View Full Version : [Cinema] Into the Wild (2007)
μεταφραστηκε ταξιδι στην αγρια φυση.
καταπληκτικο σαουντρακ απο Εντι Βεντερ ωραιο στορυ και πινκ γκομενακι που δυστυχως παιζει λιγο (και εκοψα τα μαλλια μου σα τα δικα της μολις ειδα την ταινια).
Με εκανε λιγο να θελω να παρω τα βουνα.
Karmakosmic
14-07-2008, 23:55
Φοβερό road movie. Βασικά μετά το No country for old men, παίζει να είναι και η καλύτερη του '07.
Oraia tainioula. Mou ekane entyposh o kataplhktikos tropos pou grafei. Oi lekseis pou xrhsimopoiei, h domh ton protaseon, AKRIVOS opos prepei. Eyge.
Nodoordonotthereisnotry
15-07-2008, 01:17
Φοβερό road movie. Βασικά μετά το No country for old men, παίζει να είναι και η καλύτερη του '07.
Αν δεν υπήρχε και το "There will be blood", ίσως.
Karmakosmic
15-07-2008, 01:31
Προσπαθώ να ξεχάσω εκείνα τα 158 αφόρητα βαρετά λεπτά! :P
Pinatero
15-07-2008, 02:02
δε με λετε αυτο ειναι οντως πραγματικη ιστορια?
enitharmon
15-07-2008, 02:05
nai
Pinatero
15-07-2008, 02:12
αχα :| το εμοτικον σοκ δεν το βαζω γιατι οσο να'ναι το ξεκαθαριζει στο τελος απλα βαριομουν να γυρισω στην αρχη να δω αν ελεγε based on a true story η' φανταστικα προσωπα και καταστασεις...,
ειναι μια ταινια που για οσους εχουν εντονες τασεις διαφυγης (η' ακομα και γι'αυτους που τις καταπιεζουν η' ειναι αδυνατο να παρουν μορφη) εστω και για λιγο θες να παρεις τους δρομους, σε καμια περιπτωση βεβαια σαν τον τυπα, οπου και αυτο το μισος και μηδενισμος και επιστροφη στη φυση ηταν ακραιο μεν, αλλα και τιμιο δε απ'τη μερια του! ηταν μια οντως ενδιαφερουσα ιστορια ζωης...
Karmakosmic
15-07-2008, 03:04
Πάντως στην Αμερική υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι τύποι, εξτρεμιστές ας πούμε, που απαρνούνται τη σύγχρονη καταναλωτική ζωή και ζούν σχεδόν ασκητικά. Δλδ εντάξει, όχι σαν το παλικάρι, αλλά σαν τους τύπους με τα τροχόσπιτα υπάρχουν αρκετοι...
enitharmon
15-07-2008, 12:10
παντου υπαρχουν τετοιοι,
[spoiler:o40z1xpb]το λαθος του τυπου ηταν οτι πηγε σχεδον αμεσως σε τοσο εξτριμ περιοχη, χωρις να ξερει αρκετα για το συγκεκριμενο μερος.
Θα μπορουσε να εχει και χαπι εντ η ιστορια[/spoiler:o40z1xpb]
morphine
15-07-2008, 20:50
http://i17.photobucket.com/albums/b92/morphinechild/2005-05-31-chris.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b92/morphinechild/Chrismccandlessfinal.jpg
Ο τυπάς τελικά μάλλον ήταν παράδειγμα προς αποφυγή παρά προς μίμηση.
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα η ταινία να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη φύση της Αλάσκα, ενώ στην πραγματικότητα ακολουθεί τον ήρωά της στις περιπλανήσεις του στη χώρα, με τελευταίο προορισμό του την Αλάσκα. Τα τοπία που δείχνει είναι μαγικά, όχι μόνο εκεί αλλά και στα υπόλοιπα μέρη της χώρας που επισκέπτεται. Δυσκολεύτηκα να παρακολουθήσω τις σκηνές που σκοτώνονταν ζώα, αλλά γενικότερα τη βρήκα μια πολύ καλή ταινία.
[spoiler:pdd476vm]και στο κάτω κάτω, happiness only real when shared, μόνο που το κατάλαβε λίγο αργά.
Το βανάκι του έχει γίνει πολύ χοτ σποτ για τους τουρίστες.[/spoiler:pdd476vm]
Karmakosmic
15-07-2008, 23:03
Πάντως τελικά δεν φαίνεται να μετανιώνει για την επιλογή του.
την ιστορια αυτη μετεφερε σε βιβλιο -πριν την ταινια- o krakauer ο οποιος ειναι ορειβατης+περιπατητης+συγγραφεας.
ο ιδιος εχει γραψει και το Into thin air, την ιστορια μιας ορειβατικης αποστολης στο everest (το οποιο εχει επισης γινει ταινια πριν 10 χρονια περιπου)
Ayto einai me ton typo pou spaei ta podia tou h kati kai sernetai mexri kato?
[zER]Ayto einai me ton typo pou spaei ta podia tou h kati kai sernetai mexri kato?
oxi
[spoiler:d2x1qbky]kati pathainei me ta podia tou kai sernetai ligo sto banaki alla de feugei[/spoiler:d2x1qbky]
εκπληκτικη ταινια να πουμε, με πηραν τα ζουμια μεσα στο σινεμαδικο. σταδιαλα.
παρτε τα βουνα.
Προσπαθώ να ξεχάσω εκείνα τα 158 αφόρητα βαρετά λεπτά! :P
auto akrivws to post den proseksa kai tin patisa k gw simera.
diladi eksigiste mou ti sas arese.
Karmakosmic
17-07-2008, 16:01
Γαμώτο πρέπει να γράφω περισσότερο, για να με προσέχετε :D
on topic, είδα για 2η φορά τη ταινία και μου φάνηκε ακόμα καλύτερη!
ο θρασερ αντεξε μεχρι τα πρωτα 40 λεπτα,απιστευτα μιζερη,χιπικη και σιχαμενη ταινια
Εργάρα από τις λίγες, πιο ωραία απο την παρόμοια Grizzly man γιατί είναι κανονική ταινία και όχι ντοκιμαντέρ
freezing_moon
25-04-2009, 19:43
Δηλαδή μόνο εμένα και το παρεάκι μου ενόχλησε κείνο το χαζογκομενάκι που μίλαγε κάθε τόσο κι έλεγε βλακείες;
Κι εγώ περίμενα περισσότερη Αλάσκα.
Κάπως αφελές γενικά, αλλά όχι κακό.
Raven Lord
08-06-2009, 05:51
διαφωνώ με τον ΘΡΑΣΕΡ. η ταινία γάμησε. :touched:
φυσικά το θέμα δεν είναι η αλάσκα, οπότε λογικό που δεν έδειξε και πολύ, ε?
ΥΓ. 'νταξ', κ εμένα με χάλασε που ωραιοποίησε κάπως τους χίπιδες
Drumsick
08-06-2009, 22:23
Γιατί, τι το άσχημο ακριβώς έχουν οι χίπιδες? Καθόλου δεν τους ωραιοποίησε κατά τη γνώμη μου. Έδειξε τα πράγματα ως έχουν.
Φανταστική ταινία, φανταστικά και τα μηνύματα που περνάει. Πολλή συγκίνηση γενικά.
Πολύ τον λυπήθηκα πάντως εκεί που συνειδητοποιεί πως εγκλωβίστηκε και θα πεθάνει. Το πιο επώδυνο σ'εκείνη τη φάση πρέπει να ήταν η μοναξιά που ένιωσε. Πόνεσε η ψυχούλα μου.
Πολύ θα ήθελα να μην ήμουν τόσο εξαρτημένη απο τον πολιτισμό και να μπορούσα να κάνω κάτι ανάλογο. Όχι τόσο δραστικό απαραίτητα.
Μου θύμισε πάρα πολύ κι έναν απ τους κολλητούς μου ο τύπος. Είμαι βέβαιη πως κάποια στιγμή θα τα μαζέψει και θα πάρει τα βουνά..
Tispanagias tamatia
08-06-2009, 22:34
Εγώ δε γνώριζα ότι είναι αληθινή ιστορία και την είχα πάρει διαφορετικά την όλη ταινία, μέχρι που πετάει τη φωτογραφία στο τέλος και έμεινα μαλάκας. Αρκετές μέρες μετά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η ταινία. Πολύ-πολύ καλή.
distortionofperception
08-06-2009, 22:40
έχει πολύ καιρό που την είδα αλλα κι απο μένα παίρνει αστεράκια.Μ'είχε αρέσει
την προτείνω στανταρ.
Ωραία πλάνα.
Drumsick
08-06-2009, 22:41
Α ναι αυτό το παρέλειψα. Φοβερή φωτογραφία.
Raven Lord
08-06-2009, 22:50
Γιατί, τι το άσχημο ακριβώς έχουν οι χίπιδες?
εννοώ ότι του κατσαν πολύ γαμάτα και "σωστά" άτομα στη διαδρομή, πολύ δύσκολο αν σκεφτείς αναλογικά τι παίζει. δεν προσπαθώ να ανοίξω διάλογο για την ιδεολογία τους... τεσπα, η ταινία συνεχίζει να γαμάει.
Drumsick
08-06-2009, 22:56
Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει "χίπη" που να μην ήταν "σωστός".
Χονδρικά όλοι είναι υπέρ της φύσης, της αγάπης και την ενότητας είναι κατά της δομής της σάπιας συγχρονης κοινωνίας και του καταναλωτισμού. Πως ακριβώς μπορεί κάποιος που προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στην πραγματική του φύση και το περιβάλλον να μην είναι "σωστος"?
Επίσης, ο παππούς καθόλου σωστός δεν ήταν. Στρατιωτικός, κολλημένος και αρχικά του καθόταν πολύ άσχημα ο τρόπος ζωης του μικρού.
Raven Lord
08-06-2009, 23:17
μακάρι να'ναι έτσι, αλλά δεν το πιστεύω αν δεν το δω... εντιτ: ακούνε κ false μουσική :P
κ ο παππούς "σωστός" ήταν αν σκεφτείς ότι παρότι επικριτικός με την επιλογή του μικρού, καθόταν κ συζητούσε το θέμα χωρίς να τον απαξιώνει εξ ορισμού
Drumsick
08-06-2009, 23:28
Εν τέλει αποδείχτηκε σωστος ναι.
Απο κει και πέρα, η ταινία βασίζεται στο ημερολόγιο που κρατούσε. Ε φαντάζομαι οι σεναριογράφοι θα επέλεξαν τους πιο σπουδαίους ανθρώπους που γνώρισε. Δεν υπήρχε λόγος να αναφέρουν τον αδιάφορο χοντροκοίλη φορτηγατζή με τον οποίον δεν είχαν τίποτα να πουν πχ.
Αυτό για τη μουσική το αφήνω ασχολίαστο γιατί θα σφαχτούμε.
Raven Lord
08-06-2009, 23:44
ρε γμτ, τσάμπα βάζω τη γλωσσίτσα από δίπλα? :|
btw το st μου άρεσε... κολλούσε μια χαρά
Drumsick
09-06-2009, 20:42
Έλα ρε αστειεύομαι. Μην ταράζεσαι :P
Raven Lord
09-06-2009, 22:24
φοβάμαι λίγο... :fear:
:P
Drumsick
10-06-2009, 00:00
Nα πούμε και πως το πολύ καλό soundtrack είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ του τραγουδιάρη των Pearl Jam, Eddie Vedder.
http://dkpresents.files.wordpress.com/2009/05/eddievedder-intothewildcover.jpg
καταπληκτικο σαουντρακ απο Εντι Βεντερ
Πρώτο ποστ.
Nα πούμε και πως το πολύ καλό soundtrack είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ του τραγουδιάρη των Pearl Jam, Eddie Vedder.
http://dkpresents.files.wordpress.com/2009/05/eddievedder-intothewildcover.jpg
στον πουτσο μας :!:
και σκατα στους χιπηδες,ξυλο οπου τους βρισκουμε
Drumsick
10-06-2009, 00:19
Ναι σε είδαμε και στη θεσσαλονίκη.
Πολύ ξύλο ρε φίλε.
Λίγο έλεος την επόμενη.
cloud δεν το πρόσεξα, σχώρα με.
που να σε προλαβω ,αφου γαμιοσουν αβερτα ;););););)
Drumsick
10-06-2009, 06:56
Δε θυμάμαι να γαμιώμουν στα πανεπιστήμια, κοτούλα :wink:
dopefiend
23-11-2010, 03:12
τρομερή ταινία, ούτε που κατάλαβα πως πέρασαν 2.5 ώρες.
εξαιρετικό και το soundtrack και η φωτογραφία και τα είπατε γενικώς.
επίσης η κοπελία άκρως ερωτεύσιμη, την είχα ξαναπετύχει σε μια χαζοταινία, μήπως να δούμε εκείνα τα twilights τελικά χμμ.
ειναι μια ταινια που για οσους εχουν εντονες τασεις διαφυγης (η' ακομα και γι'αυτους που τις καταπιεζουν η' ειναι αδυνατο να παρουν μορφη) εστω και για λιγο θες να παρεις τους δρομους
Custom User
23-11-2010, 03:26
Απίστευτα ανούσια και κακοσκηνοθετημένη ταινία. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να γάμαγε αλλά δεν. Όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μονίμως καβλωμένη έκφραση της Kristen Stewart και μόνο εκεί
nekrobutcher
23-11-2010, 03:32
λατρεύω τo soundtrack [φαίνεται και απο το signature εξάλλου], υπέροχη και συγκινητική ιστορία αλλά η τανία κάπως επίπεδη θα έλεγα
Kaserinos
23-11-2010, 03:47
Αληθινη ιστορια ητανε και ναι εμενα πολυ μου αρεζε (σε θεμα ιδανικων και φιλοσοφιας του ηρωα, παρολη την ξεροκεφαλια του) και ας σιχαινομαι τιμια και ειλικρινα τους χιππιδες.
Μια ενσταση στην αρκετα μεγαλη διαρκεια, αλλα τοσο δεν με πειραξε.
Μεχρι και ο (γενικα) φλωρακος Emile Hirsch ηταν πολυ πολυ καλος.
Ναι οκ, Σον Πεν o σκηνοθετης...so what?
Οσο για Kristen Stewart, η ταινια που την κανει ακρως ερωτευσιμη ειναι το "Adventureland".
Αναζητηστε το.
dopefiend
23-11-2010, 04:02
ναι, αυτή τη χαζοταινία εννοούσα