Log in

View Full Version : Μαθηματικά.

Odonian
02-03-2008, 07:11
Συνεχίζω την παράδοση που θέλει τους users του forum τούτου να το αξιοποιούν για εργασίες στο εκάστοτε ίδρυμα που φοιτούν (ή είναι έγκλειστοι), μια παράδοση που ξεκίνησε ο president*.

Σε ένα παρακλάδι φιλοσοφικό ενός μαθήματος πρέπει να απαντήσουμε στην ερώτηση "What is the nature of Mathematics?". Θεωρώ την ερώτηση βλακώδη για εργασία, αλλά θα αναγκαστώ να γράψω λίγες αράδες.

Από σας θέλω τη γνώμη σας. Όσο πολλά ή όσο λίγα θέλετε, αν βγει και μια συζήτηση καλή, γιατί όχι. Απευθύνεστε σε μένανε κυρίως οπότε κάτι ξέρω από μαθηματικά και τη φιλοσοφία τους, don't pull any punches.

* Το γεγονός αυτό αμφισβητείται.

FANTASMA
02-03-2008, 07:23
Η φυση τους ειναι παγκοσμιως γνωστο οτι ειναι αμφιφυλοφυλικη φυση (αλλιως και μπαι) γιατι γαμανε ατομα και των δυο φυλων.

ikonoklast
02-03-2008, 11:16
lock.

metamelia3
02-03-2008, 12:44
Α, λαμπρό θέμα. Είναι μια λαμπρή επιστήμη που έχει τις εξής βασικές λειτουργίες:
α) Να εφαρμόζεται σε άλλες επιστήμες βοηθώντας αρκετά στο να θεμελιωθούν.
β) Να παίρνει την Λογική ως δικό της τομέα, πράγμα που αν κοιτάξουμε την ιστορία της δεν το πολυδικαιολογεί ως κίνηση.
γ) Να καίει εγκεφάλους ώστε να λύνουν μαθηματικά προβλήματα χωρίς να έχει εξηγηθεί ποτέ σε τι μας χρησιμεύει αυτό και δημιουργώντας άλλο ένα επιστημονικό λόμπυ ανευ λόγου ελιτιστών.

λοκ, που λέμε.

εντιτ: αυτό δεν είναι ένα σοβαρό ποστ, απλά βγάζω τ' απωθημένα που έχει κανείς όταν σπουδάζει μαθηματικά.

ikonoklast
02-03-2008, 12:52
ban.

metamelia3
02-03-2008, 12:59
δε θα το έβρισκα πρέπον

Phantom Duck
02-03-2008, 13:39
Έχει απαντηθεί. (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=320001#320001)

Deggial
02-03-2008, 13:51
Τα μαθηματικά δεν είναι απλώς ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε σε άλλες επιστήμες, νομίζω αυτό γίνεται σαφές από το γεγονός πως ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του κόσμου των μαθηματικών. Μ' αρέσει να βλέπω τα μαθηματικά ως ένα φαντασιακό κόσμο που δε κατασκευάζουμε αλλά εξερευνούμε, πολλές φορές με τις ίδιες μεθόδους που εξερευνούμε τον φυσικό κόσμο. Και μέσω αυτής της εξερεύνησης, στην ουσία εξερευνούμε τα όρια της λογικής σκέψης.

ikonoklast
02-03-2008, 14:43
ξύλο.

wino
02-03-2008, 15:02
γιατί τόσο μίσος?

Καλώς ή κακώς, είναι πίσω από τα πάντα. Ο Deggial το έθεσε λίγο πιο ποιητικά, αλλά νομίζω ότι η κατανόηση τους δίνει απαντήσεις σε πολλά πράγματα, ελπίζω να μην ακούστικα κάπως

ikonoklast
02-03-2008, 16:20
Με τα μα8ηματικά κανένα πρόβλημα, το τόπικ είναι gay.

wino
02-03-2008, 17:06
α οκ! Έχεις κάποιο δίκιο βασικά

Helm
02-03-2008, 18:08
Η φύση των μαθηματικών κατά την γνώμη μου έγκειται στην προσπάθεια τους να είναι απολύτως θετικιστικά συνεπή. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να προσπαθεί να κάνει ο άνθρωπος το οποίο να μην έχει εξαιρέσεις αποδεκτές και ανεξήγητες (και αποδεκτές ως ανεξήγητες) που τις έχουμε και τις κοιτάμε και είναι οκ. Τα μαθηματικά στην προσπάθεια τους να είναι all-inclusive οργανώνονται σε επίπεδα που εξηγούν επίπεδα και χρειάζονται άλλα επίπεδα για να επικοινωνούν με τα άλλα επίπεδα και κυρίως όλα τα επίπεδα αναφέρονται στον εαυτό τους ως τέτοια και αυτό είναι πρωτίστως ενδιαφέρον στο να βλέπουμε πως λυγίζει τα μυαλά των ανθρώπων που προσπαθούν να έχουν πλήρη, ολιστική γνώση τους.

led_zeppelin
02-03-2008, 18:37
Καλώς ή κακώς, είναι πίσω από τα πάντα.

ΕΙΝΑΙ τα παντα.

sfinotouvlaki
02-03-2008, 20:00
είναι ΣΚΑΤΑ. να πεθάνουν.

~ladykiller~
02-03-2008, 20:06

ΕΙΝΑΙ τα παντα.

ipa ki egw... pote 8a petaxtei o melontikos apotiximenos ma8imatikos?

ikonoklast
02-03-2008, 20:07
Όχι αυτός ήταν ο κάλκης!!

Mostos
02-03-2008, 20:11
μελλοντικά αποτυχημένοι μαθηματικώς.

Odonian
02-03-2008, 22:00
Με τα μα8ηματικά κανένα πρόβλημα, το τόπικ είναι gay.

Γιατί σε ενοχλεί το τόπικ;

ikonoklast
02-03-2008, 22:04
Γιατί δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.

Odonian
02-03-2008, 22:20
Χαχ ναι σωστό αυτό. Ένας λόγος που το έκανα είναι και αυτός. Είναι και καλά ένα "ανοιχτό θέμα", σε φάση γράψε οτισουκατέβει. Γι' αυτό και το θεωρώ βλακώδες, όπως είπα στο πρώτο ποστ. Έχω μια ιδέα τι να γράψω, αλλά ήλπιζα να πει κάποιος κάτι ενδιαφέρον ώστε να με πάει σε καλύτερη κατεύθυνση. Αν δε μπορείς να βοηθήσεις, είμαι σίγουρος ότι έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να σπαμάρεις εδώ.

Odonian
02-03-2008, 22:23
Η φύση των μαθηματικών κατά την γνώμη μου έγκειται στην προσπάθεια τους να είναι απολύτως θετικιστικά συνεπή. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να προσπαθεί να κάνει ο άνθρωπος το οποίο να μην έχει εξαιρέσεις αποδεκτές και ανεξήγητες (και αποδεκτές ως ανεξήγητες) που τις έχουμε και τις κοιτάμε και είναι οκ. Τα μαθηματικά στην προσπάθεια τους να είναι all-inclusive οργανώνονται σε επίπεδα που εξηγούν επίπεδα και χρειάζονται άλλα επίπεδα για να επικοινωνούν με τα άλλα επίπεδα και κυρίως όλα τα επίπεδα αναφέρονται στον εαυτό τους ως τέτοια και αυτό είναι πρωτίστως ενδιαφέρον στο να βλέπουμε πως λυγίζει τα μυαλά των ανθρώπων που προσπαθούν να έχουν πλήρη, ολιστική γνώση τους.

Έβαλες τελεία στο διάβασμα κάπου στον φορμαλισμό ή μου φαίνεται; Παρακάτω για social realism (ή social constructivism) και fallibilist mathematics έχεις τσεκάρει τίποτα;

Atheist
02-03-2008, 22:35
υποθέτω πως θα απαντούσα κάτι χωρισμένο σε χρονικά στάδια, πολύ πρόχειρα, η πρώτη -έστω και ασυναίσθητη- απόπειρα ταξινόμησης ερεθισμάτων ανάλογα με σημασία και εντύπωση, κατόπιν η πρώτη εξίσωση-ανίσωση με τη μορφή συμφέροντος-απολαβής έναντι κόπου. αυτό μας οδηγεί σε στοιχειώδη αριθμητική όταν θέλουμε να εκφράσουμε πρακτικά την αξία που αποδίδουμε σε κάτι -χενς, το χρήμα.

στο επόμενο επεισόδιο αναφερόμαστε στη λογική συνεπαγωγή που περιλαμβάνει οποιοδήποτε μετρήσιμο μέγεθος, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει άπειρους κρυμμένους μαθηματικούς όρους όπως ο συγχρονισμός, ο υπολογισμός μιας απολαβής κτλ και τροπολογίες ενίσχυσης της σχετικής αποτελεσματικότητας. ακόμα, ένα σχετικά πρακτικό εργαλείο που αρχίζει να μπλέκει με αφηρημένες έννοιες πρόβλεψης όμως και γραμμικών πορειών.

τέλος περνάμε στο μεγάλο στάδιο προσπάθειας έκφρασης κάθε αφηρημένης ιδέας σε κομμάτια τα οποία μπορούν να τροποποιηθούν και να παρατηρήσουμε τις αλλαγές στην αρχική εκφρασμένη ιδέα. εδώ είναι που αρχίζει και χάνεται η μπάλα και τα μαθηματικά γίνονται η τέχνη για την τέχνη, όταν αρχίζεις την προσπάθεια μετάφρασης των πάντων σε μαθηματική γλώσσα, είτε επειδή δεν βγάζεις άκρη αλλιώς, είτε επειδή θες να εξετάσεις αν μπορεί να εξανιδανικευτεί -ή ακόμα επειδή οτιδήποτε μπορεί να εκφραστεί μαθηματικά μπορεί να προβλεφθεί -και άρα δε μας τρομάζει, είναι λες και η μαθηματική έκφραση οτιδήποτε πράγματος, απτού ή μη, αποτελεί την απόλυτη εξήγηση για τη φύση του. ίσως.

δίνοντας λιγότερη ή περισσότερη βάση στα παραπάνω πόηντζ, θα μπορείς να παραδειγματολογήσεις με τη βοήθεια άλλων επιστημών -στην πρακτική έκφανση των μαθηματικών φυσικά η φυσικοχημεία, γεωμετρία, στατιστική κτλ και στην πιο θεωρητική η ψυχολογία, η πολιτική και η ιστορία.

συγνώμη που όλο το ποστ θυμίζει "την ιστορία των μαθηματικών σε γενικεύσεις μαζεμένες σε παραγράφους" αλλά η ουσία τους πιστεύω πως άλλαζε όσο ωρίμαζε ως επιστήμη -κάποτε τα θέλαμε για να χτίσουμε πυραμίδες, τώρα τα θέλουμε απλώς για να τα εξαντλήσουμε.

Odonian
02-03-2008, 22:45
Το πιάνεις ιστορικά το θέμα, όπου όντως οι ανάγκες για προβλέψεις, από άμεσες (πόσο θα πληρώσω για τα 3 μαζί) μέχρι πιο μακρινές (ο Ντάου Τζόνις πέφτει! [c]) οδηγούσαν τις εξελίξεις στα μαθηματικά.

Το κακό με την προσέγγιση αυτή είναι ότι χρειάζεται είτε να αντιγράψω κάποιο βιβλίο που ασχολείται καλά με το θέμα ή να διαβάσω πολύ περισσότερα για το ζήτημα από όσα έχω σκοπό. :P

Επίσης δεν αφήνει πολύ χώρο για το πώς εγώ προσωπικά βλέπω τα μαθηματικά - μια κριτική των φιλοσοφιών που έχουν αναπτυχθεί γύρω τους μου δίνει περισσότερο χώρο για προσωπικές απόψεις.

Όμως ακόμα δεν είμαι σίγουρος, ίσως μια προσέγγιση σαν τη δική σου έχει χώρο στην εργασία. :?

Atheist
02-03-2008, 22:50
η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ καν να φανταστώ πως θα πιάσεις το οποιοδήποτε ασπεκτ των μαθηματικών χωρίς να αναφερθείς σε κάποια ιστορική περίοδο. δηλαδή, πρόκειται για κάτι τόσο ανομοιογενές στα μάτια μου, και οι ανομοιογένειες προκύπτουν είτε από ιστορικά φιλοσοφικά ρεύματα, είτε από καθαρές ανάγκες (χρήμα, χωράφια στο νείλο, διαστημόπλοια στο φεγγαράκι, θεωρία ενιαίου πεδίου) που αναγκαστικά θα αναφερθείς σε αυτές αν θες να βγάλεις πάνω από μια σελίδα.

αν σου 'ρθει καμία ιδέα αποστασιοποιημένη από αυτό ρίχ'την όμως, μπορεί να το δω κάπως όπως δεν το βλέπω τώρα.

