PDA

View Full Version : Pink Martini, 7-7-08, Λυκαβηττός

Mr Mojo Rising
08-07-2008, 12:29
Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα η συγκεκριμένη συναυλία αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

To σχεδόν 2ωρο setlist με τυχαία σειρά (με εξαίρεση την εισαγωγή και το ανκόρ) και μπορεί να ξεχνάω και κανένα κομμάτι:

Bolero
Let's not stop falling in love
Anna
Tempo Perdido
Bukra wba'do
Hang on Little Tomato
Hey Eugene
Lilly
U Plavu Zoru
Solo τύμπανα
Solo κιθαρα
Solo τρομπέτα
Una Notte a Napoli
Amado Mio
No Hay Problema
Cante e Dance
Donde Estas Yolanda
Sympathique
Solo βιολί (!!)
Que Sera, Sera
Andalucia
Dosvedanya mio Bambino
-- --
Never on Sunday
Brazil

Γενικώς πάρα πολύ καλή συναυλία, φοβερή ατμόσφαιρα και από τους καλύτερους ήχους που έχω ακούσει σε συναυλία κι ας έπρεπε να συντονιστούν 15 όργανα (βιολί, τσέλο, κοντραμπάσο, μπόνγκος, τύμπανα, λοιπά κρουστά, πιάνο, κιθάρα, ξύστρα, τρομπέτα, 3 μικρόφωνα και διάφορα άλλα). Να τα βλέπουν αυτά κάτι τύποι στο Καραϊσκάκι που δεν μπορούν να συντονίσουν 2 κιθάρες κι ένα μικρόφωνο (βλ.συναυλία Whitesnake).
Επίσης είναι ωραίο να πηγαίνεις σε μία συναυλία με τόσους μουσικούς και να μην μπορείς να ξεχωρίσεις κανέναν γιατί είναι όλοι τέλειοι!! Ο Thomas Lauderdale, πιανίστας και leader του γκρουπ, γέμιζε πολύ ωραία όλα τα κομμάτια με το πιάνο του, ο πνευστός (κυρίως τρομπέτα αλλά όχι μόνο) πολύ ατμοσφαιρικός, η σχιστομάτα με το τσέλο (που παρεμπιπτόντως είναι από τα καλύτερα όργανα που υπάρχουνε) είχε φοβερό ήχο και σε ορισμένα σημεία όπως πχ στο U Plavu Zoru σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό. Επίσης ενυπωσιακός και ο βιολιστής ο οποίος ειδικά στο κομμάτι που έπαιξε μόνος του (με συνοδεία από το πιάνο) πήρε το πιο δυνατό χειροκρότημα από όλους. Και βέβαια η China Forbes, η φωνή του γκρουπ, έδωσε απίστευτες ερμηνείες σε όλα τα κομμάτια ανεξαιρέτως. Δεν της έφυγε ούτε μισή νότα πουθενά, τραγούδησε κομμάτια σε τουλάχιστον 10 γλώσσες με σχεδόν τέλεια προφορά σε όλα, ακόμα και στα ελληνικά.
Μπράβο τους, και ελπίζω να ξανάρθουνε!!

ΥΓ Ξέχασα να πω ότι ο Λυκαβηττός ήταν τίγκα (κερκίδες, αρένα και βραχάκια).

phthoggon
08-07-2008, 16:15
Τρομερή μπάντα, ωραίοι όσοι πήγατε. Όσοι δε τους έχετε ακουστά να ψάξετε την διασκευή στο Brazil απο την ομώνυμη ταινία του Τέρι Γκίλιαμ που είναι περίπου το καλύτερο πράγμα που υπάρχει στο κόσμο και το παίζουν κάθε φορά για ενκόρ.

enitharmon
08-07-2008, 17:27
ποσο ειχαν τα εισιτηρια;

Mr Mojo Rising
08-07-2008, 17:32
ποσο ειχαν τα εισιτηρια;

40 ευρόπουλα

morphine
08-07-2008, 17:40
η σειρά στο σετλιστ που τσίμπησα είναι η εξής:

bolero
tempo perdido
anna
sympathique
lilly
mar desconocido
cante e dance
flying squirrel
amado mio
que sera sera
andalucia
I'm waiting for you to come back
bukra wb'ado
praeludium & allegro
donde estas yolanda
hey eugene
dosvedanya mio bombino
hang on little tomato
over the valley
u plavu zoru
una notte a napoli
malaguena
never on sunday
uskudar
brasil.

δεν είπαν το let's not stop falling in love θαρρώ.

Αυτή η μπάντα είναι εξαιρετική, οι μουσικοί σοβαρότατοι - ξεχώρισα πιανίστα, βιολονίστα και βιολοντσελίστρια, και ερωτεύτηκα Forbes. Βασικά αυτοί ήταν στο οπτικό μου πεδίο γιατί ήμουν ακριβώς από κάτω τους στην πρώτη σειρά, οπότε υποθέτω ότι και οι υπόλοιποι ήταν παρόμοιας κλάσης. Απίστευτη μπάντα και από τις ωραιότερες συναυλίες που έχω δει ποτέ. Το κομμάτι που σόλαρε ο τύπος στο βιολί με συνοδεία πιάνου μου σήκωσε την τρίχα, ένιωσα σαν να είμαι στο μέγαρο. Αυτά. Δεν τους χάνουμε ποτέ ξανά.

Mr Mojo Rising
08-07-2008, 20:39
ξεχώρισα πιανίστα, βιολονίστα και βιολοντσελίστρια, και ερωτεύτηκα Forbes. Βασικά αυτοί ήταν στο οπτικό μου πεδίο γιατί ήμουν ακριβώς από κάτω τους στην πρώτη σειρά, οπότε υποθέτω ότι και οι υπόλοιποι ήταν παρόμοιας κλάσης
Βασικά και οι υπόλοιποι μια χαρά ήτανε αλλά αυτοί που ξεχώρισες ήταν και κατά τη γνώμη μου οι καλύτεροι μαζί και με τον τρομπετίστα.

Το κομμάτι που σόλαρε ο τύπος στο βιολί με συνοδεία πιάνου μου σήκωσε την τρίχα, ένιωσα σαν να είμαι στο μέγαρο.
Πράγματι..

Mr Mojo Rising
08-07-2008, 20:50
Επίσης μια παρατήρηση τώρα που το θυμήθηκα. Θα ήταν ακόμη καλύτερη η συναυλία αν δεν έλειπε το τρομπόνι και κυρίως η άρπα.

BURNIN AMBITION
09-07-2008, 02:42
de pate se kana allo forum lew egw?
eixe offspring shmera

an de gamhsate dhladh kalo mounaki shmera den uparxete

kalo group omws kai xairomai pou epaixan kala

alla vasika sta rxidiam eida offspring

kai paw diakopes stou burnin