PDA

View Full Version : Pharaoh - Be Gone (2008)

eleventh guardian
04-04-2008, 15:23
Pharaoh - Be Gone
(2008, Cruz Del Sur)

http://img80.imageshack.us/img80/2560/pharaohbegonecoverreducvh8.jpg

01. Speak to Me
02. Dark New Life
03. No Remains
04. Red Honor
05. Buried at Sea
06. Rats and Rope
07. Cover Your Eyes and Pray
08. Telepath
09. Be Gone

http://www.solarflight.net
http://www.cruzdelsurmusic.com

Το νέο άλμπουμ τω Pharaoh είναι μία από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2008 (για μένα τουλάχιστον) και με μία πρώτη και ολίγον βιαστική ακρόαση που του έριξα μπορώ να πω ότι ικανοποιεί τις προσδοκίες που είχα. Τα κομμάτια είναι στην πλειοψηφία τους σύντομα και αρκετά πιασάρικα (όπως είχε προαναγγείλει η μπάντα δηλαδή) και δεν αποκλείεται στην πορεία να βγει καλύτερο από το "The Longest Night". Περισσότερα όταν το ακούσω πιο προσεκτικά.

H.
04-04-2008, 15:43
Και μια και λέμε για Pharaoh (sorry και για το μικρό offtopic), εγώ που έχω λατρέψει την φωνή αυτού εδώ του τύπου λόγω Control Denied, τι πρέπει να ακούσω από δαύτους καθώς δεν είμαι και super fan του ιδιώματος? Ποιο είναι το καλύτερο άλμπουμ ρε παιδί μου?

eleventh guardian
04-04-2008, 15:48
Πιο "εύκολο" είναι μάλλον ετούτο εδώ, αν και είναι λίγο νωρίς για να το πω αυτό. Το δεύτερο άλμπουμ τους, το "The Longest Night", είναι πολύ καλό αλλά δεν ξέρω αν θα σ' αρέσει, η μπάντα παίζει πιο traditional US Metal.

sfinotouvlaki
04-04-2008, 15:55
καλύτερα να ακούσεις psycho scream (http://www.metal-archives.com/band.php?id=2794). περισσότερες πιθανότητες να βρεις κάτι που θα σου αρέσει.

rawforce
05-04-2008, 01:43
To ακουσα 2-3 φορες..μια χαρα ακουγετε αλλα πιστευω πολυ δυσκολα θα πλησιασει την τελειοτητα του Longest Night..Βy The Night Sky δεν υπαρχει στο νεο..

eleventh guardian
05-04-2008, 02:09
Βy The Night Sky δεν υπαρχει στο νεο..

Καλά, αυτό να λέγεται! Τέτοια κομμάτια δεν γράφονται κάθε μέρα. Πάντως το Red Honor γαμάει ασύστολα και να το ακούσετε όλοι (γαυράκια, μη χαίρεστε, δεν λέει για σας).

wintersun
05-04-2008, 12:05
kai ego xtes ekana mia grigori kai oxi prosektiki akroasi kai afise polu kales entyposeis!!tha to ksanakouso simera.
den exo akousei kati allo apo dautous alla tha ta psakso afta pou anaferete!

eleventh guardian
19-04-2008, 02:28
Λοιπόν, ο δίσκος γαμεί και δέρνει τελικά. Αναλυτικό review σύντομα.

wintersun
19-04-2008, 12:33
pragmatika gamaei kai dernei kai oso to akouo toso pio polu goustaro.tromeri douleia sta fonitika kai polu kales suntheseis.
emena pantos mou exei karfothei to Buried At Sea!!!
mpravo sta palikaria
:headbang2: :headbang2: :headbang2:

eleventh guardian
06-05-2008, 15:48
Pharaoh - Be Gone
©2008 Cruz Del Sur

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.1003.cover.jpg

01. Speak to Me
02. Dark New Life
03. No Remains
04. Red Honor
05. Buried at Sea
06. Rats and Rope
07. Cover Your Eyes and Pray
08. Telepath
09. Be Gone

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=1003)

GuardianOfIvorytower
17-06-2008, 13:48
Λοιπόν, τα τελευταία χρόνια είμαι της άποψης ότι η έμπνευση στο χώρο του power/heavy υπάρχει πλέον μόνο (ή σχεδόν μόνο) από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κ σκάνε τέτοιες δισκάρες να το επιβεβαιώσουν. Δεν ξέρω τι κάνουν σε αυτή τη χώρα, αλλά πως γίνεται να ξεπηδάνε συνέχεια λαρύγγια σαν του κυρίου Aymar (το ξέρω ότι δεν είναι νέος, το λέω για να τονίσω την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει στο δίσκο) δεν το καταλαβαίνω. Δεν έχω ακούσει ακόμα τα προηγούμενα άλμπουμ τους, ακόμα λιώνω αυτό εδώ, αλλά πρόκειται να γίνει σύντομα. Τελικά η καλή μπάντα φαίνεται από το σανίδι, δεν μου έκαναν τζάμπα επίτηδες στο ΚΙΤ φέτος...Είναι σίγουρα στα καλύτερα της χρονιάς ο δίσκος.

ΥΓ: το κόλλημα που έχω φάει με το Buried at Sea δεν περιγράφεται.

Jim Dandy Mangrum
17-06-2008, 14:04
ei to phra kai gw ayto
gamaei ontws
bravo sta paidia
wraies syn8eseis, doulemenes, oxi tpt prwtotypo bebaia alla poly kalo apotelesma
omws ayth h fwnh einai pou me stixiwnei.....

wintersun
17-06-2008, 15:03
ΥΓ: το κόλλημα που έχω φάει με το Buried at Sea δεν περιγράφεται.

mia apo ta idia...
poso gamato kai kollitiko refrain exei???????

GuardianOfIvorytower
17-06-2008, 16:31
:headbang2: :headbang2: :headbang2:

eleventh guardian
17-06-2008, 16:35
Ωραία, άκου τώρα και το By The Night Sky. Και το Solar Flight από τον πρώτο δίσκο.

GuardianOfIvorytower
17-06-2008, 16:39
Ενοείται πως θα το κάνω.

GuardianOfIvorytower
10-08-2008, 15:42
Τώρα που άκουσα καλά κ τον προηγούμενο δίσκο, πιστεύω ότι ο καινούριος ίσως να υπερτερεί λιγάκι στα σημεία, δεν ξέρω, ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω. Σίγουρα δεν υπάρχει By the Night Sky, αλλά νομίζω ότι τα "τοπ" τραγούδια του νέου σαν σύνολο είναι μαλλον καλύτερα του προηγούμενου. Όπως κ να χει, κ τα 2 δισκάρες τα βρίσκω :D

eleventh guardian
10-08-2008, 15:47
Το ξέρουμε ότι είναι δισκάρες και το The Longest Night και το Be Gone (παραμένει το κορυφαίο άλμπουμ για το 2008 κατά τη γνώμη μου), αλλά καλά έκανες και το επανέφερες το τόπικ για να το συνειδητοποιήσουν και οι υπόλοιποι.

GuardianOfIvorytower
10-08-2008, 15:55
Είναι σίγουρα μέσα στα 2-3 καλύτερα μέχρι στιγμής.

eleventh guardian
02-10-2008, 23:28
Βγαίνει και σε βινύλιο λέει, με μπόνους ένα εφτάιντσο με δύο νέα κομμάτια. Δύο νέα κομμάτια που θα υπάρχουν, λέει, και στο νέο mini CD που θα βγάλουν κ.λπ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.

The first-ever vinyl release from the Cruz del Sur label will be the album "Be Gone" by acclaimed U.S. act PHARAOH. "Be Gone" was released as a CD and limited digipack CD in April. The upcoming deluxe vinyl version will include a full-color poster and a bonus 7" record containing two additional songs from the "Be Gone" album sessions. This package, scheduled for a November release, will come in a gatefold sleeve and be limited to 500 copies.

The album track listing had to be modified to accommodate the LP format, and will be as follows:

Side A:

01. Speak to Me
02. Dark New Life
03. No Remains
04. Cover Your Eyes and Pray
05. Red Honor

Side B:

01. Buried at Sea
02. Rats and Rope
03. Telepath
04. Be Gone

Bonus 7":

A. Nothing I Can Say
B. Reflection and the Inevitable Future (alternate version)

The 7" bonus tracks will also appear on the band's upcoming mini-CD, entitled "Ten Years", which is set to include two additional new PHARAOH songs and two newly recorded cover versions.

GuardianOfIvorytower
03-10-2008, 14:11
Ωραία πράγματα :)

eleventh guardian
03-10-2008, 14:17
Εγώ πάντως είμαι εναντίον. Όπως τότε που βγάλανε μίνι CD οι Crystal Viper.

Αν έχεις δύο καινούρια κομμάτια, κράτα τα για το επόμενο άλμπουμ. Ειδικά τώρα, αυτός που θα πάρει το βινύλιο θα έχει τα δύο νέα κομμάτια, αλλά για να έχει και τα άλλα δύο που θα βγάλουν, θα πρέπει να πάρει και το μίνι CD.

Κάπου χάνεται η μπάλα.

GuardianOfIvorytower
03-10-2008, 14:20
Εγώ για το βυνίλιο χάρηκα βασικά, το mini cd δεν με απασχολεί τόσο :P

Metal_Throne
11-10-2008, 18:22
Από τον πρώτο γαμούν και τα After the fire (ομώνυμο) αλλά και το Slaves.

Τρομερή μπάντα και ο νέος δίσκος είναι πάρα πολύ καλός.