View Full Version : Μεγάλοι Έλληνες
metamelia3
11-05-2008, 15:14
http://www.skai.gr/master_story.php?id=81196
Αγγελόπουλος Θεόδωρος, Άγνωστος Στρατιώτης, Αισχύλος, Ανδρόνικος Μανόλης, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Αρχιμήδης, Βαμβακάρης Μάρκος, Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος, Βέγγος Θανάσης, Βελουχιώτης Άρης, Βενιζέλος Ελευθέριος, Βουγιουκλάκη Αλίκη.
Γεμιστός Γεώργιος, Γκάλης Νίκος, Γλέζος Μανόλης, Γλύκατζη Αρβελέρ Ελένη, Δήμας Πύρρος, Δημόκριτος, Διάκος Αθανάσιος, Δραγούμης Ίων, Ελύτης Οδυσσέας, Επίκουρος, Ευκλείδης, Ευρυπίδης, Ζαγοράκης Θοδωρής, Ηράκλειτος, Ηρόδοτος, Θαλής ο Μιλήσιος, Θεμιστοκλής, Θεοδωράκης Μίκης, Θεοτοκόπουλος Δομίνικος, Θουκυδίδης.
Ιουστινιανός, Ιπποκράτης, Καβάφης Κωνσταντίνος, Καζαντζάκης Νικόλαος, Καζαντζίδης Στέλιος, Κάλλας Μαρία, Καποδίστριας Ιωάννης, Καραθεοδωρή Κωνσταντίνος, Καραϊσκάκης Γεώργιος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Καστοριάδης Κορνήλιος, Κλεισθένης, Κολοκοτρώνης Θεόδωρος, Κοραής Αδαμάντιος, Κοσμάς ο Αιτωλός, Κουν Κάρολος, Λαζόπουλος Λάκης, Λαμπράκης Γρηγόρης, Λεωνίδας, Λοΐζος Μάνος.
Μακρυγιάννης Ιωάννης, Μαργιωρής Νικόλαος, Μέγας Αλέξανδρος, Μέγας Κωνσταντίνος, Μελάς Παύλος, Μερκούρη Μελίνα, Μεταξάς Ιωάννης, Μητρόπουλος Δημήτριος, Μουζάλα Έλενα, Μπελογιάννης Νικόλαος, Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα, Νανόπουλος Δημήτριος, Ξυλούρης Νίκος.
Όθων, Όμηρος, Παλαιολόγος Κωνσταντίνος, Παλαμάς Κωστής, Παναγούλης Αλέξανδρος, Παξινού Κατίνα, Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπανδρέου Ανδρέας, Παπανδρέου Γεώργιος, Παπανικολάου Γεώργιος, Περικλής, Πλαστήρας Νικόλαος, Πλάτωνας, Πλήθων, Πραξιτέλης, Πυθαγόρας.
Ρίτσος Γιάννης, Σεφέρης Γεώργιος, Σημίτης Κώστας, Σολωμός Διονύσιος, Σόλωνας, Σοφοκλής, Σωκράτης, Τρικούπης Χαρίλαος, Τσιτσάνης Βασίλης, Φειδίας, Φεραίος Ρήγας, Φίλιππος της Μακεδονίας, Φλωράκης Χαρίλαος, Χατζιδάκις Μάνος, Χορν Δημήτριος, Ωνάσης Αριστοτέλης.
...
Phantom Duck
11-05-2008, 15:29
Χαχαχ βουλγαροκτόνος και βελουχιώτης.
chris_boss
11-05-2008, 15:34
Τόνισες Γκάλη και όχι Σημίτη. Σε ευχαριστούμε για τη στιγμή.
Κάλκι ποια η γνώμη σου για τον Όθωνα; Εκτός από το ότι δεν ήταν Έλλην λέω.
metamelia3
11-05-2008, 15:45
@κρις_μπος: το σκέφτηκα να τον τονίσω, αλλά ξέρω'γω... πασόκοι δεν είναι περίεργο να ψηφίσουν και είναι πολλοί. άσε που μετά τον Όθωνα και τον Παπαδόπουλο σκεφτόμουν να βγάλω και τα μπολντ απ' τους άλλους
γιατι ο πυρρος δημας ειναι?
metamelia3
11-05-2008, 15:47
θετική ρε! γαμώ τα παιδιά ο τζούφιος!
τι να' ναι ρε; ένας βλάκας και μισός που μας τον κοτσάραν εδώ πέρα.
geologiko_karoto
11-05-2008, 16:03
χαχαχαχαχαχα
ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ
θετική ρε! γαμώ τα παιδιά ο τζούφιος!
τι να' ναι ρε; ένας βλάκας και μισός που μας τον κοτσάραν εδώ πέρα.
Πέρα από το ότι πρέπει να έχει κόσμο από παντού για να είναι αντικειμενικό, κάποιες επιλογές σου είναι λίγο περιέργες. Ο Γκάλης δεν είναι μεγάλος; Επειδή αυτά που επηρέασε δεν είναι σημαντικά για σένα; Είμαι σίγουρος ότι κάποιος έυκολα μπορεί να βρει έναν μεγάλο ζωγράφο να μου υποδείξει, παρά το γεγονός ότι τη ζωγραφική γενικά τη γράφω στα παπάρια μου.
Όσο για τον Όθωνα, πόσο καλά τον ξέρεις;
metamelia3
11-05-2008, 16:22
όχι πολλά ομολογώ. αλλά πού το πας με τον Όθωνα;
ο λόγος που έχω τονίσει τα ονόματα αθλητών είναι ο εξής απλός: είναι πολύ λογικό να σκεφτείς ότι ο μεγαλύτερος έλληνας για προφανείς λόγους θα είναι ή πολιτικός ή ακαδημαϊκός ή καλλιτέχνης. Άρα είναι γελοιότητα να υπάρχουν αθλητές ως ραννερ-απς.
Τα 80ιζ ήταν Παπανδρέου και Γκάλης ιμο, οπότε δεν είμαι σίγουρος πόσο πίσω θα είναι οι αθλητές. :P
Απλά για τον όθωνα έχω διαβάσει καλά πράματα από κόσμο που δεν έχει κανένα ιδεολογικό λόγο να πει καλά. Και αναρωτιέμαι γενικά αν τα αντιβασιλικά κόμπλεξ είναι που έχουν αφήσει άσχημη χροιά στο όνομα.
metamelia3
11-05-2008, 16:27
τώρα ανοίγεις μεγάλο ζήτημα για το αν είναι κόμπλεξ το "αντιβασιλικό".
εντιτ: επίσης δεν είναι μόνο ιδεολογικοί οι λόγοι να πεις καλά πράγματα για τον Όθωνα. Αν σπίτι σου βλέπεις απο παιδάκι κανα πορτραίτο του δε θα ρωτήσεις τι και πως. Τον έχουν εκεί ο παππούς και η γιαγιά άρα καλός θα είναι.
Έλα, κατάλαβες πως το λέω, ότι χαρακτηρίζονται άσχημα άτομα που ήταν οκ, επειδή είχαν αυτό το αξίωμα. Μη με βγάλεις και βασιλικό τώρα, προς θεού. :D
έντιτ: δεν αναφέρομαι σε κάποιο νοσταλγικό κείμενο που διάβασα, σε ιστορικές πηγές αναφέρομαι. Λες να τις επηρέασε και αυτές το κάδρο της γιαγιάς;
metamelia3
11-05-2008, 16:30
όχι ρε, τι βασιλικό. άλλο λέω, ότι είναι και κάπως σημαντική απορία το αν αυτό το αξίωμα επιτρέπει οκ άτομα. αλλά ας μη το πιάσουμε τώρα λέω.
Phantom Duck
11-05-2008, 16:50
Τι λέμε τώρα, για το αν ένας βασιλιάς μπορεί να υπάρξει ΟΚ ή για τον Όθωνα; Δηλαδή υπάρχουν άτομα "που δεν έχουν κανένα ιδεολογικό λόγο" να πουν καλά λόγια λες και τον έζησαν από κοντά; Η 3η Σεπτέμβρη, η εξορία του δείχνουν ότι ήταν αγαπητός στο λαό; Αυτές είναι οι ιστορικές πηγές, όχι το αντιβασιλικό "κόμπλεξ" (δλδ δε λέει κανείς ότι φταίει ο βασιλιάς για όλα αυτά, έτσι ήταν η εποχή. για τον γλίξμπουργκ πχ. δεν είναι κόμπλεξ γιατί καλώς πήρε πούλο).
stam and the witches
11-05-2008, 17:51
Βασικά γιατί ένα άτομο με το αξίωμα του βασιλιά να μην είναι by default αντιπαθές; Δεν καταλαβαίνω :|
ρε μαλακες δεν εννουν τον βασιλια οθωνα(σικ) αλλα τον ρεχαγκελ
metamelia3
11-05-2008, 18:13
χαχαχαχαχαχαχα
έχει και κορνήλιο η λίστα όμως, εεεε. ξενάκης ή σκαλκώτας πού είναι όμως γαμώ την ελλάδα μου γαμώ;
μόστο εσύ τι ψήφισες;
καζαντζάκη,χατζιδάκι,παπανικολάου,βενιζέλο και καραμανλή.
γιατί το "αντιβασιλικό κόμπλεξ" είναι κάτι κακό και γιατί ο καραμανλής ήταν κάτι καλό;
Η 3η Σεπτέμβρη, η εξορία του δείχνουν ότι ήταν αγαπητός στο λαό; Αυτές είναι οι ιστορικές πηγές, όχι το αντιβασιλικό "κόμπλεξ" (δλδ δε λέει κανείς ότι φταίει ο βασιλιάς για όλα αυτά, έτσι ήταν η εποχή. για τον γλίξμπουργκ πχ. δεν είναι κόμπλεξ γιατί καλώς πήρε πούλο).
Παντως, αν δεν ειχε γινει η 3η Σεπτεμβρη ισως σημερα να ζουσαμε σε οργανωμενο κρατος.
led_zeppelin
11-05-2008, 19:55
Λειπει ο Τσιπρας.
Ωραία, να κρίνουμε όλον τον κόσμο με τα δεδομένα του σήμερα. Ο τυχαίος βασιλιάς του μεσαίωνα είναι μαλάκας γιατί δεν έκανε δημοκρατία, ο τυχαίος τροβαδούρος ατάλαντος γιατί δεν έπαιζε χέβι μέταλ, ο πρώτος που έγραψε τους κανόνες ποδοσφαίρου χαζός γιατί δεν έβαλε το οφ σάιντ και ο νεύτωνας βλάκας γιατί δε μας είπε για την ταχύτητα του φωτός.
Μιλάω συγκεκριμένα για τον Όθωνα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, γιατί θέλω να δω γιατί τον αντιπαθείτε. Αν είναι επειδή είναι βασιλιάς και τζιζ κακό, τότε είμαι ικανοποιημένος από την απάντησή σας και πάμε παρακάτω (είναι συνεπής με το αθλητής και τζιζ κακό του κάλκι - ή αν όχι κακο, έστω μέτριο).
Αν είναι θέμα ιστορικών στοιχείων, θα ήθελα να τα ακούσω. Όχι όμως τα 3η Σεπτεμβρίου = Σύνταγμα = ΚΑΛΟ επιχειρήματα του σχολικού βιβλίου, κάτι καλύτερο.
Για να μην ακούγονται πίπες αυτά που λέω, η απορία μου ξεκίνησε γιατί είχα διαβάσει στο βιβλίο του Ραφαηλίδη "κωμικοτραγική ιστορία του ελληνικού κράτους", ότι η κίνηση για τι σύνταγμα ξεκίνησε από την προσπάθεια διαφόρων λαμογιων που σήμερα λέμε ήρωες, να νομιμοποιήσουν όσα βούτηξαν μετά την επανάστα. Να σταματήσουν δηλαδή τον βασιλιά από το να βάλει χέρι σε αυτά, με σκοπό να μοιράσει κάπως τον λιγοστό πλούτο που είχε μείνει. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, αλλά έχω επιβεβαιώσει άλλα πράγματα από κει μέσα και ο Ραφαηλίδης, αριστεροπερίεργος ων, δε νομίζω ότι έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη στο θεσμό της βασιλείας.
ikonoklast
11-05-2008, 20:59
Έλα μωρέ, ένα παιδάκι ήταν ο ό8ωνας. Μιλάμε γι' αυτόν σήμερα αποκλειστικά λόγω του αξιώματος που του χάρισαν.
Δηλαδή ο κοκός είναι κακός; Όχι, άχρηστος είναι.
Το παιδάκι λογικά δεν έιναι για την ηλικία του, γιατί ξεκίνησε μικρός αλλά ηταν βασιλιάς και 30 χρόνια ε. Για το άχρηστος, υπάρχουν πηγές που το επιβεβαιώνουν.
ikonoklast
11-05-2008, 21:26
Καλά το άχρηστος για τον κοκό πήγαινε αλλά και ο ό8ωνας δεν ήταν και κάνα τέρας ευφυίας.
Πάντως γενικά το αντιβασιλικό κόμπλεξ πρέπει κάποια στιγμή να παύσει γιατι μερικοί ήταν καλά άτομα. Πιστεύω ότι το γόητρο της υπέροχης βασιλικής δυναστείας, που μας πρόσφεραν αφιλοκερδώς αι μεγάλαι δυνάμαι (sic), επλήχ8η ανεπανόρ8ωτα όταν εκείνος ο αλέξανδρος1 επέτυχε να πε8άνει απο δάγκωμα μαϊμούς.
Ώχου ρε παπάρα με την ειρωνεία. Έχεις καταλάβει τι εννοώ, ότι κρίνουμε κάποιον βασιλιά όπως θα κρίναμε κάποιον που ΤΩΡΑ μας κουνιόταν για βασιλιάς, χωρίς να κοιτάμε την εποχή.
Δε θεωρώ τον όθωνα μεγάλο άντρα (ον τόπικ) γιατί ήταν αδύναμος (από τα λίγα που έχω διαβάσει δλδ) και όχι επειδή, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΤΕ, είχε χειρότερες απόψεις. Και πάλι ξαναλέω ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος γιατί, όπως είπε πριν λίγο ένας σχετικός φίλος, η σωστή ιστορική έρευνα δεν είναι παίξε γέλασε κι απαφτά εγώ έχω διαβάσει λίγες και ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ πηγές.
Ακόμα πιο ον τόπικ, μεγάλοι είναι αυτοί που επηρέασαν τις εξελίξεις (σαν τη Βόλβη) και όχι απαραίτητα αυτοί που ήταν άγιοι ή πιο αριστεροί ή οτιδήποτε. Οι περισσότεροι μεγάλοι ήταν διφορούμενες προσωπικότητες εξάλλου.
Phantom Duck
11-05-2008, 22:04
Αυτό που ήθελα να πω, odonian, ήταν πως ο Όθων ήταν ένας πιτσιρικάς που τον έστειλαν να το παίξει σύμβολο εξουσίας ενώ όλο το παιχνίδι παιζόταν από αγγλορωσίες, και μόνο πραγματικά χαζοί βασιλικοί παίζει να τον ψήφισαν σε ένα τέτοιο, ήδη χαζό, "δημοψήφισμα". Είναι ιστορικά δλδ ένα τίποτα, δεν είχε χειρότερες απόψεις από κάποιον, δε νομίζω γενικά να είχε. Ε και ακόμα και ένας αδιάφορος τυπάς να μην ήταν, που κανείς δεν ξέρει αν έκανε κάτι στη ζωή του πέρα από ψωλάρισμα στα ανάκτορα, ο τίτλος του βασιλιά δίνει επιπλέον λόγο να τον αντιπαθεί κανείς, κι όχι άδικα.
Και όντως, δεν ήταν καν Έλληνας, χο.
ikonoklast
11-05-2008, 22:14
Εγώ πάντως δεν ειρωνεύτηκα με την κακή έννοια :!:
Επειδή το τόπικ είναι gay έρχομαι να ψηφίσω.
Γενικώς είναι ανιστόρητο να λέμε ότι υπήρξε ΕΛΛΑΣ πριν την Α' Ε8νοσυνέλευση, ψηφάω μόνο μετά:
Μάρκος Βαμβακάρης[/*:m:5b4m6wqu]
Κατερίνα Γώγου[/*:m:5b4m6wqu]
Νίκος Νικολαΐδης[/*:m:5b4m6wqu]
Θανάσης Παπακωνσταντίνου[/*:m:5b4m6wqu]
Αρτέμης Φανουργιάκης[/*:m:5b4m6wqu]
@ Φάντομ
Δεκτό. Ο Ραφαηλίδης ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να σώσει κάπως την κατάσταση, όχι σε επίπεδο πολιτικής (αφού όπως λες αλλού παιζόταν το παιχνίδι), αλλά σε επίπεδο διαχείρισης, εκεί που το κλεφταριό και η εκκλησία πάλευαν ποιος θα φάει πιο πολλά, με κλασικό ελληνικό στυλ - η ίδια ρουφιανιά που έφαγε και τον Καποδίστρια. Το γεγονός ότι δεν τα κατάφερε, είναι ένα σημάδι ανικανότητας και (ον τοπικ) "μικρότητας". Και φυσικά δεν είναι έλληνας, είναι φυτευτός. :P
Ομολογώ ότι είμαι ανίκανος να ψηφίσω σε τέτοιο πολλ. :?
ikonoklast
11-05-2008, 22:36
Αμα δε ψηφάτε 8α το κλειδώσω.
metamelia3
12-05-2008, 03:32
αν μπορούσες να το κλειδώσεις θα ήσουν κι εσύ στους Μεγάλους Έλληνες! ωστόσο ψηφίζω έναν Πλάτωνα και βαριέμαι να σκεφτώ ποιόν άλλον.
carheart
12-05-2008, 08:24
Φρέντυ Γερμανός
Αννίτα Πάνια
Ντράγκαν Σάκοτα
Ιωαννίδης (όποιον θέτε)
Παύλος Γιαννακόπουλος
Γενικώς δεν έχω δει χειρότερο και πιο άχρηστο δημοψήφισμα. Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που συνειδητά ψήφισε τον Οδυσσέα και τον Ζαγοράκη;
δεν είναι και τόσο περίεργο που η πρώτη μου σκέψη ήταν ο Μποστ, ελπίζω! Γενικά πεντάδα δεν μπόρεσα να βγάλω, δεν έχω αρκετές ιστορικές γνώσεις.
εθνοκεντρική πίπα, θεαματικοποίηση της επιθυμίας ηρωοποίησης με ελάχιστες πιθανότητες να μην βγουν αυτοί της πεπατημένης σε έναν μεταμοντέρνο αχταρμά όπου ο Σωκράτης θα είναι δίπλα στον Ζαγοράκη, ο Μ. Αλέξανδρος αγκαλιά με τον Σάκη Ρουβά και ο Κοραής με την Ρούλα Κορομηλά
led_zeppelin
12-05-2008, 20:00
Αντι να ψηφισουνε τον Τρεμοπουλο τα πουστρακια!
Griffith
13-05-2008, 16:57
1. Νίκος Ζαχαριάδης
2. Νίκος Ζαχαριάδης
3. Νίκος Ζαχαριάδης
4. Νίκος Ζαχαριάδης
5. Νίκος Ζαχαριάδης
katwrimos
13-05-2008, 22:36
1. Νίκος Ζαχαριάδης
2. Νίκος Ζαχαριάδης
3. Νίκος Ζαχαριάδης
4. Νίκος Ζαχαριάδης
5. Νίκος Ζαχαριάδης
skata ston tafo tou kai eftixos pou apetixe se oti ithele na kanei.
When Black Roses Bloom
14-05-2008, 09:43
Ο necropethamenos.
Εγώ πριν αδυνατήσω.
Και ένα άλλο φιλαράκι που δεν γράφει στο φόρουμ.
asimoulis
14-05-2008, 21:36
1. Νίκος Ζαχαριάδης
2. Νίκος Ζαχαριάδης
3. Νίκος Ζαχαριάδης
4. Νίκος Ζαχαριάδης
5. Νίκος Ζαχαριάδης
skata ston tafo tou kai eftixos pou apetixe se oti ithele na kanei.
πάντως ήταν ο νεότερος αρχηγός κόμματος στην ελλάδα ever!!!
Ο necropethamenos.
Εγώ πριν αδυνατήσω.
Και ένα άλλο φιλαράκι που δεν γράφει στο φόρουμ.
ton one_winged_angel les e?EE?E?
When Black Roses Bloom
16-05-2008, 12:54
Όχι ρε, ο one έγραφε :P
Ένας άλλος. Είναι της ίδιας συνομοταξίας. Ο one είναι σαν μύγα μπροστά μας.
distortionofperception
16-05-2008, 12:57
ο αρκάς που είναι?
When Black Roses Bloom
17-05-2008, 13:39
Αχαχαχαχ ξέρεις και εσύ τον Άρη? :P
FANTASMA
17-05-2008, 15:05
Ο Ιουστινιανος στη λιστα του Καλκι ηταν Ελληνας, ελληναρας δηλαδη?
Η λιστα του Καλκι.
τον Αλέφαντο γιατί δεν τον έχουν βάλει οι μαλάκες?
asimoulis
20-05-2008, 00:07
ή τουλάχιστον έναν άγγελο αναστασιάδη.
Raven Lord
16-06-2020, 00:09
χθες 15/06 ήταν το μνημόσυνο της μεγαλύτερης προσωπικότητας της νεοελληνικής ιστορίας. να ζήσουμε να τον θυμόμαστε.
Πριν κάμποσο καιρό, πάνου στη Λιάκουρα, στο αετοχώρι το Δαδί, ρώτησα ένα παιδί ως οχτώ χρονώ:
– Τον ξέρεις τον Άρη;
– Ναι, μου λέει. Τον ξέρω.
– Τον είδες ποτέ σου;
– Όχι. Μα τόνε ξέρω.
– Πώς είναι;
– Τρεις βολές πιο αψηλός απ’ τον πατέρα μου. Κι έχει ένα μεγάλο-μεγάλο κόκκινο άλογο. Και πίσω τον ακολουθάει πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.
Μιαν άλλη φορά, στα Τρίκαλα, ρώτησα ένα “αετόπουλο” που πέρναγε τις γραμμές του οχτρού μεταφέροντας μαντάτα στους αντάρτες μέσα στο κούφωμα ενός καλαμιού.
– Γιωργή, τον ξέρεις τον Άρη;
– Τόνε ξέρω.
– Τον είδες ποτέ σου;
– Τον είδα με τα μάτια μου.
– Πώς είναι;
– Έχει μακριά γένεια κι ένα αληθινό άστρο στο μαύρο σκούφο του. Κι άμα μιλάει -κι ας χιονίζει ακόμα- γίνεται μονομιάς πολλή ζέστα. Κι όταν ακούνε το όνομά του οι Γερμανοί κρύβουνται σα λαγοί μέσα στα δάσα.
Ένα μεγάλο κόκκινο άλογο, ένας αητός με μια σημαία, ένα άστρο αληθινό, πολλή ζέστα -αυτός είναι ο Άρης των παιδιών και των μεγάλων.
Και γω που δυο φορές όλο-όλο τον αντάμωσα, έτσι σαν τα παιδιά και γω, έτσι τον βλέπω και τον τραγουδάω τον ΑΡΗ»
atom_smasher
17-06-2020, 00:02
Σωστος. Εκεί δίπλα στο χωριό μου ξεκίνησε η πορεία του προς την αθανασία.
paddy honey
17-06-2020, 10:36
https://www.youtube.com/watch?v=U9NCw0A_aZ4
https://www.youtube.com/watch?v=uIc0gmfPbaw
https://www.youtube.com/watch?v=X5YvUkkqtAs
https://www.youtube.com/watch?v=LDjlvmsF5ls