PDA

View Full Version : Chastain

GuardianOfIvorytower
05-07-2008, 22:12
Ήθελα να κάνω το τόπικ αρκετό καιρό τώρα. Τους τελευταίους μήνες έχω αχοληθεί σοβαρά με τη μπάντα. Πάρα πολύ καλοπαιγμένο us heavy, με φοβερή δουλειά στις κιθάρες από τον David T. Chastain κ πολύ καλή δουλειά στα φωνητικά από την Leather Leone (στους 5 πρώτους δίσκους). Δεν έχω ακόμα ακούσει τους υπόλοιπους (3) δίσκους που τραγουδάει η Kate French.

Εμένα τα 5 πρώτα μου αρέσουν πάρα πολύ, όλα εξίσου. Δεν νομίζω ότι ξεχωρίζει κάποιο, αν θα έπρεπε να διαλέξω κάποιο ίσως το The Voice of the Cult να απαντούσα.

Για πείτε...

eleventh guardian
06-07-2008, 02:07
For Those Who Dare είναι η δική μου απάντηση στο τελευταίο ερώτημα, με το Voice of the Cult δεύτερο. Τώρα που το σκέφτομαι, η σειρά προτίμησής μου πάει ανάποδα, από το τελευταίο (με Leather ε) προς τα πίσω, μέχρι το πρώτο.

Από αυτά με την French έχω ακούσει μόνο το τελευταίο και αυτό στα γρήγορα και δεν συγκρίνεται με τα πρώτα, χωρίς να είναι μέτριο ή κακό. Η πορεία πρέπει να είναι φθίνουσα πάντως.

Από κει και πέρα, πιστεύω ότι ο Chastain είναι απίστευτα υποτιμημένος ως κιθαρίστας. Αν και δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς με τις solo δουλειές του (μόνο το Instrumental Variations έχω και μόλις πριν λίγες μέρες αντιλήφθηκα ότι έβγαλε δίσκο μέχρι και πέρυσι) και ανακάλυψα ό,τι τον αφορά μόλις τα τελευταία 3-4 χρόνια, έχω λατρέψει το παίξιμό του. Ύφος, όχι μαλακίες. Και υψηλή τεχνική και όλα. Κορυφή απλά, δεν υστερεί σε τίποτα από τους "φτασμένους" βιρτουόζους.

Guardian, να ακούσεις όπωσδήποτε - αν δεν το έχεις κάνει ήδη - και τα δύο άλμπουμ των CJSS, οι οποίοι ήταν η άλλη μπάντα που "έτρεχε" ο Chastain τα πρώτα χρόνια ύπαρξης των Chastain. Εχουν επανακυκλοφορήσει και τα δύο σε μονό CD το οποίο βρίσκεται εύκολα σε εξευτελιστικές τιμές. Καλό είναι και το πρώτο άλμπουμ των Zanister που έχω.

Kalt
06-07-2008, 03:45
Paradoksos den exei (akoma) tuxei na asxolitho sovara me ton kurio. To mono pou exei katsei n akouso einai i teleutaia tou douleia me titlo In an Outrage to opoio sigoura de mou afise kales entuposeis. Pantos gia na gino ligo pio austiros ap ton Eleventh, tupiko, os ekei ktl

necropethamenos
06-07-2008, 12:00
genikotera m'aresoun ola ta epoxis leather, tha ksexwriza voice of the cult kai mistery of illusion (etsi de legetai?)

episis m'aresoun kai arketa CJSS, pio paliomoditiko kai straight paiksimo, wraio prama omws

kai ws kitharistas gia kapoion logo ton exw stin idia katigoria me tous savage grace. kavla, texniki xameni mesa stous okseis ixous kai telika kavla kyriws.

apo tin alli, to shock waves tis leather itan apla kalytero apo ola ta chastain

entit: opoios tyxon exei to ride into the night twn savage grace se mp3, pliz eidopoiiste, den to exw akousei pote, mpoua!

GuardianOfIvorytower
06-07-2008, 13:29
@11nth: CJSS τους ξέρω, αλλά έχω ακούσει πολύ λίγο. Είναι στα υπόψιν κ αυτοί. Για Zanister έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια.

@Kalt: Δε θα το έλεγα τόοοοσο τυπικό. Παρόλη την εποχή που κυκλοφόρησαν, από τη μία η παρουσία της Leather στα φωνητικά (πόσες μπάντες εκείνη την εποχή είχαν γυναίκα στα φωνητικά? 4-5?) κ από την άλλη ο ίδιος ο Chastain με το παίξιμό του προσδίδουν μία διαφορετικότητα στα τραγούδια.

Kalt
06-07-2008, 13:32
@Kalt: Δε θα το έλεγα τόοοοσο τυπικό. Παρόλη την εποχή που κυκλοφόρησαν, από τη μία η παρουσία της Leather στα φωνητικά (πόσες μπάντες εκείνη την εποχή είχαν γυναίκα στα φωνητικά? 4-5?)

Oxi re, paranohsis. Afou leo mono to teleutaio exo akousei me ti French to opoio m fanike tupiko & stegno. :wink:

GuardianOfIvorytower
06-07-2008, 13:36
Παρανόηση τότες, δεν έχω κ πολύ ώρα ξύπνιος. Άκου τα παλιά, πιστεύω θα σ' αρέσουν. :D

eleventh guardian
06-07-2008, 13:39
Νεκροπεθαμένε, κι εγώ όταν ψάχτηκα με Savage Grace ξέχασα να ασχοληθώ με το Ride Into the Night. Το βρήκα όμως σε mp3 και προφανώς τώρα που διαβάζεις το post μου, έχεις ήδη λάβει το link (σε pm).

