PDA

View Full Version : Leviathan - Massive Conspiracy Against All Life

Harvestman
20-03-2008, 03:01
Leviathan - Massive Conspiracy Against All Life
©2008 Moribund Records

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.936.cover.jpg

01. Sacred Scars
02. Seamless Garment As The Morning
03. Last Breath Of Expiation
04. 6116
05. Phosphoros
06. Flagellum Raised To The Sky
07. Sanies Obnuntio

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=936)

carheart
20-03-2008, 03:04
Άλλο επίπεδο.

Entrancemperium
20-03-2008, 03:18
Paizei pragmatika na ksefuge asxhma o wrest me ayto to disko..
Sxesh tromerh me D.O. de 8a to elega deixnei arketa autofwtos kai dunatos se touto to disko..

Elpizw na mh tous termatisei an kai oi l.o.c. einai kalo pausipono.

P.S. Gamhstero review re Harvestman.. :wink:

Harvestman
20-03-2008, 03:21
ευχαριστω Entrancemperium. χαιρομαι που σου αρεσε και σενα :)

Djerdjelesh
20-03-2008, 03:30
Πολύ καλό το (αποθεωτικό) review που φυσικά λέει την πάσα αλήθεια. Το album σπέρνει ασύστολα, έχω πάθει την πλάκα μου.

NihilistikOrder
24-03-2008, 20:11
swsto to review kai kali fasi na anagnwrizei kapoios oti to split me Sapthuran einai i anwteri isws, sunthetika, douleia tou wrest.
mpravoz.

Candiru
24-03-2008, 20:19
για εμένα πάντως στις προηγούμενες δουλειές τους φέρνουν προς Deathspell omega, όμως αν και μου αρέσει δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του είδους ώστε να πιάνει το αφτί μου λεπτές διαφορές. Υπάρχει διαφορά με τα προηγούμενά τους;

wom
25-03-2008, 00:14
Οπως ειπαν οι carhearts αλλο επιπεδο και μια παρατηρηση με απλα λογια:

Lim (x * ομοιοτητα βουρτσας και κομπουτσας / ομοιοτητα Leviathan και Deathspell Omega) = oo , οπου χ -> 666 , χ ε R

ΥΓ ωραιο review!

Helm
25-03-2008, 00:43
και είναι ωραίο άλμπουμ, και δεν έχει σχέση με deathspell omega

NihilistikOrder
25-03-2008, 12:48
Οπως ειπαν οι carhearts αλλο επιπεδο και μια παρατηρηση με απλα λογια:

Lim (x * ομοιοτητα βουρτσας και κομπουτσας / ομοιοτητα Leviathan και Deathspell Omega) = oo , οπου χ -> 666 , χ ε R

ΥΓ ωραιο review!

:rofl: :rofl: :rofl:
:lol:

P.S heeeeeelm, epitelous saresei kai kati wraio :D

Helm
25-03-2008, 16:32
μόνο τα black metal είναι ωραία για συλλέκτες black metal :dcontent:

NihilistikOrder
25-03-2008, 18:34
egw mazeuw gramatosima mikre apatewna :D

Helm
25-03-2008, 23:08
νταξει :P θα καυγαδίσουμε για καμιά πιο αμφιλεγόμενη περίπτωση στο μέλλον επειδή το Leviathan όντως είναι καλό.

iskra
26-03-2008, 00:34
edo einai pou leme gia epirroes dso?

Harvestman
26-03-2008, 00:56
ναι, αναφερεσαι σε εποχη inquisitors of satan;

Helm
26-03-2008, 01:24
Ατονικά σημεία το λεβιάθαν δεν έχει, ο ατονισμος είναι συνθετική μέθοδος, όχι απλά ο,τι ακούγεται μη-μελωδικό. Δυσαρμονικές αποστάσεις σε ακόρντα ή διφωνίες έχει, και αυτά δεν είναι και εδώ που τα λέμε καινούρια, είναι από το πρώτο HM τραγούδι εβερ (tritone στο Black Sabbath των Black Sabbath) οπότε μην τρελαινόμαστε με τους deathspell παντού όπως ο αγαπητός loki που τους βρήκε στους dead congregation (έχω να το λέω λοκι :) ) δηλαδή τώρα με τους ντεθσπελ ανακαλύψαμε της μινόρε δεύτερες και τις αυξημένες τέταρτες, οι voivod τι κάνανε τόσα χρόνια?

To Deathspell ύφος για μένα είναι περισσότερο δομικό, όχι μόνο δυσαρμονικό, είναι να μην βγάζει τίποτε νόημα ριφς αρχίζουν τελειώνουν όπου ναναι πυκνότητα κούραση κούραση και μετά ο δίσκος τελειώνει. Το Leviathan είναι από την άλλη και καλογραμμένο πολύ αλλά έχει και καλή ροή στα τραγούδια. Τα ριφς σκάνε όπως τα περιμένεις με προσοχή στις αλλαγές και αρκετά 'παραδοσιακές' δυναμικές.

Αλλά τι λέμε, ακούγαμε στο αμάξι με Harvestman το Total Soul Rape των Craft και είναι πιο σωστό και από Leviathan και από Deathspell μουσικά.

carheart
26-03-2008, 01:34
Τι "σωστό" ρε φολς!

Δεν υπάρχουν τέτοια. Το Leviathan είναι black metal δίσκος της χρονιάς, το "Fas-Ite.." της δεκαετίας που διανύουμε (εξαιρουμένου Thorns) και οι Craft είναι κάτι ωραίοι τύποι με δύο πολύ καλά albums και ένα απλά καλό.

Και στο αμάξι ακούμε μόνο soundtrack Deathproof και το νέο Portishead τώρα που είναι και της μόδας!

iskra
26-03-2008, 01:37
xex mi mou to paizeis mousikologika to paixnidi tora, giati afenos fonazo ton pthoggon gia mpakap kai afeterou mporo na sou po oti otan ego epaiza auksimenes kai ilattomenes sta odeia esy isoun poly mikros!

katalavaineis ti ennoo "atonika" simeia kai giati ta entopizo sto kainourio leviathan. kai nai sigoura ola auta den einai patenta ton dso, alla i pithanotita na exei epireastei teleutaia apo kei o wrest kai oxi apo voivod i kati allo symfoneis oti teinei sto ena e. kai dystyxws eseis oi dysmoiroi atyxoi pou den exete to pronomio na apolamvanete to teleutaio dso os to pio simantiko ponima tou sygxronou mplakmetal, tha dyskoleuteite dipla na paradexteite tin eperxomeni epirroi tou sygkekrimenou album sto mellon tou ixou. mellontiki epirroi tin opoia provlepo edo kai tora kai makari na vgo lathos giati opoiadipote apopeira tha akougetai osan kakektypo.

carheart
26-03-2008, 01:42
ένα ωραίο post.

Υπάρχουν εκατοντάδες blackmetals εκεί έξω. Υπάρχει ο Ildjarn που βαράει τόσο υπέροχα, υπάρχουν οι Profanatica, οι Kill, οι Arckanum (κατσε να βγει το νέο!), οι Funeral Mist, οι Enbilulugugal, και άπειροι άλλοι καλοί και Διαφορετικοί.

Οι Deathspell Omega του Fas, έκαναν κάτι πέραν των ορίων. Τώρα όποιος δεν το ακούει, να πάει να ακούσει Queensryche και Stormwarriοr και Tom Warrior!

Και γω μαζί στον τελευταίο.

iskra
26-03-2008, 01:45
poly to kourasame to thema.

gia tin trexousa dekaetia exoume : fas ite kai tpt allo. kai otan poume oti den paei allo vre aderfe prepei na akousoume kai kapoio allo mplakmetals, vazoume slagmaur, teleutaio blut aus nord kai teleutaio leviathan. me auti ti seira. diafonei kaneis?

carheart
26-03-2008, 01:46
Ναι, εγώ βάζω και Deathtrip κάπου ανάμεσα.

iskra
26-03-2008, 01:47
nai ok alla ta tributes kai ta covers den pianontai!!!

Helm
26-03-2008, 01:47
xex mi mou to paizeis mousikologika to paixnidi tora, giati afenos fonazo ton pthoggon gia mpakap kai afeterou mporo na sou po oti otan ego epaiza auksimenes kai ilattomenes sta odeia esy isoun poly mikros!

Για ρώτα τον pthoggon με εμένα θα συμφωνήσει.

katalavaineis ti ennoo "atonika" simeia kai giati ta entopizo sto kainourio leviathan.

Οσο τα λες "ατονικά" και όχι ατονικά ναι καταλαβαίνω.

alla i pithanotita na exei epireastei teleutaia apo kei o wrest kai oxi apo voivod i kati allo symfoneis oti teinei sto ena e.

Ναι δεν είναι απίθανο. Να κανονιστεί συνέντευξη να διαλευκανθεί αν ο wrest ακούει dso ή ως οφείλει το nothingface όλη μέρα.

iskra
26-03-2008, 01:50
siga min to paradextei :!: :!:

LOL@WREST!!!!!

Helm
26-03-2008, 02:07
Βασικά πιο εύκολο να έχει επηρεαστεί από τον Blut Aus Nord παρά από DSO

Harvestman
26-03-2008, 02:24
poly to kourasame to thema.

gia tin trexousa dekaetia exoume : fas ite kai tpt allo. kai otan poume oti den paei allo vre aderfe prepei na akousoume kai kapoio allo mplakmetals, vazoume slagmaur, teleutaio blut aus nord kai teleutaio leviathan. me auti ti seira. diafonei kaneis?

απιστευτα υπερεκτιμημενο το fas, δεν ξερω γιατι τετοια μανια.
για τα δυο τελευταια συμφωνω, αν και αλλη φαση το Leviathan. συν τοις αλλοις δεν ειναι και τοσο ευκολο πιστευω να εισαι 40 χρονων και να βγαζεις δισκο τυπου Massive Conspiracy Against All Life, χωρις δηλωσεις, χωρις βαρυγδουπα λογια, αλλα μονο με πραξεις δηλαδη το album βγηκε, οποιος το πηρε πρεφα το πηρε και τελος.

Harvestman
26-03-2008, 02:29
Ναι δεν είναι απίθανο. Να κανονιστεί συνέντευξη να διαλευκανθεί αν ο wrest ακούει dso ή ως οφείλει το nothingface όλη μέρα.

δεν δινει συνεντευξεις, τα εχουμε πει αυτα.

carheart
26-03-2008, 02:31
Μην φανταστείς πως μείωσε κανείς τους Leviathan ε.

Τους θεωρούσα υπερτεράστια μπάντα από πριν βγάλουν το πρώτο album, θυμάμαι κάποτε μόνο το "Verrater" υπήρχε σε δισκάδικα και mailorders, και Ό,ΤΙ και αν έκαναν από τότε, είναι τεράστιο, και ο Wrest έχει όλα τα respects και τώρα πριν την πέσω θα ξαναβάλω λίγο το "Howl Mockery at the Cross"!

Harvestman
26-03-2008, 02:33
ye, συζητηση κανουμε.

carheart
26-03-2008, 02:33
btw, η cd έκδοση σιγά σιγά βγαίνει.

Πέτυχε πουθενά κανείς το διπλό LP για preorder?

phthoggon
26-03-2008, 02:35
Χμ, μα τι λέτε εδώ πέρα? Πέντε πράγματα:

1) Σιγά μη κανονίσετε ποτέ συνέντευξη Leviathan χαρ χαρ(τ)! έτσι και κανονιστεί και δε γράψω τουλάχιστον τις μισές ερωτήσεις έχω σφάξει κοσμάκη
2)Θυμάστε που έλεγα και γω παλιά στα γνωστά θρεντ τι ωραίο που ήταν το καινούργιο Dso κτλ κτλ? Αρχίδια, δεν είχα καταλάβει τίποτα από το άλμπουμ. Μετά την 30η ακρόαση και 9 μήνες μετά έγινε αυτό και λίγο απότομα μάλιστα, οπότε και έχω να πω ότι
3)ωραίο το Leviathan άλλα όπως και οτιδήποτε άλλο στην μουσική σκηνή σήμερα όσο κορπσπαιντ και αβαντγκαρντ ντρόουν και να χει δεν είναι παρά ποπ μιούζακ απένταντι στο Φας (θα τους Φας).
4)ε ναι σιγά τις Dso επιρροές και χαζομάρες. Ο Leviathan δε κάνει τίποτα διαφορετικό στο καινούργιο άλμπουμ από αυτά που έκανε στα demo του δέκα χρόνια πριν, με την διαφορά ότι τα κάνει πολύ καλά (και πριν τα έκανε καλά αλλά δεν ήξερε να κάνει καμιά μίξη της προκοπής στο τετρακάναλο)
5) τελικά το τελευταίο ριφ του seamless garment etc δεν είναι ζαν μισελ ζαρ αλλά βανγκέλις, το ending credits από το σάουντρακ του Blade Runner! (που έχει διασκευάσει και ο Nocternity ντε)

Helm
26-03-2008, 02:38
πλάκα έκανα εγώ για συνέντευξη αλλά αν είναι να τα καταφέρω να πάρω το πολυπόθητο quote "Deathspell Omega suck french balls" από Wrest, να το προσπαθήσω ρε παιδιά.

Ποπ μιούζικ δεν είναι το DSO, αλλά είναι επίσης και κάπως βαρετό ενώ το Leviathan (ή το Blut Aus Nord) όχι.

carheart
26-03-2008, 02:41
Το τελευταίο που θα το έλεγα, θα ήταν βαρετό.

Δηλαδή κάθε δευτερόλεπτο να έχει τόση ουσία και τόση ψύχα και τόσο παίξιμο και τόσο feeling, γυρνάμε σε "Thorns", "666 International", "Written in Waters" και -τολμώ να πω- σε ανάλογο επίπεδο, προσαρμοσμένο στη γνώση και την ευελιξία του σήμερα.

Οι Deathspell Omega είναι ό,τι καλύτερο μας βρίσκεται σε black metal στον πλανήτη σε αυτή τη φάση.

phthoggon
26-03-2008, 02:50
Έλα, με τη διαφορά όμως ότι καμία σχέση δεν έχει το Φας με blackmetal τώρα μεταξύ μας, ας το παραδεχτούμε κάμια στιγμή αυτό. Κατα τ' άλλα Χελμ ξανακοίταξε το 2) για την δική μου άποψη, και η εμπειρία μου με το εν λόγω άλμπουμ μέχρι τώρα μου επιβάλλει να χρησιμοποιώ το επιχείρημα "nahh, you don't get it :tease: :tease: :tease: " σε όποιον έχει διαφορετική άποψη!

NihilistikOrder
26-03-2008, 18:26
exei legein omws o mpagasas o Helm :D

wraios o pthogos , an kai den symfwnw toso sto 4 tis diakuriksis tou.

Apo kei kai pera... mikre kardiokataktiti Helm, exw tin entypwsi pws kapou xaneis tin mpala, prospathwntas poly omorfa na yperaspisteis tin apopsi sou. Ti ennow ... emena pou den eimai mousikantis mou fainetai teleiws adiaforo to an panw sto 5grammo auta pou paizei o Wrest moiazoun me madona perissotero i me sabbath ... to apotelesma prokeiptei apo tin sunoliki epeksergasia (ixos kitharas,paragwgi ktl) tis synthesis. Etsi auto pou ftanei sto auti tou kathenos, mporei na apexei para poly apo to pws tha akougotan se mia klasiki kithara. Kai ntaksei o kathenas to filtrarei diaforetika analoga me to background tou i to mood tou vre aderfe.
Ara loipon mporei esena na sou leei oti den einai DSO pou eisai kai pio psagmenos, enw sto mousia pou einai gkaougkalos ( :D ela oloi kseroun oti ta xoume) na leei karga DSO...pradeigma einai auto
Kai gia na stamatisw na aperantologw, poly apla thelw na pw oti ama itan na metraei mono i synthesi kathara, anti gia CD tha agorazame 5gramma. Vevaia auti einai apla i apopsi mou kai fantazomai oti polloi spoudagmenoi tis mousikis tha riksoun kana kantili pou fagane ta niata tous gia na erxetai o kathe malakas na leei oti thelei, alla leme twra...

P.S o Wrest otan egrapse to disko touto, ante mexri to kenose na eixe akousei btw.

P.S no offense mate :wink:

Harvestman
26-03-2008, 18:32
Έλα, με τη διαφορά όμως ότι καμία σχέση δεν έχει το Φας με blackmetal τώρα μεταξύ μας, ας το παραδεχτούμε κάποια στιγμή αυτό.

αντε μπραβο, να γειασει το το στομα σου. ΔΕΝ ειναι black metal ο δισκος. Ειναι κατι αλλο. Οταν το "πιασουμε" και μεις, ισως να συμφωνησουμε οτι ειναι ενα καλο album.

Helm
26-03-2008, 19:24
to apotelesma prokeiptei apo tin sunoliki epeksergasia (ixos kitharas,paragwgi ktl) tis synthesis.

Ναι εντάξει. Σε επίπεδο σύνθεσης δεν μου φέρνει σε DSO απλά και λόγω πυκνότητας πως να το πω. Για παραγωγή κλπ οκ δεκτό καταλαβαίνω μια κάποια σύνδεση, αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι όταν ο κόσμος λέει ότι μοιάζει αυτό η το άλλο με DSO δεν μιλάει για παραγωγή αλλά για την συνεχη δυσαρμονία, ναι? Που είναι τελείως επιφανιακό χαρακτηριστικό των DSO, και πολλές μπάντες λιγότερο hyped εδώ και δεκαετίες τα ψάχνουν αυτά τα μονοπάτια. Ας πούμε οι Ved Buens Ende.

Περαιτέρω οι DSO δεν είναι εύκολο άκουσμα και να "ξέρεις από μουσική" (σε εισαγωγικά επειδή οι γνώσεις μου μουσικολογίας που χρειάζονται για το παραπάνω ποστ που λες, είναι τελείως βασικές). Να ορίσει κανείς την ταυτότητά τους αισθητικά και μουσικά είναι δύσκολο και μου κάνει μεγάλη εντύπωση πόσοι άνθρωποι τους γουστάρουν. Προφανώς πρέπει να τους καταλαβαίνουν αρκετά ουσιαστικά όλοι αυτοί, έτσι? Δεν είναι ζήτημα hype ούτε λίγο? Αν κάποιος που γουστάρει DSO λέει 'Α, αυτό μοιάζει με DSO' θα περίμενα εγώ αφού λοιπόν τους καταλαβαίνει όσο καλά το κάνει, να μιλάει για κάτι άλλο από μινόρε δεύτερες. Το τι χαρακτηρίζεται λες και μοιάζει με DSO δείχνει πόσο λίγο αυτοί που γουστάρουν DSO τους έχουν καταλάβει, κοινώς.

Αφού λέτε ότι είναι μπροστά, ότι είναι το μέλλον, ότι είναι γαμώ, νοηματοδοτιστε το κάπως. Εξηγήστε μου τι σημαίνει κατά την γνώμη σας αυτό το DSO που τόσους μήνες κόπιασε ο pthoggon μέχρι να το πιάσει. Δεν λέω μόνο στιχουργικά, αλλά και έτσι. Όταν ρώτησα τελευταία φορά κανείς δεν μου απάντησε τίποτε από τους φίλους. Και για να προλάβω, ξέρω ότι οι απαντήσεις θα είναι "μαν δεν ακούει κανείς μουσική με το μυαλό, το ότι δεν μπορώ να το αποδώσω με λέξεις δεν πάει να πει ότι δεν μου 'μιλάει' βαθιά". Ωραία. Αλλά αφού μιλάμε για το μέλλον του (black) metal, κάντε μια προσπάθεια. Ας γίνει και λίγο εμβάθυνση, όχι μόνο πόσες κωλοτρυπίδες σκίζουν οι DSO.

Αν τελικά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σημαίνει αυτό το πράγμα, αυτό που σας άρεσε στους DSO είναι η υπόνοια νοήματος. Είναι αυτό που θα μπορούσαν να είναι, μεταχρωματισμένο με πυκνούς, δυσαρμονικούς ήχους. Αυτό κατάλαβα και εγώ όταν τους άκουσα. Πόσο ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να μου αρέσουν, αλλά ευτυχώς η χεβι μεταλ παιδεία ( :p ) μου δεν μου επιτρέπει να καυλώσω για έναν χεβι μεταλ (επειδή αυτό είναι οι DSO, και αυτό είναι και όλο το μπλακ μεταλ όσο και αν κομπλεξικά το αρνείται, αλλά άλλη κουβέντα) που στερείται καύλας. Μουσικοσυνθετικό ενδιαφέρον έχει. Καύλα δεν έχει.

Αν όλη η φάση είναι η υπόνοια νοήματος και οι μινόρε δεύτερες, αυτός είναι αρκετά ρηχός τρόπος να ακούει κανείς έναν δίσκο που είναι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, και ας τον ακούει προσεκτικά ηχητικά για μήνες. Αφού είναι το μέλλον, εξηγήστε μου ποιο είναι το μέλλον. Αν δεν μπορείτε, τότε το μέλλον σας είναι απλά οι Voivod-on-crack και με θρησκευτικά εξώφυλλα :)

Candiru
26-03-2008, 20:26
Ved Buens Ende

αυτοί πού κολλάνε; το written in waters που έχω (δεν ξέρω αν έχουν τίποτε άλλο) είναι ξεκάθαρα πρώιμο Ulver στυλάκι, ειδικά από τη μεση και μετά

carheart
26-03-2008, 20:28
Σε εκλιπαρώ πλέον ρε μαν, σταμάτα, τουλάχιστον στις μουσικές συζητήσεις.

Helm
26-03-2008, 20:29
Candiru δεν ξέρεις και πολλά για αυτόν τον χώρο έτσι?

Candiru
26-03-2008, 20:34
Candiru δεν ξέρεις και πολλά για αυτόν τον χώρο έτσι?

δεν είναι το black metal το αγαπημένο μου genre από μέταλ, όμως το παραπάνω και το πέχω και κάποια από τα πρωτα ulver έχω, για μενα ακούγεται ίδιο στυλ

NihilistikOrder
26-03-2008, 20:40
Vasika epeidi auti ti stigmi kwlotrypides skizei mono o vazelos sto basket , kai to post sou einai k pali prosegmeno kai megalo, tha epixeirisw na dwsw mia apantisi later (kanwntas edit) se kapoia apo ta erwtimata sou. Ws tote elpizw na min xreiastei na allaksw kai auto to kommati tou msg kai i vazelara na parei to kupelo.

Pantws goustarw pou pianeis tin sundesi voivod kai DSO. Dystyxws polloi black metalloi einai poly true gia na to kanoun.

NihilistikOrder
26-03-2008, 20:40
sorry ton paizei to pc k eriksa double posting

Helm
26-03-2008, 20:41
Μοιράζονται δυο μέλη στην αρχή τους, αλλά μουσικά και αισθητικά δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση. Παρακάτω.

phthoggon
26-03-2008, 21:57
Αφού λέτε ότι είναι μπροστά, ότι είναι το μέλλον, ότι είναι γαμώ, νοηματοδοτιστε το κάπως. Εξηγήστε μου τι σημαίνει κατά την γνώμη σας αυτό το DSO που τόσους μήνες κόπιασε ο pthoggon μέχρι να το πιάσει. Δεν λέω μόνο στιχουργικά, αλλά και έτσι. Όταν ρώτησα τελευταία φορά κανείς δεν μου απάντησε τίποτε από τους φίλους. Και για να προλάβω, ξέρω ότι οι απαντήσεις θα είναι "μαν δεν ακούει κανείς μουσική με το μυαλό, το ότι δεν μπορώ να το αποδώσω με λέξεις δεν πάει να πει ότι δεν μου 'μιλάει' βαθιά". Ωραία. Αλλά αφού μιλάμε για το μέλλον του (black) metal, κάντε μια προσπάθεια. Ας γίνει και λίγο εμβάθυνση, όχι μόνο πόσες κωλοτρυπίδες σκίζουν οι DSO.

Ε? Δεν έχω ιδέα πάντως τι λένε οι στίχοι των DSO, ποιο είναι το μεταφυσικό νόημα του ονόματος DSO, ποια η σχέση της ηχητικής δομής του δίσκου με τις μυστικιστικές ιδεολογίες, και δεν νομίζω ότι υπάρχει και τπτ ιδιαίτερο ρε αδελφέ μου, δε μιλάμε για Ξενάκη εδώ, δε χρειάζεται να μαντέψεις τις εξισώσεις ακούγοντας την μουσική ξέρω γω. Ποια η σχέση του μι μινόρε με λα δίεση μέσα με τους κλαμμένους κύκνους και τα φύλλα του φθινοπώρου των Ved Buens Ende δηλαδή? Μελαγχολία με δόση σουρεαλισμού βγάζει το ένα, μελαγχολία με δόση σουρεαλισμού βγάζει και το άλλο, οργανωμένο χάος με δόσεις παράνοιας και υπερβατικότητας η μουσική των Deathspell Omega, έτσι και οι ιδέες που κυκλοφορούν στο κεφάλι τους υποθέτω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, η μουσική δεν είναι φιλοσοφία, δεν νοηματοδοτεί τόσο εύκολα, όσο και αν θεωρητικά και ρομαντικά μας αρέσει να το πιστεύουμε αυτό, η αλήθεια είναι ότι άμα δεν έχουμε τους στίχους από πάνω να μας εξηγούν τι γίνεται δεν θα βγάζαμε καν κιχ για τέτοια πράγματα, και στην περίπτωση που ένας συνθέτης προσπαθεί να μεταδώσει κάποιες συγκεκριμένες ιδέες πέρα από "συναισθήματα" ή έστω κάποιες στοιχειώδεις έννοιες του τύπου "ορμή, αποφασιστικότητα, δύναμη, δισταγμός etc" αποκλειστικά μέσω της μορφής ή του υλικού του έργου του, συνήθως είτε αποτυγχαίνει οικτρά είτε απλά γράφει ένα κατεβατό επεξήγησης στο booklet και μετά εμείς λέμε "αααααααα". Αυτό που εννοούσα πάντως εγώ ήταν ότι επιτέλους μια ωραία πρωία (ψέμματα, μαύρη νύχτα ήταν) σαν να ξεβούλωσε το αυτί μου και ξεχώρισα την ηχητική αλλά και την γενικότερη δομή του δίσκου, βρήκα δηλαδή μια λογική στην οργάνωσή του, έκανα ακριβώς αυτό δηλαδή που μου έλεγες ότι δυσκολεύεσαι να κάνεις εσύ για την κλασική ορχήστρα αν θυμάσαι. Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες θα με επιτέψεις να πω. Α, και συμφωνώ επίσης ότι είναι το "μέλλον" στο συγκεκριμένο ήχο επειδή μαζί με τους Blut Aus Nord όχι μόνο έχουν διευρύνει καθαρά μουσικά και αρμονικά δλδ τα όρια του bm αλλά και γενικότερα σαν αισθητική άποψη είναι πολύ πιο ον τόπικ αυτά που κάνουν σε σύγκριση με το οποιαδήποτε blasphemy/darkthrone copy με τράγους και wristbands. (Περιμένω ποστ του ICPM πως λέγεται στο καπάκι μετά απο αυτό)

Μουσικοσυνθετικό ενδιαφέρον έχει. Καύλα δεν έχει.

Συμφωνώ! βτγ δεν υπάρχουν μινόρε δεύτερες ε :p

Helm
26-03-2008, 22:43
πλάκα πρέπει να μου κάνεις (http://en.wikipedia.org/wiki/Semitone)

θα επανέλθω για το ζουμί του ποστ σου.

phthoggon
26-03-2008, 22:45
αυτό λέγεται δευτέρα μικρή στα ωδειακά, ο χαρακτηρισμός μινόρε πάει μόνο στις τρίτες!!!

Helm
26-03-2008, 22:49
μινορε σημαίνει μικρό έλα χριστός και παναγία, έχω-πτυχίο. Να το χέσω το ωδείο σου άμα ορίζει το 'τι υπάρχει'.

phthoggon
26-03-2008, 22:58
Αχαχ, την περίμενα αυτήν την απάντηση, και πάλι ρε συ κάποιος λόγος υπάρχει που υπάρχει η μουσική ορολογία, για να συννενοούμαστε είναι, όχι να κάνουμε μετάφραση επειδή ο ένας το ξέρει στα αγγλικά και ο άλλος στα γαλλικά. Άλλα απάντα σε τπτ σοβαρό όμως τώρα.

Helm
26-03-2008, 23:10
σύντομα, άδειασα για σήμερα.

Candiru
27-03-2008, 09:39
Ε? Δεν έχω ιδέα πάντως τι λένε οι στίχοι των DSO, ποιο είναι το μεταφυσικό νόημα του ονόματος DSO, ποια η σχέση της ηχητικής δομής του δίσκου με τις μυστικιστικές ιδεολογίες, και δεν νομίζω ότι υπάρχει και τπτ ιδιαίτερο ρε αδελφέ μου, δε μιλάμε για Ξενάκη εδώ, δε χρειάζεται να μαντέψεις τις εξισώσεις ακούγοντας την μουσική ξέρω γω.

ό,τι και να λένε οι στίχοι σε ένα τυπικό black/death/grind/και ορισμενα thrash συγκρότημα δεν βγάζεις άκρη όταν το ακούς, γιαυτό και πολλά συγκροτήματα "θάβουν" στην παραγωγή τα φωνητικά τους. Ακόμη και να λένε κάτι ενδιαφέρον δεν έχει νόημα, μια και δύσκολα το πιανεις ακόμα και αν παρακολουθείς τους στίχους από το booklet. Ομως έτσι χάνεις την άμεση απόλαυση του κομματιού, ακόμα και αν ακούς οποιοδήποτε είδος μουσικής με καθαρά και σωστά αρθρωμένα λόγια. Γιαυτό, στα @@ μου τι λένε, συνηθως παπαριές για διαβόλους και τριβόλους, βίκινγκς, σπλάττερινγκ ή και κρυφο- έως φανερο-ναζιστικά θέματα, ακούω συνολικά το αισθητικό και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα , αλλά το να εξερευνούν μουσικά διαστήματα σε περιοχές που το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί εύκολα να κάνει διακρίσεις, κάνει αυτά τα είδη μουσικής να έχουν περιορισμένο κοινό αλλά και να μοιάζουν μεταξύ τους. Γιαυτό σας φαίνεται περίεργο που θεωρώ ίδιου στυλ μπάντες που εσείς τις κατατάσσετε αλλού.

Helm
27-03-2008, 12:45
και δεν νομίζω ότι υπάρχει και τπτ ιδιαίτερο ρε αδελφέ μου, δε μιλάμε για Ξενάκη εδώ, δε χρειάζεται να μαντέψεις τις εξισώσεις ακούγοντας την μουσική ξέρω γω.

Δηλαδή αν μυριστούμε ότι η αφηγητική ουσία μιας μουσικής δεν είναι όσο 'σοβαρή' νομίζουμε, νιώθουμε άνετα να την αγνοούμε?

Προσοχή, δεν ρωτάω γιατί διαφωνώ απαραίτητα. Εχει να κάνει με το τι μυρίστηκες ότι είναι σοβαρό σε κάθε περίπτωση, και με ποια κριτήρια λες τι είναι σοβαρό. Εγω πχ με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζω στίχους Heavy Load και περιεργάζομαι τα εξώφυλλα τους που έχουν απλά νοήματα επιφανειακώς, και απλές μεθόδους για να καταφέρνουν αυτό που θέλουν. Αλλά αυτό που θέλουν (έστω υποσυνείδητα) με την συνολική τέχνη τους ούτε απλό είναι τελικά ούτε ανάξιο μελέτης, αν έχεις τέτοιες τάσεις. Το πως η τέχνη τους (και όχι μόνο οι ήχοι τους) καταφέρνει να βγάζει τόσο κουράγιο, το ποια στοιχεία της την βοηθάνε να είναι τόσο... σταθερή, δυνατή, ελπιδοφόρα δεν είναι μικρό πράγμα.

Στην μελέτη της τέχνης και στην προσπάθεια νοηματοδότησής της δεν μαθαίνεις τόσα για της προθέσεις του καλλιτέχνη αναγκαστικά (ο,τι αρπάξει το υποσυνείδητο στην πρώτες ακροάσεις είναι αυτό που έχει να σου δώσει η ιδία αρχικά, όπως λες, θολά και ασαφή αισθήματα) αλλά για τον εαυτό σου. Βάζοντας στο loop του 'ακουω, σκέφτομαι, ακούω' νοήματα που αναλαμβάνεις για αυτό που ακούς, πλουτίζεις την εμπειρία, της δίνεις επόμενο επίπεδο. Αυτή είναι μια διαδικασία όμορφη και που ισχύει αιώνες, και για να βοηθήσουν αυτήν έχουν οι DSO και οι Heavy Load εξώφυλλα, printed lyrics, φωτογραφίες και γενικά αισθητική πρόταση πέρα από απλά ήχους. Όχι για να σου πουν 'ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΑΛΑΚΑ' αλλά για να σε εξιτάρουν να κάτσεις να την νοηματοδοτησεις μόνος σου. Πραγματικά πιο ψημένη μπάντα από τους DSO για να την πάρουν σοβαρά έτσι δεν μπορώ τώρα δα να φανταστώ στο HM αλλά εσύ που τους γουστάρεις δεν τους κάνεις την χάρη.

Ποια η σχέση του μι μινόρε με λα δίεση μέσα με τους κλαμμένους κύκνους και τα φύλλα του φθινοπώρου των Ved Buens Ende δηλαδή? Μελαγχολία με δόση σουρεαλισμού βγάζει το ένα, μελαγχολία με δόση σουρεαλισμού βγάζει και το άλλο

Ο τρόπος που ακούς μουσική είναι ρηχός. Ο τρόπος που ακούς ήχους ίσως είναι εξαιρετικά βαθύς, κύριε έχω-πτυχίο, αλλά η μουσική δεν είναι μόνο ήχοι. Δεν ξερό τι σχέση έχει αναγκαστικά ο κλαμένος κύκνος με τα ακόρντα στο τέρμα του ουρανίου τόξου αλλά κάποια στιγμή θα μου την βαρέσει και θα κάτσω και θα μάθω τι σημαίνουν για μένα, και για αυτό την κυκλοφόρησαν την μουσική τους οι VBE.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση να τα ακουω αυτά τα πράγματα. Συμφωνείτε οι άλλοι μαυρομεταλλοι? Όταν ακούτε τα Freezing Moon σας και τα Transylvanian Hunger σας δεν φτιάχνετε εικόνες μέσα σας, δεν αφηγήστε κάτι μέσα σας, δεν τα κάνετε δικά σας? Είναι απλά 'παγωμένα' και 'νεκρικά' και αυτό είναι, δεν υπάρχει κάτι άλλο? Εχουν τόση σημασία για την ζωή σας οντάς κάτι τόσο μικρο όσο ένα θολό συναίσθημα plus blastbeat και τρέμολο νοτίτσες?

δεν νοηματοδοτεί τόσο εύκολα

Η μουσική δεν κάνει τίποτε μόνη της. Νοηματοδοτείς εσύ που την ακους. Και δεν λέω ότι είναι εύκολο, λέω ότι είναι απαραίτητο για αυτά που πραγματικά σε 'πιάσανε' ηχητικά, να τα κάνεις κάτι παραπάνω από ήχους. Τουλαχιστον για μένα είναι. Να την χέσω την ορχήστρα που παίρνει 6 μήνες να αποκρυπτογραφηθεί αν είναι απλά μια πνευματική άσκηση, ένας ηχητικός κύβος του ρουμπικ.

η αλήθεια είναι ότι άμα δεν έχουμε τους στίχους από πάνω να μας εξηγούν τι γίνεται δεν θα βγάζαμε καν κιχ για τέτοια πράγματα

Ποιος να σου εξηγεί ρε pthoggon, σχολείο πας? Παίρνεις βαθμούς για την ανάλυση του ποιήματος του Ελύτη σύμφωνα με το λυσαρι και σου λέει μπράβο η καθηγήτρια? Τι δειλία είναι αυτή? Τους στίχους τους έχει το DSO και αν δεν τους έχει τους έχει το Internet και συνεντεύξεις τους για να έχεις έναν μπούσουλα υπαρχουν και το artwork το βλέπεις, και τα παλιά τους τα άλμπουμ τα έχεις για να έχεις ιστορικό perspective, να κάτσεις να σκεφτείς τι σημαίνει για σένα αφού σ'αρέσει τόσο ο ήχος του, και άμα βγάλεις καμιά άκρη και γουστάρεις μου λες και μένα μπας και ψαρώσω και το ξανακούσω.

και στην περίπτωση που ένας συνθέτης προσπαθεί να μεταδώσει κάποιες συγκεκριμένες ιδέες πέρα από "συναισθήματα" ή έστω κάποιες στοιχειώδεις έννοιες του τύπου "ορμή, αποφασιστικότητα, δύναμη, δισταγμός etc" αποκλειστικά μέσω της μορφής ή του υλικού του έργου του, συνήθως είτε αποτυγχαίνει οικτρά είτε απλά γράφει ένα κατεβατό επεξήγησης στο booklet και μετά εμείς λέμε "αααααααα".

Διαφωνούμε ριζικά, όπως κατάλαβες. Δεν με νοιάζει αν τα καταφέρνει να περάσει αυτός το ξεκάθαρο νόημα, αν θέλει ξεκάθαρα (όσο γίνεται) νοήματα να γράψει πραγματεία, με νοιάζει τι βρίσκεις εσύ μέσα εκεί. Ο καλλιτέχνης να φτιάξει ένα πλούσιο κήπο πάει, το τι βολτάδα θα κανείς εσύ μετά μέσα είναι δικό σου ζήτημα. Αν κάνεις ωραίες βόλτες με έναν δίσκο πες μας πως είναι, εκθεσου λίγο, ψήσε κανέναν άλλον να ακολουθήσει, και ας πάει εντελώς αλλού μετά τα πρώτα 5 βήματα. Αυτο προσπαθώ να κάνω με τα ριβιους μου, και το DSO όσο και αν το ζούληξα δεν με έψησε να το κάνω δικό μου. Εσεις που το έχετε κάνει μου λέτε τώρα ότι όχι, δεν, απλά αυνανίζεστε με την δύσκολη δομή που παίρνει 6 μήνες να ανοίξει τα πόδια της?

Α, και συμφωνώ επίσης ότι είναι το "μέλλον" στο συγκεκριμένο ήχο επειδή μαζί με τους Blut Aus Nord όχι μόνο έχουν διευρύνει καθαρά μουσικά και αρμονικά δλδ τα όρια του bm αλλά και γενικότερα σαν αισθητική άποψη είναι πολύ πιο ον τόπικ αυτά που κάνουν σε σύγκριση με το οποιαδήποτε blasphemy/darkthrone copy με τράγους και wristbands.

Αφού ρε μου λες αισθητικά όλα είναι 'αμπελοφιλοσοφίες', ότι δεν έχεις πιάσει τίποτε πέρα από 'χάος και παράνοια'. Να το χέσω αν αυτό είναι το μέλλον, υπάρχει άπειρο αναρχοπανκ και κραστ που το βγάζει αυτό το βασικό συναίσθημα τόσο μα τόσο περισσότερο, και είναι από το 1978. Το μέλλον που τόσο θέλετε για το μπλακ μεταλ σας δεν το καταλαβαίνετε μια. Ισως όταν θα είναι παρελθών θα είναι πιο εύκολο.

Μουσικοσυνθετικό ενδιαφέρον έχει. Καύλα δεν έχει.

Συμφωνώ!

Επειδή λοιπόν χεβι μεταλ μου φαινονται οι DSO εμένα, και επειδή συμφωνούμε ότι δεν έχουν καύλα, τότε σύμφωνα με τον δικό μου ορισμό του είδους είναι αποτυχημένο χεβι μεταλ. Είχαμε ανάλογη συζήτηση με τον Καλκι πρόσφατα, για τους Sunn0))) και το πόσο αποτυχημένοι είναι στο να είναι χεβι μεταλ, και πόσο τους αγαπάνε κάποιοι για αυτό. Έτσι και οι DSO? Performance art non-Heavy Metal? Να χαρώ το μέλλον του ιδιώματος.

Μην ακούσω για το πως οι Spectral Lore και οι Burzum και οι DSO και το αγαπητό σας black metal δεν είναι 'απλώς heavy metal' είναι κάτι καλλίτερο, κάτι που ξεπέρασε, κάτι κάτι κάτι. Ολα στην μαμά τους πάνε, αν δεν βλέπει κανείς τους Black Sabbath στους DSO πρέπει να έχει παίξει τρελή αυθυποβολή. Δεν υπάρχει ντροπή στο HM, απελευθερωθείτε, you're not avant garde, you're just a metal band που λένε και οι Anal Cunt.

Γιαυτό, στα @@ μου τι λένε, συνηθως παπαριές για διαβόλους και τριβόλους, βίκινγκς, σπλάττερινγκ ή και κρυφο- έως φανερο-ναζιστικά θέματα, ακούω συνολικά το αισθητικό και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα

Συνολικά ε? Τι να πω, Candiru.

carheart
27-03-2008, 13:23
Σου ξαναλέω πως μελετάς το black metal με κριτήρια ενός heavy metal που μόνο εσύ έχεις στο μυαλό σου. Μια κιθάρα μπορεί να παραμορφωθεί με δεκάδες τρόπους, ένα τσιριχτό να τσιριχτεί με περισσότερους, αλλά το heavy metal είναι ας το πούμε κάτι συγκεκριμένο. Και το black metal είναι κάτι συγκεκριμένο, και ναι, έχει heavy metal βάσεις, αλλά ξέφυγε, το πήγε αλλού, δεν μπορείς να το μελετάς με τον ίδιο τρόπο, δες το και μαθηματικά. Δεν θα πω "ξεπέρασε", θα πω "έφυγε από τη φόρμα" και λόγω αυτού, οι Deathspell Omega "έχουν και heavy metal βάσεις", αλλά heavymetal δεν είναι. Δεν είναι, γιατί δεν στοχεύει στην καύλα, καλά το είπατε, στοχεύει σε κάτι πιο πάνω, και μη με ρωτήσεις τι λένε οι στίχοι, ομολογώ πως οι συμβολισμοί τους είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι. Ηχολατρικά τώρα, το "Fas" είναι προσεγμένο υποηχητικά, υπερηχητικά, είναι το πιο ολοκληρωμένο ηχητικά album που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Μουσικά, εδώ τίθεται θέμα. Εσύ θα το δεις με τα κριτήριά σου, ο φθόγκος και ο wom και ο σύμπος με τα δικά τους, εγώ με τα δικά μου, και ο candiru με τα δικά του, και θα το μελετήσουμε έτσι, και θα το γουστάρουμε ανάλογα. Διαφορετικές εικόνες στον καθένα, διαφορετική ένταση στον καθένα, αυτό είναι η μουσική.

Τώρα αν θέλετε να ψάξουμε αν οι νότες του Ιldjarn ή το κείμενο των 16.000 λέξεων στο "Ildjarn is Dead" λένε πιό πολλά, και πάλι στον καθένα διαφορετικά μιλάει αυτό.

Και δεν είναι όλα heavy metal!

Helm
27-03-2008, 13:49
Καλά μην στενοχωριέσαι οι Velvet Cacoon είναι το μέλλον που δεν είναι HM

wom
27-03-2008, 13:59
Για την ακριβεια οι εκαστοτε "Velvet Cacoon" ειναι μια απο τις προοπτικες για καποιο "μελλον".

Και παντα ετσι ηταν, καποτε ας πουμε 1998 προοπτικη στο thrash(?) ηταν και οι Treponem Pal

ολα εχουν την αξια τους.

EDIT: φτου σωστα, 1988 ηθελα να γραψω γαμωτο - my bad :oops:

Helm
27-03-2008, 14:22
Ναι εντάξει αλλά οι Treponem Pal το 1988 οχι το 1998!

12 stars circle your brow
27-03-2008, 21:29
Ωραία σκηνικά όλα αυτά, γέλασα μ'αυτό όμως

Για ρώτα τον pthoggon με εμένα θα συμφωνήσει.

και τελικά

Διαφωνούμε ριζικά, όπως κατάλαβες.

Helm
27-03-2008, 22:37
Το θα συμφωνήσει πήγε για τα μουσικολογικά, ατονισμούς και διαστήματα που δεν διαφώνησε. Αλλά ο,τι σε διασκεδάζει για καλό είναι.

phthoggon
28-03-2008, 01:33
Ρε Χελμ πρώτον πρόσεξε, έχεις πάρει μουσική, στίχους, φωτογραφίες, νοηματοδοτήσεις και τα έχεις κάνει όλα ένα κουλουβάχατο. Για να συννενοηθούμε λοιπόν, επειδή δεν έχουμε και πολύ διαφορετική άποψη, πρώτον όταν μιλάω εγώ για μουσική εννοώ τον ήχο, όχι το όλο πακέτο. Ο ήχος όπως είπαμε, μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα αλλά συγκεκριμένα. Σαν τέχνη που κινείται στον άξονα του χρόνου μπορεί να μιμηθεί κάποια φαινόμενα/καταστάσεις, μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα κτλ μη γινόμαστε κουραστικοί, αλλά να σου μεταφέρει το κονσεπτ του Operation Mindcrime στον ήχο όπως κάνεις μετατροπή από ένα αρχείο στο άλλο χωρίς να χάνεται πληροφορία και πάλι πίσω δε μπορεί. Και συ αντιστοίχως αν δεν είχες τους στίχους των Heavy Load δεν θα είχες ιδέα για το τι τραγουδάνε και δε θα μπορούσες να σκιαγραφήσεις τπτ άλλο πέρα από μία γενική πορεία εξέλιξης στον χρόνο "συναισθημάτων" του τύπου επικό και θριαμβευτικό. Συμφωνώ ότι είναι ωραίο να διαβάζεις τους στίχους και να βάζεις την μουσική σε ένα συγκεκριμένο κοντεξτ, η ακόμα και να φτιάχνεις ένα ολότελα δικό σου, και την όλη εμπειρία θα βελτιώσεις έτσι και περισσότερα πράγματα για την λογική του δημιουργού θα καταλάβεις (άλλωστε τέχνη είναι και από μόνα τους αυτά, δε τα σνομπάρω) αλλά μην παρασύρεσαι στο να ψάχνεις μία απόλυτα αιτιατή σχέση μεταξύ των δύο διότι ο κόσμος των ιδεών μπορεί να εκφράσει ένα εκατομμύριο πράγματα αλλά η μουσική δέκα. Συνεπώς επέτρεψέ μου να σου πω ότι η "νοηματοδότηση" που αναφέρεις εσύ δεν αποτελεί και κάτι πολύ περισσότερο από λογοτεχνία και φαντασιοπληξία, η οποία καλή και χρυσή είναι όταν έχει επίγνωση του εαυτού της και της υποκειμενικότητάς της, αλλά μην πας να την περάσεις και με έναν αέρα αναγκαιότητας και προϋπόθεσης, τουλάχιστον για οποιοδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό σου (ε και τώρα, το να διαβάσω τους στίχους να δω το εξώφυλλο και να παρατηρήσω αν έχουν σχέση με την μουσική μάλλον με κατανόηση περιεχομένου μου κάνει παρά νοηματοδότηση). Και στο κάτω κάτω, αν θες να μου ζητήσεις ντε και καλά να ""νοηματοδοτήσω"" πάνω στο De Mysteriis Dom Sathanas και στο Fas ουυυ έχω να σου πω για χορωδίες που αναδύονται από την κόλαση, για τα ανεστραμμένα ευαγγέλια της επιστοφής του είναι στα εξ ων συνετέθη και άλλα επικά, και μάλιστα θα σου έγραφα και κάτι πολύ σοβαρότερο για έναν δίσκο που πραγματικά αγαπώ όπως το Κενοσέ, γιατί μιά χαρά δημιουργούν εικόνες και όχι μόνο αυτά στο μυαλό μας, αλλά δεν είναι ανάγκη να βγούμε να το βροντοφωνάζουμε περήφανοι λες και ανακαλύψαμε the greatest thing since sliced bread η να παραπονιόμαστε όταν βρήκαμε κάτι που δε μας παραπέμπει κατευθείαν σε μία εμπειρία/κατάσταση/εικόνα του γνωσιακού μας υπόβαθρου. Η μουσική είναι και για να την ακούμε, απλά.

ΥΓ. Ο Γρεστ αυτή τη στιγμή κοιτάει την οθόνη και σκέφτεται "πωω τι κάθονται και λένε ρε αυτοί για μένα, ιτς όλ γκρηκ το μι"

Kveldssanger
28-03-2008, 19:07
2 στα 2 μετα το DSO. Γιατί είπαμε σας εχει ενθουσιασει αυτό εδώ; Wrath of the weak και παλι wrath of the weak

phthoggon
28-03-2008, 19:23
Ωραίος ο Κβέλντ! Αλλά είπαμε, τίγκα οι Βέλβετ Κακούν επιρροές στους w.o.t.w. και είναι το μέλλον του χέβι που δεν είναι χεβι μεταλ :(

Kveldssanger
28-03-2008, 19:38
δεν ξερω αν το εχεις ακουσει αλλα θα μ' ενδιεφερε η αποψη σου για το περσινο των torch of war

phthoggon
28-03-2008, 19:40
Μπα, δε μου λέει τπτ, αλλά με ένα πρόχειρο search και μία κριτική με την περιγραφή "hissing Black & Decker noise" νομίζω θα το τσεκάρω!!

Kveldssanger
28-03-2008, 19:44
από τα καλύτερα πραγματα που χω ακουσει απο το ναττενς μαντριγκαλ και δωθε.

28-03-2008, 19:47
λολ αυτό ήταν μεγάλη κουβέντα, θα 'χει ενδιαφέρον,

για να δουμε

wino
28-03-2008, 20:08
meta apo auth th suzhthsh me peisate na to akousw kai egw to album. Den 3erw an einai to paron to parel8on h to mellon tou black metal oute kai me noiazei pros poia kateu8unsh 8a paei kai pws 8a e3elix8ei, oute 3erw an exei hmitona sunhmitona efaptomenes nto evdomhs diaish enaths kai 3erw gw ti allh sugxordia kai kourdisma, alla w 8eoi mh to kourazoume to pragma, gamaei

Candiru
28-03-2008, 20:12
ρε συμπολίτες! πού τον πουλάνε στο σαλόνικα ρε; Το μιούσικ λαντ δεν τον είχε σήμερα και πήρα cavalera conspiracy.

28-03-2008, 20:12
καντιρε,

σκάσε.

σοβαρά.

Candiru
28-03-2008, 20:21
πες πού θα τον βρω και δεν ξαναποστάρω σε αυτό το τόπικ, παρτά μόνο για να πω την γνώμη μου μετά την αγορά

Harvestman
28-03-2008, 21:04
meta apo auth th suzhthsh me peisate na to akousw kai egw to album. Den 3erw an einai to paron to parel8on h to mellon tou black metal oute kai me noiazei pros poia kateu8unsh 8a paei kai pws 8a e3elix8ei, oute 3erw an exei hmitona sunhmitona efaptomenes nto evdomhs diaish enaths kai 3erw gw ti allh sugxordia kai kourdisma, alla w 8eoi mh to kourazoume to pragma, gamaei

Entrancemperium
28-03-2008, 22:40
Off topic (an kai offtopic eimaste selides twra me tis Helmies :D no offence m8 :D ) alla 8elw apopsara giato Alogon twn W.O.T.W! Kai review sto ER.. :) :D

Kveldssanger
28-03-2008, 22:44
αν ολα πανε καλα θα γινει και αυτο

Entrancemperium
28-03-2008, 22:48
αν ολα πανε καλα θα γινει και αυτο

thnx.. :)

Helm
28-03-2008, 23:07
όταν μιλάω εγώ για μουσική εννοώ τον ήχο, όχι το όλο πακέτο.

η γραμμή δεν τραβιέται εύκολα. Αισθητική έκφραση διέπει όλες της εκφάνσεις του ήχου έχω την εντύπωση.

αλλά μην παρασύρεσαι στο να ψάχνεις μία απόλυτα αιτιατή σχέση μεταξύ των δύο διότι ο κόσμος των ιδεών μπορεί να εκφράσει ένα εκατομμύριο πράγματα αλλά η μουσική δέκα.

Απόλυτη δεν ψάχνω/βρίσκω. Ζητώ από ανθρώπους που μιλάνε για το μέλλον της μουσικής να μου το εξηγήσουν λίγο. Και έναντι αυτού μου λες ότι η μουσική (ο ήχος, για σένα) κάνει λίγα πράγματα. Τα λίγα πράγματα είναι το μέλλον?

υποκειμενικότητάς της, αλλά μην πας να την περάσεις και με έναν αέρα αναγκαιότητας και προϋπόθεσης, τουλάχιστον για οποιοδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό σου

ξέρω ότι ακούγομαι αντικειμενικός επειδή γράφω ευθέως, αλλά πόσες φορές θα χρειαστεί ακόμα να ορκιστώ ότι δεν είμαι ελέφαντας?

(ε και τώρα, το να διαβάσω τους στίχους να δω το εξώφυλλο και να παρατηρήσω αν έχουν σχέση με την μουσική μάλλον με κατανόηση περιεχομένου μου κάνει παρά νοηματοδότηση).

Το ίδιο πράγμα είναι. Αν δεν υπάρχει κάποιος να νοηματοδοτισει το περιεχόμενο, το περιεχόμενο δεν υπάρχει. Η λεξη που χρησιμοποιώ 'νοηματοδοτηση' είναι η μη-αντικειμενικά-φορτισμένη βερσιόν της λέξης κατανόηση ας πούμε. Παρακάτω.

Και στο κάτω κάτω, αν θες να μου ζητήσεις ντε και καλά να ""νοηματοδοτήσω"" πάνω στο De Mysteriis Dom Sathanas και στο Fas ουυυ έχω να σου πω για χορωδίες που αναδύονται από την κόλαση, για τα ανεστραμμένα ευαγγέλια της επιστοφής του είναι στα εξ ων συνετέθη και άλλα επικά, και μάλιστα θα σου έγραφα και κάτι πολύ σοβαρότερο για έναν δίσκο που πραγματικά αγαπώ όπως το Κενοσέ, γιατί μιά χαρά δημιουργούν εικόνες και όχι μόνο αυτά στο μυαλό μας

Θα χαρώ να διαβάσω τέτοια πράγματα, αλλά έναντι αυτών διαβάζω ο κουλ Αλέξης λέει.

αλλά δεν είναι ανάγκη να βγούμε να το βροντοφωνάζουμε περήφανοι λες και ανακαλύψαμε the greatest thing since sliced bread η να παραπονιόμαστε όταν βρήκαμε κάτι που δε μας παραπέμπει κατευθείαν σε μία εμπειρία/κατάσταση/εικόνα του γνωσιακού μας υπόβαθρου.

Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεσαι εδώ. Δεν σου είπα να βροντοφωνάξεις τίποτε και δεν παραπονιέμαι για τίποτε. Να καταλάβω εσάς που τόσο καυλώσατε με το DSO προσπαθώ.

Η μουσική είναι και για να την ακούμε, απλά.

Με άνεση η πιο αστεία δήλωση που έχεις κάνει και έχω διαβάσει ως τώρα. Δεν το λέω χλευαστικά.

Λοιπόν μερικές σκέψεις για κλείσιμο για την ατάκα 'το μέλλον του μπλακ μεταλ' που δεν πάνε σε εσένα τόσο pthoggon όσο μάλλον στον carheart και όποιον άλλο συμφωνεί μαζί του σε αυτή. Σύνδρομο κατωτερότητας του μαυρομέταλλου εντοπίζω. Το ίδιο αυτό το φαινόμενο 'intelligent black metal' με το οποίο ο Γιοβανιτης σε εκείνη την κριτική στο Thorns καταράστηκε τους φίλους του είδους σε αιωνία ασοβαρότητα. Τι σημαίνει 'intelligent black metal'? Σημαίνει ότι όλο το άλλο ήταν 'unintelligent black metal' και ότι κατά βάθος ντρεπόμαστε για αυτό σε κάποιο επίπεδο και θέλουμε τελοσπάντων να μπορούμε να έχουμε μια δικαιολογία να μας πάρουνε σοβαρά επειδή εντάξει γουστάρουμε μιμητικούς τράγους τριβολα αλλά πρέπει να έχουμε και τους ανάλογους dream theater μας άμα ζορίσει η φάση να χωρίζουν τα αγόρια από τους άνδρες. Αυτών που οι συνθέσεις παίρνουν 6 μήνες να τις καταλάβεις. Δεν καταλαβαίνουμε τους DSO αλλά μυρίζει intellectual φάση και φαινονται έξυπνοι και τα εξώφυλλα είναι ωραία οπότε ωπ εδώ κάτι γίνεται. Είναι και η μουσική ολοκληρωτικά απρόσβατη αλλά εμείς ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕ οπότε εδώ η elite black art του 2009. Οπως η elite black art του 1999 ήταν το 666 International (που ακούγεται - όσο και να διαμαρτύρεστε - τόσο απλό και κατανοητό και ρηχό τώρα που το παράδειγμα έχει κουνηθεί) και η elite black art του 2001 ήταν το Thorns και πάλι τα ίδια. Το μέλλον του black metal είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το παρελθόν του. Προσποίηση, ασοβαρότητα, πνευματική σαφήνεια και intellectual χρεωκοπία. Δεν κάνουμε την δουλειά να καταλάβουμε βαθιά τους DSO, μας είναι πιο χρήσιμοι μόνο να υποψιαζόμαστε ότι γαμάνε, γιατί εκεί είναι το ζήτημα, πόσο γαμάνε. Πόσο γαμάνε εσένα, αυτόν και εμένα. Γαμάνε οι DSO επειδή κανείς δεν μπορεί να πει ότι κατάλαβε τι σκατά είναι οι DSO για να δηλώσει το αντίθετο (εκτός από το Spinoza Ray Prozak ο οποίος ευθαρσώς δήλωσε ότι οι Deathspell Omega είναι οι Pantera του black metal) και αυτό ακριβώς suits us just fine. Οι DSO έχουν λοιπόν καταφέρει να βρίσκονται σε αυτή την ιδιαίτερη σχέση με την οποία τόσο ασχολούνται στιχουργικά, του να είναι εικόνισμα. Υπάρχει ο θεός? Κανείς δεν κατάλαβε τι σημαίνει η λέξη για να μπορεί να πει ναι ή όχι. Γαμάει όμως ο θεός? Γαμάει καλά.

Ναι, εντάξει, είμαι 100% λάθος, προφανώς.

phthoggon
29-03-2008, 07:04
Λοιπόν, πρόσεξε χελμ παλικάρι μου επειδή έχεις ξεπεράσει κατα πολύ τα όρια της τάχα υποκειμενικής και φιλελεύθερης αντίληψης που πουλάς προς τα έξω και έχεις φτάσει σε επίπεδα wanabee αυθεντίας η οποία ανακαλύπτει και γνωστοποιεί στον κόσμο αν ακούει σωστά και ειλικρινά, πιάνει από το χεράκι τους παρασυρμένους από το τρεντ του τεχνικού εντυπωσιασμού και πρωτοπορίας μπλακμεταλλάδες οι οποίοι έχουν την λαθεμένη εντύπωση πως γουστάρουν τις μουσικές αυτές ενώ στην πραγματικότητα τους είναι αδιάφορες, και τους γυρίζουν πίσω στον μοναδικό σωστό μονοπάτι, την ΚΑΥΛΑ του ενός και μοναδικού Heavy Metal. Λοιπόν, όπως εσύ δε γουστάρεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ούτε γω (και αναρωτιέμαι πχ αν αυτό ισχύει με τον καρχαρτ και τον ισκρα) γουστάρω να σου αποδείξω ότι διακατέχομαι πραγματικά από πνευματική τέρψη όταν ακούω τις μουσικές των Deathspell Omega, και μάλιστα με Χελμικούς όρους και πρακτικές οι οποίες προκύπτουν από υποκειμενικότατες Χελμικές αντιλήψεις για το ποιο είναι το ωραίο και το επιθυμητό στην τέχνη, σε συνδυασμό με το καλούπιασμα του αντικειμένου σε ένα πλαίσιο του τι είναι και οφείλει να είναι το blackmetal το heavymetal και τα λοιπά. Θα το έκανα σε οποιοδήποτε άλλη περίπτωση, αλλά όχι για κάποιον ο οποίος περιμένει το στραβοπάτημα για να αντικειμενοποιήσει (τι ειρωνία) την προσωπική του αδυναμία (όπως το διαβάζεις, και δεν έχει καθόλου αρνητική έννοια αυτό) να συντονιστεί με το εν λόγω άλμπουμ. Εγώ να σου δηλώσω σχηματικά από την μεριά μου ότι αυτή η τέρψη μπορεί να προκύπτει από πολύ περισσότερα πράγματα από την καύλα και την ΠΟΡΩΣΗ, το οποίο περιλαμβάνει από την αποκρυπτογράφηση μιας αφιλόξενης ηχητικής δομής μέχρι την αναγνώριση μιας συνθετικής ή εκφραστικής πρωτοπορίας αλλά και σαφέστατα, της 'νοηματοδότησης' που λες εσύ. Αυτά γουστάρω λοιπόν εγώ, άμα θες το δέχεσαι, αλλιώς στ' αρχίδια μου. (και αν θες ένα χιντ, και τα τρία αυτά που ανέφερα τα έχει σε διαφορετικό βαθμό το Fas). Και όλα αυτά χωρίς να είσαι λαθεμένα υποψιασμένος στην τελευταία παράγραφο, να προσέχεις τις γενικεύσεις όμως επειδή και επαρκείς γνώσεις να είχες για να τις κάνεις είναι καταδικασμένες στην μερική αποτυχία. Κατα τ' άλλα ακόμα δε φαίνεται να έχεις κατανοήσει τι ακριβώς μπορεί να εκφράσει ο λόγος και τι ο ήχος με αυτά που που απαντάς, επίσης btw χρησιμοποιείς ως αυθεντία ένα δηλωμένο sociopath όπως ο Prozak ο οποίος πολεμά συστηματικά οποιοδήποτε συγκρότημα στον χώρο του μέταλ δεν εξυπηρετεί την ιδιότυπη φασίζουσα ιδεολογία που προωθεί, included όλα τα bm που γουστάρεις από τους Leviathan μέχρι τους Wolves.

Vicotnik
29-03-2008, 12:46
:touched: :touched:

Kalt
29-03-2008, 14:08
Απανταω καποια απο προσωπικο point of view.

Το ίδιο αυτό το φαινόμενο 'intelligent black metal' με το οποίο ο Γιοβανιτης σε εκείνη την κριτική στο Thorns καταράστηκε τους φίλους του είδους σε αιωνία ασοβαρότητα.

Πρωτον, ποτε δε θεωρησα ρισπεκτ τον Γιοβανιτη. Ξερει πραματα, ως εκει. Ολοι ομως κανουν λαθη, όπως και αυτος με τουτη τη δηλωση.

Το Μπλακ δεν ειναι Ιντελλεκσουαλ. Λαθος ταμπελα ρε αδερφε. Ειναι σκατοψυχισμος και μισανθρωπια. Γι' αυτο και η σκοπιμη εκλογικευση του ολου συναισθηματος το βαζει σε ενα συναφες παρακλαδι. Κοινως, ειναι πολλα τα λεγομενα ιντελεκσουαλ και αβαντ γκαρντ γκρουπ που δε θεωρω μπλακ. Αφου σβησαμε αυτη τη ταμπελα παμε παρακατω. Οποιος διαφωνει και θελει να αιτιολογησει ας το κανει.

Δεν κάνουμε την δουλειά να καταλάβουμε βαθιά τους DSO, μας είναι πιο χρήσιμοι μόνο να υποψιαζόμαστε ότι γαμάνε, γιατί εκεί είναι το ζήτημα, πόσο γαμάνε.

Μπα. Μπορω ανετα να σου πω γιατι γαμανε τοσο. Ειναι το πρωτο αλμπουμ της λεγομενης φασης που γουσταρα τοσο απ' την εποχη του Thorns. So simple. Οπως κι εσυ οταν χωνει Frost And Fire γουστερνεις, ετσι και γω χυνω με δαυτο. Ειναι το τι σου βγαζει, και σε τι βαθμο. Μετα συγκρινεις με αλλα "συγγενη" αλμπουμ που πεσαν στα χερια σου, κτλ κτλ.

Απόλυτη δεν ψάχνω/βρίσκω. Ζητώ από ανθρώπους που μιλάνε για το μέλλον της μουσικής να μου το εξηγήσουν λίγο. Και έναντι αυτού μου λες ότι η μουσική (ο ήχος, για σένα) κάνει λίγα πράγματα. Τα λίγα πράγματα είναι το μέλλον?

Οποιος μιλαει για ''το μελλον της μουσικης'' ειναι τουλαχιστον αστειος. No offence ε. Πρωτον, η μουσικη ειναι κατι ενιαιο. Αρα δε μπορεις να πιανεις ενα παρακλαδι και να μιλας εξ ονοματος του.

Βητα, αναλογα με τις συνθηκες, περιστασεις, ισως και γυρισματα της τυχης το ενα ειδος εχει ανθηση την ταδε χρονικη στιγμη. Πολλα μουσικα ειδη μπορει παραλληλα να εχουν ανθηση, ειδη που δεν υποκεινται στα μουσικα γουστα του λεγομενου ''κριτη''. Πως λοιπον καποιος μπορει να κρινει το γενικοτερο μελλον, οταν καλα καλα δεν γουσταρει ολα τα παρακλαδια του ροκ/μεταλ; Προσοχη, δε μιλαω για μπαντες, αλλα για παρακλαδια.

Helm
29-03-2008, 14:16
Λοιπόν, πρόσεξε χελμ παλικάρι μου επειδή έχεις ξεπεράσει κατα πολύ τα όρια της τάχα υποκειμενικής και φιλελεύθερης αντίληψης που πουλάς προς τα έξω και έχεις φτάσει σε επίπεδα wanabee αυθεντίας η οποία ανακαλύπτει και γνωστοποιεί στον κόσμο αν ακούει σωστά και ειλικρινά, πιάνει από το χεράκι τους παρασυρμένους από το τρεντ του τεχνικού εντυπωσιασμού και πρωτοπορίας μπλακμεταλλάδες οι οποίοι έχουν την λαθεμένη εντύπωση πως γουστάρουν τις μουσικές αυτές ενώ στην πραγματικότητα τους είναι αδιάφορες, και τους γυρίζουν πίσω στον μοναδικό σωστό μονοπάτι, την ΚΑΥΛΑ του ενός και μοναδικού Heavy Metal.

Σε φαντάζομαι φουριόζο στο πληκτρολόγιο να βάζεις φωτιές στα ιντερνετς! :ddevious:

Χαλαρά πάρτο ήμουν και εγώ ερειστικός για να γίνει καμιά αντίδραση (αν και δεν περίμενα από σένα τόσο, θέλω να θυμώσει ο Μάνος!) επειδή η πιο μετριοπάθεια δεν έβγαλε και πουθενά.

Θα το έκανα σε οποιοδήποτε άλλη περίπτωση, αλλά όχι για κάποιον ο οποίος περιμένει το στραβοπάτημα για να αντικειμενοποιήσει (τι ειρωνία) την προσωπική του αδυναμία (όπως το διαβάζεις, και δεν έχει καθόλου αρνητική έννοια αυτό) να συντονιστεί με το εν λόγω άλμπουμ.

Σε όποια άλλη περίπτωση? Μα δηλαδή το να εξηγήσεις κάτι αξίζει μόνο για αυτούς που ήδη τους 'πιάνει', το καταλαβαίνουν? Ζήτησα πολλές φορές σε διαφορετικό τόνο να μου πούνε κάτι, οτιδήποτε άλλο εκτός από ότι 'γαμάει' και εντάξει δεν πήρα αυτό που ήθελα. Και τώρα δα εσύ αρπάζεσαι από τον επίτηδες-ύφος μου (για μια φορά και εγώ!) για να μου πεις 'δεν σου αξίζει γλιστερό υποκείμενο να σε βοηθήσω με την αδυναμία σου να καταλάβεις the secret of swartz steel!'

Αυτά γουστάρω λοιπόν εγώ, άμα θες το δέχεσαι, αλλιώς στ' αρχίδια μου.

Σε βρίσκω σκληρό άνδρα.

Και όλα αυτά χωρίς να είσαι λαθεμένα υποψιασμένος στην τελευταία παράγραφο, να προσέχεις τις γενικεύσεις όμως επειδή και επαρκείς γνώσεις να είχες για να τις κάνεις είναι καταδικασμένες στην μερική αποτυχία.

Ε μα και εγώ δεν τα πιστεύω στην έκταση που νομίζεις ίσως τα του παραπάνω ποστ, ένα γενικό φαινόμενο σχολιάζω. Όπως λες όμως δεν πέφτει και στο νερό η άποψη, κάτι γίνεται με αυτό το ζήτημα του 'intelligent black metal'. Τώρα από εκεί και πέρα το ποιες εξαιρέσεις υπαρχουν δεν ακυρώνουν αυτό που παίζει.

επίσης btw χρησιμοποιείς ως αυθεντία ένα δηλωμένο sociopath όπως ο Prozak ο οποίος πολεμά συστηματικά οποιοδήποτε συγκρότημα στον χώρο του μέταλ δεν εξυπηρετεί την ιδιότυπη φασίζουσα ιδεολογία που προωθεί, included όλα τα bm που γουστάρεις από τους Leviathan μέχρι τους Wolves.

Τα γνωρίζω όλα αυτά και δεν τον θεωρώ τόσο αυθεντία όσο μια σιγουρα ενδιαφέρουσα φωνή όσο αφορά το μαύρο μέταλλο. Μπορούμε να διαφωνούμε με έναν άνθρωπο σε πολλά αλλά να αναγνωρίζουμε που αυτό που λέει έχει κάποιο πάτημα. Να και μια πιο μετριοπαθής δήλωση για deathspell (αρκετά νωρίτερα του Fas)

Deathspell Omega:Their newest seems like a really good idea, aesthetically, and hopefully someone with an understanding of melody will take that concept and frame from it a newer type of music. Thinking along the ideas of aesthetics allows some highly creative people to make something brilliant from what was once garbage; examples are all the bands inspired by Venom, which was garbage, who nonetheless made great music by trying to sound like Venom. Darkthrone, in cloning Bathory, came up with something new and better; Burzum was in part inspired by Von, which is trivial blather, but from the concept of simple undulating riffs dropped to the lee side of the initiatory beat of a cadence, in part made something great. I think Deathspell Omega will be the same way with their newest, which is aesthetically one of the most ambitious things to come out of black metal since 1997, but still lacks some of the compositional and intellectual depth and clarity that made, for example, Emperor's "In the Nightside Eclipse," Enslaved's "Vikinglgr Veldi" and Immortal's "Pure Holocaust" so distinctive and enduring.

Αντί για συνθετική και νοηματική καθαρότητα (όχι όπως καθαρά γονίδια, όπως 'ξεκάθαρο') από τότε πήγαν στην αντίθετη κατεύθυνση οι DSO και τα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας: το μέλλον.

Vicotnik
29-03-2008, 14:17
σοβαρά πάντως ελπίζω να το σταματήσετε αυτό με τις αναλύσεις του μπλακ μέταλ γιατί καταντάει γελοίο.

ας πούμε

Το Μπλακ δεν ειναι Ιντελλεκσουαλ. Λαθος ταμπελα ρε αδερφε. Ειναι σκατοψυχισμος και μισανθρωπια.

αυτό, είναι μια μαλακία και μισή σαν πρόταση και δε πιστεύω ότι χρειάζεται να πω το γιατί.

Πως λοιπον καποιος μπορει να κρινει το γενικοτερο μελλον, οταν καλα καλα δεν γουσταρει ολα τα παρακλαδια του ροκ/μεταλ; Προσοχη, δε μιλαω για μπαντες, αλλα για παρακλαδια.

φαντάζομαι όποιος είπε για το "μέλλον της μουσικής" αναφερόταν και στο συγκεκριμένο είδος.
κατα τ'άλλα εμένα δε μ'ενοχλούν καθόλου τέτοιες "αστείες" όπως τις λες δηλώσεις καθώς τις περισσότερες φορές θέλουν να δείξουν τον ενθουσιασμό κάποιου μ'έναν γαμάτο δίσκο που ακουσε πριν λιγο.
όλοι μας το έχουμε κάνει.

Helm
29-03-2008, 14:20
Και εγώ για το μέλλον του black metal συγκεκριμένα κατάλαβα μιλάει ο κόσμος, όχι για το μέλλον της μουσικής γενικά.

Vicotnik
29-03-2008, 14:24
ναι αλλά εγώ απαντούσα στον Kalt!
με σένα δε μιλάω, με αποσυντονίζεις και χάνω τη μπάλα.
άσε που διαφωνούμε γενικότερα.

Helm
29-03-2008, 14:26
Δε μου μιλάς? :(

Kalt
29-03-2008, 14:29
σοβαρά πάντως ελπίζω να το σταματήσετε αυτό με τις αναλύσεις του μπλακ μέταλ γιατί καταντάει γελοίο.

ας πούμε

Το Μπλακ δεν ειναι Ιντελλεκσουαλ. Λαθος ταμπελα ρε αδερφε. Ειναι σκατοψυχισμος και μισανθρωπια.

αυτό, είναι μια μαλακία και μισή σαν πρόταση και δε πιστεύω ότι χρειάζεται να πω το γιατί.

Εαν δεν επιχειρηματολογεις, μη αποτυπωνεις την pollitical correct σταση σου. Ευχαριστω. Και ευχαριστως να απαντησω τις οποιες ενστασεις σου.

Πως λοιπον καποιος μπορει να κρινει το γενικοτερο μελλον, οταν καλα καλα δεν γουσταρει ολα τα παρακλαδια του ροκ/μεταλ; Προσοχη, δε μιλαω για μπαντες, αλλα για παρακλαδια.

φαντάζομαι όποιος είπε για το "μέλλον της μουσικής" αναφερόταν και στο συγκεκριμένο είδος.
κατα τ'άλλα εμένα δε μ'ενοχλούν καθόλου τέτοιες "αστείες" όπως τις λες δηλώσεις καθώς τις περισσότερες φορές θέλουν να δείξουν τον ενθουσιασμό κάποιου μ'έναν γαμάτο δίσκο που ακουσε πριν λιγο.
όλοι μας το έχουμε κάνει.

Σαν γενικη εκφραση και παλι την θεωρω αστεια. Αλλα οχι με εννοια χλευασμου.

Δευτερον, απ αυτη τη πλευρα δεν εχεις αδικο. Το θεμα ειναι οτι κατα κυριο λογο χρησιμοποιειται σε φαση ''παγιωμενη αληθεια''. Γι αυτο κι εγραψα τα παραπανω. Και περισσοτερο εχω προβλημα με το ''απολυτο'' attitude καθαυτο. Κατα μια εννοια, γαλουχησε τις γενιες του M.Η., (με εναν διαφορετικο βεβαια τροπο/μορφη), αλλα το υφος ειναι ιδιο.

Edit @ Vicotnic: Οπως εσυ λες οτι σαν σχημα λογου λεμε την παραπανω εκφραση, ετσι κι εγω σε δυο σειρες ειπα μια γνωμη περι Ιντελλεκσουαλ Μπλακ. Επειδη ειλικρινα βαριεμαι να καθομαι να γραφω τσαμπά και βερεσε (δε περιμενα να γινει θεμα απο κατι τετοιο). Οποτε επιχειρηματολογησεις σου λεω τη γνωμη μου αναλυτικα

carheart
31-03-2008, 14:33
"μέλλον του blackmetal", είναι μέλλον, όλοι έχουν μέλλον, το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον, δλδ μπορεί και όχι, κάτι θα γίνει όμως, καλό, κακό, δεν ξέρω, αλλά τα στελέχη κάτι θα κάνουν, κάπως θα την βολέψουν, έτσι και τα συγκροτήματα, τότε αντιγράφανε κάθε riff και πατέντα darkthrone, τώρα ξαφνικά θα το γυρίσουν σε deathspell omega, θα αντιγράφουν, θα βγουν ενα εκατομμύριο μαλάκες ατάλαντοι, θα βγουν και δέκα ωραίοι, όπως συνέβη και στους darkthrone, βγηκαν ένα εκατομμύριο ατάλαντοι, βγήκαν και δέκα Craft, καλά είναι, αλλά αυτό όλο είναι μια μελλοντική εξέλιξη, και όταν το "μέλλον" του black metal αναφέρω, δεν το κάνω έχοντας στο μυαλό απαραίτητα αυτό που έχει κάποιος όταν βλέπει στο μέλλον την ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να έρθει και γενικά κάτι_ανώτερο, αλλά μια κατάσταση που θα το χαρακτηρίζει, και οι deathspell omega ναι, με αυτή την οπτική είναι το μέλλον του black metal, και χαίρομαι επειδή τυχαίνει να είναι και ό,τι καλύτερο εκεί έξω τώρα που μιλάμε, γενικώς δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε και -χειρότερα- γιατί το κουράζομαι τόσο, αφού τελικά έχω το δίκιο.

Harvestman
31-03-2008, 18:46
γενικώς δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε και -χειρότερα- γιατί το κουράζουμε τόσο, αφού τελικά έχω το δίκιο.

χμ, πως ακριβως εχεις δικιο οταν τελικα το FAS δεν ειναι black metal;

Helm
31-03-2008, 18:50
έτσι και τα συγκροτήματα, τότε αντιγράφανε κάθε riff και πατέντα darkthrone, τώρα ξαφνικά θα το γυρίσουν σε deathspell omega, θα αντιγράφουν, θα βγουν ενα εκατομμύριο μαλάκες ατάλαντοι

Αυτό δεν είναι μέλλον, κατάρα είναι! Καταλαβαίνω τι λες, σε γενικές γραμμές, αλλά αν ήρθε η ώρα για το 'προγκ' του μπλακ μεταλ, παναιάμ και χριστέμ. Γιατί θα είναι έτσι? Επειδή λίγοι φαίνεται να καταλαβαίνουν γιατί σκατά οι DSO είναι όπως είναι τώρα (εγώ θεματικά έβγαλα μια άκρη από πείσμα και μόνο δηλαδή, κάτι κατάλαβα αλλά δεν τα γράφω να μην μιλάω μόνος μου) οπότε απλά θα μιμηθούν τον ήχο και όχι θα ακολουθήσουν το νόημα. Θα είναι το πιο προσποιητό μπλακ μεταλ μέχρι σήμερα, και αυτό λέει κάτι!

phthoggon
31-03-2008, 19:39
Χάρβεστμαν αυτό που λέγαμε ότι το Φας δεν είναι bm είναι μερικώς σωστό όσον αφορά το ότι έχει μικρή σχέση με το bm όπως έχουμε συνηθίσει να το ακούμε μέχρι τώρα. Τώρα από την στιγμή και μετά που οι dso το μπόλιασαν με την bm αισθητική, ιδεολογία, την ίδια την bm ιστορία τους, αλλά και με την επιτυχία και γενική αναγνώρισε που είχε από (σχεδόν) παντού είναι βέβαιο πως θα -είναι- πλέον και θα αποτελέσει το στάνταρ της μουσικής αυτής για τα επόμενα χρόνια όπως πχ μπάντες όπως Arkhon Infaustus θα τις λέγαμε death metal το 1995, και ναι, όντως έρχεται η εποχή του :κοιτάω μαγική σφαίρα: "'προγκ"" bm όπως το λέει ο χελμ . Ελπίζω να μη τη θυμόμαστε όπως η εποχή του συμφώνικ ή του γκόθικ μετά από αρκετά χρόνια. Α, και θα σταματήσουμε να μιλάμε για αυτό το δίσκο καμια φορά?? (του ίσκρα γελάν και τα μουστάκια αλλά κάνει το κινέζο)

Candiru
31-03-2008, 19:57
αν δεν είναι bm οι DSO τι να πούμε για Dodheimsgard, Manes, Arcturus, , κλπ.

To Bm χαρακτηρίζεται πιο πολύ από την θεματολογία του και λιγότερο από τη μουσική του, αν και η πλειοψηφία των συγκροτημάτων έχει περάσει από τον (ή και εμμένει στον) χαοτικό εφιαλτικό ήχο και τα φωνητικά-ουρλιαχτά.

Entrancemperium
31-03-2008, 21:03

To Bm χαρακτηρίζεται πιο πολύ από την θεματολογία του και λιγότερο από τη μουσική του, αν και η πλειοψηφία των συγκροτημάτων έχει περάσει από τον (ή και εμμένει στον) χαοτικό εφιαλτικό ήχο και τα φωνητικά-ουρλιαχτά.

Katarxas xaotika kai efialtika einai ta posts sou sxedon sto 100% tous.. Kai akura..
Epipleon, an katalaba bazeis sto idio saki Manes, Arcturus, DHG, me poio skeptiko kserw gw? Poios eipe oti ta proanafer8enta groups anhkoun ston eurytero xwro tou bm sthn parousa fash tous (eidika oi 2 prwtoi)? Den xerw mou prokalei ponokefalo akoma kai to na prospa8w na mpw sth logikh sou..

Oson afora to oti to BM xarakthrizetai pio polu apo th 8ematologia tou mhpws mporeis na dwseis paradeigma? Dld oi opoiadhpote mpanta p.x. pou exei pesimistikous stixous einai aspoume depressive black metals?? H opoiadhpote mpanta sataniazetai einai BM? Tespa 8ema gia analush terastio, apla diafwnw ka8eta sthn kathgoriopoihsh mias mpantas se BM logw 8ematologias..
Telos mh blepeis toooso uperaplousteumena to 8ema BM eidika an den exeis asxolh8ei..

Harvestman
31-03-2008, 21:08
Ενταξει ο Καντιρου ειναι καλο παιδι μην τον βαρατε που πεταει που και που τα δικα του.
Για πειτε οσοι το εχετε ακουσει καλα λοιπον, πιο κομματι σκιζει το συμπαν στα δυο; :P

Entrancemperium
31-03-2008, 21:34
Για πειτε οσοι το εχετε ακουσει καλα λοιπον, πιο κομματι σκιζει το συμπαν στα δυο; :P

Fantazomai milas gia to "Massive.."! Apla to lew giati to topic katelhkse se kontra gia to an to Fas einai to paron kai to mellon toy BM klp.. :)

Eukolo nomizw..To "Seamless Garment As The Morning" einai imo ena vhma mprosta apo ta upoloipa eph tou "Massive.." giati poly apla exei ta panta sth swsth 8esh apoluta tairiasmena :) Kai exei kai 8eikh riffara.. An kai twra pou to xanaskeftomai.. Mpaaaaaa.. :)

Harvestman
31-03-2008, 21:46
ε ναι ας μιλησουμε και λιγο για το Leviathan!

Συμφωνω μαζι σου, μαλλον το αρτιοτερο κομματι στο δισκο, αν και σε φασεις το κοντραρει το Phosphoros!

Entrancemperium
31-03-2008, 21:58
ε ναι ας μιλησουμε και λιγο για το Leviathan!

Συμφωνω μαζι σου, μαλλον το αρτιοτερο κομματι στο δισκο, αν και σε φασεις το κοντραρει το Phosphoros!

:D Einai to amesws epomeno sta aytia mou, to opoio pairnei ena credit imo eksaitias kai tou titlou tou, den xerw ti lene oi stixoi tou pantws me eksitarei prin kan tous diabakw! Kommatara, riffaros, 8eiko to kleisimo tou..

carheart
31-03-2008, 22:02
έτσι και τα συγκροτήματα, τότε αντιγράφανε κάθε riff και πατέντα darkthrone, τώρα ξαφνικά θα το γυρίσουν σε deathspell omega, θα αντιγράφουν, θα βγουν ενα εκατομμύριο μαλάκες ατάλαντοι

Αυτό δεν είναι μέλλον, κατάρα είναι! Καταλαβαίνω τι λες, σε γενικές γραμμές, αλλά αν ήρθε η ώρα για το 'προγκ' του μπλακ μεταλ, παναιάμ και χριστέμ. Γιατί θα είναι έτσι? Επειδή λίγοι φαίνεται να καταλαβαίνουν γιατί σκατά οι DSO είναι όπως είναι τώρα (εγώ θεματικά έβγαλα μια άκρη από πείσμα και μόνο δηλαδή, κάτι κατάλαβα αλλά δεν τα γράφω να μην μιλάω μόνος μου) οπότε απλά θα μιμηθούν τον ήχο και όχι θα ακολουθήσουν το νόημα. Θα είναι το πιο προσποιητό μπλακ μεταλ μέχρι σήμερα, και αυτό λέει κάτι!

Είναι ένα μέλλον, σίγουρα, ένα μέλλον με τους Deathspell Omega ως σημείο αναφοράς πλέον, με το hype να έχει ξεπεράσει τις ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος, με τους κλώνους που θα εμφανιστούν, με τη γενική αναγνώριση, με τα όλα του.

Στην επόμενη φράση, απαντώ και στον Θάνο, διαφωνώ πως το "Fas-Ite..." δεν είναι black metal, και αυτό διότι άμα αυτό τελικά δεν ήταν, θα έπρεπε να αποχαρακτηρίσουμε ΠΟΛΥ black metal που θέλησε να αλλάξει τα δεδομένα ανά καιρούς, θα έπρεπε να πετάξουμε έξω από το ιδίωμα τους παλιούς τους Fleurety, τους Mysticum, τους Dodheimsgard του "666 International", τους Ved Buens Ende, θα ήταν πανεύκολο να πούμε "αυτά δεν είναι black metal", αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε πράγμα που έχει παίξει έστω και από σπόντα στην κουβέντα περί της μουσικής αυτής, οφείλει να αντιμετωπιστεί ιστορικά ως κάτι που ενεπλάκη με το ιδίωμα, και αφήνοντας έξω κάθε υπερηλίθιο αιθαίρετο ορισμό/ξεκληρισμό του black metal από τον καθένα συμμετέχοντα και μη, αν παρατηρήσουμε με προσοχή, καλά, με μάτια και αυτιά, θα αναγνωρίσουμε την αλήθεια πως όταν θα αρχίζει η μισή κοινότητα να βαράει deathspell, όσο λίγο και αν έχει πιάσει νόημα, απλοϊκά, παράξενα riffs, "φιλοσοφικέ" εξώφυλλα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως οι Deathspell Omega είναι black metal πάνω απόλα, και το δουλεύουν προς new version 666.1 σε beta, παρά σε απομάκρυνση, αν ήθελαν να απομακρυνθούν στα αλήθεια θα μπορούσαν άνετα να το έχουν κάνει από το intro του Si Monvmentvm κιέπειτα, και μιας και ο όρος "προγκ" μου φαίνεται βλακώδης σαν έννοια και μόνο, αρνούμαι να δω την επιτηδευμένη νεοψαγμενιά που έπεται ως κάτι και σαν άποψη με προσωπικότητα είτε βλαμμένη ταμπέλα του παρελθόντος, οπότε θα ανεφαλαιώσω, οι Deathspell για μένα είναι και παραείναι, και με αυτά τα δεδομένα μπορώ να συνεχίσω να μιλάω για αυτούς.

Άλλωστε, έχουν χαοτικό εφιαλτικό ήχο και φωνητικά-ουρλιαχτά.

Candiru
01-04-2008, 09:34

Katarxas xaotika kai efialtika einai ta posts sou sxedon sto 100% tous.. Kai akura..
Epipleon, an katalaba bazeis sto idio saki Manes, Arcturus, DHG, me poio skeptiko kserw gw? Poios eipe oti ta proanafer8enta groups anhkoun ston eurytero xwro tou bm sthn parousa fash tous (eidika oi 2 prwtoi)? Den xerw mou prokalei ponokefalo akoma kai to na prospa8w na mpw sth logikh sou..

Oson afora to oti to BM xarakthrizetai pio polu apo th 8ematologia tou mhpws mporeis na dwseis paradeigma? Dld oi opoiadhpote mpanta p.x. pou exei pesimistikous stixous einai aspoume depressive black metals?? H opoiadhpote mpanta sataniazetai einai BM? Tespa 8ema gia analush terastio, apla diafwnw ka8eta sthn kathgoriopoihsh mias mpantas se BM logw 8ematologias..
Telos mh blepeis toooso uperaplousteumena to 8ema BM eidika an den exeis asxolh8ei..

κοίτα, μπορεί να μην είμαι φαν του είδους, όμως έχω καμμιά 20αριά αντιπροσωπευτικά που έχουν χαρακτηριστεί ως Black metal, πολλά που ξεφυφαν από την πιο τυπική φόρμα του Black metal. Ηχητικά το Black Metal μπορεί να ηχεί σαν Death/hardcore (Impaled Nazarene, ορσμένα Darkthrone, τελευταίο Immortal), σαν εφιαλτική ατμόσφαιρα με ουρλιαχτά με ή χωρίς goth στοιχεία (Emperor, πρώιμοι Mayhem. Immortal, Carpathian forest, κλπ) ή και Taake, Xasthur, πρώιμοι Manes, αλλά στην πορεία μπορεί να κινηθούν και προς άλλες μουσικές κατευθύνσεις (πχ industrial, ambient) όπου θα μπορούσε να ταιριάζει και η θεματολογία τους (Dodheimsgard, Burzum, κλπ).

Ολα αυτά τα χαρακτηρίζει κυρίως η θεματολογία τους και όχι τόσο το στυλ μουσικής. Αλήθεια, οι Mayhem είναι αμιγές Black metal ή σε declaration & Chimera είναι κάτι άλλο; Που είναι και πιο κοντά σε Arcturus του Mascarane;

Για μένα υπάρχει και ασαφές όριο μεταξύ Black metal και κάποιων Goth (Οpeth, Hypocricy, Candle of filth, Moonspell, πρώιμοι Therion-In the woods, κλπ, η λίστα είναι ατέλειωτη)

carheart
01-04-2008, 11:11
τι λέει ρε ο mascarane, με έχει ρουφήξει το πάτωμα.

LokiTricksterGod
01-04-2008, 11:20

κοίτα, μπορεί να μην είμαι φαν του είδους, όμως έχω καμμιά 20αριά αντιπροσωπευτικά που έχουν χαρακτηριστεί ως Black metal, πολλά που ξεφυφαν από την πιο τυπική φόρμα του Black metal. Ηχητικά το Black Metal μπορεί να ηχεί σαν Death/hardcore (Impaled Nazarene, ορσμένα Darkthrone, τελευταίο Immortal), σαν εφιαλτική ατμόσφαιρα με ουρλιαχτά με ή χωρίς goth στοιχεία (Emperor, πρώιμοι Mayhem. Immortal, Carpathian forest, κλπ) ή και Taake, Xasthur, πρώιμοι Manes, αλλά στην πορεία μπορεί να κινηθούν και προς άλλες μουσικές κατευθύνσεις (πχ industrial, ambient) όπου θα μπορούσε να ταιριάζει και η θεματολογία τους (Dodheimsgard, Burzum, κλπ).

Ολα αυτά τα χαρακτηρίζει κυρίως η θεματολογία τους και όχι τόσο το στυλ μουσικής. Αλήθεια, οι Mayhem είναι αμιγές Black metal ή σε declaration & Chimera είναι κάτι άλλο; Που είναι και πιο κοντά σε Arcturus του Mascarane;

Για μένα υπάρχει και ασαφές όριο μεταξύ Black metal και κάποιων Goth (Οpeth, Hypocricy, Candle of filth, Moonspell, πρώιμοι Therion-In the woods, κλπ, η λίστα είναι ατέλειωτη)

όλοι μέσα! το chimera διπλά σε μασκαράν!

wom
01-04-2008, 11:25
http://img182.imageshack.us/img182/8219/blahlc8.jpg

:!: :!: :!:

wino
01-04-2008, 11:27
to Candle of Filth to pairnw san typografiko epishs

Candiru
01-04-2008, 12:34
to Candle of Filth to pairnw san typografiko epishs

ναι

Entrancemperium
01-04-2008, 14:42
La Mascarane Candirale :!: :!:

Helm
01-04-2008, 17:15
Πέρα από οτιδήποτε άλλο μπλακ μεταλ γενικά για μένα είναι - πιο χρηστικό να χαρακτηρίζουμε - το σατανικό έως εωσφορικό μεταλ, ναι. Επειδή το λέει ο Καντιρου δεν πάει να πει ότι εμείς λεμέ το αντίθετο πάντα. Πχ οι Incantation/Immolation στεγνά μουσικά ανήκουν στο ντεθ μεταλ αλλά είναι και μπλακ μεταλ έτσι. Όπως είναι οι Mercyful Fate, οι Venom (ενίοτε) και οι Witchfynde (!!). Αν είναι μπαθορικο παγανιστικό το λέμε pagan metal και αν είναι κλώνος νορβηγικό μπλακ μεταλ το λέμε κλώνο νορβηγικό μπλακ μεταλ (ή σκατα, για πιο συνοπτικό) και τελειώνουμε ;)

Είναι πιο χρήσιμο οι ταμπέλες να χαρακτηρίζουν την αισθητική παρά τις τεχνικές επιλογές δικασης και τρέμολο ριφς ρε παιδί μου. Εγώ δεν θα προτείνω σε κάποιον κάτι σχετικό με κάτι που του άρεσε κυρίως με βάση τι του μοιάζει ηχητικά, αλλά με τι του μοιάζει αισθητικά. Χμ καλά, οχι και πάντα αλλά λέμε τώρα, θα ήταν σωστότερο αυτό.

το ωραιότερο κομμάτι Leviathan στο καινούριο είναι το τελευταίο! Και μετά το 'Garment'.

NihilistikOrder
01-04-2008, 21:24
Den to psinete na anoiksete ena allo thread me titlo filosofia peri tou black metal , k se auto edw na apothewnoume to leviathan kai mono ?
Ti tha kanoume twra tha gurisoume 10 xronia pisw k tha arxisoume na syzitame gia ta oria tou metal? imarton re, arxiste to golf an exete toso elefthero xrono.

@WOM : apo Tragic Empire einai i ekdosi sou?

και μιας και ο όρος "προγκ" μου φαίνεται βλακώδης σαν έννοια και μόνο, αρνούμαι να δω την επιτηδευμένη νεοψαγμενιά που έπεται ως κάτι και σαν άποψη με προσωπικότητα είτε βλαμμένη ταμπέλα του παρελθόντος, οπότε θα ανεφαλαιώσω, οι Deathspell για μένα είναι και παραείναι, και με αυτά τα δεδομένα μπορώ να συνεχίσω να μιλάω για αυτούς.

+100000000000 .... imarton . akou den einai black metal ... na to gurisoume k se atakes tou styl "gia mena ola einai kalo heavy metal" ktl an einai etsi, kai na min lintsaroume kai typous apo tous Cradle of filth otan to lene , alla na tous entasoume stin kasta ton filosofwn tou metal mazi me tin parti mas. :roll:

Candiru
02-04-2008, 11:17
το all music χρησιμοποιεί τον όρο post black metal για όλες αυτές τις μετεξελίξεις. Και ο όρος progressive black metal είναι καλός. Τουλάχιστον για συγκροτήματα που κρατάνε κάτι από το παλιό στυλ (είτε στιχουργικά, είτε μουσικά). Πχ Solefald, Opeth, Korovakill, Dodheimsgard, Ved buenes ende κλπ άνετα μπορείς να τους κολλήσεις αυτές τις ταμπελες, σε Manes, Ulver, κλπ δύσκολα, έως αδύνατο, μια και η αλλαγή είναι δραματική προς industrial ή ηλεκτρονικό. Oi DSO είναι πάντως κάργα Black metal ως αμιγής μετεξέλιξη του τυπικού black metal χωρίς δραματικές αλλαγές στον ήχο (ίσως μόνο για πολύ ειδικά αυτιά)

Entrancemperium
02-04-2008, 12:42
το all music χρησιμοποιεί τον όρο post black metal για όλες αυτές τις μετεξελίξεις. Και ο όρος progressive black metal είναι καλός. Τουλάχιστον για συγκροτήματα που κρατάνε κάτι από το παλιό στυλ (είτε στιχουργικά, είτε μουσικά). Πχ Solefald, Opeth, Korovakill, Dodheimsgard, Ved buenes ende κλπ άνετα μπορείς να τους κολλήσεις αυτές τις ταμπελες, σε Manes, Ulver, κλπ δύσκολα, έως αδύνατο, μια και η αλλαγή είναι δραματική προς industrial ή ηλεκτρονικό. Oi DSO είναι πάντως κάργα Black metal ως αμιγής μετεξέλιξη του τυπικού black metal χωρίς δραματικές αλλαγές στον ήχο (ίσως μόνο για πολύ ειδικά αυτιά)

Re c Candiru pera apo thn plaka twra pws kai me poio skeptiko kathgoriopoieis tis parapanw mpantes ?? Pws ston mpoutso bazeis sto idio tsoubali Opeth DHG dld to mono koino pou exoun paizei na einai oti xrhsimopoioun kai oi duo ki8ares..

Kai nai sumfwna fusika me to diko sou mualo-auti oi DSO sou akougontai san to amesws epomeno bhma apo tous Darkthrone aspoume? Akribws epeidh exoun kai autoi ki8ares, [candiru]"efialtika fwnhtika-ourliaxta" [/candiru mode] kai blasts?? A kai satanikous - (p)eosfwrikous stixoi??

Egw den mporw na pw akomh an to black metals ths neas epoxhs exei san afethria tous DSO hxhtika (h an exei amerikanous san hgetes tou) alla san hype nai, mallon oi DSO einai oi hgetes..

Alla epeidh akribws to xalisame polu se ena review mias diskaras kai ksefugame paaaara polu, anoikste ena kainourio topic na plakw8oume kai na diafwnisoume..

Edw proskuname ton wrest.. :D

H.
03-04-2008, 02:25
Λοιπόν γιατί στο μέταλ αρκάϊβς αλλά και στην έκδοση που κατέβασα για να πάρω μια αυτιά έχει αυτήν την τρακλιστ?

1. Vesture Dipped in the Blood of Morning 05:22
2. Merging With Sword, Onto Them 10:58
3. Made as the Stale Wine of Wrath 08:44
4. VI-XI-VI 07:09
5. Receive the World 07:48
6. Vulgar Asceticism 09:20
7. Noisome Ash Crown 12:55

Harvestman
03-04-2008, 03:39
ελα ντε, καμια σχεση με το κανονικο tracklist.

Candiru
03-04-2008, 10:42
αυτόν ακούω μόλις τώρα. Μάλλον απο τα καλύτερα black metal που έχω ακούσει, πολύ πιο συγκροτημένος ήχος και από τα περισσότερα προηγούμενά τους, αλλά και από DSO οι οποίοι γενικά έχουν χαοτικό ήχο.

Εννοείται τον κατέβασα

H.
03-04-2008, 16:12
Το θέμα είναι και αν αυτό που ακούω είναι το κανονικό ή όχι. Μπορεί ίσως κάποιος να καταλάβει από τις διάρκειες των κομματιών να με πει?

Entrancemperium
03-04-2008, 18:14
Το θέμα είναι και αν αυτό που ακούω είναι το κανονικό ή όχι. Μπορεί ίσως κάποιος να καταλάβει από τις διάρκειες των κομματιών να με πει?

H. to idio einai apla oi papares pou to anebasan exoun entelws ma entelws la8os titlous kommatiwn!! :wink:

Harvestman
03-04-2008, 19:05
το εψαξα λιγο χθες και παρατηρησα οτι και αλλα sites εχουν το tracklist που ποσταρε ο H. οποτε μαλλον μενει να το παρουμε στα χερια μας και να δουμε τι παιζει.

Helm
03-04-2008, 19:32
Απο τις ψιλές λέξεις που πιάνω απ την ακρόαση πχ του πρώτου "Vesture Dipped in the Blood of Morning" από το M-A βγάζω ένα "voices of the angel on mine left thumb" οπότε οι στίχοι τουλάχιστον είναι σωστοί. Δεν ξέρω για τα ονόματα των τραγουδιών.

Candiru
03-04-2008, 19:49
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=am ... fwxzejld6e (http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:0zfwxzejld6e)

to all music dinei ayta

Vesture Dipped in the Blood of Morning 5:22
Merging with Sword, Onto Them 10:58
Made as the Stale Wine of Wrath 8:44
VI-XI-VI 7:09
Receive the World 7:48
Vulgar Asceticism 9:20
Noisome Ash Crown 12:55

Harvestman
03-04-2008, 19:53
πιο πολυ μου αρεσε το αλλο τρακλιστ :P

Candiru
03-04-2008, 20:01
χαχα! μόνο μουσκή ακούτε κι εσείς, συνολικά μια και από στίχους, ό,τι και να λένε δεν βγάζεις άκρη, τα φωνητικά υπάρχουν σαν να είναι και αυτό μουσικό όργανο, ειδικά σε πολλά death και Black.

Intelligent black metal όντως για να μας δουλεύουν: ε μια και κάποιοιες μπάντες μπορεί να έχουν και 2-3 διαφορετικά εξώφυλλα για καλύτερο promoting, εμείς που πρακτικά δεν έχουμε ερμηνεία, ας βάλουμε 2 εκδοχές τίτλων κομματιών να δουλέψουμε τους καθυστέρες οπαδούς μας

Helm
03-04-2008, 20:09
Δεν αποκλείω το λάθος λικ ονομάτων των τραγουδιών να είναι με αυτό το σκεπτικό, Candiru.

Candiru
03-04-2008, 20:16
Δεν αποκλείω το λάθος λικ ονομάτων των τραγουδιών να είναι με αυτό το σκεπτικό, Candiru.

μόνο το μεσαίο είναι σωστό σε εκδοχή λατινικών/σύχρονων αριθμών 6-11-6 ή VI-XI-VI, λέτε να παίζει τίποτε με αντίστροφα μυνήματα καρκινικού τύπου;

Entrancemperium
03-04-2008, 20:28
"Immortal" fash kai kala.. :D

Candiru
03-04-2008, 20:34
πάντςω σε όσα φόρουμ κοίταξα λένε πως ίδια είναι η μουσική με διαφορετικούς τίτλους. Ενα ακόμα στοιχείο για να είναι το πιο πολυσυζητημένο μεταλ άλμπουμ της χρονιάς :P

Entrancemperium
03-04-2008, 20:41
πιο πολυ μου αρεσε το αλλο τρακλιστ :P

Kai mena re c, titloi "Phosphoros" apla koboun to sumpan sta duo!!
Apla re c Harvestman fantazomai oi titloi toy review htan apo to promo sou.. Ara afou einai typwmenoi estw kai se promo, tote autous empisteyome8a mexri na bgei to album kai na idoume an telika prokeitai gia hype trick h apla malakia kai asteiaki toy kuriou pou mp3poihse to massive kai mas to prosfere!!

wom
03-04-2008, 20:47
@WOM : apo Tragic Empire einai i ekdosi sou?

φαινεται το logo στο cd ... Εmbassy ειναι.

NihilistikOrder
04-04-2008, 02:43
to vlad tepes/belketre den einai ?
ola auta ta black legions ta eixe vgalei stin idia fournia o Tragic Empire, gia auto to lew.
kai sovara pisteueis oti mporw na diakrinw logo?

wom
02-05-2008, 07:07
τελικα οντως αλλαξαν οι τιτλοι του promo

http://img100.imageshack.us/img100/6586/listingmr3.jpg

metamelia3
10-05-2008, 20:05
πωπω ρε μλκ, ποιός αμόλησε την πλέμπα πάλι;

Harvestman
10-05-2008, 21:44
ο δισκος ακουγεται ακομα φανατικα οπως πρεπει, και καθε φορα παθαινω οταν σκεφτομαι οτι ο τυπος τα κανει ολα μονος του και γαμαει τοσο στεγνα. περιμενουμε να ερθει το βινυλιο!

wom
10-05-2008, 21:54
η vinyl εκδοση ειναι ωραια για οσους θελουν να το αγορασουν, μιλαμε ζυγιζει συνολο σχεδον 700gr και το artwork ειναι καμια 30αρια σελιδες.

nohandpath
11-05-2008, 02:40
ΡΕ'ΣΕΙΣ τι θρεντ ηταν αυτο,πεθανα!Ωραιες συζητησεις ομως,δεν λεω.

Ο δισκος φαινεται να γαμαει παντως-σημερα τον πηρα πρεφα,δεν εχω πιο εμπεριστατωμενη αποψη ακομα.

[ Οι κουφοι τον παρομοιαζουν με DSO,και καποιοι αλλοι κουφοι δεν παραδεχονται το Φας-που ειναι και blackmetal χοχο. ]

Α,και ωραιο review,μπραβο!

βιλλ

NihilistikOrder
12-05-2008, 00:52
btw opoios thelei to lp as riksei ena pm se mena i as milisei me to manwlio.

Helm
12-05-2008, 16:04
btw οι Deathspell Omega μιλώντας για το SMRC, 4 χρόνια πριν

The new CD is very long, where as the others were of a more digestible length. Do you think this may scare off some listeners?

- Initially, this album was conceived as a DLP, each of the three first sides starting with a prayer. The material separation inherent to the double-vinyl edition probably makes the album more accessible than the CD version, which is a whole indeed, but we strongly disagree anyway with a vision that would imply to release art in a shape that is necessarily consumer-friendly. As Dantec once wrote, true art is cruel by definition (do NOT read further! First: think a while about the immense implications of these few words!). That says a lot about what is labelled as 'art' nowadays, doesn't it?

You wouldn't imagine how painful it was for us to give birth to the abomination this album is. If the listener didn't get to feel any of the anguish we went through -and to remain totally focused for such a long time is not usual nor easy these days anymore -the album would be a failure.

απλές εξηγήσεις για περίπλοκα φαινόμενα. Αν απολαμβάνετε το FAS σαν σύνολο ήχων, αξίζει να σκεφτείτε τι και γιατί λένε εδώ οι DSO. ίσως οι λόγοι που τους θεωρείτε μεγάλη μπάντα, από αυτούς εκλαμβάνονται σαν την αποτυχία τους.

carheart
12-05-2008, 16:33
Μόνο που εκεί αναφέρονται κατά βάση στο Si Monvmentvm, μια κατάσταση τελείως άλλη από τη σημερινή.

Το εν λόγω, περιέχει ακόμα και επαναηχογράφηση παλαιοτέρου κομματιού.

Ακόρντιν του Νεκροξόρκι ουορντς, οι κενώσεις και τα φασωθείτε, θα μπορούσαν να είναι από μια πλευρά το καθένα, διαφορετικού δίσκου πάντα.

Δες το αλλιώς, οι προ-Άσπα Deathspell Omega δήλωναν με στόμφο πως το cd είναι ξεπούλημα και πως ποτέ δεν επρόκειτο να κυκλοφορήσουν μουσική σε τέτοιο format.

Απλές εξηγήσεις, περίπλοκα φαινόμενα, και μια χαριτωμένη ασυνέπεια να τα δένει όλα όμορφα μεταξύ τους.

Συνεχίζω να μη βρίσκω ψεγάδι στο Fas. Νομίζω πως ούτε οι ίδιοι μπορούν πλέον.

Helm
12-05-2008, 17:19
Και εγώ το εκτιμώ (σαν θέση) περισσότερο από ότι πριν, τώρα που το έψαξα κάπως, δεν το διασκεδάζω καθόλου όμως.

Μόνο που εκεί αναφέρονται κατά βάση στο Si Monvmentvm, μια κατάσταση τελείως άλλη από τη σημερινή.

Το Si Monumentum είναι πολύ λιγότερο βασανιστικό, και το Kenose. Βλέπω το FAS σαν την εξέλιξη (όχι τελείωση, θα παίξει και τρίτο μέρος, σωστά?) του κονσεπτ 'βασανιστηρίου' που λένε παραπάνω. Και στην τελευταία ανάλυση, ποια είναι η κατάσταση η σημερινή και πως διαφέρει από την του Monumentum, κανείς σας δεν φαινεται να θέλει να δεσμευτεί περί του τι ήταν τότε, τι είναι τώρα, και τι θα προσπαθήσουν να είναι αργότερα οι Deathspell. Αλλά σας αρέσουν!

Δες το αλλιώς, οι προ-Άσπα Deathspell Omega δήλωναν με στόμφο πως το cd είναι ξεπούλημα και πως ποτέ δεν επρόκειτο να κυκλοφορήσουν μουσική σε τέτοιο format.

Στην ιδία συνέντευξη πρώτη πρώτη ερώτηση απαντιέται αυτή.

Απλές εξηγήσεις, περίπλοκα φαινόμενα, και μια χαριτωμένη ασυνέπεια να τα δένει όλα όμορφα μεταξύ τους.

Οι Deathspell Omega αντιστέκονται με συνέπεια 3 άλμπουμ τώρα στην ανάγκη σας να μη σημαίνει τίποτε στερεό η μουσική τους, μάλλον. Δεν μπορώ να τους απολαύσω, αλλά απολαμβάνω αυτή τους την ικανότητα :)

carheart
12-05-2008, 17:44
Οι Deathspell Omega σαφώς και δεν ήταν "ίδιοι" το 2003 με τους Deathspell Omega του 2008.

Και μόνο το γεγονός πως το Si Monvmentvm ήταν η πρώτη δουλειά με τον Miko Aspa να συμμετέχει, δίνει την εξήγηση του γιατί το συγκρότημα ξέφευγε σταδιακά.

Φυσικά τίθεται θέμα εξέλιξης, ΕΙΔΙΚΑ εδώ δεν υπάρχει ασυνέχεια. Μακάρι το επόμενο να είναι ακόμα πιο "βασανιστικό".

Αυτό το "να μη σημαίνει τίποτα στερεό" η μουσική τους, δεν το καταλαβαίνω, αυτό το Άλφα ρε παιδάκι μου, με μπερδεύει κάπως.

Έχω ξαναπεί πως οι Deathspell Omega σώζουν το σημερινό black metal, το εκτινάσσουν σε άλλες κλίμακες, βρίθουν διαφορετικότητος από τις απολαβές που σου παρέχει το ιδίωμα, αλλά όχι τόσο από τις βάσεις του. Δεν έχω καμία ανάγκη να παραδεχτώ πως οι Deathspell Omega κάνουν κάτι τόσο απόμακρο και μυστηριακό καικαικαι, ώστε να χρησιμοποιήσω τον ισχυρισμό ως ασπίδα της μη-κατανόησης των συμβάντων εδώ, κάτι που -σαν άλλοι Sunn 0)))- οι Deathspell Omega έχουν επιτηδευμένα και υποχθόνια επιβάλλει στους με το ζόρι ψαγμένους blackmetal-άδες εκεί έξω που κανείς δεν τους καταλαβαίνει γιατί έχουν περάσει σε νέα επίπεδα συνειδητότητας και κοσμικής κατανόησης και που είναι και OFF και δεν ξέρω και τι είναι.

Μπορώ να απολαύσω τους Deathspell Omega για συγκεκριμένους λόγους, αν θες μπορώ να στους αναφέρω περιληπτικά, είναι πάρα πολλοί, ο εξής ένας : Το "Fas-Ite, Maledicti, In Ignem Aeternum" με έχει φέρει σε τέτοια επίπεδα ψυχικής και σωματικής (=heavy metal!!) έξαρσης, που μόνο με "Written in Waters", "Min Til Skal Komme", "Dead as Dreams" μπορεί να συγκριθεί, και να χάσει ίσως, αλλά να συγκριθεί επί ίσοις όροις, και αυτό είναι τόσο μεγάλο για μένα από μόνο του, που δεν το βλέπω σαν "ικανότητα" της μπάντας με τη δική σου σκοπιά, αλλά σαν κάτι, που όπως θα έλεγες και εσύ για κάποιον δίσκο των Fates Warning ας πούμε, "αφήνει κάτι πίσω του".

Και επειδή οι δίσκοι πλέον, ειδικά στο black metal, που πλέον αφήνουν κάτι μεγάλο πίσω τους, έχουν την ηγετική ικανότητα να είναι στα αλήθεια ελάχιστοι, δεν αλλάζω ούτε κατά μισή μοίρα την εικόνα που έχω για τους Deathspell Omega του Fas. Αν καταφέρουν στο επόμενο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, θα έχουμε πολλά παραπάνω να πούμε για το πόσο τελικά μπορεί να είναι διαφορετικοί δύο άνθρωποι, ένας γάλλος και ένας φινλανδός, μετά από μια κάποια τέτοια μανιώδη δημιουργικότητα.

Kveldssanger
12-05-2008, 17:47
λιγο ντροπη βεβαια να αναφερεις το fas ite στην ιδια προταση με τα αλλα 3. και εκει με την συνειδητοτητα και τους ψαγμενους οπαδους σε εχασα λιγο

carheart
12-05-2008, 17:53
εμπεριείχε λεπτή ειρωνία.

Helm
12-05-2008, 20:16
Και μόνο το γεγονός πως το Si Monvmentvm ήταν η πρώτη δουλειά με τον Miko Aspa να συμμετέχει, δίνει την εξήγηση του γιατί το συγκρότημα ξέφευγε σταδιακά.

Ακούγοντας τα πρώτα δυο-τρια τους, έτσι λέω και γω. Αλλά από το Monumentum μέχρι το Fas βλεπω μια ευθεία γραμμή.

Φυσικά τίθεται θέμα εξέλιξης, ΕΙΔΙΚΑ εδώ δεν υπάρχει ασυνέχεια. Μακάρι το επόμενο να είναι ακόμα πιο "βασανιστικό".

Μακάρι, ναι, είμαι πολύ περίεργος πως αυτό μπορεί να γίνει.

Έχω ξαναπεί πως οι Deathspell Omega σώζουν το σημερινό black metal, το εκτινάσσουν σε άλλες κλίμακες, βρίθουν διαφορετικότητος από τις απολαβές που σου παρέχει το ιδίωμα, αλλά όχι τόσο από τις βάσεις του. Δεν έχω καμία ανάγκη να παραδεχτώ πως οι Deathspell Omega κάνουν κάτι τόσο απόμακρο και μυστηριακό καικαικαι, ώστε να χρησιμοποιήσω τον ισχυρισμό ως ασπίδα της μη-κατανόησης των συμβάντων εδώ, κάτι που -σαν άλλοι Sunn 0)))- οι Deathspell Omega έχουν επιτηδευμένα και υποχθόνια επιβάλλει στους με το ζόρι ψαγμένους blackmetal-άδες εκεί έξω που κανείς δεν τους καταλαβαίνει γιατί έχουν περάσει σε νέα επίπεδα συνειδητότητας και κοσμικής κατανόησης και που είναι και OFF και δεν ξέρω και τι είναι.

Δε σε καταλαβαίνω να σου πω εδώ. Ισως χωρίς την ειρωνεία και με ευθύτητα κάτι να γίνει. Από την άλλη, ίσως όχι, είμαστε και OFF που λες.

ψυχικής και σωματικής (=heavy metal!!) έξαρσης

Αυτό το καταλαβαίνω πως μπορεί να συμβεί, αλλά νομίζω ότι πέρα από την εντύπωση που ίσως δημιουργούν σωματικά ή και ψυχικά, αξίζει να εξεταστεί και το τι λένε και γιατί κάποια στιγμή, αν μη τι άλλο από τους κοντινούς οπαδούς τους, το αξίζουν νομίζω. Δε θα κάνω κύκλους, το απόσπασμα απο την συνέντευξη ήθελα να παραθέσω για όποιον ψάχνει ένα 'κλειδί' περί του που να αρχίσει να αποκρυπτογραφεί τα 3 τελευταία.

NihilistikOrder
13-05-2008, 01:32
Diladi (etsi gia na mpw k gw sti fasi mias k variemai) to "flight of the behemoth" to xeis apokryptografisei ? I tous Autechre mporeis na eksigiseis giati tous goustareis toso k ti aisthanesai otan tous akous ? Amfivaleis oti oi perissoteroi tous goustaroun gia ti fasi tou oti "auto einai texni k peiramatismos, epeidi oi typoi programatizoun ti mousiki tous na oume , k auto sto gkazi metraei para poly k paei asorti me to rige mplouzaki mou"?

E kai oson afora tin ekseliksi twn DSO, poso pio profanes mporei na ginei ? Oti exei graftei apo sena k to manwli ws twra ta leei ola. Oi typoi itan pitsirikades k true k eixane gnwrimies na poume k vgazane mono "true" vinulio. Otan egine i metagrafi kleidi k mpike k o pio psimenos sti fasi Finladnos, auta pou eixe sto mualo tou o gallos arxisan na pernoun mia prwimi morfi mesa sto "Si monumentum" . Kai gia na pw tin alitheia emena mou fainontai pio palies idees apo tin imerominia kukloforias tou diskou, mias k to Kenose k oli i allagi pou akolouthise me kathe kukloforia tous apo kei kai pera, irthe poly grigora . Dld den einai oti vgalane to "si monumentum" to opoio orimase mesa tous kai eipane na proxwrisoun stin kenose epoxi. O diskos autos eixe idi orimasei mesa tous . Toulaxiston auti tin entypwsi mou dinei emena. K autos einai o logos pou apo tin roukounistiki antimetwpisi twn prwtwn kukloforiwn, metapidisan se ena allo epipedo mousika, egkefalika kai otidipote allo.
Kai oson afora tin geniki apodoxi den pernaei apo to xeri sou panta. Otan kaneis enan aristourgimatiko disko, exwntas ena simantiko kalt status logw tis proigoumenis vlaxourias sou kai o "psagmenos" syntaktis tou terrorizer se vazei mesa sta 10 kalutera tis xronias , e den einai duskolo na se mathei k i koutsi maria i o takis o "necromutilator pou palia akouge black me pliktra alla twra to kopse" ...
I eilikrinia se osa les fainetai apo tin synepeia sou. Kai doksa to megalodunamo oi DSO einai arketa sunepeis se ola tous. Auta me apla logia imho.

Helm
13-05-2008, 15:26
Otan kaneis enan aristourgimatiko disko, exwntas ena simantiko kalt status logw tis proigoumenis vlaxourias sou kai o "psagmenos" syntaktis tou terrorizer se vazei mesa sta 10 kalutera tis xronias , e den einai duskolo na se mathei k i koutsi maria i o takis o "necromutilator pou palia akouge black me pliktra alla twra to kopse" ...

Αυτό, αυτό! Δεν βλέπω να ψάχνεται ο κόσμος για το γιατί είναι αριστουργηματική θέση το φας, βλέπω να το παίρνει δεδομένο ότι είναι επειδή... τα λες και μόνος σου.

Diladi (etsi gia na mpw k gw sti fasi mias k variemai) to "flight of the behemoth" to xeis apokryptografisei ?

Δε μ'αρέσει, δεν ασχολούμαι. Καλά ούτε το φας μ'αρέσει, αλλά μοιράζει από μακριά ότι έχει ψωμί, εναντία με το οτιδήποτε Sunn

I tous Autechre mporeis na eksigiseis giati tous goustareis toso k ti aisthanesai otan tous akous ?

Και ναι και οχι, έχω κάνει ένα ριβιου αν σε ενδιαφέρει.

Amfivaleis oti oi perissoteroi tous goustaroun gia ti fasi tou oti "auto einai texni k peiramatismos, epeidi oi typoi programatizoun ti mousiki tous na oume , k auto sto gkazi metraei para poly k paei asorti me to rige mplouzaki mou"?

Όσο αφορά την τελευταία δεκαετία Autechre είμαι σίγουρος ότι αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται συχνά. Η διαφορά ποια είναι: οι Autechre δεν επιδέχονται τα τελευταία 10 χρόνια και πολλά παραπάνω από αυτό, σε επίπεδο αποκρυπτογράφησης, οπότε τα θέλανε, τα πάθανε, δε φταίνε οι χιπστερς. Οι DSO, δηλαδή τα τελευταία 2-3 άλμπουμ τους, είναι αποκρυσταλλωμένη ιδεολογία, ούτε καν μόνο αισθητική και μίμηση φαντασιακής ιδεολογίας όπως το 99% του black metal, και μου προκαλεί το ενδιαφέρον το πως αυτή παραβλέπεται μια, και μου προκαλεί το ενδιαφέρον εκατό το πως απολαμβάνει κανείς αυτά τα αλμπουμς έχοντας μόνο μια υποψία στη καλλίτερη ότι είναι 'φορτωμένα' ιδεολογικά και φιλοσοφικά, και ως εκεί.

NihilistikOrder
13-05-2008, 16:10
Quote:
Otan kaneis enan aristourgimatiko disko, exwntas ena simantiko kalt status logw tis proigoumenis vlaxourias sou kai o "psagmenos" syntaktis tou terrorizer se vazei mesa sta 10 kalutera tis xronias , e den einai duskolo na se mathei k i koutsi maria i o takis o "necromutilator pou palia akouge black me pliktra alla twra to kopse" ...

Αυτό, αυτό! Δεν βλέπω να ψάχνεται ο κόσμος για το γιατί είναι αριστουργηματική θέση το φας, βλέπω να το παίρνει δεδομένο ότι είναι επειδή... τα λες και μόνος σου.

Milaw gia to "Si monumentum" omws :D ...sorry an den egine katanoito me ton tropo pou to egrapsa
To kalt status tis mpantas meta apo auton ton disko ektoksefthike apo to "true" sto "mesias" , kai oxi adika dedomenou tou genikoterou epipedou tou idiomatos. Opote to "fas" irthe na epivevaiwsei tin mesiaki fusi tous. Einai episis gegonos oti o mesos mplak metalas to akouei logw hype, epeidi " etsi prepei " . Apo kei kai pera den nomizw oti einai kai mesa stis protheseis tis idias tis mpantas na ginei katanoiti, toulaxiston me eukolo tropo. To poso eksitarei loipon kapoion i asafia autou tou diskou i to credit pou tsimpaei epeidi prospoieitai oti ton eksitarei einai thema to opoio me afinei pagera adiaforo.
O kathenas mporei na viwnei mia katstasi me diaforetiko tropo, opote se kati toso "kleisto" oso to fas , den mporw na skeftw me poion tropo tha mporouse na dwthei ermineia .. kai auto einai pou kanei tin mpanta terastia. Oti mporei na kanei toso kosmo na syzitaei toso poly, kai to 90% na min exei plisiasei oute konta stin pigi twn oson simainei o diskos gia tin idia tin mpanta, koinws na tautistei dld. Enas diskos pou gia opoiondipote logo dimiourgei toso eteroklita sunaisthimata (se autous pou pragmatika exoun asxolithei mazi tou), an mi ti allo einai enas megalos diskos.
Den kserw an me pianeis k sorry giati to grapsa poly sta proxeira giati viazomai , tyxwn lathi ta diorthwnw argotera.

Helm
13-05-2008, 16:20
Όχι σε πιάνω μια χαρά (μη με παρεξηγάς) και συμφωνώ ότι προφανώς το αλμπουμ είναι αξιόλογο κοινωνικά και σαν πρόφαση μελέτης της υποκουλτούρας του μπλακ μεταλ αν μη τι άλλο.

Apo kei kai pera den nomizw oti einai kai mesa stis protheseis tis idias tis mpantas na ginei katanoiti, toulaxiston me eukolo tropo.

Με εύκολο τρόπο οχι, βασανιστικά ναι, και είναι μέσα στις προθέσεις τους νομίζω αν δεις πως είναι γραμμένοι οι στίχοι και τι λένε στις λίγες συνεντεύξεις τους. Δεν είναι όσο δύσκολο νομίζεις να πλησιάσεις κάπως στο τι και γιατί γίνεται εδώ, χίλιες φορές πιο δύσκολο είναι σε κάτι αφηρημένο σαν το Written in Waters πχ παρά εδώ. Εδώ υπάρχει μέθοδος ιδεολογική.

NihilistikOrder
13-05-2008, 19:21
sto written in waters itan 17 xronoi norvigoi gia auto.

Εδώ υπάρχει μέθοδος ιδεολογική.

symfwnw apolyta.
episis sigoura an den ithelan na kserei kaneis gia ti milane , den tha evazan k stixous . Apo kei kai pera kapoia pragmata ta ermineueis viwmatika k kapoia alla me ti logiki. e edw isxuei mallon to prwto. oi stixoi einai ta mikra velakia pou sou deixnoun tin kateuthinsi otan mperdeuteis.

P.S den ennow na paroume oloi LSD gia na akousoume to fas. pros apofugi pareksigisewn.

Candiru
13-05-2008, 19:55
βασικά το si monumentum πως στο διάλα λέγεται (σήμερα το άκουσα επιτέλους ολόκληρο) είναι κλάσεις ανώτερο από το fas και είναι κορυφαίο αριστουργηματικο black metal. Το φας, είναι μεν πολύ καλό αλλά κάπου με κούρασε η χαοτικότητά του.

NihilistikOrder
13-05-2008, 20:51
klaseis anwtero = eukoloakousto

fantazomai oti isxuei i isotita etsi ? Den to lew epikritika se kamia periptwsi.

Candiru
13-05-2008, 21:11
έχει μουσικότητα και δεν με κούρασε καθόλου, κάτι σπάνιο για ωμό black metal, σιγά σιγά θα το πεις και mainstream εσύ :lol:

Helm
13-05-2008, 21:18
σκεφτόμουν για το φας ότι θα ήταν πολύ πιο ευκολοακουστο (στο σημείο του να μπορείς να παρακολουθήσεις τι συμβαίνει συνθετικά, δε χρειάζομαι παραπάνω) αν τα ντραμς δεν ήταν μιξαρισμενα τόσο ψηλά.

Boris-san
13-05-2008, 22:42
To leviathan gamhse.de nomizw oti moiazei me d. omega kai afti h sugrush to upovivazei,oxi giati oi deathspell omega den exoun ginei to kalutero black metal sugrothma twn hmerwn,me ligous na tous antagonizontai alla giati to ''massive..." einai kat thn apopsh mou aftofoto.

oswn afora fto pou suzutate kai egw protimw to si apo to fas,alla eimai vevaios oti sto mellon to fas tha anaferetai san to aristourghma tous,ektos an to xeperasoun opote paw paso.alla prosopika thn anatrixila kai th mustagwgia pou mou prokalese to si,poli liga black albums mou exoun prokalesei

NihilistikOrder
13-05-2008, 23:26
btw thewrw kalutero disko gia diaforous logous to si apo to fas. asxeta me to poso olokliromeno einai to kathe ena ... apli yposimeiwsi .

P.S re mipws na to sunexisoume se allo thread auto me tous dso ? edw as poume gia to Leviathan kalutera to opoio aneta einai apo tis diskares tis 5etias

Entrancemperium
14-05-2008, 01:15
Reeeeeee kseftulisthke to thread na poume me tis fanfares peri fas kai skata na fas kai upotimatai o uperdiskaros tou Wrest gmt..
Paparisteite allou... :evil:

symposium_lexotanil
14-05-2008, 01:45
oi perissoteroi edo mesa exete xasei ti mpala kai den exete idea gia ti prama milate, arxis genomenis apo ton idio ton reviewer, o opoios mporei genika na kserei apo mousiki (de tha statho sauto, de me endiaferei kiolas) alla apo mplakmetal de niothei mia kai fainetai apo kathe anafora tou sxetika me to idioma. kai mesa se ola auta exoume ton helm pou afrizei pragmatika apo to kako tou epeidi den tou aresei o diskos. to pathaino ki ego auto syxna pykna. otan de mou aresei enas diskos pou apotheonetai toso poly niotho apisteuta rigmenos pou ego steroumai autis tis apolausis, alla den kathomai kiolas na pseirizo to thema gia na peiso ton eauto mou oti den aksizei o diskos, etsi oste na mi niotho asxima pou de maresei. otan kapoia stigmi ginei ksekathara pos milontas gia to fas, milame gia ena aristourgima pera apo ta oria opoioudipote ixou kai opoioudipote steganou, tote tha ta afisoume ola auta piso mas kai tha xoume kai tin eukairia na asxolithoume me (katapliktika men, apla mplakmetal de) albums opos to leviathan.
a kai @kveld,carheart otan afisete piso ton akrato piourismo sas tha symfonisete oti to fas afinei piso tou me eukolia aplisiasta (mexri tora) aristourgimata opos to written in waters. kai epeidi akrivos egine anafora sto sygkekrimeno album, na po oti gia mena to fas einai kata kapoio tropo to written in waters tou simera. kai epeidi ego eimai fan tis ekseliktikias theorias sti mousiki (oti dld me to perasma ton xronon kai tis parastaseis pou syssoreuontai vgainoun olo kai pio omorfa pramata) vgainei eukola to symperasma oti to fas einai anotero.

vevaia ego agapao kai tous hate forest, opote isos den prepei na me parete sta sovara, ase pou apo mplakmetals pleon de mou kanei kardia na akouso tpt allo ektos apo to fas, to opoio den einai kan mplakmetal imo. go figure!

edit : den prokeitai na sxoliaso tpt allo sxetika, opote opoiadipote aporia, epithesi, ktl tha meinei anapantiti.

edit 2 : sxetika mauta pou eipe o helm gia ta drums tou fas. kapoia stigmi elega ston karxart pos i pio tromaxtiki/teratodis skepsi sxetika me to fas einai oti ta drums tou katafernoun na akougontai pio entyposiaka akoma ki apo tis kithares. weird.

Boris-san
14-05-2008, 09:18
Reeeeeee kseftulisthke to thread na poume me tis fanfares peri fas kai skata na fas kai upotimatai o uperdiskaros tou Wrest gmt..
Paparisteite allou... :evil:

afto akrivo.o diskaros

carheart
14-05-2008, 12:00
vevaia ego agapao kai tous hate forest

NihilistikOrder
14-05-2008, 12:12
symposium_lexotanil wrote:

:D :twisted:

nohandpath
14-05-2008, 12:57
Για πειτε μου τωωρα αν το πηρε κανενας σε CD format και απο που-απο ινδερνε κυριως!

Helm
14-05-2008, 16:06
oi perissoteroi edo mesa exete xasei ti mpala kai den exete idea gia ti prama milate, arxis genomenis apo ton idio ton reviewer, o opoios mporei genika na kserei apo mousiki (de tha statho sauto, de me endiaferei kiolas) alla apo mplakmetal de niothei mia kai fainetai apo kathe anafora tou sxetika me to idioma.

τόσο out εδώ!

kai mesa se ola auta exoume ton helm pou afrizei pragmatika apo to kako tou epeidi den tou aresei o diskos. to pathaino ki ego auto syxna pykna. otan de mou aresei enas diskos pou apotheonetai toso poly niotho apisteuta rigmenos pou ego steroumai autis tis apolausis, alla den kathomai kiolas na pseirizo to thema gia na peiso ton eauto mou oti den aksizei o diskos, etsi oste na mi niotho asxima pou de maresei.

κοίτα ναι μια παρανοίλα παίζει σιγουρα ρε πούστηδες δε σας πιστεύω ότι τη βρίσκετε με το φας κάτι τρέχει και δε μου λέτε!

Drudkh δύναμη (ε τα 2 πρώτα τελοσπάντων)!

edit 2 : sxetika mauta pou eipe o helm gia ta drums tou fas. kapoia stigmi elega ston karxart pos i pio tromaxtiki/teratodis skepsi sxetika me to fas einai oti ta drums tou katafernoun na akougontai pio entyposiaka akoma ki apo tis kithares. weird.

Εντυπωσιακά είναι σίγουρα και τίγκα στην τσίτα διακόσια μίλια την ώρα θα-σε-γαμήσω-και-θα-σαρέσει κλπ απλά δεν ακούμε καλά από κάτω.

NihilistikOrder
14-05-2008, 18:50

tha me lalisete re pousti. apo sena den to perimena auto pantws.

allos gia urgehal ?

Helm
14-05-2008, 18:54
Δεν είναι καθόλου το ίδιο.

Vicotnik
14-05-2008, 19:19

tha me lalisete re pousti. apo sena den to perimena auto pantws.

NihilistikOrder, τι εννοείς;;;

Καλά τον Χελμ δε τον λαμβάνω υπόψιν ;p

phthoggon
14-05-2008, 19:36
Ρε Νιχιλίστικ άσε τους Drudkh και πάρε και το κοκκινογένη να πάτε να ακούσετε τίποτα NUNSLAUGHTER \m/ \m/ να πούμε.

Εντυπωσιακά είναι σίγουρα και τίγκα στην τσίτα διακόσια μίλια την ώρα θα-σε-γαμήσω-και-θα-σαρέσει κλπ απλά δεν ακούμε καλά από κάτω.

οχοχο σε πιάσαμε πάλι, τι μας λες για το δίσκο αφού δεν έχεις καταφέρει να πιάσεις αυτά που πρέπει από τι φαίνεται? 'Γω θα το ξαναπώ, 6 μήνες μου πήρε να ακούσω τι ακριβώς παίζουν οι κιθάρες και πιο πριν μου φαινόταν μια τεχνοκρατική μαλακία του "γουωω φιλάρα τι παίζει εδώ, πολύ αβανγκαρντ, ΠΡΕΠΕΙ να το γουστάρεις" όπως μαρτυράνε δυστυχώς τα πρώτα ποστς του αντίστοιχου θρεντ (scripta manent!) Αυτό επίσης θα μπορούσε να αποτελεί και τη σημαντικότερη ένδειξη για τους βασανισμούς και τους μαζοχισμούς και το κόνσεπτ που έψαχνες βτγ :wink:

Α, και το Λεβιάθαν δεν είναι τπτ φοβερό τελικά (τι έγινε, του έδωσε 9/10 ο Γιοβανίτης στο Χάμμερ?) ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ DEMO ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΧΙΠΣΤΕΡΣ EDIT2: ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΛΕΒΙΑΘΑΝ DSO ΛΕΒΙΑΘΑΝ DSO ΛΕΒΙΑΘΑΝ DSO EDIT3: Και δεν είναι δω το black metal offtopic thread

NihilistikOrder
14-05-2008, 20:00
@vic

oti i moni mpanta tribute stous burzum pou maresei einai oi nyktalgia ante kai oi ornaments of sin. an kai to teleutaio nyktalgia itan arketa "elliniko" :wink:

@helm

fusika den einai to idio alla pame apo to kako sto xeirotero.. prwta eipame gia hate forest, meta gia drudkh (twn opoiwn oi prwtoi idietaira diskoi einai mpanal gia na to pw eugenika) , e kapoios eprepe na sumplirwsw k me to asteio twn urgehal.

@pthogo
kala pthoge ntaksei den kserw ti na pw ... to asteio me tous nun slaughter prwton den se timaei. deuteron twra auto gia ta demo mas douleueis ? otan eixe ferei o markos me damaged to verater ekane 10 xronia gia na sprwksei 3 kopies k erxesai k mas les gia ta demo ? ok eimaste trendy k mas arese k to neo epos twn revenge episis.
Oi diskoi twn leviathan einai enas k eans ..toso apla , k ama valeis k tin pleura tous me to split twn sapthuran exeis ena poly wraio 3 wro me meros tou kaluterou black metal pou graftike ta teleutaia 5-6 xronia. auto exw na pw
ama twra esu me thewreis trendy mou einai adiaforo, den eimai pia 18.

Helm
14-05-2008, 20:12
οχοχο σε πιάσαμε πάλι, τι μας λες για το δίσκο αφού δεν έχεις καταφέρει να πιάσεις αυτά που πρέπει από τι φαίνεται?

Κρατα με μαν γερά, ο,τι μπόρεσα να ακούσω από DSO το άκουσα μετά από πααααρα πολλές ακροάσεις λόγω αυτού και του άλλου θρεντ. Έχω μια ιδεα τι παίζουν κιθαριστικά πια, και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Το ενδιαφέρον με τα πολύ-ψηλά-ντραμς είναι πάντα αυτά που νομίζεις οτι ακους να παίζουν οι κιθάρες άπω κάτω. Είναι ωραίο πράγμα ενίοτε, αν υπάρχει χώρος να φανταστείς και το σηκώνει το κονσεπτ. Αλλά με το ΦΑΣ υπάρχει χώρος για μπουνιές κυρίως μόνο. Μη περάσει κανένας καλά, τζιζ κακό, χαμόγελο ζωγραφισμένο στο χέρι μπροστά στο πρόσωπο.

Αυτό επίσης θα μπορούσε να αποτελεί και τη σημαντικότερη ένδειξη για τους βασανισμούς και τους μαζοχισμούς και το κόνσεπτ που έψαχνες βτγ :wink:

Ναι, αν είστε μαζοχιστές και γουστάρετε γδαρσιμο για 6 μήνες πριν αρχίσει να παίρνει μορφή. Σορυ που δεν είμαστε όλοι!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΛΕΒΙΑΘΑΝ DSO ΛΕΒΙΑΘΑΝ DSO ΛΕΒΙΑΘΑΝ DSO EDIT3: Και δεν είναι δω το black metal offtopic thread

έχω μια σοβαρή υποψία οτι μου αρέσουν οι Spektr!!!

phthoggon
14-05-2008, 20:46
@pthogo
kala pthoge ntaksei den kserw ti na pw ... to asteio me tous nun slaughter prwton den se timaei. deuteron twra auto gia ta demo mas douleueis ? otan eixe ferei o markos me damaged to verater ekane 10 xronia gia na sprwksei 3 kopies k erxesai k mas les gia ta demo ? ok eimaste trendy k mas arese k to neo epos twn revenge episis.
Oi diskoi twn leviathan einai enas k eans ..toso apla , k ama valeis k tin pleura tous me to split twn sapthuran exeis ena poly wraio 3 wro me meros tou kaluterou black metal pou graftike ta teleutaia 5-6 xronia. auto exw na pw
ama twra esu me thewreis trendy mou einai adiaforo, den eimai pia 18.

χαχ χαλάρωσε, δεν είμαι ιδιαίτερα σοβαρός, όπως πάντα! δε σε θεωρώ τρέντι (!!) απλά έχω την εντύπωση ότι εσύ μαζί με ένα πολύ μεγάλο άλλων ατόμων προτιμάτε πράγματα αντί των Drudkh για τα οποία πχ δε θα έβαζα ούτε για 15 δευτερόλεπτα να ακούσω, αλλά νο προμπ, είμαι σίγουρος ότι είναι και αμφίδρομη η σχέση ;p Τώρα για το Verrater τι να σου πω, τραγικό και τρομακτικό αυτό που λες, αλλά δε περίμενα και πολύ περισσότερα από το "ελληνικό μπλακμεταλ κοινό!". Και όπως να το κάνουμε, το εύρος των ιδεών και των πραγμάτων που έχει παίξει ο Λεβιάθαν στα ντέμο προσπερνάει τα ομολογουμένως πολύ καλά πράγματα που έχει κάνει στα full length. Κομμάτια όπως το In this Slaveship, the Will of Leviathan, Τhe Sinking, Shed This Skin, Those Slimy Things are Real (!!) δεν τα έχει ούτε κατα διάνοια στο καινούργιο. Λέω γω. Και μια χαρά θα είναι το καινούργιο Revenge φαντάζομαι!

ps. τι tribute-band-to-Burzum ρεε, ντάξει και να πούμε ότι η υπέρτατη δισκάρα Automn Aurura θυμίζει ακόμα ακούτε το Blood in our Wells όμως.

NihilistikOrder
14-05-2008, 21:16
δε περίμενα και πολύ περισσότερα από το "ελληνικό μπλακμεταλ κοινό!".

τι tribute-band-to-Burzum ρεε, ντάξει και να πούμε ότι η υπέρτατη δισκάρα Automn Aurura θυμίζει

vl. ---->
meta gia drudkh (twn opoiwn oi prwtoi idietaira diskoi einai mpanal gia na to pw eugenika)

einai gegonos episis oti oute to blood in out wells oute ta epomena exw akousei

ntaksei xalaros eimai ... sorry an fanike epithetiko to post :D

P.S apanta EDW (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=21385)

phthoggon
14-05-2008, 21:23
Είναι μεγάλος δίσκοντας ο Blood in our Wells, Forrows of Gods και Ukranian Insurgent Army και τεράστιες πλαγιές και δάση και ο άνεμος σφυρίζει άγρια και όλοι οι Ικόνοκλαστ και ούμπου νουάρ του κόσμου να τρέχουν! Και να το ακούσεις παρ' ότι δε τα γουστάρεις αυτά τα βλάχικα, το ξέρω! Α, και για να κλείνουμε με το οφφτοπικ, τι ακριβώς για το "ελληνικό μπλακμέταλ κοινό"? Συμφωνείς?

NihilistikOrder
14-05-2008, 21:25
ela sorry teleutaio pou kanw edw pera ... katw apo ta 2 prwta quotes ithela na valw sumfwnw alla xathika me tin texnologia

apanta EKEI (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=21385) :D

carheart
15-05-2008, 15:59
Αυτό λέει θα βγει 500 κόκκινα και 500 μαύρα στη Moribund, καθώς και άλλα 500 μαύρα στη Debemur Morti.

Ιωσήφς τα κόκκινα να πάρουμε.

NihilistikOrder
15-05-2008, 16:59
koita moribund synolo 1000... enw debemur 500 ...egw tou gallou tha ferw
ama de thes no prob...

P.S den paradexomai oti me psinei to kokkino giati tha vgei o helm k tha me leei sullekti :rofl:

carheart
15-05-2008, 17:01
ίδιες εκδόσεις θα είναι ρε;

phthoggon
15-05-2008, 17:12
Καλά κανονίστε να το πάρει κάποιος από τους δύο στα σίγουρα να δούμε και το 30σέλιδο booklet μία φορά στη ζωή μας πριν ψοφήσουμε ξερω γω

carheart
15-05-2008, 17:31
H ευρωπαϊκή έκδοση έχει λέει 12 σελίδες booklet. Το νου σας!

NihilistikOrder
15-05-2008, 19:28
prwton kapoios episkefthike to site tou isxurou lordou , e manwli? :D

pthoge min trelainesai 12 selido einai to booklet k stis 2 ekdoseis...ti tha vaze se 18 parapanw selides re seis ? ekthesi idewn ? enas to kane k opws oloi kseroume twra einai nekros :wink:
oi diastaseis tou einai 30x30 apla ... min empisteuesai to manwli, anthrwpos einai den mporei na ta thymatai ola .

carheart
15-05-2008, 20:23
Ildjarn is Dead!

wom
15-05-2008, 20:26
ρε κατ' ευφημισμόν ειπα '30 σελιδες' πριν, επειδη το (κοκκινο) vinyl που ελαβα ζυγιζει σχεδον κιλο.

φωτογραφιες βαριεμαι προς το παρον, παρε μια απο το cd (που ειναι ευκολο αν και digipack) φθογγε

http://img185.imageshack.us/img185/4605/14183423qs3.jpg

μανωλης πως θα αντεξεις τοσο κοκκινο ρε συ?

carheart
15-05-2008, 23:25
Αυτό το θέμα με το κόκκινο το έχω σκεφτεί πολλάκις, αλλά νομίζω πως δεν μπορώ παρά να το δεχτώ πλέον. Είναι γνωστό βέβαια πως οι πράσινοι δίσκοι παίζουν καλύτερα, και τα πιατίνια ακούγονται σαν να τα παίζουν στο δωμάτιό σου. Και δεν φθείρονται και τόσο εύκολα.

Και ένα άλλο LP Leviathan, σε κόκκινο μου είχε κάτσει.

Shit Happens!

NihilistikOrder
16-05-2008, 02:53
Ildjarn is Dead!

sagapaw :D

Και ένα άλλο LP Leviathan, σε κόκκινο μου είχε κάτσει

na pas sto diaolo :evil:

wom to cd apo pou to tsimpises? k poso pige to malli gia to LP?

phthoggon
11-01-2011, 04:05
Jef Whitehead, 42, allegedly choked and beat his 26-year-old girlfriend unconscious by banging her head against a wall above Taylor Street Tattoo and Piercing, 1150 W. Taylor, in the early hours of Saturday morning.

He also attacked her with a pair of scissors, it’s alleged.

When she regained consciousness she discovered she had been sexually assaulted with the tattoo tools, Assistant Cook County State’s Attorney Tom McGuire said.

Whitehead then allegedly knocked her out again, McGuire said. When the victim woke up she was in the street outside the parlor, he added.

http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=63946

αυτό είναι το μπλάκ μέταλ σας. :moutza:

Discuss.

ikonoklast
11-01-2011, 04:21
she had been sexually assaulted with the tattoo tools

Αυτό πώς δηλαδή; + ποστ πιξ.

Dragonlord
11-01-2011, 16:29
μπορεί να μάρκαρε το σημείο τζι για τους επόμενους

Marillion
12-01-2011, 12:45
Jef Whitehead, 42, allegedly choked and beat his 26-year-old girlfriend unconscious by banging her head against a wall above Taylor Street Tattoo and Piercing, 1150 W. Taylor, in the early hours of Saturday morning.

He also attacked her with a pair of scissors, it’s alleged.

When she regained consciousness she discovered she had been sexually assaulted with the tattoo tools, Assistant Cook County State’s Attorney Tom McGuire said.

Whitehead then allegedly knocked her out again, McGuire said. When the victim woke up she was in the street outside the parlor, he added.

http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=63946

αυτό είναι το μπλάκ μέταλ σας. :moutza:

Discuss.

ε τι να πούμε παραπάνω (δεν το χουμε ξανασυζητήσει και σχετικά με μπέλους; ). είναι το κλασικό δίλημμα του μ'αρεσει ο πίνακας, δεν μ'αρεσει ο ζωγράφος. και μιας και μιλάμε για πίνακες, είδα σε άκυρη φάση πρόσφατα κατι αναγεννησιακές δουλειές του καραβάτζιο τίγκα στην σκατοψυχία. γαμηστερός αποκεφαλισμός ρεαλιστικά αποτυπωμένα σκατένια συναισθήματα και τέτοια και πήγα να την ψάξω και είδα οτι ο τύπος ήταν φονιάς και έπαιρνε πουτάνες και τις ζωγράφιζε (αυτό κουλ για την εποχή) και άλλα γαμάτα. δεν με πείραξε ομολογώ αλλά ίσως να εφταιξε το οτι παραείναι αρχαίος για να κάνω την σύνδεση με καινούργια πράγματα που μαφορούν. αυτός ο τζεφ ασπροκέφαλος είναι προφανέσταρα ένας γαμήδας που υπο φυσιολογικές συνθήκες θα τον περνούσανε για έναν ψυχοπαθή και κοινωνική κατακραυγή και τέτοια, αλλά παίζει μουσική και μάλιστα ακραία και κάποιοι θα κάνουν τον συσχετισμό και θα πάρει μπόνους ειλικρίνειας. αυτά τι άλλα;

phthoggon
12-01-2011, 17:25
δε θέλω να δίνω μπόνους "ειλικρίνειας" στο μέταλ, αλλιώς θα γυροφέρνουμε κομμένα χέρια από σπαθιές μετά τα λάιβ και δε λέει! Το ενδιαφέρον με το Λεβιάθαν είναι ότι όντως έχει θέματα με τις γυναίκες και τα γράφει αυτά στους στίχους του (από φαινομενικά κλισέ του τύπου έλα παλιοπουτάνα άπιστη να σε μαχαιρώσω μέχρι τα "ποιητικά" του). Γενικά η απόσταση μεταξύ φαντασίωσης και πραγματικότητας δεν είναι και τόσο μεγάλη και η άποψη περί απλά εκτόνωσης ενέργειας με την αρνητικότητα και τέτοια που συνηθίζουν να λένε αυτοί στις ακραίες μουσικές για το "έλα μωρέ, καλά είναι τα παιδιά, παίζουν" είναι κάπως παραμυθάκι. Απόδειξη ότι το μπλακμέταλ είναι γεμάτο με τέτοιους απεχθείς τύπους.

The Good Son
12-01-2011, 17:28
http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/10959/thumbs-up.png

Marillion
12-01-2011, 18:59
ε εντάξει θα τραβήξει λοβοτομημένους και αρτίστες, έτσι είναι αυτά τα άκρα, των άκρων τι να κάνουμε. αυτοί στα μεσαία είναι οι πιο out of place. καταλαβαίνω που το πας, προφανώς η δικαιολογία παίζουμε αρρωστημένη μουσική για να εξωτερικευσουμε καλλιτεχνικά την οργή μας και τα όποια χούγια μας αποκτά άλλη διάσταση στα λόγια τέτοιων τύπων που η μουσική είναι απλώς μια πιο συμπυκνωμένη δήλωση των όσων πρεσβευουν. δεν ξέρω τι είναι οι λεβιαθαν δεν ακούω μπλακ μέταλ αλλά βρίσκω σημεία επαφής σε πανκς τύπου γγ και μεντορς. θα υπάρχουν κ άλλοι αλλά εγω είμαι μια χαρά νορμαλ τύπος και δεν τα ψάχνω. τώρα γιατί τέτοια μάζωξη στο bm ας το απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει καλύτερα, εγώ μπαρούφα θα πετάξω αφού ζήτημα να έχω 3 bm δίσκους όλουςκιολους (burzum o ένας και κατέληξε από τράμπα)