PDA

View Full Version : twilight vs lurker of chalice

iskra
29-02-2008, 04:18
gia peite. ego den ksero.

carheart
29-02-2008, 13:11
Θα πω μόλις ακούσω δεύτερο Twilight, που είναι χωρίς Malefic αλλά με.. Aaron Turner, pwpw paidiam dn ad3x0 tn Opportun1smo.

House Of Low Culture
29-02-2008, 14:34
http://img72.imageshack.us/img72/7979/aaronturner1as8.gif

Entrancemperium
29-02-2008, 14:48
http://img72.imageshack.us/img72/7979/aaronturner1as8.gif

aaron 8eos!!!

Kveldssanger
29-02-2008, 22:09
gia peite. ego den ksero.

ε βασικα θα ελεγα twilight και με σχετικη ευκολια. το lurker ωραιο αλλα δεν με ειχε αφησει με τοσο ανοιχτο το στομα οσο το αλλο.

phthoggon
01-03-2008, 00:00
Το Twilight ήταν στο περίπου μια μαλακιάρα και μισή, γαμιέται ο Azentrius που προσπαθεί να βγάλει $$ από το τρεντ του usbm και οι άλλοι που συμμετείχαν, και τέλος ένα Piercing Where They Might μόνο του χώνει Άαρον Τέρνερς, Σαουδερν Λορντς, και όλους αυτούς μαζί.

Ένα πιο ενδιαφέρον πολλ (λέμε τώρα) θα ήταν Leviathan Vs. Xasthur!

carheart
01-03-2008, 01:40
α) το Twilight ήταν μια φοβερή περίληψη του usbm και καλύτερο από πολλές κλασικές δουλειές του είδους.

β) το Leviathan vs. Xasthur θα ήταν βαρετό, διότι μιλάμε για καλλιτέχνες άλλων κλάσεων.

Vicotnik
01-03-2008, 01:52
εγκώ πάντως το δωσα loc.

iskra
01-03-2008, 02:25
to leviathan vs xasthur einai landslide. an pame nte kai kala se sygkrisi "kanonikon" groups, orea polls tha itan night conquers day vs nacthmystium, wolves vs weakling.

gia to twilight ta eipe poly sosta o carheart. ki ego ekei to riksa telikws.

Helm
01-03-2008, 04:31
wolves vs weakling??????

??

?

.

iskra
01-03-2008, 04:33
giati oxi?! pou entopizetai i diafonia? poiotika i logw yfous?

Helm
01-03-2008, 04:40
με έβαλε ο wom να ακούσω τα wolves πριν από κάνα τρίμηνο στα σοβαρά (είχα ακούσει νωρίτερα ένα κακο ντεμο) οπότε επιφυλάσσομαι ίσως μεθαύριο μιλάω για το μεγαλείο τους. Έστω ότι μοιάζουν σε επίπεδο ύφους, εγώ νόμιζα ότι το Weakling είναι ένα από τα ισχυρότερα black metal άλμπουμ εβερ ενώ τα wolves δευτερογενή σεβαστά οκ δήγματα του είδους.

iskra
01-03-2008, 04:48
xm to proto wolves einai trismegisto album. apo auta pou orizoun ixous kai tetoia. to weakling apo tin alli einai idiofyes alla se kapoia simeia elafrws kourastiko. tespa akou ksana merikes fores prosextika to diadem of 12 stars giati kati tha sou fyge stis protes akroaseis.

Helm
01-03-2008, 04:59
Καθόλου απίθανο. Θα επιστρέψω (το λεγόμενο Deathspell Omega Pilgrimage κάνω πάλι). Ως τότε πετάω την ψήφο για Weakling δεμένη με σπάγκο σε περίπτωση που θέλω να την ψαρέψω μετά.

iskra
01-03-2008, 05:07
elpizo to peirama tora na xei kalytera apotelesmata apoti me to dso allios tha stenaxoritho poly :/ sto leo gia na xeis typseis meta.

Once_Emperor
01-03-2008, 05:52
Eύκολα poll...

Τwilight, Leviathan, Weakling. Άνετα...

Helm
01-03-2008, 07:03
κοίτα να δεις τι γίνεται (μεγάλο ποστ οφτοπικ μάλιστα έρχεται),

το ξανακούω τώρα και μου έρχονται πάλι οι αρχικές μου εντυπώσεις. Στο Queen of the Borrowed Light πχ, ωραία θέματα με ποικιλία στις δυναμικές, έχει το ντουμ σπάσιμο του (σαν το πρώτο τραγούδι ενός άλλου δίσκου χμμμ) και τα πολλά μακροσκελή κιθαριστικά θεματα αλλά σε σχέση με Weakling χάνουν για έναν λόγο: δεν είναι κάθε ριφ καλό, που εντάξει δεν είναι και ΟΛΑ τα Weakling καλά, αλλά όταν είναι καλά, είναι υπέροχα. Η διαφορά είναι κάπως λεπτή για εμένα, θα προσπαθήσω να σου το δώσω ως εξής αλλά και πάλι ίσως δεν ακούσεις αυτό που λέω: όταν οι Weakling παίζουν κοφτό-death metal ριφς τους διαλύουν τους Wolves in the Throne Room που απλά δεν πάει το χεράκι να μιουταρει χορδή πάνω από 3 φορές σε όλο το άλμπουμ (εξω το γαμάτο αλλά και λίγο άσχετο Kreator τελος του Shivering Radiance), οπότε αυτή την αρένα την αφήνουμε και κοιτάμε τα τρέμολο ριφς που κάνουν το μπλακ μεταλ μπλακ μεταλ. Μοιάζουν αρχικά αρκετά, αλλά οι Weakling νικάν επειδή τα ριφς τους έτσι αργά που κινούνται από θέση σε θέση έχουν υπόψιν τους την τονικότητα τους και πως να κάνουν τελικά resolve, σε μερικές φάσεις δε είναι πολύ εφάνταστα το που πάνε και πως. Ενω οι Wolves είναι "είμαστε εεεδω... και μετά πάμε τριιιιια ταστα πιο κάτω και μετά... εδ- οχι, εδώ. Α ναι, ορίστε ρε Μπαμπη, βγήκε το ριφ!". Αν έπαιζες σε ένα πιάνο τις αλλαγές, χωρίς τρέμολο, μόνο την αλληλουχία τόνων από τις δυο μπάντες, της μιας θα σου φαινόντουσαν πιο ενδιαφέρουσες λέω. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κάθε μπάντα να έχει τον έναν κιθαρίστα από τους The Fucking Champs που ξέρει από μπαρόκ να του γράφει αλλαγές, αλλά αν θες να τα βάλεις με τους Weakling, βοηθάει. Τώρα φυσικά και έτσι διαισθητικά καμιά φορά πετύχαινες το υπεριφ, αλλά οι Weakling είχαν και ανθρώπους μέσα πέρα που ξέρανε από σύνθεση, είχαν και την 'raw' εξαιρετικά ανεπτυγμένη αίσθηση της ακολουθίας (πιο ριφ βάζεις μετά από πιο ριφ για να 'δίνει' η αλλαγή, μαστορες αυτου οι In The Woods... με τα συνεχη doubletime/half-times στα ντραμς) του άλλου ο οποίος απλά άκουσε black metal και κατάλαβε τι σημαίνει. Ο Gossard δηλ σιγά μην είχε πάει και σε ωδείο, άκουσε αρκετά και το έχει DNA να σου τα βάλει σωστά στην σειρά για να σε αφήσει μαλάκα. Ενώ οι Wolves είναι ριφ ριφ ριφ ριφ ριφ "καλά πάμε Μπάμπη?" -"Καλά πάμε, δάση βλέπω!"

Καταλαβαίνω γιατί εντυπωσιάζεσαι με Wolves και είναι καλλίτεροι από πολλούς άλλους μόνο και μόνο λόγω της ποικιλίας (συχνά σε αυτό τον τομέα είναι τίγκα low entry point το μπλακ μεταλ), αλλά οι Weakling είχαν και τα Βαγκνερ ριφς και την ποικιλία και την συνοχή και επίσης είχαν και τα απίστευτα σπασμένα σόλο (Cut Their Grain...) του Fucking Champ και μεγάλο άλλο ατού: τα φωνητικά τους ήταν πραγματικά ψυχωμένα και ας μην έχω ιδέα τι λέγανε ενώ οι Wolves κρύβουν πίσω το μισοζεστό rasp του τύπου που τραγουδάει. Έξτρα πόντους για τα σωστά γυναικεία φωνητικά αλλά δεν φτάνει.

Σε επίπεδο αισθητικής ότι πιάνω, εντάξει μιλάμε για πολύ διαφορετικές μπάντες, οι Weakling είναι δαιμονισμένοι (μου βγάζει μια παράδοση απέναντι σε σκοτεινές δυνάμεις, μια καταραμένη κραυγή, κάτι τέτοιο) ενώ οι Wolves είναι νατουραλιστές/νεορομαντικοί, δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση πολύς κοινός χώρος για σύγκριση, είναι θέμα γούστου τι προτιμάει κανείς. Συμφωνώ ότι οι Weakling γίνονται κουραστικοί στο σερί όλο το άλμπουμ ακριβώς επειδή η αισθητική τους δεν σηκώνει πολλές παραλλαγές, ούτε εγώ το ακουω όλο στην καθισιά μου συχνά. Αν όλα τα άλλα ήταν ίσα, θα νίκαγαν οι Wolves, αλλά δεν είναι. Όπως έχουν τα πράγματα στο νεορομαντικό τους σκίζουν και αυτούς και όλους οι Negura Bunget έτσι κι αλλιώς οπότε...

