PDA

View Full Version : [Cinema] Klopka (2007)

Candiru
08-08-2008, 22:23
Σέρβικη παραγωγή με εκπληκτικό σενάριο και πλοκή, αλλά και ηθοποιϊα.

Το παιδί ενός ζευγαριού πρέπει να κάνει επείγουσα εγχείριση στο εξωτερικό και τα λεφτά είναι υπερβολικά πολλά. Ενώ βρίσκονται σε απόγνωση παρακολουθούν ανήμποροι τον κυνισμό μιας κοινωνίας της απομόνωσης και της ιδιώτευσης όπου τα λεφτά είναι πάνω από τον άνθρωπο (πχ η καινούργια κορνίζα που αγόρασε μαθήτρια της μάνας ήταν πιο ακριβή από τα λεφτά της εγχείρισης για να βάλει ο μπαμπάς της έναν πολύ σπάνιο και πανάκριβο πίνακα. Ομως της ζήτησαν να παραδώσει μαθήματα στην κόρη για να κερδίσει ένα μικρό ποσοστό χρημάτων για την εγχείριση. Στην τράπεζα που πήγε ο πατέρας να ζητήσει δάνειο λέγοντας την αιτία, ο υπάλληλος συνεχώς του χαμογελούσε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να του δανείσει γιατί δεν έχει εγγύηση ότι μπορεί να τα επιστρέψει. Του λέει που το είδες το αστείο και ο υπάλληλος λέει κρυφά ότι είμαστε υποχρεωμενοι να χαμογελάμε πάντα στον πελάτη).

Κάποιος βρίσκει την αγγελία στην εφημερίδα και του προτείνει μια εξυπηρέτηση για να του δώσει τα χρηματα: Να σκοτώσει έναν πολιτικό του αντίπαλο. Παίρνει την δραματική απόφαση ο πατέρας και ανακαλύπτει ότι αυτός που πρόκειται να δολοφονήσει είναι πατέρας φίλης και συμμαθήτριας του γιου του. Ομως δεν μπορεί να κάνει πίσω.

τα υπόλοιπα στην ταινία καθώς και το πώς το παιδί του τελικά σώθηκε.

Odonian
08-08-2008, 22:30
χαχαχαχ

BLiTzER
08-08-2008, 22:52
Ntax afou sothike pali kala.

MoRmEnGiL
09-08-2008, 00:57
an eleges kai skhno8eth 8a boh8ouse.

Candiru
09-08-2008, 11:05
[zER]Ntax afou sothike pali kala.

το πώς σώθηκε είναι όλα τα λεφτά

Candiru
09-08-2008, 11:14
πληροφορίες για την ταινία εδω (http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=15063)

Pinatero
09-08-2008, 11:55
ρε καντιρου πρωτοζωο, δηλαδη δε σε εχω ιγνορ, εχω ακομα την υπομονη και την δυνατοτητα να προσπερναω τις περισσοτερες φορες αυτα που γραφεις, βλεπω προτεινεις μια ταινια, λεω δε γαμιεται μπορει να πει κατι ο πορνοοικολογερος, εκτος οτι λες πραγματα που συμβαινουν στην ταινια, μας λες και το τελος, αλλα αξιζει να δουμε το πως τελειωνει, ε αντε αυνανισου μεχρι θανατου, λουσου με μαλτεζικα σκατα ρε, που να τελειωσει ο κοσμος απο οικολογικη καταστροφη, αλλα θα χει ενδιαφερον να δεις πως!

Candiru
09-08-2008, 12:24
ρε καντιρου πρωτοζωο, δηλαδη δε σε εχω ιγνορ, εχω ακομα την υπομονη και την δυνατοτητα να προσπερναω τις περισσοτερες φορες αυτα που γραφεις, βλεπω προτεινεις μια ταινια, λεω δε γαμιεται μπορει να πει κατι ο πορνοοικολογερος, εκτος οτι λες πραγματα που συμβαινουν στην ταινια, μας λες και το τελος, αλλα αξιζει να δουμε το πως τελειωνει, ε αντε αυνανισου μεχρι θανατου, λουσου με μαλτεζικα σκατα ρε, που να τελειωσει ο κοσμος απο οικολογικη καταστροφη, αλλα θα χει ενδιαφερον να δεις πως!

αν δεις την ταινάι θα καταλάβεις ότι δεν έγραψα πώς τέλειωσε αλλά όλα τα λεφτά είναι στο πώς σώθηκε το παιδί. Αυτό ΔΕΝ το έγραψα. Επίσης αυτά που έγραψα ορτι συμβαίνουν στην ταινία δεν αποτελούν παρά μερικά λεπτά (λεφτά πάνω από ανθρώπινη ζωή) σε ένα δίωρο. τα υπόλοιπα τα βλέπεις σε κάθε παρουσίαση στο ίντερνετ, στα περιοδοκά, κλπ.

Αντε δες την ταινία και θα καταλάβεις πως ό,τι έγραψα θα κάνει την ταινία πιο αγωνιώδη. Η αγωνία της ταινίας έχει να κάνει και με τα δραματικά συναισθήματα που παράγουν τέτοιες καταστάσεις και όχι τόσο με το φινάλε. Ανετα την ξαναβλέπω παρόλο που ξέρω πλέον την πλοκή.

Σαν το έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι, τέτοια φάση

FIXXXER
09-08-2008, 13:14
Ναι, εσυ ανετα την ξαναβλεπεις παρολο που ξερεις ηδη την πλοκη, γιατι την πρωτη φορα δεν την ηξερες την πλοκη και δεν ηρθε κανεις να στην πει, ο Πινκατερος γιατι να την δει τωρα που εχεις πει τη μιση ταινια. Πινκατερο, δεν ξερεις τι χανεις χωρις το ιγκνορ, εγω πλεον μπορω και βλεπω μονο τις απαντησεις των αλλων χρηστων προς τον Καντιρου, οπως τη δικη σου, και εχει πιο πολλη φαση ετσι, αν και ξερω ηδη το τελος.

Candiru
09-08-2008, 13:22
Ναι, εσυ ανετα την ξαναβλεπεις παρολο που ξερεις ηδη την πλοκη, γιατι την πρωτη φορα δεν την ηξερες την πλοκη και δεν ηρθε κανεις να στην πει, ο Πινκατερος γιατι να την δει τωρα που εχεις πει τη μιση ταινια. Πινκατερο, δεν ξερεις τι χανεις χωρις το ιγκνορ, εγω πλεον μπορω και βλεπω μονο τις απαντησεις των αλλων χρηστων προς τον Καντιρου, οπως τη δικη σου, και εχει πιο πολλη φαση ετσι, αν και ξερω ηδη το τελος.

για λέγε τι παραπάνω έχω γράψει από όσα γράφει το διαδίκτυο.

Odonian
09-08-2008, 17:36
Ρε φιλαράκι ποιος σου είπε ότι πριν δούμε μια ταινία πρέπει να διαβάσουμε το "διαδίκτυο"; Έκανες μαλακία σπόιλερ, παραδέξου το και μια φορά.

Candiru
09-08-2008, 19:18
Ρε φιλαράκι ποιος σου είπε ότι πριν δούμε μια ταινία πρέπει να διαβάσουμε το "διαδίκτυο"; Έκανες μαλακία σπόιλερ, παραδέξου το και μια φορά.

δηλαδή αρκούσε μονο να έγραφα "οάου, γαμάει κωλαράκια!!!!!" και θα τρέχατε να τη δείτε; γουρούνι στο σακκί;

Κίνητρο για να δει κάποιος/α μια ταινία είναι να ξέρει περίπου τι θα δει, και να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον του προς αυτήν με κάποια επαφή με την ταινία (τρέηλερ (παραπλανητικό συνήθως)) ή κάποια παρουσίαση-κριτική που είναι και πιο κοντά σε αυτό που θα δει.

Odonian
10-08-2008, 06:14
Μπορείς να περιγράψεις μια ταινία χωρίς να πεις κάτι σποιλέρικο για την πλοκή της. Εύκολα.

fandango
10-08-2008, 11:51
π.χ. http://weblog.404creative.com/wp-content/uploads/2007/06/threadless_spoiler.jpg

Deggial
10-08-2008, 12:21
δηλαδή αρκούσε μονο να έγραφα "οάου, γαμάει κωλαράκια!!!!!" και θα τρέχατε να τη δείτε; γουρούνι στο σακκί;

Για να δούμε πόσο δύσκολο είναι να γράψουμε μία περιγραφή χωρίς spoilers:

Το παιδί ενός ζευγαριού πρέπει να κάνει επείγουσα εγχείριση στο εξωτερικό και τα λεφτά είναι υπερβολικά πολλά. Το απελπισμένο ζευγάρι βάζει αγγελία στην εφημερίδα για βοήθεια, αλλά ο μόνος που απαντά είναι ένας ύποπτος τύπος που υπόσχεται να τους δώσει τα λεφτά... αρκεί να δολοφονήσουν έναν πολιτικό του αντίπαλο.

Ένα καλοσκηνοθετημένο ψυχολογικό θρίλερ που παρουσιάζει την σύγχρονη μεταβατική κοινωνία των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, την απομόνωση και την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής.

Γκέγκε;

Parasight
10-08-2008, 13:25
Ναι αλλά το παιδί σώζεται τελικά ή όχι;

Djerdjelesh
10-08-2008, 13:34
Candiru πρέπει να δεις οπωσδήποτε την Έκτη αίσθηση...
[spoiler:2hna0p8x]Ο Bruce Willys είναι νεκρός, αλλά αξίζει να δεις τον τρόπο που το μαθαίνει, έχει πολύ σασπενς.[/spoiler:2hna0p8x]

Diva Plavalaguna
10-08-2008, 14:33
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

cyber_lingas
10-08-2008, 18:50
π.χ. http://weblog.404creative.com/wp-content/uploads/2007/06/threadless_spoiler.jpg
lol
Το έχω δει σε μπλούζα αυτό :P

Candiru
10-08-2008, 20:07
Candiru πρέπει να δεις οπωσδήποτε την Έκτη αίσθηση...
[spoiler:jfxkkgpv]Ο Bruce Willys είναι νεκρός, αλλά αξίζει να δεις τον τρόπο που το μαθαίνει, έχει πολύ σασπενς.[/spoiler:jfxkkgpv]

βασικά στο συγκερκριμένο έργο δεν είναι τόσο η αγωνία στο αν σωθεί το παιδί ή όχι, αλλά στις συνεχείς ανατροπές και στο πώς τελικά σωζεται. Κάλιστα ένας παρουσιαστής μιας πολυδιάστατης ταινίας μπορεί να κάνει διαφορετική περιγραφή και παρουσίαση της ταινίας αποκαλύπτοντας άλλα και αποκρύβοντας άλλα, όπως εγώ έκανα.

Νομίζω είστε κολλημένοι με τα μοτίβα των κλισέ αμερικάνικων ταινιών αγωνιας και θα χάσετε ένα αριστούργημα έξω από τα συνηθισμένα.

Odonian
10-08-2008, 20:15
Νομίζω ότι λες μαλακίες.

Candiru
10-08-2008, 22:23
ό,τι και να λέω, θα είστε πολύ μαλάκες αν δεν την δείτε

Pinatero
11-08-2008, 00:54
http://3.bp.blogspot.com/_5rulvqdSv_E/RvrgqUSNqnI/AAAAAAAAAHY/0nMGdJtZYHw/s1600/SHUT%2BUP!.jpg

Mitsmann
11-08-2008, 02:48
Καντιρου παλι μαλακια εκανες?

Deggial
11-08-2008, 12:21
Νομίζω είστε κολλημένοι με τα μοτίβα των κλισέ αμερικάνικων ταινιών αγωνιας και θα χάσετε ένα αριστούργημα έξω από τα συνηθισμένα.

Ε, ναι, προφανώς. Ποτέ δε φταις εσύ. Οι άλλοι, οι πουριτανοί, οι κολλημένοι, φταίνε.

Parasight
11-08-2008, 12:45
Ρε Candiru, δεν έχεις βαρεθεί τόσα χρόνια επιτέλους, έλεος :D

Candiru
11-08-2008, 12:45
μα ακριβώς εδώ είναι που παρανοείτε

Εγραψα ότι το παιδί σώζεται, μια και αυτό είναι μια τελείως δευτερεύουσα "αποκάλυψη" στην ταινία και όποιος την δει θα το καταλάβει. Ουσιαστικά ΔΕΝ έγραψα τίποτε για τη συγκεκριμένη ταινία πέρα από πλαίσια (κοινωνικά) μέσα στα οποία κινείται και επικέντρωσα σε δευτερεύοντα στοιχεία που απαλλάσσουν αυτόν που θα τη δει από κλισέ προσδοκίες αμερικάνικων ταινιών.

Ας την δει επιτέλους κάποιος/α και θα καταλάβει. Με ένα παραλληλισμό με το "έγκλημα και τιμωρία", μήπως καταστρέφω την απόλαυση της ανάγνωσης άμα γράψω ότι στο τέλος επέρχεται κάθαρση και ο φονιάς φυλακίζεται; Κάτι που μπορείς να το βρεις οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε παρουσίαση κλασσικών έργων; Ουσιαστικά δεν λέω τίποτε απολύτως, όχι μόνο για τον τρόπο που οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά και για την ουσία του βιβλίου και την διαρκή ένταση του αναγνώστη στην ανάγνωση κάθε σελίδας.

με λίγα λόγια ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΑΤΑ έγραψα αυτά που έγραψα και ΗΞΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ να αποκαλύψω και τι όχι. Το ίδιο το έργο ΔΕΝ προσφέρει καθόλου σασπένς κλισέ αμερικάνικης ταινίας, οπότε ακόμα και η πλήρης αποκάλυψη της πλοκής μικρή σχετική ζημιά θα έκανε (θα έκανε πάντως).

Deggial
11-08-2008, 12:52
Talking to a brick wall...

Candiru
11-08-2008, 13:37
Talking to brick walls...

true

Mitsmann
11-08-2008, 14:17
δε μας λες και πως σωζεται να τελειωνουμε? Αλλωστε ο γλαφυρος σου τροπος περιγραφης που ζωγραφισμενος με ευστοχα σχολια, γαλουχημενος με πρωτοποριακες αναλυσεις και στηριγμενος σε γρανιτενια επιχειρηματα (με τις λιγες στιγμες χαλαρωσης βεβαια, οταν με ενα απλο μα συναμα τοσο βαθυτερου νοηματος αστειο χαλαρωνεις τον αναγνωστη) στανταρ θα ειναι καλυτερος του σκηνοθετη.

Candiru
11-08-2008, 21:08
δε μας λες και πως σωζεται να τελειωνουμε?

Το πήγαν στην Παναγία της Τήνου

Parasight
11-08-2008, 21:22
Ε τώρα είναι που δεν πρόκειται να το δω.

Djerdjelesh
11-08-2008, 21:26
καντυ καντυ
:skase: