Log in

View Full Version : Draconian-Turning Season Within

Boris-san
05-07-2008, 16:41
Draconian-Turning Season Within
©Napalm Records
http://metalarea.org/covers2/2008_Jan/e967af83d5a10800db5b64bc9209b080.jpg

1. Seasons Apart 06:31
2. When I Wake 05:49
3. Earthbound 08:10
4. Not Breathing 05:38
5. The Failure Epiphany 06:20
6. Morphine Cloud 07:32
7. Bloodflower 05:31
8. The Empty Stare 05:46
9. September Ashes 01:10

Λοιπον αποφασισα να γραψω καποια λογια για το νεο album των Draconian μιας μπαντας που μου αρεσει παρα πολυ.Για οσους δεν γνωριζουν,οι Draconian ειναι μια μπαντα που παιζει doom death κατα τα My Dying Bride προτυπα (τους οποιους δεν ξεχνουν να αναφερουν σε καθε συνεντευξη) οι οποιοι ομως εχουν τοση εμπνευση ωστε να μην κολλας καθολου σε κατι τετοιο και να μενεις προσηλωμενος στη γλυκια μελαγχολια τους.Τα δυο προηγουμενα αλμπουμ τους,Arcain Rain Fell και The Burning Halo αντιστοιχα,ηταν πραγματικα υπεροχα απο τα καλυτερα γκοθιζοντα αλμπουμ της δεκαετιας και τους κερδισαν αρκετη αναγνωριση.Τα αλμπουμ αυτα χαρακτηριζονται απο αργα μελαγχολικα κομματια,με πολυ μεγαλες διαρκειες,τα οποια σε κερδιζουν με την ατμοσφαιρα τους,και ειναι κυριως low tempo.

Οποιος ομως εχει διαμορφωσει αυτη την εικονα,βαζοντας να ακουσει το καινουργιο αλμπουμ τους θα βρεθει προ εκπληξεως.Προκειται για ενα αλμπουμ με προφανεις διαφορες απο τα προηγουμενα.Καταρχας,να σημειωσουμε πως ο προσωπικος τους ηχος δεν εχει χαθει.Οι επιρροες ομως απο την αγγλικη σχολη εχουν μειωθει σημαντικα και μπορει κανεις πολυ ευκολα να διακρινει πρωιμους (αλλα και μετεπειτα) Katatonia η ακομη και πρωιμους Opeth στο δισκο!Τα τραγουδια εχουν πιο γρηγορο τεμπο αυτη τη φορα,ενω και οι διαρκειες των τραγουδιων ειναι αρκετα μικροτερες,με αποτελεσμα και ο δισκος συνολικα να εχει μικροτερη διαρκεια,πραγμα θετικο κατα τη γνωμη μου μιας και στους προηγουμενους δισκους αν και ηταν υπεροχοι η μεγαλη διαρκεια καπου κουραζε.Οι κιθαρες παραγμενουν υποδειγματικες,βγαζοντας ομορφα riffs, το rythm section στιβαρο και τα πληκτρα συμβαλουν διακριτικα στη δημιουργια της χαρκατηριστικης τους ατμοσφαιρας.

Η αλλαγη αυτη στον ηχο,και συγκεκριμενα προς τη σουηδικη σκηνη σιγουρα θα προκαλεσει αντιδρασεις σε οσους οπαδους τους δεν ειναι ανυχτομυαλοι,οδηγωντας σε υποτιμητικα σχολια για το δισκο οπως ξεπουληθηκαν και λοιπες μαλακιες.Εγω ππροσωπικα εχω να πω ενα πραγμα.Μαγκεια τους!Θα μπρουσαν να βγαλουν ξανα και ξανα τον ιδιο δισκο και να γινουν επαναληψιμοι και βαρετοι αυτοι ομως προτιμησαν να πειραματιστουν σε σημαντικο βαθμο,και το πειραμα ειναι επιτυχες.Κι αυτο γιατι ανεξαρτητως ταμπλο στο οποιο παιζουν οι Draconian κυκλοφορησαν εναν ακομη υπεροχο δισκο,ο οποιος προσωπικα τεινει να γινει ο αγαπημενος μου

H.
05-07-2008, 17:03
Έβλεπα εδώ και καιρό το λινκ του στους Ρώσους και έλεγα από μέσα μου, κρίνοντας από τα δύο πρώτα άλμπουμς, μόνο χώρο στον σκληρό θα πιάσει. Τα δύο πρώτα άλμπουμς τα οποία ναι μεν εμπνευσμένα αλλά μιλάμε για κουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυραααααααααααααασηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.

Είδα όμως αυτό το review και ψήθηκα!

Boris-san
05-07-2008, 19:02
Ναι οντως ειναι εμπνευσμενα αλλα μετα απο ενα σημειο κουραζουν.Αυτο εδω ομως θεωρω πως νικα αυτο το εμποδιο.Οσοι γουσταρουν Κατατονια επι Μιχαλακη θα τους αρεσει 100%

fandango
05-07-2008, 19:52
Έβλεπα εδώ και καιρό το λινκ του στους Ρώσους και έλεγα από μέσα μου, κρίνοντας από τα δύο πρώτα άλμπουμς, μόνο χώρο στον σκληρό θα πιάσει. Τα δύο πρώτα άλμπουμς τα οποία ναι μεν εμπνευσμένα αλλά μιλάμε για κουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυραααααααααααααασηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.

Είδα όμως αυτό το review και ψήθηκα!

καμία σχέση με τα 2 πρώτα τους, έχει κομματάρες μέσα και προσωπικά ποτέ δεν ένιωσα αυτό το "αντε τελειωνε να πούμε μας κούρασες" feeling.

Kalt
05-07-2008, 19:58
Οι επιρροες ομως απο την αγγλικη σχολη εχουν μειωθει σημαντικα και μπορει κανεις πολυ ευκολα να διακρινει πρωιμους (αλλα και μετεπειτα) Katatonia η ακομη και πρωιμους Opeth στο δισκο!

Akougetai kserera. Pw. Tespa de prodikazo. Th akouso kai tha pw.

H.
07-07-2008, 23:15
Εν τέλει, ναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, αλλά τραγούδια άνοστα που άνετα θα μπορούσαν να μην χωρίζονται και να είναι ένα (και το αυτό).