PDA

View Full Version : Septicflesh - Communion

Helm
23-03-2008, 16:34
Septicflesh - Communion
©2008 Season of Mist

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.945.cover.jpg

01. Lovecraft's Death
02. Anubis
03. Communion
04. Babel's Gate
05. We The Gods
06. Sunlight Moonlight
07. Persepolis
08. Sangreal
09. Narcissus

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=945)

SpiritCrusher
23-03-2008, 16:45
Χμ δεν έχω ακούσει το δίσκο (βασικά τώρα πήρα χαμπάρι πως ηχογραφήσανε νέο δίσκο λολ), δε ξέρω καν ποιος είναι ο Τηλέμαχος του ριβιού (αν και το "καλλίτερος" αφήνει ένα χιντ :P ) αλλά μου έδωσε την αίσθηση πως ήταν κάπως biased εξ'αρχής λόγω του ότι στη μισή κριτική ενώ έκανε ανασκόπηση της μπάντας έλεγε για πράγματα όπως τις βλακείες του Σεθ στα λάιβ, που οκ με μια πρώτη - σχετικα πρόχειρη - ανάγνωση μου φάνηκαν κάπως άσχετα με τη κριτική του δίσκου.

Κατα τ'αλλα, ναι οκ κι εγώ γουστάρω fallen temple και γενικά παλιές εποχές πιο πολύ αλλά το Revolution DNA σας γαμάει καλά :!: :P νιανιανιανιανια

Helm
23-03-2008, 16:52
'γω με ρε. Το πως ο δημιουργός προλογίζει την μουσική του ζωντανά δεν μου φαίνεται παράταιρο όταν μιλάμε για το γαμημένο το Esoptron! Δεν ξέρω αν η προκατάληψη ήταν ζήτημα, το έλιωσα το άλμπουμ για να κάνω το ριβιου οπότε είχε όλες τις ευκαιρίες να αποδειχτεί κάτι παραπάνω από 'όχι κακό'.

Entrancemperium
23-03-2008, 16:53
Kamia anagh gia comeback.. Agnwsto pou aposkopouse.. Metrios diskos, yperfortwmenos sthn plhopshfia tou tracklisting me mpoukwmenes enorxhstrwseis kai klassikotropes baseis apla epeidh PREPEI mesth deathmetalila (polu swsta ala Nile opws eipe o filtatos Helm..) na deiksoume oti eimaste kai avantgarde kai spoudagmenoi kai akoume kai Bach kserwgw ston eleu8ero mas xrono..
Den kserw o diskos ektos apo sugkekrimena tracks mou afhse mia teleiws adiaforh geush, sta + isws ligo o rolos tou Swthrh (pou 8ewrw oti htan mhdenikos sto prohgoumeno) kai se genikes grammes symfwnw apolyta me ta legomena tou Helm..
8a tou dwsoume eukairies sigoura, alla oi prwtes akroaseis phran katw ap'th bash:(

P.S. 8arrw filtate Helm pws to project tou S. legetai AENAOS..
P.S. II : Eksairetiko review..

Djerdjelesh
23-03-2008, 16:55
Εμένα μου άρεσε πάντως

Helm
23-03-2008, 16:56
Φχαριστώ. Ωραία θα ήταν να κάνω και fact checking τα ονόματα πριν το στείλω για ανέβασμα. :/ Έχει και μια άλλη πατάτα. Το drum machine sequencing το χρεώνω σε λάθος άνθρωπο μάλλον.

edit: Bach πάντως δεν υπάρχει εδώ από όσο άκουσα.

freak brother
23-03-2008, 17:01
σεθ και σλιπκνοτ :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Entrancemperium
23-03-2008, 17:04
edit: Bach πάντως δεν υπάρχει εδώ από όσο άκουσα.

Mhn ta pairneis ola tis metrhtois re.. :)
Den ennoousa Bach me thn austhrh ennoia ths lekshs, apla san onoma antiproswpeuei thn klassikh toylaxiston se grapto logo..

Helm
23-03-2008, 17:10
Ναι οκ, απλά η ορχηστρική επένδυση στο Communion μοιάζει με dressing, δεν φαίνεται να είναι αντίστιξη στις κιθάρες και για αυτό είπα ότι δεν είναι σαν Bach. Περισσότερο σαν το S&M των Metallica μοιάζει το πως η ορχήστρα επενδύει το metal, δηλαδή, κακά. Κατά τα αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι αν ήθελε να το κάνει σαν Bach μπορούσε, αν θα ήταν καλό δε ξέρω. Δε λέω ότι ο άνθρωπος που έκανε τις ενορχηστρώσεις δεν ήξερε από κλασική σύνθεση, λέω ότι η ενορχήστρωση που έκανε για Heavy Metal δίσκο δεν είναι πετυχημένη. Δεν τον κατηγορώ για ποζεριλικι. Η Nile τρικαση είναι πιο ποζεριλικι.

wom
23-03-2008, 17:13
Ισως απο ολο το δισκο να βρηκα χρησιμα και του γουστου μου 50 seconds στο συνολο. Ανισες ενορχηστρωσεις, αδυναμη η metal βαση του , χωρις αρχη - τελος και στοχο το συνολο. Riffs -η πραγματικη ουσια του θεματος δλδ- πιο ανουσια και απο προσπαθεια snowboarding στην sahara.

απο τα περισσοτερο αδιαφορα come-back albums που εχω ακουσει.

Entrancemperium
23-03-2008, 17:14
Swsta.. Opws eipes swsta sto review einai sa na kanei ena ksero CTRL C - CTRL V klassikotrophs sun8eshs panw se heavy metal kai to apotelesma fainetai entelws ma entelws akyro kai ksemparko..
Oson afora gia trikaso-nile-katastaseis profanws gia to olo story SEPTICFLESH fainontai sogoura pio geloies..

carheart
23-03-2008, 17:15
Δεν θα το έλεγα ιδιαιτέρως αποτυχημένο come-back, καθώς οι Septic Flesh είχαν σταματήσει να υπάρχουν πολλά χρόνια πριν τη διάλυσή τους.

Το "Reinkaos", αυτό ήταν αποτυχημένο comeback. Από την ποιότητα, στο βόθρο.

Entrancemperium
23-03-2008, 17:16
Το "Reinkaos", αυτό ήταν αποτυχημένο comeback. Από την ποιότητα, στο βόθρο.

To REINKAOS den htan comeback, htan tafoplaka se ena my8o.. .&-
Den prepei kan na anaferetai sto wikipedia san diskos tou Jon.

Helm
23-03-2008, 17:16
Γελοίο δεν θα το έλεγα. Κανέναν που κάνει τόσο κόπο να συνθέσει και ηχογραφήσει ένα άλμπουμ δεν του αξίζει να του πούνε ότι το αποτέλεσμα είναι γελοίο νομίζω. Δεν είναι ένα άλμπουμ ξεπετά, έχει πέσει δουλειά!

Entrancemperium
23-03-2008, 17:18
Kai pali parekshghses.. Geloio oxi me thn ennoia ths ksepetas, alla me thn ennoia ths pozerias.. :) Fusika kai oi SF exoun doulepsei polu gia to disko..

Milton
23-03-2008, 17:24
Helm να σε ρωτησω, επειδη εγω δεν ειμαι ιδιαιτερα μεταλ γκομενακι, εαν καποιος που δεν εχει ακουσει ποτε σεπτικφλες, αποφασισει να ακουσει τουτο δω για πρωτο δισκο, λεμε οτι θα περασει και δεν θα ακουμπησει ή λεμε οτι δεν ειναι τοσο καλο οσο τα προηγουμενα;

Helm
23-03-2008, 17:24
Με συγχωρείς, το παίζω ασφάλεια επειδή θα ήθελα να αποφευχθεί το να γίνει το θρεντ χλευαστικό.

Entrancemperium
23-03-2008, 17:26
Με συγχωρείς, το παίζω ασφάλεια επειδή θα ήθελα να αποφευχθεί το να γίνει το θρεντ χλευαστικό.

Oxi re se pianw, dnt worry..SF sebasmos oute suzhthsh.. :)

Helm
23-03-2008, 17:29
Helm να σε ρωτησω, επειδη εγω δεν ειμαι ιδιαιτερα μεταλ γκομενακι, εαν καποιος που δεν εχει ακουσει ποτε σεπτικφλες, αποφασισει να ακουσει τουτο δω για πρωτο δισκο, λεμε οτι θα περασει και δεν θα ακουμπησει ή λεμε οτι δεν ειναι τοσο καλο οσο τα προηγουμενα;

Ρε είναι σαν μπεστ οφ χωρίς τα μπεστ. Καλειδοσκόπιο. Ίσως σου αρέσει το τι θα μπορούσε να είναι. Και τότε σε στέλνουμε καρφί για A Fallen Temple (πρώτο μισό) και Esoptron για να δεις τι ήταν.

Καλλίτερα να ανεβάσω best-of από τα πρώτα 4 να ακούσεις αυτό.

carheart
23-03-2008, 17:30
Εννοείς να της πεις σε ποιά δισκάδικα να τα αγοράσει ε!

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "ανεβάσω".

!!!

Milton
23-03-2008, 17:31
αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει να μαθω την γνωμη σου πανω στο: Στεκεται απο μονος του σαν δισκος ΣεπτικΦλες ή οχι, ασχετα με το τι ηταν πριν οι ΣεπτικΦλες και η/οι μουσικη/οι τους

εδιτ: χαχααχ καρχαρτ

Helm
23-03-2008, 17:37
Ναι στέκεται σαν ευκολοάκουστος αν και με ατυχή παραγωγή popular metal δίσκος (σκέψου Dimmu Borgir) με σποραδικές στιγμές ανωτερότητας του μέσου όρου. Η απόλαυσή σου του έξω από το context 'Septic Flesh' θα είναι ανάλογη της ανοχής σου στο να ακούς ευχάριστους ήχους και όχι νοηματοδοτιμένη μουσική.

Milton
23-03-2008, 17:53
εχω λιγο προβλημα με αυτο το νοημα του θεματος, ποιος το δινει ποιος οχι, θα ακουσω ομως τον δισκο και θα επανελθω. επισης, γραφεις το χεβι μεταλ, Heavy Metal πρεπει να εισαι πολυ ερωτευμενος :!:

Helm
23-03-2008, 18:11
Είμαι και αυτή η αγάπη θα κρατήσει για πάντα :dcontent: :dcry:

enitharmon
23-03-2008, 19:25
αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει να μαθω την γνωμη σου πανω στο: Στεκεται απο μονος του σαν δισκος ΣεπτικΦλες ή οχι, ασχετα με το τι ηταν πριν οι ΣεπτικΦλες και η/οι μουσικη/οι τους

μια χαρα στεκεται

λιγοτερο ανισο απτο fallen temple και πολυ καλυτερο απτο sumerian daemons

Kalt
24-03-2008, 01:26
Helm, το review σου απλα ΓΑΜΑΕΙ. Το αν συμφωνω / διαφωνω ειναι αδιαφορο.

Και το Reinkaos επισης ΓΑΜΑΕΙ. Απλα ο μλκς ο Τζον δεν επρεπε να το βγαλει ως Dissection. Ως δισκος ειναι αρτιοτατος.

iskra
24-03-2008, 01:41
loipon to sumerian daemons itan katapliktikos diskos. ksekiname mauto. kai synexizoume me ta parakato. genika eimai tis gnomis (gia opoiodipote group) oti einai apisteuta adiko na katadikazeis ena album patontas pano sta kinitra kai to orama tis mpantas. to apotelesma einai auto pou mas endiaferei kai den prokeitai na stravokoitakso pote ena album eite auto einai epitideumena plastiko eite einai epitideumena oldskool. dld gia onoma, akouo mplak, epik kai pretentious avant garde voreious, an eixa antithetes apopseis de tha fxaristiomoun oute miso tragoudi. den eksetazo kan to gegonos oti to "sell out" pollon groups exei prosferei douleies POLY anoteres apo tis palioteres "eilikrineis" tou idiou. den exo akousei akoma to album, tha to akouso stin ora tou giati stin parousa fasi akoma ki an einai fantastiko de tha me sygkinisei. alla kratiste ta parapano os aformi gia syzitisi.

Entrancemperium
24-03-2008, 01:41
Και το Reinkaos επισης ΓΑΜΑΕΙ. Απλα ο μλκς ο Τζον δεν επρεπε να το βγαλει ως Dissection. Ως δισκος ειναι αρτιοτατος.

To Reinkaws einai pio anempneusto kai kako kai apo repsimo tou Jesper Stromblad. :!:

Kalt
24-03-2008, 01:43

To Reinkaws einai pio anempneusto kai kako kai apo repsimo tou Jesper Stromblad. :!:

Αποψη σου.

Παντα κρινεις κατι για το ειδος στο οποιο ανηκει. Και γι αυτο που ειναι, ΓΑΜΑΕΙ. :)

Edit: Οσον αφορα το Flesh, δε πεθανα. Για να ειμαι ειλικρινης, δε το χω πολυπροσεξει. Οσο το ακουσα παντως μου θυμισε ενα Behemoth meets Therion meets κτλ. Πραγμα που δε κανει το δισκο κακο, αλλα οσο να ναι σε αποκαρδιωνει.

Θα του ξαναδωσω παντως ευκαιριες.

Entrancemperium
24-03-2008, 01:49

Αποψη σου.

Παντα κρινεις κατι για το ειδος στο οποιο ανηκει. Και γι αυτο που ειναι, ΓΑΜΑΕΙ. :)
Mhn parekshgeisai filtate KALT, fusika apopsh mou einai :P
Apla to katataseis p.x. se heavy metal me new wave of swedish death metal vocals p.x.? Giati emena mou fainetai tragiko kai pistepse me to exw akousei aaaapeires fores kai exw prospa8hsei na mou aresei giati oi dissection htan OI DISSECTION!
Alla eimaste offtopic opote stop! :)

Kalt
24-03-2008, 01:51
Τελευταιο ποστ επι του θεματος για ενα λογο. Διευκρινιση.

α. Το αγαπημενο μου ειδος ειναι το Χεβυ
β. Συμφωνω, και γι αυτο ειπα οτι επρεπε να το βγαλει με αλλο ονομα. Αφου στην ουσια επροκειτο για αλλη μπαντα!

btw, δε παρεξηγηθηκα ουτε στο ελαχιστο.

Πιο πισω σε edit ανεφερα περι Flesh.

NihilistikOrder
24-03-2008, 20:09
pros mousia kuriws :D ..de me les man, otan diavaseis to interveiw tou agapimenou sou Vocotnik na leei oti to Reinkaws einai apo tous kaluterous diskous pou exei akousei sunthetika (!!!) tin xronia pou vgike, kai einai se epipedo Metallica kai Maiden , ti tha peis ?

to septicflesh btw mou fanike mia xara ...nai einai sa best of, nai einai plastiko , kai nai i paragwgi (kai merika kommatia) parapempoun se Dimmu Borgir tou kerata... alla kai pali se sxesi me to ti kukloforei se auto to plastiko "nuclear blast" stul einai para panw apo mia xara...twra an den mas/sas aresei auto to plastiko stul einai allo thema

Blindgeo
24-03-2008, 23:29
Sumfwnw me ton apo panw. Kai emena mou aresei arketa. Pantws einai isws to pio "eukolo" album tous meta to "Revolution DNA".

perfectly flawed
25-03-2008, 01:30
o diskos einai katapliktikos!!!mpravo sta paidia
balane gyalia se pollous souhdous norvigous kai den xerw kai egw ti allo

Antriana
28-03-2008, 01:09
Με μια σαρωτική ματιά που έριξα στην κριτική της σελίδας και σ'αυτά που λέει η πλειονότητα εδώ...καταλαβαίνω πως δεν σας ενθουσίασε ο δίσκος...και χαίρομαι πολύ γι'αυτό!Γιατί ο δίσκος που δεν μου ακούγεται αρχικά καλός,μετά από κάποιους μήνες μπορεί να μου φανεί αριστούργημα και δεν τον βαριέμαι για χρόνια!!!Ενώ τους άλλους τους μεταχειρίζομαι σαν hitakia..(το διόρθωσα)

Αυτό έπαθα και με το Sumerian Daemons,στην αρχή δεν το εκτίμησα αλλά μετά... :shock:

LokiTricksterGod
28-03-2008, 01:11
Ενώ τους άλλους τους μεταχειρίζομαι σαν heatakia..

δύσκολες οι κρύες νύχτες του χειμώνα

12 stars circle your brow
κλαίω

wintersun
kai gia mena o diskos G A M A E I.....

Antriana
28-03-2008, 01:24
Ενώ τους άλλους τους μεταχειρίζομαι σαν heatakia..

δύσκολες οι κρύες νύχτες του χειμώνα

:lol:

enitharmon
29-03-2008, 23:08
κλαίω
ε, κλαψε ρε φιλε, τι να κανουμε...

wino
30-03-2008, 05:15
Mπορείς να βάλεις και κανέναν τόνο μαζί με το κλάμα

fandango
31-03-2008, 14:16

http://www.explorecrete.com/nature/fish/tonos.gif

τέτοιον τόνο;

Entrancemperium
31-03-2008, 14:19

http://www.explorecrete.com/nature/fish/tonos.gif

τέτοιον τόνο;

Oxi re Rio mare logika :!:

fandango
31-03-2008, 14:47
Α.

animae
02-04-2008, 02:36
αλλά το Revolution DNA σας γαμάει καλά :!: :P νιανιανιανιανια

Αυτό.

Το νέο μου έχει φανεί αδιάφορο.

Antriana
03-04-2008, 20:43
Άκουσα το δίσκο και....ο δίσκος είναι Septic Flesh!Μπράβο στα παιδιά!

Antriana
03-04-2008, 20:47
αλλά το Revolution DNA σας γαμάει καλά :!: :P νιανιανιανιανια

Αυτό.

Το νέο μου έχει φανεί αδιάφορο.

προσωπική μου γνώμη:κι εμένα το revolution DNA με είχε κερδίσει κατευθείαν,αλλά το Summerian Daemons τελικά είναι πιο δουλεμένο.Δώσ'του κι άλλες ευκαιρίες,πιστεύω θα σε εκπλήξει!Το νέο δεν το έχω ακούσει ακόμα αρκετά καλά,αλλά όπως έγραψα και παραπάνω είναι Septic Flesh!

Vicotnik
03-04-2008, 20:48
http://i44.photobucket.com/albums/f19/C3RvAntES/6thsensestupidpeople.jpg

Antriana
03-04-2008, 21:05
http://i44.photobucket.com/albums/f19/C3RvAntES/6thsensestupidpeople.jpg

τουλάχιστον έχεις αυτογνωσία!

carheart
03-04-2008, 23:14
μην το κάνετε νηπιαγωγείο εδώ μέσα, να είστε σοβαροί.

enitharmon
04-04-2008, 00:03
αδυνατώ να κατανοήσω πώς γίνεται να μη σας αρέσει ο δίσκος

και μόνο για το περσεπολις και το ομώνυμο δηλαδή

H.
04-04-2008, 11:04
Αυτό το Persepolis ενώ μπαίνει φανταστικά, δεν ξέρω αν ο γέλωτας που μου προκαλείται μόλις μπαίνουν τα ελληνικά είναι επειδή ακούγονται τόσο Christ ή τόσο άθλια.

Εύγε και στην Αντριάνα για το συμπέρασμα.

Antriana
04-04-2008, 14:23
μην το κάνετε νηπιαγωγείο εδώ μέσα, να είστε σοβαροί.

