Log in

View Full Version : Κοιμάστε με μουσική? [split apo Ακούτε μουσική?]

irreligious
12-06-2008, 11:32
εχτέ και πάνω σε κουβέντα, και συγκεκριμένα προς την παραδοχή μου ότι κοιμάμαι με μουσική, δέχτηκα πληθώρα χλευασμώνε και κοροιδέματος.
μόνο σε μένα είναι απαραίτητη για να κοιμηθώ?

Ford Prefect
12-06-2008, 11:39
Εγώ δε θα σε κορόιδευα καθότι ΠΟΥΣΤΑΚΙ αλλά μου είναι αδύνατον να κοιμηθώ με μουσική. Με ξυπνάει.

Vicotnik
12-06-2008, 11:41
irreligious φυσικά κι όχι, μια χαρά φυσικό πράγμα είναι.

Boris-san
12-06-2008, 11:43
εχτέ και πάνω σε κουβέντα, και συγκεκριμένα προς την παραδοχή μου ότι κοιμάμαι με μουσική, δέχτηκα πληθώρα χλευασμώνε και κοροιδέματος.a apo 2 xronia sunexwn akroasewn prin apo ton upno,phga mia fora na koimh8w xwris mousikh kai den mporousa katholou strifogurnousa.re
μόνο σε μένα είναι απαραίτητη για να κοιμηθώ?

oxi vevaia.egw meta apo 2 xronia sunexwn akroasewn prin ton upno strifogurnaw sto krevati xwris mousikh

regularpaul
12-06-2008, 11:44
κι εγώ με μουσική κοιμάμαι
αλλά εγώ πάλι ακούω όλη την μέρα μουσική ό,τι κι αν κάνω
οπότε γιατι να αποτελεί εξαίρεση η νύχτα μου?

Boris-san
12-06-2008, 11:45
afto

VirusXI
12-06-2008, 11:48
υπάρχει user του ER που τον έπαιρνε (ο ύπνος) σαν πουλάκι ακούγοντας Kataklysm.
(κιεγώ κοιμάμαι πάντα με μουσική αλλά όχι κ έτσι)

Vicotnik
12-06-2008, 11:50
έχω κοιμηθεί με deathspell omega :oops:

Boris-san
12-06-2008, 11:51

kai ta duo.me to fas kai to prophecy:we live and die reborn through the renaissance

Zoonchild
12-06-2008, 12:02
γιατι να ειναι περιεργο να κοιμηθει καποιος με μουσικη, τα μωρα δεν τα νανουριζουν :shock: ?

στο στρατο ειχα λιωσει walkman+discman, γιατι ηταν απαραιτητη προϋποθεση η χρηση τους για να μπορεσεις να κοιμηθεις

και σε οποιοδηποτε σπιτι και αν εμεινα μονιμως με ενα στερεοφωνικο διπλα στο κρεβατι ημουν 8)

Entrancemperium
12-06-2008, 12:08
Eixa mia epoxh pou koimomoun (kuriws kata th diarkeia exetastikwn) me repeat to "Goatlord".. :pingpong:
Xalara me exei koimhsei apeires fores.. :disco:

Tyler_Durden
12-06-2008, 12:11
exo paratirisei oti akougontas kafriles koimamai pio eykola ap' oti irema pragmata.to iremo epidi exei poli pio diakrito skeleto asynaisthita me krataei se egrigorsi.me tin kafrila an goustaro kiolas xanomai, kai koimamai san poulaki... :P

Vicotnik
12-06-2008, 12:12
ρεμαλάκεςλολποστριπλάιήθελανακάνωόχινιουθρεντσβηστετο.

regularpaul
12-06-2008, 12:18
μιας και είναι επίκαιροι οι Ufomammut δοκιμάστε να κοιμηθείτε μαζί τους
με ακουστικά κατά προτίμηση και μιλάω για το snailking κυρίως

