PDA

View Full Version : Henry James

Pitsadoros
12-05-2008, 00:06
ton kserete? ton agapate?

meta to thirio sti zougla teleiwsa xtes k to stripsimo tis vidas. den einai gamatos? me porwnei pou einai psixologara k emvathinei toso poli ston psixismo twn irwwn mexri to mega anatomo tis anthrwpinis psixis to ntostogiefski tha elega oti plisiazei!

exete diavasei to stripsimo tis vidas? vrikate k eseis teleiws tholi tin ploki?

ti mou proteinete gia ti sinexeia? exw tin eikona sto xali stin ellada opote molis girisw tha asxolithw k me touti

Milton
13-05-2008, 02:02
The Tragic Muse και The Wings of the Dove θα ελεγα δυο αγαπημενα δικα του μαζι με το Turn of the screw. Τρομερος στορυτελλερ, χαρακτηριστικο της εποχης που εγραφε. Το Tragic Muse ειναι ακομα πιο πολυπλοκο, σε σχεση με αυτη τη θολουρα που αναφερεις. ggg

Harbinger of Death
13-10-2008, 02:21
Τώρα είδα το θρεντ. Κάποτε είχα δει το Wings of the Dove, την ταινία, και είχα μείνει τελείως μαλάκας. Το βιβλίο, δεν ξέρω γιατί, δεν είχα καταφέρει να το διαβάσω, λόγω γλώσσας. Από την άλλη δεν ήθελα να το διαβάσω και ελληνικά.

Έκτοτε είδα και το The Golden Bowl (χαλαρά χειρότερη ταινία), και διάβασα το The Aspern Papers που ήταν πολύ καλό. Θέλω να ξαναπαλέψω το Wings of the Dove. Μου φαίνεται ότι ήδη αγαπάω λίγο τον Henry James, όμως. Πείτε τι άλλο να διαβάσω.

Και τρίβια: όταν έβλεπα το The turn of the screw, πάντα μου ερχόταν στο μυαλό "το ημέρωμα της στρίγγλας". Μάλλον το μυαλό μου περνούσε μέσω αμάρτυρου τύπου *"the turn of the shrew".