μην ανησυχείς

enitharmon
04-04-2008, 14:54
Αυτό το Persepolis ενώ μπαίνει φανταστικά, δεν ξέρω αν ο γέλωτας που μου προκαλείται μόλις μπαίνουν τα ελληνικά είναι επειδή ακούγονται τόσο Christ ή τόσο άθλια.
ποσο κουφος πρεπει να εισαι για να σου φαινονται κραιστ τα ελληνικα του συγκεκριμενου

πες απλα οτι σε συμπαθεις τα ελληνικα στη μουσικη σου

H.
04-04-2008, 15:40
Μια χαρά τα συμπαθώ και μια χαρά είναι και τα αυτιά μου. Θα αρχίσω να τα ξαναψάχνω όταν διακρίνω goth στοιχεία στο τελευταίο Dimmu Borgir.

enitharmon
04-04-2008, 15:49
ελπιζω η αναφορα για borgir να μην εχει παραληπτη εμενα, γιατι καπου κατι δε θυμασαι καλα

H.
04-04-2008, 16:49
Τώρα δεν έχει νόημα να δώσω το λινκ γιατί πάλι καμιά ηλίθια δικαιολογία θα δωθεί (του τύπου η φράση 'κουνώντας παράλληλα θελκτικά το δάχτυλο στους τολμηρούς γκοθάδες' δεν είναι το ίδιο με το ο δίσκος έχει goth στοιχεία). Και offtopic θα μείνουμε και αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Το θέμα είναι ότι οι Christικές απαγγελίες του Persepolis προκαλούν γέλια τουλάχιστον σε μένα.

Helm
04-04-2008, 17:31
αν θυμάμαι καλά παίζει και η ατάκα "... απομακρύνει τις σάρκες του" η κάτι τέτοιο η οποία ήταν λίγο wtf

enitharmon
04-04-2008, 18:53
Τώρα δεν έχει νόημα να δώσω το λινκ γιατί πάλι καμιά ηλίθια δικαιολογία θα δωθεί (του τύπου η φράση 'κουνώντας παράλληλα θελκτικά το δάχτυλο στους τολμηρούς γκοθάδες' δεν είναι το ίδιο με το ο δίσκος έχει goth στοιχεία). Και offtopic θα μείνουμε και αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Το θέμα είναι ότι οι Christικές απαγγελίες του Persepolis προκαλούν γέλια τουλάχιστον σε μένα.
ναι, ενταξει δικαιωμα σου

και θα μπορουσα να σου δωσω την ηλιθια δικαιολογια αν ειχες ανοιξει το στοματακι σου στο αναλογο θρεντ τοτε (γιατι το εγραψα, με ποιο σκεπτικο το εγραψα κλπ). Αν ακουγα γκοθ πραματα θα το εγραφα καθαρα. Να μου πετας με υφακι και υπονοουμενα ένα χρόνο μετά τετοιο σχόλιο είναι χαζουλικο το λιγοτερο

stam and the witches
04-04-2008, 19:44
ο δίσκος είναι Septic Flesh!

Septicflesh είναι.

Roswell47
04-04-2008, 21:32
To persepolis paizei na einai to xeirotero song tou diskou xalara omws

fandango
05-04-2008, 11:52
To persepolis paizei na einai to xeirotero song tou diskou xalara omws

εμένα μάρεσε.. :oops:

wintersun
05-04-2008, 12:00
kai emena mou arese trela,opos kai o diskos genikotera....

Antriana
05-04-2008, 23:51
ο δίσκος είναι Septic Flesh!

Septicflesh είναι.

Ναι καταλαβαίνω τι θες να πεις..Αλλά υπάρχουν τα επίσημα παιδιά υπάρχουν και τα νόθα.Χωρίς να υπονοώ πως τα νόθα είναι πάντα λιγότερο καλύτερα..

verdictdenied
11-04-2008, 15:50
Μου άρεσε!
Θα το πάρω!

supermarket
27-04-2010, 23:32
Emena m arese arketa san cd. To prwto apo SF pou akouw. Best Tracks: "Lovecraft's Death", "Anubis", "Persepolis", "Sunlight Moonlight", "Sangreal"<3. Ta upoloipa den vrhkan oute mia fora to dromo gia to mp3 m.. (ti eipa pali o pousths..:P. (Ta We the Gods kai Babel's Gate emetika. Mono kafrila. Paizoume anousious papades gia poza.)

Chillin Villain
10-05-2010, 20:26
babel's gate καλά σας γαμάει το σόλο όμως :pink:

Μαριολέας Άιαντας
10-05-2010, 20:43
Communion, Άνετα ένα από τα καλύτερα σι-ντι του προηγούμενου έτους.