Vicotnik
12-06-2008, 12:18
χαχαχ, τι γίνεται ρε, split στο θρεντε ακούτε μουσική από μόνο του;

δοκιμάζω να κάνω quote ποστ του VirusXi και γινεται new topic αντί για reply, κοιτάχτε το κοντεύω να τρελαθώ.

irreligious
12-06-2008, 12:20
splits splats,παλαιότερα έβαζα καφρίλες ή ότι άλλο άκουγα(ε πιό πολύ καφρίλεσ δηλαδή)...τώρα επιλέγω τα ολίγο πιο ηλεκτρονικά-ατμοσφαιρικά...και πολλούς απ'τους αγαπημένους μου δίσκους(ανεξαρτήτου ιδιώματος)

VirusXI
12-06-2008, 12:23
Βιτκότνικ με τρελλαίνεσαι, πήρε λίγη ώρα το split κ το merge αλλά ντακς, κσεσκουριάσαμε.

LokiTricksterGod
12-06-2008, 12:25
αμέ. αλλά όχι βάρβαρα πράγματα. να πχ. τον τελευταίο χρόνο κοιμάμαι αποκλειστικά με bohren & der club of gore και ginnungagap. και καναν fennesz άμα λάχει.

Vicotnik
12-06-2008, 12:25
ουφ. μ' έλουσε κρύος ιδρώτας.

Sotos_The_Tequiler
12-06-2008, 12:27
κοιμάμαι με τα πάντα...
από ΕΡΑΣΠΟΡ μέχρι Cannibal Corpse

Swollen
12-06-2008, 12:29
μια φορά είχα τις μαύρες μου κ κοιμήθηκα με το Dreadful Hours (my dying bride)
ωραία ήτανε αλλά είχα ξεχάσει την επιλογή "ριπιτ" και οταν ξύπνησα αυτό έπαιζε ακόμα

όχι ότι καλύτερο :?

α.. κ ναι κοιμάμαι με μουσική

Boris-san
12-06-2008, 12:34
afto akoug proxtes.emmena den me peirazei h melanxolia pantws

Sotos_The_Tequiler
12-06-2008, 12:36
μια φορά είχα τις μαύρες μου κ κοιμήθηκα με το Dreadful Hours (my dying bride)
ωραία ήτανε αλλά είχα ξεχάσει την επιλογή "ριπιτ" και οταν ξύπνησα αυτό έπαιζε ακόμα

όχι ότι καλύτερο :?

α.. κ ναι κοιμάμαι με μουσική

εγώ έιχα διαλέξει να ακούω το The Angel and the dark river ολάκερο αρκετές φορές για νανούρισμα, αν και μόνο το Cry of Mankind έφτανε...

iskra
12-06-2008, 13:40
ta teleutaia xronia den mporo na koimitho xoris akoustika sta autia. skeftomai kamia fora oti an vretho kapou xoris politismo kai mou teleiosei i mpataria tha valo apla ta akoustika mona tous. otan pao gia ypno tha akouso to idio prama pou akouo prin koimitho. mporei na einai otidipote. synithos me pairnei o ypnos dyo tragoudia meta. xthes koimithika me to alogon ton wrath of the weak. otan ksaploso sxetika noris kai de nystazo idiaitera, alla thelo na koimitho noris epeidi prepei na ksypniso noris to proi, epilego amerikanoeides black pou einai nanouristiko (oxi me tin kaki ennoia, kamia fora kai me tin kaki ennoia omos).

distortionofperception
12-06-2008, 13:49
στο σχολείο (έιτζις αγκόου) κοιμόμουν πάντα με ακουστικά. πάντα. γιατι απέναντι ήταν οι γονείς και δε λέει να κοιμούνται με μπέχεμοθ ξερω γω.και οι καφρίλες είναι το καλύτερο νανούρισμα.
τ
ώρα που ειμαι μεγάλο παιδί, όταν κοιμάμαι μονος βαζω το κασετόφωνο (είτε ραδιο είτε σιντι είτε κασσετα) και το βάζω να σβησει στα 20 λεπτα.
οταν δε κοιμαμαι μόνος :pingpong: δεν την είχα καμία όρεξη τη μουσική.

παλιά χρησιμοποιούσα shut down προγραμμα στο πισι. αλλα με ξυπνούσε γιατι μόλις εσβηνε τα ηχεία καναν πουυυφ! και αντε να ξανακοιμηθεις. ασε που χαλανε ετσι.

Η μουσική που φοβαμαι πριν τον υπνο είναι το ψυγείο.

γενικα σταμάτησα να χρησιμοποιώ ακουστικα γιατι αρχίζω και κουφαίνομαι, αλλα και γιατι το πρωι οταν ξυπνούσα με πονουσαν τα αυτιά και τα καλώδια κοντεύαν να με πνίξουν.

Dark_Angel
12-06-2008, 14:15
Kapote koimomoun me otidhpote. 8umamai xarakthristika p me phre o upnos ka8ws epeze to burn my eyes sto discman.. Edw k kana 2 xronia dn mporw na to kanw omws.. paraxena pragmata.

wino
12-06-2008, 14:21
η μουσική με την οποία κοιμάμαι τελευταία είναι ένας γαμωκινέζος ο οποίος κάθε βράδυ παίρνει τηλέφωνο στη χώρα του και αναλύει το Θιβετιανό. Γαμημένοι λεπτοί τοίχοι...

Shadowking
12-06-2008, 14:26
Προφανώς. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να είσαι μισοκοιμισμένος και να έχεις γενικά μια αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω σου και να ακούς την μελωδία να χάνεται σιγά σιγά και να σε παίρνει κανονικά ο ύπνος.

Εμπειρία από τα παλιά:
Κάπου εκεί στην 3η Γυμνασίου που άρχισα να ακούω μέταλ και τα ακούσματα μου ήταν ξέρωγω Guardian, Μetallica και Maiden μου 'χε δώσει κάποιος έναν δίσκο ΚΡΑΝΤΛ ΟΦ ΦΙΛΘ. Το πετάω και αυτό στο playlist και την πέφτω. Το playlist στο shuffle και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μετά από Bard's song που με παίρνει ο ύπνος παίζει κάτι τρομαχτικό και σατανιστικό και εγώ πετάχτηκα πάνω φρικαρισμένος (παίζει να έβλεπα και όνειρο δεν ξέρω) και πολύ τρομαγμένος. Ήμουν μικρός όμως ε :roll:

Tyler_Durden
12-06-2008, 15:38
η μουσική με την οποία κοιμάμαι τελευταία είναι ένας γαμωκινέζος ο οποίος κάθε βράδυ παίρνει τηλέφωνο στη χώρα του και αναλύει το Θιβετιανό. Γαμημένοι λεπτοί τοίχοι...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :D

X
12-06-2008, 16:19
Plaiotera den epaize na me parei o upnos an den epaize mousikh. Kapoia stigmh gia kapoio logo arxisa na to kovw siga siga. Twra pia de mporw na koimhthw an paizei kati giati kollaw k akouw th mousikh anti na xalarwnw k na koimamai.

phthoggon
12-06-2008, 17:29
http://www.sleepbot.com/ambience/coverjpg/somnium.jpg

Εχμ, αυτό εδώ. Είναι ένα dvd (ούτε καν cd δλδ) 7 ωρών του Άιρον Μέιντεν του ambient Ρόμπερτ Ριτς, και είναι ουσιαστικά μια αναβίωση και ανακατασκευή των sleep concerts που έκανε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στις οποίες ο κόσμος πήγαινε κανονικά με το μαξιλαράκι του ξάπλαρε, κοιμόταν και Ριτς αυτοσχεδίαζε για ώρες από πίσω. Μουσικά είναι ένας συνδυασμός field recordings και επεξεργασμένων όσο και φυσικών (πνευστά ετς) ήχων, έχει μερικά από τα καλύτερα σημεία του Ριτς και υποτίθεται ότι πρέπει να ακούγεται ασυνείδητα κατα τη διάρκεια του ύπνου και να σας χαρίζει ωραία πσυχεδελικά όνειρα, παρ' όλα αυτά στέκεται ανετότατα και από μόνο του και το πρώτο κομμάτι πχ (διάρκειας 3 ωρών) είναι ένα γαμάτο μέταλ χέβι αριστούργημα. Επίσης παρεπιπτόντως έχει επανακυκλοφορήσει σε καλύτερη έκδοση με uncompressed audio μόλις πρόσφατα από την Hypnos (λολ). Αυτό σας προτείνω, κατα τ' άλλα η μουσική που ακούω κατα 50% είναι για πολλούς ύπνους οπότε δε θα σας κάνω και χάιτζακ το θρεντ :(

FANTASMA
12-06-2008, 17:49
των sleep concerts που έκανε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στις οποίες ο κόσμος πήγαινε κανονικά με το μαξιλαράκι του ξάπλαρε, κοιμόταν και Ριτς αυτοσχεδίαζε για ώρες από πίσω.

Απλα με κερδισες, θα το κατεβασω, τι θεικο ειναι αυτο.
Ον τοπικ, μερικες φορες ναι, αλλες οχι. Εχω κοιμηθει και με Fear Factory τερμα στα ακουστικα.

phthoggon
12-06-2008, 18:25
Χαχ, δεν ξέρω αν θα το βρεις γιατί είναι και λίγο δυσεύρετα τα ριπς του δίσκου λόγω διάρκειας, στείλε κάνα πιεμ αν όχι πάντως, και καλούς ύπνους =D

Boom!
12-06-2008, 19:33
Γενικα με τον παραμικρο θορυβο πεταγομαι, οποτε μουσικη+υπνος δε θα το λεγα το φορτε μου.

Bereft
13-06-2008, 21:13
http://www.sleepbot.com/ambience/coverjpg/somnium.jpg

Εχμ, αυτό εδώ. Είναι ένα dvd (ούτε καν cd δλδ) 7 ωρών του Άιρον Μέιντεν του ambient Ρόμπερτ Ριτς, και είναι ουσιαστικά μια αναβίωση και ανακατασκευή των sleep concerts που έκανε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στις οποίες ο κόσμος πήγαινε κανονικά με το μαξιλαράκι του ξάπλαρε, κοιμόταν και Ριτς αυτοσχεδίαζε για ώρες από πίσω. Μουσικά είναι ένας συνδυασμός field recordings και επεξεργασμένων όσο και φυσικών (πνευστά ετς) ήχων, έχει μερικά από τα καλύτερα σημεία του Ριτς και υποτίθεται ότι πρέπει να ακούγεται ασυνείδητα κατα τη διάρκεια του ύπνου και να σας χαρίζει ωραία πσυχεδελικά όνειρα, παρ' όλα αυτά στέκεται ανετότατα και από μόνο του και το πρώτο κομμάτι πχ (διάρκειας 3 ωρών) είναι ένα γαμάτο μέταλ χέβι αριστούργημα. Επίσης παρεπιπτόντως έχει επανακυκλοφορήσει σε καλύτερη έκδοση με uncompressed audio μόλις πρόσφατα από την Hypnos (λολ). Αυτό σας προτείνω, κατα τ' άλλα η μουσική που ακούω κατα 50% είναι για πολλούς ύπνους οπότε δε θα σας κάνω και χάιτζακ το θρεντ :(

Με πρόλαβες :) . Καταπληκτική εμπειρια το Σομνιουμ. Ολα τα άλμπουμ του Ριτς προτείνονται ανεπιφύλακτα ειδικά τα: Stalker, Yearning, Fissures k Outpost.

Blindgeo
28-06-2008, 21:32
Sto lukeio koimvmoun me SEPULTURA, alla sto panepisthmio kai twra den koimamai me mousikh ektos an exw ksexasei anoixto to pc kai akouw oti paizei xwris na me enoxlei. (apo death mexri prog rock)

kontan
28-06-2008, 22:56
Αυτο το Somnium θα ήθελα να το ακουσω :)

παντως εχω κοιμηθεί με διάφορα, αλλα χωρίς καλό ξύπνημα μετα (πονοκέφαλοι κλπ). Πάντως σε ambient noise/field lives με καθισματάκια γίνονται οι καλύτεροι ύπνοι. Καλή ώρα φέτος στο Synch με Vladislav Delay κ SoiSong

phthoggon
28-06-2008, 23:04
ωραίος είναι ο delay όντως. μπερέφτ από Rich το Fissures είναι το αγαπημένο μου στην ethno-ambient-ritual φάση του ενώ στα πιο σύγχρονα μάλλον πάμε Below Zero και Illumination, αν και ακόμα δεν έχω ακούσει παραπάνω απ' τα μισά του (και στόκερ βέβαια!) Από Steve Roach - Vidna Obmana - Alio Die old school ambient γενικά έχεις υπόψη σου τπτ?

kontan
29-06-2008, 02:18
μόνο ακουστά :P

phthoggon
29-06-2008, 02:21
Τον μπερέφτ ρωτούσα ρε χαμένε, εσένα σε ρωτάω και στο εμεσέν!!1

Bereft
29-06-2008, 02:34
Ναι γενικά ολα αυτα που λες είναι απ τα αγαπημένα μου ambient. Αν θες να σου στείλο τπτ pm me.

phthoggon
29-06-2008, 02:38
A, ωραία! Τι να μου στείλεις βέβαια, εδώ δε χωράνε οι σκληροί πλέον .. :D

lost_icon
29-06-2008, 03:39

pes oti eimai egw re kiofte :mrgreen:

House Of Low Culture
29-06-2008, 06:27
το Ghosts On Magnetic Tape των Bass Communion στέκιεται σαν μια καλή επιλογή για τις στιγμές που αγκαλιάζουμε το μαξιλάρι και θέλουμε να αφαιρεθούμε τόσο ώστε να μας πάρει ο ύπνος και να κοιμηθούμε με μειδίασμα ωσάν χαρούμενα πουλάκια που βιώνουν την ευτυχία. Παρόμοιος και ο ρόλος του River Of Appearance των Vidna Obmana στα ίδια ambient μοτίβα(όχι τόσο αιθέρια όσο το προαναφερθέν). Τρομακτικές και γεμάτες κινδύνους οι ακροάσεις Biosphere, ειδικά αφτού του βασιλιά της καταχνιάς, του Shenzou. Οι πυρηνικές δοκιμές με θόρυβο και power violence κατά τη διάρκεια του ύπνου ενδέχεται να προκαλέσουν αδιάκοπη έκκριση ιδρώτα και κρίσεις αφυπνίσεων και πανικόβλητης ανησυχείας για το μέλλον του υπναλέου ακροατή και των ηλεκτρικών συσκευών της οικίας του, γι' αυτό και δεν προτείνονται. Το black metal γαληνεύει, ενώ το Strawberry Fields Forever των Candyflip χτενίζει όλη την περιοχή του κοιμισμένου εγκεφάλου και δίνεις μπουνιές και σάπιο ξύλο στην αϋπνία.

enitharmon
29-06-2008, 11:37
δε μπορουσα να καταλαβω γιατι καποιος να κοιμαται με μουσικη

μεχρι που μετακομισα μεσα στην πολη, οποτε ειμαι ενας απο σας πλεον! (αν και προτιμω audiobooks)

Bereft
29-06-2008, 13:59
Παρόμοιος και ο ρόλος του River Of Appearance των Vidna Obmana στα ίδια ambient μοτίβα(όχι τόσο αιθέρια όσο το προαναφερθέν).

Και το Tremor και το Tremor.... 8)