επίσης όταν αρχίσω να λέω μαλακίες, σταμάτα με, η σχέση μου με τα μαθηματικά χωλαίνει.

Odonian
02-03-2008, 22:56
Σε οποιοδήποτε άλλο θέμα θα είχες λογικά δίκιο, αλλά στα μαθηματικά μπορεί κάποιος να πιάσει τα φιλοσοφικά ρεύματα ανεξαρτητα από την ιστορική τους περίοδο αν θέλει. Προφανώς υπάρχουν ιστορικοί και κοινωνικοί λόγοι γιατί εμφανίστηκαν τότε που εμφανίστηκαν, αλλά (με τον ίδιο τρόπο που τα μαθηματικά των αρχαίων είναι more or less valid και δε μας απασχολεί ο λόγος που το μυαλό τους πήγε προς τα κει) μπορεί κανείς να ασχοληθεί με τα ρεύματα αγνοώντας τις αιτίες.

Για παράδειγμα ο φορμαλιστής θα σου πει ότι τα μαθηματικά ειναι ΑΥΤΟ και ήταν έτσι και πριν βρουμε τη λέξη φορμαλισμός και θα είναι και μετά, για πάντα. Το ότι η κοινωνία το έπιασε όταν το έπιασε δεν τον απασχολεί.

Ντισκλέιμερ: Δεν ισχύει για ολα τα ρεύματα.

Atheist
02-03-2008, 22:58
χμ, δεν είναι δεδομένο αυτό;

Odonian
02-03-2008, 22:58
Ποιό;

Atheist
02-03-2008, 23:12
ο φορμαλισμός!

Odonian
02-03-2008, 23:18
:!:

Όχι!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις πάνω στο θέμα, μερικές είναι εντελώς ασύμβατες με τον φορμαλισμό.

To wiki είναι αρκετά καλό για το θέμα αυτό, όσο δε μπαίνει σε τρομερές λεπτομέριες:

http://en.wikipedia.org/wiki/Philosophy_of_mathematics

Helm
02-03-2008, 23:42
Έβαλες τελεία στο διάβασμα κάπου στον φορμαλισμό ή μου φαίνεται; Παρακάτω για social realism (ή social constructivism) και fallibilist mathematics έχεις τσεκάρει τίποτα;

Σε καμιά περίπτωση αρκετά ώστε να πω γνώμη, με απασχολούν οι μαθηματικές προεκτάσεις της επιστημολογίας οπότε όταν έβγαλα μια άκρη ας πούμε κινήθηκα πίσω στον χώρο μου, στρογγυλοκαθισμένος στον ρελατιβισμό μου, γιατί με κουράζουν. Να υποθέσω ότι οφείλω, ε?

Odonian
02-03-2008, 23:49
Μόνο αν έτσι νιώθεις! :P

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά μπορεί να είναι από πολύ όμορφα μέχρι εξαιρετικά βαρετά, ανάλογα με το τι σε ενδιαφέρει.

Helm
03-03-2008, 00:25
Διάβασα μια περίληψη στο λινκ που έδωσες, ενδιαφέροντα φαίνονται αλλά επειδή δεν είναι ο χώρος μου μου φτάνει το ως εκεί, αφού εξάλλου δεν θα μάθω κάτι καινούριο, απλά θα πουν καλλίτεροι μου, στους συναδέλφους θετικιστές τους, αυτά που ήδη ξέρω (ότι τα μαθηματικά τους είναι σχετικά, και θα ήταν πιο χρήσιμα not up their own asses αλλά σε κοινωνικό κοντεξτ) οπότε μπράβο, σιωπηλά μαζί τους και πάω να κάνω καμιά δουλειά.

Ο λόγος που πόσταρα ήταν μπας και δώσω καμιά ιδέα αφού αυτό ζήτησες. Ένα κεφάλι γεμάτο μαθηματικά, πραγματικά είναι ενδιαφέρον για εμένα τι σόι παρεκκλίσεις κάνει.

Odonian
03-03-2008, 00:40
Όχι το ποστ σου ήταν στο ύφος που έψαχνα, μπορεί να αξιοποιήσω και quote.

Δεν έχουμε θετικιστές στα μαθηματικα. :P

Helm
03-03-2008, 00:45
όλοι τέτοιοι είστε!

Odonian
03-03-2008, 00:51
Κι όμως κάνεις λάθος. Το γεγονός ότι οι θετικιστές χρησιμοποιούν ως βασικό εργαλείο τα μαθηματικά, δεν έχει καμια σχέση με τα ίδια τα μαθηματικά. Δεν έχουμε εμείς καμια scientific method για να μας επικυρώνει τα αποτελέσματά μας, βασιζόμαστε είτε στα προηγούμενα αποτελέσματα και με αναδρομή στους κανόνες του παιχνιδιού (φορμαλισμός/λογικισμός), είτε στη σοφία του Δημιουργού (πλατωνισμός και σία). Εκτός αν είσαι κονστρουκτιβιστής οπότε έχεις μεγάλα αρχίδια αλλά δε σου μιλάμε στα πάρτυ.

Helm
03-03-2008, 01:09
το λέω λίγο πιο απλωτά, κακώς ίσως. Οι θετικιστές μου είναι όλη αυτή η κακή φάρα που νομίζει ότι η πραγματικότητα εξετάζεται με scientific rigor οπότε μέσα και οι φορμαλιστές/λογικιστές.

Odonian
03-03-2008, 01:16
Για μένα από την άλλη είναι λίγο πιο διακριτά τα πράγματα και τα μαθηματικά δεν είναι μέσα σε αυτό που λέμε science.

Το πιο αστείο σε όλο αυτό είναι ότι αυτοί που εσύ λες θετικιστές, το πιο rigorous κομμάτι της φιλοσοφίας της επιστήμης, είναι πιο κοντά με την αντίστοιχη θεωρία των εμπειριστών στα μαθηματικά, που είναι από τα λιγότερο rigorous κομμάτια της φιλοσοφίας των μαθηματικών. Αν βγάζεις σπυράκια με τους θετικιστές, προβλέπω έμπολα με τους λογικιστές πχ.

Atheist
03-03-2008, 01:18
O -ισμός που λέει πως πολλοί διαφορετικοί -ισμοί είναι το ίδιο πράγμα αφαιρώντας ή προσθέτοντας μεταβλητές, πως λέγεται;

Odonian
03-03-2008, 01:22
Κορεσμός; :P

Δεν γνωρίζω, διαφωτίστε με.

Atheist
03-03-2008, 01:24
ρωτάω αν υπάρχει κάτι τέτοιο απλώς.

Odonian
03-03-2008, 01:27
Δε νομίζω, στα μαθηματικά τουλάχιστον πολλοί -ισμοί είναι θεμελιωδώς διαφορετικοί και ασύμβατοι.

Atheist
03-03-2008, 01:32
έχω βρει μερικούς (φιλοσοφικούς) που υπερκαλύπτουν στοιχεία άλλων με προσθήκες-αφαιρέσεις όρων, αλλά οκ, δεν είναι μια συζήτηση που θα 'θελα να κάνω.

Helm
03-03-2008, 01:37
Για μένα από την άλλη είναι λίγο πιο διακριτά τα πράγματα και τα μαθηματικά δεν είναι μέσα σε αυτό που λέμε science.

Πρέπει να δεις επιστημονικοφάνς (επειδή οι ίδιοι οι επιστήμονες πολύ σπάνια είναι πεπεισμένοι για οτιδήποτε) να τρέχουν προς θεωρία μαθηματικών για να αποδείξουν σε ζώα σαν κι εμένα ότι υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα. "Μα... 2+2 κάνει πάντα 4!!" για να εκτιμήσεις πόση κατάχρηση παίζει. Είναι αυτή η αλαζονεία στην οποία αναφέρομαι συχνά που μας λέει πολύ περισσότερο για τον άνθρωπο παρά για τα μαθηματικά τα ίδια, και αυτός με απασχολεί, όχι αυτά.

Αν βγάζεις σπυράκια με τους θετικιστές, προβλέπω έμπολα με τους λογικιστές πχ.

Κοίτα και αυτοί τους λόγους τους θα έχουν, περισσότερο με ενοχλούν όταν αυτού (και άλλοι -ιστες) γίνονται δικαιολογία για να νιώθει ο κάθε ημιμαθής αλαζόνας και σίγουρος για την φύση της πραγματικότητας.

O -ισμός που λέει πως πολλοί διαφορετικοί -ισμοί είναι το ίδιο πράγμα αφαιρώντας ή προσθέτοντας μεταβλητές, πως λέγεται;

Δεν το γνωρίζω, αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα είναι μάλλον μεταμοντέρνο κόλπο.

ikonoklast
03-03-2008, 01:50
Πρέπει να δεις επιστημονικοφάνς (επειδή οι ίδιοι οι επιστήμονες πολύ σπάνια είναι πεπεισμένοι για οτιδήποτε) να τρέχουν προς θεωρία μαθηματικών για να αποδείξουν σε ζώα σαν κι εμένα ότι υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα.
Ει, αυτό δεν είναι δίκαιο, εσύ είχες χρησιμοποιήσει τον goedel σαν επιχείρημα για να πείς περίπου το αντί8ετο.

Atheist, πασοκισμός.

carheart
03-03-2008, 02:09

μεταμοντέρνος διαδραστισμός!

μπορεί να μη σημαίνει αυτό που θέλεις, αλλά μπορεί πανεύκολα και να το σημαίνει

Atheist
03-03-2008, 02:10
η απάντηση του ικόνοκλαστ με κάλυψε όμως.

Odonian
03-03-2008, 02:11
ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΟΛΥΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

irreligious
03-03-2008, 03:30
έχυσα με πόστ ίκονοκλαστ σε πρώτη και δεύτερη σελίδα.-

Odonian
03-03-2008, 03:37
Δεν πειράζει, συμβαίνει σε όλους καμιά φορά.

Helm
03-03-2008, 03:40
Ει, αυτό δεν είναι δίκαιο, εσύ είχες χρησιμοποιήσει τον goedel σαν επιχείρημα για να πείς περίπου το αντί8ετο.

παρακινδυνευμένο που το έκανα και το μάζεψα για να μην έχουμε πολλά-πολλά (επειδή δέρνω) αλλά εγώ ήξερα το βάρος του και τι έκανα και προσπαθούσα να 'μιλήσω την γλώσσα τους' ενώ αυτοί ισχυρίζονται ανάλογα ότι η γλώσσα τους είναι η μόνη που υπάρχει επειδή 2+2=4. Το δάχτυλο γυρνάει και δείχνει τον εαυτό του κλπ.

FANTASMA
03-03-2008, 04:48
Οντονιαν, ελπιζω η εργασια που πρεπει να κανεις να ειναι προαιρετικη γιατι αν βαθμολογηθεις δε θελω να δω το αποτελεσμα.

led_zeppelin
03-03-2008, 05:04
[quote=wino]

ΕΙΝΑΙ τα παντα.

ipa ki egw... pote 8a petaxtei o melontikos apotiximenos ma8imatikos?[/quote:qass2h2r]

Αντε γαμησου ρε :!: :greece:

Odonian
03-03-2008, 05:37
Οντονιαν, ελπιζω η εργασια που πρεπει να κανεις να ειναι προαιρετικη γιατι αν βαθμολογηθεις δε θελω να δω το αποτελεσμα.

Εδώ κάνουμε το χαβαλέ μας φίλος, άντε και τσεκάρουμε αν κανείς από δω θα είχε πλάκα να πάμε για κανά καφέ. Η εργασία θα είναι σοβαρή και θα πάρει και 10 με τόνο!

~ladykiller~
03-03-2008, 05:44
[quote="led_zeppelin":fia88owr][quote=wino]

ΕΙΝΑΙ τα παντα.

ipa ki egw... pote 8a petaxtei o melontikos apotiximenos ma8imatikos?[/quote:fia88owr]

Αντε γαμησου ρε :!: :greece:[/quote:fia88owr]
:pink:

Odonian
03-03-2008, 05:48
led_zeppelin τι είσαι; Πες μου τι είσαι;

~ladykiller~
03-03-2008, 05:59
to poutanaki mou :D

zeroq_218
03-03-2008, 06:56
"Είναι λοιπόν η φύση που υπάρχει στα μαθηματικά και όχι τα μαθηματικά στη φύση"
(http://www.mathsforyou.gr/images/KMN/math_fisis.htm)
Μικρο,παιδικα ισως γραμμενο.Δεν ξερω αν θα σε βοηθησει αλλα τσεκαρε το.
Καπου μπορει να χρησιμευσει στην εργασια σου..

Επισης,λιγο οφ τοπικ ισως αλλα κ αυτο (http://musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=432) μου φανηκε ενδιαφερον..

Odonian
03-03-2008, 07:02
Ντάνκε.

Candiru
03-03-2008, 12:38
ωραίο αυτό με τη φύση και τα μαθηματικά.

Οσο για την σχέση ιστορικού κόντεξτ και μαθηματικών ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι πάντα. Πχ πάρα πολλές ιδέες μαθηματικών ανατύχθηκαν σε παλιότερες εποχές και απλώς αγνοήθηκαν λόγω του ότι δεν είχαν καμία εφαρμογή τότε. Γίναν γνωστές όταν άρχισαν να έχουν εφαρμογές σε νέες ιδέες. Πιο γνωστές τέτοιες περιπτώσεις είναι όσα μαθηματικά σχετίζονται τώρα με την θεωρία του Χάους. Πολλά από αυτά τα είχαν επεξεργαστεί αφηρημένα ίσως και αρκετούς αιώνες πριν

enitharmon
03-03-2008, 21:32
υπάρχει θέμα για το οποίο δεν έχεις γνώμη;

Deggial
03-03-2008, 22:11
υπάρχει θέμα για το οποίο δεν έχεις γνώμη;

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συχνούς πόστερς; :P

Odonian
04-03-2008, 02:07
Γιατί να μην έχει σε αυτό, ίσα ίσα που περίμενα να ακούσω τον καντίρου.

Ford Prefect
04-03-2008, 02:46
Λοιπόν, πρέπει να γίνει πολλ.

Καντιρού ή Καντίρου;; Εγώ λέω το πρώτο.

FANTASMA
04-03-2008, 03:43
Εννοειται το δευτερο. Ντεγκ, ακυρη η παρατηρηση σου πιστευω, ο Καντιρου ειναι ο μοναδικος που ποσταρει σε ολων των φυσεων τα θεματα, και ω τι εκπληξη, εχει σε ολα μια εναλλακτικη πιο σωστη αποψη, κατα τα λεγομενα του.

Helm
04-03-2008, 07:11
Λοιπόν, πρέπει να γίνει πολλ.

Καντιρού ή Καντίρου;; Εγώ λέω το πρώτο.

εγώ Κάντιρου το φανταζόμουν.

Candiru
04-03-2008, 09:29
Kαντίρου (http://www.youtube.com/watch?v=eSLKZzuLC00)

Candiru
04-03-2008, 09:35
Εννοειται το δευτερο. Ντεγκ, ακυρη η παρατηρηση σου πιστευω, ο Καντιρου ειναι ο μοναδικος που ποσταρει σε ολων των φυσεων τα θεματα, και ω τι εκπληξη, εχει σε ολα μια εναλλακτικη πιο σωστη αποψη, κατα τα λεγομενα του.

αν προσέξεις δεν ποστάρω στο αθλέτικς, σπάνια έως πολύ σπάνια σε θέματα PC, κινηματογράφου, καρτούν, games, κλπ, λίγο σε θέματα μουσικής.

Απλώς κάποιοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον εναλλακτικό τρόπο σκέψης, για τον οποίο ποτέ δεν είπα ότι τον πιστεύω ακράδαντα. Αντιθέτως υπάρχει τυφλή πίστη στον συμβατικό τρόπο σκέψης από όλους όσους μου την πέφτουν και γιαυτό μου την πέφτουν

sfinotouvlaki
04-03-2008, 11:48
εγώ πάντως λέω ότι το κάνουν επειδή σε γουστάρουν κάντίρού.

Harvestman
04-03-2008, 11:56
+1

cthulu
05-03-2008, 13:35
:offtopic:

nomizw oti to 8ema einai gia na platiaseis mexri ahdias.mporeis na baleis mia stagona apo boolean,ligh ma8hmatikh logikh kai mish tzoura apo trelamenous xwrous gia tzampa mastoura. na to paspaliseis kai me ligo apo py8agora+platwna(greek lovers!!! 8a bgaleis gomenakia),syndesh tou xwroxronou me thn ennoia tou apeirou kai sto telos gia omorfo dekor tou piatou na to serbireis me ligo apo ta kinhmatografika ekfrazzzmena e kai π,isws kai ligo i gia tous latreis ths fysikhs kai tou x-factor.
ennoeitai oti 8a katalhxeis se ΑΤΟΠΑΡΑ.
gia to efe kai mono.
:!: :!: :!: