PDA

View Full Version : η μυστικότητα του υπολογιστή και η διαταραχή της γαλήνης

nothingman
31-05-2008, 14:44
σε αυτό εδώ το θρεντ βρίσκουμε λύσεις για το σκατουλάκι που λέγεται mistikotitatuipologisti αρχικά και εν συνεχεία αίρουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό απέναντι στους φορείς του ιού. σε περίπτωση που έχει καμιά σημασία, του γαμώ τη μάνα.

(φτύνω στον τάφο όποιου απαντήσει "φορμάτ Σε")

When Black Roses Bloom
31-05-2008, 15:04
Δεν κατάλαβα..

nothingman
31-05-2008, 15:23
χαχ, ουψ, είχα γράψει αλλά.

έχω κολλήσει ένα σκατουλάκι που λέγεται mistikotitatuipologisti και πετά ποπ-αψ ότι έχει σοβαρό πρόβλημα το πισί μου και θα δει το αφεντικό μου ότι κατεβάζω τσόντες και ότι βλέπω υπερθεϊκά βυζόμπαλα στο er και διάφορα τέτοια και μετά με πάει σε μια άλλη τοποθεσία όπου ευτυχώς υπάρχει το πρόγραμμα που θα σώσει εμένα και μια αίσθηση αξιοπρέπειας στον εργασιακό μου χώρο σβήνοντας κάθε ύποπτο αρχείο. εννοείται δεν πατώ τπτ πουθενά. απλά τα κλείνω. και απλά ανοίγουν. και δε βγαίνει το γαμήδι. και δεν ανοίγει το gmail ή το er από ffox και ie (τώρα είμαι με safari!). και με εμπαίζει. ψάχνω δυο μέρες τώρα λύσεις και έχω βρει πολλές προτεινόμενες και δοκιμάζω (είναι προφανές ότι αφού συνεχίζω και δοκιμάζω καμία δεν ήτο επιτυχημένη ε).
τες πα. δεν είχα ξανακολλήσει ποτέ μου κάτι τέτοιο τόσα χρόνια, δεν ήξερα από ιούς και μαλγουέαρζ και του γαμώ τη μάνα.

Mitsmann
31-05-2008, 15:29
δοκιμασε την εξης σειρα πειραματικων κινησεωνε.

i) Κατεβασε το spybot

ii) ανανεωσε το spybot αν σε σχεση με το ινσταλλ του εχουν βγει κι αλλα ντεφινισιονς.

iii) Τρεξε το spybot - Υπερνικησε τη μυστικοτητα του υπολογιστη σου.

σχεδιο β) (αν το σχεδιο Α, δε μπιασει)

Eπανελαβε i, ii, και iii με το Nod32 αντιβαηρους.

σχεδιο γ) (αν Α και Β, αποδειχτουν ψευτες κηφηνες, καντε κομπινες, βγαλτε τραγουδια για λιγους μηνες)

Ρουα Φορματ.
Σε.

υ.γ. το σχεδιο Α, οπως περιγραφεις το προβλημα σου, κατα 90% θα σου το λυσει.

freezing_moon
31-05-2008, 15:44
έχει κι ο σύμπος το ίδιο!!
δοκίμασε ad-aware, spybot, nod32, norton, avg, καμιά 10αριά online scanners, spyware blaster κ.α. αλλά δεν έκαναν τίποτα.
το hijackthis βγάζει 2 περίεργα .dll, όταν τα σβήνει μετά δουλεύει το πισί για κάποια ώρα, μετά τσουπ πάλι τα .dll.
θα του πω να κατεβάσει σαφάρι, καλή ιδέα!!

(πάντως ο σύμπος έκανε σκαν και βρήκε καμιά 600αριά τρόγιαν, οπότε μπορεί στη δική σου περίπτωση να είναι καλύτερα τα πράγματα. πλας, το mistikotitatuipologisti είναι τόσο αστείο που θα έπρεπε να το διασκεδάζετε.)

α, ο συμπος πρέπει να μου μετέφερε κάποιο γράμμα λάθος απ' το mistikotitatuipologisti, γιατί δεν έβρισκα τίποτα σχετικό στο νετ, ενώ τώρα δες αυτό: http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?p=1159783

edit: και http://forums.mozillazine.org/viewtopic ... 16#3358116 (http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=3358116#3358116)

ikonoklast
31-05-2008, 16:09
χαχαχαχαχαα mistikotitatuipologisti

Deggial
31-05-2008, 16:13
Ενδεχομένως θα σε βοηθήσει το HijackThis ή κάποιο anti-rootkit. Νομίζω McAfee, Sophos και AVG προσφέρουν anti-rootkit tools.

nothingman
31-05-2008, 17:00
μιτς, ούτε με σέιφ μόουντ
μοντ/αντμίν είχα δοκιμάσει αντιρουτ κιτς από χθες, το είχα βρει σαν προτεινόμενη λύση στο νετ αλλά τπτ. το hijackthis όσο και αν προσπάθησα να το καταλάβω, δεν έβγαλα άκρη. προσπάθησα να την παλέψω με τα tutorials και τι σημαίνουν τα r και τα o και όλα αυτά αλλά.

οπότε με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισα την επιστροφή σε ουμπούντου. έτσι κι αλλιώς δλδ το σκεφτόμανε αλλά για Ιούλιο που θα είχα περισσότερο χρόνο, απλά θα γίνει τώρα.

σας ευχαριστώ.

τους γαμώ τη μάνα και το σύμπαντο.

geologiko_karoto
01-06-2008, 17:11
Sophos

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/0/7/8/18078/jpg

Odonian
01-06-2008, 17:17
Βασικά δώσε λίστα τσοντοσάιτ που μπαίνεις, με ψήνει να το κολλήσω αφτό.

STD

cloud
01-06-2008, 21:10
Σε ένα πισί που είδα σήμερα είχε αυτή τη μλκία, το avg του γάμησε όμως, problem solved σε 15'.
To Hijackthis απλώς σου βγάζει μια λίστα με όλα τα Processes που τρέχουν στο pc σου, δεν κάνει αυτόματο καθαρισμό και τέτοια, βοηθάει μόνο στον εντοπισμό.

nothingman
02-06-2008, 00:57
καλά ρε παιδιά, ακόμα με windows παιδεύεστε;
.

Mayhem
02-06-2008, 17:18
εγώ παιδεύομαι 10+ χρόνια με windows και ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα

ikonoklast
02-06-2008, 17:26
Ναι αλλά εσύ είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

BLiTzER
02-06-2008, 17:37
San symperasma dld, gyrnane se mh-symvatika leitourgika osoi de mporoun na kanoun kala ta windows. Kalh fash.

Deggial
02-06-2008, 17:41
[zER]San symperasma dld, gyrnane se mh-symvatika leitourgika osoi de mporoun na kanoun kala ta windows. Kalh fash.

Συγγνώμη, αλλά τον υπολογιστή τον θέλω για να βλέπω ταινίες, να σερφάρω στα ίντερνετς, και λοιπά. Δεν τον έχω για να λύνω τα επίκτητα από το λειτουργικό προβλήματα του.

BLiTzER
02-06-2008, 17:46
Right. :P

Koita na deis pou exo dokimasei kathe ekdosh win apo to '92 kai meta kai den eixa pote idiaitera provlhmata (ok ta ME eksairountai).

Deggial
02-06-2008, 19:03
Τα προβλήματα που είχα ήταν καθαρά bugs, κι όχι δικά μου λάθη ή ασυμβατότητες με third party software.

Το πιο γελοίο παράδειγμα ήταν το γεγονός πως στα Vista (pre-SP) εάν αποσυνδέσω το πληκτρολόγιο και το ξανασυνδέσω (μέσω ενός KVM switch, καθώς πληκτρολόγιο/ποντίκι το μοιράζονται 2 υπολογιστές) θα ζητάει driver... κι όχι μόνο αυτό, αλλά έπειτα ζητούσε τον driver σε κάθε restart, παρότι αυτός ήταν ήδη εγκατεστημένος.

Επίσης Internet Explorer = accident waiting to happen, εφόσον εγκαθιστούσε Active X controls χωρίς την έγκριση του χρήστη.

ikonoklast
02-06-2008, 20:53
[zER]San symperasma dld, gyrnane se mh-symvatika leitourgika osoi de mporoun na kanoun kala ta windows. Kalh fash.
Τι είναι ένα "μη συμβατικό" λειτουργικό σύστημα;

BLiTzER
02-06-2008, 20:56
Ksereis more, ayta ta antergkraou pou einai gia hackers. Dhladh oti den einai ths microsoft.

ikonoklast
02-06-2008, 21:00
Το ΜacOS ας πούμε; Το BeOS; Το Psolaris; Τι ακριβώς;
Όλα τα μη microsoft ή κάτι συγκεκριμένο;

BLiTzER
02-06-2008, 21:01
Ayta ta linux ennoousa kyrios.

Apo do empneysthka alla eisai xazoulhs:

οπότε με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισα την επιστροφή σε ουμπούντου. έτσι κι αλλιώς δλδ το σκεφτόμανε αλλά για Ιούλιο που θα είχα περισσότερο χρόνο, απλά θα γίνει τώρα.

Odonian
02-06-2008, 21:04
Το πιο γελοίο παράδειγμα ήταν το γεγονός πως στα Vista (pre-SP) εάν αποσυνδέσω το πληκτρολόγιο και το ξανασυνδέσω (μέσω ενός KVM switch, καθώς πληκτρολόγιο/ποντίκι το μοιράζονται 2 υπολογιστές) θα ζητάει driver... κι όχι μόνο αυτό, αλλά έπειτα ζητούσε τον driver σε κάθε restart, παρότι αυτός ήταν ήδη εγκατεστημένος.
Τα ίδια σκατά και με πρίντερ.

ikonoklast
02-06-2008, 21:08
[zER]Ayta ta linux ennoousa kyrios.

Apo do empneysthka alla eisai xazoulhs:

Α. Λοιπόν αυτού του τύπου τα "μη συμβατικα" λειτουργικά γαμάνε καραγκιoζάκια για διάφορους λόγους.
Μεταξύ των οποίων γιατί οι χρήστες τους δεν 8α άνοιγαν ποτέ τέτοια τόπικς επειδή δεν έχουν προβλήματα με trojans και ιούς :!:
ΧΑΚΕΠΣ!!

BLiTzER
02-06-2008, 21:14
Ok tora vres ena thread sto opoio exo zhthsei voitheia gia ious kai trojans. Ta katafera xoris linux !!!!!!!!!!!!!"22222222234235438otydfignjs`1

EDIT: HA! Koitaksa ola mou ta threads sto pc&games kai den yparxei tpt gia ious. PWNED! :P

To sum up, xreiazeste aporthita leitourgika na kalypsoun th vlakeia sas. Apla mathimatika.

nothingman
02-06-2008, 21:26
πέρα από τον βασικότατο λόγο ότι τώρα μπορώ να ρίχνω γκομενάκια απλά με ένα κουλ βλέμμα απαξίωσης στο οποίο έχω πλέον εξασκηθεί για να χρησιμοποιώ σε κάθε συζήτηση για τα windows και τον bill gates, θα γλιτώσω και από το χρόνο που ξόδευα τόσο καιρό να κάνω τόπιξ για ιούς! ναι, το ξέρω, δεν είχα ξανακάνει τόπικ κυρίως γιατί τόσα χρόνια έχω πισί αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να συναντήσω σκατουλάκια ιούς και δούρειους ίππους. αλλά και πάλι, έχασα πολύτιμα λεπτά που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κατεβάζοντας μια δισκάρα που πόσταρε ο Κάλκι. ένα Μετάλλικα. να παρατηρώ το γκαζόν να μεγαλώνει. να βλέπω τη βρύση να στάζει βρε αδερφέ. τέλος, ένα ρόλο έπαιξε ότι μπορώ τώρα να κάνω το os ακριβώς όπως το γουστάρει η αφεντιά μου, πιο γρήγορα και πιο κοντά σε αυτό που έχω στο μυαλό μου. δεν πλήρωσα κανένανε κιόλας γι'αυτό! παιχνίδια δεν έπαιζα και ποτέ μου, μόνο το μάνατζερ που το έκαψα πλέον, είμαι ένας αναγεννημένος χριστιανός. η αλλαγή επίσης του λειτουργικού με βοήθησε να συμπληρώσω ένα συναισθηματικό κενό που νοιώθω στην πληγωμένη ψυχούλα μου τα τελευταία χρόνια επειδή δε με αγκάλιαζαν αρκετά όταν ήμουν μικρός. χμ, τι άλλο; τίποτε άλλο νομίζω, αυτά μου φάνηκαν αρκετά. αν και δεν κατάλαβα να πω την αλήθεια τι ακριβώς ήθελες να πεις και πως ακριβώς ορίζεις το "συμβατικό". θα έλεγε κάποιος όμως ότι αν δε σου αρέσει κάτι προσπαθείς να το αλλάξεις. δεν κάθεσαι σαν την κότα επειδή αυτό έχουν όλοι και επειδή θα σου φανεί δύσκολο ο,τιδήποτε άλλο στην αρχή. δοκιμάζεις και βλέπεις. σα να μην ξέρεις να μαγειρεύεις και να μένεις μόνος και να παραγγέλνεις κάθε μέρα απ'έξω σουβλάκια και πίτσες και εκείνες τις γαμάτες κρέπες με το καλαμπόκι και την τυροσαλάτα. ε κάποια στιγμή δε θα σου κάνει εντύπωση πια, θα βαρεθείς. όταν πλέον δεις ότι τις τελευταίες εβδομάδες πας εφτά με οχτώ φορές την ημέρα στην τουαλέτα για να κατουρήσεις από τον κώλο, ε θα το πάρεις απόφαση ότι δεν είναι η διατροφή που σου πρέπει και θα μάθεις να μαγειρεύεις. και θα κάνεις επιτέλους το μπιφτέκι όπως θες εσύ, με λιγότερο αλάτι ας πούμε, μια ιδέα! το παράδειγμα είναι μαλακία, όταν το σκεφτόμουν πριν ποστάρω μου φάνηκε γαμάτο. τέλος πάντων.
μην ξεχνάμε όμως τα γκομενάκια ε.

BLiTzER
02-06-2008, 21:31
Ntax tespa ennoousa ayto pou xrhsimopoiei o polys kosmos, oi aploi users, o kathenas. Ok lathos epilogh lekshs. Parolayta mia xara douleyoun ta win kai de skefthka oute mia stigmh na allakso leitourgiko gia praktikous logous. Perissotero gia allagh kai "zomg douleyo kai linux"! Osoi yposthrizoun oti h MS ton pairnei, oti vgazei athlia leitourgika/paketa kai loipes yperpaparies, einai apla xazoulhs h attention whore. H kai ta 2. Apla mou aresei na peirazo tous kai-kala linuxades. Ayta.

ikonoklast
02-06-2008, 21:58
[zER]Osoi yposthrizoun oti h MS ton pairnei, oti vgazei athlia leitourgika/paketa kai loipes yperpaparies, einai apla xazoulhs h attention whore.
Δεν με απασχολεί τόσο το τι κάνει η microsoft συγκεκριμένα. Είναι αλή8εια ότι η ποιότητα των παρεχόμενων λύσεων σε κλειστό λογισμικό σε ζητήματα servers ή φερ' ειπείν περιβάλλοντων ανάπτυξης λογισμικού είναι κατα πολύ χαμηλότερη απο ό,τι η αντίστοιχη στο ελεύ8ερο λογισμικό - αντικειμενικά και ανεξάρτητα απο τις προσωπικές προτιμήσεις του κα8ενός. Δεν είπε κανείς ότι ο iis ή το visual studio είναι άχρηστα, "για πέταμα" κλπ, απλά δεν τί8εται 8έμα σύγκρισης.

Απο και και πέρα στην απλή οικιακή χρήση, πέρα απο τα παιχνίδια, το linux γενικά παρέχει διάφορα πράγματα που δεν υπάρχουν και δεν 8α υπάρξουν στα windows. Πολλά απο αυτά τα ανέφερε ο nothingman όπως η δυνατότητα της σε βά8ος παραμετροποίησης του συστήματος σου στις ανάγκες σου. Ανάλογα το community και την διανομή υπάρχει εξαιρετική ελεύ8ερη υποστήριξη απο την κοινότητα, πλη8ώρα εφαρμόγων που αναπτύσσονται ταχύτατα σε σύγκριση με έναν τυπικό κύκλο ζωής κλειστού λογισμικού και κατα κανόνα μεγαλύτερη ασφάλεια και στα8ερότητα. Την ίδια στιγμή που τα xp τρώνε ένα ακόμα κακοφτιαγμένο πατσάρισμα μετά απο 400 χρόνια με το sp3 επειδή το αργόσυρτο gui που λέγεται vista βάλτωσε, στο ελεύ8ερο λογισμικό λύνονται προβλήματα σε κα8ημερινή βάση. Δεν είναι 8έμα υπεροψίας, ποιός είναι χακερ και ποιός είναι πιο μούρη -άλλωστε η ευκολία στην χρήση διανομών όπως το ubuntu είναι πλέον βασικό χαρακτηριστικό-, είναι 8έμα λειτουργικότητας και δυνατότητων για πράγματα που σε αφορούν είτε είσαι επαγγελματίας είτε "απλός χρήστης". Αυτά. [/pcmaster]

MoRmEnGiL
02-06-2008, 22:04
To linux einai oso safe oso gnwsths einai o xrhsths tou. Koinws arketa safe synh8ws giati mexri proteinws den ebaze h ka8e karydias karydi linux.

Ta windows einai antistrofws analoga posa asfaleias/xrhshs.

Oso pio poly ta xrhsimopoieis kai osa perissotera pragmata kaneis toso pio asta8h kai trypxia einai. Den pa na se lene Ray Ozzie, den pa na eisai megas haxx0r kai na kaneis edit tcp stream live, den einai sto xeri sou.

Auto einai to prh3arxidiasma, dld okei, giati re pousth prepei na polemame enantia sto leitourgiko mas?

BLiTzER
02-06-2008, 22:06
Katalavaineis omos oti ola ayta pou anafereis einai kathara thema arxitektonikhs kai oxi kakou programmatismou h kati tetoio. Thelo na po oti vasika h diafora (opoia einai ayth) egkeitai sto thema open-source enantion kleisths arxitektonikhs kai oxi ston super-l33t-wow kodika enantion kodika axrhston-ypallhlon-mias-terastias-etaireias.

Profanos kai ta windows an eixan 2 myria users na dokimazoun kai na patcharoun kathimerina kai na grafoun kathe eidous logismiko, tha vriskontan se paromoia thesh.

Epimeno pantos oti o kathimerinos xrhsths tha vrei otidhpote psaxnei sta windows. Sigoura den eimai o "kathimerinos xrhsths" kai parolayta to kano xronia tora. Petyxhmena. De mou xei leipsei pote tpt.

Kai ok ta vista vghkan persi, ta idia skata htan kai ta xp otan protokykloforhsan. MH vazeis vista :)

Den ta pairno apo th MS.

Kata t'alla kala kanete kai dokimazete nea pragmata kai ok edo pou ta leme to free software einai megalh douleia. Eidika to free software pou DOULEYEI. Apla kapoioi mh nomizete oti tha parete esto ligh apo th doksa pou eixan palioteres unix-like leitourgikes ekdoseis. Apo tote pou ola ayta apekthsan grafiko perivallon, ok pali windows einai edo pou ta leme e.

MoRmEnGiL
02-06-2008, 22:10
Osoi eixane win2k pantws akoma klaine me ta xp kai ta vista. :cry:

BLiTzER
02-06-2008, 22:15
/agree. Eixa 2k gia POLY kairo afou vghkan ta xp. Egkatesthsa ta xp mono otan h MS stamathse na ta yposthrizei meso updates. Emmesos dld se anagkaze na valeis xp :P

MoRmEnGiL
02-06-2008, 22:23
eixa ta 2k mexri to dekembrh pou mas perase :P

ikonoklast
02-06-2008, 22:27
[zER]Katalavaineis omos oti ola ayta pou anafereis einai kathara thema arxitektonikhs kai oxi kakou programmatismou h kati tetoio. Thelo na po oti vasika h diafora (opoia einai ayth) egkeitai sto thema open-source enantion kleisths arxitektonikhs kai oxi ston super-l33t-wow kodika enantion kodika axrhston-ypallhlon-mias-terastias-etaireias.
Είπα ότι δεν είμαι απλά anti-microsoft. Οι αδυναμίες του κλειστού λογισμικού έναντι του ελεύ8ερου έγκεινται στην διαφορά φιλοσοφίας. Παρ' όλα αυτά το γεγονός ότι η microsoft για διάφορους λόγους έχει καταφέρει να επιβάλλει ένα μονοπωλιακό status στην αγορά λογισμικού, οδηγεί και σε κακά προϊόντα και -αν 8έλεις- σε κακό κώδικα. Το marketing και οι καλές μπίζνες με "σύμμαχες εταιρείες" δεν σώζουν ένα κακό office και κατά κανόνα κακοπατσαρισμένα λειτουργικά (με εξαίρεση τα 2000/ΝΤ που ήταν ένα σχετικά καλό ms σύστημα - παρά τα 4 service packs λολ).

Eπίσης να 8υμίζουμε γενικά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών ms προϊόντων σε οικιακούς υπολογιστές (όχι στα laptops) είναι πειρατές. Μακριά απο μας η νομιμότητα και μαλακίες αλλά να σκέφτεστε πάντα ότι χρησιμοποιείτε τσάμπα ms λειτουργικά και πακέτα επειδή η microsoft σας το επιτρέπει. Αν κάποια στιγμή αποφασίσει ότι η ζημιά απο το πειρατικό λογισμικό είναι μεγαλύτερη απο τα έσοδα που της προσφέρει η διάδοσή του και δοκιμάσει να επιβάλλει την αγορά του (με DRM ή με άλλους τρόπους ελέγχου) δεν 8α λέτε τα ίδια πράγματα. Όπως δεν 8α λέτε και τα ίδια πράγματα όταν στα νέα office 8α χρειαστεί να πληρώνετε για να ανοίγετε έγγραφα παλιότερων εκδόσεων ή να πληρώνετε για να περνάτε τραγούδια στα player σας επειδή η sony και η apple κάνουν καλές μπίζνες με την ms. Την ίδια στιγμή 8α υπάρχει ένα καλό openoffice και άριστα ανοιχτά multimedia πρότυπα.

BLiTzER
02-06-2008, 22:31
Den ksero gia poious milas, alla ego exo nomima vista. Kai den kano tetoia pragmata.

ikonoklast
02-06-2008, 22:35
Κι εγώ έχω νόμιμα vista! Με ανάγκασαν να τα αγοράσω με το laptop μου :!:

BLiTzER
02-06-2008, 22:52
pwnd.

Odonian
02-06-2008, 22:57
Μπλίτζα δε σε πιάνω ακριβώς. Για ποιον είναι καλύτερα τα γουιν;

Ο ψιλοάσχετος χρήστης που απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του κολλάει τον ιό και τρέχει. Δεν είναι υποχρεωμένος να είναι σχετικός. Αυτόν τον χρήστη τον κοροιδεύεις ως βλάκα πιο πάνω. It doesn't make any sense.

Ο σχετικός χρήστης γιατί να κερδίσει κάτι από τα γουίν, με κάποιο κλώνο linux μπορεί να κάνει πιο πολλά και πιο γρήγορα. O ίδιος σχετικός χρήστης όμως, δεν είναι σχετικός για να περνάει το χρόνο του σκανάροντας το πισι με 45 μαλακιούλες που μας έχουν φορτώσει, είναι για να κάνει γλήγορα τη δουλειά του. It doesn't make any sense.

Το να λες ότι τα γουίν έχουν καλό κώδικα, αλλά τα κακά τους είναι θέμα αρχιτεκτονικής, πάλι δεν καταλαβαίνω πως είναι καλό επιχείρημα, με το λειτουργικό αγοράζεις και αρχιτεκτονική, άμα είναι σκατά, κανένας σουπερκώδικας δεν το αλλάζει αυτό. It doesn't make any sense.

Look at the monkey... look at the silly monkey!

BLiTzER
02-06-2008, 23:09
Μπλίτζα δε σε πιάνω ακριβώς. Για ποιον είναι καλύτερα τα γουιν;

Mmm nai. Den eipa oti einai "kalytera". Eipa oti xrhsimopoiountai eyreos gia kapoio logo. Profanos giati einai pio eyxrhsta (mythos?) kai o perissoteros kosmos profanos einai asxetos.

Oso gia tous ious, ta internets kryvoun ayton ton kindyno. Ligh prosoxh thelei. An apla "kaneis th douleia sou", de nomizo oti exeis na fovasai kai polla. Sinithos ayto symvainei otan xoneis th myth sou. Koinos, de nomizo oti exei na kanei me poweruseriliki toso, oso me koinh logikh. Den koroidepsa ton asxeto xrhsth pouthena e.

Kai oi 45 malakioules pali de xreiazontai. Des apopano. Ti akrivos mporei na kanei "pio polla kai pio grhgora" den katalavaino, alla ayto pou eipa tespa einai oti exontas proegkatesthmena ta win (opos oloi), giati na mpeis ston kopo na sthseis ena neo leitourgiko otan DE SOU LEIPEI TIPOTA? Gia na kerdiseis 1 ms? Giati pragmatika den pisteyo oti yparxoun TOSO megales diafores.

Oute eipa oti exoun kalo kodika. Eipa oti den exoun kako kodika epeidh exoun kakous programmatistes, alla epeidh opoiodhpote paketo ypo aytes tis synthikes tha eixe kako kodika. Ta anoikths arxitektonikhs dokimazontai kai diorthonontai kathimerina apo ton kathena (sxedon).

Me liga logia dexomai oti yperteroun ta open-source (kai pali mono se ekseidikeymenh xrhsh), alla gia ton logo pou proanefera.

Odonian
02-06-2008, 23:21
Eipa oti xrhsimopoiountai eyreos gia kapoio logo.
Όταν χωριζόταν η πίτα δεν υπήρχαν οι σημερινές εναλλακτικές λύσεις. Πλέον έχει χωριστεί και είναι δύσκολο να αλλάξει σε μια μέρα.

Oso gia tous ious, ta internets kryvoun ayton ton kindyno. Ligh prosoxh thelei. An apla "kaneis th douleia sou", de nomizo oti exeis na fovasai kai polla. Sinithos ayto symvainei otan xoneis th myth sou.

Οποιοσδήποτε είναι στο internet, θα χώσει τη μύτη του, έτσι μαθαίνεις. Το θέμα είναι να είσαι όσο πιο ασφαλής γίνεται όσο το κάνεις αυτό. Σαν το σαικς ένα πράμα.

Den koroidepsa ton asxeto xrhsth pouthena e.

Είπες ακριβώς: To sum up, xreiazeste aporthita leitourgika na kalypsoun th vlakeia sas. Apla mathimatika.

Ti akrivos mporei na kanei "pio polla kai pio grhgora" den katalavaino

Σου απαντήθηκε παραπάνω για παραμετροποίηση κλπ. Μιλάμε πάντα για τον χρήστη που ξέρει. Εγώ που δε θεωρώ τον εαυτό μου πάουα γιούζα, αναγκάστηκα να ψάξω να βρω πως κλείνουν όλες αυτές οι βλακείες των βίστα, που κάνουν έναν ιδιαίτερα γρήγορο υπολογιστή να σέρνεται. Μια φορά κάνεις εγκατάσταση κάποιο λινουξόπραμα και ξεμπερδεύεις, σιγά τον κόπο. Και γκομενάκια.

Oute eipa oti exoun kalo kodika. Eipa oti den exoun kako kodika epeidh exoun kakous programmatistes, alla epeidh opoiodhpote paketo ypo aytes tis synthikes tha eixe kako kodika. Ta anoikths arxitektonikhs dokimazontai kai diorthonontai kathimerina apo ton kathena (sxedon).

Αντίφαση λίγο, γιατί ΚΑΙ λόγω αρχιτεκτονικής είναι ευάλωτα, οπότε δεν πιάνω πώς ακριβώς είναι επιχείρημα υπέρ σου αυτό. :P

BLiTzER
02-06-2008, 23:30
Οποιοσδήποτε είναι στο internet, θα χώσει τη μύτη του, έτσι μαθαίνεις. Το θέμα είναι να είσαι όσο πιο ασφαλής γίνεται όσο το κάνεις αυτό. Σαν το σαικς ένα πράμα.

Pos tha matheis an den patheis? :) Emeis dhladh pos mathame? .

Είπες ακριβώς: To sum up, xreiazeste aporthita leitourgika na kalypsoun th vlakeia sas. Apla mathimatika.

Nai eprepe na thn po ston ikono pou espeyse me th shmaia :P

ena quote pou to exasa

Ego evala vista ena apogeyma pou den eixa ti na kano. Xoris idiaitero logo. Kai ok mia xara. Exo taxytato pc vevaia. Ayto to UAC omologoumenos ekneyristiko. Kai nomizo to pio ekneyristiko "feature" ton vista overall einai ayth h ypermalakia me ta user rights. To exoun gamhsei kai elpizo se diorthosh syntoma.

Αντίφαση λίγο, γιατί ΚΑΙ λόγω αρχιτεκτονικής είναι ευάλωτα, οπότε δεν πιάνω πώς ακριβώς είναι επιχείρημα υπέρ σου αυτό. :P

Den yparxei "yper mou". Den eimai ypermaxos ths MS. Apla pisteyo oti polloi th thavoun xoris logo, etsi epeidh einai ths modas. Kai edo pou ta leme den exei prosferei liga sto xoro. Epishs pisteyo oti gia ton idio logo allazoun kai leitourgiko xoris sthn pragmatikothta na to exoun anagkh. Posoi apo tous xrhstes pou allazoun se opoiodhpote linux distro, xrhsimopoioun ayta ta parapano pou prosferei to leitourgiko? Den ksero an me pianeis.

ikonoklast
02-06-2008, 23:33
Έλα μην είστε αδερφούλες. Μην πάτε μακριά, παρακολου8ήστε για λίγο πόσοι άν8ρωποι έχουν περάσει απο το ubuntu thread για να ρωτήσουνε πράγματα για την εγκατάσταση τους. Βάλτε οι ίδιοι linux, ελάτε να συζητήσουμε ό,τι προκύψει ή ψάχτε σε κάποιο απο τα εκατοντάδες communities στο net και ξαναρ8είτε μετά απο δύο βδομάδες αφού έχετε στήσει ένα default σύστημα όπως σας βολεύει να μου πείτε τι poweruser-ιλίκια χρειαστήκατε.

BLiTzER
02-06-2008, 23:38
Nai kala. Kai na mhn paizoun ta paixnidia mou :P

ikonoklast
02-06-2008, 23:38
Έχουμε γαμάτα παιχνίδια!!

[zER]Den yparxei "yper mou". Den eimai ypermaxos ths MS. Apla pisteyo oti polloi th thavoun xoris logo, etsi epeidh einai ths modas.
Απο τότε που 8υμάμαι τον εαυτό μου στους υπολογιστές (ακα απο το 1994), τα 3/4 των χρηστών βρίζουν την microsoft.
Δεν είναι μόδα, είναι παράδοση.

Odonian
02-06-2008, 23:40
Σε πιάνω.

Το θέμα είναι όμως ότι μερικά από αυτά που "χρησιμοποιείς" από το λειτουργικό είναι passive, όπως πχ η ασφάλεια από πράγματα. Δε με απασχολεί να μάθω καν για τους ιούς και την προστασία μου αν δεν πρόκειται ποτέ να τους κολλήσω (όπως πχ δε με απασχολεί να προστατευτώ και ο ίδιος από κάτι που δεν κολλάω). Είναι κάπως σαν τη λογική με την οποία βάζεις firefox ("γιατί να το κάνεις, αφού μπορεί να μη βάλεις ποτέ ούτε ένα πλαγκιν;"). Δεν είναι ακριβώς έτσι, με το που το βάζεις αρχίζεις να ψάχνεσαι, τον παραμετροποιείς (χα!) και κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, ενώ παράλληλα έχεις και την αυξημένη ασφάλεια που σου παρέχει παθητικά.

Εγώ προσωπικά δεν έχω βάλει κάτι περίεργο στο πισί γιατί είναι λάπτοπ εργασίας (με κανονικά βίστα πάνω) και συχνά χρησιμοιείται από άσχετο κόσμο. Αλλά αν και δεν ξέρω το χριστό μου από λινουξοτέτοια, μόλις αποκτήσω desktop, που δε θα έχει πανω έτοιμο λειτουργικό, θα την ψάξω με κάτι πιο ενδιαφέρον και να είσαι σίγουρος ότι σύντομα θα χρησιμοποιώ "ayta ta parapano pou prosferei to leitourgiko".

BLiTzER
02-06-2008, 23:44
Ego skeftomai mono to thema ths symvatothtas. An iksera oti h metavash apo to ena OS sto allo tha einai omalh kai apsogh, profanos kai tha to ekana, efoson MONO thetika tha eixe. Alla tora den kathomai na sthno leitourgiko 2-3 ores gia na gyriso sto palio mou me thn proth "stravh". Kai to dual boot apokleietai. Isos kapote sto mellon.

Ah kai IE xrhsimopoio akoma ;P

SpiritCrusher
02-06-2008, 23:52
Μπε είμαι κι εγώ υπέρ Ουμπούντου κτλ αλλά κακά τα ψέμματα ενώ ήθελα/θέλω να βάλω δεν βρίσκω κάποιο πραγματικό λόγο για να το κάνω αυτό, οπότε θα πω πως στο πιο πάνω που λέγατε για σχετικούς/άσχετους χρήστες ο σχετικός δε θα κολλήσει παπαριές γιατί σαν σχετικός και το AB του θα έχει, και το φάιαργουόλ του και θα είναι οκέης με τα XP.

έχασα πολύτιμα λεπτά που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κατεβάζοντας μια δισκάρα που πόσταρε ο Κάλκι. ένα Μετάλλικα

Εντελώς άκυρο παράδειγμα, πάλι χαμένα λεπτά θα ήταν. ^^

Odonian
02-06-2008, 23:59
Μπε είμαι κι εγώ υπέρ Ουμπούντου κτλ αλλά κακά τα ψέμματα ενώ ήθελα/θέλω να βάλω δεν βρίσκω κάποιο πραγματικό λόγο για να το κάνω αυτό, οπότε θα πω πως στο πιο πάνω που λέγατε για σχετικούς/άσχετους χρήστες ο σχετικός δε θα κολλήσει παπαριές γιατί σαν σχετικός και το AB του θα έχει, και το φάιαργουόλ του και θα είναι οκέης με τα XP.

Θεωρούσα ότι είμαι ασφαλέστατος στο προηγουμενο σύστημα με XP, είχα τα απόλα μου και τα έτσι μου και κόλλησα μια μαλακία που ήταν πανέμορφη, μου πήρε κάμποσο χρόνο να το σιάξω. Πραγματικά όμορφο πράμα, με πήδηξε.

@ μπλίτζα: Είσαι συνεπής! :D

BLiTzER
03-06-2008, 00:01
Toulaxiston elpizo na phdhkses ki esy EKEI STA TSONTOSITES POU EMPAINES!

.
03-06-2008, 00:01
Αντικειμενικά πάντως το μακος είναι μακράν το πιο γαμάτο/κουλ/γκομενάκια λειτουργικό. Δηλαδή αν κάποιος αποφασίσει να δώσει λεφτά για λειτουργικό, καλό είναι να πάρει ένα Μάκη και να βρει την υγειά του και να χαρεί τα νιάτα του.

Υπάρχει και η άλλη όμως. Από αυτήν λοιπόν, η Apple είναι μια σιχαμερή εταιρεία, χειρότερη της Microsoft χωρίς αμφιβολία σε θέματα πολιτικής κτλ και μου τη σπάει λίγο που έχει το καλύτερο λειτουργικό (ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΓΩ, τα κεφαλαία για ευνόητους λόγους) γι'αυτό στηρίζουμε λίνουξ.

Για να μη τα πολυλογούμε, εγώ είμαι της άποψης ότι αντικειμενικά (μου) το μακος είναι με διαφορά το καλύτερο λειτουργικό, στηρίζουμε όμως λίνουξ όπως μπορούμε ακόμη κι αν έχει πολλά μειονεκτήματα και ακόμα κι αν το μακος είναι αιώνες ανώτερο γιατί ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα.

Το ποστ αυτό γίνεται από το ουμπούντου που εγκατέστησα στο Μάκη μου με vmware fusion γιατί είχα πρόβλημα στο να το εγκαταστήσω κανονικά.

Πάρτε και προσωρινό σκρίνσοτ.

http://img253.imageshack.us/img253/3363/screenshotdesktoprv3.png

Odonian
03-06-2008, 00:16
[zER]Toulaxiston elpizo na phdhkses ki esy EKEI STA TSONTOSITES POU EMPAINES!
Ρε φίλος, ειλικρινά, το μέιλ μου άνοιξα απλά. :roll:

BLiTzER
03-06-2008, 00:19
Sosta. Itheles apla na megaloseis to pouli sou tote!

.
03-06-2008, 00:21
Επίσης επειδή είμαι και πολύ γαμάτος τύπος εδώ και 2 μέρες προσπαθώ στη δουλειά να χρησιμοποιώ οπενόφις αντί για εμεςόφις :!: Τα ΜΟΥΝΑΚΙΑ απο δω παρακαλώ.

SpiritCrusher
03-06-2008, 00:23
Θεωρούσα ότι είμαι ασφαλέστατος στο προηγουμενο σύστημα με XP, είχα τα απόλα μου και τα έτσι μου και κόλλησα μια μαλακία που ήταν πανέμορφη, μου πήρε κάμποσο χρόνο να το σιάξω. Πραγματικά όμορφο πράμα, με πήδηξε.

Dunno. Έχω να κάνω φορμάτ από το 2003, μέχρι πριν απο 3 μήνες περίπου δεν είχα καν SP2 στα XP μου και ενώ σερφάρω τουλάχιστον 2 ώρες τη μέρα ποτέ δεν είχα ούτε πρόβλημα με το χρόνο που θέλει για να ανοίξει, ούτε πρόβλημα με ιούς/τρόγιανς/πόπαπς ούτε τίποτα. Και δεν είμαι και κανένας υπερψαγμένος χρήστη υπολογιστή ούτε έχω κάνει καμιά απίστευτη χακεριά ε.

Deggial
03-06-2008, 00:26
[zER]Profanos giati einai pio eyxrhsta (mythos?)

Το Mac OS X είναι πολύ πιο εύχρηστο για κάποιον που δεν έχει ξαναδεί υπολογιστή στην ζωή του, ιδιαίτερα επειδή όλες οι εφαρμογές κρατούν το ίδιο στυλ interface (σε αντίθεση π.χ. με Live Messenger ή MS Office 2007 που ξεφεύγουν βλακωδώς από το default UI των Windows).

Πλέον, τουλάχιστον το Gnome στο Linux είναι πολύ λειτουργικό και εύχρηστο. Το KDE θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο, αλλά μπερδεύει με τις 1000 διαφορετικές επιλογές σε κάθε μενού.

[zER]
Oso gia tous ious, ta internets kryvoun ayton ton kindyno.

Ένας κίνδυνος που διαιωνίζεται λόγω της αρχιτεκτονικής των Windows και της αδυναμίας τους να εφαρμόσουν ένα πρέπον σύστημα αδειών πρόσβασης.

[zER]
Kai oi 45 malakioules pali de xreiazontai. Des apopano. Ti akrivos mporei na kanei "pio polla kai pio grhgora" den katalavaino, alla ayto pou eipa tespa einai oti exontas proegkatesthmena ta win (opos oloi), giati na mpeis ston kopo na sthseis ena neo leitourgiko otan DE SOU LEIPEI TIPOTA? Gia na kerdiseis 1 ms? Giati pragmatika den pisteyo oti yparxoun TOSO megales diafores.

Κερδίζεις ένα καλύτερο πιο αποδοτικό interface, κυρίως. Όταν χρειάζεται να ανοίγω πολλά παράθυρα στα Windows (κάτι που γίνεται αναγκαστικά πάντα όταν προγραμματίζω) μου σπάει τα νεύρα η διαχείρηση τους. Στο Mac OS X με virtual desktops και το απίστευτα βολικό Expose είναι πολύ πιο αποδοτικό. Ομοίως σε Linux με Gnome + Compiz.

[zER]

Το Mac OS X που είναι κλειστού κώδικα γιατί δεν έχει τα ίδια προβλήματα; Δε μπορώ προφανώς να γνωρίζω τι στο καλό κώδικα έχουν τα Windows, ωστόσο το Windows API είναι αηδιαστικό με διαρκή μπαλώματα χωρίς συνοχή. Κάποια πράγματα τα κάνεις με τις νέες συνήθειες του .NET, για κάποια άλλα καλείς πανάρχαιες συναρτήσεις με ενιγματικά ονόματα και περίεργες συνήθειες (που δεν αντιλαμβάνονται 64-bit integers, κλπ, κλπ).

BLiTzER
03-06-2008, 00:39
Ένας κίνδυνος που διαιωνίζεται λόγω της αρχιτεκτονικής των Windows και της αδυναμίας τους να εφαρμόσουν ένα πρέπον σύστημα αδειών πρόσβασης.

An to pio diadedomeno leitourgiko htan to MacOS, tha eleges to idio gia to MacOS.

Το Mac OS X που είναι κλειστού κώδικα γιατί δεν έχει τα ίδια προβλήματα;

Giati trexoun apokleistika se Macs, oi opoioi synarmologountai apo mia kai monadikh etaireia. Ta windows apo thn allh exoun na diathrhsoun th symvatothta metaksy 43094385 diaforetikon ylikon (kai programmaton).

Deggial
03-06-2008, 00:51
[zER]
An to pio diadedomeno leitourgiko htan to MacOS, tha eleges to idio gia to MacOS.

Αυτό είναι καραμελίτσα που έχουμε αναφέρει σε άλλα 2-3 threads γιατί δεν ισχύει. Σε κανένα UN*X σύστημα (συμπεριλαμβανομένου του Mac OS X) δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν ιοί, λόγω του συστήματος αδειών πρόσβασης. Τα μόνα προβλήματα που μπορούν πράγματι να υπάρξουν (και υπάρχουν) είναι trojan/keyloggers, δηλ. προγράμματα που καλεί για εκτέλεση ο χρήστης.

VirusXI
03-06-2008, 12:54
εφόσον μιλάμε για λειτουργικά βασισμένα σε unix, τι το συζητάτε περαιτέρω;

αν ήταν το πιο διαδεδομένο λειτουργικό το MacOS θα ταν πολύ ομορφότερα και safe τα πράγματα (αλλά δε υπήρχαν πάμπλουτες εταιρείες antivirus, τι κρίμα) παρά με την μπακαλίστικη 5-χρόνια-πίσω πάντα-κακή αντιγραφή του.

τουλάχιστον υπάρχει το linux για τα πισιά.

ikonoklast
03-06-2008, 16:03
Eίναι αλή8εια ότι το macosx είναι καλό και όμορφο λειτουργικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες μακ έπαψαν να είναι ΑΔΕΡΦΕΣ.

.
03-06-2008, 16:58
Άλλο αυτό.

VirusXI
03-06-2008, 17:01
οοοο, θα φέρω τη μακ-μπαρέα (^^^) μου κιε τη γάμησες πουστρέλι λινουξά πούστι.

MoRmEnGiL
03-06-2008, 21:53
Otan leme oti oi mac einai cutting edge technology auto (http://zougla.gr/news.php?id=1560) ennoume?

Deggial
03-06-2008, 22:33
Είναι για άμυνα αν πάνε να σε ληστέψουνε στο δρόμο.

Atheist
04-06-2008, 00:49
εγώ διάβασα πως τα λινουξ είχαν τρύπα ασφαλείας τα τελευταία 2 χρόνια όμως και σοκαρίστηκα.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η αποκάλυψη κενού ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Linux. Μάλιστα, η «τρύπα» αυτή είναι ανοιχτή τα τελευταία δύο χρόνια!

Δύο γραμμές κώδικα ήταν αρκετές για να καταρρίψουν τον μύθο του ασφαλούς λειτουργικού αφήνοντας εκτεθειμένα τις βασισμένες σε Debian και Ubuntu διανομές Linux, αρκετές εφαρμογές και εκατομμύρια συνδεδεμένους στο internet υπολογιστές.

Το λάθος του κώδικα επηρέασε τα κλειδιά ασφαλείας που παράγονται για την ασφαλή μεταφορά δεδομένων από τον ένα υπολογιστή στον άλλο. Για να θεωρηθεί ένα κλειδί ασφαλές, πρέπει να έχει «μέγεθος» 128 bit, ώστε να χρειάζονται αρκετά χρόνια για να μπορέσει κάποιος άλλος υπολογιστής να ανακαλύψει ή καλύτερα, να μαντέψει, τον πιθανό συνδυασμό του κλειδιού. Ο λανθασμένος όμως κώδικας μείωνε το μέγεθος από τα 128bit στα 15bit αφήνοντας έτσι έκθετη την ασφάλεια των δεδομένων σε όποιον καταλάβαινε την αδυναμία του συστήματος.

Το λάθος δεν ήταν εμφανές γιατί ενώ από την μία είχε διατηρηθεί το φαινομενικό μέγεθος των κλειδιών, ώστε να φαίνονται κανονικά και θεωρητικά ασφαλή, από την άλλη είχε μειωθεί δραματικά η ποικιλία αυτών. Έτσι αντί για 2 εις την 128 κλειδιά, δημιουργούνταν μόνο 2 εις την Πέμπτη δηλαδή 32768 κλειδιά.

Tο σημαντικό αυτό πρόβλημα φαίνεται να δείχνει μία γενικότερη αδυναμία του Open Source λογισμικού, οπού ένας προγραμματιστής κάνει μία σημαντική αλλαγή η οποία τις περισσότερες φορές γίνεται αποδεκτή χωρίς δεύτερη κουβέντα από την κοινότητα. Φαίνεται ότι πρέπει να αλλάξει η μεθοδολογία που ακολουθείται στα ζητήματα ασφαλείας, ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα δημιουργηθεί ασυνεννοησία στις ομάδες προγραμματιστών, όπως εδώ, οπού η ομάδα του Debian θα έπρεπε να ενημερώσει τους προγραμματιστές του OpenSSL για να να διορθώσουν το δικό τους bug και όχι να αναλάβουν την πρωτοβουλία να το διορθώσουν αυτοί, κάνοντας έτσι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

ikonoklast
04-06-2008, 01:35
Yes, major τρύπα στα debian based (και στο ubuntu) και είχε αρκετό γέλιο όλο αυτό. Βέβαια πήρε αρκετά περισσότερη έκταση απο ό,τι ίσως αναλογούσε στην κατάσταση (τα advisories βγήκαν τάχιστα και δεν άνοιξε ποτέ μύτη) γιατι πάντα υπάρχουν αδερφές αρ8ρογράφοι που γράφουν μπούρδες (όπως ο αποπάνω). Plus, κανείς ποτέ δεν τόλμησε να πουλήσει τσαμπουκά στο debian community γιατί είναι σκληροί κομμουνιστές χακερς και κανείς ποτέ δεν τόλμησε να πει κάτι για την debian stable γιατί είναι με χαωτική διαφορά το καλύτερο λειτουργικό στον πλανήτη.

http://imgs.xkcd.com/comics/security_holes.png

http://dilbert.com/dyn/str_strip/000000000/00000000/0000000/000000/00000/2000/200/2318/2318.strip.gif

Mitsmann
04-06-2008, 04:58
"Μellon"