phthoggon
01-03-2008, 11:24
Με το που είδα το τεράστιο ποστ Χελμ λέω "α ωραία, εξαιρετικό πρώτο υλικό για φλέιμ" αλλα τελικά πρέπει να παραδεχτώ ότι συμφωνώ περίπου κατά 90% :oops: ειδικά στο τέλος με τους Negura Bunget. Μερικές παρατηρήσεις μόνο: μέτρια ριφ δε θεωρώ ότι υπάρχουν στους Wolves, μόνο απλά (ούτε καν απλοϊκά) και το μεγάλο ατού τους νομίζω ότι είναι η τρομερά δουλεμένη δομή, το ότι καταφέρνουν δηλαδή να φτιάχνουν τέτοια κομμάτια με ριφ που τα μισά από αυτά έχουν δυο-τρεις συγχορδίες (και το οποίο btw γίνεται κατά κόρον στο Two Hunters και όχι στο Diadem, στο οποίο υπάρχουν μερικές τεράστιες θεματάρες όπως το τελείωμα του τρίτου κομματιού). Πάντως ναι, οι Weakling σαφώς και ήταν σε άλλο επίπεδο με ΡΙΦΦΑΡΕΣ οι οποίες στέκονται και μόνες τους σαν αυτοτελή δημιουργήματα για να μη πω κομμάτια (disasters in the sun - ένα λεπτο ολόκληρο διαρκεί αυτό το ριφ.) αλλά και γενικότερα χωρίς τον δίσκο τους οι Wolves θα ήταν μία πολύ διαφορετική μπάντα, για να μη πούμε πιθανόν και μην υπήρχαν καν.

carheart
01-03-2008, 12:58
Ναι, Weakling το δίνω και γω.

Πάμε άλλο : Velvet Cacoon ή Procer Veneficus;

Γιατί εμείς οι μπλακμέταλλοι βαριόμαστε.

edit : Procer Veneficus.

wom
01-03-2008, 14:01
δεν λεει -απο μονη της- η riffara αν δεν υπαρχει αισθημα , ψυχη , ατμοσφαιρα (για black metal ε..)

οι twilight ειναι project που παλευει με την μετριοτητα, οι lurker ειναι πολυ καλοι, και οι wolves το ιδιο (φοβερη δομη και φωνητικα) και οι weakling τους καταπινουν ολους.

Οι negura πολλους φιλους εχουν, ουσια εχουν δεν λεω αλλα στα 90s εχουν βγαλει και 3-4-5 κυκλοφοριες παιζοντας/jamming το under a funeral moon/transylvanian hunger μπροστα στον καθρεφτη τους!

Στις συγκρισεις σας υπολογιστε αλλιως ενα project με 1-2 album και 2-3 χρονια ζωης και αλλα με 8 δισκους και κατι δεκαετιες.

iskra
01-03-2008, 15:24
!!!! orea ta lete oloi kai me sygkineite!

helm ousiastika de diafono se tpt apauta pou les, ektos apo tin ermineia kai tin antilipsi auton. tha apantiso kouotarontas pthoggon kai wom.

μέτρια ριφ δε θεωρώ ότι υπάρχουν στους Wolves, μόνο απλά (ούτε καν απλοϊκά) και το μεγάλο ατού τους νομίζω ότι είναι η τρομερά δουλεμένη δομή, το ότι καταφέρνουν δηλαδή να φτιάχνουν τέτοια κομμάτια με ριφ που τα μισά από αυτά έχουν δυο-τρεις συγχορδίες (και το οποίο btw γίνεται κατά κόρον στο Two Hunters και όχι στο Diadem, στο οποίο υπάρχουν μερικές τεράστιες θεματάρες όπως το τελείωμα του τρίτου κομματιού).

auto akrivos einai pou psaxno se ena "kainourio" group enos xwrou pou ligo poly einai koresmenos kai teleiomenos. oxi oti oi wolves paizoun to typiko mplakmetal xoris na ksefeugoun, alla to paiksimo tous einai fainomenika aplo. parola auta, exoume 100% feeling kai apolyto sygkerasmo melodias kai omotitas, stoixeia ta opoia einai gia mena to alfa kai to omega tou mplakmetal.

δεν λεει -απο μονη της- η riffara αν δεν υπαρχει αισθημα , ψυχη , ατμοσφαιρα (για black metal ε..)

auto akrivos. eimai o protos pou diadilonei polemika gia to aplisiasto megaleio ton weakling, parola auta den einai AKRIVWS auto pou psaxno apo ena neo mplakmetal group. den ennoo oti den exoun psyxi kai atmosfaira, isa isa, alla oxi tin psyxi kai tin atmosfaira pou zitao ego. to feeling pou tha me kanei na ksexaso ti ginetai gyro mou epeidi "giati etsi" kai oxi epeidi "ntaksei ti paizoun tora, de ginontai auta ta pramata".
vevaia kapou edo erxetai to teleutaio dso kai syndyazei OLA ta parapano kai diafora alla akoma pou den ta eixame skeftei kan mexri tote.

sto cacoon vs veneficus stirizoume me anesi cacoon.

phthoggon
01-03-2008, 15:31
Ναι, Weakling το δίνω και γω.

Πάμε άλλο : Velvet Cacoon ή Procer Veneficus;

σοβαρέψου. δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ Genevieve και οτιδήποτε άλλο έχει αργό blastbeat απο drum machine, κιθάρες πνιγμένες στα reverbodelay etc. Αλλά αυτός είναι και ο ορισμός της περίπτωσης - χωρίς αυτό το album δεν θα υπήρχαν τα bm άλμπουμ του p.v - απλά δες το last.fm του κύριου night και θα καταλάβεις.

Helm
01-03-2008, 19:50
Λοιπόν έβαλα πριν λίγο το Weakling για να πιστοποιήσω και ναι εντάξει, ανοίγει η άβυσσος και καταπίνει Wolves και Throne Rooms και όλα.

Ούτε εγώ αισθητικά είμαι τόσο της σατανιλας μπλακ μεταλ, όταν με ρωτάνε γενικά σε αυτόν τον χώρο τι ακουω λέω pagan metal για να ξεμπερδέψω οπότε θα μου ερχόντουσαν κουτί οι Wolves αν όλα ήταν ίσα, αλλά πρέπει να είμαι αυστηρός (πάντα με αυτά που αγαπάμε), δεν είναι όλα ίσα. Οι Weakling συνθλίβουν την γη στο 'Dead as Dreams' και αν είχα αρκετές γνώσεις για το τι πραγματεύονται θα υπήρχε ήδη ένα βαρετό τεράστιο past perfect που θα τους εξυμνούσε.

το μεγάλο ατού τους νομίζω ότι είναι η τρομερά δουλεμένη δομή, το ότι καταφέρνουν δηλαδή να φτιάχνουν τέτοια κομμάτια με ριφ που τα μισά από αυτά έχουν δυο-τρεις συγχορδίες (και το οποίο btw γίνεται κατά κόρον στο Two Hunters και όχι στο Diadem, στο οποίο υπάρχουν μερικές τεράστιες θεματάρες όπως το τελείωμα του τρίτου κομματιού

Δεν την βλέπω την τέλεια δομή στο diadem τουλάχιστον. Βλέπω ριφ salad και επειδή έχω αναγκαστεί να αντιμετωπίσω αυτό το ζήτημα για προσωπικά προτζεκς είναι κάτι που πάντα προσέχω κατά την ακρόαση, αν δηλαδή καταφέρνει η μπάντα να κρατήσει την σύνθεση σύνθεση ή αν υποχωρεί από το βάρος της πληθώρας ριφ.

ακριβώς! Και γίνεται η διαφορά όχι μόνο επειδή τα ριφς είναι καλά στους Weakling αλλά επειδή όλα τα πράγματα γύρω από τα ριφς αποπνέουν ψύχη και ανάγκη. Οι Wolves δεν με πείθουν έτσι, για να το κάνανε θα έπρεπε να είχαν κάνει ξεσκαρτάρισμα από της δομές και τα ριφς να είχαν μείνει αυτά που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ εκει.

Και τέλος έτσι για να διαφωνήσουμε σφόδρα και κάπου οι Velvet Cacoon είναι 95% press release και 5% μουσική και έτσι είναι ανάξιοι εξέτασης μουσικής κατά την γνώμη μου. Έξυπνοι είναι και πολλά από αυτά τα οποία λένε από το βήμα-μπάντα τους με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά βγαίνει μια φάση 'αχ έχω τόσα να πω, μακάρι να μπορούσα να γράψω και μουσική, ας το κάνω fake για να τελειώνω!'

iskra
01-03-2008, 22:02
helm tha ithela ti gnomi sou sxetika me tous slagmaur.

Helm
02-03-2008, 03:51
το είχε ποστάρει ο carheart το καινούριο και το άκουσα μια, δεν εκφέρω γνώμη. Νομιζω δε ότι θα έπρεπε να το αγοράσω να δω το αρτγουρκ κλπ για να έχω ολοκληρωμένη άποψη (φαίνεται τέτοιου είδους δίσκος) για αυτούς οπότε πάσο.