View Full Version : Manilla Road - Voyager
eleventh guardian
27-02-2008, 17:32
Manilla Road - Voyager
© 2008 - My Graveyard Productions
http://www.mygraveyardproductions.com/img/releases_mini/voyager.jpg
01. Tomb of the Serpent King/Butchers of the Sea
02. Frost and Fire
03. Tree of Life
04. Blood Eagle
05. Voyager
06. Eye of the Storm
07. Return of the Serpent King
08. Conquest
09. Totentanz (The Dance of Death)
www.manillaroad.net (http://www.manillaroad.net)
www.mygraveyardproductions.com (http://www.mygraveyardproductions.com)
Να ξεκαθαρίσω κατ' αρχάς ότι δεν είμαι μεγάλος fan των Manilla Road (αν και τα "Crystal Logic" και "Open The Gates" τα λατρεύω και το "Courts of Chaos" μ' αρέσει πολύ) κι έτσι δεν έχω ακούσει τα τελευταία τους άλμπουμ, για τα οποία δεν λέγονται και τα καλύτερα λόγια. Αυτό εδώ όμως μου άρεσε αρκετά με μια πρώτη ακρόαση και θα 'θελα να ακούσω την άποψη των πιο φανατικών.
Το ομότιτλο και το "Tree of Life" ειδικά, είναι από τα κομμάτια που σου μένουν με την πρώτη ακρόαση, ενώ ωραίο είναι και το πρώτο ("Tomb of the Serpent King κ.λπ") το οποίο είναι καθαρό doom με brutal φωνητικά σε σημεία, κάτι που δεν περίμενα να ακούσω από Manilla Road (προφανώς το έχουν ξαναδοκιμάσει στα τελευταία τους άλμπουμ). Θέλω να το ακούσω καλύτερα, είναι ενδιαφέρον, για πείτε και οι υπόλοιποι.
Jim Dandy Mangrum
27-02-2008, 17:46
kala, akou to gates of fire kai meta milame
Marillion
27-02-2008, 18:04
gamato exwfylo (den asteievomai)
Pitsadoros
27-02-2008, 18:53
asteieuesai vevaia
GuardianOfIvorytower
27-02-2008, 19:35
kala, akou to gates of fire kai meta milame
Witchkiller
28-02-2008, 12:20
Ε,τι ακριβώς χάσαμε στο Gates Of Fire?
GuardianOfIvorytower
28-02-2008, 13:21
Το ότι τα σπάει. Το κανούριο το άκουσα μια φορά χτες, θετικά σχόλια αρχικά, κ επέρχονται πολλές ακροάσεις.
Jim Dandy Mangrum
28-02-2008, 13:49
to gates of fire einai diskara trelh kai o kalyteros tous diskos ap thn epoxh tou mystification.&-
Raven Lord
28-02-2008, 14:00
γενικά εμένα τα τελευταία τους δε με ενθουσιάζουν, ούτε και το voyager (χωρίς να είναι για τα σκουπίδια όμως, ε?)
Witchkiller
28-02-2008, 14:01
to gates of fire einai diskara trelh kai o kalyteros tous diskos ap thn epoxh tou mystification.&-
Ούτε ο Shelton δε το πιστεύει αυτό.
Για την ηλικία σου καλή και η μαλακία σου(σαν το Gates Of Fire)
Raven Lord δεν είναι για το πούτσο αλλά είναι ΜΕΤΡΙΟ!
Jim Dandy Mangrum
28-02-2008, 14:11
kala isws naxeis dikio....yparxei endiamesa to The Circus Maximus -sobara milaw- alla ayto den pianete kanonika. ante isaksio me Out of the Abyss. alla mono mayto. epishs 8ewrw to The Courts of Chaos to ligotero kalo manilla road. ayta
Witchkiller
28-02-2008, 14:14
Το Mystification είναι μετά το Deluge?Το Out Of The Abyss ισοπεδώνει τα πάντα από τα επόμενα Manilla
Jim Dandy Mangrum
28-02-2008, 14:23
nai kai prin to out of the abyss. kai symfwnw gia thn isopedwsh
Witchkiller
28-02-2008, 14:24
WHITECHAPEL ΡΕ ΜΝΙΑ!
eleventh guardian
28-02-2008, 17:01
Raven Lord δεν είναι για το πούτσο αλλά είναι ΜΕΤΡΙΟ!
Ίσως το μέτριο είναι λίγο βαριά λέξη. Καλούτσικο θα το έλεγα τώρα που το ξανάκουσα και με βάση αυτά που περίμενα.
Ο Shelton, πάντως, ζορίζεται πολύ να τραγουδήσει.
GuardianOfIvorytower
28-02-2008, 19:54
Αυτό ισχύει δυστηχώς και είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της μπάντας τα τελευταία χρόνια πιστεύω. Κ γι αυτό που είπαν οι παραπάνω για το Out of the Abyss, ναι είναι δισκάρα κ ισωπεδώνει τα επόμενα (όλα εννοείται) άλμπουμ της μπάντας. Κ δε χρειάζεται όλο το άλμπουμ αλλά μόνο το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΕΠΟΣ Helicon.
old_charlie
29-02-2008, 22:10
Mια χαρά είναι και το Gates Of Fire και το Atlantis Rising φυσικά φυσικά. Γουστάρουμε.
Αν ψάχνω για έπη βάζω Crystal Logic κτλ και είμαι κομπλέ
Το καινούριο δεν το έχουμε ακούσει ακόμα, προσπαθούμε να δούμε μια άποψη από εσάς αν μας δόσετε
Λοιπόν κατεβάζω σύντομα και δικιά μου η κριτική ε ε ε
gamato exwfylo (den asteievomai)
Ποστ οβ δε γιαρ :!:
Αν και ποτε δε πεθαινα για Μανιλλα, θα τ ακουσω μονο και μονο επειδη θα ρθω Up The Hammers. Κατα τ' αλλα εχω μεινει στο Spiral Castle (το οποιο δε μου αρεσε).
το Born Upon the Soul από το Spiral Castle είναι από τα πιο ουσιαστικά Heavy Metal κομμάτια εδώ και αρκετό καιρό. Προτείνω να το ξανακούσεις και να διαβάσεις και τι λέει αν δεν το έχεις κάνει:)
GuardianOfIvorytower
01-03-2008, 01:36
Λοιπόν κατεβάζω σύντομα και δικιά μου η κριτική ε ε ε
Ε πρόλαβα :P :P Ψήνεσαι για διπλή?
α όχι σορυ δεν το πρόσεξα, δικιά σου! Άμα είναι θα ποσταρω στο θρεντ εδώ αν διαφωνήσω ξέρω γω
sfinotouvlaki
01-03-2008, 02:05
το αν τι το ήθελες :P
επίσης, αν θες, βοήθα να ακούσουμε το Born Upon the Soul :disco:
μόνο αυτό όμως
Τι πως ? (http://www.locustleaves.com/bornuponthesoul.mp3)
sfinotouvlaki
01-03-2008, 02:56
ρε, ειν' ωραίο αυτό και τα τσιφτετέλια του κριτσανιστά και το μπάσο του όπως πρέπει. αν είχε και μια καλή φωνητική μελωδία θα ήταν ακόμα καλύτερο. ευχαριστώ χελμ.
πρέπει να ακούσεις και τον συνδυασμό που κάνει με το επόμενο - τελευταίο - τρακ btw. Αν δεν βρεις το πλήρες άλμπουμ πες.
GuardianOfIvorytower
01-03-2008, 15:42
α όχι σορυ δεν το πρόσεξα, δικιά σου! Άμα είναι θα ποσταρω στο θρεντ εδώ αν διαφωνήσω ξέρω γω
8)
Η πρώτη ακρόαση με άφησε πολύ ικανοποιημένο!
Witchkiller
03-03-2008, 12:52
το Born Upon the Soul από το Spiral Castle είναι από τα πιο ουσιαστικά Heavy Metal κομμάτια εδώ και αρκετό καιρό. Προτείνω να το ξανακούσεις και να διαβάσεις και τι λέει αν δεν το έχεις κάνει:)
Πλάκα κάνεις..................?
Άσχετο αλλά μιας και είναι και 11:52 καλημέρα
Jim Dandy Mangrum
03-03-2008, 13:14
de kserw ta pososta ousiastikothtas tou kommatiou alla kserw oti to kommati gamaei.
kalhmera :)
Witchkiller
03-03-2008, 13:42
Καλά,το κομμάτι είναι ΜΕΓΑΛΟ χάλι................
GuardianOfIvorytower
03-03-2008, 15:57
Περί ορέξεως... :D
Καμιά πλάκα, από τα αγαπημένα μου τραξ Manilla Road εβερ. Και το καινούριο είναι γαμώ το cd από ότι μου λέει ως τώρα, καμία κούραση.
Witchkiller
03-03-2008, 18:47
Καλά,πάω να βάλω Death By The Hammer να έρθω στα ίσα μου.......
Περί ορέξεως
rawforce
04-03-2008, 12:32
Φαινετε πολυ καλος ο νεος δισκος..δεν τον εχω ακουσει οσο θα ηθελα ακομα..ελπιζω να κυκλοφορησει συντομα για τον απολαυσουμε οπως του αρμοζει..
GuardianOfIvorytower
19-03-2008, 14:47
Manilla Road - Voyager
©2008 My Graveyard Productions
http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.932.cover.jpg
01. Tomb Of The Serpent King/Butchers Of The Sea
02. Frost And Fire
03. Tree Of Life
04. Blood Eagle
05. Voyager
06. Eye Of The Storm
07. Return To The Serpent King
08. Conquest
09. Totentanz
Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=932)
eleventh guardian
19-03-2008, 16:16
Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Σίγουρα έχει ωραίες στιγμές και είναι καλύτερο απ' ό,τι περίμενα πάντως. Btw, ξέχασα να ακούσω και το Atlantis Rising που πήρα πριν δύο εβδομάδες. :?
Περιμένω και ολοκληρωμένη άποψη από Helm για το άλμπουμ.
Jim Dandy Mangrum
20-03-2008, 13:07
mia xara ta leei h kritikh
monh mou diafwnia einai oti 8ewrw th fwnh tou shelton genika poly megalh.
h xreia tou apla den yparxei!
Witchkiller
20-03-2008, 13:10
h xreia tou apla den yparxei!
Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ.Shelton προσκύνιμα με τρέλα στη φωνή(μιλάμε για μια φωρά κι ένα καιρό έτσι γιατί τώρα είναι ΧΑΛΙ)!
GuardianOfIvorytower
20-03-2008, 13:33
Αυτό που ήθελα να τονίσω κ γω περισσότερο είναι το πόσο έχει πέσει η φωνή του, δυστηχώς, τα τελευταία χρόνια. Εννοείται αγαπάμε χρειά :wink:
Σε γενικές γραμμές, ο δίσκος είναι εξαιρετικός για εμένα και ο καλλίτερος από το Spiral Castle. Τα λεφτά είναι εδώ ο drummer που δεν κάθεται ήσυχος ούτε δευτερόλεπτο δίνοντας έναν αέρα... Confessor στη Manilla Road κιθαριες. Τα φωνητικά δεν μου φάνηκαν καθόλου κουρασμένα, εκεί που όμως θα συμφωνήσω είναι ότι μερικά τραγούδια τραβάνε λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε (που δεν είναι νέο φαινόμενο, το είχαν από πάντα οι Road). Ο Shark ποτέ δεν ήταν πάντως ο πιο ευφάνταστος δημιουργός φωνητικών μελωδιών, οπότε ίσως αυτό ενοχλεί τώρα παραπάνω. Το στιχουργικό κονσεπτ είναι πολύ γλαφυρό, έχει έναν τρόπο ο Shark να διαλέγει τις κατάλληλες εικόνες να αποδίδει με τις στροφές του. Έχει πλακά δε πως πατάνε κάτω όλο το 'viking metal' σχεδόν με έναν δισκουλι το 2008. Οι Manilla Road εμείς θα πεθάνουμε και αυτοί θα βγάζουν ακόμα άριστες κυκλοφορίες. Το σημαντικότερο εδώ παραμένει αυτό το 'x factor' που υπήρχε πάντα, δηλαδή δεν έχει νόημα η εξέταση των μερών μονάχα επειδή το σύνολο αποπνέει αυτών τον ιδιαίτερο αέρα που έρχεται από πνευμόνια έμπειρα και λέει μια ιστορία απαράλλακτη αλλά ακόμα τόσο καίρια. Η κούραση που θα ενοχλούσε θα ήταν η εσωτερική. Αλλες μπάντες κουράζονται εσωτερικά στο δεύτερο αλμπουμ, άλλες στο πεμπτο, άλλες στο ριγιουνιον είναι πια ανέκδοτο. Τέτοια κούραση εδώ δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, οι Manilla Road το 2008 ακούγονται ελπιδοφόροι! Ουτε οι Priest ούτε οι Maiden του 2008 ακούγονται έτσι όσες παραγωγές και ριφς και σκατά και να έχουν τα καινούρια τους άλμπουμ. Και για αυτό, εδώ έχει ατσάλι που θα κρατήσει για πάντα.
Jim Dandy Mangrum
21-03-2008, 11:05
:thumbsup: