Log in

View Full Version : Ακούτε μουσική?

distortionofperception
07-06-2008, 20:33
Εχω τον εξής προβληματισμό.

Σκέφτομαι ποσος καιρος εχει περάσει απο τοτε που:
-Ακουγα ενα αλμπουμ ξαπλωμενος στο κρεβατι μου, χωρίς να κάνω τιποτα αλλο (πραγματικά τιποτα αλλο, ούτε να ξύνω τη μύτη μου)
-Ήξερα όλη την κασέτα απ'έξω κι ανακατωτα.
-Δεν κοιμόμουν πριν τελειώσει ο δισκος.

και τρομάζω. Πανε χρόνια απο τότε που τα κανα αυτα.

Τώρα:
-Στάνταρ θα κάνω κατι άλλο.
-Δεν θα ξανανιώσω τη χαρα να κρατήσω το παχυ μπούκλετ με τους στίχους και να τους σιγοτραγουδω
-Δε θα ξέρω το αλμπουμ απ'εξω.
-Αμα προσπαθήσω να το μάθω απ'έξω θα μείνω πολύ πίσω στις εξελίξεις. *

δε θέλω να επεκταθώ στους λόγους που συμβαίνουν αυτα. Λίγο πολύ ειναι γνωστοί. Θέλω πιο πολύ να μάθω αν το παθαίνουν αρκετοι απο μας, και τελικά τι σημαίνει αυτό για τη φράση "ακουω μουσική". Την εκφυλίζει? Ναι ή ου?

*Πιστεύω (μικρότερος πολύ περισσότερο) ότι το να ασχολούμαι με παλαιολιθικές μπαντες θα με κρατήσει πισω. Και εξηγουμαι. Δε θεωρούσα επείγον να ανακαλύψω δισκογραφία Deep Purple (ας πουμε) γιατι ειναι all time classic και θα τη βρεις και το 2205 σε οποιοδήποτε δισκάδικο. Θεωρουσα (και ψιλοθεωρω) οτι πρεπει να τρέχω με τις εξείξεις γιατι μέσα απο το χείμαρρο κυκλοφοριών μπορει να χασεις τα καλα αλμπουμς.

Λοιπόν για πείτε ποσος καιρός πάει που ακούσατε μ'αυτον τον τρόπο μουσική κι αν τον πεθυμήσατε.Μπορει να φαινεται αχρηστο τοπικ αλλα τουλαχιστον ειναι ρομαντικούλι :oops:

Boris-san
07-06-2008, 20:40
Egw nomizw to kanw afto akoma.exw edw kai polu kairo pou kathe vradi vazw ena disko ths areskias mou sta aftia kai me svhsta ta fwta kai apla ton akouw sigotragoudwntas tous stixous,an tous thumamai vevaia.den nomizw pws xreiazetai na matheis ena disko ap exw entelws gia na aisthanesai enoxes gi afto.nomizw oti h ousia einai na sou vgazei to feeling pou prepei.outws h allws o egefalos exei mia xwrhtikothta den mporei na ta xwresei ola.sumfwnw me afta pou les oti prepei na asxoloumaste me tis trexouses exelixeis.pragmatika thewrw th mousikh pleon anapospasto kommati ths zwhs mou kai elpizw afth h diadikasia pou periegrapses na sunexisei na sumvainei.prospathise na to xanakaneis.nomizw tha sou erthei.to gegonos pws to pethumises dixnei oti to thes

Vicotnik
07-06-2008, 20:42
Βασικά είναι γαμώ τα τόπικς.
Για μένα δε πάει καιρός γιατί εκτός του ότι κάνω ότι είπες, δηλαδή να ακούω μουσική και παράλληλα να είμαι στο pc, ή να μιλάω με κάποιον ή ή ή, φροντίζω να υπάρχουν στιγμές που θα υπάρχω εγώ κι η μουσική μόνο. Αυτό συμβαίνει πολύ εύκολα. Στο σπίτι σπάνια μεν, αλλά έτσι κι αλλιώς έχω βρει καλύτερους τρόπους (δε). Ένας απ' αυτούς είναι κάτι που προσπαθώ βέβαια να ελαττώσω γιατί όλοι μου οι φίλοι με κράζουν και λένε ότι είναι αγένεια, δηλαδή εκεί που θα αράζουμε σε μια καφετέρια, θα βάλω το ipod στ'αυτιά και θα πάω να αράξω σ' ένα παγκάκι μόνος μου χωρίς να θέλω κανέναν δίπλα. Αχ :pink: ΓΑΜΑΤΟ ΘΡΕΝΤ, το πρώτο που μου 'ρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αυτό που περιγράφω, είναι 2 χρόνια πριν (που 'χα πρωτοπάρει το ipod) με Sigur Ros (Ágætis byrjun) στ' αυτιά μου, ξαπλωμένος στο κρηπίδωμα κοιτώντας τ' αστέρια και δάκρυα στα μάτια :oops:

εδιτ: Starálfur :touched:

Boris-san
07-06-2008, 20:44
Aftos o diskos ontws kanei akrivws gia tetoies faseis.An kai mallon den einai sta gousta sou grindiaroulh dokimase na ton akouseis.de nomizw na mhn se agixei.mporei kai na se voh8isei me to provlhma sou

edit:ontws gamw ta topics.na kati kalo gia to ER pou tsakwneste tetoia topics xreiazontai.Vicotnic to pathainw kai egw afto pou les kai mou th mpainoune alla de masaw

kontan
07-06-2008, 20:48
τρελά ρομαντικούλι κ στάνταρ θα βρεθούν διάφοροι με τον ίδιο καημό.

Έχουν περάσει μερικά χρόνια απο τότε που άκουσα έτσι μουσική (εάν εξερέσεις τοτε που βγήκε το Panopticon :P). Δλδ τις προάλλες έβαλα το Don't Break The Oath κ στα καπάκια το Rust In Piece κ (μάντεψε) τους ήξερα νότα νότα. Τώρα οι μοναδικοί δίσκοι που μου το κάνουν αυτό ειναι το Enter των Russian Circles κ το Every Place Is A House των Maps N Attlases. Χθες μου ήρθε ενα 7" Earth. Το άκουσα μια φορά (ενώ δούλευα παράλληλα) κ πραγματικά δε ξέρω αν θα το ακούσω αλλες 10-20 που είχα ακούσει εκείνο το "The Kids Are Back" τότε, κ αυτό γιατί απλά δεν έχω τον χρόνο.

Πάντως πιστεύω οτι απλά μεγαλώσαμε κ έχουμε κ άλλες υποχρεώσεις κ ασχολείες που μας κρατάνε μακριά απο το απλά να αράζουμε κ να ακούμε μουσική. Δλδ στάνταρ οι σημερινοί 14-17ρηδες ξέρουν απέξω όλους τους στίχους των Bullet For My Valentine κ του τελευταίου άλμπουμ των Slipknot (κ των όποιων μπαντών). Είναι απλά μοιραίο.

kontan
07-06-2008, 20:50
εδιτ: Starálfur :touched:

το κομμάτι που μου άλλαξε τη ζωή. χωρίς υπερβολές

distortionofperception
07-06-2008, 20:51
Πάντως πιστεύω οτι απλά μεγαλώσαμε κ έχουμε κ άλλες υποχρεώσεις κ ασχολείες που μας κρατάνε μακριά απο το απλά να αράζουμε κ να ακούμε μουσική. Δλδ στάνταρ οι σημερινοί 14-17ρηδες ξέρουν απέξω όλους τους στίχους των Bullet For My Valentine κ του τελευταίου άλμπουμ των Slipknot (κ των όποιων μπαντών). Είναι απλά μοιραίο.

θα κάνω μια τρόλ ερώτηση. τότε ο μουσικός δε θα νιωθε καλύτερα αν ήξερε ότι εγραφε μουσική για ενα κοινό χωρίς αγχη?

irreligious
07-06-2008, 20:51
Πλέον μόνο όταν είναι να την πέσω για ύπνο..όλες τις άλλες ώρες στάνταρ θα κάνω κάτι,από ιντερνέ κ φόρουμ και αηδίες,μέχρι περπάτημα,δουλειές στο σπίτ,γυμναστική,κ.ο.κ...δεν ξέρω γιατί,αλλά πλέον ακούω πολλά περισσότερα πράγματα και δέν κολλάω τόσο σέ ένα μόνο δίσκο..θυμάμαι π.χ.,όταν είχε πρωτοβγεί το grand declaration των Mayhem έπαιζε δεν ξέρω και'γώ για πόσες συνεχόμενες μέρες ΜΟΝΟ αυτό στο στερεοφωνικό μου.
Βρίσκω την κατάσταση τώρα καλύτερη.

*Πιστεύω (μικρότερος πολύ περισσότερο) ότι το να ασχολούμαι με παλαιολιθικές μπαντες θα με κρατήσει πισω. Και εξηγουμαι. Δε θεωρούσα επείγον να ανακαλύψω δισκογραφία Deep Purple (ας πουμε) γιατι ειναι all time classic και θα τη βρεις και το 2205 σε οποιοδήποτε δισκάδικο. Θεωρουσα (και ψιλοθεωρω) οτι πρεπει να τρέχω με τις εξείξεις γιατι μέσα απο το χείμαρρο κυκλοφοριών μπορει να χασεις τα καλα αλμπουμς.

χμ,δεν λειτουργώ έτσι σίγουρα..ακούω ό,τι γουστάρω την κάθε στιγμή,η μουσική γιά να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα δέν είναι?δεν το βλέπω σάν αγώνα δρόμου

Boris-san
07-06-2008, 20:55
den nomizw oti to ennoei san agwna dromou.apla etsi opws einai h katastash sth mousikh stis meres mas,an den piaseis kati otan kukloforhsei duskola tha to xanapetuxeis sto mellon.kai mia nea mpanta pou paizei kati kalo kai thelei na paei pio panw xreiazetai kapoious pou sunexws psaxnontai me kainourgia pragmata etsi wste na tous akousoun.meta na tous proteinoun se allous kai aftoi se allous kai ta loipa.alliws polla pragmata tha xanontan.oxi veveaia oti den xanontai akoma polla pragmata

distortionofperception
07-06-2008, 21:00
αυτο.

hcpunksonacid
07-06-2008, 21:01
:)

Boris-san
07-06-2008, 21:04
nai profanws den ennoousa mono mesw H/Y genikotera.Proswpika pantws den thewrw oti uparxei kalutero pragma apo to na goustareis kati polu,na to proteineis se kapoion pou den exei idea kai na gurisei na sou pei.polu gamato afto pou mou proteines efxaristw re paidi mou to exw liwsei

hcpunksonacid
07-06-2008, 21:06
:)

Boris-san
07-06-2008, 21:09
e nai ntaksei.an akousw as poume ena polu kalo death metal disko,de tha ton proteinw sto paidi sto sxoleio pou akouei judas priest kai den xerei tpt allo.poso mallon se kapoion pou thelei na mpei se afto to xwro.tha tou xekinhsw me ta vasika prwta.protseis mono se aftous pou exoun vaseis

FANTASMA
07-06-2008, 21:46
Ακουω ΑΚΟΥΩ με ολη τη σημασια της λεξης περιπου 15-20 albums ολη τη χρονια, και ειναι πααααααααρα πολυ λιγα μπροστα σε οσα κυκλοφορουν και πιθανοτατα αξιζουν, αλλα δε γινεται αλλιως, δεν υπαρχει χρονος. Απο κει και περα προσπαθω να ακουω πλεον τραγουδια κι οχι δισκους. Καλως η κακως, οταν ακους μουσικη τοσα χρονια, δυσκολα θα βγει ο δισκος που θα σε κανει να γουσταρεις απο την αρχη ως το τελος, εκτος κι αν την ψαχνεις με αλλα ειδη μουσικης. Αυτο ομως (να ακους τα καλυτερα τραγουδια που βγαινουν κι οχι ολους τους δισκους) θελει μεγαλο ψαξιμο, οποτε περισσοτερο χρονο, οποτε γαμησε τα παλι.

Οσο για τη φαση με το μπουκλετ και αγοραζω το τσε ντε και το ακουω ευβλαβικα, πολυ σπανια, ουτε καν με τα αγαπημενα γκρουπζ δε γινεται πλεον, παντου υπαρχει το ιντερνετ. Αλλα σιγουρα δενοσουν περισσοτερο με τη μουσικη ετσι. Υποσχομαι να το κανω ομως με το νεο Queen αν τελικα και οταν βγει.

X
07-06-2008, 22:21
Pleon spania tha katsw aplws n'akousw mousikh kuriws epeidh otan eimai spiti sapizw ston upologisth, alla pou k pou to kanw. Ap' thn allh omws adunatw na kanw sxedon otidhpote xwris na paizei mousikh, pragma pou mikroterh den ekana.
Genika exw thn tash na proskollwmai se albums pou me porwnoun, opote nomizw pws auta pou aksizoun (gia mena) ta liwnw arketa kala. Sigoura omws uparxoun k diskoi pou tha aksizan perissoterhs prosoxhs apo tis 5-6 akroaseis pou tous dinw. Epishs den hmoun pote atomo pou thelei na parakolouthei swnei k kala tis nees kuklofories ktl, isa isa gia merika xronia den akouga katholou sugxrona pragmata, opote auto to agxos tou trexw k de ftanw den to exw. Me pianei aplws pou k pou to agxos pws uparxei POLLH kalh mousikh.
Telos, tha diafwnhsw me to fantasma. Yparxoun apeiroi FOVEROI diskoi k vgainoun ki alloi kathe mera. Para polu spania th'akousw diasparta kommatia.

kontan
07-06-2008, 22:28
Yparxoun apeiroi FOVEROI diskoi k vgainoun ki alloi kathe mera. Para polu spania th'akousw diasparta kommatia.

πες τα πες τα! ακούστε το νέο Followed By Ghosts κ πείτε μου μετά εάν το ποστροκ πέθανε (οφφτοπικ) :P

X
07-06-2008, 22:32
To'xw katevasei k perimenw na ksekollhsw apo MOPA, Mare k Clann Zu gia na t'akousw :P

Boris-san
07-06-2008, 22:40
Yparxoun apeiroi FOVEROI diskoi k vgainoun ki alloi kathe mera. Para polu spania th'akousw diasparta kommatia.

πες τα πες τα! ακούστε το νέο Followed By Ghosts κ πείτε μου μετά εάν το ποστροκ πέθανε (οφφτοπικ) :P

Sumfwnw apoluta se afto X.Nomizw oti gia ton apologizo enos sugrothmatos prepei na exeis akousei oloklhro ena toulaxiston disko kai oxi diasparta kommatia.To Followed By Ghosts tha to tsekarw opwsdhpote

Abruzzi
07-06-2008, 22:45
thread starter σε νιωθω απολυτα

distortionofperception
07-06-2008, 23:02
:cry: :cry: ρε συ εχω το ηρωικό το κασετοφωνακι μου το άιβα που το χω 9 χρόνια τώρα. Καποτε το χα αγκαλιά. Καποτε ήμουν 15 χρονών και μου δινε ο πατέρας μου 200 δραχμές για φαί στο σχολείο και τα μαζευα και έπαιρνα σιντι. Μόλις τ'αγόραζα γραμμη στο άιβα και ξάπλα μπρούμυτα με το μπουκλετ ανοιχτο. Γκρουπ φωτο, φωτο τον καθενα ξεχωριστα, εψαχνα στα θενξ να βρω καμια μπαντα που ήξερα και εφτιαχνα στο φτωχο μου μυαλουδακι τα δέντρα σχεσεων μεταξυ των συγκροτημάτων. Κρατούσα μέχρι και τα διαφημιστικά που έιχαν για μπλουζακια μεσα οι εταιρίες...

Εψαχνα μετα τον κατάλογο της nuclear blast που μου στέλναν στο σπίτι, και υπογράμμιζα με το στάμπιλο μπόςς κίτρινο φωσφορουχο μου ποια αλμπουμ είχα, και με πορτοκαλι ποια ήθελα... :cry: :cry: :cry: Προτεραιότητα είχαν τα φτηνά... Έκοβα μετα τα εξωφυλλάκια απο τον καταλογο και τα κολλούσα στις κασετες, και τα μεγάλα στο γραφείο μου. Μαζευα τις αποδείξεις απο τις κασετες μου καθε χρονιά για να δω ποσα ξοδεύω, ζωγράφιζα με τεραστια λεπτομέρεια το λόγκο της μπάντας πανω στην κασετα... Και όλα αυτα ενω ακουγα το άλμπουμ. Κοροιδευα τη μανα μου οτι διαβαζα κι εγω μετσαλ του δε μπόουν! Και κατέληγα στον καταλογο του alone απο θεσ/νίκη όπου όλη η παρεα λόγω της ακρίβειας στο Βόλο (να πεθανουν τα σινταδικα του) κατέφευγε σε μαζικές παραγγελίες....

Που ειναι όλα αυτα ρε? Που ειναι?

Boris-san
07-06-2008, 23:07
Twra eilikrina me sughnises me ekanes na skeftw afth thn eikona sto mualo mou :cry:

old_charlie
07-06-2008, 23:42
Φυσικά και το κάνω. Προσπαθώ τουλάχιστον

Και εκτός από τα βράδια ενδοσκόπησης, τα μεσημέρια χαλάρωσης με το booklet κτλ, μπορούμε να ευγνωμονούμε την Αθήνα και την κίνησή της, γιατί μέσα στο αυτοκίνητο μπορείς να ακούσεις άπειρους δίσκους. Μπορείς να ακούς Aggaloch τα βροχερά ξημερώματα του χειμώνα καθώς πας σχολή σταματημένος στην κίνηση, μπορείς να ακούς Kyuss καθώς γυρνάς απ τη σχολή το μεσημέρι σταματημένος στην κίνηση, μπορείς να ακούς WASP καθώς πηγαίνεις το απόγευμα για καφέ σταματημένος στην κίνηση...

Το παρελθόν είναι όμορφο και ρομαντικό, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος πάντα έχει την τάση να το εξωραΐζει...

Ο χρόνος όντως είναι λίγος και πάντα μου τη σπάει αυτό. Όταν όμως πιάνω τον εαυτό μου να σπαταλάει όλον το γαμημένο χρόνο στον ίντερνετ και στην τηλεόραση, τότε αυτομουτζώνομαι! Ναι.

cynic
08-06-2008, 00:18
distortionofperception respect.Auta pou perigrafeis, kapia epakrivws ki olas, sinevenan ki edw.Kasetes me logo :)Ox proti mera, vgike to tade, leoforio kai rock city sti Sokratous klp :)

Deutera h Triti Gimnasiou ('95-'96) klasiki ataka kolitou...Tiropita????ti tiropita re? Butchered at Birth se vinilio re 1200drx !!! Mi fame mia vdomada na to xtipisoume leme... :rofl:
Akoma vrizw pou eixa afisei oles ekeines tis prosfores se vinilia 500drx, atheist, cynic, klp.H tin protimisi mou se kaseta anti gia vinilio, epeidi to pick up den itan sto domatio mou ,alla sto saloni xerw gw...8eiki epilogi kasetoulas grave-soulless apo death-Spiritual Healing vinilio...Kai sto telos i kaseta na xei provlima out of the box xerw gw.. :gun:

Genika den iparxoun pleon auta distixws :( Nai men to net voi8aei sto na vriskoume nea pramata, na min mas niazei i gnomi tou ka8enos, alla na krinoume to ti mas aresei prin kikloforisei k olas poles fores.Alla i toso eukoli prosvasi, oso kai genika o diaforetikos tropos zois se sxesi me tote exei katastrepsei auton ton romantismo tou tote.Isws vevea apla megalosame xerw gw.Den exw idieteres partides me mikres ilikies gia na dw an isxioun ta tou tote, an kai eimai 99% sigouros oti oxi.Kai ta pitsirikia xeroun na katevasoun oti 8eloun.Den einai kai epistimi to downloading.An kai apo tin alli , to net sou prosferei kai original se exeftelistikes times an psaxteis...

Sto 8ema tou akousmatos tora, iparxoun kapies stigmes pou akouw pramata kai den kanw tipota,malista na pezei kai o idios diskos sto repeat, alla einai poli spanies. + oti to pc pleon exei antikatastisei ta panta "logw diplou klik eukolias" .Diladi pola cd iparxoun original apenanti mou, diskoi sto doulapi klp ...Alla parola auta, to pc einai pleon sindemeno sto stereofoniko, kai akoma kai na 8elw na akousw kati se cd piotita to vazw se flac xerw gw :oops: Eimai tsapatsoulis kai apo to na psaxw na vrw kati sigekrimeno mesa se 500+ cd xerw gw, lew ntax pouuu na psaaaaxnw tora... :twisted:

rebelos
08-06-2008, 01:21
τι καλύτερη αφοσίωση στην μουσική την κάνω όταν ταξιδεύω
κάπως έτσι ανακάλυψα τη δισκάρα των Minsk είχα πάρει το σι-ντι και μου είχε φανεί ενδιαφέρον αλλά όχι κάτι απίστευτο
μια μέρα έτσι στα καλά καθούμενα πήρα το σι-ντι πλέιερ και το Ritual έκατσα σε μια άκρη στο σχολικό το πρωί και
πραγματικά πορώθηκα με αυτό ένας χρόνος ο οποίος συνήθως είναι "νεκρός" γέμισε με κάτι

γενικά όταν αποφασίσω να κάνω κάτι και ταυτόχρονα να ακούω μουσική συνήθος η μουσική είναι λιγότερο απρόσωπη και περισσότερο άμμεση

ακόμα θυμάμαι τα φετινά βράδια που διάβαζα μαθηματικά, χημεία και φυσική ακουγοντας αποκλειστικά Catharsis και Ignite
συγκεκριμένα το Samsara και το Our Darkest Days, δεν ξέρω γιατί αλλά με βοηθούσαν να διαβάσω

:cry: :cry: ρε συ εχω το ηρωικό το κασετοφωνακι μου το άιβα που το χω 9 χρόνια τώρα. Καποτε το χα αγκαλιά. Καποτε ήμουν 15 χρονών και μου δινε ο πατέρας μου 200 δραχμές για φαί στο σχολείο και τα μαζευα και έπαιρνα σιντι. Μόλις τ'αγόραζα γραμμη στο άιβα και ξάπλα μπρούμυτα με το μπουκλετ ανοιχτο. Γκρουπ φωτο, φωτο τον καθενα ξεχωριστα, εψαχνα στα θενξ να βρω καμια μπαντα που ήξερα και εφτιαχνα στο φτωχο μου μυαλουδακι τα δέντρα σχεσεων μεταξυ των συγκροτημάτων. Κρατούσα μέχρι και τα διαφημιστικά που έιχαν για μπλουζακια μεσα οι εταιρίες...

άιβα κασετόφωνο :touched: ένα από αυτά είχα κι εγώ
αργότερα πήρα σι-ντι πλέιερ

MoRmEnGiL
08-06-2008, 04:48

Εψαχνα μετα τον κατάλογο της nuclear blast που μου στέλναν στο σπίτι, και υπογράμμιζα με το στάμπιλο μπόςς κίτρινο φωσφορουχο μου ποια αλμπουμ είχα, και με πορτοκαλι ποια ήθελα... :cry: :cry: :cry: Προτεραιότητα είχαν τα φτηνά... Έκοβα μετα τα εξωφυλλάκια απο τον καταλογο και τα κολλούσα στις κασετες, και τα μεγάλα στο γραφείο μου. Μαζευα τις αποδείξεις απο τις κασετες μου καθε χρονιά για να δω ποσα ξοδεύω, ζωγράφιζα με τεραστια λεπτομέρεια το λόγκο της μπάντας πανω στην κασετα... Και όλα αυτα ενω ακουγα το άλμπουμ. Κοροιδευα τη μανα μου οτι διαβαζα κι εγω μετσαλ του δε μπόουν! Και κατέληγα στον καταλογο του alone απο θεσ/νίκη όπου όλη η παρεα λόγω της ακρίβειας στο Βόλο (να πεθανουν τα σινταδικα του) κατέφευγε σε μαζικές παραγγελίες....

Που ειναι όλα αυτα ρε? Που ειναι?

As much as we all would like to, one cannot remain a kid forever..

Αστοδγιάλο συγκηνήθικα.

Θυμήθικα κ γω στα νιάτα μου μόλις μουχανε γράψει το καινούριο των Dimmu Borgir ονόματι Stormblast κ καθόμουνα κ το άκουγα με κλειστά πατζούρια και σβηστά φώτα ενα απόγεμα αργα, ενώ εδυε ο ήλιος και πραγματικά δεν επικοινωνούσα με το περιβάλλον. Εξωσωματική εμπειρία, κλειστά μάτια και το μυαλό να ταξιδεύει με ιλλιγγιώδεις ταχύτητες..

Meh.

Ααααλες εποχές. Μου φαίνετε λες και ήταν 100 χρόνια πρίν.. (Πάνε όμως 11 και κατι χρόνια μου φαίνετε..)

Ή τότε που χα πάρει το πρώτο των Haggard.

Ή ακόμα πιο πίσω όταν ανακάλυπτα τους αιρον μεηντεν κιε τους μανογουορ. Εποχές αθοώτητας πραγματικά.
Να με τραβάει η μάνα μου να φύγουμε για επίσκεψη ούτε που θυμάμε που κ γω να καθυστερώ με οποιοδήποτε τρόπο για να ακούσω και το run to the hills που ερχότανε μετά ενώ συνηδειτοποιημένα πλέον δεν θα προλάβαινα να ακούσω το Hallowed be thy name.

Gaytopickthnxbai.

:touched: :touched: :touched:

Boom!
08-06-2008, 04:54
Περα απ'ο,τι ακουω στα πεταχτα κανοντας αλλα πραγματα παραλληλα, συνηθως ενα δισκακι τη μερα θα βρω το χρονο να το ακουσω οπως πρεπει, να το απλωσω πανω στη γραφειαρα μου, να χαζεψω το εξωφυλλο και το artwork, να δωσω την πρεπουσα βαση στους στιχους, ολα αυτα τα ωραια που εχουμε μαθει να κανουμε απο πιτσιρικαδες. Σιγουρα η προσηλωση με την οποια αντιμετωπιζαμε το ολο "τελετουργικο" δε μπορει να ειναι η ιδια, αλλα οκ λογικο, αλλη η καβλα του πιτσιρικα που πρωτομπαινει στη φαση και αλλη η αντιμετωπιση ενος "ψημενου" ακροατη.

FANTASMA
08-06-2008, 07:04

Sumfwnw apoluta se afto X.Nomizw oti gia ton apologizo enos sugrothmatos prepei na exeis akousei oloklhro ena toulaxiston disko kai oxi diasparta kommatia.To Followed By Ghosts tha to tsekarw opwsdhpote

Επαρεξηγηθην, δεν ηθελα να εννοησω οτι δεν υπαρχουν καλοι δισκοι πλεον, δεν πιστευω στον θανατο της μουσικης ή στην υπεροχη οποιασδηποτε εποχης απο οποιαδηποτε αλλη, απλα λογω ηλικιας, λογω καταστασης, λογω ιντερνετ, λογω 200 λογων ακομα, ειναι πολυ δυσκολο και χρονοβορο να εντοπισεις τα 10-20-100 γαματα αλμπουμ που βγαινουν καθε χρονο.

X
08-06-2008, 10:01
Θυμήθικα κ γω στα νιάτα μου μόλις μουχανε γράψει το καινούριο των Dimmu Borgir ονόματι Stormblast κ καθόμουνα κ το άκουγα με κλειστά πατζούρια και σβηστά φώτα ενα απόγεμα αργα, ενώ εδυε ο ήλιος και πραγματικά δεν επικοινωνούσα με το περιβάλλον. Εξωσωματική εμπειρία, κλειστά μάτια και το μυαλό να ταξιδεύει με ιλλιγγιώδεις ταχύτητες..

Kati tetoio eixa pathei ki egw me to split borgir/old man's child pou htan h prwth mou epafh me black k me afhse teleiws malaka, alla k me to haggard pou aneferes :touched:

edit: Fantasma, egw pantws entwpizw polla wraia pragmata tis wres pou sapizw sto er.

Candiru
08-06-2008, 10:59
σχετικά σπάνια μπορώ να κάτσω να ακούσω μουσική χωρίς να κάνω τίποτε άλλο, και το κάνω κυρίως όταν είμαι απόλυτα μόνος, γιατί αλλιώς με ενοχλεί ή και ενοχλώ την οικογένεια. Πιο πολύ ακούω στη δουλειά δουλεύοντας, ποστάροντας, κλπ είτε από Myspace/yotube παλιότερα είτε με κατέβασμα τώρα, οπότε και άρχισα να έχω καλή ενημέρωση για τα καινούργια.

Ομως ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσω να λιώσω έναν γαμάτο όπως τα παλιά metallica, sabbath, motorhead, UFO, Uriah Heep, Pink Floyd κλπ και να τα ξέρω απέξω νότα προς νότα, ακόμα και αν είναι ευκολομνημόνευτα (πχ όχι death, black, dron, noise, nu, industrial, κλπ που όσο και να γαμάνε, δύσκολα τα απομνημονεύεις γιατί δεν έχουν εύπεπτη δομή).

Πιθανότατα μάλιστα η μουσική να οδηγείται σε έναν μαζικό μινιμαλισμό λόγω αυτής της υπερπαραγωγής, επειδή δεν υπάρχει ο χρόνος να το ακούσεις κάτι βαθύτερα, οπότε και δεν χρειάζεται να πασκίζει περισσότερο ο καλλιτέχνης.

Ford Prefect
08-06-2008, 11:09
Ωραίο τόπικ, να ψάξεις και αυτό με τις Αναμνήσεις να πνιγούμε στο δάκρυ :)

Όπως τα λες είναι βασικά, απλά εγώ δεν έχω την πολυτέλεια του σαπίσματος. Πλέον η ώρα που έχω για μουσική είναι στο αυτοκίνητο σε μεγάλες διαδρομές, τις οποίες δεν κάνω συχνά και ακόμα πιο σπάνια μόνος. Σπάνια έχω την ώρα να αφιερώσω σε έναν δίσκο όπως μετά το σχολείο, το βραδάκι ή το καλοκαίρι που γινόταν το όργιο μουσικής απόλαυσης.

Ακόμα και οι σαπιοπαρέες που κάναμε τα λίσενινγκ σέσιονς με φουντοκατάνυξη μεγαλύτεροι σπανίσανε. Δεν παραπονιέμαι, υπάρχουν πολλά ακόμα νέα πράγματα/εμπειρίες στη ζωή που με κρατάνε στην τσίτα, ενώ προσμένω να ξαναζήσω καταστάσεις όταν ο γιος πάρει χαμπάρι την δισκοθήκη του μπαμπά ;)

Για νέες κυκλοφορίες κλπ, είχα το ίδιο άγχος κάποτε, αλλά μια ακλόνητη αλήθεια είναι ότι τίποτα καλό δεν χάνεται, δε πα να περάσουν δέκα χρόνια.

Όσο για το λιώσιμο, ναι, χάθηκε η πολυτέλεια αυτή μαζί με το χρόνο. Πλέον λιώνω 10 δίσκους το χρόνο και αν. Αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι περίπου το 1/4 αυτών που έλιωνα π.χ. το 92 ή το 93. Αλλά τότε ανέτρεχα σε παλιούς δίσκους, από τους δέκα που λιώνω τώρα, οι 7 είναι νέοι δίσκοι, ενώ το 92 ή το 93 οι νέοι δίσκοι πάλι καμιά δεκαρία ήταν. Δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί.

SpiritCrusher
08-06-2008, 13:30
Χα, και σκεφτόμουν τις προάλλες πως αυτό είναι και ένας λόγος που δεν υπάρχουν τόσα πολλά replies στα album reviews.

Ον τόπικ, όχι πια. Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο/ χρήματα για να ακούσω μουσική όπως θα ήθελα. Δε μπορώ να "ακούω" μουσική στον υπολογιστή ενώ κάνω κάτι άλλο. Μου αρέσε η όλη διαδικασία της αγοράς του σιντί και μετά άκουσμα σε discman με booklet όπου έβλεπες στίχους/artwork (ναι, και το artwork) και αφοσιωνόσουν στο να ακούσεις το έργο της εκάστοτε μπάντας για όσο διαρκεί ο δίσκος.

Tyler_Durden
08-06-2008, 14:25
"And out of shit a flower grows" (Sentenced, "Ever frost")

Me megali ekpliksi eida na anoigei ena toso gamato thread edomesa meta apo kairo.Poly megalo respect sto palikari pou to anoikse.

Ti na protopeis gia oles aytes tis stigmes pou kanontas ta prota sou vimata os akroatis, vithizesai sti mousiki kai anakalypteis apisteytous kosmous kai arxizeis na antilamvanesai ton diko sou kosmo, mesa apo aytous.
H mageia tis anakalypsis enos neou album pou peftei sta xeria sou kai ola ayta pou periegrapsan ta perissotera paidia prin apo mena, eixe (kai exei nomizo, gia pollous akomi kai tora) ta stoixeia mias glykias teletourgias.
Ostoso panta oi protes vouties tetoiou eidous, tha einai aytes poy tha nostalgoume.Oi protes epafes me sygkrotimata, me to idio to cd kai akomi kai me tin mirodia tou booklet einai akseperastes.
Ki ola ayta megalonoun mesa apo tis sizitiseis me tous filous gia simeia sto album kai gia tis istories sxetika me tis bandes.
Kai ginontai akomi megalitera kathos pernaei o xronos kai oi mousikes blekontai me viomata kai epoxes.
Den nomizo oti xathike i dinatotita gia tetoiou eidous empiries gia ta paidia pou ksekinane tora.
Pisteyo oti apla allakse kai den exei ta idia xaraktiristika me tin diki mas epoxi.Borei to rewind stin kaseta to diko mas, na egine apla to "repeat" sto winamp gia tous simerinous neopes, alla i epirroh ths mousikhs einai dinatoterh apo to meso, thelo na pisteyo.
Sinexizo na akouo polli mousiki kai eidika prospatho na dinomai na eimai "ekei" apo pleyras prosoxis, se kathe neo cd apo agapimenes mou bandes.Opos kai na to kanoume omos oi protes fores einai aytes pou se stigmatizoun gia panta.

Roswell47
08-06-2008, 18:21
Xronopoulos

Boris-san
08-06-2008, 19:19
Aman ton pethanes ton anthrwpo me to hammer kai tous parallhlismous sou!!!!

Hogarth
09-06-2008, 01:21
Βγαίνουν όντως ΦΟΒΕΡΟΙ δίσκοι κάθε μέρα; :|

Δεν έχω ιδιαίτερο άγχος για νέες κυκλοφορίες (αν με ενημερώσει κάποιος εγκαίρως, καλώς. Αν όχι - αργά ή γρήγορα - θα το ψάξω) οπότε απολαμβάνω τη μουσική αργά και σταθερά, όπως έκανα πάντα, με τη διαφορά ότι δε βιώνω τόσο έντονες συγκινήσεις πλέον (αν και αμέσως - αμέσως μου έρχεται στο μυαλό δίσκος του '07 που με έκανε να νιώσω όπως στα 14).
Όταν ακούω έναν αγαπημένο δίσκο δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω οτιδήποτε άλλο ταυτόχρονα (έχω την πολυτέλεια του χρόνου) όχι επειδή δε θέλω, αλλά επειδή δεν μπορώ: μυαλό και ψυχή είναι δοσμένα εκεί. Ωστόσο νέες κυκλοφορίες και λιγότερο αγαπημένα πράγματα ακούω σχεδόν όλη μέρα. Εννοείται ότι προτιμάμε φάση μουσική-αυτοκίνητο/τρένο/λεωφορείο όπου οι σκέψεις ταξιδεύουν πιο άνετα απ'ότι μέσα στους τέσσερις τοίχους.
Σαφώς "εμπεδώνω" απείρως καλύτερα το δίσκο που θα αγοράσω με το μπούκλετ του και το άρτγουορκ του και τη δουλειά της μπάντας σε όλο το σύνολό της απ'ότι με το ηλίθιο (και σωτήριο) κατέβασμα.

VirusXI
10-06-2008, 12:31
έτσι, να ταξιδεύουν οι σκέπσεις όταν οδηγάς... καλή φάση 8)

απίστευτα τατσντ με τα ποστς περί κασσετών, booklets κτλ
κανα χρόνο τώρα έχω σταματήσει να κυνηγάω να ακούσω 324545 νέες κυκλοφορίες κιε αφοσιώνομαι σε λίγα νέα albums που τα αξίζουν (και πολλά παλιά κιαγαπημένα). προτιμώ να ανακαλύπτω νέα ωραία πράγματα από προτάσεις γνωστών ή βλέποντας λάιβ παρά να κατεβάζω 23548 albums mp3 κιε να καταλήγουν στη πλέιλιστ 4-5 μόνο απαυτά.
και επιστρέφοντας στα βινύλια βοήθησε στο να αράζω πάλι κιε να ακούω/χαζεύω αρτγουορκ κτλ με τις ώρες. όπως πρέπει.

.
10-06-2008, 12:33
Τα ακούω όλα και ΓΑΜΑΝΕ.

pavlosk
10-06-2008, 13:02
τα πραγματα ειναι απειρως καλυτερα τωρα...επειδη το παρελθον παντα το παραμορφωνει η νοσταλγια πρεπει να βαζουμε λιγο το μυαλο μας να δουλεψει για να δουμε λιγο τα πραγματα ψυχρα και αντικειμενικα. το να λιωνεις ενα cd και μια κασέτα στο παίξιμο γινοταν επειδη δεν ειχες λεφτα για άλλα και επειδη η μουσικες διαδιδονταν με ταχυτητες χελωνας. τωρα μπορεις να βρεις δεκαδες πραγματα παρα πολυ ομορφα και ειναι επιλογη του καθενος ποσο χρονο θα αφιερωσει στο καθετι. παλια πηγαινες στο δισκαδικο, εβλεπες 50 πραγματα αγοραζες 1, εγραφες 2-3 σε κασετες κι αυτο. τωρα εχεις προσβαση σε χιλιαδες...
τωρα δε δενεσαι με συγκροτηματα και δισκους οπως παλιοτερα αλλα τωρα δεν εισαι 16.Επιπλεον η πληθωρα μουσικων επιλογων απομυθοποιησε τα μεγαλα σουπεργκρουπ και αυτο μονο καλο μπορει να ειναι. η μουσικη εχει γινει πιο σημαντικη απο τους φροντμαν και τα καραγκιοζιλικια τους με τα οποια ασχολουνταν οι πιτσιρικαδες παλιοτερα. δινονται ευκαιριες σε αξιες μπαντες χωρις μαρκετιγκ να ρθουν να παιξουν σε χωρες οπως η ελλαδα που πριν απο δεκαπεντε χρονια ο καημος της ηταν να δει τους ντιπ purple..

.
10-06-2008, 13:11
poustisk

λολολολολολ

edited by Deggial : ΤΕΛΙΤΣΑ κόψε τις μαλακίες γιατί δίνεις τροφή σε όσους λένε ότι το φόρουμ είναι ασόβαρο. Τελευταία φορά που στη χαρίζω ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ.

Jim Dandy Mangrum
10-06-2008, 13:21
yperbaleis kai sy ap th meria sou
to swsto brisketai kapou sth mesh
palia yphrxan kapoia 8etika, shmera kapoia alla
shmasia exei na mporeis na breis esy tis dikes sou isorropies sto pws kai ti 8es na kous

pantws egw se mh "pronomiouxes" epoxes, 14-15 xronwn eixa 300 kassetes kai akoma de mporw na pw oti me ikanopoioun ta live pou blepw edw pera

pavlosk
10-06-2008, 15:00
απλα ορισα το αλλο ακρο για να βρεθει το κεντρο

Raven Lord
10-06-2008, 18:40
τι σκάλισε τώρα κι αυτός ο ντιστόρσιο...
όχι πια, πού χρόνος για αποκλειστικότητα στη μουσική. στο γραφείο τα απογεύματα που υπάρχει ηρεμία και μόνο όταν η δουλειά απαιτεί μηχανικές κινήσεις. και στο σπίτι πάντα κάνοντας παράλληλα κάτι άλλο. η αλήθεια είναι, όμως, ότι δε με πολυενοχλεί αυτή η κατάσταση από τη στιγμή που ό,τι ακούω είναι κάτι παλιό (πίσω στα 80ς) και θα δώσω παραπάνω προσοχή μόνο όταν το πρωτοανακαλύπτω. δυστυχώς (ή ευτυχώς) καινούριες τάσεις δε με πολυσυγκινούν, ενώ είναι ελάχιστα τα νέα άλμπουμ από τις παλιές μπάντες που θα τραβήξουν την προσοχή μου.
παλιότερα, ειδικά στο λύκειο, άκουγα συνέχεια και υπήρχαν άλμπουμς που "έλιωναν", αλλά αυτό μάλλον συνέβαινε και λόγω περιορισμένων "πόρων".

GuardianOfIvorytower
12-06-2008, 12:15
Άπειρα κοινά με πολλούς παραπάνω users, να μην τα ξαναγράφω, τα έχουμε όλοι λίγο πολύ περάσει. Αλλά δε γίνεται να μείνουμε κ παιδιά ή έφηβοι. Πάντως προσπαθώ ακόμα κ τώρα να ακούω όσο πιο προσεκτικά μπορώ αυτά που ακούς, ιδίως αυτά που δεν έχω ξανακούσει (όχι μόνο νέες κυκλοφορίες) κ πιστεύω ότι καταφέρνω να απολάυσω αρκετά από αυτά. Το mp3 player βοηθάει αρκετά ορισμένες φορές, καθότι συγκεντρώνεσαι μόνο σε αυτό που ακούς, ενώ σπίτι στάνταρ θα κάνω κ κάτι άλλο παράλληλα.