Log in

View Full Version : Meshuggah - ObZen

Harvestman
11-03-2008, 16:39
Meshuggah - ObZen
©2008 Nuclear Blast

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.919.cover.jpg

01. Combustion
02. Electric Red
03. Bleed
04. Lethargica
05. ObZen
06. This Spiteful Snake
07. Pineal Gland Optics
08. Pravus
09. Dancers To A Discordant System

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=919)

nikolis o agrios
14-03-2008, 21:52
Καλα απορω πως δεν εχει γραψει ακομα κανεις γι αυτη τη δισκαρα.καλα δεν τιθεται ζητημα οταν προκειται για τετοιες μπαντες.αλλα πιστευω οτι ειναι καλυτερο απο τα δυο(φοβερα)προηγουμενα αλμπουμ και συμφωνω πως το καλυτερο ειναι στανταρ το DEI.Και οντως η παραγωγη τα σπαει

12 stars circle your brow
14-03-2008, 22:56
πρέπει να τους φόβισες γι'αυτό δε βγαλαν λεξη

babality
17-03-2008, 12:29
μαθγκορ

fandango
19-03-2008, 11:01
To chaosphere δε μαρεσε.

Eίχα μια ελπίδα ότι αυτό θα μαρέσει, αλλά δε μαρεσε.

άρα, μάλλον οι Meshuggah δε μαρεσουν.

χεστηκατε, το ξερω.

(παρ'ολα αυτά, κάποιος που του άρεσε πολύ το obzen, ας μπει στον κόπο να μου πει εν συντομία τι ακριβώς του άρεσε. φχαρστω. 8) )

Harvestman
19-03-2008, 14:13
ειναι λιγο love them or hate them η κατασταση, οποτε δε βλεπω το λογο να σου αρεσουν με το ζορι ρε fandango. Αμα σε καποιον αρεσουν οι Meshuggah εν γενει, θα μπορεσει να βρει πολλα να σου πει που να του αρεσουν και στο ObZen και αλλου, αλλα πραγματικα βρισκεις οτι υπαρχει νοημα, αν οντως δεν ειναι η μπαντα που σου κανει;

Pulsar
19-03-2008, 21:38
Σπασίδι.

fandango
20-03-2008, 11:56
ειναι λιγο love them or hate them η κατασταση, οποτε δε βλεπω το λογο να σου αρεσουν με το ζορι ρε fandango. Αμα σε καποιον αρεσουν οι Meshuggah εν γενει, θα μπορεσει να βρει πολλα να σου πει που να του αρεσουν και στο ObZen και αλλου, αλλα πραγματικα βρισκεις οτι υπαρχει νοημα, αν οντως δεν ειναι η μπαντα που σου κανει;

με παρεξήγησες, δεν το είπα έτσι όπως το κατάλαβες, δηλαδή σε στυλ "καλά, εσείς οι άμουσοι που ακούτε meshuggah τι σκατά τους βρίσκετε??", αλλά πραγματικά θα ήθελα να ακούσω απόψεις, γιατί διαβάζω και ακούω ότι είναι από τα πιο εμπνευσμένα συγκροτήματα του χώρου και παρόμοια σχόλια που τους βάζουν στην ίδια κατηγορία με μπάντες όπως tool, mastodon, dillinger escape plan, mars volta κλπ, και προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Νόημα δεν ξέρω αν υπάρχει, ούτε είπα ότι πρέπει να μου αρέσουν με το ζόρι. Κουβέντα κάνουμε. :P

Phantom Duck
20-03-2008, 12:34
Ε δεν είναι και στον ίδιο χώρο οι μαρς βόλτα με τους μεσούγκαχχχ. Ξαναβάλε μία ν' ακούσεις το new millenium cyanide christ, δε γίνεται να μη σ' άρεσε το chaosphere.

Harvestman
20-03-2008, 13:04
δεν σε παρεξηγησα fandango, αλλα αν δεν κατσεις να ακουσεις πιο προσεχτικα τι νοημα εχει να σου πουν 10 ατομα "γαμαει ρε!"; αυτο εννοουσα.

Helm
20-03-2008, 23:48
με παρεξήγησες, δεν το είπα έτσι όπως το κατάλαβες, δηλαδή σε στυλ "καλά, εσείς οι άμουσοι που ακούτε meshuggah τι σκατά τους βρίσκετε??", αλλά πραγματικά θα ήθελα να ακούσω απόψεις, γιατί διαβάζω και ακούω ότι είναι από τα πιο εμπνευσμένα συγκροτήματα του χώρου και παρόμοια σχόλια που τους βάζουν στην ίδια κατηγορία με μπάντες όπως tool, mastodon, dillinger escape plan, mars volta κλπ, και προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Meshuggah γουσταρα στο Contradictions Collapse και στο None οπότε για τα καινούρια δεν μπορώ να πω γιατί αρέσουν στον κόσμο, τα βαριέμαι γενικά. Αν σου είναι χρήσιμο, να ξεκινήσεις από εκεί επειδή δείχνουν πως πήραν το thrash metal και εστίασαν στα ρυθμικά κυρίως, έγιναν απολύτως unison (μουσικός όρος για το 'παίζουμε όλοι μαζί την νότα') μηχάνημα όσο αφορά το παίξιμο (ίσως η πιο δεμένη μπάντα των early 90's) στο τόσο ακραίο σημείο που σε συνδυασμό με τα συγκοπτόμενα ο,τι-να'ναι μέτρα νομίζεις ότι πήρε ο Aphex Twin ένα 'κανονικό' riff από thrash metal και το έκανε μικροτέρα σαμπλς και τα κοψοέραψε σε μπρεικμπιτ που ούτε και ο ίδιος θυμάται πως πάνε. Και για να μην χάνεται η μπάλα, έχει και τον Haake να μετράει ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ σε ένα πιατινι τα όγδοα. Εκει είναι η μαγκιά, το τελικό αποτέλεσμα παραμένει πιασάρικο και headbangable. Δηλαδή, μέχρι το None για εμένα. Ασε που το ακριβώς αντίθετο του επαναλαμβανόμενου ξερού 'δυο νότες' ρυθμικού υπόβαθρου αποτελούσαν τα πλούσια σολο του Thordenthal που καμιά φορά άξιζε να ακούς το βαρετό κομμάτι για να φτάσεις μόνο σε αυτά.

Απο πλευράς παραγωγής στην εποχή τους δεν έπαιξε άλλη μπάντα τόσο με το να 'τσιτώσει' το μάστερ, να κάνει κάθε unison χτύπημα να σπάει μούτρα (ξέρεις πολλούς ντράμερ που δέχονται να παίξουν με single-sample triggers χωρίς δυναμικές αντί για φυσικά τύμπανα? Που να θέλουν να είναι όσο μονόχνοτοι γίνεται επίτηδες?), τόσο με την αντιδιαστολή έντασης και ησυχίας. Δεν σου φαινονται τόσο ιδιαίτεροι επειδή από τότε μέχρι τώρα όλοι τους αντέγραψαν. Το μισό ακραίο μεταλ του σήμερα έχει σηκώσει κάτι από την αισθητική παιξίματος, σύνθεσης ή ηχογράφησης αυτής της ιδιαίτερης μπάντας, μερικές δε έχουν σηκώσει τα πάντα. Άλλοι το κάνανε καλλιτερα, άλλοι χειρότερα αλλά οι Meshuggah το κάνανε πρώτοι και για αυτό ιστορικά έχουν μια αξία. Και ας είναι στιχουργικά/εικαστικά τελείως γκατζοι μπελαλήδες terminator 2 I AM MAN MACHINE. Δεν κάνει τα καινούρια τους άλμπουμ καλλιτερα για εμένα όλο αυτό που περιγράφω, αλλά δίνει μια αίσθηση προοπτικής. Ακόμα σιγά-σιγά το προχωράνε, αλλά το μεγάλο μπαμ ήταν όταν όρισαν το post-thrash μαζί με κάτι Prong και τέτοιους στα έρλι νάιντιζ.

sfinotouvlaki
20-03-2008, 23:59
και οι ζίρο άουρ που υποτί8εται έχουν επηρεαστεί από αυτούς επηρεάστηκαν από ποια περίοδο; είχα ακούσει κάποτε το άλμπουμ με το άγαλμα της ελευθερίας στο εξώφυλλο, αλλά θυμάμαι περίπου τίποτα.

Helm
21-03-2008, 00:01
Στο σκατομαστερινγκ παραγωγή καΐλα και σε αρκετά μισό-θρας-ριφ-και-δύσκολο-μέτρο θέματα. Δηλαδή στα χειρότερα. Σκατά οι zero hour.

sfinotouvlaki
21-03-2008, 00:02
α, όχι. εμένανε με αρέσουν πολύ. πες με τώρα τι να ακούσω.

Helm
21-03-2008, 00:03
Ο'τι αγαπάς! Aρκεί να μην είναι γκέι πίπα σαν Zero Hour.

sfinotouvlaki
21-03-2008, 00:04
με λυπείς :(

Helm
21-03-2008, 00:06
Σ'αρέσουν και οι Wicked Maraya και οι Lord Bane έχεις κακό ιστορικό στο πουστοprog που το παίζει λες και είναι power.

Πω πω, υπερβάλλω.

eleventh guardian
21-03-2008, 00:08
Οι Wicked Maraya δεν είναι τόσο μούφα σαν τους Zero Hour ρε (τουλάχιστον το Cycles που έχω). Αλλά ΟΚ, ούτε εγώ τρελάθηκα.

Helm
21-03-2008, 00:09
Πως το power γίνεται πουστοπρογκ σε δυο φωτογραφίες.

οριακό power:

http://static.metal-archives.com/images/2/1/1/9/2119_photo.jpg

πουστιρλικι:

http://static.metal-archives.com/images/2/1/2/0/2120_photo.jpg

sfinotouvlaki
21-03-2008, 00:09
ρε, με στενοχωρείς πολύ και θα ξεθάψω ράψοντι, στο λέω :|

τι πουστοπρογκ ρε, νουμέταλ ήταν μετά :D

Entrancemperium
21-03-2008, 00:13

To deksi flwraki einai o "Tsakas" apo to Big Bro 1?

Kalt
21-03-2008, 03:22

To deksi flwraki einai o "Tsakas" apo to Big Bro 1?

Liwnw.

ikonoklast
27-03-2008, 03:49
Ήμουν ακριβώς σε φάση για meshuggah και αποφάσισα να ρίξω αυτό να δω που βρισκόμαστε και ενω ομολογώ οτι σε σημεία βαρέ8ηκα, γενικώς τις έφαγα τις φάπες μου. Μπράβο στις φάπες!

Ακούστε το bleed πχ, τέτοια πράγματα δίνουν και γιατί να μη τους αγαπήσεις.

Helm
29-03-2008, 15:30
http://www.popmatters.com/pm/columns/ar ... -splendor/ (http://www.popmatters.com/pm/columns/article/56277/shining-in-its-evil-splendor/)

πολύ ενδιαφέρουσα drummingοκεντρική συνέντευξη για το καινούριο

LokiTricksterGod
14-08-2009, 14:18
με άφησε αδιάφορο στις πρώτες ακροάσεις, έβαλα να το ξανακούσω πριν λίγες μέρες ποιός ξέρει γιατί, τελικά είναι πολύ ενδιαφέρον. και κομμάτια όπως electric red και bleed είναι κάπως ισοπεδωτικά ρε γαμώτο, τα ακούς και κάνεις να ξαναπιάσεις όργανο καιρό.

Phoebus
19-08-2009, 00:17
Ο'τι αγαπάς! Aρκεί να μην είναι γκέι πίπα σαν Zero Hour.

What the christ. Είσαι βλαμένο;

Helm
22-08-2009, 14:55
οοόχι.

Phoebus
23-08-2009, 15:13
Ε τότε σταμάτα να λες παπαριές -_-

Helm
23-08-2009, 22:11
θα μου λες τι θα λέω και πότε, ε? πρέπει να έχω το ίδιο γούστο μαζί σου περί των γαμημένων ζιρο αουορ, διακυβεύονται πολλά εδώ, ε?

όταν και άμα τα πράγματα καλλιτερέψουν θα ανακαλέσω και θα σε πω αγαπουληνι, αλλά μέχρι νεωτέρας τραβά γαμήσου καθυστερημένο

12 stars circle your brow
23-08-2009, 22:16
λολ, ποιός είσαι εσύ που μπαίνεις με το ακάουντ του Τηλέμαχου;

Phoebus
23-08-2009, 23:14
HURRRRRRR DURRRRRRR

Τι να "καλλιτερέψει" ρε κούτσουρο;

inb4 :περισσότεροι αφροί:

Helm
23-08-2009, 23:38
νταξει ηρέμησα λιγάκι. Τι να καλυτερέψει? Ξέρω τι παιχνίδι θες να κάνουμε ανώδυνα στο ίντερνετ για ένα αργό βραδάκι δικό σου, ξέρω ότι δεν είσαι καθυστερημένος μάλλον (ξέρεις και ορθογραφία άλλωστε!!) και τελοσπάντων δε μου φταις σε τίποτε. Έχε υπόψιν σου όμως ότι αυτές τις τελευταίες μέρες άλλοι σκεφτόμαστε ότι ίσως καούνε τα σπίτια μας και γενικά δεν παίζει να μπορούμε να κάνουμε τίποτε από το να περιμένουμε να δούμε τι. Θα μου πεις που να το ξέρεις, ναι ντάξει. γενικά ο μαλάκας ο άνιωθος δεν χρειάζεται να υποπτεύεται τίποτε, εσύ όμως? Τις βόλτες μας τις κάναμε στα πέριξ, θα τις ξανακάνουμε σε λίγο, σε έναν ενδιάμεσο χρόνο κάτι προς αποφόρτιση, να μιλήσουμε για μουσική? Ίσως το 'ελεκτρικρεκβιεμ.κομ' να μην ήταν σωστή μου επιλογή, το παραδέχομαι, αλλά και εσύ με τους ζιρο αουορ σου τώρα τι να σου πω...

ορίστε: δεν είναι κακοί, υπάρχουν και χειρότεροι. Σίγουρα πολλή δουλειά για το ταουερς οφ αβαρισ που είχα αποδώσει χρόνο να το πιάσω, αλλά ανέμπνευστο το σύνολο κατά την γνώμη μου, πολλά κοψίματα χωρίς αισθητική, διάφορα μετά-προγκμεταλ κόμπλεξ στην επιφάνεια. Μάλλον όχι ομοφυλόφιλοι, μην στενοχωριέσαι.

Phoebus
24-08-2009, 00:10
Προφανώς τα κοιτάς τα πράγματα εντελώς επιφανειακά και έχεις επίσης την τάση να γράφεις όπως ο Ηλίας Φραγκούλης, ο δήθεν "επαγγελματίας θεατής" κριτικός κινηματογράφου που εκφυλίζει οποιαδήποτε κριτική του σε ασυνάρτητα λογίρδια χωρίς φυσικότητα.

Οι Zero Hour δεν είναι μόνο οι κιθάρες, ούτε τα prog κοψίματα. Είναι (ήταν) κυρίως μία φωνή που σε αγγίζει και σε καθηλώνει.

Τα υπόλοιπα που λες τα θεωρώ σούπερ μαλακίες. Μένω Δροσιά, το σπίτι μου είναι 2 χμ από τις καφρίλες, δεν έχουμε νερό και ρεύμα, και τώρα σου μιλάω από το στρατόπεδο που έχω φάει εμπλοκή επειδή και καλά έχει εφαρμοστεί Ξενοκράτης.

Κατά τ'άλλα, welp Ηλία μου -_-

Helm
24-08-2009, 00:22
Για λογιρξδιρδια χωρίς φυσικότητα κλπ 'δεν μαρεσουν οι κριτικές σου' δε τρεχει, απωθημένα σου, γενικά νεκρό το νεύρο που βαράς εκεί, καθυστερημένος στο πάρτι, αλλά άμα θες αργότερα το συζητάμε, όχι τώρα. Χαίρομαι που σου αρέσουν οι ζιρο αουορ, μην στενοχωριέσαι που δεν μου αρέσουν εμένα, είναι δύσκολο? Το αβαρις το αγόρασα και το έκλαψα πριν 5τοσα χρόνια και προσπάθησα πολύ να μου αρέσει για να έρχεσαι τώρα να μου λες ότι επιφανιακώς κλπ ουφ τι καθόμαστε και λέμε καν δεν καταλαβαίνω. Υποθέτω και εσύ με εντάσεις είσαι όμως και εμπλοκή κιόλας οπότε, καλά...

Και εγώ Δροσιά μένω, πες σε 3-4ς μέρες που με το καλό θα έχουμε ισιώσει σε κάνα πμ λεπτομέρειες να βρεθούμε να συγκρίνουμε προτεραιότητες, είμαι σίγουρος ότι θα είναι δημιουργική συνάντηση. Δεν κάνω πλάκα, περιμένω εναγωνίως να συζητήσουμε αυτά τα in b4 και εκείνο το ψαγμένο που μου έκανες κουοουτ και άλλαξες τι είχα πει μέσα που δεν τα πιάνω

H.
24-08-2009, 00:57
Tag of the century.

Phoebus
24-08-2009, 01:36
Υπερβολική προσπάθεια.

Helm
24-08-2009, 08:57
όχι ρε άστα αυτά, προτιμούσα πριν που μου είπες ότι σε αγγίζει ο Σαλινάς και από που είσαι και εμπλοκή και τέτοια. Δεν έχω κακή πρόθεση, ειλικρινά, και συγνώμη που σε έβρισα χτες. Άμα θες απάντησέ μου μαλακίες εδώ για τα μάτια του κόσμου, αλλά σκάσε και ένα πμ. Πως σε λένε, Φοίβο? Σοβαρά, να τα πούμε και εδώ στην Δροσιά για εξτρά προοπτική, είμαι πολύ περίεργος αν είσαι έτσι μπλαζέ τύπος που δεν χρειάζεται να προσπαθεί καθόλου για τα λάφυρα και inb4 κλπ και στην πραγματική ζωή, δεν έχω γνωρίσει κανέναν τέτοιον! Άσε που κάτι μου λέει ότι είσαι ψηλός και δυνατός και όμορφος και μέχει πιάσει μια ένταση (καλή λέω, όχι όπως χτες) στην ιδέα ότι θα φάω ξύλο για τους ζιρο αουορ!

Phantom Duck
24-08-2009, 13:47
ΕΤΣΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ ΣΤΑ ΒΠ ΦΤΕΡΑΑΑ

rage for order
24-08-2009, 17:44
BA-Π. πλούσιες κυρίως αδερφές που έχτισαν μέσα στο δάσος και τώρα κλαψ και λιγμ

Phoebus
24-08-2009, 19:56
Helm γιατί μου έστειλες το τλφ σου; Βασικά, DIAF -_-

wom
24-08-2009, 20:08
Ρε helm, ειναι ποτε δυνατον να υπαρχει κοσμος που θεωρει τους zero hour γκρουπαρα?

Γιατι ψαρωσες και ανοιξες συζητηση ?

phthoggon
24-08-2009, 20:21
Εντάξει, υπάρχει ο Πάτος, και υπάρχουν και οι τέσσερις τελευταίες απαντήσεις στο θρεντ. Γίνετε άνθρωποι ρε ζωάδια επιτέλους, γαμώ το ER σας. Δε θα κάτσω να αναλύσω το γιατί, μεγάλα παιδιά είστε, πρέπει να το καταλάβει ο καθένας για τον εαυτούλη του.

rage for order
24-08-2009, 20:28
όχι να το αναλύσεις γιατί αλλιώς θα μείνουμε για πάντα βλάκες!

phthoggon
24-08-2009, 20:32
μόνο που δεν είπα βλάκες, είπα άνθρωποι, μικρέ αγάμητε ψευτοαναρχικούλη μου.

rage for order
24-08-2009, 21:11
ζωάδια είπες ε, μην λέμε ψέματα μεταξύ μας..:)

Rwxamhs
25-08-2009, 01:06
Το κατεβασα, το ακουσα μιση φορα και το σβησα...

Entrancemperium
25-08-2009, 14:51
Στο άλλο μισό που δεν άκουσες είναι το καλό!:moutza: