View Full Version : [Cinema] The Happening (2008)
Parasight
26-08-2008, 11:18
Έψαξα για topic αλλά δε βρήκα και μου έκανε εντύπωση.
http://www.imdb.com/title/tt0949731/
Λοιπόν, το είδα χτες και απορώ γιατί έχει φάει το θάψιμο της αρκούδας από το 90% του κόσμου. Δλδ όποιος παρακολουθεί συνειδητά φιλμογραφία Shyamalan κανονικά πρέπει τουλάχιστον να του αρέσει πολύ, αν όχι να το λατρέψει. Τίγκα στους συμβολισμούς, αλλά και έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις όπως πάντα. Στάνταρ από τις δυνατές του ταινίες, σίγουρα ανώτερη των 2 προηγούμενων (Village, Lady in the Water).
Για πείτε πώς σας φάνηκε και κόσμια ε, είστε μεγάλα παιδιά γαμώ το κέρατό σας.
Ruthless
26-08-2008, 11:22
0
Μεγαλύτερο 0 από τις πρόσφατες "καλές" παραγωγές είναι μόνο εκείνο το μείγμα 28 weeks later/I am legend/mad max/excalibur/braveheart/top gear/fast and the furious που ακούει στο όνομα Doomsday.
Parasight
26-08-2008, 11:43
ΟΚ αλλά γιατί;
Καλο ειναι αλλα το The Village ειναι πολυ καλυτερο πιστευω. Και γενικα γαματο το Village.
Ki egw ena 0 tou vazw.Makran apo tis xeiroteres tenies fetos.Ypo8esi anousia telios, twist gia gelia, den xerw ,sti fasi pou to da kontepsa na to klisw.Kai genika de parataw tenies sti mesi sini8ws.Episis me xalase poli i erminia tou Walberg, pou se genikes grammes den me xalaei san i8opios se alles tenies tou.Se auti mou 8imise ellina i8opio.Orismenes atakes itan les kai tis diavaze ekeini tin ora.Genika to trailer oreo mou xe fanei, alla eprepe na xa minei ekei.Skorpoxori / arpaxti.
Kala doomsday ntax de paei pio katw :mrgreen:
Parasight
26-08-2008, 13:33
Υπάρχει λοιπόν σαφής διάσταση της άποψής μου σχεδόν με όλου του υπόλοιπου κόσμου. Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο :P
Ruthless
26-08-2008, 13:46
Parasight, μια ερώτηση ειλικρινή θα σου κάνω.
Μια τυχαία ταινία που δεν είναι κουλτούρα ούτε Shyamalan ούτε τίποτα από αυτά που έχουν κάνει τρελά hypes τα τελευταία χρόνια, το 1ο Conan, το βρίσκεις τίγκα σε συμβολισμούς ή όχι;
Απλά για να δω αν εγώ καταλαβαίνω την έννοια του συμβολισμού όπως την καταλαβαίνεις εσύ.
Parasight
26-08-2008, 14:27
Δεν έχω δώσει βάση, δεν την έχω δει καν ολόκληρη τη συγκεκριμένη, άρα δεν έχω άποψη.
Κοίτα είμαι Shyamalan fanboy, δεν το αρνούμαι και ούτε περιμένω όλοι να μοιραστούν την άποψή μου. Απλά για τη συγκεκριμένη μου λες 0. Ε οκ αιτιολόγησε λίγο. Και μετά θα αιτιολογήσω κι εγώ. Κουβέντα κάνουμε, εγώ αρχικά άνοιξα το topic να δω αν υπάρξει ανταπόκριση, αν όχι να κάθομαι να τα λέω μόνος μου; :P
Ruthless
26-08-2008, 14:47
OK, να στο πω απλά.
Η εκδίκηση του φυτικού βασιλείου ενάντια στην ανθρωπότητα.
Και θα σου δώσω και άλλο ένα λινκ.
http://www.imdb.com/title/tt0080391/
Τουλάχιστον το τελευταίο έβγαζε γέλιο.
Parasight
26-08-2008, 16:04
Αυτό είναι όλο όσο κατάλαβες από την ταινία; Την "εκδίκηση του φυτικού βασιλείου"; Δλδ και στο παλιότερο Signs του ίδιου το κύριο θέμα ήταν η εισβολή των εξωγήινων στη γη, σωστά;
Τελικά έχεις δίκιο, μείνε στο να βλέπεις b-movies με ντομάτες και ζόμπι. Τουλάχιστον έχουν πλάκα ρε αδερφέ.
Ruthless
26-08-2008, 16:31
Εσύ τι παραπάνω είδες; Δώσε μας μια ανάλυση στο βαθύτερο νόημα αυτής της ταινίας που σε κάνει να την εξυμνείς τόσο.
Γιατί μένα γενικά δε μου κόβει και δε βλέπω και πολύ πίσω από τη βασική εικόνα.
Parasight
26-08-2008, 16:41
Για να ανaφέρω ένα παράδειγμα,
[spoiler:2aalw8yq]το γεγονός ότι το να μείνεις με τον πολύ κόσμο το οποίο ήταν φαινομενικά πιο εύκολη λύση (με άλλα λόγια προβατοποίηση, υποταγή στο mainstream) σήμαινε θάνατο, ενώ το να απομονωθείς, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο αλλά ήταν αναγκαίο, σήμαινε ζωή, εσένα δε σου είπε τίποτα; Δλδ όταν αναφερόμαστε σε συμβολισμούς τι ακριβώς καταλαβαίνεις εσύ;[/spoiler:2aalw8yq]
Βασικά πρέπει να έχεις και μια καλή προδιάθεση όταν βλέπεις κάτι, αν κάθεσαι και λες "για να δούμε τι μαλακία γύρισε αυτός ο Shyamalan πάλι", ε δε γίνεται δουλειά. Τουλάχιστον μην ασχολείσαι ρε παιδί μου.
edited: typos
Ruthless
26-08-2008, 16:42
[spoiler:2fzuok8x]Αντικοινωνικότητα και μισανθρωπία λέγεται.
Το γεγονός ότι στο 99% των άλλων ταινιών επίσης όταν είναι σε πρόβλημα όσοι δε μένουν μαζί τρώνε τρελό γαμήσι εσένα δε σου λέει τίποτα;
Αλλά όχι, στο Happening άνοιξε τα μάτια του κόσμου ο Shyamalan και τους έδειξε πως γίνεται :!:[/spoiler:2fzuok8x]
Τέσπα, όντως πρέπει να έχεις κάποια προδιάθεση για να το δεις αυτό το αίσχος. Είτε θα το δεις και από τα σκατά θα το βγάλεις έπος και αριστούργημα(με αντίστοιχη λογική βγάζουν τρελούς καλλιτέχνες και κάτι σανούς βέβαια), είτε θα το δεις και απλά θα αναθεματίζεις το χρόνο σου που πέταξες για να δεις και καλά αυτό το νέο έπος του Shyamalan.
Εγώ μάλλον ανήκω στα πρόβατα και στα ζώα που θα πέρναμε τον πούλο σε παρόμοια κατάσταση. Αφήνω τους αντικοινωνικούς ελιτιστές να το εκτιμήσουν όσο του αρμόζει :!:
Parasight
26-08-2008, 16:49
Άντε το μπούλο ρε που σου δίνω και ευκαιρίες να κάνουμε σοβαρή συζήτηση κι εσύ μου φέρνεις ως επιχειρήματα το Doomsday και το Killer Tomatoes, καραγκιόζη. Δε σου άρεσε οκ, δε θες να πεις γιατί πάλι οκ, αλλά όχι και να βρίζεις όσους έχουν διαφορετική γνώμη από σένα.
-"Αντικοινωνικότητα και μισανθρωπία λέγεται."
Ναι ρε μαλάκα, το έβγαλες το συμπέρασμα. Άντε πήγαινε να παίξεις αλλού τώρα.
edited: gamwtypos
Ruthless
26-08-2008, 16:58
Μα σου είπα εξαρχής γιατί δε μου άρεσε, χωρίς πολλά πολλά επιχειρήματα.
Γιατί το βρήκα πολύ ρηχό, δεν είδα τα τρελά μηνύματα πίσω από τις σκηνές που είδες εσύ(μάλλον γιατί αν είχα τέτοια ικανότητα θα έβλεπα τέτοια μηνύματα ακόμα και στο Jesus Christ Vampire Hunter πχ - που θεωρώ διασκεδαστική ταινία αλλά εξίσου ρηχή), γενικά δεν είδα τίποτα. Και δεν ήταν καν διασκεδαστική σαν το προαναφερθέν b-movie. Το μόνο που είδα ήταν η πιο ηλίθια ιδέα που έχει συλλάβει ανθρώπινος νους για την εκδίκηση της φύσης στην ανθρωπότητα. Δηλαδή ούτε καν ο Καντιρού. Έλεος.
Ena akoma 0 apo do. Kai pio kato. Apo kapoion pou genika goustarei poly Shyamalan.
Parasight
26-08-2008, 17:11
Μα σου είπα εξαρχής γιατί δε μου άρεσε, χωρίς πολλά πολλά επιχειρήματα.
Για πες μου λοιπόν σε ποιο ακριβώς από τα posts σου "εξαρχής" το είπες καθαρά, γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω για πολλά πράγματα σε σχέση με την αντίληψή μου:
Μεγαλύτερο 0 από τις πρόσφατες "καλές" παραγωγές είναι μόνο εκείνο το μείγμα 28 weeks later/I am legend/mad max/excalibur/braveheart/top gear/fast and the furious που ακούει στο όνομα Doomsday.
Μια τυχαία ταινία που δεν είναι κουλτούρα ούτε Shyamalan ούτε τίποτα από αυτά που έχουν κάνει τρελά hypes τα τελευταία χρόνια, το 1ο Conan, το βρίσκεις τίγκα σε συμβολισμούς ή όχι;
OK, να στο πω απλά.
Ίσως φταίω εγώ λοιπόν που δεν κατάλαβα, αλλά μου φάνηκε ότι σχεδόν trollάριζες. Που στο κάτω-κάτω μπορείς απλά να ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ και να μας αφήσεις ήσυχους.
Ruthless
26-08-2008, 17:15
Δεν έχω δώσει βάση, δεν την έχω δει καν ολόκληρη τη συγκεκριμένη, άρα δεν έχω άποψη.
Κοίτα είμαι Shyamalan fanboy, δεν το αρνούμαι και ούτε περιμένω όλοι να μοιραστούν την άποψή μου. Απλά για τη συγκεκριμένη μου λες 0. Ε οκ αιτιολόγησε λίγο. Και μετά θα αιτιολογήσω κι εγώ. Κουβέντα κάνουμε, εγώ αρχικά άνοιξα το topic να δω αν υπάρξει ανταπόκριση, αν όχι να κάθομαι να τα λέω μόνος μου; :P
OK, να στο πω απλά.
Δηλαδή δεν κατάλαβες γιατί θεωρώ την ταινία πάτο όταν ρώτησες γιατί το λέω αυτό;
Parasight
26-08-2008, 17:20
Ήταν ήδη το τρίτο σου post και ήδη είχαμε περάσει από Doomsday και Conan, και τα νεύρα μου έιχαν ψιλοαρχίσει να τα παίζουν, δε θα στο κρύψω. Χέστο ρε γμτ, δε θα πεθάνομε κιόλας.
[zER]Ena akoma 0 apo do. Kai pio kato.
Παρασαιτ, μιλας σοβαρα με ρουθλες.
Ό,τι είπαν μπλίτζερ κ' ιφινόι. Είναι άνετα από τις πιο βαρετές ταινίες που έχω δει, χωρίς καμία πλοκή, χωρίς να συμβαίνει τίποτε σε όλη την ταινία. Και οι διάλογοι είναι αηδιαστικά φτωχοί. Θα μπορούσε κάλλιστα να την είχε κάνει 20λεπτη, ίσως θα άξιζε περισσότερο τότε ή τουλάχιστον θα κλαίγαμε λιγότερη ώρα από την ζωή που χάσαμε.
Το ότι είναι τίγκα στους συμβολισμούς (περίεργο πράγμα στην τέχνη :P) δε λέει τίποτε ιδιαίτερο, όταν αδυνατεί να τους παρουσιάσει με έναν τρόπο που να υποκινεί το ενδιαφέρον του θεατή.
casshern
26-08-2008, 22:06
Μπράβο, πάντως.
Υπάρχουν πολλοί που εξακολουθούν να δίνουν 2ες και 3ες ευκαιρίες στον Σιάμαλαν.
Μπράβο.
Ingolemo
26-08-2008, 22:56
[zER]Ena akoma 0 apo do. Kai pio kato.
Parasight
27-08-2008, 10:05
Κοίτα να δεις λοιπόν :roll: :P
stam and the witches
01-09-2008, 03:20
Να πω κι εγώ την άποψή μου, δεδομένου ότι γούσταρα πολύ Signs και παίζει να τρελάθηκα με Village.
Το έργο έπασχε πάρα πολύ. Ήταν φτωχό, αισθητικά, σκηνοθετικά και σεναριακά. Ωραίοι οι συμβολισμοί και τα μηνύματα, αλλά όταν έχεις να γυρίσεις ταινία κοιτάς να τα προωθήσεις μέσω της συνολικότερης προσπάθειας. Το Happening δυστυχώς είχε μόνο τα μηνύματα.
Η σκηνοθεσία ήταν κομπλέ τεχνικά, όμως στο τέλος έδειχνε μάλλον μία προχειρότητα και απροθυμία να εμπλουτιστεί το σκηνικό με άλλες εικόνες (σε γενικότερο επίπεδο). Όπως και να χει, 2 ώρες σε ένα λιβάδι σημαίνουν ή Τέχνη ή βιαστική προσπάθεια, και μενα προσωπικά μου μοιασε το δεύτερο.
Επίσης, η κλασσική "ειρωνία", "αρρώστεια", "κάθαρση" ή όπως θέλετε πείτε το που μας συνηθίζει ο Shyamalan ήταν παρούσα σχεδόν κλισαρισμένη. Η φάση όπου ο Rock Star εξομολογούταν με το psycho υφάκι το παραστράτημά του στη γκόμενά του (καυλί) ήταν λίγο άκυρη και επιτιδευμένη, όπως και επίσης η χωρίς λόγο ύπαρξη φάση με το model house.
Το σενάριο επίσης έκανε μία απίστευτα ξενερωτική τρύπα στο τέλος, για τις ανάγκες της ταινίας προφανώς. Λες και απλά δεν είχαν όρεξη να τη συνεχίσουν.
Με λίγα λόγια, τίμια η κεντρική ιδέα, προχειρότητα η υλοποίηση.
Δε θα διαφωνησω σχεδον καθολου με οτι λεει ο αποπανω.
Να προσθεσω οτι με ενοχλησαν οι επιτηδευμενα κακες ηθοποιιες, και εννοω η ελλειψη ρεαλισμου στις αντιδρασεις των ανθρωπων σε οτιδηποτε καινουριο κι αν γινοταν. Ηταν ολοι λες και ειχαν κανει ενεση κοκαινης στην καρδια.
ΦΥΣΑΕΙ!! ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ!!!
Kelldorain
01-09-2008, 09:55
Την κάμερα που φάνηκε στο σημείο με τη γριά την είδε κανείς? Ούτε τσόντα να ήταν :P
ad_astra
02-09-2008, 04:56
Oso ki an psaxnw den mporw na vrw kalytero xaraktirismo apo ayton pou edwse stin tainia o Danikas...
"Ta Poulia" tou 21ou aiwna
Me kalyptei plirws...kai epishs thewrw ton Shyamalan megalo skinotheti me mono prastratima to Lady In The Water kai to teleytaio 5lepto tou Signs. Eidika to Unbreakable einai epoura
Parasight
02-09-2008, 08:54
^Επιτέλους! :D
Αν και το Lady in the Water ήταν κι αυτό ταινιάρα. Για αυτό που ήταν, ένα παραμύθι δλδ και τίποτα άλλο, ούτε μηνύματα ούτε συμβολισμοί ούτε τίποτα.
ad_astra
02-09-2008, 15:28
Nai entaksei apla vlepw to Lady In The Water san ksexwristo kommati tis filmografias tou, den akolouthei ti synexeia twn ypoloipwn tainiwn tou. Den itan kako apla den itan Shyamalan.
Einai krima pantws oi perissoteroi na ton thewroun skinotheti thriller kai na apogohteyontai kathe fora pou vgainei kainouria tou tainia, epeidi den einai i ekti aisthisi. Kata ti gnwmi mou exei idi kseperasei tin ekti aisthisi 3 fores.
O typas mporei na dimiourgisei atmosfaira apla kai mono deixnontas ena pothri nero...
Phantom Duck
02-09-2008, 15:33
Nai entaksei apla vlepw to Lady In The Water san ksexwristo kommati tis filmografias tou, den akolouthei ti synexeia twn ypoloipwn tainiwn tou. Den itan kako apla den itan Shyamalan.
Πιθανότατα το χειροτερο ξέρασμα που έχω δει ποτέ.
Kata ti gnwmi mou exei idi kseperasei tin ekti aisthisi 3 fores.
Kai kapou edo epapse na metraei h gnomh sou. Krima ki exeis oraio nick.
ad_astra
02-09-2008, 15:53
De mou kanei katholou entypwsi pou oloi tin 6h aisthisi thewroun kalyteri tou tainia. Poly wraio atmosfairiko thriller alla ws ekei.
To ti esti Shyamalan kai poioi einai oi provlimatismoi tou, einai poly emfanestera sta Unbreakable, Village kai Happening. H paravoliki simasia kai twn triwn gia mena kseperna tin 6h aisthisi, ki as exoun ki ayta ta provlimata tous.
μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα
Vasika to 6th sense gamhse to sympan. Meta, to Unbreakable gamhse. To village den to xo dei akoma, alla ta ypoloipa einai paparitses.
ad_astra
02-09-2008, 18:13
Den mporesa pote na aspastw aytin tin trela gia to 6th sense re gmt an kai mou arese poly einai i alitheia.
Pantws to Village na to deis kai ennoeitai na min perimeneis na deis thriller me ti steni enoia tou orou.
Gia mena to Village tou Shyamalan kai to Mystic River tou (theou) Eastwood einai oi kalyteres tainies gia tin katastasi tis Amerikis post 9/11 xwris fysika na anaferontai kan amesa se ayto to gegonos.
[zER][quote="ad_astra":1rofmlbn]Kata ti gnwmi mou exei idi kseperasei tin ekti aisthisi 3 fores.
Krima ki exeis oraio avatar.[/quote:1rofmlbn]
casshern
03-09-2008, 03:49
6th Sense ------> 9/10
Unbreakable --> 10/10
Signs ----------> 9/10
Village ---> ά(ου)ιστα 3/10
...από 'κει και πέρα, άρνηση, καθότι αγαπάμε Shyamalan.
To Signs? Sovara? Ta prasina anthropakia pou elionan me to nero? 0.
casshern
03-09-2008, 04:42
[zER]Ta prasina anthropakia pou elionan me to nero? 0.
Ε, μάλλον είδες το Signs που είδε και η τότε-γκόμενά μου, τότε(*). Καλό κρεβάτι, σίγουρα, περιορισμένης ευθύνης κατά τ'άλλα.
*λεξιπενία τέτοια ώρα.
Nai, sorry, otan vlepo toso ilithies eikones, adynato na do parapera.
casshern
03-09-2008, 05:13
Οι ηλίθιες εικόνες που λες, έπεσαν στο τελευταίο 5λεπτο(το ίδιο που ξενέρωσε και τον ad astra-και είναι φάουλ, γιατί δείχνει να έχει πιάσει το πνεύμα του Σιάμαλαν-anyway), εσύ μέχρι τότε τί έβλεπες?
Μήπως μια ταινία με θέμα την οικογένεια(το θέτω χοντροκομμένα), τη δύναμη της πίστης και τη δυσπλασία του Γιόακιν στους ώμους? Ε?
Εμπάσειπεριπτώσει, η εισβολή των άλιεν στο Signs ήταν απλώς η πρόφαση και μπράβο του του φακίρη που έβαλε ένα τόσο απλοικό φινάλε, για να δούμε επιτέλους πόσος κόσμος μένει στην επιφάνεια.
Αυτά.
Και πολύ ασχοληθήκαμε με την πάρτη του.
Parasight
03-09-2008, 09:01
Μήπως μια ταινία με θέμα την οικογένεια(το θέτω χοντροκομμένα), τη δύναμη της πίστης και τη δυσπλασία του Γιόακιν στους ώμους? Ε?Αυτό ακριβώς, εύγε.
Δλδ δεν ξέρω πόσο αρχάριος στον κινηματογράφο ή πόσο αρνητικά προκατειλημμένος πρέπει να είναι κάποιος για να λέει ότι αυτό που του έμεινε από αυτή την ταινία ήταν οι "εξωγήινοι".
Το Signs ήταν πολύ άσχημη ταινία για πολλούς λόγους. Αδύναμα flashbacks, η άκομψη ταλάντωση της πίστης του πρωταγωνιστή, χαζές κλισέ σκηνές (όπως ο θάνατος της γυναίκας του). Η χαζή απλοϊκότητα του σεναρίου είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Εξωγήινοι που θέλουν να κατακτήσουν έναν πλανήτη που καλύπτεται κυρίως από μία ουσία που τους σκοτώνει και ραδιοκύματα που δεν πιάνει κανένα στρατιωτικό monitor - αλλά τα baby monitors τα πιάνουν μια χαρά!!! Όσο δευτερεύον κι αν θεωρείτε το σενάριο, αυτά τα σοβαρά λάθη δείχνουν τουλάχιστον μία χαζή προχειρότητα στην παραγωγή της ταινίας. Το μόνο ίσως καλό στην ταινία ήταν το suspense που δημιουργεί σε πάρα πολλές σκηνές.
Ε, και τουλάχιστον δεν είναι Happening.
fandango
03-09-2008, 09:55
Εξωγήινοι που θέλουν να κατακτήσουν έναν πλανήτη που καλύπτεται κυρίως από μία ουσία που τους σκοτώνει
ναι, αυτό ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει.
Parasight
03-09-2008, 11:13
Εξωγήινοι που θέλουν να κατακτήσουν έναν πλανήτη που καλύπτεται κυρίως από μία ουσία που τους σκοτώνει
ναι, αυτό ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει.
Ναι πείτε μας και το War of the Worlds του Wells μάπα τώρα :P (μιλάω για το βιβλίο, η ταινία αν και αρκετά καλή πιστεύω δεν έπιασε το συναίσθημα)
Ναι πείτε μας και το War of the Worlds του Wells μάπα τώρα :P (μιλάω για το βιβλίο, η ταινία αν και αρκετά καλή πιστεύω δεν έπιασε το συναίσθημα)
Στο War of the Worlds η πλοκή δεν είναι τόσο προχειρογραμμένη. Αυτό που συμβαίνει στο τέλος αφ' ενός δεν είναι τόσο γελοίο (είναι λογικό να μην έχουν γνώση για την ύπαρξη αυτού του βακτηρίου, ενώ στο Signs είναι λίγο δύσκολο να μην παρατηρήσεις ότι η Γη έχει νερό και μάλλιστα μπόλικο :p), αφ' ετέρου είναι άρρηκτα δεμένο με το συνολικό πνεύμα του βιβλίου που αφορά την εξέλιξη των ειδών και την ηθική του κοινωνικού δαρβινισμού. Δεν είναι απλώς μία δικαιολογία για να τελειώσει κάπου το σενάριο.
Parasight
03-09-2008, 11:43
Ναι αλλά ο Wells είχε ως κεντρικό θέμα την εξωγήινη εισβολή, άρα όφειλε να είναι πιο "πειστική" (αν και η πλειονότητα που δεν έχει γενικώς σχέση κι εδώ ξενέρωσε). Στο Signs κάνουμε 1-2 παραδοχές πάνω στο θέμα γιατί δεν είναι εκεί το ζουμί. Τεσπα ξεφύγαμε λίγο offtopic.
fandango
03-09-2008, 11:45
ε, αυτό, στο ένα μιλάμε για ένα βακτήριο και στο άλλο για κάποιους εισβολεις που τους σκοτώνει το νερό και εισβάλλουν σε έναν πλανήτη που τα 3/4 είναι νερό. είναι λίγο ηλίθιο, πως να το κάνουμε
Ingolemo
03-09-2008, 11:51
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=signs
Gia na mhn ksexniomaste.
Ναι αλλά ο Wells είχε ως κεντρικό θέμα την εξωγήινη εισβολή, άρα όφειλε να είναι πιο "πειστική"
Θα έπρεπε να είναι πιο πειστική η σειρά που, παρά τα δύο μηνύματα κατά την διάρκεια κάθε εκπομπής, πολλοί νόμιζαν πως πρόκειται για πραγματική εισβολή; :P
Εκτός αυτού, αναφέρεστε στα μηνύματα και τους συμβολισμούς στο Signs και στο σενάριο ως δευτερεύον, αλλά με δύο σταθμά στο WotW θα έπρεπε να κρίνουμε κατά κύριο λόγο το σενάριο;
GuardianOfIvorytower
03-09-2008, 12:15
Το Signs ήταν πολύ άσχημη ταινία για πολλούς λόγους. Αδύναμα flashbacks, η άκομψη ταλάντωση της πίστης του πρωταγωνιστή, χαζές κλισέ σκηνές (όπως ο θάνατος της γυναίκας του). Η χαζή απλοϊκότητα του σεναρίου είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Εξωγήινοι που θέλουν να κατακτήσουν έναν πλανήτη που καλύπτεται κυρίως από μία ουσία που τους σκοτώνει και ραδιοκύματα που δεν πιάνει κανένα στρατιωτικό monitor - αλλά τα baby monitors τα πιάνουν μια χαρά!!! Όσο δευτερεύον κι αν θεωρείτε το σενάριο, αυτά τα σοβαρά λάθη δείχνουν τουλάχιστον μία χαζή προχειρότητα στην παραγωγή της ταινίας. Το μόνο ίσως καλό στην ταινία ήταν το suspense που δημιουργεί σε πάρα πολλές σκηνές.
Ε, και τουλάχιστον δεν είναι Happening.
Θα συμφωνήσω. Απογοήτευση γενικά, μόνο ορισμένες σκηνές ήταν καλές. Για το Signs λέω ε, το άλλο δεν το έχω δει.
ad_astra
03-09-2008, 14:35
H alitheia einai oti oso kai an mou arese to Signs, kai osi paravoliki simasia kai an eixe, to 5lepto me ton ekswghino o Shyamalan den to deikse kala. De me peirakse toso oti edeikse ton ekswghino, oso oti fanike kapws kseno kommati me to pws eixe ekselixthei i tainia ws ekeino to simeio.
Twra gia to meros me to nero pou lete, egw to pira kapws diaforetika kai isws na einai mparoufa, alla tha sas pw ti nomizw.
Oi ekswghinoi eisevalan enan planiti ypodyestero texnologika me ti skepsi oti tha einai sigouri i niki alla agnohsan kati pou den eixan ksanadei, to nero, kai to opoio ekane tous fainomenika agrious ghinous na kyriarxisoun se sytin tin anisi maxi. An antikatastisw to nero me alla pragmata (eite ylika - erimos- eite ideologika - fanatismos/pisti) emena mou thymizei polla pragmata twn kairwn mas.
Mporei o Shyamalan na min eixe kan ayto sto myalo tou, den kserw, alla ayto to simeio mazi me tin ideolgia tou peri moiras me psigmata xristianismou, deixnei oti i tainia den einai gia epifaneiaki anagnwsi.
εσυ αυτον τον shemale γκομενο τον εχεις?
Οι ηλίθιες εικόνες που λες, έπεσαν στο τελευταίο 5λεπτο
Ok an eseis oi guru tou poiotikou kinhmatografou theoreite oti "ta teleytaia 5 lepta" den anhkoun pote sthn idia tainia, alla einai meros ton diafhmiseon h kati, dekto. Gia mena, akoma kai 30 deyterolepta paparias einai ikana na katastrepsoun mia oloklhrh tainia. H ksereis na kaneis cinema h den ksereis. Apla.
Kata t'alla mporeite na vriskete symvolismous kai kryfonohmata kai otidhpote sxetiko kai sthn Emmanuella an sas kanei na niothete kalytera. To Signs paramenei mia apythmenhs vlakeias ahdia akrivos gia ta 5 teleytaia lepta, an oxi kai gia ta ypoloipa.
ad_astra
03-09-2008, 14:57
Oute guru oute tipota...kai i Emanuella i prwti einai fiska sta munimata, oxi omws meta pou ksepoulithike.
To oti de sou arese to Signs kai oti den eides symvolismous kai loipes paparies emena de mou leei kati. Ayta gia to Signs, giati gia alli tainia einai to topic.
εσυ αυτον τον shemale γκομενο τον εχεις?
esy perimeneis na postarw gia na petakseis ti malakia sou?
Parasight
03-09-2008, 15:56
[zER]Ok an eseis oi guru tou poiotikou kinhmatografou
-Όχι πείτε μας ΕΣΕΙΣ οι guru του ποιοτικού κινηματογράφου!
-Όχι, ΕΣΕΙΣ!
-Όχι, ΕΣΕΙΣ!
...
και τελειωμό δεν έχει.
Ηρεμήστε λίγο, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, στον κινηματογράφο υπάρχει και ο παράγοντας του γούστου και το δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης. Θα περίμενε κάποιος από άτομα που ενασχολούνται χρόνια με forums ότι τουλάχιστον θα έχουν μάθει να συζητούν.
MoRmEnGiL
03-09-2008, 17:50
0
Nai alla to doomsday gamhse. Pure fun.
Ingolemo
03-09-2008, 17:53
Θα συμφωνήσω. Απογοήτευση γενικά, μόνο ορισμένες σκηνές ήταν καλές. Για το Signs λέω ε, το άλλο δεν το έχω δει.
To signs einai tainiara mprosta sto allo.
Ηρεμήστε λίγο, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, στον κινηματογράφο υπάρχει και ο παράγοντας του γούστου και το δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης.
Ypokeimenikothta. Gousto. Gnomh. Oraies leksoules men, alla se merika pragmata apla de dexomai oti tithetai kan thema. Kai ta X-files px exoun eksoghinous, alla to dinoun me tetoio tropo pou gamane. To Signs ypotimouse thn eyfyia mou sthn kalyterh. H apla thn hlikia mou. Sta 8 pithanotata tha me sygkinouse.
Parasight
03-09-2008, 22:04
[zER]
Ηρεμήστε λίγο, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, στον κινηματογράφο υπάρχει και ο παράγοντας του γούστου και το δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης.
Ypokeimenikothta. Gousto. Gnomh. Oraies leksoules men, alla se merika pragmata apla de dexomai oti tithetai kan thema.Λες για την ηλικία σου. Είσαι νέος άνθρωπος και δε μπορώ να πιστέψω πώς γίνεται να έχεις τέτοια στάση.
Κι εγώ προσωπικά απορώ πχ πώς γίνεται σε κάποιον να αρέσουν οι Manowar, αφού μου φαίνονται το λιγότερο αστείοι. Αλλά αναγκάζομαι να δεχτώ ότι τελικά γίνεται, βλέποντας ότι έχουν πολλούς οπαδούς.
Τεσπα, πάνω σε τέτοια βάση δε γίνεται συζήτηση.
casshern
04-09-2008, 05:06
Βασικά, και για να κλείσουμε εδώ το όφτόπικ, τα τελευταία 5(πέντε) λεπτά του Οιωνού αγγίζουν την τελειότητα.
Όπως επίσης και τα επόμενα 5 πόστς.
Ανυπομονώ.
Molis teleiwse h tainia.
Den kserw an ftaiei h wra den diavasa olo to topic.
Alla htan megalh pipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
terastia omwssssssssssss
...
paw gia ipno.
Ruthless
04-09-2008, 09:29
Μάλιστα.
Για τους ώριμους ανθρώπους ο Σιάμαλαν έχει νόημα και μάλιστα βαθυστόχαστο. Οι Manowar από την άλλη είναι ρηχοί.
Ω θεοί, τι άλλο θα διαβάσω εδώ πέρα! :shock:
Parasight
04-09-2008, 09:44
Νατος σαν σκατούλα πάλι. Ρε γμτ, χαρακτήρισα εγώ κανέναν με βάση τα ακούσματα/γούστα του; Τι σκατά πρέπει να έχει κάποιος στο κεφάλι του για να σκέφτεται έτσι;
Ruthless
04-09-2008, 09:49
Ειλικρινά, θέλω μια χάρη από σένα.
Αν μπορείς σπατάλα λίγο χρόνο από τη ζωή σου(ούτε 2 ώρες δεν είναι) και δες μια ταινία που δεν είναι από κάποιον κουλτουρέ σκηνοθέτη με τρελό hype(ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) και δες μια ρηχή και αστεία(σαν τους Manowar) ταινία που ονομάζεται Conan the Barbarian.
Μετά πες μου αν βρήκες νοήματα εκεί μέσα και κάνε μια σύγκριση με τα τραβηγμένα από τα μαλλιά πράγματα του Σιάμαλαν.
Ανάλογα με την απάντησή σου μετά, ξανασκέψου το περί Manowar.
Parasight
04-09-2008, 10:01
I rest my case.
Λες για την ηλικία σου. Είσαι νέος άνθρωπος και δε μπορώ να πιστέψω πώς γίνεται να έχεις τέτοια στάση.
Κι εγώ προσωπικά απορώ πχ πώς γίνεται σε κάποιον να αρέσουν οι Manowar, αφού μου φαίνονται το λιγότερο αστείοι. Αλλά αναγκάζομαι να δεχτώ ότι τελικά γίνεται, βλέποντας ότι έχουν πολλούς οπαδούς.
Τεσπα, πάνω σε τέτοια βάση δε γίνεται συζήτηση.
Giati sou fainetai toso eksoghino ayto pou eipa? Prosekse to "se _merika_ pragmata". Ki emena de me kaylonoun oi manowar, alla de tha tous theorousa skoupidi se kamia periptosh. Antitheta h mpezentakou/mpezantakou/opos-th-lene px einai skoupidi. Eite sou aresei eite oxi. Den einai dyskolo na katalaveis th diafora.
~ladykiller~
04-09-2008, 18:01
den 8elw na xalasw tin omorfi atmosfera pou exete ftia3ei
alla mporei kapoios na mou e3igisei me ti kritiria apofasizan poios 8a zisei k poios oxi?
giati k oi polipli8eis omades idan ta rapanakia anapoda
k i jazz gria pou itan moni tis.
euxaristw iste poli evgenikoi.
Parasight
04-09-2008, 19:45
Μα για _μερικά_ πράγματα δεν τίθεται θέμα, είτε σου αρέσει είτε όχι. Τι πας να το παίξεις τώρα κι εσύ.
antimusic
03-12-2009, 04:58
ο χριστός. και η παναγία. και οι συμβολισμοί. μας μάραναν.
Πρεπει να ειχες τεραστια βαρεμαρα και καμια επιλογη για να βαλεις κατα τις 2 να δεις ΑΥΤΗΝ την ταινια.
antimusic
03-12-2009, 05:18
ναι αυτή η ρημάδα η περιέργεια δεν μου βγαίνει σε καλό.
casshern
05-06-2013, 18:18
bump
κατέβασα τις προάλλε να το δω, λίγο νομίζοντας ότι είναι η τελευταία του, λίγο επειδή δεν ήξερα τι να δω και οπωσδήποτε έχοντας ξεχάσει την ύπαρξη αυτού του τόπικ που ομόρφυνα με την παρουσία μου.
ήμουν σίγουρος ότι ένα απλό 0 θα ήταν αρκετό, αλλά ταυτόχρονα γκούγκλαρα να δω τι άλλο έχει κάνει στο μεταξύ και έπεσα πάνω σε νέα ταινία(βγήκε δε βγήκε, κανείς δε νοιάστηκε) με φαμίλια Will Smith:excl:
Ας κρατήσω λοιπόν μια δυό πισινές, γιατί είναι ικανός να επιστρέψει το 2015 με Γουίλ Φερέλ/Άνταμ Σάντλερ και δικαστικό δράμα, οπότε του βάζω ένα 2(στα 20).
LOL