Αν θέλει κανείς γενικά βοήθεια για Chastain, CJSS, Zanister (το πρώτο) ας μου πει.

necropethamenos
06-07-2008, 13:46
Ti einai zanister?

eleventh guardian
06-07-2008, 13:54
Οι Zanister είναι μία άλλη μπάντα που είχε (έχει;) ο Chastain τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο άλμπουμ τους, αυτό που έχω (Symphonica Millenia) είχε βγει το '99 και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν άλλο ένα. Το γκρουπ μουσικά δεν έχει πολλή σχέση ούτε με Chastain ούτε με CJSS, είναι πολύ πιο μελωδικοί, αλλά ωραίοι. Μπάσο παίζει ο James Martin των Solitude Aeturnus εν τω μεταξύ.

GuardianOfIvorytower
06-07-2008, 14:00
Τώρα με πορώσατε με Savage Grace. Πάω να ακούσω \m/.

wom
06-07-2008, 19:25
o chastain ειναι μεγαλος παικτης (τεχνικα) και ταλεντο στην συνθεση δυνατο. Εκει στο τελος των 80ς εγραφε ανετα 1 δισκο καθε 3-4 μηνες σε υψηλο επιπεδο (c.league δλδ)

Απο τα παλια μου αρεσει το ruler of the wasteland πιοτερο και απο την μετα leather εποχη το τελευταιο (χωρις να υπαρχει επαφη με τα 80ς ομως..)

Απο οτι θυμαμαι παντως το 1990 ειχε κανει σχετικο θορυβο το for those - μεχρι και videoclip εβαζαν στο mtv. Τα παλιοτερα ειχαν διανομη υπο του 0 και σημερα κοστιζουν πολλλλαααα ευρω.

GuardianOfIvorytower
06-07-2008, 23:29
Ναι ωραίο video clip το For those who dare. Έχω βρει (κα αγοράσει) σε παζάρια εδώ τα πρώτα του, κυμαίνονται γύρω στα 8 με 10 ευρώ. Τώρα για cd δεν ξέρω.

Jim Dandy Mangrum
07-07-2008, 11:41
exw The 7th of Never kai The Voice of the Cult. maresoun kai 2 arketa alla protimw CJSS.
ta 2 prwta gamane alla emena maresei poly kai to Kings of the World tou 2000. kai briskontai se ekseutelistikes times opws eipe o 11th

ta chastain 8ewrw oti exoun to ekshs problhma. enw mousika gamane, ki8ares, riffs, rthymth section, exoun problhma mallon stis grammes twn fwnhtikwn. kalopaigmenes kai h gkomena tragoudaei poly kala, alla oi perissoteres de sou menoun, den einai tpt to idiaitero.

eleventh guardian
07-07-2008, 11:47
Εχεις δίκιο γενικότερα στο "δεν σου μένουν πολλά πράγματα" για τους Chastain.

Ίσως γι' αυτό μ' αρέσει περισσότερο το For Those Who Dare, που είναι το πιο άμεσο άλμπουμ τους.

Ruthless
07-07-2008, 22:41
E respect λέμε, ότι και να πούμε λίγο θά'ναι. Μέγας κιθαρίστας, τεράστια albums, ειδικά αυτά με Leather που ήταν η μεγαλύτερη φωνή που πέρασε από τη σκηνή αυτή θαρρώ και χαλαρά την παντρευόμουν την τότε Leather σήμερα.

Πάρα πολύ καλό και το Shock Waves που αναφέρει ο necropethamenos.

Και αν ψάχνετε ακόμα το Ride into the night, πείτε μου να το ανεβάσω πουθενά. Τι απίστευτος ύμνος αυτό το We March On.

eleventh guardian
14-10-2008, 16:43
Στις 21 Οκτωβρίου επανακυκλοφορούν σε CD τα δύο πρώτα άλμπουμ των Chastain ("Mystery of Illusion" και "Ruler of the Wasteland"), τα οποία έως τώρα υπήρχαν μόνο σε βινύλιο (και σε bootleg CD βεβαίως-βεβαίως).

Λεπτομέρειες εδώ: http://www.leviathanrecords.com/chaslist1.htm

P.S. Φαίνεται πως η Shrapnel επαναδραστηριοποιείται γενικότερα κι έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε πολλά διαμαντάκια που είχε βγάλει στα '80s. :D

Mitsmann
14-10-2008, 23:03
Εχοντας ακουσει μονο το Voice of the Cult, μου αρεσε παρα παρα πολυ, αλλα εκεινη την εποχη δε θυμαμαι γιατι δεν ειχα ψαχτει.

Ποιοτικοτατο παντως.
Θα βρω καποια αλμπουμ απ αυτα που γραφετε.

Jim Dandy Mangrum
15-10-2008, 12:24
P.S. Φαίνεται πως η Shrapnel επαναδραστηριοποιείται γενικότερα κι έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε πολλά διαμαντάκια που είχε βγάλει στα '80s. :D

:thumbsup:

eleventh guardian
15-10-2008, 14:06
Χρόνια περιμένω μια καλή επανακυκλοφορία του Digital Dictator (δεν είναι μόνο το ότι δεν σκάω πάνω από 30 ευρώ για ένα CD, αλλά ότι και 1-2 φορές που το αποφάσισα πάλι χαμένος βγήκα). Ελπίζω ότι πλέον ο καιρόc γαρ εγγύc. Αυτό με καίει περισσότερο, αλλά φυσικά υπάρχουν κι άλλα.

GuardianOfIvorytower
15-10-2008, 14:09
Vinyl rules :mrgreen: