View Full Version : Fields of the Nephilim, Opened Paradise, 21/3/08, Gagarin
carheart
27-03-2008, 16:21
Ανταπόκριση στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/livereport.php?action=single&id=167)
stam and the witches
27-03-2008, 18:11
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά 5 κομμάτια ακούστηκαν από τις κανονικές δουλειές των Nephilim;
Μήπως, λέω μήπως, είμαστε λίγο όχι αυστηροί με αυτά που συμβαίνουν;
Δε θέλω να παρεξηγήσω τον carheart, αλίμονο, αλλά μήπως με τζάμπα είσοδο σε live ως ανταποκριτής ρίχνεις άθελά σου τον πήχη τραγικά χαμηλά; Εγώ καλούμαι να δώσω 40 ευρώ για ένα live που γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα είναι ημιαρπαχτή (ούτε αδέρφια Wright-λες και ο McCoy τα γραφε όλα, ούτε ένας καλός δίσκος 15 χρόνια τώρα), διαβάζω ότι το μισό setlist (που ολόκληρο κράτησε 75 λεπτά) είναι βασισμένο στην τελευταία μετριότητα, και αφού δικαιώνομαι και ανακουφίζομαι που δεν τα σκασα, διαβάζω ότι ήταν και τέλειο. Ε κάτι πάει στραβά.
carheart
27-03-2008, 18:15
Αν θες να σου πω πως ήταν χάλια για να παρηγορηθείς, ήταν σκατά, έπαιζαν playback και ξεχνούσαν τους στίχους και ο Μακόης έλεγε βλακείες όπως "malakas!" και "geiasou Athina!" και "poo afto gamaei!" ανάμεσα στα τραγούδια, επίσης είχε κακό φωτισμό και δεν είχαν καλά RIFFS και δεν είναι η τελευταία μεγάλη μπάντα!
Όμως το Mourning Sun είναι φανταστικό album, οι Nephilim τα έδωσαν όλα, και δεν γίνεται να είμαστε αυστηροί με συναυλίες που δεν πήγαμε καν. Και μάλιστα "τραγικά χαμηλά;".
Είσαι λάθος εδώ.
stam and the witches
27-03-2008, 18:23
Ρε carheart αγόρι μου, πρέπει να δώσω 40 ευρώ για να είμαι αυστηρός;
Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε τη μπάντα που έβγαλε το Mourning Sun (και παίζει κυρίως αυτό) στην τιμή της μπάντας που έβγαλε το Elyzium; Αν ήταν μία τυχαία ανερχόμενη μπάντα με καινούργιο δίσκο το Mourning Sun, θα είχε 40 ευρώ;
Και όπως και να χει, θαρρώ πως η τιμή έπρεπε να αναφερθεί ως αρνητικό.
Zoonchild
27-03-2008, 22:54
οχι σχολια απο ανθρωπους που δεν πηγαν παρακαλω :P !
φυσικα και εχει δικιο ο σταμ, το εισητηριο ηταν πανακριβο αλλα το 75% των συναυλιων που γινονται στην ελλαδα εχει δυστυχως το ιδιο και περισσοτερο παραλογα ακριβο εισητηριο. Οποτε στην τελικη ειναι επιλογη του καθενος που θα τα σταξει(αντιστοιχα ειχα ξενερωσει πχ στους Explosions in the sky που ειχαν παλι ακριβο εισητηριο και επαιξαν επισης λιγο χρονο)
αλλα απο την αλλη σταμ, καμια σχεση με την αντιστοιχη συναυλια των Sisters of Mercy, η αποδοση των νεφιλιμ και η συνολικη τους εικονα ηταν πολλες φορες καλυτερη.
τελος αυτη η ατακα "ούτε ένας καλός δίσκος 15 χρόνια τώρα" ειναι προφανως προσωπικη σου αποψη οποτε μην φτασεις σε σημειο να κατηγορεις και κοσμο επειδη του αρεσει το Zoon ή το Mourning Sun, ελπιζω να καταλαβαινεις απο μονος σου πως η δικη σου υποκειμενικη αποψη δεν ειναι η αντικειμενικη αληθεια!
το θεμα στην τελικη ειναι αν οσοι πανε μενουν ικανοποιημενοι απο αυτο που περιμενουν και θελουν να δουν. Προσωπικα το μονο που θα ηθελα θα ηταν λιγη ωρα παραπανω,αλλα αυτο συμβαινει ολο και πιο συχνα στις συναυλιες που παω δυστυχως και δεν μετανιωσα καθολου(ακουσα το Zoon, διαολε :touched: ) για τα λεφτα που εδωσα και ας μην ηταν η πρωτη φορα που τους εβλεπα ζωντανα.
Mitsmann
27-03-2008, 22:58
το Mourning Sun ειναι πολυ καλος δισκος.
αν στο ποστ του ο Σταμ υποννοει οτι το Ζοον δεν ειναι αξιοσημειωτος δισκος τοτε λολ! που θα ελεγαν!
Κατα τ αλλα 40 ευρω για τη συναυλια που εγινε, και για το πως τα περασαμε ειναι μια απλως ελληνικα τσιμπημενη τιμη.
αυτα.
pitchfork
28-03-2008, 02:20
Έδωσα 65 ευρώ και θα έδινα τα διπλάσια μόνο και μόνο αν ήξερα πως θα ακούσω το wail of sumer / and there will your heart be also το οποίο κυριολεκτιμά μας απογείωσε.
Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν καλή συναυλία ή δεν άξιζε δέκα φορές τα λεφτά τους είναι απλά άσχετος και ανίδεος ενώ από τη συγκεκριμένη μπάντα δεν έχει πάρει μυρωδιά. και λυπάμαι που το λέω γιατί σας θεωρώ όλους φιλαράκια μου.
Xi dingir anna kanpa, Xi dingir kia kanpa ρε μουνιά
Mitsmann
28-03-2008, 02:45
o Πιτσφορκ παιρνει ενα κρεντιτ για το ποστ του.
Αφαιρω ενα κρεντιτ απ τον Πιτσφορκ γιατι που στον μπεο ησουν ρε αλητα το σαββατο? γυρναγα απο δω κι απο κει αλλα δεν ειδα.
οποτε παλι στο μηδεν εισαι.
eleventh guardian
28-03-2008, 02:50
Μπα, στο -4 είναι.
Zoonchild
28-03-2008, 09:41
Μαλλον δεν θα ειχε ορεξη για πολλα πολλα μετα το επικο 1-1 στην λεωφορο.... :twisted:
pitchfork
28-03-2008, 09:55
1000 φορές περισσότερο με στενοχώρησε το ότι δεν έκουσα οποιοδήποτε από τα New gold dawn / For her light / Sumerland ρε :) (δε συνεχίζω εδώ από σεβασμό για το τόπικ)
eleventh guardian σωστός
mits ήμουνα στις πρώτες δύο σειρές, μέχρι ποου τελείωσε το live ήλπιζα ότι ο ΜcCoy θα με καλούσε πάνω να τραγουδήσουμε μαζί και να καλέσουμε τον Μεγάλο Κθούλου :(
Mitsmann
28-03-2008, 10:07
χαχαχ εγω με τον Ζουν και την Καηντλη (με ητα, σικ) ειμασταν 3-4 σειρες πιο πισω. τεσπα.
Zoonchild
28-03-2008, 12:14
Έδωσα 65 ευρώ και θα έδινα τα διπλάσια μόνο και μόνο αν ήξερα πως θα ακούσω το wail of sumer / and there will your heart be also το οποίο κυριολεκτιμά μας απογείωσε
ακουσατε το χαϊλαητ του διημερου, δεν μπορειτε να εχετε παραπονο παντως. Αν το ηξερα οτι ειχαν σκοπο να κλεισουν την παρασκευιατικη συναυλια με αυτο τον τροπο παιζει να ερχομουν κατευθειαν απο το σταθμο με την βαλιτσα στο χερι :!:
pitchfork
28-03-2008, 16:14
Αυτή η Καηντλη είναι στο φόρουμ μας? :roll: :?: 8)
Zoonchild
28-03-2008, 16:17
δυσκολα.... :P
freak brother
29-03-2008, 00:48
σαν να το χω ξαναδει αυτο το τοπικ..
ντεζαβου.
stam and the witches
29-03-2008, 18:13
Επειδή για κάποιο λόγο δε μπορούσα να μπω ER χτες και προχτές:
Το αν το Zoon είναι μαλακία και το Mourning Sun μέτριο είναι προσωπική άποψη, ναι.
Το ότι μία συναυλία που βασίζεται κυρίως σε αυτά τα 2 (έστω το Mourning Sun μόνο), με την τιμή της να δικαιολογεί μόνο το όνομα του group και όχι το playlist, είναι αρπαχτή, δεν είναι δα και τόσο υποκειμενικό.
Και ναι οκ, κι εγώ τους αγαπώ, και αν είχαν 20 ευρώ πιθανόν και να μη με ένοιαζε αν έπαιζαν έστω και μία νότα από το For her light, αλλά το τόσο ακριβό εισητήριο μας υποχρεώνει να έχουμε απαιτήσεις για κάτι το λιγότερο τέλειο.
Το εισιτήριο ήταν ακριβό ναι. Αλλά η συναυλία πολύ καλή. Εγώ είμαι μάλλον ο μόνος που δεν ήθελε να κρατήσει παραπάνω (παρασκευή). Δε μου άρεσε πολύ το Mourning Sun, ενώ το Zoon είναι πολύ καλό. Και μόνο το Last Exit For The Lost να ακούγαμε άξιζε ξέρω 'γω, τα 20 ευρό από το εισιτήριο.
Zoonchild
29-03-2008, 20:04
για μια ακομα φορα θα συμφωνησω(και με τους 2): ναι ηταν ακριβο το εισιτηριο.
απο εκει και περα το να βασιζει ενα γκρουπ τις συναυλιες του στον δισκο τον οποιο προσφατα εβγαλε(απο το Ζοοn επαιξαν 1 τραγουδι την παρασκευη και 2 το σαββατο, αρα δεν μπορεις να πεις οτι το προσεξαν και πολυ...) δεν ειναι και κατι ασυνηθιστο.
το προβλημα, δυστυχως ηταν η λιγη ωρα που επαιξαν. Κατα τα αλλα η επιλογη τραγουδιων ηταν πολυ καλη(φυσικα υπηρχαν πολλα που ελαμψαν δια της απουσιας τους...)
απο εκει και περα σταμ, και εγω μαζι σου, αλλα δυστυχως ποσες συναυλιες βλεπουμε πλεον με 20 ευρω εισητηριο? :?
Mitsmann
30-03-2008, 01:23
Καμμια. ο Ναθινμανος με ρωτησε στο τηλεφωνο πριν 4-5 ωρες αν θελω αυριο να παω silver mt zion. Οσοι ξερουν απο παλια εδω, ξερουν οτι γενικα παω και σε συναυλιες απο συγκροτηματα που μπορει να μην εχω ακουσει και νοτα αλλα παω απο ενδιαφερον/καψιμο.
Τον ρωτησα την τιμη και μου πε 30 η 35 ευρω. Τωρα ειδα το τοπικ και βλεπω 30. Απαντησα οτι δεν τα δινω γιατι ειναι πολλα. Απ τη στιγμη λοιπον λοιπον που οι Σιλβερ Μτ Ζιον γουατεβερ (που πραγματικα μπορει να ειναι η καλυτερη μπαντα αυτη τη στιγμη και να επαναπροσδιοριζει τον Ηχο αλλα παραμενουν οι μπλα μπλα μπλα γουατεβερ) εχουν 30 ευρω, μ αρεσει που κανετε σαν να πεφτετε απ τα συννεφα που οι Μακοη εν φρεντς ειχαν 40.
το αν οι τιμες ειναι ξεφτιλισμενες το ξερουμε ολοι μας οποτε μαλλον δεν εχει νοημα να το επαναλαβει καποιος.
υ.γ. οι προσωπικες αποψεις περι κακου Ζοον πασχουν. κατα την προσωπικη μου αποψη, η συνθεση του ζοον σαν στησιμο και ιδεα και περιγραφη αυτου που θελουν να πουν τα παιδια μαλλον υψωθηκε σε απωτερο υψος και δεν το πιασατε. Χεχ.
Virgin Mary
31-03-2008, 14:50
Giati re paidia milame gia to zoon?
Epaiksan 1 kommati thn prwth mera k 2 th deuterh!
Epishs to thewrw magia tou na paizei kommatia tou Mourning sun kai na mhn anamasaei tragoudia pou vghkan prin apo 20 xronia opws alloi!Deixnei oti sevetai ayto pou kanei...
Mitsmann
31-03-2008, 15:02
Γιατι το ζοον βιαζει συμπαντα και επαναπροσδιορισε νεμπουλαδες.