάτια που για καποιους ανεξήγητους λόγους με σηκώνουν την τρίχα. Επίσης όταν λέμε αγαπημένο μου κομμάτι δε σημαίνει απαραίτητα ότι είμαι στο δωματιο με κεριά και ακούω καταθληπτικές μελωδίες που με βυθίζουν, σκαω κι ενα μπαφίδι και μου τη λεει αλλιώς. Ένα αγαπημένο κομμάτι μπορεί να σε κανει να θέλεις να γελάς, να χορεψεις ή ακομα να πιείς ενα ποτήρι κρασι. Τέσπα φλυαρίες.

Ορίστε η δική μου λίστα. δεν υπαρχει σειρα προτίμησης. Απλά είναι η λίστα που θα μου βάλεις και θα με κανεις να σου καθαρίζω το δωματιο για 10 χρόνια.

1.The Gathering - Saturnine taken by If Then Else (2000)

Με μαγεύει η φωνη, είναι συνδυασμένο με χειμώνα στο χωριό και δε σας κρύβω ότι μερικές φορές με παιρνουν τα ζουμιά γιατι νιώθω την αδικία που πνίγει την ηρωίδα/ήρωα του κομματιου.

2.Homo Iratus - Dead Upon Conception taken by Human Consumes Human (2001)

Με το κομμάτι τούτο γίνομαι Χούλκ. Με παλαβώνει. Θελω να κανω σαματα και πόγκο. Οταν το παίξαν λάιβ το 2000 επαθα την πρώτη ρίξη χιαστων.

3.King Diamond - Room 17 taken by The Spider's Lullaby (1995)

κούνημα και κακό! Έχει ωραία ιστορία ο δίσκος, και μ'αρέσει το χώσιμο του. Ετσι όπως τραγουδάει εχει πολλή φαση και η θεατρικότητα σε βάζει πραγματικά μεσα στο δωματιο με τις αραχνες.

4.Prodigy - Funky Shit taken by The Fat of the Land (1997)

δυσκολεύτηκα πάρα πολύ με τούτο καθώς μ'αρεσουν κι αλλα απο τους προντιτζι, αλλα με κανει να χορεύω και να περνώ καλα.απλα τα πραματα.

5.Rammstein - Mein Herz Brennt taken by Mutter (2001)

α καλα τώρα. μ'ανατριχιάζει, εχει πολύ παθος και τρομερή κλιμάκωση!

6.Pantera - Fucking_Hostile taken by Vulgar Display Of Power (1992)

ρε χαρά στα τέρματα, γεμίζει η ψυχούλα σου. νευριάζεις με καναν μαλάκα, γυρνας σπίτι αφου τον εχεις μπινελικώσει και βάζεις και τον Ανσέλμο να του τα πει κι αυτός ενα χεράκι.

7.Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Βρεχει στην φτωχογειτονια

πω πωωω, μεγαλεία..... και παραλληλα ταπείνωση. σε κανει να τιμάς αυτα που χεις. Περνα η ζωή σου μπροστα απο τα μάτια σου. Ειδικά όταν παίζουν και ξύδια.

8.Little Richard - Tutti Frutti

Womp-bomp-a-loom-op-a-womp-bam-boom κι όποιος δε κουνιέται ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ

9.Rainbow - Gates Of Babylon taken by Long Live Rock'n'Roll (1978)

ντίο και πάλι ντίο! είναι ωραίος.Ατμοσφαιρικό κομμάτι και πολύ ταξιδιάρικο.

10.Death - Spirit Crusher taken by The Sound Of Perseverance (1998)

δε λέω τιποτα γι'αυτο.

ρε μαλακα συμπο είναι αδικοι οι όροι. ειναι αδικοι. να πα να γαμηθείς. δεν εχει χώρο!

The Good Son
02-09-2008, 15:36
Το θρέντ είναι υπέρμετρα γκέη, δεν μπορώ να μην συμμετέχω λοιπον!

1)Frank Zappa - Peaches en regalia
Ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης και το αγαπημένο τραγούδι αντίστοιχα!

2)Chick Corea - Spain
Με τρελαινει το θέμα του όπως και όλο το τραγούυδι γενικότερα προφανώς!

3)MrBungle - Ars moriendi
Ο συνδυασμός βαλκανικών στοιχείων με την τρέλα τους με συναρπάζει!

Τα υπόλοιπα σε τυχαία σειρά!

4)Pink floyd - lucifer sam
Ηθελα να βάλω ένα παλιό και έβαλα αυτό που μου κανε εντύπωση μικρός γιατί μου θύμιζε το μπάτμαν

5)Genesis - musical box
Η μεγαλειότητα του symphonic prog! όπως λέει ένας φίλος "οι genesis ανέβασαν τόσο ψηλά τον πήχη που λογικό ήταν το προγκ να παρακμάσει μετά". Ίσως έχει δίκιο!

6)SRV - Riviera paradise
Ε να βάλω και ένα κιθαριστικο! Θα βαζα johnson αλλά και ο ίδιος αυτό θα βαζε, τον ρώτησα!

7)gentle giant - wreck
Για την επικότητα του ριφ, ωστε να μην βάλω κανενα King will come.

8)king crimson - happy with what you have to be happy with
Ήθελα να βάλω ένα σύγχρονο. Το συγκεκριμένο με εντυπωσιάζει και στιχουργικά!

9)ozric tentacles - Coily
Το πρώτο τραγούδι απαφτούς που γουσταρα τόσο επειδή το άκουγα στο ραδιώφωνο! ως εισαγωγή σε εκπομπή!

10)jethro tull - acres wild
Λόγω παραδοσιακών στοιχείων.

Λείπει ο cave αλλά δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα!
Άλλωστε το θρέντ είναι για τον πέο

rebelos
02-09-2008, 15:44
Dax Riggs - Didn't know Yet What I'd Know When I was Bleeding
My heart is satellite remote

We vs. Death - My Dog Is Watching Me
του ρου ρου ρου ρου... τουρουρουρουρου! μελωδία και πάμε σαξόφονο ή ότι είν' αυτό

Kyuss - Catamaran
καλοκαίρι... πονος... δεν είμαι σίγουρος για πιο λόγο όμως

Queensryche - The Mission
η καλύτερη μελοδία που έχει γραφτεί ποτέ

Acid Bath - Dead Girl
Έρωτας...

Slo Burn - Positiva
προσωπική επιλογή

Madrugada - Strange Colour Blue
Ουρανός, Ομορφιά, Μοναξιά

Minsk - Embers
Is it time the sun arrived to burn away the numb, In the flesh denying the eyes of time

Sigur Ros - Staralfur
γιατί όταν το ακούω αισθάνομαι ότι κολυμπάω στη θάλασσα, μόνος τα ψάρια δίπλα μου, ήσυχα, ήρεμα, όμορφα

Wipers - Doom Town
Life's so incomplete...

edit: έλεος!
πέντε ποστς μέχρι να γραπσω το δικό μου!!

βάζω και μπόνους γιατί μπορώ
(bonus) Μπιθικώτσης - Ένα όμορφο αμάξι με δύο άλογα
γιατί είναι όλα αυτά που έζησα και θα ζήσω

carheart
02-09-2008, 15:46
όταν λέτε "προσωπική επιλογή" εννοείται πως οι άλλες ήταν επιβεβλημένες;

Δηλαδή ήρθε ο άλλου και του λέει βάλε κρασί, φέρτε να πιούμε, κιέχει ένα φεγγάρι απόψε;;

distortionofperception
02-09-2008, 15:47
@zihuatanejo
Ντάξει. I want to break free

θαμπς απ

When Black Roses Bloom
02-09-2008, 15:48

Δηλαδή ήρθε ο άλλου και του λέει βάλε κρασί, φέρτε να πιούμε, κιέχει ένα φεγγάρι απόψε;;

Βάλτε κρασί
Φέρτε να πιούμε
Satan.

rebelos
02-09-2008, 15:51

για το slo burn έβαλα προσωπική επιλογή επειδή δεν έχει κάτι το πρωτότυπο ώς τραγούδι απλά έμενα με σιγκινεί και με τραβάει

FIXXXER
Οταν λενε προσωπικη επιλογη φιλε καρχαρτ, εκτιθενται γιατι το συμπερασμα ειναι οτι ειτε το συγκεκριμενο τραγουδι δεν το θεωρουν τοσο γαματο ωστε να μπορει/πρεπει να εκτιμηθει απο ολους, απλα του εχουν μια αδυναμια. Η με την ιδια "λογικη", ειναι σαν να λενε οτι τα υπολοιπα 9 ειναι γαματα και θα πρεπε να εκτιμηθουν απο ολους, αλλα στους ιδιους δεν αρεσουν και τοσο ωστε να εμπαιναν αντιστοιχα και σε μια ελλιπη λιστα απο 10 αγαπημενα τους τραγουδια, κι οχι αναγκαστικα τα καλυτερα.

distortionofperception
ε όλα θα πρεπε να ναι ετσι.

Raven Lord
02-09-2008, 16:11
χμμμ, βλέπω το τόπικ είναι για "αριστεροπερίεργους" (πλην guardianofκτλκτλ) αλλά θα κάνω κι εγώ μια προσπάθεια το βράδυ. για την ώρα ξέρω σίγουρα το πρώτο.

distortionofperception
02-09-2008, 16:19
χμμμ, βλέπω το τόπικ είναι για "αριστεροπερίεργους" (πλην guardianofκτλκτλ) αλλά θα κάνω κι εγώ μια προσπάθεια το βράδυ. για την ώρα ξέρω σίγουρα το πρώτο.

εννοώντας??
τα tea party και τετοια? Δε πιστεύω να περίμενες να πεφτουν συνεχεια κομμάτια ροκ και και μεταλ?

Swollen
02-09-2008, 16:20
καταρχάς αυτό

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσω, ότι δε με απασχολεί η τεχνική της καθε μπάντας, τα περίτεχνα ρίφφ της και πόσα θέματα εχει το κομμάτι κ.λ.π. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η μουσική δενει με εικόνες, στιγμες της ζωής, μυρωδιές θα παραθέσω κομμάτια που για καποιους ανεξήγητους λόγους με σηκώνουν την τρίχα. Επίσης όταν λέμε αγαπημένο μου κομμάτι δε σημαίνει απαραίτητα ότι είμαι στο δωματιο με κεριά και ακούω καταθληπτικές μελωδίες που με βυθίζουν, σκαω κι ενα μπαφίδι και μου τη λεει αλλιώς. Ένα αγαπημένο κομμάτι μπορεί να σε κανει να θέλεις να γελάς, να χορεψεις ή ακομα να πιείς ενα ποτήρι κρασι.

έπειτα:

αντικειμενικότητα δεν γίνεται να υπάρξει σε τέτοιο τοπικ
ακόμα κ καθαρά "μουσικά" να το πάμε μπορεί εσένα να σ'αρέσει κάτι που εμένα μου φαίνεται άθλιο

τελείως, μα τελείως υποκειμενικά, τα παρακάτω είναι η υπερβολικά μικρή λίστα μου
κ ο τρόπος που μίλησαν σε 'μένα τα κομμάτια αυτά (όπου μπορώ να σχολιάσω, το κάνω), αφήνοντας έξω κάποια που έχουν αναφερθεί από άλλους χρήστες

Π. Σιδηρόπουλος - Γερομαθιός
Δάμων κ Φειδίας βσκ. κιθάρα/κρουστά/φωνή μόνο και κόσμος να δίνει tempo.στίχοι που μιλάνε για όνειρο ζωής, για έναν πραγματικά ευτυχισμένο άνθρωπο που θα θέλαμε όλοι να του μοιάσουμε

Black Sabbath - Solitude
οι στίχοι μιλάνε από μόνοι τους δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω κάτι. Η μοναξιά κ η απόγνωση σε όλο της το μεγαλείο κ παιγμένο από μια αγαπημένη μπάντα με τον καλύτερο τρόπο

Active Member – Γερνάς

Ν. Παπάζογλου - Το Πηγάδι

Τρύπες – Αμνησία
Όσοι περνάν τη χώρα της απόγνωσης, παθαίνουν αμνησία..

Anathema - Parisienne Moonlight
γιατί υπάρχει εκείνη

Kyuss – Whitewater
Γιατί με κάνει να πιάσω ότι υπάρχει μπροστά μου εκείνη τη στιγμή και να το κουνάω ρυθμικά μαζί με το κομμάτι, να χοροπηδάω σαν κατσίκι, να φωνάζω τους στίχους κ όπου δεν έχει φωνή να ουρλιάζω τα ριφ. Και ‘κει κάπου στα 3-4 λεπτά. να αράξω, να ανοίξω μια μπυρίτσα με συνοδεία τσιγαρακίου και να χαλαρώσω ακούγοντας την κατάθεση ψυχής από τους Kyuss, μέχρι που θα τελειώσει, θα μπω στον γκρουβάτο ρυθμό well honny you know that you can and will lick my dooooaaaaah, θα σηκωθώ κ θα το ξαναβάλω αμέσως

Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond (Part One)
Το πρώτο κομμάτι Floyd που άκουσα και δεν θυμάμαι κ πότε είναι. Απλά θυμάμαι τον πατέρα να βγάζει τον δίσκο με προσοχή, να τον βάζει να παίζει κ να κάθεται στον καναπέ. Στην αρχή δεν ακουγόταν τπτ. Πήγα κάθησα δίπλα του περιμένοντας. Όταν τελείωσε κατάλαβα.

Pantera - This Love
Συνδυάζει τα πάντα. Έτσι απλά (πρώτη επιλογή ήταν το Fucking Hostile αλλά με κάλυψε ο ντιστορσιον)

The Doors - Five To One
Γιατί είναι μια τελειότητα στα αυτιά μου. Γενικά οι Doors είναι απ’τις πιο αγαπημένες μπάντες, αν όχι η πιο αγαπημένη.

FIXXXER
02-09-2008, 16:50
Να μια πολυ ωραια λιστα. Μπερδευτηκες βεβαια λιγο με τους Active Member. :gun:
Καθολου για αριστεροπεριεργους δεν ειναι το θρεντ, για πουστηδες, γκει και φλωρους ειναι. Ηδη εχω 3 λιστες δηλαδη.

iskra
02-09-2008, 17:16
no reply,last goodbye.
1. Doom-free yourself.βγαζει μεσα απο μια σκατενια αποψη μια ελπιδα οτι μπορουν ολα να αλλαξουν.ακομα και ο εαυτος σου.
6. Final conflict-last sunrise.γιατι μου θυμιζει την καταστροφη της εφηβειας μου,οπως και ενα αυτοσχεδιο τι σερτ που ειχα φτιαξει.
8. Partisans-no U turns.γιατι γαμαει παναγιες και με κανει να χορευω μετα απο τοσα χρονια...
9. Blitz-voice of a generation.Γιατι μεσα του ακουω τους αποηχους μιας ξεχασμενης γενιας.

anevase to. grigora.

Boris-san
02-09-2008, 17:21
afto 8a lega kai go.punkh welcome back!Epishs sxetika me to periexomeno ths listas afto pou katalava egw eks arxhs htan oti 8a eprepe kapoios na grapsei tragoudia pou ta exei mesa sthn kardia tou kai oxi afta pou 8ewrei texnika h sun8etika ktl kalutera.Outws h allws ap oti vlepw apo tis upergamates 10 pou exoun grapsei oloi ta sxolia tous miloun gia ta sunais8hmata pou tous prokaloun ta kommatia kai oxi gia to poso texnika einai.

Griffith
02-09-2008, 17:23
joy division - shadowplay
χωρίς μια νότα παραπάνω ή παρακάτω και μια φωνή να σπάει κόκκαλα κλιμακώνοντας χωρίς να υψώνει τον τόνο.βρώμικα πεζοδρόμια, φώτα διερχόμενων αυτοκινήτων και απάθεια και αστικά και εγγλέζικα, και το rock'n'roll στην αποθέωση.

led zeppelin - when the levee breaks
αυτό το τραγούδι κάπως έζησε μέσα στο χρόνο, γραμμένο από ανθρώπους που ταξίδευαν μακριά από την πλημμύρα που τους βρήκε και βρήκε την καλύτερη μπάντα." don't it make you feel bad, when you're tryin' to find your way home, you don't know which way to go? "

pink floyd - time
ticking away the moments that make up a dull day.
(θα μπορούσε να είναι και το julia dream)

portishead - machine gun
θα μπορούσε να είναι και το idioteque.τέλος πάντων, το beat που σε εκτελεί.

gy!be - antennas to heaven
o helm ως συμπλεγματικός χρήστης έχει υποστηρίξει ότι για να εκφράσεις κάτι οτιδήποτε βαθύ και σπουδαίο και λεπτομερές και συγκλονιστικό χωρίς ούτε μία λέξη πρέπει για διάφορους λόγους να είσαι τύπου ο στραβίνσκι.η αλήθεια είναι ότι έλεγε παπαριές.

μάρκος βαμβακάρης - τα μπλε τα παραθύρια
ασυνέχεια αλλά είναι το αγαπημένο μου ερωτικό τραγούδι του μάρκου που ήταν καλλιτέχνης και δεν το πίστευε, που και να ήθελε να πει ή γράψει κάτι περιττό δε θα ήξερε πως.

rolling stones - gimme shelter
I tell you love, sister, it's just a kiss away.

otis redding - ain't no sunshine
τα έχουν πει κι άλλοι.

black sabbath - war pigs
πρώτο μεταξύ ίσων από την άλλη καλύτερη μπάντα.

jacques brel - ces gens la
η (μόνη) σημαντική προσφορά του γιάννη κάλκη σε αυτό το φόρουμ.έπαθα λέμε πλάκα.

και 5 άκυρα αλλά δυνατά!
bathory - song to hall up high
εδώ είναι αυτό που συμβαίνει όταν κάποιος κάνει τραγούδι ένα κομμάτι του εαυτού του, όσο πιο τίμια και άρεια και ειλικρινά και χλατσωτά πάει.

mono - l'america
χωρίς αδερφίστικες περιγραφές.

in the woods... - mourning the death of aase
στην εκδοχή από το heart of the ages.

σoundgarden - jesus christ pose
συμπυκνώνει τη μισή μουσική που γουστάρω ναούμε.

kyuss - freedom run
την άλλη μισή.

animae
02-09-2008, 17:27
Ανεβάστε όμως ε.
Ανεβάζω τώρα.

ad_astra
02-09-2008, 17:40
Marillion - Incubus
O.ti pio periploko kai skoteino, stixourgika kai mousika, exei vgalei i agapimeni mou mpanta.

Kyuss - Odyssey
Giati opote akouw ton ixo aytis tis kitharas nomizw oti apogeiwnetai kapoio aeroplano kapou konta

Megadeth - Hangar 18
Ena 5lepto solo me kapoia fwnitika kai den einai oute kata dianoia vareto...katorthwma

Ozzy - Mr. Crowley
Giati 2 apo ta kalytera guitar solos ever vriskontai sto idio tragoudi

Queens Of The Stone Age - A song for the deaf
Giati tetoio paranoiko riff me tetoia melwdiki fwnitiki grammi den perimena pote oti tha tairiaksoun toso teleia

Soundgarden - Beyond the wheel
H apodeiksi oti o Cornell einai mallon ekswghinos

Mastodon - Iron Tusk
Giati ksekinaei me to kalytero riff pou exw akousei

Arcturus - The chaos path
Den exei giati edw...

Pantera - Mouth for war
Akoma niwthw oti me pataei odostrwtiras opote to akouw

Trouble - Psalm 9
To pio heavy tragoudi pou graftike pote (kai bonus oi xristianikoi stixoi...)

Griffith
02-09-2008, 17:44
λοιπόν κι επειδή είμαι αλάνι βάζω στη λίστα 11, king crimson - in the court of the crimson king.

The rusted chains of prison moons
Are shattered by the sun.
I walk a road, horizons change
The tournament's begun.
The purple piper plays his tune,
The choir softly sing;
Three lullabies in an ancient tongue,
For the court of the crimson king.

The keeper of the city keys
Put shutters on the dreams.
I wait outside the pilgrim's door
With insufficient schemes.
The black queen chants
the funeral march,
The cracked brass bells will ring;
To summon back the fire witch
To the court of the crimson king.

The gardener plants an evergreen
Whilst trampling on a flower.
I chase the wind of a prism ship
To taste the sweet and sour.
The pattern juggler lifts his hand;
The orchestra begin.
As slowly turns the grinding wheel
In the court of the crimson king.

On soft gray mornings widows cry
The wise men share a joke;
I run to grasp divining signs
To satisfy the hoax.
The yellow jester does not play
But gentle pulls the strings
And smiles as the puppets dance
In the court of the crimson king.

Deniz
02-09-2008, 17:47
Active Member – Γερνάς

:shock: :shock: :shock:

:touched: :pink:

The Good Son
02-09-2008, 17:56
λοιπόν κι επειδή είμαι αλάνι βάζω στη λίστα 11, king crimson - in the court of the crimson king.

Προβλέψιμοι!
εγω εαν το άλλαζα θα βαζα το cat food!

The Good Son
02-09-2008, 17:59
ή αυτό! : http://www.youtube.com/watch?v=SxhpfPU0t2Q

GuardianOfIvorytower
02-09-2008, 18:07
Εγώ ανέβασα (http://www.sendspace.com/file/0jeaa8)

Αν ήταν να έβαζα κ ένα μπόνους θα έμπαινε σίγουρα κάποιο Psychotic (ίσως I Remember).

zihuatanejo
02-09-2008, 18:16
Έτσι. Και αν όχι το I remember, το My grave.

GuardianOfIvorytower
02-09-2008, 18:22
Μαζί με το video το δεύτερο.

morphine
02-09-2008, 18:25
χωρίς καμία απολύτως σειρά, χωρίς καμία αντικειμενικότητα και με μεγάλο πόνο στην καρδιά:

The Beatles – Julia (John Lennon, 1968)
Half of what I say is meaningless, but I say it just to reach you. Η αλήθεια είναι ότι σε οποιοδήποτε τοπ-χ θα έβαζα κι ένα ράντομ μπητλς. Διάλεξα αυτό γιατί δεν το έχω δει ποτέ σε λίστα. Απίστευτα ήρεμο και γλυκό, σχεδόν άτονο, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, κι επίσης απόδειξη ότι κάτι δύσκολο δε χρειάζεται και να ακούγεται δύσκολο έχοντας τριάντα σόλο και πενήντα έξι προγκ σημεία. Είναι από τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι γενικά. Ήταν το τελευταίο της πρώτης πλευράς σε μια κασέτα με καψουροτράγουδα που είχε φτιάξει ο πατέρας μου για τη μάνα μου, καιρό πριν εμφανιστώ εγώ προφανώς. Επάνω έγραφε το όνομά της με ρώσικους χαρακτήρες, αλλά από τότε που ανεπίσημα πέρασε στην κατοχή μου δεν την αναζήτησε ποτέ, οπότε μάλλον δεν την εκτιμούσε όσο εγώ.

Queen – Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury, 1975)
Το αρτιότερο κομμάτι που γράφτηκε ποτέ. Εύκολα.

Brian Hyland – Sealed with a kiss (Gary Geld/ Peter Udell, 1960)
Αυτό το τραγούδι ήταν αποκάλυψη. Όταν το άκουσα συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι η μουσική που θέλω ν’ακούω. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω ότι μου άλλαξε τη ζωή, αλλά σίγουρα διαμόρφωσε τη μισή μου δισκοθήκη. Το αγαπώ.

Don McLean – Vincent (Don McLean, 1971)
Όταν λέει “but I could have told you, Vincent, this world was never meant for one as beautiful as you” κλαίω. Κάθε φορά. Ακόμα κι όταν το τραγουδάω εγώ στο μπάνιο. Αυτό.

* – Stormy Weather (Harold Arlen/ Ted Koehler, 1933)
Αυτό θεωρώ ότι είναι μια σπάνια περίπτωση κομματιού, γιατί ακούγεται το ίδιο όμορφο όποιος κι αν το παίξει/ τραγουδήσει. Έχω περίπου 40 εκτελέσεις, από Duke Ellington και Glen Miller μέχρι Ντέμη Ρούσσο και Martha Wainwright, και αδυνατώ να διαλέξω μία. Το απόλυτο φθινοπωρινό άκουσμα.

Love – Alone Again Or (Bryan MacLean, 1967)
I won’t forget all the times I’ve waited patiently for you, and you do just what you choose to do, and I will be alone again tonight my dear. E.

Μάνος Χατζιδάκις – Η παρθένα της γειτονιάς μου (Μάνος Χατζιδάκις, 1964)
Το Χαμόγελο της Τζοκόντας είναι από τα ομορφότερα άλμπουμ που έχουν βγει και δύσκολα διαλέγω κάποιο κομμάτι. Καταλήγω σε αυτό λόγω του γεγονότος ότι το «μες σ’αυτή τη βάρκα» με είχε συγκλονίσει στα τρυφερά μου χρόνια και δεν το ξεπέρασα ποτέ. Η ενορχήστρωση του Χατζιδάκι, δε, στο Χαμόγελο είναι υπέροχη.

Iron Maiden – Infinite Dreams (Steve Harris, 1988)
Άκουσα πρώτη φορά maiden στο σχολείο στα 14, το aces high από κάποιου το ουόκμαν στο διάλειμμα. Εκείνη τη στιγμή τους θεώρησα το νέο αγαπημένο μου συγκρότημα, και όταν άκουσα το 7th son ήρθε η επιβεβαίωση. Δέκα χρόνια τώρα, όποτε και να ακούσω το infinite dreams είναι για μένα εμπειρία, πάντα το ίδιο έντονη. Ό,τι κι αν κάνω, δεν μπορώ να μην το σταματήσω τη στιγμή που μπαίνει το “there’s got to be just more to it than this…”

Genesis - Dancing With The Moonlight Knight (Tony Banks/ Phil Collins/ Peter Gabriel/ Steve Hackett/ Mike Rutherford, 1974)
Δε θα ξεχάσω ποτέ το σοκ που έπαθα όταν το άκουσα πρώτη φορά. “Can you tell me where my country lies?”… Κάθε αλλαγή και κάθε λεπτομέρεια με έκανε να λέω «ουάου», και όταν τελείωσε είχα αυτή την αίσθηση της πληρότητας που μόνο ένα τέτοιο κομμάτι μπορεί να σου προκαλέσει. Επίσης δε θα ξεχάσω ποτέ τη γαλήνη που ένιωθα ακούγοντάς το ένα απόγευμα που ταξίδευα με λεωφορείο στη βόρεια αγγλία και χάζευα τα λιβάδια και τον ήλιο να πέφτει. Τίγκα γκέη.

Marillion – Script for a jester’s tear (Derek Dick/Steve Rothery/ Pete Trewavas/ Micheal Pointer/Mark Kelly, 1983)
Ηχητικά όχι πολύ μακριά από το πάνω. Αλλά. Οι στίχοι του Fish. Ο πόνος και η απόγνωση στη φωνή του όταν φωνάζει too late to say I love you, too late to restage the play, the game is over. Ο πόνος!

άφησα απ' έξω τους savatage, το vienna του billy joel, το mother του lennon που είναι συγκλονιστικό, το nature boy από nat king cole, τη μισή δισκογραφία beatles... σύμπο σε μισώ

carheart
02-09-2008, 18:29
μην τον βλέπεις έτσι καλό.

regularpaul
02-09-2008, 18:34
καμία έκπληξη από μένα, τίποτα για το οποίο δεν σας έχω πρήξει άπειρες φορές ήδη
είναι 13 όμως και δεν αποχωρίζονται με τίποτα το ένα το άλλο

the last drive - misirlou [ένα από τα 2 πιο αγαπημενα κομματια ολων των εποχων διασκευασμένο απο την πιο αγαπημενη μπαντα ολων των εποχων]
dead moon - poor born [I got a woman that still makes me crazy with a shake of her nightgown, δεν εχει υπαρξει αλλη μπαντα με τοσο προσωπικη σχεση με τους οπαδους της, μονος τροπος για να σου αρεσουν ειναι να τους λατρευεις]
wipers - over the edge [τοτε, τωρα και για παντα]
make believe - leave me alone [the year we made contact]
sonic youth & lydia lunch - death valley '69 [ο αγαπημενος μου θορυβος, εδω στην κορυφαια συμβατική (?) του στιγμη]
nick cave & the bad seeds - from her to eternity [νικολάκης στα καλύτερά του]
joy division - atmosphere [με αυτούς μεγαλώσαμε, τι να κάνουμε]
spacemen3 - revolution [μονο 5'']
monster magnet - nod scene [έπρεπε από όλο το heavy rock ήχο των τελευταίων 40 χρόνων να διαλέξω ένα που να τα έχει όλα και μάλιστα στην πιο ψυχεδελική μορφή, νάτο!]
los natas - meteoro 2028 [το κομμάτι που με έμπασε στο στόνερ και στον σκληρό ήχο εν γένει]
godspeed you black emperor - moya [νωπότατο ακόμα το σοκ της ανακάλυψής τους]
songs ohia - the black crow [το βαλε κι ο jack the ripper, ποτέ άλλοτε τόσες συνεχόμενες ακροάσεις ενός κομματιού/δίσκου]
bruce springsteen - thunder road [...και αυτό είναι το άλλο]

στο τσακ απεξω smiths-last night.../waterboys-red army blues/mudhoney-if i think/dinosaur jr-not the same/soundtrack of our lives-permament vacation/social distortion-untitled/afghan whigs-miles iz dead

http://rapidshare.com/files/142104221/top13.zip

Boris-san
02-09-2008, 18:42
Genesis - Dancing With The Moonlight Knight (Tony Banks/ Phil Collins/ Peter Gabriel/ Steve Hackett/ Mike Rutherford, 1974)
Δε θα ξεχάσω ποτέ το σοκ που έπαθα όταν το άκουσα πρώτη φορά. “Can you tell me where my country lies?”… Κάθε αλλαγή και κάθε λεπτομέρεια με έκανε να λέω «ουάου», και όταν τελείωσε είχα αυτή την αίσθηση της πληρότητας που μόνο ένα τέτοιο κομμάτι μπορεί να σου προκαλέσει. Επίσης δε θα ξεχάσω ποτέ τη γαλήνη που ένιωθα ακούγοντάς το ένα απόγευμα που ταξίδευα με λεωφορείο στη βόρεια αγγλία και χάζευα τα λιβάδια και τον ήλιο να πέφτει. Τίγκα γκέη.

:pink: :pink: :pink:

Entrancemperium
02-09-2008, 18:46
Epeidhs to riparisma se pc pou kanei kai alles doulitses einai sernomeno, epistrefw kai egw me link entos misawrou elpizw.. :P

GG*
02-09-2008, 19:00
1.black sabbath-under the sun
η πρωτη σας αγαπη και παντοτινη
2.iron monkey-bad year
ισοπεδωση
3.revenge-blood division
ντοπαρισμα πριν το γηπεδο vol.1
4.mayhem-deathcrush
γηπεδικη ντοπα vol.2
5.crowbar-Embracing Emptiness
γιατι??
6.refused-summerholidays vs punkroutine
rather be forgotten than remembered for giving in
7.electric wizard-return trip
:lsd: :lsd: :lsd:
8.misfits-london dungeon
γιατι ειναι κομματαρα(ετσι κι αλλιως ο danzig ακομα και καρβελα να τραγουδησει θα το απογειωσει :mrgreen: )
9.madball-lesson of life
εφηβεια :(
10.saint vitus-thirsty and miserable
γραφτηκε για μενα :P

Yanqui
02-09-2008, 19:21
1.Army Of The Pharaohs-Lost Battles -- http://uk.youtube.com/watch?v=roGRmLaP5K8
2 αγαπημένες φωνές-τόσες συνδέσεις με γεγονότα-τόσος λίγος χρόνος

2.Psycho Choke-Get Myself Alone -- http://uk.youtube.com/watch?v=8I--iK5bUhg
get yourself alone. νομίζω τα λέει όλα.

3.Danzig-Mother -- http://uk.youtube.com/watch?v=vgSn0SbQJQI
μπύρα και βασικά αυτό : Tell your children not to walk my way. :?

4.3-Serpents In Disguise -- http://uk.youtube.com/watch?v=3nGPpv6RpUE
αυτή η φωνή. θυμός,λύπη,πάθος. νομίζω δηλαδή.

5.All Shall Perish-Eradication -- http://uk.youtube.com/watch?v=TFx85CfMvWI
new age of hate .

6.Fugazi & Nas-Combination Look -- http://uk.youtube.com/watch?v=zi1sV6JzXaU
gimme the fuckin red medicine sir Ian

7.Howling Wolf-Sittin' On Top Of The World -- -
πάρτα στην μάπα

8.Judas Priest-Beyond The Reals Of Death -- http://uk.youtube.com/watch?v=mSkVff-IG48
:oops: :oops:

9.Kyuss-Supa Scoopa And Mighty Scoop -- http://uk.youtube.com/watch?v=t2RODXCvLWM
νταξ λόγια περιττά, kyuss up your ass .

10.Soilwork-Martyr -- http://uk.youtube.com/watch?v=6Jg7b3SFEuk
είναι και bonus track παναθεμά τους. τέσπα σας γαμάει όμορφα ο πληκτράς και ο στιχουργός
So many come so many seem to go that way

Mostos
02-09-2008, 20:07

Βρες λάθος και κερνάω ποτό.Το εσωτερικός μου κόσμος τσακωνόταν άπειρο για το αν θα βάλω αυτό ή το when the clouds come(εγγλέζικα λέμε)
αλλά υπερίσχυσε το συναίσθημα και έβαλα αυτό.Δεν ξέρω πως τα κατάφερε και έγραψε τέτοιο κομμάτι,όχι ο Χατζιδάκης,ο άνθρωπος γενικότερα.
Ξαναλέω πάντως,βρες λάθος και κερνάω ποτό.

καλά είσαι πολύ αλήτης που μου πήρες το τραγούδι αλλα και το δίλημμα.αντε δε θα το ξαναβάλω.

Pitsadoros
02-09-2008, 20:15
tha me trelanete re malaka

irreligious
02-09-2008, 20:35
να κεράσω ποτό δηλαδή?

Raven Lord
02-09-2008, 20:37

εννοώντας??
τα tea party και τετοια? Δε πιστεύω να περίμενες να πεφτουν συνεχεια κομμάτια ροκ και και μεταλ?

έλα ρε, σας πειράζω. ο φίξξξερ το'πιασε αμέσως :wink:

animae
02-09-2008, 20:44
Top 10 animae

http://www.megaupload.com/?d=HF4MGSW8

Mostos
02-09-2008, 20:47
Τυχαία κι εγώ

Beatles-Strawberry Fields Forever
Γιατι ήταν η μουσική του σήμερα 40 χρόνια πριν.Γιατι θα ήθελα να το είχα γράψει.

Tom Waits-Muriel / Ruby's Arms
Βάζω δύο κομμάτια εδώ γιατι και τα δυο ανήκουν στην κατηγορία "Τραγούδια που άκουγα σε ταξίδια". Το πρώτο το άκουγα στο Άμστερνταμ κι απο τότε μου θυμίζει τις βραδυνές βόλτες μου σε άδειους κρύους δρόμους με το ποδήλατο και τα νέον φώτα απο τα διάφορα μπουρδέλα και γενικά με ταξιδεύει σε noir καταστάσεις, και το δεύτερο στο Liverpool , το πράσινο και τα σπίτια που ήταν σαν απο χωριό του Τόλκιν. Κανένα απο τα δύο πάντως δεν είναι αυτό που αναδείκνυει την στιχουργική και μουσική διάνοια του Waits αλλά έχουν σημασία για μένα γιατι κάθε ταξίδι που έχω κάνει λειτουργεί συμβολικά για μένα μετά το πέρας του.

Pink Floyd - Wish you were here
Blue skies from pain?

Μητσιάς - Ερωτικό
Ε θέλει ερώτημα;

Μono-Life in mono
Γιατί είναι συντριβή. Ειναι το κομμάτι που έρχεται σαν δυνατός αέρας, σε παίρνει και σε χτυπάει στις πολυκατοικίες που ορίζουν το δρόμο που περπατάς, σε χτυπάει σε άγνωστους περαστικούς, σου ρουφάει όλα τα συναισθήματα και όταν τελειώσει βγάζεις τα ακουστικά και τίποτα απο αυτά δεν έχει γίνει αλλα εσύ έχεις μείνει κενός.

Simon & Garfunkel - The boxer
Γιατι είναι απαραίτητο άκουσμα οι S&G και γιατι αυτό είναι ένα τραγούδι που με κάνει να θέλω να κάνω ακόμα ένα ταξίδι παραπάνω.

Xατζιδάκις -Έρχονται τα σύνvεφα
Γιατι εξήγησε ο irreligious παραπάνω και μου πήρε το βαλς.

Νevermore - Dreaming Neon Black
Παρόλο που δεν το ακούω πια, είναι κομμάτι σταθμός.

Stevie Wonder - Another Star
To ιδανικό uplifting κομμάτι.

Lizst - Liebestraum no3
Επειδή γιαυτή τη θέση πρέπει να καταπιεστώ πολύ για να αφήσω έξω διάφορα, θα βάλω αυτό για να ηρεμήσω.

jack the ripper
02-09-2008, 21:01
anevasa kai egw ti dikia mou...ekana edit to post mou stin prwti selida

Weiss
02-09-2008, 21:11
[με τυχαία σειρά]

1.The Stranglers - Golden Brown
Από τα τραγούδια που έχω στο μυαλό μου από πάντα, το ακούω από το γυμνάσιο και κάθε φορά μου δημιουργεί την ίδια αίσθηση νοσταλγίας για το καλοκαίρι όπως τότε.
2. Antony & The Johnsons - Cripple and the Starfish
Σα να πήρε κάποιος τη λύπη και την παράνοια, να τις απέσταξε και να τις έκανε τραγούδι.
3. Radiohead - Idioteque
Από OK Computer θα έβαζα κι εγώ, αλλά μιας και αναφέρθηκε πολλές φορές, βάζω το τραγούδι-ορισμό των 00s.
4. Dusty Springfield - Son of a Preacher Man
Γενικά η Dusty με έχει επηρεάσει πολύ περισσότερο απ'όσο πίστευα πριν ξεκινήσω να φτιάχνω αυτή τη λίστα. Θα μπορούσαν να εχουν μπει και άλλα τραγούδια της, πιθανότατα το Windmills of Your Mind, αλλά αποφάσισα να μείνω στα βασικά.
5. Leonard Cohen - Sisters of Mercy
Ένας συνδυασμός απομόνωσης και σεξουαλικότητας, η πεμπτουσία του Cohen.
6. The Beatles - Girl
Δε λέω τίποτα.
7. The Doors - Love Her Madly
Don't you love her as she's walking out the door? Like she did one thousand times before.
8. Nat King Cole - When I fall in Love
Ηρεμία, απίστευτη φωνή και ενορχήστρωση. Σαν καλό όνειρο.
9. Simon & Garfunkel - Scarborough Fair
Η διφωνία, οι στίχοι, το παραδοσιακό στοιχείο του τραγουδιού - συν το ότι θα μου θυμίζει πάντα τη ζωή στην Αγγλία - δε θα έμενε έξω το τραγούδι αυτό.
10. Wildcard, δε θα καταπιεστώ εγώ!

carheart
02-09-2008, 21:17
Antony & The Johnsons - Cripple and the Starfish
Σα να πήρε κάποιος τη λύπη και την παράνοια, να τις απέσταξε και να τις έκανε τραγούδι.

Σε περίπτωση που κάποιο από τη δεκάδα μου πέθαινε ή αποσυρόταν ή σταματούσε ξαφνικά να υπάρχει, αυτό είναι μέσα στην αναπληρωματική πεντάδα, με "Death to Everyone" από Bonnie "Prince" Billy, "Hurt" από Nine Inch Nails, "Pagan Poetry" από Bjork και "Two weeks since you've gone" από μέγιστο Scott Walker να συμπληρώνουν.

Αλλά η δεκάδα ακέραιη.

Raven Lord
02-09-2008, 21:24
πάμε, λοιπόν:

Black Sabbath - Die Young, γιατί εκτός από τραγουδάρα, γαμάτη μουσική και την καλύτερη φωνή στο χώρο, περιλαμβάνει και όλη τη φιλοσοφία της ελευθερίας που θέλει να περάσει μέσα από αυτή την καλλιτεχνική έκφραση

Iron Maiden - Powerslave, ίσως η καλύτερη ιστορία που είπαν οι maiden και από τα πιο ολοκλήρωμένα τους κομμάτια, για να μην ξεχάσω ότι είναι και από τα πρώτα μου ακούσματα.

Metallica - Orion. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το to live is to die, γιατί τα λένε όλα χωρίς λόγια, χώρια τις άπειρες ώρες πάνω από την κιθάρα που περάσαμε ως πιτσιρικάδες για να τα αντιγράψουμε.

Saxon - And the Bands Played On, γιατί περιγράφει τέλεια το live και είναι και από τα καλύτερα live κομμάτια που έχω δει.

Carcass - Symposium of Sickness, οι ριφομηχανές εδώ δίνουν τα ρέστα τους.

Immortal - Blashyrkh, έτσι, για τα παγωμένα φιορδ, τις χιονισμένες βουνοκορφές, τα μεγαλειώδη δάση κωνοφόρων, τα κοράκια και τους λύκους.

Kreator - Violent Revolution, για τον πορωτικό ρυθμό και στίχο.

Scorpions - In Trance, υποσυνείδητα ο λόγος που είμαι κολλημένος με αυτή τη μουσική.

Neil Young - Hey Hey, My My, το μεγαλείο της απλότητας.

AC/DC - Let Me Put My Love Into You. Το καλύτερο ερωτικό κομμάτι που έχει γραφτεί.

irreligious
02-09-2008, 21:51
ξέρω,γούστα..αλλά το μπλάσυρκ είναι αντιαθλητικό φάουλ.

Fireknight
02-09-2008, 21:54
[1]Pink Floyd - Echoes
[2]The Doors – People Are Strange
[3]Nino Rota - The Godfather Waltz
[4]Eloy - Incarnation of the Logos
[5]Ulver - The Future Sound Of Music
[6]Archive - Lights
[7]The Beatles - Strawberry fields forever
[8]Current 93 – All the Pretty Little Horsies
[9]Arcturus - Kinetic
[10]Sigur Ros - Untitled8 [pop song]

ps: 11*.Venetian Snares - Szamár Madár , den ksero an apla exo faei kolima ton teleftaio kairo i an ontws m'aresei toso poly .
elpizo na min exo allaksei gnomi se 5 meres :|

metamelia3
02-09-2008, 22:03
χμ, οκ, ας πω κι εγώ κάποια:
1) Nick Cave - From Her To Eternity
καλύτερο λαβσονγκ έβερ, άρα και το καλύτερο τραγούδι έβερ. Γιατί κακά τα ψέματα, λάβσονγκς - υπαρξιακά 2-1.

2) Mark Lanegan - Methamphetamine Blues
στην μάπα.

3) Einsturzende Neubauten - Haus Der Luge
στη φάπα.

4) Current 93 - Niemandswasser
στην κλάψα.

5) Malaria! - Kaltes Klares Wasser
στη γερμανία.

6) Mamas 'n' the Papas - California Dreamin'
στην ντροπή.

7) Joy Division - 24 Hours
ε.

τα υπόλοιπα θα τα σκεφτώ αργότερα.

Amnesiac.
02-09-2008, 22:42
Εγώ παιδιά χθες το βράδυ ξεκίνησα να βλέπω τη ζωή μου σαν ταινία αλλά βαρέθηκα και το κλεισα στη φάση που ήμουν 7 χρονών αν θυμάμαι καλά οπότε θα ήταν κρίμα να βάλω στη λίστα μου μόνο Καρβέλα και Άλις Κούπερ γιαυτό ετοίμασα πρόχειρα μια λίστα. Πάμε όλοι μαζί :

1. Radiohead - No Surprises.
Τελικά δεν έπαιξε πρόβλημα. Είναι το αγαπημένο μου τραγούδι και -το κλασικό- δε γίνεται να έχει γραφτεί από άνθρωπο αν και τώρα που το σκέφτομαι είναι το πιο ανθρώπινο τραγούδι που θα μπορούσε να έχει γραφτεί. Θα ήθελα να το βάλουν στον τάφο μου αν και θα ήταν βλακεία αυτό γιατί οι τάφοι δεν έχουν ρεύμα οπότε δε θα μπορούσε να το ακούσει κανείς και θα ήμουν απλά ένας μαλάκας πεθαμένος με mini hi-fi πάνω απτο φέρετρο και οι περαστικοί θα σκέφτονταν ότι έχουν ανακαλυφθεί νέοι τρόποι επικοινωνίας με τους νεκρούς και ότι έχουν μείνει πίσω στις εξελίξεις. Αλλά η τεχνολογία κάνει θαύματα στις μέρες μας!!

2. Tool - Reflection.
Θα μπορούσε να είναι και κάποιο άλλο Tool εννοείται π.χ. το Pushit αλλά δεν είμαι καλός στις περιγραφές για να σας εξηγήσω γιατί αυτό και όχι κάποιο άλλο οπότε απλά δεχτείτε το. Ακόμα καλύτερα, ακούστε το και αφήστε όλη αυτή τη θετική ενέργεια που βγάζει να σας καλύψει από πάνω μέχρι κάτω και να αισθανθείτε ηδονή, χαλάρωση, ευεξία, απολέπιση, πεντικιούρ-μανικιούρ από το έμπειρο προσωπικό μας.

3. Pink Floyd - Nobody Home.
Ε τι να λέμε τώρα. Σαφώς μπορούμε να λέμε πολλά και να μιλάμε και ώρες μάλιστα αλλά είπαμε δεν είμαι καλός σε αυτά, αισθάνομαι λίγο σαν πωλητής/διαφημιστής όταν περιγράφω αγαπημένα τραγούδια, οπότε από δω και πέρα σταματάνε οι περιγραφές.

4. Godspeed You Black Emperor! - Δε θυμάμαι τον τίτλο.
Πάντα είχα πρόβλημα με τους τίτλους των gysbe και δεν είμαι σπίτι μου για να τσεκάρω. Είναι στο lift your skinny fists και πρόκειται για το κομμάτι με την ομιλία του πρίτσερ. Απλά ακούστε τη φωνή του τύπου. Πρόκειται για την πιο συναισθηματική φωνή που έχει ηχογραφηθεί ποτέ, ειλικρινά δεν έχει καμία σημασία το τι λέει, θα μπορούσε να μιλάει για τον επόπτη του ΑΕΚ - ΠΑΟ και θα ήταν το ίδιο τέλειο. Πρέπει να σας τα είχα πρήξει και er-ικώς παλιότερα γιαυτό το κομμάτι. Όπως ακριβώς έχω κάνει και για το...

5. Blur - 1992
Όσοι έχετε μείνει στο Song 2 χάσατε. Θα ακούσετε αυτό το κομμάτι (ναι αλήθεια θα το κάνετε) και θα μείνετε μαλάκες. Και πάλι έχουμε να κάνουμε με περιγραφή συναισθημάτων και δε μπορώ με τίποτα να αντεπεξέλθω. Ρωτήστε με για θρας και ΜΟΥΝΑΚΙΑ να σας πω ό,τι θέλετε, αλλά μη με βάζετε να σας μιλήσω για το 1992 (αυτά ήταν χρόνια!!!).

Και κάπου εδώ συνειδητοποιώ ότι έχουν μείνει μόνο 5 θέσεις κενές και ο ευαίσθητος ψυχισμός μου δε μπορεί να αντέξει το βάρος του να αφήσει κάποιο αγαπημένο του κομμάτι απέξω γιαυτό το αφήνω όπως είναι μέχρι να ωριμάσω και να αποκτήσω καθαρότερη σκέψη και κριτική ικανότητα. Τα λέμε από αύριο δηλαδή.

Harbinger of Death
02-09-2008, 22:44

:oh: :mov: :fear:

Όλοι είμαστε στο "αργκ", "είναι δύσκολο", "δεν ξέρω πια να βγάλω", "μας γάμησες τώρα", και πετάγεται η τσουτσού και βάζει λιγότερα.

Ε, :midfinger:

:evil:

Amnesiac.
02-09-2008, 22:48

:oh: :mov: :fear:

Όλοι είμαστε στο "αργκ", "είναι δύσκολο", "δεν ξέρω πια να βγάλω", "μας γάμησες τώρα", και πετάγεται η τσουτσού και βάζει λιγότερα.

Ε, :midfinger:

:evil:

Μεγάλος μαλάκας τελικά ο Γιάννης - Ορέστης.

Entrancemperium
02-09-2008, 22:55
Loipon edw einai kai h lista mou..
Na thn katebasete epeidhs anebaza 3 wres me ta gamw internet tou diabolou kai epeidh einai gamath kai epeidh exw katebasei olwnwne sas kai m'aresan kai giauto katebaste thn..
Einai auth:

Entrancemperium's TOP10 (http://www.megaupload.com/?d=8F7PNQWZ)

01.Ulver - The Future Sound Of Music
02.Portishead - Roads
03.Massive Attack - Angel
04.Arcturus - Deception Genesis
05.Joy Division - 24 Hours
06.Psychotic Waltz - Into The Everflow
07.Dodheimsgard - Midnattskogens Sorte Kjerne
08.Burzum - Dunkelheit
09.Gorgoroth - Gorgoroth
10.Ved Buens Ende - Remembrance Of Things Past / To Swarm Deserted Away

kai o sxoliasmos ths einai sth selida 3 katw apo tou filou mou tou irreligiou.. 8)

Ruthless
02-09-2008, 23:11
Κανονικά θα έπρεπε να βάλω 10 τραγούδια Manowar, αλλά μόνο 1 από κάθε μπάντα λοιπόν. Επίσης απέφυγα να βάλω κομμάτια-ύμνους που είναι από άγνωστες μπάντες, που είχαν 1 μόνο δουλειά ή η παραγωγή τους έχανε επειδή ήταν EP(άρα δεν έχει μέσα τίποτα από Heathen's Rage, Attack, Black Knight etc etc). Ακόμα προσπάθησα να τα απλώσω λίγο τα τραγούδια, γεωγραφικά και μουσικά, και να μη γεμίσω τη λίστα πχ μόνο με αμερικάνικο power(εδώ ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή). Δυστυχώς κάτι Γερμανίες ή Γαλλίες πήραν πούλο από την άνετα ανώτερη Ιταλία. Τέλος, δεν υπάρχει τίποτα σχετικά καινούριο για να μην υπάρχει το τελείως υποκειμενικό στοιχείο της αρχικής καύλας(όχι Doomsword ή Holy Martyr πχ). Πάμε...

Manowar - Dark Avenger

Είπαμε, ότι και να διάλεγα μετράει. Στην σειρά αν τα πάρουμε τα albums τους, το πρώτο τους πραγματικά επικό τραγούδι. Μοναδική θεματολογία, Orson Welles στην αφήγηση, συγκίνηση και ανατριχίλα κάθε φορά που το ακούω.

Manilla Road - Helicon

Κερδίζει οριακά τους υπόλοιπους ύμνους της τεράστιας αυτής μπάντας. Και μόνο αυτό το τραγούδι είναι ικανός λόγος να μπει το Out Of the Abyss δίπλα(έστω οριακά κάτω) από τα μνημεία που ακούν στα ονόματα Crystal Logic και Open The Gates. Μιλάμε άλλωστε για κιθαρίστα/drummer που βγάζουν παραπάνω feeling από οτιδήποτε άλλο(η φωνή είναι love or hate, εδώ είναι love).

Bathory - Shores in Flames

Αυτός ο κύριος έκανε κάτι που δεν κατάφεραν πόσοι άλλοι. 11 λεπτά απόλυτης vikingίλας και η αρχή του καλύτερου του album. Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω από Bathory, έτσι έβαλα το πρώτο.

Jag Panzer - Harder Than Steel

Ορισμός του US power. Δυνατό, αρχιδάτο, καλοπαιγμένο με μια από τις κορυφαίες φωνές του ευρύτερου χώρου.

Domine - The Eternal Champion

Δεν υπάρχουν πολλά για να πούμε για το καλύτερο κομμάτι του κορυφαίου δίσκου των 90s. Οι Ιταλοί κατάφεραν και χώρεσαν όλο το νόημα του επικού ήχου σε αυτόν τον ύμνο. Από την αρχή ως το τέλος ορίζει το επικό metal και είναι από τα βασικά επιχειρήματα που η ιταλική σκηνή πατάει κάτω οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή. Από το 10:20(Now my destiny is revealed...) και ως το τέλος πρακτικά είναι από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της μουσικής αυτής.

Titan Force - Chase Your Dreams

Η φωνάρα του US power που λέγαμε πριν σε πιο μελωδικά πράγματα. Ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με μελωδικό US power ήχο ήταν αυτοί και οι Fifth Angel άλλωστε.

Axehammer - Lord Of The Realm

1ο outsider. Ύμνος χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. Η φωνή a capela στο τέλος του τραγουδιού το εκτοξεύει παραπάνω από τις πολλές(ευτυχώς) παρόμοιες κομματάρες της εποχής και χώρου.

Warlord - Deliver Us From Evil

Ότι και να πεις εδώ είναι λίγο. Ο δικός μας Τσάμης έκανε το θαύμα του και μας έδωσε έναν από τους καλύτερους δίσκους των 80s. Τυχαία διάλεξα αυτό, δεν υπάρχει κάτι σε αυτό το album που να υπολείπεται των άλλων.

Cirith Ungol - Chaos Rising

Το καλύτερο τους τραγούδι με την καλύτερη κιθάρα που έχει γράψει ποτέ άνθρωπος.

Cauldron Born - In Fate's Eye A King

2ο outsider αλλά... Conan. Ένα τραγούδι γραμμένο γι'αυτόν(και δεν είναι το μόνο από αυτήν την μπάντα) θεματικά σωστό. Προσθέτουμε την καταπλητική δουλειά μουσικά και τα φωνητικά του Danny White και το τραγούδι κερδίζει μια θέση στο τοπ 10.

Θα ανέβει αργότερα.

ΥΓ: Outsider = όχι πολυαναμενόμενο

GuardianOfIvorytower
02-09-2008, 23:18
Όπως σου είπα ήδη, μερικά τα περίμενα, για τα outsider 8) :wink: κ γενικά :headbang2:

eleventh guardian
02-09-2008, 23:58
Kι εγώ στην αρχή δεν ασχολήθηκα επειδή είδα ότι πήγαινε προς το αριστεροπερίεργο που λέει και ο Raven Lord, αλλά αφού είδα και τους υπόλοιπους δικούς μου να ποστάρουν κάτι θα κάνω κι εγώ. Θα μου πάρει κάποιες μέρες όμως, θέλω να είμαι δίκαιος (και θα έχει εκπλήξεις η λίστα μου).

psychotron
03-09-2008, 00:08
Να πω και γω τη μαλακία μου, το σκεφτόμουνα από το πρωί που είδα το τόπικ :pingpong:

Kiss - Rock 'n Roll All Nite
Manowar - Battle Hymn
AC/DC - Let Me Put My Love Into You
Lynyrd Skynyrd - On The Hunt
Jethro Tull - Budapest
Rory Gallagher - A Million Miles Away
Johnny Winter - Still Alive And Well
Twisted Sister - We're Not Gonna Take it
Για το τέλος παίζει μάχη, δεν ξέρω
Whitesnake - Guilty of Love ή Skid Row - I Remember You

Σχόλια άλλη φορά, πάω για ύπνο τώρα :!:

illuzion_g
03-09-2008, 00:17
dax tromera dyskolo post kai epeidi eimai sigouros oti tha allaksw gnomi sto mellon apofasisa na valw ta tragoudia ta opoia thymamai oti akouga kamia vdomada synexomena:

1.Metallica - Sanitarium
trelo kollima!

2.Metallica - The House Jack Build
to load itan to proto album pou ousiastika "me exwse" kai auto itan to tragoudi pou os pitsirikas akouga tote kai elega "den paizei na yparxei tetoia mousiki"

3.Virus - Road
gt etsi!

4.DHG - Traces of Reality
gt periexei to kalytero (black) metal riff evah!

5.In the Woods - generally more worried than married
pwww vasika dn ginetai na eksigeis gt sou aresei toooooso poly ena kommati! apla symvainei

6.Bertine Zetlitz - Girl Like You
apla apisteuto!fonara!an kai den tin epsaksa pote gia tin sygkekrimeni!

7.Active Member - Λαβωμένο ξωτικό (Unplagged Mix '96)
to grafw opws akrivws einai to mp3 thelwntas epeisis na tonisw oti pote dn imoun opados tou eidous alla to sygkekrimeno ksefeugei!

8.Dead Kennedys - Holiday in Cambodia

9.Deathtrip - A foot in each hell

10.DHG - Kuldeblest Over Evig Isode
me ta 2 apo panw efaga to megalytero kollima ever!o agapimenos mou tragoudistis stis 2 koryfaies (gia mena) stigmes tou!

pantws 10 einai poly liga! :(

hcpunksonacid
03-09-2008, 00:20
no reply,last goodbye.

anevase to. grigora.
http://rapidshare.com/files/142153125/wasted.rar

Marillion
03-09-2008, 00:23
:pingpong:

Raven Lord
03-09-2008, 00:24
να προσθέσω ότι κλαίω που άφησα πολλά απ'έξω... θα μπορούσε να είναι παρόμοια λίστα με του ruthless ή του σάικοτρου, αλλά μάλλον κόλλησα σε παλιές αγάπες. όπως και να'χει :dfinger:

Razor
03-09-2008, 00:28
ετος 1998.εκολαπτομενος θρασερ αγοραζει το δευτερο του cd.συγκροτημα SLAYER.τιτλος : Show no mercy.
παρτε και την αιωνια 10αδα μου.

http://img155.imageshack.us/img155/2506/slayershownomercybig2.jpg (http://imageshack.us)

GuardianOfIvorytower
03-09-2008, 00:35
Περίμενα περισσότερη thrash ποικιλία από σένα.

@psychotron: γαμάτη, όπως περίπου την περίμενα
@Raven Lord: το ίδιο, πολύ ευχάριστη έκπληξη το Immortal
@eleventh: περιμένω με αγωνία

iskra
03-09-2008, 00:38
no reply,last goodbye.

anevase to. grigora.

:pink:
na to katevasete oloi.

wino
03-09-2008, 00:38
Tool – push it, παίζουν πολλά τραγούδια τους για μία θέση, βασικά θα μπορούσαν και τα δέκα να είναι δικά τους
isis – dulcinea, και μόνο λόγω ονόματος τραγουδιού θα το έβαζα, από τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία ο Δον!, αλλά και τι κομματάρα
pink floyd – echoes, να βλέπεις όμως και το live στην πομπηία
kyuss – gardenia, το τέλειο πρώτο τραγούδι για έναν τέλειο δίσκο
frank zappa – my guitar wants to kill your mama, το άκουσα πρώτη φορά από συναυλία του Vai, από τότε το έχω ακούσει πάρα πάρα πάρα πολλές φορές
pantera – cemetary gates, η μεγαλύτερη στιγμή του dime, το αγαπημένο μου κομμάτι τους, και από τις μεγαλύτερες στιγμές της προηγούμενης δεκαετίας
brmc – ain't no easy way, η χαλαρά καλύτερη μπάντα του garage κύματος στα τέλη του 90, με πέντε στροφές περιγράφει τι παθαίνεις όταν ερωτεύεσαι, και το κάνει τόσο καλά διάολε
madrugada – majesty, το πιο μελαγχολικό κομμάτι από τη πιο μελαγχολική μπάντα, απολογείται για ότι προβλήματα έχει προξενήσει, και αναπολεί με το μυαλό του
black sabbath – wizard, αυτή η γαμημένη φυσαρμόνικα μου έχει μείνει καρφωμένη στο κεφάλι και δε φεύγει με τίποτα
led zeppelin – in my time of dying, ...

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 00:39
me suginhsate re koufales

exoume kai leme

enw akouw me tromero plugin last fm sto mozilla kai akouw ta targoudia pou postarate ftiaxnw mnhmeiwdh lista

(kai edw na pw oti merikoi me suginhsate polu me tis epiloges sas)

1. elvis costello - i want you

de ginetai na einai kapoio allo. de ginetai. apla ta leei ola. i want you. to pio sparaxikardio track ever. kai meta erxontai ola ta alla xerete eseis journey ktl)

2. kiallh klapsa kai trelos diskos. de xerw pio tragoudi na valw. ola einai isaxia eilikrina kai exoun ena sunaisthima pou gia na to niwseis les, re pousti na xwrisw gia na akousw to cd
pame loipon. noumero 2 einai o jay jay johanson kai to album tattoo. de xerw ti na dialexw apo ekei opote lew to milan madrin chicago paris

3. exoume xekinhsei ligo pesimistika kai as anevoume ena klik mono pio panw me tous mansun. megalh groupara. pali exw dilhma ti na valw apo autous, de thelw wide open space, thelwkati apo to deutero tous. kai auto tha einai to

oxi allaxa gnwmh. de ginetai. wide open space. auto einai to trito track

4.big sleep - looking for a girl with a washing machine
apla teleio. opoios exei kai to album proxeiro se mp3 as to dwsei. apla theiko ola mou ta foititika xronia

5. moofs - pictures adikoxameno group twn kollhtwn mou sthn patra. opws kai na exei einai ena megalo asma pou apla de to prospernaw pote. megalh sunthesh

6. edw eprpe na vrw ena dunato xarti gia na mhn arxisete na lete ti malakies postarw
milame loipon gia megaleiwdes group pou exw erwteuthei, pou einai gamatoi sta live. oxi de tha valw ta klassika pou oloi megalwsame. alla tha valw to kalutero tous tragoudi kai as mh to paizoun sta live. einai gia ligous kai kalous
akouste kai dakruste

cake loipon, kai apo to album pressure chief, to tragoudi take it all away

7. exoume gamhthei na vazoume adunamies alla pou metrane. parapanw enas theoulis eipe to 80 winsows.
ofeilw na valw nada surf. kai track apo ekeino to album.alla oxi to 80 windows. megalo epos, alla de xerw isws na exei ftharei ligo mesa mou me to xrono. isws ftaei oti to exw akousei 10.000 fores xalara
loipon epeidh de mporw na dialexw sth thesh me to noumero 7 tha vale 2 tragoudia twn nada surf apo to idio album. to ena einai to pio vary track pou grapsan pote(meta apo to album proximity effect ginan ligo pio aderfes)

isobathmoun loipon to mothers day kai to lurikotato robot pou gamaei kolous kai diskografies

8. pavement nai eipa pavement .apo to slanted and enchanted to here alla telika to metaniwsa. tha pw tous mercury rev kai to holes. teleia kai paula dakruste einai kaula

9 erykah badu and the roots to megalo asma you got me. akouste kai anatrixiaste leme

10. eimai sto na kleisw eite me manic street preachers eite me stone roses. telika de kleinw me stone roses kai kleinw me manic stret preachers. exoun deka asmata isaxia. tuxaia tha pw to upermegalo asma motorcycle emptiness kai as me kopanaei o allos mou eautos na pw if you tolerate this

meinan para polla apexw. para polal omws alla ti na kanoume. sas ekana gamath sullogh omws etsi?

ektos sunagwnismou pentada pou egine tetrada giati de vriskw to pempto
cranberies zombie
offspring come out and play
green day basket case
guns n roses november rain

edit. h pentada kleinei me ramones kai kkk took my baby away an kai sth thesh tou mpainoun xiliades alla ramones asmata

Kalt
03-09-2008, 00:43
no reply,last goodbye.

anevase to. grigora.

Discharge latreia kai Wipers psinoun. Tha timisw an kai den eimai toso sti fasi s'

morphine
03-09-2008, 00:44
Jethro Tull - Budapest
Rory Gallagher - A Million Miles Away

:pink:

προσθέτω στη λίστα μου σε υστερόγραφο το elephant gun από beirut γιατί μπορώ.

metamelia3
03-09-2008, 00:49
μλκ μου.
η δεκάδα του μπέρνη παίζει να είναι και η καλύτερη λίστα ως τώρα. :?

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 00:52
μλκ μου.
η δεκάδα του μπέρνη παίζει να είναι και η καλύτερη λίστα ως τώρα. :?re koitana deis pou tah se kerasw kai mpura

an thelete anevazw. me thn bonus pentada omws kai alla 5 dika mou bonus etsi gia kaula

giati kernaw

metamelia3
03-09-2008, 00:54
ε, καλά, την αναπληρωματική πεντάδα μπορείς και να την παραλείψεις. κρίμα είναι

kreaterian
03-09-2008, 00:55
1.Bord del'Aspasia-8anos Mikroutsikos(Kavvadias)
2.Milw gia Sena-8anashs Papakwstantinou
3.Ederlezi-Goran Bregovic
4.Shine on you crazy diamond-Pink Floyd
5.Lithium-Nirvana
6.Lady Fantasy-Camel
7.Fusaei Kontra-Active Member
8.Prousa_Agnwstos Smurneiko tou '20
9.Alaniara ap ton peraia-Markos Vamvakarhs
Kai twra ena bonus
10.Kophka sta duo(Ki an exw kapsei oti se 8umizei)-Nikos Makropoulos

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 00:57
thelw kialla sxolia porwste me. anevazw ok? pantws h paraklhsh mou isxuei opoios exei big sleep peite re seis

metamelia3
03-09-2008, 00:59
κάπου είχα το With God And Her Sisters εγώ αλλά τρέχα γύρευε. Επίσης είχα και σε μπουτλεγκ το Here παιγμένο απο dEUS αλλά ξανατρεχα γύρευε. Επίσης δεν ξέρω γιατί τα λέω αυτά. Επίσης να βάλεις το Here αντί για τους Mercury Rev, αυτό ήθελα να πω.

eleventh guardian
03-09-2008, 01:01
Η δεκάδα του Μπέρνιν απογοήτευσε πλήρως.

Απέδειξε περίτρανα ότι είναι φολς ο τύπος. :(

metamelia3
03-09-2008, 01:02
τουναντιον

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 01:13
dakryzw me to tragoudi pou akouw twra kai tha valw sta bonus. to fulaw ekplhxh

kai file elevenm den eimai false. metal de mporeis na kaneis sulloges. prpei na vazeis diskografies. allh fash

perimente sas ftiaxnw kati polu dunato

Djerdjelesh
03-09-2008, 01:21
Η παρακάτω λίστα μπορεί φαινομενικά να είναι αχταρμάς, αλλά αυτό δεν είναι το νόημα? Τα κομμάτια που γουστάρουμε πχιότερο απ' όλα.

Πάμε λοιπόν με τυχαία σειρά

Dodheimsgard - Symptom (rape version)
Μιλάμε φυσικά για την έκδοση που υπήρχε στη συλλογή The rape of the Holy Trinity που είναι σαφώς ανώτερη από αυτή του EP. Η παράνοιά τους όλη κλεισμένη σε 3 λεπτά.

Mayhem - Life Eternal
Η μουσική του με ανατριχιάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι τους τα τελευταία 11 χρόνια. Νίκησε στο νήμα το Crystallized Pain in Deconstruction.

Immortal - Blashyrkh Migty Ravendark
Σχεδόν επικό. Παγωμένα επικό θα έλεγα.

At the Gates - Under a Serpent Sun
Το καλύτερο κομμάτι του καλύτερού τους δίσκου. Οι κραυγές του Lindberg καρφώνονται στο μυαλό σου και ανατριχιάζεις ειδικά τη στιγμή που σκέφτεσαι ότι θα τις ακούσεις και live σε λιγότερο από 3 βδομάδες

Ιron Maiden - To Tame a Land
Μπορεί το Seventh Son να είναι ο καλύτερος τους δίσκος, μπορεί να ήθελα απεγνωσμένα να βρίσκεται το The evil that men do σε αυτή τη λίστα, αλλά τούτο εδώ είναι κατά τη γνώμη μου το πιο παραγνωρισμένο απ' τα μακρόσυρτα έπη της χρυσής περιόδου. Και παραμένει συγκλονιστικό.

Focus - Hocus Pocus
Αυτά τα φωνητικά...

Running Wild - Marooned
Δεν μπορώ να ακούσω παραπάνω από 3 τραγούδια τους μαζεμένα. Ποτέ δεν ήμουν τρελαμένος με δαύτους. Ούτε την εποχή που άκουγα γερμανικό power μια δεκαετία πριν. Αλλά αυτό το γαμημένο εισαγωγικό riff έχει καρφωθεί στο μυαλό μου απ' την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Με φτιάχνει κάθε που το ακούω. Τέλος.

Dying Fetus - Grotescue Impalement
Ογκώδες. Τεράστιo. Απίστευτες κιθάρες, απίστευτα φωνητικά. Το βάζω σε όλες τις Death Metal συλλογές που φτιάχνω κατά καιρούς για να ακούω στο αυτοκίνητο, παρέα με το...

Suffocation - Catatonia
Το (υποτιθέμενο) κύκνειο άσμα τους έκρυβε ένα διαμάντι. Βασικά 5 ήταν τα διαμάντια στο συγκεκριμένο ΕΡ, απλά το ένα έλαμπε πιο πολύ απ' τα άλλα. Επανεκτέλεση από παλιότερη δουλειά μεν, συγκλονιστικό δε. Ακούστε στο 2.38 και θα καταλάβετε. Και αυτά τα drums...

Hypocrisy - Roswell 47
Το αγαπημένο μου κομμάτι για χρόνια. Μάλλον ακόμα είναι αν και δεν είμαι σίγουρος. Πάντως με σημάδεψε όσο τίποτε άλλο σε αυτή τη μουσική. Το έκανα nickname στο #metallized τότε, 7 χρόνια πριν, το έκανα email, το άκουγα απ' το πρωί ως το βράδυ. Νομίζω δε χρειάζεται άλλη δικαιολογία.

Αν θέλετε μπορεί να ανέβει.

Τώρα που το βλέπω έχουν μείνει αρκετά αγαπημένα κομμάτια απ' έξω, αλλά σίγουρα τα 10 αυτά είναι στην κορυφή των προτιμήσεών μου.

Karmakosmic
03-09-2008, 01:28
1. Led Zeppelin - Ten years gone

Η φωνή του Plant κάνει τη καρδιά να χτυπάει γρηγορότερα, πιθανώς το πιο αγαπημένο σόλο του Page και μιά γλυκιά γεύση στο στόμα που θυμίζει αλλά δεν είναι μελαγχολία.

2. Rush - Subdivisions

Από τα πολύ αγαπημένα κομμάτια, φούλ ατμοσφαιρικό, μου θυμίζει εφηβεία-λύκειο...

3. Rory Gallagher - A Million Miles Away

Το hotel bar, ο piano man, ο old bartender... Εικόνες ταξιδιάρικες και μοναχική διάθεση...

4. Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Αlabama

Μέσα μου πάντα υπήρχε μία νοσταλγική αναπόληση. Sweet Home. Αυτό το χιλιοακουσμένο τραγούδι με αναγκάζει να τη βιώνω κάθε φορά.

5. The Doors - Riders on the storm

Λίγα πράγματα είναι καλύτερα από το να οδηγείς μέσα στη βροχή ακούγοντας αυτό το τραγούδι και αυτά τα πλήκτρα. (στη θέση του θα μπορούσε να ήταν το Crystal Ship, αλλά τελικά όχι).

6. King Crimson - Epitaph

Μελαγχολία. Αν είσαι κοντά αυτή η κομματάρα θα σε καταστρέψει τελείως. But I fear tomorrow Ill be crying, Yes I fear tomorrow Ill be crying. Έτσι.

7. Deep Purple - Perfect Strangers

Μάλλον το τραγούδι που έχω ακούσει πιο πολλές φορές στη ζωή μου. Δεν μπορεί να λείπει.

8. The Cure - Fascination Street

Το αγαπημένο μου τραγούδι της μπάντας του Smith. let's move to the beat like we know that it's over . Λατρεμένο.

9. Tool - Disposition

Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο, καμία φάση δεν είναι αξεπέραστη. Όλα είναι σύννεφα που απλά κρύβουν τον ήλιο.

10. In The Woods - Mourning the death of Aase

Φωνάρα. Θάνατος. Χάος και ανατριχίλα.

GuardianOfIvorytower
03-09-2008, 01:37
Djerdjelesh :thumbsup:

hcpunksonacid
03-09-2008, 01:47
και μια δεκαδα για τον καλκι.για να χαρει και αυτος.
1.Electrelane-the greater times
2.Yeah yeah yeahs-black tongue
3.Echo and the bunnymen-killing moon
4.Warsaw-they walked in line
5.Pixies-debaser
6.The specials-ghost town
7.Ultravox-vienna
8.The church-under a milky way
9.Inspiral carpets-saturn 5
10.Primal scream-miss lucifer

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 02:06
etoimh h sullogh anevazw wait malakes einai polu timia

kai tha kanw meta kai miametal gia ton eleventh pou ton stenaxwrhsa

nothingman
03-09-2008, 03:04
νάθινμαν says:
τα δεκάρια πέθαναν ε, δεν είμαστε η βραζιλία του 70
οπότε κατεβάζω ενδεκάδα

radiohead everything in its right place και με παίρνει από το χέρι και πάμε βόλτα και με αχώνει λίγο και κλείνω τα μάτια και δεν είμαι εδώ και αυτό δεν συμβαίνει.
rem leave και με αγχώνει και αυτό λίγο με το συναγερμό αλλά εντάξει, όλα καλά και όλοι μας έχουμε τάσεις φυγής ώρες ώρες και να πάμε αλλού και να κάνουμε άλλα αλλά κάτι μας κρατάει και κλείνω τα μάτια και φεύγω στα γρήγορα.
john lennon working class hero και θα μπορούσα να βάλω άλλα πεντακόσαδώδεκα από το πρότζεκτ που έτρεχε νωρίτερα ο τύπος αλλά έβαλα αυτό γιατί είναι μόνος και κλείνω τα μάτια και με βλέπω να κάνω κάτι σημαντικό και μεγάλο και διαφορετικό και με παρέα.
jeff buckley hallelujah και να παίρνεις ένα κομμάτι που έχει πει ο Κοέν και να το ανεβάζεις κι άλλο ε είναι μεγάλο πράμα, πως να το κάνουμε τώρα και κλείνω τα μάτια και προσεύχομαι.
tom waits ol'55 και το πιάνο και η φωνή και κλείνω τα μάτια και είμαι σε ένα μοτέλ σαν αυτά που βλέπουμε στις αμερικανιές με πληγωμένους ταξιδιώτες ήρωες.
bruce springsteen atlantic city και θα μπορούσε εύκολα να είναι το point blank εδώ, ακυρώθηκε κανονικό του γκολ στο 90', αλλά κλείνω τα μάτια και έχω φύγει από το μοτέλ και πάω και να έρθεις να συναντηθούμε και όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς.
rolling stones ruby tuesday χάνει πόντους γιατί έγινε κουλ και καθωσπρέπει φαστ φουντ της σειράς αλλά έχει κερδίσει τόσους πιο πριν με την εκπληκτική του μελωδία που δεν έχει καμιά σημασία και κλείνω τα μάτια και αποχαιρετώ.
pearl jam smile και δε λέω τπτ και κλείνω τα μάτια και χαμογελώ. κάθε φορά.
jimi hendrix fire και κλείνω τα μάτια και με πείθω ότι ξέρω να παίζω κιθάρα, ή μάλλον όχι, με πείθω ότι ξέρω να παίζω ΤΕΤΟΙΑ κιθάρα και βγάζω τέτοιες κομματάρες. αν μπορούσα να παίξω σε λάιβ ο,τιδήποτε, θα διάλεγα το fire και θα τα παρατούσα ευτυχισμένος.
stevie wonder superstition και τέτοιο γκρουβ δεν έχει ξαναυπάρξει, πιστεύω ορίζει τον όρο (. . .) και κλείνω τα μάτια και κουνώ την κεφάλα μου σα γραφικός κομπάρσος σε μπλαξπλοιτέισον μούβι.
fool's garden lemon tree επειδή δε χρειάζεται να είσαι κανένα τεράστιο ταλέντο για να γράψεις κομματάρες, είναι απλά τα πράγματα και κλείνω τα μάτια και είμαι ξανά δεκατεσσάρων.

http://rapidshare.com/files/142180874/eleven_is_when_we_waved_goodbye.rar.html

συνειδητά έμειναν έξω το ain't no sunshine ή το one road to asa bay ή το αυτό ή το άλλο γιατί έτσι (τα θυμήθηκα αργά. σκατά.). ελληνικά δεν έβαλα γιατί δεν είναι κουλ και γιατί εντάξει, ήταν ήδη δύσκολο να διαλέξουμε 11 μόνο με τα ξένα.

Djerdjelesh
03-09-2008, 03:08
Έτοιμη και η δικιά μου

http://rapidshare.com/files/142184235/Djerdjelesh_top_10.rar

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 03:20
me suginhsate re koufales

exoume kai leme

enw akouw me tromero plugin last fm sto mozilla kai akouw ta targoudia pou postarate ftiaxnw mnhmeiwdh lista

(kai edw na pw oti merikoi me suginhsate polu me tis epiloges sas)

1. elvis costello - i want you

de ginetai na einai kapoio allo. de ginetai. apla ta leei ola. i want you. to pio sparaxikardio track ever. kai meta erxontai ola ta alla xerete eseis journey ktl)

2. kiallh klapsa kai trelos diskos. de xerw pio tragoudi na valw. ola einai isaxia eilikrina kai exoun ena sunaisthima pou gia na to niwseis les, re pousti na xwrisw gia na akousw to cd
pame loipon. noumero 2 einai o jay jay johanson kai to album tattoo. de xerw ti na dialexw apo ekei opote lew to milan madrin chicago paris

3. exoume xekinhsei ligo pesimistika kai as anevoume ena klik mono pio panw me tous mansun. megalh groupara. pali exw dilhma ti na valw apo autous, de thelw wide open space, thelwkati apo to deutero tous. kai auto tha einai to

oxi allaxa gnwmh. de ginetai. wide open space. auto einai to trito track

4.big sleep - looking for a girl with a washing machine
apla teleio. opoios exei kai to album proxeiro se mp3 as to dwsei. apla theiko ola mou ta foititika xronia

5. moofs - pictures adikoxameno group twn kollhtwn mou sthn patra. opws kai na exei einai ena megalo asma pou apla de to prospernaw pote. megalh sunthesh

6. edw eprpe na vrw ena dunato xarti gia na mhn arxisete na lete ti malakies postarw
milame loipon gia megaleiwdes group pou exw erwteuthei, pou einai gamatoi sta live. oxi de tha valw ta klassika pou oloi megalwsame. alla tha valw to kalutero tous tragoudi kai as mh to paizoun sta live. einai gia ligous kai kalous
akouste kai dakruste

cake loipon, kai apo to album pressure chief, to tragoudi take it all away

7. exoume gamhthei na vazoume adunamies alla pou metrane. parapanw enas theoulis eipe to 80 winsows.
ofeilw na valw nada surf. kai track apo ekeino to album.alla oxi to 80 windows. megalo epos, alla de xerw isws na exei ftharei ligo mesa mou me to xrono. isws ftaei oti to exw akousei 10.000 fores xalara
loipon epeidh de mporw na dialexw sth thesh me to noumero 7 tha vale 2 tragoudia twn nada surf apo to idio album. to ena einai to pio vary track pou grapsan pote(meta apo to album proximity effect ginan ligo pio aderfes)

isobathmoun loipon to mothers day kai to lurikotato robot pou gamaei kolous kai diskografies

8. pavement nai eipa pavement .apo to slanted and enchanted to here alla telika to metaniwsa. tha pw tous mercury rev kai to holes. teleia kai paula dakruste einai kaula

9 erykah badu and the roots to megalo asma you got me. akouste kai anatrixiaste leme

10. eimai sto na kleisw eite me manic street preachers eite me stone roses. telika de kleinw me stone roses kai kleinw me manic stret preachers. exoun deka asmata isaxia. tuxaia tha pw to upermegalo asma motorcycle emptiness kai as me kopanaei o allos mou eautos na pw if you tolerate this

meinan para polla apexw. para polal omws alla ti na kanoume. sas ekana gamath sullogh omws etsi?

ektos sunagwnismou pentada pou egine tetrada giati de vriskw to pempto
cranberies zombie
offspring come out and play
green day basket case
guns n roses november rain

edit. h pentada kleinei me ramones kai kkk took my baby away an kai sth thesh tou mpainoun xiliades alla ramones asmata

loipon sto bonus cd den evala thn pentada alla ta exhs
1. make believe - last impression
e vasika leme eprpe na exoume kai ligo ellhnikh skhnh pou galouxhthikame kai gamaei. ta fwnhtika ths flwras den uparxoun. gamane

2. last drive kai killhead threapy. me auto megalwsame. kaula ateleiwth

3. raining pleasure kai nostalgia. otan egw tous akouga sthn patra sta kala tous oloi htan murwdies. otan oi raining to poustrepsane oloi porwthikan. epeidh tous exw dei live sas lew oti htan groupara. ta 2 prwta album na ta liwsete. to deutero album einai polu melagxwliko oti prpei gia xeimwna kai jack. auta

4. ottis reading - aint no sunshine. thelete kai sxolia?

5. pavement kai here
megalh groupara kai h apoluth mpalanta.everything is ending here 1. snif

6. california dreaming. etsi mathame gamw ton ant1 etsi megalwsame

7. faith no more kai i started a joke. tha mou peite giati evala auto kai den evala kana karaklassiko. de xerw. einai to teleutaio tragoudi pou ftiaxan kai olws periegws exei polu krumenh energeia kai sunaisthima. san ena kalo asteio

8. dinosaur jr kai out there. tragoudi patras. kapsimo trelh mpanta

9. nada surf kai mothers day. ta eipa pio panw

10. eprpe to cd na kleisei euxarista
eels kai last stop this town
xareite. apla teleio

11. bonus track. siga mh sas afhna xaroumenous kaeite

kai bonus pou den evala apo elvis presley to old shep.vreite to kai klapste

http://rapidshare.com/files/142186232/burnin_s_ambition_a_-_sides.rar.html

kai to part 2

http://rapidshare.com/files/142186233/b-sides.rar.html

Zoonchild
03-09-2008, 09:50
5.In the Woods - generally more worried than married
pwww vasika dn ginetai na eksigeis gt sou aresei toooooso poly ena kommati! apla symvainei

:thumbsup:

επιτελους!

Ruthless
03-09-2008, 10:11
Μαθήματα σωστού heavy metal (http://rapidshare.com/files/142197380/top10.rar.html)

Manowar - Dark Avenger
Manilla Road - Helicon
Bathory - Shores in Flames
Jag Panzer - Harder Than Steel
Domine - The Eternal Champion
Titan Force - Chase Your Dreams
Axehammer - Lord Of The Realm
Warlord - Deliver Us From Evil
Cirith Ungol - Chaos Rising
Cauldron Born - In Fate's Eye A King

When Black Roses Bloom
03-09-2008, 10:21
Μουνάρα Μπέρνη, το Motorcycle Emptiness ήταν να μπεί και στο δικό μου το 10 :touched:

Bereft
03-09-2008, 10:56
1. diSEMBOWELMENT - Cerulean Transcience of all my Imagined Shores
Απλά για μένα το καλύτερο doom κομμάτι που εχει γραφτεί ποτέ. Η ιδανική συνύπαρξη ambient, doom, grind σε ενα τεράστιο απο ολες τις αποψεις κομματι.

2. Raison d' Etre -In Absence of Light
Μην γελιέστε. Το φως δεν χάθηκε, δεν δήλωσε απών. Δεν υπήρξε ποτε.

3.Skepticism - The March and the Stream
Η απόδειξη οτι κατι πολύ απλο μπορεί να είναι και συνάμα τοσο πολύπλοκο και γεμάτο. Τα συναισθήματα που αφήνει ο minimal χαρακτήρας αυτου του κομματιου δεν συγκρινονται παρα με ελάχιστα πράγματα.

4.Fields of the Nephilim - Last Exit for the Lost
Ο τεράστιος McCoy σε μια απο τις συγκλονιστηκότερες του ερμηνείες. And we're getting closer...

5. VNV Nation - Kingdom
Το βασίλειο που χάθηκε, ενας έκπτωτος άγγελος στην αναζήτηση άπαντησεων και μια αυτοκρατορία που ξεκινάει. Και όμως οι στίχοι αυτοί είναι τοσο μα τοσο κοντά στην ζωη μου...

6. Bonnie 'Prince' Billy - I See a Darkness
Εχουν ειπωθει πολλα για αυτο το τραγουδι. Αγγιζει ευκολα την τελειοτητα.Ε και οσο αφορα τους στίχους, βλεπε το 5.

7. Thergothon - The Unknown Kadath in the Cold Waste
Αβυσσος, σκότος και ο Κθουλου να παραμόνευει σε κάθε γωνια.

8. Ulver - A Memorable Fancy - Plates 17-20
Ποιήση William Blake, ερμηνεία Garm = Τελειότητα!

9. Johnny Cash - Hurt
Σπάνια μια διασκεύη είναι καλύτερη απο το αυθεντικό. Ο Cash εσπασε τον κανόνα (πολλαπλές φορες θα έλεγα) και έκανε ενα ηδη μεγάλο τραγούδι τεράστιο. Για μένα θα είναι παντα "δικο του".

10. Esoteric - A Worthless Dream
A fool's hope, a worthless dream...

carheart
03-09-2008, 11:07
φανταστική λίστα.

Pitsadoros
03-09-2008, 11:20
k genikotera autoi pou exoun gousto, opws o manwlis pappas, as min einai kakogamimenes aderfes k as anevazoun!

carheart
03-09-2008, 11:23
θες να πεις πως σου λείπει κάποιο από τα δέκα τραγούδια;;

Pitsadoros
03-09-2008, 11:27
ola mou leipoun

jack the ripper
03-09-2008, 12:25
epeidi tin ekana ti malakia mou kai ksexasa to drought apeksw apo to rar tha ksanaanevasw syntoma

Pitsadoros
03-09-2008, 12:38
10. Burnt By The Sun – Spinner Dunn
Το καλύτερο mathcore κομμάτι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μη λέει και τίποτα. Λέει όμως.

9. Life Of Agony – Through And Through
Οι Life Of Agony υπήρξαν μεγάλα παλικάρια στις συνθέσεις τους, στους στίχους τους και στα φωνητικά τους. Το "River Runs Red" είναι ο καλύτερός τους δίσκος και αυτό μάλλον το καλύτερο κομμάτι του. Απόλυτα πλήρες από κάθε άποψη. Στις πρώτες ακροάσεις φαίνεται αστείο και άκυρο, αλλά να σας δω όταν θα σκέφτεστε "για να τη βάλω άλλη μια φορά τη μαλακία να γελάσω λίγο".

8. Zao – Lies Of Serpents, A River Of Tears
Να βάζουμε λέει τραγούδια που μπορούν να ακουστούν απ' όλους. Αυτό εδώ είναι απίστευτα βαρύ, είναι σκληρό κομμάτι, τα φωνητικά είναι τα πιο σκισμένα που έχω ακούσει, είναι μεταλλικό hardcore. Ε, πώς διάολο γίνεται και το γουστάρουν όλοι, μου λέτε?

7. Pixies – Where Is My Mind
Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχει βγει ποτέ από κιθάρα.

6. Yanni – Nostalgia
Τρομερή, γιγαντιαία σύνθεση. Δεν υπάρχουν λόγια μόνο ένας τίτλος. Ο καθένας τον μεταφράζει όπως θέλει και αφομοιώνει τη μελωδία με το δικό του τρόπο. Είναι τόσο ισχυρή αυτή η κορύφωσή του που δε γίνεται να μην ανατριχιάσεις, ακόμα κι αν ακούς ΘΡΑΣ. Το "Nostalgia" σε κάνει πάντα να σκέφτεσαι εσένα, αυτά που έχεις ζήσει και αυτά που θες να ζήσεις. Μεγάλο προσόν για ένα κομμάτι!

Από δω και κάτω σοβαρεύουνε λίγο τα πράματα.

5. Catharsis – Choose Your Heaven
CHOOSE YOUR HEAVEN.

4. Catharsis – Deserts Without Mirages
Εδώ οι Catharsis κάνουν ένα διάλειμμα από τα συνηθισμένα (συνηθισμένα... τέλος πάντων) γράφοντας ένα κομμάτι αιώνιο σε ρυθμούς επαναληπτικούς, αργούς και επώδυνους που καταλήγει σε ένα ξέσπασμα, το οποίο με τη σειρά του καταλήγει σε ένα άλλο ακόμα εντονότερο. Είναι ένας τύπος που μουρμουρίζει διπλωμένος σε εμβρυϊκή στάση στο κρεβάτι του, τελικά πνίγεται και σηκώνεται απότομα, έτοιμος ψυχικά να κάνει ό,τι τον φωτίσει ο μοναδικός θεός που πιστεύει, δηλαδή ο εαυτός του. Απ' αυτό το σημείο και μετά, το κομμάτι είναι λευκό χαρτί στο μυαλό του ακροατή που συνεχίζει την ιστορία και γράφει το τέλος, ανάλογα με τις προθέσεις του.

3. Requiem – Defeat
Η παραδοχή της ήττας και η απελπισία μπροστά στη διαπίστωσή της. Αν είχε συμβεί νωρίτερα, το καλύτερο τραγούδι του κόσμου δε θα υπήρχε. Αυτή η αποτυχία όμως είναι και ο θρίαμβος και τελικά δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό απ’ τον πόνο της απελπισίας, τη στιγμή που κοιτώντας πίσω βλέπεις ότι αφιέρωσες όλη σου τη ζωή προσπαθώντας, κι ας καταστράφηκες. Για τέτοια ζητήματα μιλάνε οι Requiem εδώ. Και το ήξεραν ότι το κλάμα τους θα σταθεί ικανό να ξεκινήσει τις μεγαλύτερες επαναστάσεις. Τις ατομικές.

2. Newborn – Dead Poet Society
Η συνθετική τελειότητα αυτού του κομματιού, όσο κι αν είναι περιττό να αναφέρεται μπροστά στη συναισθηματική βαρύτητα του, μόλις με ανάγκασε να γράψω αυτή την πρόταση. Το "Dead Poet Society" είναι όλη η θετική ενέργεια του σύμπαντος μέσα σε τέσσερα λεπτά. Δακρύζω κάθε φορά που το ακούω, όχι επειδή προκαλεί θλίψη ή συγκίνηση, αλλά επειδή η ενέργειά του με φορτίζει τόσο ώστε βρίσκει διέξοδο απ' τα μάτια μου. Οι Newborn μπήκαν σ' ένα στούντιο και έπαιξαν τόσο δυνατά και παθιασμένα, έδωσαν τόσα πολλά από τους εαυτούς τους (για το ότι τα είχαν για να τα δώσουν τους αξίζει αγάπη) που με κάνουν να πιθανολογώ ότι μετά εξαϋλώθηκαν γι' αυτό και διέλυσαν στα καπάκια. ‘Η αυτό έγινε ή στο τέλος της ηχογράφησης, και αφού εκτέλεσαν το χρέος τους στην ανθρωπότητα, άρχισαν να τρέχουν γελώντας για όσο πιο μακριά γίνεται.

1. Catharsis – Arsonist's Prayer
Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι που έχει γραφτεί ποτέ. Αντικειμενικά. Είναι το διαχρονικότερο και ουσιαστικότερο τραγούδι από τότε που η μουσική ξεκίνησε να ηχογραφείται. Δε μ' ενδιαφέρει να την εξερευνήσω άλλο για να καταλήξω εκεί. Είναι αστεία η σύγκριση με οποιοδήποτε κομμάτι έχετε ποστάρει μέχρι τώρα και οποιοδήποτε σκέφτεστε να ποστάρετε. Τούτο δω αδιαφορεί για την ομορφιά, για την τέχνη, για τα υπαρξιακά μας, για τους έρωτές μας, για το τι νομίζουμε πως νιώθουμε ή καταλαβαίνουμε. Είμαστε φυλακισμένοι στο σπίτι μας, στις παρέες μας, στις σχέσεις μας, στα βιβλία που διαβάζουμε και στις και φιλοσοφίες που αγκαλιάζουμε. Είμαστε έρμαια ακόμα και αυτών των συλλογών που ποστάρονται εδώ πέρα. Αυτό εδώ μας ελευθερώνει καίγοντας τα περιττά, ξηλώνοντας παρωπίδες και γκρεμίζοντας αυτά που μας χωρίζουν απ' το πραγματικό δυναμικό που έχει ο καθένας μας σαν άτομο. Αυτό το κομμάτι σιχαίνεται τον άνθρωπο αλλά έχει πίστη σ' αυτόν και τον αγαπάει πολύ. Αφιερωμένο στον άνθρωπο. Εύχομαι σε όλους, ακούγοντάς το και διαβάζοντας τους στίχους, να αντιληφθούν κάτι παραπάνω από μουσική που δεν είναι ακριβώς του γούστου τους.

http://rapidshare.com/files/142258252/top10-Pitsadoros.rar.html

carheart
03-09-2008, 12:41
yanni.

Pitsadoros
03-09-2008, 12:43
de nai yanni einai yannaki k gamaei

Yanqui
03-09-2008, 12:49
pitsadore den sou aresoun oi catharsis e ? :P

padws kales epiloges. exeis mesa zao,life of agony :dfinger:

Djerdjelesh
03-09-2008, 13:20
Burnt by the Sun :shock:
Δεν είχα ξανακούσει και έπαθα πλάκα απ' το κομμάτι.
Μεσιε Πιτσαδόρε τι προτείνεις για αρχή?

Pitsadoros
03-09-2008, 13:21
the perfect is the enemy of the good (2003)

metamelia3
03-09-2008, 13:22
6. Yanni – Nostalgia
Τρομερή, γιγαντιαία σύνθεση. Δεν υπάρχουν λόγια μόνο ένας τίτλος. Ο καθένας τον μεταφράζει όπως θέλει και αφομοιώνει τη μελωδία με το δικό του τρόπο. Είναι τόσο ισχυρή αυτή η κορύφωσή του που δε γίνεται να μην ανατριχιάσεις, ακόμα κι αν ακούς ΘΡΑΣ. Το "Nostalgia" σε κάνει πάντα να σκέφτεσαι εσένα, αυτά που έχεις ζήσει και αυτά που θες να ζήσεις. Μεγάλο προσόν για ένα κομμάτι!
μαεχ.

Djerdjelesh
03-09-2008, 13:23
θενξ

Pitsadoros
03-09-2008, 13:25
episis oson afora sto yanni eiste kollimenoi pou den krinete antikeimenika, vlepete to kammeno dasos k xanete to gamato to platani pou swthike ap tin katastrofiki mania tis PYRHNHS LAILAPAS k de sikwnw kouventa!

H.
03-09-2008, 13:26
To thread περιέχει σχόλια κάτω από τραγούδια για πολύ γέλιο, όχι αστεία.

Pitsadoros
03-09-2008, 13:29
xaxaxa ne re exeis ptixio!

jack the ripper
03-09-2008, 13:42
Την ανεβασα σωστα αυτη τη φορα...Εκανα και edit το αρχικο τη βαζω και εδω

Psychotic Waltz - Into The Everflow
Psychotic Waltz - A Psychotic Waltz
Stratovarius - Black Diamond
Fates Warning - Still Remains
Gamma Ray - Rebellion In Dreamland
Songs: Ohia - The Black Crow
Pelican - Drought
Black Sabbath - Heaven And Hell

http://www.sendspace.com/file/lthj1o

distortionofperception
03-09-2008, 13:46
παντως έιναι ενδιαφέρουσα η σύγκριση λιστών και ηλικιών των χρηστών.
(όσες ηλικίες ξέρω τελοσπάντων)

Nasum
03-09-2008, 13:49
Dying Fetus - Grotescue Impalement
Ογκώδες. Τεράστιo. Απίστευτες κιθάρες, απίστευτα φωνητικά. Το βάζω σε όλες τις Death Metal συλλογές που φτιάχνω κατά καιρούς για να ακούω στο αυτοκίνητο, παρέα με το...

Suffocation - Catatonia
Το (υποτιθέμενο) κύκνειο άσμα τους έκρυβε ένα διαμάντι. Βασικά 5 ήταν τα διαμάντια στο συγκεκριμένο ΕΡ, απλά το ένα έλαμπε πιο πολύ απ' τα άλλα. Επανεκτέλεση από παλιότερη δουλειά μεν, συγκλονιστικό δε. Ακούστε στο 2.38 και θα καταλάβετε. Και αυτά τα drums...

:headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :headbang2: :beerz: :beerz: :beerz: :beerz: :beerz: :beerz: :beerz: :beerz:

Djerdjelesh
03-09-2008, 14:04
παντως έιναι ενδιαφέρουσα η σύγκριση λιστών και ηλικιών των χρηστών.
(όσες ηλικίες ξέρω τελοσπάντων)

Για παίξε μπάλα.
εγώ είμαι 26 στα 27, τι συμπεράσματα βγάζεις?

BURNIN AMBITION
03-09-2008, 14:12
aresan se kanenan oi epiloges mou?
kai milaw gia auta pou de murizete dhladh jay jay johanson erykah badu me roots ktl
goustarw na akousw gnwmes

distortionofperception
03-09-2008, 14:16
όπως και γω που μαι 25 σημειώνουμε κομμάτια κυρίως των 90'ς. Κομμάτια που όταν βγήκαν ήμασταν εκει και τα περιμέναμε πως και πως.

καποιοι που είναι μικρότεροι, περιορίζουν ακόμα περισσότερο χρονολογικά τη λίστα τους. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Εχοντας σαν κρατούμενο το "η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή" παρατηρείς μεγαλύτερες ηλικίες να καταγράφουν "παλιά" ασματα. Αυτο δε σημαίνει ότι δεν αρέσουν στους νεότερους. Αν γράψουν κι άλλοι χρήστες (αμερόληπτα ετσι? να είναι πραγματικά τα αγαπημένα τους κομμάτια και όχι να γραφουν τα πιο ψαγμένα ώστε να πουν οι αλλοι ουάου) θα παρατηρηθει και κατηγορία "ακολουθώντας το ρεύμα" καθώς και "ακολουθώντας το Χάμμερ".

Απλά έχει πλάκα να ανακαλύπτω ότι τελικά εχουμε όλοι τόσο διαφορετικά γούστα μεταξυ μας!

Candiru
03-09-2008, 14:19
1.nature's dissapearing-John Mayall
λόγω πρωτοπορειακών οικολογικών στίχων για την εποχή του.

2.Flight of Icarus-maiden
επίσης για τους εξαιρετικούς μεταφορικούς στίχους σχετικά με την σχέση γονιών παιδιού και τα εμπόδια που μπαίνουν στην εξερεύνηση της ζωής του. Το καλύτερο κομμάτι μmaiden με Dickinson

3.For whom the bell tolls-metallica
Συγκλονιστικοί στίχοι που δένουν τε΄λεια με τν μουσική ατμόσφαιρα

4.Stargazer-Rainbow
Η απόλυτη ερμηνεία κομματιού, αλλά και σόλου με ανατολίτικες επιρροές

5.Eskimo blue day-Jefferson airplane
Ψυχεδέλεια και σουρεαλισμός με φόντο τη φύση

6.assault battery-hwkwind
Το καλύτερο ψυχεδελικό χέβυ κομμάτι εβερ

7.Diary of a madman
Η απόλυτη ψυχωτική ερμηνεία με τέλειο δέσιμο με τα σόλα και τις κιθάρες του Ράντι

8.Time-Pink floyd
απίστευτη ατμόσφαιρα με τα ρολόγια και τα κρουστά

9.Thick as a brick-Jethro Tull
το απόλυτο prog. κομμάτι, σχεδόν 40 λεπτά ευρηματικότητας, δεν βαριέσαι ούτε στιγμή

10.From a dry camel-Dust
μαγευτικό και απόκοσμο στην ερμηνεία του

metamelia3
03-09-2008, 14:22
σχεδόν ευρηματικότητα; θα στενοχωρηθούν αν τους το πεις.

hcpunksonacid
03-09-2008, 14:26
εσυ πανε δες την συλλογουλα που εφτιαξα σπεσιαλελελε για σενα επειδη σε πληγωσα.
εντιτ-την δευτερη.
Η.-----------------------------------> :moutza:

metamelia3
03-09-2008, 14:30
και μια δεκαδα για τον καλκι.για να χαρει και αυτος.
1.Electrelane-the greater times
2.Yeah yeah yeahs-black tongue
3.Echo and the bunnymen-killing moon
4.Warsaw-they walked in line
5.Pixies-debaser
6.The specials-ghost town
7.Ultravox-vienna
8.The church-under a milky way
9.Inspiral carpets-saturn 5
10.Primal scream-miss lucifer
γαμάει, μόνο που με τα μισά και βάλε (Yeah Yeah Yeahs, Ultravox, Inspiral Carpets, Primal Scream) απορώ που σ' αρέσουν

hcpunksonacid
03-09-2008, 14:31
εχω και εγω ευαισθητες στιγμες......μπλιαααααουργκ....

distortionofperception
03-09-2008, 15:40
εχοντας καταγραψει αρκετές 10άδες μέχρι στιγμης

Pink Floyd : 13
The Beatles : 7
Radiohead : 7
Black Sabbath : 6
Nick Cave : 5
Kyuss : 5
Iron Maiden : 5
Current 93 : 5

shora
03-09-2008, 15:52
Asva - A Game in Hell/Hard Work in Heaven
μεγαλο κομματi, ηδη ιστορικο.

Neurosis & Jarboe - Seizure
ο τελειος επιλογος για ενα σκατοψυχο αλμπουμ.

Τhe Coasters - Down in Mexico
λογω καταπληκτικης σκηνης.

Neurosis - No River to Take Me Home
.

Reverend Bizarre - Anywhere Out of This World
αγαπημενη ντουμ μπαντα,με ενα απ'τα καλυτερα ντουμ ριφφς εβαη και καλυτερος δισκοτας για το 2007.

Yob - Quantum Mystic
ακουγοντας την εισαγωγη γνωριζεις πολυ καλα οτι αυτο που ερχεται θα σου σοδομισει το γκωλο.

Ufomammut - Hopscotch
τεραστια αγαπη, ημουν αναμεσα σ'αυτο και στο Destroyer απ' το φετινο αλμπουμ, επικρατησε η γλυκια αναμνηση.

Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
σκαλωμααα! εντονο οπως και το βιντεοκλιπ.

Cynic - How Could I
ειπαμε, η αγαπη της αγριας νιοτης και την τεχνολατρειας

Thorns - Stellar Master Elite
τρισμεγιστος καλλιτεχνης. ντιζτορζιον που δεν θα ξαναυπαρξει, ριφφς που σχηματιζουν με την δομη τους σιδηροδρομους και ενας σατυρος να φτυνει στιχους.

http://www.sendspace.com/file/gvlumd

Entrancemperium
03-09-2008, 15:56
Ntaksei, xereis th latreia pou sou 8refw, alla ebales kai to dying god pou einai umnos, kollhma, empeiria opws kai h eikonikh tou anaparastash (sic)..

Pink loipon gia allh mia fora.. :wink:

jack the ripper
03-09-2008, 16:15
shora an kai otan mporeis anevase

Boris-san
03-09-2008, 16:22
όπως και γω που μαι 25 σημειώνουμε κομμάτια κυρίως των 90'ς. Κομμάτια που όταν βγήκαν ήμασταν εκει και τα περιμέναμε πως και πως.

καποιοι που είναι μικρότεροι, περιορίζουν ακόμα περισσότερο χρονολογικά τη λίστα τους. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Εχοντας σαν κρατούμενο το "η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή" παρατηρείς μεγαλύτερες ηλικίες να καταγράφουν "παλιά" ασματα. Αυτο δε σημαίνει ότι δεν αρέσουν στους νεότερους. Αν γράψουν κι άλλοι χρήστες (αμερόληπτα ετσι? να είναι πραγματικά τα αγαπημένα τους κομμάτια και όχι να γραφουν τα πιο ψαγμένα ώστε να πουν οι αλλοι ουάου) θα παρατηρηθει και κατηγορία "ακολουθώντας το ρεύμα" καθώς και "ακολουθώντας το Χάμμερ".

Απλά έχει πλάκα να ανακαλύπτω ότι τελικά εχουμε όλοι τόσο διαφορετικά γούστα μεταξυ μας!

Egw omws pou eimai kai magas epiasa oles tis dekaeties ektos apo ta 00s :8 :P :-o

wino
03-09-2008, 16:30

ψήσου

pixies
03-09-2008, 16:47
1. Pink floyd- Echoes
2. Sigur ros- Samskeyti
Γιατι εχει γραφτει από αγγελους
3. Guns n roses- November rain
Γιατι δε μπορω να σκεφτω πιο ολοκληρωμενο τραγουδι
4. Pixies- Hey
Γιατι μπορω να το το ακουσω μονο στο τερμα
5. Velvet underground- pale blue eyes
6. pearl jam- black
Γιαυτο (http://uk.youtube.com/watch?v=AFVlJAi3Cso)
7. who- behind blue eyes
8. Sonic Youth - Diamond Sea
9. Radiohead- Street Spirit (Fade Out)
Γιατι είναι το πρωτο τραγουδι που μου αλλαξε τη ζωη και γιατι το εχω ακουσει 55840981 φορες.
10. Portishead – Roads
I’ve got nobody in my side and surely that aint right

Ford Prefect
03-09-2008, 16:56
Gamma Ray – Dreamhealer
Γιατί είναι το αγαπημένο μου τραγούδι, γιατί ο στίχος Listen to dreams, they always tell you the truth, Listen to Dreams, it is your heart that is speaking to you", αφελώς ή όχι, εμένα τότε με σημάδεψε, γιατί είναι αυτό που θα ήθελα να είναι ακόμα ο Κάι Χάνσεν...

Iron Maiden – Powerslave
Γιατί είναι το πρώτο μου αγαπημένο τραγούδι, όταν 8 ετών μου το έβαζε ο ξαδερφός μου, γιατί ποτέ δεν το βαρέθηκα, γιατί είναι αντικειμενικά άψογο.

Annihilator – Alison Hell
Γιατί είναι αξεπέραστο. Γιατί ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες και ο Τζεφ έγραψε το τέλειο κομμάτι.

King Diamond – The Invisible Guests
Γιατί συνοψίζει την αριστουργηματική μοναδικότητα που είναι αυτό το γκρουπ αυτού του δίσκου. Για τα licks του LaRocque, για την παράνοια του King, γιατί το "Them" είναι ένας γελοιωδώς απίστευτα τέλειος δίσκος.

Helloween – Ride the Sky
Γιατί ήμουν 9 ετών και απλά δεν είχε περάσει από το μυαλό μου η ιδέα ότι μπορεί να γραφτεί τέτοια μουσική. Με τέτοια φωνητικά, τέτοια δύναμη, τέτοια μελωδία. Ποιο power? Αυτό είναι το απόλυτο speed metal κύριοι. Και δεν θα πάψει ποτέ να ισοπεδώνει μυαλά και να εξυψώνει πνεύματα.

Blind Guardian – Noldor
Γιατί κάπου πρέπει να αντιπροσωπευθεί αυτή η συγκλονιστική φωνή. Και εδώ τα δίνει όλα. Γιατί δεν μιλάει για ξωτικά και μαγικές κατάρες, αλλά για την απόλυτη τραγωδία, που οδηγεί στην τρέλα, η μάχη του εγώ με την συνείδηση της πραγματικότητας που προκάλεσες στον εαυτό σου, το βάσανο της συνειδητοποίησης της πτώσης, η ευθύνη χιλιάδων ψυχών πάνω σου. Και δεν ξέρω πώς το έκαναν, έτσι έπρεπε να ακούγεται. Έτσι ακριβώς.

Και γιατί σπάνια έχει επιτευχθεί τέτοια αρμονία στίχων/μουσικής και φωνητικής ερμηνείας:
"'ve seen this bitter end
As I've foreseen
The storm and ice
And I could see it
(How) a million died
And I?
The blame's on me
Cause I was not there"

"Lies
Condemned and betrayed
Now everything is said
See my eyes
Are full of tears
And a cruel price
We've paid
But still I can't claim
That I'm innocent

Lost"

Solitude Aeturnus – Destiny Falls to Ruin
Εδώ δυσκολεύτηκα. Αλλά τελικά το ήξερα ότι θα διαλέξω αυτό. Για όποιον ξέρει το κομμάτι, ξέρει και γιατί. Αλλά σίγουρα υπήρχαν και άλλα που χωρούσαν εδώ.

Mr. Bungle – Pink Cigarette
Μετά τον ενθουσιασμό των Ars Moriendi και Goodbye Sober Day, με τον χρόνο αυτό το κομμάτι παραμένει απλά αιώνιο. Ο επίλογός του δε αξεπέραστος.

Zed Yago - The Fear of Death
Γιατί είναι συγκλονιστικό στην μελωδία της φωνής, γιατί είναι αντάξιο του κτηνώδους τίτλου του, γιατί η Jutta είναι θεά ρε πούστη μου, γιατί είναι το τραγούδι μας με την γυναίκα μου και στα παπάρια μας για όποιον δεν το καταλαβαίνει πώς γίνεται αυτό.

Nevermore – Forever / Fight - Reality, A New Beginning
Εδώ είναι περίεργα τα πράγματα. Αλλά μιας και είναι προσωπικές οι λίστες, πρέπει να υπάρχει και το κουλό που χαρακτηρίζει τον καθένα. Το αποτέλεσμα ενός καταπιεσμένου έρωτα χρόνων με δαιδαλώδη πλοκή και αναπάντητα ερωτηματικά, με οδήγησε να έχω συνδυάσει αυτά τα δύο τραγούδια, προσαρμόζοντας κάθε φράση τους σε μια δική μου πραγματικότητα. Δεν μπορώ να περιγράψω την δύναμη των συναισθημάτων που μου προκαλούν αυτά τα δύο κομμάτια. Για το πρώτο είμαι σίγουρος ότι πολλοί έχουν συγκινηθεί, το έχουν βιώσει αυτό που λέει. Για το δεύτερο αμφιβάλλω, αλλά για μένα συμβολίζει ακριβώς, μα ακριβώς ότι λέει ο τίτλος του. Μια νέα αρχή, αυτή τη φορά στην πραγματικότητα...

-----

Σίγουρα κάτι θα μου έχει διαφύγει. Δεν το σκέφτηκα πολύ, οπότε δεν διεκδικώ δάφνες πραγματικής υπευθυνότητας. Κάπου έπρεπε να είναι και οι Psychotic, και ακόμα με κοιτάνε αγριεμένα άπειρα thrash/death αριστουργήματα, ενώ παραπονεμένα μου ζητάνε τον λόγο κάποιοι εκτός του χώρου που με μονοπωλεί συνήθως... Ευτυχώς που διαχωρίζω μεταξύ ψαλμωδίας και τραγουδιού δηλαδή.

Όμως, πρέπει να αναφέρω τρία κομμάτια, τα οποία δεν μπήκαν απλά γιατί ο σύμπος είπε "τραγούδια", δηλ. φωνή.
Γιατί κατά τ'άλλα αυτά είναι ογκόλιθοι, είναι μουσική που έχει συμβάλλει στο ποιος είμαι και πού πάω ρε αδερφέ:

Jason Becker – End of the Beginning
Γιατί δεν έχω ξανακούσει τόσο όμορφη μουσική, γεμάτη χαρμολύπη, τόσο εμπνευσμένη που η ίδια η αναπηρία δεν κατόρθωσε να την κρατήσει από το να μην ακουστεί. Ο άνθρωπος είναι θεός.-

Jason Beker – Altitudes
Και αυτό (μαζί με το Opus Pocus) είναι ένα δείγμα απλώς του μεγέθους αυτού του μουσικού τιτάνα.

Metallica – Orion
Γιατί με έχει ξελασπώσει στα χειρότερα. Καταφύγιο αληθινό.

Mostos
03-09-2008, 17:03
Πολύ καλή επιλογή το Pink Cigarette, είναι αριστούργημα

Candiru
03-09-2008, 18:22

σχεδον 40 λεπτά, κάνω έντιτ

irreligious
03-09-2008, 18:25
καλά, άραξε!

Raven Lord
03-09-2008, 19:05

χα, κ εγώ καταλαβαίνω ότι γέρασα αρκετά. πριν 5 χρόνια στο ίδιο φορουμ θα ήταν πολύ διαφορετικές οι επιλογές της πλειοψηφίας.

για το τελευταίο, βεβαίως και ισχύει. γι'αυτό δυσκολεύομαι να απαντήσω "ναι" όταν με ρωτούν αν ακούω την ίδια μουσική με κάποιον "του χώρου".

με αγωνία αναμένω τη δεκάδα του witchkiller.

shora
03-09-2008, 19:06

ψήσου

ετοιμοι! (http://www.sendspace.com/file/gvlumd)

@Entrancemperium το ξερω μαναρι :)

Neron
03-09-2008, 19:19
Candlemass – At the Gallows End
Μαυρίλα, σαπίλα και δαιμονισμένη κιθάρα που σου ‘ρχεται να τα σπάσεις. (Τελικά σπάσανε τα γυαλιά μου στο live)
Paradise Lost – See Your Face
Κάθε φορά αλλάζει το Top5 μου για το συγκεκριμένο συγκρότημα, αυτό το τραγούδι όμως είναι πάντα μέσα.
Genesis – Jesus He Knows Me
Απλά γουστάρω να το ακούω. Ένα απ΄ τα καλύτερα κομμάτια ever.
16 Horsepower – American Wheeze
Θέλω να ευχαριστήσω την ifinoi που μου σύστησε αυτή τη γλυκιά ψυχεδέλεια, γιατί εγώ δεν τους ήξερα.
Porcupine Tree – Trains
Τι να πρωτοβάλεις απ’ αυτούς; Ας πούμε αυτό.
Sigur Ros – Glossoli
Τραγούδι που μου βγάζει 5.000 συναισθήματα.
The Gathering – Black Light District
Ολοκληρωμένο κομμάτι , μουσικά άρτιο. Να μην λέμε πάλι για την φωνάρα της Anekee (έτσι κι αλλιώς δεν αναδεικνύεται και τόσο σ’ αυτό).
Tori Amos – Precious Things
Φωνή, στίχοι, ερμηνεία, κτλ. κτλ.
Jethro Tull – Budapest
Μεγάλη μπάντα, μεγάλη κομματάρα.
Ένα καταπληκτικό κλείσιμο σ΄ έναν καταπληκτικό δίσκο.
Radiohead – Lucky, Pink Floyd – High Hopes
Τελειότητα.

OK είναι 12.

Η σειρά είναι τυχαία.

H.
03-09-2008, 20:49
xaxaxa ne re exeis ptixio!

Τι να κάνουμε ρε παιδιά, άλλοι έχουν να επιδείξουν λεφτά και πολυτάλαντες αδερφές, άλλοι έχουν πτυχεία. Ας ξεκολλήσουν πολλοί με τα κόμπλεξ τους plskthx.

Emopunksonacid όταν λες ευαίσθητες στιγμές, είναι αυτές που όλοι ξέρουμε ε? Εεεεεεεεεεεεεχω κλαψειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι. Για πολλεεεεεεεεεεεεεεες γυναικεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες, εχω κλαψειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.

Griffith
03-09-2008, 20:50
πετάξτε τον έξω.

H.
03-09-2008, 20:51
Σκασμός ουρακοτανγκοειδές.

hcpunksonacid
03-09-2008, 20:51
χαχα!
ακριβως για αυτο.για πολλες.οχι για μια,που πηγε να μου την φαει ενας βρωμιαρης πανκης και τον παρακαλουσα με πι-εμ να κοψει επικοινωνια. :rofl:
ο Η. σε μια νυχτα εγινε πτυχιουχος
και με τον ρεηζορ ητανε μεγας εξοδουχος.

H.
03-09-2008, 20:52
Εσύ παρέμεινε άκυρος αδερφέ. Στην ρουτίνα σου, τα γνωστά.

Griffith
03-09-2008, 20:56
ρε γαμημένε, στα παπάρια μας άμα έχεις μάθει από διάφορους κοπρίτες του ίντερνετ πληροφορίες για τον καθένα και τη φαμίλια του εδώ μέσα, μπούκωσε τες. δε θίγεις κανέναν, αντιθέτως αισθάνεσαι την ανάγκη να δηλώσεις στους αναγνώστες ενός τόπικ σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ ότι είσαι απόφοιτος πολυτεχνείου.γίνε άνθρωπος ή σώπασε οριστικά.

hcpunksonacid
03-09-2008, 20:57
αχα!μιλησε ο "εγκυρος".
πολυ θα ηθελες η ρουτινα μου να ηταν μια ωρα απο την ζωη σου.
ελα φιλια,υπεροπτη και μεγαλομανη μου "πατερα".
"αι εμ γιουρ φαδερ"-----------------------------> :moutza:
edit thanatou!:καλα ρε λακε,πουλας παραμυθια οτι εισαι αποφοιτος πολυτεχνειου???????????

H.
03-09-2008, 20:59
Επίσης βρε πίθηκε, με την ίδια ακριβώς λογική που χρησιμοποιείς, το ξέρουμε ότι ανήκεις σε μια κλικούλα που έχει από κάποιο χέρι το δικαίωμα να την λέει σε όποιον γουστάρει χωρίς λόγο, τράβα την τσουτσουνοσύνη του να πετάγεσαι παντού λες και ο κόσμος έχει ανάγκη την αποψάρα σου, χώστην εκεί που ξέρεις και ψόφα γαμώ την αντιπαραγωγικότητά σου.

illuzion_g
03-09-2008, 21:00
ενας βρωμιαρης πανκης και τον παρακαλουσα με πι-εμ να κοψει επικοινωνια.

Griffith
03-09-2008, 21:02
ε οκ, πετάξτε τον έξω.

regularpaul
03-09-2008, 21:03
ρε Η. εσύ πετάχτηκες με κακεντρεχές :!: σχόλιο σε ένα θρεντ που αγαπήσαμε όλοι
που μέχρι κι ο πάνκης συγκινήθηκε και μας έβγαλε τον πραγματικό εσωτερικό του κόσμο με την 2η συλλογή του
δώσε λίστα σου με λογάκια και άσε τα σάπια

hcpunksonacid
03-09-2008, 21:08
ρε Η. εσύ πετάχτηκες με κακεντρεχές :!: σχόλιο σε ένα θρεντ που αγαπήσαμε όλοι
που μέχρι κι ο πάνκης συγκινήθηκε και μας έβγαλε τον πραγματικό εσωτερικό του κόσμο με την 2η συλλογή του
δώσε λίστα σου με λογάκια και άσε τα σάπια
α να χαθεις αλητη!
για την πρωτη συλλογη τιποτα ε? :(
χαχ..ηθελα να σου πω εσενα παυλο.εντελως οφ τοπικ αλλα πολυ ομορφο.ο ντραμερ των pierced arrow ειναι ταυτοχρονα και ενα απο τα πιο γνωστα μελη της d.i.y σκηνης του Πορτλαντ,και μαλιστα παιζει στους(υπερσαπιους) severed head of state.
κανε μια συλλογη ρε παυλο ΜΟΝΟ με ανεξαρτητα.οχι στονερ,οχι πανκ.και για το σονικ γιουθ κομματι που εβαλες στην συλλογη σου ειναι ενα απο τα πιο αγαπημενα μου κομματια εβερ,το χω και σε 7αρακι σε μια ντεμο ηχογραφηση...ανατριχιλα τρελη.

Snorkmaiden
03-09-2008, 21:18
erxontai kai ta dika mou :-o

Marillion
03-09-2008, 21:27
κανε μια συλλογη ρε παυλο ΜΟΝΟ με ανεξαρτητα.οχι στονερ,οχι πανκ.και για το σονικ γιουθ κομματι που εβαλες στην συλλογη σου ειναι ενα απο τα πιο αγαπημενα μου κομματια εβερ,το χω και σε 7αρακι σε μια ντεμο ηχογραφηση...ανατριχιλα τρελη.

http://www.nc2apool.net/images/begging.jpg

(kiegw thelw)

irreligious
03-09-2008, 23:30
1.Burzum- Det Som En Gang Var
3.Stooges- T.V. Eye
4.Radiohead- Everything in Its Right Place
5.Underworld- Jumbo
6.Εmperor- Wanderer
7.Nick Cave- Hold on to yourself
8.Nirvana- Aneurysm
10.Serafim Tsotsonis- Royal Observer

http://www.sendspace.com/file/24zkkt

πρέπει να βρήκα γύρω στις 10 δέκάδες ακόμα ε.
θενκς στον γουμπου ρου μπου για το βαλς αν κ ήταν διαφορετική εκτέλεση από αυτή που είχα και έχασα
και στο jumbo δεν κρατήθηκα,έβαλα το remix

munchkin
03-09-2008, 23:32
De mporw re gamwto, DE mporw na ta kanw 10.... Parte osa mporesa...

Johnny Cash - Daddy sang bass δε ξερω γιατί αυτό συγκεκριμένα, αλλά ρε γαμώτο κάθε φορά που μπαίνει το 2ο κομμάτι του ρεφραίν μου φέρνει ρίγη στη ραχοκοκκαλιά μόνο και να το σκεφτώ...

Κώστας Καράλης - Mal du Deport Eπρεπε να βάλλω εναν Καββαδία κάπου στη λίστα, και το συγκεκριμένο κονταροχτυπιέται με το Black and White....Αλλά οι στίχοι ρε γαμώτο, οι στίχοι...

Outlaws - Green grass and high tides / Lynyrd Skynyrd - Simple man H southern ψυχή που λίγο πολύ όλους μας αγγίζει ξεσπαθώνει και δάκρια αναβλύζουν με την πληθώρα συναισθημάτων που φέρνει μαζί της

Ώχρα Σπειροχαίτη - Θα φύγω μια μέρα δεν υπάρχουν λόγια, μόνο εικόνες. Κάποιο ξημέρωμα καλοκαιριού με μια κιθάρα και πολύ αλκοόλ και μια δύσκολη απόφαση....

Skyclad - Jumping my shadow γιατί ακόμα και σήμερα δε μπορώ να το ακούσω χωρίς να βουρκώσω...

Rush - Overture, Temples of Syrinx γιατί σε χύνει στη μάπα, να γιατί

Pink Floyd γαμώτο μου δε μπορώ να διαλέξω.................................άντε set the controls for the heart of the sun

Beatles - Let it be γιατί όταν έχει τελειώσει η κόκα και θες να το διαλύσεις όμορφα έρχεται το σόλο να σε πάρει μαζί του

Paul Williams - Faust γιατί θέλω να το ακούω μέσα στον τάφο μου στην αιωνιότητα

Roky Erickson - Burn the flames για να το κάψουμε το μπουρδέλο

Νevermore - In memory ανάβεις ένα τσιγάρο και οι αναμνήσεις ερχονται....

ENTIT GAMW TO XERI TOU MARADONA!!!

Λένα Πλάτωνος - Κοπερτί γιατί 2 λεπτά με πιανάκι και φωνή είναι αρκετά να σου φάνε 2 χρόνια από τη ζωή σου

Faith no more - Cuckoo for caca γιατί αγαπάμε Patton και η ανθρώπινη φωνή ΔΕΝ μπορεί να φτάσει παραπάνω.....

metamelia3
03-09-2008, 23:38
Roky Erickson - Burn the flames
never
to expire

Daffy
04-09-2008, 00:28
1)Radiohead-idioteque
2)Bjork-joga
3)Sigur ros-untitled#1(vaka)
4)Nirvana-radio friendly unit shifter
5)Bob marley-so much trouble in the world
6)Portishead-roads
7)The cure-just like heaven
8 )Paradise lost-i am nothing
9)Neurosis-stones from the sky
10)Χαρις αλεξιου-μια πιστα απο φωσφορο

Harbinger of Death
04-09-2008, 01:18
D

Skyclad - Jumping my shadow γιατί ακόμα και σήμερα δε μπορώ να το ακούσω χωρίς να βουρκώσω...

Ωχ. Με έκαψες. Δεν το είχα ακούσει.

Επίσης, άκου το A Badtime Story, και διάβασε στίχους. Ίδια ιστορία (ίσως λίγη περισσότερη σκατοψυχιά παρά μελαγχολία).

munchkin
04-09-2008, 01:34
to badtime story einai genika ymnos sth gkantemia pisteuw. To jumping my shadow einai auto pou leei. Ponos.

Tespa asto giati ama arxisw me skyclad de teleiwnw. Aneta ftiaxnw top 20, top 30, top olh h diskografia klp.

Harbinger of Death
04-09-2008, 01:40
:dfinger: :mpazo:

FIXXXER
04-09-2008, 04:30
Δεν εχω τον απαραιτητο χρονο να σκεφτω οσο ισως θα πρεπε, αλλα ειναι ενα τοπικ σε ενα φορουμ, τι διαολο. Επειδη ειναι rock orientated forum, θα περιοριστω λιγο, αλλα δε γμτ.

1. Queen - The Show Must Go On
Καποιες φορες οι συνθηκες γυρω απο ενα τραγουδι και το κλιμα της εποχης ειναι πολυ μεγαλυτερα απο το ιδιο το τραγουδι και γι αυτο χτιζεται ενας μυθος γυρω απο αυτο. Σε αυτην την περιπτωση το τραγουδι ειναι λιγο πιο πανω κι απο τις συνθηκες, οσο απιστευτο κι αν φαινεται αυτο. Ποσο πιο μυθικο μπορει να ειναι κατι απο τον επικειμενο θανατο ενος απο τους μεγαλυτερους ροκ σταρ σε μια ρομαντικη εποχη? Μπορει οταν χαρακτηριζεται απο τελεια εισαγωγη, τελειοι στιχοι, τελειο ρεφραιν, τελεια ενορχηστρωση, τελειο σολο, τελεια παραγωγη.

2. Pink Floyd - Comfortably Numb
Οτι κοσμο εχω γνωρισει και ασχολειται με τη μουσικη λιγο πιο βαθια ειτε γουσταρει Pink Floyd ειτε λεει οτι γουσταρει. Προσωπικα θεωρω οτι το μισο της δισκογραφιας τους μου ειναι παντελως αδιαφορο, αλλα το υπολοιπο μισο ειναι καλυτερο απο τις περισσοτερες δισκογραφιες στη ροκ μουσικη και γενικοτερα. Το απολυτα χαλαρωτικο και ταξιδιαρικο τραγουδι, σβηνει οποιαδηποτε υποννοια αγχους και μαυρων σκεψεων και το τελευταιο διλεπτο απλα σε απογειωνει.

3. Wim Mertens - Struggle For Pleasure
Σκεφτομουν οτι ολη η δεκαδα θα μπορουσε να αποτελειται απο soundtracks ταινιων, ειτε γιατι με την συνοδεια εικονας δημιουργουνται πιο εντονα συναισθηματα, ειτε γιατι ειναι φτιαγμενα ολα για να δωσουν λυρισμο (κατι το οποιο δε μειωνει τη μουσικη τους αξια). Τελικα αποφανθηκα οτι εκπληκτικα κομματια instrumental μουσικης οπως τα θεματα των Last Of The Mohicans, Requiem For A Dream και πολλα αλλα δεν αξιζουν, σε αντιθεση με αυτο εδω το αριστουργηματακι που μου ελευθερωνει και μια θεση που θα επαιρνε ο Ραχμανινοφ. Τα λογια περιττα οπως και στο κομματι. Οτι λεει ο τιτλος και παντελης ελευθερια. Τα δυο τελευταια δεν ειναι οι συνθετες, ειναι φραση.

4. Delerium - Silence
Η ηλεκτρονικη σκηνη δε μπορει να παραβλεφθει και αυτο εδω ειναι ενα αρκετα ικανοποιητικο δειγμα. Προφανως οχι η κανονικη ambient εκδοση του τραγουδιου. Αλλα το remix απο Fade με την εκπληκτικη ερμηνεια της Sarah McLachlan. Ενα ζευγαρι δενεται χερι με χερι και τρεχει στην παραλια και σε κατι βραχους. Δε χρειαζεται κατι αλλο.

5. Ulver - Nowhere/Catastrophe
Ξεκιναει κι εσυ το μονο που κανεις ειναι αυτο που λεει.
You fly, or rather float, drift... through an enormous dark room... a room of noises.

Συνεχιζει και απολαμβανεις για κατι λιγοτερο απο πεντε λεπτα τα εξης.
No planets, no meteorites... if anything, perhaps fine dust clouds of exploded music.

Αυτο το κομματι σε κανει να νιωθεις ομορφα για το οτι δεν εισαι τιποτα, ποσο καλυτερο μπορει να γινει ενα τραγουδι? Και εχει και πιανο.

6. Metallica - Bleeding Me
Ισως δε θα πρεπε να βαλω οτιδηποτε metal γιατι δε θεωρω οτι αξιζει, αλλα θα κανω μια εξαιρεση μιας και τελικα λιγο πολυ ολοι τις αδυναμιες μας τις συμπεριλαμβανουμε, ασε που δεν ειναι και τοσο μεταλ αυτο. Η καλυτερη στιγμη των Metallica, η πιο προσωπικη, η πιο δυνατη. Δε θα ηταν πληρης η δεκαδα αν δεν υπηρχε και λιγο νευρο.

7. The Tea Party - Psychopomp
Αντισταθηκα παρα πολυ στο να το βαλω αυτο μιας και το εχουν βαλει αρκετοι ακομα, αλλα δε γινεται. Ανηκει (οπως και τα επομενα) στην κατηγορια τραγουδιων τα οποια δεν εχει γραψει ενα συγκροτημα, τα εχουν γραψει καμποσες δεκαδες χιλιαδες ανθρωποι μαζι και απλα βρεθηκε καποιος τυχαιος Jeff Martin (οχι στα επομενα) να βγαλει λεφτα απο αυτο. Η γλυκια διαβρωση της εκστασης.

8. Dream Theater - Space Dye-Vest
Αυτο το τραγουδι δεν ειναι Dream Theater. Ειναι περιπου δεκα φορες καλυτερο απο το αμεσως επομενο καλυτερο τους. Σιγουρα ευθυνεται ο Kevin Moore κατα πολυ για αυτο (θα μπορουσα να βαλω το On The Page απο Chroma Key, αλλα αυτο ειναι καλυτερο) αλλα ακομα κι ετσι, ειναι απο τα τραγουδια που οταν τα ακους πρωτη φορα, εστω κι αν οι πιθανοτητες δεν ειναι με το μερος σου, ορκιζεσαι οτι το εχεις ξανακουσει. Φοβερη ερμηνεια, θεικο σολο, ακομα κι ο Πετρουτσι ξεπερναει τον εαυτο του και αποφασιζει να μην πσολαρει, απλα να σολαρει.

9. Paradise Lost - Year Of Summer
Ακριβως οπως και προηγουμενως, οταν ενα συγκροτημα δοκιμαζει σε ενα διαφορετικο ειδος μουσικης απο οτι συνηθως και τα καταφερνει καλυτερα ακομα κι απο αυτους που ειναι εμπειροι, παντα προκυπτει κατι εξαιρετικο. Νομιζω πως αυτη εδω η μικρη συνθεση αποτελειται απο 100% νοσταλγια και τιποτα αλλο. Χαμογελο σε καθε ακουσμα.

10. The Gathering - Broken Glass
Τι να πεις γι αυτο εδω το τραγουδακι. Το ξεσπασμα της Αννεκε που προφανως ειχε φαει καποια φρικη συναισθηματικης φυσεως μας χαρισε αυτο εδω το διαμαντι. Να ναι καλα και τα υπολοιπα παλικαρια που καταφεραν να γραψουν εφαμιλλες μελωδιες και ξεσπασματα. Ειναι μπονους αυτο γιατι δεν ηθελα να το αφησω ετσι. Απλα το βαζω δεκαρι γιατι εχει καλη πασα και επισης ηθελα Σουηδο σεντερ φορ.

11. Kent - Stanna Hos Mig
Hallo Inga, are you from Sviden? Αγαπησα την αγγλικη εκδοση, αλλα κι η σουηδικη ειναι το ιδιο καλη και θεωρω οτι καθε τραγουδι πρεπει να κυκλοφορει οπως γραφτηκε. Stay with me, staaaay φωναζει το παλικαρι και πως να μη μεινεις μαζι τους αφου το Hagnesta Hill ειναι ολοκληρο ενας απο τους καλυτερους 30 δισκους των 90's εστω κι αν βγηκε τελευταια στιγμη.

12. Radiohead - How To Disappear Completely
Βαζω κι ενα δωδεκατο χωρις επιπτωσεις, πρωτον γιατι δεν υπαρχει, ειναι η πεμπτουσια της ανυπαρξιας, και δευτερον γιατι ηδη εχω βαλει Wim Mertens που ειναι Βελγος, οποτε δεν υπαρχει εξ'ορισμου. Το πλεον εκπληκτικο τραγουδι σε στυλ πιασε μια κιθαρα, πεντε φωνητικες γραμμες, δυο εγχορδα και φυγαμε. I' m not here, this is not happening.

Κοπηκαν στο νημα τα Russia On Ice και Killing Moon απο Porcupine Tree και Echo And The Bunnymen αντιστοιχα. Και ισως καποιο απo Depeche Mode. Και σιγουρα ειτε το Evry You Evry Me ή το English Summer Rain απο Placebo. Δεν ξερω, γαμιεται ο συμπο, δεκα ρε μλκ, ελεος. Τα ανεβαζω σε λογικη συλλογης. Πω πολυ ροκ η συλλογη μου ηθελα πιο φλωρικη. Rapunzel Novak και τετοια. Την επομενη φορα.

edit: http://rapidshare.com/files/142458706/M ... S.rar.html (http://rapidshare.com/files/142458706/METALMALAKIES.rar.html)

Mostos
04-09-2008, 05:43
Μπράβο για το Broken Glass. ο μόνος λόγος που δεν το έβαλα παρόλο που είναι μαλλον το κομμάτι με τα περισσότερα ριπιτ ΕΒΕΡ είναι οτι απλα νομίζω οτι πλέον ξεπέρασα τις ακροάσεις που μπορεί να αντέξει και το έβαλα λίγο στο παρελθόν. μπράβο όμως.

regularpaul
04-09-2008, 06:39
e vasika leme eprpe na exoume kai ligo ellhnikh skhnh pou galouxhthikame kai gamaei. ta fwnhtika ths flwras den uparxoun. gamane

2. last drive kai killhead threapy. me auto megalwsame

αγαπάμε μπέρνυ, τα παμε
και του κάνουμε ενα δωράκι
τον δίσκο αλλά και το σινγκλάκι των big sleep
που περιέχουν το looking for a girl with a washing machine

http://www.sendspace.com/file/oqpmdd

Harbinger of Death
04-09-2008, 07:24
Μπράβο για το Broken Glass. ο μόνος λόγος που δεν το έβαλα παρόλο που είναι μαλλον το κομμάτι με τα περισσότερα ριπιτ ΕΒΕΡ είναι οτι απλα νομίζω οτι πλέον ξεπέρασα τις ακροάσεις που μπορεί να αντέξει και το έβαλα λίγο στο παρελθόν. μπράβο όμως.

Ε αυτό δεν είναι λόγος. Κάποια στιγμή όλα τα τραγούδια σταματάς να τα ακους, περνάς σε άλλα, και τα έχεις ακούσει τόσο που πια είναι βίωμα. Μετά τα ακους μια στο τόσο για συντήρηση. Ειδάλλως όλο το θρεντ είναι τα καλύτερα της παρούσης φάσης και χάσαμε.

Mostos
04-09-2008, 07:35
ε ναι μωρε αλλα τα τραγούδια που επέλεξα είναι απο αυτά που περασαν το κόσκινο του χρονου ( 8) )

Harbinger of Death
04-09-2008, 08:15
Τα ξαναλέμε σε κανένα δυο χρόνια :P

Razor
04-09-2008, 09:21
κατεβασα συλλογη ρουθλεςς και τα σπασε για τα καλα :dfinger:

Snorkmaiden
04-09-2008, 12:45
1.Kyuss - (Beginning of What's About to Happen) Hwy 74 (Homme)
to tragoudi pou tha akouseis to prwi xorophdwntas mpoukwmenos me thn odontobourtsa sou

2.Neurosis - Times of Grace
kampanes...

3.The Gathering - Even The Spirits Are Afraid
Anneke

3.Primordial - The Heretics Age
san thn ION -prwth agaph kai pantotinh

4.Down - Dog Tired
mporeis na niwseis th sapila

5.Cream Abdul Babar / Kylesa split - Cocaine Pinata
ena apo ta kalutera split pou exw akousei

6.Yann Tiersen-Father and Mother
prwta h tainia kai meta ayto

7.Madder mortem - Resonatine
h fwnh ths mporei na se kanei skata akoma kai an eisai mesa sth trelh xara

8.Electric Wizard - Night of the Shape
olo to album einai gamato alla den perimena pote na akousw tetoio tragoudi apo aytous

9.Isis - Deconstructing Towers
tragoudi tou "lewforeiou" otan eisai mesa sto kruo kai to lewforeio exei arghsei kamia wra

10. Isis - Gentle Time
ena apo ta agaphmena mou tragoudia kai oso parakseno mporei na akoustei idaniko gia na suneltheis meta apo xulopitta

Ford Prefect
04-09-2008, 13:15
Οι Κουίν παίξανε και στις δικές μου λίστες. Βασικά θα έπρεπε να το παίξω πάνκης και να κάνω και μια λίστα νον-μέταλ, αλλά είστε τόσο φλώροι που έπρεπε να πατήσει κάποιος πόδι επιτέλους.

Και μιας και είπα πάνκης, δόξα και τιμή για τους DRI. Κομματάρα, αν και η αδυναμία μου και το ριπίτ (με την βελόνα ρε μουνιά) το έτρωγε το έπος Oblivion. Τι ριφάρα...

Εύσημα και για το Grotesque Impalement από όποιον το είπε.

When Black Roses Bloom
04-09-2008, 13:18
Πσίτ, φιλαράκι, ξανακοίτα πρώτη σελίδα, και βρές μου ένα μέταλ κομμάτι στην λίστα που έχω κάνει.

Ford Prefect
04-09-2008, 13:19
αλλά είστε τόσο φλώροι που έπρεπε να πατήσει κάποιος πόδι επιτέλους.

When Black Roses Bloom
04-09-2008, 13:21
Τι ενοείς, γιατί μερικές φορές (αν όχι όλες) είμαι λίγο αργός.

BURNIN AMBITION
04-09-2008, 13:39

2. last drive kai killhead threapy. me auto megalwsame

αγαπάμε μπέρνυ, τα παμε
και του κάνουμε ενα δωράκι
τον δίσκο αλλά και το σινγκλάκι των big sleep
που περιέχουν το looking for a girl with a washing machine

http://www.sendspace.com/file/oqpmddoti kai na pw einai ligo. tahnx re filos

Mostos
04-09-2008, 13:58
Εγώ ίσως θα έπρεπε να προσθέσω το απόγευμα θλιμμένο.

irreligious
04-09-2008, 14:10
εγώ σίγουρα έπρεπε να βάλω το coffin ships :|

Swollen
04-09-2008, 14:29
έλα τι μούφες είναι αυτές?
τι 12 κ 15 κομμάτια
τι θα την συνεχίσω αργότερα?
εγώ ΔΕΝ έβαλα κομμάτια γιατί τα είχαν βάλει άλλοι και είπεμε να έχει μια ποικιλία το θρεντ

ΖΑΒΟΛΙΑ!

zihuatanejo
04-09-2008, 14:40
Καιγώ ήθελα τους Κύκνους από τους Όρνιθες. Αλλά δε χωρούσαν. :|

Ford Prefect
04-09-2008, 14:48
Τι ενοείς, γιατί μερικές φορές (αν όχι όλες) είμαι λίγο αργός.
Εννοώ ότι δεν έβαλα μη μέταλ κομμάτια για να υπάρχουν και σωικές λίστες με όλους τους πουστόφλωρους που έχουμε μπλέξει εδώ μέσα. (ΑΚΑ σε είπα φλώρο και με παρέπεμψες στην φλώρικη λίστα σου για να με επιβεβαιώσεις)

When Black Roses Bloom
04-09-2008, 15:07
Ε, εντάξει το ξέρω αυτό ;p

carheart
04-09-2008, 15:25
[quote="When_Black_Roses_Bloom":1tyjiyjo]Τι ενοείς, γιατί μερικές φορές (αν όχι όλες) είμαι λίγο αργός.
Εννοώ ότι δεν έβαλα μη μέταλ κομμάτια για να υπάρχουν και σωικές λίστες με όλους τους πουστόφλωρους που έχουμε μπλέξει εδώ μέσα. (ΑΚΑ σε είπα φλώρο και με παρέπεμψες στην φλώρικη λίστα σου για να με επιβεβαιώσεις)

:Ρ[/quote:1tyjiyjo]

Φορδ Πρεφεκτ. Μια κραυγή Helloween άλλαξε τη ζωή σου, aka σε λέω φλώρο και σε παραπέμπω στα μάτια του κόσμου όλου να επιβεβαιώσω.

Ford Prefect
04-09-2008, 15:28
Και είμαι και περήφανος, διότι αυτή η κραυγή Helloween και το συνολικό EP και το Walls of Jericho ισοπεδώνουν κάτω ό,τι αγαπάς. Δεν είναι όλα Κίπερς και Φιούτσουρ Γουώρλντ.

Αφήνω δε κατά μέρος ότι εσείς στα 9 σας ακούγατε τα Στρουμφάκια.

Μεταλ ιζ δε Λω ρε πούστρες!

When Black Roses Bloom
04-09-2008, 15:35
Πλανάσαι πλάνη οικτρά μουσάτε φίλε, διότι εγώ άκουγα Jerry Lee Lewis και Great Balls Of Fire και τα αρχίδια μου φλέγοντω.

old_charlie
04-09-2008, 15:45
Χwris seira

Queen-The prophet's song
Dream Theater-Space-dye vest
Queensryche-Spreading the desease
Manowar-Heart of steel
Psychotic Waltz-Into the everflow
Tool-Lateralus
Pain of Salvation-Undertow
Nevermore-Dreaming neon black
Xylina Spa8ia-Siwpi
Porcupine Tree-Normal

Variemai na aitiologisw to ka8ena

warlord
04-09-2008, 15:53
Manilla Road - Helicon
Bathory - Man of Iron
Judas Priest - Metal Gods
Styx - Suite Madam Blue
Rory Gallagher - Bad Penny
Rainbow - Temple of the King
Running Wild - Riding the Storm
Cirith Ungol - Paradise Lost
Skyclad - The one piece puzzle
Psychotic Waltz - My Grave

carheart
04-09-2008, 15:54
Και είμαι και περήφανος, διότι αυτή η κραυγή Helloween και το συνολικό EP και το Walls of Jericho ισοπεδώνουν κάτω ό,τι αγαπάς.

Δημοτικό όμως. Και όχι στα πολύ πίσω θρανία.

Ford Prefect
04-09-2008, 16:08
Δεν σε πιάνω.

FIXXXER
04-09-2008, 17:16
[quote="When_Black_Roses_Bloom":2mcp1wdq]Τι ενοείς, γιατί μερικές φορές (αν όχι όλες) είμαι λίγο αργός.

Φορδ Πρεφεκτ. Μια κραυγή Helloween άλλαξε τη ζωή σου, aka σε λέω φλώρο και σε παραπέμπω στα μάτια του κόσμου όλου να επιβεβαιώσω.[/quote:2mcp1wdq]

Επιβεβαιωνω τριγωνικο!
Σε κανεναν δεν αρεσε η λιστα μου αρκετα ωστε να τη σχολιασει, εστω και αρνητικα? :cry:

Pitsadoros
04-09-2008, 17:20
malakia i lista sou :)

FIXXXER
04-09-2008, 17:31
Ω, λιγη προσοχη, τι ωραια.

Ford Prefect
04-09-2008, 17:37
Εγώ είπα για τους Κουίν πάντως. Κατά τ'άλλα είσαι γνωστός και σεσημασμένος πουστόφλωρος κι εσύ. Που μου επιβεβαιώνεις και τον άλλο που ούτε θυμάμαι την λίστα του να τον κοροϊδέψω και να του πω ότι καθαρίζει τις γυναικείες τουαλέτες. Η αδερφή.

H.
04-09-2008, 17:50
Οκ, αφού την ζήτησε και ο regularpaul, με αλφαβητική σειρά και χωρίς φαιδρά σχόλια:

1. Anathema - Leave No Trace
2. Arcturus - Kinetic
3. Current 93 - All The Pretty Little Horsies
4. Faith No More - Just A Man
5. Madrugada - Hands Up, I Love You
6. Metallica - Escape
7. Nevermore - Dreaming Neon Black
8. Pain Of Salvation - Undertow
9. Queen - You Don't Fool Me
10. Το πολύ προφανές

Pitsadoros
04-09-2008, 17:54
anti gia sxolia mporeis panta na valeis vathmous apo mathimata

GG*
04-09-2008, 17:57
επειδη ειμαστε και λιγο καμμενοι
το προφανες ποιο ειναι, το i am your father απο τους darth vader and th spicy space boys :?:

Vicotnik
04-09-2008, 17:58
δεν θέλω να σε απογοητεύσω άλλα μάλλον το Η. λέει.

Ford Prefect
04-09-2008, 18:00
Το Escape;; Από όλη την δισκογραφία μετάλικα το Escape; Ούτε ο Φίξξξερ!

FIXXXER
04-09-2008, 18:04
Εχω κανει ποτε καποιο ποστ που να δειχνει οτι γενικα θεωρω το υπερτελειο και αψεγαδιαστο γκρουπ τους Μεταλλικα? Ουδεμια σχεση, ισα ισα που ντρεπομαι που εβαλα στη δικη μου λιστα ενα απο αυτους, δε νοειται να μπαινει στο τοπ 10 καλυτερων τραγουδιων ενα απο αυτους, απλα εφτιαξα μια λιγο πιο συμβατικη λιστα.

zihuatanejo
04-09-2008, 18:05
δε νοειται να μπαινει στο τοπ 10 καλυτερων τραγουδιων ενα απο αυτους

Eκτός αν είναι το Orion. :P

Ford Prefect
04-09-2008, 18:08
Εχω κανει ποτε καποιο ποστ που να δειχνει οτι γενικα θεωρω το υπερτελειο και αψεγαδιαστο γκρουπ τους Μεταλλικα? Ουδεμια σχεση, ισα ισα που ντρεπομαι που εβαλα στη δικη μου λιστα ενα απο αυτους, δε νοειται να μπαινει στο τοπ 10 καλυτερων τραγουδιων ενα απο αυτους, απλα εφτιαξα μια λιγο πιο συμβατικη λιστα.
Όχι ρε , με παρεξήγησες. Εννοώ ότι είσαι τόσο άμπαλος μουσικά που διάλεξες το Μπλίντινγκ μι από την δισκογραφία τους και ψιλοέθαψες το Φορ Χουμ...

FIXXXER
04-09-2008, 18:31
Ποιο φορχουμ σταματα την πλακα.

Raven Lord
04-09-2008, 18:32
Μαθήματα σωστού heavy metal (http://rapidshare.com/files/142197380/top10.rar.html)

ε, ψιτ! φιξξξερ!
κατέβασε και άκου!

:P

FIXXXER
04-09-2008, 18:37
Δε με ενδιαφερει να γινω κατεστραμμενος στα 27 μοιυ, το γλιτωσα στα 17 ευτυχως.

Raven Lord
04-09-2008, 18:59
ααχχαχαχ, το γλίτωσα λέει!

:P :twisted: :P :twisted: :P

Nasum
04-09-2008, 19:26
Top 10 σκατοψυχιας,βρωμιας και rock n' roll

10. High On Fire - Baghdad
Πολλα κιλα μαγκιας και ριφφαρες που σε ταξιδευουν ως τη Βαγδατη.

9. Τhe Sword - Freya
Mα δε γινεται να μη κοπανηθεις.

8. Crowbar - The Lasting Dose
Γιατι βγαζει ψυχικο πονο.

7. Μelvins - Honey Bucket
Το πρωτο κομματι που ακουσα ποτε απο Μelvins και παντοτινη αγαπη.

6. Iron Monkey - Supagorgonizer
H βρωμια χρειαζεται το απορρυπαντικο της.

5. Raging Speedhorn - Scrapin' The Resin
Το θαυμα της βροχερης Αγγλιας.

4. Lair Of The Minotaur - The Ultimate Destroyer
Γιατι ο υστατος καταστροφεας μπλεκει τα μπουτια του με thrash/sludge/heavy metal και τα ξεμπλεκει.

3. Pissing Razors - Ruin
Αmor A La Mexicana!

2. Down - Lifer
Ψιτ φιλε,πιασε ενα Jack...

1. Guinea Pig - Lizard Skin
Γιατι οταν ο Ghoul προγραμματιζε στα 70's,οι αλλοι ηταν ακομη πειραματοζωα.

http://www.sendspace.com/file/3kwmnv

GG*
04-09-2008, 19:30
φιλε η λιστα σου ειναι ΓΑΜΑΤΗ αλλα θα ηταν ολα καλυτερα χωρις σχολια..
μου εφυγε το σοκολατουχο απο το ρουθουνι
πσσσσσς,μπαρμαν τσιμπα ενα μιλκο

Nasum
04-09-2008, 19:32
φιλε η λιστα σου ειναι ΓΑΜΑΤΗ αλλα θα ηταν ολα καλυτερα χωρις σχολια..
μου εφυγε το σοκολατουχο απο το ρουθουνι
πσσσσσς,μπαρμαν τσιμπα ενα μιλκο

Μα δε με νοιωθεις..Ολα τα σχολια ηταν εισαγωγη για να καταληξω σ'αυτο..
Γιατι οταν ο Ghoul προγραμματιζε στα 70's,οι αλλοι ηταν ακομη πειραματοζωα. :D

distortionofperception
04-09-2008, 19:35
μια χαρα λίστα ο νάσουμ!!

Swollen
04-09-2008, 19:47

:touched:

μα τα σχόλια είναι τα καλύτερα σ'αυτή τη λίστα
αν κ θα προτιμούσα Hog...γιατί όπως έχω ξαναπεί, το πρώτο ριφ θα το τραγουδάνε μέχρι κ οι γιαγιάδες στη λαϊκή

cybernaut 667
04-09-2008, 19:52
κ γιατι οχι το escape απο metallica παρακαλω ?

Nasum
04-09-2008, 19:55

:touched:

μα τα σχόλια είναι τα καλύτερα σ'αυτή τη λίστα
αν κ θα προτιμούσα Hog...γιατί όπως έχω ξαναπεί, το πρώτο ριφ θα το τραγουδάνε μέχρι κ οι γιαγιάδες στη λαϊκή

:pink: :pink:

wom
04-09-2008, 20:07
ευθυμο thread.

Απο τις λίστες iskra, carheart κτλ παιζει να εχω ακουσει 3- / 10 (ή οσα ειναι συνολο) groups ... για τα κομματια δεν το συζητω καν!

Ford Prefect
04-09-2008, 20:18
κ γιατι οχι το escape απο metallica παρακαλω ?

Γιατί αυτό και το Τραπντ είναι τα χειρότερα του δίσκου και συνάμα τα χειρότερα των τριών πρώτων Μετάλικα. Άσχετα αν είναι γενικά ωραία κομμάτια.

Candiru
04-09-2008, 21:00
[quote="cybernaut 667":2dru5k0j]κ γιατι οχι το escape απο metallica παρακαλω ?

Γιατί αυτό και το Τραπντ είναι τα χειρότερα του δίσκου και συνάμα τα χειρότερα των τριών πρώτων Μετάλικα. Άσχετα αν είναι γενικά ωραία κομμάτια.[/quote:2dru5k0j]

καλά τόχετε χαμένο; Το Escape είναι από τα καλύτερα και ένα από αυτά που με άγγιξαν εκείνη την εποχή. Ποιός δεν τραγούδησε το ρεφρέν και δεν ανατρίχιαζε;