PDA

View Full Version : Μαγκζ, φόρα και μουσική βιομηχανία

The Nerd
01-07-2008, 01:13
Ρε μάγκες, συμφωνείτε οτί στην τελική, όταν μειωθεί και ο χρόνος (ΑΚΑ δεν είστε φοιτητές ή στο Δημόσιο), σε μουσικη που αντιστοιχεί πάνω κάτω σε 50 Σι-ντι θα καταλήξουμε? (εξαιρώ τους πιουρίστι τζαζίστες αλλά το ΕΡ είναι ένα φόρουμ εμπορικής, ποπ αν θέλετε, μουσικής).

Τώρα θα είναι δίσκοι ως ολότητες, διάσπαρτα κομμάτια, αυτό ποικίλει ανάλογα με τα ακούσματα του καθενός. Αλλά μήπως από ένα σημείο αναζήτησης (όπου έχεις ακούσει τα πάντα), λες "Κύριοι, αυτά είναι αράζω, βρήκα τι θέλω"?

Και ο ρόλος του τύπου, αν αυτός δεν εξυπηρετεί τον self-serving σκοπό του "Καταναλώστε", δεν θα έπρεπε να είναι να καθοδηγεί προς τα εκεί; (Δεν είναι, ένα καταναλώστε είναι, αλλιώς θα πηγαίναμε σε δισκαδικό και θα είχε μόνο Πινκ Φλόυντ, ξέρω γω, δεν μπορείς να στηρίξεις μια αγορά έτσι).

Μήπως όμως με το ίντερνετ, και δη τα π2π και τα μέσα επικοινωνίας (όπως π.χ. ένα φόρουμ), η συλλογική γνώση και η άμεση πρόσβαση κάνουν την όλη φάση της καθοδήγησης προς εξαγορά κάπως redudant και απαρχαιωμένη, εκτός αν αυτά πιθηκίζουν συμβατικές και πεπαλαιωμένες δομής ελέγχου και διανομής αγαθών?

Μήπως τελικά το μόνο που θα μείνει είναι μια σειρά προκατασκευασμένων "καλλιτεχνών" που θα εναλλάσονται σε τακτά μικρά χρονικά διαστήματα μέχρι που απλά η όλη εντύπωση που θα μένει θα είναι μια κοινή συλλογική εικόνα;

Κράχτε όσο θέλετε, σας παραπέμπω στο σιγκ

phthoggon
01-07-2008, 03:10
Ρε μάγκες, συμφωνείτε οτί στην τελική, όταν μειωθεί και ο χρόνος (ΑΚΑ δεν είστε φοιτητές ή στο Δημόσιο), σε μουσικη που αντιστοιχεί πάνω κάτω σε 50 Σι-ντι θα καταλήξουμε? (εξαιρώ τους πιουρίστι τζαζίστες αλλά το ΕΡ είναι ένα φόρουμ εμπορικής, ποπ αν θέλετε, μουσικής).

Εσύ εξαιρείς τους πιουρίστες τζαζίστες, εγώ τους πιουρίστες ντρονίστες, άλλος τους πιουρίστες προγκάδες. Το θέμα είναι ότι δεν φεύγει τόσο εύκολα ο εθισμός ή η συνήθεια τέλος πάντων, δεν έχει μόνο αρνητική πλευρά αυτό, της υπερκατανάλωσης. Εφόσον μας δίνει τη δυνατότητα το mp3 downloading να εξερευνούμε ένα μουσικό είδος σε τεράστιο βαθμό, η πάρα πολλά μουσικά είδη σε μικρότερο βαθμό, δεν βλέπω ούτε προοπτική ούτε το λόγο να το εγκαταλείψουμε στο μέλλον. Άλλοι καταλήγουν κάπου όπως έγραψες, άλλοι γουστάρουν να ψάχνονται συνεχώς, και καλά κάνουν.

Μήπως όμως με το ίντερνετ, και δη τα π2π και τα μέσα επικοινωνίας (όπως π.χ. ένα φόρουμ), η συλλογική γνώση και η άμεση πρόσβαση κάνουν την όλη φάση της καθοδήγησης προς εξαγορά κάπως redudant και απαρχαιωμένη, εκτός αν αυτά πιθηκίζουν συμβατικές και πεπαλαιωμένες δομής ελέγχου και διανομής αγαθών?

Γιεπ, την κάνουν, και όχι μόνο την "καθοδήγηση" αλλά και την παραγωγή και τη διανομή, το προϊόν το ίδιο δηλαδή. Είναι λίγο πρόβλημα βέβαια που ακριβώς βρίσκεται η λεπτή γραμμή μεταξύ αυτού και του "λέω τη γνώμη μου στο φόρουμ" - ένα άτομο το οποίο γράφει ωραία και οι άνθρωποι τον προσέχουν και εκτιμούν τη γνώμη του ακόμα και στο blog και στο φόρουμ να γράφει μπορεί να αποκτήσει δύναμη "καθοδήγησης" αντίστοιχη του μέταλ χάμερ, και μία μέρα να σταματήσει να λέει την ωραία του γνώμη και να λέει τη γνώμη του τραπεζικού λογαριασμού. Οπότε, όποιο να ναι και το μέσο που χρησιμοποιείς για να διαδόσεις και επικοινωνήσεις τη γνώμη σου καταλήγουμε ότι το πιο σημαντικό είναι αυτό που λες νομίζω.

The Nerd
01-07-2008, 12:14
Χρησιμοποιώ τη τζαζ (και μόνο τη τζαζ) γιατί είναι το μόνο είδος μουσικής που 2000 δίσκοι είναι απλά μια καλή αρχή.. Σόρρυ φιλε αλλά "Προγκάδες" και "Ντρονάδες" do not even qualify :(

atom_smasher
01-07-2008, 14:42
κι αλλος ελιτιστης μας βρηκε?!... :shock:

hcpunksonacid
02-07-2008, 15:25
:)

The Nerd
06-07-2008, 14:33
κι αλλος ελιτιστης μας βρηκε?!... :shock:

Ουτέ καν φίλος. Aν διαβάσεις προσεκτικά, θα δεις ότι λέω το αντίθετο από τον ελιτισμό. Εμμέσως πλην σαφώς λέω ότι καλοί οι αμπουντουντου που παίζουν παραδοσιακό νορβηγικό μπλάκ μέταλ με αφρικάνικα μονόχορδα (με κάτι τραγικά είδη εφευρέσεις του μουσικού τύπου π.χ. "shoegaze" κτλ δεν ασχολούμαι καν), αλλά όταν ψοφήσει το novelty value και η ανάγκη του ανήκειν, θα τους γράψεις στα αρχίδια σου.

σωστος ο νερντ.

Για τσέκαρε τα ΠΜ σου τώρα που σε πέτυχα.

Kalt
07-07-2008, 02:01

Τώρα θα είναι δίσκοι ως ολότητες, διάσπαρτα κομμάτια, αυτό ποικίλει ανάλογα με τα ακούσματα του καθενός. Αλλά μήπως από ένα σημείο αναζήτησης (όπου έχεις ακούσει τα πάντα), λες "Κύριοι, αυτά είναι αράζω, βρήκα τι θέλω"?

Το θεμα περισσοτερο ειναι το ποσο ορισμενοι βρισκονται στο τρυπακι της φασης και τι τους ωθει. Δε λεω, ισως καποια στιγμη ξενερωσω. Δε ζητω ν ακουσω τα παντα, και το θεμα δεν ειναι να ''ψαχνουμε'' κατι ιδιαιτερα οσο το να αντιμετωπιζουμε τη μουσικη ως ενα χομπυ, μεσο διασκεδασης αλλα και προβληματισμου. Απο κει και περα οσο μου δινει τροφη ο χρονος μου θ ασχολουμαι σε αναλογη επεκταση. Εαν παλι δε κατσει, σιτ χαπενς.

Και ο ρόλος του τύπου, αν αυτός δεν εξυπηρετεί τον self-serving σκοπό του "Καταναλώστε", δεν θα έπρεπε να είναι να καθοδηγεί προς τα εκεί; (Δεν είναι, ένα καταναλώστε είναι, αλλιώς θα πηγαίναμε σε δισκαδικό και θα είχε μόνο Πινκ Φλόυντ, ξέρω γω, δεν μπορείς να στηρίξεις μια αγορά έτσι).

Μήπως τελικά το μόνο που θα μείνει είναι μια σειρά προκατασκευασμένων "καλλιτεχνών" που θα εναλλάσονται σε τακτά μικρά χρονικά διαστήματα μέχρι που απλά η όλη εντύπωση που θα μένει θα είναι μια κοινή συλλογική εικόνα;

Ο τυπος ειναι περιεργη υποθεση. Πλεον λιγοι τον εμπιστευονται και ακομα λιγοτεροι τον ακολουθουν. Προσωπικα εχω σε μεγαλη εκτιμηση συγκεκριμενα ατομα & εμπιστευομαι τη γνωμη τους. Λοιποι στον καδο. Τα φορα, το downloading και τα σχετικα μεταδιδουν αψογα τη μουσικη. Το θεμα ειναι πως καποιος το αντιλαμβανεται και δρα μεσω αυτου.

VirusXI
07-07-2008, 12:59
50 cd, pop μουσική κτλ κτλ
αν μιλάς για τη μπάρτη σου οράιτ, αλλιώς μάλλον διαβάζεις ότι γουστέρνεις να διαβάσεις κ βγάζεις συμπεράσματα εκτός τόπου και χρόνου.
αν εσύ μένεις στα 50 cd και στα βασικά γενικά, μαγκιά σου ε.

The Nerd
07-07-2008, 18:14
Μάγκακι, δεν μένω στα βασικά. μένω στα απαραίτητα. Τα υπόλοιπα είναι σπατάλη (κατ' εμε)

Επίσης αν έχεις την αυταπάτη επειδή ο άλλος έπαιξε βιολεντσέλο με δίκαση και πλήκτρα είναι αβάντ-γκάρντ η ξέρω γω τι, οκ!

Μαγκιά σου και σένα να τα σκας (που αμφιβάλλω) για την κάθε μαλακία δίσκο που βγάζει ο κάθε τυχαίος.

Για ανέπτυξε λιγάκι αυτό πέρι "συμπερασμάτων"

VirusXI
07-07-2008, 22:41
Συμπεράσματα -> το ποστ σου.

Τα σκάω για ότι πιστεύω ότι ακσίζει τα ωραία μου λεφτάκια, το αν είναι τυχαίος ή όχι το κρίνω εγώ ή ο οποιοσδήποτε που ασχολούμαι/είται και όχι μάλλον εσύ που αποφασίζεις να περιοριστείς στα 50 σιντιά σου ή ο κάθε δισκοκριτικός που το έχει επάγγελμα ή χόμπι με απολαβές.

Απλή λογική.
Μαγκιά μας λοιπόν ολονώνε!

The Nerd
08-07-2008, 20:59
Συμπεράσματα -> το ποστ σου.

Τα σκάω για ότι πιστεύω ότι ακσίζει τα ωραία μου λεφτάκια, το αν είναι τυχαίος ή όχι το κρίνω εγώ ή ο οποιοσδήποτε που ασχολούμαι/είται και όχι μάλλον εσύ που αποφασίζεις να περιοριστείς στα 50 σιντιά σου ή ο κάθε δισκοκριτικός που το έχει επάγγελμα ή χόμπι με απολαβές.

Απλή λογική.
Μαγκιά μας λοιπόν ολονώνε!

a) CD exw parapanw apo toys pio polloys edw mesa kai einai poly parapanw apo 50 ;) Aytos kai o logos toy post, oti telika, isws oloi sthn arxh katalhgoyme? (egw etsi ekana, ka8enas exei tis apopseis/pra3eis toy)
b) respect gia ta bold, se ayto symfwnoyme

VirusXI
12-07-2008, 01:08
... isws oloi sthn arxh katalhgoyme?

(egw etsi ekana, ka8enas exei tis apopseis/pra3eis toy)
eh προφανώς όχι "όλοι" όπως λες κιε ο ίδιος.