View Full Version : Judas Priest - Nostradamus (2008)
eleventh guardian
16-06-2008, 16:08
Judas Priest - Nostradamus
2008 - Sony/Epic
http://img84.imageshack.us/img84/2264/judaspriestnostradamuskj3.jpg
CD 1
01. Dawn of creation 2:31
02. Prophecy 5:26
03. Awakening 0:53
04. Revelations 7:05
05. The four horsemen 1:35
06. War 5:04
07. Sands of time 2:36
08. Pestilence and plague 5:08
09. Death 7:33
10. Peace 2:21
11. Conquest 4:42
12. Lost love 4:28
13. Persecution 6:34
CD 2
01. Solitude 1:22
02. Exiled 6:32
03. Alone 7:50
04. Shadows in the flame 1:10
05. Visions 5:24
06. Hope 2:09
07. New beginnings 4:56
08. Calm before the storm 2:05
09. Nostradamus 6:43
10. Future of mankind 8:29
http://www.judaspriest.com
Ασύλληπτη βαρεμάρα.
Θα μπορούσα να μην γράψω τίποτα άλλο, σέβομαι όμως τους - χαλαρούς, έστω - κανόνες του Album Reviews και θα πω δυο λογάκια. Ξεκινάμε: Δεν γίνεται αυτό το πράγμα να έχει βγει από τους Judas Priest. Δεν είναι δυνατόν να φτάνεις στο 13ο κομμάτι ("Persecution") για να ακούσεις κάτι της προκοπής. Αν αντέξεις να φτάσεις μέχρι εκεί, βέβαια.
Ξέρω ότι είναι νωρίς ακόμα και παραδέχομαι ότι δεν έχω αφιερώσει ακόμα στο άλμπουμ τις ακροάσεις που απαιτούνται. Επειδή αντικειμενικά το αποτέλεσμα δεν είναι κακό (απλώς δεν είναι αυτό που θα περίμενε o οποιοσδήποτε από τους Priest) προβλέπω το "Nostradamus" να εξελίσσεται σε "love or hate" φάση, με τη διαφορά ότι εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω να φεύγω από τη δεύτερη κατηγορία, όσες φορές κι αν το ακούσω. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το δεύτερο CD ακούγεται πιο ευχάριστα, με το "Nostradamus" να αποδεικνύεται το καλύτερο κομμάτι (και όμως) και τα "Future of Mankind", "Exiled", "Alone" να έχουν ενδιαφέρουσες στιγμές, παρ' ότι είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό που έχουμε συνηθίσει από τους Priest. Ακόμα και από τους Priest του "Angel of Distribution".
Επίτηδες έβαλα και τη διάρκεια κάθε κομματιού στο track listing, για να ξέρετε ποια είναι τα ινετρλούδια και ποια τα κανονικά κομμάτια. Να προσθέσω ότι καλούτσικα κομμάτια είναι και τα "Visions", "Pestilence and Plague", αλλά ο δίσκος στο σύνολό του είναι απάλευτος και σε διάρκεια και σε περιεχόμενο. Τουλάχιστον για κάποιον που περιμένει να ακούσει heavy metal, γιατί αν τον έβγαζε κάποια άλλη μπάντα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Πριν κλείσω να πω ότι ακούγοντας αυτόν το άλμπουμ, κατάλαβα γιατί πολύς κόσμος έκραζε τους Manowar για το "Gods of War". Όμως ρε γαμώτο, ακόμα κι εκείνο είχε 3-4 γαμάτα κομματάκια και σου έδινε τη δυνατότητα να προσπερνάς τα ιντερλούδια. Αυτό εδώ όμως... Θα επανέλθω αν καταφέρω να το ακούσω όπως πρέπει.
atom_smasher
16-06-2008, 16:21
εμενα με αρεσει.νταξ δεν ειναι πεινκιλερ αλλα ειναι στο στυλ που θα θελα να ακουσω.καμια συγκριση με το εκτρωμα που ανεφερες των μανογουορ.
eleventh guardian
16-06-2008, 16:33
Είναι αυτό που έλεγα λοιπόν.
Ο Manowar-άς (όπως εγώ) έβρισκε στο "Gods of War" αυτό που ήθελε, έστω κι αν ακόμα και για εκείνον η ακρόαση του δίσκου με τα ιντερλούδια γινόταν απάλευτη.
Τώρα που τυχαίνει να μην είμαι ο τεράστιος φαν των Priest και έχω μάθει από τους δίσκους τους να έχουν το ένα κομμάτι-δυναμίτη πίσω από το άλλο, αυτός ο δίσκος με ξενερώνει. Αναγνωρίζω πάντως ότι είναι δουλεμένος και έχει μία ατμόσφαιρα. Απλώς, δεν είναι αυτό που ήθελα να ακούσω από τους Priest.
GuardianOfIvorytower
16-06-2008, 16:38
Είμαι στην πρώτη ακρόαση, κ μόλις μπήκε το Exiled. Πολύ ανάμεικτα συναισθήματα μέχρι στιγμής, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα...Επίσης σε κάνα δυωράκι την κάνω για Μπρατισλάβα για τη συναυλία τους. Καλά, κλασικά γαμάτα θα είναι, οι άνθρωποι ξέρουν να παίζουν live. Να δούμε κ πώς θα λειτουργήσουν τα καινούρια κομμάτια ζωντανά (φαντάζομαι θα παίξουν μερικά).
Nodoordonotthereisnotry
18-06-2008, 09:36
Μιά φορά τ'άκουσα και μ'άρεσε πολύ. Δε βλέπω το πρόβλημα, ξαναδούλεψέ το.
eleventh guardian
18-06-2008, 15:53
Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι Judas Priest.
Και υπενθυμίζω ότι το thread είναι για σχολιασμό του δίσκου, όχι μόνο όσων έγραψα.
lebowski
19-06-2008, 01:25
Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι Judas Priest.
Αυτο.Λιγο για priest , καλο γενικως.
Δεν ειναι οτι ειναι λιγο για Priest, ειναι οτι καμια σχεση.
Με δυο ακροασεις δε μπορω να εχω ξεκαθαρη αποψη, βρηκα παντως ενδιαφεροντα σημεια.
Θεωρω θετικο παντως το οτι θελησαν δοκιμασουν κατι διαφορετικο, αν τους βγηκε τελικα συντομα θα δειξει.
καλά, οι ανέμπνευστοι της αρπαχτής θέλανε να μας το παίξουν και καλά ψαγμένο κόνσεπτ άλμπουμ, αλλά ακόμα και η θεματολογία είναι τόσο μπανάλ για μέταλ, και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι και δύο σιντιά, οπότε το σκυλοβάρεμα είναι δεδομένο. Ασε που σε χρόνο dt θα ξεχαστεί όπως ξεχάστηκαν και οι προηγούμενες δουλειές τους μετά το painkiller.
Two ρε! εκεί ήταν ενδιαφέρων, αλλά αυτή η έκλαμψη θάφτηκε γρήγορα από τους πιουρίστες μεταλάδες που προτιμάνε χιλιομασημένα ξερατά μόνο και μόνο για να νοιώθουν ότι η μπάντα τους δεν ξεπουλήθηκε, σέβεται το κοινό της, είναι ασυμβίβαστη και λοιπά πράσινα άλογα
GuardianOfIvorytower
19-06-2008, 13:03
Δε νομίζω ότι το Jugulator ξεχάστηκε σε χρόνο dt (αντιθέτως).
psychotron
19-06-2008, 13:23
Το άκουσα. το μόνο που έχω να πω είναι:
:|
Επίσης Καντιρού: :moutza:
(για το συνολικό ποστ που έκανε)
Jim Dandy Mangrum
19-06-2008, 13:53
Δε νομίζω ότι το Jugulator ξεχάστηκε σε χρόνο dt (αντιθέτως).
:thumbsup:
GuardianOfIvorytower
19-06-2008, 14:40
Ο δίσκος είναι πολυ διαφορετικός, μακριά από ότι μας έχουν συνηθίσει. Δλδ τόσα τραγούδια κ πόσα είναι σε ένα γνώριμο πριεστ ύφος? 2-3? Κ άκουσα μόνο 2 up tempo κομμάτια, ενώ το όλο concept κ ο αριθμός των κομματιών ενδύκνειται για εναλλαγές στο tempo (κατά τη γνώμη μου). Κάπου κουράζει το ότι όλα σχεδόν τα τραγούδια κινούνται σε ύφος ατμοσφαιρικό - πομπώδες. Κ πες τα ιντερλούδια τα περνάς, τα υπόλοιπα? Σίγουρα υπάρχουν μερικά αρκετά καλά τραγούδια (ή ορισμένες πραγματικά φοβερές στιγμές) στο δίσκο, με ωραίες ιδέες, αλλά νομίζω χάνονται λόγο των λόγων που παρέθεσα παραπάνω. Κ δεν ξέρω κατά πόσο θα (έχει κάποιος) έχω την υπομονή να ακούσει όλο το δίσκο για να τα ανακαλύψει - απολάυσει.
distortionofperception
22-06-2008, 19:07
ακουσα κανα 2-3 κομματια (χωρις τα ιντερλουδια). ας πουμε ότι ειμαι ακόμα στην αρχη. η οποία είναι το μισό όλων. και η αρχή αυτη ήταν παρα πολυ κακή. Βαρέθηκα. μου φαίνεται οτι θα χάσω την ωρα μου..... επανερχομαι οταν το ξανακούσω για να γραψω και την τελική μου γνώμη που μαλλον θα ναι "πάτος-άπατος"
για την ηλικια τους καλη η μαλακια τους.
ΠΑΤΟΣ απατος σαν την κωλοτρυπα του halford
Headphones
24-06-2008, 19:32
το video clip τα σπαει ομως
atom_smasher
18-07-2008, 14:08
μαλλον δεν εχετε αρκετη υπομονη και χρονο αποτελεσμα της συγχρονης αστικης ζωης και του καπιταλισμου στον οποιο ειστε ολοι βουτηγμενοι.αραξτε.παρτε ενα ποτηρι κοκκινο κρασι,χυμα.η την νταμιτζανα ολοκληρη.και απολαυστε επος.βγαλτε και τα ιντρο αν σας ενοχλουν.το αντι-θρεντ γι αυτο του καντιρου.ο δισκος ειναι σαν το παλιο καλο κρασι θελει υπομονη, ακουσματα και προσοχη.κανει για χαλι στο σεξ παντως.
πραγματι αν πιω 3 νταμιτζανες κρασι μπορει και να το ανεχτω,αλλα σουρωμενος ακουω και σαμπρινα :|
Jim Dandy Mangrum
28-07-2008, 13:24
loipon de kanw plaka alla to akousa gia 1h fora to sabbato, prosextika me akoustika kai epa8a ena mikro shock...
o diskos skotwnei!
nai de kanw ka8olou plaka
de 8a pw polla twra giati ton exw akousei mia fora mono
omws htan panw apo miamish wra kai otan teleiwse den eixa bare8ei ka8olou
malista mou rxotan na ton ksanabalw, poly spanio prama gia mena auto
kyrioi, oi judas priest grapsane enan paneksypno melwdiko atmosfairoko disko, prosegmeno mexri ka8e leptomeria.
o halford mporei na mhn mporei na ourliaksei pia, alla na tragoudhsei mporei e? ermhneuei edw den tsirizei...
kai to pio shmantiko.....o diskos einai kata 90% mid-tempo. telos...
epistrofh sta 70s -S.W.O.D., S.A.S., S.G.- gia tous bretanous arxontes tou metal me arketo apo Ram It Down -8eiko- kai sthn paragwgh alla kai sthn atmosfaira -Blood Red Skies, Monsters of Rock-
shmera 8a ton ksanakousw kai 8a epanel8w
euxaristw
y.g.:
"Visions in the night
Show me what is right
Help me through the maze
...of mystery
I would sell my soul
If only I could know
What the future holds
And what will be"
Blood Red Skies pt. II???????? :D
eleventh guardian
28-07-2008, 14:21
:fear:
Πώς και δεν έγραψες ότι είναι σαφώς καλύτερο από το σκουπίδι το Painkiller;
Σοβαρά τώρα, η δική μου γνώμη δεν έχει αλλάξει, θέλω όμως να το ακούσω κανονικά (με booklet κ.λπ.) και χωρίς να έχω κατά νου ότι πρόκειται για τους Judas Priest.
Jim Dandy Mangrum
28-07-2008, 15:35
Πώς και δεν έγραψες ότι είναι σαφώς καλύτερο από το σκουπίδι το Painkiller;
xaliemai kai mono pou skeftomai pws autos o diskos 8ewreitai aristourghma apo tous perissoterous kai prospa8w na ksexasw thn yparksh tou! :mrgreen:
GuardianOfIvorytower
28-07-2008, 17:13
Αχ αυτά να μην έλεγες τρελό αγόρι :pingpong:
y.g.:
"Visions in the night
Show me what is right
Help me through the maze
...of mystery
I would sell my soul
If only I could know
What the future holds
And what will be"
Τι κομματαρα.
[quote="eleventh guardian":2vi2owit]Πώς και δεν έγραψες ότι είναι σαφώς καλύτερο από το σκουπίδι το Painkiller;
xaliemai kai mono pou skeftomai pws autos o diskos 8ewreitai aristourghma apo tous perissoterous kai prospa8w na ksexasw thn yparksh tou! :mrgreen:[/quote:2vi2owit]
αριστούργημα δεν είναι, αλλά γαμάει όπως τα screamming και defenders, μια και επανήλθαν σε αυτό τον ήχο μετά από κάποιους πολύ καλούς πειραματισμούς με turbo αλλά αταίριαστους για το ανδροπρεπές κοινό των μεταλλάδων και έναν πάτο το ram it down
GuardianOfIvorytower
29-07-2008, 12:04
Ram It Down όχι κ πάτος, προσωπικά το βρίσκω αρκετά καλό (όχι δισκάρα βέβαια).
Jim Dandy Mangrum
29-07-2008, 12:21
:gun: http://www.electricrequiem.com/forum/download/file.php?avatar=1269.jpg
Witchkiller
31-07-2008, 12:53
loipon de kanw plaka alla to akousa gia 1h fora to sabbato, prosextika me akoustika kai epa8a ena mikro shock...
o diskos skotwnei!
nai de kanw ka8olou plaka
de 8a pw polla twra giati ton exw akousei mia fora mono
omws htan panw apo miamish wra kai otan teleiwse den eixa bare8ei ka8olou
malista mou rxotan na ton ksanabalw, poly spanio prama gia mena auto
kyrioi, oi judas priest grapsane enan paneksypno melwdiko atmosfairoko disko, prosegmeno mexri ka8e leptomeria.
o halford mporei na mhn mporei na ourliaksei pia, alla na tragoudhsei mporei e? ermhneuei edw den tsirizei...
kai to pio shmantiko.....o diskos einai kata 90% mid-tempo. telos...
epistrofh sta 70s -S.W.O.D., S.A.S., S.G.- gia tous bretanous arxontes tou metal me arketo apo Ram It Down -8eiko- kai sthn paragwgh alla kai sthn atmosfaira -Blood Red Skies, Monsters of Rock-
shmera 8a ton ksanakousw kai 8a epanel8w
euxaristw
y.g.:
"Visions in the night
Show me what is right
Help me through the maze
...of mystery
I would sell my soul
If only I could know
What the future holds
And what will be"
Blood Red Skies pt. II???????? :D
Καλά,κατά την εξοδό σου χτύπα ένα σάντουιτς να πάνε κάτω οι σκοτούρες μιας και όταν πίνεις όχι μόνο δεν ξεχνάς τις σκοτούρες σου αλλά κάνεις και μαλακισμένα posts.........................
Jim Dandy Mangrum
31-07-2008, 13:00
afou ksereis oti peinw spania giati mou ta les auta?
mhpws epeidh teleutaia sto paizw dyskolos? lew mhpws....
Witchkiller
31-07-2008, 13:05
afou ksereis oti peinw spania giati mou ta les auta?
mhpws epeidh teleutaia sto paizw dyskolos? lew mhpws....
Εντάξει,το παραδέχωμαι!
Είσαι και κατωχηρωμένα πλέον απαράδεκτος.Ξεχνάς ότι έκανα για 'σένα.........................
blackbird
21-08-2008, 14:25
epeidh de kratiemai tha to grapsw
san pitsirikia pou hmastan sta 90s kai kaka ta psemata to metal einai oi kithares tou...akoume to painkiller kai leme opa edw eimaste..
o diskos aytos xronika tha eprepe na einai h synexeia tou painkiller..ama to topothetousame xronika kapou sto 94 95 tha milousame gia yperepos klp..par ola ayta ston paronta xrono isws akougetai paroxymeno
den einai kako den einai katholou kako..eidika otan akous th douleia sth kithara tou tipton sto prophecy kai to harmonized solo..omorfa pramata einai de lew
pantws to geniko mou symperasma meta apo perisullogh kai orimh skepsh pws to zoumi twn priest htan mexri to stained class.Meta hrthe h kathfora,xathike h mageia kai h prwtotypia kai ginan megaloi epeidh htan talantouxoi kai mousika kai synthetika
dld wraia to you ve got another thing..,kai to screaming kai to jawbreaker alla th glyka enos starbreaker enos saints in hell kai enos dreamer deceiver de ta xoun
opoios me flamarei de kserei...
malakies na pernaei h wra
cya
ad_astra
31-08-2008, 15:39
As sovareytoume epitelous...poios kathetai en eti 2008 na akousei to kainourio Judas Priest kai malista na to thewrisei kai aristourgima??? Paei teleiwsan ayta ta sygkrotimata...edwsan ta PANTA sto metal alla poly apla den exoun na dwsoun kati allo pia, apla vgazoun diskous gia na ypostirizoun tis periodeies tous. O apolytos ypnos....
atom_smasher
31-08-2008, 15:46
σεβαστη η γνωμη σου...να πας να σοβαρευτεις εσυ αλλου.
ad_astra
31-08-2008, 15:54
Eytyxws ayto kanw apo to 90 kai meta...
atom_smasher
31-08-2008, 17:34
ε τοτε τωρα στα γεραματα δεν πας να πεθανεις σε καμια γωνια ησυχος και να αφησεις εμας τα 10χρονα να γουσταρουμε?
ad_astra
31-08-2008, 17:46
Koita entaksei, to na antallazoume atakes eksypnakistikes sto forum einai to pio eykolo pragma. Egw apla eipa ti pisteyw gia tous Judas Priest tou simera kai de mou fainetai parakseno pou diafwneis. Ekei teleiwnei gia mena to thema.
atom_smasher
31-08-2008, 17:55
το εξυπνακιστικο μου σχολιο ειναι αποτελεσμα του σχολιου : "ας σοβαρευτουμε επιτελους". διαφωνουμε προφανως αν και δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι αποτελει το κορυφαιο εργο τους ή οτι αποτελει το μελλον του ηχου. παντως να χεις υποψιν σου οτι το φορουμ χαρακτηριζεται απο υψηλου επιπεδου εξυπνακισμο γενικοτερα οποτε πιθανον να βαρεθεις ευκολα.
καλως ηρθες παντως
ad_astra
31-08-2008, 17:59
To "eksypnakistiko" pigaine kai sta dika mou...
Kalws sas vrika
Δεν πας στο διαολο καλυτερα;
Boris-san
31-08-2008, 20:10
Giati na sovareutoume???An isxue afto pou les gia uposthriksh twn periodeiwn tous giati na katsoun na vgaloun 100 lepta disko?Afto shmainei oti to kanane giati 8elane.Ektos an 8ewreis pws to kanane gia na ginei ntoros opte paw paso>Pethanane pia kai ta edwsan ola?Kanena apo ta duo den isxuei
Σωστά. Είναι ένα ολοζώντανο σχήμα, πολλά υποσχόμενο, που μπορεί πλέον να πρωτοτυπήσει. Μα τι λέτε? Μήπως να τον κράξουμε επειδή είναι νέοπας και μόνο?
ad_astra
01-09-2008, 00:26
Krakste eleythera...ayto omws den tha kanei ton disko twn Judas Priest kalo.
Pragmatika pisteyw oti den anikoun sto monterno metal kai oti enan tetoion disko me toso megalepivolo thema to ekanan apla gia na asxolithei o kosmos parapanw mazi tous, giati de nomizw na asxolithike kaneis me to poses polles empneysmenes syntheseis exei.Kai to oti einai 100 lepta de leei kati gia to an vgazoun akoma kali mousiki. Kai ayta ta interloudia...preloudia klp mou thymizoun to teleytaio twn Manowar pou einai kapou stin idia moira.
Opws kai na xei kraksimo tha faw...
Boris-san
01-09-2008, 00:36
Σωστά. Είναι ένα ολοζώντανο σχήμα, πολλά υποσχόμενο, που μπορεί πλέον να πρωτοτυπήσει. Μα τι λέτε? Μήπως να τον κράξουμε επειδή είναι νέοπας και μόνο?
Oxi re de lew affto.Apla h morfh thn opoia eixe o diskos den mou deixnei oti apla to vgazoun gia thn periodeia.Kai tragoudia paizoune sta live,kai de me en9ousiase o diskos,alla nta3ei pros ti oi megalostomes dhlwseis?Kai mena ta interloudia me kourasan,htan aforhta,kai den eipa oti de sumfwnw oti o diskos de leei.De sumfwnw oti to kanoun gia tis periodies ws dikaiologia
Στα παπαρια μου αδερφε το Judas Priest. Ερχεται ο τυπος εδω μεσα και μου λεει να σοβαρευτω και να με διδαξει και μετα πεταει την πιο τετριμενη μαλακια που θα μπορουσε να πει. Μπραβο, μας ανοιξες τα ματια!
Ε, δε μας χεζεις ρε Νταλαρα;
Ruthless
01-09-2008, 01:59
Pragmatika pisteyw oti den anikoun sto monterno metal
Καλώς ήρθες στο ER. Εδώ θα βρεις πολλούς καθυστερημένους μου-σι-κό-φι-λους που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο του heavy metal. Αυτοί μάλλον θα γίνουν φίλοι σου και θα ανταλλάσετε τις πίπες σας τακτικά να χαίρεστε.
Εγώ απλά θα σε πω καθυστερημένο, κουφό, άσχετο και όλα τα άλλα.
Καλή διαμονή. :)
Kalo einai apla den einai metal. Oute kan rock
Headphones
01-09-2008, 16:46
για ποια περιοδεια ρε? αν παιξουν αυτες τις μαλακιες λαιβ ποιος θα παει να τους δει?
atom_smasher
01-09-2008, 19:56
δεν τους προτεινεις καλυτερα εσυ τι μαλακιες να παιζουν λαιβ μιας και ξερεις καλυτερα?
εμενα παντως μ αρεσει ο δισκος.αλλα ως εκει.απο κει και περα ειπαμε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
α και ο αλλος λεει δεν ειναι ουτε ροκ...ημαρτον...
Headphones
01-09-2008, 20:27
ε αυτες που παιζουν και τωρα? και 1-2 κομματια απο το τελευταιο? (και πολλα ειναι)
δεν τους προτεινεις καλυτερα εσυ τι μαλακιες να παιζουν λαιβ μιας και ξερεις καλυτερα?
εμενα παντως μ αρεσει ο δισκος.αλλα ως εκει.απο κει και περα ειπαμε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
α και ο αλλος λεει δεν ειναι ουτε ροκ...ημαρτον...
opws kai na to pareis, exei polla stoixeia asxeta me th rock. oxi oti einai kako