View Full Version : ποιος Μάης?
asimoulis
06-05-2008, 03:33
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=863430
πουτάνα όλα...
ας πεταχτεί και καμμιά σπίθα στην πυριτιδαποθήκη της ινδίας...
metamelia3
06-05-2008, 13:17
ασχημούλη είσαι όντως μαοϊκός τελικά, ε; νόμιζα ότι ήσασταν μύθος
εντιτ:
"Ο άμεσος στόχος μας δεν είναι η οικοδόμηση του σοσιαλισμού αλλά η οικοδόμηση ενός ισχυρού οικονομικού θεμέλιου... η ανάπτυξη βιομηχανικού καπιταλισμού, η κατάργηση των υπολειμμάτων της φεουδαρχίας"
θαμπζαπ για την ειλικρίνεια.
ikonoklast
06-05-2008, 17:07
Καλά αυτό, ανεξάρτητα απο το τι κατάλαβες εσύ και οι σεκίτες, είναι απολύτως λογικό. Σε μια χώρα που λειτουργεί ακόμα με φεουδαρχικά κατάλοιπα (έχουν βασιλεία και η παραγωγή είναι πιο πίσω απο τον καπιταλισμό), ο στόχος σου δεν μπορεί να είναι να εγκα8ιδρύσεις σοσιαλισμό. 8α κάνεις βιομηχανική επανάσταση!
και το σχετικό λινκ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100003_03/05/2008_268490) αναφορικά με την αντίληψη του μαρξισμού για το δίπολο προστατευτισμός-ελεύθερο εμπόριο.
καλή εφημερίδα η Καθημερινή τελικά!
asimoulis
06-05-2008, 19:06
καλή είναι... ναριτες δεν την έχουνε?
ikonoklast
06-05-2008, 19:13
χαχαχαχα
μλκ όντως, τι άρ8ρα είναι αυτά.
asimoulis
06-05-2008, 19:15
κάλκι λίγα πράγματα ξέρω ακόμα για μάο αλλά αυτό που με αρέσει είναι ότι λέει ότι ακόμα και μετά την επανάσταση δεν τελείωσε τίποτα!
κατά τα άλλα ο κομμουνισμός δουλεύει έτσι δηλαδή όποιο κίνημα πάει μπροστά αποκτά παραπάνω αξία και το ιδεολογικό ρεύμα που έχει από πίσω του με λίγα λόγια όσο και αν φιλονικούν 2 διαφορετικών ιδεολογιών κομμουνιστές σε ένα κλειστό δωμάτιο (ή φόρουμ) το θέμα είναι ποιο απο τα 2 πράγματα δουλεύει περισσότερο στην πράξη στα κινήματα ανά τον κόσμο...
Phantom Duck
07-05-2008, 01:06
κάλκι λίγα πράγματα ξέρω ακόμα για μάο αλλά αυτό που με αρέσει είναι ότι λέει ότι ακόμα και μετά την επανάσταση δεν τελείωσε τίποτα!
Χαχαχ, εσύ κι ο Τσίπρας (νο κίντιν').
Γιατί μύθος τα μαόια ρε κάλκι;
και το σχετικό λινκ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100003_03/05/2008_268490) αναφορικά με την αντίληψη του μαρξισμού για το δίπολο προστατευτισμός-ελεύθερο εμπόριο.
καλή εφημερίδα η Καθημερινή τελικά!
καλά, χώρια που ο Μάρξ εδώ φαίνεται διορατικός (αλλά και ολίγον ρεφορμιστής) για την εποχή του αλλά συνάμα πολύ ξεπερασμένος σήμερα, η Καθημερινή μαλλον θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις νομίζοντας ότι έτσι δίνει ένα χαριστικό χτύπημα στον Μαρξισμό εν γένει προσβάλλοντας το "θεμέλιό" του.
Με περισσότερη προσοχή στο κείμενο θα δούμε ότι ο Μαρξ έχει βαθειά γνώση της τέχνης του οπορτουνισμού ("ομοιοπαθητικού" θα χαρακτήριζα τον συγκεκριμένο κιόλας), την οποία την χρησιμοποιεί κατά κόρον ο καπιταλισμός και επιβιώνει παντού και πάντα. Χρησιμοποιεί σχέσεις και καταστάσεις της εποχής προς όφελός του, γνωρίζοντας όμως ότι δεν αποτελούν παρά ευκαιριακές "συμμαχίες" για την προώθηση των σκοπών του και όχι υπεριστορικές αναγκαιότητες (πχ ελεύθερο εμπόριο). Μια ρεφορμιστική στάση στο τώρα στοχεύοντας σε ευρύτερη κοινωνική ανατροπή στο απώτερο μέλλον. ΟΚ, σπουδαίο σκεπτικό για την εποχή του, όμως χοντροκοπιά και ανεπαρκές έως λανθασμένο με τα σημερινά δεδομένα και γνώσεις, μια και ουσιαστικά έπαιζε με τη φωτιά.
Σήμερα μια παρόμοια πιο προωθημενη στάση είναι η χρήση της σημερινής κατάστασης ως δομής δυνατότητας. Πχ δεν στηρίζουμε ελεύθερο εμπόριο επ ουδενί λόγο, αλλά, αποδεχόμενοι το γεγονός ότι είναι πέραν των δυνάμεών μας να αντισταθούμε άμεσα και αποτελεσματικά σε αυτό, χρησιμοποιούμε τις όψεις του που μας βολεύουν ή και τις στηρίζουμε κάτω από άλλο πλαίσιο (πχ παγκοσμιοποίηση, δυνατότητες επικοινωνιών (ίντερνετ, κλπ), αντιεθνικισμός, αντιφονταμενταλισμός), ώστε να υπάρχουν οι δυνατότητες δημιουργίας ενός παγκόσμιου κινήματος με δεσμούς αλληλεγγύης που να ξεπερνάνε τους στενούς παραδοσιακούς. Ηδη αυτό το βλέπουμε να γίνεται σήμερα με τις διαδηλώσεις για τους G8 για την υποστήριξη στην Chiapas, στο Δίκαιο εμπόριο, κλπ
Not_saved
08-05-2008, 01:57
Φλερτάρω με το ignore.
Φλερτάρω με το ignore.
δεν σου αρέσει να ακούς πράγματα πέραν της ιδεολογίας σου
ikonoklast
08-05-2008, 11:29
http://i3.photobucket.com/albums/y52/prakasrel/libre.png
ωραίος τροπος να αποφεύγεις την απάντηση
ikonoklast
08-05-2008, 13:00
Ε σε τι να απαντήσω, τα ζητήματα τακτικής και στρατηγικής κρίνονται απο το εκάστοτε επαναστατικό υποκείμενο, αυτό δεν είναι οπορτουνισμός, ούτε ρεφορμισμός κατ' ανάγκη. Εσείς που δεν πιστεύετε στις ιστορικές νομοτέλειες πηγαίντε να πείτε στους νεπαλέζους να κάνουν σοσιαλισμό χωρίς να έχουν ανεπτυγμένη βιομηχανία.
οι νεπαλέζοι θα μπορούσαν να κάνουν μια αυτάρκη μικρής κλίμακας αυτοδιαχειριζόμενη αγροκτηνοτροφική κοινωνία προσαρμοσμένη στα δεδομένα της χώρας τους. Οπως οι Ζαπατίστας
ikonoklast
08-05-2008, 13:53
Να πας να τους ενημερώσεις!
ναι, θα γίνουν άλλη μια Κίνα ή και Βιρμανία αν τελικά επικρατήσουν και happily ever after
ikonoklast
09-05-2008, 10:25
χεχε.
η πάγια τακτική του με παρωπίδες αριστερού να πιστεύει ότι παντού συμβαίνουν τα ίδια με απόλυτο ντετερμινιστικό τρόπο.
Αυτό το είπες όταν έλεγα ότι μπορεί να μη βγεί σε καλό ο κυβερνητισμός του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα παραδείγματα Ιταλίας και Γερμανίας. Τώρα λες ακριβώς το αντί8ετο, προβλέποντας τι 8α συμβεί στο Νεπάλ με βάση δύο άκυρα παραδείγματα, της Κίνας και της Βιρμανίας. Ενω έχει ήδη αναφερ8εί ότι το κομμουνιστικό κόμμα που επικράτησε (δεν έγινε καν επανάσταση) έχει σαν πρώτο μέλημα βιομηχανικές μεταρρυ8μίσεις και όχι σοσιαλιστική πολιτική.
Τα λέω όλα αυτά για να γίνει σαφές ότι όταν κοντράρετε για την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνετε γιατί προκύπτει απο κάπου με κάποιο λογικό τρόπο. Κρυφογουστάρετε να κυβερνήσει το τσίπρενλούμπεν γιατί είσαστε αδερφές και φαντασιώνεστε τον Τσίπρα και αρνείστε την αρσενική περηφάνια του ΚΚΕ υπο την ηγεσία της όμορφης Αλέκας και της γλυκιάς Λιάνας.
βασικά η ιστορία με τον δογματικό μαρξισμό έχει δείξει ότι η ακαμψία της θεωρίας και της πεφωτισμένης καθοδήγησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συγκεκριμένα καθεστώτα σαν ένας ελκυστής πρώτης τάξεως (αν και αρκετά "παράξενος" για εσάς μια και αλλού σας βγάζει ο ντετερμινισμός) :P .
Δεν είναι το ίδιο να κάνεις μια πρόβλεψη βάσει μιας θεωρίας/ιδεολογίας και το ίδιο να κα΄νεις πρόβλεψη βάσει ιστορικών δεδομένων. Ομως δεν κόβω και το κεφάλι μου για την συγκεκριμένη περίπτωση, είναι διακύβευμα μεταξύ δύο μεγάλων δυνάμεων (Κίνας-Δύσης-ΗΠΑ ,ίσως και τρίτης, Ινδίας) οπότε μπορεί να προκύψει κάτι μπασταρδεμένο, κλπ, πάτνως όχι κάτι που θα οδηγήσει στην αυτονομία. Από την στιγμή που μιλάνε για βιομηχανική εποχή, κλπ, κατάλαβα, μια από τα ίδια σκατά, μοντέλο Κίνας, γαμίσι περιβάλλοντος (σχετικά παρθένου, κλπ), παιδική εργασία και φτηνά εργατικά χέρια επί 24ώρου βάσεως για made in Nepal καταναωλωτικά σκουπίδια, κλπ, κλπ
ikonoklast
09-05-2008, 10:54
Κοίτα, κι εγώ είμαι απαισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι λείπουν οι μεγάλοι ηγέτες, αυτός εκεί ο πρατσάντα δε μου γεμίζει το μάτι.
Που είναι ένας πολ ποτ, ένας αμπίμαελ γκουζμάν, να στρώσετε.
metamelia3
09-05-2008, 11:25
Τα λέω όλα αυτά για να γίνει σαφές ότι όταν κοντράρετε για την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνετε γιατί προκύπτει απο κάπου με κάποιο λογικό τρόπο. Κρυφογουστάρετε να κυβερνήσει το τσίπρενλούμπεν γιατί είσαστε αδερφές και φαντασιώνεστε τον Τσίπρα και αρνείστε την αρσενική περηφάνια του ΚΚΕ υπο την ηγεσία της όμορφης Αλέκας και της γλυκιάς Λιάνας.
Ναι, αυτό είναι αλήθεια αλλά μάλλον φταίει ότι ο μπαρμπαλαβάνος έχει μυαλό όσο δέκα ΚΕ του ΚΚΕ μαζί.
(άσχετο: όσο κι αν δε νομίζω να με εκφράζει, αυτός ο Λούκατς πρέπει να ήταν ξύπνιο τυπάκι, ε;)
ikonoklast
09-05-2008, 11:29
Σιγά τον αλβανό μωρέ μαλάκα πασόκε.
Πολύ σημαντικός άν8ρωπος ο λούκατς. Δικός μας.
metamelia3
09-05-2008, 11:33
διαφωνείς ότι ο αλαβάνος (πέραν του τομαριού που προφανώς είναι) παίζει να είναι και ο πιο έξυπνος πολιτικός της ελλάδας;
"Δικός μας"; Δηλώνεις σταλίνι τώρα ξέρω'γω;
ikonoklast
09-05-2008, 11:48
διαφωνείς ότι ο αλαβάνος (πέραν του τομαριού που προφανώς είναι) παίζει να είναι και ο πιο έξυπνος πολιτικός της ελλάδας;
Γιατί;
Όχι αλλά έχεις δίκιο, το 8έμα για να είναι σημαντικός κάποιος είναι το αν είναι "σταλίνι" ή όχι. Ο κον-μπεντίτ ας πούμε που δεν ήταν σταλίνι ήταν σημαντικός άν8ρωπος, όπως αποδείξαμε στο άλλο original μάης 8ρέντ. Άπο αντισταλινικούς αξίζει ακόμη να αναφερ8ούν ο μουσολίνι, ο δρ μένγκελε και ο "δικός μας" στέλιος πάττακος.
metamelia3
09-05-2008, 12:05
Γιατί;
Αν μη τι άλλο, επειδή είναι ο πιο αποδοτικός λαϊκιστής που συγχρόνως δεν κατηγορείται ποτέ για λαϊκισμό.
Όχι αλλά έχεις δίκιο, το 8έμα για να είναι σημαντικός κάποιος είναι το αν είναι "σταλίνι" ή όχι. Ο κον-μπεντίτ ας πούμε που δεν ήταν σταλίνι ήταν σημαντικός άν8ρωπος, όπως αποδείξαμε στο άλλο original μάης 8ρέντ. Άπο αντισταλινικούς αξίζει ακόμη να αναφερ8ούν ο μουσολίνι, ο δρ μένγκελε και ο "δικός μας" στέλιος πάττακος.
Ε, τώρα λες μαλακίες. Εκτός του ότι ο ίδιος ο Στάλιν ήταν εξαιρετικά σημαντικός, δεν είπα πουθενά ότι χωρίζω τον κόσμο σε σταλινικούς και μη. Απλά το "δικός μας" θεώρησα ότι αναφερόταν στη σταλινική περίοδο του Λούκατς (και λόγω του ότι ήταν έξυπνος και σταλινικός), πράγμα λογικό αν σκεφτείς ότι τελευταία έχετε αρχίσει να πετάτε πολλά σταλινικά, να είστε λίαν φιλο-ΚΚΕ και να μιλάτε για την ΕΣΣΔ με ένα ύφος "οι παλιές καλές ημέρες". Και είπα να λύσω αυτή μου την απορία.
ikonoklast
09-05-2008, 12:18
Αν μη τι άλλο, επειδή είναι ο πιο αποδοτικός λαϊκιστής που συγχρόνως δεν κατηγορείται ποτέ για λαϊκισμό.
Μη διαψεύσιμο. Εγώ πιστεύω ότι οι Ρουσόπουλος/Αντώναρος είναι καλύτεροι. Επίσης ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, τέλος.
Ε, τώρα λες μαλακίες. Εκτός του ότι ο ίδιος ο Στάλιν ήταν εξαιρετικά σημαντικός, δεν είπα πουθενά ότι χωρίζω τον κόσμο σε σταλινικούς και μη. Απλά το "δικός μας" θεώρησα ότι αναφερόταν στη σταλινική περίοδο του Λούκατς (και λόγω του ότι ήταν έξυπνος και σταλινικός), πράγμα λογικό αν σκεφτείς ότι τελευταία έχετε αρχίσει να πετάτε πολλά σταλινικά, να είστε λίαν φιλο-ΚΚΕ και να μιλάτε για την ΕΣΣΔ με ένα ύφος "οι παλιές καλές ημέρες". Και είπα να λύσω αυτή μου την απορία.
Καταπρώτον μη λες μπούρδες για το τι κάνουμε "εμείς". Καταδεύτερον βαριέμαι να εξηγώ πως και γιατί, διάβασε λούκατς. Ο οποίος που στο μπούτσο κολλάει.
metamelia3
09-05-2008, 12:22
κάτι διάβαζα γι' αυτόν χθες και μου φάνηκε ενδιαφέρον. συζήτηση κάνουμε ρε βρωμοσταλίνα.
εντιτ: επίσης ["εσείς" = ουρακοτάνγκοι] όχι ["εσείς" = ναρίτες]
Άσχετο αλλα αφού σχεδόν κανένας απο αυτούς που έχουν κουμουνισμό δεν τον θέλει, τι κόλλημα έχετε όλοι εσείς που ζείτε σε δημοκρατικά κράτη και τον θέλετε;
ikonoklast
10-05-2008, 04:43
Δεν υπήρξε ποτέ χώρα που να είχε ή να δήλωσε ότι έχει "κομμουνισμό" και δεν ζούμε σε δημοκρατικά κράτη.
είναι λοιπόν θέμα ορισμού.
ikonoklast
10-05-2008, 05:19
Όχι.
με λίγα λόγια δεν μπορεις να πας μπροστά, δεν μπορείς να κάνεις πίσω, αλλά και δεν μπορείς να μείνεις εκεί που είσαι
δηλαδή ρε μόστο από διακόσες χιλιάδες σελίδες συζητήσεων εσύ κατάλαβες ότι θέλουμε ένα καθεστώς τύπου ανατολικό μπλοκ/κίνα/βόρεια κορέα;
όλοι εσείς που ζείτε σε δημοκρατικά κράτη
ΛΟΛ
δηλαδή ρε μόστο από διακόσες χιλιάδες σελίδες συζητήσεων εσύ κατάλαβες ότι θέλουμε ένα καθεστώς τύπου ανατολικό μπλοκ/κίνα/βόρεια κορέα;
για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει τι θέλετε, έχω καταλάβει τι δεν θέλετε.
για να είμαι ειλικρινής στην τρέλα έφτασα.
ikonoklast
10-05-2008, 22:42
Δεν έχω καταλάβει γιατί τελευταία όλα τα τόπιξ μετατρέπονται σε "ας πούμε αφηρημένες μπούρδες για την αριστερά και τα άστρα".
Το συγκεκριμένο ας πούμε υποτί8εται πως είναι για τις εξελίξεις στο νεπαλ όπου επικράτησε κοινοβουλευτικά το μαοϊκό κομμουνιστικό κόμμα.
Έρχεσαι λοιπόν χρήστη μόστε και ρωτάς αυτό:
Άσχετο αλλα αφού σχεδόν κανένας απο αυτούς που έχουν κουμουνισμό δεν τον θέλει, τι κόλλημα έχετε όλοι εσείς που ζείτε σε δημοκρατικά κράτη και τον θέλετε;
Το οποίο είναι μια ερώτηση που απο μόνη της προυπο8έτει τα εξής:
-Στην Κίνα (στην Β. Κορέα ή στην Κούβα ή στην Κύπρο, δεν ξέρω τι σκέφτεσαι) έχουν "κομμουνισμό". Δηλαδή δεν επικρατεί απλώς το "κομμουνιστικό κόμμα", δεν έχουν σοσιαλισμό ή οτιδήποτε αλλά έχουν επιτύχει την ανώτερη μορφή κοινωνικής οργάνωσης -σύμφωνα με το μαρξ- που έπεται του σοσιαλισμού και είναι ο κομμουνισμός. Στα κράτη αυτά έχουν εξαλειφ8εί οι αντι8έσεις κεφαλαίου/εργασίας, έχει καταργη8εί η εκμετάλλευση αν8ρώπου απο άν8ρωπο, τα κράτη αυτά έχουν αταξικές και τέλειες δημοκρατικές κοινωνίες.
-Στα κράτη αυτά έχουν επιτύχει μεν κάτι τέτοιο αλλά η πλειοψηφία του κόσμου "δεν το 8έλει".
-Τα κράτη αυτά δεν είναι "δημοκρατικά" σε αντί8εση με τα κράτη που ζούμε εμείς.
-Εμείς οι κομμουνιστές 8έλουμε ταυτόχρονα δημοκρατία και ανελευ8ερία, κομμουνισμό και βαρβαρότητα.
Αυτή η ερώτηση προυπο8έτει ότι με την πάρτη μας μάλλον συμβαίνουν τα εξής: Είμαστε σχιζοειδείς προσωπικότητες ή είμαστε φασίστες ή συμβαίνει κάτι άλλο.
Για να είμαστε ειλικρινείς εσύ πιστεύεις το δεύτερο. Αν το έλεγες με ευ8ύτητα 8α ήταν ωραία, η ευ8ύτητα είναι καλό πράγμα! Τώρα όμως το κρύβεις πίσω απο gay α8ώες ερωτησούλες.
Για να είμαι ειλικρινής εγώ βαριέμαι αυτές τις ερωτησούλες, όποιος 8έλει να μιλήσουμε, μιλάμε. Μπορεί να είμαστε φασίστες αλλά δεν είμαστε μαλάκες.
οχι σπυρετε δεν πιστεύω ακριβώς οτι είσαστε φασίστες. περισσότερο πιστεύω οτι είστε μη ρεαλιστές και απο πάθος εκφράζεστε ακραία. η ερώτησή μου ήταν πολύ ειλικρινής. έγινε με αφετηρία το ταξίδι μου στην πράγα όπου μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η πλειοψηφία του κόσμου εκεί ήταν ευχαριστημένη με την κατάσταση στην οποία ζει τώρα παρά σε αυτή που ζούσαν πριν την πτώση (εφόσον μάλιστα ο λαός έριξε το κουμουνιστικό κόμμα). Μπορεί να είναι αρκετά αυθαίρετη αυτή η εντύπωση αλλα αν διαφωνείς μπορείς να μου δώσεις παραδείγματα. και τέλος πάντων αν θές κάποτε να εξηγήσεις τις πολιτικές σου προτιμήσεις σε κάποιους απο εδω που δεν είναι εξοικιωμένοι με τους όρους που συνήθως χρησιμοποιείς, καντό.
metamelia3
10-05-2008, 23:37
καλά, εδώ που τα λέμε, δεν χρησιμοποιεί και καμία περίεργη ορολογία γενικώς ο εν λόγω ικόνοκλαστ
ikonoklast
11-05-2008, 00:10
Μόστε δεν είναι όλα τόσο απλά. Για παράδειγμα τα γεγονότα της άνοιξης της πράγας και της εισβολής της ΕΣΣΔ το '69 είναι ένα τόπικ απο μόνο του, όπως και γενικότερα το τι συνέβη στα κράτη-μετεωρήτες της ΕΣΣΔ. Για να βγεί ένα συμπέρασμα για το τι συμβαίνει τώρα στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ δεν μπορείς να στα8είς μόνο στην εικόνα μιας καπιταλιστικά ακμαίας Πράγας. Αυτό γιατί δυστυχώς η ιστορία στον καπιταλισμό δεν γράφεται για όλους το ίδιο. Μια ρωσίδα πουτάνα που εκδίδεται στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο πράγμα με έναν εύπορο μαγαζάτορα στην πράγα, που δεν είναι το ίδιο με έναν πολωνό μετανάστη στην Αγγλία, που δεν είναι το ίδιο με μια άνεργη αγγλίδα μητέρα (βλ. Ken Loach, It's a free world).
Δεν ζήτησε κανείς να επιστρέψει η ιστορία στο '50. Όμως απο την άλλη δεν μπορείς να ζητάς να δεχτούμε ότι η ιστορία τελείωσε επειδή το τείχος έπεσε και μπήκαμε στην ρότα της καπιταλιστικής ομαλότητας. Το τοπίο παραμένει τρομαχτικό, πολλές φορές πιο τρομαχτικό απο ότι παλιότερα. Ακόμα μιλάμε για τα στοιχειώδη, ακόμα ανοίγουν ζητήματα δικαιωμάτων στην εκπαίδευση και στην εργασία. Ακόμα τί8εται ζήτημα δημοκρατίας, ακόμα υπάρχει εξα8λίωση, ακόμα υπάρχει το Ιρακ, το Αφγανιστάν, το Κόσοβο και η Παλαιστίνη. Ακόμα υπάρχουμε και εμείς, ακριβώς επειδή η ιστορία προχωράει απο αυτούς που πατάνε στους ώμους των προηγούμενων και -πως να το κάνουμε- μόνο η αριστερά μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι 'κει πάνου.
ps. Δε χρησιμοποιώ εγώ περιέργες ορολογίες, εσύ μόστε είπες "κομμουνισμός"!
asimoulis
14-05-2008, 21:31
και η παραγουάη στον άξονα του κακού! (http://kolasmenoi.blogspot.com/2008/05/blog-post.html)
asimoulis
14-05-2008, 23:38
http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=266
κι όμως τον ορισμό του λαικισμού μας τον δίνει ο θιασώτης της ηλιθιότητας...
ikonoklast
14-05-2008, 23:43
Αυτό είναι αστείο γιατί και ο γιάννης κάλκης όταν κλή8ηκε να σχολιάσει το εν λόγω απόσπασμα είπε κάτι αντίστοιχο.
http://www.youtube.com/watch?v=sFBOQzSk14c
ikonoklast
15-05-2008, 00:45
Αυτό είναι αστείο γιατί και ο μόστος όταν κλη8εί να σχολιάσει το εν λόγω απόσπασμα δεν 8α πει κάτι!
Ο Νϊκος Δήμου έδωσε ρεσιτάλ ηλιθιότητας.
metamelia3
15-05-2008, 14:10
Αυτό είναι αστείο γιατί και ο γιάννης κάλκης όταν κλή8ηκε να σχολιάσει το εν λόγω απόσπασμα είπε κάτι αντίστοιχο.
και θα επιμείνω
Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο
Και η ναζιστική γερμανία είχε στο κέντρο της σκέψης της τον υπεράνθρωπο κιόλας, πάλι ως μέρος του συνόλου.
Επίσης αυτό:
Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή
δε χρειάζεται σχόλια για να γελοιοποιηθεί
Ο Τσίπρας προσπαθεί να σώσει τα ιδεώδη της αριστεράς που προσπαθούν να τα θάψει ο νεοφιλελευθερισμός και η δεξιά μαζί με τις βαρβαρότητες των υποτιθέμενων φορέων τους. Ομως καθότι πιτσιρικάς ακόμα δεν ξέρει ότι δεν μπορεί να λες τέτοια πράγματα ( δηλ. απόψεις που θέλουν πολύ σκέψη για να γίνουν κατανοητές) στην τιβί. Θα σε γαμίσουν από κάθε οπή
σε ποια ιδεώδη αναφέρεσαι καντιρου;
asimoulis
15-05-2008, 21:48
[quote=ikonoklast]Αυτό είναι αστείο γιατί και ο γιάννης κάλκης όταν κλή8ηκε να σχολιάσει το εν λόγω απόσπασμα είπε κάτι αντίστοιχο.
και θα επιμείνω
Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο
Και η ναζιστική γερμανία είχε στο κέντρο της σκέψης της τον υπεράνθρωπο κιόλας, πάλι ως μέρος του συνόλου.
Επίσης αυτό:
Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή
δε χρειάζεται σχόλια για να γελοιοποιηθεί[/quote:1za5ek6r]
πέρα από τη βλακεία που είπε ο τσίπρας το να συγκρίνεις έναν αριστερό με τον πλεύρη είναι λαικισμός 10 φορές σαν του καρατζαφέρη γιαυτό και τύποι σαν τον δήμου θα είναι πάντα σκουλήκια...
και είναι λαικισμός γιατί υπάρχουν μικροαστοί που χύνουν με κάτι τέτοια ενώ γενικά τρώνε το παραμύθι...
metamelia3
15-05-2008, 22:17
Α, για να μη φανώ άδικος:
Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην “επαναστατική” διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη
Μ' αυτό συμφωνώ. Και το ότι λέω ότι οι άλλες δύο ατάκες του Τσίπρα περί Μάο είναι πανηλίθιες δε σημαίνει ότι τον συγκρίνω με τον Πλεύρη.
ikonoklast
16-05-2008, 05:21
Ρε παλικαράκια όμορφα, ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, δεν είμαστε όλοι σε 8έση να εκτιμήσουμε τι σημαίνει "σκέψη του μάο" και συγκεκριμένα τι 8έση έχει η πολιτιστική επανάσταση σε μια αλυσίδα συμβάντων και 8εωριών της επαναστατικής 8εωρίας. Δεν είναι κακό, ούτε εγώ μπορώ να το κάνω για πολλά πράγματα (και για το μάο δυσκολεύομαι), η άτιμη κενωνία και το εκπαιδευτικό σύστημα που παράγει σίγουρους ημιμα8είς και μπλαμπλαμπλα κλισεκλισε. Δυστυχώς ακόμα και κάτι τρεμπανάλ όπως ο μαοϊσμός (που δεν είναι γάλλος μεγαδιανοητής) 8έλει αρχίδια για να το προσεγγίσεις, ίσως να ήταν καλύτερα αμα δεν ή8ελε, ίσως σε μια άλλη κοινωνία, σε έναν άλλο πλανήτη, με μια άλλη γυναίκα. Τώρα όμως ας κάνουμε όλοι ένα τεστ, ας προσπα8ήσουμε πριν πούμε σαχλαμάρες να απαντήσουμε στον εαυτό μας τι ακριβώς πραγματεύεται η πολιτιστική επανάσταση χωρίς να ανοίξουμε τα wiki μας για να αποδείξομε το οτιδήποτε. Ας είμαστε λίγο μετρημένοι, δε κάνει κακό. Μετά τα συζητάμε όλα.
Μοστάκο, εννοεί τα ιδεώδη της σοσιαλιστικής επανάστασης και της κομμουνιστικής απελευ8έρωσης, πώς σου φάνηκε;
metamelia3
16-05-2008, 10:34
Θεωρείς ότι πρέπει να έχω κάνει διατριβή στο κόκκινο βιβλίο για να συμφωνήσω με την ατάκα "ν' αμφισβητούμε τη νομενκλατούρα υπο οποιαδήποτε συνθήκη"; Και γενικώς τον Τσίπρα κρίνουμε εδώ, όχι τον Μάο.
Ανευ λόγου μαλακίες λες γενικώς τελευταία, ε.
ikonoklast
16-05-2008, 12:48
Όχι, είπα να μην παίρνεις πράγματα σα δεδομένα και να μη λες μαλακίες γιατί δεν είναι ευγενικό. Φυσικά και κρίνουμε και το μαο και το τσίπρα.
Επίσης αυτό:
δε χρειάζεται σχόλια για να γελοιοποιηθεί
Δηλαδή ας πούμε ασε μας ρε φιλαράκι που δε χρειάζεται και σχόλια για να γελοιοποιη8εί. Απο ποιόν, απο το τέρας της παγκόσμιας διανόησης και φως του ευρωπαϊκού πολιτισμού, Νίκο Δήμου;
Μοστάκο, εννοεί τα ιδεώδη της σοσιαλιστικής επανάστασης και της κομμουνιστικής απελευ8έρωσης, πώς σου φάνηκε;
χαχ μην αρπαζεσαι ρε ουτε μια ερώτηση δε μπορουμε να κάνουμε χωρίς να υποτεθει οτι ειρωνευόμαστε;
ikonoklast
16-05-2008, 13:03
λολ, δεν αρπάχτηκα αλλά απάντησα στην ερώτηση!
metamelia3
16-05-2008, 13:27
Ποιός τον γαμάει μωρέ τον Νίκο Δήμου; Τι δηλαδή, επειδή ο ΝΔ τη λέει ηλίθια οφείλουμε εμείς να πούμε "γαμώ τις ατάκες, μπράβο στον Τσίπρα";
ikonoklast
16-05-2008, 13:35
Τότεεεεεε, απο ποιόν 8α γελοιοποιη8εί;
metamelia3
16-05-2008, 13:41
Απο εμάς που κατέχουμε την ορθή κρίση!
ikonoklast
16-05-2008, 13:45
Εσάς σας γαμάει όλους ευ8ύς ο μηδενιστής!
metamelia3
16-05-2008, 14:10
ο λεκτικός τον τρώει για πρωινό
asimoulis
16-05-2008, 22:09
Ποιός τον γαμάει μωρέ τον Νίκο Δήμου; Τι δηλαδή, επειδή ο ΝΔ τη λέει ηλίθια οφείλουμε εμείς να πούμε "γαμώ τις ατάκες, μπράβο στον Τσίπρα";
φυσικά και όχι και απορώ πως ο τσίπρας τα είπε έτσι χάλια...
απλά ο ΝΔ εκφράζει συγκεκριμένα κομμάτια της κοινωνίας κυρίως μικροαστούς και πρέπει να καταγγείλουμε αυτό το think tank της συντήρησης γιατί τέτοιες απόψεις ακούγονται συχνά έξω στην κοινωνία...
δεν πρόκειται για ιδεολογία φιλελευθερισμοί και τέτοια αλλά για αγνή βλακεία...
μικροαστικός ριζοσπαστισμός και τα μυαλά στα κάγκελα...
να μην παρεξηγηθώ οι μικροαστοί δεν φταίνε σε τίποτα άλλα αυτοί κυρίως αναπαράγουν τέτοια πράματα και επειδή έχουν πρόσβαση και στο ίντερνετ λόγω οικονομικής κατάστασης έχουν και μπλογκ και τέτοια...
δηλαδή είναι απίθανο ένας εργαζόμενος από τα χαμηλά στρώματα που βιώνει την κατάσταση να αναπαράγει τις μαλακίες του δήμου γιατί θα τον κοροιδεύουν...
επίσης αρκετοί μικροαστοι είναι και αριστεροι μη τσιμπάμε οκ?
metamelia3
17-05-2008, 15:27
Τι λες ρε μλκ ασχημούλη ναούμ'; Δλδ επειδή γενικώς ασκούμε κριτική στον Δήμου και τον όποιο Δήμου είναι σημαντικό να την εκφέρουμε και οποιαδήποτε στιγμή; Εγώ συμφωνώ με το κράξιμο στον Τσίπρα - ασχέτως αν 1 στις 3 προτάσεις είναι μαλακία - και δε βρίσκω λόγο να του τα χώσουμε στο άσχετο επειδή είναι μικροαστός μπλόττερ. Κοινώς, είπε ο Τσίπρας μια μαλακία και αντί να σχολιάσουμε αυτή (αρχηγός κόμματος με δημοτικότητα είναι ο τύπος - έχει κάποια μεγαλύτερη σημασία το τι λέει απ' τον Δήμου) θα ασχοληθούμε με τον Δήμου γιατί είναι "think tank της συντήρησης"; Ποιός μωρέ; Ο κανένας;
asimoulis
17-05-2008, 18:09
ντάξει ρε συ απλά η μαλακία που δέρνει τον σύριζα δεν έγκειται στις δηλώσεις του τσίπρα... έγκειται π.χ. στο κλείσιμο των απεργιών με σκοπό το μάζεμα υπογραφών... και φυσικά ο σύριζα και ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολλά παραπάνω από ένα άτομο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο τσίπρας... απλά αυτόν επέλεξαν για να τους εκφράζει γούστο τους καπέλο τους...
δλδ εγώ δεν βάζω στο επίκεντρο τον τσίπρα γιατί ρε μλκ κάλκι στην τελική ο τελευταίος για τον οποίο θα μάθω για τον μάο είναι ο τσίπρας...
βάζω στο επίκεντρο τον δήμου γιατί ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ αλλά στον αριστερό χώρο εν γένει και επιτίθεται με τέτοια χυδαιότητα που τρελαίνεσαι...
ikonoklast
17-05-2008, 20:03
Δεν είπε καμία μαλακία ο τσίπρας πάντως.
asimoulis
17-05-2008, 20:57
ο μάο είχε καλές προθέσεις? λολ...
ikonoklast
17-05-2008, 21:01
Καλά, καταρχήν ασιμουλού δεν είσαι εσύ;
Έπειτα τι κακή πρό8εση έχεις να προσάψεις στο μέγα τιμονιέρη μας;
asimoulis
17-05-2008, 22:07
στην πούτσα μου ο τσίπρας και ο μάο η σχολή μου θα έχει προαπαιτούμενα απο του χρόνου...
ikonoklast
17-05-2008, 22:15
ποιός Μάος?
Για το ζήτημα των προαπαιτούμενων πάντως, κομβικής σημασίας είναι η ανάλυση της εκλογικής ανόδου του κομμουνιστικού κόμματος νεπάλ.
asimoulis
17-05-2008, 22:29
γαμώ το μάο και τον κάθε φασίστα που σκοτώνει κόσμο στο όνομα οποιασδήποτε ιδεολογίας ή καλής πρόθεσης...
ikonoklast
17-05-2008, 22:46
ρε, έκανες thread για τη νίκη των μαοϊκών στο νεπάλ, το αντιλαμβάνεσαι αυτό;
asimoulis
17-05-2008, 22:49
εγώ όμως λέω για τον ίδιο τον μάο αυτοί μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν...
"Το Μεγάλο Άλμα Προς Τα Εμπρός και ο λιμός διήρκεσαν τέσσερα χρόνια.Σχεδόν 38 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από υποσιτισμό ή από εξοντωτική εργασία...
Ο λιμός δεν ήταν μόνο ο μεγαλύτερος του εικοστού αιώνα, αλλά και ο μεγαλύτερος όλης της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας.Ο Μάο ήξερε ότι ώθησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο τους με στέρηση τροφής ή με υποχρεωτική επίμοχθη εργασία.Το 1958 και το 1959 (δυο κρίσιμες χρονιές), η Κίνα εξήγαγε συνολικά 7 εκατομμύρια τόνους σιτηρών.Αυτή η ποσότητα θα είχε προσφέρει πάνω από 840 θερμίδες τη μέρα σε 38 εκατομμύρια ανθρώπους,δηλαδή θα είχε αποτελέσει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου...
Ο Μάο περίμενε ότι θα πέθαινε ακόμη περισσότερος κόσμος.Παρόλο που η μαζική εξολόθρευση του λαού δεν υπήρξε ποτέ ο σκοπός του Άλματος,ωστόσο ο Μάο ήταν προετοιμασμένος να χάσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.Μάλιστα,είπε στα ανώτερα κομματικά στελέχη ότι δεν έπρεπε να συγκλονιστούν, αν συνέβαινε αυτό.Όταν έθεσε σε κίνηση το Μεγάλο Άλμα στο συνέδριο του Μαϊου του 1958,ο Μάο είπε στους αντιπροσώπους ότι όχι μόνο δεν έπρεπε να φοβούνται την ιδέα ότι θα πέθαιναν άνθρωποι ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Κόμματος, αλλά ότι έπρεπε να τη θεωρούν και ευπρόσδεκτη..."Ο ταοϊστής φιλόσοφος Τσούανγκ Τζε,συνέχισε ο Μάο,"είχε δίκιο που καθόταν και τραγουδούσε όταν πέθανε η γυναίκα του.Πρέπει να οργανώνονται πανηγυρικά συλλαλητήρια όταν πεθαίνει κάποιος". "Πρέπει να γιορτάζεται ο θάνατος [...]Εφόσον πιστεύουμε στη διαλεκτική,πρέπει να είμαστε και υπέρ του θανάτου"...Το πένθος απαγορεύτηκε,όπως απαγορεύτηκαν και τα δάκρυα,εφόσον ο Μάο είπε ότι ο θάνατος αποτελούσε αιτία για εορτασμό.
Ο Μάο πίστευε ότι οι μαζικοί θάνατοι είχαν και μερικά πλεονεκτήματα.Τον Δεκέμβριο του 1958 είπε στα ανώτατα κομματικά στελέχη:"Ο θάνατος επιφέρει όφελος.Τα πτώματα λιπαίνουν τη γη."Για αυτό το λόγο διέταξε τους αγρότες να φυτέψουν καλλιέργειες πάνω στους τάφους,διαταγή που προκάλεσε μεγάλη οδύνη.
Σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ποιό θεωρούσε ο Μάο ως το ανώτατο επιτρεπτό όριο θανάτων.Όταν βρισκόταν στη Μόσχα το 1957,είπε:"Eίμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε 300 εκατομμύρια Κινέζους για τη νίκη της παγκόσμιας επανάστασης." Ο αριθμός αυτός αποτελούσε σχεδόν τον μισό πληθυσμό της Κίνας.Σε κομματικό συνέδριο τον Μαϊο του 1958, ο Μάο επανέλαβε :"Μην σας απασχολεί η ιδέα του παγκόσμιου πολέμου.Το πολύ πολύ μερικοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους[...]Πολλές φορές στην ιστορία μας έχουν αφανιστεί οι μισοί Κινέζοι[...]Καλύτερα να μείνει ο μισός πληθυσμός,αλλά καλό είναι και το ένα τρίτο[...]"
Γιούνγκ Τσάνγκ-Τζον Χάλλιντεϋ, "Μάο:H Άγνωστη Ιστορία", Βιβλιοπωλείον της Εστίας,σελ.515-516
carheart
17-05-2008, 23:17
ποιός Μάος?
Του 68!
ikonoklast
17-05-2008, 23:42
Γιούνγκ Τσάνγκ-Τζον Χάλλιντεϋ, "Μάο:H Άγνωστη Ιστορία", Βιβλιοπωλείον της Εστίας,σελ.515-516
ρε, μπροστά σ' αυτούς ο νίκος δήμου είναι ο βελουχιώτης, με πιάνεις;
Ανακεφαλαιώνοντας: Είσαι φιλο-μλ. Έκανες 8ρεντ για την νίκη των μαοϊκών στο νεπάλ. Στο ίδιο 8ρεντ αναφέρεις ότι 8εωρείς τον μάο φασίστα δολοφόνο. Το αποδεικνύεις χρησιμοποιώντας αστική προπαγάνδα του τύπου μαύρη βίβλος του κομμουνισμού. Και φέρνει κάτι τουλουμπίτσες και οκτώ ψηφοδέλτια κλειστά. Και μετράω εγώ και του λέω: εγώ, η γυναίκα μου, ο πατέρας μου και η αδερφή μου τέσσερις. Ο μιχάλης, η γυναίκα του και η μανα του, σύνολον εφτά. Τι μου δίνεις εδώ οχτώ; Και μου λέει: είναι και η μάνα του μπατζανάκη σας αντώνη.
Not_saved
19-05-2008, 00:57
Υποψιάζομαι οτι ο σ. Αsimoulis εξασκεί χιούμορ.