Log in

View Full Version : Portishead - Third

Parasight
26-03-2008, 23:08
Portishead - Third
©2008 Island

http://img116.imageshack.us/img116/3510/p3cover1gr6.jpg

01 Silence
02 Hunter
03 Nylon Smile
04 The Rip
05 Plastic
06 We Carry On
07 Deep Water
08 Machine Gun
09 Small
10 Magic Doors
11 Threads

Πάνε κάμποσα χρόνια από τότε που έχω κάτσει να γράψω για κάποιον δίσκο. Και ακόμη περισσότερα από τότε που ένιωσα την ανάγκη να το κάνω αυτό.
Με μια κουβέντα, αυτό είναι ένα album που οποιοσδήποτε στον κόσμο έχει κάτι παραπάνω από τουριστική σχέση με τη μουσική επιβάλλεται να το ακούσει. Πέρα από προσωπικά γούστα ή κολλήματα. Για να το θέσω και με έναν τρόπο που εδώ σε αυτό το forum πολλοί θα καταλάβουν, ό,τι ήταν το "666 International" για το νορβηγικό blackmetal, είναι τούτο δω για το άμοιρο βρετανικό trip-hop. "Άμοιρο" γιατί προσωπικά δε θυμάμαι από πότε έχει να βγει αξιόλογος δίσκος στο είδος, πέρα από αναμασήματα ιδεών, remixes επί remixes, συνεργασίες του τάδε με τον δείνα κλπ.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία δουλειά η οποία από τη μία ακούγεται απίστευτα μεθοδική και άρτια (καλλι)τεχνικά, από την άλλη όμως σε καμία περίπτωση βεβιασμένη, παρά σαν το αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας εκ μέρους των μουσικών. Και αυτό σημαίνει ότι, παρά το σχετικό ξένισμα στο πρώτο άκουσμα ("ξένισμα" που όμως δεν απογοητεύει, παρά εξάπτει την περιέργεια ακόμη περισσότερο για τη συνέχεια), αυτό που βγαίνει από τα ηχεία ξεχειλίζει από συναίσθημα. Πειραματική, avant-garde (με όλη τη σημασία του όρου), σκοτεινή αλλά και ζεστή, και πάνω απ'όλα συναισθηματική μουσική. Κι όλα αυτά να συνοδεύονται από ποιότητα σε όλους τους τομείς και στον υπερθετικό βαθμό.
Δε θα μπω στη διαδικασία να περιγράψω σαν τι ακούγεται το "Third". Θυμίζει πολλά και τίποτα. Θυμίζει περισσότερο συναισθήματα και μνήμες που για κάποιο λόγο είχα παρατημένες στην άκρη του μυαλού μου και μου τις ανασύρει. Θυμίζει βροχή. Θυμίζει. Και ταυτόχρονα ακούγεται σαν κάτι που δεν έχω ξανακούσει ποτέ.
Ακούστε το μην περιμένοντας τίποτα (πράγμα σχεδόν αδύνατο, αφού πρόκειται για τους Portishead). Ακούστε το πάντως. Εγώ πάντως έχω καταλήξει όσον αφορά το δίσκο της χρονιάς. Είναι πολύ νωρίς; Εγώ θα έλεγα ότι το θέμα είναι αν έχουμε να κάνουμε με το album της δεκαετίας.

H.
26-03-2008, 23:15
Δεν έχει και πολύ νόημα να πεταχτούμε χίλιοι δυο διάφοροι και να μιλήσουμε για το πόσο μεγάλο είναι αυτό το συγκρότημα και πόσο δύσκολο θα ήταν να βγάλουν έστω και μέτριο δίσκο. Απλά έρχομαι να διαφωνήσω με εκείνο το σχόλιο σχετικά με το πόσο καιρό έχει να βγει τόσο καλός δίσκος στο ιδίωμα. Μπορεί να είναι οι Portishead και να είναι δύσκολο να αμφισβητήσεις τους αρχηγούς του ιδιώματος, η trip hop κυκλοφορία όμως της χρονιάς μέχρι στιγμής κατά την προσωπική μου άποψη είναι, στα σημεία, το Saltillo.

sfinotouvlaki
26-03-2008, 23:34
σ' αυτούς που δεν αρέσει το 666 να το ακούσουν; ένιγουέι, με καναδυο ακροάσεις ωραίο είναι, μάλλον θα το ακούσω εκτενέστερα κάποια αδιευκρίνιστη στιγμή στο μέλλον.

carheart
26-03-2008, 23:38
Το Saltillo βγήκε 2006. Εκτός αν έβγαλαν καινούρΓιο που δεν το άκουσα!

Για το Portishead θα ακολουθήσει μακροσκελές post, ίσως και ποτέ.

H.
26-03-2008, 23:40
Omg τότε, ντρέπομαι λίγο, εγώ μετά από τις προσωρινές προτροπές εδώ το κατέβασα :oops: :oops:

Portishead τότε \m/

carheart
26-03-2008, 23:43
α, και γω από ίνβι κατέβασα.

Στην ίδια εταιρία είναι και ο Autoclav 1.1, ωραίος, ερωτιάρης.

Parasight
27-03-2008, 00:01
Απλά έρχομαι να διαφωνήσω με εκείνο το σχόλιο σχετικά με το πόσο καιρό έχει να βγει τόσο καλός δίσκος στο ιδίωμα. Μπορεί να είναι οι Portishead και να είναι δύσκολο να αμφισβητήσεις τους αρχηγούς του ιδιώματος, η trip hop κυκλοφορία όμως της χρονιάς μέχρι στιγμής κατά την προσωπική μου άποψη είναι, στα σημεία, το Saltillo.
Το θέμα εδώ κατ'εμέ είναι ότι οι Portishead επαναπροσδιορίζουν τον όρο "trip-hop" εκ νέου. Το "Ganglion" είναι πολύ όμορφος δίσκος αλλά με ελάχιστα έως και μηδέν νέα στοιχεία (εκτός του ότι είναι 2006, οκ το είπαμε :P ). Για να είμαι ειλικρινής, έχω να ασχοληθώ φανατικά με το είδος από τη χρυσή εποχή του απόηχου των πρώτων 2 albums των Portishead (τέλη 90's-αρχές 00's). Ο λόγος που αποτραβήχτηκα κάπως ήταν οι επαναλήψεις των ίδιων ιδεών ανάμεσα στα εν λόγω συγκροτήματα, συνέχισα όμως να παρακολουθώ σχετικά. (σημ.: σε μερικά μουσικά είδη σαφώς και δεν είναι απαραίτητη η καινοτομία, αλλιώς δε θα άκουγα punk, rock n'roll και psychobilly, μεταξύ άλλων :P Το trip-hop για μένα όμως βασιζόταν πάντα στην καινοτομία, γι'αυτό και βαρέθηκα κάπως την όλη κατάσταση μετά από χρόνια)
Το "Third" λοιπόν δίνει νέα πνοή στο είδος, φέρνει νέα δεδομένα στην όλη φάση. Δεν ξέρω, ίσως αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί κάπως αλλιώς πια, αφού σε καμία περίπτωση δε βρήκα εκεί μέσα καμία από τις "συνταγές" του trip-hop όπως τις ξέρουμε και τις μάθαμε τα τελευταία 10+ χρόνια.

cavity
27-03-2008, 05:49
είναι...είναι, είναι.
ευλογημένο.

Harvestman
27-03-2008, 05:51
είναι...είναι, είναι.
ευλογημένο.

copyright "Η Ψυχη στο Στομα" :P

Kveldssanger
27-03-2008, 18:34
Αν και εδω οντως χρειαζεται υπερτεραστιο ποστ για να τα πουμε ολα, αυτη τη στιγμη βαριεμαι να γραφω πολλα. Για μενα το "Third" δεν ειναι τριπ-χοπ, καλά καλά δεν ειναι Portishead, αλλά σίγουρα είναι αριστουργημα (όσο και αν στην αρχη κατι δεν μου κόλλαγε), απολυτα προσεγμένο, με μεγάλους κομμάταρους απο ενα συγκροτημα που το έχει μεσα του.

perfectly flawed
31-03-2008, 01:23
Αν και εδω οντως χρειαζεται υπερτεραστιο ποστ για να τα πουμε ολα, αυτη τη στιγμη βαριεμαι να γραφω πολλα. Για μενα το "Third" δεν ειναι τριπ-χοπ, καλά καλά δεν ειναι Portishead, αλλά σίγουρα είναι αριστουργημα (όσο και αν στην αρχη κατι δεν μου κόλλαγε), απολυτα προσεγμένο, με μεγάλους κομμάταρους απο ενα συγκροτημα που το έχει μεσα του.

iskra
06-04-2008, 19:19
80s : sta paparia mou?
90s : ulver - the marriage of heaven and hell / radiohead - ok computer (10+ xronia kai den exo apofasisei akoma, mallon de tha apofasiso pote)
00s : portishead - third

de ginontai auta ta pragmata.

mia paratirisi mono :
kathe ypertheiko album, moiraia exei kapoia entelos over the top kommatia, ta opoia meta apo tis apeires akroaseis anagkastika yperskiazoun ligo ta (episis theika) ypoloipa. to third exei tetoia kommatia (the rip, we carry on, machine gun, small, threads). den exo ftasei akoma stis apeires akroaseis, alla exo tin entyposi pos to synolo paramenei (kai tha parameinei) anepireasto.

ante ki alli mia :
synithos ta poly agapimena mas albums einai auta pou ta akoume kai mas taksideuoun kai mas dimiourgoun skepseis oikeies kai mas fernoun sto myalo katastaseis kai anamniseis omorfes i asximes i kai ta dyo mazi kai mas kanoun na kouname to kefali sygkatavatika akougontas tous stixous kathws rixnoume ki ena petaxto dakry. to third den einai tetoio album. einai apo ta alla. pou ta akous kai se kleinoun anti na se anoigoun, pou den mporeis na tautisteis, den mporeis na kaneis alles skepseis kathws ta akous epeidi sou dimiourgoun kainouries. de safinoun na diaskedaseis i na sygkinitheis, apla sou epivallontai (elafrws pnigira einai i alitheia merikes fores) kai apla ta akous ksero go epeidi den mporeis na kaneis kati allo oso paizoun (stathero kai dynato paradeigma tetoion albums einai to written in waters). na px tora ego akouo to third oso postaro kai den exo idea ti grafo.

X
07-04-2008, 20:10
Ta pa kai sto general kapou. Arxika kati me psiloxalage, mporw na pw pws eixa ksenerwsei kiolas ligo.. alla meta apo kamia 8-9 akroaseis, egine auto to klik pou ksafnika to album arxizei kai sou akougetai gnwrimo kai to antilamvanesai se allo epipedo,ki ekei me sunephre. Einai ena aristourghma. Proswpiko uperagaphmeno to small me thn 70's Nektar-ikh atmosfaira tou alla kai ta machine gun, threads,the trip kai silence. Auto pou me porwnei einai to pws ntusane to trip hop me toses epirroes apo ena swro mousika idiwmata kai grapsane kati pou den exei ksanakoustei. Terastio epiteugma en eth 2008.
Tipota.. aplws akouste to oloi. Gia mena pou den poluakouw sugxrones mousikes pera apo kati posties ktl, xalara to album ths xronias xwris deuterh skepsh.

Daffy
07-04-2008, 22:38
simfono oti einai ena aksiologo album alla re paidgia dummy!ntaks,2 dgiaforetika albums,to kathena exei ta dika tou ksexoristika stoixeia.omos to ena se afise malaka me 1-2 akroaseis(dummy) k to third tis ithele tis akroaseis tou arketes fores gia na katalaveis ti paizetai.ekei egkeite i megali dgiafora tous kai giafto to logo einai ena skali kato apo dummy imo

X
07-04-2008, 23:27
Teleiws allh fash to ena apo to allo. Sto mualo mou de mporw kan na ta sugrinw. Ta latrevw kai ta duo, alla diaforetika.

old_charlie
07-04-2008, 23:27
simfono oti einai ena aksiologo album alla re paidgia dummy!ntaks,2 dgiaforetika albums,to kathena exei ta dika tou ksexoristika stoixeia.omos to ena se afise malaka me 1-2 akroaseis(dummy) k to third tis ithele tis akroaseis tou arketes fores gia na katalaveis ti paizetai.ekei egkeite i megali dgiafora tous kai giafto to logo einai ena skali kato apo dummy imo

Kαι τα άλμπουμ της Britney Spears σε κερδίζουν με το πρώτο ρεφραίν.

Αυτό σημάινει ότι είναι καλύτερα ή πιο εύπεπτα?

Daffy
07-04-2008, 23:36
katalaveneis me pxoia ennoia to leo.mi kamoume tzampa posts

old_charlie
08-04-2008, 16:16
Οκ συγγνώμη μη σου σπαταλάω τα ποστς.

Απλά αυτό που έγραψες μάλλον θετικό μου φάνηκε για το Third, και απ' όλα τα ποστς το δικό σου μου κέντρισε το ενδιαφέρον για να ακούσω τον δίσκο.

Ευχαριστώ

.
15-04-2008, 23:40
Μα πόσο ΧΩΝΕΙ αυτός ο δίσκος πια.

old_charlie
18-04-2008, 13:39
To μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι χώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό φίλε μου.

Ελπίζω να απάντησα στην απορία σου.

Περιμένω να ξεκολλήσει το The Rip από το repeat

.
28-04-2008, 23:04
Μα πόσο ΧΩΝΕΙ αυτός ο δίσκος πια.

cthulu
29-04-2008, 00:12
:disco: :disco: :disco:
den einai mono to 8ema oti xwnei.
to 8ema einai oti xwnei prwtotypa kai aristourghmatika mazi.meta apo 10 xronia oi portishead apofasisan na bgaloun cd kai na paixoun me to mousiko koino.to cdaki einai dyskolo.poly dyskolo.den pisteyw oti kapoios me thn prwth akroash 8a anafwnouse wow :!: :!: :!:
to kalytero portishead.isws perissoteroi na eipan psilomapa.oi portishead xemeinan apo gafra kai 8a poulhsei mono logw onomatos.allwste yparxoun arketes metries ews poly arnhtikes kritikes sto iderne.h siwphlh pleiopshfia mallon 8a arkesthke sto psilokalo alla kati exoume edw pou me perissoteres akroaseis 8a deixei thn axia tou.gia na mhn platyazwadikws se kourastika greeklish.(etsi ki alliws ligoi 8a xoun diabasei ws edw)
meta apo 10des akroaseis den exw apofasisei an einai to kalytero cd twn portishead h o,ti kalytero mas exei prosferei h sxolh tou bristol.to 8ema einai oti se bazei na to skefteis ayto.
kati pou steketai antaxia dipla sta mezanine kai dummy den einai akribws kati pou bgainei ka8e mera.ka8e xrono h isws ka8e dekaetia.to mono sigouro einai oti boltarei ena groupaki ston planhth pou kapws prepei na ginei h katastash kai na to antikrysoun ta ftwxa mou matakia.giati kati mou leei to amoiro myalo mou oti ayta pou periexontai sto en logw album 8a einai akoma kalytera live.de nomizw oti kapoios nohmwn 8a mpei sthn diadikasia na balei tampela.trip hop,moiazei me portishead h o,tidhpote.poia h shmasia na kathgoriopoiei kaneis thn texnh kai poso mallon ta aristourghmata.den xerw an psyxra ypokeimenika einai to album ths mexri twra dekaetias o kairos 8a deixei.eimai sigouros omws oti to kleisimo tou diskou einai apo ta kalytera sthn sygxronh mousikh.oso gia thn kyra beth.ta logia einai peritta. :disco: :disco: :disco: mono me tis megales "mayres" fwnes mporei na sygri8ei.isws allwste kai to trip hop na nai ta sygxrona blues.sta aytia mou toulaxiston.anywayz,elpizw na kourasa toso poly pou na kanw kapoiona na to katebasei.

sfinotouvlaki
29-04-2008, 00:19
οι ερίτες πάντως, που κατέχουν τη γνώση, το αποθέωσαν μια ώρα μετά το λικάρισμα. αυτούς ξέρετε αυτούς εμπιστεύεστε!

cthulu
29-04-2008, 00:57
se poio forum eisai moderator h estw administrator?
:oops: :-o :oops:

sfinotouvlaki
29-04-2008, 01:00
:midfinger:

H.
29-04-2008, 13:31
To cd δεν είναι δύσκολο σε καμία περίπτωση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κριτικών είναι διθυραμβικές για το album.

Το album είναι πραγματικά τόσο όμορφο όσο υπερβολή είναι να το τοποθετούμε δίπλα σε Dummy.

cthulu
29-04-2008, 13:50
ola ayta pou grafeis einai entelws ypokeimenika.
opws diafwneis me mena gia thn kritikh etsi diafwnw me sena gia to saltillo.
kai opws 8a egrafan oi arxaioi sofoi aigyptioi
gousta filaraki gousta.
:disco: :disco: :disco:

H.
29-04-2008, 14:03
Κοίτα τι γίνετια όμως. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει πει πολύ καλά λόγια για το album αποτελεί γεγονός και όχι υποκειμενική κρίση. Όπως και το ότι μέσα στον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας ενός πολύ καλού album λέμε και καμιά υπερβολάρα ότι είναι στα επίπεδα Dummy. Το Dummy το ακούμε και μας σηκώνονται τα πάντα 14 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Αμφιβάλλω, βασικά δεν αμφιβάλλω αλλά είμαι σίγουρος, ότι δεν θα γίνεται το ίδιο τόσα χρόνια μετά με το Third.

orange hobbit
30-04-2008, 13:23
θα γινεται,ακου με που σου λεω!

.
01-05-2008, 14:34
Καιγω πιστεύω ότι θα γίνεται πάντως. Δηλαδή σίγουρα.

dyingfreedom
02-05-2008, 12:43
Εκπληκτικό άλμπουμ σίγουρα, εφάμιλλης καλλιτεχνικής αξίας με το "Dummy" και χαρακτηριστικό άλμπουμ μιας τεράστιας μπάντας σαν τους Portishead.

psychomaverick
06-05-2008, 23:43
http://www.tranzistor.gr/index.php?opti ... &Itemid=81 (http://www.tranzistor.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2693&Itemid=81)

:!:

Vicotnik
06-05-2008, 23:46
εσύ τι λες επ'αυτού;;;

εγώ προτείνω να κάνουμε και κανα search για review στο avopolis.

psychomaverick
07-05-2008, 00:02
τίποτα! με αποστόμωσε!
μα είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα?

Milton
07-05-2008, 09:52
Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=1006)

carheart
07-05-2008, 13:41
Δεν έχω παραδοθεί ακόμα στο "Third", αλλά το κείμενο της μρς. Κιλλμπίλογλου δείχνει σημάδια πως έχει πιάσει πλήρως το νόημα, και αυτό είναι πάντα ωραίο.

Ας μου απαντήσει κάποιος που το αγόρασε το Third των Portishead όμως. Το βίαιο κόψιμο στο "Silence", για μένα, ακολουθεί απίστευτα το concept του album, και θέλω να μου πείτε (και όχι τελικά να μου απαντήσετε), θέλω να μου πείτε, λέω, πως δεν είναι κάποιο εργοαστασιακό λάθος, αλλά υπάρχει επίτηδες, για να δέσει με το concept που φαντάστηκα. Πείτε πείτε.

Milton
07-05-2008, 14:09
λέω πως σαφέστατα ταιριάζει με το concept του δίσκου και επίσης λέω πως το ίδιο κόψιμο υπήρχε και στην συναυλία όταν το έπαιξαν οπότε λέμε ναι γενικά, εκτός από τις περιπτώσεις που λέμε όχι

wino
07-05-2008, 14:28
w re malaka, kai egw nomiza pws eixe paixtei malakia

Parasight
14-05-2008, 09:02
http://www.tranzistor.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2693&Itemid=81

ΟΚ, προφανώς η περίπτωση του τύπου είναι παθολογική, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Και ναι, το κόψιμο στο Silence σαφώς και είναι ηθελημένο και γαμάει. Έχω και τον δίσκο και είνα τσεκαρισμένο. Αλλά ποτέ δεν αναρωτήθηκα anyway :P

old_charlie
14-05-2008, 12:45
Σαφώς και παθολογική.

Αν δεις και αριστερά, ο τυπάς έθαψε στην κριτική του μέχρι και το καινούριο της Madonna.

crabsody
16-05-2008, 08:01
Παιδες εγω εχω ακουσει 3 φορες το αλμπουμακι αλλα δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα. Αντιθετα ειχα παθει την πλακα μου με την πρωτη ακροαση των παλιοτερων δισκων τους. Προς το παρον μου αρεσει πολυ μονο το "The Rip". Σιγουρα ειναι διαφορετικο απο τα προηγουμενα αλλα δεν ξερω μου πεφτει πολυ βαρυ το συνολο. Ισως με περισσοτερες ακροασεις αλλαξω γνωμη. Το βεβαιο ειναι οτι οι Portishead δεν ακολουθησαν τον ευκολο δρομο

X
16-05-2008, 22:34
http://www.tranzistor.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2693&Itemid=81

Malaka ti zwo. Thelw na tou spasw th mourh. Eidika giauto:
Είναι τίγκα στο τρικ αλλά χωρίς καμία (όπως ΚΑΜΙΑ) φρέσκια ιδέα.

jkstigma
18-05-2008, 11:54
oταν ακουσα το third...απλά έπαθα ΣΟΚ.

Δισκαρα...η καλυτερη κυκλοφορια εδώ και πολύ καιρο.

ΑΝτε να τους δουμε και live να ταξιδέψουμε λιγακι :shock: :) :)

kontan
19-05-2008, 20:41

Malaka ti zwo. Thelw na tou spasw th mourh. Eidika giauto:
Είναι τίγκα στο τρικ αλλά χωρίς καμία (όπως ΚΑΜΙΑ) φρέσκια ιδέα.

τρομερά εριστικός κ κάφρος ο Φράγκος όπως πάντα (ψάξε να διαβασεις το review του στο tranzistor για το Volta). Πάντως δε με βρίσκει απόλυτα ασύμφωνο.
Δλδ όκεη δε μου σήκωσε τη τρίχα κάγκελο όπως οι υπόλοιπες κυκλοφορίες, αλλά αυτό το προσδίδω στο ότι απο τότε εχουν περάσει τα χίλια μύρια απο ταυτχιά μου κ ίσως εχω γίνει πιο αυστηρός, ίσως μετά απο τόσο καιρό έχω συνδέσει ήχους με καταστάσεις κ μπλαμπλαμπλα, αλλά βάζοντας τα δίπλα δίπλα (τα παλια με το "Third") κ παρατηρώντας τα με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη αντικειμενικότητα, ε ναι είναι λίγο πασαλοιμένο. Όπως κ να χει πάντως είναι ένας πολύ όμορφος δίσκος. Αξιοπρεπής, χωρίς όμως να προκαλεί το σοκ των προηγούμενων φυσικά. Συμφωνούμε όλοι φαντάζομαι στο ότι ο δίσκος αυτός δεν είναι δημιούργημα αγνής έμπνευσης κ εκτόνωσης ταλέντου (μας το έχουν αποδείξει οτι εχουν τόνους απτο 2ο ετσι κ αλλιως), αλλά ένα comeback που γλυκαίνει μεν τα αυτιά μας, αλλά γεμίζει τσέπες δε (οχι τις δικές μας φυσικά :P). Όταν με ρωτάνε τι λεει ο νεος δισκος των Portishead λεω "γαμάει" κ δεν αρχίζω να παραληρώ κ να καταλήγω με επιληπτικές κρίσεις κ άλλα τέτοια όμορφα απο τη γκαύλα (κατι που πάθαινα δις όταν μιλούσα για τους προηγούμενους δίσκους). Κιε καταλήγω εκεί που αναφέρθηκα στο λαηβ ρηπορτ της Milton:

εγω νομίζω πως απλά ειναι μια αξιοπρεπέστατη αρπαχτή

αξιοπρεπέστατη προς όφελος μας, κ όχι ξεδιάντροπη όπως εχουμε συνηθήσει τόσα χρόνια. μακάρι όλα τα καμπάξ να ήταν σαν κ αυτο. πραγματι

εντιτ: το κόψιμο στο Silence είναι απίστευτο!

cthulu
20-05-2008, 00:47
Συμφωνούμε όλοι φαντάζομαι στο ότι ο δίσκος αυτός δεν είναι δημιούργημα αγνής έμπνευσης κ εκτόνωσης ταλέντου
8a h8ela na xaseis 2 lepta apo o xrono sou kai na mou to exhghseis ayto elafrws ektenestera.
dld an kapoia kai poia shmeia h tragoudia tou diskou sou deixnoun proxeirothta h dax egrapsa kati se 5 lepta na gemisei o diskos. :sk8: :sk8:

cancer
21-05-2008, 01:51
exei liges kales stigmes alla einai ena xali gia tous portishead pou iksera. sigoura
ούτε θα το επικαλεστεί κανείς στις “δύσκολες” προσωπικές στιγμές του .
kai genika o fragkos exei polla dikia stin kritiki tou. 8a epanel8w.

pio genika omws eimai sigouros oti oloi eseis edw pou to ek8eiazete na auti edw akribws ti malakia perimenate aptous portishead. rapidshare ftw.

X
21-05-2008, 06:33
Giati malakia? Epeidh den einai to agno trip-hop pou paizane prin 10 xronia? Epeidh einai oti pio prwtotupo mousika anamesa stis kuklofories twn perasmenwn etwn? Epeidh einai peiramatiko k den to shkwnoun ta autia sou? H' epeidh exei epirroes ap'olo to fasma ths mousikhs valmena me toso wraio tropo mesa se enan trip-hop skeleto?

Egw proswpika to ektheiazw epeidh arxika den mou arese katholou. Ki auto to kanei duskolo album. Ki afou meta apo 10 pio prosektikes akroaseis me sunephre (ki oxi aplws stamathse na me xalaei), einai polu megalo duskolo album. K epishs prwta me porwse k meta ekatsa na dw ti legetai giauto, opote de mporeis na peis pws epirreasthka apo gnwmes tritwn.

Den katalavainw giati eprepe na vgaloun allo ena dummy gia na mhn kraxtoun. O diskos einai uperoxos. Kai gia disko pou bghke meta apo 10 xronia apoxhs, einai ena aristourghmatiko come back, aplws diaforetiko.

kontan
21-05-2008, 10:36
Kai gia disko pou bghke meta apo 10 xronia apoxhs, einai ena aristourghmatiko come back, aplws diaforetiko.

με κάλυψε πλήρως αυτό. Δε θα μπορούσε περισσότερο. Ειναι δλδ σαν μετα απο 10 χρόνια κόμμα να περιμένεις ο μόλις ξυπνήσεις οτι θα αρχίσεις να τρέχεις. Ε δε θα γίνει. Οι Portishead όμως δε χρειάστηκαν καν φυσιοθεραπίες -περπάτησαν με τη πρώτη. Δε μπορούμε όμως να πούμε οτι κανουν πατινάζ/σκεητμπορντ/εξτρημσπορτς όπως παλιά.

εντιτ: Απαντάω κ στον κθούλου ταυτόχρονα (ή έτσι νομίζω τουλάχιστον)

Parasight
21-05-2008, 11:12
Εγώ, ακόμη και μετά από όλα τα σχόλια, εμμένω στο original post μου. Από τον πρώτο ενθουσιασμό, έχει φύγει μόνο το "πρώτος".

Για την κριτική του κομπλεξικού Φράγκου, τι να πρωτοσχολιάσεις. Πχ λέει για την Beth, "Βγήκε από την καταπακτή της απόγνωσής της, είδε τον κόσμο, κατάματα, ψιλοαπογοητεύτηκε ξανά αλλά στάθηκε στα πόδια της. Και τώρα επέστρεψε τάχα μου για να ξαναμπεί στο ρόλο... Ε δε γίνεται να παριστάνεις την απεγνωσμένη, ντε. Αν δεν είσαι πράγματι...".
Και πού το ξέρεις εσύ ρε καραγκιόζη; Ήσασταν συμφοιτητές και τώρα ξαναήρθατε σε επαφή μέσω facebook; Εντάξει ακούστηκες μαλάκα, τώρα βούλωσέ το.

X
21-05-2008, 16:29
Katse re paidia.. giati poios eipe pws gia na grafeis/tragoudas thlimenh mousikh prepei swnei k kala na eisai sta prothura katathlipshs? Oloi exoume stigmes pou theloume na pethanoume apo pono,apognwsh,apogohteush k ta sunaisthhmata auta den ksexniountai toso eukola, opote mporoun kallista na xrhsimopoihthoun epanelhmena ws phgh empneushs akoma ki an h ekastote "kakh fash" exei perasei. Dld oi Anathema pou tosa xronia grafoun umnous autoktonias einai dhthen epeidh zoun mia xara zwes k exoun tis oikogeneies tou k einai xaroumenoi? H' mhpws tha eprepe n'arxisoun na paizoun diaskeves Beatles? Ti malakies einai autes re. Les k prepei na xeis spoudasei ton pono gia na grafeis k na tragoudas giauton.

cynic
21-05-2008, 16:55
Auto akrivws.An itan etsi oi misoi mousikoi xerw gw 8a xan kremastei.Paparies grafei o kirios.O diskos opos exei ipo8ei, oso pezei perisotero, toso "megalonei".As skasei live kai 8a doume posos kosmos 8a kaei me ta nea tracks brosta tou...

Exalou:

http://www.youtube.com/watch?v=cQHmUSx7 ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=cQHmUSx7UFM&feature=related)

X
21-05-2008, 17:04
Nomizw pws oi Portishead einai h monh mpanta pou POTHW me kathe kuttaro tou kormiou mou na dw live. Dld ama tous dw, tha mporw na pethanw xaroumenh.

edit: http://www.youtube.com/watch?v=7YA9ZGwWoPM ti videara thee mou.
edit 2: An kserei kapoios pou tha mporousa na vrw to parapanw video se kalh analush as pei.

irreligious
21-05-2008, 18:00
αν δεν το είχαν βγάλει οι portishead θα το θεωρούσατε αριστούργημα? :|

cthulu
21-05-2008, 18:13
olo to periexomeno tou usb stick yparxei sto demonoid(metaxy allwn)

Milton
21-05-2008, 18:17
το χετε ξεσκισει στην υπερβολη. θα επανελθω. στο ενδιαμεσο σταματηστε να πινετε.

old_charlie
21-05-2008, 18:39

Ωχχχ μας κατάλαβε...

Τζίζους!

Διαφορετικός είναι.
Feeling έχει.
Σε άλλους μιλάει, σ' άλλους όχι.

Λες και είναι δίσκος που μπορείς να λατρέψεις σ' οποιαδήποτε φάση της ζωής σου.

Το υπεραναλύουμε. Και μόνο που υπάρχουν άνθρωποι που τον λατρεύουν, ο δίσκος έχει κάτι να πει. Καλλιτεχνικά πάντα

Vicotnik
21-05-2008, 21:57
Nomizw pws oi Portishead einai h monh mpanta pou POTHW me kathe kuttaro tou kormiou mou na dw live.

http://img220.imageshack.us/img220/9040/swpmpazoxg5.gif

Daffy
21-05-2008, 22:29
O diskos opos exei ipo8ei, oso pezei perisotero, toso "megalonei".

oli i alithxeia

Pinatero
22-05-2008, 11:04
POTISHEAD!

locust
22-05-2008, 11:13
ειχα καιρο να ακουσω τοσο μεγαλη μαλακια

SpiritCrusher
22-05-2008, 14:43
πινκ στον προηγούμενο.

Δεν ξέρω τι λέτε περι Πόρτισχεντ, ντάμυ, αριστουργήματα λόγω ονόματος κτλ. εγώ μόνο αυτό έχω ακούσει και πιστεύω πως είναι πολύ ωραίος δίσκος από όλες τις απόψεις :!:

Griffith
23-05-2008, 22:24
μου φαινόταν πολύ ψυχρό (ακόμα είναι με τον τρόπο του) αλλά τελικά είναι καταπληκτικός δίσκος.

hunted by a Freak
24-05-2008, 12:13
Yπαρχει μια πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη του Barrow στο Κ της προηγουμενης εβδομαδας.

FANTASMA
03-06-2008, 02:05
Λοιπον επειδη εγω ημανε στον κοσμο μου δεν ειχα ακουσει ποτε Portishead (ναι ντρεπομαι λιγακι) στο παρελθον και δεν ηξερα καν τι μουσικη παιζει, απλα τους ηξερα σαν ονομα και ειχα ακουσει πριν 10 χρονια κατι διθυραμβους απο κατι φιλους μου, εγω ακουγα ΜΕΤΑΛ τοτε.

Ακουσα αυτο το αλμπουμακι 5 φορες ως τωρα και εχω μεινει, δεν υπαρχουν αναλυσεις και αλλες παπαριες, το αλμπουμ γαμαει, ειναι θεικο, σπερνει κτλ τκλ οπως θελετε πειτε το, απλα ειναι δισκαρα.

(συνεχιζω να μην εχω ακουσει τα προηγουμενα τους αλλα καποια στιγμη θα το κανω, τουλαχιστον δεν επεσα στην παγιδα να το συγκρινω με τα προηγυομενα, ουτε να τους εκθειασω επειδη ειναι οι Πορτισχεντ, γραφικη αυτη η αποψη παντως, αμα σαρεσει σαρεσει, τερμα)

cthulu
17-06-2008, 00:32
http://youtube.com/watch?v=zPPH1qg8Qo4
:) :) :)

crabsody
18-06-2008, 21:06
http://youtube.com/watch?v=zPPH1qg8Qo4
:) :) :)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Πότε πρόλαβαν;;; Πάντως διάλεξαν το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Κομματάρα μεγάλη

irreligious
06-01-2010, 12:41

:moutza: μαλάκα.

Drumsick
06-01-2010, 12:46
αχαχαχα

self-pwned

Tonosalata
20-11-2010, 20:47
Στο ΜΑσιν Γκαν, προς το τέλος που παίζουν τα σύνθια, δε θυμίζει Τερμινέιτορ θεμ?
αυτό.

BURNIN AMBITION
20-11-2010, 22:37
mantepse poios pinkare